Snygga taklampor

Den lampa som ger mest belysning och som används mest i våra hem är taklampan. En bra taklampa ska lysa upp hela rummet och gärna vara snygg på samma gång. Styrkan och färgen på ljuset kan variera beroende på vilket rum den sitter i. I ett arbetsrum vill man kunna ha starkare takbelysning än i ett vardagsrum där man kanske vill kunna dimma ner och göra lite mysigt.

Här hittar du snygga taklampor för olika rum, i olika storlekar och olika prisklasser. Scrolla ner och se om din favorit är på rea och du kan fynda den billigt idag.

Kategorier av taklampor: Spotlights | Köksbelysning | Kristallkronor | Plafond | Skomakarlampor | Lysrörsarmatur | Rislampor | Discolampor

Populära taklampor i snygg design

 • Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron

  Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron
  Spiralformad LED-pendellampa Auron med modern nickelfinish Auron passar särskilt bra i mycket moderna miljöer eftersom en viss purism dominerar LED-pendellampan. Det betyder dock inte att lampan inte har en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler som ser väldigt eleganta ut tillsammans. Dessutom skapas ett effektivt ljusmönster som kompletterar en modern atmosfär på ett vackert sätt. Vid behov kan LED-pendellampan justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och med sin långsträckta form är Auron perfekt som matbordsbelysning. Med den vanliga strömbrytaren på väggen kan den här LED-pendellampan bekvämt dimmas i fyra nivåer.
 • Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull hänglampa Explosion i lekfull glasdesign Hänglampan Explosion är en fantastisk kombination av olika stora, transparenta och vitt färgade glaskulor. Dessa monterades på stänger som böjer nedåt som i sin tur monterades på en kromfärgad kula i mitten. Mellan kulorna placerades fattningar till G9-ljuskällor för att ljussätta hänglampan Explosion. Speciellt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är lampan ett passande blickfång.
 • KidsDepot Melo Lampa, Natural

  KidsDepot Melo Lampa, Natural
  Fin rottinglampa i naturligt material från KidsDepot. Denna speciella rottinglampa levereras med en svart sladd och en E27-armatur. Lampans lock är svart och har en diameter på 10 cm för taket. Denna designlampa är inte bara kul för ett barnrum, utan passar också perfekt i korridoren eller ovanför matbordet.

Fler tips på taklampor

 • Hänglampa Tricocent, mässing/klar, 1 lampa

  Hänglampa Tricocent, mässing/klar, 1 lampa
 • Malty pendel (Svart)

  Malty pendel (Svart)
 • Soft Plafond, Grön ull 44cm

  Soft Plafond, Grön ull 44cm
  Soft Plafond frå:n Belid ä:r tillverkad i Metall och Textil. Soft taklampan hä:r i fä:gen Grö:n ull har en diameter på: 44cm.Soft ä:r en plafond med ulltyg frå:n Pagunette&hellip:
 • LED-pendellampa Circle guld, Ø 39 cm

  LED-pendellampa Circle guld, Ø 39 cm
  pendellampa Cirkel i guldton Den minimalistiska LED-pendellampa Circle imponerar med den guldfärgade accentueringen av baldakinen och den lysande kransen. Med den moderna och samtidigt enkla designen är den en speciell blickfång ovanför vardagsrummet eller matbordet. Den smala, cirkulära bågen stöds av tre tunna trådar och ger installationen ett lätt och flytande utseende. Även när den är avstängd erbjuder denna lampa ett dekorativt mervärde i vardagsrummet. Tack vare LED-tekniken ser den inte bara snygg ut utan imponerar också med sin höga energiklass och långa livslängd.
 • Global Trac Nätanslutning Vit Global 3-Fas XTS11-3

  Global Trac Nätanslutning Vit Global 3-Fas XTS11-3
  Nätanslutning XTS11-3 för 3-fas skenor från Global Trac Se även produktblad>:>:
 • LED-inbyggnadsspot Prato med automatiska färger

