Taklampor

Den lampa som ger mest belysning och som används mest i våra hem är taklampan. En bra taklampa ska lysa upp hela rummet. Styrkan och färgen på ljuset kan variera beroende på vilket rum den sitter i. I ett arbetsrum vill man kunna ha starkare takbelysning än i ett vardagsrum där man kanske vill kunna dimma ner och göra lite mysigt.

Här hittar du taklampor för många olika rum, i olika storlekar och olika priser. Scrolla igenom och se vilken taklampa du tycker är snygg. Har du tur är det också en billig taklampa.

Kategorier av taklampor: Spotlights | Köksbelysning | Kristallkronor | Plafond | Skomakarlampor | Lysrörsarmatur | Rislampor | Discolampor

Populärt inom taklampor

 • New Wave Stripe Taklampa Clear - Design By Us

  New Wave Stripe Taklampa Clear - Design By Us
  DesignDesign By Us KonceptNew Wave Stripe Taklampa Clear från Design By Us, är en snygg och genomförd serie, med ett retro uttryck, som kommer vara det självklara valet, om du saknar en pendel, som skapar en trevlig belysning. OBSDenna lampa är i munblåst glas och det kan därför förekomma vissa variationer i glasets yta och färg. Pendeln är framställd med lackerad aluminium sockel och glasskärm, som tillsammans med formen fulländar lampans design.
 • TR5 Taklampa Small Alu Gold - Tom Rossau

  TR5 Taklampa Small Alu Gold - Tom Rossau
  för Tom Rossau KonceptTR5 Taklampa är en vacker och enastående lampa som passar in i många hem p.g.a. sitt fina utseende kombinerat med ett behagligt och vackert ljus. Danska Tom Rossau har skapat en rad enastående designlampor i lätta och eleganta former, tillverkade i tunn träfaner, plast och koppar. Med sitt breda sortiment av taklampor, bordslampor och golvlampor så finns det stor chans att hitta en lampa som passar in i just ditt hem.
 • ST907 Taklampa Gold - Tom Rossau

  ST907 Taklampa Gold - Tom Rossau
  för Tom Rossau KonceptST907 Taklampa är en vacker och enastående lampa som passar in i många hem p.g.a. sitt fina utseende kombinerat med ett behagligt och vackert ljus. Danska Tom Rossau har skapat en rad enastående designlampor i lätta och eleganta former, tillverkade i tunn träfaner, plast och koppar. Med sitt breda sortiment av taklampor, bordslampor och golvlampor så finns det stor chans att hitta en lampa som passar in i just ditt hem.
 • Avion Taklampa Vit - Fritz Hansen

  Avion Taklampa Vit - Fritz Hansen
  DesignIskos-Berlin för Light YearsKonceptAvion är en stor oval pendel, som är inspirerad av Zeppelinare luftskepp, designad av Iskos-Berlin.Lightyears Avioan Taklampa i Vit är framställd av polyeten, och utsöndrar ett mjukt och diffust ljus, som bidrar till en naturlig atmosfär i rummet. Det medföljer metalwire, sladdlängd 6 m. och vit canopy.

Fler tips på taklampor

 • Hänglampa Felis av naturlina Ø 30 cm

  Hänglampa Felis av naturlina Ø 30 cm
  Hänglampa Felis i urban stil Mycket naturlig och med skimrande ljus - det är hänglampan Felis som förtrollar varje betraktare som föredrar naturliga material. Runt ett stativ som optiskt påminner om formen av en kinesisk papperslykta finns naturlinor lindade i beige, ibland mer åtdragna och ibland längre bort från varandra. Detta gör det möjligt för betraktaren att delvis se ljuskällan på insidan. Det resulterande mönstret ger dessutom en utmärkt ljusbild i skärmen som ger en varm och mysig omgivning. Felis är utmärkt för belysning i hemmet och passar perfekt in i de urbana och skandinaviska inredningsstilarna. Ljuskällan som behövs kan beställas från Tillbehör. Energiklass: A++
 • 3Some taklampa Antikguld

  3Some taklampa Antikguld
  3Some taklampa Antikguld
 • Marset Dipping Light 20 Pendel Svart

