Plafond

En plafond är en platt taklampa som ger ett mjukt ljus som sprids i hela rummet. Vanliga platser för takplafonder är i vardagsrum eller i sovrum. Alla plafonder är platta och ligger tätt mot taket.

Takplafond i olika material

Materialet i en takplafondslampa kan vara lite olika. Vanligt förekommande material är kristall, glas och tyg.

Som ljuskälla är det mer och mer vanligt med LED. Det ger en lägre strömförbrukning, längre hållbarhet och mindre förlust av energi genom värme. Taklampan ska ju ge ljus, inte uppvärmning.

Brett utbud av plafonder online

Här hittar du ett urval av plafondlampor från flera kända varumärken. Se om du hittar en snygg plafond du tror passar hemma hos dig. Kanske en kristallplafond om du vill skapa lite lyxkänsla.

Populärt inom plafond

 • Pasteri 57cm (Vit)

  Pasteri 57cm (Vit)
  Pasteri är en behaglig och diskret plafond som passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Den är ett fint inslag i det moderna hemmet, men passar bra i de flesta interiörer. Lampan är tillverkad av stål och har en utsmyckande fin skärm i textil. Den är försedd med 3st ljuskällor som tillsammans bidrar till ett bra ljus och en jämn ljusspridning. Lampan sprider ett behagligt och bländfritt ljus och smälter lätt in bland övrig inredning. Koppla gärna till en dimmer för att kunna tona ner belysningen och bestämma önskad ljusstyrka i rummet. Finns i färgerna grå och vit. Ljuskällor ingår ej. 
 • 312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras

  312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras
  DesignBernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept312 Plafond Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och sedan dess har familjen bara växt. Tänkt till kontor och industri var serien helt unik, med sin enkla, robusta och ändå ergonomiska design. Den grundläggande formen är antingen med skruvar eller svetsfogar. Det funktionella och estetiska som utstrålas av 312 Plafond Svart/Koppar och särskilt utformningen av enskilda detaljer såsom armar, lampfot, och beslag är fantastiskt originella, genomtänkta och långt före sin tid. Le Corbusier blev tidigt förförd av den moderna designen på lampan GRAS och använde sig flitigt av lamporna i sina projekt. Idag har lampan Lampe Gras blivit ett eftertraktat samlarobjekt i världen, särskilt i Frankrike, USA och Japan. Bernard Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.
 • Bloom CW2 Vägglampa/Plafond Mint - Kartell

  Bloom CW2 Vägglampa/Plafond Mint - Kartell
  DesignFerruccio Laviani for KartellKonceptVad skulle du säga till att ha ett blomsterarrangemang hängandes över bordet? Gruppen med blomlampor från Kartell är nu utvidgad med denna lampa i två storlekar, en stor taklampa och en liten där båda kan sättas på både vägg och i tak. Lamporna kommer i nya sofistikerade och spännande mulitfärgade nyanser som mint och lavendel eller som i denna eleganta transparanta i kristall. OBS - Till Bloom-serien ska man räkna med en halvtimme till att sätta ihop lampan. Importören rekommenderar att man köper de rätta verktygen till denna process.
 • PR Home Plafond

  PR Home Plafond
  En härlig plafond i tyg från PR Home. Plafonden finns i flera olika färger.Tyget i sig har en ljuddämpande effekt, vilket gör plafonden utmärkt i exempelvis ett barnrum. Plafonder är också bra

Fler tips på plafond

 • Plafond Palmblad

  Plafond Palmblad
  PALMBLAD plafond. Lampan monteras i tak med krokupphäng. Elanslutning med lamppropp/kopplingsplint.
 • IC C/W2 Double Plafond/Vägglampa Krom - Flos

