Lampskärmar

Med en ny lampskärm kan du uppdatera din lampa. Bättre för både miljön och för plånboken. Här listar vi lampskärmar som passar till lite olika lamptyper. Alla produkterna du ser kan du klicka dig vidare till och handla online hos en lampbutik.

Populärt inom lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob.

 • Trevisio skärm

  Trevisio skärm
  Lampskärmen Trevisio finns i flera olika färger och är oerhört populär! Den passar vägglampor och golvlampor som har ring-fäste.
 • Lola 33 lampskärm

  Lola 33 lampskärm
  Vackra lampskärmen Lola är tillverkad i sammet och finns i tre behagliga och moderna färger. Finns även i andra storlekar.Skärmen har E27 ringfäste.
 • Toppringskärm E14 Franza 15 cm

  Toppringskärm E14 Franza 15 cm
  Denna lampskärm passar perfekt till vägglampor som har E14 fäste där skärmen fästs ovanifrån. Passar bra till våra Cia vägglampor. Höjd 14,5 cm och diameter 15/8 cm. Material: Cotton Half panama.
 • Lampskärm Florika Tilia

  Lampskärm Florika Tilia
  Lampskärmen Florika är handgjord i Wales av engelsk sammet och har en vacker mörklila frans. Mönstret är traditionellt paislsley i en underbar petrolblå och turkos färg. Diameter 42 cm.

Fler tips på lampskärmar

 • Lampskärm Sara Jute 20 cm

  Lampskärm Sara Jute 20 cm
  Lampskärm Sara är en låg cylinderformad skärm med transparent laminat. Skärmen är försedd med E27 ringfäste. Höjd 17 cm, diameter 20 cm. Material: Linen.
 • Lampskärm Sofia Classic Franza 40 cm

  Lampskärm Sofia Classic Franza 40 cm
  Detta är vår härliga lampskärm Sofia. Finns i många olika mönster och storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 29 cm och diameter 40/35 cm. Material: Cotton Half
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill 17 cm.
 • Tarland lampskärm mönstrad Artwood

  Tarland lampskärm mönstrad Artwood
  Stilfull lampskärm från Artwood i mönstrat tyg. Lampskärmen Tarland bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Material: Polyester. Höjd 15,5 cm och diameter 20/17
 • Lampskärm Sara Veckad Sammet 20cm

  Lampskärm Sara Veckad Sammet 20cm
  Sara är en vacker veckad sammetsskärm. Lampskärmen går att kombinera med många olika lampfötter för olika uttryck. Skärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 17 cm, Ø 20 cm.
 • Nina lampskärm 40cm

  Nina lampskärm 40cm
  Nina är en fantastisk lampskärm, skapad i en cylindrisk design i svart silke och en gyllende insida. Det som gör lampskärmen extra dekorativ är de guldfärgade nitarna som är placerade i toppen och botten av skärmen. Nina lampskärm kommer i flera olika storlekar. Alla lampskärmarna är vändbara och fungerar till både taklampor och bordlampor.OBS: Endast skärm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 40 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 40 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Bredd nedtill: 40 cm Bredd upptill: 35 cm Höjd: 29 cm
 • Lampskärm SOFIA, 25 cm

  Lampskärm SOFIA, 25 cm
  Vår klassiska lampskärm Sofia med vårt unika tyg Särö i bomull från Joy Zandén. Lampskärmen har ljus insida och levereas med E27 ringfäste. Höjd 18 cm. Diameter nertill 25 cm, upptill 22 cm.
 • Lampskärm Omera Sidenlook 27 cm

  Lampskärm Omera Sidenlook 27 cm
  Vår härliga och ovala lampskärm Omera i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 19
 • Lampskärm Sofia i sammet, 40 cm

  Lampskärm Sofia i sammet, 40 cm
  Skärm Sofia i sammet med präglad struktur som ger en lyxig känsla. Skärmen har en ljus insida och levereras med E27 ringfäste. Höjd 29 cm. Diameter nertill 40 cm, upptill 35 cm.
 • Lampskärm Sofia i lin, 30 cm