  Marset Dipping Light 20 Pendel Svart
  Design: Jordi Canudas för Marset Begrepp: Marset Dipping Light är en design av Jordi Canudas. Designern har alltid älskat att utmana själva ljuset och är alltid redo att lära sig något nytt av det som i grunden har skapat liv. Med dessa loka
 • Taklampa HULA HOOP blå

  Taklampa HULA HOOP blå
  Originall taklampa HILA HOOP sätter färg på huset Hula Hoop är en absolut unik taklampa med fantastiskt utseende. Lampskärmen består av en matt rund glasskiva och en rund, färgad plastskiva. Båda elementen hålls av ett fäste av vitlackerad metall. Som särskild clou kan de färgglada plastskivorna - finns i rött och blått - bytas ut efter behag, så att en ny design uppstår. Verkligt smart! Energiklass: A++
 • The Classic 30cm

  The Classic 30cm
  Takpendel helt i borstad metall, svart eller stål. Varm insida för att ge ett varmt och behagligt ljus.Ljuskälla ingår ej.
 • Snowdrop 120S Taklampa Silk White - Le Klint

  Snowdrop 120S Taklampa Silk White - Le Klint
  DesignHarrit-Sørensen+Samson för Le KlintKonceptSnowdrop 120S en del av Snowdrop lampserien som designades av Design trion Harrit-Sørensen+Samson år 2009. Snowdrop serien är inspirerad av blomstern Snödroppen (engelsk snowdrop) År 2017 blev serien utvidgad med skärmar i papper i färgerna silk white och anracit grå. Dessa skärmar ger lampan ett mjukare uttryck och passar riktigt bra in i den nordiska inredningen. Så ännu en gång har Le Klint lyckats att förena traditionerna från bra hantverk med ett modernt uttryck.Serien består av bordslampor, 4 olika storlekar taklampor i modell 120, golvlampor samt vägglampor, både finns i både silk white och antracit grå.
 • Plafond Iris 30 cm

  Plafond Iris 30 cm
  Plafond Iris, klädd i vitt jerseytyg som sprider ljuset på ett behagligt sätt utan reflektioner. Skärmens diameter är 30 cm och höjden 21 cm. Passar utrymmen med lägre så väl som högre tak. Levereras med takkrok för krokupphäng samt 3st E
 • Markslöjd Flamingo Takpendel 6l Svart

  Markslöjd Flamingo Takpendel 6l Svart
  Markslöjd Flamingo Takpendel 6L Svart
 • Sheffield Taklampa M Svart 68cm

  Sheffield Taklampa M Svart 68cm
 • Collar Taklampa Ø42 Taupe Soft Matt - GUBI

  Collar Taklampa Ø42 Taupe Soft Matt - GUBI
  DesignSebastian Herkner för GubiKonceptDen sköna Collar Taklampan i färgen Taupe Soft Matt från GUBI är designad av den tyska designer, Sebastian Herkner. Han har designat en serie av taklampor, där det är lagt stor vikt på detaljerna i designen. Lampan är tillverkad i munblåst glas, där det är använt de helt gamla och traditionella tekniker till skapandet av skärmen. Detta är med och ger varje lampa sitt eget unika och ikoniska utseende.Collar Taklampan finns i 2 storlekar, en med diameter på 30 cm och en med 42 cm. Här syns den med en diameter på Ø42 cm.Lampan fungerar lika bra ensam, som flera hängande tillsammans över ett bord. Det är möjligt att blanda färgerna på tvärs - i serien finns 5 snygga färger, Carbone Semi Matt, Soft Fog Matt, Stone Grey Soft Matt, Taupe Soft Matt och Terracotta Light Matt.Det är en lampa som ger det helt rätta ljuset, då kragen på skärmen används som reflektor, som tillsammans med diffusern ger ett varmt ljus.
 • Madame 38cm

  Madame 38cm
  Dekorativ tygplafond med heltvitt fäste. Hängs enkelt på takkrok. Ger en mysig stämning och passar perfekt i t.ex. sovrummet.Ljuskälla ingår ej.
 • Bellevue 24cm (koppar)

