Spotlights

I rum där du behöver eller vill ha starkt ljus är spotlights ett snyggt val. Spotlights kan vara infällda i taket och ge ett brett riktat ljus, eller så kan det vara lampor fästa på en skena och där ljuset kan riktas.

Spotlights är väldigt vanligt att montera i badrumstaket . Ett tips är att bygga in dimmerfunktion så att du kan reglera ljusstyrkan beroende på vilket aktivitet du utför i rummet.

Populärt inom spotlights

 • Fyllnadsring för inbyggda spotlights i rostfritt stål - Set om 3

  Fyllnadsring för inbyggda spotlights i rostfritt stål - Set om 3
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable För alla som har ett större hål i taket än de flesta infällda fläckar, har vi denna rostfritt stål distansring. Mått: 75 mm / 130 mm. Nu ännu billigare som en uppsättning av 3!
 • Barcelona spotlight rondell (Vit)

  Barcelona spotlight rondell (Vit)
  Takspotlight med riktbara spottar som ger ordentligt med ljus. Detaljer i borstat stål.Enkel uppsättning på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Artemis 2 LED (Vit)

  Artemis 2 LED (Vit)
  Lite större spotlight i ren aluminium och i en snygg mattvit finish. Riktbar och fullt dimbar med en elektronisk dimmer. Integrerad transformator i takfästet och ansluts med vanlig 220V sladd.Levereras komplett med LED ljuskällor G53 9W 3000K.
 • Infälld spotlight svart roterbar och lutbar trimlös 2-ljus - Oneon 2

  Infälld spotlight svart roterbar och lutbar trimlös 2-ljus - Oneon 2
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Entirely recessed light Denna Oneon 2 Trimless är den perfekta infällda platsen. Denna armatur är trimmfri. Det innebär att det inte finns någon ytterkant runt armaturen och du kan därför bearbeta denna armatur perfekt och utan ramar i taket. Som ett resultat verkar taket fortsätta och belysningen är en del av helheten. Fläcken har en längd på 18,8 cm och en bredd på 8,8 cm. Du monterar ramen på gipsskivan. Detta är justerbart och kan förinställas till korrekt tjocklek på stuckaturskiktet så att kanten är i linje med stuckaturen. Ramen kan också monteras upp till 3 cm utanför taket. Var uppmärksam! Instucramens höjd är 10 cm. När detta är klart kan du enkelt klicka på fixturen och sedan på de två GU10-ljuskällorna med högst 50 watt (dessa måste beställas separat). De två ljuskällorna kan lutas separat. Så du kan bestämma var ljuset lyser. Och om du vill ha kul på kvällen kan du också dimma dessa platser med en extern dimmer (dimmer ingår inte). Denna infällda plats är tillverkad i svart vilket ger en fin kontrast mellan taket och belysningen. En perfekt infälld plats för grundbelysning i köket, vardagsrummet eller sovrummet. 188 mm x 88 mm x 81 mm
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på spotlights

 • Günther spotlight (Svart)

  Günther spotlight (Svart)
  Günther är en svart spotlight gjord av metall som imponerar med sin antika och rustika design. Detaljerna av naturligt trä gör denna lampan passande för lantlig inredningsstil. Placera förslagsvis över i hallen eller vardagsrummet. Günther finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår ej.
 • Belid S6387 Regal Mässing För 1-Fasskena Global Trac

  Belid S6387 Regal Mässing För 1-Fasskena Global Trac
  S6387 Regal Spotlight för Gobal 1-fasskena från Belid Material: Metall Mått: H 10,5cm - Ø 4,4cm Ljuskälla: Max 40W E27, Ingår EJ Avsedd för nyare Global 1-fas skenor Produktbeskrivning Regal serien&hellip:
 • Honos kvadrat (Vit)

  Honos kvadrat (Vit)
  Vitlackerad spotlight med ljuskällan lite inbyggd för att slippa bländning. Ljuskällan är riktbar.Ljuskälla ingår ej.
 • Takspotlight svart med rökglas 3-ljus justerbar - Laura

