Fönsterlampor

Fönsterbelysning är en del av inredningen som ska skapa stämning mer än att ge allmänbelysning. Belysning i fönstret är något som vi här i norden värdesätter särskilt under mörka delen av året. Fönsterlampan ger en illusion om att ljus kommer in utifrån.

När man köper en fönsterlampa är det viktigt att lampans storlek är anpassad till fönstrets storlek. Köper man en för stor fönsterlampa kommer den att hindra dagsljusinsläppet under de ljusa timmarna på dygnet. Fönsterlampor kan antingen vara hängande eller stående på fönsterkarmen som en ljusstake. Det funkar då även bra med vanliga bordslampor av lämplig storlek.

Populärt inom fönsterlampor

 • Fönsterlampa Plastband Ø 15 cm

  Fönsterlampa Plastband Ø 15 cm
  Denna fönsterlampa från Globen Lighting har en skärm bestående av plastband som virats runt en metallstomme. Den har en vit sladd som är 110 cm lång.Detta ger en l&aum
 • Design House Stockholm Lightbow ljusstake vit

  Design House Stockholm Lightbow ljusstake vit
 • Yvonne fönsterlampa (Svart)

  Yvonne fönsterlampa (Svart)
  Yvonne är en snygg fönsterlampa som passar in i både moderna hem och lite mer industriella miljöer. Den är tillverkad av keramik och har en dekorativ topp av trä uppe på lampan, vilket dels ger snygga kontraster, men också ger lampan en lite mer jordnära touch. Placera hängande i ett fönster eller i ett hörn - varför inte fler tillsammans i ett kluster.Levereras med 3,5m sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Markslöjd SKY 1L Krom

  Markslöjd SKY 1L Krom
  Sky är en fin fönsterpendel i minimalistisk design från Markslöjd. Den avskalade formen gör att den passar i olika miljöer beroende på vilken ljuskälla du v&a

Fler tips på fönsterlampor

 • ELSY ljusstake 3-pack

  ELSY ljusstake 3-pack
  3-pack smala ljusstakar i pulverlackad järn. Perfekt både till vardag och fest. Material: Järn. Storlek: Höjd 45 cm, ø 15 cm. Höjd 35 cm ø 12,5 cm. Höjd 20 cm, ø 10 cm. Skötselråd. Torkas av med lätt fuktad trasa. Tips/råd: Skapa en tri
 • URBAN NATURE CULTURE Pollini ljusstake Beetle

  URBAN NATURE CULTURE Pollini ljusstake Beetle
 • Eli ljusstake (Grå)

  Eli ljusstake (Grå)
  Eli är en vacker ljusstake i trä som är skapad i en modern och stilren design med guldmålade manchetter. Den är försedd med fem stycken ljuskällor som bidrar med ett klart men behagligt ljussken. Ljusstaken är lätt att placera och skapar en härlig julstämning både i fönster och inne i rummet på t.ex. en hylla eller skänk.Finns i färgerna vit, röd, mörkgrå och ljusgrå (beige).Ljuskällor ingår. 
 • Ellos - Ljusstake Zoe höjd 7,5 cm - Orange

  Ellos - Ljusstake Zoe höjd 7,5 cm - Orange
  Ljusstake av glas.
 • Georg Jensen Cobra ljusstake 3-pack rostfritt stål

  Georg Jensen Cobra ljusstake 3-pack rostfritt stål
 • Ljusstake Avento 5L

  Ljusstake Avento 5L
  Avento träljusstake från Markslöjd. 2 meter vit pvc kabel med brytare på sladden och väggkontakt. 5xE10 sockel, Max 3W. Ljuskällor ingår.
 • Vas/Ljusstake Pebble höjd 23 cm

  Vas/Ljusstake Pebble höjd 23 cm
  Vacker vas med ojämn struktur i glaset som ger den ett rustikt utseende, den kan även användas som ljusstake. Kvalitet 100% glas.
 • Ellos - Ljusstake Zoe höjd 7,5 cm - Brun

  Ellos - Ljusstake Zoe höjd 7,5 cm - Brun
  Ljusstake av glas.
 • Tunes Låg Ljusstake Rostfritt Stål

  Tunes Låg Ljusstake Rostfritt Stål
 • Seil Ljusstake 4 Ljus Vit

  Seil Ljusstake 4 Ljus Vit
 • Torrano 15 (Svart)

  Torrano 15 (Svart)
  Torrano är en lyxig pendel i vacker solid marmor, med glaskupa i opalglas och stilrena detaljer i borstad mässingfärgad metall. De runda formerna tillsammans med den hårda marmorstenen blir en spännande kontrast som man inte kan motstå. Denna varianten är svart med marmorering.Finns även i andra färger samt i en större storlek (30cm).Sladdlängd: 350cm (transparent kabel + strömbrytare).Ljuskälla ingår ej. 
 • Northern Granny ljusstake hög svart

