Plafond

En plafond är en platt taklampa som ger ett mjukt ljus som sprids i hela rummet. Vanliga platser för takplafonder är i vardagsrum eller i sovrum. Alla plafonder är platta och ligger tätt mot taket.

Takplafond i olika material

Materialet i en takplafondslampa kan vara lite olika och ibland kombinerat. Vanligt förekommande material är kristall, glas och plafond i tyg.

Som ljuskälla är det mer och mer vanligt med LED. Det ger en lägre strömförbrukning, längre hållbarhet och mindre förlust av energi genom värme. Taklampan ska ju ge ljus, inte uppvärmning.

Brett utbud av plafonder online

Här hittar du ett urval av plafondlampor från flera kända varumärken. Se om du hittar en snygg plafond du tror passar hemma hos dig. Kanske en kristallplafond om du vill skapa lite lyxkänsla.

Populärt inom plafond

 • Schuller Valencia Plafondlampa Saten i kristallglas, 56 cm

  Schuller Valencia Plafondlampa Saten i kristallglas, 56 cm
  Mosaik av ljus – taklampan Saten Saten imponerar med sin exceptionella och eleganta bearbetning, men också genom det sätt som ljuset sprids i rummet. Denna taklampa består av ett vågformat metallgaller och sprider i sig självt en behagligt sval glans, och en mängd av de i rutnätet inarbetade K9-kristallerna visar hur man utan problem blandar jordbundenhet, elegans och en touch av dekadens. En taklampa som garanterar en speciell utstrålning.
 • Schuller Valencia Vägg- och plafondlampa Saten, kristallglas, 41 cm

  Schuller Valencia Vägg- och plafondlampa Saten, kristallglas, 41 cm
  Satén – en extravagant vägg- och taklampa Vägg- och taklampan från serien Satén utmärker sig genom dess svängda och genomgående innovativa optik. Det av glänsande metall bestående välvda gallret som bildar stommen på denna armatur, pryds av många K9-kristaller, varav några är i klarglas och andra rökgrå. Denna kombination resulterar i ett ljusspel som man inte hittar hos vanliga lampor, och som man även när det gäller värdefulla ljus ofta måste söka länge efter för att hitta. Därmed kan Satén likaledes användas som vägg- eller taklampa och den bibehåller sin extravaganta stil på båda dessa platser.
 • EGLO Imponerande plafondlampa Campania

  EGLO Imponerande plafondlampa Campania
  Plafondlampa Campania i floral design med bladelement Denna exklusiva plafondlampa av hög kvalitet imponerar med sin utvändigt gestaltade takkrona i antikbrun ton. Talrika bruna och gyllene blad ger denna lampa en distinkt floral karaktär. De vitkalkade glasen i liknande former är perfekt integrerade. Campania är ett inredningsobjekt med charm som tack vare sitt unika utseende och en diameter på 77,5 cm blir till ett elegant blickfång i rum med klassisk inredningsstil. Lampan levereras med en elektronisk transformator.
 • Plafond 'Johanna ' Design brunrost/metall - Passar för LED / Inomhus

  Plafond 'Johanna ' Design brunrost/metall - Passar för LED / Inomhus
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,No, this article does not contain a cord and plug Elegant och stilfull taklampa i rostbrun metallfinish. The Johanna är designad med öga för detaljer och uppseendeväckande i färg och form! Taklampan är 19 cm hög med en total diameter på 39,5 cm. En perfekt taklampa till din hall, vardagsrum eller sovrum som sprider ett vackert ljus och dekorativt mönster i taket. T The Johanna levereras utan lampa, använder 1 x E27 och passar både för LED och halogen. 395 mm x 190 mm
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på plafond

 • Plafond Madelene - Krom

  Plafond Madelene - Krom
 • Marena 6 PlafondWhite/Nickel/Wood - Lindby

  Marena 6 PlafondWhite/Nickel/Wood - Lindby
  Marena 6 PlafondWhite/Nickel/Wood - Lindby, Metall
 • Lindby - Livel LED PlafondCCT 40x40 White/Silver Lindby

