Golvlampor

Det finns många olika modeller av golvlampor man kan köpa. Golvlampan är den lampa som är enklast att installera eftersom det enda man behöver göra är att stoppa sladden i väggen.

Man slipper krångel med skruvar i väggen eller jobba ovanför huvudet med att sätta upp en taklampa. Golvlampan har sin plats i mångas vardagsrum eller som sänglampa. Tänk över om du vill ha en dimbar golvlampa eller flerarmad lampstång och flera ljuskällor.

Populärt inom golvlampor

 • Golvlampa Club Ø 20x130cm Svart/Vit

  Golvlampa Club Ø 20x130cm Svart/Vit
 • Designer-golvlampa Kabuki med LED-lampor, ljusblå

  Designer-golvlampa Kabuki med LED-lampor, ljusblå
  Dimbar LED-designer-golvlampa Kabuki från företaget Kartell Silhuetten leder tankarna till överdådiga belysningselement från barocken. LED-golvlampan förenar nämligen klassisk, lekfull design med modern teknik och moderna material. Medan strukturen på skärm och stomme påminner om ädla spetsar är materialet i verkligheten inte textil, utan termoplastisk polymer, som bearbetats i ett formsprutningsförfarande. De många små utbuktningarna i skärmen skapar ett intressant ljusspel, när lampan tänds. För designföretaget Kartell i Noviglio, nära Milano, har arkitekten och designern Ferruccio Laviani utvecklat lampserien Kabuki. Plast i alla dess former och färger är grundmaterialet, som designer-företaget Kartell arbetat med under de senaste årtiondena. Några möbler och lampor från Kartell hör redan till design-klassikerna och finns att beskåda i olika, moderna museer. Energiklass: A++
 • Caravaggio Golvlampa Vit - Fritz Hansen

  Caravaggio Golvlampa Vit - Fritz Hansen
  DesignCecilie Mans for Light Years KonceptMed Caravaggio Golvlampa har Cecilie Manz?s karakteristiska pendel kommit ner på bordet. De nya och mindre lamporna komplimenterar den stora svävande pendeln, när de befinner sig i samma rum, och samtidigt är helt oklanderliga designobjekt, som alltid vill kunna stå ensamma. Båda lamporna ger av stora mänger ljus. Golvlampan kan tillhandahålla upp till 150W, medan bordslampan tillhandahåller upp till 40W och är därmed också väl anpassad som arbetsljus - inte minst tack vare att man själv kan styra ljusets riktning. Cecilie Manz?s namnuniversum är koncentrerat om hennes förkärlek för bildkonst och en namnmässig hyllning till hennes personliga favoriter. Denna lampan är uppkallad efter den italienske barockbildkonstnären Caravaggio.MaterialBåde bordslampan och golvlampan är tillverkade i metall och avslutade med lack. Den karakteristiska skärmen är lackerad i högglans, medan fot och stativ är lackerade med mattlack. Dolt under skärmen är det monterat ett flexrör på stativet, som gör det möjligt att vrida skärmen, och där med ljuskällan, i upp till 40 grader.
 • Eggy Pop In Bordslampa/Golvlampa Stor Ø70 - CPH Lighting

  Eggy Pop In Bordslampa/Golvlampa Stor Ø70 - CPH Lighting
  DesignGuglielmo Berchicci för CPH Lighting KonceptEggy Pop bords - och golvlampaserien där belysningskomponenter framträder som dekorativa, funktionella samt med en organisk känsla. Den robusta skärmen ger ett diffust och bländfritt ljus, som beroende på val av ljuskälla och plats kan uppfylla många roller. OBS! Alla lamporna från Eggy Pop - serien är producerade i Danmark. Att valet av material till skärmen föll på PE (polyeten) är ingen tillfällighet, eftersom det är ett slagtåligt, UV-beständigt och återvinningsbart. Lamporna är lämpliga för både privata och offentliga lokaler och utomhusversionen är IP44.

