Snygga taklampor

Den lampa som ger mest belysning och som används mest i våra hem är taklampan. En bra taklampa ska lysa upp hela rummet och gärna vara snygg på samma gång. Styrkan och färgen på ljuset kan variera beroende på vilket rum den sitter i. I ett arbetsrum vill man kunna ha starkare takbelysning än i ett vardagsrum där man kanske vill kunna dimma ner och göra lite mysigt.

Här hittar du snygga taklampor för olika rum, i olika storlekar och olika prisklasser. Scrolla ner och se om din favorit är på rea och du kan fynda den billigt idag.

Kategorier av taklampor: Spotlights | Köksbelysning | Kristallkronor | Plafond | Skomakarlampor | Lysrörsarmatur | Rislampor | Discolampor

Populära taklampor i snygg design

 • Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron

  Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron
  Spiralformad LED-pendellampa Auron med modern nickelfinish Auron passar särskilt bra i mycket moderna miljöer eftersom en viss purism dominerar LED-pendellampan. Det betyder dock inte att lampan inte har en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler som ser väldigt eleganta ut tillsammans. Dessutom skapas ett effektivt ljusmönster som kompletterar en modern atmosfär på ett vackert sätt. Vid behov kan LED-pendellampan justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och med sin långsträckta form är Auron perfekt som matbordsbelysning. Med den vanliga strömbrytaren på väggen kan den här LED-pendellampan bekvämt dimmas i fyra nivåer.
 • Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull hänglampa Explosion i lekfull glasdesign Hänglampan Explosion är en fantastisk kombination av olika stora, transparenta och vitt färgade glaskulor. Dessa monterades på stänger som böjer nedåt som i sin tur monterades på en kromfärgad kula i mitten. Mellan kulorna placerades fattningar till G9-ljuskällor för att ljussätta hänglampan Explosion. Speciellt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är lampan ett passande blickfång.
 • KidsDepot Melo Lampa, Natural

  KidsDepot Melo Lampa, Natural
  Fin rottinglampa i naturligt material från KidsDepot. Denna speciella rottinglampa levereras med en svart sladd och en E27-armatur. Lampans lock är svart och har en diameter på 10 cm för taket. Denna designlampa är inte bara kul för ett barnrum, utan passar också perfekt i korridoren eller ovanför matbordet.

Fler tips på taklampor

 • Nevoso pendel (Vit)

  Nevoso pendel (Vit)
 • Hänglampa Roux, mässingsfärger med glaselement

  Hänglampa Roux, mässingsfärger med glaselement
 • Lucande Sivanel taklampa, dubbel skärm

  Lucande Sivanel taklampa, dubbel skärm
  Sivanel taklampa med en svart och guldfärgad lampskärm Sivanel är en speciell taklampa som säkert kommer att tilltala vissa individualister. Den är tillverkad av järn och har totalt två lampskärmar. Den yttre skärmen är designad i klassisk svart och har formen av en halvklot. Den inre skärmen är däremot cylindriskt formad och har en gyllene finish. Den prickiga ytan skapar intressanta ljuseffekter på väggen. Oavsett om det är i en privat eller kommersiell miljö - Sivanel taklampan är ett riktigt blickfång som inspirerar direkt.
 • UMAGE Cornet hänglampa svart/mässing

  UMAGE Cornet hänglampa svart/mässing
  Kornett pendellampa i en avsmalnande form, svart / mässing Två individuella nyanser ovanpå varandra bildar skuggan på Cornet-hänglampan, som, som namnet antyder, ger upphov till tankar om en glasskotte, vars form är densamma som skuggan. Två av dessa paraplyer, en i svart och en i mässingsfärgad lack, placerades ovanpå varandra. Men deras arrangemang kan också vändas eller helt demonteras så att utseendet på paraplyet kan ändras när som helst. Den lilla hänglampan är perfekt som solitär för att belysa ett mindre område, men kan också ordnas i två eller tre i en grupp för att belysa ett stort bord. Taklampan kommer från UMAGE av VITA Copenhagen, ett designerbelysningsföretag som har satt upp uppgiften att UMAGE estetik, enkelhet och funktionalitet med väl genomtänkt hantverk. Resultatet av arbetet på UMAGE är utsökta mönster med en bestående fördel.
 • UMAGE Chimes Cluster 3 hänglampa ek svart

