Snygga taklampor

Monterar en taklampa Taklampor finns i många olika sorter: spots, plafond och pendel är vanligast.

Taklampan är den typ av lampa som används mest i våra hem för bra, allmän belysning. En bra taklampa ska lysa upp hela rummet och gärna vara snygg på samma gång. I arbetsrum vill du ha stark takbelysning medan i vardagsrummet vill du kanske kunna dimma och göra lite mysigt.

Här hittar du flera förslag på snygga taklampor för olika rum, i olika storlekar och olika prisklasser. Scrolla ner och se om din favorit är på rea och du kan fynda den billigt idag.

Kategorier av taklampor: Spotlights | Köksbelysning | Kristallkronor | Plafond | Skomakarlampor | Lysrörsarmatur | Rislampor | Discolampor | Ljuskronor

Populära taklampor i snygg design

 • Näve Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Näve Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull pendellampa Explosion i lekfull glasdesignPendellampan Explosion bjuder på ett berusande fyrverkeri av olika stora, transparenta och vitfärgade glaskulor. Dessa är fästa vid nedåtböjda stavar som springer ut i alla riktningar från en central kromfärgad sfär. Mellan sfärerna finns uttag för G9-lampor som gör det möjligt att låta hänglampan lysa explosionsartat. Särskilt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är den ett harmoniskt blickfång.
 • Fabas Luce Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Fabas Luce Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Lindby Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron

  Lindby Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron
  Auron spiralformad LED-pendellampa med modern nickelfinish Auron är särskilt lämplig för mycket moderna miljöer, eftersom LED-pendellampan domineras av en viss purism. Det betyder dock inte att lampan inte utstrålar en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler, som tillsammans skapar en mycket elegant effekt. LED-pendellampan kan vid behov justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och den avlånga formen gör Auron perfekt som matbordsbelysning. Denna LED-pendellampa kan bekvämt dimmas i fyra nivåer med den vanliga strömbrytaren på väggen.
 • Näve Hänglampa White med skärm av runda skivor

  Näve Hänglampa White med skärm av runda skivor
  Lätt och luftig vit taklampaDen vita taklampan är särskilt lämplig för användning i unga och moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak eller ovanför ett bord. Den voluminösa skärmen av cirkulära skivelement liknar ett moln och utstrålar en lätt, upplysande karaktär. Detta förstärks ytterligare när den används med en lämplig E27-lampa.

Fler tips på taklampor

 • Halo Design - Atom Trio Plafond Smoke

  Halo Design - Atom Trio Plafond Smoke
  Design Emanuele Patton & Michael Waltersdorff för Halo Design Om du var uppmärksam på kemilektionen känner du förmodligen till de små modeller av atomer i bindningar som illustrerar olika molekyler. Två syreatomer binds till kol för att bilda koldioxid, till exempel. Dessa modeller var inspirationen till Atom-serien från Halo Design, designern Emanuele Patton och Halo Designs grundare Michael Waltersdorff. Den vackra serien innehåller glaskupoler som bildar lampskärmar för dina glödlampor, monterade på olika sätt - och serien finns i en mängd olika smaker. Använd Atom Trio Ceiling Light Smoke i dina mysiga utrymmen - matsal, vardagsrum och sovrum - och se hur det behagliga, stämningsfulla ljuset tar över din omgivning! Se hela det vackra Atom-sortimentet här!
 • Ferroluce Hänglampa PI med blomstermönster, Ø 35 cm, blå/vit

  Ferroluce Hänglampa PI med blomstermönster, Ø 35 cm, blå/vit
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Marhult taklampa - Svart

