Plafond

En plafond är en platt taklampa som ger ett mjukt ljus som sprids i hela rummet. Vanliga platser för takplafonder är i vardagsrum eller i sovrum. Alla plafonder är platta och ligger tätt mot taket.

Takplafond i olika material

Materialet i en takplafondslampa kan vara lite olika. Vanligt förekommande material är kristall, glas och tyg.

Som ljuskälla är det mer och mer vanligt med LED. Det ger en lägre strömförbrukning, längre hållbarhet och mindre förlust av energi genom värme. Taklampan ska ju ge ljus, inte uppvärmning.

Brett utbud av plafonder online

Här hittar du ett urval av plafondlampor från flera kända varumärken. Se om du hittar en snygg plafond du tror passar hemma hos dig. Kanske en kristallplafond om du vill skapa lite lyxkänsla.

Populärt inom plafond

 • Bloom CW2 Vägglampa/Plafond Mint - Kartell

  Bloom CW2 Vägglampa/Plafond Mint - Kartell
  DesignFerruccio Laviani for KartellKonceptVad skulle du säga till att ha ett blomsterarrangemang hängandes över bordet? Gruppen med blomlampor från Kartell är nu utvidgad med denna lampa i två storlekar, en stor taklampa och en liten där båda kan sättas på både vägg och i tak. Lamporna kommer i nya sofistikerade och spännande mulitfärgade nyanser som mint och lavendel eller som i denna eleganta transparanta i kristall. OBS - Till Bloom-serien ska man räkna med en halvtimme till att sätta ihop lampan. Importören rekommenderar att man köper de rätta verktygen till denna process.
 • Pasteri 57cm (Vit)

  Pasteri 57cm (Vit)
  Pasteri är en behaglig och diskret plafond som passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Den är ett fint inslag i det moderna hemmet, men passar bra i de flesta interiörer. Lampan är tillverkad av stål och har en utsmyckande fin skärm i textil. Den är försedd med 3st ljuskällor som tillsammans bidrar till ett bra ljus och en jämn ljusspridning. Lampan sprider ett behagligt och bländfritt ljus och smälter lätt in bland övrig inredning. Koppla gärna till en dimmer för att kunna tona ner belysningen och bestämma önskad ljusstyrka i rummet. Finns i färgerna grå och vit. Ljuskällor ingår ej. 
 • PR Home Plafond

  PR Home Plafond
  En härlig plafond i tyg från PR Home. Plafonden finns i flera olika färger.Tyget i sig har en ljuddämpande effekt, vilket gör plafonden utmärkt i exempelvis ett barnrum. Plafonder är också bra
 • 312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras

  312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras
  DesignBernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept312 Plafond Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och sedan dess har familjen bara växt. Tänkt till kontor och industri var serien helt unik, med sin enkla, robusta och ändå ergonomiska design. Den grundläggande formen är antingen med skruvar eller svetsfogar. Det funktionella och estetiska som utstrålas av 312 Plafond Svart/Koppar och särskilt utformningen av enskilda detaljer såsom armar, lampfot, och beslag är fantastiskt originella, genomtänkta och långt före sin tid. Le Corbusier blev tidigt förförd av den moderna designen på lampan GRAS och använde sig flitigt av lamporna i sina projekt. Idag har lampan Lampe Gras blivit ett eftertraktat samlarobjekt i världen, särskilt i Frankrike, USA och Japan. Bernard Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.