  Takspotlight svart med rökglas 3-ljus justerbar - Laura
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Taklampa Laura är ett riktigt blickfång för en art déco-inredning! Taklampan är grå och gjord av glas. Med 3 ljuspunkter är denna taklampa en framstående i alla rum. Glöm inte att beställa ljuskällorna med E27-armatur separat. Dessa ingår inte. Behöver du lite mindre ljus? Laura är dimbar, men en dimmer ingår inte. Du kan inte gå fel med Laura: vill du inte ha den här taklampan i ditt hem? 83 cm x 12 cm x 20 cm
 • Spy-2 pollare (Grå)

  Spy-2 pollare (Grå)
  Spy är en modern och stilren pollare med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan ger ett fint, bra och riktat ljus från spotlighten som även går att vinkla. Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med fasaden, vid entrén eller uteplatsen.Integrerad LED på 6W, med 500Lm och 3000K varmvitt ljus. Spy finns i fler varianter.
 • Malmbergs Led Downlight Md-125 3X6w 550Ma Vit

  Malmbergs Led Downlight Md-125 3X6w 550Ma Vit
  MD-125 LED Downlight från Malmbergs Material: Metall Mått: L 26,4cm - B 9,8cm - H 7cm Håltagningsmått: 240x85 mm - H70mm Ljuskälla: 3x Fast LED 6W - 1123Lm - 2700K - Spridningsvinkel 38° Ställbar&hellip:
 • By Rydéns Correct 3 takspotlight Guld

  By Rydéns Correct 3 takspotlight Guld
 • Kris spotlight (Grå)

  Kris spotlight (Grå)
  Kris är en vacker spotlight som garanterat blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Denna varianten är smyckad med 2st glasskärmar i kristalldesign och består av en stomme i metall. Placera förslagsvis i köket eller i hallen och använd med fördel dekorativa ljuskällor för finast resultat. Kris finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskällor ingår ej.
 • By Rydéns Correct 5 takspotlight Guld

  By Rydéns Correct 5 takspotlight Guld
 • Stav spotlight 1-låg, råmässing

  Stav spotlight 1-låg, råmässing
  Stav spotlight råmässing från Konsthantverk. En stilren spot lampa med medföljande GU10 lampa. Spotlighten har fast installation. Höjd 33 cm Diameter spot 6 cm Effekt max 10 W Sockel GU10 Ljuskällor&hellip:
 • Flos Spotlight Find Me 0 Zero Track Svart Led 3,5W

  Flos Spotlight Find Me 0 Zero Track Svart Led 3,5W
  Spotlight Find Me till Zero Track skenan från Flos Längd 6,7 cm Bredd 2,4 cm Djup 2,4 cm Lågvoltsskena 24Volt Ljuskälla 3,5W - 163Lm - 2700K - 20 ° , ingår Typ av ljuskälla Integrerad LED Dimbar&hellip:
 • Ned spot (Vit)

  Ned spot (Vit)
  Ned är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Ljuskälla ingår ej. Ned finns i fler varianter.
 • Tex downlight (Vit)

  Tex downlight (Vit)
  Tex är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium.Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Armaturen har IP44 så går även bra att placera i badrum.Ljuskälla ingår ej.Tex finns även i andra varianter.
 • Focus Spot Micro Vit 2700K

  Focus Spot Micro Vit 2700K
  Diskret, kompakt och väl avbländad spotlight med fäste för infällt montage. 230V-armatur med integrerat fasdimringsbart drivdon. Riktbar 90° och roterbar 355° - byt ut befintliga infällda downlights&hellip:
 • BASIS Track Lighting (Svart)

  BASIS Track Lighting (Svart)
  Spotlight från BASIS-kollektionen för Maytoni's inbyggda magnetiska skensystem. Integrerad LED-belysning med 120º spridvikel som avger ett varmt ljus (3000K), 7W och 350lm. Tillverkad av aluminum med svart finish och passar i alla interiörer. Ej lämplig med en extern dimmer.Integrerad LED-belysning.
 • Lumiance Downlight Instar Square Comf Swing Vit Utgår*

  Lumiance Downlight Instar Square Comf Swing Vit Utgår*
  Downlight Instar Square Comfort Swing från Lumiance/Sylvania Material: Metall Mått: L 10,5cm - B 10,5cm - Djup 15cm Håltagningsmått: ø 92mm Ljuskälla: Max 12V 50W GU5,3, Ingår EJ Fast installation,&hellip:
 • Eye 3-Spot LED (Svart)

  Eye 3-Spot LED (Svart)
  Eye är en högkvalitativ och utanpåliggande spotlight som är försedd med flera praktiska funktioner. Den är tillverkad av metall och har en finish som gör att den lätt smälter in i de flesta rum och interiörer. Armaturen är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (3000K) och ger rummet en bra grundbelysning. Eye är både kraftfull och elegant och ger möjligheten till att med enkla medel ge stor effekt i rummet den placeras i. Denna variant är utrustad med 3st ljuskällor som går att rikta efter behov av ljus. Koppla gärna Eye till en elektronisk dimmer för att kunna ställa in önskad atmosfär i rummet. Eye finns även i andra varianter.Finns i färgerna vit och svart.Integrerad LED-belysning.
 • D-Link DWR-933 4G/LTE cat6 WiFi Hotspot 300Mbps

  D-Link DWR-933 4G/LTE cat6 WiFi Hotspot 300Mbps
  DWR-933 4G/LTE cat6 WiFi Hotspot 300Mbps
 • Zero Track, krom 2m

  Zero Track, krom 2m
  Lågvoltsskena 24V i krom. Skenan har en längd på 2 meter och går att kombinera med stilrena Zero spotlights från Flos. Flos Zero Track finns i mängder av utföranden, bygg ihop en personlig helhetslösning&hellip:
 • Nova mini Plus Coin EasyDim LED Infälld (Vit)

  Nova mini Plus Coin EasyDim LED Infälld (Vit)
  mini spotlight i attraktiv design och riktbar ljuskälla.· Ensam spotlight - som komplement till " Nova Mini Plus Coin Basic Set- 92971"· Integrerad LED 4,2w.· mattvit· 230V, IP23.· Dimbar med extern dimmer· Har du ingen dimmer? koppla “92976” till din vanliga väggströmbrytare för att kunna dimra en obegränsat lång serie av “Nova mini” i olika steg.
 • Artic 3-spot rund LED (Vit)

  Artic 3-spot rund LED (Vit)
  Artic är en taklampa som både är praktisk, smidig och diskret. Dess enkla och rena design gör att den passar in i de flesta interiörer utan att utmärka sig allt för mycket. Artic är utrustad med tre stycken LED-lampor som sprider ett varmvitt ljus (3000K) och dessutom är dimbara. Perfekt för att kunna ställa in önskad atmosfär i rummet när det önskas. Alla tre spotlightsen är vrid- och riktbara efter eget behov. Lampan passar lika bra till att belysa köket som sovrummet eller vardagsrummet.LED-lampor ingår (utbytbara).
 • Olot taklampa ute (Vit)

  Olot taklampa ute (Vit)
  Olot är en modern och stilren takspotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan ger ett fint, bra och riktat ljus neråt. Placera förslagsvis den mattvita armaturen längs med fasaden, vid entrén eller uteplatsen.Ljuskälla ingår ej. Olot finns även i andra varianter.
 • Star 5 spotlight rund, vit 50cm

  Star 5 spotlight rund, vit 50cm
  Klassikern Star i vitt är designad av Jonas Bohlin står för de signifikativa ledord som beskriver Jonas Bohlins formspråk ?funktion, innovation och personlighet?. Star verkar som den ensamt lysande&hellip:
 • EXPAND - E27 - 70cm - White

  EXPAND - E27 - 70cm - White
  Expand är vår serie med påbyggnadsbara tak- och väggspotlights. Med Expand sätter du lätt belysning på de ytor du vill. Skena på 70cm som med enkelhet kan byggas vidare med ytterligare skenor. Två riktbara spottar med E27-sockel. Till skenan finns två val av anslutning: startkabel med kopplingsbox för fast installation eller startkabel med väggkont
 • Expand Spotlights Cylinder Skena 70 cm Stål

  Expand Spotlights Cylinder Skena 70 cm Stål
 • Umberto Downlight (Nickel)

  Umberto Downlight (Nickel)
  Umberto är en elegant inbyggd spotlight som är mycket enkel att installera utan fjädrar eller fästen – perfekt även för djupa tak och många olika material. Umberto kräver en standard GU10-lampa och kan justeras för ett riktat ljus. Den höga IP-klassningen (IP44) gör Umberto lämplig för till exempel badrum.
 • COSTILLA - Round White 3L

  COSTILLA - Round White 3L
   En takspotlight med 3 lampor i räfflad vit metall på en cylinderfattning. Riktbara spotlights som gör det lätt att justera ljuset. Finns även i mörkgrått och som serie med fler varianter.  Tekniskt: Lampan kräver tre glödlampor med GU10-sockel om max 7W, ingår ej. Monteras med takkrok
 • Global Trac PRO svart mittanslutning

  Global Trac PRO svart mittanslutning
  Svart mittanslutning till Global Trac PRO frå:n Belid. Global trac PRO ä:r ett 3-fassystem som ofta anä:nds i professionella miljö:er så:som museer, konstgallerier, gallerior och butiker.&hellip:
 • PILOT 4 spotlight skena, vit 75cm

  PILOT 4 spotlight skena, vit 75cm
  Spotlightserien Pilot från Aneta belysning. Finns i flera olika utförande och i färgerna vit, stål och mässing. Kombineras bäst med några av våra LED-lampor. Höjd 18 cm Längd 75 cm Effekt max&hellip:
 • Spotlight Bow - Vit/brun/silver - Spotlights, Taklampor

  Spotlight Bow - Vit/brun/silver - Spotlights, Taklampor
 • Hiro 4 spot (Svart)

  Hiro 4 spot (Svart)
  Hiro är en modern spotlight med en stilren design, gjord av metall. Ljuskällorna som omfångas av dem rörliga spotlightsen ger en fin och bra ljusspridning i rummet Placera förslagsvis i vardagsrummet, köket eller hallen. Ljuskällor ingår ej. Hiro finns i fler varianter.
 • Radiell spotlight till global 1-fas, svartstruktur

  Radiell spotlight till global 1-fas, svartstruktur
  Belid har tagit fram ett 1-fas spotlight system tillsammans med Global. Radiell spotlight finns i ett flertal olika färger och kommer utan ljuskälla. Höjd 12,5 cm Längd 8,3 cm Diameter 5,3 cm Effekt&hellip:
 • Aneta Lighting TRACKLINE skarv, svart

  Aneta Lighting TRACKLINE skarv, svart
  Trackline ä:r ett system dä:r skenor och spotlights sä:ljs separat så: att du kan få: exakt det du behö:ver fö:r din yta. Systemet finns i vitt eller svart med flera olika komponenter.&hellip:
 • Expand - round - 50cm - Black

  Expand - round - 50cm - Black
   Sätt enkelt ljus på de ytor du önskar med vårt smidiga och utbyggbara Expand-system. Stilren skena på 50 cm i svart metall och med två riktbara, runda spotlights. Perfekt för hallen, köket eller varför inte för att lysa upp din vackraste tavla. Till skenan finns två val av anslutning: startkabel med kopplingsbox för fast installation eller startka
 • Cole 3-Skena (Svart)

  Cole 3-Skena (Svart)
  Tack vare sin minimalistiska och klassiska design är spotlightserien Cole lätt att integrera i de flesta inredningar. De matta opalglasskärmarna ger ett mjukt och diffust ljus som kan justeras i den riktning du behöver.
 • Tunno spotlight (Svart)

  Tunno spotlight (Svart)
  Tunno med fyra riktbara spotlights imponerar med sin moderna och fantastiska design. Med de svarta plastskärmarna och den gyllene insidan är denna lampan ett garanterat blickfång. Tunno finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår ej.
 • By Rydéns Correct 4200720 Takspot 4:A Rak Guld Gu10 Exkl. Ljuskällor

  By Rydéns Correct 4200720 Takspot 4:A Rak Guld Gu10 Exkl. Ljuskällor
  Correct takspot 4:a rak guld från By Rydéns Höjd 17,5 cm Bredd/Längd 83 cm Djup 16,5 cm Effekt max 4x35 W Sockel GU10 Ljuskälla Ingår ej Färg Guld Material Metall Design By Rydéns Övrigt Takkontakt&hellip:
 • Tod spot (Vit)

  Tod spot (Vit)
  Tod är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium. Ljuskällorna ger en fin och bra ljusspridning neråt. Spotlightsen går att vinkla. Placera förslagsvis i hallen eller köket. Ljuskällor ingår ej. Tod finns i fler varianter.
 • Bimeda spot (Nickel)

  Bimeda spot (Nickel)
  Bimeda är en modern spotlight med en stilren design, gjord av stål. Ljuskällorna som omfångas av de rörliga skärmarna ger en bra och fin ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i sovrummet, hallen eller köket.Utbytbara ljuskällor ingår. Bimeda finns i fler varianeter.
 • Mittanslutning 1-fas Vit

  Mittanslutning 1-fas Vit
  Mittanslutning 1-fas Vit från Hide a lite. Ett mångsidigt skensystem för Hide a lite's 1-fasprodukter, tracklights och pendlade armaturer, där varje del säljs separat för att passa dina behov i såväl&hellip:
 • Ellen Downlight Dim-to-Warm Brushed steel 1-pack

  Ellen Downlight Dim-to-Warm Brushed steel 1-pack
  Ellen Dim-To-Warm är en stilren, dimbar och energisnål downlight med möjlighet att rotera 360 grader. Denna spotlight har en ljusstyrka på 450 lumen och en dimbar färgtemperatur på 2700K-2200K. Detta&hellip:
 • Davida spot (Nickel)

  Davida spot (Nickel)
  DAVIDA dubbel taklampa har en metallstomme i svart nickel- och kromfinish med justerbara runda spotlights. Armaturen har modern design och kan med fördel placeras både i köket, vardagsrummet, sovrummet eller hallen. Ljuskälla medföljer , GU10.
 • Xyrus 6-spot (Vit)

  Xyrus 6-spot (Vit)
  Xyrus är enkel, diskret och elegant - perfekt till den som vill ha ett bra ljus och utan att lampan drar till sig för mycket uppmärksamhet. Denna varianten är försedd med 6st vrid- och lutbara spotlights som fungerar lika bra till allmänbelysning som att belysa specifika föremål eller delar av rummet. Lampan är även försedd med integrerad LED-belysning som har en dim-to-warm-funktion, vilket ger möjligheten att justera färgtemperaturen från varmt ljus till kallt. Den är tillverkad av aluminium och har en matt finish. Koppla lampan till en dimmer för att tona ner ljuset och ställa in önskad ljusstyrka.Xyrus finns även i andra varianter.Finns i färgerna vit och svart.Ljuskällor ingår.Information om ljuskälla:Går att dimra från varmgult till varmvitt ljus (2200K - 3000K).
 • Olana spotlight (Brun)

  Olana spotlight (Brun)
  Olana-serien är tydlig med sin individuella design. Denna varianten består av 4st riktbara spotlights, är tillverkad av rostfärgad brun metall som ger en rustik och unik touch till lampan. Spottarna är försedda med varsin 3W GU10 LED-lampa som tillsammans ger ett starkt ljus på 1000 lumen, med en behaglig 3000K varmvit färgtemperatur. Placera förslagsvis i hallen, vardagsrummet eller sovrummet. Olana finns i fler varianter.Ljuskällor ingår.
 • Atom 90 spotlight 5.5W 2700k, Brons

  Atom 90 spotlight 5.5W 2700k, Brons
  Atom 90 spotlight 5.5W 2700k Brons från Flos. En stilren och effektfull spotlight. Spotlighten passar till Zero Track skenan och har en integrerad LED-lampa med ett varmvitt sken. Flos Zero Track finns&hellip:
 • Belid S6387 Regal Oxidgrå För 1-Fasskena Global Trac

  Belid S6387 Regal Oxidgrå För 1-Fasskena Global Trac
  S6387 Regal Spotlight för Gobal 1-fasskena från Belid Material: Metall Mått: H 10,5cm - Ø 4,4cm Ljuskälla: Max 40W E27, Ingår EJ Avsedd för nyare Global 1-fas skenor Produktbeskrivning Regal serien&hellip:
 • Aneta Lighting Artic takspotlight rund 5:a vit

  Aneta Lighting Artic takspotlight rund 5:a vit
  Produktbeskrivning Artic takspotligt från Aneta Lighting. Denna stilrena takspot finns med 3 eller 5 ljuskällor, som rak linje eller cirkel. Passar bra i köket eller i hallen. Finns i matt mässing,&hellip:
 • Coco 3-spot (Svart)

  Coco 3-spot (Svart)
  Coco är en otroligt snygg taklampa i metall, med tre stycken riktbara spotlights. Finns i antingen vit eller svart, båda alternativen med snygga detaljer i antikmässing. Mycket fin taklampa i matta färger som sprider ett bra ljus.Ljuskällor ingår ej.
 • Selene downlight (Vit)

  Selene downlight (Vit)
  Selene är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium.Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Integrerad LED på 5W, med 350Lm och 3000K varmvitt ljus. Selene finns även i andra varianter.
 • Prism 3 spot (Svart)

  Prism 3 spot (Svart)
  Prism är en stilren spotlight som garanterat hamnar i blickfånget och blir en smyckande detalj i det skandinaviska hemmet. Lampan är tillverkad i svartlackerad stål och består av 3st spotlights. Den mässingsfärgade insidan mot den svarta finishen ger dels lampan en modern touch, men ramar också in ljuskällorna på ett mycket elegant vis. Placera lampan förslagsvis i hallen, sovrummet eller i köket.Prism finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskällor ingår ej.
 • URN - WHITE

  URN - WHITE
  Urn är en spotlight-skena med fyra riktbara huvuden så att du kan få ljuset att falla där du behöver det som mest. Klassisk, enkel och diskret. Vi rekommenderar: Urn är perfekt i hallen eller i andra rum där du behöver praktisk belysning.  Tekniskt: Urn taklampa har 4 st lamphållare (sockel) och använd ljuskälla med Gu10-sockel. Använd max 4x35 wat
 • Focus rondell (Antikmässing)

  Focus rondell (Antikmässing)
  Takspotlight i antikborstad mässing och med tre riktbara spottar.Ljuskälla ingår ej.

Sätta infällda spotlights i taket

Infällda spotlights i ett tak görs enklast vid nybyggnation eller sänkning av befintligt tak. Att montera in spotlights i ett redan befintligt tak är desto knepigare med kabeldragning osv. De nya tunna LED-spots som finns kräver ju dock väldigt liten taksänkning.

Spotlights i badrum

Spots i ett våtrum som dusch eller badrum kräver rätt IP-klassning på lamporna. De måste klara av den fuktiga luften i rummet och spotlightsen som sitter rakt ovanför eller i närheten av duschen är det ännu hårdare krav på eftersom där kan det stänka vatten rakt på. OBS! Installationer av fasta elanläggningar ska utföras av behörig elektriker.

Takskena för spotlampor

En smart lösning om man vill kunna flytta ljuset och ljusbilden i ett rum är att använda sig av takskenor. Det finns färdiga lösningar med spotlights och takskena där varje spot går att dra och placera lite olika. Ett sådant system är till exempel Maytoni Track som har skenor i lite olika färger.