  UMAGE Chimes Cluster 3 hänglampa ek svart
  LED-upphängningslampa Chimes Cluster 3 med cylindriska nyanser av trä Tre smala nyanser i cylindrisk form hänger ner från Chimes Cluster 3 upphängningslampa. De kan hängas i olika höjder eller i samma höjd som önskat och ger mysig belysning i vardagsrummet. Massiv ek och stål är de material som Chimes Cluster 3 pendellampa är tillverkad av. Designen skapades av Asger Risborg Jakobsen. Taklampan Chimes med tre flammor ger ett stycke natur in i varje rum - kombinerat med det varma ljuset från lysdioderna integrerade i de smala nyanserna, skapar det en atmosfär av välbefinnande. Företaget UMAGE från Danmark är engagerat i målet att vidareutveckla Skandinaviens estetiska design och komplettera dess enkelhet och funktionalitet med högkvalitativt hantverk och ett ekologiskt tillvägagångssätt för miljön.
 • Abie plafond (Svart)

  Abie plafond (Svart)
  Abie är en unik plafond med en modern design, gjord av metall och plast. Den integrerade ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning genom panelen. Lampan har även inbyggd RGB färgåtergivning, går att välja mellan 8 olika färgtoner. Placera förslagsvis i sovrummet eller vardagsrummet. Det ingår fjärrkontroll för att styra armaturen, med den kan man dimra ljusstyrkan i 4 steg. Samt ändra färgtemperaturen från 2700K varmvitt ljus till 6500K kallvitt ljus. Den är även utrustad med night light funktion. Integrerad LED på 37W med 3800Lm. Abie finns i fler varianter.
 • Flavor 5 Taklampa Nickel - Bopp

  Flavor 5 Taklampa Nickel - Bopp
  Flavor 5 Taklampa Nickel - Bopp
 • FindMe 0 Casambi integrated, vit 25°

  FindMe 0 Casambi integrated, vit 25°
  En stilren och effektfull spotlight från Flos. Spotlighten passar till Zero Track skenan och har en integrerad LED-lampa med ett varmvitt sken. Flos Zero Track finns i mängder av utföranden, bygg ihop&hellip:
 • Efilius Plafond Black - Arcchio

  Efilius Plafond Black - Arcchio
  Efilius Plafond Black - Arcchio
 • Taklampa Trial 5 lampor, svart/guld

  Taklampa Trial 5 lampor, svart/guld
 • Kina Taklampa Ø140 - David Trubridge (Aqua)

  Kina Taklampa Ø140 - David Trubridge (Aqua)
  Design David Trubridge för David Trubridge Itd Koncept Kina Ø140 är ett otroligt mästerverk av David Trubridge. Den är inspirerad av formen de lokala sjöborrarna som ofta dyker upp på kusten i New&hellip:
 • ÅRHUS pendel Ø24cm, Grå/trä

  ÅRHUS pendel Ø24cm, Grå/trä
  Grå pendel med mahogny detaljer från Halo Design. Designarna Emanuele Patton och Michael Waltersdorff har valt att kalla denna lampkollektion Åarhus - även känd som "leendes stad" och en viktig detalj&hellip:
 • Street pendel L Vit E27

  Street pendel L Vit E27
  Street pendel L i vitt, tillverkad av metall och trä som ger en detaljrik ljusupplevelse. Street är nn familj av pendlar med olika vägval från Herstal. Modern och urban design inspirerad av gatublysning&hellip:
 • Franklin LED Taklampa 3L Mässing

  Franklin LED Taklampa 3L Mässing
 • Bainbridge tak/fön (Svart)

  Bainbridge tak/fön (Svart)
  Tak/fönsterlampa Bainbridge är en stilren pendel i gjuten metall. Fin ensam eller fler i grupp. Svart matt finish. Höjd 32cm. bredd 15cm och djup 15cm. 3.5m lång svart textilsladd. E27 sockel. Max 25W. IP20. Ljuskälla ingår ej.
 • Fritz Hansen Caravaggio P1 pendel matt White

  Fritz Hansen Caravaggio P1 pendel matt White
 • Normann Copenhagen Amp Pendel Stor Mattvit/zink - Taklampor Frostat Glas Mattvit - 605741

