Spotlights

I rum där man behöver eller vill ha starkt ljus är spotlights ett snyggt val. Spotlights kan vara infällda i taket och ge ett brett riktat ljus, eller så kan det vara lampor fästa på en skena och där ljuset kan riktas. Ett av de vanligaste ställena i hemmet för spotlights är nog i taket i badrummet. Ett tips är att bygga in dimmerfunktion. Då kan man reglera ljusstyrkan beroende på vilket aktivitet man gör i rummet.

Populärt inom spotlights

 • Fyllnadsring för inbyggda spotlights i rostfritt stål - Set om 3

  Fyllnadsring för inbyggda spotlights i rostfritt stål - Set om 3
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable För alla som har ett större hål i taket än de flesta infällda fläckar, har vi denna rostfritt stål distansring. Mått: 75 mm / 130 mm. Nu ännu billigare som en uppsättning av 3!
 • Artemis 2 LED (Vit)

  Artemis 2 LED (Vit)
  Lite större spotlight i ren aluminium och i en snygg mattvit finish. Riktbar och fullt dimbar med en elektronisk dimmer. Integrerad transformator i takfästet och ansluts med vanlig 220V sladd.Levereras komplett med LED ljuskällor G53 9W 3000K.
 • Artemis 3 LED (Vit)

  Artemis 3 LED (Vit)
  Lite större spotlight i ren aluminium och i en snygg mattvit finish. Riktbar och fullt dimbar med en elektronisk dimmer. Integrerad transformator i takfästet och ansluts med vanlig 220V sladd.Levereras komplett med LED ljuskällor G53 9W 3000K.
 • Barcelona spotlight rondell (Vit)

  Barcelona spotlight rondell (Vit)
  Takspotlight med riktbara spottar som ger ordentligt med ljus. Detaljer i borstat stål.Enkel uppsättning på takkrok.Ljuskälla ingår ej.

Fler tips på spotlights

 • Rolet 2-spot (Svart)

  Rolet 2-spot (Svart)
  Rolet är en spännande taklampa som är skapad i en industriell stil med grova, råa och utstickande detaljer. Lampan är tillverkad av metall, har en finish i sandsvart och består av två stycken spotlights som går att vrida och rikta dit det önskas. Detta ger rummet en funktionell allmänbelysning, men ger också möjligheten att bestämma var i rummet ljuset ska falla. Denna variant passar perfekt till att belysa något specifikt i rummet, men också till mindre rum såsom en garderob, entré eller hall. Rolet finns i flera varianter. Ljuskällor ingår ej.
 • EXPAND - Starter - Ceiling - Steel

  EXPAND - Starter - Ceiling - Steel
  Startkabel för takanslutning av Expand-spotlight. Med kopplingsbox och 3m kabel.
 • Pallo spotlight (Brun)

  Pallo spotlight (Brun)
  Pallo med två spotlights imponerar med sin enkla elegans. Armaturen består av bronsfärgad metall med skärmar av glas i rökfärgad ton och kan riktas efter egna önskemål. Placera förslagsvis i hallen, kontoret eller sovrummet.Pallo finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • Gabon Spot

  Gabon Spot
  Gabon är en modern och stilren spotlight av glas och metall. Dem rörliga spottarna gör att lampan passar perfekt i köket eller hallen. Glaskupornas diameter: 69mm Ljuskällor ingår ej. OBS! Använd små E14 ljuskällor Gabon finns även i andra varianter
 • Griddy spotlight (Svart)

  Griddy spotlight (Svart)
  Griddy med tre spotlights imponerar med sitt moderna och unika utseende. Lampan består av svart och vit metall med detaljer av ett svart hamnrep. Placera förslagsvis i hallen, vardagsrummet eller sovrummet.Griddy finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • Alid spotlight (Grå)

  Alid spotlight (Grå)
  Trots det enkla utseendet kan denna infällda spotlight i Alid-serien skapa ett fantastiskt ljus i hemmet. Materialet är opal akryl och alluminium i matt nickel. Den integrerade LED-lampan på 18W ger ett ljus på 1200 lumen och 3000K. Ljuskälla ingår.
 • Carmen Wood Spot

  Carmen Wood Spot
  Carmen är en elegant spotlight med en industriell design, gjord av metall och trä. Dem rörliga spottar gör den perfekt för placering i hallen eller köket, och den blir även en smyckande detalj med sitt unika utseende. Ljuskällor ingår ej. Rekommenderas att använda GU10 reflektorlampa. Carmen finns även i andra varianter.
 • Gusto (Vit)

  Gusto (Vit)
  Gusto är både praktisk och riktigt snygg! Det är en taklampa som har fyra stycken riktbara spotlights. Den har en mattvit finish och är dessutom utrustad med integrerad LED-belysning som sprider ett bra och varmvitt ljus i ditt hem.Hängs enkelt på takkrok och går att dimra med en elektronisk dimmer.Integrerad LED-belysning 
 • Spotlight Artic - Svart/stål

  Spotlight Artic - Svart/stål
 • EXPAND - E27 - 50cm - Steel

  EXPAND - E27 - 50cm - Steel
  Expand är vår serie med påbyggnadsbara tak- och väggspotlights. Med Expand sätter du lätt belysning på de ytor du vill. Skenan på 50cm kan enkelt byggas vidare med ytterligare skenor. Två riktbara huvuden med E27-sockel. Till skenan finns två val av anslutning: startkabel med kopplingsbox för fast installation eller startkabel med väggk
 • Mitchley Rondell 3L

  Mitchley Rondell 3L
  Mitcley är en modern spotlight med en industriell design, gjord av stål. Den rörliga skärmen gör att du kan belysa precis det som önskas, det blir även en snygg inredningsdetaj med sin design. Placera förslagsvis i sovrummet, hallen eller köket. Ljuskällor ingår ej.
 • Porto taklampa - Svart

  Porto taklampa - Svart
 • Takspotlight 4 mini LED (Svart)

  Takspotlight 4 mini LED (Svart)
  Takspotlight med riktbara spottar och med dimbara LED-lampor (utbytbara) som ger ett varmvitt ljus motsvarande cirka 35W halogen.
 • Galance 4-spot (Svart)

  Galance 4-spot (Svart)
  Galance är en härlig serie med lampor som uttrycker både skönhet och glamour i hemmet. Denna varianten har en takplatta i svartlackad metall som bär på fyra stycken spotlights, var och en med svarta skärmar i textil. Dessa skärmar är vackert mönstrade och släpper igenom ett ljus som både är funktionellt och dekorativt. De fyra spottarna är vrid- och riktbara efter eget behov, vilket ger möjligheten att välja var ljuset ska falla, samtidigt som rummet får en fin allmänbelysning. Lampan är skapad i en modern och hemtrevlig look som passar i de flesta rum och interiörer.Galance finns även i andra varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Spotlight Rollo - Vit

  Spotlight Rollo - Vit
 • Uppsättning av 3 infällda spotlights stål inkl LED IP44 - Relax LED

  Uppsättning av 3 infällda spotlights stål inkl LED IP44 - Relax LED
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable, Shallow recessed light Denna Relax LED är en supersnygg infälld plats. Utförd i en slank och borstad stålfärg. Platsen är universellt tillämplig eftersom den inte är så stor. Detta gör det enkelt att installera i nästan alla tak. En enda fläck har en diameter på 8,8 cm. Installationens mått: ett djup på 3,5 cm och en diameter på 7,5 cm. Eftersom lampan är lutbar kan du bestämma var du lyser ljuset. Observera: dessa kan inte dimmas och är därför riktigt lämpliga för funktionell grundbelysning i huset! Med ett IP -värde på IP44 är lampan också bra motståndskraftig mot fukt och därför idealisk för placering i badrummet. Detta set är endast tillgängligt per 3 st. Relax LED är utrustad med en inbyggd LED-modul med 1050 lumen, 3000 Kelvin och 12 Watt. Sammantaget en perfekt passande infälld plats för alla!
 • Leon 2-spot (Svart)

  Leon 2-spot (Svart)
  Leon är en praktisk och funktionell taklampa som passar lika bra i det moderna hemmet såväl som i mer industriella miljöer. Denna varianten är försedd med 2st vrid- och riktbara spotlights som fungerar lika bra till allmänbelysning som att belysa specifika föremål eller delar av rummet. Den är tillverkad av metall och har en matt finish. Koppla lampan till en dimmer för att tona ner ljuset och ställa in önskad ljusstyrka.Leon finns även i andra varianter.Finns i färgerna svart och vit.Ljuskällor ingår ej.
 • Aura LED infälld spotlight

  Aura LED infälld spotlight
  Aura LED infälld spotlight är gjord av plast med en mattsvart kant med en diameter på 114mm. Armaturen har integrerad LED med ljustemperatur på 3000K, vilket motsvarar varmvitt ljus. Detta skapar en lugnande och mysig atomfär i rummet. Håldiameter: 13cmMonteringsdjup: 5cm
 • Alpha Spotlight takmodell rund - Vit

  Alpha Spotlight takmodell rund - Vit
 • Athena LED rondell dimbar (Svart)

  Athena LED rondell dimbar (Svart)
  Riktbar spotlight med högkvalitativa LED-lampor som ger ett fint varmvitt ljus på 35W styck. Mattsvart med mässingsdetaljer. Riktbara spottar.Fullt dimbar.
 • Sorel downlight (Vit)

  Sorel downlight (Vit)
  Sorel är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium.Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Integrerad LED på 7W, med 490Lm och 3000K varmvitt ljus. Sorel finns även i andra varianter.
 • Clever Connect Mike spotlight (Vit)

  Clever Connect Mike spotlight (Vit)
  Serien Clever Connect ger vacker och praktisk möbelbelysning i ett system där armaturer och tillbehör går att kombineras fritt med varandra och är enkla att installera. Mike är en spotlight som monteras uppe på skåp och skapar fantastiska och behagliga ljuseffekter. Alla lampor i Clever Connect är dimbara, vilket ger möjligheten att ställa in önskad belysning helt efter eget önskemål. Systemet är också utrustat med integrerad LED-belysning som går att justera från varmvitt ljus till dagsljus, också helt beroende på vad som passar. Kabellängden är även obegränsad, så att systemet kan utvecklas oändligt.Fjärrkontroll ingår ej.Integrerad LED-belysning.
 • Petunia 3-spot (rak) (Svart)

  Petunia 3-spot (rak) (Svart)
  Petunia är en stilren och funktionell taklampa som ger ett bra belysning till hemmets alla rum. Den är tillverkad av metall och består av tre stycken rikt- och vridbara spotlights. Dessa spotlights ger möjligheten att tillföra en bra allmänbelysning, men också att belysa och framhäva specifika delar och detaljer i rummet. Skärmarna har en guldig insida, vilket ger tuffa kontraster och bidrar till en varmare ljusspridning.Petunia finns även i andra varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Tod spot (Vit)

  Tod spot (Vit)
  Tod är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium. Ljuskällorna ger en fin och bra ljusspridning neråt. Spotlightsen går att vinkla. Placera förslagsvis i hallen eller köket. Ljuskällor ingår ej. Tod finns i fler varianter.
 • Troy spotlight (Svart)

  Troy spotlight (Svart)
  Troy med fyra riktbara spotlights imponerar med sin kombination av fantastiska material. De fyra cylinderformade skärmana är fästa på två raka metallarmar och är helt täckta av svart sammet. Med den guldfärgade insidan bryter ljuset underbart igenom och gör denna spotlight till ett riktigt blickfång. Placera förslagsvis i kontoret, hallen, eller sovrummet.Troy finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • GUSTO (Svart)

  GUSTO (Svart)
  Gusto är en stilren och exklusiv taklampa som har fem stycken riktbara spotlights i olika längder. Lampan är utrustad med LED-belysing som sprider ett varmvitt och bra ljus. Passar lika bra i köket som i hallen. Gusto är tillverkad i metall och kommer i två utföranden. Integrerad LED-belysning.
 • Rider Spot

  Rider Spot
  Rider är en spotlight med industriell design och som blir fokuspunkten i rummet. Gjord av metall i en skinande svart färg som ger den sitt unika utseende. Dem rörliga spottarna gör att lampan passar perfekt i hallen eller köket. Ljuskällor ingår ej. Rider finns även i andra varianter.
 • Gozzano spot (Svart)

  Gozzano spot (Svart)
  Gozzano är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Spotlighten går att vinkla. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Ljuskälla ingår ej. Gozzano finns i fler varianter.
 • San Carlo taklampa (Flerfärgad)

  San Carlo taklampa (Flerfärgad)
  San Carlo öppnar upp för lek och bus i barnummet med ett härligt piratskepp och dess besättning som är ute på svindlande äventyr. Lampan är tillverkad av färgat trä/stål och ger en härlig färgklick till interiören. Den är försedd med tre stycken svartlackade spotlights som ger ett funktionellt och bra ljus och som dessutom är riktbara, vilket inte bara ger en bra allmänbelysning, utan ger också möjligheten till att belysa och framhäva specifika delar av rummet. På bilden används opalvita globlampor i armaturen.Ljuskällor ingår ej. 
 • Artic 3-spot rak LED (Mässing/guld)

  Artic 3-spot rak LED (Mässing/guld)
  Artic är en taklampa som både är praktisk, smidig och diskret. Dess enkla och rena design gör att den passar in i de flesta interiörer utan att utmärka sig allt för mycket. Artic är utrustad med tre stycken LED-lampor som sprider ett varmvitt ljus (3000K) och dessutom är dimbara. Perfekt för att kunna ställa in önskad atmosfär i rummet när det önskas. Alla tre spotlightsen är vrid- och riktbara efter eget behov. Lampan passar lika bra till att belysa köket som sovrummet eller vardagsrummet och ger ett bra och arbetsamt ljus till hela rummet. Finns i färgerna svart, vit och mässing.LED-lampor ingår (utbytbara).
 • Pillar spotlight (Svart)

  Pillar spotlight (Svart)
  Pillar/Nero är en snygg och exklusiv spotlightserie i otroligt fin finish från Massive. Denna varianten med en enkel spot som är vippbar. En mycket bra och högkvalitativ taklampa.Ljuskälla ingår ej.
 • Float spotlight (Vit)

  Float spotlight (Vit)
  Float är en 1-lågig vit spotlight, där ramen effektfullt ligger utanför ljuskällan. Denna spotlight passar inbyggnadshål med mått 17 x 17 cm samt ett inbyggnadsdjup på 12 cm.
 • Cappuccino spotlight (Grå)

  Cappuccino spotlight (Grå)
  Denna exklusiva LED-spotlight från Cappuccino-serien kännetecknas av sin vackra design och högkvalitativa utförande. Armaturen är utrustad med tre spotlights som avger ett vitt ljus på 3000K där ljuset upplevs mycket behagligt. Spotlighten är tillverkad av metall i nickelmatt färg och sätter en modern accent till hemmet. Den justerbara funktionen på dessa spottar är praktisk då man själv kan välja vart ljuset ska riktas efter sina egna önskemål. Livslängd: 30.000 timmar Ljuskälla ingår.
 • ARES 3-SET - Bath

  ARES 3-SET - Bath
   Downlights som är utbyggbara upp till 6 spottar (påbyggnadsspot art. nr. 106216). Godkända för badrum med IP-klass 44. Tekniskt: Spotlighterna har fast LED-belysning om 3,6W. Dimbar. Försänkt ljuspunkt. Spridningsvinkel 60 grader. 255 lumen. 3000K Energiklass A+. Borrhål: 70mm.
 • HYSSNA LED

  HYSSNA LED
   Kromad taklampa med fem spotlights. Samtliga ljuskällor är utbytbara och ställbara för att lätt kunna anpassas till rummet. Vi rekommenderar: Vinkla spotlightsen och belys hemmets ting. Tekniskt: Lampan kräver ljuskälla GU10, max 50W. Glödlampor ingår.
 • Delhi spotlight

  Delhi spotlight
  Delhi är en smakfull spotlight , tillverkad av metall med finish i antik nickel samt en snygg detalj i trä. Den passar in perfekt i ett rustikt eller industriellt hem, men också som en spännande kontrasterande detalj i den moderna interiören. Ljuskällor sitter dolt bakom skärmen, vilket gör att det sprids ett indirekt och mycket fint ljus nertill när lampan är tänd. Ljuskällor ingår ej. Finns även som pendel och golvlampa.
 • MIB Taklampa

  MIB Taklampa
  MIB-serien har utökats med en elegant och minimalistisk spotlight för takmontering. Spotten har utvecklats för att monteras direkt över eluttaget i taket. Därför har lampan ingen av/på-knapp – den styrs av din kontakt på väggen. Det eleganta och justerbara lamphuvudet kan riktas dit där du behöver ljus. Den vackra och enkla designen ger ett minimalistiskt uttryck och passar in i många stilar och inredningssammanhang. MIB-serien är designad av Bønnelycke MDD.
 • Powerspot 21cm Solcell (Svart)

  Powerspot 21cm Solcell (Svart)
  Praktisk solcellsspotlight som får sin energi från solen och ger ett varmvitt och behagligt ljus när mörkret faller. Den levereras med ett smart spjut som ger möjligheten att fästa spotten i jorden, mellan plattorna eller i trädgårdslandet. Armaturen gör det enkelt att dekorera och belysa trädgården, helt utan kablar eller strömtillförsel. Tillverkad av högkvalitativ plast.1st laddningsbart batteri ingår. Lyser i ca 5 timmar.
 • Nova Plus ZigBee Coin RGBW LED

  Nova Plus ZigBee Coin RGBW LED
  Ett 3-pack spotlights i attraktiv design och riktbar ljuskälla. . · Kompatibel med övriga smarta hem med Zigbee 3.0 teknologi. · Integrerad LED 6w. · Borstat stål · 230V· Dimbar i styrka och färg (RGBW teknik) och temperatur (2700K-6500K)
 • Spotlight Pilot 4 Vit

  Spotlight Pilot 4 Vit
  Modern lampa med fyra riktbara spotar. Sprider ett ordentligt ljus som enkelt kan riktas mot väggar eller varför inte dina tavlor för att skapa ett bra allmänljus. Eftersom lampan är dimbar med rätt&hellip:
 • Vuoro Track Lighting (Vit)

  Vuoro Track Lighting (Vit)
  Track Vuoro är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium och plast. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger ett fint, starkt och riktat ljus. Integrerad LED på 40W, med 3500Lm och 3000K varmvitt ljus. Ej dimbar. Vuoro finns i varianter. Kombinera med Maytoni's skena.
 • Spotlight Artic - Matt mässing

  Spotlight Artic - Matt mässing
 • Hermine spotlight (Svart)

  Hermine spotlight (Svart)
  Hermine med tre spotlights imponerar med sin moderna och industiella design. Lampan är tillverkad av svart metall med räfflade detaljer. Placera förslagsvis i hallen, vardagsrummet eller sovrummet.Hermine finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • Ovo downlight (Svart)

  Ovo downlight (Svart)
  Ovo är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Den utanpåliggande spotlighten går även att justera i vinkel. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Integrerad LED på 9W, med 740Lm och 3000K varmvitt ljus. Ovo finns även i andra varianter.
 • GU10 5W Adore Hue Spot Rund Vit 3X

  GU10 5W Adore Hue Spot Rund Vit 3X
  Philips Hue Adore är en serie med smarta badrumsarmaturer som är del av ekosystemet Hue. Denna spotlight med tre justerbara huvuden fungerar perfekt i medelstora till stora badrum där belysning över spegeln behövs. Kommer med tre inkluderade White ambiance GU10-ljuskällor som kan ändra ljuset från en energigivande kall nyans av vitt ljus till en mer varm och avslappnande nyans av gult ljus.
 • Decca 4-spot (Svart)

  Decca 4-spot (Svart)
  Decca är en iögonfallande taklampa som ger ett bra ljus till interiören samtidigt som den erbjuder fina och varma kontraster till inredningen. Lampan är tillverkad av metall och består av 4st riktbara spotlights som går att vinkla dit det önskas. Detta är optimalt för att dels ge rummet en bra allmänbelysning, men också för att kunna bestämma vart i rummet som ljuset ska falla. Dessa spottar sitter fast på två robusta träbalkar som skapar härliga och mjuka kontraster mot den annars hårda metallkonstruktionen. Lampan har en finish i svartstål.Ljuskällor ingår ej. 
 • Maytoni Track pendel (Vit)

  Maytoni Track pendel (Vit)
  Modern och elegant pendel som ska kombineras med Track skensystem från Maytoni. Denna spotlight är tillverkad av pulverlackad aluminium och går genomgående i samma färg, vilket skapar ett mycket rent och behagligt intryck. Den ger ett bra och funktionellt ljus när den är tänd, dels nedåt men också runtomkring lampan. Placera över både matsalsbordet och köksön och koppla gärna på flera pendlar på samma skena för att uppnå önskat resultat.Finns i svart och vitt.Ljuskälla ingår ej.
 • Nova LED Infälld

  Nova LED Infälld
  spotlight i attraktiv design och riktbar ljuskälla · Ensam spotlight - finns att köpa som 3-pack. · Integrerad LED. · Aluminium. · 230V· Ej dimbar · 2700K
 • Costello spotlight mattsvart Global 1-fas GU10

  Costello spotlight mattsvart Global 1-fas GU10
  Med Global 1-fas system kan du skräddarsy din belysning efter behov och tycke. Costello är en tidlös och nätt spotlight. Sockel GU10. 5,5 watt. IP20. A++-A. Skena, matningsdel och ändavslut till spotlight beställs separat. Dimbar. Ljuskälla ingår ej. Höjd 16,5, längd 11,5cm och diameter 6,3cm. Passar till Global 1-fas skena. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Maha spotlight (Svart)

  Maha spotlight (Svart)
  Maha med fyra riktbara spotlights kombinerar svart metall med grafitfärgat trä och passar perfekt i den moderna inredningsstilen. Placera förslagsvis i hallen, vardagsrummet eller sovrummet.Maha finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • Cosimo spot (Vit)

  Cosimo spot (Vit)
  Cosimo är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av gips. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis flera på rad längs med en korridor, eller flera i grupp i ett större rum. Ljuskälla ingår ej. Cosimo finns i fler varianter.
 • 15W Lily Xl Hue Lv Spike Svart

  15W Lily Xl Hue Lv Spike Svart
  Philips Hue Lily XL är den större versionen av lågvoltsspotlighten Lily för utomhusbruk, med en White and color ambiancee LED-modul som kan kontrolleras trådlöst. Skapa ljusscheman så att ljuset sätts på och stängs av på bestämda tider, eller kontrollera all din belysning samtidigt med själv av dina smarta enheter. Lily har, precis som alla produkter inom färgkategorin, tillgång till 16 miljoner nyanser av färgat ljus så att du alltid kan skapa den perfekta atmosfären som du söker vid dina olika stunder. Detta baskit innehåller 3 spotlights, ett nätaggregat på 40W, en T-kopplare och en förlängningskabel.

Bygga in spotlights i taket

Inbyggda spotlights i ett tak görs enklast vid nybyggnation eller sänkning av befintligt tak. Att montera in spotlights i ett redan befintligt tak är desto knepigare med kabeldragning osv. De nya tunna LED-spots som finns kräver ju dock väldigt liten taksänkning.

Spots i ett våtrum som dusch eller badrum kräver rätt IP-klassning på lamporna. De måste klara av den fuktiga luften och ovanför eller i närheten av dusch är det ännu hårdare krav. OBS! Installationer av fasta elanläggningar ska utföras av behörig elektriker.