Kristallkronor

En kristallkrona kan förgylla ett rum och göra att inredning lyfter. Det finns flera olika modeller av kristallampor att köpa online, i butiker och kanske framförallt antika kristallkronor på auktioner. Här har vi samlat ett stort urval av kristallkronor från svenska nätbutiker. Du hittar kristallampor som passar i badrum, gustavianska kronor till vardagsrummet och moderna kristallkronor. Vi listar exklusiva Norrsken design kristallkronor och budgetval av kristallampor från Ellos.

Populärt inom kristallkronor

 • Praktfull kristallkrona Palace

  Praktfull kristallkrona Palace
  Kristallkrona Palace med fasetterade K9-kristaller Kristallkronans glänsande hängen består av filigrana metallkedjor. Detta förlänar kristallkronan sin unika elegans. Kristallkronans eleganta framtoning kompletteras högkvalitativa K9-kristaller. Leverans inklusive svart sammetshylsa för kedjorna.
 • Rustik ljuskrona Taulbee, 6 ljuskällor

  Rustik ljuskrona Taulbee, 6 ljuskällor
  Ljuskrona Taulbee av metall och trä Denna rustika ljuskrona Taulbee ger inte bara gott om ljus, utan har också en stor portion historisk flair. Ljuskronan är lämplig för både köket och sömn- och vardagsrummet eller hallen. Träkransen med gråaktig pigmentering ger ett medeltida intryck. Beroende på inredningsstil kan ljuskronan användas som en diskret ljuskälla eller rustik höjdpunkt inom de egna fyra väggarna. Med hjälp av en stor metallring och en rund platta fästs lampan på upphängningsanordningen och därmed vid taket. Tre stänger bär den stora kransen, som består av en smal träfiberskiva, samt vackra metallornament i mitten och sex svarta socklar.
 • Ljuskrona Retro i silver, 6 lampor, upphäng 120 cm

  Ljuskrona Retro i silver, 6 lampor, upphäng 120 cm
  Retro – modern ljuskrona i stilfull design Den eleganta ljuskronan Retro har en silvrigt blank yta som passar perfekt till många moderna inredningar. Med hjälp av denna lampa blir hemmet lite lyxigare och varje rum uppgraderas på ett dekorativt och stilfullt sätt. Speciellt i rum med högt i tak fungerar ljuskronan Retro med sitt förlängda upphängningssystem perfekt för att skapa ett lyxigt blickfång. Oavsett om det är sovrummet, vardagsrummet eller hallen – ljuskronan Retro är som gjort för att dra blickarna till sig. Samtidigt sörjer de sex ljuskällorna, som inte ingår i leveransen, för tillräcklig belysning samt en behaglig atmosfär.
 • Präktig ljus-lampkrona Läckö 54 cm

  Präktig ljus-lampkrona Läckö 54 cm
  Gnistrande ljus-lampkrona Läckö övertygar med klassisk elegans Denna ljus-lampkrona är ett verkligt smycke. Metallramen, som finns i olika storlekar, ger lampan en klassisk design. Otaliga kristaller förädlar ljus-lampkronans utseende ytterligare och skapar dessutom glansfulla belysningseffekter. Dessutom avrundas det imponerande utseendet av ljushållare där smala kronljus ger ett harmoniskt intryck. Även i släckt tillstånd förtrollar denna lampkrona varje rum och är ett underbart blickfång.

Fler tips på kristallkronor

 • Maria Theresia kristallkrona

  Maria Theresia kristallkrona
 • ALLINGTON (Krom)

  ALLINGTON (Krom)
  Allington är en vacker och elegant kristallkrona i antiksilver. Den finns i tre olika storlekar och är, oavsett storlek, oerhört fin och ståtlig. Denna varianten har plats för 6st ljuskällor och sprider ett härlig och elegant ljus i rummet du väljer att placera den i. Ljuskälla ingår ej.
 • Ljuskrona Cesta 5 lampor med kristaller

  Ljuskrona Cesta 5 lampor med kristaller
 • Ljuskrona Karen med textilskärmar, 8 lampor

  Ljuskrona Karen med textilskärmar, 8 lampor
 • Kristallkrona ICARO 6-lågig med kristallglas krom

  Kristallkrona ICARO 6-lågig med kristallglas krom
  Kristallkrona ICARO med kristallglas - glänsande belysning i modern stil Denna unika kristallkrona bevisar att stil och modernitet inte behöver vara motsatser. Modern, rätlinjig design i högtransparent glas och krom eller 24 karat förgyllning ingår en lyckad förbindelse med gnistrande, handslipade kristallglastallrikar. När lampan förses med transparenta kronlampor blir en briljant lampdröm verklighet och stilfull belysning realiseras.
 • KOLARZ Maria Louise ljuskrona Crystal 5 lampor

  KOLARZ Maria Louise ljuskrona Crystal 5 lampor
  5-flammig Maria Louise- ljuskrona med kristall och guld ljuskrona Maria Louise är en ädel och iögonfallande designerbit gjord av KOLARZ-mästerverk, vilket ger en känsla med de överdådigt dekorerade OPTIC® KOLARZ®-klara kristallerna och 24-karats guldplätering. Maria Louise presenterar sina komponenter gjorda av otaliga ljusreflektioner och tusen olika glans som drottningen under ljuskronorna. Varje rum hon pryder är fylld med en majestätisk aura som liknar den hos en kunglig familj. Detta underbara mästerverk är inspirerat av 1700-talets kejserliga ljusstil. ljuskrona är gjord för hand och visar hur imponerande lyx och ljus kan komma ihop. Maria Louise är en riktig europeisk kvalitetsprodukt.
 • Ljuskrona Hector, guld, 5 lampor

  Ljuskrona Hector, guld, 5 lampor
 • KOLARZ Carmen 2 kristallkupor guld 8 lampor Ø70 cm

  KOLARZ Carmen 2 kristallkupor guld 8 lampor Ø70 cm
  Lysande ljuskrona Carmen II i en glittrande kristalldesign ljuskrona Carmen II kommer från konst och hantverk och är något mycket speciellt för dem som värdesätter perfektion och vackra, intensiva färger. Skålarna är raffinerade och gjorda av kristallglas, så varje gång är det en unik drömlik engång. Ljuskronan är 24 karat guldpläterad och har ett stort antal högkvalitativa kristaller. stativ hängs med dessa kristaller och gnistrar i den vackra kristalldesignen.
 • Ljuskrona Gränsö till badrummet, Ø 30 cm

  Ljuskrona Gränsö till badrummet, Ø 30 cm
 • Takkrona SALA med 6 ljuskällor, krom

  Takkrona SALA med 6 ljuskällor, krom
  Ädelt glänsande modern lampkrona SALA i krom Den vackert svängda metallstommen och ljushållarna med droppformade skålar hos lampkronan SALA är i glänsande krom. De klara glashängena pryder lampkronan och får snygga ljuseffekter att uppstå. SALA är en lampkrona som ger en stämningsfull glans åt varje rum och skapar förtrollande belysning över matbordet.
 • Iögonfallande glastakkrona MESSINA

  Iögonfallande glastakkrona MESSINA
  Iögonfallande, blominspirerad takkrona MESSINA Takkronan MESSINE med 4 ljuskällor präglas av vackra pastellnyanser, blominspirerad stil och glittrande kristaller och är ett vackert dekorationsobjekt även i släckt tillstånd. I tänt stillstånd får de droppformade kristallerna ljuset att gnistra. Belysningsarmaturerna från den toskanska tillverkaren - som koncentrerar sig mer på tillverkning än på serieproduktion - är tillverkade i Italien och utgörs av i huvudsak klassiska takkronor och blominspirerade armaturer som kombinerar tradition med moderna stiltrender.
 • Takkrona Windsor - Antiksilver

  Takkrona Windsor - Antiksilver
 • Ljuskrona Maypole matt-svart, 8 lampor

  Ljuskrona Maypole matt-svart, 8 lampor
  Matt svart ljuskrona Maypole av metall ljuskrona Maypole , målad i matt svart, är en klassiker som är lämplig för en mängd olika belysningsuppgifter. Utan dekorationer och ändå vackert böjd imponerar den med sin moderna enkelhet, varigenom den fångar ögat med sin matt svarta färg. ljuskrona kan användas för bordsbelysning i matsalen såväl som för allmän belysning av ett rum och kan integreras i många vardagsrum. Det är också ett mycket bra val inom gastronomi.
 • Rome kristallkrona antik L Artwood

  Rome kristallkrona antik L Artwood
  En prålig takkrona där man blandat det exklusiva och det eleganta från en kristallampa med det moderna, industriella och utmanande i metall med rostig finish. En lampa som snabbt hamnar i blickfånget.  Takkronan har en kedjelängd på 75 cm och plats för totalt 7 ljuskällor. Ljuskällor i LED, E14 maxwatt 25 watt, medföljer vid köp. 
 • Champagnefärgade ljuskronan Gracia

  Champagnefärgade ljuskronan Gracia
  Åttalågiga ljuskronan Gracia i champagnefärg Den klassiskt gestaltade ljuskronan Gracia imponerar med den vackra färgsättningen i champagnefärg och det rikliga hänget med slipade glasdroppar. De glänsande ljusklämmorna bildar en effektfull kontrast till det champagnefärgade glaset. Ljuskronan Gracia med en diameter på 71 cm kan användas över ett matbord, men är också elegant och ädel i en större entréhall.
 • Läckö Kristallkrona 7 - Mässing/Kristall

  Läckö Kristallkrona 7 - Mässing/Kristall
 • Takkrona CARAT, 5 ljuskällor

  Takkrona CARAT, 5 ljuskällor
  Majestätisk takkrona CARAT, 5 ljuskällor Takkronan CARAT har ett 24-karatsförgyllt, vackert och snirkligt takfäste. Takfästet pryds av högkvalitativa Pure-Kolarz-kristaller som bryts i ljuset från de fem ljuskällorna. Takkronan CARAT sörjer för en majestätisk och präktig atmosfär som för tankarna till adeln. Takkronan CARAT passar inte bara i exklusivt och modernt inredda rum utan förskönar också helt vanliga rum och sörjer där för en exklusiv och lyxig atmosfär. Takkronan fyller rummet med värdighet och elegans, oavsett om det handlar om vackra miljöer i slott eller villor eller på hotell eller på restaurang. Takkronan CARAT har en stearinljusliknande ljuskälla och påminner om charmen i gamla slott och borgar. Armaturen sörjer för en glänsande och glittrande atmosfär som annars bara återfinns på adelns eleganta fester. Takkronan CARAT. Adelns värdighet i en belysningsarmatur. En europeisk kvalitetsprodukt.
 • Grand Metro Ljuskrona Matt Black - Frandsen

  Grand Metro Ljuskrona Matt Black - Frandsen
  Koncept Grand Metro Ljuskrona Matt Blackär en modern ljuskrona med 3 armar. En ljuskrona som är perfekt ovanför matbordet oavsett om det ligger i köket eller matsalen. Ordet"Ljuskrona"drar oss all
 • Rosendal 6 (Mässing/guld)

  Rosendal 6 (Mässing/guld)
  Stor kristallkrona som verkligen är något extra! Skapar en fin ljusbild och prismorna ger riktigt fin lyster när den är tänd.Sladdlängd - 1,5mLjuskälla ingår ej.
 • Revero kristall 70cm (Krom)

  Revero kristall 70cm (Krom)
  Revero är en stor, ståtlig och modern kristallkrona som ger hela rummet ett exklusivt intryck. Den blir en pampig detalj i vardagsrummet eller vid entrén, men också i offentliga miljöer såsom caféer, restauranger och pampiga salar. Lampan är tillverkad av metall, har en förkromad finish och består av flera rektangulära prismor som hänger ner från armaturen i olika etapper. Dolda bakom prismorna sitter 12st ljuskällor som säkerställer ett bra och funktionellt ljus som sprids på ett mycket dekorativt vis genom prismorna när lampan är tänd. Använd dekorativa ljuskällor i lampan för finast resultat och koppla den gärna till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka. Revero finns även i mässing, samt i andra storlekar.Ljuskällor (12st) ingår ej.
 • BOURDEAUX Kristallkrona DCS010430 - Glas / Metall

  BOURDEAUX Kristallkrona DCS010430 - Glas / Metall
 • Rome kristallkrona grå S Artwood

  Rome kristallkrona grå S Artwood
  En prålig takkrona där man blandat det exklusiva och det eleganta från en kristallampa med det moderna, industriella och utmanande i metall med en grå finish. En lampa som snabbt hamnar i blickfånget.  Takkronan har en kedjelängd på 75 cm och plats för totalt 6 ljuskällor. Ljuskällor i LED, E14 maxwatt 25 watt, medföljer vid köp. 
 • Carpento 5-arm (Vit)

  Carpento 5-arm (Vit)
  Carpento är en vacker kristallkrona som passar som bäst in i moderna interiörer. Den är lika fin att placera över matsalsbordet som över soffbordet i vardagsrummet. Kristallkronan är tillverkad av stål med vit finish, förkromade detaljer och flera vackra hängande prismor i klarglas. Denna variant har 5st armar som bär upp ljuskällorna på ett mycket elegant vis. När lampan är tänd sprids ljuset runtom lampan men också genom prismorna. Koppla kristallkronan till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka och känsla i rummet. Carpento finns i flera storlekar.Ljuskällor ingår ej.
 • Takkrona Chateau - Krom

  Takkrona Chateau - Krom
 • LÄCKÖ - 15l

  LÄCKÖ - 15l
  Läckö är en majestätisk kristallkrona som är imponerande 125cm hög, den vill ta plats och kräver ett utrymme som vill ge den det. Läckö har väldigt hög kristallkvalitet samt stomme i antiklackad metall och en kedjelängd på 1,5 meter. Vill man ha något utöver det vanliga blir det inte mer elegant än såhär.  Vi rekommenderar: Välj
 • Representativ takkrona Pisani, 101 cm

  Representativ takkrona Pisani, 101 cm
  Glansfullt förgylld takkrona Pisani Takkronan Pisani från märket Kolatz ger ett stilfullt intryck. Takkronan är inte utformad som en klassisk takkrona. Istället imponerar armaturen med vackert utformade metalldelar med 24-karatsförgyllning. Ett runt, slipat kristallglas i armaturens mittunderdel sörjer för en glänsande atmosfär. Pisani har en diameter om hela 1 meter och sörjer för en majestätisk atmosfär i vardagsrum eller entréer. Upphängning: 93 till 138 cm. Observera: Passande lampskärmar går att beställa i Tillbehör.
 • Ljuskrona CAMPAGNOLA 12-armad svart-koppar

  Ljuskrona CAMPAGNOLA 12-armad svart-koppar
  Imponerande 12-armad ljusskrona CAMPAGNOLA i modern design Den medvetet enkelt hållna designen av den här imponerande ljuskronan låter den eleganta material- och färgurvalet komma till sin rätt på ett speciellt sätt. De 12 vita Scavo-glasen sörjer för mjukt, stämningsfull belysning. Genom traditionellt utförande i tysk-italienska verkstäder säkras den oförändrade höga kvaliteten av denna utsökta festbelysning.
 • Kate krom kristallkrona (Krom)

  Kate krom kristallkrona (Krom)
  Den otroligt vackra kristallkronan Kate, med en stomme i krom och prydd med en massor dekorativa kristaller i olika storlekar. Sprider ett vackert ljus genom prismorna när lampan är tänd. Otroligt elegant och vacker taklampa.Ljuskällor ingår ej.
 • Ljuskrona Dedalo 5 lampor krom

  Ljuskrona Dedalo 5 lampor krom
  Ny tolkning av klassikern: Dedalo- ljuskrona helt i metall Sett på avstånd har Dedalo- ljuskrona allt som en klassisk ljuskrona ska ha: en krona från vilken armarna, mer eller mindre böjda, sträcker sig och i slutet är utrustade med ett slags lampskylt och ett ljus. Medan de traditionella ljuskrona är gjorda av kristall eller Muranoglas, är denna ljuskrona helt gjord av fina metallstavar. Till och med gardinerna, som vanligtvis består av olika kristaller, simulerades med metallnät. Eftersom de fina metallstängerna alla är förkromade, lyser de i ljuset av ljusen precis som kristaller skulle göra. Tradition och modernitet kombineras perfekt i ljuskrona Dedalo.
 • Broche Kristallkrona Small Nickel

  Broche Kristallkrona Small Nickel
 • Morsamt kristallkrona stor (Mässing/guld)

  Morsamt kristallkrona stor (Mässing/guld)
  Morsamt är en otroligt vacker kristallkrona, med en stomme i borstad mässing och prydd med en massor dekorativa, runda prismor. Härligt, vackert mönster på ramen och en väldigt fin ljusspridning. Finns även i en mindre variant.Ljuskällor ingår ej.
 • LÄCKÖ - 6L

  LÄCKÖ - 6L
   Läckö är en riktig Markslöjd klassiker. Läckö kristallkrona med vackra detaljer och en stomme i antikfärgad metall. Läckö är verkligen en kristallkrona med stort K och gör sig oerhört vacker över matbordet. Läckö har dessutom 5 st hållare för stearingljus för att kunna skapa den där extra känslan av lyx.   Vi rekommenderar: 
 • Ljuskrona Retro, 16 lampor, krom

  Ljuskrona Retro, 16 lampor, krom
 • Jonathan Adler Electrum Kristallkrona Mässing/nickel - Taklampor Silver - 21934

  Jonathan Adler Electrum Kristallkrona Mässing/nickel - Taklampor Silver - 21934
  Jonathan Adlers Electrum takkrona är en den perfekta blandningen av minimalism och modernism. Omgiven av Space Age-inspirerade ringar av polerad mässing och nickel. Vi har valt ut Silver Taklampor från Jonathan Adler med stor omsorg.
 • Ljuskrona AZIENDA 5-armad

  Ljuskrona AZIENDA 5-armad
  Rustik ljuskrona AZIENDA med elektriska stearinljus Denna högkvalitativa ljuskrona av rost-antikfärgad metall sprider en gemytlig stämning. Särskilt stilfullt verkar belysningen vid användning av satinerade vindpustljus. Den oförändrade höga kvaliteten av den här stilfulla rumsbelysningen säkras genom traditionellt utförande i tysk-italienska verkstäder.
 • Gränsö 1L (Krom)

  Gränsö 1L (Krom)
  Gränsö är en mycket elegant och prisvärd kristallkrona från Markslöjd. Den har en stomme i metall med förkromad finish och är dessutom väldigt vacker. Den smyckar gärna ditt vardagsrum och tillför en lite lyxigare känsla. Gränsö finns i flera olika storlekar - något för alla smaker.Sladdlängd - 150cmLjuskällor ingår ej.
 • Ljuskrona Gstaad bestyckad med K9-kristaller

  Ljuskrona Gstaad bestyckad med K9-kristaller
  Blänkande ljuskrona Gstaad utsmyckad med K9-kristaller - 21 lampor Kronlampan Gstaad är utrustad med totalt 21 ljuskällor på två nivåer som perfekt iscensätter det översta hänget av K9-kristaller. Kronljusens metallelement är i blänkande krom vilket förstärker den gnistrande effekten. Gstaad, som i sin helhet är mycket tidsenlig, anpassar sig till många boningar och berikar varje bostad med sin festliga glans. Ljuskällan ingår ej - kan beställas under Tillbehör. Upphängningshöjden kan justeras vid monteringen.
 • Ljuskrona Chicago, linskärmar 6 lampor

  Ljuskrona Chicago, linskärmar 6 lampor
 • Ljuskrona Holandesas 12 lampor, silver antik

  Ljuskrona Holandesas 12 lampor, silver antik
  Holandesas - stor ljuskrona i tolv lampor i antikt silver Holandesas ljuskrona ser antik och rustik ut med sin svepande form och den strukturerade ytan i antikt silver. Ljuskronan, som är dekorerad i vissa sektioner, är utrustad med tolv långa, böjda armar, som var och en bär en ljusformad cylinder där belysningsmedlen sätts in. Holandesas erbjuder den perfekta Basis, särskilt för att belysa ett större rum.
 • Jonathan Adler Caracas 3-arm Kristallkrona /svart - Taklampor Mässing - 21548

  Jonathan Adler Caracas 3-arm Kristallkrona /svart - Taklampor Mässing - 21548
  Jonathan Adler Caracas ljuskrona med geometriska former är idealisk för matsal eller en rymlig foajé. Vi har valt ut Mässing Taklampor i Mässing från Jonathan Adler med stor omsorg.
 • Palace Kristallkrona 100 cm Guld/Antik

  Palace Kristallkrona 100 cm Guld/Antik
 • KOLARZ Imperial ljuskrona 5 lampor

  KOLARZ Imperial ljuskrona 5 lampor
  Ljuskrona med 5 lampor Imperial - Mässingsglans och kristallglas Det eleganta metallstativet i ljuskronan Imperial med ädel kedjeupphängning sprider den engelska mässingens glans med sin ytfinish. De fem lamparmarna har i en värdig linje först svängts nedåt och sedan upp igen i eleganta bågar. Den har lampskaft i historisk ljusform med stiliserat vaxskydd av slipat och glittrande kristallglas. Denna ljuskrona har störst effekt när kronljuslampor i transparent glas används. De betonar den gnistrande effekten av kristallglas. En fin metallring sammankopplar lamparmen som ett diskret prydnadssmycken och återupptar därmed ett formelement av antika ljusstakar i hjulform. Ljuskronan Imperial kompletterar varje högkvalitativ bostadsinteriör med antik stämning och uppvärderar också offentliga lokaler eller restaurangverksamhet med en fantastiskt lampdesign. Europeisk kvalitetsprodukt.
 • Rosendal Kristallkrona 3 - Guld/Kristall

  Rosendal Kristallkrona 3 - Guld/Kristall
 • Apiales 18 Ljuskrona Satin Black/Opal White - Nuura

  Apiales 18 Ljuskrona Satin Black/Opal White - Nuura
  Koncept Apiales 18 Ljuskrona Satin Black/Opal Whiteär en modern och romantisk ljuskrona designad av Sofie Refer. I sin samling för Nuura har hon en tydlig kärlek till kombinationen av metall och gl
 • Glaslykta takkrona 5 st ljuskällor - Svart/Mässing

  Glaslykta takkrona 5 st ljuskällor - Svart/Mässing
 • Anoli 13 Ljuskrona Nordic Gold/Opal - Nuura

  Anoli 13 Ljuskrona Nordic Gold/Opal - Nuura
  Koncept Anoli 13 Ljuskrona Nordic Gold/Opalär en supervacker lampa med 13 skärmar i en komplett lampa. De droppformade opalglasskärmarna är en väldigt vacker design som för tankarna till en somr
 • Bella kristallkrona 6L (Mässing/guld)

  Bella kristallkrona 6L (Mässing/guld)
  Bella är en vacker och klassisk kristallkrona som verkligen ger karaktär till rummet den placeras i. Den blir en smakfull detalj i såväl moderna hem som i mer klassiska interiörer. Lampan är skapad med en stomme av guldplaterad metall och är utsmyckad med flera vackra kristaller i olika former och storlekar. Lampan får det perfekta avslutet nedtill där kristallerna hänger ner i olika längder från den nedre ringen. En utmärkande detalj på kristallkronan är den mittersta ringen som är prydd med ett smakfullt mönster som verkligen sätter sin prägel på lampan. När lampan är tänd sprids ett behagligt och mjukt ljus genom prismorna, så koppla gärna lampan till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet. Bella finns även i en större storlek.Ljuskällor ingår ej.
 • Elegant takkrona ZANZIBAR, 6 ljuskällor svart