  Normann Copenhagen Amp Pendel Stor Mattvit/zink - Taklampor Frostat Glas Mattvit - 605741
  Amp pendel från Normann Copenhagen med en elegant, nostalgisk design och en lampskärm i glas som sprider ett diffust och omgivande ljus. Välj från ett brett utbud av olika modeller och storlekar. Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Designad i Danmark av Simon Legald. Bra att veta om Amp pendel - Pendeln erbjuds i flera utföranden.- Ingår i serien Amp.- Ljuskälla ingår inte. Pendelns tekniska egenskaper:- Sockel: E14- Höjd: 260 mm.- Diameter: 120 mm.- Sladdlängd: 4000 mm. Vi har valt ut Mattvit Taklampor i Frostat glas från Normann Copenhagen med stor omsorg.
 • Artemide Tolomeo Basculante Pendel Satin Ø36

  Artemide Tolomeo Basculante Pendel Satin Ø36
  Design: Michele De Lucchi og Giancarlo Fassina for ArtemideKoncept:Tolomeo - den populära arkitektlampan från Artemide som pendel. Den enkla och elegante designen från Tolomeo-serien. Artemide Tolomeo Basculante Pendel är en optimal lampa att ha över matbordet. Den ger ett fantastiskt ljus och ger ett unikt uttryck i rummet.Få mer inspiration här www.artemide.com
 • Prandina Gong S3 hänglampa metalliserad koppar

  Prandina Gong S3 hänglampa metalliserad koppar
  Gong S3 hängande lampa med blåst glasskärm Skärmen på pendellampan Gong S3 är utformad i två färger. Den var munblåst av glas. Det nedre området lämnades transparent, det stora övre området färgades och metalliserades delvis. Gong S3 är en ädel och högkvalitativ hängande lampa som kan integreras i alla inredningsstilar och belysa många områden, vare sig det är i vardagsrummet, matsalen, köket eller korridoren i privata rum eller på ett hotell, en restaurang eller någon annan anläggning. Lampserien Gong har designats av Sergio Prandina och tillverkas av det namngivna belysningsföretaget, som grundades av Sergio Prandina 1982 och är baserat i Italien. Produkterna från Prandina kännetecknas av sina nyanser, som huvudsakligen är tillverkade av munblåst glas och av utmärkt kvalitet. Företaget samarbetar med världsberömda designers och arkitekter. Några stora hotellkedjor och många kända företag av olika slag världen över hör till Prandinas kundkrets.
 • Belid - Pendel Lucy linjär 5 lampor - Svart

  Belid - Pendel Lucy linjär 5 lampor - Svart
  Lucy är en modern, linjär pendel med 5 spotlights. Passar perfekt över en köksö eller ett matbord. Ljuskällor ingår ej. Sockel 5xGU10. 5 watt. Dimbar. IP20. Svart textil sladd, längd 1,2m. Höjd 13,3cm, längd 114,8 och diameter 5,4cm. Monter
 • Nutty Taklampa Brown/Gold - Design By Us

  Nutty Taklampa Brown/Gold - Design By Us
  Nutty Taklampa Brown/Gold - Design By Us
 • Charmant taklampa Taverna

  Charmant taklampa Taverna
  Taklampa TAVERNA i italiensk stil Taklampa TAVERNA imponerar med sin mycket lyckade formgivning i glänsande mässing. En stilfull rund mässingsskärm springer allmänbelysningen på ett stämningsfull och kompletteras av den glänsande vita glaskupan. Den rustika charmen hos denna traditionella italienska taklampa ger en trevlig accent i olika inredningsstilar. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Krageholm 3 Ljuskrona Antique - Markslöjd

  Krageholm 3 Ljuskrona Antique - Markslöjd
  Krageholm 3 Ljuskrona Antique - Markslöjd
 • Fritz Hansen Caravaggio Pendel P1 Svart

  Fritz Hansen Caravaggio Pendel P1 Svart
  Design: Cecilie Manz för Fritz Hansen. Koncept: Caravaggio är en väldigt elegant och tidlös lampa. Tanken bakom Caravaggio serien har varit att skapa en simpel och mjuk design som fungerar för både små och stora Pendlar.Skärmens djup gör så att lampan inte bländar oavsett hur högt den hänger. Samtidigt är där hål i toppen som ger ljus uppåt som belyser fästet och sladden. Lampan finns i tre olika storlekar.Hitta mer inspiration här www.Fritz Hansen.dk
 • Martinelli Luce Cobra Bordslampa Sort

