Plafond

En plafond är en platt taklampa som ger ett mjukt ljus som sprids i hela rummet. Vanliga platser för takplafonder är i vardagsrum eller i sovrum. Alla plafonder är platta och ligger tätt mot taket.

Takplafond i olika material

Materialet i en takplafondslampa kan vara lite olika och ibland kombinerat. Vanligt förekommande material är kristall, glas och plafond i tyg.

Som ljuskälla är det mer och mer vanligt med LED. Det ger en lägre strömförbrukning, längre hållbarhet och mindre förlust av energi genom värme. Taklampan ska ju ge ljus, inte uppvärmning.

Brett utbud av plafonder online

Här hittar du ett urval av plafondlampor från flera kända varumärken. Se om du hittar en snygg plafond du tror passar hemma hos dig. Kanske en kristallplafond om du vill skapa lite lyxkänsla.

Populärt inom plafond

 • Pasteri 57cm (Vit)

  Pasteri 57cm (Vit)
  Pasteri är en behaglig och diskret plafond som passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Den är ett fint inslag i det moderna hemmet, men passar bra i de flesta interiörer. Lampan är tillverkad av stål och har en utsmyckande fin skärm i textil. Den är försedd med 3st ljuskällor som tillsammans bidrar till ett bra ljus och en jämn ljusspridning. Lampan sprider ett behagligt och bländfritt ljus och smälter lätt in bland övrig inredning. Koppla gärna till en dimmer för att kunna tona ner belysningen och bestämma önskad ljusstyrka i rummet. Finns i färgerna grå och vit. Ljuskällor ingår ej. 
 • PR Home Plafond Franza Ø 42 cm

  PR Home Plafond Franza Ø 42 cm
  PR Home Plafond Franza Ø 42 cm PR Home plafond Franza Ø 42 cm med en härlig design i tyg som både förbättrar ljuset och minskar ljudnivån i rummet. Med f
 • 312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras

  312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 312 Plafond Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och&hellip:
 • Bloom CW2 Vägglampa/Plafond Mint - Kartell

  Bloom CW2 Vägglampa/Plafond Mint - Kartell
  Design Ferruccio Laviani for Kartell Koncept Vad skulle du säga till att ha ett blomsterarrangemang hängandes över bordet? Gruppen med blomlampor från Kartell är nu utvidgad med denna lampa i två&hellip:

Fler tips på plafond

 • Plafond Florenzo (Beige)

  Plafond Florenzo (Beige)
  i linnetyg med vacker struktur. Snygg och stilren som är lika fin tänd som släckt. Plafonden kräver 3 stycken klotlampor med E27 sockel, max 60w. Takkontakt och ljuskälla köpes separat.
 • Aneta Lighting SINGOALLA plafond, krom

  Aneta Lighting SINGOALLA plafond, krom
  Singoalla ä:r en elegant plafond med en bas i kromad metall, den blanka basen gö:r att ljuset reflekteras och sprids ä:nnu mer ut i rummet. Ljuskä:llor ingå:r.
 • Gallia plafond (Svart)

  Gallia plafond (Svart)
  Gallia är en modern plafond med en stilren design, gjord av metall. Ljuskällan som omfångas av det vita, runda glaset ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i vardagsrummet eller hallen som utöver bra belysning blir en snygg inredningsdetalj. Ljuskälla ingår ej. Gallia finns i fler varianter.
 • Lysander Plafond 36W L62 Silver - Arcchio

  Lysander Plafond 36W L62 Silver - Arcchio
  Lysander Plafond 36W L62 Silver - Arcchio
 • Högkvalitativ plafondlampa CRYSTAL 70 cm

  Högkvalitativ plafondlampa CRYSTAL 70 cm
  Plafondlampa CRYSTAL: strålande ljus och gnistrande glaselement Plafondlampan CRYSTAL består av ett runt kromfärgat metalltakfäste. Från detta takfäste sprider fyra stjärnformigt anordnade 60 watts halogenlampor ett klart ljus. Lampstjärnan är omgiven av 42 transparenta inslingrade glaselement som slingrar ner sig från takfästet. Halogenlamporna ingår inte i lampans leveransomfattning.
 • Globen Lighting - Plafond Swan 5 - Vit

  Globen Lighting - Plafond Swan 5 - Vit
  Swan 5 är en elegant och modern plafond på skena med mjuka böljande former. De fem nätta skärmarna är vinklingsbara i höjd- och sidled, vilket är perfekt när du behöver riktat ljus t.ex. i hallen eller framför garderoben. Lampan är gjord av lackerad
 • Hathaway plafond (Brons)

  Hathaway plafond (Brons)
 • Gardenia (Krom)