  Bellevue 24cm (koppar)
  Bellevue är en elegant pendel som är lika fin hängande för sig själv som fler tillsammans i en rad eller i ett kluster. Lampan har en skärm i metall med matchande textilkabel och dekorativa detaljer i koppar. Denna stilrena kombination av färg, material och design ger lampan en mycket elegant och tidlös look som verkligen sätter sin prägel i rummet den placeras i. Koppla gärna lampan till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet.Bellevue finns i flera olika varianter.​Ljuskälla ingår ej.
 • Stockbury dubbel

  Stockbury dubbel
  Snygga och rustika taklampan Stockbury, gjord i stål med en antikbrun yta. Passar väldigt bra över köksbordet eller köksön. Kombinera gärna med en dekorativ glödlampa med synlig glödtråd.Ljuskälla ingår ej. 
 • Kartell Rifly Pendellampa Guld 90cm

  Kartell Rifly Pendellampa Guld 90cm
  Kartell Rifly är en avlång och smal pendel som finns i tre olika höjder. Kartells Rifly kommer med ett justerbart upphäng som gör det möjligt att placera flera pendlar i grupp, såväl solitärt?
 • Lindby Joline LED-taklampa, guld, 45 cm

  Lindby Joline LED-taklampa, guld, 45 cm
  Filigran optik och guldfärgad yta: LED-taklampa Joline Joline är mycket väl lämpad för en klassisk inredning, något som särskilt framhävs av lampkroppens gyllene yta, som har täckts med en guldfolie och vackra schatteringar. Den filigrana formen och LED-bandet på lampkroppen är goda anhaltspunkter när man vill integrera taklampan i en modern inredning. Guldfinishen hos Joline skapar en varm utstrålning som ser mycket trivsam ut. Energiklass: A+
 • Taklampa Hanna 55 cm klar

  Taklampa Hanna 55 cm klar
  Taklampan HANNA står för elegans och lyxigt glitter Denna taklampa är i sanning ett blickfång med dess många slipade kristallkulor som ett ljusspel med öppnande och stängande halogenlampor som aldrig upphör med att gnistra. För detta finns anordningen med kristallerna i en ring och allt längre ner emot mitten så att de till slut bildar intrycket av en spets. Taklampan kan fås med transparenta kristaller eller sådana som skimrar i cognacsfärger vilka tillsammans ger an varmare belysning. Energiklass: A++
 • Swirl Plafond/Vägglampa Large Vit - Le Klint

  Swirl Plafond/Vägglampa Large Vit - Le Klint
  DesignØivind Slaatto för Le KlintKonceptSwirl Plafond/Vägglampa är en spännande serie från Le Klint. Det finns tydliga hänvisningar till Le klints klassiska design i de eleganta swing som är vikt, det är dock fortfarande hantverk på sitt helt egna sätt.Det transparenta formspråket och de svängande lamellerna som fördelar ljuser ger lampan ett fint användningsljus och är tillika ett estetiskt nöje i rummet. Swirl serien består av Tak, Bord, Golv och Plafond/Vägglampa och fås i vit, koppar och silver.
 • VP Globe 40 Taklampa Brass - Verpan

  VP Globe 40 Taklampa Brass - Verpan
  VP Globe Taklampa 40 Brass lanserades i samband med Verner Pantons 90:e födelsedag. Essensen känner vi sen tidigare – i tillägg till något extra som den fina mässingen gör för lampan. Mässin
 • Diablo 2-spot LED (Mässing/guld)

  Diablo 2-spot LED (Mässing/guld)
  Diablo är en tuff och praktisk taklampa med två stycken riktbara spotlights. Den passar väldigt bra i hallen och köket, eller varför inte på väggen för att belysa ett specifikt föremål? Diablo är tillverkad i svartlackad metall och finns med antingen förkromade eller guldfärgade detaljer.Integrerad LED-belysning.
 • Karman Sahara Pendel Grön Ø35

  Karman Sahara Pendel Grön Ø35
  Design: Matteo Ugolini för KarmanKoncept:Sahara pendlarna är en serie av raffinerad enkelhet som skapar små oaser av mjukt ljus så du får den riktiga atmosfären till ditt hem. De eleganta Sahara pendlerna från Karman är tillverkade av italien
 • Glastaklampa Wave med 65 cm diameter