Fler tips på golvlampor

 • DL45 Golvlampa Matt Vit - DybergLarsen

  DL45 Golvlampa Matt Vit - DybergLarsen
  DesignDybergLarsenKonceptDL45 Golvlampa Matt Vit är en utveckling av den klassiska DL-serien från DybergLarsen som nu innehåller DL20, DL31 och DL45. DL45 är en större utgåva än de tidigare och passar därför perfekt till större och öppnare rum där lampan gärna får vara en bärande och markant del av inredningen. DL-serien är designad utifrån filosofin om att lampor ska forma ljuset och skapa en stämning och inte bara vara en funktion i ett rum. Perfekt till den nordiska inredningen där man strävar efter det rätta stämningsljuset i hemmet, oavsett om det är över middagsbordet, i soffhörnet eller vid skrivbordet. De karakteristiska lampskärmarna ger en behaglig belysning som inte bländar och säkrar att ljuset blir optimalt fördelat i sin omgivning. Du kan se både DL20, DL31 och DL45 här, och hitta den storlek som passar bäst in i din inredning.
 • Golvlampa Nicki

  Golvlampa Nicki
  Stilig lampa som höjer stämningen i ditt hem. Material: metall/glas. Sockel: E27, max 25W. Släddfärg: transparent, längd 170 cm. L/B/H 25/25/150 cm. Färg mässing/vit.
 • Lucande Mairia LED-golvlampa, vågform, aluminium

  Lucande Mairia LED-golvlampa, vågform, aluminium
  LED-golvlampan Mairia imponerar med dess vackra och böjda former LED-golvlampan Mairia är särskilt ädel tack vare sin puristiska design. De två vågformade elementen kompletterar varandra utmärkt och är smidiga och harmoniska med rundade former. Elementen är försedda med energisnåla lysdioder för att säkerställa en jämn belysning av rummet. Samtidigt avges ett varmvitt ljus som kan dimmas i tre steg med en omkopplare. Det gör Mairia till en idealisk plats att njuta av mysig belysning i ett vardagsrum. Lampan passar särskilt väl i ett modernt hem, där den blir ett vackert blickfång att beundra. Energiklass: A+
 • Suspence Nomad Golvlampa Röd - Fritz Hansen

  Suspence Nomad Golvlampa Röd - Fritz Hansen
  DesignGamFratesifor Lightyears KonceptKonceptSuspence Nomad? är som namnet säger, en lampa som man kan flytta runt på och ta med sig överallt, precis som nomadfolket. Designern GamFratesi har lekt med sättet som vi använder våra lampor på. Dem vill att vi ska bort från våra vanor genom att stationera lampor runt om i hemmet. Suspence Nomad, kan flyttas runt precis som man vill och man kan placera den där man har behov för extra ljus. Den kan även användas utomhus. Du skal dock vara uppmärksam på att du får med den in igen, då den inte tål vatten. Det är lätt att flytta runt då den har ett handtag i toppen och det är lätt att koppla ström till lampan då den har en 4 meter lång ledning. Lampan är tillverkad i polyethylen som är ett robust material och som ger ett mjukt och diffust ljus.
 • Industriell golvlampa vit med svart linneskärm - stativ

  Industriell golvlampa vit med svart linneskärm - stativ
 • Adriano golvlampa svart Artwood

  Adriano golvlampa svart Artwood
  Adriano lampfot från Artwood i en fin svart färg tillverkad av aluminium. Med sin nätta mjuka form är lampfoten en skulptur i sig och ett stilsäkert val som sätter prägel på ett helt rum. Lampskärm exkluderar.
 • Modern golvlampa brons inkl LED - Eva 1

  Modern golvlampa brons inkl LED - Eva 1
 • Lampskärm Flora 45 cm

  Lampskärm Flora 45 cm
  Lampskärm Flora, klädd i vitt jerseytyg som sprider ljuset på ett behagligt sätt utan reflektioner. Skärmens diameter är 45 cm och höjden 34 cm. E27 ringfäste sitter 6 cm ner från skärmens nederkant och fästs på en golvfot.
 • KTribe F3 Golvlampa - Flos

  KTribe F3 Golvlampa - Flos
  Golvlampan från FLOS ger ett spritt ljus. [B] KTribe F3 finns i brons, polerat krom eller transparent. Golvlampan är designad av Philippe Starck 2007. DesignPhilippe Starck förFlos
 • Knit-Wit 60 Round Golvlampa Medium - Made By Hand

