Spotlights

I rum där man behöver eller vill ha starkt ljus är spotlights ett snyggt val. Spotlights kan vara infällda i taket och ge ett brett riktat ljus, eller så kan det vara lampor fästa på en skena och där ljuset kan riktas. Ett av de vanligaste ställena i hemmet för spotlights är nog i taket i badrummet. Ett tips är att bygga in dimmerfunktion. Då kan man reglera ljusstyrkan beroende på vilket aktivitet man gör i rummet.

Populärt inom spotlights

 • Fyllnadsring för inbyggda spotlights i rostfritt stål - Set om 3

  Fyllnadsring för inbyggda spotlights i rostfritt stål - Set om 3
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable För alla som har ett större hål i taket än de flesta infällda fläckar, har vi denna rostfritt stål distansring. Mått: 75 mm / 130 mm. Nu ännu billigare som en uppsättning av 3!
 • Artemis 2 LED (Vit)

  Artemis 2 LED (Vit)
  Lite större spotlight i ren aluminium och i en snygg mattvit finish. Riktbar och fullt dimbar med en elektronisk dimmer. Integrerad transformator i takfästet och ansluts med vanlig 220V sladd.Levereras komplett med LED ljuskällor G53 9W 3000K.
 • Barcelona spotlight rondell (Vit)

  Barcelona spotlight rondell (Vit)
  Takspotlight med riktbara spottar som ger ordentligt med ljus. Detaljer i borstat stål.Enkel uppsättning på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Infälld spotlight svart roterbar och lutbar trimlös 2-ljus - Oneon 2

  Infälld spotlight svart roterbar och lutbar trimlös 2-ljus - Oneon 2
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Entirely recessed light Denna Oneon 2 Trimless är den perfekta infällda platsen. Denna armatur är trimmfri. Det innebär att det inte finns någon ytterkant runt armaturen och du kan därför bearbeta denna armatur perfekt och utan ramar i taket. Som ett resultat verkar taket fortsätta och belysningen är en del av helheten. Fläcken har en längd på 18,8 cm och en bredd på 8,8 cm. Du monterar ramen på gipsskivan. Detta är justerbart och kan förinställas till korrekt tjocklek på stuckaturskiktet så att kanten är i linje med stuckaturen. Ramen kan också monteras upp till 3 cm utanför taket. Var uppmärksam! Instucramens höjd är 10 cm. När detta är klart kan du enkelt klicka på fixturen och sedan på de två GU10-ljuskällorna med högst 50 watt (dessa måste beställas separat). De två ljuskällorna kan lutas separat. Så du kan bestämma var ljuset lyser. Och om du vill ha kul på kvällen kan du också dimma dessa platser med en extern dimmer (dimmer ingår inte). Denna infällda plats är tillverkad i svart vilket ger en fin kontrast mellan taket och belysningen. En perfekt infälld plats för grundbelysning i köket, vardagsrummet eller sovrummet. 188 mm x 88 mm x 81 mm

Fler tips på spotlights

 • Zero Track, Vit 3m

  Zero Track, Vit 3m
  Zero Track Vit 3m från Flos. Lågvoltsskena 24V med en längd på 3 meter och går att kombinera med stilrena Zero spotlights. Flos Zero Track finns i mängder av utföranden, bygg ihop en personlig helhetslösning&hellip:
 • Lea Spot (Krom)

  Lea Spot (Krom)
  Lea är en modern spotlight med en stilren design, gjord av metall och glas. Ljuskällorna som omfångas av de dekorativa och rörliga skärmarna ger en fin och bra ljusspridning. De två armarna går också att justera i vinkel.Placera förslagsvis i hallen, köket eller sovrummet. Utbytbara ljuskällor ingår. Fungerar endast med E14 päronlampor. Lea finns i fler varianter.
 • Xyrus 4-spot (Svart)