  Martinelli Luce Cobra Bordslampa Sort
  Design: Elio MartinelliKoncept:Cobra Bordslampa från Martinelli Luce. Den runda abstrakta formen av Cobra fångar din blick vid första ögonkastet. Lampskärmen är formad som en orm tack vare sin roterande arm, som dirigerar ljuset i önskad rättning. En ikonisk design, som aldrig blir omodern. Med simpliciteten och elegansen av Cobras linjer måste det sägas vara en av kronjuvelerne hos Martinelli luce. Cobra bordslampan passer fint som läslampa eller nattbordslampe i sovrummet men också som arbetsslampa på kontoret. Lampan fås i färgerna vitt och svart. I ett 50 års produktionsjubileum har det kommit en ny röd färg. Den nya designen ger lampan ännu mera dynamik och ger en ny symbolik till bordslampan Cobra.Få mer inspiration här www.martinelliluce.it
 • Bloom Taklampa Vit - Kartell

  Bloom Taklampa Vit - Kartell
  Bloom Taklampaär ett riktigt mästerstycke. Med sin stora respekt för materialet har designern Ferruccio Laviani lyckades skapa en taklampa med en kristall-liknande look. En taklampa där överdådi
 • Helvetia taklampa mässing

  Helvetia taklampa mässing
  Helvetia beskrivs med två ord, extraordinär och majestätisk. Taklampan består av två metalliska nio-sidiga polygoner med LED-lampor. Taklampan har en fin finish i antik mässing. Den övre ringen lyser utåt och den nedre lyser inåt. Båda ljuskällorna ger ett skönt, men ändå starkt ljus och skapar därmed en livlig atmosfär i rummet. Watt: Max 100W  Volt: Max 220-240V
 • Flos String Light Sphere Pendel 12m Dimbar Med Soft Touch Blå - Taklampor Aluminium Blå - F6486014

  Flos String Light Sphere Pendel 12m Dimbar Med Soft Touch Blå - Taklampor Aluminium Blå - F6486014
  String Light Sphere pendel från Flos med en arkitektonisk design med en rund lampskärm i aluminium och polykarbonat med ett diffust ljus. Den har ett upphängningssystem med flera olika möjligheter för att passa alla inredningsstilar. Dekorativt konstverk perfekt för både hemmet och offentliga miljöer. Designad av Michael Anastassiades. Bra att veta om String Light Sphere pendel - Arkitektonisk design.- Rund lampskärm.- Tillverkad av aluminium och polykarbonat.- Diffust ljus.- Flexibelt upphängningssystem.- Kombinera pendeln med en String Light takrosett från Flos.- Kombinera pendeln med en String Light golvbrytare från Flos.- Pendeln finns i olika utföranden.- Pendeln finns i olika färgval.- Ingår i serien String Light.- Sockel: Built-In Led- 100-240 V.- Lumen: 1345 lm- Kelvin: 2700 K- Diameter: 190 mm.- IP-klassificering: IP20.- 21.0 Watt- Sladdlängd: 12000 mm.- Vikt: 1.15 kg.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Blå Taklampor i Aluminium från Flos med stor omsorg.
 • Istar 3 pendel (Grafit)

  Istar 3 pendel (Grafit)
  Istar är en modern pendel med en elegant design, gjord av metall. Ljuskällorna som omfångas av de dekorativa glasen ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i vardagsrummet eller över matbordet. Ljuskällor ingår ej.Istar finns i fler varianter.
 • Belid Diablo Pendel 200 Mm Sand / isk Brons - Taklampor Metall Sand - 1448506

  Belid Diablo Pendel 200 Mm Sand / isk Brons - Taklampor Metall Sand - 1448506
  Diablo pendel från Belid med en modern design i metall med en hög kvalitet och en stilren känsla. Flera, detaljrika skärmar för att ge ett jämnt ljus. Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Tillverkad i Sverige. Design av Joakim Fihn. Bra att veta om Diablo pendel - Diablo uppskattas för den dekorativa designen.- Diablo är också omtyckt för det behagliga ljuset.- Ingår i serien Diablo.- Pendeln finns i olika färgval.- Gjord av metall.- Tillverkad i Sverige.- Ljuskälla ingår inte. Pendelns tekniska egenskaper:- Sockel: G9- Max. 10 Watt- Skärmbredd: 200 mm.- Skärmhöjd: 82 mm.- Sladdlängd: 2800 mm. Vi har valt ut Sand Taklampor i Metall från Belid med stor omsorg.
 • Lindby Savoli hänglampa, lång, svart guld

