Golvlampor

Varumärken

Det finns många olika modeller av golvlampor man kan köpa. Golvlampan är den lampa som är enklast att installera eftersom det enda man behöver göra är att stoppa sladden i väggen. Man slipper krångel med skruvar i väggen eller jobba ovanför huvudet med att sätta upp taklampa.

 • Golvlampa 'Parte 47cm Duo' Moderna guld - Passande för LED / Inomhus

 • Sexlågiga golvlampan Greta i rostfärg

  Golvlampan Greta i harmonisk färgkombination Den sexlågiga golvlampan Greta ger en effektfull belysning genom den brutet utformade lampskärmen av gyllene ackerad metall. Den är som en bukett sfäriska blommor som fästs på en metallarmatur i rostfärg. G9-halogenljuskällan som sitter i det inre i alla skärmar släpper bara ut ljuset genom utstansningarna, så att en effektfull belysning uppstår i rummet. Ljuskällan ingår inte i leveransen. En strömbrytare på kabeln tillåter en komfortabel styrning med foten. Energiklass: A++
 • Golvlampa 'Utomhusbelysning Blossom LED varm vit 1,2 meter' Lantlig svart/metall LED inkluderat

 • Tilt S Golvlampa Vit - Nyta

  DesignNyta för LampefeberKonceptTilt S Golvlampa i Vit är en del av den spännande och interaktiva lampserien från Nyta. Tilt S golvlampa är en elegant och minimalistisk läslampa som har en höjd på 129 cm. Skärmen roteras allt efter behov och du kan rikta ljuset dit du vill. Det är en väldigt flexibel gångbelysning som vi har fått tag i här. Det enkla, lätta och elegant strecken är med till att ge Tilt en lång levnadstid, då den har alla de essentiella drag som ska till för att vi ska kunna använda det berömda ordet ”tidlös”. Lampans skärm fås i färgerna svart, grå och vit.
 • Copenhagen SC14 Golvlampa Opalglas - &tradition

  DesignSpace Copenhagen för &tradition KonceptCopenhagen SC14 Golvlampa Opalglas blev designad med kraftig inspiration från det maritima, då glaslampor från huvudstadens hamn starkt påverkade formen. Själva grundläggande formen moderniserade i processen med den lackerade metall-skärmen som spändes fast på kabeln med spänt bågformig metall, genomsyrad av den historiska bakgrunden. OBS! Lampans ljusstyrka kan dämpas med hjälp av fotkontakten, som sitter på sladden. (Lampan har 4-stegs dimmer och släck )Grundtanken var att skapa en design som skulle tillåta användning av olika metaller, men också att lampan skulle fungera ur en rent skulpturlik vinkel med en enkel finish. Copenhagen SC6 Opal/Bronzed Mässing Taklampor är skapade med ett enastående öga för detaljer och fokus på ytstruktur, här är det klassiska kombinerat med det moderna på ett unikt sätt. Att Space Copenhagen har en bred erfarenhet som inredningsarkitekt är inte någon hemlighet, och detta syns också i den omsorg de lagt i denna design. Flexibiliteten som finns i lampan och den uppmärksamhet som lagts på detaljerna är på gränsen till brutal. Själva mängden av ljus som strålar ut från lampan, var noga planlagt från början. Skärmen är störst på mitten och minskas i toppen och botten, vilket bidrar till att ge fyllighet och tyngd samtidigt som betraktaren skyddas från att titta direkt in i ljuskällan.
 • Golvlampa med skärm 'FL Granny' Retro benvit/metall - Passande för LED / Inomhus

 • Retro-golvlampa Birdy i svart/mässing

  133 cm hög golvlampa Birdy i retrostil Den som vill belysa sitt vardagsrum i stil och som älskar retrostilen, har hittat rätt med golvlampan Birdy. Skärmen, övergången till sladden, självaste sladden och foten är svarta. Stommen såsom armen är mässingfärgade. Tack vare två leder kan golvlampan Birdy justeras efter behag. Den väger 5 kg. Energiklass: A++
 • Individuell golvlampa Parade

