Plafond

En plafond är en platt taklampa som ger ett mjukt ljus som sprids i hela rummet. Vanliga platser för takplafonder är i vardagsrum eller i sovrum. Alla plafonder är platta och ligger tätt mot taket.

Takplafond i olika material

Materialet i en takplafondslampa kan vara lite olika och ibland kombinerat. Vanligt förekommande material är kristall, glas och plafond i tyg.

Som ljuskälla är det mer och mer vanligt med LED. Det ger en lägre strömförbrukning, längre hållbarhet och mindre förlust av energi genom värme. Taklampan ska ju ge ljus, inte uppvärmning.

Brett utbud av plafonder online

Här hittar du ett urval av plafondlampor från flera kända varumärken. Se om du hittar en snygg plafond du tror passar hemma hos dig. Kanske en kristallplafond om du vill skapa lite lyxkänsla.

Populärt inom plafond

 • Pasteri 57cm (Vit)

  Pasteri 57cm (Vit)
  Pasteri är en behaglig och diskret plafond som passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Den är ett fint inslag i det moderna hemmet, men passar bra i de flesta interiörer. Lampan är tillverkad av stål och har en utsmyckande fin skärm i textil. Den är försedd med 3st ljuskällor som tillsammans bidrar till ett bra ljus och en jämn ljusspridning. Lampan sprider ett behagligt och bländfritt ljus och smälter lätt in bland övrig inredning. Koppla gärna till en dimmer för att kunna tona ner belysningen och bestämma önskad ljusstyrka i rummet. Finns i färgerna grå och vit. Ljuskällor ingår ej. 
 • Plafond Ø 42 cm

  Plafond Ø 42 cm
  En härlig plafond i tyg från PR Home. Plafonden finns i flera olika färger. Tyget i sig har en ljuddämpande effekt, vilket gör plafonden utmärkt i exempelvis ett barnru
 • 312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras

  312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 312 Plafond Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och&hellip:
 • MINNIE takplafond

  MINNIE takplafond
  Takplafond av krinklat tyg och metallstomme. MINNIE är en stilren takplafond som sprider ett mysigt sken i ditt hem. Lampan är jordad, klass 1. På grund av EU-regler behövs en separat takkontakt i vissa länder. Takkontakten ska vara jordad (klas

Fler tips på plafond

 • Homme plafond (Svart)

  Homme plafond (Svart)
  Homme är en modern plafond med en stilren design, gjord av metall. Ljuskällorna som omfångas av dem vita, runda glasen ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i hallen eller i vardagsrummet. Ljuskällor ingår ej.Homme finns i fler varianter.
 • Arribo LED plafond

  Arribo LED plafond
  Taklampan Arribo imponerar med sin runda design, som är simpel men samtidigt intressant. Taklampan ger energi till den moderna interiören och kompletterar ditt vardagsrum. Justering av ljuseffekten är bekymmersfri med SwitchDimmer-funktionen i tre steg. Ljuseffekt 2600lm. Färgtemperatur 3000K. Notera. Ej lämplig för användning med en extern dimmer. Arribo finns i fler varianter.Ljuskälla ingår.
 • Jocelyn plafond (Vit)

  Jocelyn plafond (Vit)
  Jocelyn är en häftig plafond som garanterat blir blickfånget och en smyckande detalj i det moderna hemmet. Lampan är tillverkad av vit metall och plats. Utrustad med minnesfunktion, färgväxlare och fjärrkontroll ingår.Integrerad LED belysning.
 • Mora Plafond, oxid

  Mora Plafond, oxid
  OBS! skärm köps separat! Mora är en kollektion retro lampor från Armaturhantverk, här i färgen oxid. Mora plafond i metall kombineras med Orsa glasskärm i vitt eller klarglas. Sätt en personlig&hellip:
 • Fradelo plafond (Krom)

  Fradelo plafond (Krom)
 • Lotus 4 plafond (Vit)

  Lotus 4 plafond (Vit)
  Lotus är en vacker och modern plafond som garanterat hamnar i blickfånget i rummet den placeras i. Lampan är tillverkad av metall och består av fyra snyggt nätade skärmar formade som blad. Dessa omsluter ljuskällan och bidrar till en behaglig och mjuk ljusspridning och använd med fördel dekorativa ljuskällor i Lotus för finast resultat. Lotus finns även i flera andra varianter som går snyggt att kombinera med varandra. Fin att placera som en smyckande detalj i hallen, vardagsrummet eller i sovrummet.Ljuskällor ingår ej.
 • Aura C2 Plafond 2700/3000K Rose Gold - Light-Point