  Xyrus 4-spot (Svart)
  Xyrus är enkel, diskret och elegant - perfekt till den som vill ha ett bra ljus och utan att lampan drar till sig för mycket uppmärksamhet. Denna varianten är försedd med 4st vrid- och lutbara spotlights som fungerar lika bra till allmänbelysning som att belysa specifika föremål eller delar av rummet. Lampan är även försedd med integrerad LED-belysning som har en dim-to-warm-funktion, vilket ger möjligheten att justera färgtemperaturen från varmt ljus till kallt. Den är tillverkad av aluminium och har en matt finish. Koppla lampan till en dimmer för att tona ner ljuset och ställa in önskad ljusstyrka.Xyrus finns även i andra varianter.Finns i färgerna vit och svart.Ljuskällor ingår.Information om ljuskälla:Går att dimra från varmgult till varmvitt ljus (2200K - 3000K).
 • Downlight Core Smart 45° Kit Vit 3000K

  Downlight Core Smart 45° Kit Vit 3000K
  Downlight Core Smart 45° Kit Vit 3000K från Hide-a-lite. Vår exklusiva accentarmatur Core Smart som komplett kit med tre armaturer och ett dimbart drivdon. Integrerad snabbplint för förenklad och&hellip:
 • Markspot 230V LED 1W (Aluminium)

  Markspot 230V LED 1W (Aluminium)
  Markspotlight fyrkantig i silver med integrerad LED på 1W. Tänkt som dekoration och ej för att lysa upp träd eller liknande. Ansluts med vanlig 220V kabel. Varmvitt ljus.Ljuskälla ingår.
 • Pluto Spot (Metall)

  Pluto Spot (Metall)
  Pluto är en modern spotlight med en stilren design, gjord av metall och plast. De integrerade ljuskällorna som sitter i de rörliga spotlightsen ger en fin och bra ljusspridning. De två armarna går även att justera i vinkel. Placera förslagsvis i köket, hallen eller sovrummet. Integrerad LED på 20W med 500Lm per lampa och 3000K varmvitt ljus. Lampan har även installerad 3-stegs dimmer som fungerar med vanlig väggströmbrytare. Går ej att kombinera med väggdimmer. Pluto finns i fler varianter.
 • Key 3-spot (Vit)

  Key 3-spot (Vit)
  Key taklampa som är utrustad med tre stycken vrid- och justerbara spotlights. Perfekt om man ska rikta ljuset på speciella punkter.Ljuskällor ingår ej.
 • Tent 1 spot (Vit)

  Tent 1 spot (Vit)
  Tent är en stilren spotlight som garanterat blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Lampan är tillverkad av högkvalitativ stål och består av en marmormönstrad spot. Placera förslagsvis flera på rad i hallen eller i köket. Tent finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • Günther spotlight (Grå)

  Günther spotlight (Grå)
  Günther är en svart spotlight gjord av metall som imponerar med sin antika och rustika design. Detaljerna av naturligt trä gör denna lampan passande för lantlig inredningsstil. Placera förslagsvis över i hallen eller vardagsrummet. Günther finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår ej.
 • Cosa 30 LED kallvit (10st) (Borstat stål)

  Cosa 30 LED kallvit (10st) (Borstat stål)
  Cosa är en serie med spotlights för inbyggning som är lämpliga för både inomhus- och utomhusbruk. Dessa spotlights är IP44-klassade och anpassade för att klara av vattenstänk, fukt och mindre dammpartiklar. Lamporna är försedda med integrerad LED-belysning som ger ett kallvitt ljus (6500K) och är väldigt energisparande. Dessa armaturer är tillverkade av metall, har en finish i rostfritt stål och ett skyddande glas över ljuskällan.Integrerad LED-belysning.Övrig info:Utskärning för installation: 12mm i diameter.Installationsdjup: min. 50mm.Seriekoppling: 10m kabel från transformatorplugg till första armatur. Varje armatur har en anslutningskabel på 120cm och en anslutningsdel på 3cm för att ansluta nästa armatur.
 • Regal spotlight mässing Global 1-fas GU10