  Tvålågig golvlampa Parade med dimmer Den eleganta golvlampan Parade övertygar genom industridesign som lätt smälter in i många inredningsstilar och dessutom erbjuder hög funktionalitet. De två skärmarna kan riktas in individuellt och har vita täckglas för harmonisk extrabelysning. Dessutom har golvlampan Parade en inbyggd dimmer med vilken ljusstyrkan kan ställas in efter behag. Energiklass: A++
 • Northern Lighting Snowball golvlampa Large - Vit

  Northern Lighting Snowball golvlampa Large - Vit från Northern Lighting
 • Ginger XXL 60 Golvlampa Oak - Marset

  DesignJoan Gaspar för Marset KonceptGinger XXL 60 Golvlampa Oak är designad av Joan Gaspar och är en hyllning till trumslagaren Ginger Baker från det brittiska 60-talsbandet Cream. Trä är ett material som är svårt att forma vilket innebär en stor utmaning Men som Ginger-kollektionen löst helt och hållet. Plattor av trä och papper pressas ihop under ett högt tryck där laminat bildas som nästan är helt platt. Resultatet är en skärm som endast ör 4 t ör 4 mm tunn med en vit insida och en yttersida med en trä-finish av hög kvalitet. Du får en lampskärm som ger ett indirekt ljus som diskret lyser upp rummet. Ginger lampserie består av tak-, golv-, vägg- och bordslampor.
 • Jieldé Loft D9406 Golvlampa 6x40 cm - Violet Fuschia

  Jieldé Loft D9406 Golvlampa 6x40 cm - Violet Fuschia från Jieldé
 • Imponerande golvlampa Black

  Imponerande golvlampan Black Elegant och imponerande står golvlampan Black i rummet, med sin koniska fot och svartglänsande metall. En svart skärm av tyg utvidgar den eleganta designen hos denna representativa golvlampa. Med ett angenämt, bländfritt ljus skapar denna golvlampa en stämningsfull atmosfär i alla rum. Energiklass: A++
 • Tuareg Golvlampa Svart Krom - Foscarini

  DesignFerruccio Laviani för Foscarini KonceptTuareg golvlampa i Svart är en unik belysning som prålar med sin deciderade skulpturala närvaro. Den utskiljer sig från mängden med sin speciella form. Det är Ferruccio Laviani som har stått för det nya projektet med Foscarini. Tuareg består av enkla men designade element formade som rör. Rören pekar medvetet i olika riktningar som gör att Turareg får en helt egen personlighet, en konstnärlig installation. Laviani är våldsamt inspirerad av den moderna konsten, men också av hantverk och arkitektur. Det hela är kombinerat på ett enkelt och elegant sätt, samtidigt som det är förankrat i det industriella.
 • Clizia Golvlampa Vit - SLAMP

  DesignAdriano Rachele för Slamp KonceptClizia Golvlampa är en spännande Golvlampa med ett magnetsystem som gör att skärmen kan klickas på och av på ett enkelt sätt, då den ska rengöras eller så glödlampan ska bytas. Skärmen är gjord av materialet Opalflex, som ger ett diffust och spännande ljus ut i rummet. En sann upplevelse för ögat som uttrycker bra design och god kvalitet.
 • Petite 4610 Golvlampa Björk - Secto

  Design Seppo Koho för Secto Design Koncept Petite Golvlampan från Secto Design använder sig av trä på ett innovativt sätt och med gott hantverk. Skapad från en djup respekt för det norra halvklotets olika träslag, liksom den enkla skandinaviska designen i kombination med bra trähantverk. Secto lampornas enkla men intressanta former är små rum i sig själva och gömmer diskret ljuskällan där den hänger i skuggorna för att inte blända, med sitt varma och mysiga ljus. Unika och innovativa lampor som förflyttar belysningen in i ett mordernt design-universum med en stark anknytning till gamla material och snickeri. Skärmarna på Secto görs i Finland av PEFC-certifierad finsk björkfaner av högsta kvalitet. Trädet som Sectos lampor är gjorda av produceras i mellersta Finland, och därför transporteras de endast korta sträckor. Samtidigt är det under produktionen fokus på återvinning och sortering av material, till exempel så återvinns sågspånet för att göra pellets till uppvärmning. Hållbart och genomtänkt.
 • Marset Cala p140 golvlampa – Svart ek

