Snygga golvlampor

Golvlampan är den lampa som är enklast att installera eftersom det enda man behöver göra är att stoppa sladden i väggen. Den golvstående lampan är en viktig del av inredningen och därför tycker vi att den också ska ha en snygg design.

Golvlampans plats är i vardagsrum eller som sänglampa. Tänk över om du vill ha en dimbar golvlampa eller flerarmad lampstång med flera ljuskällor. De flesta golvlampor är raka men det finns även böjd båglampa där lampstativet har en bågform och lampskärmen hänger ut mot sidan.

Populära golvlampor i snygg design

 • Designer-golvlampa Kabuki med LED-lampor, ljusblå

  Designer-golvlampa Kabuki med LED-lampor, ljusblå
  Dimbar LED-designer-golvlampa Kabuki från företaget Kartell Silhuetten leder tankarna till överdådiga belysningselement från barocken. LED-golvlampan förenar nämligen klassisk, lekfull design med modern teknik och moderna material. Medan strukturen på skärm och stomme påminner om ädla spetsar är materialet i verkligheten inte textil, utan termoplastisk polymer, som bearbetats i ett formsprutningsförfarande. De många små utbuktningarna i skärmen skapar ett intressant ljusspel, när lampan tänds. För designföretaget Kartell i Noviglio, nära Milano, har arkitekten och designern Ferruccio Laviani utvecklat lampserien Kabuki. Plast i alla dess former och färger är grundmaterialet, som designer-företaget Kartell arbetat med under de senaste årtiondena. Några möbler och lampor från Kartell hör redan till design-klassikerna och finns att beskåda i olika, moderna museer.
 • Golvlampa Club Ø 20x130cm Svart/Vit

  Golvlampa Club Ø 20x130cm Svart/Vit
 • Slamp Flora - designergolvlampa, koppar

  Slamp Flora - designergolvlampa, koppar
  Formskön designer-golvlampa Flora Hos denna golvlampa har designern Zanini de Zanine låtit sig inspireras av blomblad, för så ser elementen med metallytan, som sitter mot plastdiffusorn, ut. Den är inte bara snygg, utan bidrar när den lyser också till en unik ljusbild, som kännetecknas av reflektioner och ett spel av ljus och skugga. Visioner designer-lampa made in Italy - Slamp Den italienska designer-smedjan Slamp med säte i Rom grundades i början av 1990-talet av Roberto Ziliani. Ziliani arbetade redan kreativt när han upptäckte sin passion för ljusets möjligheter. Högsta krav på material, bearbetning och kvalitet Särskild vikt lägger man hos Slamp på utvecklingen av moderna material. Utöver naturliga och traditionella material som läder, koppar, kristall och rostfritt stål arbetar Slamp med exklusiva material de själva har patent på, som Cristalflex®, Opalflex® eller Lentiflex®. Med dem kan vackra ljuseffekter skapas. Exempelvis ser Lentiflex® ut som vatten som ändrar färg beroende på synvinkeln. Dessa egenutvecklade material och ljuset i dem kommer tydligt till uttryck hos Slamp. De har en hög grad av innovation, kreativitet och originalitet, liksom en uttalad känsla för ljusets effekter.
 • Designer-golvlampa Kabuki med LED-lampor, svart

  Designer-golvlampa Kabuki med LED-lampor, svart
  Dimbar LED-designer-golvlampa Kabuki från företaget Kartell Silhuetten leder tankarna till överdådiga belysningselement från barocken. LED-golvlampan förenar nämligen klassisk, lekfull design med modern teknik och moderna material. Medan strukturen på skärm och stomme påminner om ädla spetsar är materialet i verkligheten inte textil, utan termoplastisk polymer, som bearbetats i ett formsprutningsförfarande. De många små utbuktningarna i skärmen skapar ett intressant ljusspel, när lampan tänds. För designföretaget Kartell i Noviglio, nära Milano, har arkitekten och designern Ferruccio Laviani utvecklat lampserien Kabuki. Plast i alla dess former och färger är grundmaterialet, som designer-företaget Kartell arbetat med under de senaste årtiondena. Några möbler och lampor från Kartell hör redan till design-klassikerna och finns att beskåda i olika, moderna museer.

