Snygga taklampor

Monterar en taklampa Taklampor finns i många olika sorter: spots, plafond och pendel är vanligast.

Taklampan är den typ av lampa som används mest i våra hem för bra, allmän belysning. En bra taklampa ska lysa upp hela rummet och gärna vara snygg på samma gång. I arbetsrum vill du ha stark takbelysning medan i vardagsrummet vill du kanske kunna dimma och göra lite mysigt.

Här hittar du flera förslag på snygga taklampor för olika rum, i olika storlekar och olika prisklasser. Scrolla ner och se om din favorit är på rea och du kan fynda den billigt idag.

Kategorier av taklampor: Spotlights | Köksbelysning | Kristallkronor | Plafond | Skomakarlampor | Lysrörsarmatur | Rislampor | Discolampor | Ljuskronor

Populära taklampor i snygg design

 • Näve Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Näve Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull pendellampa Explosion i lekfull glasdesignPendellampan Explosion bjuder på ett berusande fyrverkeri av olika stora, transparenta och vitfärgade glaskulor. Dessa är fästa vid nedåtböjda stavar som springer ut i alla riktningar från en central kromfärgad sfär. Mellan sfärerna finns uttag för G9-lampor som gör det möjligt att låta hänglampan lysa explosionsartat. Särskilt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är den ett harmoniskt blickfång.
 • Fabas Luce Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Fabas Luce Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Lindby LED-pendellampa Auron, nickelfärgad, metall, dimbar

  Lindby LED-pendellampa Auron, nickelfärgad, metall, dimbar
  Auron spiral LED-pendellampa med modern nickelfinish Auron är särskilt lämplig för mycket moderna miljöer, eftersom LED-pendellampan domineras av en viss purism. Det betyder dock inte att lampan inte utstrålar en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler som tillsammans skapar en mycket elegant effekt. LED-pendellampan kan vid behov justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och dess avlånga form gör Auron perfekt som belysning vid matbordet. Denna LED-pendellampa kan enkelt dimmas i fyra nivåer med hjälp av den vanliga strömbrytaren på väggen.
 • Näve Hänglampa White med skärm av runda skivor

  Näve Hänglampa White med skärm av runda skivor
  Lätt och luftig vit taklampaDen vita taklampan är särskilt lämplig för användning i unga och moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak eller ovanför ett bord. Den voluminösa skärmen av cirkulära skivelement liknar ett moln och utstrålar en lätt, upplysande karaktär. Detta förstärks ytterligare när den används med en lämplig E27-lampa.

Fler tips på taklampor

 • Selène Designer pendellampa Ginger, 50 cm

  Selène Designer pendellampa Ginger, 50 cm
  Sofistikerad designpendellampa Ginger av vit metall De enskilda elementen i Ginger-pendellampan, som är så skickligt böjda runt sfären inuti strukturen, är helt tillverkade av vitlackerad metall. De små halogenlamporna är monterade runt den inre sfären och sprider sitt ljus runt rummet på ett intressant sätt tack vare de många metallelementen. Ginger-pendellampan är inte bara ett belysningselement som ger bra allmänbelysning, utan också en möbel som förskönar vardagsrummet även när den inte är upplyst.
 • Globen Lighting - Hubble 3 Long Plafond Vit