  Knit-Wit 60 Round Golvlampa Medium - Made By Hand
  DesignISKOS-BERLIN for Made By HandKonceptKnit Wit golv 60 är en karaktäristisk och dekorativ golvlampa. Inspirerad av rispapperslampan är ljuskällan dold och skiner ut genom lampans skärm. Istället för rispapper har man använt det århundrade gamla hantverk, stickning till framställning av lampan. Ljuset blir fördelat genom mönstren i garnen och ger ett behagligt och stämningsfullt ljus 360 grader ut i rummet.Som en kontrast till den mjuka skärmen, har lampan tre svarta och helt tunna ben. Tillsammans ger det lampan en skandinavisk look, med ett elegant och stilfullt uttryck.Utöver att vara tillgänglig i olika färger och storlekar, finns lampan med ben i olika längder. Man har därför stor möjlighet för att hitta en golvlampa som passar till egna behov. Eller kombinera flera golvlampor i olika storlekar, höjder och färger, för ett mer konstnärligt uttryck i hemmet.Utöver golvlampan i olika storlekar, fås Knit Wit också som taklampa. Se hela urvalet av Knit Wit lampor från Made By Hand här.
 • Golvlampa Spotlight

  Golvlampa Spotlight
  Denna BePureHome-lampa ger interiören en cool touch. Lampan är höjd-justerbar från 120 cm till 160 cm och huven kan säkras till rätt "plats". Lampans robusta utseende beror på det stora locket med en diameter på 32 cm och den grova ytan. Slad
 • Lindby Josias golvlampa med textilskärm, vit

  Lindby Josias golvlampa med textilskärm, vit
  Den vita textilgolvlampan Josias med kompakt marmorfot och vit textilskärm Josias kännetecknas av ett ganska klassiskt utseende, som man känner ingen från andra golvlampor: med en enkel, rund textilskärm. Golvlampan har dock en särskild detaljrikedom eftersom lampans fot är extremt kompakt. Detta är möjligt eftersom den är gjord av ljus marmor som har en tunga vikt och inte förlorar sin stabilitet. Golvlampans utseende blir därmed modernare och det visar sig naturligtvis också vara en fördel när det inte finns så mycket plats för en lampfot. Den vita lampskärmen ger ett mycket behagligt ljus med en hemtrevlig effekt och golvlampan kan tändas snabbt och bekvämt via en dragströmbrytare på den övre delen. Energiklass: A++
 • Trägolvlampa Nida med svart-gyllene skärm

  Trägolvlampa Nida med svart-gyllene skärm
  Svart-gyllene golvlampa Nida med trebent stomme och cylinderformad chintz-skärm - made in Germany NIda passar i vardagsrum med en kylig, modern utstrålning, för utifrån sett är tyg-golvlampan svart. Att skärmen är guldfärgad på insidan, det ser man kanske först när man tittar efter litet noggrannare. Denna speciella finish bidrar till en särskilt vacker ljusverkan, ljusskenet reflekteras varmt och den gyllene bakgrunden får det att glänsa vackert, så snart man tänder ljuset. På utsidan består skärmen av ädel chintz och den cylindriska grundformen står för en modern, tidsenlig inredningsstil, som blir vacker tillsammans med stilfulla och gärna design-orienterade inredningar. Golvlampans tygskärm pryds vackert av en trebent stomme av svartlackerad plywood, som är av lika hög kvalitet som skärmen. I säkerhetstekniskt hänseende kan man tänka på att chintztyget sitter på en bärfolie i byggmaterialklass B1, som är svårantändlig. För att tända lampan använder man strömbrytaren på fattningen, som är lätt att nå snabbt. Nida är en kvalitetsprodukt tillverkad i Tyskland, som ger långvarig glädje. Energiklass: A++
 • Hideout Golvlampa Svart - Frandsen

  Hideout Golvlampa Svart - Frandsen
  Hideout Golvlampa Oak/Svart skärm från Frandsen[i]Klassisk och stilfull[/i] golvlampa i [i]ekträ, stål och tygskärm[/i]. Golvlampan kan användas som en läslampa eller som en mysig rumsbelysning
 • D-33 mini golvlampa

