Plafond

En plafond är en platt taklampa som ger ett mjukt ljus som sprids i hela rummet. Vanliga platser för takplafonder är i vardagsrum eller i sovrum. Alla plafonder är platta och ligger tätt mot taket.

Takplafond i olika material

Materialet i en takplafondslampa kan vara lite olika. Vanligt förekommande material är kristall, glas och tyg.

Som ljuskälla är det mer och mer vanligt med LED. Det ger en lägre strömförbrukning, längre hållbarhet och mindre förlust av energi genom värme. Taklampan ska ju ge ljus, inte uppvärmning.

Brett utbud av plafonder online

Här hittar du ett urval av plafondlampor från flera kända varumärken. Se om du hittar en snygg plafond du tror passar hemma hos dig. Kanske en kristallplafond om du vill skapa lite lyxkänsla.

Populärt inom plafond

 • Pasteri 57cm (Vit)

  Pasteri 57cm (Vit)
  Pasteri är en behaglig och diskret plafond som passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Den är ett fint inslag i det moderna hemmet, men passar bra i de flesta interiörer. Lampan är tillverkad av stål och har en utsmyckande fin skärm i textil. Den är försedd med 3st ljuskällor som tillsammans bidrar till ett bra ljus och en jämn ljusspridning. Lampan sprider ett behagligt och bländfritt ljus och smälter lätt in bland övrig inredning. Koppla gärna till en dimmer för att kunna tona ner belysningen och bestämma önskad ljusstyrka i rummet. Finns i färgerna grå och vit. Ljuskällor ingår ej. 
 • PR Home Plafond

  PR Home Plafond
  En härlig plafond i tyg från PR Home. Plafonden finns i flera olika färger.Tyget i sig har en ljuddämpande effekt, vilket gör plafonden utmärkt i exempelvis ett barnrum. Plafonder är också bra
 • 312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras

  312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras
  DesignBernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept312 Plafond Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS&hellip:
 • Bloom CW2 Vägglampa/Plafond Mint - Kartell

  Bloom CW2 Vägglampa/Plafond Mint - Kartell
  DesignFerruccio Laviani for KartellKonceptVad skulle du säga till att ha ett blomsterarrangemang hängandes över bordet? Gruppen med blomlampor från Kartell är nu utvidgad med denna lampa i två&hellip:

Fler tips på plafond

 • Mora dikt takplafond 30cm (Svart)

  Mora dikt takplafond 30cm (Svart)
  Mora takplafond i mattsvart med ett fint rökfärgat glas. Lampan hängs enkelt på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Coupe plafond 48cm (Klar/transparent)

  Coupe plafond 48cm (Klar/transparent)
  Coupe är en vacker plafond som är skapad i en antik design. Dess klassiska design gör att den blir lika smyckande i såväl hallen som i vardagsrummet eller köket. Den har en nickelfärgad ram i metall och bär på en stilren transparent kupa i texturerat glas. Under glaset sitter 6st ljuskällor som säkerställer ett bra ljus och en jämn ljusspridning i rummet. Placera gärna flera lampor på rad, förslagsvis i en längre hall. Coupe finns även i andra varianter. Ljuskällor ingår ej.
 • Markslöjd Nest Plafond White/silver

  Markslöjd Nest Plafond White/silver
  Nest plafond från Markslöjd. Silver och vit bländskydd i akryl. Design by Ida Ersmyre and Kristina Tell. Fast installation med bygelupphäng. 12W fast LED. 800 Lumen. Varmvit 3000K. Energiklass A. Kan&hellip:
 • Clover plafond 12 röd

  Clover plafond 12 röd
 • Rocks 76 LED Plafond Aluminium - Grossmann

  Rocks 76 LED Plafond Aluminium - Grossmann
 • Plafond ANETA VINRANKA

  Plafond ANETA VINRANKA
  Vinranka plafond i färg antik. Lampans huvudmaterial är glas. 3 x E27 sockel för ljuskälla med 3 x 60W max wattstyrka. Ljuskällor medföljer inte. Lampan monteras på krokupphäng. Lampan ansluts til ström med lamppropp/kopplingsplint. IP-klass
 • Mamma Mia takplafond (Vit)