Fler tips på plafond

 • Plafondlampa Sferis i glas, 30 cm, krom

  Plafondlampa Sferis i glas, 30 cm, krom
  Plafondlampa Sferis i glas. Klotrund och imponerande ljus. Plafondlampan Sferis i glas består av en klotrund kupa och ett stilrent takfäste i metall. Den enkla, helgjutna designen har tagits fram för att göra lampan immun mot snabbt växlande modetrender. Plafondlampan Sferis i glas imponerar med sitt bländfria ljus som strålar inuti glasklotet. Energiklass: A++
 • Bugia Single Plafond 2700K Guld - Studio Italia

  Bugia Single Plafond 2700K Guld - Studio Italia
  Design Andrea Tosetto för Studio Italia DesignKonceptBugia Single Plafond från märket Studio Italia Design har en rund och läcker form, som finns i färgerna Vit, Guld och Krom. Plafondlampan har ett enkelt, men mycket unik och smakfull design. Lampans ljus harmonerar mellan ett indirekt och direkt ljus, som inte bländar sin omgivning.Det är den perfekta plafondlampan till hallen eller entrén, då den samtidigt som sin enkla design är otrolig är den otroligt dekorativ och kommer ge varje rum en läcker look. Bugia Plafondlampan finns i 3 storlekar, ø24, ø32 och ø51, därutöver kommer de allihop med en inbyggd LED ljuskälla.
 • FLEUR Plafond LED 43 cm Vit/Krom

  FLEUR Plafond LED 43 cm Vit/Krom
  Fleur plafond från Markslöjd. Frostad glasskärm. Fast installation och upphäng med krok eller skruvar. Fast dimbar 15W LED. Bredd (cm) 43 Höjd (cm) 15 Djup (cm) 43 Effekt (W) 15W Sockel SMD Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direkt
 • Plafond Kupol Ø32

  Plafond Kupol Ø32
  Kupol är en dimbar plafond med ett opalt glas. Passar ditt tvättrum, klädkammare eller badrum. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Brad plafond LED (Borstat stål)

  Brad plafond LED (Borstat stål)
  Brad är en enkel men stilren plafond som ger ett bra ljus utan att dra allt för mycket uppmärksamhet till sig. Lampan har en stålfärgad ram som är tillverkad av metall, samt en skyddande skärm i akryl som omger ljuskällan och bidrar till en fin och jämn ljusspridning. Brad är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (3000K) och förser rummet med det ljus som krävs. Integrerad LED-belysning.
 • Hanna 35cm (Förkromad/blank)

  Hanna 35cm (Förkromad/blank)
  Populär kristallplafond i förkromad metall med prismor och kristallbollar som ger ett härligt ljusspel. Fint slipade glasprismor som sprider ljuset bra och dessutom är en lyxig inredningsdetalj.Ljuskälla ingår ej.
 • Flos Glo-Ball C2 Taklampa

  Flos Glo-Ball C2 Taklampa
  Design: Jasper Morrison för Flos Koncept:Glo-Ball från Flos är en elegant och unik taklampa designad av Jasper Morrison. Man ska inte låta sig luras av Glo-Ball lampans omedelbart igenkännliga design. Glo-Ball i handblåst opaliserat glas sände
 • Buckram Plafond 3xBar/Tube Vit - Philips Hue

  Buckram Plafond 3xBar/Tube Vit - Philips Hue
 • Buckram Plafond Single Spot Vit - Philips Hue

  Buckram Plafond Single Spot Vit - Philips Hue
 • Elegant plafondlampa Bassano, grön

  Elegant plafondlampa Bassano, grön
  Planfondlampa BASSANO i italiensk stil Plafondlampan BASSANO framstår som rustik och stilfull med sitt mässingsfäste och svagt välvda keramikskärm. Traditionell italiensk design och moderna tillverkningstekniker har skapat denna eleganta plafondlampa som inte bara ger ett stämningsfullt ljus utan 'även är ett intressant inredningsobjekt Färgrika, dekorativa mönster på keramikskärmen förhöjer den rustika designen. Keramikskärmen finns i tre dekorvarianter - brunt, blått och grönt. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga. Energiklass: A++
 • Philips Hue White Ambiance Aurelle Kvadrat Taklampa Mindre