  Northern Granny ljusstake hög svart
 • Värmeljushållare till flaska, brun

  Värmeljushållare till flaska, brun
  Dekorativ värmeljushållare för glasflaskor från A lot decoration. Återbruka och gör om vinflaskan till en ljusstake med hjälp av denna ljushållare. Den blommformade ljushållaren är tillverkad&hellip:
 • Solo fönsterlampa, Blank blå 13cm

  Solo fönsterlampa, Blank blå 13cm
  Fönsterlampa Solo är en liten nätt fönsterlampa i metall. Högblank blå finish utsida och matt blå insida. Höjd 19 cm Bredd 13 cm Djup 13 cm Färg Blå Material Metall Sladdlängd 350 cm Sockel&hellip:
 • Broste Copenhagen Farri ljusstake Light warm grey

  Broste Copenhagen Farri ljusstake Light warm grey
 • PR Home Bainbridge tak/fönster Svart 15cm

  PR Home Bainbridge tak/fönster Svart 15cm
  Bainbridge tak/fönster Svart 15cm En tak/fönsterlampa, Bainbridge från PR Home, är en stilren pendel i gjuten metall. Den gör sig fin ensam eller om man hänger den flera i grupp. Svart matt finish. 3,5m lång svart textilsladd. E27 sockel. Max 25W. IP20. Ljuskälla ingår ej.
 • GLOBUS Pendel 1L Vit

  GLOBUS Pendel 1L Vit
  Markslöjd fönsterpendel Globus. Fönsterlampa har en stomme i borstad stål. Glaset är i matt vit färg och ger ett mjukt härlig sken. 3,5m transparent sladd med strömbrytare på sladden. Ansluts till vägguttag. Liten lamphållare (E14). Max 40
 • Broste Copenhagen Petra ljusstake smoked pearl dark grey 11 cm

  Broste Copenhagen Petra ljusstake smoked pearl dark grey 11 cm
 • Chicago Tak/Fönster Jako grå 18cm

  Chicago Tak/Fönster Jako grå 18cm
 • Markslöjd - CORA Fönsterlampa Krom/Briliant

  Markslöjd - CORA Fönsterlampa Krom/Briliant
  Cora fönsterlampa från Markslöjd. G9 sockel för max 28W halogen eller motsvarande i lågenergi eller LED. 3,5m transparent sladd med strömbrytare. Ljuskälla ingår ej. Bredd (cm) 10 Höjd (cm) 19.5 Djup (cm) 10 Effekt (W) 28W Sockel G9
 • Dot 11 pendel (Transparent)

  Dot 11 pendel (Transparent)
  Dot 11 är en liten och nätt pendel, formgiven av Roger Persson, som fått sin inspiration från en glasflaska med ett större lock. Lampans skärm är tillverkad av klarglas där ljuskällan är fullt synlig genom glaset, vilket skapar ett elegant intryck. Den träfärgade knoppen skapar fina kontraster mot klarglaset och gör att lampan får en lite mer jordnära och behaglig look. Placera Dot hängande för sig själv i ett fönster eller i ett hörn, alternativt kombinera olika storlekar med varandra för ett modernt och dekorativt uttryck. Dot finns i flera varianter och i en större storlek.Levereras med vit textilkabel + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Fix singel (Svart)

  Fix singel (Svart)
  Mattsvart fönsterlampa där både sladd och lamphållare är i silikon. Använd en dekorativ ljuskälla till lampan. Sladdlängden 110cm justeras enkelt vid montering.Ljuskälla ingår ej.
 • Solo fönsterlampa (Svart)

  Solo fönsterlampa (Svart)
  Fönsterlampa Solo är en liten nätt fönsterlampa i metall. Svart matt finish både insida och utsida. 3,5 meter svart textilsladd, upphängningsbygel och väggkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Ellos - Hängande ljusstake Botanica - Svart

  Ellos - Hängande ljusstake Botanica - Svart
  Hängande ljusstake av metall. Ringens diameter 40 cm. Kedjans längd 54 cm.
 • Candle 3 ljusstake

  Candle 3 ljusstake
 • Art Piece Ljusstake 8 x 16 x 41 cm Sand

  Art Piece Ljusstake 8 x 16 x 41 cm Sand
 • Elljusstake 6 ljus trä grön (Grön)

  Elljusstake 6 ljus trä grön (Grön)
  Elljusstake 6 ljus trä grön med mässingsdekoration 230V/IP20
 • Globen Lighting - Fönsterlampa Bowl - Brun

