Små och stora lampskärmar

Många olika lampskärmar Ge din lampa en ny karaktär med lampskärmen som passar din inredning.

Med ny lampskärm kan du uppdatera din gamla lampa, vilket är bättre för både miljön och för plånboken. Här finns små och stora lampskärmar som passar till olika lamptyper och för olika fästen som ringfäste eller klofäste.

4 populära lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob. Du kan hitta små lampskärmar på 10 cm och stora lampskärmar på upp till 40-50 cm diameter.

 • Ludlow lampskärm vit

  Ludlow lampskärm vit
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, varm och elegant med en lampskärm i klassisk design. Lampskärmen Ludlow i en högre design med insida i guld och utsida i klassisk vit. Den guldiga insidan gör att ljuset får en varm ton. 
 • Atena Lampskärm 6313 Beige Plisserad Klo E14

  Atena Lampskärm 6313 Beige Plisserad Klo E14
  Lampskärm 6313 från Atena Mått: Ø 13cm (Ø 9cm nedtill - 5cm upptill) - H 32cm (10+22cm) Fäste: Klofäste för klotlampa E14 Passar bland annat på Atenas golvlampa G-63, samt bordslampor B-95 Se&hellip:
 • Claton lampskärm svart

  Claton lampskärm svart
  Stilfull svart lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Claton bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Medium: Ø: 30-35 x H: 20 cmLarge: Ø: 42-50 x H: 25 cmXX-Large: Ø: 58-70 x H: 30 cm
 • Alice & Fox Lampskärm Fjärilar, Rosa

  Alice & Fox Lampskärm Fjärilar, Rosa
  Lampskärm med vackra utstickande samt hängande fjärilar från Alice & Fox. Taklampan sprider ett behagligt ljus i barnrummet samtidigt som den är en iögonfallande inredningsdetalj. Lampskärmen är tillverkad i säker och stabil kvalitet. Matcha gärna lampan med flera snygga produkter till barnrummet från det populära märket Alice & Fox.- Lampsladd ing

Fler tips på lampskärmar

 • Skärm Olivia 35

  Skärm Olivia 35
  Lampskärm Olivia 35 Olivia är en konformad lampskärm gjord av linnetyg med vit insida. Skärmen har ett E14-ringfäste, vilket innebär att lampskärmen fästs på en lampfot med en ring. Lamphållare: 1XE14 ringfäste.
 • Sofia Carnaby, Ivory Vit 20cm

  Sofia Carnaby, Ivory Vit 20cm
  Lampskä:rm Sofia i ett glansigt sidenliknande tyg med struktur. Skä:rmen ger ett lyxigt intryck med ett fint sken och kan kombineras med må:nga olika lampfö:tter. Anvä:nd gä:rna&hellip:
 • Umage Eos Lampskärm, Light Rose

  Umage Eos Lampskärm, Light Rose
  Umages (Vita) lampa Eos ger ett mysigt och elegant intryck. Fjäderlampan avger ett varmt och behagligt sken när den är tänd och passar perfekt i barnrummet eller där du inte vill bli bländad av ljus. Lampskärmen passar bra både som taklampa eller tillsammans med en lampfot. Den består av ca 1800 äkta fågeldun, men de kommer inte från levande gäss u
 • Lampskärm Empire 22 cm

  Lampskärm Empire 22 cm
  Empire Lampskärm i en linnetyg med mönstret Gosford från Laura Ashley. Detta klassiska mönster med sina färgrika nyanser ger ett exklusivt och elegant intryck. Lampskärmen har en konisk form och en ljus insida med matchande kantband. Använd gärna en
 • Fatboy® Cooper Cappie paint by No2

  Fatboy® Cooper Cappie paint by No2
  Beräknad leveranstid ca: 1-3 veckor
 • Lampskärm Fjällvandring

  Lampskärm Fjällvandring
  Ge nytt liv till ditt hem med denna stilsäkra lampskärm som inte bara förbättrar belysningen i hemmet, den tillför även skönhet och karaktär till rummet. Skapa en ombonad atmosfär av lyx och komfort som både du och dina gäster kommar att älska. Denna lampskärm har ett fantastiskt vackert fjällmotiv, specifikt av den norrländska naturen. Vi rekommenderar att välja en skärm som är dubbelt så bred som bredden av botten på önskad lampfot. Om lampfoten är 10 cm bred, då bör skärmen ha ett diametermått på ø20 cm. Ett annat tips är att välja samma form på skärm och fot, om du har en rund lampfot passar en rund skärm, har du en fyrkantig lampfot passar en fyrkantig skärm.Höjden på respektive storlek ärø 20cm, höjd 15cmø 24cm, höjd 17,5cmø 30cm, höjd 22,5cmMaterial: 100% bomullFäste: E27
 • PR Home - Lampskärm Sonja 30 cm - Vit

  PR Home - Lampskärm Sonja 30 cm - Vit
  Sonja lampskärm med rynkat tyg i sidenlook och är fodrad med bomullstyg. Skärmen har en vågig form nedtill som skapar ett fint flöde av ljuskällan. Skärmen har ett E27 ringfäste.
 • Star Trading Knute Lampskärm

  Star Trading Knute Lampskärm
  En stor lampskä:rm i grå: konstrotting, passar bra fö:r utomhusbruk. Finns ä:ven i en mindre storlek.
 • Lampskärm Hanna 22 cm

  Lampskärm Hanna 22 cm
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 cm från bot
 • Kurtan skärm, nougat 20cm

  Kurtan skärm, nougat 20cm
  Kurtan läslampskärm i färgen mörkgrön. En klassisk textilskärm från Armaturhantverk. Kurtan finns i flera olika färger och både för golv samt bordslampor.
 • PR Home - Lampskärm Stella Plissé 25 cm - Svart

  PR Home - Lampskärm Stella Plissé 25 cm - Svart
  Stella lampskärm i rynkad sidenlook fodrad med bomullstyg i samma färg. En klassisk modell som är lika läcker på en trendig lampfot som på en klassisk bordslampa. Lampskärmen är konformad och försedd med ett E27-ringfäste som sitter ca 2,5 cm från ne
 • Freja Lampskärm Franza Vit 32cm

  Freja Lampskärm Franza Vit 32cm
  Lampskä:rm Freja med sin mjuka blomblads liknande form. Handsydd blad fö:r blad med kantband i vitt slä:tt bomullstyg. Insida med vitt laminat som ger ett fint sken. Diameter nedtill 32cm,&hellip:
 • PR Home - Lampskärm Sofia sammet 35 cm - Blå

  PR Home - Lampskärm Sofia sammet 35 cm - Blå
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och diameter 35/30 cm.
 • Sixten 25 Lampskärm Ruskin, Evergreen

  Sixten 25 Lampskärm Ruskin, Evergreen
  En lampskärm i Ruskin Evergreen från Bergo Lampskärmar. Vi har ett brett sortiment av lampskärmar från Bergo. Höjd 22 cm Diameter övre 21 cm Diameter undre 25 cm Fäste Klofäste för klotlampa&hellip:
 • Ludlow Lampskärm Svart

  Ludlow Lampskärm Svart
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, varm och elegant med en lampskärm i klassisk design.   Mått:  Ø Nedtill: 45cm Ø Topp: 32cm Höjd: 33cm  Fäste: Skärmringsfäste E27  
 • Basic straight lampskärm, natur 42cm

  Basic straight lampskärm, natur 42cm
  Basic straight, en naturfärgad lampskärm med diametern 42cm från Watt &: Veke. En prisvärd och handtillverkad lampskärm i linne som kommer i färgerna vit och natur, samt i ett antal olika storlekar.&hellip:
 • PR Home - Lampskärm Rakel, 40 cm - Svart

  PR Home - Lampskärm Rakel, 40 cm - Svart
  Rakel är en modern skärm som har en rektangulär form som även passar i smalare fönster. Skärmen har en ljus insida. E27 ringfäste. Mått: höjd 27,5 cm, bredd 40,5 cm och djup 20,5 cm.
 • PR Home - Lampskärm Sofia Seedpod Powder 20 cm - Vit

