Fönsterlampor

Fönsterbelysning är en del av inredningen som ska skapa stämning mer än att ge allmänbelysning. Belysning i fönstret är något som vi här i norden värdesätter särskilt under mörka delen av året. Fönsterlampan ger en illusion om att ljus kommer in utifrån.

När man köper en fönsterlampa är det viktigt att lampans storlek är anpassad till fönstrets storlek. Köper man en för stor fönsterlampa kommer den att hindra dagsljusinsläppet under de ljusa timmarna på dygnet. Fönsterlampor kan antingen vara hängande eller stående på fönsterkarmen som en ljusstake. Det funkar då även bra med vanliga bordslampor av lämplig storlek.

Populärt inom fönsterlampor

 • Fönsterlampa Plastband Ø 15 cm

  Fönsterlampa Plastband Ø 15 cm
  Denna fönsterlampa från Globen Lighting har en skärm bestående av plastband som virats runt en metallstomme. Den har en vit sladd som är 110 cm lång.Detta ger en l&aum
 • Yvonne fönsterlampa (Svart)

  Yvonne fönsterlampa (Svart)
  Yvonne är en snygg fönsterlampa som passar in i både moderna hem och lite mer industriella miljöer. Den är tillverkad av keramik och har en dekorativ topp av trä uppe på lampan, vilket dels ger snygga kontraster, men också ger lampan en lite mer jordnära touch. Placera hängande i ett fönster eller i ett hörn - varför inte fler tillsammans i ett kluster.Levereras med 3,5m sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Markslöjd SKY 1L Krom

  Markslöjd SKY 1L Krom
  Sky är en fin fönsterpendel i minimalistisk design från Markslöjd. Den avskalade formen gör att den passar i olika miljöer beroende på vilken ljuskälla du v&a
 • Staket elljusstake 5L (Vit)

  Staket elljusstake 5L (Vit)
  Staket är en vacker träljusstake med fem stycken ljus som avger ett härligt ljus i hemmets alla hörn. Ljusstaken är tillverkad av trä, har en vit finish och är smyckad med fem stycken silverfärgade detaljer vid ljusen. När ljusstaken är tänd sprids ett hemtrevligt och stämningsfullt ljus som garanterat kommer skapa en härlig julkänsla i interiören.Levereras med sladd + strömbrytare & stickkontakt. Ljuskällor ingår.

Fler tips på fönsterlampor

 • Kristina ljusstake (Svart)

  Kristina ljusstake (Svart)
  Kristina är en traditionell, vacker och enkel ljusstake i antingen svart eller vitt. Den har sju stycken mjukt rundade armar som var och en bär på varma, härliga ljus som påminner om lågor. Den är dessutom 47cm i höjden, vilket ger den ett både ståtligt och elegant uttryck. Kristina kommer garanterat bidra med ett stämningsfullt ljus och en härlig julkänsla i hemmet. Ljusstaken är tillverkad av metall.Finns även i mässing. Ljuskällor ingår.
 • Elin Fönsterlampa Stål/Vit IP20

  Elin Fönsterlampa Stål/Vit IP20
 • Madam Stoltz Ljusstake 9,5 Cm - Ljusstakar Stengods Grå

  Madam Stoltz Ljusstake 9,5 Cm - Ljusstakar Stengods Grå
  Ljusstake från Madam Stoltz med en rustik design med ett dekorativt handtag för att addera en extra dimension till designen. Den är tillverkad av stengods med en reaktiv glasering i olika färger att välja mellan. Varje produkt varierar i utseende tack vare den reaktiva glasyren och den höga temperaturen i tillverkningsprocessen. Om ljusstaken från Madam Stoltz- Tillverkad av stengods.- Ljusstaken finns i olika färger.- Dekorativt handtag.- Reaktiv glasering. Shoppa Ljusstakar och mer Ljusstakar & Ljuslyktor hos Royal Design.
 • HAY Wavy ljusstake medium 14 cm Jade light blue

  HAY Wavy ljusstake medium 14 cm Jade light blue
 • Fönsterlampa Cylinder - Matt mässing/amber - Fönsterlampor

  Fönsterlampa Cylinder - Matt mässing/amber - Fönsterlampor
 • MELISSA - Black

  MELISSA - Black
   Inred med den här fina adventsljusstake i jul. Den är tillverkad i svart trä och har vackra mässingsdetaljer. Tekniskt: Ljusstaken kräver fem glödlampor med E10-sockel om max 3W, ingår. 2m svart sladd med strömbrytare.
 • Ljusstake Peggy

  Ljusstake Peggy
  Peggy ljusstake från Bloomingville är otroligt dekorativ - den har en lätt, organisk design som ger hemmet en nordisk stil. Det fina med natursten är att alla föremål skiljer sig något åt. Alla är unika konstverk som har formats av moder natur under
 • LED-ljusstake svart 4 lampor höjd 39 cm

  LED-ljusstake svart 4 lampor höjd 39 cm
  Den här ljusstaken i svart stål är en modern juldekoration för inomhusbruk. Utrustad med fyra utbytbara extra varmvita LED-lampor, anslutningskabel, kabel och dimmer.
 • Star Trading - Ljusstake Christmas Joy Lucia - Vit

  Star Trading - Ljusstake Christmas Joy Lucia - Vit
  Julens härligaste dekoration i form av en svarvad lucia och stjärngosse med 1 ljus. Liten adventsljusstake tillverkad i trä. Led lampa ingår. Placera den i ett fönster eller och på en skänk. Härlig adventljusstake att dekorera med till jul.
 • Ljusstake Tilpi (Mässing)

  Ljusstake Tilpi (Mässing)
  Vacker metalljusstake i mässing. Dess unika detaljer kring ljushållarna gör den speciell och iögonfallande. Ljusstaken har 5 ljuskällor.
 • Blomus - Ljusstake Nona Ø12 cm - Grå

  Blomus - Ljusstake Nona Ø12 cm - Grå
  Nona ljusstake är inte bara chich, den är också praktisk. Nona är tillverkad av tåligt oglaserat porslin med en stabil bas för kronljus. Små ojämnheter, små färgavvikelser och synliga linjer från tillverkningen gör dessa föremål unika. Skötsel: Ren
 • Hilke Collection Piccolo no.2 ljusstake Veri peri

  Hilke Collection Piccolo no.2 ljusstake Veri peri
 • Smide Elljusstake 7-arm (Vit)

  Smide Elljusstake 7-arm (Vit)
  En vacker smidesljusstake som är skapad i en fin och klassisk design, med flera dekorativa detaljer. Ljusstaken har 7st armar med ljus som sprider ett behagligt och stämningsfullt ljus i hemmets alla hörn. Smide är lika fin stående i ett fönster som på en bänk eller skänk. Var den än placeras säkerställer den en vacker design och en härlig ljusspridning.Denna variant har en finish i antikvit.Levereras med sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår.
 • Hoy Casted Ljusstake Hög Ø23x86 cm Aluminium Svart

  Hoy Casted Ljusstake Hög Ø23x86 cm Aluminium Svart
 • Star Trading Anno 5 Ljusstake Mullvad - Advents- & Julbelysning Trä

  Star Trading Anno 5 Ljusstake Mullvad - Advents- & Julbelysning Trä
  Ljusstaken från Star Trading har en stämningsfull stil i trä med målade, dekorativa brickor. Den har fem armar med en traditionell känsla perfekt för att skapa en mysig stämning i jultider. Om ljusstaken från Star Trading- Anno 5 uppskattas för den traditionella designen.- Anno 5 är också omtyckt för den stämningsfulla känslan.- Ljusstaken finns i olika färger.- Finns även med sju armar. Ljusstakens tekniska egenskaper:- Sockel: E10- 3.0 Watt- Djup: 85 mm.- Bredd: 350 mm.- Höjd: 590 mm.- Ljuskälla ingår. Shoppa Advents- & Julbelysning och mer Lampor hos Royal Design.
 • Aneta Lighting - Fönsterpendel BELL - Mässing

  Aneta Lighting - Fönsterpendel BELL - Mässing
  BELL fönsterlampa är en liten och nätt fönsterlampa som är endast 15,5 cm i diameter så den passar även i det lilla fönstret, eller i en smal fönsternisch. Eller varför inte två stycken i ett lite större fönster? Lampan er monterad med fäste på 4 met
 • Tree fönsterpendel (Krom)

  Tree fönsterpendel (Krom)
  Tree är en snygg fönsterlampa i metall med ett trivsamt trädmönster. Finns i färgerna mässing, koppar, krom, svart och vit. Vilken är din favorit? När lampan är tänd så sprids ljuset på ett härligt sätt genom hålmönstret.Sladdlängd: 110cmLjuskälla ingår ej.OBS! Levereras med DCL-kontakt, utan takkopp.
 • Ljusstake Karin (Röd)

  Ljusstake Karin (Röd)
  Röd 5-armad träljusstake i klassisk utformning. En dekorativ ljusstake som sprider adventstämning i hemmet.
 • Stanza pendel (Vit)

  Stanza pendel (Vit)
  Stanza är en dekorativ fönsterpendel som är skapad i en modern design, med industriella inslag och spännande detaljer. Den är tillverkad av metall och har en skärm som är smyckad med flera symmetriska hål. Dessa hål bidrar dels till en spännande ljusspridning, men också tll att lampan får ett lite mer levande uttryck. Stanza är fin hängande för sig själv i ett fönster eller i ett hörn, men blir också intressant ifall flera pendlar hänger ihop i en rad eller i ett kluster. Lampan har dekorativa detaljer i matt mässing.Levereras med matchande kabel + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskälla ingår ej. 
 • Bloomingville - Ljusstake Flikka - Svart

  Bloomingville - Ljusstake Flikka - Svart
  Flikka ljusstake från Bloomingville är en mycket unik produkt som sticker ut från mängden. Den vridna designen och sammanbundna formen ger den ett speciellt och dekorativt utseende. Ljusstaken är tillverkad av svartfärgad polyresin. Ställ den tillsam
 • Klong Marriage Duo Ljusstake - Ljusstakar Mässing Vit

  Klong Marriage Duo Ljusstake - Ljusstakar Mässing Vit
  Skapa elegant mys i hemmet med Marriage Duo ljusstakar från Klong tillverkad av aluminium och mässing. Designen består av två sammansatta ringar som en symbol för evig kärlek. Designade av Eva Schildt, som även formgivit den moderna designklassikern Ängvasen. Shoppa Ljusstakar och mer Ljusstakar & Ljuslyktor hos Royal Design.
 • Dorre Asta Ljusstake - Ljusstakar Järn Svart

  Dorre Asta Ljusstake - Ljusstakar Järn Svart
  Ljusstaken från Dorre har mjuka former med fyra mässingsfärgade ljushållare för en sofistikerad och elegant touch. Den är tillverkad av järn med en klassisk, svart färg för alla hem och stilar. Om ljusstaken från Dorre- Fyra mässingfärgade ljushållare.- Mjuka former.- Klassisk, svart färg.- Tillverkad av järn. Skötselråd för ljusstaken- Rengör med en fuktig trasa. Shoppa Ljusstakar och mer Ljusstakar & Ljuslyktor hos Royal Design.
 • Fönsterpendel Notice 42 cm

  Fönsterpendel Notice 42 cm
  Fönsterpendeln från serien Notice har en intustriell känsla och är gjord för att skapa ett vackert hem där pendeln tillsammans med en dekorativ glödlampa är i fokus. Notice takupphänge blir komplett om du kombinerar den med en dekorativ glödlampa. T
 • Villeroy & Boch Perlemor Ljusstake Ros - Ljusstakar Lergods Korall

  Villeroy & Boch Perlemor Ljusstake Ros - Ljusstakar Lergods Korall
  Ljusstaken från Villeroy & Boch har en stilren snäckform med en somrig känsla. Den är tillverkad av lergods med en vacker, böljande glasering och en varm färg. Perfekt att placera i ett djupare fönster, på sidobordet eller på nattduksbordet. Om ljusstaken från Villeroy & Boch- Tillverkad av lergods.- Finns även som en vas.- Stilren snäckform.- Varm färg med en vacker, böljande glasering. Shoppa Ljusstakar och mer Ljusstakar & Ljuslyktor hos Royal Design.
 • BRIDGE Ljusstake 5L

  BRIDGE Ljusstake 5L
  Bridge ljusstake från Markslöjd. Bas i trä och metall och ljus i plast. 5xE10 sockel. Max 3W. 2m vit kabel i plast med strömbrytare på sladden och väggkontakt. Ljuskällor ingår.
 • Atle träljusstake 9L (Vit)

  Atle träljusstake 9L (Vit)
  Atle är en vacker och klassisk ljusstake i vitt trä som blir en smyckande detalj på såväl fönsterkarmen som på byrån eller bänken. Denna varianten har 9st ljus som tillsammans säkerställer ett behagligt och stämningsfullt ljus i hemmets alla hörn. Levereras med sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår.
 • Mette Ditmer Art Piece Liquid ljusstake small Black

  Mette Ditmer Art Piece Liquid ljusstake small Black
 • House Doctor Glee Ljusstake H16 Cm - Ljuslyktor Glas Grå

  House Doctor Glee Ljusstake H16 Cm - Ljuslyktor Glas Grå
  Ljusstaken från House Doctor har en klassisk design i glas med små luftbubblor och en sval, grå färg som harmoniskt smälter in i hemmet. Kombinera olika storlekar för att skapa din egna personliga look. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Om ljusstaken från House Doctor- Den här ljusstaken är en del av House Doctors kollektion Glee.- Klassisk design.- Tillverkad av glas.- Passar med Ø2,3 cm ljus.- Ljusstaken kommer i olika storlekar.- Finns även som bärnstensfärgad ljusstake.- Varje artikel är unik och kan variera något i utseendet.- Inte anpassad för diskmaskin.- Tillverkad i Kina Skötselråd för ljusstaken- Rengör med en fuktig trasa. Shoppa Ljuslyktor och mer Ljusstakar & Ljuslyktor hos Royal Design.
 • Swirl Ljusstake 17 cm Beige

  Swirl Ljusstake 17 cm Beige
 • Audo Copenhagen Kubus Micro Ljusstake 2-pack - Ljusstakar Metall Svart

  Audo Copenhagen Kubus Micro Ljusstake 2-pack - Ljusstakar Metall Svart
  Ljusstaken från Audo Copenhagen har en modern, ikonisk design i metall. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga stil. En perfekt detalj för det dukade bordet. Välj mellan olika färger. Om ljusstaken från Audo Copenhagen- Tillverkad av metall.- Bredd: 35 mm.- Längd: 35 mm. Shoppa Ljusstakar och mer Ljusstakar & Ljuslyktor hos Royal Design.
 • Ljusstake Snowman 21cm

  Ljusstake Snowman 21cm
  Härliga snögubbar i form av en adventsljusstake, tillverkad i trä. Ljusstaken ger en fantastisk härlig och glad julstämning. Placera den i ett fönster, på en hylla eller och på en skänk. Julens gladaste dekoration gör det lilla extra. Total effekt 15
 • Star Trading Buzz Ljusstake 43 Cm - Advents- & Julbelysning Metall Vit

  Star Trading Buzz Ljusstake 43 Cm - Advents- & Julbelysning Metall Vit
  Ljusstaken från Star Trading har en modern stil i trä med elva rör i metall och ljuskällor med ett stämningsfullt sken perfekta för att skapa en mysig stämning i jultider. Om ljusstaken från Star Trading- Buzz uppskattas för den moderna designen.- Buzz är också omtyckt för det stämningsfulla ljuset.- Ljusstaken passar bra i vardagsrummet.- Från serien Buzz. Ljusstakens tekniska egenskaper:- Sockel: E5- Djup: 60 mm.- Bredd: 280 mm.- Höjd: 430 mm.- Brinntid: 1000 timmar.- Sladdlängd: 1800 mm. Shoppa Advents- & Julbelysning och mer Lampor hos Royal Design.
 • Iittala Nappula ljusstake vit 183 mm

  Iittala Nappula ljusstake vit 183 mm
 • Bellevue 24cm (borst. stål) (Opal)

  Bellevue 24cm (borst. stål) (Opal)
  Bellevue är en elegant pendel som är lika fin hängande för sig själv som fler tillsammans i en rad eller i ett kluster. Lampan har en skärm i opalglas, dekorativa detaljer i borstat stål och en kontrasterande svart textilkabel. Denna fina kombination av färg, material och design ger lampan en mycket elegant look som verkligen sätter sin prägel i rummet den placeras i. När lampan är tänd sprids ett mjukt och bländfritt ljus genom opalglaset. Koppla gärna lampan till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet.Bellevue finns i flera olika varianter.Ljuskälla ingår ej.
 • Julstjärna Solvalla 75 cm

  Julstjärna Solvalla 75 cm
  Solvalla Julstjärna. Ø 75 cm, djup 17 cm. E14 sockel max 25 W. Sladdlängd 3,5 m med strömbrytare.
 • Wells tak/fönsterlam, Rosa/guld 24cm

  Wells tak/fönsterlam, Rosa/guld 24cm
  Wells tak-/fönsterlampa i rosalackerad metall från PR Home ger en fräsch romantisk känsla i ditt hem. Med inspiration av en blomma har PR Home skapat denna serie i flera modeller och färger. Alla&hellip:
 • Ljusstake Accent, 5 lampor, vit

  Ljusstake Accent, 5 lampor, vit
  STAR TRADING ljusstake accent, 5 lampor, vit Accent,, furu, järn, plast, E10, 3 W, B: 60 cm, H: 36 cm
 • VIIK - Candlestick

  VIIK - Candlestick
  Vit ljusstake i akryl med 9 ljuskällor med fast LED-belysning. Bordsdekorationen är 27cm hög, 18cm bred och 7cm djup - passar perfekt på en mindre byrå eller bänk. Tekniskt: Lampan har fast LED-belysning om 0,06W. 2m lång sladd med strömbrytare. Med Plug-in-transformator.
 • Nagel BMF Ljusstake Krom

  Nagel BMF Ljusstake Krom
 • PR Home - Fönsterlampa Ample, 15 cm - Svart

  PR Home - Fönsterlampa Ample, 15 cm - Svart
  Ample fönsterlampa i metall finns i 3 olika finishar, alla med en PR stämpel ingjuten i lampan. Denna snygga stilrena downlight funkar även bra att hänga tillsammans eller i rad över ett bord eller köksbänk. Dom har en amphållare som sitter lite läng
 • Halo mini pendel, gun black

  Halo mini pendel, gun black
  Halo mini pendel designad av Michael Waltersdroff för Halo Design. Halo-serien är resultatet av en speciell laserteknik, där aluminium tillverkas med extrem noggranhet. Detaljerna ses ofta på vintage-motorcyklar,&hellip:
 • Ljusstake S 13,5 cm Mässing Silver

  Ljusstake S 13,5 cm Mässing Silver