Fönsterlampor

Fönsterbelysning är en del av inredningen som ska skapa stämning mer än att ge allmänbelysning. Belysning i fönstret är något som vi här i norden värdesätter särskilt under mörka delen av året. Fönsterlampan ger en illusion om att ljus kommer in utifrån.

När man köper en fönsterlampa är det viktigt att lampans storlek är anpassad till fönstrets storlek. Köper man t.ex. en för stor fönsterlampa kommer den att hindra dagsljusinsläppet under de ljusa timmarna på dygnet. En fönsterlampa kan antingen vara hängande eller stående på fönsterkarmen. Det funkar då även bra med vanliga bordslampor av lämplig storlek.

Populärt inom fönsterlampor

 • Anemon fönsterpendel LED (Grå)

  Anemon fönsterpendel LED (Grå)
  En liten och lättplacerad pendel att hänga antingen i taket eller i ditt fönster. Lampan ger ett bländfritt och välkomnande ljus och finns i flera olika färger. Sladdlängd: 380cm, svart sladd (vit sladd till vit lampa. Ljuskälla LED 2,5W ingår.
 • Vertigo (Vit)

  Vertigo (Vit)
  Vertigo slim är minimalistisk och snygg - en lampa i väldigt hög kvalitet. Passar bra i alla typer av rum och smälter fint in med resten av din inredning. Ljuskälla ingår ej.
 • Harley fönsterlampa (Svart)

  Harley fönsterlampa (Svart)
  Vacker fönsterlampa i svart glas, stilren och elegant med mjuka och runda former. svensktillverkad och levereras med 4m sladd med strömbrytare och stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Gloria fönsterpendel smoke (Rökfärgad)

  Gloria fönsterpendel smoke (Rökfärgad)
  En snygg, stilren och elegant fönsterpendel. Lampan har en kupa i rökfärgat glas, tvinnad svart sladd och detaljer i mässing. 3,5m kabel med strömbrytare och stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.

Fler tips på fönsterlampor

 • Cobbler 25 (Rökfärgad)

  Cobbler 25 (Rökfärgad)
  Cobbler är en pendel i skomakarstil som både är stilren och diskret i sitt utförande. Den är tillverkad i metall med bas i antikmässing, kontrasterande mattsvarta detaljer och en veckad glasskärm som kommer i flera olika färger.  Sladdlängd: 120cm (svart textilkabel + svart takkåpa). Finns även i en större storlek, 40cm. Ljuskälla ingår ej.
 • Mesh taklampa (Koppar)

  Mesh taklampa (Koppar)
  Mesh är en stilren och tuff fönsterlampa som är tillverkad i en burinspirerad design. Själva ramen är i koppparfärgad metall, och ljuskällan är helt synlig bakom skärmen - varför inte använda eg dekorativ ljuskälla för att sätta din egen prägel på lampan? Sladdlängd: 120cm, svart med takkontakt och takkopp). Ljuskälla ingår ej.
 • Cone fönsterlampa (Svart)

  Cone fönsterlampa (Svart)
  Fönsterlampa i metall med detaljer i mässing eller silver. Ger ett fint ljus nedåt. Ljuskälla ingår ej.
 • Oriva Candy 46550-80 svart

  Oriva Candy 46550-80 svart
  Dekorativ i metallCandy är en dekorativ fönsterlampa tillverkad i svart metall. Lampan lyser upp fönstret med ett fint ljussken.LjuskällaTill denna lampa behöver du en ljuskälla på max 25 W fö
 • Lisa fönsterlampa (Svart)

  Lisa fönsterlampa (Svart)
  Stilren fönsterlampa i helsvart eller helvit, ger ett fint riktat ljus nedåt.
 • Ritz Fönsterlampa - Guld

  Ritz Fönsterlampa - Guld
 • Fönsterpendel Picasso

  Fönsterpendel Picasso
  Picasso familjen består av pendlar, bord-, golv- och vägglampa. För att pendeln ska kunna passa in i heminredningen under flera år, har vi valt att hålla designen enkel och elegant. Picasso´s metallskärmar i olika storlekar, ger ett bra direkt
 • Fönsterlampa

  Fönsterlampa
  Mått: Sladdlängd 3,5 m i plast. Lamphållaren i metall. Höjd 15 cm, djup 4 cm. E27 sockel. Ljuskälla ingår ej.
 • Taklampa LARRY Svart/Krom