  Regal spotlight mässing Global 1-fas GU10
  Med Global 1-fas system kan du skräddarsy din belysning efter behov och tycke. Regal är en rå armaturserie med smideskänsla. Regal har ett karaktäristiskt utseende och tillsammans med möjligheten att välja mellan olika ljuskällor får du ett egenartat utseende. Sockel E27. 40 watt. IP20. A++-E. Skena, matningsdel och ändavslut till spotlight beställs separat. Dimbar. Ljuskälla ingår ej. Höjd 10,5cm och diameter 4,4cm. Passar till Global 1-fas skena. Designer Joakim Fihn. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Fiastra spot 6 (Svart)

  Fiastra spot 6 (Svart)
  Fiastra är en vacker spotlight i industriell design, tillverkad av antikmässing och svartlackerad metall. Denna varianten består av 6st vridbra spottar som omfångas av en gallerformad skärm. Använd med fördel dekorativa ljuskällor i Fiastra för finast resultat. Placera förslagsvis i hallen eller i sovrummet. Fiastra finns även i flera andra varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Bana spotlight (Vit)

  Bana spotlight (Vit)
  Bana med två spotlights imponerar med en kombination av moderna inslag och en retrolook. Lampan är gjord av vit metall och trä med skärmar som består av böjda trådnät. Placera förslagsvis i hallen, köket eller sovrummet. Bana finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Levereras med on/off-strömbrytare som sitter placerad på väggfästet. Ljuskälla ingår ej.
 • Spacid Spot (Mattsvart)

  Spacid Spot (Mattsvart)
  Spacid är en spotlight med en industriell design, gjord av metall. Dem rörliga spottarna gör att lampan passar bra i hallen eller köket, och blir även en smyckande detalj med sina dekorativa skärmar. Ljuskällor ingår ej. Rekommenderas att använda E14 päronlampa eller kronljus. Spacid finns även i andra varianter.
 • Global Trac PRO svart T-skarv

  Global Trac PRO svart T-skarv
  Svart T-skarv till Global Trac PRO frå:n Belid. Global trac PRO ä:r ett 3-fassystem som ofta anä:nds i professionella miljö:er så:som museer, konstgallerier, gallerior och butiker.
 • Nova mini Plus Coin EasyDim LED Infälld (Järn)

  Nova mini Plus Coin EasyDim LED Infälld (Järn)
  3-pack mini spotlight i attraktiv design och riktbar ljuskälla. · Ensam spotlight finns att köpa. · Integrerad LED 4,2w. · Bortstat stål · 230V, IP23. · Dimbar med extern dimmer · Har du ingen dimmer? koppla “92976” till din vanliga väggströmbrytare för att kunna dimra en obegränsat lång serie av “Nova mini” i olika steg.
 • Treo spotlight (Svart)

  Treo spotlight (Svart)
  Treo är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium.Ljuskällan ger ett fint, starkt och riktat ljus. Spotten går att vinkla.Placera förslagsvis flera i rad längs en korridor eller flera i grupp i ett större rum. Går att montera både på vägg och tak.Integrerad LED på 13W, med 1400Lm och 4000K vitt ljus.Treo finns även i andra varianter.
 • Justerbar Skarv 1-fas Svart

  Justerbar Skarv 1-fas Svart
  Justerbar Skarv 1-fas Svart från Hide a lite. Ett mångsidigt skensystem för Hide a lite's 1-fasprodukter, tracklights och pendlade armaturer, där varje del säljs separat för att passa dina behov&hellip:
 • Global Trac PRO svart skarvstycke

  Global Trac PRO svart skarvstycke
  Svart skarvstycke till Global Trac PRO frå:n Belid. Global trac PRO ä:r ett 3-fassystem som ofta anä:nds i professionella miljö:er så:som museer, konstgallerier, gallerior och butiker.&hellip:
 • Coco Taklampa - Svart/mässing - Spotlights, Taklampor