  Globen Lighting - Fönsterlampa Bowl - Brun
  Liten pendel i brunt glas med detaljer i borstad mässing. 350 cm svart textilkabel med brytare och stickkontakt. Bredd 15 cm, djup 15 cm och höjd 18 cm. Lamphållare 1xE14. Max 40W. Ljuskälla ingår ej.
 • Ljusstake Karin (Vit)

  Ljusstake Karin (Vit)
  Vit 5-armad träljusstake i klassisk utformning. En dekorativ ljusstake som sprider adventstämning i hemmet.
 • Elljusstake 7L 65cm (Röd)

  Elljusstake 7L 65cm (Röd)
  En elegant och ståtlig elljusstake som är tillverkad av trä och blir en fin detalj i ett större fönster, men även inne i rummet på en byrå eller bänk. Ljussstaken har en julig röd finish och är försedd med 7st ljus som avger ett varmvitt ljus och tillsammans säkerställer ett fint, mjukt och dekorativt ljus i rummet. Levereras med vit sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår.
 • August Fönsterlampa, Klar 15cm

  August Fönsterlampa, Klar 15cm
  August, klassisk skomarkarlampa med klar glasskärm och lamphållare i matt svart metall, passar lika bra i fönstret som över köksbänken. Levereras med 3m svart textilkabel och väggkontakt. E27 sockel,&hellip:
 • PR Home - Fönsterlampa August veckad 25 cm - Svart

  PR Home - Fönsterlampa August veckad 25 cm - Svart
  August, klassisk skomakarlampa med veckad glasskärm och lamphållare i matt metall. passar lika bra i fönstret som över köksbänken. Levereras med 3 meter textilkabel och väggkontakt. Ljuskälla köpes separat.
 • TUBO - Steel/Clear

  TUBO - Steel/Clear
   Fönsterlampa med en 40 cm cylinderformad skärm i klart glas. Skärmdiameter 7 cm. Lamphållare i stål. Tekniskt: Lampan kräver glödlampa med sockel E14 om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej. 3,5 m transparent sladd med strömbrytare.
 • Siv Tak/Fönster (Svart)

  Siv Tak/Fönster (Svart)
  Siv Fönster/Taklampa med rynkat tyg i sidenlook och fodrad med bomullstyg i samma färg. Skärmen har en vågig form nedtill som skapar ett fint flöde av ljuskällan. Lampskärmen har ett toppringsfäste och kommer med takupphänge i mangoträ. 3,5m svart plastsladd med en flyttbar S-krok för upphäng och strömbrytare ca 1m från väggkontakten. Mangoträ kan variera i utseende med ådringar och små färgskiftningar. Ljuskälla köpes separat. Mått på skärmen diameter 25cm, höjd 15,5cm.
 • Ljusstake Lilja

  Ljusstake Lilja
  Stämningsfull adventsljusstake tillverkad i trä med mässingsfärgad dekoration. Ljusstaken är liten och nätt och därför lätt placerad både fönster eller på en skänk. Julen blir något alldeles extra med stämningsfulla Lilja som dekoratio
 • House Doctor Bai värmeljusstake 10,5 cm Grå

  House Doctor Bai värmeljusstake 10,5 cm Grå
 • Petra Ljusstake Ø8cm Smoked Pearl/ Grey

  Petra Ljusstake Ø8cm Smoked Pearl/ Grey
 • Notice Ljusstake Råsilver 25cm (Silver)

  Notice Ljusstake Råsilver 25cm (Silver)
  En rustik och snygg ljusstake i råsilver. Ger en lite industriell känsla i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • Torrano 15 (Brun)

  Torrano 15 (Brun)
  Torrano är en lyxig pendel i vacker solid marmor, med glaskupa i opalglas och stilrena detaljer i borstad mässingfärgad metall. De runda formerna tillsammans med den hårda marmorstenen blir en spännande kontrast som man inte kan motstå. Denna varianten är brun med marmorering.Finns även i andra färger samt i en större storlek (30cm).Sladdlängd: 350cm (transparent kabel + strömbrytare).Ljuskälla ingår ej. 
 • Circle pendel 25cm (Silver)

  Circle pendel 25cm (Silver)
  Circle är en modern och stilfull lampa i två olika storlekar. Den finns i färgerna råsilver och råmässing. Levereras med 3,5m sladd med stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • TALL elljusstake

  TALL elljusstake
  Elljusstake i trä för inomhusbruk. Inred ditt hem med en pampig ljusstake i rak, klassisk design. Glödlampor medföljer. Material: Trä. Storlek: Höjd 110 cm, bredd 61 cm, djup 10 cm. Sockel/lampa: 9 st 3 w. Tips/Råd: Stearinljus är ett bra kom
 • KLONG Marriage Duo ljusstake 2 delar Mässing-silver

  KLONG Marriage Duo ljusstake 2 delar Mässing-silver