Fönsterlampor

Fönsterbelysning är en del av inredningen som ska skapa stämning mer än att ge allmänbelysning. Belysning i fönstret är något som vi här i norden värdesätter särskilt under mörka delen av året. Fönsterlampan ger en illusion om att ljus kommer in utifrån.

När man köper en fönsterlampa är det viktigt att lampans storlek är anpassad till fönstrets storlek. Köper man en för stor fönsterlampa kommer den att hindra dagsljusinsläppet under de ljusa timmarna på dygnet. Fönsterlampor kan antingen vara hängande eller stående på fönsterkarmen som en ljusstake. Det funkar då även bra med vanliga bordslampor av lämplig storlek.

Populärt inom fönsterlampor

 • PR Home Cleveland

  PR Home Cleveland
  Cleveland fönsterpendel är en lampa med starka influenser från industrin. Den har ett blankt svart yttre och rikligt med detaljer samt insida i mässing.Till Cleveland behöver du en ljuskälla med
 • Globen Lighting Mini Plastband Vit

  Globen Lighting Mini Plastband Vit
  Denna fönsterlampa från Globen Lighting har en skärm bestående av plastband som virats runt en metallstomme. Den har en vit sladd som är 110 cm lång.Detta ger en lättplacerad fönsterlampa som
 • Oriva Tree mässing

  Oriva Tree mässing
  Tree mässing från Oriva är en designad och mycket populär fönsterlampa. Den är tillverkad av metall med vackert laserskurna mönster som skapar ett träd.Tree finns även som bordslampa och i fl
 • Markslöjd SKY 1L Krom

  Markslöjd SKY 1L Krom
  Sky är en fin fönsterpendel i minimalistisk design från Markslöjd. Den avskalade formen gör att den passar i olika miljöer beroende på vilken ljuskälla du väljer.Sky har en 3,5 m lång textil

Fler tips på fönsterlampor

 • Ljusstake Krubba

  Ljusstake Krubba
  Träljusstake med de tre visemännen, Maria och Josef. Jesusbarnet ligger på en bädd. En målad guld stav och stjärna i metall ingår också. 5 ljuskällor. Placera på en skänk eller i ett förnster för att sprida en härlig julstämning i hemmet. Notera gärna att produkten är handmålad och tillverkad på ett sätt som gör att det kan skilja sig i utseende. Små repor kan även uppstå vid tillverkning.OBS: Hålet i stjärngossen/krubban är menad till stjärnan.
 • Ripples cusp (Vit)

  Ripples cusp (Vit)
  Vackra serien Ripples som fått sin vågiga inspiration från de lugna, nordiska haven. Är lika fin hängande ensam, som att hänga tillsammans flera i grupp.Upphäng ingår i priset. Önskar du längre sladd? Kontakta oss för prisuppgifter.Ljuskälla ingår ej.
 • Capella klarglas (Svart)

  Capella klarglas (Svart)
  Capella är en modern och enkel fönsterlampa med en bas i svartlackad metall och kupa i klarglas. Placeras med fördel i ditt fönster, men är också perfekt till att belysa ett tomt hörn eller placeras flera lampor tillsammans i ett kluster. Finns även i färgerna krom och borstad mässing. Sladdlängd: 350cm + stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • CANDELUX ljusstake - stor

  CANDELUX ljusstake - stor
  5-armad kandelaber av pläterad eller pulverlackerad metall. Välj dekoration som ger ett avtryck av din personliga stil. En pampig kandelaber höjer känslan av lyx både till vardag och fest. Material: Aluminium. Storlek: Höjd 150 cm. ø 52 cm.
 • Ljusstake Seer Grön Glas

  Ljusstake Seer Grön Glas
 • Fönsterlampa Kristall

  Fönsterlampa Kristall
  Vacker fönsterlampa i kristall och metall som tillsammans skapar ett fantastiskt ljus. Höjd 11 cm Ø 10 cm. 1xG9, 25W, sladdlängd 110 cm. Färg krom.
 • Nattlight ljusstake 45 cm

