Snygga taklampor

Den lampa som ger mest belysning och som används mest i våra hem är taklampan. En bra taklampa ska lysa upp hela rummet och gärna vara snygg på samma gång. Styrkan och färgen på ljuset kan variera beroende på vilket rum den sitter i. I ett arbetsrum vill man kunna ha starkare takbelysning än i ett vardagsrum där man kanske vill kunna dimma ner och göra lite mysigt.

Här hittar du snygga taklampor för olika rum, i olika storlekar och olika prisklasser. Scrolla ner och se om din favorit är på rea och du kan fynda den billigt idag.

Kategorier av taklampor: Spotlights | Köksbelysning | Kristallkronor | Plafond | Skomakarlampor | Lysrörsarmatur | Rislampor | Discolampor | Ljuskronor

Populära taklampor i snygg design

 • Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull hänglampa Explosion i lekfull glasdesign Hänglampan Explosion är en fantastisk kombination av olika stora, transparenta och vitt färgade glaskulor. Dessa monterades på stänger som böjer nedåt som i sin tur monterades på en kromfärgad kula i mitten. Mellan kulorna placerades fattningar till G9-ljuskällor för att ljussätta hänglampan Explosion. Speciellt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är lampan ett passande blickfång.
 • Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron

  Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron
  Spiralformad LED-pendellampa Auron med modern nickelfinish Auron passar särskilt bra i mycket moderna miljöer eftersom en viss purism dominerar LED-pendellampan. Det betyder dock inte att lampan inte har en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler som ser väldigt eleganta ut tillsammans. Dessutom skapas ett effektivt ljusmönster som kompletterar en modern atmosfär på ett vackert sätt. Vid behov kan LED-pendellampan justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och med sin långsträckta form är Auron perfekt som matbordsbelysning. Med den vanliga strömbrytaren på väggen kan den här LED-pendellampan bekvämt dimmas i fyra nivåer.
 • KidsDepot Melo Lampa, Natural

  KidsDepot Melo Lampa, Natural
  Fin rottinglampa i naturligt material från KidsDepot. Denna speciella rottinglampa levereras med en svart sladd och en E27-armatur. Lampans lock är svart och har en diameter på 10 cm för taket. Denna designlampa är inte bara kul för ett barnrum, utan passar också perfekt i korridoren eller ovanför matbordet.

Fler tips på taklampor

 • LED-hänglampa Arabella, 4 lampor, svart/grå/klar

  LED-hänglampa Arabella, 4 lampor, svart/grå/klar
  Fabas Luce led-hänglampa arabella, 4 lampor, svart/grå/klar Arabella,, för vardagsrum / matsal, metall, munblåst glas, 8 W
 • Woody Taklampa Blue - Slamp

  Woody Taklampa Blue - Slamp
  Design Luca Mazza för Slamp Koncept Woody-serien är ironisk och minimalistisk, inspirerad av naturen och djurvärlden. Skärmen är dekorerad med strukturen ?look a like?, för att skapa ett allsidigt&hellip:
 • Cosmo 6 pendel (Transparent)

  Cosmo 6 pendel (Transparent)
  Cosmo är en unik pendel med en modern design, gjord av metall och glas. Ljuskällorna som omfångas av dem klara glasen ger en bra och fin ljusspridning i rummet. Höjden på kuporna går att justera. Placera förslagsvis över matbordet eller köksön. Ljuskällor ingår ej, rekommenderas att använda E14 päronlampor eller kronljus.Cosmo finns i fler varianter.
 • SEGULA hänglampa Level i modern design

  SEGULA hänglampa Level i modern design
  Level hängande lampa för en S14d-linjelampaHängande lampan Level kännetecknas av modern minimalism och kompletteras endast av den matchande glödlampan. I mitten av den svarta metallringen, som hänger i kabeln, finns en sockel för en S14d-lampa, i vilken en valfri glödlampa kan sättas in (ingår inte). Lampans längd, effekt och ytfinish (klar eller opal) kan väljas individuellt beroende på armaturens användningsområde och personliga preferenser.
 • Sammi plafond (Vit)

