Fönsterlampor

Fönsterbelysning är en del av inredningen som ska skapa stämning mer än att ge allmänbelysning. Belysning i fönstret är något som vi här i norden värdesätter särskilt under mörka delen av året. Fönsterlampan ger en illusion om att ljus kommer in utifrån.

När man köper en fönsterlampa är det viktigt att lampans storlek är anpassad till fönstrets storlek. Köper man t.ex. en för stor fönsterlampa kommer den att hindra dagsljusinsläppet under de ljusa timmarna på dygnet. En fönsterlampa kan antingen vara hängande eller stående på fönsterkarmen. Det funkar då även bra med vanliga bordslampor av lämplig storlek.

Populärt inom fönsterlampor

 • FACTORY fönsterlampa

  FACTORY fönsterlampa
  Av metall. Höjd 18 cm, ø 11 cm. Sladdlängd 120 cm. 1 st E14, max 28 w.
 • Denver Tak/Fönster Antikmässing 22cm

  Denver Tak/Fönster Antikmässing 22cm
 • Emerald Tak/Fönster Koppar 24cm

  Emerald Tak/Fönster Koppar 24cm
 • Belid Anemon

  Belid Anemon
  Pendeln Anemon från Belid ger ett bestående ljus med LED. Den är också väldigt lättplacerad tack vare sin nätta form. Lampan ger ett bländfritt och välkomnande ljus och utstrålar en gedigen&

Fler tips på fönsterlampor

 • Zip fönsterlampa

  Zip fönsterlampa
  Zip fönsterlampa har en glasskärm med ett läderöverdrag och dragkedja. En väldigt snygg fönsterlampa med kromdetaljer som både sprider ett bra ljus och är en snygg inredningsdetalj. Sladdlängd: 350cm + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Star Trading SLIM Upphäng E27 3,5m svart sladd. Brun, trä

  Star Trading SLIM Upphäng E27 3,5m svart sladd. Brun, trä
  Slim, från Star Trading, är ett elegant Upphäng i trä med en brun E27 sockel och 3,5 meter lång textilkabel i grått / vitt. Kombinera Upphänget den med en dekorativ ljuskälla efter egen smak och stil och du har en vacker armatur.
 • Star Trading STIL sladdställ E27 i metall, vit

  Star Trading STIL sladdställ E27 i metall, vit
  Detta sladdställ från Star Trading utan kontakt med takkopp av krom. Det är ett elegant upphäng som ger dig fina inredningsmöjligheter i hemmet. Kombinera till exempel sladdstället med en snygg ljuskälla med E27 sockel.
 • Spartan ringo 20cm

  Spartan ringo 20cm
  Dekorativ och genomarbetad takpendel i guld eller krom. Helt i metall och en lite bredare metallram runt ljuskällan ger en exklusiv känsla.​Ljuskälla ingår ej.
 • Fönsterlampa Etoile 30 cm

  Fönsterlampa Etoile 30 cm
  Fönsterlampa Etoile i metall. Höjd 30 cm. Djup 10 cm. E14, liten sockel max 25W(ingår ej). 3,5 meter transparent kabel med brytare.
 • Fönsterlampa MINNA Borstad Mässing/Vit

  Fönsterlampa MINNA Borstad Mässing/Vit
  Minna fönsterlampa från Markslöjd i mässing och med glasskärm. 3,5m sladd med krokupphäng och inbyggd strömbrytare. Liten lamphållare (E14). Max 40W glödlampa eller motsvarande styrka i halogen, lågenergi eller LED. Ljuskälla medföljer ej
 • Ifö Electric KLACK pendel vit, utan sladd. IP20, E27

  Ifö Electric KLACK pendel vit, utan sladd. IP20, E27
  Ifö Electric KLACK pendel med porslinssockel utan textilkabel. Finns i vit och svart. Klack levereras utan kabel och behöver innan installation förses med kabel med lamppropp för användning i lamputtag alternativt kopplingsplint om den skall kopplas direkt till dosa. I det sistnämnda fallet behöver den också en takkopp för att dölja installationen. Tillverkning av armatur skall göras enligt gällande belysningsstandard
 • Fönsterpendel Vero