  Marhult taklampa - Svart
 • ORION Pendellampa Madina av glas, Ø 15 cm, vit

  ORION Pendellampa Madina av glas, Ø 15 cm, vit
  Snygg Madina pendelarmatur i glas med genomskinlig glasskärmMadina pendelarmatur med en lampa är ett utmärkt sätt att sätta bardiskar eller bord i allmänhet i rätt ljus. Den smala, konvexa koniska skärmen är öppen i botten; ljuset sprids försiktigt åt sidorna genom glaset. Dessutom finns det en kåpa på skärmen och en baldakin av stål i matt nickeloptik.
 • Eko-Light Pendellampa Pop, 6 lampor

  Eko-Light Pendellampa Pop, 6 lampor
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Norrsken Design Classic Kristallplafond Krom Mellan

  Norrsken Design Classic Kristallplafond Krom Mellan
  Classic takplafond/kristallplafond från Norrsken design Material: Metall/Kristall Mått: Ø 47cm - H 29cm Ljuskälla: Max 6x 40W E14, Ingår Ej Krokupphäng, lampkontakt (äldre modellen) ingår DCL-kontakt&hellip:
 • Made By Hand - Workshop Taklampa W3 Matt Svart

  Made By Hand - Workshop Taklampa W3 Matt Svart
  Design A. Wedel-Madsen för Made By Hand Koncept Workshop Taklampa W3 är bättre känd som verkstadslampan, som designades av A. Wedel-Madsen i 1951. Den välkända lampan designades ursprungligen till att hänga på verkstaden, där den hängde under taket och gav ett fantastiskt ljus till arbetet. Idag syns den fortfarande på verkstäder, skolor, restaurangbranscher och har samtidigt dragits in i den privata inredningen. Framställd i aluminium är lampan inte tung - tillsammans med den massiva sockeln och tygledningen, vittnar den om ett märke, som inte bara har fokus på bra hantverk, utan också hög kvalitet. Med det solida och industriella looken, passar taklampan särskilt bra in i den minimalistiska inredningen, där den är super användbar både över matbordet, i köket eller hallen. Den tidlösa och igenkännliga taklampan finns i fem olika storlekar, från den minsta med en diameter på 18 cm, till den stora taklampan på 82 cm. Den kan därför både användas som en diskret belysning - både ensam eller flera tillsammans, medans den likaså kan fungera som ett imponerande blickfång i inredningen. Du kan se de olika storlekarna här. OBS! Den svarta taklampan finns med tre olika ytfinishar: Blank Svart: Har en blank yta i en mörk nyans Matt svart: Har en matt yta, med glans 5 (den är alltså inte helt matt) Dark Black: Har en matt yta utan glans
 • Megumi TaklampaØ28 Brass/Opal - Please Wait to be Seated

  Megumi TaklampaØ28 Brass/Opal - Please Wait to be Seated
  Megumi TaklampaØ28 Brass/Opal - Please Wait to be Seated, Mässing, Glas
 • Design By Us - Nutty XL Taklampa Clear/Chrome

  Design By Us - Nutty XL Taklampa Clear/Chrome
  Design Rasmus Larsson för Design By Us Nutty XL Pendelbelysning Clear/Chrome är en överdådig och elegant design som utan tvekan kommer att väcka uppmärksamhet och beundran i din inredning. Pendelbelysningen Nutty finns i en mängd olika storlekar och färger, så du kan fritt välja den eller de modeller som bäst passar dina behov och din stil. Gemensamt för alla Nutty taklampor är den unika lampskärm i munblåst glas som är inspirerad av naturen och mer specifikt ett ekollon. Förutom en exceptionellt vacker munblåst lampskärm är lampan också utrustad med en lackad metalldetalj, en vacker textilsladd och modernt integrerat LED-ljus, vilket också gör detta till en mer långlivad taklampa. Du kan placera din Nutty taklampa på otaliga platser i din inredning, där bredvid soffgruppen, i ett mörkt hörn eller ovanför matbordet bara är några av de självklara platserna. Du kan använda en enda taklampa för sig själv, men du kan också kombinera flera Nutty-lampor tillsammans för att skapa ett dekorativt element i din inredning. Se alla vackra Nutty taklampor här.
 • Arcchio - Ejona Track Taklampa Ø4/H40 E27 White Arcchio