  LED-inbyggnadsspot Prato med automatiska färger
  Platt LED-inbyggnadsspot Prato med RGB LED-inbyggnadsspot Prato är utformad för att vara väldigt liten och diskret. Dess runda, silverfärgade metallkropp försvinner helt i taket med undantag av en liten, synlig kant, varigenom uppmärksamheten riktas mot ljuset som genereras. De inbyggda lysdioderna lyser färgstarkt och universellt vitt ljus med färgförändringar. Färgtoningen är automatisk och kan inte kontrolleras. Regelbunden ljusbyte kan skapa en spännande atmosfär, särskilt i hotellets spa eller poolområde. Med IP44 är spot också idealisk för denna användning. Vi rekommenderar att du använder flera av dessa platser för att framkalla spännande ljuseffekter. Naturligtvis säkerställer den inbyggda platsen också en färgstark atmosfär i dina egna fyra väggar.
 • Karlskrona Lampfabrik Heidenstam Plafond 200 Mässing/Slipad Stjärna

  Karlskrona Lampfabrik Heidenstam Plafond 200 Mässing/Slipad Stjärna
  Heidenstam Plafond från Karlskrona Material: Blank Mässing/Frostat glas med slipad stjärna Mått: Höjd 21cm, höjden är inkl skärm. Skärmfattning: 200 mm flänsfattning. Ljuskälla: Max 240V 60W&hellip:
 • MARSET Discocó pendellampa Ø 68 cm grå matt

  MARSET Discocó pendellampa Ø 68 cm grå matt
  Extravagant designad Discocó hängande lampa av Christophe Mathieu Den här hängande lampan är en mycket dekorativ syn redan när den är avstängd: Discocó består av en vitlackerad kapell av metall, den strömförande kabeln är också utformad i vitt och leder till en skugga som består av 35 skivor av ABS-plast, som är förankrade i en förkromad kula i mitten. Så snart belysningen är tänd, utvecklas den här vackra hängande lampans estetiska charm fullständigt och en mycket stämningsfull ljusstämning skapas, vars effekt av ljus och skugga samt reflektionerna från den förkromade metallkulan i mitten, ingen kan undgå. Discocó designpendellampan är idealisk för stämningsfull ambientbelysning i vardagsrum och sovrum samt som effektiv bordsbelysning.
 • HerzBlut Arco LED-hänglampa ek kol 130 cm

  HerzBlut Arco LED-hänglampa ek kol 130 cm
  LED-pendellampa Arco som lyser uppåt och nedåt med lång träbalk och draghängarePendellampa Arco är en skicklig kombination av naturligt trä och moderna metallelement. Träbalken rymmer lysdioder på den övre och nedre sidan, så att direkt och indirekt belysning uppnås. Tack vare två beröringssensorer för uppljus och nedljus är det möjligt att reglera ljusstyrkan individuellt. Upphängningen med smala kablar, som leds via avledare i kapellet och är utrustade med smala, konkava motvikter, gör det möjligt att justera upphängningshöjden.- hållbart trä från FSC-certifierade leverantörer- god färgåtergivning: CRI > 90- dim-to-warm: dimning ändrar ljusfärgen - universalvitt (4 000 K) för hög ljusstyrka, varmvitt (2 200 K) för låg ljusstyrka.- tillverkad i Tyskland
 • Orlando pendel (Antikmässing)

  Orlando pendel (Antikmässing)
  Orlando är en modern och unik taklampa med en elegant design, gjord av aluminium och akryl.Ljuskällan som är inbyggd på utsidan av cirkeln omfångas av kristallerna och ger en bra och fin ljusspridning.Placera förslagsvis i vardagsrummet eller över matbordet, som utöver bra belysning även blir fokuspunkten i rummet.Integrerad LED på 35W, med 1900Lm och 3000K varmvitt ljus.Orlando finns även i andra varianter.Går att kombinera med Oblix takfäste. Ringen fäst då i takfästet.Går att kombinera med 1-5 ringar från Orlando eller Vegas.
 • Maytoni Amulet LED-hänglampa, vertikal, 4 000 K

  Maytoni Amulet LED-hänglampa, vertikal, 4 000 K
 • Maranga Plafond, vit

  Maranga Plafond, vit
  Maranga taklampa är elegant formgiven i känd skandinavisk stil, med en form samt unik belysning, som skapar en varm och behaglig atmosfär i rummet. Lampan har 32 lameller vilka tillåter att ljusspringor&hellip:
 • Quadro Plafond Ute (Mörkgrå)