  Nattlight ljusstake 45 cm
 • MAESTRO Ljusstake 5L

  MAESTRO Ljusstake 5L
  Ljusstake i metall med fem klara glasglober runt varje ljuskälla. 2 m kabel med brytare på sladden. Drivs med transformator. Max 5x0,8W. E5-sockel. Höjd 59, bredd 39,5, djup 7,8 cm.
 • 2021 Four Point Star ljusstake hängande Guldpläterat

  2021 Four Point Star ljusstake hängande Guldpläterat
 • Embla pendel (Vit)

  Embla pendel (Vit)
  Embla är en vacker pendel, tillverkad i glas i fem olika färger. Vacker och enkel samtidigt som den är otroligt elegant! Placera den hängande ensam eller varför inte fler tillsammans i grupp? Ljuskälla ingår ej.
 • Chimes LED (Svart)

  Chimes LED (Svart)
  Chimes är en läcker träpendel som är designad i en ren och enkel form och tar fram de nordiska tonerna i naturen. Den tillför en mysig och jordnära atmosfär i hemmet och passar lika bra till att belysa ett hörn som att placeras fler i rad över matsalsbordet. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som sprider ett varmt och behagligt ljus.Finns i färgerna mörk ek, ljus ek och svart.Sladdlängd: 300cm svart textilkabel + matchande takfäste.Integrerad LED-belysning.
 • Arctic ljusstake 22 cm Svart

  Arctic ljusstake 22 cm Svart
 • Luna ljusstake vitbetsad ek- vit

  Luna ljusstake vitbetsad ek- vit
 • Adventsljusstake Pix

  Adventsljusstake Pix
  Trendig ljusstake med plats för 9 stycken E14 lampor. Höjd: 47,5 cm. Djup 8 cm. Bredd 42 cm. Anslutningskabel 1,8 m med brytare. Ljuskällor ingår inte.
 • Chicago fönsterlampa (Vit)

  Chicago fönsterlampa (Vit)
  Stilren och klassisk fönsterlampa i metall. Mattvit finish, silverinsida. 1,2m sladd.Ljuskälla ingår ej.
 • Aida fönsterlampa (Förkromad/blank)

  Aida fönsterlampa (Förkromad/blank)
  Aida är en vacker fönsterlampa i krom och prismor i klarglas. Den sprider ett välkomnande och fint ljus när den är tänd.Sladdlängd: 400cm + strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Elljusstake 7L trä 32cm (Vit)

  Elljusstake 7L trä 32cm (Vit)
  Stämningsfull ljusstake med 7st ljus som blir en smyckande detalj såväl på fönsterkarmen som på en bänk eller skänk inne i rummet. Ljusstaken är tillverkad av trä, har en vit finish och avger ett varmvitt, mjukt och behagligt ljus när den är tänd. Dess raka och tydliga form gör att den skiljer sig från många ljusstakar och känns lite mer modern i sitt uttryck.Levereras med vit sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår.
 • Adventsljusstake Elias

  Adventsljusstake Elias
  Ljusstake av trä och metall med 5 ljus. Metallicfärgade manschetter som är avtagbara. Höjd 67 cm, bredd 35 cm, djup 8 cm. Sladd med strömbrytare, sladdlängd 1,8 m. Sockel E10, lampor medföljer.
 • Star Trading Hängande Dekoration Ellips E27. Guldfärgad

  Star Trading Hängande Dekoration Ellips E27. Guldfärgad
  Ett dekorativt sätt att lysa upp i exempelvis ett fönster där man vill att ljuskällan ska vara central. Välj på olika ljuskällor med E27 sockel. För bästa resultat rekommenderar vi en ljuskälla på runt 2200 Kelvin. Dessa upphäng finns i olika former och säljs i silver och guldfärgat.
 • Design with light blockljusstake 17 cm