  Aura C2 Plafond 2700/3000K Rose Gold - Light-Point
  Aura C2 Plafond 2700/3000K Rose Gold - Light-Point
 • Cygnus plafond (Guld)

  Cygnus plafond (Guld)
  Cygnus taklampa från Markslöjd. Taklampa I guld färgad metall. Total diameter på lampan 72cm. Krokupphäng, 5xE27, Max 60W. Ljuskällor ingår ej. Design Joakim Thedin.
 • Imago 1D plafond (Svart)

  Imago 1D plafond (Svart)
  Imago är en plafond som garanterat hamnar i blickfånget med dess rekatangulära former och moderna deisgn. Armaturen består av en rund glaskupa med en snygg, svart detalj som omger ljuskällan och bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Imago finns även i flera andra varianter som går bra att kombinera med för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Lampan passar lika bra till att belysa ett kök, som ett vardagsrum eller en större entré. Tillverkad av stål i svart finish.Ljuskälla ingår ej.
 • Rosendal 4l (Mässing/guld)

  Rosendal 4l (Mässing/guld)
  Rosendal är en riktigt fin kristallplafond med stomme i guld eller krom. Kan ge ett bra allmänljus samtidigt som den är väldigt dekorativ. Den har flera hängande prismor som skapar en härlig och lyxig känsla i ditt hem.Ljuskällor ingår ej.
 • Swirl small plafond, vit 37cm

  Swirl small plafond, vit 37cm
  Swirl plafond från Le Klint. En stilfull plafond i akrylplast. Går att få i storlekarna 37cm och 60cm. Finns även som hängande taklampor. Höjd 15 cm Diameter 37 cm Effekt max 2*9 w Sockel Stor sockel,&hellip:
 • Pruna plafond (Vit)

  Pruna plafond (Vit)
 • Stefan plafond (Vit)

  Stefan plafond (Vit)
  Stefan är en enkel plafond vid första anblicket. Den metallvita lampan har ett opalvitt akrylglas med gnistrande effekt. Färgen på den inre- och yttre ringen kan ändras. Färgen kan styras med den medföljande fjärrkontrollen. Ljuset är även dimbart och kan justeras från 3000K till 6500K. Den medföljande 24 watts lampan ger upp till 870 lumen ljus. Komplettera gärna med andra modeller i den här serien för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår.
 • Eko plafond (Svart)

  Eko plafond (Svart)
  Eko är en modern plafond med en elegant design, gjord av metall. Ljuskällorna som sitter i ett dekorativ mönster ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i hallen eller vardagsrummet. Ljuskällor ingår ej.Eko finns i fler varianter.
 • Abie plafond (Svart)

  Abie plafond (Svart)
  Abie är en unik plafond med en modern design, gjord av metall och plast. Den integrerade ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning genom panelen. Lampan har även inbyggd RGB färgåtergivning, går att välja mellan 8 olika färgtoner. Placera förslagsvis i sovrummet eller vardagsrummet. Det ingår fjärrkontroll för att styra armaturen, med den kan man dimra ljusstyrkan i 4 steg. Samt ändra färgtemperaturen från 2700K varmvitt ljus till 6500K kallvitt ljus. Den är även utrustad med night light funktion. Integrerad LED på 37W med 3800Lm. Abie finns i fler varianter.
 • Mimi 2-Spot Plafond Black - Nordlux

  Mimi 2-Spot Plafond Black - Nordlux
  Mimi 2-Spot Plafond Black - Nordlux
 • Plafond Madelene - Krom

  Plafond Madelene - Krom
 • Nerwin Plafond White - Lindby

  Nerwin Plafond White - Lindby
  Nerwin Plafond White - Lindby
 • Tanju Plafond Ø30 Wood/White - Lindby

  Tanju Plafond Ø30 Wood/White - Lindby
 • Aneta Lighting NEW YORK plafond, svart

  Aneta Lighting NEW YORK plafond, svart
  New York har en modern och hä:ftig design med integrerad LED, lampan ger ett stilrent och spä:nnande intryck. Finns som svart eller vit. Ljuskä:lla ingå:r.
 • Jimmy (Vit)

  Jimmy (Vit)
  Jimmy är en avskalad plafond som är tillverkad av metall. Plafonden har en matt finish med en dekorativ, kontrasterande färg på insidan av skärmen. Dess enkla men tuffa utseende gör att den passar in lika bra i moderna hem som i rustika och industriella inredningsstilar. Finns i färgerna svart (med guldig insida) och vit (med silvrig insida).Ljuskällor ingår ej.
 • Marius plafond (Svart)

  Marius plafond (Svart)
 • By Rydéns Gross plafond Mattvit

  By Rydéns Gross plafond Mattvit
 • Vernon plafond (Svart)

  Vernon plafond (Svart)
 • Yara LED plafond

  Yara LED plafond
  Yara är en modern mattsvart taklampa som tar en självklar plats i hemmet. Yara är en riktigt snygg lampa med en spiralformad stomme med en integrerad LED-slinga.
 • Glo-Ball Plafond - Flos (Tak 2)

  Glo-Ball Plafond - Flos (Tak 2)
  Design Jasper Morisson for Flos Koncept Glo-Ball taklampa är en opal mandarinformad glaslampa. Glo-Ball taklampa har en organisk form, som gör, att den är lämpad för öppna miljöer.
 • Inlay Round C3 Plafond Matt Black/Silver Gold - Light-Point

  Inlay Round C3 Plafond Matt Black/Silver Gold - Light-Point
 • VITO - IP21

  VITO - IP21
   Vit plafond i akryl och textil. IP-klass 21 och godkänd för badrum. Vito har inbyggd fast LED med 700 lumen och 3000 kelvin. Tekniskt: Plafonden har fast LED-belysning om 9W.
 • Jive LED plafond

  Jive LED plafond
  Jive är en ursnygg plafond som skapar den rätta känslan i hemmet – var sig det rör sig om kallare allmänljus eller varmare mysljus. Man växlar enkelt via den medföljande fjärrkontroll. Lampans moderna form ger den ett inspirerande utseende.
 • By Rydéns - Plafond Amadeus

  By Rydéns - Plafond Amadeus
  Plafond Amadeus i antikfärgad metall och med prismor i klarglas. H: 39 cm, Ø: 30 cm. E27 stor sockel max 60W (ingår ej). Krokupphängning.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Competa plafond (Vit)

  Competa plafond (Vit)
  Denna vägg- eller takarmatur från serien COMPETA 1 är perfekt för dig som söker bra belysning i enkel design - integrerad, varmvit, belysning. Serien COMPETA 1 finns i olika varianter, dimensioner och färger.
 • Iavo 2 Plafond Vit - Arcchio

  Iavo 2 Plafond Vit - Arcchio
  Koncept Iavo 2 Plafond Vit kastar sitt vackra spotljus antingen samlat mot en enda punkt eller sprider ljuset ut genom rummet, vilket skapar en fin stämningsfull belysning. Den justerbara flexibilite
 • Beluga Vägglampa/Plafond - Fabbian (Röd)

  Beluga Vägglampa/Plafond - Fabbian (Röd)
  Design Marc Sadler för Fabbian Koncept Beluga Vägglampa/Plafond som är designad av Marc Sadler är tillverkad av 24% blykristall. Detta får denna mycket eleganta och enkla lampa till att framstå med&hellip:
 • Wiss plafond (Vit)

  Wiss plafond (Vit)
  Wiss plafond med plastram är ett blickfång för dina fyra väggar. Opalglaset låter rummet lysa med upp till 3100 lumen ljus. Ljuset kan bekvämt dämpas från 3000K till 6000K med hjälp av fjärrkontrollen efter egna önskemål. Denna lampan övertygar med sin mångsidighet med färgväxlaren och möjligheten att dimma ljuset. På grund av den neutrala charmen passar denna lampan in i nästan alla inredningsstilar. Ljuskälla ingår.
 • Modern plafondlampa ASTRO, 3-lågig, svart

  Modern plafondlampa ASTRO, 3-lågig, svart
  Modern plafondlampa ASTRO för en exklusiv inredningsstil och intressant belysning Flexibla förkromade koppararmar och 12 handformade kristallelement skapar denna moderna plafondlampas individualitet och intressanta ljuseffekter.
 • Foscarini Caboche Plus Takplafond Led Klar Ej Dim

  Foscarini Caboche Plus Takplafond Led Klar Ej Dim
  Varumärke Foscarini Design Patricia Urquiola &: Eliana Gerotto Material Metall, Glas, Akryl Färg Transparant Sockel LED-modul Watt 26W Antal ljuskällor 1 Inklusive ljuskälla Ja, 2700 K 3645 lm CRI>:90&hellip:
 • Fatboy Skål med lampa oloha large desert