  Arcchio - Ejona Track Taklampa Ø4/H40 E27 White Arcchio
  Ejona Track Taklampa Ø4/H40 E27 White - Arcchio, Vit, Aluminium
 • EBB & FLOW Uva M hängande boll silver klar mini check

  EBB & FLOW Uva M hängande boll silver klar mini check
  Modern hängande lampa Uva med mönstrad kristallskärm - små rutor Den här pendellampan är en höjdpunkt i alla rum: oavsett om den är placerad över vardagsrumsbordet som stämningsbelysning eller som en ljuskälla över matbordet - Uva skapar ett förtrollande ljus med imponerande reflektioner tack vare kristallskärmen som är mönstrad med små rutor. Det strålande ljuset från den insatta lampan reflekteras också i den lilla silverfärgade metallkulan som sitter på skärmens överdel. En dekorativ hängande lampa för det moderna vardagsrummet. Uva är utrustad med en genomskinlig plastkabel som upphängning, som knappt märks, så att kristallskärmen nästan verkar sväva i rummet. Den dekorativa designen av Uva kommer från Susanne Nielsen, som inspirerades av druvorna för att skapa detta vackra verk. Det är så lampan fick sitt namn, eftersom Uva kommer från italienska och betyder druva. - Kvalitetsprodukt från det danska designermärket Ebb & Flow
 • Buster + Punch Gafflad mässing/glas rökt Ø 29cm

  Buster + Punch Gafflad mässing/glas rökt Ø 29cm
  Taklampa Forked med mässingsdetaljer och munblåst glasskärmTaklampan Forked är tillverkad av solid mässing med den karakteristiska Buster Punch-funktionen med ett fint ristat mönster på sockeln, en handgjord kabeldetalj och en påsatt sfärisk skärm av munblåst glas. Den levereras med en dimbar LED-lampa med E27-sockel. En dimmer som är lämplig för LED-lampor krävs för att dimma.Taklampan Forked är en produkt från det engelska märket Buster Punch, ett företag som grundades i London 2013 och vars kärlek till solida metaller är uppenbar i alla produkter. Förutom armaturer tillverkar Buster Punch även funktionella armaturer och möbler och samarbetar med gatukonstnärer, cykeltillverkare och modedesigners från Londons mode-, musik- och subkulturella scener
 • Marset - Soho 57 LED Taklampa Vit

  Marset - Soho 57 LED Taklampa Vit
  Design Marset för Lampefeber Koncept OBS Var uppmärksam på att denna vara kan ha en leveranstid på upp till 3 veckor. Soho pendellampa har en diameter på 57 cm som gör att den storleken passar till den minder mellanrummen och ökar den samlade allsidigheten hos den här lampan. Den inbyggda dimmern ger ett perfekt ljus som fördelas jämnt och ger en mycket bra ljuskvalitet. Den här snygga pendellampan har färgen Vit som gör den mycket snygg och passar perfekt in i de skandinaviska hemmen. Lampan Soho är designad som en hyllning till fördelarna med de lampor som traditionellt sätt används på marknader och kafeterior. Det är en snygg lampa som kan användas på många ställen i hemmet eller på kontorsplatsen. Lampan finns som en pendellampa eller en taklampa, utöver det kommer den i 5 snygga dova färger.
 • Vistosi Hänglampa Jube SP P med dubbelskärm, grön/vit

  Vistosi Hänglampa Jube SP P med dubbelskärm, grön/vit
  LED-hänglampa Jube i intressant retro-chic Stilfull och elegant är den charmiga dubbelglastekniken som är bearbetad i LED-hänglampan Jube. Här kombineras två individuella glaselement som blåses var för sig. Detta skapar charmiga ton-i-ton-effekter eftersom det nedre elementet är vitt och är utrustat med en LED-ljuskälla, medan det övre, omgivande glaset har en genomskinlig färg. En skapelse av Favaretto & Partner i samarbete med produktionsanläggningen Vistosi. - prisbelönt år 2017 med Archiproducts Design Award. LED-hänglampan Jube berikar å ena sidan ljuskonceptet i varje rum och utgör även ett viktigt dekorativt element. - med munblåst flerskiktsglas
 • Industriell hänglampa betong - Cava 1

  Industriell hänglampa betong - Cava 1
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,No, this article does not contain a cord and plug Cava 1 är en snygg hängande lampa för den industriella entusiasten. Denna unika hänglampa känns extra hemma i en industriell miljö och har omedelbart sitt inflytande. Ramen på den hängande lampan är gjord av betong och ger lampan dess eleganta och robusta utseende. Förutom lampans utformning har den också en dimningsfunktion (Obs: dimmer ingår inte) med vilken du själv kan bestämma ljusstyrkan. Lampan har en diameter på 5,5 cm, en höjd på 10 cm och en ledningslängd på 150 cm. Monteringsplattan har en diameter på 10 cm. Lampan är helt färdig med en vacker ljuskälla med en passande E27 (max. 60 watt). Observera; detta ingår inte. Sammantaget är denna dimbara hängande lampa en riktig tillgång för alla vardagsrum!
 • Kundalini - Dala Plafond Dark Grey/Copper KDLN

  Kundalini - Dala Plafond Dark Grey/Copper KDLN
  Design Francesca Smiraglia för Kundalini Dala Taklampa Mörkgrå/Koppar kombinerar dekorativa och arkitektoniska aspekter i en harmonisk helhet som gör att lampan kan integreras i nästan alla boendemiljöer. Lampskärmen består av två metallplattor som skapar en överlappning i mitten. Den låga kanten gör att den inbyggda lysdioden i mitten kan lysa ut och bada rummet i ett effektivt ljus. Själva ljuskällan är täckt av en opalvit kåpa som låter ljuset tränga in mjukt och bländfritt i omgivningen. Designen av Dala-plafondlampan kan tillskrivas den italienska designern Francesca Smiraglia, som bor och arbetar i Milano. Smiraglia letar alltid efter sätt att förbättra sina kunskaper och utveckla nya metoder för designtänkande. Hon tar hänsyn till förhållandet mellan människor och miljö i förhållande till produkternas formella estetik. Fokus ligger på människors interaktion med produkter och deras funktionalitet. Taklampan Dala finns i en mängd vackra färger. Se dem alla här
 • Pilke Pioni Pendel 50 Cm Vit - Taklampor Björkplywood Vit - P20000

  Pilke Pioni Pendel 50 Cm Vit - Taklampor Björkplywood Vit - P20000
  Pioni pendel från Pilke med en handgjord design i björkplywood från Finland med en böjd, elegant form och inspiration från naturen. Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Produkten är monterad med total frånvaro av limmade komponenter så att den kan separeras helt för framtida återvinningsbarhet. Varje artikel är unik och kan variera något i utseendet. Tillverkad i Finland. Design av Janne Uusi-Autti. Bra att veta om Pioni pendel - Pioni uppskattas för hantverket.- Pioni är också omtyckt för det hållbara materialet.- Pendeln finns i olika färgval.- Pendeln finns i olika storlekar.- Tillverkad i Finland.- Ingår i serien Pioni.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Vit Taklampor i Björkplywood från Pilke med stor omsorg.
 • PR Home Edith pendellampa, Ø 50 cm, bomull, vit

