Snygga golvlampor

Svart golvlampa bredvid fåtöljen Golvlampor är vanligt att ha bredvid en fåtölj eller soffa.

Golvlampan är den lampa som är enklast att installera eftersom det enda du behöver göra är att stoppa sladden i väggen. Den golvstående lampan är en viktig del av inredningen och därför tycker vi att den också ska ha en snygg design.

Golvlampans plats är i vardagsrum eller som sänglampa. Tänk över om du vill ha en dimbar golvlampa eller flerarmad lampstång med flera ljuskällor. De flesta golvlampor är raka men det finns även böjd båglampa där lampstativet har en bågform och lampskärmen hänger ut mot sidan.

Populära golvlampor i snygg design

 • Club Golvlampa Ø20x130 cm Järn Svart

  Club Golvlampa Ø20x130 cm Järn Svart
 • Slamp Flora - designergolvlampa, koppar

  Slamp Flora - designergolvlampa, koppar
  Formskön designer-golvlampa Flora Hos denna golvlampa har designern Zanini de Zanine låtit sig inspireras av blomblad, för så ser elementen med metallytan, som sitter mot plastdiffusorn, ut. Den är inte bara snygg, utan bidrar när den lyser också till en unik ljusbild, som kännetecknas av reflektioner och ett spel av ljus och skugga. Visioner designer-lampa made in Italy - Slamp Den italienska designer-smedjan Slamp med säte i Rom grundades i början av 1990-talet av Roberto Ziliani. Ziliani arbetade redan kreativt när han upptäckte sin passion för ljusets möjligheter. Högsta krav på material, bearbetning och kvalitet Särskild vikt lägger man hos Slamp på utvecklingen av moderna material. Utöver naturliga och traditionella material som läder, koppar, kristall och rostfritt stål arbetar Slamp med exklusiva material de själva har patent på, som Cristalflex®, Opalflex® eller Lentiflex®. Med dem kan vackra ljuseffekter skapas. Exempelvis ser Lentiflex® ut som vatten som ändrar färg beroende på synvinkeln. Dessa egenutvecklade material och ljuset i dem kommer tydligt till uttryck hos Slamp. De har en hög grad av innovation, kreativitet och originalitet, liksom en uttalad känsla för ljusets effekter.
 • Golvlampa svart med läslampa inkl LED och dimmer - Diva 2

  Golvlampa svart med läslampa inkl LED och dimmer - Diva 2
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Lamp includes a dimmer, Cord and plug included Diva 2 black har ett vackert utseende som du kan förvänta dig av ett namn som Diva. Denna uppljusare är också utrustad med en andra ljuskälla i form av en superhändig läslampa, så två fåglar i en smäll! Denna läslampa är utrustad med en flexarm och är därför fullt justerbar var du vill. Lampan är dimbar på ramen, så du kan skapa den perfekta atmosfären. Perfekt för användning i ditt vardagsrum. Lampan har en total höjd på 180 cm. Basen har en diameter på 25 cm. Den levereras med en kabel med en maximal längd på 190 cm. Lampan har integrerad LED (ej utbytbar). Läslampan har 500 lumen och 3000 Kelvin. Med 20 000 brinntimmar kommer det att brinna mycket länge i ditt hem! Ringen längst upp på lampan har 1800 lumen och 3000 Kelvin. Ge din interiör en modern touch med denna Diva 2! 254 mm x 1800 mm
 • Tvåflammig golvlampa Haldar i vit/koppar

  Tvåflammig golvlampa Haldar i vit/koppar
  Haldar – en tvåflammig golvlampa i dekorativ design Golvlampan Haldar med den moderna formen och tilltalande färgen är mycket mer än bara en funktionell ljuskälla: den är också en fantastisk inredningsaccessoar. Den är stilren med enkla former, men det är kombinationen av koppar och vit som gör lampan till ett dekorativt blickfång. Båda skärmarna är fäst vid stativet på olika höjder och kan justeras individuellt så att ljuset kan riktas optimalt och efter situationen. Speciellt praktiskt är: Båda ljuskällor kan tändas och släckas individuellt med hjälp av den i stativet integrerade brytaren.