Fler tips på golvlampor

 • DL31 golvlampa (Vit)

  DL31 golvlampa (Vit)
  Denna moderna och klassiska golvlampa blir fokuspunkten i rummet! Med sina tre skärmar i vit metall och lampfot i förkromad metall sprider den ljuset på behagligt sätt. Levereras med 1,8m sladd med strömbrytare och stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • BANKAMP Book LED-golvlampa, mässing

  BANKAMP Book LED-golvlampa, mässing
  Boka LED-golvlampa med CCT-funktion och touchdimmer Book LED-golvlampa erbjuder flexibilitet i belysningsdesignen eftersom den är utrustad med en pekdämpare som kan användas för att reglera både färgtemperatur och därmed ljusfärgen såväl som ljusstyrkan. CCT-funktionen gör att ljusfärgen kan väljas och ljuset kan också dämpas kontinuerligt. Genom att trycka på pekdämparen en gång tänds och släcks ljuset. Håll pekdämparen intryckt för att ändra ljusfärg eller dimma ljuset, beroende på vilket läge du befinner dig i. Ljusintensitets- och färgtemperaturlägen ändras genom att trycka kort på dämpningsknappen två gånger. Färgtemperaturen kan väljas i intervallet från 2200 K till 6500 K. Ytterligare flexibilitet garanteras av lampans justeringsalternativ. Skarven i foten möjliggör lutningsjustering av lampan och även som ett öppet bokformat lamphuvud på golvlampa är så direkt och indirekt belysning är vridbart möjligt. Book är en högkvalitativ LED-golvlampa av BANKAMP , en LED-golvlampa som grundades 1947 i Sauerland-regionen, där högkvalitativa lampor är tillverkade av högkvalitativa material med utmärkt utförande. BANKAMP lampor inspirerar inte bara med sin förstklassiga kvalitet utan också med deras speciella funktionalitet.
 • Burton golvlampa (Mattsvart)

  Burton golvlampa (Mattsvart)
  Burton är en avskalad golvlampa som ger ett underbart vackert och stämningsfullt ljus. En mörkare plastkupa omger den vita tygskärmen. Stomme av matt svart metall. Glödlampa 1xE27, glödlampa ingår ej. Diameter 35 cm, höjd 150 cm. Fotströmbrytare på anslutningssladden.
 • Orbit golvlampa (Mässing/guld)

  Orbit golvlampa (Mässing/guld)
  Orbit är en trendig golvlampa som gör sig bäst i den moderna interiören där den erbjuder ett indirekt ljus och en iögonfallande design. Den är tillverkad av metall och består av två stycken skärmar - en bakre rund skärm som tar emot ljuset och en främre rundad skärm som skymmer ljuskällan och bidrar till ett indirekt ljus. Lampan är monterad på en svart cylinderformad metallfot vilket skapar fina kontraster och ger lampan ett mycket elegant uttryck. Orbit ger en härlig stämningsbelysning i hemmets alla hörn och passar lika bra i ett vardagsrum som i ett sovrum. Denna varianten har en belagd yta liknande bladmässing.Levereras med transparent kabel + golvströmbrytare & stickkontakt.Finns även i svart.Ljuskälla ingår ej.
 • Lesquerde golvlampa (Vit)

  Lesquerde golvlampa (Vit)
 • Bsweden Peg golvlampa vit

  Bsweden Peg golvlampa vit
 • Jieldé Aicler AID833 80+30 cm golvlampa, vinröd

  Jieldé Aicler AID833 80+30 cm golvlampa, vinröd
  Enkel golvlampa Aicler AID833 med ledad arm Med sin industriella stil ger Aicler AID833 golvlampa ett rum en touch av nostalgi och är en intressant ljus accent i en mängd olika rumskoncept. Lampan har en lång, tunn arm som är försedd med fogar och kan därmed justeras individuellt. Skärmen har en klassisk cylindrisk form och är gjord av ogenomskinlig aluminium så att den ger en riktad ljusstråle som är idealisk för timmar av att bläddra igenom din favoritbok. Aicler AID833 är noggrant handgjord i fabriken hos den franska tillverkaren Jieldé. Företaget grundades på 1950-talet och är känt för lampor med en karakteristisk, industriell design och hög flexibilitet.
 • Vegas Golvlampa w/Dimmer Black - Halo Design