  PR Home Edith pendellampa, Ø 50 cm, bomull, vit
  Vit bomullspendellampa Edith Edith-pendellampan är en modern skandinavisk "UFO"-modell tillverkad av bomullstyget Franza, som skapar ett mjukt och jämnt ljus tack vare skärmens natur. Lampskärmen är handgjord i EU och Edith levereras med en 120 cm anslutningskabel och baldakin i vitt. Tyget är certifierat enligt Standard 100 av OEKO-TEX®. Denna certifiering garanterar att produkten har testats och är fri från ämnen som kan vara skadliga för hälsa och miljö
 • Lucande Damivan LED-taklampa, kantig svart

  Lucande Damivan LED-taklampa, kantig svart
  LED-taklampa i kantig design och svart färgskala Denna LED-taklampa ger en elegant belysning och sätter en speciell prägel på inredningen. Damivan-modellen är enkel att tända och släcka med en fjärrkontroll, kan också dimmas för att passa ditt humör och ger ljus i en vacker varmvit färgtemperatur. Lampan med sin moderna design av Ingo Thiele är idealisk för alla matsalar, vardagsrum eller entréer. Den svarta taklampan i märkeskvalitet från Lucande imponerar med sin utmärkta design och unika boendeupplevelse. Den ger inte bara ett vackert ljusmönster, utan blir också ett dekorativt element tack vare sitt attraktiva utseende.
 • Laurenz 5 Plafond Red/Yellow - Lindby

  Laurenz 5 Plafond Red/Yellow - Lindby
  Laurenz 5 Plafond Red/Yellow - Lindby, Metall
 • Moooi Bell Taklampa Stor Vit/ Vit

  Moooi Bell Taklampa Stor Vit/ Vit
  Design: Marcel Wanders Studio, 2014 för Moooi Koncept: Den eleganta Bell-serien från Moooi designades av den internationellt erkända designern och hälften av grundarna bakom Moooi, Marcel Wanders. Med över 35 år i designbranschen har Marcel Wanders hjälpt till att skapa och designa ett brett utbud av ikoniska och klassiska möbler. Tillsammans med sin designstudio, Marcel Wanders Studio, står de bakom en stor del av de vackra och eleganta produkter som Moooi producerar. Bell-lampan är en extremt elegant och vacker taklampa som definitivt kommer att bli ett elegant tillskott till hemmet. Som en stämpel för Mooois fokus på kvalitet är denna lampa, som så många av deras lampor, gjord av handblåst glas. Ovanpå glasskärmen hittar du en keramisk båge som ger lampan ett extra lätt och elegant uttryck. Bell finns i två storlekar, samt flera olika färger som du enkelt kan kombinera i en elegant komposition ovanför ett matbord eller i ett kluster i ett hörn.
 • &Tradition Copenhagen Sc7 Pendel Matt Grey/bronzed Brass - Taklampor Metall Mattgrå - 20951201

  &Tradition Copenhagen Sc7 Pendel Matt Grey/bronzed Brass - Taklampor Metall Mattgrå - 20951201
  Copenhagen pendel SC7 från &Tradition, formgiven av designduon Space Copenhagen. Ambitionen var att ta fram en lampa i stilren, industriell design med en elegant och poetisk känsla. En modern pendel tillverkad i lackerad matt stål med detaljer i bronsad mässing och svart textilsladd. Snygg att hänga tillsammans med flera eller enbart en och en. Lampan finns i flera storlekar och färger. Vi har valt ut Mattgrå Taklampor i Metall från &Tradition med stor omsorg.
 • PR Home - Taklampa Manchester 35 cm - Vit

  PR Home - Taklampa Manchester 35 cm - Vit
  Taklampa i metall, komplett med kronkontakt. Takkopp i metall med fäste för takkrok. 35 cm i diameter, höjd 50 cm. Sladdlängd 120 cm. E27 max 40W.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Lindby Orna hänglampa 3 lampor blomljus