  Lindby Savoli hänglampa, lång, svart guld
  pendellampa Savoli av stål med sex lutnings lampskärmar Savoli övertygar med en relativt enkel design och är en upphängningslampa som består av en långsträckt balk och sex cylindriska lampskärmar. Eftersom lampan är helt och hållet av ogenomskinligt stål riktas ljuset nedåt och kan perfekt belysa ytan på ett matbord eller disk. Eftersom lampskärmarna kan lutas i olika riktningar kan belysningen anpassas till individuella behov. Valet av rätt ljuskälla överlåts till användaren.
 • Nemo Zirkol C Taklampa Vit Ø150 2700K Downlight

  Nemo Zirkol C Taklampa Vit Ø150 2700K Downlight
  Design: Nemo Koncept: Circle C Denna eleganta taklampa från Nemo är extremt enkel i sin design, men lyckas ändå se otroligt vacker ut. Den enkla cirkulära formen ger hela lampan en lugn och komfort, vilket också kommer att reflekteras i rummet den placeras i. Med de många versionerna som taklampan kommer in kan Zirkol C nästan uppfylla alla krav. Du kan välja mellan de två storlekarna, Ø100 cm respektive Ø150 cm. Sedan kan du kan välja mellan Downlight eller Up/Downlight. Skillnaden mellan dessa är den riktning du vill att lampan ska avge ljus i. Vid Downlight kommer endast nedåtriktat ljus att avges. Med upp/nedljus kommer det att finnas både nedåt och uppåt. Sist men inte minst är det möjligt att välja mellan en svart eller vit kropp.
 • LED-taklampa Nedo cylindrisk, Ø 41 cm

  LED-taklampa Nedo cylindrisk, Ø 41 cm
 • Paulmann Neordic Eldar pendel med kontakt grå

  Paulmann Neordic Eldar pendel med kontakt grå
  Hängande lampa Neordic Eldar med lång kabel och euro-kontakt Neordic Eldar pendelarmatur - enskilt eller som ensemble - ger varje rum en ojämförlig vintagecharm. Den textilklädda kabeln i retrodesign är försedd med ett E27-uttag i vilket en dekorativ lampa eller en glödlampa i vintage-design bäst sätts in. Matchande glödlampor finns tillgängliga via tillbehören. Obs: Med en speciell lampa (tillgänglig via tillbehör) kan Neordic Eldar också användas utmärkt som växtlampa. På/av-knappen är integrerad i matningskabeln.
 • Kartell Bloom Takpendel S1 Vit

  Kartell Bloom Takpendel S1 Vit
  Design: Ferruccio LavianiKoncept:Bloom från Kartell är industriproducerad men med sin unika och komplexa stil förväxlas den ofta med ett handgjort konstverk. Med de nya varianter av Bloom familjen kan du få lampor som påminner om vackra blomsterarrangemang uppe på din vägg eller som takpendel. Bloom är en unik lampa från Kartell. Hitta mer inspiration här www.kartell.com
 • Ljuddämpande hänglampa Maxi Wheel svart

  Ljuddämpande hänglampa Maxi Wheel svart
  Maxi Wheel - modern LED-pendellampa med ljudabsorberande funktion LED-pendellampa Maxi Wheel ser ut som ett däck, vilket säkert fick det sitt namn. Den svarta textilmanteln med inbyggda akustiska element sväljer och absorberar ljud och säkerställer därmed en minskning av ljudnivån, på alla ställen där ett ökat bakgrundsljud behöver mjukas upp lite - till exempel i hotelllobbyn, restauranger, matsalar, dagis etc. i de svarta pendellampa, varma vita lysdioder ger behagligt ljus som lyser jämnt ner genom satined diffusorplattan och även lyser varmt genom den tätt vävda och lindade lampskärm. Detta LED-pendellampa Maxi Wheel är perfekt överallt där det behövs lite lugn i rummet.
 • Kelly large dome pendel, vit 80cm

  Kelly large dome pendel, vit 80cm
  Kelly Large Dome pendel från Studio Italia Design. En vacker och tidlös pendel som är framställd i ett unikt laserskuret mönster. Mönstret frambringar vackra ljuseffekter och nyanser. Finns i flera&hellip:
 • Ideal Lux Cloud LED-taklampa, längd 52 cm