  Vegas Golvlampa w/Dimmer Black - Halo Design
  Design
 • Jolly golvlampa (Silverfärgad)

  Jolly golvlampa (Silverfärgad)
 • Golvlampa Saga (Vit)

  Golvlampa Saga (Vit)
  Golvlampa med böjbar arm, 170 cm vit sladd, mellanbrytare och väggkontakt.
 • Belid - Golvlampa Cato höjd 100-143cm dimbar - Svart

  Belid - Golvlampa Cato höjd 100-143cm dimbar - Svart
  Cato är inspirerad av vårt skandinaviska arv med ett minimalistiskt uttryck och med materialval av hög kvalité. I decennier har Cato gett ljuset från Varberg en plats i det nordiska hemmet. Passar i vardagsrum eller sovrum. Ljuskälla ingår ej. Dimbar
 • Golvlampa Maarit med textilskärm, vit/krom

  Golvlampa Maarit med textilskärm, vit/krom
  Euluna golvlampa maarit med textilskärm, vit/krom Maarit, för vardagsrum / matsal, textil, metall, E27, 60 W, H: 164.5 cm
 • Ball single golvlampa (Beige)

  Ball single golvlampa (Beige)
  Ball är en äkta dansk designklassiker, skapad av Benny Frandsen, som finns i flera olika färger och varianter. Denna fantastiska golvlampan är tillverkad av metall, har ett utmärkande runt lamphuvud och är skapad i mjuka, runda former. Dess eleganta och enkla design gör att den är lätt att placera då den passar in såväl i moderna hem som i mer klassiska interiörer. Lampan ger ett bra ljus och passar bra som läslampa, men är samtidigt en härlig detalj att placera i ena hörnet. Ball finns även i andra varianter, såsom pendlar, bordlampor och vägglampor.Ljuskälla ingår ej.
 • DaVinci golvlampa, mattvit 30cm

  DaVinci golvlampa, mattvit 30cm
  DaVinci Golvlampa frå:n Belid ä:r tillverkad i Metall. DaVinci golvlampan hä:r i fä:gen Mattvit har en hö:jd på: 139cm.Da Vinci ä:r en uttrycksfull golvlampa producerad i metall&hellip:
 • Laguna golvlampa (Koppar)

  Laguna golvlampa (Koppar)
 • Foscarini Birdie Easy Golvlampa Sandgul - Golvlampor Aluminium Sandgul - 221024-56

  Foscarini Birdie Easy Golvlampa Sandgul - Golvlampor Aluminium Sandgul - 221024-56
  Birdie Easy golvlampa från Foscarini med en minimalistisk design med en lätt, avsmalnande form och ett diffust ljus perfekt för att skapa en mysig stämning i vilket rum som helst. Den har en lång, transparent sladd med en strömbrytare. CE-märkt. Välj mellan olika färger. Formgiven av Ludovica & Roberto Palomba. Bra att veta om Birdie Easy golvlampa - Minimalistisk design.- Avsmalnande form.- Diffust ljus.- Tillverkad av aluminium och polykarbonat.- E27- Bredd: 250 mm.- Höjd: 1500 mm.- IP-klassificering: IP20.- 57.0 Watt- Energiklass A+. Vi har valt ut Sandgul Golvlampor i Aluminium från Foscarini med stor omsorg.
 • Tilt Globe Golvlampa Svart - Nyta

  Tilt Globe Golvlampa Svart - Nyta
  Design Nyta för Lampefeber Koncept Tilt S Golvlampa i Svart är en del av den spännande och interaktiva lampserien från Nyta. Tilt S golvlampa är en elegant och minimalistisk läslampa som har en höjd&hellip:
 • Flos Glo-Ball F1 Golvlampa Svart