  Elegant takkrona ZANZIBAR, 6 ljuskällor svart
  Takkronan ZANZIBAR i svart metall pryder vardagsrum och entréer lika bra. Denna gedigna takkrona begeistrar med sitt eleganta och iögonfallande utseende av metall med svart finish som sätter en speciell accent. Takkronan ger varje rum ett unikt blickfång och förhöjer framför allt klassiska inredningsstilar.
 • Kristalljuskrona Versailles krom 55 cm

  Kristalljuskrona Versailles krom 55 cm
 • Basilano 8-arm (Krom)

  Basilano 8-arm (Krom)
  Basilano är en nutida version av den klassiska kristallkronan och kommer till sin rätt i det moderna hemmet. Det är en kristallkrona som är stor och ståtlig och som garanterat hamnar i blickfånget och sätter sin prägel på hela rummet den placeras i. Lampan är tillverkad i stål med förkromad finish, vackra hängande prismor i klarglas och 8st armar som bär upp en varsin ljuskälla. När lampan är tänd så sprids ljuset på ett behagligt sätt genom prismorna och runtom lampan. Koppla takkronan till en dimmer för att själv kunna ställa in önskad ljusstyrka och tona ner ljuset ifall det skulle behövas. Använd dekorativa LED-lampor för bästa synliga resultat.Ljuskällor ingår ej. 
 • Av trä och stål - ljuskrona Middlefield 5 lampor

  Av trä och stål - ljuskrona Middlefield 5 lampor
  Extravagant ljuskrona från Middlefield i trä och stål Middlefield har ett något ovanligt utseende efter en ljuskrona : den päronformade konstruktionen av trä och stål med de fem ljuslamporna förkroppsligar historiska accenter, som - i kombination med moderna levnadsstilar - utstrålar en aktuell chic som är helt i linje med trenden. Ändå harmoniserar Middlefield- ljuskrona också perfekt med en lantlig, rustik atmosfär. Med den 254 cm långa kedjan som ingår i leveransen kan upphängningens höjd väljas individuellt under monteringen.
 • Ljuskrona Castle ljust patinerad 6 lampor

  Ljuskrona Castle ljust patinerad 6 lampor

Tips för rengöring av kristallkrona

En lampa med Swarovski-kristaller eller andra taklampor med prismor måste rengöras ibland för att prismorna ska behålla sin glans. Damm och smuts rör sig genom luften konstant och fastnar på kristallerna.

Efter ett par veckor ser kristallkronan ganska grå och tråkig ut. Då är det dags för en rengöring och här får du några bra tips.

Man kan antingen ta ner kronan eller låta den hänga kvar. Om du låter den hänga kvar, se till att placera handdukar eller tidningspapper på golvet. Häng också ett paraply under som fångar upp eventuella kristaller som ramlar av. Paraplyet samlar också upp rengöringsvätskan som droppar ner.

Börja alltid med att damma av kronan med en dammvippa eller med ett lätt fuktat sämskskinn. Om du har lampan hängande kvar i taket, se till att strömmen är avstängd innan du börjar rengöringen.

Man kan antingen spreja på rengöringsmedel eller så använder man bomullshandskar. Använd då vita handskar så du ser hur mycket damm som lossnar. Doppa ena handen i rengöringsmedel och gnid kristallerna rena. Torka de torra med en torr handske på andra handen.

Om du använder sprej istället så sprejar du rengöringsmedlet på alla kristaller och låter de sedan dropptorka. En del stora prismor kan du behöva torka för hand.

Göra eget rengöringsmedel för kristallkronor

Det finns färdiga rengöringsmedel att köpa men det finns många alternativa rengöringsmedel som du kan blanda själv.

Citron, ättika och vatten kan blandas, sprayas och låta vätskan rinna ner och samla upp damm, smuts och fett.

Ljummet vatten med diskmedel och vitvinsvinäger löser smuts och ger prismorna glans. Det är viktigt att torka av kronan direkt efteråt för att undvika att det smetar ut sig.