  Mamma Mia takplafond (Vit)
  Taklampa Mamma Mia! Vit organza med hängande prismor. Lampan ger en fin lyster och är fullt dimbar, hängs enkelt på takkrok. Ljuskällor ingår ej.
 • Clava Up Wood Vägg-/Plafond Medium Oak - Umage

  Clava Up Wood Vägg-/Plafond Medium Oak - Umage
  DesignSøren Ravn Christensen för UMAGEKonceptClava Up Wood Vägg-/Plafond Medium Oak är en stilfull lampa som är tillverkad av laser skurna lameller i trä. Lampan är ytterst dekorativ i sig själv,&hellip:
 • Hue Cher Plafond White Ambianc

  Hue Cher Plafond White Ambianc
  Philips Hue Cher taklampa Hue White ambiance - Inbyggd LED-lampa - Strömbrytare med dimmer medföljer - Lägg till en Hue Bridge för att få tillgång till mer Styrning via: - Hue Bridge (Zigbee, max 50 lampor) - Bluetooth app-kontroll (max 10 la
 • Glob Plafond Ø30 Chrome/Matt White - Konsthantverk

  Glob Plafond Ø30 Chrome/Matt White - Konsthantverk
 • Surface 300 LED 3000K Plafond Svart - LIGHT-POINT

  Surface 300 LED 3000K Plafond Svart - LIGHT-POINT
  Surface LED TakplafondØ30 SvartKombinationen av enkelhet med den nyaste LED-teknologin har skapat denna eleganta plafond. Surface kan användas i både små och stora rum, eller så kan man vara lite
 • Aneta Plafond Iglo

  Aneta Plafond Iglo
  Plafond Iglo från Aneta med 50 cm i diameter ger ett bra ljus. Plafonden kan användas i de flesta miljöer tack vare sin mycket diskreta utformning i frostat glas och metall.Plafonder är bra när d
 • Elvita Plafond Laholm

  Elvita Plafond Laholm
  Laholm är en mångsidig plafond från Elvita. Den är i mattsvart med tre skärmar i klart glas.Laholm passar lika bra i ett sovrum eller ett kök som i en hall.Till denna plafond behöver du tre lju
 • Ingrid Plafond Vit

  Ingrid Plafond Vit
 • Vasilia 4 Plafond Black/Gold - Lindby

  Vasilia 4 Plafond Black/Gold - Lindby
 • Pirce Mini Plafond - Artemide

  Pirce Mini Plafond - Artemide
  DesignGiuseppe Maurizio Scutellà för Artemide KonceptPirce Mini Halogen Plafond, är en spännande spiral som elegant slingrar sig ner. Gjord av en organisk och levande cirkel faller ringarna ner&hellip:
 • Northern Lighting Over Me 40 Taklampa/Vägglampa Dammig Blå Ø40 cm

  Northern Lighting Over Me 40 Taklampa/Vägglampa Dammig Blå Ø40 cm
  Hitta mer inspiration: www.northernlighting.no
 • Mora stång takplafond 30cm (Mässing/guld)

  Mora stång takplafond 30cm (Mässing/guld)
  Vacker takplafond med upphäng i mässing/guld och ett fint klarglas som sprider ljuset bra. Hängs enkelt på takkrok.​Ljuskälla ingår ej.
 • Erseka Plafond

  Erseka Plafond
 • Taklampa Coco Svart

  Taklampa Coco Svart
  Coco taklampa/plafond från Markslöjd. Svart metall med ställbara lamphuvud och detaljer i antik mässing. Ljuskälla GU10, 3 st. Max 35W styrka i halogen. Kopplingsplint för jordad elanslutning. Ljuskälla&hellip:
 • Markslöjd Disc Plafond 1l 49cm Chrome

  Markslöjd Disc Plafond 1l 49cm Chrome
  Disc plafond i krom från Markslöjd. Skärm och bas i metall. Krokupphäng. Stor lamphållare (E27). 1x60W glödlampa eller motsvarande styrka i halogen, lågenergi eller LED. Ljuskälla ingår ej.
 • Vantage 2+ Plafond 2700K Titanium - Light-Point

  Vantage 2+ Plafond 2700K Titanium - Light-Point
 • Corredera 50cm LED (Svart)

  Corredera 50cm LED (Svart)
  Corredera är en vacker plafond som ger ett fint ljus till interiören, samtidigt som den bjuder på en modern och iögonfallande design. Den är tillverkad av stål, har en svartlackad finish och är försedd integrerad LED-belysning som löper i två linjer längs hela den ena sidan av stålkreationen. Lampan har en skyddande akrylskärm som löper längs hela lampan och bidrar dels till att skydda ljuskällorna, men också till en jämn och mjuk ljusspridning. Corredera avger ett varmvitt ljus när den är tänd. Integrerad LED-belysning. 
 • Brinja 1 Plafond Svart - Arcchio

  Brinja 1 Plafond Svart - Arcchio
 • Anillo plafond LED (Svart)

  Anillo plafond LED (Svart)
  Anillo är en plafond som är diskret och elegant uppe i taket, samtidigt som den ger en bra grundbelysning till rummet. Den är tillverkad av metall och har en skyddande skärm i plast som dels skyddar ljuskällan, men också bidrar till en fin, jämn och bländfri ljusspridning. Anillo är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus på 3000K. Då den endast hänger ner 6,5cm från taket så är den även ett bra alternativ för rum med lägre takhöjd.Finns i färgerna vit och svart.Integrerad LED-belysning.
 • KANT vit 45cm (Vit)

  KANT vit 45cm (Vit)
  KANT är en härlig och stilren plafond som lätt smälter in i övrig inredning. Skärmen är tillverkad av UV-beständig och slagtålig akryl och är helt återvinningsbar. Kant har en yttre ring av textil som ger en lite mjukare framtoning. Finns även i en större storlek på 55cm i diameter.Ljuskälla ingår ej.
 • Barcelona Plafond 5L White - Markslöjd

  Barcelona Plafond 5L White - Markslöjd
  KonceptBarcelona Plafond 5L Whiteär en av de läckra lamporna i den moderna Barcelona-serien. En serie bestående av både taklampor och vägglampor. Alla bär samma vackra designegenskaper och alla
 • Markslöjd Preston Plafond Led

  Markslöjd Preston Plafond Led
  Markslöjd Preston är en klassisk, stilren plafond från Markslöjd. Preston passar i de flesta miljöer med sin enkla design, och bidrar med ett bra ljus i rummet. Den har ett frostat glas som är vackert&hellip:
 • Franza 42cm (Vit)

  Franza 42cm (Vit)
  Franza är en behaglig och vacker plafond som blir en smyckande detalj i såväl sovrummet som i vardagsrummet. Lampan har en inre skärm i metall som skapar det strukturerade mönstret och ger lampan dess vackra form. Den yttre skärmen är i ett mjukt bomullstyg som släpper igenom precis rätt mängd med ljus för att det ska bli både funktionellt och dekorativt. Den är dessutom försedd med tre stycken ljuskällor som tillsammans bidrar med en jämn ljusspridning. Koppla gärna till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka.Ljuskällor ingår ej.
 • Elaina 5 LED Plafond Matt Nickel - Lindby

  Elaina 5 LED Plafond Matt Nickel - Lindby
 • Bell 3 plafond (Svart)

  Bell 3 plafond (Svart)
  Takplafond Bell i mattsvart metall med tre opalvita glas. Hängs enkelt på takkrok och är fullt dimbar.Ljuskällor ingår ej.
 • Vince 2 Plafond Vit - Arcchio

  Vince 2 Plafond Vit - Arcchio
 • Liila Star Vägglampa/Plafond Nordic Gold/Optic Clear - Nuura

  Liila Star Vägglampa/Plafond Nordic Gold/Optic Clear - Nuura
 • Markslöjd Estelle Kristallplafond

  Markslöjd Estelle Kristallplafond
  Markslöjd Estelle har en stomme i kromad metall med prismor som ger ett fint skimmer. En underbar lampa att ha i badrum då den har IP-klass 44, ,men fungerar lika bra i hallen.|Ljuskällor ingår - halogen,&hellip:
 • Globen Lighting Tropez 181020 natur 80cm

  Globen Lighting Tropez 181020 natur 80cm
  Plafond Tropez 181020 natur 80 cm Globen LightingMedelhavskänslaTropez för tankarna till Medelhavet och Franska rivieran, dels tack vare sitt spännande material och dels för sin organiska form som
 • Atom Trio Plafond Antique Brass - Halo Design

