Fönsterlampor

Fönsterbelysning är en del av inredningen som ska skapa stämning mer än att ge allmänbelysning. Belysning i fönstret är något som vi här i norden värdesätter särskilt under mörka delen av året. Fönsterlampan ger en illusion om att ljus kommer in utifrån.

När man köper en fönsterlampa är det viktigt att lampans storlek är anpassad till fönstrets storlek. Köper man en för stor fönsterlampa kommer den att hindra dagsljusinsläppet under de ljusa timmarna på dygnet. Fönsterlampor kan antingen vara hängande eller stående på fönsterkarmen som en ljusstake. Det funkar då även bra med vanliga bordslampor av lämplig storlek.

Populärt inom fönsterlampor

 • Fönsterlampa Plastband Ø 15 cm

  Fönsterlampa Plastband Ø 15 cm
  Denna fönsterlampa från Globen Lighting har en skärm bestående av plastband som virats runt en metallstomme. Den har en vit sladd som är 110 cm lång.Detta ger en l&aum
 • Born in Sweden - Stumpastaken Set - 9 hål, Korklåda, Galler, Tändstickor Svart

  Born in Sweden - Stumpastaken Set - 9 hål, Korklåda, Galler, Tändstickor Svart
  Stumpastaken är en stilfull och praktisk ljusstake speciellt framtagen för ljusstumpar, korta ljus och små ljus - med andra ord, ljus som annars blir över och slängs. Ljushållaren passar även för värmeljus och helt nya ljus. Denna har plats för nio stycken.Detta är ett set och däri ingår:- Själva Stumpastaken med plats fö
 • Born in Sweden - Puzzle Ljusstake 26 cm Silver

  Born in Sweden - Puzzle Ljusstake 26 cm Silver
  Ljusstake Puzzle är en asymmetrisk ljushållare med lekfull design, formgiven av David Olschewski för Born in Sweden. Ljusstaken finns i olika färger och storlekar, och kan kombineras för att passa just din inredning.Med ljusstaken följer en plastring som du kan placera på toppen av ljushållaren för att undvika droppande stearin.
 • Born in Sweden - Puzzle Ljusstake 14 cm Svart

  Born in Sweden - Puzzle Ljusstake 14 cm Svart
  Ljusstake Puzzle är en asymmetrisk ljushållare med lekfull design, formgiven av David Olschewski för Born in Sweden. Ljusstaken finns i olika färger och storlekar, och kan kombineras för att passa just din inredning.Med ljusstaken följer en plastring som du kan placera på toppen av ljushållaren för att undvika droppande stearin.

Fler tips på fönsterlampor

 • Elljusstake 7L (Krom)

  Elljusstake 7L (Krom)
  En klassisk 7-armad elljusstake med böjda armar, vackra ljushållare och förkromad finish. Denna varianten är både ståtlig och elegant i sitt uttryck och blir lika vacker i ett fönster som på en byrå eller bänk. Levereras med sladd + strömbrytare & trafo.Ljuskällor ingår.
 • Ljusstake Antik Koppar

  Ljusstake Antik Koppar
 • Elljusstake 7L trä 50cm (Röd)

  Elljusstake 7L trä 50cm (Röd)
  En elegant och stämningsfull elljusstake som är tillverkad av trä och blir en fin detalj på såväl fönsterkarmen som på en byrå eller bänk. Ljussstaken har en röd finish och är försedd med 7st ljus som avger ett varmvitt ljus och tillsammans säkerställer ett fint, mjukt och dekorativt ljus i rummet. Levereras med vit sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår.
 • Orrefors - SÅLD Gabriel Ljusstake Glas

  Orrefors - SÅLD Gabriel Ljusstake Glas
  Gabriel ljusstake i klarglas, formgiven av Nils Landberg för Orrefors.Nyskick. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklar
 • Storm ljusstake (rak) (Vit)

  Storm ljusstake (rak) (Vit)
  Storm är en toppmodern och elegant ljusstake som blir en smyckande detalj i såväl offentliga miljöer som i privata. Denna varianten är skapad i en rak design och är försedd med fem stycken ljus som har dekorativa ljushållare i metall. Ljusstakens rena och strama formspråk gör att den är lätt att placera i hemmets alla rum. Dess bredd på 89cm gör dessutom att den verkligen tar sin plats i rummet och hamnar i blickfånget. Ställ i ett större fönster eller inne i rummet på en byrå eller bänk. Finns i färgerna vit och grå.​Storm finns även i andra utföranden.Levereras med grå/vit textilkabel + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår.PS! På den sista miljöbilder visar fler ljusstakar i serien "Storm". 
 • Värmeljusstake Ancient Grå/Brun

  Värmeljusstake Ancient Grå/Brun
 • Iittala - SÅLD Ljusstakar Festivio 2 st

  Iittala - SÅLD Ljusstakar Festivio 2 st
  Två stycken Festivo ljusstakar formgiven av Timo Sarpaneva för Iittala.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad
 • Bainbridge fönsterpendel (Råmässing)

  Bainbridge fönsterpendel (Råmässing)
  Bainbridge fönsterpendel i råsilver eller råmässing, 2m textilsladd med takkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Alex 9-armad metallljusstake LED (Vit)

  Alex 9-armad metallljusstake LED (Vit)
  Alex är en stilren och elegant ljusstake med 9st armar. Den är tillverkad av metall, har en lackad finish och är lätt att placera ut i hemmet. När ljusstaken är tänd sprids ett mjukt, behagligt och stämningsfullt ljus som garanterat kommer skapa julkänsla i interiören. Placera på fönsterkarmen eller låt den stå på en byrå eller bänk.Levereras med sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår.
 • ERNST Ernst ljusstake 45 cm Svart

  ERNST Ernst ljusstake 45 cm Svart
 • Ljusstake Collet höjd 7,5 cm

  Ljusstake Collet höjd 7,5 cm
  Ljusstake av glas.
 • Royal Copenhagen - Blue Fluted Mega Ljusstake 12 cm

  Royal Copenhagen - Blue Fluted Mega Ljusstake 12 cm
  Royal Copenhagen Blue Fluted Mega ljusstake 12 centimeter är vacker i sig själv men harmoniserar så väl även med den större modellen som med alla de övriga delarna ur Royal Copenhagens breda sortiment. Modellen är inspirerad av en klassisk mässingsljusstake.Blue Fluted Mega med sina grafiska, förstorade delar av det ursprungliga B
 • Vintage - SÅLD Blå 5-armad Ljusstake Guldkroken

  Vintage - SÅLD Blå 5-armad Ljusstake Guldkroken
  5-armad Ljusstake i blå glasyr, formgiven av Märta Grunditz för Guldkroken i Hjo.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omf
 • Fönsterlampa Ven

  Fönsterlampa Ven
  Markslöjd fönsterlampa Ven. 3,5m sladd med strömbrytare på sladden. Liten lamphållare (E14). Max 40W glödljus eller motsvarande styrka i halogen, lågenergi eller LED. Höjd 25 cm, diameter 12 cm.
 • Fönsterlampa Alexis 15cm

  Fönsterlampa Alexis 15cm
  Den vackra fönsterlampan Alexis har en enkel design och ett mjukt intryck. Lampan är i sammet med en underbar franskant. Fönsterlampan har en 3,5 meter lång vit sladd med stickkontakt. Höjd 22 cm, Ø 15 cm. Sockel E27. Max 25 W.
 • Vintage - SÅLD Ljusstakar Scandia Malm

  Vintage - SÅLD Ljusstakar Scandia Malm
  Ett par mässingsljusstakar från Scandia Malm.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad rekla
 • KLONG Gloria ljusstake, stor mässing

  KLONG Gloria ljusstake, stor mässing
 • Knot Ljusstake Single Keramik Brun

  Knot Ljusstake Single Keramik Brun
 • Björn Wiinblad - Tulip Ljusstake 18 cm Smoke

  Björn Wiinblad - Tulip Ljusstake 18 cm Smoke
  Tulip ljusstake från Bjørn Wiinblad, inspirerad av Bjørn Wiinblads egna tulpanljusstakar. Tillverkad i munblåst glas. Ljusstaken finns i tre olika höjder och kommer göra sig perfekt i ditt hem på fönsterbrädan, matsalsbordet vid dukning eller på soffbordet.
 • Lohals Fönsterlampa - Stål/Vit

  Lohals Fönsterlampa - Stål/Vit
 • Me Ljusstake Ljuslykta Gul/Lila/Rosa

  Me Ljusstake Ljuslykta Gul/Lila/Rosa
 • Pluto Produkter Sun ljusstake stor 9 cm Guld

  Pluto Produkter Sun ljusstake stor 9 cm Guld
 • Ljusstake Pagod (Grå)

  Ljusstake Pagod (Grå)
  Pagod är en adventsljusstake tillverkad i trä och målad i vit eller grå färg. Den unika och eleganta formen är skapad av Star Tradings designer Charlotte Falck. Med sina 5st medföljande ljuskällor lyser Pagod stämningsfullt upp i hemmet. Finns i olika färg och varianter
 • 101 Copenhagen Tube ljusstake Bone white 11x35 cm

  101 Copenhagen Tube ljusstake Bone white 11x35 cm
 • Julle träljusstake 4L (Vit)

  Julle träljusstake 4L (Vit)
  Julle är en vacker vit ljusstake i trä, med guldfärgade ljuskoppar och en guldstjärna på toppen. Unik och vacker ljusstake som gärna lyser upp ditt fönster eller står och sprider julkänsla på bänken i hallen. Sladdlängd: 180cm + strömbrytare.Ljuskällor ingår.
 • Stella upphäng kork (Brun)

  Stella upphäng kork (Brun)
  Stella upphäng i kork med svart sladd med takkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Gillian ljusstake (Beige)

  Gillian ljusstake (Beige)
  Gillian är en vacker träljusstake med mässingbelagda ljushållare. Adventsljusstaken har 7st ljuskällor som ger en mysig belysning och en hemtrevlig julkänsla. Placera i fönstret eller på en skänk.Ljuskällor ingår.
 • House Doctor Glee ljusstake 22 cm Amber

  House Doctor Glee ljusstake 22 cm Amber
 • Ljusstake Vinga (Beige)

  Ljusstake Vinga (Beige)
  Den perfekta ljusstaken till jul, adventsljusstaken är tillverkad i trä och målad i grå, beige, vit eller svart. Klassisk ljusbild för att skapa den perfekta julstämningen i fönster eller på en skänk. ljuskällor ingår.
 • Ljusstake Mässing 3

  Ljusstake Mässing 3
 • BRIDGE - White

  BRIDGE - White
   Fint formgiven vit adventsljusstake med metalldetaljer, som blir fin i alla fönster. Tekniskt: BRIDGE har 5 st lamphållare (sockel) och använd ljuskälla med E10 (liten sockel). Använd max 3 watt eller motsvarande i LED. Ljuskällor ingår.
 • Stelton Ora ljusstake rostfritt stål Liten

  Stelton Ora ljusstake rostfritt stål Liten
 • Ljusstake Dassel

  Ljusstake Dassel
  Detaljrik laserskuren ljusstake i trä, i formen av en båge finns silluheten av genomskärningen i ett hus, utenför huset är det träd och djur. Det lyser i ljusen på bågen. Ljusstaken är i i huvudsak omålad och vackert naturell i färgen. Dek
 • MENU Clip ljusstake vägg 34 cm Svart

  MENU Clip ljusstake vägg 34 cm Svart
 • Reflect Ljusstake 4,5 cm Krom

  Reflect Ljusstake 4,5 cm Krom
 • Notice pendel 27cm (Svart)

  Notice pendel 27cm (Svart)
  Notice pendel i robust material. Levereras med 3,5m svart textilkabel med strömbrytare och väggkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • POLSPOTTEN Bergamot ljusstake 31 cm Guld

  POLSPOTTEN Bergamot ljusstake 31 cm Guld
 • Pendel mässing 35cm Bloomingville (Mässing/guld)

  Pendel mässing 35cm Bloomingville (Mässing/guld)
  Pendel från Bloomingville som garanterat drar blickarna till sig. Designad med ett "rör" i mässingfärg och levereras med svart kabel. Du kan med fördel placera denna pendeln både i fönstret eller i taket. Kanske fler ihop i grupp över ett bord eller en bardisk.Takkontakt ingår ej.Ljuskälla ingår ej.
 • Kähler Hammershøi ljusstake 11,5 cm indigo

  Kähler Hammershøi ljusstake 11,5 cm indigo
 • Elljusstake 4 ljus trä röd (Röd)

  Elljusstake 4 ljus trä röd (Röd)
  Elljusstake 4 Led ljus trä röd 230V/IP20
 • Ljusstake borstad aluminium 30 cm

  Ljusstake borstad aluminium 30 cm
 • Line Ljusstake Svart

  Line Ljusstake Svart