  D-33 mini golvlampa
  D-33 mini golvlampa med strömbrytare på lamphuvudet. Rejäl tyngd i foten så lampan står stadigt och utbytbar led-lampa som ingår.Ljuskälla ingår.
 • Nemo Crown Golvlampa Svart

  Nemo Crown Golvlampa Svart
  Design: Jehs + Laub från NemoKoncept:Crown Golvlampa från Nemo är utrustad med 12 ljuskällor och en molekylstrukturerad design i gjuten aluminium. Glasskärmarna vid alla ljuskällor är sandblåsta för en mjuk ljusspridning. En Golvlampa som s
 • Golvlampa Konge Krom, 3 ljus

  Golvlampa Konge Krom, 3 ljus
  Höjd: 154 cm Bredd: 25 cm Färg: krom Material: metall Sockel: LED...
 • Stativ golvlampa stativ svart med guld - Cortin

  Stativ golvlampa stativ svart med guld - Cortin
 • LIVING OVAL - elegant golvlampa

  LIVING OVAL - elegant golvlampa
  LIVING OVAL - ovanlig golvlampa med oval skärm Det ovanliga stativet av flera enskilda stavar i olika höjder som slingrar upp sig som spön ger golvlampan LIVING OVAL en speciell och ovanlig framtoning. Metallstativet har färgats för hand i svartbrunt och guld patinerad Den ovala skärmen består av transparent folie och har lackerats för hand genom streckmålning och sprider varmvitt och atmosfäriskt ljus. En golvlampa i varma, aktuella färger som passar in i många inredningsmiljöer. De högkvalitativa lamporna är handgjorda i Europa i naturliga material. Små tillverkningsserier möjliggör individualitet, mångfald och unika produkter. Energiklass: A++
 • Lampe Gras N411 Golvlampa Double Matt Svart & Rå Koppar

  Lampe Gras N411 Golvlampa Double Matt Svart & Rå Koppar
  Design: Bernard-Albin Gras för Lampe GrasKoncept:Lampe Gras N411 Double golvlampan är efterkommaren av den mycket populära N411 Golvlampa. Lampe Gras har nu designat en dubbelversion av N411, alltså en likadan lampa men med två skärmar och arma
 • Minimalistisk LED-golvlampa MINI i antikt utseende

  Minimalistisk LED-golvlampa MINI i antikt utseende
  Minimalistisk LED-golvlampa MINI i antikt utseende Golvlampan MINI verkar som en dekorativ accessoar med sin antika design i matt brons som harmoniserar med många olika inredningsstilar. De energisnåla LED-spotlightsen är flexibelt svängbara för att det universalvita ljuset ska kunna ställas in efter personliga önskemål. Med fotströmbrytare. Tillverkad i Tyskland. Energiklass: A+
 • Golvlampa Cato höjd 100-133,9cm dimbar

  Golvlampa Cato höjd 100-133,9cm dimbar
  Cato är inspirerad av vårt skandinaviska arv med ett minimalistiskt uttryck och med materialval av hög kvalité. I decennier har Cato gett ljuset från Varberg en plats i det nordiska hemmet. I familjen Cato ingår golvlampa, spotlights, bord- och
 • Northern Lighting Me Golvlampa Grå

  Northern Lighting Me Golvlampa Grå
  Design: Morten & Jonas för Northern Lighting Koncept: Me är en vacker och elegant golvlampa. Det är en golvlampa med många användningsmöjligheter samtidigt som den är vacker och minimalistisk. Skärmens position kan justeras så den kan anpass
 • Flos Superloon Golvlampa Vit

  Flos Superloon Golvlampa Vit
  Design: Jasper Morrison för FlosKoncept:Superloon lampan bär präg av originell design och denna golvlampa är på många sätt i sig själv ett konstverk. Välj mellan tre färger - vit, svart och krom.Hitta mer inspiration på Flos hemsida.
 • Golvlampa Oslo

  Golvlampa Oslo
  OSLO golvlampa. 400lm, livslängd LED 30000h, varmt vitt ljus 3000K, COB LED utbytbar drivrutin. Dubbel strömbrytare på röret och nacken kan justeras. Material: metall
 • Cato Golvlampa Alu H1000 Dimbar - Belid