  Coco Taklampa - Svart/mässing - Spotlights, Taklampor
 • Alpha rondell (Antikmässing)

  Alpha rondell (Antikmässing)
  Alpha rondell är en spotlight i snygg antikmässing finish. Den har riktbara spottar och hängs enkelt på takkrok. Perfekt om du vill tillföra bra ljus till rummet, men inte vill att lampan ska sticka ut allt för mycket.Ljuskälla ingår ej.
 • Vesta 3B spotlight (Vit)

  Vesta 3B spotlight (Vit)
  Vesta är en vacker spotlight som garanterat hamnar i blickfånget och blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Lampan är tillverkad i vitlackerad stål och består av 3st spotlights. Varje spotlight har en detalj i mässing vilket ger dels lampan en modern touch men skapar också snygga kontraster mot den vita finishen. Använd med fördel dekorativa ljuskällor för finast resultat. Placera lampan förslagsvis i hallen, sovrummet eller i köket.Vesta finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskällor ingår ej.
 • Lava Spot

  Lava Spot
  Lava en lantlig spotlight tillverkad av metall i en snygg matt kopparfärg. Lampans 2 spotlights är alla vrid - och justerbara så att du kan belysa det du önskar i rummet. Ljuskällor ingår ej.
 • Esca spot (Vit)

  Esca spot (Vit)
  Esca är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium och akryl. Ljuskällan som omfångas av den vita skärmen ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Ljuskälla ingår ej. Esca finns i fler varianter.
 • Lup spot (Guld)

  Lup spot (Guld)
  Lup är en elegant spotlight i en satin guld finish. Den är tillverkad av metall och är skapad i en modern och stilren design. Denna varianten är försedd med 4st vridbara spotlights som fungerar lika bra till allmänbelysning som att belysa specifika föremål eller delar av rummet. Placera förslagsvis i hallen eller i vardagsrummet. Lup finns i flera varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Philips Hue Runner White Ambiance 2 spot Vit

  Philips Hue Runner White Ambiance 2 spot Vit
 • Nova LED Coin step-dim Infälld (Järn)

  Nova LED Coin step-dim Infälld (Järn)
  3-pack potlight i attraktiv design och riktbar ljuskälla - pefekt till dig som saknar dimmer. · Ensam spotlight - finns att köpa som 3-pack. · Integrerad LED. · Borttat stål. · 230V· Dimbar i tre steg med hjälp av vanlig strömbrytare · 2700K
 • Slv By Bellalite Skena 1-Fas 1M Mattsvart

  Slv By Bellalite Skena 1-Fas 1M Mattsvart
  1-fas strömskena från SLV by Bellalite Material: Aluminium Mått: L 100cm - B 3,5cm - H 1,8 cm Driftspänning: 230V Ledningsdiameter: 4 mm2 Belids/Maxels/Anetas och Halodesigns spotlights för 1-fasskena&hellip:
 • Bentoo (Vit)

  Bentoo (Vit)
  Bentoo är en högkvalitativ och modern spotlight som är tillverkad helt i aluminium. Den är liten och nätt i storleken men ger ett riktigt bra ljus till rummet den placeras i. Bentoo levereras med en GU10 LED-lampa som sprider ett behagligt ljus på 3000K. Lampans nätta storlek gör att den passar perfekt till att belysa en liten hall eller entré. För ett maffigare uttryck så kan man med fördel placera fler lampor i ett större rum för att belysa hela rummet. Tänk 3st i rad över en köksö, eller flera stycken som sitter symmetriskt i taket i det moderna vardagsrummet eller köket. Lampan är dimbar, så koppla den gärna till en dimmer för att ställa in önskad effekt och ljusstyrka i rummet. Finns i vit och grå.Ljuskälla ingår.
 • Lup spot (Guld)

  Lup spot (Guld)
  Lup är en elegant spotlight i en satin guld finish. Den är tillverkad av metall och är skapad i en modern och stilren design. Denna varianten är försedd med 2st vridbara spotlights som fungerar lika bra till allmänbelysning som att belysa specifika föremål eller delar av rummet. Placera förslagsvis i hallen eller i vardagsrummet. Lup finns i flera varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Global trac PRO takskena 3-fas, vit 2m

  Global trac PRO takskena 3-fas, vit 2m
  Global trac takskena till 3-fassystem från Belid. Här i färgen vit och med en längd på 2 meter. Bygg ditt egna skensystem tillsammans med spotlighten Tyson. Bredd 3,1 cm Längd 200 cm Höjd 3,2 cm&hellip:
 • Atom Downlight (Silver)

  Atom Downlight (Silver)
  Atom downlight är en lyxig, dekorativ och smyckande spotlight av metall och en ram i svart, krom eller vit. Placeras förslagsvis i sovrummet, hallen eller vardagsrummet, i sin ensamhet eller i grupp på rad. Går att justera vinkel. Armatur för fast installation. Finns i fler versioner. Ljuskälla ingår ej. 230V.
 • MIB Taklampa

  MIB Taklampa
  MIB-serien har utökats med en elegant och minimalistisk spotlight för takmontering. Spotten har utvecklats för att monteras direkt över eluttaget i taket. Därför har lampan ingen av/på-knapp – den styrs av din kontakt på väggen. Det eleganta och justerbara lamphuvudet kan riktas dit där du behöver ljus. Den vackra och enkla designen ger ett minimalistiskt uttryck och passar in i många stilar och inredningssammanhang. MIB-serien är designad av Bønnelycke MDD.
 • Philips LED GU10 Spot 50W 380lm Energiklass B

  Philips LED GU10 Spot 50W 380lm Energiklass B
  LED GU10 Spot 50W 380lm Energiklass B
 • Nova LED Infälld (Vit)

  Nova LED Infälld (Vit)
  spotlight i attraktiv design och riktbar ljuskälla - pefekt till dig som saknar dimmer.· Ensam spotlight - som komplement till " Nova Basic Set Rigid - 92984"· Integrerad LED 6,5w. Finns i mindre storlek· Mattvit· 230V, IP 44· Dimbar i tre steg med hjälp av vanlig strömbrytare· 4000K
 • Comet 4l (Svart)

  Comet 4l (Svart)
  Spotlight med fyra spotthuvuden som är riktbara. Stomme i krom och detaljer i svart.Ljuskälla ingår ej.
 • Sanna 230V 3000-4000K Singel (Vit)

  Sanna 230V 3000-4000K Singel (Vit)
  Sanna är en stilren, dimbar och energisnål downlight med möjlighet att rotera 360 grader. Denna spotlight har en ljusstyrka på 520 lumen och en ställbar färgtemperatur på 3000K/4000K. Sanna kommer i en lite mindre formfaktor med en diameter på 81mm. Med en IP65-klassning passar den lika bra i alla husets rum, både inne som ute och här finns också möjligheten att montera direkt mot isolering. Sanna finns i 1-pack och 3-pack och kommer i färgerna vitt och borstat stål.
 • Marupe spot (Svart)

  Marupe spot (Svart)
  Maraupe är en modern och stilren spotlight med en minimalistisk design, gjord av aluminium. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis flera på rad i en längre korridor eller flera i grupp i ett större rum. Ljuskälla ingår ej. Maraupe finns i fler varianter.
 • Flos Spotlight Find Me 0 Zero Track Mörkbrun Led 3,5W

  Flos Spotlight Find Me 0 Zero Track Mörkbrun Led 3,5W
  Spotlight Find Me till Zero Track skenan från Flos Längd 6,7 cm Bredd 2,4 cm Djup 2,4 cm Lågvoltsskena 24Volt Ljuskälla 3,5W - 163Lm - 2700K - 20 ° , ingår Typ av ljuskälla Integrerad LED Dimbar&hellip:
 • Cato 3 spotlight LED, mattsvart 22,5cm

  Cato 3 spotlight LED, mattsvart 22,5cm
  En både omtyckt och vacker takspot. Vi pratar självklart om Cato från Belid. Med sitt riktbara huvud och dess netta design. Finns i både LED och halogen. I ett flertal olika färger så som mattvit,&hellip:
 • Belid S6387 Regal Oxidgrå För 1-Fasskena Global Trac

  Belid S6387 Regal Oxidgrå För 1-Fasskena Global Trac
  S6387 Regal Spotlight för Gobal 1-fasskena från Belid Material: Metall Mått: H 10,5cm - Ø 4,4cm Ljuskälla: Max 40W E27, Ingår EJ Avsedd för nyare Global 1-fas skenor ENERGIKLASS: A++ - E
 • Paris spotlight

  Paris spotlight
  Paris är en klassisk spotlight som låter dig lysa upp precis rätta stället. Denna mattsvarta lampa kan enkelt kombineras med olika inredningsstilar. Glödlampa ingår ej. Kan endast installeras i taket.
 • PILOT (Vit)

  PILOT (Vit)
  Pilot takspot är en stilren och snygg taklampa med tre stycken riktbara spotlights. En riktig höjdare att placera i hallen eller köket där du har behov av ett bra och starkt ljus. Rikta enkelt spottarna efter eget önskemål. Den är tillverkad i metall och är tillgänglig i tre trendiga färger - något för alla smaker. Ljuskällor ingår ej.
 • Jesper spotlight (Svart)

  Jesper spotlight (Svart)
  Jesper är en rustik spotlight med en industriell design, gjord av metall. Ljuskällorna som omfångas av de rörliga skärmarna ger en fin och riktad ljusspridning. De två armarna går också att justera i vinkel. Placera förslagsvis i hallen, köket eller vardagsrummet. Utbytbar ljuskälla ingår. Jesper finns i fler varianter.
 • Terja 2-spot (Silver)

  Terja 2-spot (Silver)
  Teja är en praktisk och diskret taklampa som passar in lika bra i större rum som i mindre utrymmen. Den är tillverkad av metall, har en finish i nickel och är försedd med två stycken vrid- och ritkbara spotlights. Dessa spotlights ger ett bra och funktionellt allmänljus till interiören, men fungerar också perfekt till att belysa specifika delar eller detaljer av rummet. Teja är enkel och ren i sitt uttryck, vilket gör att den passar in fint i de flesta hem och inredningsstilar.​Ljuskällor ingår ej.
 • Adapter m. dragavlastning 1-fas Vit

  Adapter m. dragavlastning 1-fas Vit
  Adapter m. dragavlastning 1-fas Vit från Hide a lite. Ett mångsidigt skensystem för Hide a lite's 1-fasprodukter, tracklights och pendlade armaturer, där varje del säljs separat för att passa dina&hellip:
 • Binari (Vit)

  Binari (Vit)
  Binari är en högkvalitativ och elegant spotlight som är tillverkad helt i metall. Denna varianten är försedd med två vrid- och lutbara spotlight som fungerar lika bra till allmänbelysning som att belysa specifika föremål eller delar av rummet. Lampans nätta storlek gör att den passar perfekt till att belysa en liten hall eller toalett. För ett maffigare uttryck så kan man med fördel placera fler lampor i ett större rum för att belysa hela rummet. Tänk 3st i rad över en köksö, eller flera stycken som sitter symmetriskt i taket i vardagsrummet eller köket. Lampan är dimbar, så koppla den gärna till en dimmer för att ställa in önskad effekt och ljusstyrka i rummet. Finns i färgerna svart och vit.Ljuskällor ingår ej.
 • GU10 50W Wiz X2

  GU10 50W Wiz X2
  Få indirekt och justerbart varmt eller kallvitt smart ljus i dina vanliga infällda armaturer och spotlights med ljuskällan WiZ GU10. Använd med WiZ-appen eller din röst för att dimma eller öka ljusstyrkan, eller använd förinställda ljuslägen i Wi-Fi-inställningar.
 • Slv By Bellalite Nätanslutning 1-Fas Vit Jord Till Höger

  Slv By Bellalite Nätanslutning 1-Fas Vit Jord Till Höger
  Nätanslutning med jord höger sida för 1-fas skena från SLV by Bellalite Val av placering av jorden är endast viktig om man planerar att använda sig av vinklar, böjar etc.
 • Elti spotlight (Svart)

  Elti spotlight (Svart)
  Elti är en stilren spotlight som både är otroligt praktisk samtidigt som den ger ett rent och snyggt intryck. Armaturen är tillverkad av aluminium och har en pulverlackerad finish för att undvika att det blir repor eller annat som kan förstöra materialet. Lampan är helt vrid- och justerbar, både horisontellt  (355 °) och vertikalt (355 °), vilket ger alla möjligheter till att rikta ljuset helt i den riktning som önskas. Lampan passar perfekt till att belysa specifika delar eller detaljer av rummet, men blir också otroligt praktisk ifall fler placeras i en rad eller i ett mönster i taket för att belysa ett helt rum.Ljuskälla ingår ej.
 • Marley 2-spot (trä) (Vit)

  Marley 2-spot (trä) (Vit)
  Marley är en stilren och smart taklampa som är idealisk för den som är i behov av ett bra och funktionellt ljus. Lampan är tillverkad av metall, är i en matt finish och har en smyckande takplatta i trä som skapar fina och varma kontraster mot metallen. Denna variant har två stycken vrid- och riktbara spotlights som ger ett bra och riktat ljus, vilket är perfekt för att enkelt belysa specifika delar eller detaljer i rummet. Marley gör sig bra i sovrummet, i hallen eller över köksbänken där behovet av ljus ofta är stort. För att belysa ett större rum så kan det bli riktigt maffigt ifall flera lampor av samma sort placeras i en rad eller i ett mönster i taket. Koppla gärna lampan till en dimmer för att själv ställa in vilken ljusstyrka som passar.Går även att fästa på väggen.Finns i färgerna nickel (grå), vit och svart.Marley finns även i andra varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • By Rydéns Correct 4200710 Takspot 3:A Rund Svart Exkl. Ljuskällor

  By Rydéns Correct 4200710 Takspot 3:A Rund Svart Exkl. Ljuskällor
  Correct takspot 3:a svart från By Rydéns Höjd 14 cm Bredd/Diameter 20 cm Djup 20 cm Effekt max 3x35 W Sockel GU10 Ljuskälla Ingår ej Färg Svart Material Metall Design By Rydéns Energiklass A++-E&hellip:

Sätta infällda spotlights i taket

Infällda spotlights i ett tak görs enklast vid nybyggnation eller sänkning av befintligt tak. Att montera in spotlights i ett redan befintligt tak är desto knepigare med kabeldragning osv. De nya tunna LED-spots som finns kräver ju dock väldigt liten taksänkning.

Spotlights i badrum

Spots i ett våtrum som dusch eller badrum kräver rätt IP-klassning på lamporna. De måste klara av den fuktiga luften i rummet och spotlightsen som sitter rakt ovanför eller i närheten av duschen är det ännu hårdare krav på eftersom där kan det stänka vatten rakt på. OBS! Installationer av fasta elanläggningar ska utföras av behörig elektriker.

Takskena för spotlampor

En smart lösning om man vill kunna flytta ljuset och ljusbilden i ett rum är att använda sig av takskenor. Det finns färdiga lösningar med spotlights och takskena där varje spot går att dra och placera lite olika. Ett sådant system är till exempel Maytoni Track som har skenor i lite olika färger.