  Ideal Lux Cloud LED-taklampa, längd 52 cm
  Cloud LED taklampa med indirekt ljusstråle Den här vita LED-takarmaturen kallas Cloud på grund av sin form, som verkligen påminner om formen på ett puffigt moln på grund av de överlagrade, cirkulära ljuselementen. Ljuselementen är tillverkade av matt vitlackerad metall och har opalvita akryldiffusorer på ovansidan, genom vilka ljuset från de varmvita lysdioderna bakom dem lyser indirekt och jämnt mot taket. Där reflekteras ljuset tillbaka in i rummet och skapar en mycket behaglig indirekt belysningseffekt. Armaturen lämpar sig också utmärkt för väggmontering i stora rum.
 • Ristikko 95 Taklampa White - Pilke

  Ristikko 95 Taklampa White - Pilke
 • Mist taklampa (Vit)

  Mist taklampa (Vit)
  Vackra pendeln Mist är en avskalad taklampa med en härlig ljusspridning. Skärmen är i metall, inklädd i ett vackert vitt tyg, som gör att lampan får ett mjukt och romantiskt uttryck. Stilrena, silverfärgade detaljer med matchande upphäng och takkopp. Sladdlängd: 150cm (vit textilkabel).Ljuskällor ingår ej. 
 • Atom pendel mini

  Atom pendel mini
  Halo Designs ATOM i en ny och positiv laddning, Den funktionella designserien ATOM från Halo Design, som erbjuder imponerande detaljer i form av flexibla armar, och inte minst en modern design, i en ny spännande färg – nämligen Oxid-Amber. Serien, som finns i en mängd varianter, erbjuder med det nya, gyllene färgtillskottet möjligheten att berika hemmet med massor av lugn och värme. ATOM-serien från Halo Design är inspirerad av roterande elektroner, vilket har resulterat i en unik kollektion av formbar belysning. Med möjligheten att ställa in och anpassa designen kan du enkelt och bekvämt skapa ditt eget personliga uttryck. De olika varianterna i serien kan både fungera som dekorativa element i rummet, där utrymme ges åt de unika, formbara möjligheterna, och samtidigt förvandlas till enkla och minimalistiska former – helt utan verktyg.
 • UMAGE Sine

  UMAGE Sine
  SINE är en fantasifull och stilren lampa tillverkad i filt. SINE har ljuddämpande effekt och skapar ett härligt och rogivande ljus vilket gör lampan perfekt för kontorsmiljöer och konferensrum. Höjd: 18 cm Diameter: 57 cm Material: Filt och Polypropen Lampa: Max 15W, E27 / E26 Går att använda både som golvlampa och taklampa (går att fästa på en lampfot) Köp till kabelset, inkuderar 2,1 m av textilkabel, takkopp och E27 sockel. Denna artikel passar samtliga VITA´s lampor. Svart art nr. 04006, vit art nr. 04005.

Så väljer du rätt taklampa

Att köpa rätt taklampa kan vara ett svårt och krångligt val. Det finns så många olika sorters taklampor att man kan få ångest över vilken lampa som egentligen är bäst. Här har vi satt ihop en guide som kanske kan hjälpa dig på traven.

Plafond
Plafonden är verkligen allround och funkar i de allra flesta rum och inredningar. Den monteras tätt upp mot taket och har ett ganska mjukt ljus. Vill man kan man utrusta plafonder med dimmer så kan man enkelt justera takbelysningen för olika aktiviteter.

Lysrör
Den bästa allmänbelysningen får man med lysrörsarmatur men deras industriella utseende gör att man sällan ser det som heminredning. Det är vanligare att man ser det på arbetsplatser eller i garaget. Det har dock kommit en del lysrörslampor med snyggare design på senare tid.

Takpendel
Helt klart den vanligast förekommande taklampan i svenska hem. Denna klassiska taklampa hänger ner och blir därför en tydlig detalj i inredningen. Takpendeln ser man ofta som belysning över matbord där ljuset är mer riktat än vad ljus från en plafond är.

Materialval på lampskärmarna

Förutom att ljuset från en lampa skapar stämning har även lampskärmen en viktig del i inredningen. Materialet som används lägger en grund för utseendet på en takpendel eller plafond.

Det finns lampskärmar i många olika material med huvudgrupper som metall, trä och plast. Inom varje materialslag kan man dessutom välja mellan mässing, rostfritt stål, valnöt eller rotting. Om du redan nu vet vilket material du vill ha kan du kolla in våra specialguider:

Metallampor

» Lampor i koppar

» Taklampor i mässing

Träskärmar

» Olika träslag i lampor för taket

» Taklampa i rotting