  Lindby - Livel LED PlafondCCT 40x40 White/Silver Lindby
  Livel LED PlafondCCT 40x40 White/Silver - Lindby, Opal, Aluminium
 • Flintos 4 Plafond Black - Lindby

  Flintos 4 Plafond Black - Lindby
  Flintos 4 Plafond Black - Lindby, Svart, Metall
 • Plafond Jackson

  Plafond Jackson
  Stämningsfulla plafonden Jackson för tankarna tillbaka till 70-talet med sin tidstypiska pressade glaskupa i glas. Upphänget och den runda takkoppen är gjorda i metall. Bredd: 28, Djup: 28, Höjd: 25 (cm). Lamphållare: 1xE27. Max 60W. Rek. Ljuskälla:
 • Antidark Moon C160 Taklampa Svart

  Antidark Moon C160 Taklampa Svart
  Moon från Antidark Är en enkel design, med kvalitetsbestämda riktningar. Antidark har etablerat sig på marknaden för god kvalitet och modern design. Med principerna och riktlinjerna har de funnits i lampbranschen i över 25 år. I 25 år har de byggt vidare på sitt rykte och kommit med många vackra design. Moon lamp-serien är en av dessa välutvecklade produkter som är svåra att sätta fingret på. Den runda blekta lampskärm ger en fin bred belysning och skapar en bra stämning i rummet. Antidark har släppt lampserien Moon i många olika storlekar, så att du du väljer rätt lampa för ditt hem. Alla lampor finns i svart eller vit, i aluminium.
 • Plafond Bendir - Vit

  Plafond Bendir - Vit
 • GLOBAL - LED 22 cm

  GLOBAL - LED 22 cm
  GLOBAL är perfekt för både allrum och badrum. Du får en vit frostad kupa i plast samt fina detaljer i krom. Finns i storlekarna 22cm och 28cm. Plafonden har fast energisnål LED belysning. Tekniskt: GLOBAL har fast LED på totalt 7W, har IP-klass 44 och en riklig spridningsvinkel på 120 grader.
 • Nemo Zirkol Taklampa Matt Guld Ø80 2700K

  Nemo Zirkol Taklampa Matt Guld Ø80 2700K
  Design: Nemo, 2022 Koncept: Denna eleganta taklampan från Nemo är enkel i sin design, men lyckas ändå framstå som otroligt vacker. Den organiska runda formen ger ett lugn och komfort, som även kommer att reflekteras i rummet den är placerad i. Använd den i vardagsrummet för den öppna miljön eller i sovrummet för en lugn och behaglig belysning. Med sin opala skärm ger lampan ett jämnt fördelat ljus och ser till att du inte blir bländad och kan justeras genom den inbyggda dimbara funktionen. Elementet i mitten av lampan ger en fin kontrast till den runda designen och sparar på den integrerade drivern genom en magnetlåda. Taklampan finns i olika färger och storlekar, så du kan hitta precis den som passar din inredning och den finns även som hänglampa och vägglampa. Zirkol-serien är en serie lampor med samma konstruktion och minimalism. De består av inbyggda lysrör i olika former och funktioner, då serien består av raka och runda lampor samt taklampor, hänglampor och vägglampor.
 • Valerie Objects Ceiling Lamp N°3 Taklampa Mässing

  Valerie Objects Ceiling Lamp N°3 Taklampa Mässing
  Design: Fien & Hannes Muller van Severen För Valerie Objects Koncept: Lampserien från Valerie Objects designades av det belgiska paret Fien & Hannes Muller van Severen. Lamporna är designade i en enkel och minimalistisk design, och framstår nästan som skulpturala element, men samtidigt med ett lekfullt och spontant uttryck. Serien finns i flera olika färger och former, vilket ger dig möjlighet att hitta den perfekta lampan för din personliga inredning. Finns som vägglampa, taklampa och golvlampa.
 • Arya Plafond W59 White - Arcchio