  Atom Trio Plafond Antique Brass - Halo Design
  KonceptAtom Trio Plafond Antique Brassär både en vacker och spännande lampa från danska Halo Design, som har mer än 20 års erfarenhet med att skapa unik och funktionell design till attraktiva pr
 • Plafond Bell

  Plafond Bell
  Bell plafond med glaskupa. Lampans huvudmaterial är metall/glas. Max effekt 30W. Ljuskälla ingår ej. Monteras enkelt i taket med krok.
 • KANT beige 45cm (Beige/brun)

  KANT beige 45cm (Beige/brun)
  KANT är en härlig och stilren plafond som lätt smälter in i övrig inredning. Skärmen är tillverkad av UV-beständig och slagtålig akryl och är helt återvinningsbar. Kant har en yttre ring av textil som ger en lite mjukare framtoning. Finns även i en större storlek på 55cm i diameter.Ljuskälla ingår ej.
 • Cubus 4 Plafond Aluminium - Bopp

  Cubus 4 Plafond Aluminium - Bopp
 • Barcelona Plafond 3L White - Markslöjd

  Barcelona Plafond 3L White - Markslöjd
  KonceptBarcelona Plafond 3L Whiteär en av de läckra lamporna i den moderna Barcelona-serien. En serie bestående av både taklampor och vägglampor. Alla bär samma vackra designegenskaper och alla
 • Lasana 6 LED (Förkromad/blank)

  Lasana 6 LED (Förkromad/blank)
  Lasana 6 är en vacker lampa som går lika bra att fästa i taket som på väggen. Tillverkad i stål med en förkromad yta och skyddande plast kring ljuskällorna. Lasana 6 har integrerad LED-belysning som ger ett varmvitt och behagligt ljus (3000K). Väldigt elegant och stilren plafond. Lasana finns även i flera utföranden.Integrerad LED-belysning. 
 • Kant Plafond Ø55 Almelin Brown - Konsthantverk

  Kant Plafond Ø55 Almelin Brown - Konsthantverk
 • Session 3 Plafond Aluminum - Bopp

  Session 3 Plafond Aluminum - Bopp
 • Ruidera Led Plafond

  Ruidera Led Plafond
 • Bullo Plafond Oxid Klarglas 27 cm

  Bullo Plafond Oxid Klarglas 27 cm
 • Markslöjd Ugglarp Plafond

  Markslöjd Ugglarp Plafond
  Markslöjd Ugglarp är en fin och populär takplafond från Markslöjd. Plafonden är vackert dekorerad med ugglor. Den passar perfekt i barnrummet och är mycket uppskattad av barnen! Plafond har 3st&hellip:
 • Plafond Cube

  Plafond Cube
  Plafond Cube med tre stommar av kraftigt fyrkantsjärn. Respektive stomme är justerbar och går att vrida på för att skapa en egen form på plafonden. Krokupphängning. Höjd 27 cm. Bredd 46 cm. Djup 46 cm. Lamphållare E27. Max 60W Rek. Glödlamp
 • Stella 9 Plafond Bronze - Bopp

  Stella 9 Plafond Bronze - Bopp
 • Anna plafond 60cm (Vit)

  Anna plafond 60cm (Vit)
  Anna är en vacker och behagligt plafond som sprider ett mjukt ljus omkring sig när den är tänd. Den passar lika bra i sovrummet som i hallen eller vardagsrummet. En riktigt mysig och fin plafond som passar in i de flesta miljöer och interiörer. Den finns även i två andra storlekar på 40cm samt 80cm i diameter.Ljuskällor (4st) ingår ej.Tyg: Cotton Jersey
 • Plafond LED RINGO

  Plafond LED RINGO
  Ringo plafond LED i färg vit. Lampans huvudmaterial är metall/aluminium/plast. Ljuskälla med 25W max wattstyrka. Ljuskällor medföljer. Ljusstyrka på ljuskällan är 1800 lumen med 3000 kelvin färgtemperatur som motsvarar varmvit ljus. Fövänt
 • Mora dikt takplafond 20cm (Mässing/guld)

  Mora dikt takplafond 20cm (Mässing/guld)
  Mora takplafond, ett fint klarglas tillsammans med ett takupphäng som hängs enkelt på takkrok.​Ljuskälla ingår ej.