  Glastaklampa Wave med 65 cm diameter
  Glastaklampa Wave med en extravagant look Taklampan WAVE, med en diameter på 65 cm, ger charmigt ljus i stora rum och passar stilfullt in i moderna inredningar. De fina böjda glaselementen förenas till ett konstverk. De halogenlampor som finns på lampskärmen ger ett fantastiskt välbefinnande. Ljuskälla finns att erhålla i butiken. Energiklass: A++
 • Row taklampa vit

  Row taklampa vit
  Row taklampa vit
 • Eleu - glänsande svart LED-taklampa

  Eleu - glänsande svart LED-taklampa
  LED-taklampa från en designerhand: Eleu från Tecnolumen Eleu har ett klart formspråk och en tidlös ton med den glänsande svarta ytan. Strängt taget är hänglampans utseende uppdelat i tre delar, eftersom förutom takmonteringen och skärmen, vilka är anslutna via en upphängning med varandra, finns det fortfarande ett liknande designelement i mitten av upphängningen. De varma vita LED-ljuskällorna ger ett behagligt ljus, som är helt riktat nedåt, eftersom skärmen är gjord av målad metall och inte är genomskinlig. Dess ljus kan dämpas, eftersom det på själva skärmen finns en knapp med dimningsfunktion, så att man enkelt kan justera ljusstyrkan, vilket ibland upplevs som gemytligt, eftersom ljuset från de energibesparande lysdioderna är mycket ljus vid full ljusstyrka - bra, när man vill läsa något, inte bra, när man vill luta sig tillbaka och slappna av och längtar efter en hemtrevlig atmosfär. Så bra att den integrerade vriddimmern möjliggör en justering och därigenom ökar funktionaliteten hos Eleu. Energiklass: A++
 • Studio Italia Bugia PL1 Taklampa Krom

  Studio Italia Bugia PL1 Taklampa Krom
  Design: Studio Italia DesignKoncept:Bugia vägg- och taklampan från Studio Italia Design fuskar vid första ögonkast. Dess eleganta och vackra yta utstrålar omedelbart endast direkt belysning. Men när Bugia vägg- och taklampan tänds visar den s
 • Escale Zen - Bladguld-LED-hänglampa

  Escale Zen - Bladguld-LED-hänglampa
  LED-hänglampa Zen med applikation av bladguld I mitten av hänglampan Zen finns en enkelt formad enhet som utmärker sig genom den estetiska bladguldapplikationen. Takfästet står med sin storlek på 60 cm × 60 cm i centrum. Härifrån utgår en pendel som sträcker sig 37 cm neråt. Även denna har en kvadratisk form, med ett mått på 32 cm × 32 cm. Där finns totalt åtta LED-lampor som tillsammans ger 4 560 lumen effekt. Med hjälp av en passande extern dimmer kan lampans ljusfärg dimmas från 3 000 K till 2 000 K. Den här funktionen kallas Dim to varm. På grund av ytans karaktär sprids ljusstrålen längs takkåpan. Detta ger en skör och inte alltför glänsande eller stark omgivningsbelysning. En särskild egenskap är den höga färgåtergivningen på 85 Ra. Dessutom är lysdioderna dimbara och därmed anpassade till rummets egenskaper. Samtidigt uppfyller hänglampan kraven för IP20-skydd och skyddsklass II. Enligt mottot estetik i ljus och rum är denna skapelse en del av en ny kollektion av konstnären Mosru Mohiuddin. Energiklass: A
 • Taklampa SILHOUETTE, antik stil, 3 ljuskällor

  Taklampa SILHOUETTE, antik stil, 3 ljuskällor
  Taklampan SILHOUETTE med elegant rörelse Taklampan i serien SILHOUETTE övertygar med sin tidlösa charm. De fint bearbetade metallremsorna med sina många rundningar ger tillsammans med de skålformade glasskärmarna ett mycket stilfullt utseende som blir en höjdpunkt i många rum. Lackeringen i antikmässing understryker dessutom det klassiska intrycket av taklampan. Energiklass: A++
 • Diablo 40cm taklampa LED

  Diablo 40cm taklampa LED
  Exklusiv takpendel i svarvad metall, flera lager av skärmar för att ge ett bländfritt ljus. 1,5m sladd som går att justera vid montering.Utbytbar LED-lampa som ger varmvitt ljus ingår.
 • Grupa Products ILI-ILI Cats Hat Takpendel Grå

  Grupa Products ILI-ILI Cats Hat Takpendel Grå
  Design: Grupa ProductsKoncept:ILI-ILI-serien designades 2015 av den kroatiska lampproducenten Grupa Products. ILI-ILI-serien är en äkta designlampa av hög kvalitet och med en vacker och unik design. Grupa Products ILI-ILI-serien finns med tre olik
 • Foscarini Big Bang LED Takpendel Vit m. Dimmer

  Foscarini Big Bang LED Takpendel Vit m. Dimmer
  Design: Enrico Franzolini för FoscariniKoncept: Den nyskapande och dynamiska Big Bang serien från italienska Foscarini ger liv till varje rum. Lampans konstruktion gör att ljuset speglar runt hela lokalen på ett behagligt sätt samtidigt som man
 • Drop S2 LED Taklampa Guld - LIGHT-POINT

  Drop S2 LED Taklampa Guld - LIGHT-POINT
  DesignRonni Gol for Light Point KonceptDrop S2 Pendel i Guld från Light Point är ett nytänk som har hjälpt LED teknologins kompakthet och minimala värmeutveckling. En minimalistisk skönhet med känslan av tysta droppar som faller i Drop pendlarna. Den har en slank design som passar till det moderna hemmet, den kan hängas ensam eller i en klunga av flera lampor för att få ett dynamiskt uttryck.OBS! Lampans inbyggda LED har testats med en Fuga® LED-S 120 VA dimmer så att du tryggt kan använda lampan med en LED-dimmer.
 • Darø Paso Takpendel Vit Mellan

  Darø Paso Takpendel Vit Mellan
  Design: Thomas Darø för DarøKoncept: Darø Paso takpendel har en enkel och modern stil, som med sin vackra uppbyggnad också är tidlös. Hitta mer inspiration här hos Darø
 • Da Vinci 43cm taklampa

  Da Vinci 43cm taklampa
  Vacker och elegant takpendel i metall, ger ett bländfritt ljus. 3m sladd som enkelt går att justera vid montering.Ljuskälla ingår ej.
 • Taklampa Collier med mässingsfinish 34,6 cm

  Taklampa Collier med mässingsfinish 34,6 cm
  Elegant taklampa Collier med städad design Taklampan Collier:s stativ är tillverkat av robust stål och raffinerad med en mässingsfinish. I kombination med den halvcirkelformade diffusorn av frostat glas är konstruktionen enkel och tidlös, vilket passar nästan alla typer av inredningar. Den är särskilt väl lämpad för inredningar i retrostil eftersom designen är en omarbetning från 1950-talet. Bakom diffusorglaset finns två uttag för E27-lampor som kan bestyckas vid behov. Den matta diffusorn fördelar ljuset jämnt ut i rummet samtidigt som den förhindrar att betraktarna bländas. Energiklass: A++
 • Parachilna Aballs Takpendel Liten Vit

  Parachilna Aballs Takpendel Liten Vit
  Design: Jaime Hayon för ParachilnaJaime Hayon sattes till att designa en enkel lampa som präglades av Parachilnas kärnvärden: bra material, traditionella färdigheter blandat med hantverksmässig duktighet och en felfri yta. Resultatet blev den
 • Trendig pendellampa Stig i betong

  Trendig pendellampa Stig i betong
  Enflammig pendellampa Stig med skärm i äkta betong Pendellampan Stig är tillverkad av äkta betong så att den får ett mycket speciellt utseende. Kombinationen av betong och de kopparfärgade metalldetaljerna vid skärmen gör lampan mycket vacker. Ljuset avges genom den cylindriska betongskärmen nedåt så att underliggande ytor belysas jämnt. Ett riktigt blickfång ovanför matbordet! Energiklass: A++
 • NEW WORKS Lanterne Takpendel i Frostat Vit Opalglas Mellan

  NEW WORKS Lanterne Takpendel i Frostat Vit Opalglas Mellan
  Design: Anderssen & Voll för NEW WORKSKoncept:Lantern Takpendeln är inspirerad av de ikoniska skandinaviska rispapperslampor. Lantern är ett modernt exempel på vad som händer när man blandar gamla former med helt nya material. Med sitt frostad
 • Circular Taklampa Brushed Bronze - Menu

  Circular Taklampa Brushed Bronze - Menu
  DesignStudio WM för MenuKonceptCircular Taklampa är en sofistikerad och modern lampa, som både kan användas som belysning över arbetsområdet eller som ett behagligt stämningsgivande ljus över mat- eller soffbordet.Den eleganta formen och rena linjer är lämplig till både stora och små rum - antingen ensam eller flera tillsammans - skiftande eller på en linjär linje, för att uppnå ett super stringent uttryck. Med en diskret fastgjord tygsladd i svart, får taklampan hela uppmärksamheten och fokus är riktat mot sin slanka och raffinerade profil. Med hjälp från en App på mobilen, har du möjlighet för att justera ljusets intensitet och färgtemperaturen. Du kan därmed snabbt och lätt skifta, från ett fokuserat arbetsljus till en stämningsfull rumbelysning, med ett par klick på telefonen eller tabletten - oavsett var du befinner dig. Lampan kan naturligtvis också användas utom användning av Appen.Här hittar du Circular Taklampan i både svart och borstad bronze.
 • Gloria Krona Mässing/Rökfärgat Glas 67 cm

  Gloria Krona Mässing/Rökfärgat Glas 67 cm
 • Calabash P1 Taklampa Black Meteor - Fritz Hansen

  Calabash P1 Taklampa Black Meteor - Fritz Hansen
 • Taklampa Daline - 5 ljuskällor

  Taklampa Daline - 5 ljuskällor
  Formskön taklampa Dalin med satinerade lampglas Den nyaste flamman på inredningsområdet heter Dalin och är en taklampa med blommotiv. Den passar för den hemtrevliga utformningen av en sitthörna i lantlig stil. Dalin är hantverk i dess renaste form: Kanterna på lampglasen är utsökt dekorerade för han och avrundar mässingsstrukturens mörka ton med en klar färgklick. Genom det mjölkvita glaset lyser avbländat ljus mjukt ut i rummet. Energiklass: A++
 • ØS1 Taklampa u/switch Svart/Vit PVC - Shade

  ØS1 Taklampa u/switch Svart/Vit PVC - Shade
 • Normann Copenhagen Bell Takpendel Medium Vit

  Normann Copenhagen Bell Takpendel Medium Vit
  Design: Andreas Lund & Jacob Rudbeck för Normann Copenhagen.Koncept: Norman Copenhagen Bell är en vacker och enkel lampa, som är formad som en klocka. Istället för att dölja sammansättningen av sladden och skärmen har de båda designers lyck
 • Lucande Ably hänglampa, rökglas, fyra lampor

  Lucande Ably hänglampa, rökglas, fyra lampor
  Perfekt för matbordet: pendellampan Ably med 4 lampor och rökgråa lampskärmar Ably är en anmärkningsvärt vacker lampa med en vintagedesign. På så sätt kan man använda pendellampan i moderna inredningar på samma sätt som man kan använda den i en något nostalgisk miljö som poängterar med antika inredningar och individuella inredningskoncept. Glasen är i form av kulor och genom den klara men rökgråa ytan strålar de med en trevlig charm som på ett behagligt vis påverkar dess ljusbild. Lite mörkare ringar på varje lampskärm ger utseendet ett litet extra och en optisk separation i skärmen. Glasskärmens genomsynlighet gör det möjligt att se alla ljuskällor väl. Därför är LED-filamentlampor särskilt lämpade för pendellampan Ably som fungerar utmärkt som matsalsbelysning. Energiklass: A++
 • Forestier Libellule S pendellampa, 56 cm, svart