  Arya Plafond W59 White - Arcchio
  Arya Plafond W59 White - Arcchio, Vit, Aluminium
 • Plafond Swan 3

  Plafond Swan 3
  Swan 3 är en elegant modern plafond på skena med mjuka böljande former. De tre nätta skärmarna är vinklingsbara i höjd- och sidled, vilket är perfekt när du behöver riktat ljus t.ex. i hallen eller framför garderoben. Lampan är gjord i matt svart lac
 • CYGNUS PLAFOND - GOLD

  CYGNUS PLAFOND - GOLD
  Väldesignad plafond i sann skandinavisk anda, med fem metallarmar. CYGNUS är plafonden som sticker ut lite extra. Storleken mäter 72cm i diameter. Kolla även in CYGNUS taklampa för att matcha designen. Finns i färgerna svart och guld. Tekniskt: Lampan kräver fem glödlampor med stor sockel (E27) om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej.
 • Merlot 13 Plafond Brass/White - Markslöjd

  Merlot 13 Plafond Brass/White - Markslöjd
  Merlot 13 Plafond Brass/White - Markslöjd, Vit, Metall
 • Jemissa 3 Plafond Smoke - Lindby

  Jemissa 3 Plafond Smoke - Lindby
  Jemissa 3 Plafond Smoke - Lindby, Grå, Metall
 • Nesaja Plafond Wood/Nickel - Lindby

  Nesaja Plafond Wood/Nickel - Lindby
  Nesaja Plafond Wood/Nickel - Lindby, Trä, Metall
 • Smithfield C Pro Plafond Mud - Flos

  Smithfield C Pro Plafond Mud - Flos
  Koncept En resa till Londons populära köttmarknad – Smithfield, blev inspirationen till denna populära taklampa. Jasper Morrison är en visionär designer, som fokuserar på det enkla och helt rena linjer. Smithfield taklampa i färgen mud är perfekt att
 • Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting, Vit, Aluminium
 • Viran taklampa 10996 - Vintage/vit

  Viran taklampa 10996 - Vintage/vit
 • Belid - Plafond 3 a Gloria Ø33 - Mässing

  Belid - Plafond 3 a Gloria Ø33 - Mässing
  I Gloriafamiljen ingår pendlar, krona, plafonder och bordslampor. Gloria är designad för snygga filamentglödlampor och ljuset visas på ett vackert och dekorativt sätt. Passar i de flesta rum. Dimbar. Montering krokupphäng. Ljuskällor ingår ej. Sockel
 • Spa plafond mässing/opalvit

  Spa plafond mässing/opalvit
  Plafond i råmässing från Konsthantverk. Taklampan har IP-klass 44 vilken gör den perfekt för kök och badrum. Höjd 18 cm Diameter 25 cm Effekt max 40W Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor 1st, Ingår&hellip:
 • Lucande - Matwei LED Oval Plafond Brass

  Lucande - Matwei LED Oval Plafond Brass
  Matwei LED Oval Plafond Brass - Lucande, Mässing
 • Heribert 3 Plafond Black/Beige - Lindby

  Heribert 3 Plafond Black/Beige - Lindby
  Heribert 3 Plafond Black/Beige - Lindby, Beige, Metall
 • Lampe Gras N302 Taklampa Matt Svart & Rå Koppar/Vit

  Lampe Gras N302 Taklampa Matt Svart & Rå Koppar/Vit
  Design: Bernard-Albin Gras för Lampe Gras Koncept: Lampe Gras N302 Taklampa Matt Svart är en fantastiskt användbar taklampa. Dess flexibla teleskoparm, som kan justeras i längd, gör den extra flexibel och tillsammans med en oöverträffad robusthet får du här en taklampa till många år framöver. Är man lite kreativ så har man en lampa som passar till de flesta rum
 • Joffrey 4 Plafond L80 Nickel - Lindby