  Philips Hue White Ambiance Aurelle Kvadrat Taklampa Mindre
  Design: PhilipsKoncept:Hue Aurelle Kvadrat Taklampa Mindre från Philips är den perfekta lampan för att skapa helt rätt ljus i ett rum. Hue Aurelle är en taklampe-serie som finns i 4 olika former och storlekar. Aurelle Taklampa Låg finns i rund
 • Täby LED Plafond Krom/Vit

  Täby LED Plafond Krom/Vit
 • Markslöjd Helsingör Plafond 44

  Markslöjd Helsingör Plafond 44
  Markslöjd Helsingör takplafond har en stomme i krom och ett glas i frostat vitt glas. Glaset har ett läckert mönster som ser ut som penseldrag!|Upphängning på takkrok, takkontakt ingår. Liten (E14)?
 • Rhea medium kristall (Förkromad/blank)

  Rhea medium kristall (Förkromad/blank)
  Rhea är en elegant och vacker kristallplafond, med runda och rektangulära prismor och dekorativa detaljer på ramen. Sprider ett vackert ljus genom prismorna när den är tänd. Finns i tre olika färger.Ljuskällor ingår ej.
 • Bloom C1 Vägglampa/Plafond Vit - Kartell

  Bloom C1 Vägglampa/Plafond Vit - Kartell
  DesignFerruccio Laviani for Kartell KonceptVad skulle du säga till att ha ett blomsterarrangemang hängandes över bordet?Gruppen med blomlampor från Kartell är nu utvidgad med denna lampa i två storlekar, en stor taklampa och en liten där båda kan sättas på både vägg och i tak. Lamporna kommer i nya sofistikerade och spännande mulitfärgade nyanser som mint och lavendel eller som i denna eleganta transparanta i kristall. OBS - Till Bloom-serien ska man räkna med en halvtimme till att sätta ihop lampan. Importören rekommenderar att man köper de rätta verktygen till denna process.
 • FLEUR Plafond LED 35 cm Vit/Krom

  FLEUR Plafond LED 35 cm Vit/Krom
  FFleur plafond från Markslöjd. Frostad glasskärm. Fast installation och upphäng med krok eller skruvar. Fast dimbar 12W LED. Bredd (cm) 35 Höjd (cm) 13 Djup (cm) 35 Effekt (W) 12W Sockel SMD Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direk
 • Gross plafond Ø50cm (Vit)

  Gross plafond Ø50cm (Vit)
  Gross plafond är en stilren taklampa, bestående av 24st glaskulor, som tillsammans skapar formen av ett moln. Väldigt behaglig och vacker design, vilket gör att den passar lika bra i vardagsrummet som i hallen. Lampan bländar inte, utan skapar mer ett behagligt och inbjudande ljus. Använd gärna dimbara LED-lampor i Gross för att få ut maximal effekt av lampan.Gross finns i två olika storlekar (Ø50cm och Ø30cm).Ljuskällor ingår ej.
 • RUTA - Plafond 43

  RUTA - Plafond 43
   En stilsäker plafond i glas med dekorativt rut-mönster. RUTA mäter 43cm i diameter och har vitt glas med vitt mönster.    Vi rekommenderar: Använd gärna flera plafonder i t.ex. en hall för bra ljussättning.    Tekniskt: RUTA har 3 st lamphållare (sockel) och använd ljuskälla med E14 (liten sockel). Använd max 25 watt eller motsv
 • SpotOn3 White Plafond - Antidark

  SpotOn3 White Plafond - Antidark
  DesignAntidarkKonceptSpotOn3 White Plafond är simple i sitt uttryck med eleganta och rena linjer. Den består helt enkelt av en kvadratisk bas med ett justerbart spot-ljus, 360 grader vertikalt och 90 grader horisontellt. Ljuskällan är sänkt i den cylinderformade skärmen, varifrån den ger ett direkt spot-ljus precis där du har behov för det. SpotOn-lampan fås både med en, två eller tre spottar, där den kan justeras individuellt i riktning. Välj mellan svart eller vit finish, som passar in i alla typer av bostäder. Lampan kan exempelvis användas i entrén, i garderoben eller som en galleri-spot, som lyser upp till favoritkonstverk. Se hela SpotOn-serien här
 • Riso 40cm plafond (Vit)