  Cato Golvlampa Alu H1000 Dimbar - Belid
  Cato LED GolvlampaStilren och flexibel golvlampa som är dimmbar, så du kan därför ställa in både ljusstyrka och ljusriktning.Cato är ett perfekt val om du behöver en läslampa vid soffan eller
 • Flos Romeo Soft F Golvlampa

  Flos Romeo Soft F Golvlampa
  Design: Philippe Starck för Flos Koncept:Romeo Soft F lampan från Flos designades 1998 av Philippe Starck och har blivit mer och mer populär och det är lätt att förstå varför när man ser lampans unika design och upplever dess behagliga ljus.
 • Carrie Golvlampa - Vit/Mässing

  Carrie Golvlampa - Vit/Mässing
 • Cia Trearmad Golvfot

  Cia Trearmad Golvfot
  Snygg och stilren trearmad golvlampa i metall. Armarna är flexibla och kan justeras till önskat läge. Golvfoten har strömbrytare på varje arm. Höjd 160 cm. Diameter 27 cm. E27. 40W.
 • Street Golvlampa Utomhus Vit - Seletti

  Street Golvlampa Utomhus Vit - Seletti
 • Puk Maxx Mini LED Golvlampa Krom - Top Light

  Puk Maxx Mini LED Golvlampa Krom - Top Light
  DesignTop Light för Top LightKonceptPuk Maxx Mini golvlampa är 125 cm hög. Lampan är designad i en smart och minimalistisk design, där lamphuvudet består av en lins och frostat glas som är fastsatt i lamphuvudet. Lampan kommer i 4 olika färger, där den du ser på bilden är färgen svart.Golvlampan kan fås både med halogenlampa eller LED.Idén bakom lampan är lamphuvudet, som styr ljuset från toppen, botten eller i båda riktningarna. Puk-lampan skapar några snygga ljusbågar genom dess linser.Puk-lamporna består av en smart och innovativ lampserie som har fått ta emot flera designpriser. Lampserien Puk kan fås som taklampa, pendellampa, vägglampa, golvlampa och som spottar.
 • Flos Toio Golvlampa Svart

  Flos Toio Golvlampa Svart
  Design: Flos Koncept: Hitta mer inspiration på Flos hemsida.
 • Golvlampa Cut enkel

  Golvlampa Cut enkel
  Cut har en elegant och tidlös design. Den diskreta lampan ger en funktionell läslampa. Passar perfekt i ditt vardagsrum eller sovrum. Dimmer och integrerad LED. Ljuskälla ingår.
 • Gregg Media Golvlampa - Foscarini

  Gregg Media Golvlampa - Foscarini
 • Savoy Golvlampa - Mässing/Vit

  Savoy Golvlampa - Mässing/Vit
 • Pyra Golvlampa 29 Matt Gray - DybergLarsen

  Pyra Golvlampa 29 Matt Gray - DybergLarsen
 • LED-taklampa Max - 2 ljuskällor

  LED-taklampa Max - 2 ljuskällor
  Moderiktig golvlampa MAX med två satinerade glasskärmar Med en höjd på 158 cm skapar den moderna golvlampan MAX utmärkt belysning i rummet. Lampan i stål kan med hjälp av två flexibla armar anpassas efter alla önskemål. De två glasskärmarna är vitt satinerade, vilket skapar en behaglig atmosfär med varmvitt ljus. Direkt på lampan sitter en praktisk strömbrytare. Två 4 watts ljuskällor ingår i leveransen, så att lampan direkt kan tas i bruk. Ljusfärg: varmvit (3 000 K) Ljusflöde: 800 lumen Energiklass: A+
 • LED-golvlampa 1366-012 med dimmer

  LED-golvlampa 1366-012 med dimmer
  Dimbar LED-golvlampa Slim i matt nickel LED-golvlampan Slim är minimalistisk. Den moderna golvlampan är steglöst dimbar. Ljusstyrkan kan justeras när som helst och minnesfunktionen gör att inställningarna behålls till nästa tändning. Lampan är utformad på en cirkulär bottenplatta som verkar smälta samman med marken genom den smala utformningen. Den smala LED-golvlampan av en enkel men elegant kombination av metall och plast spänner den i en båge. På så sätt passar den väl in i varje bostad och lyfter fram den efter behov. Energiklass: A+
 • Eggy Pin Golvlampa - CPH Lighting