  Taklampa LARRY Svart/Krom
  Larry taklampa från Markslöjd i svart metall och krom. 1,5m svart textilsladd. Fast installation med bygelupphäng. Stor lamphållare (E27). Max 60W glödlampa eller motsvarande styrka i halogen, lågenergi eller LED. Design Monika Mulder. Bredd
 • Tapered Cage (Förkromad/blank)

  Tapered Cage (Förkromad/blank)
  Den bur-inspirerade fönsterlampan Tapered Cage, snygg och stilren lampa där ljustkällan är synlig bakom ramen. Blir extra dekorativ med en snygg designglödlampa. OBS utgående modell. Ljuskälla ingår ej.
 • Dallas pendel 18cm (Förkromad/blank)

  Dallas pendel 18cm (Förkromad/blank)
  Dallas pendel, med design ifrån Danmark. Härlig och dekorativ taklampa som passar lika bra över middagsbordet som i fönstret eller hörnet. Ljuset är riktat nedåt vilket gör att den är bländfri - dessutom är insidan av skärmen vit så ljuset blir klart och tydligt. Sladdlängd: 200cm tygkabel. Takkontakt ingår ej. Ljuskälla ingår ej.
 • Fönsterlampa Saddle

  Fönsterlampa Saddle
  Saddle fönsterpendel från Markslöjd i mässing och läder. 3,5 meter svart textilkabel med strömbrytare. E27-sockel. Ljuskälla ingår ej. Längd 4,3 bredd 4,3 höjd 31 cm.
 • Pot fönsterlampa (Svart)

  Pot fönsterlampa (Svart)
  Fönsterlampa i vit eller svart plåt med rustika detaljer som upphäng i vintagemässing. Ljuskälla ingår ej.
 • Aneta Leah

  Aneta Leah
  Leah är en fönsterlampa/taklampa i glas och metall. Glaset ger ett stämningsfullt ljus.Den nätta formen gör att du kan använda Leah såväl i fönstret som i taket och även flera i grupp.Lampan
 • Picasso fönsterpendel LED (Grå)

  Picasso fönsterpendel LED (Grå)
  Storfavoriten Picasso, nu även som fönsterpendel. Utrustad med LED-belysning i fyra olika färger. Otroligt fin, stilren och härlig fönsterpendel som skapar en fin ljusbild och sprider ett bra ljus. Strömbrytare på sladd. Ljuskälla (från Belid) ingår. 
 • Embla pendel (Vit)

  Embla pendel (Vit)
  Embla är en vacker pendel, tillverkad i glas i fem olika färger. Vacker och enkel samtidigt som den är otroligt elegant! Placera den hängande ensam eller varför inte fler tillsammans i grupp?  Ljuskälla ingår ej.
 • Salut pendel (Svart)

  Salut pendel (Svart)
  Salut är en enkel och vacker fönsterlampa med en vit mjukt formad glasskärm och ett fäste i svart metall. Den är lätt att placera i ditt hem och passar lika bra i både äldre och nyare inredningsstilar. Sladdlängd: 350cm (svart textilsladd). Ljuskälla ingår ej.
 • Tak/fönsterlamp Grid 27 cm

  Tak/fönsterlamp Grid 27 cm
  Grid tak- eller fönster som även går att ställa på bord är en rund lampa tillverakd av metallgaller. Snygg i många miljöer. Denna variant har 3,5m lång textilsladd med väggkontakt. Höjd 36 cm och diameter 27 cm. Ljuskälla ingår ej.
 • Fönsterlampa Zoe

  Fönsterlampa Zoe
  Fönsterlampa Zoe i modern design med skärm i klarglas och lamphållare av terrazzo. Höjd 14 cm, Ø 18 cm. Transparent sladd med väggkontakt, sladdlängd 3,5 m. Liten sockel E14. Ljuskälla max 40 W eller motsvarande i LED, Halogen eller annan lå
 • Bristol upphäng betong (Betong)

  Bristol upphäng betong (Betong)
  Bristol är ett stilrent och enkelt upphäng i betong. Lätt att placera i ditt hem och blir otroligt snygg i kombination med en dekorativ glödlampa.  Längd: 300cm, tygsladd. Ljuskälla ingår ej.
 • New haven fönsterlampa (Svart)