  Riso 40cm plafond (Vit)
  Snygg plafond från Belid med helt opalvitt glas.Ljuskälla ingår ej.
 • Ripple plafond 50cm (Förkromad/blank)

  Ripple plafond 50cm (Förkromad/blank)
  Ripple är en spännande plafond som blir en dekorativ detalj i det moderna hemmet. Den är tillverkad av metall, har en förkromad finish och är prydd med en tufft hamrad skärm som skapar ett iögonfallande och levande uttryck. Den nedre skärmen är lätt frostad och släpper igenom ett ljus som både är funktionellt och dekorativt. Denna variant är försedd med 5st ljuskällor som bidrar till en jämn ljusspridning som förser rummet med en bra grundbelysning.Ripple finns även i andra varianter.Ljuskällor (5st) ingår ej.
 • GRÄNSÖ Plafond 3L Krom/MC

  GRÄNSÖ Plafond 3L Krom/MC
  Markslöjd taklampa Gränsö. Plafond med kristalldetaljer. Mått: Bredd 40 cm, höjd 28 cm, djup 40 cm. 1,5 m sladd med takkåpa för krokupphäng. Liten lamphållare (E14). Max 40W glödlampa eller motsvarande styrka i halogen, lågenergi eller LE
 • Ribbon takplafond (Förkromad/blank)

  Ribbon takplafond (Förkromad/blank)
  Fantastiskt fin takplafond med förkromade akrylplattor med prismor i. Ljuskällorna sitter innanför vilket ger ett bra och effektfullt ljus.Ljuskällor ingår ej.
 • Lampe Gras N312 Taklampa Matt Svart & Röd

  Lampe Gras N312 Taklampa Matt Svart & Röd
  Design: Bernard-Albin Gras för Lampe GrasKoncept: Med Lampe Gras N312 Taklampa Matt Svart & Matt Röd får du en riktig klassiker till ditt hem. Lampan designades 1921 av Bernarb-Albin Gras och är än idag lika vacker som när den blev till.Urspri
 • Boberg Taklampa - Frostat glas

  Boberg Taklampa - Frostat glas
 • Plafond LED ZODIAC

  Plafond LED ZODIAC
  Zodiac plafond LED i färg vit. Lampans huvudmaterial är plast/metall. Ljuskälla med 80W max wattstyrka. Ljuskällor medföljer. Ljusstyrka på ljuskällan är 6400 lumen med 3000-6500 kelvin färgtemperatur som motsvarar varmvit ljus. Föväntad l
 • Astep VV Cinquanta Taklampa Suspension Svart/Vit

  Astep VV Cinquanta Taklampa Suspension Svart/Vit
  Design: Vittoriano Viganó för AstepKoncept:VV Cinquanta-kollektionen från Astep är en hyllning till det design skapat av Vittoriano Viganó 1951 för firman Arteluce. Astep härstammar från denna gamla familjefirma och bjuder på många kolle
 • Spring plafond klar

  Spring plafond klar
  Spring plafond klar
 • Krona Gloria Ø50

  Krona Gloria Ø50
  I Gloriafamiljen ingår pendlar, krona, plafonder och bordlampa. Gloria är designad för snygga filamentglödlampor och ljuset visas på ett vackert och dekorativt sätt. Passar perfekt i ditt vardagsrum eller över ditt matbord. Ljuskällor ingår
 • Ranka LED Plafond Vit - Arcchio

  Ranka LED Plafond Vit - Arcchio
 • Liila 12 Vägglampa/Plafond Nordic Gold/Optic Clear - Nuura