  Globen Lighting - Hubble 3 Long Plafond Vit
  Design Patrick Hall för Globen Lighting Hubble 3 Long Ceiling Light White är en del av den stora och eleganta belysningskollektionen från Patrick Hall och Globen Lighting som kommer att se bra ut i alla typer av inredningsstilar, men särskilt bra i de moderna. Hubble-sortimentet består av vägglampor med eller utan klämmor, bordslampor, taklampor, taklampor, taklampor och bordslampor, som alla finns i en mängd olika vackra färger och storlekar. Med ett så stort sortiment hittar du garanterat en lampa som passar perfekt för dina behov och din stil. Hubble kännetecknas särskilt av sin räfflade lampskärm eller bas, som ger lampan en anmärkningsvärd och taktil struktur som är svår att ta ögonen och fingrarna ifrån. Bordslampan Read är ansluten i mitten av armen, vilket gör den extremt flexibel, och eftersom lampskärmen också kan vinklas är det lätt för dig att perfekt rikta in belysningen efter dina föränderliga behov vid skrivbordet eller sängkanten. Hubble taklampa är idealisk för köket eller fönsterbrädan, där du kan hänga den ensam eller placera flera tillsammans i en attraktiv rad eller dekorativt kluster. Tak- eller taklampan kan också vinklas i både vertikala och horisontella riktningar beroende på dina behov och ditt humör, så att belysningen är perfekt för dig. Om du också behöver en liten, blygsam lampa som du kan placera var som helst är vägglampan med klämma den mest uppenbara lösningen eftersom du kan vinkla den i alla riktningar utan att behöva placera den på en yta eftersom den kan placeras på en hylla, sänggavel eller bokhylla. Möjligheterna är oändliga med denna funktionella och estetiska belysningskollektion! Det kan vara svårt att montera GU10-lampan i lampan på grund av det smala lamphuvudet. För att installera glödlampan, tryck ner glödlampan så att de två benen på glödlampan kommer i kontakt med sockeln - vrid sedan försiktigt glödlampan med fingrarna för att låsa den på plats. Se hela Hubble-sortimentet från Globen Lighting här.
 • Lindby - Ollena PlafondWood Lindby

  Lindby - Ollena PlafondWood Lindby
  Upptäck den rustika charmen och varma atmosfären hos Ollena Plafond Wood från Lindby. Denna vackra plafond kombinerar naturligt trä med moderna designelement för att skapa en unik och inbjudande belysningslösning för ditt hem. Det naturliga träutseendet ger en varm och mysig atmosfär till alla rum, medan den eleganta designen ger en modern twist. Ollena Plafond Wood är utrustad med modern LED-teknik, vilket ger en energieffektiv och långvarig ljuskälla som lyser upp rummet jämnt och behagligt. Denna plafond är idealisk för vardagsrum, matsalar eller kök, där den kommer att skapa en imponerande och inbjudande belysningscentral. Med sin hållbara konstruktion och vackra estetik är Ollena Plafond Wood det perfekta valet för alla som vill tillföra både stil och funktionalitet till sitt hem. Se alla vackra taklampor från Lindby här
 • Cph Lighting Grid Takpendel Sunrise Gul

  Cph Lighting Grid Takpendel Sunrise Gul
  Design: Tom Stepp för CPH Lighting 2011 Koncept: Cph Lighting Grid takpendeln kombinerar modern design med referenser till klassisk Skandinavisk design. Grid takpendeln anspelar på referenser till den traditionella arbetslampan som bland annat användes vid svarven. Lampan kommer i 5 olika färger: Vit, Svart, Beige, Blå och Gul.
 • HINKLEY Taklampa Charlotte, vit/gammalmässing

  HINKLEY Taklampa Charlotte, vit/gammalmässing
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Philips Mauve LED-taklampa 2 700K 43 x 43 cm

  Philips Mauve LED-taklampa 2 700K 43 x 43 cm
  LED-taklampa Mauve från Philips i kvadratisk formMauve är en kvadratisk LED-taklampa med vackert rundade kanter som ger ett mycket homogent ljus med optimal ljusfördelning tack vare diffusorn och är lämplig för nästan alla områden.de varmvita lysdioder som är installerade i armaturen avger ett ögonvänligt ljus och uppfyller de kriterier som utvecklats av Philips för ögonvänlig belysning.
 • &Tradition Flowerpot VP10 Taklampa Matt Vit

  &Tradition Flowerpot VP10 Taklampa Matt Vit
  Design: Verner Panton för &Tradition Koncept: Verner Panton Flowerpot är en exklusiv och helt igenom klassisk retrolampa, som designades 1968. Lampan var ursprungligen avsedd för restaurangbranschen och Verner Panton utställningar. Sedan dess har lampan blivit populär även i privata hem och har särskilt gjort comeback de senaste åren. Det beror inte minst på lampans stilrena design och de många färgalternativen som gör att den passar överallt. Flowerpot producerades ursprungligen av Louis Poulsen, men rättigheterna har sedan övergått till &Tradition. Denna lampa är en ny storlek i den vackra Flowerpot lampserien.
 • Faje 2 Taklampa Black/Wood - Envostar

  Faje 2 Taklampa Black/Wood - Envostar
  Faje 2 Taklampa Black/Wood - Envostar, Svart, Metall
 • SIGMA Taklampa Gama, 5 lampor, guld

