Spotlights

I rum där man behöver eller vill ha starkt ljus är spotlights ett snyggt val. Spotlights kan vara infällda i taket och ge ett brett riktat ljus, eller så kan det vara lampor fästa på en skena och där ljuset kan riktas. Ett av de vanligaste ställena i hemmet för spotlights är nog i taket i badrummet. Ett tips är att bygga in dimmerfunktion. Då kan man reglera ljusstyrkan beroende på vilket aktivitet man gör i rummet.

Populärt inom spotlights

 • Fyllnadsring för inbyggda spotlights i rostfritt stål - Set om 3

  Fyllnadsring för inbyggda spotlights i rostfritt stål - Set om 3
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable För alla som har ett större hål i taket än de flesta infällda fläckar, har vi denna rostfritt stål distansring. Mått: 75 mm / 130 mm. Nu ännu billigare som en uppsättning av 3!
 • Artemis 2 LED (Vit)

  Artemis 2 LED (Vit)
  Lite större spotlight i ren aluminium och i en snygg mattvit finish. Riktbar och fullt dimbar med en elektronisk dimmer. Integrerad transformator i takfästet och ansluts med vanlig 220V sladd.Levereras komplett med LED ljuskällor G53 9W 3000K.
 • Barcelona spotlight rondell (Vit)

  Barcelona spotlight rondell (Vit)
  Takspotlight med riktbara spottar som ger ordentligt med ljus. Detaljer i borstat stål.Enkel uppsättning på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Tube singelspotlight (Vit)

  Tube singelspotlight (Vit)
  Tube är en modern och högkvalitativ spotlight som är tillverkad helt i aluminium. Den är liten och nätt, vilket gör att den passar lika bra till att belysa en mindre hall eller toalett, som att placera flera i rad och belysa ett större rum. Tube är både kraftfull och elegant och ger möjligheten till att med enkla medel ge stor effekt i rummet den placeras i. Koppla gärna Tube till en dimmer för att kunna ställa in önskad atmosfär i rummet. Ljuskälla ingår ej.

Fler tips på spotlights

 • FindMe 1 pendel 5.5W 2700k, Vit

  FindMe 1 pendel 5.5W 2700k, Vit
  FindMe 1 pendel 5.5W 2700k Vit från Flos. En stilren och effektfull belysningsmodul. Belysningsmodulen passar till Zero Track skenan och har en integrerad LED-lampa med ett varmvitt sken. OBS! Välj spottar&hellip:
 • Maytoni Track Vuoro (4000K/800lm) (Vit)

  Maytoni Track Vuoro (4000K/800lm) (Vit)
  Vuoro är en modern, diskret och praktisk spotlight som ska kombineras med Track 1-fas skensystem från Maytoni. Denna spotlight är tillverkad av pulverlackad aluminium och är vridbar i 355°, vilket ger möjligheten att vrida spotlighen i den riktning som önskas. Vuoro är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett kallvitt ljus (4000K) och förser rummet med en bra grundbelysning. Den ger ett funktionellt ljus på såväl kontoret som hemma i vardagsrummet eller köket. Koppla gärna på flera spotlights på samma skena för att uppnå önskat resultat. Finns i svart eller vit.Integrerad LED-belysning.OBS! Finns även en variant som lyser starkare (2400 lm).
 • Atom 120 spotlight 8W 2700k, Vit

  Atom 120 spotlight 8W 2700k, Vit
  Atom 120 spotlight 8W 2700k Vit från Flos. En stilren och effektfull spotlight. Spotlighten passar till Zero Track skenan och har en integrerad LED-lampa med ett varmvitt sken. Flos Zero Track finns i&hellip:
 • WLD-T II (Vit)