  Lindby Orna hänglampa 3 lampor blomljus
  Pendellampa med tre lampor Orna i järn med hängande korgDenna lampa är det perfekta valet för dina fyra väggar. Med den här taklampan gör du ett val för beprövad varumärkeskvalitet från Lindby. Lampan i färgerna svart och opal är utformad för användning av glödlampor med G9-sockel. Den här hängande lampan utstrålar en underbar atmosfär och har tre blomkrukor som kan planteras efter behov. Orna är alltså inte bara ett attraktivt belysningsobjekt för inredningen utan sprider också en naturlig charm.
 • Envostar Veneer hänglampa kärnved ask

  Envostar Veneer hänglampa kärnved ask
  Veneer-pendellampa av kärnfaner av ask, tillverkad i Europa Med sitt naturliga utseende och sin stämningsfulla ljuseffekt bidrar Veneer-pendellampan till en behaglig rumsatmosfär. Här används ett tunt faner av kärnved från ask, som skiljer sig markant i färg från den yttre, ljusare splintveden. Den karakteristiska ådringen, som är unik för varje pendellampa, är särskilt tydlig när lampan tänds, medan det vertikalt fria ljuset ger direkt bordsbelysning. Denna pendellampa från varumärket Envostar har ett gynnsamt koldioxidavtryck tack vare den europeiska produktionen och de därmed minskade transportvägarna, och levereras i återvinningsbara förpackningar.
 • Flowerpot VP10 Taklampa Vermilion Red -&Tradition

  Flowerpot VP10 Taklampa Vermilion Red -&Tradition
  Flowerpot VP10 Taklampa Vermilion Red -&Tradition, Röd, Metall
 • Nuura Miira 6 Cirkulär Ljuskrona Mörk Brons/Opalvit

  Nuura Miira 6 Cirkulär Ljuskrona Mörk Brons/Opalvit
  Design: Sofie Refer för Nuura, 2020 Koncept: Nuura Miira 6 Cicurlar Är en otroligt vacker ljuskrona, som sätter ett högt värde på detaljerna. De fina runda formerna ger ljuskronan ett otroligt graciöst utseende. Miira-kollektionen innehåller lampor gjorda av handblåst glas, i både optik och opalvit. Eftersom glaset är handgjort innebär det också att mönstret på optikkulorna har små variationer, och varje glaskula är därför helt unik. Miira-kollektionen är designad med ljuskronan som mittpunkten, omgiven av de andra lamporna från serien, som Miira 1, Miira 3, Miira 4, eller någon av de andra vackra Miira-lamporna från kollektionen. Miira 6 finns i en större storlek med 8 glaskulor, och finns även med antingen opala eller optiska glaskulor. OBS, LED-lampa krävs för denna lampa.
 • Herstal Edge Pendel Stor Vit - Taklampor Metall Vit - HB1820036

  Herstal Edge Pendel Stor Vit - Taklampor Metall Vit - HB1820036
  Dimbar Edge pendel från Herstal med en unik design i metall med skarpa linjer och en lång textilsladd. Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Bra att veta om Edge pendel - Unik design.- Skarpa linjer.- Lång textilsladd.- Unik design.- Ljuskälla ingår inte.- Sockel: E27- 23.0 Watt- Höjd: 170 mm.- Diameter: 500 mm.- Sladdlängd: 2800 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20. Vi har valt ut Vit Taklampor i Metall från Herstal med stor omsorg.
 • Domus Ovanlig taklampa Julii antracit 54