  IC C/W2 Double Plafond/Vägglampa Krom - Flos
  DesignMichael Anastassiades för FlosKonceptIC C/W2 Double Plafond/Vägglampa Krom balanserar mellan enkelhet och elegans, medan den jonglerar med form och funktion. Centrum för lampan är den perfekt runda glasklotet, som balanserar på en tunn svart stång och ger ett stolt uttryck och en fantastisk kontrast. Designern bakom serien, Michael Anastassiades såg ett videoklipp av den unga jonglören Tony Duncan. I videon snurrade han runt med ett set bollar, rörde dem runt på armen och kantade dem runt fingrarna. Han var nästan hypnotiserad av hans färdigheter och då han plötsligt såg bollarna ligga helt stilla på hans arm, önskade han forma just detta magiska ögonblick! Det blev inspirationen och hans utgångspunkt för IC Light-serien. Vägglampan är en del av en nytänkande serie, där vi håller fast i den enkla och lätta designen. Som du kan se här, består serien av pendlar, golvlampor, bordslampor och vägglampor, som med sitt tidlösa uttryck passar in i många olika stilar.
 • Northern Lighting Over Me 30 Taklampa/Vägglampa Vit Ø30 cm

  Northern Lighting Over Me 30 Taklampa/Vägglampa Vit Ø30 cm
  Hitta mer inspiration: www.northernlighting.no
 • Moderne plafondlamp zwart 39 cm incl. LED 2000 - 4000K - Luka

  Moderne plafondlamp zwart 39 cm incl. LED 2000 - 4000K - Luka
 • Brinja 1 Plafond Round Vit - Arcchio

  Brinja 1 Plafond Round Vit - Arcchio
 • Brinja 1 Plafond Svart - Arcchio

  Brinja 1 Plafond Svart - Arcchio
 • Taraxacum 88 Vägglampa/Plafond LED - Flos

  Taraxacum 88 Vägglampa/Plafond LED - Flos
  DesignAchille Castiglioni för Flos KonceptTaraxacum Vägglampa/Plafond ger ett diffust ljus. Den är framställd med en stålkonstruktion som är pulverbelagd. Detta utförs genom att spruta på konstgjort lim vilket skapar en hinna som dels ger lampan ett kokong-utseende men som också utgör skärmen och som skyddas av en genomskinlig yta.Se bifogad bilden för information om vilka dimmer som fungerar med denna lampa.
 • Tilen 4 Plafond Black - Lindby

  Tilen 4 Plafond Black - Lindby
 • Plissé plafond 45cm (Beige/brun)

  Plissé plafond 45cm (Beige/brun)
  Stilren och vacker plafond, tillverkad i ett vackert och behagligt tyg med en skyddande plaskupa. När lampan är tänd så sprids ett bra och bländfritt ljus i ditt hem. En mycket behaglig och fin plafond som passar perfekt i sovrummet, vardagsrummet eller hallen.Finns i färgerna offwhite och natur.Ljuskälla ingår ej.
 • Twiggy Plafond Vit - Foscarini

  Twiggy Plafond Vit - Foscarini
  DesignMarc Sadler för Foscarini KonceptEn linjär lätt design kombinerat med stark flexibilitet, som kännetecknar den formella elegans och lätta softisikerade Twiggy Golvlampa Vit. Twiggy golvlampa är tillverkad av lackerat komposit material på en bas av glasfiber som är justerbar med en vikt. På det sättet kan man justera formen och därmed ljusets reflektion och lampans lätta uttryck i det rum som skal upplysas. Den har ljusdimmer
 • Moon C600 Plafond 3000K White - Antidark

  Moon C600 Plafond 3000K White - Antidark
  DesignANTIDARK Design Studio för ANTIDARKKonceptMOON plafond-serien är en stilsäker serie med vägg- och taklampor från ANTIDARK. Serien består 4 olika storlekar som alla kommer i antingen svart eller vit. MOON C600 har en diameter på Ø600mm och en höjd på 80 mm.MOON C450 har en diameter på Ø450mm och en höjd på 80 mm.MOON C260 har en diameter på Ø260mm och en höjd på 80 mm.MOON C160 har en diameter på Ø160mm och en höjd på 60 mm.OBS! Clipsen i lampan kan lossna under transporten. Om det skulle hända kan du enkelt montera på clipsen igen: Lägg lampan på ett platt underlag och lossna bakre plattan försiktigt med hjälp av en skruvmejsel. Lägg en trasa eller liknande mellan skruvmejseln och lampan. De lösa sclipsen kan enkelt monteras innan lampan monteras ihop igen. Var dessutom uppmärksam på att du inte trycker in själva skärmen, utan bara aluminiumskanten, när du sätter upp lampan i taket. Moon Plafond är solid konstruerad i aluminium med en PVC-skärm som mjukgör ljuset på väg ut, ett ljus som för övrigt är dimmerbar. En modern plafond med ett klassiskt uttryck, kan man önska sig mer? Lampan kan med fördel kombineras med andra MOON plafonder i de andra storlekarna för att skapa ett organiskt uttryck som kommer att se bra ut i många år framöver.Moon är ett lätt och förnuftigt val av plafond från ANTIDARK.
 • Mora dikt takplafond 25cm (Oxid)