  WLD-T II (Vit)
  Infälld downlight i lackerad aluminium med utdragbar, ställbar armatur som gör att den funkar som spotlight. LED-chipet är placerat högt upp i armaturen för att motverka bländning. Ljuset sprids med hjälp av en reflektor. Monteras med hjälp av fjäderclips. Är godkända att installeras utan luftspalt. Lev. komplett inkl. drivdon med 3-pol snabbkopplingsplint. Lämplig för infällnad i tak i för allmänbelysning eller som accent belysning
 • Imageo Wiz Spots 3X5W V 22-65K Rgb Rd (Vit)

  Imageo Wiz Spots 3X5W V 22-65K Rgb Rd (Vit)
  Piffa upp ditt hem med färger med WiZ Imageo spotlight. Denna snygga lampa erbjuder justerbart varmt-till-svalt vitt ljus och ett urval av 16 miljoner färger så att du kan skapa rätt atmosfär för alla tillfällen.
 • Nova LED Infälld (Aluminium)

  Nova LED Infälld (Aluminium)
  spotlight i attraktiv, fyrkantig, design och riktbar ljuskälla · Ensam spotlight - finns att köpa som 3-pack. · Integrerad LED. · Aluminium . · 230V· Ej dimbar · 2700K
 • Global Trac PRO svart mittanslutning

  Global Trac PRO svart mittanslutning
  Svart mittanslutning till Global Trac PRO frå:n Belid. Global trac PRO ä:r ett 3-fassystem som ofta anä:nds i professionella miljö:er så:som museer, konstgallerier, gallerior och butiker.&hellip:
 • Roy spotlight (Grå)

  Roy spotlight (Grå)
  Roy är en dekorativ spotlight som passar in i de flesta rum och hem tack vare den enkla designen. Denna varianten är försedd med 3st vridbara spotlights och är tillverkad av metall. Ljuskällorna ramas in av ett vackert, mönstrat glas som bidrar till en mjuk och behaglig ljusspridning. Placera förslagsvis i sovrummet eller i vardagsrummet och använd med fördel dekorativa ljuskällor för finast resultat. Roy finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskällor ingår ej.
 • Ned spot (Svart)

  Ned spot (Svart)
  Ned är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Ljuskälla ingår ej. Ned finns i fler varianter.
 • Petunia 3-spot (Svart)

  Petunia 3-spot (Svart)
  Petunia är en stilren och funktionell taklampa som ger ett bra belysning till hemmets alla rum. Den är tillverkad av metall och består av tre stycken rikt- och vridbara spotlights. Dessa spotlights ger möjligheten att tillföra en bra allmänbelysning, men också att belysa och framhäva specifika delar och detaljer i rummet. Skärmarna har en guldig insida, vilket ger tuffa kontraster och bidrar till en varmare ljusspridning.Petunia finns även i andra varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Global Trac PRO vit X-skarv

  Global Trac PRO vit X-skarv
  Vit X-skarv till Global Trac PRO frå:n Belid. Global trac PRO ä:r ett 3-fassystem som ofta anä:nds i professionella miljö:er så:som museer, konstgallerier, gallerior och butiker.
 • Hydra Ground 6W (Svart)

  Hydra Ground 6W (Svart)
  Markspotlight Hydra 6W som passar i vårt trädgårdssystem. Ger ett varmvitt ljus och motsvarar ca 50W halogen. Passar bra under större träd/buskar eller där man vill ha en spotlight effekt underifrån. Levereras med två kablar för att man enkelt ska kunna gå vidare i samma slinga.
 • Rilou (Vit)

  Rilou (Vit)
  Rilou är en enkel spotlight i modern och tidlös design. Lampan har en elegant designad takplatta med en cylinderformad spot tillverkad av vit metall. Med sitt 360-graders vridbara huvud är Rilou lätt att rikta efter egna önskemål. Placera förslagsvis flera på rad i hallen eller ensam som en smyckande detalj. Anslut gärna armaturen till en dimmer för ett stämningsfullt och behagligt resultat.Rilou finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla med GU10-sockel ingår och är utbytbar.
 • Ethan 1-Spot

  Ethan 1-Spot
  Ethan är en serie utanpåliggande fyrkantiga spotlights som ger ett behagligt ljus med de medföljande inre reflektorerna. Passar alla GU10-lampor, har extra kabelingångar på två motsatta sidor och kan kopplas ihop (med interna eller externa ledningar).Levereras med två uppsättningar reflektorer i svart och guld att välja mellan.
 • Share Downlight (Svart)

  Share Downlight (Svart)
  Share är en modern spotlight med en tidlös design, gjord av aluminium. Ljuskällan som omfångas av den dekorativa ringen och ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis flera i rad längs med en korridor eller flera i grupp i ett större rum. Ljuskälla ingår ej. Share finns även i andra varianter.
 • Taurus LED 2-spot (Vit)

  Taurus LED 2-spot (Vit)
  Taurus är en praktisk serie med spotlights som ger rummet en bra och grundlig belysning. Lampan är tillverkad av metall, har en matt finish och består av två stycken vrid- och riktbara spotlights som ger ett funktionellt och dekorativt ljus. Varje spotlight är försedd med två stycken LED-ljuskällor, en till det riktade ljuset i mitten och en till den dekorativa ljusringen runtom. Dessa ljuskällor har olika strömbrytare, vilket gör att man med enkelhet bestämmer vilken lampa som ska lysa, eller om bägge ska lysa samtidigt.Finns i färgerna svart och vit. Integrerad LED-belysning. 
 • Bethany Spot

  Bethany Spot
  Bethany är en modern spotlight med en stilren design, gjord av metall och glas. Ljuskällorna som omfångas av de rörliga skärmarna av frostat glas ger en fin och bra ljusspridning. De två armarna går också att justera i vinkel. Placera förslagsvis i hallen, köket eller sovrummet. Utbytbara ljuskällor ingår. Fungerar endast med liten E14 ljuskälla. Bethany finns i fler varianter.
 • X-koppling till global 1-fas skena, mattsvart

  X-koppling till global 1-fas skena, mattsvart
  X-koppling till global 1-fas skenor. X-kopplingen ger möjlighet till att dela skenan i fyra olika riktningar. Finns i både svart och vitt. Färg Mattsvart Material Plast Övrigt Passar i Global 1-fas&hellip:
 • Spot Set Adjust 4.3W 2700K 230V Gu10 (Vit)

  Spot Set Adjust 4.3W 2700K 230V Gu10 (Vit)
  LEDVANCE SPOTLIGHT RECESS SET är en armatur för infälld takmontering. OSRAM GU10-ljuskälla ingår. Tiltbar. Varmvitt ljus 2700K med 36 graders spridningsvinkel. Armaturhus i metall.
 • Elti spotlight (Svart)

  Elti spotlight (Svart)
  Elti är en stilren spotlight som både är otroligt praktisk samtidigt som den ger ett rent och snyggt intryck. Armaturen är tillverkad av aluminium och har en pulverlackerad finish för att undvika att det blir repor eller annat som kan förstöra materialet. Lampan är helt vrid- och justerbar, både horisontellt  (355 °) och vertikalt (355 °), vilket ger alla möjligheter till att rikta ljuset helt i den riktning som önskas. Lampan passar perfekt till att belysa specifika delar eller detaljer av rummet, men blir också otroligt praktisk ifall fler placeras i en rad eller i ett mönster i taket för att belysa ett helt rum.Ljuskälla ingår ej.
 • T-anslutning 1-fas Ytter Vit

  T-anslutning 1-fas Ytter Vit
  T-anslutning 1-fas Ytter Vit från Hide a lite. Ett mångsidigt skensystem för Hide a lite's 1-fasprodukter, tracklights och pendlade armaturer, där varje del säljs separat för att passa dina behov&hellip:
 • Ogma spotlight (Grå)

  Ogma spotlight (Grå)
  Ogma spotlight tak är en tuff och unik armatur som lämpar sig både i moderna, industriella och lantliga miljöer. Dess yta av mjuk, grå betong bryts snyggt av gångjärn i kromad metall. Alla ljuspunkter är riktbara. Ljuskällor köps separat.
 • Hiro 4 spot (Vit)

  Hiro 4 spot (Vit)
  Hiro är en modern spotlight med en stilren design, gjord av metall. Ljuskällorna som omfångas av dem rörliga spotlightsen ger en fin och bra ljusspridning i rummet Placera förslagsvis i vardagsrummet, köket eller hallen. Ljuskällor ingår ej. Hiro finns i fler varianter.
 • Downlight Level Multi Box I Vit 2700K

  Downlight Level Multi Box I Vit 2700K
  Downlight Level Multi Box I Vit 2700K från Hide-a-lite. Level Multi Box I, en designarmatur med rundade hörn för ett nättare utseende. Verktygslös höj- och sänkfunktion för avbländning. Ljuspunkten&hellip:
 • Cleo 3 rak spotlight (Svart)

  Cleo 3 rak spotlight (Svart)
  Cleo takspotlight i mattvit, borstat stål, mattsvart med kromade detaljer. Fullt riktbara spottar som ger en bra spotlighteffekt. Fullt dimbar och enkel uppsättning.Ljuskällor ingår ej.
 • WiZ WiFi Imageo Spot 2x5W Kall-Var

  WiZ WiFi Imageo Spot 2x5W Kall-Var
  WiFi Imageo Spot 2x5W Kall-Varmvit
 • Carmen Wood Spot

  Carmen Wood Spot
  Carmen är en elegant spotlight med en industriell design, gjord av metall och trä. Dem rörliga spottar gör den perfekt för placering i hallen eller köket, och den blir även en smyckande detalj med sitt unika utseende. Ljuskällor ingår ej. Rekommenderas att använda GU10 reflektorlampa. Carmen finns även i andra varianter.
 • Surface Profile 90º Zero Track, Brun

  Surface Profile 90º Zero Track, Brun
  Surface Profile 90º Zero Track Brun från Flos. Lågvoltsconnector 24V, passar till stilrena Zero track som bygger väldigt lite från taket. Längd 9,7 cm Bredd 5,5 cm Djup 1,8 cm Färg Brun FLOS grundades&hellip:
 • Purra spotlight (Svart)

  Purra spotlight (Svart)
  Purra är en modern spotlight i en spännande design som garanterat blir en smyckande detalj i rummet den placeras i. Varje lampa är riktbar, är tillverkad av metall och består av en skärm i svarta metallstänger med en snygg gulddetalj. Använd med fördel dekorativa ljuskällor i Purra då ljuskällorna är fullt synliga och framträdande genom skärmarna. Fin att placera i hallen, sovrummet eller köket förslagsvis.Purra finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskällor ingår ej.
 • Anslutning 1-fas Höger Vit

  Anslutning 1-fas Höger Vit
  Anslutning 1-fas Höger Vit från Hide a lite. Ett mångsidigt skensystem för Hide a lite's 1-fasprodukter, tracklights och pendlade armaturer, där varje del säljs separat för att passa dina behov&hellip:
 • Spotlight Pilot - Stål

  Spotlight Pilot - Stål
 • Klämlampa Sandnes

  Klämlampa Sandnes
  Klämlampa Sandnes med riktbart lamphuvud och strömbrytare på sladden. Ljuskälla: GU10 max 6W.
 • Cato 2 spotlight skena LED, svart 30cm

  Cato 2 spotlight skena LED, svart 30cm
  En både omtyckt och vacker takspot. Vi pratar självklart om Cato från Belid. Med sitt riktbara huvud och dess netta design. Finns i både LED och halogen. I ett flertal olika färger så som oxidgrå,&hellip:
 • Belid S6165 Cato Q Spot Vit För 1-Fasskena

  Belid S6165 Cato Q Spot Vit För 1-Fasskena
  S165 Cato-Q LED-spotlight för 1-fasskena från Belid Material: Metall Mått: H 17,8cm Ljuskälla: Max 6W LED GU10 - 5,3W - 2700k Ingår Dimbar Denna Belid-spot fungerar på SLV skenan (se tillbehör),&hellip:
 • Float spotlight (Vit)

