Snygga golvlampor

Golvlampan är den lampa som är enklast att installera eftersom det enda man behöver göra är att stoppa sladden i väggen. Den golvstående lampan är en viktig del av inredningen och därför tycker vi att den också ska ha en snygg design.

Golvlampans plats är i vardagsrum eller som sänglampa. Tänk över om du vill ha en dimbar golvlampa eller flerarmad lampstång med flera ljuskällor. De flesta golvlampor är raka men det finns även böjd båglampa där lampstativet har en bågform och lampskärmen hänger ut mot sidan.

Populära golvlampor i snygg design

 • Golvlampa Club Ø 20x130cm Svart/Vit

  Golvlampa Club Ø 20x130cm Svart/Vit
 • Slamp Flora - designergolvlampa, koppar

  Slamp Flora - designergolvlampa, koppar
  Formskön designer-golvlampa Flora Hos denna golvlampa har designern Zanini de Zanine låtit sig inspireras av blomblad, för så ser elementen med metallytan, som sitter mot plastdiffusorn, ut. Den är inte bara snygg, utan bidrar när den lyser också till en unik ljusbild, som kännetecknas av reflektioner och ett spel av ljus och skugga. Visioner designer-lampa made in Italy - Slamp Den italienska designer-smedjan Slamp med säte i Rom grundades i början av 1990-talet av Roberto Ziliani. Ziliani arbetade redan kreativt när han upptäckte sin passion för ljusets möjligheter. Högsta krav på material, bearbetning och kvalitet Särskild vikt lägger man hos Slamp på utvecklingen av moderna material. Utöver naturliga och traditionella material som läder, koppar, kristall och rostfritt stål arbetar Slamp med exklusiva material de själva har patent på, som Cristalflex®, Opalflex® eller Lentiflex®. Med dem kan vackra ljuseffekter skapas. Exempelvis ser Lentiflex® ut som vatten som ändrar färg beroende på synvinkeln. Dessa egenutvecklade material och ljuset i dem kommer tydligt till uttryck hos Slamp. De har en hög grad av innovation, kreativitet och originalitet, liksom en uttalad känsla för ljusets effekter.
 • Tvåflammig golvlampa Haldar i vit/koppar

  Tvåflammig golvlampa Haldar i vit/koppar
  Haldar – en tvåflammig golvlampa i dekorativ design Golvlampan Haldar med den moderna formen och tilltalande färgen är mycket mer än bara en funktionell ljuskälla: den är också en fantastisk inredningsaccessoar. Den är stilren med enkla former, men det är kombinationen av koppar och vit som gör lampan till ett dekorativt blickfång. Båda skärmarna är fäst vid stativet på olika höjder och kan justeras individuellt så att ljuset kan riktas optimalt och efter situationen. Speciellt praktiskt är: Båda ljuskällor kan tändas och släckas individuellt med hjälp av den i stativet integrerade brytaren.
 • Golvlampa svart med läslampa inkl LED och dimmer - Diva 2

  Golvlampa svart med läslampa inkl LED och dimmer - Diva 2
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Lamp includes a dimmer, Cord and plug included Diva 2 black har ett vackert utseende som du kan förvänta dig av ett namn som Diva. Denna uppljusare är också utrustad med en andra ljuskälla i form av en superhändig läslampa, så två fåglar i en smäll! Denna läslampa är utrustad med en flexarm och är därför fullt justerbar var du vill. Lampan är dimbar på ramen, så du kan skapa den perfekta atmosfären. Perfekt för användning i ditt vardagsrum. Lampan har en total höjd på 180 cm. Basen har en diameter på 25 cm. Den levereras med en kabel med en maximal längd på 190 cm. Lampan har integrerad LED (ej utbytbar). Läslampan har 500 lumen och 3000 Kelvin. Med 20 000 brinntimmar kommer det att brinna mycket länge i ditt hem! Ringen längst upp på lampan har 1800 lumen och 3000 Kelvin. Ge din interiör en modern touch med denna Diva 2! 254 mm x 1800 mm

Fler tips på golvlampor

 • Muuto Leaf Golvlampa Mörkgrön

  Muuto Leaf Golvlampa Mörkgrön
  Design: Broberg Ridderståle för MuutoKoncept:Leaf Lamp - Floor Lamp från Muuto är en snyggt designad läslampa med en energisnål LED-lampa. Lampan är tillverkad i aluminium och mässing och finns i färgerna grå, vit, svart, rosa och grön. Leaf Lamp är designad av Broberg & RidderstråleHitta mer inspiration här www.muuto.com
 • LED-golvlampa Balance, dimmer integrerad

  LED-golvlampa Balance, dimmer integrerad
  Tidlöst vacker Balance LED-golvlampa med dimmer Balance - namnet på den här vackert formade golvlampan står både för det harmoniskt utformade utseendet och för balansen i ljuset, som är brett spritt och bländfritt. Balance kan användas på många olika sätt i kombination med de mest varierande livsstilar. Ramen är utrustad med en Moodmaker TM-dimmer som kan användas för att justera ljusintensiteten till 100, 50 eller 25 % i tre steg. Du kan variera utseendet med de två medföljande dekorativa spetsarna i mässing och svart.
 • Örsjö Belysning Puck Golvlampa Grå - Golvlampor Metall Grå - 39911-02-000-L

  Örsjö Belysning Puck Golvlampa Grå - Golvlampor Metall Grå - 39911-02-000-L
  Puck golvlampa från Örsjö Belysning är en lampa i enkla stilrena linjer som finns i flera olika färger. Puck-serien finns i flera olika utföranden för vägg, tak, bord och golv och är designad av Åke Hultgren. Ljuskälla ingår. Vi har valt ut Grå Golvlampor i Metall från Örsjö Belysning med stor omsorg.
 • Golvlampa Dace med glashänge

  Golvlampa Dace med glashänge
 • Golvlampa Diablo Ø30 cm

  Golvlampa Diablo Ø30 cm
  Diablo är en exklusiv familj med pendel, golv-, bords- och vägglampa i klassisk design. Skärmarna i golvlampan ramar in ljuset på ett mjukt och vackert sätt och lampans levande uttryck ger ditt hem karaktär och personlighet. Passar i vardagsrum
 • KTribe F2 Golvlampa - Flos (Krom)

  KTribe F2 Golvlampa - Flos (Krom)
  Golvlampa från FLOS som ger ett spritt ljus. KTribe F finns i brons, polerad krom eller transparent och i två storlekar. Golvlampan är designad av Philippe Starck 2007. Obs Det kan förekomma små"
 • Auriane Golvlampa White/Oak - Lucande

  Auriane Golvlampa White/Oak - Lucande
  Auriane Golvlampa White/Oak - Lucande
 • Golvlampa Pastell Roller i lysande gult

  Golvlampa Pastell Roller i lysande gult
 • Opyo Golvlampa White - KDLN

  Opyo Golvlampa White - KDLN
 • Imperia golvlampa, Matt svart 165cm

  Imperia golvlampa, Matt svart 165cm
  I By Rydéns Imperia-familj ingår denna rejäla, maffiga och supercoola golvlampa. Golvlampan har en mattsvart fot i metall samt tre armar i samma material, som håller två vitmatta, ovala glaskupor&hellip:
 • New Luna golvlampa LED (Brons)

  New Luna golvlampa LED (Brons)
  New Luna är en klassisk golvlampa som passar in i de flesta interiörer, samtidigt som den ger ett funktionellt ljus i hemmets alla rum. Lampan är försedd med två stycken ljuskällor - en uplight som säkerställer en bra allmänbelysning till rummet, samt en justerbar arm som ger den perfekta möjligheten till läsning. New Luna är även försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvit ljus på 2700K. Lampan är utrustad med två dimmers, vilket gör att man med enkelhet kan ställa in önskad ljusstyrka på såväl uplighten som på läsarmen. När uplighten är tänd sprids ljuset dels uppåt och runtomkring lampan, men också nedtill på skärmen då den är öppen.Finns i färgerna svart, matt nickel och brons.Levereras med sladd + stickkontakt.Integrerad LED-belysning.
 • Golvlampa Flätverk, kula, creme-vit

  Golvlampa Flätverk, kula, creme-vit
  Designgolvlampa Flätverk med kulformad skärm, tillverkad med 3D-utskrift Visuellt påminner denna kulformade lampskärm om pysslet i barnaåren, när man gjorde ett flätverk med pappersremsor och till slut fick en dekorativ vävstruktur. Även golvlampans skärm ser ut som en sådan yta, med den ljusa färgtonen, men det rör sig egentligen om många schackruteliknande uttag som man ser på skärmen. Ljusets verkan gör den tända lampan riktigt effektfull. Även i rummet skapas sådana effekter från ljus och skugga, med en unik verkanskraft. Det särskilda med skärmen är att den har framställts i en särskild 3D-printmetod i Tyskland. Den består av ett biomaterial som uteslutande består av förnybara råvaror, som inte innehåller olja eller toxiska komponenter. Fokus låg här på hållbar produktion med grön el och nollutsläpp. Designen kan bara tillverkas med 3D-utskrift och är därför helt unik. En annan fördel med 3D-utskriftstekniken är tekniken med noll avfall, vilket innebär att det inte uppstår något onödigt avfall. Det är endast som kommer in i produktionen som senare blir en del av skärmen.
 • Can golvlampa - Svart

  Can golvlampa - Svart
 • Laroa golvlampa (Svart)

  Laroa golvlampa (Svart)
  Ljuskälla ingår.
 • Lucande Auriane tripodgolvlampa, vitt tyg

  Lucande Auriane tripodgolvlampa, vitt tyg
  Rund tripodgolvlampa Aurine med vit tygskärm och elegant trästativ av ek Auriane är en väldigt trendig lampa som kombinerar många fördelar. Det klara formspråket och materialblandningen av trä och tyg, som båda ser mycket trevliga ut, kan även integreras i skandinaviska stilar. Lampstativet är trebent och består av tre smala trästavar av högkvalitativ ek med en naturlig finish som korsar varandra. Däremot har tygskärmen en modern cylinderform och en vit yta som gör att ljuset mjuknar till en trevlig ton. På så vis får man med Auriane en lampa som på kvällen blir en verklig berikning i bostaden eller sovrummet. Textilkabeln kompletterar looken, via fotströmbrytaren som sitter på kontaktkabeln kan man snabbt tända och släcka tripodgolvlampan. Genom FSC-märkningen säkerställs att det trä som används kommer från hållbar skogsförvaltning.
 • TATO Alzabile Golvlampa Vit/Mässing & Vit Marmor

  TATO Alzabile Golvlampa Vit/Mässing & Vit Marmor
  Design: Ignazio Gardella - 1948 Koncept:Alzabile är en enkel och stilren lampa från TATO. Alzabile är formgiven i vackra och exlusiva material från topp till botten. Den framträdande lampfoten är tillverkad i marmor och finns i fyra olika färger och för att framhäva den slanka och eleganta lampkroppen, har man använt material som nickel, krom, brons och mässing. Alla dessa material ger ett klassiskt modernt uttryck till lampan. Alzabile är, ut över att vara en ytterst vacker lampa, också otroligt allsidig eftersom lampskärmen kan regleras och höjden kan justeras vilket ger dig möjlighet att anpassa lampan efter dina behov och önskningar. Denna eleganta golvlampa är utmärkt som läslampa eller mysbelysning i ett av hemmets många hörn - det är bara fantasin som sätter gränser. Få mer inspiration här
 • Sinus 440 Golvlampa med röd slad - Piet Hein

  Sinus 440 Golvlampa med röd slad - Piet Hein
  Sinus 440 Golvlampa med röd sladd Sinus golvlampa är framställd i matt glas och med sitt uttryck blir den nästan en svävande skulptur i rummet. Sinus-kollektionen från Piet är mest känd för s
 • Abiram Golvlampa Grey/Black/White - Lindby

  Abiram Golvlampa Grey/Black/White - Lindby
  Abiram Golvlampa Grey/Black/White - Lindby
 • DL39 Golvlampa Opal/Black - DybergLarsen

  DL39 Golvlampa Opal/Black - DybergLarsen
 • Picasso Golvlampa (Vit)

  Picasso Golvlampa (Vit)
  Picasso familjen består av pendlar, bords- och golvlampa. För att golvlampan ska kunna passa in i hemiredningen under flera år, har vi valt att hålla designen enkel och elegant. Picasso´s metallskärmar i olika storlekar ger ett vackert ljus. Passar i ditt vardagsrum eller sovrum. Ljuskälla ingår ej. Designer Joakim Fihn. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Örsjö Belysning Galax Golvlampa Svart - Golvlampor Svart - 39012-15S-000

  Örsjö Belysning Galax Golvlampa Svart - Golvlampor Svart - 39012-15S-000
  Galax Golvlampa, Svart från Örsjö Belysning. Vi har valt ut Svart Golvlampor från Örsjö Belysning med stor omsorg.
 • Oblique F Golvlampa 3000K Matt Brown - Flos

  Oblique F Golvlampa 3000K Matt Brown - Flos
  Oblique F Golvlampa 3000K Matt Brown - Flos
 • Golvlampa Linear med USB-laddningsstation, svart

  Golvlampa Linear med USB-laddningsstation, svart
 • VL Studio bord-/golvlampa mässing Ø32

  VL Studio bord-/golvlampa mässing Ø32
  VL Studio bord-/golvlampa mässing designad av Vilhelm Lauritzen för Louis Poulsen. Armaturen ger ett bländfritt, mjukt och behagligt ljus. Det treskiktade opalglaset ger en mycket behaglig ljusfördelning&hellip:
 • Vifta Golvlampa

  Vifta Golvlampa
  Vifta är en hög glovlampa på fot med vridbar belysning som passar perfekt bredvid soffan eller fåtöljen för kvällens alla lässtunder! Den svarta kulören och mässingsdetaljerna passar in i alla hem.
 • Foggy golvlampa (Vit)

  Foggy golvlampa (Vit)
  Foggy är en stilren golvlampa med en sandvit fot i metall och fem armar i olika längder. Varje arm bär på fem stycken bomullsskärmar i varierande storlekar, som alla går att rikta efter eget behov. Varje skärm har olika, men väl sammansatta färger som ger ett smakfullt intryck i rummet du väljer att placera den i. Foggy gör sig bra vid sidan av soffan eller fåtöljen och sprider ett fint och behagligt ljus. Finns även i färgen sandsvart.Sladdlängd: 250cm svart sladd (plast) + strömbrytare. Ljuskällor ingår ej. 
 • Stood and Wood golvlampa (Svart)

  Stood and Wood golvlampa (Svart)
  Stood är en modern golvlampa som tillför en varm och harmonisk atmosfär i rummet.Kombinationen av lönnträ och svart stål gör den till någon speciellt!Levereras med 2m sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • FRANDSEN Mayor golvlampa

  FRANDSEN Mayor golvlampa
  Kontrasterande golvlampa Borgmästare i svartvitt Mayor golvlampa är en del av en serie skapad av Toni Rie 2020. Designmässigt leker Mayor med kontraster: å ena sidan med färgkontrasten mellan svart och vitt, å andra sidan med den formella och materiella skillnaden mellan den estetiskt formade glasskärmen och den minimalistiskt designade metallramen. Denna golvlampa kan kombineras med många levande färger och inredningsstilar. B. i vardagsrummet sittande område avstängt för en dekorativ effekt och aktiverat för atmosfärisk extra belysning. Designern Toni Rie har arbetat som chef för den kreativa avdelningen hos belysningstillverkaren Frandsen från Danmark sedan 2013 och ansvarar också för belysningsserien Kyoto och Grace. Frandsen implementerar dessa konstruktioner i hög kvalitet vad gäller produktionsteknik och lägger stor vikt vid kombinationen av traditionellt hantverk och industriell funktionalitet.
 • Aneta Lighting - Golvlampa Gusto - Svart

  Aneta Lighting - Golvlampa Gusto - Svart
  GUSTO golvlampa. Dimmerbrytare på rören. Varmt vitt ljus 3000K. Livstid upp till 70% ljus på LED 20000h. 400lm. LED-chipet är utbytbart som reservdel
 • Silhouette Golvlampa Warm White - Warm Nordic

  Silhouette Golvlampa Warm White - Warm Nordic
 • Vifta Golvlampa

  Vifta Golvlampa
  Vifta är en hög glovlampa på fot med vridbar belysning som passar perfekt bredvid soffan eller fåtöljen för kvällens alla lässtunder! Den svarta kulören och mässingsdetaljerna passar in i alla hem.
 • Anglepoise Original 1227 golvlampa sammetssvart

  Anglepoise Original 1227 golvlampa sammetssvart
  LED-golvlampa Original 1227: rörlig lampa för vardags- och arbetsutrymmen I 2012, den Anglepoise ® rad lampor fått ett tillägg från denna golvlampa, som liknar en Anglepoise® i det övre området. Skillnaden är att armaturens flexibla del har kompletterats med den ledade lamparm med konstant fjädermekanism till en rak stativ och fungerar mer som en konventionell golvlampa. Men detta är bara fallet visuellt; ur funktionell synvinkel förblir Anglepoise stora flexibilitet och balanserade balans. En golvlampa som är idealisk som läslampa, till exempel i vardagsrummet bredvid soffan eller bredvid en fåtölj. Den ursprungliga designen av Anglepoise® kommer från den engelska industridesignern George Carwardine, som överförde sin kunskap från bildesign, där han var ansvarig för utvecklingen av stötdämpare, till utvecklingen av en arbetslampa 1930. Anglepoise®- arbetslampa var försedd med speciella fjädrar som efterliknade rörligheten hos en mänsklig arm. - Utrustad med E27- uttag - glödlampor ingår - Lampans vikt bör vara mellan 25 och 60 g för att inte äventyra balansen.
 • Brun golvlampa Janko i trä med textilskärm

  Brun golvlampa Janko i trä med textilskärm
  Diskret designad golvlampa Janko i trä med flexibla leder Golvlampan Jankos leder sörjer för att den alltid kan justeras till en komfortabel position med behaglig ljusvinkel. Lampans stabila fot gör att den står stadigt och skapar en färgkontrast till träet. Ljuset avges både nedåt och genom den vita textilskärmen. Den harmoniska färg- och materialmixen gör golvlampan Janko till en unik ljuskälla som passar i alla vardagsrum. Golvlampan Janko kan enkelt tändas och släckas med hjälp av fotbrytaren.
 • Luceplan Berenice golvlampa svart, huvud rosa

  Luceplan Berenice golvlampa svart, huvud rosa
  Luceplan Berenice golvlampa med färgad glasreflektor Den är extremt funktionell och ganska enkel i sin utformning. Enkelheten i exteriören är smart kombinerad med en mycket bra och genomtänkt funktionalitet. Golv- och läslampa Berenice är utrustad med flexibla ledarmar. Armaturhuvudet, som också är rörligt och roterbart, är försett med en färgad glasreflektor. Ljuset avges huvudsakligen direkt och lyser där armaturarmen vrids. En del av ljuset avges försiktigt till omgivningen genom glasreflektorerna. På/av-knappen är integrerad direkt på huvudet.
 • Golvlampa Claudia

  Golvlampa Claudia
  Golvlampa med skärm av konstrotting och svarta dekorband. Stomme och golvplatta av metall i matt svart finish. Mått på skärmen: Diameter 45 cm, höjd 27 cm. Fotplattans diameter 35 cm. Sladd med golvströmbrytare. Ljuskälla ingår ej.
 • Mässingsfärgad golvlampa Zenith med dimmer

  Mässingsfärgad golvlampa Zenith med dimmer
  LED-golvlampan Zenith i mässing med dimmer Golvlampan Zenith, med sin häpnadsväckande mässinglook, är en glamoröst lyxig och är samtidigt väldigt energieffektiv. Om du är på jakt efter ett atmosfäriskt ljus och en ståtlig samt energisnål golvlampa är golvlampan Zenith att rekommendera. Förutom den ekonomiska LED-tekniken är lampans dimmerfunktion också en av dess utmärkande aspekter. Om ljuset dimmas ned så förändras ljusfärgen från varmvitt till universalvitt. Lampan kan därmed uppnå en ännu mer atmosfärisk ljuseffekt. Den lilla krökningen överst på lampan gör också att den klassiska lampan Zenith gör sig till en underbar läslampa bredvid en bekväm fåtölj. Tack vare mässingen, som ger lampan en vacker och tidslös look, passar golvlampan in både i moderna och vintageinredningar.
 • By Rydéns Vieste Golvlampa H130 Cm Röd - Golvlampor Metall Röd - 4100750-1000

  By Rydéns Vieste Golvlampa H130 Cm Röd - Golvlampor Metall Röd - 4100750-1000
  Vieste golvlampa från By Rydéns med en rundad design med ett mjukt, varmt uttryck. Den har en mattsvart lampfot i metall med en rund lampskärm i sammet. Välj mellan olika färger. Bra att veta om Vieste golvlampa - Lampan är dimbar om den kombineras med en extern dimmer.- Finns även som bordslampa.- Ljuskälla säljs separat.- E27- 60 Watt Vi har valt ut Röd Golvlampor i Metall från By Rydéns med stor omsorg.
 • GOOD & MOJO Tuvalu golvlampa, höjd 70 cm

  GOOD & MOJO Tuvalu golvlampa, höjd 70 cm
  Dekorativ golvlampa Tuvalu tillverkad av naturfärgad bambu Tuvalu-golvlampans kropp består av många graciösa stöttor och är tillverkad av bambu. Från en rund, smal bas blir de handvävda elementen bredare och bredare för att slutligen smalna av mot lampans topp. Materialets flexibilitet gör denna design möjlig och gör det samtidigt till ett stabilt och framför allt naturligt belysningselement. Bambu är en stark och snabbväxande råvara som också växer igen utan problem efter att den har skurits. Det naturfärgade utseendet i kombination med de luckor som skapas av mönstret ger armaturen ett speciellt och dekorativt utseende. Ljuset som ska användas syns från varje sida, vilket gör att ljuset kommer ut runtomkring och skapar ett fint mönster i omgivningen. Tuvalu är idealisk för accentbelysning på golvet eller på sidobord och kan enkelt manövreras med hjälp av fotomkopplaren. Lampan är designad av den nederländska tillverkaren It's about Romi, som har den som en del av sitt hållbara varumärke Good & Mojo, som har funnits sedan 2016. Företaget har stött välgörenhetsprojekt i flera år och lever efter mottot Buy light and give light. Därför görs alltid något bra - till exempel planterar de ett träd för varje såld lampa, vilket möjliggörs genom samarbetet med Eden Reforestation Projects.
 • Lotus Lp2 golvlampa (Vit)

  Lotus Lp2 golvlampa (Vit)
  Lotus är en vacker och modern golvlampa som garanterat hamnar i blickfånget i rummet den placeras i. Lampan är tillverkad av metall och består av två snyggt nätade skärmar formade som blad. Dessa omsluter ljuskällorna och bidrar till en behaglig och mjuk ljusspridning och använd med fördel dekorativa ljuskällor i Lotus för finast resultat. Lotus finns även i flera andra varianter som går snyggt att kombinera med varandra. Fin att placera som en smyckande detalj i hallen, vardagsrummet eller i sovrummet.Ljuskällor ingår ej.
 • Golvlampa 5-armad flex (Röd)

  Golvlampa 5-armad flex (Röd)
  Riktigt häftig och spektakulär golvlampa som har fem flex-armar, klädda i färgad tyg. Armarna går att ställa hur som helst, med fem globlampor så blir denna lampa riktigt unik.Levereras med golvströmbrytare. Sladdlängd 170cm (rörlig del på armarna). Ljuskälla ingår ej.
 • Golvlampa Cato höjd 100-143cm dimbar

  Golvlampa Cato höjd 100-143cm dimbar
  Cato är inspirerad av vårt skandinaviska arv med ett minimalistiskt uttryck och med materialval av hög kvalité. I decennier har Cato gett ljuset från Varberg en plats i det nordiska hemmet. Passar i vardagsrum eller sovrum. Ljuskälla ingår ej.
 • Catriona Golvlampa Nickel - Lucande

  Catriona Golvlampa Nickel - Lucande
  Catriona Golvlampa Nickel - Lucande

Antika golvlampor i retro stil

Olika hem passar olika bra med olika typer av belysning. Så är det och det är lite beroende ditt hems stil du ska välja golvlampa. Har du en inredning och ett hem som går i romantisk stil passar det fint med antika golvlampor i retro stil.

Även om utseendet kan vara i antil stil behöver inte tekniken i lampan vara omodern. Det finns många golvlampor i antikstil men som har modern LED-ljuskälla och lampor med USB-uttag för laddning av digitala enheter.