  Fönsterpendel Vero
  Fönsterpendel i metall och vit glasskärm 9 cm i diameter, höjd 13 cm. 3,5m kabel med strömbrytare på sladden. Max 1x40W. E14-sockel.
 • Enita fönsterlampa

  Enita fönsterlampa
  Enitra är en fönsterlampa i keramik som passar bra i ditt köksfönster. Lampan finns i två utföranden svart och vitt. Enitra har ett fint mönster som släpper igen vackert ljus. Diameter 8 cm, höjd 15 cm. Svart plastkabel. sladdlängd 350 cm.
 • Fönsterpendel Picasso

  Fönsterpendel Picasso
  Picasso familjen består av pendlar, bord-, golv- och vägglampa. För att pendeln ska kunna passa in i heminredningen under flera år, har vi valt att hålla designen enkel och elegant. Picasso´s metallskärmar i olika storlekar, ger ett bra direkt
 • Sky 1

  Sky 1
  Sky fönsterpendel i metall, 3,5m textilklädd svart sladd med krokupphäng, strömbrytare och stickkontakt. Använd en dekorativ ljuskälla i lampan.\rLjuskälla ingår ej.
 • Picasso fönsterlampa LED

  Picasso fönsterlampa LED
  Vacker fönsterlampa med flera avskärmande skärmar för att ge ett bländfritt ljus. Utbytbar LED-lampa med varmvitt ljus ingår. 
 • Nicole fönsterlampa

  Nicole fönsterlampa
  Diskret och elegant fönsterlampa i mattsvart metall eller förkromat. Klarglas, använd en dekorativ ljuskälla gärna med varmgult sken.Ljuskälla ingår ej.
 • Mr Hyde pendel (Vit)

  Mr Hyde pendel (Vit)
  Snygga pendeln Mr Hyde i metall som kommer i mattsvart, mattvit och matt smaragdgrön. Detaljerna på lampan är i borstad mässing, vilket skapar en snygg kontrast. Huvudet är riktbart och lampan går att korta ner till en mindre variant. 350cm transparent kabel med brytare.Ljuskälla ingår ej.
 • PR Home Wells 2832433 rosa/guld 24cm

  PR Home Wells 2832433 rosa/guld 24cm
  Fönsterlampa Wells 2832433 rosa/guld 24 cm PR HomeFönsterlampan Wells från PR Home ger en fräsch och romantisk känsla i ditt hem. Fönsterlampan har hämtat inspiration från en blomma. Med dess&
 • Cobble pendel

  Cobble pendel
  Cobble är en oerhört trivsam fönsterlampa, tillverkad med en sockel i antikmässing, stilrent, klart räfflat glas och svart textilkabel. Ljuskällan sticker ner lite nedanför glaset, så använd gärna en dekorativ ljuskälla i Cobble. Sladdlängd: 350cm textilkabel + stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Star Trading Sladdupphäng, svart, metallkub, GU10 sockel

  Star Trading Sladdupphäng, svart, metallkub, GU10 sockel
  Star Trading Sladdupphäng, svart, metallkub, GU10 sockel. Ett sladdupphäng från Star Trading med plats för GU10 spotlampa (bäst passar en GU10 lampa med måtten 5x5cm). Metalltub och kabel i svart färg. »GU10 lampor
 • E27 pendel (Vit)

  E27 pendel (Vit)
  E27 pendel är ett stilrent upphäng i silikon. Skapad i en industriell design som du kan mixa och matcha hur du vill. Den finns i ett flertal behagliga och snygga färger! Fyll tomma ytor, placera i ditt fönster eller fler tillsammans över matbordet. Kombinera med en dekorativ glödlampa.Sladdlängd: 400cm, matchande färg.Ljuskälla ingår ej.
 • Tak/Fönster Upptown 11 cm

