Plafond

En plafond är en platt taklampa som ger ett mjukt ljus som sprids i hela rummet. Vanliga platser för takplafonder är i vardagsrum eller i sovrum. Alla plafonder är platta och ligger tätt mot taket.

Takplafond i olika material

Materialet i en takplafondslampa kan vara lite olika och ibland kombinerat. Vanligt förekommande material är kristall, glas och plafond i tyg.

Som ljuskälla är det mer och mer vanligt med LED. Det ger en lägre strömförbrukning, längre hållbarhet och mindre förlust av energi genom värme. Taklampan ska ju ge ljus, inte uppvärmning.

Brett utbud av plafonder online

Här hittar du ett urval av plafondlampor från flera kända varumärken. Se om du hittar en snygg plafond du tror passar hemma hos dig. Kanske en kristallplafond om du vill skapa lite lyxkänsla.

Populärt inom plafond

 • Pasteri 57cm (Vit)

  Pasteri 57cm (Vit)
  Pasteri är en behaglig och diskret plafond som passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Den är ett fint inslag i det moderna hemmet, men passar bra i de flesta interiörer. Lampan är tillverkad av stål och har en utsmyckande fin skärm i textil. Den är försedd med 3st ljuskällor som tillsammans bidrar till ett bra ljus och en jämn ljusspridning. Lampan sprider ett behagligt och bländfritt ljus och smälter lätt in bland övrig inredning. Koppla gärna till en dimmer för att kunna tona ner belysningen och bestämma önskad ljusstyrka i rummet. Finns i färgerna grå och vit. Ljuskällor ingår ej. 
 • PR Home Plafond

  PR Home Plafond
  En härlig plafond i tyg från PR Home. Plafonden finns i flera olika färger. Tyget i sig har en ljuddämpande effekt, vilket gör plafonden utmärkt i exempelvis ett barnru
 • 312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras

  312 Plafond Svart/Koppar - Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 312 Plafond Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och&hellip:
 • MINNIE takplafond

  MINNIE takplafond
  Takplafond av krinklat tyg och metallstomme. MINNIE är en stilren takplafond som sprider ett mysigt sken i ditt hem. Lampan är jordad, klass 1. På grund av EU-regler behövs en separat takkontakt i vissa länder. Takkontakten ska vara jordad (klas

Fler tips på plafond

 • Opus Plafond Ø150 Opal/Alu - Belid

  Opus Plafond Ø150 Opal/Alu - Belid
 • Bugia Double Plafond 2700K Krom - Studio Italia

  Bugia Double Plafond 2700K Krom - Studio Italia
  Design Andrea Tosetto för Studio Italia Design Koncept Bugia Double Plafond från märket Studio Italia Design har en rund och läcker form, som finns i färgerna Vit, Guld och Krom. Plafondlampan har&hellip:
 • Mela plafond 30cm (Svart)

  Mela plafond 30cm (Svart)
  Mela är en spännande plafond, skapad i en modern design med en industriell touch. Lampan är tillverkad av metall och består av flera metallstänger som är snyggt sammansatta och ramar in ljuskällan på ett mycket elegant vis. När lampan är tänd sprids ljuset dels nedåt, men också genom metallstängerna, vilket skapar en härlig ljusbild i rummet. Använd en dekorativ ljuskälla för finast resultat i lampan. Koppla lampan till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet. Mela finns även i andra varianter.Ljuskälla ingår ej. 
 • Artemide TETI vägg/Taklampa Transparent

  Artemide TETI vägg/Taklampa Transparent
  Design: För Artemide Koncept: Artemide Hitta mer inspiration här www.artemide.com
 • Limbus LED plafond

  Limbus LED plafond
  Den runda kupan framhävs en smal mattvit kant. Dimbar i tre steg med en vanlig väggbrytare. Glödlampa integrerad LED 20,5 W, ljusflöde 2400 lm och färgtemperatur 4000K.
 • Gussago plafond (Grå)

  Gussago plafond (Grå)
  Gussago är en enkel och modern plafond som perfekt i alla olika rum. Lampan består av krom och satinplast med elegant kristalleffekt. Med IP44 är den även lämplig för placering i badrum. 24W LED-lampan som medföljer avger ett ljus på 1485 lumen och kan justeras mellan 3000K och 6500K med en vanlig väggströmbrytare.
 • Rando Thin plafond (Svart)

  Rando Thin plafond (Svart)
  Rando Thin är en modern och stilren plafond med en minimalistisk design, gjord av aluminium och akryl.Den integrerade ljuskällan som sitter inbyggd på insidan av cirkeln ger en starkt och bra ljusspridning.Placera förslagsvis armaturen i vardagsrummet, hallen eller sovrummet.Integrerad LED på 50W, med 3250Lm och 4000K vitt ljus.Rando finns även i andra varianter.
 • Nuura Liila 7 Vägg-/ Taklampa Opalvit

  Nuura Liila 7 Vägg-/ Taklampa Opalvit
  Design: Sofie Refer för Nuura, 2021 Koncept: Liila 7 är en extremt elegant vägg- och taklampa, som ger ett lugnt och behagligt ljus. Liila är tillverkad av munblåst glas och med en bakplatta i pulverlackerad metall. Denna kombination av glas och metall ger en snygg kontrapunkt och bidrar med en snygg, stilren och exklusiv look. Glasskärmen ser till att lampan ger ett vackert och diffust ljus, vilket skapar en behaglig atmosfär för rummet som lampan hänger i. Liila 7 passar fint som belysning i hallen eller sovrummet och flera kan i kombination skapa en konstnärlig och elegant inredning av hemmet. Liila-serien består av unika glaskulor som vägg- och taklampa eller där de sätts i ett sammanhang i olika mönster och siffror.
 • Rosendal 3 Plafond Gold - Markslöjd

  Rosendal 3 Plafond Gold - Markslöjd
  Koncept Rosendal 3 Plafond Goldär en superfin ljuskrona i en romantisk stil som faller riktigt snygg in i och understryka en på förhand redan ljus och nordisk stil. Vackert utförande i bra materia
 • Lindum Plafond White/Dark Grey - Lindby

  Lindum Plafond White/Dark Grey - Lindby
 • Bolato plafond 50cm (Svart)

  Bolato plafond 50cm (Svart)
  Bolato är en spännande plafond som är skapad i en modern design men har en lite industriell touch. Lampan är tillverkad av metall och består av flera metallstänger som är snyggt sammansatta och ramar in ljuskällan på ett mycket elegant vis. När lampan är tänd sprids ljuset dels nedåt, men också genom metallstängerna, vilket skapar en härlig ljusbild i rummet. Använd en dekorativ ljuskälla för finast resultat i lampan. Koppla lampan till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet. Finns i färgerna svart och brun.Bolato finns även i andra varianter.Ljuskälla ingår ej. 
 • Kant Plafond Ø55 Almelin Beige - Konsthantverk

  Kant Plafond Ø55 Almelin Beige - Konsthantverk
 • Plafond Soft Ø60

  Plafond Soft Ø60
  Soft är en textilplafond som ger ett mjukt ljus. Passar i ditt sovrum. Ljuskälla ingår ej. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Reservglas till Cloud 13cm (Amber)

  Reservglas till Cloud 13cm (Amber)
  Reservglaset Cloud som passar både till Cloud taklampa 48cm och Cloud plafond 55cm.Finns i rökgrå,amber och klarglas.
 • Athena II Sensor 25W 3000K (Vit)

  Athena II Sensor 25W 3000K (Vit)
  Tunn tak- och väggplafond tillverkad i polykarbonat med opalt bländskydd, bestyckad med LED-enhet. Armaturen styrs med en inbyggd microvågssensor som kan ställas in efter behov med hjälp av DIP-switchar på drivdonet. Där kan funktioner som känslighet, tid för grundljus och om armaturen ska tända upp vid rörelse när det är ljust ute regleras. Vid max detektering ligger avståndet på ca 5m. Kommer med snabbkopplingsplint och dubbla knockouts för utanpåliggande kabel och vidarekoppling.
 • GINA takplafond

  GINA takplafond
  Takplafond med tre textilskärmar med linnestruktur och takfäste av metall. Lampskärmarna kan riktas upp och ned efter dina önskemål. Skärmarna har diskret stomme av metall. De tre lampskärmarna sitter nära takkoppen, vilket gör att lampan ka
 • Cambio plafond (Silver)

  Cambio plafond (Silver)
  Cambio är en modern och elegant plafond som, förutom att ge ett bra ljus, också är en iögonfallande inredningsdetalj. Lampan består av en takplatta i metall som bär på tre stycken droppformade skärmar i olika längder och storlekar. Dessa skärmar har en rökfärgad finish och omger ljuskällorna på ett fint och behagligt vis. För finast resultat så rekommenderas det att användas dekorativa ljuskällor i lampan, då de också är synliga genom glaset.Finns i färgerna nickel och svart.Ljuskällor ingår ej.  
 • Vantage 1 Plafond 2700K White - Light-Point

  Vantage 1 Plafond 2700K White - Light-Point
 • Rando Thin plafond (Coffee)

  Rando Thin plafond (Coffee)
  Rando Thin är en modern och stilren plafond med en minimalistisk design, gjord av aluminium och akryl.Den integrerade ljuskällan som sitter inbyggd på insidan av cirkeln ger en starkt och bra ljusspridning.Placera förslagsvis armaturen i vardagsrummet, hallen eller sovrummet.Integrerad LED på 50W, med 3250Lm och 3000K varmvitt ljus.Rando finns även i andra varianter.
 • Vantage 1 Plafond 2700K Titanium - Light-Point

  Vantage 1 Plafond 2700K Titanium - Light-Point
 • Halldor 6 plafond (Vit)

  Halldor 6 plafond (Vit)
 • Moon Public Round IK10 Vit (Vit)

  Moon Public Round IK10 Vit (Vit)
  Stilren väggplafond i IP65 och IK10 utförande. Slagtålig UV-behandlad polykarbonat och ett robust armaturhus i aluminium gör att armaturen klarar en tuffare vardag. Armaturen är utrustad med en LED-modul på 1515lm med LED-chip från LG och ansluts direkt till 230V.
 • Reservglas till Cloud 13cm (Smoke)

  Reservglas till Cloud 13cm (Smoke)
  Reservglaset Cloud som passar både till Cloud taklampa 48cm och Cloud plafond 55cm.Finns i rökgrå,amber och klarglas.
 • Flask ON Plafond Snow White - Chors

  Flask ON Plafond Snow White - Chors
 • Curve II Round Plafond Ø110 2700/3000K Rosegold - Light-Point

  Curve II Round Plafond Ø110 2700/3000K Rosegold - Light-Point
 • Ultra Light LED 30cm (Vit)

  Ultra Light LED 30cm (Vit)
  Ultra Light är en stilren och praktisk plafond som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP54-klassad vilket innebär att den är vattentät och klarar av att utsättas för både fukt, vattenstänk och mindre dammpartiklar. Lampan är tillverkad av högkvalitativ plast och har en elegant vit kupa som omger ljuskällan och bidrar till en bländfri, jämn och behaglig ljusspridning. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som sprider ett varmvitt ljus (3000K) och förser rummet med den grundbelysningen som krävs. Den är även dimbar i tre steg via strömbrytaren - stäng av och på lampan så justeras ljusstyrkan. Lampan bygger endast ner 2,3cm från taket, vilket gör att den är optimal även i trängre utrymmen och rum med lägre takhöjd.Finns i färgerna vit och svart.Ultra Light finns även i en mindre storlek.Integrerad LED-belysning.
 • Rose Plafond 43cm Vit/Svart

  Rose Plafond 43cm Vit/Svart
 • Imago 1E plafond (Svart)

  Imago 1E plafond (Svart)
 • Veli Plafond M - SLAMP

  Veli Plafond M - SLAMP
  Design Adriano Rachele för Slamp Koncept Veli-serien som är designad av Adriano Rachele är framtagen i samband med SLAMP´s 20-års jubileum. Materialet är gjort av en speciell typ av plast, Lentiflex&hellip:
 • Creo 77 LED Plafond Champagne - Grossmann

  Creo 77 LED Plafond Champagne - Grossmann
 • Imago 1D plafond (Svart)

  Imago 1D plafond (Svart)
 • Ring 47 Vägglampa/Plafond - Pandul

  Ring 47 Vägglampa/Plafond - Pandul
  Design Erik Magnussen för Pandul Koncept Erik Magnussen har designat den eleganta Ring lampan. Ring 47 lampan kan monteras i både taket och på väggen, så det är möjligt för att trolla med placeringen.&hellip:
 • Paco plafond (Grå)

  Paco plafond (Grå)
  Paco är en högkvalitativ palfond i vit metall och akryl med en grå textilskärm. Placera denna lampa förslagsvis i sovrummet eller vardagsrummet för att ge en mjuk och behaglig atmosfär. Den medföljande LED-lampan på 60W har en livslängd på 20 000 timmar, avger ett ljus på 2800 lumen. Med den medföljande fjärrkontrollen kan ljusets färg växlas och i flera steg, från vitt 3000K till kallvit 6000K. Komplettera gärna med andra lampor i denna serie för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår.
 • Laskos plafond (Trä)

  Laskos plafond (Trä)
 • Metrass plafond (Vit)

  Metrass plafond (Vit)
 • Solen Plafond 50cm Bärsten

  Solen Plafond 50cm Bärsten
 • Cirklo Ø30 (Aluminium)

  Cirklo Ø30 (Aluminium)
  Cirklo, väldigt snygg plafond med rena linjer. Metallram och glas.Ljuskälla ingår ej.
 • Still Plafond Alu - Philips Hue

  Still Plafond Alu - Philips Hue
  Producent Philips Koncept Still plafondlampan i Alu från Philips Hue är en vacker och stilren lampa, som är helt perfekt att ha i entrén, kontoret eller sovrummet. Likaså är den perfekt över matbordet,&hellip:
 • Fabbian Ice Cube Downlight Taklampa Vit

  Fabbian Ice Cube Downlight Taklampa Vit
  Design: Roberto Pamio för FabbianKoncept: Ice Cube Downlightär en vacker och väldesignad lampa som avger ett bra och funktionellt ljus. Den italienska designern Roberto Pamio har försökt skapa en lätt och integrerbar lampa som kan utfylla många funktioner i hemmet. Lampan finns i fyra olika färger. Hitta mer inspiration här www.fabbian.com
 • Flos Coordinates MODULE C Taklampa Guld

  Flos Coordinates MODULE C Taklampa Guld
  Design: Michael Anastassiades för Flos Koncept: Flos Coordinates , är en serie lampor som utan tvekan väcker uppmärksamhet, oavsett vilket rum de befinner sig i. Skapad av aluminium i färgen champagne och en diffusor i opal silikon, har Coordinates lyckas uppnå ett mycket elegant och elegant uttryck. Ju längre du tittar på Coordinates, desto mer liknar det en bit av lysande konst. Varje element drivs och stöds av en osynlig elektrisk och mekanisk anslutning utformad speciellt för att möjliggöra montering av de 4 hängande modellerna (S1, S2, S3, S4). Coordinates finns både som taklampa, golvlampa och hänglampa.
 • Push plafond m. sensor (Vit)

  Push plafond m. sensor (Vit)
  Push är en smart serie med nattlampor som både är dekorativa och ger ett betryggande ljus i mörkret. Lampan är tillverkad av högkvalitativ plast och har en vit kupa som dels skyddar ljuskällan men också bidrar till ett behagligt ljus och en jämn ljusspridning. Hela Push-serien är batteridriven och har integrerad LED-belysning som avger ett vitt ljus (4000K). Lampan är även försedd med timer för att enkelt ställa in hur länge den ska lysa innan den slocknar för natten. Denna variant är också utrustad med en sensor, så att den bara ska lysa i mörkret.Integrerad LED-belysning. OBS! Batteridriven! 3xAA-batterier ingår ej.Timer alternativ:På / 1min / 5min / 15min. 
 • Hubble 3-spot (Vit)

  Hubble 3-spot (Vit)
  Hubble är en praktiskt och stilren plafond som passar bra i moderna hem och interiörer. Den är tillverkad av metall och består av tre stycken räfflade skärmar som går att vinkla i höjd- och sidled efter eget behov av ljus. Dessa spottar ger möjligheten att belysa de delar av rummet som önskas att framhävas, men ger också rummet en bra allmänbelysning. Denna varianten har en mattvit finish med dekorativa förkromade detaljerna vid spottarna. Hubble finns även i andra färger och varianter.Ljuskällor ingår ej. 
 • Condrado plafond (Krom)

  Condrado plafond (Krom)
 • Asterion LED plafond

  Asterion LED plafond
  Asterion LED är en modern och stilren plafond som är tillverkad av metall i en mattvit färg. Denna armatur passar perfekt i det moderna hemmet, förslagsvis placering är i hallen eller vardagsrummet. Armaturen är utrustad med integrerad LED som kommer vara miljövänlig under sin livstid. Du slipper också krånglet med att byta glödlampor. Temperaturen på ljuset går att justera från intensivt vitt till varmgult ljus, det går även bra att dimma ljuset tack vare dimningsfunktionen med en vanlig väggströmbrytare. Fjärrkontroll medföljer.
 • Ginger 20 C Väggg/Plafond Wenge-Wenge - Marset

  Ginger 20 C Väggg/Plafond Wenge-Wenge - Marset
  Design Joan Gaspar för Marset Koncept Ginger 20 C Väggg/Plafond Wenge-Wenge är designad av Joan Gaspar och är en hyllning till trumslagaren Ginger Baker från det brittiska 60-talsbandet Cream. Trä&hellip:
 • Lugano LED plafond

  Lugano LED plafond
  Lugano är en behaglig plafond som passar lika bra i finrummet som i vardagsrummet, köket eller hallen. Den är ett fint inslag i det moderna hemmet, men passar bra i de flesta interiörer. Denna varianten är tillverkad av metall och smyckad med en skärm i fin textil. Lugano är dessutom dimbar med hjälp av den medföljande fjärrkontollen - justera ljusstyrka efter vad som passar för stunden. Lugano har Integrerad LED-belysning. Finns i fler varianter, färger och funktioner.
 • SpotOn3 Plafond White/Gold - Antidark

  SpotOn3 Plafond White/Gold - Antidark
  Design Antidark Koncept SpotOn3 Plafond White/Gold är simple i sitt uttryck med eleganta och rena linjer. Den består helt enkelt av en kvadratisk bas med ett justerbart spot-ljus, 360 grader vertikalt&hellip:
 • Tanah plafond (Svart)

  Tanah plafond (Svart)
 • Carpo LED panel

  Carpo LED panel
  Carpo är en smäcker plafond i modern och stilren stil. Ramen omger den opalvita, stöttåliga skärmen av plast. Armaturen har en energisnål integrerad LED-belysning vars styrka är dimbar i 3-steg. Mellan 3000K och 2300K. 230V koppling. Carpo ingår i en familj med samma namn och finns i flera storlekar och former - perfekt för dig som vill matcha, variera och kombinera.
 • Jordan 3 plafond (Svart)

  Jordan 3 plafond (Svart)
 • Plafond Demi

  Plafond Demi
  DEMI plafond, fyrkantig, glas. Lampan monteras i tak med bygelupphäng. Elanslutning med fast montering.
 • Gross Plafond Mattvit Ø30cm

  Gross Plafond Mattvit Ø30cm