  Liila 12 Vägglampa/Plafond Nordic Gold/Optic Clear - Nuura
  Design:Sofie Refer för NuuraKonceptLiila vägglampan-eller plafonden med tolv ljuskällor är mer än bara belysning - lampan är ett fantastiskt statement piece och ett konstverk.Lampan består av glas och pulverlackerad metall i färgen Nordic Gold . Glaset fås i två olika typer - i matt-vitt opalglas eller klart optiskt glas. Totalt mäts lampan 85 x 85 cm. Den kan anslutas till dimmerfunktion.Denna vägglampa- och plafond är i klart optiskt glas .Lampan kan monteras både på väggen och i taket - oavsett var du hänger den har du säkrat en överdådig look!
 • Tidlös plafondlampa Fox 30 cm

  Tidlös plafondlampa Fox 30 cm
  Elegant glasplafondlampa Fox - många användningsmöjligheter i tidlös design Den enkelt utformade plafondlampan Fox med dess återhållsamma design kan användas i många rum och inredningsstilar. Det vita glaset skapar en jämn belysning och behaglig atmosfär. Energiklass: A++
 • Skot Plafond LED Transparent/Alu - Louis Poulsen

  Skot Plafond LED Transparent/Alu - Louis Poulsen
 • Design by Us Ballroom Molecule Taklampa Bärnsten & Guld

  Design by Us Ballroom Molecule Taklampa Bärnsten & Guld
  Design: Design by UsKoncept:Ballroom Molecule är en delikat organisk Taklampa från Design by Us. Pendeln är tillverkad i handblåst glas. Den ger ett fint allmänljus, med en läcker glödande LED-lampa i. En delikat och dekorativ Taklampa som sk
 • Ingrid 60 Plafondlampe White - Watt & Veke

  Ingrid 60 Plafondlampe White - Watt & Veke
 • Shinto plafond 35x35 cm Krom

  Shinto plafond 35x35 cm Krom
  Shinto plafond 35x35 cm Krom
 • Cobbler plafond 25 cm Vit

  Cobbler plafond 25 cm Vit
  Cobbler plafond 25 cm Vit
 • Astro plafond 28cm (Svart)

  Astro plafond 28cm (Svart)
  Astro är en plafond som både ger ett bra ljus samtidigt som den är väldigt tilltalande visuellt. Den passar bra in i det moderna hemmet, men blir också ett spännande inslag till andra interiörer. Lampan består av en kvadratisk svart takplatta, en spännande metallram i guldfärgad finish samt 4st kupor i opalglas som omger ljuskällorna. Koppla gärna lampan till en dimmer för att kunna ställa in önskad atmosfär och känsla i rummet.Finns även i en större storlek.Ljuskällor ingår ej.
 • Cube plafond svart

  Cube plafond svart
  Cube plafond svart
 • Plafond 'Plazas basic groot' Design stål - LED inkluderat / Inomhus

  Plafond 'Plazas basic groot' Design stål - LED inkluderat / Inomhus
 • Gregg Medium Vägglampa/Plafond - Foscarini

  Gregg Medium Vägglampa/Plafond - Foscarini
  Design Ludovica+Roberto Palomba för Foscarini KonceptGregg Vägglampa och Taklampa i fritt munblåst glas. Fås i två storlekar. En organisk, elegant och välkänd form som inte använder sig av ren geometri som utgångspunkt.
 • Faro (Vit)

  Faro (Vit)
  Faro är en vacker plafond som nästan kan klassas som ett konstverk. Lampans skärm är i tjockt glas med matt finish och en guldig insida. Skärmen har mönstrade, genomskinliga partier som gör att ljuset lyser igenom och sprider ett nästan glödande ljus genom skärmen. Detta skapar också en härlig ljusbild i taket och rummet när lampan är tänd.Finns i två olika färger, svart och vit. Ljuskällor ingår ej.
 • Plafond Soft Ø50