Fler tips på golvlampor

 • Trotsig golvlampa (Svart)

  Trotsig golvlampa (Svart)
  Trotsig är en modern och karismatisk golvlampa som är skapad i en minimalistisk och rå design. Den är tillverkad av metall och är försedd med en flexibel arm upptill som ger möjligheten att rikta ljuset helt i den riktning det önskas. Perfekt för att kunna få ett praktiskt och bländfritt ljus till läsning, men också till att belysa specifika delar av rummet ifall så önskas. Lampan är lätt att placera och är lika fin bakom fåtöljen som till att belysa ett rum från ena hörnet. I serien Trotsig finns även vägglampor och bordlampor, vilket gör att man kan skapa ett mer enhetligt intryck till interiören. Levereras med svart sladd + strömbrytare & stickkontakt.Trotsig finns i mattsvart och mattvit.Ljuskälla ingår ej.
 • Design golvlampa svart - Johanna

  Design golvlampa svart - Johanna
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included Vilken glad golvlampa Johanna är! Dess lampskärm med öppen struktur skapar en vacker ljuseffekt i rummet. Perfekt för en designinredning. Golvlampan är tillverkad i stål och klar i svart. Den har en diameter på 39 cm och en höjd på 145 cm. Basen har en diameter på 25 cm och en höjd av 3,5 cm. Sladden har en längd på 250 cm. Johanna är klar med en ljuskälla med E27 -armatur (max. 40 Watt). Glöm inte att beställa dessa separat. Golvlampan är dimbar med en extern dimmer, som inte ingår. Gör det mysigt i vardagsrummet, matsalen eller sovrummet med golvlampa Johanna. 390 mm x 1450 mm
 • Aneta NICE 69548-01 Vit

  Aneta NICE 69548-01 Vit
  Golvlampa NICE 69548-01 Vit Aneta Den vita golvlampan Nice 69548-01 från Aneta erbjuder en harmonisk kombination av design och användbarhet. Med sin dimbara funktion och eleganta utseende,
 • Lindby - Everly Golvlampa Smart Home White/Nickel

  Lindby - Everly Golvlampa Smart Home White/Nickel
  Design Lindby Everly Golvlampa Smart Home White/Nickel har ett tidlöst och klassiskt utseende som gör lampan till ett vackert tillägg till många interiörer och rum. I leveransen ingår en E27 LED-lampa som avger ett effektivt och energisnålt ljus. Ljuskällan lyser dels från skärmens mattvita textil och dels från öppningarna i varje ände i ett harmoniskt tvådelat sken. Lampan manövreras med en smart tryckknapp på kabeln. Lampan har ett brett utbud av funktioner som kan nås genom att ladda ner den kostnadsfria WiFi-baserade appen Tuya, som finns tillgänglig för både Android och iOS. Funktionerna omfattar bland annat: - steglös justering av ljusstyrkan - Justering av färgtemperaturen - RGB-funktion så att lampan kan lysa i regnbågens alla färger. - Kompatibilitet med Google Home och Amazon Echo för intelligent röststyrning. Om du gillar Everly-golvlampans funktionalitet kan du se fler praktiska Smart Home-lampor från Lindby här.
 • Made By Hand - Knit-Wit 45 Round Golvlampa High (Sunrise)

  Made By Hand - Knit-Wit 45 Round Golvlampa High (Sunrise)
  Design ISKOS-BERLIN for Made By Hand Koncept Knit Wit golv 45 är en karaktäristisk och dekorativ golvlampa. Inspirerad av rispapperslampan är ljuskällan dold och skiner ut genom lampans skärm. Istället för rispapper har man använt det århundrade gamla hantverk, stickning till framställning av lampan. Ljuset blir fördelat genom mönstren i garnen och ger ett behagligt och stämningsfullt ljus 360 grader ut i rummet. OBS! Eftersom lampan är utförd av finstickning, kan det finnas små avvikelser i lampans håliga struktur. Som en kontrast till den mjuka skärmen, har lampan tre svarta och helt tunna ben. Tillsammans ger det lampan en skandinavisk look, med ett elegant och stilfullt uttryck. Utöver att vara tillgänglig i olika färger och storlekar, finns lampan med ben i olika längder. Man har därför stor möjlighet för att hitta en golvlampa som passar till egna behov. Eller kombinera flera golvlampor i olika storlekar, höjder och färger, för ett mer konstnärligt uttryck i hemmet. Utöver golvlampan i olika storlekar, fås Knit Wit också som taklampa. Se hela urvalet av Knit Wit lampor från Made By Hand här.
 • Lindby Tiliane burgolvlampa, svart, 3 lampor

  Lindby Tiliane burgolvlampa, svart, 3 lampor
  Lådformad golvlampa Tiliano med tre fritt synliga E27-ljuskällor Tiliano golvlampa är definitivt ett värt att se ljusobjekt som har lite gemensamt med klassiska representanter i sitt slag och istället representerar en modern och designinriktad belysningslösning för vardagsrum. Istället för paraplyer finns det ett ramformat metallelement av matt svart järn, som kommer i form av en kuboid och är helt öppen på alla sidor. Inuti konstruktionen finns tre svarta stavar som slutar i olika höjder och var och en smälter samman i ett E27- uttag . För detta kan lampor väljas efter eget val, men på grund av deras goda sikt och det märkbara bidraget till det totala utseendet bör de inte bara väljas utifrån tekniska aspekter utan också med tanke på deras utseende. Glödlampor eller rustika lampor, som också finns med effektiv LED-teknik, är särskilt lämpliga eftersom deras utseende efterliknar klassiska glödlampor eller kolfilamentlampor. En fantastisk golvlampa för ett anmärkningsvärt utseende i hela vardagsrummet, som med sina raka linjer passar bra med modern inredning, men som också kan komplettera vissa vintage- och skandinaviska stilar!
 • Kusk golvlampa, järnoxid/brun

  Kusk golvlampa, järnoxid/brun
  En golvlampa i järnoxid med en vacker läderdetalj. Golvlampan Kusk är tillverkad i Sverige av Konsthantverk. Höjd 120 cm Sockel GU10 Max watt 10W Ljuskällor Ingår, 10W LED Färg Järnoxid / Brun&hellip:
 • KH#1 golvlampa, svart 140cm

  KH#1 golvlampa, svart 140cm
  KH#1 golvlampa från Konsthantverk är en vacker lampa i klassisk stil. Finns i både råjärn, svart och vit. Konsthantverk är kända för sin goda kvalité. Höjd 140 cm Bredd 80 cm Effekt max 40 w&hellip:
 • David trubridge Koura bordslampa bambu

  David trubridge Koura bordslampa bambu
  Koura pallampa med flätad skärm av bambu - Design av David Trubridge Koura pallampa har en korgliknande skärm i form av en droppe som sitter på en smal aluminiumbas. Skärmen består av många enskilda delar tillverkade av bambufaner och påminner om en flätad korg. Ljuset från glödlampan skiner genom de olika stora urtagen och skapar ett charmigt skuggmönster i omgivningen. Oavsett om det är i sovrummet på nattduksbordet eller i vardagsrummet på golvet, på en pall eller på ett bord - Koura sprider sin naturligt inspirerade charm överallt, oavsett om den är upplyst eller ej. Skaparen av Koura, designern David Trubridge, som kommer från England och nu bor i Nya Zeeland, lägger stor vikt vid hållbarhet och miljöskydd vid urval och bearbetning av materialet. Den bambuplywood som används kommer från hållbart skogsbruk. Den färdiga lampan levereras plattvikt och måste monteras efter mottagandet. Exakta monteringsanvisningar medföljer.
 • Ah Belysning G768 Smögen Grå Golvlampa

  Ah Belysning G768 Smögen Grå Golvlampa
  G768 Smögen Golvläslampa från AH Belysning Material: Metall Mått: H 145cm - Fotens Ø 26cm - Djup c:a 47cm Ljuskälla: Max 240V 60W E27, Ingår Ej Strömbrytare på lamphuvudet ENERGIKLASS: A-E
 • Lindby Birta golvlampa med skåp, trä, svart

  Lindby Birta golvlampa med skåp, trä, svart
  Birta golvlampa i trä med praktiska hyllor Golvlampan Birta påminner med sin form om en hylla och övertygar med sina praktiska hyllelement. Golvlampan avrundas av en svart kropp på toppen som innehåller ljuskällan. Birta är tillverkad av trä och passar in i många boendemiljöer tack vare sin linjära och moderna design. Den är idealisk som ljuskälla i vardagsrummet, på kontoret eller i hallen. Golvlampan tänds och släcks med strömbrytaren som är integrerad i kabeln. Böcker, dekorationer eller växter hittar sin plats på hyllorna. Alla de kvaliteter och specialfunktioner som utgör varumärket Lindby kombineras skickligt i golvlampan Birta. Den är lämplig för användning av glödlampor med E27-sockel.
 • Medina Golvlampa Brass - Halo Design

  Medina Golvlampa Brass - Halo Design
  Medina Golvlampa Brass - Halo Design, Mässing, Metall&Plast
 • Oluce Spider 3319 Golvlampa Svart - Golvlampor Aluminium Svart - OL-L3319-NE

  Oluce Spider 3319 Golvlampa Svart - Golvlampor Aluminium Svart - OL-L3319-NE
  Välkommen till den geniala och eleganta lampan - golvlampan Spider 3319 från Oluce. Denna prisbelönta lampa har designats av den berömde Joe Colombo och prytt hem sedan 1965, men är mer än bara en inredningsdetalj. Lampskärmen i emaljerad plåt är inte bara en hyllning till den fantastiska designen, den är avsiktligt utformad för en förstklassig horisontell spotlight-effekt. Under sköna stunder av läsning eller målmedvetet arbete ger Spider 3319 ett direkt och behagligt ljus. Reflektorn är lätt att justera med hjälp av plastfästet, så att du kan vinkla den efter behag och skapa önskad atmosfär. Design av Joe Colombo. Originaldesign från år 1965. Bra att veta om Spider 3319 golvlampa - Spider 3319 uppskattas för den justerbara lampskärmen.- Spider 3319 är också omtyckt för det direkta ljuset.- Ingår i serien Spider.- Design av Joe Colombo.- Tillverkad av metall och aluminium.- Ljuskälla ingår. Vi har valt ut Svart Golvlampor i Aluminium från Oluce med stor omsorg.
 • Audo JWDA golvlampa av ljus marmor

  Audo JWDA golvlampa av ljus marmor
  Golvlampa JWDA med bas av Carrara-marmor och med dimmerLampskärmen på golvlampan JWDA fängslar med sin elliptiska form, som utstrålar harmoni och värme. Den består av munblåst opalglas och fungerar även som en diffusor. Ljuset fördelas jämnt i rummet och bländar inte. Basen är cylindriskt formad och en riktig specialitet. Den är tillverkad av högkvalitativ Carrara-marmor och ingen sockel är den andra lik - därför är varje armatur unik.Det filigrana mässingshjulet styr armaturens dimfunktion - så att den inte bara kan användas för stämningsbelysning i rummet, utan också för läsning eller avkoppling. Ensam eller i kombination med andra armaturer i JWDA-serien - denna originella ljuskälla används i moderna vardagsrum samt inom gastronomi och hotellbranschen.Golvlampan JWDA ingår i den populära armaturserien JWDA av den svenske designern och arkitekten Jonas Wagell och är ett absolut blickfång i varje modern bostadsmiljö. Den är reducerad till det väsentliga och utstrålar en tidlös estetik och är mycket funktionell och konstnärlig.
 • Jaileen Golvlampa Grey/Nickel - Lindby

  Jaileen Golvlampa Grey/Nickel - Lindby
  Jaileen Golvlampa Grey/Nickel - Lindby, Tyg&Metall
 • Louis Poulsen Ph80 Golvlampa Vit/Opal Akryl On/Off

  Louis Poulsen Ph80 Golvlampa Vit/Opal Akryl On/Off
  PH80 från Louis Poulsen Design: Poul Henningsen Material: Stål/akrylplast/polykarbonat Mått: Ø 55cm - H 131,5cm - Lampfot Ø 32cm Ljuskälla: Max 240V 70W E27, Ljuskälla ingår ej Sladdlängd 2,6m&hellip:
 • Båglampa stål utan skugga - XXL

  Båglampa stål utan skugga - XXL
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included En fin båglampa som blickfång i ditt hem! Denna XXL-båglampa med marmorbund är precis vad du behöver. Lampan levereras utan lock. Så du kan utforma lampan helt efter din egen smak! Lampan är justerbar i höjd från minst 210 cm till maximalt 247 cm. Basen har en diameter på 38 cm. Sladden har en längd på 245 cm. Du avslutar lampan med en ljuskälla med en E27-armatur (max. 60 watt), den måste fortfarande beställas separat. Lampan är dimbar med en extern dimmer (dimmer ingår ej). Låt din interiör lysa med XXL-båglampan! 1820 mm x 380 mm x 2690 mm
 • Santa & Cole - Tatu Pie Golvlampa Vit

  Santa & Cole - Tatu Pie Golvlampa Vit
  Design André Ricard för Santa & Cole Tatu Pie Floor Lamp White tillhör en serie udda, spännande och originella lampor från Santa & Cole. Tatu designades första gången 1972 av André Ricard och 2019 lade han till Petit Tatu till serien. Tatu har en annorlunda design som får dig att le och bli lite nyfiken på samma gång. Under de senaste 50 åren har den blivit en minnesvärd designikon i Spanien, och idag är den lika spännande och relevant inom inredning. Idag har designen även integrerade LED och en underbar flexibilitet som gör att du kan justera ljusintensiteten och ljusets riktning efter dina skiftande behov. Tatu-sortimentet består av golvlampor och bordslampor samt en Petit Tatu-vägglampa, som alla har samma distinkta design. Alla lampor finns i två vackra färger, så att du kan hitta rätt modell och färg för din inredning. Se hela Tatu-sortimentet här
 • Borre golvlampa (Guld)

  Borre golvlampa (Guld)
  Riktbar golvlampa i stilren, diskret och smidig stil. Stommen är i svart metall varpå lamphuvudet är i en rak, dekorativ konform med detlajer i guld. Ljuskälla ingår ej.
 • Hudson 1-arm (Silver)

  Hudson 1-arm (Silver)
  Hudson är en praktisk och elegant golvlampa som passar in fint i de flesta hem och interiörer. Den är tillverkad av metall, kommer i två dekorativa färger och är försedd med flera smarta funktioner. Lampan har en flexibel arm som dels gör det enkelt att rikta ljuset dit det önskas, men också underlättar för att undvika bländning. Hudson är därför den perfekta läslampan samtidigt som den ger ett bra och behagligt ljus som passar för alla stunder och tillställningar. Finns i färgerna svart/krom och satin/opal.Hudson finns även med två lampor. Ljuskälla ingår ej.
 • Jieldé Aicler AID833 80+30 cm golvlampa, vit

  Jieldé Aicler AID833 80+30 cm golvlampa, vit
  Enkel golvlampa Aicler AID833 med ledad arm Med sin industriella stil ger Aicler AID833 golvlampa ett rum en touch av nostalgi och är en intressant ljus accent i en mängd olika rumskoncept. Lampan har en lång, tunn arm som är försedd med fogar och kan därmed justeras individuellt. Skärmen har en klassisk cylindrisk form och är gjord av ogenomskinlig aluminium så att den ger en riktad ljusstråle som är idealisk för timmar av att bläddra igenom din favoritbok. Aicler AID833 är noggrant handgjord i fabriken hos den franska tillverkaren Jieldé. Företaget grundades på 1950-talet och är känt för lampor med en karakteristisk, industriell design och hög flexibilitet.
 • Lindby Dotani golvlampa med kulskärm, vit

  Lindby Dotani golvlampa med kulskärm, vit
  Vit golvlampa Dotani med en frodig lampskärm i sfärisk form Golvlampan Dotani har en enkel look. Den har en modern ram med tre ben och en individuell lampskärm som består av många små akrylelement och ger en sfärisk form. Skärmen är utformad i vitt på utsidan och i krom på insidan. Detta ger lampan en modern design som kan kombineras med olika stilar
 • Golvlampa Nové grön

  Golvlampa Nové grön
  Designen på Nové-golvlampan sprider industriell charm inom dina egna fyra väggar, oavsett om det är på kontoret eller i vardagsrummet. Särskild höjdpunkt: Ramen, som är justerbar i utskjutning eller höjd, samt skärmen, som är justerbar i lutning, möjliggör en optimal belysning. Höjden kan justeras från 130-172 cm.
 • Ferm Living Arum Golvlampa Cashmere

  Ferm Living Arum Golvlampa Cashmere
  Design: Ferm Living Begrepp: Ferm Living Arum Golvlampa Cashmere Denna vackra golvlampa är en del av Arum-serien och den här upplagan har en bas i lätt travertin som ger ett dämpat men ändå distinkt utseende. Skärmen vilar på en tunn stav, vilket gör att skärmen ser ut som ett blad som hänger på en tunn stam. Denna kontrast är både charmig och konstnärlig. Insidan av skärmen är matt och krämfärgad, vilket ger ett mjukt och jämnt fördelat ljus. Lampskärmen kan justeras i flera riktningar för optimala ljusförhållanden. Finns i svart marmor eller travertin. Levereras med 2,6 meter vit textilsladd. Eftersom travertin är ett naturmaterial kan utseendet på travertin variera
 • Golvlampa Bow

  Golvlampa Bow
  BOW golvlampa 1-arm. Lamphuvudet kan justeras till önskat läge. Strömbrytare på lamphuvudet. Material: metall och konstläder
 • Lakmos golvlampa Gild

  Lakmos golvlampa Gild
  Lakmos Floor Lamp in Gild with Linen Shade
 • It's about RoMi Salamanca golvlampa, svart

  It's about RoMi Salamanca golvlampa, svart
  Enkel golvlampa Salamanca med två lampor och rörliga skärmar Golvlampan Salamanca från It's about RoMi är en elegant ljuskälla för vardagsrummet eller sovrummet. Den är tillverkad av robust järn och har konformade, rörliga skärmar som kan rikta ljuset specifikt. Med två glödlampor ger den tillräckligt med ljus och kan t.ex. lysa upp två fåtöljer bredvid varandra. Strömbrytaren är placerad i den övre änden av ramen, vilket gör den enkel att använda på plats. Golvlampan har hållits i en neutral, enhetlig färg och passar därför perfekt in i alla interiörer. Med Salamanca kan man skapa en mysig atmosfär och samtidigt få tillräckligt med ljus. Särskilda egenskaper hos It's about RoMi: - sedan 2010, användning av hållbara material - för varje armatur som säljs planteras ett träd - därmed kompenseras CO2-utsläppen - sedan 2019, samarbete med Eden Reforestation Projects - varje armatur är inspirerad av en stad
 • Stage Golvlampa Petrol Grön - Normann Copenhagen

  Stage Golvlampa Petrol Grön - Normann Copenhagen
  H2>Stage LED-golvlampa Petrol Rena linjer med bra funktionalitet. Golvlampan Stage sätter fokus på din inredning. På/av-knappen sitter på skärmens handtag. Ljuset passerar genom ett opalglas och avger
 • Flos Ray F2 Golvlampa Svart

  Flos Ray F2 Golvlampa Svart
  Design: Rodolfo Dordoni för Flos 2006. Koncept: Flos Ray F2 från Flos är en vacker och klassisk golvlampa av Rodolfo Dordoni som är en del av Ray-serien från Flos. Ray F2 avger ett diffust och behagligt ljus som skapar en mysig atmosfär. Lampan finns i tre färger: glas, vit och svart. .
 • Globen Lighting - Bowl Golvlampa Clear

  Globen Lighting - Bowl Golvlampa Clear
  Design Globen Lighting Bowl Floor Lamp Clear är en enkel och klassisk design som kan placeras i alla typer av inredningsstilar från traditionell till modern. Bowl-designen finns både som taklampa och golvlampa i olika storlekar och färger, så du kan fritt välja den modell som passar bäst till din inredning och passar dina behov perfekt. De olika modellerna kännetecknas alla av sina slanka ramar och olika färger och i stor utsträckning av den unika lampskärmen, som har en sfärisk form i både färgat och transparent glas, vilket har en betydande inverkan på ljusutbytet i rummet. Så om du vill ha ett mer diffust och mjukt ljus kan du välja en opalglasskärm, men om du föredrar ett klart och direkt ljus är den genomskinliga lampskärmen det självklara valet. Se hela Bowl-sortimentet här
 • D.C GolvlampaØ18 White/Oak - Halo Design

  D.C GolvlampaØ18 White/Oak - Halo Design
  DC Golvlampa er en del av en vacker lampserie där designern Michael Waltersdorff har kombinerat de två materialen metall och trä. Skärmen har en cirkulär form och den blir på ett fint sätt komplettera
 • Golvlampa Sandnes Tenn

  Golvlampa Sandnes Tenn
  Sandnes golvlampa med dimmer Höjd: 140cm Bredd: 56cm Diameter: 22cm Ljuskälla: ingår ej använd LED dimbar GU10
 • Northern Oslo Wood golvlampa stål/beige

  Northern Oslo Wood golvlampa stål/beige
  Stålfärgad golvlampa Oslo Wood med beige skärm Denna moderna golvlampa med trebent stativ i metall och tygskärm från Ove Rogne, som bildade företaget Northern Lighting 2005 tillsammans med tre gamla vänner. År 2006 designade Rogne den prisbelönta golvlampan Oslo Wood. För denna utformning har han inspirerats av ljus- och skuggspelet i Oslos stadsområden, som filtrerar stadsljuset och strör det uppåt vilket belyser den mörka vinterhimlen. Det speciella med Oslo Wood är möjligheten att vrida skärmen och på så sätt hela tiden kunna ändra den fysiska rumsatmosfären. Detta kan göras genom en kardanring på stativets ovansida. Skärmstrukturen gör det också möjligt att få ljuset att skimra genom tyget, och, om nödvändigt, kan det dimmas via den integrerade dimbrytaren. Det norska företaget hade fram till 2018 namnet Northern Lighting och har nu omdöpts till Northern, eftersom företaget i allt större utsträckning idag ägnar sig åt boningsdesign för att transportera den nordiska livsstilen.
 • Golvlampa Federico i antik-brunt

  Golvlampa Federico i antik-brunt
  Attraktiv golvlampa Federico i antik lookDen unika golvlampan Federico skapar en stämningsfull atmosfär och behaglig accentbelysning. Den 180 cm höga golvlampan har en diameter på 39 cm och harmonierar med de mest skiftande inredningsstilar. Den antikbruna metallramen är elegant dekorerad.
 • Vegas golvlampa (Antikmässing)

  Vegas golvlampa (Antikmässing)
  Vegas golvlampa designad av Michael Waltersdorff, är med integrerad LED och dimmer. Ger ett fantastiskt ljus och med sina 7 watt kan det vara en fördel att kunna dämpa ljuset till precis den stämning man vill ha i rummet. Vegas har en maxhöjd på 140 cm. Finns i flera färger och modeller.
 • Warm Nordic - Lightsome Golvlampa Black Noir

  Warm Nordic - Lightsome Golvlampa Black Noir
  Design Svend Aage Holm-Sørensen för Warm Nordic Om du har sagt dansk design på 1950-talet har du också sagt Svend Aage Holm-Sørensen - och detta är en av hans vackraste lampor någonsin. Lightsome Floor Lamp Black Noir är ren skandinavisk elegans och tidlöshet. Den runda asymmetriska lampskärmen säkerställer en bra ljusfördelning, och de fashionabla nyanser som den starka stålkonstruktionen är lackerad i ger färg och elegans till ditt hem och din vardagsmiljö. Lampan har små detaljer i solid mässing som bidrar till det övergripande eleganta utseendet. Hela Lightsome-sortimentet finns i olika färger och som vägglampa och golvlampa, så vi är säkra på att du kommer att kunna hitta precis den rätta lampan för ditt hem. Se hela Cone-familjen här!
 • Rotaliana - Luxy Glam F0 Golvlampa Black/Copper Semi Transparent

  Rotaliana - Luxy Glam F0 Golvlampa Black/Copper Semi Transparent
  Design Dante Donegani & Giovanni Lauda for Rotaliana Luxy Glam F0 Golvlampa Black/Copper Semi Transparent från italienska Rotaliana är en ung och modern omprövning av en klassisk lampdesign. Skärmen är gjord av glas, vars yta är färgad så att det varma ljuset sprider sig elegant ut i hela rummet i läckra kromatiska toner. Lampans yta glittrar försiktigt där ljuset träffar. Lampan kommer från den dynamiska designerduon Dante Donegani och Giovanni Lauda, som har gett denna italienska lampa en frisk fläkt av skandinavisk och nordisk elegans. De skarpa enkla linjerna gör lampan lämplig för både moderna och klassiska hem. Både lampans skärm och arm kan justeras efter behov för att anpassa ljuset så att det kan tjäna både vid skrivbordet, sängen och soffan. Se alla vackra varianter av Luxy Glam här
 • Samu golvlampa (Svart)

  Samu golvlampa (Svart)
 • Hero LED golvlampa (Vit)

  Hero LED golvlampa (Vit)
  Stilrena och eleganta golvlampan Hero är tillverkad av metall med en vit finish och förkromade detaljer. Lampans praktiska arm är vridbar, vilket gör att du kan rikta den helt efter eget behov. Den är dessutom utrustad med LED-belysning som sprider ett varmvitt och bra ljus. Sladdlängd: 200cm.Integrerad LED-belysning. 
 • Lucande - Sivaniel Golvlampa Black/Gold

  Lucande - Sivaniel Golvlampa Black/Gold
  Design Ingo Thiele för Lucande Sivaniel Golvlampa Svart/Guld drar genast ögonen till sig med sin harmoniska komposition av olika former och färger som vackert kompletterar varandra. Lampans två ljuskällor är vända åt motsatt håll och skapar en dubbel belysning som kompletterar grundbelysningen. Detta ger både direkt belysning för soffan eller läshörnan och samtidigt ett mysigt bakgrundsljus som når ut till resten av rummet. Lampan är utformad i ett smart system med två skärmar med en mörk, rund ytterskärm och en cylindrisk gyllene innerskärm. Lampans E14-fäste passar ett stort antal olika typer av glödlampor, och som alltid kan du få gratis LED-lampor med i leveransen. Sivaniel är en hel serie vackra lampor designade av Ingo Thiele för den tyska belysningstillverkaren Lucande. Alla Sivaniel-lampor har samma vackra design, vilket gör dem lätta att kombinera i hela sortimentet om du vill ha ett sammanhängande belysningskoncept. Se Sivaniel-sortimentet här
 • Bloom Multicolour golvlampa (Mässing)

  Bloom Multicolour golvlampa (Mässing)
  Bloom Multicolour är en flerfärgad golvlampa som garanterat blir en smyckande detalj i rummet den placeras i. Lampan består av 4st glaskupor i olika storlekar som omfångar ljuskällorna och bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Använd med fördel dekorativa ljuskällor för finast resultat. Bloom kombinerar en unik och elegant design med finish av högsta kvalitet, borstad guld/mässing kombinerat med vackra glaskupor i varma toner.Levereras med sladd och strömbrytare & stickkontakt.Ljuskällor ingår ej.
 • Northern Birdy - golvlampa i svart och stål

  Northern Birdy - golvlampa i svart och stål
  golvlampa Birdy - tidlös lampa med tiltbar huvud och arm Denna golvlampa designades 1952 av Birger Dahl, en av pionjärerna inom skandinavisk design. Den typiska kombinationen av tydliga former, återhållsamma färger och funktionella egenskaper kännetecknar också Birdy golvlampa . Dess skugga är bildad av en trunkerad kon i aluminium i en vinkel. Den är fäst vid en lång arm med en vertikalt lutbar fog, vars lutning också kan justeras tack vare en ytterligare fog. Den nedre delen av ramen består av ett vertikalt stativ och en cirkulär bas. Stickkabeln som är försedd med en omkopplare sätts in i den bakre änden av överarmen. Med sin karakteristiska design och justerbara ljus är Birdy en höjdpunkt för många inredningskoncept, från retro till modern.

Antika golvlampor i retro stil

Olika hem passar olika bra med olika typer av belysning. Så är det och det är lite beroende ditt hems stil du ska välja golvlampa. Har du en inredning och ett hem som går i romantisk stil passar det fint med antika golvlampor i retro stil.

Även om utseendet kan vara i antil stil behöver inte tekniken i lampan vara omodern. Det finns många golvlampor i antikstil men som har modern LED-ljuskälla och lampor med USB-uttag för laddning av digitala enheter.

Andra funktionella lösningar är golvlamporna med dubbla ljuskällor, där en stor uplight riktar ljus indirekt uppåt taket och en liten ljuskälla riktas nedåt. Den här typen hittar du till exempel i sortimentet med golvläslampor.