  SIGMA Taklampa Gama, 5 lampor, guld
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • By Rydéns - Correct 6 Plafond Matt Black By Rydéns

  By Rydéns - Correct 6 Plafond Matt Black By Rydéns
  Correct 6 Plafond Matt Black är en praktisk och effektiv modell för att lysa upp vilket rum som helst. Samtidigt kommer lampan i en strömlinjeformad, modern design med en stilren enkelhet i både form och färg som gör den lätt att passa in i olika interiörer och hemstilar. Lampan består av sex cylindriska takspots som är jämnt fördelade på en 124 cm lång tvärbalk för att ge en diffus belysning i rummet. Varje spot kan roteras oberoende av de andra. Det gör att du kan skapa vackra ljuspunkter i rummet och variera det övergripande ljusmönstret. Correct 6 Plafond finns i en svart och en vit färgvariant. Lampan är en del av en hel serie spotlights från den svenska belysningstillverkaren By Rydéns. Serien består av både tak- och vägglampor i flera färgvarianter med varierande antal ljuskällor, så att du har en passande ljuskälla för varje rum. Se hela serien här
 • House Doctor - Volumen Taklampa Ø54 Green

  House Doctor - Volumen Taklampa Ø54 Green
  Volumen Taklampa Ø54 Green House Doctor
 • Globo Eclypse LED-taklampa, antracit, Ø 48 cm, akryl/metall

  Globo Eclypse LED-taklampa, antracit, Ø 48 cm, akryl/metall
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Northern - Unika Taklampa Grå Stor

  Northern - Unika Taklampa Grå Stor
  Design Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Grå Stor tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill i Köpenhamn. Dess enkla topp är gjord av massiv mässing vilket är en snygg detalj som ger lampan ett rent, industriellt utseende och tillför en skarp kontrast till de ömtåliga, handgjorda lampskärmarna i glas. Unika Taklampa Liten finns i storlekarna 135x105 mm samt 200x140 mm, båda modellerna hänger elegant i en tvinnad tyg-sladd. Därutöver är det möjligt att välja mellan klart och grått glas som antingen kan blandas eller köras strikt lika. Unika är som namnet antyder unika. Då de är mun-blåsta har de varierande tjocklek och ojämnheter i glaset, vilket tillför en subtil äkthet till taklamporna. Det ger också en speciell varm glöd till lampan, både när den är tänd och när den är släckt. Unika skapar elegans och lätthet i rummet och serie är tillägnad till både kommersiellt och privat bruk.
 • BRUMBERG Breena-R infälld GX5.3 rund matt nickel

  BRUMBERG Breena-R infälld GX5.3 rund matt nickel
  Rund infälld spotlight Breena-R, vridbar 25° Den infällda spotlighten Breena-R är tillverkad av gjuten zink och gjuten aluminium i en kompakt design för snabb montering i taket utan verktyg. Spotlighten är utrustad med en GU5,3-sockel och kan utrustas med en ljuskälla på upp till 50 W (tillbehör). Breena-R infälld spotlight kan installeras i tak i både privata och kommersiella områden på olika sätt och kan vridas 25°. - en manöverenhet krävs för drift - lämplig för LED retrofit lampor med GU5,3 bas - inkl. uttag med 30 cm anslutningskabel - kan inte användas i monteringslådor - utan lock med värmeisoleringsmaterial - utan lock - utan låsring
 • MESH Lampa Svart M

  MESH Lampa Svart M
  Mesh är en stilren taklampa från House Doctor. Lampan är gjort i ett svart nät som släpper igenom ljuset och skapar en inbjudande atmosfär. Häng upp taklampan över matbordet eller köksön, i sovrummet eller i vardagsrummet för att tillföra en snygg de
 • ORION Glänsande kristalltaklampa Ring 110 cm guld