  Gardenia (Krom)
  Takplafond i metallstomme med dekorationsprismor samt opala glas. Ger ett bra ljus med sina fem ljuspunkter.Ljuskälla ingår ej.
 • Maila LED Plafond Ø26 White - Bankamp

  Maila LED Plafond Ø26 White - Bankamp
  Design Bankamp Maila LED-plafondlampa Ø26 Vit har en enkel, minimalistisk design som passar bra till moderna interiörer, såväl i privata hem som i offentliga utrymmen och på arbetsplatser. Lampskärmen&hellip:
 • Athena I multi 12W (Vit)

  Athena I multi 12W (Vit)
  Tunn plafond som endast bygger ut endast ut 22mm/25mm Levereras med dimbart drivdon med frambakkantsdimmer samt ställbar färgtemperatur. För installation dikt tak, alternativt infällt tack vare den smart bygeln. Bygeln har justerbara clips i sidled där man kan anpassa diametern för montering i befintliga hål. Vid montering dikt tag kan clipsen avlägsnas helt. Lämplig för korridor, kök, allmänutrymmen eller liknande.
 • Athena II on/off 12W 3000K (Vit)

  Athena II on/off 12W 3000K (Vit)
  Tunn tak- och väggplafond on/off tillverkad i polykarbonat med opalt bländskydd, bestyckad med LED-enhet. Dimbar med fram- bakkantsdimmer. Med snabbkopplingsplint och dubbla knockouts för utanpåliggande kabel och vidarekoppling.
 • Piatto plafond (Mässing)

  Piatto plafond (Mässing)
  Piatto taklampa i mörk mässing från Markslöjd. Monteras med takbygel. 1xE27, max 40W. Ljuskälla ingår ej.
 • Slim LED plafond, mattvit 36cm

  Slim LED plafond, mattvit 36cm
  Slim är en tunn och slät LED plafond som fungerar utmärkt för att passa i mindre utrymmen. Plafonden finns i tre olika storlekar och både som dimbar samt med rörelsessensor. Med tekniska alternativ&hellip:
 • Belid P2151 Soft Plafond Vitt Linne 44,5Cm

  Belid P2151 Soft Plafond Vitt Linne 44,5Cm
  Produktbeskrivning Ljuset sprids behagligt och mjukt med Soft Plafond i textil. Passar perfekt i sovrummet. Ljuskälla ingår ej. Tillverkad i Varberg, Sverige. Soft plafond P2151 har plats för 2 st ljuskällor&hellip:
 • Competa plafond (Vit)

  Competa plafond (Vit)
  Denna vägg- eller takarmatur från serien COMPETA 1 är perfekt för dig som söker bra belysning i enkel design - integrerad, varmvit, belysning. Serien COMPETA 1 finns i olika varianter, dimensioner och färger.
 • Edingburgh plafond (Krom)

  Edingburgh plafond (Krom)
 • Atom Trio Plafond Antique Brass - Halo Design

  Atom Trio Plafond Antique Brass - Halo Design
  Design Emanuele Patton & Michael Waltersdorff för Halo Design Om du var uppmärksam på kemilektionen känner du förmodligen till de små modeller av atomer i bindningar som illustrerar olika molekyler.&hellip:
 • Talon plafond komplett 5L

  Talon plafond komplett 5L
  Populära takplafonden Talon, tillverkad i metall med förkromad stomme och fem glas som omges av klara akrylklor. Stilig och elegant taklampa som gärna lyser upp både hallen och sovrummet.Ljuskällor ingår ej.
 • Alison Taklampa

  Alison Taklampa
  Alison är en enkel plafond med en elegant design, gjord av metall och plast. Den integrerad LED belysningen som omfångas av den dekorativa skärmen med stjärnhimmel ger en bra och fin ljusspridning i rummet. Medföljer fjärrkontroll för att kunna dimra ljuset och jusetra färg temperaturen. Lampan är även utrustad med nattljusfunktion och timer. Placera förslagsvis i sovrummet. Integrerad LED på 80W med 8800lumen och 3000K varmvitt ljus till 6500K kallvitt ljus.
 • Vejle takplafond

  Vejle takplafond
  Vejle takplafond i fint voiletyg och en akrylskriva som sprider ljuset bra. Hängs enkelt på takkrok och är fullt dimbar.Ljuskällor ingår ej.
 • Basar taklampa 10315 - Svart/vit - Plafonder, Taklampor

  Basar taklampa 10315 - Svart/vit - Plafonder, Taklampor
 • Umma Plafond White - Lindby

  Umma Plafond White - Lindby
  Design Lindby Umma Taklampa Vit är en klassisk cylindertaklampa som är lätt att kombinera med många stilar och snabbt hittar sin plats i alla typer av vardagsrum eller sovrum. Lampan är klädd med&hellip:
 • Apiales 9 Plafond Satin Black/Optic Smoked - Nuura

  Apiales 9 Plafond Satin Black/Optic Smoked - Nuura
  Design Sofie Refer för Nuura Koncept Apiales 9 är designad av Sofie Refer, som har hämtat inspiration från den blomma som vi bäst känner igen som en björnloka. Den är designad till att fånga uppmärksamheten&hellip:
 • Verno 3 plafond (Svart)

  Verno 3 plafond (Svart)
  Verno är en modern plafond med en elegant design, gjord av metall. Ljuskällorna som placeras i varje lamphållare av mässing kommer ge en fin och bra ljusspridning i rummet Placera förslagsvis i hallen, köket eller vardagsrummet. Ljuskällor ingår ej.Verno finns i fler varianter.
 • Picton plafond (Vit)

  Picton plafond (Vit)
 • Muir LED Square Plafond Silver - Lucande

  Muir LED Square Plafond Silver - Lucande
  Muir LED Square Plafond Silver - Lucande
 • Klassisk plafondlampa Dina

  Klassisk plafondlampa Dina
  Glansfull plafondlampa DINA med guldfärgade detaljer Plafondlampan DINA ger en jämn och stämningsskapande allmänbelysning med sin skärm i vit-satinerar glas. Den eleganta ramen är gulfärgad och bidrar till lampans eleganta utseende- DINA ger en effektfull och tilltalande accent i såväl moderna som klassiska inredningsstilar. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Riconto plafond (Vit)

  Riconto plafond (Vit)
 • Shogun LED plafond (Vit)

  Shogun LED plafond (Vit)
  Shogun LED är en modern plafond utrustad med justerbar färgtemperatur, 3000-5500 Kelvin. Justeringen sker med fjärrkontrollen som medföljer. Men fjärrkontrollen kan man även dimra armaturen, 0-2400 lumen. Armaturen har även en nattbelysningsfunktion. Kupan är perforerad och detta skapar en vacker stjärneffekt när lampan är tänd.
 • Rainer plafond (Natur)

  Rainer plafond (Natur)
  Rainer plafond med ram i trälook är ett blickfång för dina fyra väggar. Genom plastglaset lyser en LED-lampa upp med 1350 lumen som bekvämt kan dämpas från 3000K till 6000K med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. Denna lampan övertygar med sin mångsidighet med färgväxlaren och möjligheten att dimma ljuset. På grund av den neutrala charmen passar denna lampan in i nästan alla inredningsstilar. Ljuskälla ingår.
 • Slice² PI Plafond Ø225 Chrome - Serien Lighting

  Slice² PI Plafond Ø225 Chrome - Serien Lighting
  Design Jean Marc de Costa för Serien Lighting Slice² PI Taklampa Ø225 Krom är en mycket minimalistisk och modern design som passar in i alla rum i alla inredningsstilar. Taklampan Slice2 PI har en&hellip:
 • 313 Plafond GlassballØ175 - Lampe Gras

  313 Plafond GlassballØ175 - Lampe Gras
  Koncept 313 Plafond GlassballØ175 har ett industriellt utseende som är inspirerat av den välkända arkitektlampan. Tack vara lampans teleskåpstång kan lampa justeras till den höjd du vill din belysning
 • Franklin plafond (Antikmässing)

  Franklin plafond (Antikmässing)
  Franklin är en charmerande, modern och stilig plafond. Stommen i antik mässing formligen andas värdighet. Vita akrylkupor skyddar de tre glödlamporna. Glödlampa integrerad LED 3 x 8 W, ljusflöde 1000 lm. Ljusstyrkan kan justeras i tre steg med en vanlig väggströmbrytare. Ljusets färgtemperatur är varmt vit 3000K. Lampans diameter 35 cm och höjd 13 cm.
 • Kadira 120 Plafond Black - Lucande

  Kadira 120 Plafond Black - Lucande
  Kadira 120 Plafond Black - Lucande
 • Plafond Hubble 3 Long (Vit)

  Plafond Hubble 3 Long (Vit)
  Hubble är en modern plafond med tubformade och räfflade skärmar i metall. Skärmarna är vinklingsbara i höjd- och sidled. Lampan är gjord av mattvit-lackerad metall med detaljer i kromfärgad metall, kronkoppling för takanslutning medföljer ej. Den horisentella metallstången är 80 cm lång och takkoppen är 13 cm i diameter.
 • Bahia Mini LED Plafond/Vägglampa - Foscariniv (Med dimmer)