  Flos Glo-Ball F1 Golvlampa Svart
  Design: Jasper Morrison för Flos Koncept: Glo-Ball från Flos är en elegant och unik golvlampa designad av Jasper Morrison som finns i två storlekar; detta är den mindre versionen. Man ska inte luras av den omedelbart igenkännliga designen av Glo-Ball lampan. Glo-Ball i munblåst opaliserat glas avger ett mycket speciellt ljus som ger värme till rummet
 • Diablo Golvlampa Ø50 Matt Alu/Matt Black - Belid

  Diablo Golvlampa Ø50 Matt Alu/Matt Black - Belid
  Design Joakim Fihn för Belid Koncept Diablo Golvlampa Ø50 Matt Aluminium/Matt Svart är en mycket fin och dekorativ lampa. Unik design blandat med en vacker och exklusiv färgkombination. En eminent&hellip:
 • Strapatz golvlampa, råmässing/opal 125cm

  Strapatz golvlampa, råmässing/opal 125cm
  Lampserien Strapatz från Konsthantverk. Strapatz är både levande och har en härlig form. Designad av Sabina Grubbeson. Höjd 125 cm Diameter 45 cm Effekt max 75 W Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor&hellip:
 • Kelvin LED F Golvlampa Svart - Flos

  Kelvin LED F Golvlampa Svart - Flos
  Strömlinjeformad och rakad ända in till benet – Kelvin LED F Golvlampa Svart är en minimalistisk golvlampa. Kelvin golvlampa är funktionell och kommer med en soft touch dimmer. Gillar du golvlampans u
 • Luceplan Costanza D13 t.i.f. golvlampa edgy pink

  Luceplan Costanza D13 t.i.f. golvlampa edgy pink
 • Danuta justerbar LED-golvlampa, mässing matt

  Danuta justerbar LED-golvlampa, mässing matt
  Danuta - en högkvalitativ LED-golvlampa med dubbla knappdimrar, matt mässing LED-golvlampa Danuta från Knapstein är tillverkad i Tyskland av högkvalitativa material. Tre leder som är fästa vid stativet och lamphuvudet ger största möjliga flexibilitet. Att ha två knappdimrar i reflektorn gör den ännu bättre. Den ena kan variera ljusintensiteten, den andra kan blanda ljustemperaturerna från 3 000 kelvin till 4 000 kelvin, så att ljustemperaturen kan varieras från varmvitt till universalvitt beroende på den atmosfär som behövs. Golvlampan är höjdjusterbar mellan 90 och 124 cm. Tillverkaren Knapstein representerar hantverk i form av fulländad belysning. Sedan 50 år tillbaka kombinerar Knapstein mästerlig hantverkskonst, modern teknologi och tidlös design i skapandet av harmonisk rums- och föremålsbelysning. Alla produkter från Knapstein tillverkas med hög precision i Tyskland.
 • Tattoo golvlampa - Svart - Golvlampor

  Tattoo golvlampa - Svart - Golvlampor
 • Street Golvlampa Grå - Seletti

  Street Golvlampa Grå - Seletti
  Design Marcantonio Raimondi Malerba för Seletti Begrepp Street Golvlampa Grå är en humoristisk golvlampa som för tankarna till sången och en dansande Mary Poppins. Lampan är ett bra exempel på Selettis&hellip:
 • Rothfels Trinessa LED-uplight-golvlampa mässing

  Rothfels Trinessa LED-uplight-golvlampa mässing
  Högkvalitativ Trinessa LED-plafondlampa i mässing och opalglas med läslampa och två touchdimmers Trinessa utstrålar något klassiskt med sin mässingsram och passar därför bra ihop med motsvarande stilar. Egentligen har golvlampan två ljuskällor, nämligen en strålkastare och en läslampa, som kommer från sidan av ramen och som kan flyttas upp och ner och därmed anpassas individuellt. Båda ljuskällorna är utrustade med varmvita lysdioder vars ljusstyrka kan justeras separat med en touchdimmer. Den högkvalitativa golvlampan med strålkastare och läslampa är en förstklassigt tillverkad belysningsprodukt som är tillverkad i Tyskland och därför är en särskild kvalitetsprodukt
 • Tiara 1 golvlampa (Vit)