  ORION Glänsande kristalltaklampa Ring 110 cm guld
  Kristalltaklampa Ring med 24 karat förgyllning - 110 cm diameter Inte ens i ett för övrigt modernt inrett rum behöver man inte försaka festlig belysning: taklampan Ring är formtekniskt rent strukturerad. Den enkla ringformen pryds av förgyllningen i 24 karats guld, som dessutom skapar en strålande förening med det stora antalet Asfour-kristaller som imponerande glittrar i ljuset från 12 glödlampor och fascinerar med sin briljans. Ett spännande, festligt ljus, som imponerar i privata hem, liksom i restauranger och hotell. Upphängningshöjden kan väljas vid upphängningen och kan då varieras mellan 30 cm och 170 cm. E14-ljuskällor på max. 40 W behövs och ingår inte i leveransen, utan kan beställas separat under Tillbehör.
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Dark cocoa glossy

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Dark cocoa glossy
 • Konsthantverk Rosdala Taklampa Rå - Taklampor Mässing

  Konsthantverk Rosdala Taklampa Rå - Taklampor Mässing
  Rosdala lampan är en hyllning till samarbetet mellan Rosdala Glasbruk och Konsthantverk. Rosdala lampan är i mässing och klarglas, en riktigt praktfull kombination. Takkåpa i borstad mässing ingår och svart tygkabel. Klarglaset bidrar med kontrast och vi rekommenderar en klar ljuskälla i lampan. Design Sabina Grubbeson. Shoppa Taklampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • Plafond ATOM

  Plafond ATOM
  Atom är en modern plafond med fem vackert rökfärgade glaskupor placerade på olika höjder för en härligt assymetrisk look. Atom plafond blir ett spännande inslag i hallen, vardagsrummet, sovrummet eller vart du väljer att placera den. Atom plafond kan
 • Lodes - Sky-Fall SO1 Taklampa Medium Klarglas

  Lodes - Sky-Fall SO1 Taklampa Medium Klarglas
  Design Studio Italia Design Koncept Sky-fall Pendeln är en otroligt fin och exklusiv design från Studio Italia. Designern har funnit sin inspiration i en gammaldags vinkaraff. I själva lampan sitter toppmodern LED teknologi, 2 x 1+ watt LED ljuskällor där den ena lyser upp lampan och ger rumsbelysning, och den andra sitter nere i lampan som primär belysning ned över bordet. Sky-fall kan användas i en hörna, över en skänk eller i entrén, men den används oftast över ett matbord eller över köksbordet. Sky-fall fås i både klart kristallglas och i blank koppar.
 • JUST LIGHT. LED-pendellampa Maria, 3-stegs-dim, svart

  JUST LIGHT. LED-pendellampa Maria, 3-stegs-dim, svart
  Unga och dynamiska värderingar kännetecknar varumärket JUST LIGHT. - tidigare känt som Leuchten Direkt.. Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Spotlight LED ARTIC

  Spotlight LED ARTIC
  Artic spotlight LED i färg vit/krom. Lampans huvudmaterial är metall. Ljuskälla med 3 x 6W max wattstyrka. Ljuskällor medföljer. Ljusstyrka på ljuskällan är 3 x 540 lumen med 3000 kelvin färgtemperatur som motsvarar varmvit ljus. Föväntad livstid på
 • Arthur Plafond 40W Silver - Arcchio

  Arthur Plafond 40W Silver - Arcchio
  Arthur Plafond 40W Silver - Arcchio, Silver, Aluminium
 • Markslöjd - Taklampa CREST 3L Rund - Vit

  Markslöjd - Taklampa CREST 3L Rund - Vit
  Crest taklampa i metall med riktbara skärmar. Monteras på takkrok. Max 3 x 7W. GU10-sockel. Ljuskällor ingår ej.
 • Nordlux - Grant 35 Taklampa Brass Nordlux

  Nordlux - Grant 35 Taklampa Brass Nordlux
  Design Nordlux Grant 35 Taklampa Brass är en otroligt mjuk och läcker lampa som ger ett sofistikerat och stilfullt utseende som vackert sprider sig till omgivningen. Lampan består helt enkelt av en monokrom ram med en matt finish och en skärm i frostat glas som ger en mycket speciell aura när ljuset är tänd. Den förenklade designen är idealisk för ett brett utbud av utrymmen och interiörer, och kan integreras i privata såväl som offentliga bostadsområden. När lampskärmen är påslagen lyser den upp som en mjukt lysande sfär. Skärmens sfäriska form innebär att ljuset strålar perfekt jämnt ut till alla sidor i ett vackert allsidigt sken. Lampan är försedd med en standardfattning som kan förses med en glödlampa efter eget val. Lampan finns i två vackra färger och ingår i en större serie som kan kombineras för att uppnå en förstärkt effekt av den vackra designen. Se dem alla här
 • Lindby - Kourtney 3 Taklampa Black/Smoke Lindby