  Joffrey 4 Plafond L80 Nickel - Lindby
  Joffrey 4 Plafond L80 Nickel - Lindby, Metall
 • Model 23 PlafondØ35 - Le Klint

  Model 23 PlafondØ35 - Le Klint
  Model 23 PlafondØ35 - Le Klint, Vit, Metall
 • Coordinates C2 taklampa, anodiserad champagne

  Coordinates C2 taklampa, anodiserad champagne
  Coordinates serien är ett belysningssystem som består av horisontella och vertikala remsbelysning som bildar upplysta nätliknande strukturer med olika komplexitet. Systemet kan enkelt anpassas för&hellip:
 • JOLINE - Plafond Black

  JOLINE - Plafond Black
   Joline plafond har en stomme av svart metall med vackra, maskinskurna prismor. Lampan har en diameter på 28 cm. Tekniskt: Lampan kräver två glödlampor med liten sockel (E14) om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej. Monteras med takbygel.
 • Casni LED Plafond Black/Gold - Lindby

  Casni LED Plafond Black/Gold - Lindby
  Casni LED Plafond Black/Gold - Lindby, Guld, Metall
 • Lindby - Livel LED Plafond4.000K 62x62 White/Silver Lindby

  Lindby - Livel LED Plafond4.000K 62x62 White/Silver Lindby
  Livel LED Plafond4.000K 62x62 White/Silver - Lindby, Opal, Aluminium
 • Bizzo plafond, blankvit/opalglas 16,5cm

  Bizzo plafond, blankvit/opalglas 16,5cm
  Klassisk plafond från Belid. Passar perfekt i både kök, hall och i vissa fall badrum. Bizzo har kaplingsklass IP21. Höjd 19,3 cm Diameter 16,5 cm Effekt max 60 w Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor&hellip:
 • Plafond 2 a Cirklo Ø30

  Plafond 2 a Cirklo Ø30
  Cirklo plafond med dekorring i metall och kupa i opalglas. Ljuskällor ingår ej. Sockel E14. 40 watt. Dimbar. IP20. Montering krokupphäng. Höjd 9,5cm och diameter 30cm. Klass I. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • DCW - 313 Plafond Black/Yellow Lampe Gras

  DCW - 313 Plafond Black/Yellow Lampe Gras
  Design Bernard-Albin Gras för Lampe Gras 313 Taklampa Svart/Gul är en okonventionell taklampa med ett modernt industriellt utseende som passar in i vilken inredning som helst. Tack vare lampans teleskopstång som är monterad i taket kan lampan justeras till den höjd du vill ha. Välj mellan modellen med en eller två lampskärmar, beroende på vad som passar dina belysningsbehov. Lampan finns även med både traditionell lampskärm och en lampskärm i opalglas: Traditionell lampskärm: för direkt belysning som kan justeras efter behov. Opalglaslampskärm: avger ett diffust ljus i hela rummet. Sedan Bernard Albin Gras designade den välkända arkitektlampan på 1920-talet har den varit inspirationskälla för otaliga funktionella lampor. Med fokus på flexibel belysning har den industriella lampan tolkats i många olika modeller - inklusive en okonventionell taklampa, som här. Se hela utbudet av taklampor från Lampe Gras här.
 • watt & VEKE - Anna 80 linne - Beige

  watt & VEKE - Anna 80 linne - Beige
  Anna 80 plafond i linnetyg har en härlig textur och en form som gör henne nätt och elegant, som en diskret blomma i taket. Designen har sitt ursprung i ett tidigare samarbete med formgivaren Anna Hörling. Släckt är Anna 80 linne sand en mjuk tygskulp
 • IGLO plafond 34cm, vit