  Forestier Libellule S pendellampa, 56 cm, svart
  Bevingade pendellampa Libellule för magiska ljusstunder Designern Élise Fouin föredrar materialet framför själva objekten och använder återvunna material som råmaterial för att ständigt återuppfinna det. Arbetet stöds av en poetisk anda och ett engagemang för hållbar utveckling. Libellule är en filigran pendellampa vars skärm är fastsatt av två metallstommar runt E27-uttaget. Den böjda formen hos denna skärm påminner om en trollsländas vingar vilket ger lampan en viss lätthet. Metallstavarna ger en fri blick in till ljuskällan och möjliggör magiska ljusmoment med samspelet mellan ljus och skugga. LED-ljuskällor rekommenderas. Dessa kan beställas från Tillbehör. Energiklass: A++
 • FL/Y Taklampa Orange - Kartell

  FL/Y Taklampa Orange - Kartell
  DesignFerruccio Laviani for KartellKonzeptFL/Y lampan är gjord av transparent metakrylat i alla regnbågens färger, ovandelen är inte helt halvcirkelformad men har en cut-off i höjden på diametern för att samla ihop det mesta av ljuset.Dessutom, det speciella materialet och användningen av färger som för tankarna till en såpbubbla, regnbågsskimrande med reflektioner av ljus.OBS - Kartell rekommenderar att du sätter upp lampan innan du tar bort skyddsfilmen från den, så det är mindre chans att den repas.Var uppmärksam på att FL/Y pendel är framställd i en stor plastkupa, och på grund av materialet kan det från produktionen förekomma små märken på ytan.OBS - Om du vill att lampan ska användas med dimmer så fungerar inte de glödlamporna som medföljer. Då rekommenderas en glödlampa som t.ex. en av dessa.
 • Divoza taklampa - Svart/vit

  Divoza taklampa - Svart/vit
 • Markslöjd Expand Spot 2l 50cm Gu10 Rund Stål

  Markslöjd Expand Spot 2l 50cm Gu10 Rund Stål
  Taklampa 50cm i metall och två riktbara klotspotar. Ingår i utbyggbart system Expand. Monteras med skruv. Max 2x12W. GU10-sockel. Ljuskälla ingår EJ. Bredd (cm) 52 Höjd (cm) 20.5 Djup (cm) 5.2 Effekt?
 • Verpan Pantop Takpendel Vit

  Verpan Pantop Takpendel Vit
  Pantop pendellampa är en stilren och klassisk lampa som är formgiven av den fantastiska Verner Panton år 1980. Lampan har ett klockliknande utseende och finns i sex olika färger, svart, vit, koppar,?

Så väljer du rätt taklampa

Att köpa rätt taklampa kan vara ett svårt och krångligt val. Det finns så många olika sorters taklampor att man kan få ångest över vilken lampa som egentligen är bäst. Här har vi satt ihop en guide som kanske kan hjälpa dig på traven.

Plafond
Plafonden är verkligen allround och funkar i de allra flesta rum och inredningar. Den monteras tätt upp mot taket och har ett ganska mjukt ljus. Vill man kan man utrusta plafonder med dimmer så kan man enkelt justera takbelysningen för olika aktiviteter.

Lysrör
Den bästa allmänbelysningen får man med lysrörsarmatur men deras industriella utseende gör att man sällan ser det som heminredning. Det är vanligare att man ser det på arbetsplatser eller i garaget. Det har dock kommit en del lysrörslampor med snyggare design på senare tid.

Takpendel
Helt klart den vanligast förekommande taklampan i svenska hem. Lampan hänger ner och blir därmed en tydligare detalj i inredningen. Takpendeln ser man ofta som belysning över matbord där ljuset är mer riktat än vad ljus från t.ex. en plafond är.

Materialval på lampskärmarna

Förutom att ljuset från en lampa skapar stämning har även lampskärmen en viktig del i inredningen. Materialet som används lägger en grund för utseendet på en takpendel eller plafond.

Det finns lampskärmar i många olika material med huvudgrupper som metall, trä och plast. Inom varje materialslag kan man dessutom välja mellan mässing, rostfritt stål, valnöt eller rotting. Om du redan nu vet vilket material du vill ha kan du kolla in våra specialguider:

Metallampor

» Lampor i koppar

» Taklampor i mässing

Träskärmar

» Olika träslag i lampor för taket

» Taklampa i rotting