  Fatboy Skål med lampa oloha large desert
  Skål med lampa, oloha large desert från Fatboy. Oloha Large är en stämningslampa, en vägglampa och ett konstverk på en och samma gång. Ett mångfacetterat designföremål som får många att höja&hellip:
 • Plafond Soft Ø50

  Plafond Soft Ø50
  Soft plafond ger en ombonad men modern känsla och de många färgerna gör det enkelt att kombinera med inredningen. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskällor ingår ej. Sockel 3xE27. 60 watt. Dimbar. IP20. Höjd 14,1cm och diameter 50cm. Monteri
 • Elaina 4 Plafond Nickel - Lindby

  Elaina 4 Plafond Nickel - Lindby
  Elaina 4 Plafond Nickel - Lindby
 • Mora stång takplafond 20cm (Mässing/guld)

  Mora stång takplafond 20cm (Mässing/guld)
  Mora takplafond, ett fint rökfärgat glas tillsammans med ett takupphäng som hängs enkelt på takkrok.​Ljuskälla ingår ej.
 • Kant plafond, grå 55cm

  Kant plafond, grå 55cm
  Med en vacker linnekant och med sin opala akrylplatta kombineras både funktion och design. Kant från Konsthantverk kommer i flera olika storlekar. Höjd 17 cm Diameter 55 cm Effekt max 3*60 w Sockel&hellip:
 • 313 Plafond Black/Black/Copper - Lampe Gras

  313 Plafond Black/Black/Copper - Lampe Gras
  Koncept 313 Plafond Black/Black/Copper har ett industriellt utseende somär inspirerat av den välkända arkitektlampan. Tack vara lampans teleskåpstång kan lampa justeras till den höjd du vill din
 • Brinja 1 Plafond Short Round Black - Arcchio

  Brinja 1 Plafond Short Round Black - Arcchio
  Brinja 1 Plafond Short Round Black - Arcchio
 • Plafond Monarque

  Plafond Monarque
  Monarque är en takplafond i klar akryl med kromade detaljer som gör ditt rum intressant och exklusivt. Takplafonden är 50 cm i diameter och har plats för 3 ljuskällor med E27 sockel. Lampans höjd 28 cm. Max 40 W. Ljuskälla ingår ej. Olika t
 • By Rydéns Monarque plafond krom

  By Rydéns Monarque plafond krom
 • Piave plafond

  Piave plafond
  Paive rund fasadbelysning/taklampa i snygg vit färg och en integrerad LED belysning på 11w, 1180lm och en temperatur på 3000K. IP54 och inbyggd rörelsesensor.
 • Shadow 2 Plafond/Vägglampa White - Light-Point

  Shadow 2 Plafond/Vägglampa White - Light-Point
  Design Ronni Gol för LIGHT-POINT Koncept Shadow 2 Plafond/Vägglampa White är med sina enastående kurviga former, en vacker och elegant plafond. Dess simpla design ger lampan ett minimalistiskt uttryck&hellip:
 • Erin 3 Round 3 Plafond Black/Gold - Lindby

  Erin 3 Round 3 Plafond Black/Gold - Lindby
 • Boston 6 plafond (Svart)

  Boston 6 plafond (Svart)
  Boston är en modern plafond med en elegant design, gjord av metall. Ljuskällorna som omfångas av dem runda glasen ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i hallen, sovrummet eller vardagsrummet. Ljuskällor ingår ej.Boston finns i fler varianter.
 • Light-Point Surface 300 plafond black

  Light-Point Surface 300 plafond black
 • Tube Plafond 2700K Black - Antidark

  Tube Plafond 2700K Black - Antidark
  Koncept Tube Plafond 2700K Black, med sina snäva linjer och sitt rena stilintryck, har den alla kännetecken för en nordisk klassiker från danska ANTIDARK. Det nedtonade LED-ljuset kan enkelt anpas
 • Imago 1C plafond (Svart)

  Imago 1C plafond (Svart)
  Imago är en plafond som garanterat hamnar i blickfånget med dess rektangulära former och moderna deisgn. Armaturen består av en rund rökfärgad glaskupa som omger ljuskällan och bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Imago finns även i flera andra varianter som går bra att kombinera med för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Lampan passar lika bra till att belysa ett kök, som ett vardagsrum eller en större entré. Tillverkad av stål i svart finish.Ljuskälla ingår ej.