  Bahia Mini LED Plafond/Vägglampa - Foscariniv (Med dimmer)
  Design Lucidi & Pevere för Foscarini Bahia Mini LED Ceiling/Wall Lamp är en dekorativ lampa som är modellerad efter den brasilianska ön med samma namn. De organiska formerna ger lampan ett dekorativt&hellip:
 • Flow 1 plafond (Svart)

  Flow 1 plafond (Svart)
  Flow är en modern plafond med en elegant design, gjord av metall och glas. Ljuskällan som omfångas av de dekorativa och rörliga glaset ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i hallen eller köket. Ljuskälla ingår ej. Flow finns i fler varianter.
 • Plafond Cube

  Plafond Cube
  Plafond Cube med tre stommar av kraftigt fyrkantsjärn. Respektive stomme är justerbar och går att vrida på för att skapa en egen form på plafonden. Krokupphängning. Höjd 27 cm. Bredd 46 cm. Djup 46 cm. Lamphållare E27. Max 60W Rek. Glödlampa: E112 Gl
 • Ragnar 4B taklampa (Vit)

  Ragnar 4B taklampa (Vit)
  Ragnar är en modern plafond med en stilren design, gjord av metall. Ljuskällorna som omfångas av dem runda glasen ger en fin och bra ljusspridning i rummet.Placera förslagsvis i hallen, sovrummet eller vardagsrummet. Ljuskällor ingår ej. Ragnar finns i fler varianter.
 • Plafond Jackson Amber

  Plafond Jackson Amber
 • Aura plafond (Turkos)

  Aura plafond (Turkos)
 • Airam Rio LED plafond Radar Ø305mm

  Airam Rio LED plafond Radar Ø305mm
  Plafond Rio LED plafond Radar Ø305mm Airam Enkel installationLed-plafond för allmänbelysning i hemmiljö, utmärkt för t.ex. badrum, tvättstuga, garage och carport.
 • Oja 29 Plafond White - Nordlux

  Oja 29 Plafond White - Nordlux
  Design Nordlux Oja 29 Ceiling Light White presenterar sig i en minimalistisk design som inte bara är modern i form utan även i funktion. Med en höjd på endast 2,3 cm är Oja Taklampa en extremt platsbesparande&hellip:
 • Carpo LED panel (Krom)

  Carpo LED panel (Krom)
  Carpo är en smäcker plafond i modern och stilren stil. Ramen omger den opalvita, stöttåliga skärmen av plast. Armaturen har en energisnål integrerad LED-belysning vars styrka är dimbar i 3-steg. Mellan 3000K och 2300K. 230V koppling. Carpo ingår i en familj med samma namn och finns i flera storlekar och former - perfekt för dig som vill matcha, variera och kombinera.
 • Binta Plafond Silver Black - Lucande

  Binta Plafond Silver Black - Lucande
 • Hubble 3 Long Plafond Vit - Globen Lighting

  Hubble 3 Long Plafond Vit - Globen Lighting
  Design Patrick Hall för Globen Lighting Hubble 3 Long Ceiling Light White är en del av den stora och eleganta belysningskollektionen från Patrick Hall och Globen Lighting som kommer att se bra ut i&hellip:
 • Ronka Plafond Nickel - Lindby

  Ronka Plafond Nickel - Lindby
  Ronka Plafond Nickel - Lindby
 • Gross plafond, amber 50cm

  Gross plafond, amber 50cm
  Gross är en fantastisk, exklusiv plafond i glas bestående av kulor som formar en lampa. Glaskulorna är skira med en härlig finish. Denna plafond skapar verkligen ett utropstecken i ditt hem. Höjd&hellip:
 • Stick plafond (Vit)

  Stick plafond (Vit)
  Stick är en modern plafond med en elegant design, gjord av metall. Den rörliga ljuskällan ger en fin och riktad ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i hallen eller köket. Ljuskälla ingår ej. Stick finns i fler varianter.
 • Atlas taklampa 10246 - Svart/antik - Plafonder, Taklampor

  Atlas taklampa 10246 - Svart/antik - Plafonder, Taklampor
 • Folio Vägglampa/Plafond Vit - Foscarini (R7s, Grande)

  Folio Vägglampa/Plafond Vit - Foscarini (R7s, Grande)
  DesignUrbinati Ricci och Vecchiato för Foscarini Koncept Folio Vägglampa eller Plafond Vit med hållare i lackerat metall och munblåst satin glasskärm, vit inuti och utanpå - eller i silketryckt glas.&hellip:
 • Merlot Plafond Svart/Vit 13L

  Merlot Plafond Svart/Vit 13L