Kopparlampor

Koppar har använts till många bruksföremål genom tiderna som till exempel i lampor. Det mycket på grund av grundämnets egenskaper med god värmeledning och lätt att forma i smidesverkstan. Kopparkärl i köket var vanligt förut, men nu ser man oftast dessa ståendes på hyllan som antikföremål.

Taklampor i koppar

Belysning i taket har vi i många rum men det kanske är som taklampa över matbordet som kopparlampan är vanligast. Där kan den matcha fint till köksredskap i kopparfärg. Bland taklamporna har vi hittat några som har skärm i rå koppar. Vissa lampor har vi inkluderat för att de har kopparfärgning men kanske är gjorda i nåt annat material i botten.

 • DFTP by Nordlux Artist 40 - platt LED-pendellampa, koppar

  DFTP by Nordlux Artist 40 - platt LED-pendellampa, koppar
  Attraktiv Artist 40 LED-pendellampa i kopparfärg med bred skärm Artist 40 LED-pendellampan har en elegant och modern look. Den imponerar med sin eleganta och platta lampskärm av plast. Den kopparfärgade toppen är ett attraktivt inslag. Tack vare den breda ljusfördelningen är Artist 40 idealisk för användning i köket. Plastmaterialet är lätt och bekvämt att rengöra. Belysningsstyrkan är imponerande. 1.lED-lampan på 24 W ger ett ljusflöde på 460 lumen. Det attraktiva utseendet passar perfekt in i ett modernt kök. Artist 40 ser också bra ut ovanför matbordet. LED-drivdon och textilkabel (300 cm) ingår i utrustningen. - Vinnare av Red Dot Award 2017
 • Kartell - Bloom Taklampa S2 Guld/Brons/Koppar

  Kartell - Bloom Taklampa S2 Guld/Brons/Koppar
  Design Ferruccio Laviani for Kartell Koncept Vad skulle du säga till att ha ett blomsterarrangemang hängandes över bordet? Gruppen med blomlampor från Kartell är nu utvidgad med denna lampa i två storlekar, en stor taklampa och en liten där båda kan sättas på både vägg och i tak. Lamporna kommer i nya sofistikerade och spännande mulitfärgade nyanser som mint och lavendel eller som i denna eleganta transparanta i kristall. OBS – Till Bloom-serien ska man räkna med en halvtimme till att sätta ihop lampan. Importören rekommenderar att man köper de rätta verktygen till denna process.
 • Lodes - Kelly Cluster Sphere Taklampa Koppar/Brons

  Lodes - Kelly Cluster Sphere Taklampa Koppar/Brons
  Design Andrea Tossetto for Studia Italia Design Koncept Kelly Cluster Sphere Taklampa Koppar/Brons från Studio Italia Design, är en fin och konstnärlig lampa, som ändå är väldigt enkel i sin form och sitt uttryck. SO5 Taklampa med en diameter på 60 cm passar perfekt över matbordet, där man önskar ett vackert ljus som inte bländar. Detta beror på en glasplatta som döljer glödlampan och som säkerhetsställer ett mjukt ljus som sprids över hela bordet. Det är Italiensk designbelysning där endast de bästa materialen används för att uppnå hög kvalitet och spännande finish. Genom åren har Studio Italia upparbetat en fabelaktig stab med de bästa designers, arkitekter och ingenjörer som bidrar med spännande och snygga lösningar. Kelly Cluster Sphere Taklampa Koppar/Brons är en del av den rad produkter som inte följer de vanliga normera och vågar vara sin egen.
 • Lodes - Kelly SO5 Taklampa Ø60 Koppar/Brons

  Lodes - Kelly SO5 Taklampa Ø60 Koppar/Brons
  Design Andrea Tossetto for Studia Italia Design Koncept Kelly SO5 Taklampa Ø60 i Koppar/Brons från Studio Italia Design, är en fin och konstnärlig lampa, som ändå är väldigt enkel i sin form och sitt uttryck. SO5 Taklampa med en diameter på 60 cm passar perfekt över matbordet, där man önskar ett vackert ljus som inte bländar. Detta beror på en glasplatta som döljer glödlampan och som säkerhetsställer ett mjukt ljus som sprids över hela bordet. Det är Italiensk designbelysning där endast de bästa materialen används för att uppnå hög kvalitet och spännande finish. Genom åren har Studio Italia upparbetat en fabelaktig stab med de bästa designers, arkitekter och ingenjörer som bidrar med spännande och snygga lösningar. Kelly SO5 Taklampa Ø60 i Koppar/Brons är en del av den rad produkter som inte följer de vanliga normera och vågar vara sin egen.
 • DCW - 312 Plafond Svart/Koppar Lampe Gras

  DCW - 312 Plafond Svart/Koppar Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 312 Plafond Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och sedan dess har familjen bara växt. Tänkt till kontor och industri var serien helt unik, med sin enkla, robusta och ändå ergonomiska design. Den grundläggande formen är antingen med skruvar eller svetsfogar. Det funktionella och estetiska som utstrålas av 312 Plafond Svart/Koppar och särskilt utformningen av enskilda detaljer såsom armar, lampfot, och beslag är fantastiskt originella, genomtänkta och långt före sin tid. Le Corbusier blev tidigt förförd av den moderna designen på lampan GRAS och använde sig flitigt av lamporna i sina projekt. Idag har lampan Lampe Gras blivit ett eftertraktat samlarobjekt i världen, särskilt i Frankrike, USA och Japan. Bernard Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.
 • Näve Explosion - taklampa med kopparkulor

  Näve Explosion - taklampa med kopparkulor
  Explosion - en extravagant pendelarmaturPendelarmaturen Explosion lever upp till sitt namn, för det är effekten av de kopparglänsande och klara sfärerna som sprider sig explosivt från insidan till utsidan på stödstängerna. Mellan de många sfärerna i olika storlekar sitter tio halogenlampor (G9 - ingår ej) som får hela konstverket att lysa och förvandlar pendellampan med en diameter på 65 cm till ett imponerande blickfång i rummet.
 • DCW - 322 L Taklampa Rund Rå Koppar/Vit Lampe Gras

  DCW - 322 L Taklampa Rund Rå Koppar/Vit Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept OBS! Skärmen du får hem har ingen patinering. Den är nyproducerad och har inte utsatts för syre, som är medverkande i patineringen. Det är en process som sätts igång när lampan packas upp och används. När du beställer lampan i ´Rå Koppar´ får du en lampa som är obehandlad och patineringen kommer därför att ske snabbt, i motsättning till en lampa som har fått en lackering. Ytan påverkas av luftfuktighet, matos, eventuellt regnvatten och dylikt. Och därför kan man inte sätta en exakt tidsram för hur snabbt patineringen kommer att ske. Man kan dock se redan efter 14 dagar att den råa kopparen har fått en mörkare färg. 322 L Taklampa Rund Rå Koppar/Vit är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och sedan dess har familjen bara växt. Tänkt till kontor och industri var serien helt unik, med sin enkla, robusta och ändå ergonomiska design. Den grundläggande formen är antingen med skruvar eller svetsfogar. Det funktionella och estetiska som utstrålas av 322 L Taklampa Rund Rå Koppar/Vit och särskilt utformningen av enskilda detaljer såsom armar, lampfot, och beslag är fantastiskt originella, genomtänkta och långt före sin tid. Le Corbusier blev tidigt förförd av den moderna designen på lampan GRAS och använde sig flitigt av lamporna i sina projekt. Idag har lampan Lampe Gras blivit ett eftertraktat samlarobjekt i världen, särskilt i Frankrike, USA och Japan. Bernard Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.
 • DCW - 323 L Taklampa Rund Koppar Lampe Gras

  DCW - 323 L Taklampa Rund Koppar Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 323 L Taklampa Rund Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och sedan dess har familjen bara växt. Tänkt till kontor och industri var serien helt unik, med sin enkla, robusta och ändå ergonomiska design. Den grundläggande formen är antingen med skruvar eller svetsfogar. Det funktionella och estetiska som utstrålas av 323 L Taklampa och särskilt utformningen av enskilda detaljer såsom armar, lampfot, och beslag är fantastiskt originella, genomtänkta och långt före sin tid. Le Corbusier blev tidigt förförd av den moderna designen på lampan GRAS och använde sig flitigt av lamporna i sina projekt. Idag har lampan Lampe Gras blivit ett eftertraktat samlarobjekt i världen, särskilt i Frankrike, USA och Japan. Bernard Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.

Vägglampor i koppar

Belysning i hall, korridor eller över sängen ger mysigt och hemtrevligt ljus. Det finns vägglampor som är helt tillverkade i koppar och har en rå framtoning medan andra är i stål och har färgning som kallas koppar. Här kommer några tips på kopparvägglampor man kan beställa på nätet.

 • 204 Vägglampa Svart/Rå Koppar - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Rå Koppar - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Rå Koppar är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älskade världen över. Model 204 Vägglampa är designad med syfte
 • EGLO LED-vägglampa Passa i brunt-koppar, två ljuskällor

  EGLO LED-vägglampa Passa i brunt-koppar, två ljuskällor
  Uppåt och nedåt lysande LED-vägglampa Passa Den här trendiga och stilfullt utformade vägglampan är en absolut berikning för det modernt inredda vardagsrummet, eftersom den är ett absolut blickfång tack vare sin tvåfärgade design och den moderna, tydliga formen. Men armaturen, som kallas Passa, inspirerar inte bara med sin design utan även med sin ljuseffekt, eftersom LED-ljuset avges i lika delar från de två öppningarna i toppen och botten och skapar ett särskilt behagligt ljus.
 • Elstead Vägglampa EMILY, med kopparpatina

  Elstead Vägglampa EMILY, med kopparpatina
  Handgjort vägglampa EMILY - made in England Vägglampan EMILY har en mycket stilren utformning som understrykas av det tätt slingrande bandet runt lampkroppen. Ytan av patinerad koppar ger lampan ett antikt utseende. Lampskärmarna av opalglas garanterar en god och angenäm ljusspridning.
 • 204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älskade världen över. Model 204 Vägglampa är designad med syf
 • Selène Kopparfärgad insida - Scudo LED vägglampa

  Selène Kopparfärgad insida - Scudo LED vägglampa
  Fantastiskt vacker Scudo LED-vägglampa med vackert kopparblad på insidan Scudo är perfekt formad, med varje visuell touch till synes perfekt. Det är inte den enda anledningen till att LED-vägglampan är så elegant, men det är en starkt bidragande faktor. Den invändiga ytan med kopparblad ska inte förglömmas, den harmonierar vackert med den svarta utsidan och skapar framför allt fantastiska ljusreflexer som utstrålar ren mysighet. Tack vare den LED-teknik som kännetecknar Scudo blir det möjligt att belysa rummet med låg energiförbrukning, vilket naturligtvis är en punkt som anses vara mycket viktig i dag. Ett riktigt blickfång i moderna miljöer!
 • Modern vägglampa koppar med flexarm - Brescia Combi

  Modern vägglampa koppar med flexarm - Brescia Combi
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable,Nej, utan sladd och stickpropp Modern vägglampa i koppar, som är lätt att kombinera med en slående eller enkel lampskärm: du kan välja hur du dekorerar din vägglampa! Läslampan har en integrerad LED 2V-modul och du kan använda den flexibla armen för att justera LED-läslampan i den riktning du vill. Med 3000 Kelvin och 120 lumen är lampan perfekt att använda på kvällen och dagen. Denna Brescia är lätt att använda tack vare på/av-knapparna på lampans monteringsplatta. Detta gör det möjligt att manövrera lampan och läslampan separat. Komplettera Brescia med en ljuskälla med E27 som passar upp till max 60 Watt. Obs: detta ingår inte men du kan enkelt beställa det i vår webshop. Lampan har ett djup på 20 cm och en höjd på 33 cm. Den justerbara armen har en längd på 22 cm. Monteringsplattan har en längd på 10 cm och en bredd på 10 cm. Hitta en snygg lampskärm och komplettera din inredning med denna Brescia Combi!
 • 304 Vägglampa Vit/Vit/Koppar - Lampe Gras

  304 Vägglampa Vit/Vit/Koppar - Lampe Gras
  Lampe Gras N304 - Vit-kopparÅr 1922 designade Bernard-Albin Gras en serie lampor för användning på kontor och i industriella miljöer. GRAS-lampan, som den senare kom att kallas, var nyskapande i sin enkla, robusta men ändå mycket ergonomiska design.
 • Kögl Vägglampa Quadrangolo koppar, 32,5 x 32,5cm

  Kögl Vägglampa Quadrangolo koppar, 32,5 x 32,5cm
  Kvadratisk Quadrangolo vägglampa i strålande höstfärger Den eleganta Quadrangolo vägglampan dekorerar inte bara vilken vägg som helst, utan kan också användas som en elegant taklampa i strålande höstfärger. Kombinationen av en tilltalande glaskropp och en högkvalitativ finish av hamrad metall är det som gör denna vackra pjäs så tilltalande. Detta skapar en magisk slöja av ljus över rummet, som Quadrangolo-vägglampan visuellt förstärker. Armaturen har ett klassiskt och modernt utseende på samma gång och understryker inredningen på ett sofistikerat sätt

Kopparfärgade golvlampor

I vardagsrummet eller läshörnan kanske du behöver belysning bredvid fåtöljen eller soffan. Då är golvlampan med arm eller riktbart lamphuvud en bra lösning. För dig som vill ha kopparton på lampan har vi letat fram några som skulle kunna passa.

 • Slamp Flora - designergolvlampa, koppar

  Slamp Flora - designergolvlampa, koppar
  Formskön designer-golvlampa Flora Hos denna golvlampa har designern Zanini de Zanine låtit sig inspireras av blomblad, för så ser elementen med metallytan, som sitter mot plastdiffusorn, ut. Den är inte bara snygg, utan bidrar när den lyser också till en unik ljusbild, som kännetecknas av reflektioner och ett spel av ljus och skugga. Visioner designer-lampa made in Italy - Slamp Den italienska designer-smedjan Slamp med säte i Rom grundades i början av 1990-talet av Roberto Ziliani. Ziliani arbetade redan kreativt när han upptäckte sin passion för ljusets möjligheter. Högsta krav på material, bearbetning och kvalitet Särskild vikt lägger man hos Slamp på utvecklingen av moderna material. Utöver naturliga och traditionella material som läder, koppar, kristall och rostfritt stål arbetar Slamp med exklusiva material de själva har patent på, som Cristalflex®, Opalflex® eller Lentiflex®. Med dem kan vackra ljuseffekter skapas. Exempelvis ser Lentiflex® ut som vatten som ändrar färg beroende på synvinkeln. Dessa egenutvecklade material och ljuset i dem kommer tydligt till uttryck hos Slamp. De har en hög grad av innovation, kreativitet och originalitet, liksom en uttalad känsla för ljusets effekter.
 • Paulmann Tvåflammig golvlampa Haldar i vit/koppar

  Paulmann Tvåflammig golvlampa Haldar i vit/koppar
  Haldar – en tvåflammig golvlampa i dekorativ design Golvlampan Haldar med den moderna formen och tilltalande färgen är mycket mer än bara en funktionell ljuskälla: den är också en fantastisk inredningsaccessoar. Den är stilren med enkla former, men det är kombinationen av koppar och vit som gör lampan till ett dekorativt blickfång. Båda skärmarna är fäst vid stativet på olika höjder och kan justeras individuellt så att ljuset kan riktas optimalt och efter situationen. Speciellt praktiskt är: Båda ljuskällor kan tändas och släckas individuellt med hjälp av den i stativet integrerade brytaren.
 • DCW - 411 Golvlampa Svart/Svart/Koppar Lampe Gras

  DCW - 411 Golvlampa Svart/Svart/Koppar Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 411 Golvlampa Svart/Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och sedan dess har familjen bara växt. Tänkt till kontor och industri var serien helt unik, med sin enkla, robusta och ändå ergonomiska design. Den grundläggande formen är antingen med skruvar eller svetsfogar. Det funktionella och estetiska som utstrålas av 411 Golvlampa Svart/Svart/Koppar och särskilt utformningen av enskilda detaljer såsom armar, lampfot, och beslag är fantastiskt originella, genomtänkta och långt före sin tid. Le Corbusier blev tidigt förförd av den moderna designen på lampan GRAS och använde sig flitigt av lamporna i sina projekt. Idag har lampan La Lampe GRAS blivit ett eftertraktat samlarobjekt i världen, särskilt i Frankrike, USA och Japan. Bernard Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.
 • Vibia Mayfair - LED-golvlampa, koppar blank

  Vibia Mayfair - LED-golvlampa, koppar blank
  Accentuerande LED-golvlampa Mayfair i den trendiga färgen koppar Designen av den glamorösa golvlampan Mayfair kommer från designern Diego Fortunato, som arbetar för den spanska lamptillverkaren Vibia. Den består av en rund fot, en fin lampstång och en formskön lampskärm. Ljuskällan består av två LED-remsor vars varmvita ljus mildt dämpas av polykarbonatdiffusorn i lampskärmen. Detta skapar en hemtrevlig ljus atmosfär i rummet som bjuder in alla att stanna. Om detta inte är tillräckligt bekvämt för dig kan du justera ljusstyrkan på Mayfair med hjälp av den optiska sensorn som är integrerad i armaturhuvudet. Tack vare den glänsande kopparskuggan som omsluter hela armaturen passar den perfekt till en modern inredningsstil.
 • Belid - Diablo Golvlampa Ø500 Koppar Belid

  Belid - Diablo Golvlampa Ø500 Koppar Belid
  Design Joakim Fihn för Belid Koncept Golvlampan Diablo i färgkombinationen Copper är en mycket fin och dekorativ lampa. Unik design blandat med en vacker och exklusiv färgkombination. En eminent lampserie som består av både taklampor, bordslampor och golvlampor. Serien är designad i metall från vår svenska tillverkare Belid. Golvlampan Diablo är en vacker och lite majestätisk lampa som kommer att göra sig bra i hörnet av vardagsrummet, på kontoret eller på fåtöljen eller soffan. Den dekorativa designen gör att den passar fint in i många skandinaviska hem.
 • Tom Rossau - Melt Golvlampa Koppar Tom Dixon

  Tom Rossau - Melt Golvlampa Koppar Tom Dixon
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Koncept Melt Golvlampa Koppar är en del av Tom Dixons uppdrag att designa, belysa och inreda framtiden. Detta uppdrag har än en gång gett oss ett vackert urval av spännande lampor i Melt-serien. Vakuummetallisering är den avancerade teknik som har gett oss golvlampan Melt Copper. Det här är det fantastiska slutresultatet av de experiment som den galne belysningsgeniet Tom Dixon lyckas förvandla inför våra ögon. När Melt är släckt hänger den med sin hemliga spegelyta som en gyllene metallklump av härdad metall. När ljuset tänds är det den inre glöden som plötsligt framträder på näthinnan och trollbinder oss. Det är det lovande svenska designkollektivet Front som har fått äran att ge liv åt Melt tillsammans med Tom Dixon. Detta fantastiska samarbete är en perfekt matchning för Dixons unika och excentriska brittiska ådra och hans oändliga universum av kreativitet. Note: Lampan ändrar utseende när den är tänd - Från en spegelfinish när den är släckt, till en transparent look som framhäver det spännande färgspelet när den är tänd. Note: Tom Dixon-lampor levereras med både EU- och UK-kontakter - Du hittar EU-kontakten inuti UK-kontakten.
 • Vintage golvlampa på bambustativgrön med koppar - fat

  Vintage golvlampa på bambustativgrön med koppar - fat
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Detta är en sådan lampa som omedelbart lämnar ett outplånligt intryck på din interiör! Barrel är en vintage handgjord golvlampa som ger din interiör en elegant twist! Denna industriella vintage golvlampa på tre ben sticker genast ut för sin speciella lampskärm. Den gröna färgen i kontrast till kopparinredningen och ståltrådarbetet gör denna design unik. Lampan är 143 cm hög, en stående yta på 70 cm och har en 220 cm lång kabel med fotomkopplare. Lampan är också dimbar via en extern dimmer (dimmer ingår ej). En ljuskälla med en E27-anslutning (max. 40 watt) passar in i tunnan, men den måste fortfarande beställas separat. Eftersom denna lampa är handgjord är varje lampa unik. Fyll dina glömda" hörn med en riktig blickfång. Skaffa den här spännande atmosfärstillverkaren nu och gör din interiör komplett! 700 mm x 1430 mm"
 • Golvlampa svart med koppar 3-ljus - Mesh

  Golvlampa svart med koppar 3-ljus - Mesh
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp En riktig trendsättare, denna golvlampa i mesh. Snyggt färdig i koppar med svart fixtur. Golvlampan är en riktig blickfångare och tack vare finishen ger den en vacker ljuseffekt i ditt vardagsrum eller sovrum. Han har en höjd av 158 cm. Foten har en diameter på 23 cm. Varan levereras med en kabel med en längd på 250 cm. Lampan är dimbar för att skapa ännu mer atmosfär (dimmer ingår inte). Gör den komplett med 3 ljuskällor som passar i en E14 -armatur (vardera max 40 Watt). Mesh är en verklig tillgång i till exempel vardagsrummet eller i sovrummet som en atmosfärisk lampa. 365 mm x 230 mm x 1580 mm

För- och nackdelar med koppar som material i lampor

Allt här i världen har sina för- och nackdelar. Du kanske redan vet om vissa av dessa när det gäller lampor tillverkade i koppar. Vi ser dessa:

Fördelarna

Motståndskraftigt mot korrosion. Allt som har kontakt med syre i luften utsätts för korrosion. En fördel som koppar har är att den genomgår en naturlig oxidering och får ett grönt lager som kallas för patina. En utomhuslampa i koppar är alltså blank från början, men blir grönare med tiden. Det gröna lagret skyddar kopparn från att brytas ned.

Lång hållbarhet. Även om produkter tillverkade i koppar kan kosta en slant extra kommer det att vara en bra investering för dig. Kopparlampan står emot slitage bra och på lång sikt är det ett bra köp.

Nackdelar

Hög prislapp. Att köpa en lampa kanske inte påverkar sparbufferten allt för mycket. Ska du däremot köpa många lampor kommer det bli ganska dyrt om alla är gjorda i koppar. Tänk dock på fördelen med hållbarheten.

Kräver särskilda rengöringsprodukter.Om du inte vill ha patina och tänker dig rengöra din kopparlampa utan att förstöra glansen, då måste du köpa speciella rengöringsmedel. Använd inga medel baserade på ammoniak eller syra.

Om du är på jakt efter en taklampa i metall men vill ha mer åt det guldiga hållet i färgnyans kan du hämta inspiration i denna guide till taklampor i mässing.