  Lampskärm Sofia i lin, 30 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart linnetyg. Finns i många olika storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm. Diameter nertill 30 cm, upptill 25 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill 17 cm.
 • Queen Lampskärm 12 cm

  Queen Lampskärm 12 cm
  Den enkla och snygga lampskärmen Queen i ett härligt sammetstyg. Finns i två storlekar, 10 samt 12 cm, och passar till många olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 12 cm och diameter 12/9,5 cm
 • Lampskärm Oval 20 cm

  Lampskärm Oval 20 cm
  Oval lampskärm är en enkel lampskärm med en klassisk form. Här med ett underbart mönster. Lampskärmen är försedd med ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14 cm, bredd 20/13 cm och djup 14/9 cm.
 • Toppringskärm Cia i Printed Cotton 20 cm

  Toppringskärm Cia i Printed Cotton 20 cm
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Kan kombineras med både golvfot och taklampa. Lampskärmen har en E27 toppring. Höjd 19 cm och diameter 20/13 cm. Material: Printed cotton.
 • Lampskärm Omera Ruta Sammet 20 cm

  Lampskärm Omera Ruta Sammet 20 cm
  Lampskärm Omera Ruta Sammet finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är oval och försedd med klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 14 cm, bredd nertill 20 cm och bredd upptill 16 cm. Djup 13/10 cm.
 • Oval linneskärm 25cm

  Oval linneskärm 25cm
  Oval lampskärm i naturfärgad linne och vanligt klotfäste.
 • Lampskärm Sofia, 30 cm

  Lampskärm Sofia, 30 cm
  Snygg och modern skärm i mönstrad bomull. Skärmen har en ljus insida och levereras med E27 ringfäste. Höjd 21 cm. Diameter nertill 30 cm, upptill 25 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 30 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 30 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm, diameter 30/25 cm.
 • Mia L skärm grå filto 24cm

  Mia L skärm grå filto 24cm
  Mia lampskärm är snygg, stilren och behagligt. Tillverkad i ett vackert grått tyg i filt och har en största diameter på 24cm.Skärmen har ringfäste.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm och d
 • Indi Lampskärm linne 38 cm

  Indi Lampskärm linne 38 cm
  Indi oval lampskärm i linne är en klassisk och enkel lampskärm som gör det möjligt att kombinera med många olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 24 cm, bredd 38/30, djup 27/20 cm.
 • Lampskärm Sofia Classic Franza 20 cm

  Lampskärm Sofia Classic Franza 20 cm
  Detta är vår härliga lampskärm Sofia. Finns i många olika mönster och storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm och diameter 20/17 cm. Material: Cotton Ha
 • Lampskärm Sofia, 40 cm

  Lampskärm Sofia, 40 cm
  Snygg och modern skärm i mönstrad bomull. Skärmen har en ljus insida och levereras med E27 ringfäste. Höjd 29 cm. Diameter nertill 40 cm, upptill 35 cm.
 • Lampskärm Rakel 19 cm

  Lampskärm Rakel 19 cm
  Rakel är en lampskärm med rektangular form vilket gör att den passar även i smal utrymme. Material: Cotton Half panama. Höjd 13,5 cm, bredd 19 cm och djup 11 cm.
 • Gloria glas Ø38

  Gloria glas Ø38
  I Gloria familjen ingår pendlar, krona, plafonder och bordlampa. Gloria är designad för snygga filamentglödlampor och ljuset visas på ett vackert och dekorativt sätt. Detta glas passar till Gloria upphäng mässing, oxidgrå, krom, vitstruktur
 • Mia hålad lampskärm 20 cm

  Mia hålad lampskärm 20 cm
  Mia är en snygg och modern lampskärm med sin råa finish och industriella design. Lampskärmen är av metall med små hål, som ger en vacker ljusspridning. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 17cm, diameter 20/17 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 20 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 20 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm, diameter 20/17 cm.
 • Lampskärm Kerstin Manchester 20 cm

  Lampskärm Kerstin Manchester 20 cm
  Kerstin är en cylinderformad skärm i snyggt manchestertyg. Skärmen har E27 ringfäste och en ljus insida. Höjd 18 cm och diameter 20 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Lampskärm Celyn i Jacquard woven chenille 30 cm

  Lampskärm Celyn i Jacquard woven chenille 30 cm
  En cylinderformad skärm som ger ett stilrent intryck. Finns i många olika tyger, färger och mönster. Lampskärmen har E27 ringfäste. Höjd 32 cm och diameter 30 cm. Material: Jacquard woven chenille.
 • Lola 20 lampskärm

  Lola 20 lampskärm
  Vackra lampskärmen Lola är tillverkad med en skärm i sammet och finns i tre behagliga och moderna färger.Skärmen har E27 ringfäste.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill17 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet Kaa 30cm

  Lampskärm Sofia Sammet Kaa 30cm
  En härlig lampskärm i fint mönster, skärmen finns i flera färger, mönster och storlekar. Av bomull. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken. Skärmen är lätt att matcha med olika lampfötter och har E27 ringfäste. Höjd 21
 • Lilou Lilou Lampskärm Rose, Grå

  Lilou Lilou Lampskärm Rose, Grå
  En fin stickad lampskärm i ull från Lilou Lilou. Lampskärmen skapar ett behagligt ljus i ditt barns rum såväl som ger förhöjd mysfaktor i inredningen!
 • Lampskärm Sofia Sammet 35 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 35 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och diameter 35/30 cm.
 • Lampskärm Celyn, 20 cm

  Lampskärm Celyn, 20 cm
  Celyn är en cylinderformad skärm med vackert mönstrat bomullstyg. Skärmen har en ljus insida och levereras med E27 ringfäste. Höjd 21,5 cm. Diameter 20 cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 21 cm, bredd nertill 30 cm, bredd upptill 25 cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill17 cm.
 • Lampskärm August 15 cm

  Lampskärm August 15 cm
  Klassisk skärm till en skomakarlampa i glas. Rejält glas som reflekterar färgen i glaset på en fint sätt och ger ett djup åt färgen. Höjd 8,5 cm och diameter 15 cm. Ljuskälla ingår ej. Fäste: Siri Lampholder.
 • Linen Haag lampskärm beige Artwood

  Linen Haag lampskärm beige Artwood
  Elegant beige lampskärm från Artwood tillverkad av linne.  Medium: Ø: 30-35 x H: 20 cm Large: Ø: 42-50 x H: 25 cm På bilderna kombineras lampskärmen med lampfoten: - Capri bordslampa svart - Normandie bordslampa låg
 • Skärm Venice

  Skärm Venice
  Skärm i bomull. Höjd 26 cm, diameter nedtill 33 cm, diameter upptill 28cm. Ringfäste för stor sockel E27.
 • Celyn Lampskärm 15 cm

  Celyn Lampskärm 15 cm
  Cylinderformad lampskärm i linnetyg. 16,5 cm hög, 15 cm i diameter, E27-ring.
 • Lampskärm Oval 25 cm

  Lampskärm Oval 25 cm
  Oval lampskärm är en enkel lampskärm med en klassisk form. Här med ett underbart mönster. Lampskärmen är försedd med ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 17,5 cm, bredd 25/15 cm, djup 17/10 cm.
 • Lampskärm Sofia 30 cm

  Lampskärm Sofia 30 cm
  Den härliga lampskärmen Sofia i bomullstyg i ett underbart mönster. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm, diameter 30/25 cm.
 • Lampskärm Sara Sidenlook 30 cm

  Lampskärm Sara Sidenlook 30 cm
  Lampskärm Sara i ett vackert tyg med sidenlook. Finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är cylinderformad och har ett E27-ringfäste som sitter ca 3,5 cm från nederkant på skärmen. Höjd 25 cm och diameter 30 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 25 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 25 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 18 cm och diameter nertill 25 cm.

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.