  Tiara 1 golvlampa (Vit)
  Tiara är en modern golvlampa med en elegant design, gjord av stål och tyg. Ljuskällan som omfångas av den dekorativa tygmed en insida i guld ger en fin och bra ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i vardagsrummet.. Ljuskälla ingår ej. Levereras med sladd och strömbrytare. Tiara finns i fler varianter.
 • Aneta Lighting - Golvlampa Sandnes - Grå

  Aneta Lighting - Golvlampa Sandnes - Grå
  SANDNES golvlampa har dimmerbrytare på röret och halsen kan justeras till önskat läge. Info: Denna produkt fungerar endast med en dimmbar ljuskälla Material: metall
 • Viken golvlampa, råmässing 128cm

  Viken golvlampa, råmässing 128cm
  En lampa som sticker ut ur mängden. Exklusiv och formsäker med rå mässing. Tar självklar plats var du än placerar den. Finns även som bordslampa. Obs: Skärm köps separat. Höjd 128 cm Bredd 17&hellip:
 • Golvlampa Anette

  Golvlampa Anette
  Klassisk golvlampa inklusive display och lamphållare. Material: metall och textil
 • Lucande Seppe LED-golvlampa, Ø 50 cm, mässing

  Lucande Seppe LED-golvlampa, Ø 50 cm, mässing
  Rund LED-golvlampa Seppe med stepdim-funktion Seppe är en golvlampa från designern Johannes Tomms penna, som har ett reducerat men effektivt formspråk. Basen är ringformad, liksom ljuselementet med varmvita lysdioder på toppen, som har en matt mässingsfinish. Mellan dem finns tre svarta metallstöttor som förbinder varandra. Med hjälp av strömbrytaren kan golvlampans ljusstyrka snabbt och bekvämt regleras i tre steg för att kunna utforma ljusförhållandena på plats optimalt. 3-stegs-dim off: Med strömbrytaren kan du tända och släcka lampan som vanligt. Den 3-stegs dimteknik med integrerad avstängningsfunktion gör det också möjligt att dimma till tre olika ljusstyrkor genom att trycka på knappen flera gånger: 100 %, 50 % och 10 %.
 • K-Lux Golvlampa Black/Smoke - Kartell

  K-Lux Golvlampa Black/Smoke - Kartell
  Design Rodolfo Dordoni för Kartell K-Lux golvlampa Black/Smoke är en klassisk och enkel design som utan tvekan kommer att komplettera din inredning perfekt. K-Lux golvlampa kännetecknas av sin smala&hellip:
 • Rope Mobile Golvlampa Coal - Blomus

  Rope Mobile Golvlampa Coal - Blomus
  Rope Mobile Golvlampa Coal - Blomus
 • Pilke Signature 28 Golvlampa Birch - Pilke

  Pilke Signature 28 Golvlampa Birch - Pilke
  Pilkeär ett finskt ord so betyder glimt i ögat, och det ger taklampa-pendeln Pilke ditt hem! Lampan är skapad av den industriella designern Tuuka Halonen åt Showroom Finland. Pilke är inte bara en lam
 • Tipi Golvlampa - Globen Lighting

  Tipi Golvlampa - Globen Lighting
  Koncept Tipi Golvlampaär en söt lampa som omfamnar den äventyrliga nordamerikanska historian, med inspiration från dess ursprungliga befolknings tipi-tält. En lekfull detalj till barnrummet, där det i
 • Golvlampa Nicki

  Golvlampa Nicki
  Stilig lampa som höjer stämningen i ditt hem. Material: metall/glas. Sockel: E27, max 25W. Släddfärg: transparent, längd 170 cm. L/B/H 25/25/150 cm. Färg mässing/vit.
 • Bivio M golvlampa höjd 146 cm Ø 50 cm brun