  Sammi plafond (Vit)
 • Leon plafond (Guld)

  Leon plafond (Guld)
  Leon är en modern och unik plafond med en elegant design, gjord av aluminium och akryl.Ljuskällan som är inbyggd på insidan av cirklarna omfångas av den vita akrylen och ger en bra och stark ljusspridning.Placera förslagsvis i vardagsrummet, hallen eller sovrummet, som utöver bra belysning även blir fokuspunkten i rummet.Integrerad LED på 44W, med 2650Lm och 3000K varmvitt ljus.Leon finns även i andra varianter.
 • Bainbridge tak/fön (Orange)

  Bainbridge tak/fön (Orange)
  Tak/fönsterlampa Bainbridge är en stilren pendel i gjuten metall. Fin ensam eller fler i grupp. Rostfärgad finish. Höjd 32cm. bredd 15cm och djup 15cm. 3.5m lång svart textilsladd. E27 sockel. Max 25W. IP20. Ljuskälla ingår ej.
 • Bullo XL Plafond Ø38 cm Oxid/Klar

  Bullo XL Plafond Ø38 cm Oxid/Klar
 • Savoy pendel (Svart)

  Savoy pendel (Svart)
  Savoy är en modern och enkel pendel.Denna modellen kännetecknas av sin stängda skärm genom plattan som är placerad på ovansidan och ger därför fin ljusbelysning. Då skärmen är av svart tyg ger det en behaglig atmosfär i rummet. Levereras med 80cm sladd. Ljuskälla ingår ej.
 • Matrimonio pendel (Trä)

  Matrimonio pendel (Trä)
 • Heaton taklampa (Silver)

  Heaton taklampa (Silver)
 • Buster + Punch Forked gunmetal/rökglas Ø 34cm

  Buster + Punch Forked gunmetal/rökglas Ø 34cm
  Pendellampa Forked med stålskärm och kula av rökt glasSkärmen på pendellampan Forked från det engelska märket Buster Punch består av en munblåst kula av rökt tonat glas och en stålskärm ovanför den, från vilken glaskulan sticker ut nedåt. Liksom alla lampor från tillverkaren kännetecknas den här lampan av att den är tillverkad i massiv metall och att den har ett rattmönster med bokstäver på sockeln. Armaturen levereras med en E27 LED-lampa vars ljus skapar en mysig ljusatmosfär genom det rökgrå tonade glaset. Buster Punch är ett företag som grundades i London 2013 och tillverkar förutom lampor även funktionella armaturer och möbler. Företagets kärlek till solida metaller återspeglas i alla produkter. Pendellampan Forked kombinerar skönheten och elegansen hos massiva metaller med designens estetik på ett mycket speciellt sätt.
 • Edge pendel M Grafit

  Edge pendel M Grafit
  Edge pendel M i grafit, tydliga linjer för moderna interiörer. Edge är en familj pendelmodeller med lampskärmar i solid metall, detaljrik kaschering för effektfull en ljusbild. Edge pendlarna är&hellip:
 • Diablo Taklampa Ø40 Matt Alu/Matt Black - Belid

  Diablo Taklampa Ø40 Matt Alu/Matt Black - Belid
  Design Joakim Fihn för Belid Koncept Diablo Taklampa Ø500 Alu/Matt Black är en mycket snygg och dekorativ lampa. Unik design, blandad med en exklusiv färgkombination. En eminent lampserie som består&hellip:
 • Dustian Taklampa - Lucande

  Dustian Taklampa - Lucande
  Dustian Taklampa - Lucande
 • TR5 Taklampa Ø40 Birch Black - Tom Rossau