  Lindby - Kourtney 3 Taklampa Black/Smoke Lindby
  Kourtney 3 Taklampa Black/Smoke - Lindby, Grå, Metall
 • Bell Taklampa Large Svart - Normann Copenhagen

  Bell Taklampa Large Svart - Normann Copenhagen
  Bell Lamp Svart Large - Normann Copenhagen Den klockformade Bell-lampan från danska Normann Copenhagen har en robust och industriell look. Den kan hänga i alla husets rum. Man kan välja att hänga en mix av storlekar för att skapa en dramatisk visuell
 • PR Home Rio pendellampa, Ø 28 cm, svart

  PR Home Rio pendellampa, Ø 28 cm, svart
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Luceplan Koinè LED-pendellampa 927 Ø110cm vit

  Luceplan Koinè LED-pendellampa 927 Ø110cm vit
  Elegant LED-pendelarmatur Koinè med varmvitt ljus - kan användas i privata och kommersiella utrymmen LED-pendelarmaturen Koinè har en minimalistisk stil och imponerar med sin elegans och harmoniska design, som gör att den kan integreras i nästan alla typer av boende. Oavsett om det är modern, klassisk eller vintagestil - Koinè-pendellampan fungerar som en modern punktmarkering av en tidlös estetik och vet hur man berikar den rådande livsstilen med en glamorös touch. Den integrerade ljuskällan har fästs på undersidan av den runda skärmen och består av en specialtillverkad minerallins som garanterar en jämn och bländfri belysning. Med sitt varmvita ljus skapar hängande lampan en behaglig atmosfär och stämningsfull belysning. Ljuset är dimbart och kan när som helst anpassas till individuella behov med hjälp av en extern fasdimmer. LED-armaturen kan användas i både privata och kommersiella utrymmen. Armaturen är idealisk som ljuskälla ovanför ett bord i köket, det privata vardagsrummet och matsalen eller inom catering- och hotellbranschen. Armaturen har utformats av de kreativa hjärnorna i Mandalaki studio. Studio Mandalaki är ett produkt- och konsultföretag som grundades 2012 av Enrico De Lotto, George Kolliopoulos och Giovanni Senin. Med olika bakgrunder inom produktdesign, affärsverksamhet och konst kompletterar de tre grundarna varandra perfekt i sitt arbete. Mandalaki studions skapelser är mångsidiga. Utkasten och designen sträcker sig från modulära mikrohus till elbilar och ljusinstallationer. I varje koncept ligger fokus på väsentlighet, funktionalitet, hållbarhet och prestanda.
 • Frama Cone Taklampa Ø36 Aluminium

  Frama Cone Taklampa Ø36 Aluminium
  Design: Frama Studio, 2015 Koncept: FRAMA Cone är en tidlös och elegant taklampa som med sin enkla geometriska form är designad för att hylla de enkla och rena linjerna. Konhänget, med sitt industriella uttryck, är förtjusande i all sin enkelhet. Dess strömlinjeformade form och kvalitetsmaterial understryker lampans enkla men unika uttryck. Lampans minimalistiska design består av en sockel och en geometrisk lampskärm som gör den till en snygg dekoration i en loungedel eller som matbordslampa. I Frama Geometric-serien finns tre taklampor - Cone, Cylinder och Circle, som var och en kommer i olika färger och i tre storlekar.
 • &Tradition Flowerpot VP1 Taklampa Beige/Grå

  &Tradition Flowerpot VP1 Taklampa Beige/Grå
  Design: Verner Panton för &Tradition Koncept: Verner Panton Flowerpot , som designades 1968, var ursprungligen tilltänkt restaurangbranchen och Verner Panton -utställningar. Sedan dess har lampan också blivit populär i privata hem och gjort stor comeback på senare tid. Detta beror helt klart på lampans stiliga design och alla olika färgmöjligheter, som gör att den kan passa in överallt. Flowerpot producerades från början av Louis Poulsen , men rättigheterna har med tiden gått över till &Tradition.
 • PH 2/1 Taklampa Svart Metalliserad - Louis Poulsen