  Design with light blockljusstake 17 cm
 • Greta ljusstake (Svart)

  Greta ljusstake (Svart)
  Greta är en vacker ljusstake som är tillverkad av metall och har fem stycken stämningsfulla ljus i olika längder. Den är smyckad med mässingfärgade manchetter som skapar fina kontraster och ger ljusstaken en elegant look. Placera ljusstaken i fönstret, på byrån eller på bänken och låt den sprida en härlig julkänsla i hemmet.Levereras med sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår. 
 • Festivo ljusstake 215 mm

  Festivo ljusstake 215 mm
 • Sol ljusstake 5 cm Silver

  Sol ljusstake 5 cm Silver
 • Pinto glaspendel (Rökfärgad)

  Pinto glaspendel (Rökfärgad)
  En stilfull pendel i glas, med detaljer i krom. Väldigt snygg hängande i ditt fönster, över en bänk eller flera tillsammans i en grupp. Finns i antingen opal/klarglas eller rökfärgat glas. Ljuskälla ingår ej.
 • Arctic ljusstake 14 cm Beige

  Arctic ljusstake 14 cm Beige
 • Fönsterlampa Zoe

  Fönsterlampa Zoe
  Fönsterlampa Zoe i modern design med skärm i klarglas och lamphållare av terrazzo. Höjd 14 cm, Ø 18 cm. Transparent sladd med väggkontakt, sladdlängd 3,5 m. Liten sockel E14. Ljuskälla max 40 W eller motsvarande i LED, Halogen eller annan lå
 • Gillian ljusstake (Vit)

  Gillian ljusstake (Vit)
  Gillian är en vacker och klassisk 7-armad ljusstake som är tillverkad av trä. Den har en matt, vit finish med dekorativa mässingbelagda ljushållare. Gillian sprider ett behagligt och stämningsfullt ljus i hemmets alla rum och klär såväl ett fönster som en bänk eller byrå. Den fina kombinationen av vitt trä och glansig mässing ger dessutom ljusstaken en elegant och modern look.Levereras med vit sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår.
 • Hammershøi ljusstake mellan antracitgrå

  Hammershøi ljusstake mellan antracitgrå
 • MARIGOLD - Grey 60

  MARIGOLD - Grey 60
  Grå fönsterlampa med skärm i papper i blomform. Diameter på 60cm. Det veckade pappret ger ett vackert ljussken. Vi rekommenderar: Förnya julbelysningen med den följsamma serien Marigold. Tekniskt: Lampan kräver en glödlampa med liten sockel (E14) om max 25W eller motsvarande i LED, ingår ej. 3,5 m lång, vit sladd med strömbrytare.
 • Excel fönsterlampa (Förkromad/blank)

  Excel fönsterlampa (Förkromad/blank)
  En vacker och stilfull fönsterlampa i krom eller antik. Passar i alla typer av fönster och är 13cm i diameter. Dessutom skymtar man ljuskällan bakom ramen vilket skapar en behagligt atmosfär och en trevlig ljusbild när den är tänd.Total höjd: 180cm.Ljuskälla ingår ej. 
 • KIRUNA Ljusstake 4L

  KIRUNA Ljusstake 4L
  Stilren ljusstake i metall med fyra armar. 2 m meter kabel med strömbrytare på sladden. Max 4x3W. E10-sockel. Höjd 29,5, bredd 30,5, djup 8 cm.
 • Markslöjd Brolle Ljusstake 5l Vit

  Markslöjd Brolle Ljusstake 5l Vit
  Brolle är en femarmad trä ljusstake i klassiskt utförande från Markslöjd. Manschetter i textil. Små lamphållare (E10) Max 3W. 2m vit sladd med strömbrytare och vanlig stickkontakt.
 • Markslöjd Ginger Ljusstake 4l Svart

  Markslöjd Ginger Ljusstake 4l Svart
  Ljusstake i svart metall med fyra armar och dekorationer runt varje ljuskälla. 2m svart kabel med brytare på sladden. Max 4x0,8W. E5-sockel.
 • Gloria Ljusstake Mässing Stor