  Mora dikt takplafond 25cm (Oxid)
  Mora takplafond, ett fint klarglas tillsammans med ett takupphäng som hängs enkelt på takkrok.​Ljuskälla ingår ej.
 • VANADIS - Chrome

  VANADIS - Chrome
  Kristallplafonden Vanadis är ett smakfullt alternativ om du vill ha det underbara skenet från de högkvalitativa kristallerna, men har lite begränsat utrymme. Vanadis finns i kombinationerna guld/brilliant och krom/brilliant. Vi rekommenderar: Vanadis blir utmärkt i ditt vardagsrum eller sovrum.  Tekniskt: Vanadis har 12 st lamphållare (sock
 • Mora stång takplafond 20cm (Oxid)

  Mora stång takplafond 20cm (Oxid)
  Mora takplafond i klarglas med upphäng i oxid. Dekorativ taklampa som monteras enkelt på takkrok.Ljuskällor ingår ej.
 • ALMOST NEW - HELSINGÖR PLAFOND 44CM 3L WHITE

  ALMOST NEW - HELSINGÖR PLAFOND 44CM 3L WHITE
  Alla produkter ur Almost New finns i begränsat antal, risk för slutförsäljning.  Glasplafond i kvadratisk form. Vackert mönster i det frostade glaset. Diameter på 44cm. Tekniskt: Lampan kräver tre glödlampor med liten sockel (E14) om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej.  Denna produkten säljs som Almost New. Klassificeras som and
 • Plafond LINN 70

  Plafond LINN 70
  Linn är en plafond i PVC med klassisk form och minimalistisk känsla som passar i många miljöer och inredningsstilar. Linn ger ett bra ljus och ett lugnt intryck i sovrummet eller i vardagsrummet. Diameter 70cm, höjd 20cm. Takkontakt och ljuskäl
 • Madame 33cm (Vit)

  Madame 33cm (Vit)
  Madame är en behaglig och vacker plafond som blir en smyckande detalj i såväl sovrummet som i vardagsrummet. Lampan har en inre skärm i metall som skapar det strukturerade mönstret och ger lampan dess vackra form. Den yttre skärmen är i vit textil som släpper igenom precis rätt mängd med ljus för att det ska bli både funktionellt och dekorativt. Koppla gärna till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka.​Ljuskälla ingår ej.
 • Eos plafond L (krom) (Vit)

  Eos plafond L (krom) (Vit)
  Eos är en populär och omtalad lampa som har en stomme av papper och är tillverkad av äkta fågeldun. Dunet kommer inte från levande gäss utan är biprodukter av livsmedelsindustrin. Lampan avger ett varmt, behagligt och bländfritt ljus omkring sig när den är tänd och skapar en mysig atmosfär i rummet den placeras i. Denna varianten av Eos har vita fjädrar och levereras med ett förkromat upphäng som endast säljes på LampGallerian.Ljuskälla ingår ej. Övrig information:Lampan rengörs enkelt genom att blåsa på den med hårtork.Bör undvika direkt solljus.
 • Vanity Plafond Matt Nickel - Bankamp

  Vanity Plafond Matt Nickel - Bankamp
 • Franza plafond Ø42 cm Vit

  Franza plafond Ø42 cm Vit
 • Over me plafond liten vit

  Over me plafond liten vit
 • AJ Eklipta LED Ø220 Vägglampa/Plafond - Louis Poulsen

  AJ Eklipta LED Ø220 Vägglampa/Plafond - Louis Poulsen
  DesignArne Jacobsen för Louis PoulsenKonceptAJ Eklipta designades av Arne Jacobsen 1959 till Rødovre rådhus. För detta projekt framställdes två olika storlekar, Ø350mm och Ø450mm. De användes inomhus i trappor och utomhus som vägglampor. Senare, blev en version på Ø220mm designad till St Catherines College i England. När Arne Jacobsen själv använde lamporna för trappor föredrog han alltid den största versionen. Lamporna används idag över hela världen i många olika arkitektoniska sammanhang. Återigen en designikon - Den ultimata taklampan.DimmerAJ Eklipta kan dimmras med en DALI-ljusdimmer. Det är dessutom möjligt att göra en swith-dim. Vi rekommenderar att du tar kontakt med din lokala elektriker, då det oftast måste göras anpassningar i din elinstallation. AJ Eklipta 220 9W LED Vägg/Plafond ger ifrån sig ett mjukt och diffust ljus. Glaset är utformat för att ge en likformig belyst yta.Den munblåsta glasskärmen i tre lager opalglas har en klar kant som skapar en gloria av ljus runt lampan på AJ Eklipta.Nu levereras AJ Eklipta Ø220 med en speciell frostad glasinsats så användandet av klara halogenlampor ger ett attraktivt, enhetligt ljus. Dessa insatser kan beställas för att eftermonteras på äldre lampor.Observera att Loft-versionen kommer utan sladdhål i sidan av bakstycket.Arne Jacobsen är en världsberömd modern arkitekt. Han har ritat många olika byggnader, men är mest känd för sina möbler och lampdesigns. Vi kan snabbt nämna Svanen, Ägget och inte minst de kända AJ lamporna. Han var professor vid Konstakademins arkitektskola och under dessa år influerade han en hel generation av danska arkitekter.
 • Ögla mässing 55cm (Mässing/guld)

  Ögla mässing 55cm (Mässing/guld)
  Ögla är en snygg plafond med stilrena detaljer på utsidan av skärmen. Modern och diskret plafond som är enkel att placera i ditt hem. Skärmen är tillverkad av UV-beständig och slagtålig akryl och är helt återvinningsbar. Fästen i mässingfärgad metall.Finns även i en mindre storlek.Ljuskälla ingår ej.
 • Twiggy Plafond Svart - Foscarini

  Twiggy Plafond Svart - Foscarini
  DesignMarc Sadler för Foscarini KonceptEn linjär lätt design kombinerat med stark flexibilitet, som kännetecknar den formella elegans och lätta softisikerade Twiggy Golvlampa Vit. Twiggy golvlampa är tillverkad av lackerat komposit material på en bas av glasfiber som är justerbar med en vikt. På det sättet kan man justera formen och därmed ljusets reflektion och lampans lätta uttryck i det rum som skal upplysas. Den har ljusdimmer
 • Plafond 3:a Gloria Ø33

  Plafond 3:a Gloria Ø33
  I Gloriafamiljen ingår pendlar, krona, plafonder och bordslampa. Gloria är designad för snygga filamentglödlampor och ljuset visas på ett vackert och dekorativt sätt. Passar perfekt i ditt sovrum. Ljuskällor ingår ej. Tillverkad i Varberg, Sv
 • Maranga Plafond Vit - Marset

  Maranga Plafond Vit - Marset
 • Viggen LED plafond 35cm (Vit)

  Viggen LED plafond 35cm (Vit)
  LED-plafond i opalvitt glas som ger ett varmvitt ljus. Är fullt dimbar och enkel uppsättning.
 • Cut 43 takplafond (Vit)

  Cut 43 takplafond (Vit)
  Takplafond Cut i ett vitt fint glas med randigt mönster.Ljuskällor ingår ej.
 • Philips Hue Being Taklampa Vit

  Philips Hue Being Taklampa Vit
  Design: PhilipsKoncept:Being taklampa från Philips är den perfekta kombinationen av Philips mest populära modeller och Philips Hue White Ambience ljuskälla med dimmerströmbrytare. På det sättet har du alltid möjligheten för att skapa det per
 • Gränsö plafond (Förkromad/blank)

  Gränsö plafond (Förkromad/blank)
  Kristallplafond Gränsö i krom och med tre lamphållare.Ljuskälla ingår ej.
 • Ventimiglia plafond 30cm (Svart)

  Ventimiglia plafond 30cm (Svart)
  Lyxig och fin plafond med en bas i svartlackad metall och snygga maskinskurna prismor i glas. När lampan är tänd så sprids ett vackert ljus genom de hängande prismorna.Ljuskällor ingår ej.
 • Mora stång takplafond 20cm (Svart)

  Mora stång takplafond 20cm (Svart)
  Takplafond med ett fint upphäng i mattsvart och en opalvit glob av hög kvalité. Sprider ljuset på ett fint sätt. Enkel att hänga upp på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Basel plafond 69cm LED (Silver)

  Basel plafond 69cm LED (Silver)
  Basel är en exklusiv plafond som är skapad i en modern och elegant formgivning. Den är tillverkad av aluminium och består av en snyggt formad aluminiumkreation som hänger precis under takplattan. Basel är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (2700K) och löper längs med hela armaturen. Lampan är lätt att placera och passar lika bra i ett sovrum som i vardagsrummet eller hallen. Var den än placeras så säkerställer den ett funktionellt ljus och en stilsäker design. Koppla gärna lampan till en elektronisk dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka.Finns i färgerna svart och silver. Integrerad LED-belysning.
 • Plafond LED ZODIAC

  Plafond LED ZODIAC
  Zodiac plafond LED i färg vit. Lampans huvudmaterial är plast/metall. Ljuskälla med 50W max wattstyrka. Ljuskällor medföljer. Ljusstyrka på ljuskällan är 4000 lumen med 3000-6500 kelvin färgtemperatur som motsvarar varmvit ljus. Föväntad l
 • Emiljan LED Plafond Matt Black - Lindby

  Emiljan LED Plafond Matt Black - Lindby
 • Plissé plafond 45cm (Vit)

  Plissé plafond 45cm (Vit)
  Stilren och vacker plafond, tillverkad i ett vackert och behagligt tyg med en skyddande plaskupa. När lampan är tänd så sprids ett bra och bländfritt ljus i ditt hem. En mycket behaglig och fin plafond som passar perfekt i sovrummet, vardagsrummet eller hallen.Finns i färgerna offwhite och natur.Ljuskälla ingår ej.
 • 300 L Plafond Black/Yellow - Lampe Gras

  300 L Plafond Black/Yellow - Lampe Gras
 • Cato Q plafond rökfärgad (Mässing/guld)

  Cato Q plafond rökfärgad (Mässing/guld)
  Snygg och modern takplafond med rökfärgat glas. Ljuskälla sitter inne i armaturen och en akrylring ger en fin effekt i lampan.Ljuskälla ingår ej.
 • Plafondlampa Faro i trä och mässing

  Plafondlampa Faro i trä och mässing
  Maritim plafondlampa Faro Den tilltalande plafondlampan Faro ger inte bara belysning men är också unikt inredningsobjekt i maritim stil. Lampan är tillverkad av mässing med många detaljer i mörkt trä och har två skärmar i klarglas. Faro ger en stämningsfull och jämn belysning av olika typer av rum. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga. Energiklass: A++
 • A622 Plafond Ø465 White - Artek

  A622 Plafond Ø465 White - Artek
  DesignAlvar Aalto för ArtekBegreppA622 Plafond Ø465 White har en distinkt skärm uppbyggd av metallplattor. Lamellerna är diskret nitade tillsammans för en komplett elegant och enkel design. De tunna metallplattorna har olika längder och är förskjutna från varandra. Ljuskällan är alltså dold inuti skärmen, samtidigt som ljuset kan lysa ut genom de smala gliporna mellan lamellerna. Det indirekta ljuset reflekteras i de vita ytorna och ger jämn och bekväm belysning för omgivningen.
 • Plafondlampa ALICE i modern design

  Plafondlampa ALICE i modern design
  Plafondlampa ALICE med fyra spotlights Plafondlampan ALICE med fyra ljuskällor lämpar sig utmärkt för adekvat rumsbelysning och sprider strålande ljus överallt där det behövs. Tack vare de riktbara spotlightsen kan även mörkare hörn i rummet, t.ex. i köket, belysas perfekt. Energiklass: A++
 • Bullo Plafond Mässing Opalglas 32 cm

  Bullo Plafond Mässing Opalglas 32 cm
 • Nerine 42cm (Vit)

  Nerine 42cm (Vit)
  Nerine är en fin plafond som passar lika bra i moderna hem som i klassiska hem och stugor. Lampan är tillverkad av glas, är prydd med ett diskret mönster som löper längs hela skärmen och är även smyckad med dekorativa ståldetaljer. Lampan är försedd med tre stycken ljuskällor vilket bidrar till ett bra ljus, men också en jämn ljusspridning. Lampan passar lika bra i en hall som i ett sovrum eller i ett kök. Koppla lampan till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet. Ljuskällor ingår ej.  
 • Opera plafond (Förkromad/blank)

  Opera plafond (Förkromad/blank)
  Opera är en otroligt vacker och exklusiv plafond, tillverkad i metall med förkromad yta och flera sammansatta akrylprismor. När lampan är tänd så sprids ett vackert ljus genom prismorna och skapar en lite lyxigare och härligare atmosfär i rummet.Ljuskällor ingår ej.
 • Karree 75 LED Vägglampa/Plafond Aluminium/Titanium - Grossmann

  Karree 75 LED Vägglampa/Plafond Aluminium/Titanium - Grossmann
 • Superb plafond (Förkromad/blank)

  Superb plafond (Förkromad/blank)
  Vacker plafond i förkromad metall som du med fördel kan placera både i hallen, sovrummet och vardagsrummet. Den är diskret samtidigt som den är otroligt vacker! Den har 4st ljuskällor som är omslutna av härligt, mönstrade (öppna) skärmar. Diameter på bas: 14cm.Ljuskällor (4st) ingår ej.
 • Bladverk plafond 50cm (Vit)

  Bladverk plafond 50cm (Vit)
  Bladverk är en snygg, enkel och mönstrad plafond i vitt glas och detaljer i stål. Mönstret är i klarglas, vilket gör att det lyser upp lite mer när lampan är tänd. Den är väldigt stilren, fin och elegant! Kommer i tre olika storlekar.Ljuskällor ingår ej.
 • 300 L Plafond Black/Copper - Lampe Gras

  300 L Plafond Black/Copper - Lampe Gras
 • ROSENDAL - Gold

  ROSENDAL - Gold
  Med vår serie Rosendal får du ett brett urval av vackra kristallprodukter. Denna glimrande plafond har prismor av maskinskuren kvalitet och en metallstomme i guldfärg.  Vi rekommenderar: Kolla gärna in våra övriga kristallkronor i Rosendal-familjen. Tekniskt: Rosendal plafond har 4 st lamphållare (sockel) och använd ljuskälla med E14. A
 • Nuura Liila Vägg/Taklampa Klar

  Nuura Liila Vägg/Taklampa Klar
  Design: Sofie Refer för Nuura, 2018Koncept: Nuura Liila Vägg/Taklampa Klar är en ytterst elegant vägglampa som ger ett lugnande och behagligt ljus. Nuura Liila är tillverkad i munblåst glas och med en bakplatta i metall. Denna kombination av ma
 • Verso plafond LED (3000K) (Borstat aluminium)

  Verso plafond LED (3000K) (Borstat aluminium)
  Verso är en spännande taklampa som är utrustad med flera smarta funktioner. Den är en iögonfallande armatur som passar perfekt i den moderna interiören. Lampan är tillverkad av metall och består av två ramar, en cirkel och en rektangel, som sitter uppe på takplattan. Den cirkelformade ramen går att vrida och justera helt efter egen behov, vilket ger möjlighet att sätta sin egen prägel på lampan. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (3000K) och förser rummet med en bra grundbelysning. Verso är också utrustad med en integrerad 3-stegsdimmer som ger möjligheten att justera ljusstyrkan mellan 100%, 50% och 25% via väggströmbrytaren. Denna varianten är i borstad aluminium.Finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning.