Kristallkronor

En kristallkrona kan förgylla ett rum och göra att inredning lyfter. Det finns flera olika modeller av kristallampor att köpa online, i butiker och kanske framförallt antika kristallkronor på auktioner. Här har vi samlat ett stort urval av kristallkronor från svenska nätbutiker. Du hittar kristallampor som passar i badrum, gustavianska kronor till vardagsrummet och moderna kristallkronor. Vi listar exklusiva Norrsken design kristallkronor och budgetval av kristallampor från Ellos.

Populärt inom kristallkronor

 • Praktfull kristallkrona Palace

  Praktfull kristallkrona Palace
  Kristallkrona Palace med fasetterade K9-kristaller Kristallkronans glänsande hängen består av filigrana metallkedjor. Detta förlänar kristallkronan sin unika elegans. Kristallkronans eleganta framtoning kompletteras högkvalitativa K9-kristaller. Leverans inklusive svart sammetshylsa för kedjorna.
 • Grön takkrona Francesca

  Grön takkrona Francesca
  Takkrona Francesca är noggrannt och kärleksfullt utarbetad med blommor av högkvalitiva Asfour-kristaller Denna konstnärligt gestaltade takkrona i metall och kristall kännetecknas av en fyllig, mörk, grön färg. Takkronan anammar naturens fräscha och levande kraft och tar in den i hemmets trygga vrå. Den gröna metallstommen och konstnärligt utarbetade kristallblommor skapar armaturens harmoniska helhetsbild. Belysningsarmaturerna från den toskanska tillverkaren - som koncentrerar sig mer på tillverkning än på serieproduktion - är tillverkade i Italien och utgörs av i huvudsak klassiska takkronor och blominspirerade armaturer som kombinerar tradition med moderna stiltrender.
 • Åttalågiga takkronan Marnia i antikbeh mässing

  Åttalågiga takkronan Marnia i antikbeh mässing
  Eleganta takkronan Marnia med elegant finish i antikbehandlad mässing Marnia förenar otvetydigt nostalgiska och romantiska element med varandra, så att den utstrålar stor elegans. Takkronans armatur består uteslutande av metall, andra material får man leta förgäves efter, så att man upplever en mycket ren estetik. Med finishen i antikbehandlad mässing får Marnia en synnerligen antik karaktär och de böjda rankorna, som armarna föreställer och som leder från lampans centrum till lampetternas plattor får helt enkelt en förtrollande verkan. Därför kan man, tack vare takkronans åtta lamphållare, använda den till större mat- och vardagsrum, då de många lamporna innebär att man med Marnia kan skapa en passande ljusstyrka.
 • Rustik ljuskrona Taulbee, 6 ljuskällor

  Rustik ljuskrona Taulbee, 6 ljuskällor
  Ljuskrona Taulbee av metall och trä Denna rustika ljuskrona Taulbee ger inte bara gott om ljus, utan har också en stor portion historisk flair. Ljuskronan är lämplig för både köket och sömn- och vardagsrummet eller hallen. Träkransen med gråaktig pigmentering ger ett medeltida intryck. Beroende på inredningsstil kan ljuskronan användas som en diskret ljuskälla eller rustik höjdpunkt inom de egna fyra väggarna. Med hjälp av en stor metallring och en rund platta fästs lampan på upphängningsanordningen och därmed vid taket. Tre stänger bär den stora kransen, som består av en smal träfiberskiva, samt vackra metallornament i mitten och sex svarta socklar.

Fler tips på kristallkronor

 • Dekorativ ljuskrona Basilano

  Dekorativ ljuskrona Basilano
  Modern och samtidigt klassisk - ljuskronan Basilano med transparenta glashängen Genom det prydande glashänget i kombination med de förkromade metalldelarna blir lampkronan Basilano en absolut highlight i vardagsrummet. Den består av en förkromad kedjeupphängning och åtta svängda lamparmar, som är omgivna av transparent glas och i varje ände försedd med en dekorerad glasskål - de så kallade vaxfångarna. På dem sitter E14-fattningarna, som ser särskilt stilrena ut när man utrustar dem med vindpust-stearinljuslampor (se Tillbehör).
 • Carpento 8-arm (Vit)

  Carpento 8-arm (Vit)
  Carpento är en vacker kristallkrona som passar som bäst in i moderna interiörer. Den är lika fin att placera över matsalsbordet som över soffbordet i vardagsrummet. Kristallkronan är tillverkad av stål med vit finish, förkromade detaljer och flera vackra hängande prismor i klarglas. Denna variant har 8st armar som bär upp ljuskällorna på ett mycket elegant vis. När lampan är tänd sprids ljuset runtom lampan men också genom prismorna. Koppla kristallkronan till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka och känsla i rummet. Ljuskällor ingår ej.
 • Ljuskrona Lucerna med glashänge, 8 lampor

  Ljuskrona Lucerna med glashänge, 8 lampor
  Stor Lucerna- ljuskrona med glashängare Det kunde inte se ut och glittra mer pompöst i taket, för Lucerna- ljuskrona imponerar med sina åtta ljuselement som presenteras i form av ljus. Böjd valv fan ut de enskilda ljuskällorna så att ett rum som fyller ljus erövrar lurar skymningen. Samtidigt ger ljuskronans förkromade metallyta glittrande ljus accenter som ger designen en ännu mer elegant touch. Dessutom finns det glasfästen i flera delar som verkar droppa in i rummet från alla ljuskällor och därmed utstråla ännu mer elegans.
 • Gyllene ljuskrona Retro, 8 ljuskällor

  Gyllene ljuskrona Retro, 8 ljuskällor
  Retro – glänsande ljuskrona Ljuskronan Retro har ett praktfullt och välformat utseende. De böjda metallarmarna gör ett klassiskt intryck, medan ytan i glänsande guld sörjer för en lyxig känsla. Sammanlagt åtta ljuskällor, som kan beställas direkt som tillbehör, ska sättas i socklarna. Detta sörjer för tillräcklig belysning i rummet.
 • Häringe kristallkrona (Krom)

  Häringe kristallkrona (Krom)
  Häringe kristallkrona i förkromad metall och med maskinslipade prismor.Ljuskällor ingår ej.
 • Ljuskrona 90/4 K, silverfärgad, 4 lampor

  Ljuskrona 90/4 K, silverfärgad, 4 lampor
  Silverglans och fina detaljer på 90/4 K ljuskrona De fyra enkelt designade ljushållarna på 90/4 K ljuskronan troneras på en järnram som annars är rik på detaljer och förfinad med silverblad, vilket ger extra glans genom bearbetning av Asfour-kristaller och böjda former. Denna ljuskrona från den italienska tillverkaren imponerar också med sin blommönster, som visar sig i små silverfärgade löv. Framför allt i det nedre området och vid foten av ljuskronans fyra ljushållare är blad utsmyckade och hängda med Asfour-kristaller. En filigran kedjefjädring kompletterar den ädla designen, som passar perfekt med olika inredningsstilar i privata och kommersiella miljöer.
 • Kristalljuskrona Versailles krom 55 cm

  Kristalljuskrona Versailles krom 55 cm
 • Hidden Gem 40cm

  Hidden Gem 40cm
  Hidden Gem kristallkrona designad av Tony Irving. Blandat med rökfärgade och klara prismor. Understa prisman leverera i fyra olika färger, amber, vinröd, lila och topas. Du väljer själv vilken prisma som ska vara på beroende tillfälle och stämning!Ljuskällor ingår ej.
 • Graciös ljuskrona Marie Therese svart

  Graciös ljuskrona Marie Therese svart
  Majestätisk ljuskrona Marie Therese i elegant svart Även om svart är en ganska ovanlig färg för en ljuskrona, så passar den perfekt till denna imponerande ljuskrona med det vackra namnet Marie Therese. Den svarta färgen ger ljuskronan en unik design, vilken ytterligare förstärker lampans eleganta utseende. De fem ljusformade lamporna på ljuskronan riktas genom de tillhörande runda armarna graciöst utåt. Tack vare kedjeupphängningen hänger den på en perfekt höjd för att kunna bli beundrad av varje betraktare. På denna kedja sitter ett dynamiskt och vågigt designelement, som delvist är dekorerat med små prydnadsdetaljer och akrylornament. Därunder börjar armarna, som lekfullt sträcker sig ut från en slags bägare i olika riktningar. Mellan varje arm sitter tunna kedjor med droppar och några akryldekorationer.
 • Klassisk ljuskrona Ophelia, 4 ljuskällor