  Marset Cala p140 golvlampa – Svart ek från Marset
 • Oslo Wood Golvlampa Glansig Svart/Svart - Northern

  DesignOve Rogne för Northern KonceptOslo Wood Golvlampa Glansig Svart/Svart är en stämningsspridare av bästa klass. Oslo Wood skapar en mysig stämning och en bra stil. Det är en trendig golvlampa med en stabil trefot och en skräm som kan lysa i flera riktningar. Själva skärmen på Oslo Wood/Krom Beige roterar runt ett hänge som sitter fast på toppen av kroppen, och det gör det möjligt att styra ljuset i alla riktningar. Skärmens tyg styr ljuset uppåt men är också med och skapar ett behagligt diffust ljus ut i själva rummet. På frågan om härkomst, berättar designern om hur stadens ljus filtrerades genom träden runt centrum. Det var dessa minnen om ”urban light” som skapade den ursprungliga idén till Oslo Wood. Ljus som mjukas upp av skuggor, med det varma skenet från stadens ljus en mörk vinternatt, spreds uppåt genom trädens grenar och himlen är mjukt upplyst.
 • Jieldé Lak L1240 Golvlampa 120+40x33 cm - Matt Pastell Blå

  Jieldé Lak L1240 Golvlampa 120+40x33 cm - Matt Pastell Blå från Jieldé
 • Polerat stål - LED-golvlampa med läslampa

  Mångsidig LED-golvlampa Baya med läslampa Tack vare den glänsande polerade stålstommen kan LED-golvlampan Baya integreras i nästan alla inredningsstilar. Vriddimmern mitt på stommen gör att ljuset från tak-uplighten kan anpassas till varje situation, som klar allmänbelysning eller hemtrevligt ljus till TV:n etc. Den avlånga skärmen av satinerat glas pryds av ett metallelement på ena sidan. Även den separat tändbara läslampan som inte kan dimmas täcks av en satinerad diffusor. Den kan riktas enligt önskemål genom att vridas och svängas. Energiklass: A+
 • Pipe Led Golvlampa

  Pipe är en unikt formad golvlampa som designats av Herzog & de Meuron för Artemide. Pipe har en stålbaserad bas och en stam som täckts med naturlig platinasilikon samt en diffusor i genomskinligt polykarbonat med ett överdrag som ger en känsla av gummi. Den har en inre reflektor av spegelblank aluminium med slumpmässiga perforeringar och den inbyggda LED-lampan ger mindre strömförbrukning och bättre ljuskvalitet. Golvlampans kropp består av en rörformad stålkonstruktion som har en fast underdel och en justerbar överdel.Pipe sprider ett direkt och diffust ljus som kan riktas dit det önskas och har en inbyggd touchdimmer som gör att ljuset enkelt kan anpassas till rummet och stämningen. Pipe finns även som pendellampa och tak-och vägglampa.
 • PH 3½-2½ Golvlampa Mässing - Louis Poulsen

  Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen började år 1924. Poul Henningsen var en av de första att bemärka hur viktigt det är att forma ljuset, och år 1958, som en uppf
 • Nordlux Ray dubbel golvlampa

  Nordlux Ray dubbel golvlampa från Nordlux
 • Eggy Pop In Bordslampa/Golvlampa Stor Ø70 - CPH Lighting

  DesignGuglielmo Berchicci för CPH Lighting KonceptEggy Pop bords - och golvlampaserien där belysningskomponenter framträder som dekorativa, funktionella samt med en organisk känsla. Den robusta skärmen ger ett diffust och bländfritt ljus, som beroende på val av ljuskälla och plats kan uppfylla många roller. Att valet av material till skärmen föll på PE (polyeten) är ingen tillfällighet, eftersom det är ett slagtåligt, UV-beständigt och återvinningsbart. Lamporna är lämpliga för både privata och offentliga lokaler och utomhusversionen är IP44.
 • Svart LED uplight-golvlampa Jernika, dimbar