  Gloria Ljusstake Mässing Stor
 • Star Trading Dew Drop ljusslinga 360 LED, Silver, 23X200 cm

  Star Trading Dew Drop ljusslinga 360 LED, Silver, 23X200 cm
  En snygg ljusslinga från Star Trading med 360 LED dew drops fördelade på 23 olika strängar/trådar. De här används med fördel vid olika typer av dekorationer som till exempel vid dukningar, blomsterarrangemang, i fönster och på väggen mm. Själva slingan är silverfärgad och ljusen lyser varmvitt.
 • Oriva Loke 46834-46 opal

  Oriva Loke 46834-46 opal
  Nätt fönsterlampa i glasLoke är en fönsterlampa med opalglas och borstad mässing samt 3,5 m tygkabel, strömbrytare och stickkontakt. Glasets diameter är 12 cm. Med E14-sockel.
 • TALL elljusstake

  TALL elljusstake
  Elljusstake i trä för inomhusbruk. Inred ditt hem med en pampig ljusstake i rak, klassisk design. Glödlampor medföljer. Material: Trä. Storlek: Höjd 110 cm, bredd 61 cm, djup 10 cm. Sockel/lampa: 9 st 3 w. Tips/Råd: Stearinljus är ett bra kom
 • Flame värmeljusstake 2-pack Vit

  Flame värmeljusstake 2-pack Vit
 • Hängande dekoration Shape

  Hängande dekoration Shape
  Läcker dekoration som är enkel att placera ut i hemmet. Som variation kan man enkelt plocka av formen om man önskar att enbart ha upphänget. Höjd 30 cm, bredd 30 cm, djup 4,5 cm. Sladd 3,5 meter. E27 sockel. Ljuskälla ingår inte.
 • Brownie Ljusstake 8cm

  Brownie Ljusstake 8cm
 • Jaime Hayon Single ljusstake terracotta #2

  Jaime Hayon Single ljusstake terracotta #2
 • NECKLACE - White/Gold 11

  NECKLACE - White/Gold 11
   Ljusstake i vit metall och guldfärgade partier som ger en tilltallande illusion av ett halsband. Lampan har 11 raka armar med små glödlampor. Vi rekommenderar: Bli välkomnad hem med denna prydliga ljusstake i hallen. Tekniskt: Lampan kräver 11 glödlampor med E5-sockel om max 0,8W, ingår. 2m lång, svart sladd med strömbrytare.
 • Anna ljusstake marmor låg Vit-svart

  Anna ljusstake marmor låg Vit-svart
 • Läza fönsterlampa (Svart)

  Läza fönsterlampa (Svart)
  Enkel och smäcker fönsterlampa i svart/mässing eller vit/krom.Ljuskälla ingår ej.
 • Glim Ljusstake och Spegel Rund

  Glim Ljusstake och Spegel Rund
 • Linjär fönsterlampa (Svart)

  Linjär fönsterlampa (Svart)
  Linjär, liten och söt fönsterbelysning som finns i flera olika färger. Den har ett härligt, genomskinligt mönster som bryter av färgen och skapar en härlig effekt när den är tänd.Ljuskälla ingår ej.OBS! Levereras med DCL-kontakt.
 • Ljusstake Reinbek

  Ljusstake Reinbek
  Fin lazer cut ljusstake med julmotiv för inomhusbruk. Ljusstaken har 6 stycken ljuskällor och fina juldetaljer. Placera i fönster eller på en skänk för en härlig julkänsla. 2 batterier AA ingår ej. Livstid ca 120h. Höjd 18 cm, bredd/längd
 • August fönsterlampa 25cm (Vit)

  August fönsterlampa 25cm (Vit)
  August fönsterlampa, klassisk fönsterbelysning i skomakarskärm i vit eller grön. 3m lång textilsladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.