  Tak/Fönster Upptown 11 cm
  Uptown tak/fönster lampa i metall, är en unik lampa med en justerbar arm och en ljuskälla i varje ände. Varje lampa är unik i sin yta vilket skapar ett spännande ljusspel. Höjd 32 cm, bredd 4,5 cm och djup 32 cm. Textilsladd 3 meter. Ej dimbar
 • Loop fönsterupphäng m. takkopp (Vit)

  Loop fönsterupphäng m. takkopp (Vit)
  Unikt fönsterupphäng i silikon, den innovativa designen är från den klassiska lamphissen som fanns på kökslamporna förr. Du kan enkelt dra in sladden för att justera höjden. 3m lång sladd med den prisbelönta takkoppen från CableCup, kontakt medföljer ej.Ljuskälla ingår ej.
 • 2m flätad brun textilsladd och E40 sockel i Råmässing

  2m flätad brun textilsladd och E40 sockel i Råmässing
  Mässingslampa med 2m flätad textilsladd och takkopp. Sockeln är den större, E40, OBS ljuskälla ingår ej!
 • Aneta Leah

  Aneta Leah
  Leah är en fönsterlampa/taklampa i glas och metall. Glaset ger ett stämningsfullt ljus.Den nätta formen gör att du kan använda Leah såväl i fönstret som i taket och även flera i grupp.Lampan
 • Dallas pendel 18cm

  Dallas pendel 18cm
  Dallas pendel, design ifrån Danmark. Finns i tre olika färger och levereras med 2m tygkabel. Takkontakt ingår ej.Ljuskälla ingår ej.
 • Storm pendel 9cm

  Storm pendel 9cm
  Denna snygga pendel kommer i färgat glas med detaljer i metall. Den kommer i färgerna krom, guld och koppar. Finns även i 12cm.Ljuskälla ingår ej.
 • Hängande dekoration Shape

  Hängande dekoration Shape
  Läcker dekoration som är enkel att placera ut i hemmet. Som variation kan man enkelt plocka av formen om man önskar att enbart ha upphänget. Höjd 37 cm, bredd 37 cm, djup 4,5 cm. Sladd 3,5 meter. E27 sockel. Max 40 W. Ljuskälla ingår inte.
 • Star Trading Ramsvik stjärna, svart med mässingssockel

  Star Trading Ramsvik stjärna, svart med mässingssockel
  Ramsvik stjärna från Star Trading med E14 lamphållare i mässing. En enkel och snygg armatur som låter ljuskällan vara i fokus.Mått - 60x60 cm, djup 0,6 cmAnslutningskabel 350 cm. Ljuskälla (max 40W) medföljer EJ.
 • Fönsterlampa Diplomat

  Fönsterlampa Diplomat
  DIPLOMAT fönsterhängen av metall och glas. Den levereras med 4 m kabel med vägguttag
 • Fönsterlampa

  Fönsterlampa
  Mått: Sladdlängd 3,5 m med brytare. Lamphållaren i metall. Höjd 6,5, djup 4 cm. E27 sockel. Ljuskälla ingår ej.
 • Fönsterlampa Kristall

  Fönsterlampa Kristall
  Vacker fönsterlampa i kristall och metall som tillsammans skapar ett fantastiskt ljus. Höjd 11 cm Ø 10 cm. 1xG9, 25W, sladdlängd 110 cm. Färg krom.
 • Gloria fönsterpendel smoke

  Gloria fönsterpendel smoke
  En snygg, stilren och elegant fönsterpendel. Lampan har en kupa i rökfärgat glas, tvinnad svart sladd och detaljer i mässing.3,5m kabel med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Mia

  Mia
  Mia, liten och söt fönsterbelysning. Sladdlängd 120cm. Ljuskälla ingår ej.
 • Notice slät

  Notice slät
  Notice upphäng i slät metall. 2m svart textilkabel med takkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Pot fönsterlampa - Vit/vintage mässing

