Snygga taklampor

Monterar en taklampa Taklampor finns i många olika sorter: spots, plafond och pendel är vanligast.

Taklampan är den typ av lampa som används mest i våra hem för bra, allmän belysning. En bra taklampa ska lysa upp hela rummet och gärna vara snygg på samma gång. I arbetsrum vill du ha stark takbelysning medan i vardagsrummet vill du kanske kunna dimma och göra lite mysigt.

Här hittar du flera förslag på snygga taklampor för olika rum, i olika storlekar och olika prisklasser. Scrolla ner och se om din favorit är på rea och du kan fynda den billigt idag.

Kategorier av taklampor: Spotlights | Köksbelysning | Kristallkronor | Plafond | Skomakarlampor | Lysrörsarmatur | Rislampor | Discolampor | Ljuskronor

Populära taklampor i snygg design

 • Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull pendellampa Explosion i lekfull glasdesignPendellampan Explosion bjuder på ett berusande fyrverkeri av olika stora, transparenta och vitfärgade glaskulor. Dessa är fästa vid nedåtböjda stavar som springer ut i alla riktningar från en central kromfärgad sfär. Mellan sfärerna finns uttag för G9-lampor som gör det möjligt att låta hänglampan lysa explosionsartat. Särskilt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är den ett harmoniskt blickfång.
 • Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron

  Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron
  Auron spiralformad LED-pendellampa med modern nickelfinish Auron är särskilt lämplig för mycket moderna miljöer, eftersom LED-pendellampan domineras av en viss purism. Det betyder dock inte att lampan inte utstrålar en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler, som tillsammans skapar en mycket elegant effekt. LED-pendellampan kan vid behov justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och den avlånga formen gör Auron perfekt som matbordsbelysning. Denna LED-pendellampa kan bekvämt dimmas i fyra nivåer med den vanliga strömbrytaren på väggen.
 • Hänglampa White med skärm av runda skivor

  Hänglampa White med skärm av runda skivor
  Lätt och luftig vit taklampaDen vita taklampan är särskilt lämplig för användning i unga och moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak eller ovanför ett bord. Den voluminösa skärmen av cirkulära skivelement liknar ett moln och utstrålar en lätt, upplysande karaktär. Detta förstärks ytterligare när den används med en lämplig E27-lampa.

Fler tips på taklampor

 • Pilke Pilke Signature plafond Ø65 cm Björk

  Pilke Pilke Signature plafond Ø65 cm Björk
 • Vintage hänglampa svart med mässing - Kayleigh

  Vintage hänglampa svart med mässing - Kayleigh
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Välj ett elegant vintagetillägg till ditt hem med vår Kayleigh-kollektion. Denna hängande lampa är färdig med mässing och svart: denna kombination gör den till en unik lampa, Kayleigh kommer också att stjäla showen i huset med ljuset släckt! Lampan har en höjd på 150 cm och skärm har en diameter på 24 cm. Observera: den levereras utan ljuskälla. Så beställ dig en E27 ljuskälla på max 40 Watt och låt din Kayleigh lysa i dina rum. Hänglampan är ett värdefullt tillskott ovanför matbordet, i köket eller i vardagsrummet. Njut av denna vintage blickfång i många år framöver! 24 cm x 150 cm
 • New Works Material Takpendel Black Sheep Edition

  New Works Material Takpendel Black Sheep Edition
  Design: Noergaard Kechayas för NEW WORKS Koncept: Material Pendel är en serie takpendlar producerad i olika slags material. Material Pendel är gjorda av materialer utav toppkvalitet och det syns tydligt. Det är en lampa som snyggt kan justeras för att passa ens hem, då det finns många olika varianter. Suspensionen finns i svart med svart ledning och i vit med vit ledning. Material Pendel är ett nytänkande och annorlunda sätt att tänka belysning på. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Nori 27 Taklampa Vit - DFTP

  Nori 27 Taklampa Vit - DFTP
  Nori 27 Taklampa Vit - DFTP, Vit , Trä&Glas
 • Flow pendel (Svart)

  Flow pendel (Svart)
  Flow är en retro pendel med en industriell design, gjord av stål i svart och brons färg. Ljuskällorna som omfångas av den dekorativa ramen ger en bra och fin ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i vardagsrummet eller över matbordet.Ljuskällor ingår ej.
 • Sugar pendellampa med glasskärm, klar

  Sugar pendellampa med glasskärm, klar
  Sil-Lux sugar pendellampa med glasskärm, klar, för vardagsrum / matsal, metall, glas, E27, 9 W, H: 18 cm
 • Ethan 4-Spot

  Ethan 4-Spot
  Ethan är en serie utanpåliggande fyrkantiga spotlights som ger ett behagligt ljus med de medföljande inre reflektorerna. Passar alla GU10-lampor, har extra kabelingångar på två motsatta sidor och kan kopplas ihop (med interna eller externa ledningar). Levereras med två uppsättningar reflektorer i vitt och silver att välja mellan.
 • Wexley pendel (Mässing)

  Wexley pendel (Mässing)
 • Belid Gloria pendel Ø19 cm Mässing-klarglas

  Belid Gloria pendel Ø19 cm Mässing-klarglas
 • Baroni PlafondØ35 Opal/Brass - Halo Design

  Baroni PlafondØ35 Opal/Brass - Halo Design
  Baroni PlafondØ35 Opal/Brass - Halo Design, Mässing&Opalt Glas, Glas
 • In The Tube 350 Vägglampa Silver

  In The Tube 350 Vägglampa Silver
  Design: Dominique Perrault & Gaëlle Lauriot-Prévost Koncept: In The Tube är en originell lampa som ger oanade möjligheter. In The Tube är en fantastisk lampa som finns i flera olika storlekar och färger och som samtidigt kan användas som vägglampa, taklampa, takpendel, utomhuslampa och badrumslampa. In The Tube är multifunktionell och avger ett helt fantastiskt ljus till rummet den befinner sig i. Den är gjord av material som borosilikat, aluminium, rostfritt stål och silikon vilket gör den till en av de mest robusta och hårdföra lampor vi hos andlight någonsin har sett. Lamporna från In The Tube finns i fyra olika längder, tre olika färger och kan användas på ett otal ställen i och utanför hemmet. OBS. Lampan används normalt som vägglampa. Om man önskar In The Tube som takpendel, ska man köpa till Vertikal Takpendel-Kit eller Horisontell Takpendel-Kit.
 • Elba 2 spot (Svart)

  Elba 2 spot (Svart)
  Elba är en stilren spotlight som garanterat blir en smyckande detalj i det moderna och skandinaviska hemmet. Lampan är tillverkad i svartlackerad stål och har ljusa trädetaljer som dels skapar snygga kontraster, men ger också lampan en modern touch. Denna varianten är försedd med 2st riktbara spotlights. Fin att placera i köket, vardagsrummet eller hallen. Elba finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskällor ingår ej.
 • Taklampa Cloud av textil, längd 62 cm, vit

  Taklampa Cloud av textil, längd 62 cm, vit
  TK Lighting taklampa cloud av textil, längd 62 cm, vit Cloud, för vardagsrum / matsal, tyg, metall, E27, 15 W, L: 62 cm, B: 48 cm, H: 13 cm
 • Monaco XL plafond (Transparent)

  Monaco XL plafond (Transparent)
  Monaco XL är en vacker, pampig och exklusiv plafond som blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Den är lika fin från alla vinklar, vilket gör att den passar perfekt till att placeras centralt i rummet där den får framhävas och hamna i blickfånget. Monaco XL är tillverkad av metall och finns i flera olika färger och varianter. Denna modellen har en förkromad finish och är försedd med 24st klara glaskupor som sitter tillsammans i ett kluster. Centrerat i lampan sitter 6st ljuskällor som tillsammans säkerställer ett fint och behagligt ljus genom glaskuporna när lampan är tänd. Koppla gärna armaturen till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet.Monaco finns även i andra varianter.Ljuskällor (6st) ingår ej.
 • Lasse plafond (Vit)

  Lasse plafond (Vit)
  Lasse är en stilren plafond i minimalistisk design som passar in i det moderna hemmet. Lampan är tillverkad i vit plast och består av ett akrylglas som omsluter ljuskällan och bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Placera gärna flera på rad i köket eller i hallen.Integrerad LED belysning.
 • UMAGE Silvia mini pendellampa, grå

  UMAGE Silvia mini pendellampa, grå
  Skandinavisk design och speciell pendellampa - Silvia mini pendelarmatur med grå nyans Lampskärmen av Silvia designer pendellampa visuellt av en kronärtskocka. På samma sätt som frukten består paraplyet också av många enskilda blad. Dessa plastplattor är helt enkelt kopplade ihop och bildar därmed grunden för lampan. Eftersom de är nära varandra kan ljus lätt passera genom bladen. Armaturen lyser också uppåt och nedåt och skapar en speciell ljuseffekt. Detta är perfekt för vardagsrummet eller sovrummet. Designlampan kan också användas som bordsbelysning. En optisk blickfång garanteras i alla fall.
 • Belid - Diablo Taklampa Ø30 Sand/Metallic Bronze

  Belid - Diablo Taklampa Ø30 Sand/Metallic Bronze
  Design Joakim Fihn för Belid Koncept Pendellampan Diablo i färgkombinationen Sand/Metallic Bronze är en mycket snygg och dekorativ lampa. Unik design, blandad med en exklusiv färgkombination. En eminent lampserie som består av både pendellampor, bordslampor och golvlampor. Serien är designad i metall av vår svenska producent Belid. Denna snygga lampa har en diameter på 30 cm, vilket gör att den ämnar sig riktigt bra till att ha över matbordet, vardagsrumsbordet eller i sovrummet. Diablo ger ett behagligt, bra och bländningsfritt ljus, vilket kan vara med och tillgodose dina belysningsbehov.
 • X-koppling till global 1-fas skena, mattsvart

  X-koppling till global 1-fas skena, mattsvart
  X-koppling till global 1-fas skenor. X-kopplingen ger möjlighet till att dela skenan i fyra olika riktningar. Finns i både svart och vitt. Färg Mattsvart Material Plast Övrigt Passar i Global 1-fas&hellip:
 • HOVDALA - Ceiling lamp 48cm

  HOVDALA - Ceiling lamp 48cm
   Kristallplafond med en generös diameter på 48cm. Vackra maskinskurna prismor och antikfärgad stomme i metall.  Tekniskt: Lampan kräver fyra glödlampor med liten sockel (E14) om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej.
 • Joelle pendel (Svart)

  Joelle pendel (Svart)
  Joelle är en industriell takpendel som garanterat hamnar i blickfånget och blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Lampan har svarta metalldetaljer och består av en träbalk. På träbalken hänger det 4st öppna ljuskällor på ett mycket lekfullt vis. Placera förslagsvis i över matbordet eller över köksön och använd med fördel dekorativa ljuskällor för finast resultat.Ljuskällor ingår ej.
 • Pendellampa Oaza, 1 lampa, rökgrå/svart

  Pendellampa Oaza, 1 lampa, rökgrå/svart
  Argon pendellampa oaza, 1 lampa, rökgrå/svart Oaza,, för vardagsrum / matsal, glas, stål, G9, 6 W, H: 34 cm
 • Kartell - Easy Taklampa Guld

  Kartell - Easy Taklampa Guld
  Design Ferruccio Laviani for Kartell Koncept För sig själv, eller tillsammans med sina systrar, förtrollar och begeistrar Easy med sitt färgspel och ljus. När den är tänd, förstärks många reflektioner genom den genomskinliga polykarbonaten som ger den ultimata mood-belysningen. Här i guld ges ett behagligt diffust, indirekt ljus. Easy är en cylinderformad taklampa med snygg matchning av de olika transparenta och finslipade polykarbonatytorna. Den är nu också tillgänglig i en ny förkromad metall och en guldversion.
 • Bronx Pendel 1 Bronze

  Bronx Pendel 1 Bronze
 • Flowerpot VP1 Taklampa Mat Svart -&Tradition

  Flowerpot VP1 Taklampa Mat Svart -&Tradition
  Koncept Flowerpot VP1 Taklampa Mat Svart designades av den berömda designern Verner Panton. Flowerpot-lamporna designades redan 1968 och hyllar Flower Power-rörelsen. En Flowerpot är praktisk, lekfull
 • Dyberg Larsen Chester pendellampa, svart

  Dyberg Larsen Chester pendellampa, svart
  Chester tre-lampigt hängande ljus med glasskärmar Pendelarmaturen Chester består av en graciös, trearmad stav med små glaskulor i var och en av de tre ändarna, som innehåller socklar för glödlamporna (ingår inte). Armaturen passar bäst ovanför ett mat- eller köksbord, där den ger allmän belysning. Pendellampan Chester tillverkas av det danska företaget Dyberg Larsen, en belysningstillverkare som grundades 2016 av Thomas Dyberg-Larsen och som har åtagit sig att tillverka lampor i typisk skandinavisk stil som levererar god kvalitet till måttliga priser.
 • Lindby - Vetki Plafond Matt Black Lindby

  Lindby - Vetki Plafond Matt Black Lindby
  Vetki Plafond Matt Black - Lindby
 • Umage Eos Taklampa Mini Vit Exkl Upphäng

  Umage Eos Taklampa Mini Vit Exkl Upphäng
  Eos Mini taklampsskärm/bordlampskärm från Umage (Vita Copenhagen) Design: Soren Ravn Christensen Material: Gåsfjäder/Papper Mått: Ø 35cm - H 20cm Ljuskälla: Max 240V 30W E27, Ingår Ej OBS! Lampupphäng&hellip:
 • Torino Plafond E27 Svart - Konstsmide

  Torino Plafond E27 Svart - Konstsmide
  Torino Plafond E27 Svart - Konstsmide, Svart, Stål
 • Prism 1 spot (Svart)

  Prism 1 spot (Svart)
  Prism är en stilren spotlight som garanterat hamnar i blickfånget och blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Lampan är tillverkad i högkvalitativ stål och har en guldfärgad insida. Detta skapar dels snygga kontraster mot den svarta finishen men ger också lampan en modern touch. Placera förslagsvis flera på rad i hallen eller i köket. Prism finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • Konsthantverk Glob 3661 20cm Fast Stång/Opal Blank/Krom

  Konsthantverk Glob 3661 20cm Fast Stång/Opal Blank/Krom
  Glob taklampa med fast stång från Konsthantverk Material: Metall/Glas Mått: Ø 20cm - H 48cm Ljuskälla: Max 240V 60W E27, Ingår Ej Krokupphäng ENERGIKLASS: A-E
 • Carter pendel (Transparent)

  Carter pendel (Transparent)
  Carter är en elegant pendel som passar in i det moderna hemmet där den garanterat hamnar i blickfånget! Lampan är tillverkad av aluminium, har en svart finish och består av 5st pendlar som hänger ner i olika etapper. Varje pendel bär på en burliknande skärm, med prismor runtom skärmen som ramar in ljuskällan, vilket bidrar till en vacker ljussprdning. Lampan gör sig bäst i vardagsrummet eller i matsalen där den får utrymme att tillföra karaktär och stil i hela rummet. Carter finns i tre olika varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Nirra plafond (Svart)

  Nirra plafond (Svart)
 • Hat Linear Pendel Small Svart

  Hat Linear Pendel Small Svart
 • Industriell hänglampa brun 45,5 cm - Huva

  Industriell hänglampa brun 45,5 cm - Huva
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Om du letar efter en cool industriell hänglampa som gör din inredning komplett? Då är denna Hoodi hänglampa precis rätt för dig! Med sin gråbruna nyans är den ett riktigt blickfång. Denna lampa passar sömlöst in i trenden Raw Urban livsstil där industriell design är central. Lampan har en höjd på 145 cm. Skärmen har en diameter på 45,5 cm och en höjd på 32 cm. Monteringsplattan har en diameter på 11,5 cm. Du avslutar lampan med en ljuskälla med E27 armatur (max 25 Watt), denna måste beställas separat. Lampan är dimbar med extern dimmer (dimmer ingår ej). Få in denna vackra lampa i ditt hem nu och ge din interiör den atmosfär twist den behöver. 455 mm x 1450 mm
 • Asteria 43cm LED (mässingtopp) (Vit)

  Asteria 43cm LED (mässingtopp) (Vit)
  Asteria är en takpendel som är skapad i en minimalistisk och lätt design, vilket gör att den aldrig går ur tiden. Perndeln är resultatet av när design möter teknik och hantverk på ett mycket elegant vis. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som ger ett varmt och behagligt ljus, samt en härlig ljusspridning i rummet och på nedanstående yta. Den har dessutom en vit, skyddande skärm som omger ljuskällan och säkerställer en mjuk och bländfri ljusspridning. Lampan är fullt dimbar och blir en riktigt trivsam och elegant detalj i hemmet.Asteria finns i flera olika varianter, denna har en topp i mässing. Integrerad LED-belysning.
 • Cosmos LED (Vit)

  Cosmos LED (Vit)
  Takspotlights med inbyggda LED-ljuskällor som enkelt skruvas fast i taket eller på annan plats.
 • Lantligt rustik lampkrona Antonia 12

  Lantligt rustik lampkrona Antonia 12
  Lantligt rustik lampkrona Antonia - 12 ljuskällor Stämningsfullt ljus ger lampkronan Antonia med 12 ljuskällor, där den hänger i en rustik kedja från taket. Den har en klar elfenbenston och ser mycket närvarande ut, trots det filigrana utseendet. Den lantligt rustika designen gör att den kan integreras i en lantlig stil. En särskilt behaglig ljusstämning ger Antonia, när stearinljuslampor med vindpusteffekt används. Ljuskällor ingår inte - kan beställas under Tillbehör.
 • Futura pendel (Svart)

  Futura pendel (Svart)
  Futura är en modern och minimalistisk taklampa i svart metall. Den klassiskt designade lampskärmen ger en fin ljusspridning och passar perfekt över matbordet. Levereras med 3m textilsladd. Ljuskälla ingår ej.
 • Fibi Taklampa Brown - Lindby

  Fibi Taklampa Brown - Lindby
  Fibi Taklampa Brown - Lindby, Brun, Polyester
 • DFTP - Nori 39 Taklampa Copper

  DFTP - Nori 39 Taklampa Copper
  Nori 39 Taklampa Copper - DFTP
 • Slamp Mida taklampa, Ø 67 cm, rosé/vit

  Slamp Mida taklampa, Ø 67 cm, rosé/vit
  Glamorös designertaklampa Mida – blänkande i vitt och metall Mida berikar privata och offentliga uppehållsrum med en elegant, charmerande look – som lampa med fyra E27 LED-lampor eller som en ren accessoar i taket eller på väggen. Till designen använde formgivaren Adriano Rachele konvexa, polerade Cabachon-stenar som modell. Som ett resultat av detta ser Mida ut som en samling skimrande ädelstenar som framstår med ett borstat, mjukt eller något glänsande utseende som alternerar med vita avsnitt. Detta baseras på polymerer från tillverkaren Slamp:s egen forskning och utveckling. Den italienska tillverkaren fäster särskild vikt vid att materialen kombineras i en harmonisk helhetsbild som är perfekt inarbetat i varje lampa. - med Magnetic System®-fäste
 • ALMUT 0314 pendellampa, konisk, 1 lampa ullvit

  ALMUT 0314 pendellampa, konisk, 1 lampa ullvit
  Handgjord 0314 hängande lampa av merinoullfilt 0314 hängande lampans design kännetecknas av minimalism och naturlighet, vilket inte minst beror på dess koniskt formade lampskärm av merinoullfilt. Den är tillverkad för hand och utan kemikalier, vilket gör den till ett verkligt unikt och exakt tillverkat designerstycke. Förutom den naturliga utstrålningen har lampan en ljudabsorberande egenskap som bidrar till en bättre rumsakustik

Så väljer du rätt taklampa

Att köpa rätt taklampa kan vara ett svårt och krångligt val. Det finns så många olika sorters taklampor att man kan få ångest över vilken lampa som egentligen är bäst. Här har vi satt ihop en guide som kanske kan hjälpa dig på traven.

Plafond
Plafonden är verkligen allround och funkar i de allra flesta rum och inredningar. Den monteras tätt upp mot taket och har ett ganska mjukt ljus. Vill man kan man utrusta plafonder med dimmer så kan man enkelt justera takbelysningen för olika aktiviteter.

Lysrör
Den bästa allmänbelysningen får man med lysrörsarmatur men deras industriella utseende gör att man sällan ser det som heminredning. Det är vanligare att man ser det på arbetsplatser eller i garaget. Det har dock kommit en del lysrörslampor med snyggare design på senare tid.

Takpendel
Helt klart den vanligast förekommande taklampan i svenska hem. Denna klassiska taklampa hänger ner och blir därför en tydlig detalj i inredningen. Takpendeln ser man ofta som belysning över matbord där ljuset är mer riktat än vad ljus från en plafond är.

Materialval på lampskärmarna

Förutom att ljuset från en lampa skapar stämning har även lampskärmen en viktig del i inredningen. Materialet som används lägger en grund för utseendet på en takpendel eller plafond.

Det finns lampskärmar i många olika material med huvudgrupper som metall, trä och plast. Inom varje materialslag kan man dessutom välja mellan mässing, rostfritt stål, valnöt eller rotting. Om du redan nu vet vilket material du vill ha kan du kolla in våra specialguider:

Metallampor

» Lampor i koppar

» Taklampor i mässing

Träskärmar

» Olika träslag i lampor för taket

» Taklampa i rotting