  Jernika - LED uplight-golvlampa med separat läsarm och integrerad dimmer LED uplight-golvlampan Jernika består av aluminium och har en svart finish. Uplighten är rund och mitt på stommen utgår en läsarm som man kan röra uppåt och nedåt enligt önskemål, och som kan användas för läsning på kvällarna. Touch-strömbrytaren är dessutom en dimmer och gör att man kan variera ljusstyrkan i fyra steg. Därmed är LED uplight-golvlampan en mycket vacker förstärkning av huvudbelysningen, som ger indirekt ljus på kvällarna och skapar en behaglig atmosfär. Energiklass: A+
 • Rostfärgad LED-uplight Ragna

  Dimmbar LED-uplight Ragna i vacker rostdesign Under flera decennier har uplight-lampor spritt glädje med accentbelysning i vardagsrum. Även om de tidigare gjordes uteslutande med klassiska lampor, görs du nu emellanåt ofta med LED-lampor som fungerar som uplight-lampans ljuskälla. Detta gäller även i fallet med Ragna, som består av en rostfärgad armatur och en relativt bred uplight-skärm. Med rost-utseendet utgör LED-uplight-lampan ett vackert komplement till alla inredningsstilar som lutar åt det lantliga. Lampans sken är underbart gemytligt, då det bara strålar uppåt och ljuskällan inte kan ses direkt. Den översvämmar rummet på ett speciellt sätt och man behöver inte särskilt mycket fantasi för att förstå varifrån beteckningen uplight härstammar. Den som söker en gemytlig rumsbelysning - uplight-lampor räknas egentligen alltid in där - har inget att invända mot att om lampan är utrustad med en dimmer, så att i tillägg till det indirekta ljuset också att själv kunna bestämma ljusstyrkan. Energiklass: A+
 • KARE Flexible Berry Cinque – golvlampa, 5 lampor

  Golvlampa Flexible Berry Cinque – drömsk belysning Den bedårande golvlampan Flexible Berry Cinque har fem lampskärmar av bomull i olika färger. Dessa skärmar i klassisk form sitter på olika höga, elegant svängda stänger som är justerbara. På så sätt skapas belysning som påminner om en fantastisk planta vilkens blommor utgörs av skärmarna. Självaste lampskärmarna har dessutom olika men matchande färger som även släckt är mycket dekorativa. Energiklass: A++
 • Golvlampa Evy i trä med strålkastare i krom

  Modern golvlampa Evy kombinerar trä och krom Lampans design som en strålkastare gör den till ett blickfång i varje rum: golvlampan Evy är utrustad med tre smala men stabila träben som har den klassiska trebenta formen av ett stativ. Därför behövs det en något större yta och lampan är idealisk för att bli till rummets mittpunkt. Golvlampan Evy gör med sin kombination av trästommen och skärmen i krom ett modernt intryck och intygar, tack vare den lyckade kombinationen av material, att motsatser kan förenas till en ädel helhetsbild. För att ljuset ska kunna användas riktat kan skärmen både justeras i höjden och dess vinkel kan anpassas. På så sätt kan golvlampan Evy användas för att rikta spotlighten dit där det behövs, utan att lampan måste flyttas. Energiklass: A++
 • Fabian Golvlampa Mat Svart/Opal Vit - Frandsen

  DesignFrandsen Design för Frandsen LightingKonceptFabian-serien från Frandsen är annorlunda och eleganta lampor som passar perfekt in i det moderna och stilfulla hemmet. Fabian består av stål i mattsvart och glaslampa av opalglas, vilket ger ett fint och behagligt ljus. Lampan använder en helt vanlig E15 glödlampa och kan man kan också använda LED. Serien har pendellampor i både lodrät och vågrät utgåva, en golvlampa och två olika bordslampor. Fabian är väldigt elegant och enkel, men ändå har den något speciellt över sig som gör det att den sticker ut utan att ta all uppmärksamhet i rummet. Lampan är designad av Frandsen, som också står bakom det populära Ball lamporna.
 • Trebent golvlampa Nosy nickel/silver