  Pot fönsterlampa - Vit/vintage mässing
 • Cable-set pendel (Koppar)

  Cable-set pendel (Koppar)
  Stilren metallpendel som kommer i antingen koppar, krom eller mässing. Enkel, stilig och lättplacerad pendel som sprider elegans i ditt hem. Använd gärna en dekorativ ljuskälla i för att sätta din egna prägel och stil på pendeln.Sladdlängd: 200cm, svart.Ljuskälla ingår ej.
 • Aneta Elin 15005-25 mattmäss/vit

  Aneta Elin 15005-25 mattmäss/vit
  Fönsterlampa Elin 15005-25 matt mässing/vit AnetaNätt liten fönsterlampa i matt mässing med räfflat opalglas som ger ett mysigt sken i fönstret.Ljuskälla och krokupphängning ingår. Lampsocke
 • Forever hängande

  Forever hängande
  Forever, hängande fönsterpendel med dekorring i guld eller krom. Levereras med 3,5m sladd med stickkontakt och strömbrytare.Ljuskälla ingår ej.
 • Alexis Fönsterlampa Vinröd 15cm

  Alexis Fönsterlampa Vinröd 15cm
 • Fönsterlampa Coco

  Fönsterlampa Coco
  Coco fönsterlampa i metall från Markslöjd. 3,5m sladd med trehålsbricka och strömbrytare på sladden. Lamphållare med bajonettfäste (GU10). Max 7W LED. Ljuskälla medföljer ej. Bredd 8 cm, höjd 12 cm, djup 8 cm.
 • Vättern Fönsterlampa - Stål/Vit

  Vättern Fönsterlampa - Stål/Vit
 • E27 pendel

  E27 pendel
  E27 pendel är ett stilrent upphäng i silikon. Skapad i en industriell design som du kan mixa och matcha hur du vill. Den finns i ett flertal behagliga och snygga färger! Fyll tomma ytor, placera i ditt fönster eller fler tillsammans över matbordet. Kombinera med en dekorativ glödlampa.Sladdlängd: 400cm, matchande färg.Ljuskälla ingår ej.
 • Harley fönsterlampa

  Harley fönsterlampa
  Vacker fönsterlampa i svart glas, stilren och elegant med mjuka och runda former.svensktillverkad och levereras med 4m sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Fönsterlampa Ample, 15 cm

  Fönsterlampa Ample, 15 cm
  Ample fönsterlampa i metall finns i 3 olika finishar, alla med en PR stämpel ingjuten i lampan. Denna snygga stilrena downlight funkar även bra att hänga tillsammans eller i rad över ett bord eller köksbänk. Dom har en amphållare som sitter l
 • Läza fönsterlampa - Svart/borstad mässing

  Läza fönsterlampa - Svart/borstad mässing
 • Corona Fönsterlampa - Krom/vit

  Corona Fönsterlampa - Krom/vit
 • Pot fönsterlampa

  Pot fönsterlampa
  Fönsterlampa i vit eller svart plåt med rustika detaljer som upphäng i vintagemässing.Ljuskälla ingår ej.
 • Anemon fönsterpendel LED (Silver)

  Anemon fönsterpendel LED (Silver)
  En liten och lättplacerad pendel att hänga antingen i taket eller i ditt fönster. Lampan ger ett bländfritt och välkomnande ljus och finns i flera olika färger.Sladdlängd: 380cm, svart sladd (vit sladd till vit lampa.Ljuskälla LED 2,5W ingår.
 • Spartan fönsterupphäng

  Spartan fönsterupphäng
  Spartan fönsterupphäng i krom, koppar eller mässing. 3,5m kabel med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Gloss glaspendel

  Gloss glaspendel
  Gloss är en otroligt stilfull och vacker droppformad pendel som passar perfekt i ditt fönster. Den är gjord i rökfärgat glas och sprider ett vackert ljus omkring sig när den är tänd.Sladdlängd: 400cm + stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.