  PH 2/1 Taklampa Svart Metalliserad - Louis Poulsen
  PH 2/1 Glaspendel - Svart Metalliserad Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydelsefulla lampdesignern för Louis Poulsen och hans idéer ligger till grund för företagets belysningsfilosofi. Utöver att han var en lampdesigner så var han en kulturper
 • SIGMA Hänglampa Madam, svart, fyra burskärmar

  SIGMA Hänglampa Madam, svart, fyra burskärmar
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Samba taklampa 3738 - Svart/guld

  Samba taklampa 3738 - Svart/guld
 • By Rydéns - Puls Taklampa White/Brass/Steel By Rydéns

  By Rydéns - Puls Taklampa White/Brass/Steel By Rydéns
  Puls Taklampa White/Brass/Steel - By Rydéns, Vit, Metall
 • Globen Lighting Torrano 30 Taklampa Grön

  Globen Lighting Torrano 30 Taklampa Grön
  Design: Globen Lighting Koncept: Torrano-serien är designad i en klassisk och elegant design. Den runda lampskärmen i opalglas är kännetecknet för denna vackra serie lampor. Den runda lampskärmen kan lysa upp även det mörkaste rummet, och kan bidra till att ge ditt hem en mysig och varm atmosfär. Den vackra marmorn bidrar bara till att öka estetiken hos de vackra lamporna i Torrano-serien. Finns bland annat som bordslampa, golvlampa, taklampa och vägglampa. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Lindby - Imarin Taklampa Grey Lindby

  Lindby - Imarin Taklampa Grey Lindby
  Design Lindby XX är en enkel och elegant lampa som passar alla typer av inredningsstilar, inklusive modern, vintageinspirerad, minimalistisk eller mer traditionell. Imarins puristiska design består av en liten, rund takpendel i vackert ekträ som vackert kompletteras av den cylindriska lampskärmen i grå textil, som ser till att ljuset sprids uppåt och nedåt, vilket gör det mjukt, behagligt och bländfritt för dig och dina gäster. Du kan använda den här taklampan på många olika ställen, där lampans enkla estetik utan tvekan kommer att passa väl in i resten av din inredning. Se alla vackra taklampor från Lindby här.
 • EVN Decko LED CCT 15/18/25/30 W Ø 35 cm vit

  EVN Decko LED CCT 15/18/25/30 W Ø 35 cm vit
  Gecko LED taklampa för inomhus och utomhus med många funktionerDen runda Decko LED taklampan med enkel och tidlös design är mycket funktionell och effektiv tack vare sin variabla färgtemperatur och möjligheten att justera olika wattstyrkor. Decko är skyddad mot damm och vattenstänk från alla sidor med skyddsklass IP54.När det gäller ljusdesign lämnar Decko inget att önska. Med en strömbrytare på baksidan av armaturen kan du enkelt ställa in önskad färgtemperatur i ett ljusfärgsspann från varmvitt till universalvitt och dagsljus. Dessutom finns det en dip-switch som gör det möjligt att ställa in wattantalet enligt önskemål: 15 W/18 W/25 W/30 W. Ljuset avges genom det opala plasthöljet. Ljuset avges genom det opala plasthöljet utan att blända och med en extremt bred strålningsvinkel på över 80 grader. En styrutrustning är redan installerad- direkt symmetrisk fördelning- kan även väggmonteras- genomgående kabeldragning möjlig- slagtålighet IK08
 • Nemo Crown Minor Taklampa Vit

  Nemo Crown Minor Taklampa Vit
  Design: Jehs + Laub från Nemo Koncept: Crown Minor Taklampa från Nemo är utrustad med 12 ljuskällor och en molekylstrukturerad design i gjuten aluminium. Glasskärmarna vid alla ljuskällor är sandblästrade för en diffus ljusspridning. Ett taklampa som har en naturlig uttryck och som passar perfekt ovanför ett runt matbord. Naturen har alltid varit en stor inspiration för Jehs+Laub. Med det i åtanke växte idén till Crown-serien, och snöflingan blev den sista inspirationskällan. Sedan dess har Jehs+Laub samarbetat med italienska företag som Cassina & Ycami, men har utvecklat en speciell relation med Nemo. De har bl.a. vunnit många priser och har fått sin design utställd på flera olika utställningar. Crown lampserien måste sägas ha haft stor inflytande på Nemo. Med över 80 olika lampor slår de rekordet för flest lampor för samma serie, och Nemo kunde inte vara stoltare över att kunna presentera dessa helt underbara produkter, i samarbete med Jehs+Laub. Lamporna finns i många varianter, men i färgerna polerad, vit, svart, guld, guldpläterad och svartpläterad. Priset varierar beroende på färg
 • LEDS-C4 Mist badrumshänglampa IP44 krom