  TR5 Taklampa Ø40 Birch Black - Tom Rossau
  Design Tom Rossau för Tom Rossau Koncept TR5 Taklampa är en vacker och enastående lampa som passar in i många hem p.g.a. sitt fina utseende kombinerat med ett behagligt och vackert ljus. Danska Tom&hellip:
 • VP Globe Pendel Mässing Ø40 EU

  VP Globe Pendel Mässing Ø40 EU
 • Le Klint 152 Taklampa - Le Klint (152 A)

  Le Klint 152 Taklampa - Le Klint (152 A)
  DesignHvidt & Mølgaard för Le Klint Koncept Le Klint 152 Taklampa i en nytolkning av den välkända plisséformade facon igen en elegant lampa av Hvidt og Mølgaard. En lång rad av duktiga och ansedda&hellip:
 • Vidöåsen Taklampa - Vit - Plafonder, Taklampor

  Vidöåsen Taklampa - Vit - Plafonder, Taklampor
 • 1123 pendel 40cm (Mässing/guld)

  1123 pendel 40cm (Mässing/guld)
  1123 är en stilren serie som kombinerar en klassisk och tidlös design med moderna funktioner. Lampan är resultatet av när den senaste laserteknologin förenas med vackra detaljer och extrem precision. Denna dekorativa pendel är tillverkad av metall med skärmar i flera lager och en smyckande glaskåpa som omger ljuskällan. När lampan är tänd sprids ljuset dels genom glaset och runtomkring lampan, men också upptill på skärmen på ett mycket elegant vis. Toppen av skärmen är dessutom prydd med ett dekorativt hålmönster och grova skruvar som tillför en lite industriell touch på lampan.Finns i färgerna silversvart och oxid/mässing.1123 Finns i flera varianter. Ljuskälla ingår ej.
 • Buster + Punch Forked taklampa mässing Ø 34cm

  Buster + Punch Forked taklampa mässing Ø 34cm
  Taklampa Forked tillverkad helt i mässingTaklampans skärm och ram är tillverkade av mässing. Delvis spunnen, delvis gjuten solid metall användes och allt avslutades för hand. Den karakteristiska gaffeldetaljen och den linjära diamantslipade rötningen på ramen är speciella kännetecken för Buster Punch lampmärket. Ljuset sänds ut genom metallskärmen uteslutande i en bred nedåtriktad vinkel. En LED-lampa levereras av tillverkaren. Den avger ett mjukt ljus med en varmvit ljusfärg och kan även dimmas med en lämplig dimmer.Arkitekten och industridesignern Massimo Buster Minale från London grundade företaget 2013 och ägnar sig åt att tillverka föremål för vardagligt bruk i gedigna metaller av hög kvalitet. Buster Punch tillverkar slående lampor, möbelbeslag och dörrhandtag i samarbete med konstnärer från Londons musik- och subkulturella scen, som alla återspeglar bolagets kärlek till solida metaller
 • Bullo Plafond XL Ø38 Oxid/Opal - Belid

  Bullo Plafond XL Ø38 Oxid/Opal - Belid
  Design Belid Koncept Bullo Plafond XL Ø38 Oxid/Opal är en enkel och diskret taklampa: en metallbas, elegant i kombination med en opalglasskärm. När glasskärmen belyses av den dolda ljuskällan, skickas&hellip:
 • LED-balkpendellampa Tymon, smal, utdragbar

  LED-balkpendellampa Tymon, smal, utdragbar
  Utdragbar LED-pendellampa Tymon med en avlång och mycket smal form Tymon är en LED-pendellampa som förkroppsligar ett gracilt uttryck Här används ingen klassisk skärm, utan en smal ljusstång, som faktiskt består av två stänger. Den speciella höjdpunkten: Således kan pendellampan dras ut och ändras i längd (100 cm till 140 cm). Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du har bjudit in gäster och vill lysa upp ett större utrymme av bordsytan. LED-tekniken säkerställer en extremt hög ljusstyrka och den externt monterade dimmern möjliggör ljusreglering.
 • PH 3½-3 Taklampa - Louis Poulsen

  PH 3½-3 Taklampa - Louis Poulsen
  PH 3½-3 Glaspendel - Högglansförkromad PH 3½-3 pendellampan är medlem av 3-skärmsfamiljen som idag består av 20 lampor varav 3 kan användas utomhus. Poul Henningsen designade 3-skärmssystemet
 • Diovis pendellampa Ø 60 cm

  Diovis pendellampa Ø 60 cm
  Diovis sfärisk hängande lampa med sfärisk skärm Den runda skärmen på pendellampan Diovis fångar omedelbart ögat. Den är tillverkad av polykarbonat och dess oregelbundna struktur påminner om hållbara naturmaterial. Det nya ljuset dämpas av denna naturliga skugga och skapar en behaglig atmosfär i rummet. Den ljusa färgen sätter också fina accenter på färgade väggar. Tillverkaren rekommenderar en LED-ljuskälla. Detta ger inte bara upphov till mycket lite värme, vilket man inte bör bortse från när man har en stängd solskyddskåpa, utan är också extremt energisnålt och hållbart.
 • GOOD & MOJO Mekong taklampa, vit/natur

  GOOD & MOJO Mekong taklampa, vit/natur
  Bamboo Taklampa Mekong med tvådelad skärm Den runda Mekong-taklampan har en optiskt tvådelad skärm som är handgjord av bambu. Bambu är ett extremt stabilt, men också flexibelt material som anses vara mycket starkt i tillväxt och producerar mycket syre som växt. Dess flexibilitet gör det möjligt att väva de enskilda delarna på traditionellt sätt, vilket främst är ett hantverk som behärskas av människorna i Vietnam. Tillverkningen gör det möjligt för dessa bybor att försörja sig och arbeta under humana förhållanden. Den övre halvan är vit, medan den nedre halvan har en naturlig färg. Ljuset kommer in i rummet runt om genom de fina springorna. Tack vare den nedåtriktade öppningen är belysningen direkt, vilket gör Mekong lämplig för allmän rumsbelysning. Dess naturliga känsla understryker moderna och medvetna livsstilar. År 2016 etablerades varumärket Good & Mojo på marknaden. De står för hållbara belysningslösningar och tillhör det nederländska företaget It's about Romi, som började arbeta med hållbara material redan 2010. För att göra ännu mer nytta samarbetar företaget med välgörenhetsstiftelser och organisationer som Eden Reforestation Projects, där ett träd planteras för återbeskogning för varje såld produkt.
 • LED-hänglampa Kitesurf, 2 lampor, svart

  LED-hänglampa Kitesurf, 2 lampor, svart
  Mantra Iluminación led-hänglampa kitesurf, 2 lampor, svart Kitesurf,, för vardagsrum / matsal, aluminium, plast, 30 W, L: 80 cm, B: 8 cm
 • STEINEL RS Pro LED P2 Flat taklampa, 3 000 K

  STEINEL RS Pro LED P2 Flat taklampa, 3 000 K
  Tidlöst designad LED-takarmatur RS Pro LED FlatEn takarmatur ska kunna anpassas till den befintliga stilen, vara enkel att installera och samtidigt innehålla den senaste tekniken. Den här LED-takarmaturen kombinerar allt detta och är tack vare sin höga skyddsklass särskilt lämplig för användning i fuktiga utrymmen, t.ex. i garaget, källaren eller badrummet. Dess runda, enkla design gör att den verkar diskret och riktar fokus mot det bredstrålande, bländfria ljuset som den avger. Master-slave-styrning är möjlig, liksom nätverk via kabel med upp till 10 andra armaturer.
 • Over Me 40 Plafond Dusty Blue - Northern

  Over Me 40 Plafond Dusty Blue - Northern
  Over Me 40 Plafond Dusty Blue - Northern
 • Weald pendel (Svart)

  Weald pendel (Svart)
 • Globen Lighting - Pendel Ritz - Brun

  Globen Lighting - Pendel Ritz - Brun
  Ritz med sin retro/klassiska form och nätta storlek passar utmärkt ovanför matbordet och kan med fördel hängas flera på rad. Lampan är i glas med mattlackerade metalldetaljer samt en 120 cm lång transparent kabel och takkopp i svart plast. De
 • Vibia Flamingo Pendel 1530 Matt Vit

  Vibia Flamingo Pendel 1530 Matt Vit
  Design: Antoni ArolaFlamingo från Vibia har vunnit Wallpaper Design Award 2017, Best of Year 2016 och Design Plus Light+Building 2016. Falmingo är en raffinerat stilig lampa som kombinerar funktion och design. Lampan har LED-ljuskälla, som lyser upp lampans skärm och skapar ett vackert diffust nedåtriktat ljus. Flamingo är en stilig matbordslampa.Få mer inspiration på www.vibia.com/en/
 • David Trubridge Kina Röd Ø100 Takpendel

  David Trubridge Kina Röd Ø100 Takpendel
  Design: David Trubridge för David Trubridge DesignKoncept:Kina takpendel från tobecontinued är en lampa med en relativt hög bulk men dess fina och eleganta mönster ger en lätthet till lampan. Kina takpendeln är gjord i bambus på grund av David Trubridges passion för hållbara produkter. Takpendeln passar utmärkt över matbordet, i vardagsrummet eller sovrummet men passar även till ingången. Observera att Kina takpendeln finns i många olika färger och storlekar. Lampan bygger du själv ihop.Hitta mer inspiration här www.davidtrubridge.com
 • Beluga Vägglampa/Plafond - Fabbian (Transparent)

  Beluga Vägglampa/Plafond - Fabbian (Transparent)
  Design Marc Sadler för Fabbian Koncept Beluga Vägglampa/Plafond som är designad av Marc Sadler är tillverkad av 24% blykristall. Detta får denna mycket eleganta och enkla lampa till att framstå med&hellip:
 • Ginger 20 C Väggg/Plafond Wenge-White - Marset

  Ginger 20 C Väggg/Plafond Wenge-White - Marset
  Design Joan Gaspar för Marset Koncept Ginger 20 C Väggg/Plafond Wenge-White är designad av Joan Gaspar och är en hyllning till trumslagaren Ginger Baker från det brittiska 60-talsbandet Cream. Trä&hellip:
 • Buds 2 Taklampa - Foscarini (3000 mm Sladd)

  Buds 2 Taklampa - Foscarini (3000 mm Sladd)
 • Moln XXL taklampa med Alexa-modul 5 lampor

  Moln XXL taklampa med Alexa-modul 5 lampor
  Cloud XXL taklampa med 5 lampor lampor med Alexa-modul och snooze- ljus XXL- taklampa för moln representerar en stjärnhimmel, förutom de fem uttagen för E14-lampor (ingår ej) är 20 LED-ljuspunkter inbäddade i takelementet. Huvudbelysningen på de fem lamporna kan slås på och av med dragbrytaren. Dessutom är stjärnorna på lampan fluorescerande och lyser i mörkret. En Sonoff WiFi-switch (Alexa-modul) installerades i armaturen, så att armaturen inte bara kan styras via Alexa röststyrning utan också via smartphone eller surfplatta med den kostnadsfria eWeLink-appen.
 • Kantiga taklampan Esmea i Tiffany-utseende

  Kantiga taklampan Esmea i Tiffany-utseende
  Modernt gestaltade taklampan Esmea med en fascinerande skärm av glas Tiffany-stilen har länge varit populär. Ett lysande exempel på detta, att dess utseende inte måste vara nostalgiskt, är taklampan Esmea. Den imponerar med en rätlinjig formframställning, som återspeglas såväl i den mörka armaturen som i den färgsprakande skärmen. Skärmen, som består av totalt 248 handgjorda glasdetaljer i olika färger och storlekar verkar också för att den oregelbundna kanten blir mycket individuell. Utrustad med kedjeupphängning.
 • Mässingsljuskrona 3 lampor D119

  Mässingsljuskrona 3 lampor D119
  ljuskrona D119 med tre sfäriska glasskärmar Denna ljuskrona med tre flammor ger ett tydligt formspråk. Paraplyerna bärs av metallarmar som dyker upp i en U-form under den centrala hållaren. Det opala vita, glansiga glaset i nyanser ger ett behagligt, bländfritt ljus. Ramens yta av mässing i Berlin uppnås i en komplex process med en patina färgad i mässingen.
 • Bsweden Cymbal Pendel 46 Cm Mässing - Taklampor Aluminium Mässing - Cym46Pbrass

  Bsweden Cymbal Pendel 46 Cm Mässing - Taklampor Aluminium Mässing - Cym46Pbrass
  Cymbal taklampa 42 från Bsweden Belysningsbolaget. Lampan är formgiven av Helena Svensson som har sin bakgrund inom musikens värld, vilket även namnet på lampan antyder. Lampan är inspirerad av musikinstrumentet. Cymbal är en klassisk lampa med enkel form och möjlighet till att justera höjden. Vi har valt ut Mässing Taklampor i Aluminium från Bsweden med stor omsorg.
 • Sladdupphäng FL/Y Small Taklampa - Kartell

  Sladdupphäng FL/Y Small Taklampa - Kartell
  Design Ferruccio Laviani for Kartell Koncept Lampan FL/Y small taklampan är som en såpbubbla som lyser upp rummet med en gigantisk glödlampa och bjuder upp till dans på det vida loftet. Men ibland&hellip:
 • Burton plafond (Mattsvart)

  Burton plafond (Mattsvart)
  Burton är en avskalad taklampa som lyser upp alla icke-våta utrymmen. Mörkare men ändå genomskinliga plastkupor skyddar den 3-delade lampans vita tygskärmar. Glödlampa 3xE27, glödlampor ingår ej. Bredd 65 cm, djup 55 cm och höjd 21 cm.

Så väljer du rätt taklampa

Att köpa rätt taklampa kan vara ett svårt och krångligt val. Det finns så många olika sorters taklampor att man kan få ångest över vilken lampa som egentligen är bäst. Här har vi satt ihop en guide som kanske kan hjälpa dig på traven.

Plafond
Plafonden är verkligen allround och funkar i de allra flesta rum och inredningar. Den monteras tätt upp mot taket och har ett ganska mjukt ljus. Vill man kan man utrusta plafonder med dimmer så kan man enkelt justera takbelysningen för olika aktiviteter.

Lysrör
Den bästa allmänbelysningen får man med lysrörsarmatur men deras industriella utseende gör att man sällan ser det som heminredning. Det är vanligare att man ser det på arbetsplatser eller i garaget. Det har dock kommit en del lysrörslampor med snyggare design på senare tid.

Takpendel
Helt klart den vanligast förekommande taklampan i svenska hem. Denna klassiska taklampa hänger ner och blir därför en tydlig detalj i inredningen. Takpendeln ser man ofta som belysning över matbord där ljuset är mer riktat än vad ljus från en plafond är.

Materialval på lampskärmarna

Förutom att ljuset från en lampa skapar stämning har även lampskärmen en viktig del i inredningen. Materialet som används lägger en grund för utseendet på en takpendel eller plafond.

Det finns lampskärmar i många olika material med huvudgrupper som metall, trä och plast. Inom varje materialslag kan man dessutom välja mellan mässing, rostfritt stål, valnöt eller rotting. Om du redan nu vet vilket material du vill ha kan du kolla in våra specialguider:

Metallampor

» Lampor i koppar

» Taklampor i mässing

Träskärmar

» Olika träslag i lampor för taket

» Taklampa i rotting