  New haven fönsterlampa (Svart)
  New haven fönsterlampa, populär serie i svart/guld. Levereras med 1,2m sladd och takkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Gloss glaspendel (Rökfärgad)

  Gloss glaspendel (Rökfärgad)
  Gloss är en otroligt stilfull och vacker droppformad pendel som passar perfekt i ditt fönster. Den är gjord i rökfärgat glas och sprider ett vackert ljus omkring sig när den är tänd. Sladdlängd: 400cm + stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Shine (Förkromad/blank)

  Shine (Förkromad/blank)
  Shine är en härlig och elegant fönsterlampa  som är tillverkad i förkomad metall med dekorativa prismor. När lampan är tänd så sprids ett behagligt och trivsamt ljus genom prismorna som skapar ett lite lyxigare intryck i ditt hem. Sladdlängd: 110cm Ljuskälla ingår ej.
 • Capella (Opalglas)

  Capella (Opalglas)
  Capella är en elegant och mjuk pendel som passar in i de flesta rum och interiörer. Lampan har ett svart upphäng med en öppen skärm i opalglas.  Sladdlängd: 350cm svart kabel. Ljuskälla ingår ej.
 • Chicago fönsterlampa (Vit)

  Chicago fönsterlampa (Vit)
  Stilren och klassisk fönsterlampa i metall. Mattvit finish, silverinsida. 1,2m sladd. Ljuskälla ingår ej.
 • Pärlemor fönsterlampa stjärna

  Pärlemor fönsterlampa stjärna
  Pärlemor Star är en stjärna med pärlemor pärlor som sitter i en silver wire. I stjärnan finns också 25 st LED punkter för varmvitt vackert sken. Stjärnan kan du placera i ditt fönster, eller varför inte på din öppna spis. Du placerar stj
 • Fönsterlampa Spring

  Fönsterlampa Spring
  Liten Pendel Spring är gjord i klart bubbligt 20-tals glas som ger en spännande ljusspridning. Upphäng och kachering i metall och 3,5 m transparent sladd med brytare och stickkontakt. Höjd 23 cm. Diameter 17 cm Lamphållare E27. Max 40W. Ljuskäl
 • Hood pendel (Grå)

  Hood pendel (Grå)
  Hood pendel är en vacker lampa som kan lyfta ditt rum till högre höjder! Den har en snygg skärm i gråfärgat glas med svart sockel och synlig ljuskälla. Använd gärna en ljuskälla i din egen smak och tycke för att förhöja din stil ytterligare. Placera i ditt fönster, eller varför inte fler tillsammans i grupp över middagsbordet? Sladdlängd: 300cm, svart textilkabel. Ljuskälla ingår ej.
 • Taklampa Disc

  Taklampa Disc
  Disc taklampa med skärm och bas i metall. 1,5m sladd med U-bygel. Fast installation. Stor lamphållare (E27). 1x60W glödlampa eller motsvarande styrka i halogen, lågenergi eller LED. Ljuskälla ingår ej. Olika typer av glödlampor förändrar sti
 • Coco Fönsterlampa - Svart/mässing

  Coco Fönsterlampa - Svart/mässing
 • Saddle Fönsterlampa - Mässing/Svart

  Saddle Fönsterlampa - Mässing/Svart
 • Milla fönsterlampa (Vit)

  Milla fönsterlampa (Vit)
  Rund modern fönsterlampa i glas med mässingsdetaljer och svart textilsladd. Ljuskälla ingår ej.
 • Stratosphere fönsterlampa (Mässing/guld)

  Stratosphere fönsterlampa (Mässing/guld)
  Dekorativ fönsterlampa med svart textilsladd och lampa i matt guld. Använd en liten dekorativ ljuskälla i lampan. Ljuskälla ingår ej,
 • Cora Fönsterlampa - Krom/Kristall

  Cora Fönsterlampa - Krom/Kristall
 • Junis fönsterlampa (Silver)

  Junis fönsterlampa (Silver)
  Fin fönsterlampa med ett genomarbetat glas. 3,5 textilkabel i matchande färg med strömbrytare och stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Fönsterlampa Mini Plumber