  IGLO plafond 34cm, vit
  Iglo, vit plafond från Aneta. Klassisk och stilren hallampa som passar alla hem. Kombineras bäst med någon av våra LED-lampor. Höjd 14 cm Diameter 34 cm Effekt max 40W Sockel E14 x2 Ljuskällor Ingår&hellip:
 • Flärd taklampa 1502 - Koppar

  Flärd taklampa 1502 - Koppar
 • Nuura Liila 1 Vägg-/Taklampa Silver/Klar

  Nuura Liila 1 Vägg-/Taklampa Silver/Klar
  Design: Sofie Refer för Nuura, 2018 Koncept: Nuura Liila 1 Vägglampa Opal är en ytters elegant vägglampa, som avger ett lugnt och behagligt ljus. Nuura Liila är tillverkad i munbåst glas och med en bakplatta i metall. Denna kombination ger ett vackert motspel mellan glas och metall, samt har en snygg stilren och exlusiv framtoning. Glasskärmen bidrar till att lampan avger ett vackert diffust ljus, vilket skapar en behaglig stämning i rummet lampanlampanstår i. Nuura Liila 1 vägglampa passar utmärkt som belysning i en hall eller på en toalett. Ut över det passar lampan utmärkt till rum med lågt i tak, som t.ex. en entré eller en trappa där lampan kan avge ett behagligt och trevligt ljus, utan att ta upp onödigt mycket plats i rummet. Liila lampserie finns i följande två modeller: Liila 1 Vägglampa Opal, Liila 1 Vägglampa Optic & Liila 12 Vägg-/Taklampa.
 • Philips Hue Pillar Single Spotlight Vit Exkl. Dimmer

  Philips Hue Pillar Single Spotlight Vit Exkl. Dimmer
  Design: Philips Koncept: Philips Hue Pillar Spotlight har en fin och enkel design som inte drar till sig för mycket uppmärksamhet men som utstrålar kvalitet och stil. Den passar till alla hem med sin snygga yta och rena design. Pillar-modellen finns med en vacker lite matt svart färg och en lite matt vit färg. Hue Pillar Single Spotlight levereras med en 4-stegsdimmer samt en Hue White Ambiance GU10 ljuskälla och du har därför möjligheten att få precis det ljus du önskar till ditt hem. De redan inprogrammerade ljusinställningarna (mys, koncentration, läsljus och energize) aktiveras på strömbrytaren där du också kan styra ljusstyrkan. Om du vill styra ljuset via din smartmobil eller surfplatta behövs en Hue Bridge.
 • By Rydéns - Plafond Gross Ø30 - Vit

  By Rydéns - Plafond Gross Ø30 - Vit
  Gross Plafond med sina skira, vackra glaskulorna kan nu hänga i din hall eller i ditt sovrum. Plafonden är 30 cm i diameter och innefattar 12 glaskulor. Lampans höjd 20 cm. Sockel 3xG9. Max 40 W. Ljuskälla ingår ej. Olika typer av ljuskällor kan ha
 • Augustin Square 40 Plafond White - Arcchio

  Augustin Square 40 Plafond White - Arcchio
  Augustin Square 40 Plafond White - Arcchio, Vit, Glas
 • TÄBY LED Plafond

  TÄBY LED Plafond
  Mått: Bredd 24 cm. Djup 24 cm. Höjd 10 cm. Badrumsplafond 9W LED. IP-klass: IP 44.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Lindby - Mikari 3 LED Plafond Wood Lindby

  Lindby - Mikari 3 LED Plafond Wood Lindby
  Mikari 3 LED Plafond Wood - Lindby, Trä, Plast
 • Flärd taklampa 1503 - Vit

  Flärd taklampa 1503 - Vit
 • Riley Plafond White - Lindby

  Riley Plafond White - Lindby
  Koncept Riley LED Plafond DIM White består av tre överlappande aluminiumcirklar som samlar sig runt omkring det centrala takbeslaget och skapar ett vackert blommönster ihop. Uttrycket är mycket modernt och nästan futuristiskt och spelar bra ihop med
 • Lodes Bugia Mega 2700K Taklampa Brons