  Domus Ovanlig taklampa Julii antracit 54
  Taklampan JULII drar alla blickar till sig Taklampan JULII ser på grund av sin iögonfallande form ut som ett konstverk: Vita lunopaldetaljer som ligger över varandra och slingrar sig i varandra hänger från en antracitfärgad, tektilklädd kabel från taket. Julii passar framför allt i moderna bostäder. Lunopal är en pappersliknande plast med storartad och behaglig ljusverkan, där funktionaliteten står i första rummet, då den är UV-beständig, inte gulnar eller spricker och går lätt att rengöra. Ekologisk hållbarhet med handtillverkade produkter från Tyskland - människa och miljö i fokus för lamptillverkningen. DOMUS kan glänsa med en lång erfarenhet som lamptillverkare, då företaget grundades redan 1966. Sedan dess har inget förändrats vad gäller filosofin att skapa ljus till bostaden, och kraven på hög kvalitet och hållbar tillverkning har nära nog drivits till perfektion. Även när produktionen sker med hjälp av teknisk utrustning, fortsätter DOMUS som företag där människor med skicklighet och handverksmässigt kunnande för hand tillverkar lampor av hög kvalitet åt andra människor. Designer, träfackfolk, konstruktörer och ljusplanerare arbetar tillsammans för att skapa tidlösa, tekniskt insiktsfulla, långlivade lampor som övertygar kunderna längs hela linjen. DOMUS strävan efter ekologiskt ansvar visar sig bland annat i att huvudsakligen naturliga material används och genom tillverkning i Tyskland kan onödiga transportvägar undvikas.
 • ORION LED-taklampa Olga, svart/guld

  ORION LED-taklampa Olga, svart/guld
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • UMAGE - Asteria Mini Taklampa Forest Green/Back Top Umage

  UMAGE - Asteria Mini Taklampa Forest Green/Back Top Umage
  Asteria Mini Pendant Light Forest Green/Back Top är en elegant, minimalistisk och vacker lampa designad för framtiden. Asteria finns som bordslampa, golvlampa, taklampa och pendellampa i två olika storlekar. Asteria-pendellampan finns med upphängning i antingen mässing, svart eller stål. Lampan finns i flera olika moderna färger - i kombination med den enkla och tidlösa designen passar Asteria-serien in i nästan alla hem. Se hela Asteria-serien här OBS! Asteria-pendellampan har ett drivdon som är monterat i den tillhörande baldakinen. Det är därför inte möjligt att hänga pendellampan utan tak - till exempel i anslutning till en strömskena. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst om du har några frågor. OBS: alla Asteria pendellampor utom Micro och Mini är dimbara.
 • Terra Cluster Taklampa Light Wood - Envostar

  Terra Cluster Taklampa Light Wood - Envostar
  Terra Cluster Taklampa Light Wood - Envostar, Trä, Trä
 • Rotaliana - Dina Taklampa Krom

  Rotaliana - Dina Taklampa Krom
  Design Dante Donegani & Giovanni Lauda för Rotaliana Koncept Dina Taklampa Krom är en klassisk lampa i polykarbonat, men med den snygga detaljen att skärmen blir genomskinlig då ljuset tänds. Då lampan är släckt så har den bara en klassisk skärm som hänger över bordet.
 • Molecular Taklampa 7-ljus - House Doctor

  Molecular Taklampa 7-ljus - House Doctor
  Molecular Taklampa 7-ljus - House Doctor, Mässing, Mässing
 • DFTP - Stay 3 Taklampa Svart

  DFTP - Stay 3 Taklampa Svart
  Design Maria Berntsen för Design For The People Maria Berntsen står bakom denna geniala lampa från Design for the People, som har vuxit till en stor serie bords-, vägg-, golv- och pendellampor. De flexibla lamporna använder alla samma snedställda lamphuvud, som vackert kastar ljus över den yta som Stay tillåts belysa - och samtidigt kastar lamphuvudet ett mjukt ljus ut från toppen av sig självt. Stay finns i en mängd olika lamptyper, storlekar och i två nyanser; grå och svart. Oavsett vilket du väljer är du garanterad en stilren belysning som aldrig blir omodern. Se hela Stay-sortimentet här
 • Halo taklampa 1356 - Svart

  Halo taklampa 1356 - Svart
 • Lindby - Tobia Plafond Brown/White/Chrome Lindby

  Lindby - Tobia Plafond Brown/White/Chrome Lindby
  Tobia Plafond Brown/White/Chrome - Lindby, Tyg
 • Plafond Madelene - Krom/klar

  Plafond Madelene - Krom/klar
 • Lindby Colten hänglampa, 5 lampor, svart

  Lindby Colten hänglampa, 5 lampor, svart
  Femlampig pendelarmatur Colten med svarta spiraler i exklusiv design Colten är en långsträckt hängande lampa med en balk från vilken fem svarta spiraler av järn hänger. De är snodda från metallband och designen är unik och mycket sevärd. På grund av de stora diffusorerna är ljuskällan också en större del av utseendet och bör därför vara så dekorativ som möjligt. Detta gäller särskilt för LED-glödlampor, som är utformade som klassiska glödlampor och har en glödlampa av glas. Du kan också välja en särskilt varm ljusfärg, så att matbordet får en mysig känsla. Med sin långa form och de totalt fem ljuskällorna är Colten-pendellampan mycket lämplig för ett stort bord, som då kan belysas väl. Du kan njuta av en avslappnad måltid med familj eller vänner och känna dig bekväm i sällskap med dina favoritpersoner.
 • Fabbian Beluga Takpendel Grön

  Fabbian Beluga Takpendel Grön
  Design: Marc Sadler Koncept: Med sin vackra kristalldesign är Beluga utan tvivel en av Fabbians bästa design. Marc Sadler har lyckats skapa en lampa som garanterar extremt vackert ljus. Den polerade kromstrukturen ger Beluga spotlight-lamporna en mycket elegant och sofistikerad design. Du kan välja mellan färgerna vit opal, röd, blå, gul, grön, klar och brun.
 • LEDVANCE Orbis Spiral Oval LED-taklampa 36x30cm

  LEDVANCE Orbis Spiral Oval LED-taklampa 36x30cm
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • PR Home - Taklampa Saigon Outdoor, 18 cm - Grå

  PR Home - Taklampa Saigon Outdoor, 18 cm - Grå
  Låt vardagsrummet flytta ut! Takskärm Saigon Outdoor är gjord av konstrotting, ett tåligt material som klarar väder och vind. Den flätade strukturen skapar ett vackert ljusspel. Varje skärm är handgjord, mindre storleksavvikelser kan förekomma. Skärm

Så väljer du rätt taklampa

Att köpa rätt taklampa kan vara ett svårt och krångligt val. Det finns så många olika sorters taklampor att man kan få ångest över vilken lampa som egentligen är bäst. Här har vi satt ihop en guide som kanske kan hjälpa dig på traven.

Plafond
Plafonden är verkligen allround och funkar i de allra flesta rum och inredningar. Den monteras tätt upp mot taket och har ett ganska mjukt ljus. Vill man kan man utrusta plafonder med dimmer så kan man enkelt justera takbelysningen för olika aktiviteter.

Lysrör
Den bästa allmänbelysningen får man med lysrörsarmatur men deras industriella utseende gör att man sällan ser det som heminredning. Det är vanligare att man ser det på arbetsplatser eller i garaget. Det har dock kommit en del lysrörslampor med snyggare design på senare tid.

Takpendel
Helt klart den vanligast förekommande taklampan i svenska hem. Denna klassiska taklampa hänger ner och blir därför en tydlig detalj i inredningen. Takpendeln ser man ofta som belysning över matbord där ljuset är mer riktat än vad ljus från en plafond är.

Materialval på lampskärmarna

Förutom att ljuset från en lampa skapar stämning har även lampskärmen en viktig del i inredningen. Materialet som används lägger en grund för utseendet på en takpendel eller plafond.

Det finns lampskärmar i många olika material med huvudgrupper som metall, trä och plast. Inom varje materialslag kan man dessutom välja mellan mässing, rostfritt stål, valnöt eller rotting. Om du redan nu vet vilket material du vill ha kan du kolla in våra specialguider:

Metallampor

» Lampor i koppar

» Taklampor i mässing

Träskärmar

» Olika träslag i lampor för taket

» Taklampa i rotting