  Plafond Soft Ø50
  Soft är en textilplafond som ger ett mjukt ljus. Passar i ditt sovrum. Monteras med krokupphäng/takkrok, lampan är ojordad och kräver därför även en en ojordad takkontakt. Ljuskälla ingår ej (3 x E27). Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • 305 Plafond Black/Black - Lampe Gras

  305 Plafond Black/Black - Lampe Gras
 • Tip 2 LED 3000K Plafond Vit - LIGHT-POINT

  Tip 2 LED 3000K Plafond Vit - LIGHT-POINT
  DesignRonni Gol för Light Point KonceptTip 2 Plafond LED Vit är en traditionell inbygdspot, som är designad av Ronni Gol for Light Point. Alla möjligheter är till din rådighet med Tip, då man kan ha den i användning för just de du vill. Spotlampan kan monteras fast i taket, eller på väggen för att skapa en super flot spotlight effekt, och är speciellt perfekt till upplysning av material, om det är hemma eller i ett galleri. OBS! Lampans inbyggda LED har testats med en Fuga® LED-S 120 VA dimmer så att du tryggt kan använda lampan med en LED-dimmer.
 • Focus+ LED 3000K L110 Plafond Svart - LIGHT-POINT

  Focus+ LED 3000K L110 Plafond Svart - LIGHT-POINT
  DesignRonni Gol för LIGHT-POINTkonceptFocus Mini L110 Taklampa Svart är designad av Ronni Gol och följer hans välkända rena linjer. Med en kvadratisk bas och runt huvud i svart eller vit aluminium som kan roteras 350 grader är detta en elegant och enkel spot som passar i otaliga miljöer.Använd lampan som vanlig belysning eller använd den som namnet antyder, som spotlights med fokus på målningar, affischer, hyllor och liknande.Lampan är utrustad med en energibesparande LED-ljuskälla som avger ett varmt vitt ljus.OBS! Lampans inbyggda LED har testats med en Fuga® LED-S 120 VA dimmer så att du tryggt kan använda lampan med en LED-dimmer.
 • Vibia Quadra Ice Stor Taklampa Vit

  Vibia Quadra Ice Stor Taklampa Vit
  Design: Proli Difusion StudioQuadra Ice definieras av sina rena linjer och tidlösa design. Taklampan är tillverkad med format Opalglas och uppnår en svävande effekt med sin speciella upphängningsanordning. Ljuset skapar en mysig stämning med et
 • Gloria upphäng E27

  Gloria upphäng E27
  I Gloria familjen ingår pendlar, krona, plafonder och bordslampa. Gloria är designad för snygga filamentglödlampor och ljuset visas på ett vackert och dekorativt sätt. Ljuskälla ingår ej. Detta upphäng passar till Gloria klar, blå eller rö
 • Cyrstal flush LED 41cm

  Cyrstal flush LED 41cm
  Plafond i glas med kristaller i mitten som ger en fin ljusspridning. Integrerad LED som ger ett lite kallare ljus (4000K). Motsvarar cirka 75W.
 • Plafond Vanja /matt mässing

  Plafond Vanja /matt mässing
  Plafond i metall och opalfärgat glas. Enkel montering i tak med krok. Ljuskälla ingår inte.
 • Nuura Apiales 9 Taklampa Satin Svart/Opal Vit

  Nuura Apiales 9 Taklampa Satin Svart/Opal Vit
  Design: Sofie Refer för Nuura, 2020 Koncept: Apiales från Nuura är en fantastisk taklampa. Nuura Apiales är en lampa som kommer att fånga uppmärksamheten hos alla som kommer in i rummet. Med sin inspiration från blommor har lampan en mjuk och
 • Mora dikt takplafond 20cm (Mässing/guld)

  Mora dikt takplafond 20cm (Mässing/guld)
  Mora takplafond, ett fint klarglas tillsammans med ett takupphäng som hängs enkelt på takkrok.​Ljuskälla ingår ej.