  Iögonfallande golvlampa Nosy i kallt silvrig design Den ger mer än bara kraftfullt ljus, den är ett ytterst unikt blickfång: golvlampan Nosy har en stomme som består av sammanlagt tre ben och en skärm, som med sin form påminner om futuristiska världar. Den trebenta stommen kan justeras i höjden och är samtidigt smal så att den runda, öppna skärmen verkligen kommer till sin rätt. Även denna består av metall och kan svängas på lederna så att ljuset kan riktas på olika ställen i rummet. Skärmen kompletterar stommen på ett idealiskt sätt, eftersom dess silvrigt metalliska lackering framhäver det moderna utseendet och sörjer samtidigt för kalla accenter i rummet. Dessa kommer inte bara till sin rätt när golvlampan Nosy tänds, utan även på dagen, när solljuset speglas i den glansiga ytan. Energiklass: A++
 • Eggy Pop In Bordslampa/Golvlampa Liten Ø32 - CPH Lighting

  Eggy Pop In Bords-/Golvlampa - Liten Eggy Pop In är en snygg bords-/golvlampa designad av [i]Guglielmo Berchicci.[/i] Lampan sprider ett mjukt och behagligt ljus. Eggy Pop In är konstruerad så att
 • Shade Golvlampa - Flos

  DesignPaul Cocksedge for Flos KonceptShade, är disignat av Paul Cockedge, som är ett mästervärk innanför designkonsten.Lampan är otroligt speciell och annorlunda än man normalt ser, då skärmen nästan hänger osynligt och istället en glödlampa under skärmen, har man en inbyggd LED monterat i en ''golvlampa'' som sänder ljuset upp i skärmen, vilket ger ett särskilt unikt uttryck. Här får du en mystisk och gåtfull taklampa och golvlampa i ett, men utan förbindelse till varandra. Det är en observerat sätt att få en varm atmosfär, med ett rör av surrealism.
 • Jieldé Loft D1260 Golvlampa 120+60x33 cm - Ljusblå

  Jieldé Loft D1260 Golvlampa 120+60x33 cm - Ljusblå från Jieldé
 • Golvlampa Foggy med textilskärm och tre ljuskällor

  Golvlampa Foggy med tre skärmar i olika färger för elegant belysning Denna ljuskälla övertygar med sin smala form och ett harmoniskt utseende. Den eleganta golvlampan Foggy med tre textilskärmar i vitt, grått och svart gör ett diskret intryck men är ändå höjdpunkten i alla rum. Vad gäller designen satsar denna modell på klara linjer och dämpade färger för att uppnå maximal elegans. Klassiska element som lampskärmar i form av stympade koner och en rak fot tolkades på ett kreativt sätt, så att ett originellt och stilfullt utseende skapas. Vid behov kan ljuset justeras på olika sätt. Golvlampan Foggy med tre ljuskällor fungerar lika bra för att ljussätta läshörnan i vardagsrummet som för atmosfärisk belysning i sovrummet. Denna lampa passar inte också utmärkt till de flesta moderna interiörerna och harmoniserar dessutom med klassiska stilar. Framför allt estetiskt sofistikerade koncept med fokus på originalitet kompletteras av denna lyckade design. Energiklass: A++
 • Eos Golvlampa Large Vit/Svart - Umage

  Design Søren Ravn Christensen för Vita KonceptEos Golvlampa från Vita är en helt unik lampa gjord med gåsfjädrar. Dessa fjädrar ser till att ljuset strålar ut på ett mjukt och snyggt sätt från lampan och även när lampan är släckt är den ett konstverk att titta på. Ställ den i ett hörn i vardagsrummet, vid fåtöljen eller vid soffan. Den kan också användas i sovrummet eller om man har en större hall och bekymra dig inte över rengöring, den kan enkelt blåsas ren med hjälp av en hårfön.. Du kan hitta en monteringsguide genom att följa länken.
 • Modern golvlampa Nuvola

  Elegant golvlampa Nuvola med kromfinish och färgglada glas Designergolvlampan Nuvola övertygar med en metallstomme i tilltalande förkromning. 8 ljuskällor drar fokus till gröna, genomskinliga och gula glas i olika färger. Golvlampan Nuvola har skapats med högra krav på högkvalitativ bearbetning, högkvalitativa material och enastående design. Armaturen ger inte bara stämningsfullt och färgglatt ljus utan fungerar också utmärkt som individuellt dekorationsobjekt i diverse inredningsstilar. Energiklass: D
 • Shivanja - golvlampa av trä och metall