  Bivio M golvlampa höjd 146 cm Ø 50 cm brun
  Golvlampa Bivio med hemtrevlig linneskärm Golvlampan Bivio skapar en mysig atmosfär med en harmonisk ljuseffekt i rummet. En skärm av linnetyg omsluter ljuskällan. Den sitter på en tunn stång som är placerad på en liten stativram av aluminium. Ljuset lyser upp skuggan och tränger försiktigt in genom materialet samtidigt som det strålar direkt nedåt och uppåt, vilket ger en mysig och hemtrevlig känsla i får och vardagsrum. Men Bivio-golvlampan är också mycket lämplig för användning i lounger, restauranger eller affärslokaler. Tack vare den fina och vackra färgkombinationen ger den en fin kontrast till färgade väggar och passar särskilt bra in i moderna och stilrena inredningsstilar - stående ovationer för Bivio.
 • Tripod Golvlampa Moka - KDLN

  Tripod Golvlampa Moka - KDLN
  Design Christophe Pillet för Kundalini Tripod Floor Lamp Moka är en uppvisning i väl utförd design i vackra kontraster: ramen består av tre höga, smala ben som ger lampan dess namn. Benen bär upp&hellip:
 • Lola Golvlampa Ecru/Beige/Black - Envostar

  Lola Golvlampa Ecru/Beige/Black - Envostar
  Design Envostar Med tyg, snöre och metall lyckas Envostar skapa ännu en unik, vacker och miljömedveten lampa! Lola Golvlampa Ecru/Beige/Svart är perfekt för dig som vill ha bra belysning, snygg design&hellip:
 • Förkromad, utsökt LED-golvlampa FINN

  Förkromad, utsökt LED-golvlampa FINN
  LED-golvlampa FINN från Knapstein - MADE IN GERMANY LED-golvlampan FINN från Knapstein kombinerar hantverkstradition med tidlös och rätlinjig utformning samt högkvalitativa material. FINN finns att få i tre olika utseenden och är utrustad med en praktisk beröringsdimmer för att ställa in ljusstyrkan efter behov. LED-ljuskällorna avger varmvitt ljus på ett energisnålt sätt. Användandet av mässing hos Knapstein's belysningsarmaturer bidrar till produkternas höga kvalité. FINN har ett svängbart ljushuvud och en led som gör armaturen flexibel. Dessutom är lampan inställbar på höjden. Denna tidlösa LED-lampa anpassar sig till nästan varje inredningsstil och går att få i matt mässing, matt nickel eller förkromning. Tillverkaren Knapstein representerar hantverk i form av fulländad belysning. Sedan 50 år tillbaka kombinerar Knapstein mästerlig hantverkskonst, modern teknologi och tidlös design i skapandet av harmonisk rums- och föremålsbelysning. Alla produkter från Knapstein tillverkas med hög precision i Tyskland.
 • Dial Golvlampa Black - Nordlux

  Dial Golvlampa Black - Nordlux
  Design Säger vem för Nordlux Dial är en underbar förening av moderna och retroinspirerade element i en vacker design som drar tydliga linjer tillbaka till 50- och 60-talens karaktärsfulla stil. Lampan&hellip:
 • Lita Golvlampa Ø42 Ash Wood - Luceplan

  Lita Golvlampa Ø42 Ash Wood - Luceplan
  Design David Dolcini för Luceplan Koncept Lita Golvlampa Ø42 Ash Wood är en del av en serie av lampor som är uppbyggda kring den munblåsta opalglas-skärmen. Opalglaset är väldigt populär i den&hellip:

Antika golvlampor i retro stil

Olika hem passar olika bra med olika typer av belysning. Så är det och det är lite beroende ditt hems stil du ska välja golvlampa. Har du en inredning och ett hem som går i romantisk stil passar det fint med antika golvlampor i retro stil.

Även om utseendet kan vara i antil stil behöver inte tekniken i lampan vara omodern. Det finns många golvlampor i antikstil men som har modern LED-ljuskälla och lampor med USB-uttag för laddning av digitala enheter.