  Eggy Pin Golvlampa - CPH Lighting
  DesignGuglielmo Berchicci för CPH Lighting KonceptEggy Pin golvlampa framträder som en dekorativ och funktionell belysningskomponent med en organisk känsla. Den robusta skärmen ger ett diffust och bländfritt ljus, som beroende på val av ljuskälla och plats kan uppfylla många roller. Att valet av material till skärmen föll på PE (polyeten) är ingen tillfällighet, eftersom det är ett slagtåligt, UV-beständigt och återvinningsbart. Lamporna är lämpliga för både privata och offentliga lokaler.
 • Båglampa Sveri med marmorfot och vit skärm

  Båglampa Sveri med marmorfot och vit skärm
  Attraktiv båglampa Sveri som mysigt tillägg för vardagsrummet Sveri är en klassisk båglampa som är tidlöst vacker och perfekt för placering bredvid soffan. Båglampor är speciellt praktiska, när det inte finns något eluttag i taket eller ingen plats för placering av en vanlig golvlampa, där ljuset behövs. Den tunga marmorfoten garanterar säkert stånd och den vita akrylskärmen ger jämnt ljus som är behagligt och hemtrevligt. Båglampans höjd kan justeras mellan 148 och 188 cm. Energiklass: A++
 • Vibia Mayfair Golvlampa Blank Orange och Svart

  Vibia Mayfair Golvlampa Blank Orange och Svart
  Design: Diego Fortunato Mayfair är den moderna versionen av en lampa som var populär på 1900-talet. Den estiska lampan är innovativ genom att den gör bruk av LED och optiska sensorer till dämpning av ljuset. Hos AndLight finns lampan som bords
 • Golvlampa Note med textilskärm

  Golvlampa Note med textilskärm
  Golvlampa Note med puristisk look Med modern, minimalistiskt utformad optik vinner golvlampan Note som med sin form- och färg passar optimalt till många av dagens inredningsstilar. Med sin smala silhuett lämpar den sig även som områdesbelysning av mindre rum. Tygskärmen går utvändigt i grått och invändigt - till förmån för optimal ljusreflexion - i vitt. Note - allt som allt en dekorativ extraljuskälla. Energiklass: A++
 • TR7 Björk Golvlampa från Tom Rossau

  TR7 Björk Golvlampa från Tom Rossau
  TR7 Björk GolvlampaEn av Tom Rossau's unika och vackra handtillverkade lampor. TR7 Björk Golvlampa är tillverkad i björk och rengörs med hjälp av en torr trasa. OBS För några modeller kan le
 • By Rydéns Castor 4100480-5000 Vit

  By Rydéns Castor 4100480-5000 Vit
  Vacker golvlampa i gedigna materialDen här golvlampan från By Rydéns återspeglar deras ambition och arbete för att skapa mångsidig belysning. I gedigna material ger den ett lika luftigt som stab
 • Industriell golvlampa på trestativ med grå skugga - Laos

  Industriell golvlampa på trestativ med grå skugga - Laos
 • Uplight Stockholm

  Uplight Stockholm
  Uplight-golvlampa i metall. 2 dimmare på lampan. LED-ljuskällor är integrerade.
 • Golvlampa Captain Uplight H171

  Golvlampa Captain Uplight H171
  En riktig eyecatcher är golvlampan Captain uplight i metall. Du kan rikta ljuset rakt fram eller uppåt och den guldfärgade insidan ger en varm vacker ljuseffekt. Du behöver 1 styck ljuskälla som inte ingår. Sockel: E27, max watt: 40. Höjd 171
 • Cato Q Golvlampa Matt Svart - Belid

  Cato Q Golvlampa Matt Svart - Belid
  Cato Q Golvlampa Matt Svart är en vacker lampa i en förnuftig och klassisk design – Designad av Belid. Cato Q Golvlampa Matt Svart är en del av Cato familjen från Belid. Hela familjen karaktäri

Antika golvlampor i retro stil

Olika hem passar olika bra med olika typer av belysning. Så är det och det är lite beroende ditt hems stil du ska välja golvlampa. Har du en inredning och ett hem som går i romantisk stil passar det fint med antika golvlampor i retro stil.