  Fönsterlampa Mini Plumber
  Liten Pendel Plumber gjord av vattenledningsrör med detaljer. 3,5 m svart textilkabel med brytare och stickkontakt. Ljuskälla säljes separat Höjd 45 cm. Diameter 6 cm. Lamphållare E27. Max 60W. Design: Tess Palm.
 • Fönsterupphäng H. Skjalm P (Mässing/guld)

  Fönsterupphäng H. Skjalm P (Mässing/guld)
  Exklusivt upphäng som är skapad i den slående kombinationen mässing och svart. Använd en dekorativ ljuskälla i som passar just dig, för att sätta din prägel på lampan. Du kan använda den både i fönstret, likaväl som över ett bord eller bänk. Varför inte placera ut flera stycken i grupp över matsalsbordet? Levereras med 2,5m kabel (ingen lampropp medföljer). Ljuskälla ingår ej.
 • Ripasso (Röd)

  Ripasso (Röd)
  Spännande och flott glaspendel som finns i flera facinerande färger.Ljuskälla ingår ej.Sladdlängd - 200cm
 • Candy fönsterlampa (Svart)

  Candy fönsterlampa (Svart)
  Fin fönsterlampa i laserskuren metall som ger ett fint ljus. Ljuskälla ingår ej.
 • Flynn pendel (Mässing/guld)

  Flynn pendel (Mässing/guld)
  Flynn pendel i metall kan verkligen sätta prägel på hela rummet. Den finns i flera olika dekorativa färger, något som passar alla. Den är anpassad för att ha en dekorativ ljuskälla, helt i din egen smak och tycke. Det bästa är att du enkelt byter ut ljuskällan om du vill ändra stil och uttryck på lampan. Sladdlängd: 400cm med strömbrytare och stickkontakt. Ljuskällor ingår ej.
 • Fönsterpendel Picasso

  Fönsterpendel Picasso
  Picasso familjen består av pendlar, bord-, golv- och vägglampa. För att pendeln ska kunna passa in i heminredningen under flera år, har vi valt att hålla designen enkel och elegant. Picasso´s metallskärmar i olika storlekar, ger ett bra direkt
 • Karma 20cm metall (Vit)

  Karma 20cm metall (Vit)
  En stilfull lampserie med pendlar i två olika storlekar. Toppen på lampan är i trä och skärmen finns att få i antingen glas eller metall. Sladdlängd: 300cm Ljuskälla ingår ej.
 • Skeppar fönsterlampa (Koppar)

  Skeppar fönsterlampa (Koppar)
  Skeppar är en snygg och industriell lampserie med en härlig känsla av havet.  Ljuskällan omges av en burliknande skärm, vilket skapar en hemtrevlig och marin känsla i ditt hem. Den finns i färgerna koppar, mässing och nickel. Sladdlängd: 110cm Ljuskälla ingår ej.
 • Fönsterlampa Bling

  Fönsterlampa Bling
  BLING fönsterpendel Ø11cm, krom / klar. Vinus shuttle med 4 m kabel med vägguttag. Material: metall och akryl
 • Taklampa Mini Elle (Mässing/guld)

  Taklampa Mini Elle (Mässing/guld)
  Enkla och stilfulla Elle fönsterlampa i metall med vit insida och dekorativa hålmönster. Finns i färgerna mässing, krom och vit. Transparent kabel. Ljuskälla ingår ej.
 • Vertigo (Vit)

  Vertigo (Vit)
  Vertigo fat är minimalistisk och snygg - en lampa i väldigt hög kvalitet. Passar bra i alla typer av rum och smälter fint in med resten av din inredning. Ljuskälla ingår ej.  
 • Uggla fönsterlampa (Svart)

  Uggla fönsterlampa (Svart)
  En fin fönsterlampa i metall som sprider ett mysigt intryck över rummet. Skärmen är utsmyckad med en fin uggla som lyser upp lite extra när lampan är tänd. Finns i svart och vit. Sladdlängd: 110cm Ljuskälla ingår ej.
 • Fönsterlampa SALUT Pendel Svart/Vit

  Fönsterlampa SALUT Pendel Svart/Vit
  Salut fönsterlampa från Markslöjd. Vit glasskärm och svart metall. 3,5m svart sladd med krokupphäng och strömbrytare på sladden. Liten lamphållare (E14). Max 40W glödlampa eller motsvarande styrka i halogen, lågenergi eller LED. Bredd (cm