  Quadro Plafond Ute (Mörkgrå)
 • LED-hänglampa Halo, 4 lampor, decentraliserad

  LED-hänglampa Halo, 4 lampor, decentraliserad
  Gyllene LED-hängande lampa med fyra lampor Halo med decentraliserade upphängningar LED-hänglampan Halo är en spännande designad konstruktion som är en absolut blickfång i varje rum. Deras unika och väl genomtänkta, eleganta och eleganta former gör dem till ett dekorativt element som samtidigt säkerställer god belysning. Basis är den runda, gyllene taktaket. Fyra anslutningskablar går från den till undersidan av gyllene ringar. Dessa har iögonfallande upphängningslinor integrerade på toppen, med vilka de kan monteras i taket i vilken höjd som helst. Detta leder till en decentraliserad upphängning av lampan, som kan designas mycket individuellt. De vita glaskulorna är inbyggda i ringarnas nedre insida, bakom vilka varma vita lysdioder är dolda. De avger ett diffust ljus runt omkring, vilket skapar en mysig atmosfär.
 • MESH Pendel Ø100 cm wireless, 3 meter

  MESH Pendel Ø100 cm wireless, 3 meter
  Mesh är en spännande serie takkronor designad av formgivaren Fransisco Gomez Paz för italienska Luceplan. Taklampan har en nätliknande design där belysningspunkterna sitter i trådarnas knytpunkter.&hellip:
 • Regent pendel 12L (Mässing/guld)

  Regent pendel 12L (Mässing/guld)
  Regent är en storslagen och pampig pendel som passar perfekt i vardagsrummet eller köket, där den verkligen får ta sin plats i interiören och hamna i blickfånget. Den är tillverkad av metall och är försedd med 12st armar som sticker ut från lampans mitt i två olika nivåer (4st upptill och 8st nedtill). Detta ger lampan ett mycket spännande uttryck och gör att den är lika vacker från alla vinklar. Ljuskällorna är öppna, vilket ger möjligheten att med enkelhet sätta sin egen prägel på lampan. På bilderna visar tydliga exempel på hur lampan ser ut med kronljus, samt med dekorativa globlampor. Koppla gärna lampan till en extern dimmer för att få full kontroll över önskad ljusstyrka.Lampan är justerbar i höjd.Finns i färgerna svart och guld.Ljuskällor (12st) ingår ej.
 • Jenny spotlight (Grå)

  Jenny spotlight (Grå)
  Denna runda utanpåliggande spotlight från Jenny-serien i kromfärgad aluminium lyser upp varje hem, både underifrån och uppifrån. Lampan kommer med integrerad-LED som avger ett varmvitt ljus (botten: 3000 Kelvin / toppen: 4000 Kelvin) med totalt 420 lumen. Den 10,5cm höga taklampan har en diameter på 10cm och kan ställas om i tre ljusnivåer. Komplettera gärna med andra modeller från Jenny-serien för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår.
 • Caboche Plus LED Piccola Taklampa 3,2m Transparent - Foscarini

  Caboche Plus LED Piccola Taklampa 3,2m Transparent - Foscarini
  Design Patricia Urquiola och Eliana Gerotto för Foscarini Koncept Caboche Plus Piccola Taklampa 3,2m Transparent är en stilfull lampa som ger hemmet ett elegant och skulpturlikt uttryck. Den vackra lampan&hellip:
 • Smithfield S Pro Taklampa Vit - Flos

  Smithfield S Pro Taklampa Vit - Flos
  Koncept En resa till Londons populära köttmarknad – Smithfield, blev inspirationen till denna populära taklampa. Jasper Morrison är en visionär designer, som fokuserar på det enkla och helt re
 • Thora pendel (Natur (brun))

  Thora pendel (Natur (brun))
  Thora är en vacker pendel från Creative Collection som är gjord av raffia, vilket är ett naturligt material. Den är vävd för hand, vilket också gör att det kan förekomma variationer i färg och form. Detta gör även att varje lampa är unik! Den är perfekt för användning såväl inomhus som på den täckta verandan. Ljuskälla ingår ej.
 • Asteria Mini LED (svart topp) (Antracit)

  Asteria Mini LED (svart topp) (Antracit)
  Asteria Mini är en takpendel som är skapad i en minimalistisk och lätt design, vilket gör att den aldrig går ur tiden. Perndeln är resultatet av när design möter teknik och hantverk på ett mycket elegant vis. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som ger ett varmt och behagligt ljus, samt en härlig ljusspridning i rummet och på nedanstående yta. Den har dessutom en vit, skyddande skärm som omger ljuskällan och säkerställer en mjuk och bländfri ljusspridning. Lampan är fullt dimbar och blir en riktigt trivsam och elegant detalj i hemmet.Asteria Mini finns i flera olika varianter, denna har en svartlackad topp.Integrerad LED-belysning.
 • VV Cinquanta Taklampa Black/White and Black - Astep

  VV Cinquanta Taklampa Black/White and Black - Astep
  DesignVittoriano Viganó för Astep Koncept VV Cinquanta Black/White är en del av en belysningsserie designad av den italienska arkitekten Vittoriano Viganó. Serien är inte bara elegant och vacker utan&hellip:
 • Kant Plafond Ø45 Almelin Beige - Konsthantverk

  Kant Plafond Ø45 Almelin Beige - Konsthantverk
 • Konsthantverk Massiv #3 Kon Rund Svart

  Konsthantverk Massiv #3 Kon Rund Svart
 • Lee Broom Eclipse Taklampa 3 St Krom

  Lee Broom Eclipse Taklampa 3 St Krom
  Design: Lee Broom Koncept: Eclipse taklampa är skapad av två cirkulära plattor, en av polerad krom, den andra av opal akryl. När de två plattorna roterar kan tanken bakom lampan ses. De två plattorna roterar runt varandra, nästan som två planeter i omloppsbana. Det nästan himmelska uttryck blir synligt och man fångas i det mjuka ljuset från den opala akrylen som reflekteras i det polerade krom. Eclipse är en extraordinär lampa som bör hängas på ett större område där dess ljus och design kan komma till sin rätt. Denna version innehåller tre Eclipse-taklampor I Eclipse-serien finns även en bordslampa. Båda lamporna finns i antingen polerat krom eller polerat guld. Hitta mer inspiration här www.leebroom.com
 • OLEV Beam Stick Glass on/off 2 700 K 55,3 cm guld

  OLEV Beam Stick Glass on/off 2 700 K 55,3 cm guld
  LED-pendellampa Beam Stick Glass i smal cylinderform Pendellampan Beam Stick Glass, designad av den internationellt erkända designern Marc Sadler, kombinerar modern design, direkt bordsbelysning och dekorativ touch. Det smala, cylindriska hängsmycket är fäst i en svart kabel. Pendeln består av en lackerad aluminiumkropp med ett ristat mönster i den nedre delen och en integrerad LED-ljuskälla som lyser nedåt, samt ett klart glas som fästs undertill. Den senare är försedd med oregelbundna luftinklusioner som ger tilltalande ljusbrytningar och ger varje exemplar en individuell karaktär. LED-drivrutinen (on/off) är integrerad i den runda kåpan i armaturens färg. LED-pendelarmaturen övertygar också med en utmärkt färgåtergivning (CRI 97), så att de belysta föremålen framträder vackert.
 • Polverara pendel (Svart)

  Polverara pendel (Svart)
 • Taklampa Tarnow 5 lampor, vit

  Taklampa Tarnow 5 lampor, vit
 • Wattson Taklampa Fashion Black - Piffany Copenhagen

  Wattson Taklampa Fashion Black - Piffany Copenhagen
  Design Soyee Studios för Piffany Copenhagen Koncept Wattson Taklampa Fashion Black är en annorlunda lampa vars färger och skärm är inspirerade av klassiska vintagebilar. Det är den danska designfirman&hellip:
 • Markslöjd - Taklampa CAEN 1L - Mässing

  Markslöjd - Taklampa CAEN 1L - Mässing
  Caen taklampa från Markslöjd. Takpendel med skärm i metall och rör i borstad mässing. 1,5 m svart textilkabel. Krokupphäng. Max 1x60W. E27-sockel. Diameter 32 cm och höjd 36 cm. Ljuskälla ingår ej. Jordad. Takkontakt ingår ej på grund av
 • Caboche Grande LED Taklampa Transparent Dimbar - Foscarini

  Caboche Grande LED Taklampa Transparent Dimbar - Foscarini
  Design Patricia Urquiola for Foscarini Koncept Patricia Urquiola har skapat en vacker och romantisk lampa som är ideell att ha över matbordet. Den fina Caboche Taklampa består av små klot av polymetylmetakrylat&hellip:
 • FRITZ HANSEN Calabash P2 hänglampa, matt grå

  FRITZ HANSEN Calabash P2 hänglampa, matt grå
  Designpendellampa Calabash™ - ett blickfång när den är tänd och släckt Den här hängande lampan gör sig bra i alla rum och på alla ställen: Calabash™ ser väldigt imponerande ut när den är på och avslagen. Namnet är inspirerat av designen, som bygger på formen av en kalebass. Calabash™ utvecklar sin effekt inte bara som solitär, utan även i duett eller i grupp, t.ex. som ljuskälla över ett matbord eller en disk. Komplot Design ansvarar för den uttrycksfulla designen av Calabash™ hängande lampa. Namnet Komplot Design står för designduon Poul Christiansen och Boris Berlin, grundarna av designstudion Komplot Design, som grundades 1987 och som idag är ett av de mest innovativa designföretagen i Danmark. De har lyckats fortsätta och förnya den danska designtraditionen samtidigt som de tar hänsyn till internationell design. FRITZ HANSEN-företagets historia börjar med dess grundare Fritz Hansen, en möbelsnickare som fick handelstillstånd i Köpenhamn 1872. År 1885 grundade han sitt eget möbelföretag och två år senare ett företag på Christianshavn i centrala Köpenhamn. De höga kvalitetsstandarder som Fritz och hans son Christian införde kännetecknar fortfarande det danska företagets produktsortiment. Redan under de första 50 åren av företagets historia hade företaget ett gott rykte. Fritz Hansen har möblerat byggnader som universitetsbiblioteket, Köpenhamns stadshus, Högsta domstolen, Christiansborg och andra viktiga projekt. På 1930-talet introducerades högkvalitativa möbler av laminerat trä som blev företagets specialitet. Många kända arkitekter och formgivare, som Arne Jacobsen, Hans Wegner och Verner Panton, har arbetat med FRITZ HANSEN. År 1979 överfördes större delen av företaget, som fram till dess hade varit familjeägt, till Skandinavisk Holding.
 • Prios Mazin LED-taklampa, IP44, CCT, 6 W

  Prios Mazin LED-taklampa, IP44, CCT, 6 W
  Fyrkantig LED-taklampa Mazin med CCT och dimmerfunktion, IP44 Mazin LED-taklampa är tillverkad av aluminium och plast. Det vinklade höljet har prydts med en svart yta och ser slående och modernt ut. Designen kan integreras i olika anläggningar och ser väldigt snygg ut. Med en extern dimmer (fasreglering) kan denna lampa justeras individuellt med avseende på dess ljusstyrka. Det finns också en DIP-omkopplare på huset med vilken ljusfärgen kan justeras i flera steg (3000 K, 4000 K och 6000 K). Dessutom har den kapslingsklass IP44, vilket innebär att lampan också kan användas i ett badrum. Den är lämplig för användning i både privat och kommersiell sektor. Tekniska specifikationer: - dimbar (framkant) - CCT-funktion genom DIP-omkopplare: 3000 K / 4000 K / 6000 K. - kapslingsklass IP44 - Strålvinkel 120 °
 • Sphere pendel (Grå)

  Sphere pendel (Grå)
 • Sound Taklampa Large Vit - Herstal

  Sound Taklampa Large Vit - Herstal
  Sound Taklampa Large Vit - Herstal
 • Moon C260 Plafond Vit - Antidark

  Moon C260 Plafond Vit - Antidark
  Design ANTIDARK Design Studio för ANTIDARK Koncept MOON plafond-serien är en stilsäker serie med vägg- och taklampor från ANTIDARK. Serien består 4 olika storlekar som alla kommer i antingen svart&hellip:
 • Plafondlampa ALICE, två ljuskällor

  Plafondlampa ALICE, två ljuskällor
  Plafondlampa ALICE med två spotlights Plafondlampan ALICE lämpar sig särskilt för belysning av mindre rum. Tack vare de båda svängbara spotlightsen är problemet med mörka hörn, t.ex. i köket, äntligen löst.
 • Fabbian Stor Pendel Beluga Royal D57 Titan

  Fabbian Stor Pendel Beluga Royal D57 Titan
  Design: FabbianKoncept: Beluga Royal från Fabbian en ytterst välutvecklad produkt som får en enkel och elegant pendel att se speciellt luxiös ut. Med hjälp av de vackra färgerna arbetar kombinationen av djupt glas och avskärmat ljus perfekt för att skapa en mycket vällyckad pendel. Beluga Royal Pendeln hänger så fint över matbord eller i vardagsrummet. Pendeln kan också hängas tillsammans med andra av sitt slag, vilket ger rummet ett betagande uttryck. Lampan kan fås i tre olika storlekar och kan väljas i guld, Titan eller Brons. Alla färger som spelar perfekt tillsammans med den metalliserede touchen. Få mer inspiration här www.fabbian.com
 • Joline pendel (Svart)

  Joline pendel (Svart)
 • Montering-takspot Jolina, vit

  Montering-takspot Jolina, vit
  Cylindrisk takspot Jolina med justerbart ljusflöde Denna takspot med vit yta är enkel och modern i sin design och kan användas på många olika sätt. Den drivs med en GU10 högspänningshalogenlampa på högst 50 watt. Tack vare den 25° rörliga innerreflektorn kan ljuset ställas in på olika sätt, så att vissa platser i rummet kan sättas i rampljuset på ett skickligt sätt. - med högkvalitativ, skruvlös snabbkopplingsterminal (hållbar, säker och verktygslös fjädermekanism)
 • Impulse Taklampa Matt Rose Gold - Bankamp

  Impulse Taklampa Matt Rose Gold - Bankamp
  Impulse Taklampa Matt Rose Gold - Bankamp
 • Hammersmith Taklampa, Antik Silver 55cm

  Hammersmith Taklampa, Antik Silver 55cm
  Taklampa Hammersmith i hamrad plåt. Takkopp med takupphäng, 100cm matchande kedja och svart plast kabel. Takkontakt köpes separat. Höjd 35 cm Bredd 55 cm Djup 55 cm Färg Silver Material Metall Sladdlängd&hellip:

Så väljer du rätt taklampa

Att köpa rätt taklampa kan vara ett svårt och krångligt val. Det finns så många olika sorters taklampor att man kan få ångest över vilken lampa som egentligen är bäst. Här har vi satt ihop en guide som kanske kan hjälpa dig på traven.

Plafond
Plafonden är verkligen allround och funkar i de allra flesta rum och inredningar. Den monteras tätt upp mot taket och har ett ganska mjukt ljus. Vill man kan man utrusta plafonder med dimmer så kan man enkelt justera takbelysningen för olika aktiviteter.

Lysrör
Den bästa allmänbelysningen får man med lysrörsarmatur men deras industriella utseende gör att man sällan ser det som heminredning. Det är vanligare att man ser det på arbetsplatser eller i garaget. Det har dock kommit en del lysrörslampor med snyggare design på senare tid.

Takpendel
Helt klart den vanligast förekommande taklampan i svenska hem. Denna klassiska taklampa hänger ner och blir därför en tydlig detalj i inredningen. Takpendeln ser man ofta som belysning över matbord där ljuset är mer riktat än vad ljus från en plafond är.

Materialval på lampskärmarna

Förutom att ljuset från en lampa skapar stämning har även lampskärmen en viktig del i inredningen. Materialet som används lägger en grund för utseendet på en takpendel eller plafond.

Det finns lampskärmar i många olika material med huvudgrupper som metall, trä och plast. Inom varje materialslag kan man dessutom välja mellan mässing, rostfritt stål, valnöt eller rotting. Om du redan nu vet vilket material du vill ha kan du kolla in våra specialguider:

Metallampor

» Lampor i koppar

» Taklampor i mässing

Träskärmar

» Olika träslag i lampor för taket

» Taklampa i rotting