  En fin prydnad för modernt lantliga stilar: golvlampan Shivanja med attraktiv stomme av trä Golvlampor fyller oftast funktionen av extra- eller accentbelysning. Som enda belysning i rummet använder man dem nästan aldrig, vilket naturligtvis beror på att man alltid har en tak- eller vägglampa. Men som extra ljuskälla är de ett riktigt bra val för funktionell och även stämningsfull belysning i rummet. Golvlampan Shivanja kan exempelvis mycket väl användas som läslampa, om man placerar den bredvid eller bakom soffan. Med bara ett fottramp tänder man lampan, som har sin strömbrytare i kabeln och så kan man göra det mysigt för sig i soffan och läsa en spännande bok eller den senaste tidskriften och fördjupa sig i läsningen, utan att ögonen behöver bli lidande för att det egentligen är för mörkt. Shivanja är dessutom en golvlampa som med sin stomme av trä perfekt kan kombineras med en lantlig stil som samtidigt vill vara modern. Med träet får man den varma karaktär som man oftast förbinder med lantliga stilar av alla slag. Lampans form, som vi är vana vid från andra skrivbordslampor, kan man koppla ihop med den tilltalande funktionalismen, som man ofta finner i skandinaviska inredningsstilar. Hos Shivanja är den runda foten och skärmen av matt vitlackerad metall och stommen mellan dem består av trä. Energiklass: A++
 • Golvlampa Astoria Vit

  Golvlampa ritad av Anna Landerholm för Globen Lighting. Astoria kombinerar funktion och design, där den kan användas i allt från hallen, till piedestal, till läslampa. Mattvita brickor som är justerbara och opalvit glaskupa. Vit textilkabel med
 • Delightfull G graphic lamp - Large

  Delightfull G graphic lamp - Large från Delightfull
 • DOHERTI golvlampa av brun metall med vit lampskärm

  Golvlampa med stomme av metallgaller med antikfinish. Lampskärm av bomullstextil. Passar glödlampa E27 (medföljer ej). Höjd 165 cm Bredd 45 cm Djup 45 cm
 • NEPAL tak/golvlampa

  Inred med sammet som ger ett exklusivt, men samtidigt avslappnat intryck. NEPAL är en kombinerad lampa med känsla att sväva i luften. Material: Sammetsskärm och tyngd i trä. Storlek: Skärmhöjd 25 cm, ø 37 cm. Sladdlängd: 350 cm. Glödlampa
 • Compendium- LED design golvlampa i svart

  Smal LED-design-golvlampa Compendium med svart yta Compendium är inte direkt en symbol för en klassisk golvlampa. Men för det är LED-design-golvlampa ett belysningsobjekt med särskild utstrålning och enastående designkvaliteter. Från den svarta foten av golvlampa går en smal stång uppåt som - nästan uppifrån och ner - täcks från en likaväl svart bländare. Bländaren är inte bara för optisk utsmyckning, den täcker även de varmvita LED-Lamporna och fungerar som ett slags lock. Detta kan orsaka att ett ett diffust indirekt ljus skapas när golvlampan placeras sa att ljusstrålen är riktad mot väggen. Sa kan man väcka ett hemtrevligt intryck - detta även om man vill följa en ganska puristiska inredningsstil. Energiklass: A+
 • Jieldé Loft D9405 Golvlampa 5x40 cm - Matt Pastell Blå

  Jieldé Loft D9405 Golvlampa 5x40 cm - Matt Pastell Blå från Jieldé
 • Scantling P73 Golvlampa Vit - Marset

 • Cia Tvåarmad Golvfot

  Snygg och stilren tvåarmad golvlampa i metall. Armarna är flexibla och kan justeras till önskat läge. Golvfoten har strömbrytare på varje arm. Höjd 160 cm, diameter 27 cm. E27, max 40W.
 • Bach Golvlampa XL Vit - SLAMP

  DesignVico Magistretti för Oluce KonceptSlank, skulpturlik och raffinerad, Bach golvlampa utstrålar en känsla av värme och skapar en hemtrevlig atmosfär samt ett spännande blickfång med sin geometriska design. Bach Golvlampa kan trixas in i både moderna och klassiska stilar, och det är därför väldigt enkelt att hitta en plats till lampan i hemmets inredning. Lampan är en sann ljusstråle som skickar ut ett mjukt och behagligt sken i 360 grader runt om, den är gjord av Opalflex och har en fot i rostfritt stål.
 • Golvlampa Tornado i häpnadsväckande design

  Effektiv metallgolvlampa Tornado i trendigt svart Denna golvlampa hedrar sitt namn, eftersom man vid en blick på den extraordinära lampskärmen med förvåning kommer att se att den verkligen påminner om en tornado. Skärmen består av smala metallremsor, som har flätats samman i varandra. Genom det faktum att de enskilda remsorna är ogenomskinliga, avges ljuset bara genom några öppningar, så att det huvudsakligen avges uppåt och nedåt. På grund av detta skapar lampan en mycket behaglig stämning i rummet. Tornado slås på och av via den kabelintegrerade strömbrytaren. Energiklass: A++
 • Glansig golvlampa Gradi med dimmer

  Mångsidigt användbar och dekorativ – golvlampan Gradi från Cini & Nils Stor flexibilitet, glansigt utseende och individuellt justerbar ljusstyrka: allt detta har LED-golvlampan Gradi att erbjuda, som sörjer för perfekt belysning i vardags- eller sovrummet och hemmakontoret. Speciellt den med 360° vridbara glasskärmen, som på den ena sidan är utrustad med reflektor för att inte blända, och det med 90° lutningsbara bygelhuvudet gör lampan till en flexibel ljuskälla, som skapar perfekta ljusförhållanden. Också dimfunktionen är ytterst praktisk, eftersom den hjälper till att skapa en gedigen ljusatmosfär. Med sin glansiga kromyta och eleganta form sörjer golvlampan Gradi överallt i rummet för dekorativa accenter. Designad av designerduon Franco Bettonica & Mario Melocchi. Energiklass: C
 • 215 Golvlampa Svart/Vit - Lampe Gras

  DesignBernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept215 Golvlampa Krom/Svart är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och sedan dess har familjen bara växt. Tänkt till kontor och industri var serien helt unik, med sin enkla, robusta och ändå ergonomiska design. Den grundläggande formen är antingen med skruvar eller svetsfogar . Det funktionella och estetiska som utstrålas av arkitektlampan 201 Krom och särskilt utformningen av enskilda detaljer såsom armar, lampfot, och beslag är fantastiskt originella, genomtänkta och långt före sin tid. Le Corbusier blev tidigt förförd av den moderna designen på lampan GRAS och använde sig flitigt av lamporna i sina projekt. Idag har lampan La Lampe GRAS blivit ett eftertraktat samlarobjekt i världen, särskilt i Frankrike, USA och Japan. Bernard Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.
 • Artwood Geneva golvlampa

  Artwood Geneva golvlampa från Artwood
 • Costanza Golvlampa m/Dimmer Alu/Petroleum Blue - Luceplan

 • Hideout Golvlampa Vit - Frandsen

  DesignJørgen Klinkby för Frandsen LightingKonceptOtroligt vacker golvlampa från Frandsen - Hideout kommer passa perfekt hemma hos dig. Utformad i ekträ med svart skärm. En lampa som både är enkel i sitt uttryck samt annorlunda och elegant, den skulle passa perfekt vid sidan av soffan, i hörnet i köket eller kanske vid sidan av sängen.
 • Estetisk golvlampa Costanza

  Costanza- en golvlampa med dimmer i modern elegans Estetiskt och väsentlig är golvlampa Costanza från Paolo Rizzatto utformad år 1986 - här har tyngdpunkten lagts på det nödvändiga, nämligen en fyrkantig aluminiumram och en konisk skärm i vit polykarbonat. Skärmen är endast fäst med två stödpunkter på ramen och gungor när man stöter till den utan att falla ner. Höjden på golvlampan Costanza kan genom teleskopbasen ändras inom intervallet från 120 cm till 160 cm samt variera ljusintensiteten efter varje situation, eftersom ljuset är utrustad med en sensor dimmer. Energiklass: A++