  Klassisk ljuskrona Ophelia, 4 ljuskällor
  Ljuskrona Ophelia i wiensk caféstil med 4 ljuskällor Exklusivt treskisktsglas i färgtonen matt champagne omsluter ljuskällorna i den klassiskt inspirerade ljuskronan Ophelia. De hålls av mjukt svängda ljusarmar, som - liksom hela ramen - är tillverkade av massiv mässing som har polerats. Särskilt detaljrika dekorationselement av mässinggjutgods befinner sig på både glasen som själva ramen. Glaskuporna avger på grund av dess placering och färgton ett särskilt homogent ljus, som dessutom är absolut bländfritt. Kedjelängden kan kortas vid monteringen, Lång hållbarhet och hög kvalitet uppnår producenten av dessa lampor genom manuell tillverkning av produkterna, på plats i Österrike. Traditionell hantverkskonst och utvalda material gör lampan till den premiumprodukt den är.
 • Miira 6 Circular Ljuskrona Rock Grey/Optic Clear - Nuura

  Miira 6 Circular Ljuskrona Rock Grey/Optic Clear - Nuura
  Koncept Miira 6 Circular Ljuskrona Rock Grey/Optic Clearär en fantastiskt vacker och minimalistisk snygg lampa. Ljuskronan är en del av Miira-serien, som består av olika lampor från det hyllade oc
 • Ljuskrona FILO 5-armad, grön antik

  Ljuskrona FILO 5-armad, grön antik
  5-armad ljuskrona i grön-antik Denna ljuskrona sörjer med 5 ljuskällor för en bra belysning och imponerar genom sin elegant svängda formgivning. Genom den utmärkta produktionen i Tyskland och Italien är bästa kvalitet, utmärkta utförande och korta leveranstider säkrade.
 • Markslöjd - GRÄNSÖ Krona 1L Krom/MC - Krom

  Markslöjd - GRÄNSÖ Krona 1L Krom/MC - Krom
  Markslöjd kristallkrona Gränsö. Har en stomme i kromlackad metall och maskinslipade prismor. Upphängning på takkrok. Anpassad för lågenergi. Vi rekommenderar glödlampsformade halogenlampor. Kedjelängden kan justeras genom att lossa öglor. K
 • Basilano 12-arm (Krom)

  Basilano 12-arm (Krom)
  Basilano är en nutida version av den klassiska kristallkronan och kommer till sin rätt i det moderna hemmet. Det är en kristallkrona som är stor och ståtlig och som garanterat hamnar i blickfånget och sätter sin prägel på hela rummet den placeras i. Lampan är tillverkad i stål med förkromad finish, vackra hängande prismor i klarglas och 12st armar som bär upp en varsin ljuskälla. När lampan är tänd så sprids ljuset på ett behagligt sätt genom prismorna och runtom lampan. Koppla takkronan till en dimmer för att själv kunna ställa in önskad ljusstyrka och tona ner ljuset ifall det skulle behövas. Använd dekorativa LED-lampor för bästa synliga resultat.Ljuskällor ingår ej. 
 • Ljuskrona Bella med yppiga hängen

  Ljuskrona Bella med yppiga hängen
  Ljuskrona Bella: strålande vacker belysning för eleganta miljöer Med denna fantastiska kronlampa vet man inte vad man först ska beundra: metallstommen belagd med varm guldfärg, det omgivande patinerade mässingbandet med vackra ornament, eller de otaliga, olika slipade kristallerna i olika former och storlekar? Ljuskronna Bella är som ett konstverk, som även utan ljus ger ett strålande intryck, men vars fantastiska utstrålning avges när ljuset tänds och som då både betonar den varma glansen hos metallförgyllningen och de intensivt skimrande kristallerna.
 • By Rydéns - Monarque taklampa - Silver

  By Rydéns - Monarque taklampa - Silver
  Monarque Grande är en helt fantastisk taklampa i klar akryl med kromade detaljer. En maffig taklampa som skapar avtryck där den placeras. Lampans höjd 75 cm, Ø 58 cm. Sladdlängd 120 cm. Sockel 11 x E14. Max 40 W. Ljuskälla ingår ej. Olika ty
 • Lampkrona Kristalldesign med åtta ljuskällor krom

  Lampkrona Kristalldesign med åtta ljuskällor krom
  Förkromad lampkrona Kristalldesign med kedjeupphängning - 18 ljuskällor Vilka prydande detaljer hos lampkronan Kristalldesign med 18 ljuskällor ska man först nämna? Inga eller alla, för de utgör tillsammans en ljuskälla som är en highlight redan i släckt tillstånd, med belysning skapar den en fascinerande, helt unik glans. Tygskärmarna ser ut att bestå av enstaka silvertrådar, vilket ger ljuset en speciell charm. Ljuset får också de underbara Swarovski-kristallerna att gnistra imponerande. Den glänsande förkromningen av lamparmarna med kvadratiskt tvärsnitt pryder den fantastiska ensambeln, som blir till ett smycke i varje stort vardagsrum. Även för festlig belysning av salar i hotell passar den bra. Ljuskällor ingår inte. Stearinljuslamporna på 40 Watt kan beställas under Tillbehör.
 • Miira 4 Ljuskrona Rock Grey/Opal White - Nuura

  Miira 4 Ljuskrona Rock Grey/Opal White - Nuura
  Miira lampserien håller helt enkelt. Skärm i munblåst glas kompletterat av detaljer i Rock Grey. En lamperie med en viss nåd, som passar perfekt in i den nordiska inredningen. Miira 4 Ljuskrona Ro
 • Ljuskrona Cesta 5 lampor med kristaller

  Ljuskrona Cesta 5 lampor med kristaller
 • Ljuskrona Fiamma Marrone 5 lampor utan skärm

  Ljuskrona Fiamma Marrone 5 lampor utan skärm
 • Ljuskrona Ayleen av stål, 8 lampor svart

  Ljuskrona Ayleen av stål, 8 lampor svart
 • Skyline Taklampa mellan, Vit

  Skyline Taklampa mellan, Vit
  Skyline påminner om en stiliserad svävande stad, en modern kristallkrona, en kantig, veckad, kubistisk uppenbarelse. Armaturen som bär namnet Skyline är inspirerad av en stadssiluett. ?Vi såg den&hellip:
 • Svart ljuskrona Angelis 12 lampor

  Svart ljuskrona Angelis 12 lampor
  Med Asfour-kristaller och ädla damastskärmar - svart ljuskrona Angelis Angelis är en praktfull ljuskrona som är helt i svart och imponerar med sin storlek. Det svarta metallstativet är utsmyckat med delikata metallfjädrar. De tolv lampskärmarna i ljuskronan i elegant damast med vit insida släpper ut ljuset uppåt och nedåt medan ljuset i sidled är starkt avskärmat. Ett stort antal asfour-kristaller har monterats på ljuskronan som går ljuset att gnistra. Angelis är en ljuskrona som passar speciellt bra i stora utrymmen, salar eller ingångar, där den blir ett elegant blickfång och kan utstråla sin elegans och exklusivitet. Den tillverkas i Italien av ädla material och förstklassig bearbetning.
 • Kate guld kristallkrona (Mässing/guld)

  Kate guld kristallkrona (Mässing/guld)
  Den otroligt vackra kristallkronan Kate, med en stomme i guldfärgad metall och prydd med en massor dekorativa kristaller i olika storlekar. Sprider ett vackert ljus genom prismorna när lampan är tänd. Otroligt elegant och vacker taklampa.Ljuskällor ingår ej.
 • Ljuskrona Monza, 3 lampor, guld

  Ljuskrona Monza, 3 lampor, guld
 • Ljuskrona Valentina, 6 lampor, brons/kristall

  Ljuskrona Valentina, 6 lampor, brons/kristall
 • Ljuskrona Aurora 3 lampor

  Ljuskrona Aurora 3 lampor
 • Kristallkrona ICARO 6-lågig med kristallglas guld

  Kristallkrona ICARO 6-lågig med kristallglas guld
  Kristallkrona ICARO med kristallglas - glänsande belysning i modern stil Denna unika kristallkrona bevisar att stil och modernitet inte behöver vara motsatser. Modern, rätlinjig design i högtransparent glas och krom eller 24 karat förgyllning ingår en lyckad förbindelse med gnistrande, handslipade kristallglastallrikar. När lampan förses med transparenta kronlampor blir en briljant lampdröm verklighet och stilfull belysning realiseras.
 • Angelis - kristallkrona med 12 ljuskällor, vit

  Angelis - kristallkrona med 12 ljuskällor, vit
  Eleganta damastskärmar och effektfulla Asfour-kristaller pryder lampkronan Angelis Det är forna tiders ståt som smycket denna stilfulla lampkrona. Påkostade dekorationer och elegant svängda former sammanfogas till en stilfull helhetsbild som ännu i dag pryder allehanda rum. Blicken går sedan till den pampiga stommen, som ser ut att vara omgiven av späda fjädrar och understryker det klassiskt antika intrycket. Vita lampskärmar av fin damast med guldfärgad bård ger behagligt, hemtrevligt ljus i omgivningen medan Asfour-kristallerna ger tilltalande accenter. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.
 • Revero kristall 80cm (Mässing/guld)

  Revero kristall 80cm (Mässing/guld)
  Revero är en stor, ståtlig och modern kristallkrona som ger hela rummet ett exklusivt intryck. Den blir en pampig detalj i vardagsrummet eller vid entrén, men också i offentliga miljöer såsom caféer, restauranger och pampiga salar. Lampan är tillverkad av metall, har en mässingfärgad finish och består av flera rektangulära prismor som hänger ner från armaturen i olika etapper. Dolda bakom prismorna sitter 16st ljuskällor som säkerställer ett bra och funktionellt ljus som sprids på ett mycket dekorativt vis genom prismorna när lampan är tänd. Använd dekorativa ljuskällor i lampan för finast resultat och koppla den gärna till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka. Revero finns även i krom, samt i andra storlekar.Ljuskällor (16st) ingår ej.
 • Ljuskrona Lisa, 5 lampor, silver

  Ljuskrona Lisa, 5 lampor, silver
 • Charmig takkrona FOGGIA, blykristall

  Charmig takkrona FOGGIA, blykristall
  Charmig, blominspirerad takkrona FOGGIA FOGGIA imponerar med en vacker, blominspirerad stil, varm färgsättning och hängen av slipade glas eller blykristall. Takkronan FOGGIA med 6 ljuskällor drar blickarna till sig och passar perfekt över t.ex. ett matbord. Belysningsarmaturerna från den toskanska tillverkaren - som koncentrerar sig mer på tillverkning än på serieproduktion - är tillverkade i Italien och utgörs av i huvudsak klassiska takkronor och blominspirerade armaturer som kombinerar tradition med moderna stiltrender.
 • Takkrona Allington 8 - Antiksilver

  Takkrona Allington 8 - Antiksilver
 • Takkrona Chateau - Krom

  Takkrona Chateau - Krom
 • Ljuskrona Candela, elfenben, 5 lampor

  Ljuskrona Candela, elfenben, 5 lampor
 • GUBI Howard ljuskrona short 4 lampor gunmetal/vit

  GUBI Howard ljuskrona short 4 lampor gunmetal/vit
  Howard fyrljuskrona med korta armar och benporslinsskärmar Den fyrflammiga ljuskronan Howard erbjuder en mycket ädel syn: Ramen består av Gunmetal, en gunmetal med huvuddelen av brons samt tenn och zink, vilket är mycket trendigt. Ramen har en lätt industriell karaktär, vilket är en medveten kontrast till de fina benporslinsfärgerna. Benporslin är det finaste och ädlaste porslinet. Den består av benaska, fältspat och kaolin, är lätt genomskinlig och har en mycket hög slagtålighet. Ljuset från lamporna som används i Howard sänds direkt nedåt och tränger lätt in i rummet runt omkring genom porslinet. Howard-ljuskronan lämpar sig för stämningsfull belysning av vardagsrum och prestigefyllda entréer och passar harmoniskt in i många moderna inredningsstilar. Howard är designad av Space Copenhagen. Space Copenhagen är en designstudio som grundades 2005 av Signe Bindslev Henriksen och Peter Bundgaard Rützou och som skapar möbler, belysning och föremål samt konstinstallationer. Deras design återspeglar ofta kontraster, t.ex. klassiskt och modernt, industriellt och organiskt eller skulpturalt och minimalistiskt. Den globalt verksamma designstudion har bland annat möblerat elva Howard Hotels i New York och restaurangerna Geranie och Noma i Köpenhamn. Företaget Gubi från Danmark tillverkar möbler, belysning och tillbehör med högkvalitativ design. Dess visionära kollektion täcker ett nästan 100-årigt spektrum med ikoner från det förflutna och klassiker från morgondagen.
 • Miira 6 Circular Ljuskrona Dark Bronze/Opal White - Nuura

  Miira 6 Circular Ljuskrona Dark Bronze/Opal White - Nuura
  Koncept Miira 6 Circular Ljuskrona Dark Bronze/Opal Whiteär en fantastiskt vacker och minimalistisk snygg lampa. Ljuskronan är en del av Miira-serien, som består av olika lampor från det hyllade o
 • Ljuskrona Drawing Room, 18 lampor

  Ljuskrona Drawing Room, 18 lampor
 • Praktfull takkrona Minerva

  Praktfull takkrona Minerva
  Elegant takkrona Minerva med glänsande metallhängen De glänsande hängena bildas av filigrana metallkedjor och förlänar denna takkrona en unik elegans. Lampan strålar i all sin glans när de tio halogenljuskällorna tänds; då uppstår underbara ljuseffekter som även passar i hotellfoajéer eller restauranger och som skapar en herrskaplig atmosfär.
 • Verona Kristallkrona DCS010530 - Glas / Metall

  Verona Kristallkrona DCS010530 - Glas / Metall
 • Ljuskrona Cartwheel III, 5 lampor, Ø 54 cm

  Ljuskrona Cartwheel III, 5 lampor, Ø 54 cm
  Charmig Cartwheel-ljuskrona - mångsidig kombinerbar Cartwheel-ljuskronan kan användas på många olika sätt som festbelysning i rummet, inte bara på grund av den neutrala färgdesignen i matt svart, utan också för att den passar både till en antik designad boendestil och till moderna rumsstilar. Cartwheel är utrustad med hållare för ljuslyktor i vilka du kan sätta in valfria glödlampor, även LED-lampor för eftermontering. - Externt dimbar - Höjden kan endast justeras under monteringen
 • Lampkrona Arabesque med mystisk ton, svart

  Lampkrona Arabesque med mystisk ton, svart
  En lampkrona för att understryka atmosfären i hemmet: Arabesque Arabesque ser ut som en mystisk klenod. Den blir ett blickfång i rummet och understryker kraftfullt en atmosfär där man inte bara ser till funktionell belysning, utan där belysningslösningen ska integreras i helhetskonceptet. För att avrunda det typiska utseendet hos en lampkrona kan E14-stearinljus- eller vinpust-lampor användas. De ger lampkronan Arabesque en extra portion charm. Det låga priset gör det dessutom möjligt att föra in ett tilltalande, nytt element i rummet.
 • Ljuskrona Bona, 5 lampor, svart

  Ljuskrona Bona, 5 lampor, svart
 • Representativ lampkrona Eva S10, vit

  Representativ lampkrona Eva S10, vit
  Vacker lampkrona Eva S10 i unik design Lampkronan Eva utgör en unik stilmix, som består av en hyllning till gamla och nya lampkronor, och blir en fullkomligt modern design Lampkronan har totalt 10 tilltalande utformade lampskärmar av aluminium. Därför reflekteras ljuset från den vita insidan särskilt fördelaktigt och bidrar till en harmonisk och stämningsfullt elegant atmosfär. Ytterligare en speciell egenskap hos denna lampa är ränderna och de hängande dekorelementen som alla består av svarvat trä. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.
 • Raito Ljuskrona 5 - DFTP

  Raito Ljuskrona 5 - DFTP
  Koncept Raito Ljuskrona 5är en del av den stora, vackra Raito-familjen. En familj av lampor, alla med samma karakteristiska, bärande egenskaper. Alla lampor i serien har naturligtvis samma goda kons
 • Ljuskrona Collana metall 6 lampor brons

  Ljuskrona Collana metall 6 lampor brons
 • GUBI Howard ljuskrona short 6 lampor gunmetal/vit

  GUBI Howard ljuskrona short 6 lampor gunmetal/vit
  Kontrasterande ljuskrona Howard med fina porslinsfärger På Howard-ljuskronans stomme sitter sex korta armar som sträcker sig ut med jämna mellanrum. Liksom basen är de tillverkade av gunmetal, en metallegering som till största delen består av brons med en liten mängd tenn och zink. Den fängslar med en mörkgrå yta som ser mycket ädel ut tack vare sin lätta glans. I kontrast till denna metall står de fina porslinsskärmarna av benporslin, det finaste och ädlaste porslinet, som är lätt genomskinligt, så att lampornas strålande ljus inte bara avges direkt nedåt utan också lyser genom benporslinet. Den här ädla armaturen kommer från Space Copenhagen, en designstudio i Köpenhamn som har funnits sedan 2005 och är internationellt känd för sin design, där formgivarna vanligtvis uttrycker kontraster som ljus och skugga, skulpturalism och minimalism eller klassiskt och modernt. - tillverkad i hög kvalitet av den danska designprodukttillverkaren Gubi.
 • Ljuskrona Malbo 3 lampor i vitt

  Ljuskrona Malbo 3 lampor i vitt
 • KOLARZ Carmen II ljuskrona Ø 65 cm guld-kristall

  KOLARZ Carmen II ljuskrona Ø 65 cm guld-kristall
  Gnistrande stunder med Carmen II- ljuskrona Den förtrollande ljuskrona Carmen II med högkvalitativa kristaller är ett mästerverk av traditionellt hantverk och ett 24-karats guldpläterat, glänsande ljusobjekt för vardagsrummet. Kristallglaset från märket OPTIC® KOLARZ® Clear ligger på ljuskronans fem böjda armar, å ena sidan som ett dekorativt element och å andra sidan som en skål på vilken de guldpläterade ljusstakarna är fästa. Samspelet mellan guld och kristall är inte bara ädelt, utan ger också varje rum det där. Belysningstillverkaren KOLARZ producerar dessa imponerande designade och högkvalitativa mästerverk i Europa.
 • Cozy 8 Ljuskrona Black/Beige - Markslöjd

  Cozy 8 Ljuskrona Black/Beige - Markslöjd
  Cozy 8 Ljuskrona Black/Beige - Markslöjd
 • Markslöjd - Taklampa ROSENDAL - Guld

  Markslöjd - Taklampa ROSENDAL - Guld
  Bredd: 36 cm. Höjd: 34 cm. Djup: 36 cm. Färg skärm: Maskinslipad kristall. Upphängning: Krokupphängd. Antal ljuskällor: 3. Max effekt: 40W. Sockel: E14. IP-Klass: IP20.
 • Skyline Taklampa mellan, Mässing

  Skyline Taklampa mellan, Mässing
  Skyline påminner om en stiliserad svävande stad, en modern kristallkrona, en kantig, veckad, kubistisk uppenbarelse. Armaturen som bär namnet Skyline är inspirerad av en stadssiluett. ?Vi såg den&hellip:

Tips för rengöring av kristallkrona

En lampa med Swarovski-kristaller eller andra taklampor med prismor måste rengöras ibland för att prismorna ska behålla sin glans. Damm och smuts rör sig genom luften konstant och fastnar på kristallerna.

Efter ett par veckor ser kristallkronan ganska grå och tråkig ut. Då är det dags för en rengöring och här får du några bra tips.

Man kan antingen ta ner kronan eller låta den hänga kvar. Om du låter den hänga kvar, se till att placera handdukar eller tidningspapper på golvet. Häng också ett paraply under som fångar upp eventuella kristaller som ramlar av. Paraplyet samlar också upp rengöringsvätskan som droppar ner.

Börja alltid med att damma av kronan med en dammvippa eller med ett lätt fuktat sämskskinn. Om du har lampan hängande kvar i taket, se till att strömmen är avstängd innan du börjar rengöringen.

Man kan antingen spreja på rengöringsmedel eller så använder man bomullshandskar. Använd då vita handskar så du ser hur mycket damm som lossnar. Doppa ena handen i rengöringsmedel och gnid kristallerna rena. Torka de torra med en torr handske på andra handen.

Om du använder sprej istället så sprejar du rengöringsmedlet på alla kristaller och låter de sedan dropptorka. En del stora prismor kan du behöva torka för hand.

Göra eget rengöringsmedel för kristallkronor

Det finns färdiga rengöringsmedel att köpa men det finns många alternativa rengöringsmedel som du kan blanda själv.

Citron, ättika och vatten kan blandas, sprayas och låta vätskan rinna ner och samla upp damm, smuts och fett.

Ljummet vatten med diskmedel och vitvinsvinäger löser smuts och ger prismorna glans. Det är viktigt att torka av kronan direkt efteråt för att undvika att det smetar ut sig.