  Lodes Bugia Mega 2700K Taklampa Brons
  Design: Snøhetta för Lodes Koncept: Bugia vägg- och taklampan från Lodes lurar vid första anblicken. Dess eleganta form och eleganta finish utstrålar omedelbart endast direkt belysning. Men när Bugia vägg- eller taklampan är påslagen visar den sin sanna harmoni och balans mellan indirekt och direkt belysning utan att blända. Bugia-lampans runda form framhäver det enkla men unika uttryck vägglampan och taklampan. Lampan är idealisk som dekorativ belysning i entrén eller på hemmakontoret.
 • Cosmo C1 Plafond 2700K Brass - Light-Point

  Cosmo C1 Plafond 2700K Brass - Light-Point
  Cosmo C1 Plafond 2700K Brass - Light-Point, Mässing
 • Parachilna Aballs Vägg- och Taklampa Mellan Guld

  Parachilna Aballs Vägg- och Taklampa Mellan Guld
  Design: Jaime Hayon för Parachilna Jaime Hayon  sattes till att designa en enkel lampa som präglades av  Parachilna s kärnvärden: bra material, traditionella färdigheter blandat med hantverksmässig duktighet och en felfri yta. Resultatet blev denna Aballs som kombinerar hantverksmässiga färdigheter i världsklass och traditionell och konstnärlig glasblåsning. Keramik och blåst glas är sammankopplade med en polerad mässingsring.  Aballs Takpendel finns i tre och Bordslampan i två olika storlekar. Aballs Vägg- och taklampan finns i en liten och mellan storlek medan Taklampan endast finns i den stora versionen. Aballs Vägglampa finns endast i en storlek. Alla lamporna är eleganta och deras varma ljus erbjuder belysning till alla slags stämningar.
 • Vivy LED PlafondØ38 White - Arcchio

  Vivy LED PlafondØ38 White - Arcchio
  Vivy LED-taklampaØ38 Vit från Arcchio är den perfekta kombinationen av stil och funktionalitet. Denna plafond är utformad för att uppfylla dina belysnings- och inredningsbehov med sitt moderna utseende och kraftfulla LED-teknik. Med en färgtemperatur
 • Arcchio - Maviris Plafond Ø18 Chrome/Opal

  Arcchio - Maviris Plafond Ø18 Chrome/Opal
  Maviris Plafond Ø18 Chrome/Opal - Arcchio, Vit, Metall
 • Fence 4 Plafond Black/Chrome/Wood - Envostar

  Fence 4 Plafond Black/Chrome/Wood - Envostar
  Fence 4 Plafond Black/Chrome/Wood - Envostar, Metall
 • Nuura Lila Muuse Taklampa Liten Vit/Opal

  Nuura Lila Muuse Taklampa Liten Vit/Opal
  Design: Sofie Refer för Nuura Koncept: Nuuras Lila Muuse lampserie representerar det ultimata mötet mellan skandinavisk sofistikering, överlägset hantverk och funktionell belysning. Denna anmärkningsvärda kollektion, skapad av det kända danska belysningsmärket Nuura, är en hyllning till minimalistisk estetik och lyx i belysningsvärlden. Med sin tidlösa skandinaviska design är lampserien Lila Muuse sanna konstverk i sig. Varje lampa hyllar skönheten i enkelheten och passar perfekt in i ett brett utbud av dekorer, från moderna och minimalistiska till mer klassiska och traditionella stilar. Serien består av fyra lampor som finns i olika färger och storlekar.
 • Aneta Lighting Iglo plafond 42cm vit-stål

  Aneta Lighting Iglo plafond 42cm vit-stål
  Produktbeskrivning Iglo plafonden från Aneta Lighting finns i flera storlekar. Iglo är en enkel plafond som passar överallt i ditt hem. Avsedd för krokupphäng, takkontakt &: ljuskällor ingår&hellip: