Plafond

En plafond är en platt taklampa som ger ett mjukt ljus som sprids i hela rummet. Vanliga platser för takplafonder är i vardagsrum eller i sovrum. Alla plafonder är platta och ligger tätt mot taket.

Takplafond i olika material

Materialet i en takplafondslampa kan vara lite olika och ibland kombinerat. Vanligt förekommande material är kristall, glas och plafond i tyg.

Som ljuskälla är det mer och mer vanligt med LED. Det ger en lägre strömförbrukning, längre hållbarhet och mindre förlust av energi genom värme. Taklampan ska ju ge ljus, inte uppvärmning.

Brett utbud av plafonder online

Här hittar du ett urval av plafondlampor från flera kända varumärken. Se om du hittar en snygg plafond du tror passar hemma hos dig. Kanske en kristallplafond om du vill skapa lite lyxkänsla.

Populärt inom plafond

 • Pasteri 57cm (Vit)

  Pasteri 57cm (Vit)
  Pasteri är en behaglig och diskret plafond som passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Den är ett fint inslag i det moderna hemmet, men passar bra i de flesta interiörer. Lampan är tillverkad av stål och har en utsmyckande fin skärm i textil. Den är försedd med 3st ljuskällor som tillsammans bidrar till ett bra ljus och en jämn ljusspridning. Lampan sprider ett behagligt och bländfritt ljus och smälter lätt in bland övrig inredning. Koppla gärna till en dimmer för att kunna tona ner belysningen och bestämma önskad ljusstyrka i rummet. Finns i färgerna grå och vit. Ljuskällor ingår ej. 
 • Plafond Ø 42 cm

  Plafond Ø 42 cm
  En härlig plafond i tyg från PR Home. Plafonden finns i flera olika färger. Tyget i sig har en ljuddämpande effekt, vilket gör plafonden utmärkt i exempelvis ett barnru
 • 312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras

  312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 312 Plafond Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och&hellip:
 • MINNIE takplafond

  MINNIE takplafond
  Takplafond av krinklat tyg och metallstomme. MINNIE är en stilren takplafond som sprider ett mysigt sken i ditt hem. Lampan är jordad, klass 1. På grund av EU-regler behövs en separat takkontakt i vissa länder. Takkontakten ska vara jordad (klas

Fler tips på plafond

 • Imago 1E plafond (Svart)

  Imago 1E plafond (Svart)
  Imago är en plafond som garanterat hamnar i blickfånget med dess rektangulära former och moderna deisgn. Armaturen består av en rund opalglaskupa som omger ljuskällan och bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Imago finns även i flera andra varianter som går bra att kombinera med för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Lampan passar lika bra till att belysa ett kök, som ett vardagsrum eller en mindre entré. Tillverkad av stål i svart finish.Ljuskälla ingår ej.
 • Solar 1 plafond (Svart)

  Solar 1 plafond (Svart)
  Solar är en elegant och modern takplafond som ger rummet ett bra ljus, samtidigt som den är en smyckande inredningsdetalj. Den är tillverkad av stål i svart finish och består av en vit glaskupa som omger ljuskällan och bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Fin att placera flera på rad i hallen, sovrummet eller ensam som en smyckade detalj. Solar finns även i flera andra varianter som är snyggt att kombinera med varandra för ett helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • Scan Lamps Molekyl 66910-25 mattmäss/vit

  Scan Lamps Molekyl 66910-25 mattmäss/vit
  Modern takplafond i matt mässing/vitt Modern takplafond i mattborstad mässing och opalvita glas. Till Molekyl plafond behöver du 7 ljuskällor med G9-sockel (ingår ej). Krok
 • Slim LED 38cm (Vit)

  Slim LED 38cm (Vit)
  Slim är en diskret plafond som är optimal i det rum där det önskas ett bra ljus utan att lampan drar allt för mycket uppmärksamhet till sig. Den har ett fäste i metall och en rund kupa i högkvalitativ plast som omger ljuskällan och bidrar till ett behagligt och bländfritt ljus. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som sprider ett varmvitt ljus och som dessutom är dimbart i tre steg. Dimra enkelt lampan via väggströmbrytaren till den ljusstyrkan som passar. Då Slim endast hänger ner 6cm från taket så passar den perfekt att placera även i trängre utrymmen, så som i garderoben, trappen eller förrådet.Slim finns även i en mindre storlek.Integrerad LED-belysning.
 • Rocks 74 LED Plafond Black - Grossmann

  Rocks 74 LED Plafond Black - Grossmann
 • Favoria Plafond Smart Home Ø39 White/Opal - Lindby

  Favoria Plafond Smart Home Ø39 White/Opal - Lindby
 • Nursah PlafondØ62 Chrome/Violett - Lindby

  Nursah PlafondØ62 Chrome/Violett - Lindby
  Nursah PlafondØ62 Chrome/Violett - Lindby
 • Linox plafond (Silver)

  Linox plafond (Silver)
  Linox är en modern plafond med en stilren design, gjord av metall och plast. Ljuskällan som omfångas av den vita skärmen ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i vardagsrummet, sovrummet, hallen eller köket. Integrerad LED på 52W med 4800Lm. Medföljer fjärrkontroll för att kunna justera färgtemperaturen från 2700K- 6500K.Linox finns även i andra varianter.
 • Plafond Vanja /matt mässing

  Plafond Vanja /matt mässing
  Plafond i metall och opalfärgat glas. Enkel montering i tak med krok. Ljuskälla ingår inte.
 • Loreley plafond (Silver)

  Loreley plafond (Silver)
 • Curve II Round Plafond Ø110 2700/3000K Carbon Black - Light-Point

  Curve II Round Plafond Ø110 2700/3000K Carbon Black - Light-Point
 • Mars plafond (Vit)

  Mars plafond (Vit)
 • Fit 3 plafond (Svart)

  Fit 3 plafond (Svart)
  Fit är en modern palfond i unik och minimalistisk design som passar in i de flesta interiörer. Lampan har svart takplatta och är tillverkad av stål. Den består av 3st rökfärgade glaskupor som omger ljuskällan och bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Kuporna är osymetriskt placerade, vilket skapar ett unikt och charmigt uttryck till hemmet. Fit finns även i flera andra varianter som går snyggt att kombinera med varandra. Placera förslagsvis flera på rad i hallen, vardagsrummet, sovrummet eller ensam som en smyckande detalj.Ljuskällor ingår ej.
 • Ronja plafond (Vit)

  Ronja plafond (Vit)
 • Mars 1 plafond ros (vit)

  Mars 1 plafond ros (vit)
  Snygg plafond i frostat glas, med ett härligt rosmönster. Vacker inredningsdetalj som ger ett bra ljus.Ljuskälla ingår ej.
 • Voltago plafond (Vit)

  Voltago plafond (Vit)
 • Tonara plafond (Vit)

  Tonara plafond (Vit)
 • Solar 3 plafond (Svart)

  Solar 3 plafond (Svart)
  Solar är en elegant och modern takplafond som ger rummet ett bra ljus, samtidigt som den är en smyckande inredningsdetalj. Den är tillverkad av stål i svart finish och består av 3st glaskupor, med en snygg, svart detlaj som omger ljuskällan och bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Fin att placera i hallen, sovrummet eller vardagsrummet. Solar finns även i flera andra varianter som är snyggt att kombinera med varandra för ett helhetsintryck i hemmet.Ljuskällor ingår ej.
 • Carente plafond (Vit)

  Carente plafond (Vit)
 • Vinja Plafond Black/Gold - Arcchio

  Vinja Plafond Black/Gold - Arcchio
 • Puzzle Vägg-/Plafond LED Round Single Matt Svart 2700K - Lodes

  Puzzle Vägg-/Plafond LED Round Single Matt Svart 2700K - Lodes
  Puzzle Vägg-/Plafond LED Round Single Matt Svart 2700K - Lodes
 • Plafond Palmblad

  Plafond Palmblad
  PALMBLAD plafond. Lampan monteras i tak med krokupphäng. Elanslutning med lamppropp/kopplingsplint.
 • Dolly LED plafond

  Dolly LED plafond
  Dekorativ takplafond med integrerad LED i form av kurviga stavar. Dessutom justerbar i längden och dimbar i 3-steg med hjälp av din vanliga strömbrytare. Justera mellan 100%, 50% och 25% ljusstyrka efter vad som passar för stunden. Fungerar ej ihop med väggdimmer Finns i fler varianter.
 • Plafond Rotor LED 35cm Svart/Vit

  Plafond Rotor LED 35cm Svart/Vit
  Rotor plafond från Markslöjd. Metallring med kupa i akryl. Fast ytmontage med bygel. Ojordad anslutning till kopplingsplint. Fast LED 9W ej dimbar. 120° spridningsvinkel. 450 Lumen, energiklass A. Bredd (cm) 35 Höjd (cm) 10 Djup (cm) 35 Effe
 • Clava Up Wood Vägg-/Plafond Medium Oak - Umage

  Clava Up Wood Vägg-/Plafond Medium Oak - Umage
  Design Søren Ravn Christensen för UMAGE Koncept Clava Up Wood Vägg-/Plafond Medium Oak är en stilfull lampa som är tillverkad av laser skurna lameller i trä. Lampan är ytterst dekorativ i sig själv,&hellip:
 • Industriële plafondspot messing met hout 2-lichts - Shanti

  Industriële plafondspot messing met hout 2-lichts - Shanti
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included 640 mm x 290 mm x 290 mm
 • Gamma LED plafond

  Gamma LED plafond
  Kupan på den rektangulära lampan är vit och den omges av en grå ram. Ljusflöde och färgtemperatur kan justeras steglöst med fjärrkontrollen. Integrerad LED 13,5 W, ljusflöde 1600 lm och färgtemperatur 2700–6000K.
 • Hunter 2 plafond (Svart)

  Hunter 2 plafond (Svart)
  Hunter är en modern plafond med en stilren design, gjord av metall. Ljuskällorna som omfångas av dem runda glasen ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i hallen eller vardagsrummet. Ljuskällor ingår ej.Hunter finns i fler varianter.
 • Periot 3 spot (Svart)

  Periot 3 spot (Svart)
  Periot är en plafond som garanterat hamnar i blickfånget med dess skandinaviska och moderna deisgn. Armaturen är tillverkad av stål i svartlackerad finish, har trädetaljer vilket bidrar till en hemtrevlig atmosfär och består av 3st ljuspunkter. Varje ljuspunkt har en stilren skärm med vit insida som omger ljuskällan och bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Periot passar lika bra till att belysa ett kök, som ett vardagsrum eller en entré.Periot finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskällor ingår ej.
 • CRUX - PENDANT

  CRUX - PENDANT
  Iögonfallande taklampa med fem svarta metallarmar, CRUX är taklampan som sticker ut lite extra. Den imponerande storleken om 117cm i diameter ger ett intryck som består. Kolla även in CRUX plafond för att matcha designen. Tekniskt: Lampan kräver fem glödlampor med stor sockel (E27) om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej.
 • Verno 3 plafond (Vit)

  Verno 3 plafond (Vit)
  Verno är en modern plafond med en elegant design, gjord av metall. Ljuskällorna som placeras i varje lamphållare av mässing kommer ge en fin och bra ljusspridning i rummet Placera förslagsvis i hallen, köket eller vardagsrummet. Ljuskällor ingår ej.Verno finns i fler varianter.
 • 302 Plafond Svart/Rå Koppar - Lampe Gras

  302 Plafond Svart/Rå Koppar - Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 302 Plafond Svart/Rå Koppar/Vit är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin&hellip:
 • Designline Tube Kit LED 3 Plafond 2m Black - Antidark

  Designline Tube Kit LED 3 Plafond 2m Black - Antidark
  Koncept Designline Tube Kit LED 3 Loftlampe 2m Black ger stor flexibilitet i belysningen. Du får här ett komplett system, bestående av skenor och spots, som är klar att monteras – antingen på k
 • Watt & Veke Anna 40 Vägg- och Taklampa Vit

  Watt & Veke Anna 40 Vägg- och Taklampa Vit
  Koncept: Anna Design: Watt & stor har framgångsrikt samarbetat med Anna Hörling, som har skapat den ekologiska lampserien Anna, designad 2010 med syftet att skapa en diskret men vacker taklampa. Denna lampa är särskilt lämplig för ett sovrum eller hall, där det inte alltid är praktiskt med en hängande taklampa. Lampskärmen täcker vackert lampans konstruktion och det mjuka bomullsmaterialet, ger designen ett molnlikt och lätt uttryck. Lampan finns som taklampa, i tre storlekar, så den kan passa i olika rum. Den stoppade designen ger lampan ett modernt och levande uttryck som du kan använda i rum där du behöver koppla av.
 • Foscarini Caboche Plus Taklampa LED Grå

  Foscarini Caboche Plus Taklampa LED Grå
  Design: Patricia Urquiola & Eliana Gerotto för Foscarini Koncept: Caboche plus. En helt ikonisk och klassisk lampa som utstrålar kvalitetsdesign. Lampan skapar en unik och elegant markera i rummet där den placeras. Denna vackra lampa från Foscarini är gjord av bollar av akryl som ger den ett exklusivt utseende. Lampskärmen i matt glas garanterar ett diffust ljus uppåt och nedåt. Med den nya plusversionen av Caboche introducerar Foscarini också några förbättringar av denna redan extraordinära lampa. Kroppen som håller akrylkulorna visas nu i ett "sicksack" -mönster vilket innebär att kroppen inte längre skuggar glödlampan, som det var fallet med den gamla modellen. Monteringssystemet har också uppgraderats för att göra det lättare att montera akrylkulorna på kroppen. Sist men inte minst har LED-modulen också uppgraderats så att ljuset från lampan blir vackrare än någonsin tidigare. Caboche plus finns som taklampa , bord , tak och vägglampa . Alla modeller finns i den klassiska transparenta färgen, men det är också möjligt att välja den vackra nya grå färgen. Med de många alternativen som Caboche erbjuder är det enkelt att dekorera denna stilistiska och vackra lampa i hemmet.
 • Luceplan Hope Taklampa D66/12P

  Luceplan Hope Taklampa D66/12P
  Design: Franciso Gomez & Paolo Rizzatto för LuceplanKoncept:Luceplan designar enastående och exceptionellt vackra designlampor, som är populära i hela världen. Den stilsäkra Hope-serien har blivit en designikon för Luceplan.Designarna bakom Hope hämtade sin inspiration till lampans design i en diamants vackra form och ljusspel. Hope-serien är också inspirerad av traditionella kristallkronor och Luceplan har omtolkat konceptet med moderna material och en sofistikerat nytänkande teknik.De tunna Fresnel-linserna är producerade i det speciella materialet polycarbonat och är specialslipat på ett sådant sätt att ljuset från ljuskällan reflekteras på samma sätt som de tusentals reflexionerna från en prisma. Detta ger ett kristallaktigt och kraftfullt ljus, som ger lamporna en fantastisk särprägling. De återskapar en behaglig, glittrande och festlig atmosfär, oavsett hvar lamporna placeras.  Luceplan menar att ljus ger liv och att en bra belysning är en nödvändighet. Vi människor har behov för belysning för att lysa upp våra allra viktigaste stunder tillsammans. För Luceplan kan detta uppfyllas via en kombination av 3 faktorer; erfarenhet, forskning och innovation! Ljus är något av det mest fundamentala i vår inredning, men ljuset har också många andra positiva effekter. De senaste åren har flera forskare riktat uppmärksamheten mot alla de hälsomässiga fördelarna och egenskaperna ljuset kan ha. Fler och fler människor, speciellt i här i mörka norden, har faktiskt tendenser till att bli vinterdeprimerade på grund av avsaknaden av ljus. Det är ännu ett exempel på vikten av, och vilken roll, ljuset spelar på flera områden i livet.Det finns många olika varianter av den utmärkta Luceplan Hope serie, allt från pendlar, taklampor, golv- och vägglampor och du kan hitta allihop i vår seriekategori.Alla Hope-modellerna sänds omonterade för att undgå skador på de känsliga linserna, men lamporna är ytterst lätta att montera. Se evt. hur du monterar lamporna i vår video, som du hittar bland bilderna på hemsidan. Få mer inspiration här www.luceplan.com
 • Otis Led (Opal)

  Otis Led (Opal)
  Otis är en stilren plafond i enkel design som passar bra i de flesta olika inredningsstilar. Lampan kan enkelt placeras i ett vardagsrum, allrum eller förråd förslagsvis. Armaturen är försedd med integrerad LED på 2050 lumen och avger den mängd grundbelysning som krävs.Otis finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Integrerad-LED belysning.
 • Salsa LED plafond

  Salsa LED plafond
  Salsa är en synbar och markant taklampa i matsvart finish som kan placeras stortset överallt i det moderna hem. Ljusstyrkar kan inställas i 3 steg via en vanlig väggkontakt. Ljusfärg kan inställas direkt på armaturen i 3 olika styrkar. och färgtemperatur 2300, 3000 och 4000 K.
 • Flourish Hue Plafond Bluetooth - Philips Hue

  Flourish Hue Plafond Bluetooth - Philips Hue
  Design Philips Design för Philips HUE Koncept Flourish Hue Plafond Bluetooth är från en serie frostade glaslampor som ger ett fantastiskt mjukt ljus. Den moderna och eleganta lampan är perfekt för&hellip:
 • Kubika Plafond Black - Arcchio

  Kubika Plafond Black - Arcchio
 • Design plafondlamp zwart met goud 2-lichts - Noud

  Design plafondlamp zwart met goud 2-lichts - Noud
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included 50 cm x 9 cm x 21 cm
 • ROSE PLAFOND - 43CM

  ROSE PLAFOND - 43CM
   Diskret rund plafond med elegant vit glasskärm. Skärmen mäter 43cm i diameter och har detaljer i svart metall. Vi rekommenderar: Passar bra i hall eller barnrum. Tekniskt: ROSE har lite sockel (E14) och använd max 3x18W i LED. Ljuskällor medföljer ej. Upphänging för takkrok.
 • Shay plafond (Mörkgrå)

  Shay plafond (Mörkgrå)
  Shay är en modern plafond med en stilren design, gjord av metall och plast. Ljuskällan som omfångas av den vita plasten ger en bra och fin ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i vardagsrummet, hallen, köket eller sovrummet. Integrerad LED på 16W, med 1600Lm och 3000K varmvitt ljus. Shay finns även i andra varianter.
 • Quadra Plafond Dim. S Steel/White - Lucande

  Quadra Plafond Dim. S Steel/White - Lucande
 • Pinne plafond (Vit)

  Pinne plafond (Vit)
  Pinne är en modern plafond med en elegant design, gjord av metall. Ljuskällan som omfångas av det vita, runda glaset ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis flera på rad över matbordet eller köksön. Ljuskälla ingår ej. Pinne finns i fler varianter.
 • Svean 3 Plafond White/Nickel - Lindby

  Svean 3 Plafond White/Nickel - Lindby
  Svean 3 Plafond White/Nickel - Lindby
 • Atom Trio Plafond Antique Brass - Halo Design

  Atom Trio Plafond Antique Brass - Halo Design
  Koncept Atom Trio Plafond Antique Brassär både en vacker och spännande lampa från danska Halo Design, som har mer än 20 års erfarenhet med att skapa unik och funktionell design till attraktiva p
 • Rose plafond 5L (Krom)

  Rose plafond 5L (Krom)
  Rose är en vacker och elegant plafond som blir ett riktigt smycke uppe i taket. Den är tillverkad av metall, har en förkromad finish och är försedd med fem stycken ljuskällor. Dessa ljuskällor sitter lätt synliga, omgivna av rosenformade frostade skärmar, vilket ger rummet en behaglig och mjuk ljusspridning när lampan är tänd. Rose ger ett smyckande intryck till såväl hallen som vardagsrummet eller sovrummet. Koppla den gärna till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i interiören.Rose finns även i en mindre variant med 3st ljuskällor.Ljuskällor ingår ej. 
 • Hubble Plafond/Spot 3 Lång Vit

  Hubble Plafond/Spot 3 Lång Vit
 • Veneer Plafond Ø55 Ash - Envolight

  Veneer Plafond Ø55 Ash - Envolight
 • Rose PlafondØ43 White/Black - Markslöjd

  Rose PlafondØ43 White/Black - Markslöjd
  Rose PlafondØ43 White/Black - Markslöjd
 • Kungfu plafond (Flerfärgad)

  Kungfu plafond (Flerfärgad)
  Kungfu är en rund, cylindrisk plafond i textil och passar perfekt i barnrummet. Tygskärmen är dekorerad med ett sött djurmotiv med små djur och pryder därmed barnrummet med en färgglad och glad touch i taket. Denna lampa är inte bara en dekorativ inredningsdetalj utan också användbar då den imponerar med sin starka ljusstyrka. Fritt val av ljuskälla! Lampan har E14-sockel med en maximal effekt på 13W. För extra hållbarhet rekommenderar vi en LED-ljuskälla. Ljuskälla ingår ej.