  Float spotlight (Vit)
  Float är en 1-lågig vit spotlight, där ramen effektfullt ligger utanför ljuskällan. Denna spotlight passar inbyggnadshål med mått 17 x 17 cm samt ett inbyggnadsdjup på 12 cm.
 • Gozzano spot (Vit)

  Gozzano spot (Vit)
  Gozzano är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Spotlighten går att vinkla. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Ljuskälla ingår ej. Gozzano finns i fler varianter.
 • Downlight Optic S Quick ISO 6-pack 2700K

  Downlight Optic S Quick ISO 6-pack 2700K
  Optic Quick ISO är tiltbar samt lågbyggande med utmärkt färgåtergivning RA>95. Lamporna har en nominell livlängd på hela 100 000 timmar samt är godkända att montera i isolering enligt tillverkarens&hellip:
 • Spartan taklampa - Krom

  Spartan taklampa - Krom
 • Tod spot (Svart)

  Tod spot (Svart)
  Tod är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium. Ljuskällorna ger en fin och bra ljusspridning neråt. Spotlightsen går att vinkla. Placera förslagsvis i hallen eller köket. Ljuskällor ingår ej. Tod finns i fler varianter.
 • FindMe 0 spotlight 3,5W 2700k, Vit

  FindMe 0 spotlight 3,5W 2700k, Vit
  En stilren och effektfull spotlight från Flos. Spotlighten passar till Zero Track skenan och har en integrerad LED-lampa med ett varmvitt sken. Flos Zero Track finns i mängder av utföranden, bygg ihop&hellip:
 • Lothar spotlight (Grå)

  Lothar spotlight (Grå)
  Lothar är en stilren spotlight som passar in i de flesta rum och hem tack vare den enkla designen. Denna varianten är försedd med 2st virdbara spottar, är tillverkad av metall och består av rökfärgat glas som omsluter ljuskällan. Placera förslagsvis i sovrummet eller i vardagsrummet och använd med fördel en dekorativ ljuskälla för finast resultat. Lothar finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskällor ingår ej.
 • Downlight Core Smart 45° Kit Vit 3000K

  Downlight Core Smart 45° Kit Vit 3000K
  Downlight Core Smart 45° Kit Vit 3000K från Hide-a-lite. Vår exklusiva accentarmatur Core Smart som komplett kit med tre armaturer och ett dimbart drivdon. Integrerad snabbplint för förenklad och&hellip:
 • FindMe 1 pendel 5.5W 2700k, Brun

  FindMe 1 pendel 5.5W 2700k, Brun
  FindMe 1 pendel 5.5W 2700k Brun från Flos. En stilren och effektfull belysningsmodul. Belysningsmodulen passar till Zero Track skenan och har en integrerad LED-lampa med ett varmvitt sken. OBS! Välj&hellip:
 • Marley (Svart)

  Marley (Svart)
  Marley är en stilren och smart taklampa som är idealisk för den som är i behov av bra ljus. Lampan är tillverkad av metall och består av 3st spotlights som är vrid- och riktbara efter eget behov. Perfekt för att enkelt belysa specifika platser eller detaljer i rummet. Taklampan gör sig bra i sovrummet, i hallen eller över köksbänken där behovet av ljus är stort. Koppla gärna till en dimmer för att själv ställa in vilken ljusstyrka som passar.Marley har en matt finish och förkromade detaljer.Ljuskällor ingår ej.
 • Focus spot (Matt guld)

  Focus spot (Matt guld)
  Focus är en modern och klassisk spotlight med en elegant design, gjord av aluminium i matt guld. Ljuskällan ger ett fint, bra och riktat ljus. Spotten går att vinkla. Placera förslagsvis flera i rad längs med en korridor eller flera i grupp i ett större rum. Ljuskälla ingår ej.
 • Global Trac Skena 1-Fas 1M Svart Global Gb2100-2

  Global Trac Skena 1-Fas 1M Svart Global Gb2100-2
  1 -fas strömskena/kontaktskena från Global Trac/Nordic Aluminium Material: Aluminium Mått: L 100cm - B 3,0 cm - H 2 cm Se manual för Global Trac 1-fas här. 1-fasskena tillverkad i aluminium i utförandena&hellip:
 • Cato 3 spotlight skena LED, aluminium 66cm

  Cato 3 spotlight skena LED, aluminium 66cm
  En både omtyckt och vacker takspot. Vi pratar självklart om Cato från Belid. Med sitt riktbara huvud och dess netta design. Finns i både LED och halogen. I ett flertal olika färger så som mattvit,&hellip:
 • Radiell spotlight svartstruktur/mattsvart Global 1-fas GU10

  Radiell spotlight svartstruktur/mattsvart Global 1-fas GU10
  Med Global 1-fas system kan du skräddarsy din belysning efter behov och tycke. Radiell är inspirerad av klassiska navigationsinstrument. Det mjukare formspråket ihop med det industriella och råare uttrycket skapar en balanserad helhet. Sockel GU10. 5,5 watt. IP20. A++-A. Skena, matningsdel och ändavslut till spotlight beställs separat. Dimbar. Ljuskälla ingår ej. Längd 8,3cm och diameter 5,3cm. Passar till Global 1-fas skena. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Philips HueWCA 6W GU10 2P

  Philips HueWCA 6W GU10 2P
  Philips Hue är en smart serie som erbjuder oändliga belysningsmöjligheter samtidigt som den är lätt att använda. Sätt färg på valfritt rum med två smarta spotlights, som avger varmvitt till kallvitt ljus och 16 miljoner färger. Använd Bluetooth för direkt styrning av belysningen i ett rum eller anslut till Hue-bryggan för att få tillgång till samtliga funktioner.
 • Star 1 tak/vägg, svartstruktur 15,5cm

  Star 1 tak/vägg, svartstruktur 15,5cm
  Star 1 med platta från Örsjö belysning. Designad av Jonas Bohlin. Är en vacker och stilren vägg/taklampa i svartstruktur. Höjd 15,5 cm Bredd 10 cm Effekt max 40 W Sockel Liten sockel, E14 Ljuskällor&hellip:
 • Dex spotlight till global 1-fas, mattvit

  Dex spotlight till global 1-fas, mattvit
  Belid har tagit fram ett 1-fas spotlight system tillsammans med Global. Dex spotlight finns i ett flertal olika färger och kommer utan ljuskälla. Höjd 16,5 cm Diameter 6 cm Effekt max 10 W Sockel GU10&hellip:
 • Belid Tyson Dubbelspot Mattvit Fast Installation

  Belid Tyson Dubbelspot Mattvit Fast Installation
  Tack vare sin minimalistiska och rena design passar Tyson in i de flesta rum och inredningsstilar. Fast installation. Ljuskä:lla ingå:r. Tillverkad i Varberg, Sverige.

Sätta infällda spotlights i taket

Infällda spotlights i ett tak görs enklast vid nybyggnation eller sänkning av befintligt tak. Att montera in spotlights i ett redan befintligt tak är desto knepigare med kabeldragning osv. De nya tunna LED-spots som finns kräver ju dock väldigt liten taksänkning.

Spotlights i badrum

Spots i ett våtrum som dusch eller badrum kräver rätt IP-klassning på lamporna. De måste klara av den fuktiga luften i rummet och spotlightsen som sitter rakt ovanför eller i närheten av duschen är det ännu hårdare krav på eftersom där kan det stänka vatten rakt på. OBS! Installationer av fasta elanläggningar ska utföras av behörig elektriker.

Takskena för spotlampor

En smart lösning om man vill kunna flytta ljuset och ljusbilden i ett rum är att använda sig av takskenor. Det finns färdiga lösningar med spotlights och takskena där varje spot går att dra och placera lite olika. Ett sådant system är till exempel Maytoni Track som har skenor i lite olika färger.