  LEDS-C4 Mist badrumshänglampa IP44 krom
  Minimalistiskt designad hängande lampa Mist för badrummet Designen av Mist hängande lampa är reducerad till det väsentliga, vilket i sin tur ger den ett särskilt karakteristiskt utseende. Den består av en fin repupphängning med en rund glasskärm och kan drivas med en E14-lampa. Tack vare sitt minimalistiska utseende passar den utmärkt in i moderna badrum. Den runda opalglasskärmen garanterar också en bländfri ljusatmosfär, vilket gör den idealisk för användning bredvid en spegel.
 • Muuto - Ambit Taklampa Ø16,5 Black

  Muuto - Ambit Taklampa Ø16,5 Black
  Design TAF Architects for Muuto Koncept Ambit taklampa Ø16,5 i svart är en mycket stilren och tidlös taklampa. Lampskärmen är gjord ut från en gammal Brazier metod. Metallen är böjd med handkraft, därefter polerat och till sist hand målad. Ambit taklampa är vit inuti och detta gör, att man får ut max av ljuset därifrån.
 • NORR11 Pipe Three Pendel Svart/Svart

  NORR11 Pipe Three Pendel Svart/Svart
  Design: Rune Krøjgaard & Knut Bendik Himlevik Koncept: Pipe Three Pendel från NORR11 Pipe Three pendeln är en del av Pipe-serien från NORR11. Pendeln/skärmen är tillverkad i klassiska stålrör och ger ett minimalistiskt uttryck och en neråtriktad belysning. Lampserien består av pendellampor i olika höjd och färg. Det ger dig möjlighet att ge ett spännande och annorlunda uttryck till det rum som de placeras i. Pipe Three pendeln passar bra som mysbelysning i ett av hemmets många hörn eller som belysning över matbord eller natttuksbord. Här sätter bara fantasin gränser! Lampan kommer i Mässing/Svart, Vit/Vit, Svart/Svart og raw/Vit, alle färger kan köpas hos Andlight.

Så väljer du rätt taklampa

Att köpa rätt taklampa kan vara ett svårt och krångligt val. Det finns så många olika sorters taklampor att man kan få ångest över vilken lampa som egentligen är bäst. Här har vi satt ihop en guide som kanske kan hjälpa dig på traven.

Plafond
Plafonden är verkligen allround och funkar i de allra flesta rum och inredningar. Den monteras tätt upp mot taket och har ett ganska mjukt ljus. Vill man kan man utrusta plafonder med dimmer så kan man enkelt justera takbelysningen för olika aktiviteter.

Lysrör
Den bästa allmänbelysningen får man med lysrörsarmatur men deras industriella utseende gör att man sällan ser det som heminredning. Det är vanligare att man ser det på arbetsplatser eller i garaget. Det har dock kommit en del lysrörslampor med snyggare design på senare tid.

Takpendel
Helt klart den vanligast förekommande taklampan i svenska hem. Denna klassiska taklampa hänger ner och blir därför en tydlig detalj i inredningen. Takpendeln ser man ofta som belysning över matbord där ljuset är mer riktat än vad ljus från en plafond är.

Materialval på lampskärmarna

Förutom att ljuset från en lampa skapar stämning har även lampskärmen en viktig del i inredningen. Materialet som används lägger en grund för utseendet på en takpendel eller plafond.

Det finns lampskärmar i många olika material med huvudgrupper som metall, trä och plast. Inom varje materialslag kan man dessutom välja mellan mässing, rostfritt stål, valnöt eller rotting. Om du redan nu vet vilket material du vill ha kan du kolla in våra specialguider:

Metallampor

» Lampor i koppar

» Taklampor i mässing

Träskärmar

» Olika träslag i lampor för taket

» Taklampa i rotting