  PR Home - Lampskärm Sofia Seedpod Powder 20 cm - Vit
  Sofia lampskärm i bomullstyg. Skärmen har en cylindrisk form och är vit inuti vilket ger ett fint sken genom hela skärmen. Kontrastfärgad kant. E27 ringfast kardborre.
 • Mia Sammet skärm, grå 17cm

  Mia Sammet skärm, grå 17cm
  PR Home':s underbara lampskä:rm Mia i ett hä:rligt sammetstyg. . Lampskä:rmen ä:r enkel och snygg vilket gö:r att du kan framhä:va lampfoten den sitter på: och skapa olika&hellip:
 • Lampskärm Classic cylinder 24 cm

  Lampskärm Classic cylinder 24 cm
  Underbar cylinderformad takskärm i sammet. Takupphänge säljs separat. Höjd 28 cm, diameter 24 cm.
 • Sixten 20 skärm klofäste, snakeshead bordeaux

  Sixten 20 skärm klofäste, snakeshead bordeaux
  En lampskärm i Snakeshead Bordeaux från Bergo Lampskärmar. Vi har ett brett sortiment av lampskärmar från Bergo. Höjd 19 cm Diameter övre 16 cm Diameter undre 20 cm Fäste Klofäste för klotlampa&hellip:
 • Lampskärm Sofia Kyoto 30 cm

  Lampskärm Sofia Kyoto 30 cm
  Sofia Lampskärm i ett jacquardvävt tyg. Bladverket i en kontrastfärg gör att tyget får ett fint djup vilket skapar en lyxig känsla. Skärmen har en ljus insida och matchande kantband. E27 ringfäste. Ljuskälla E27 köpes separat. Bredd 30/25 cm
 • Watt & Veke Lola 26 Lampskärm Nude - Lampskärmar Sammet Nude - S532671

  Watt & Veke Lola 26 Lampskärm Nude - Lampskärmar Sammet Nude - S532671
  Lola 26 lampskärm från Watt & Veke med en härlig design i skimrande, krossad sammet med en flörtig färg med inspiration från 80-talet. En perfekt detalj som ger dig glädje i vardagen. Bra att veta om Lola 26 lampskärm - Lola 26 uppskattas för den tidlösa designen.- Lola 26 är också omtyckt för den flörtiga färgen.- Erbjuds i flera färger.- Erbjuds i flera storlekar.- Kombinera lampskärmen med en lampfot från Watt & Veke. Vi har valt ut Nude Lampskärmar i Sammet från Watt & Veke med stor omsorg.
 • Umage Eos Lampskärm Ljusgrå Large Ø65 Cm - Lampskärmar Papper Ljusgrå - 2090

  Umage Eos Lampskärm Ljusgrå Large Ø65 Cm - Lampskärmar Papper Ljusgrå - 2090
  Höj mysfaktorn i rummet med lampskärmen Eos från Umage, formgiven av Søren Ravn Christensen. De mjuka och fluffiga ljusgrå fjädrarna ger ifrån sig ett mjukt och varmt sken som skapar en sofistikerad atmosfär. Välj mellan fem storlekar: micro, mini, large, medium eller x-large. Lampskärmen Eos är tillverkad för hand av stål, tunt papper och cirka 500-6000 dunfjädrar beroende på storlek. Genom att regelbundet blåsa liv i fjädrarna med en hårtork hålls lampskärmen fluffig. Fjädrarna som används är av äkta fågeldun som Umage har tagit tillvara på från livsmedelsindustrin. Inga dun plockas från levande fåglar. Leverantören garanterar att de fjädrar som används till fjäderlamporna är en biprodukt som annars hade använts till kuddar eller bränts upp. Vid behov, kom ihåg att komplettera lampskärmen med pendel eller stativ samt ljuskälla. Följande ljuskälla rekommenderas för att rispappret inte ska gulna eller torka: Sockel: E27 - max 15W LED.Varumärket Umage hette tidigare VITA copenhagen. Vi har valt ut Ljusgrå Lampskärmar i Papper från Umage med stor omsorg.
 • SARA Classic Lampskärm Franza Svart 30 cm

  SARA Classic Lampskärm Franza Svart 30 cm
  Sara är en låg cylinderformad skärm som i sin enkelhet passar till de flesta fötter och stilar. Skärmen har E27 ringfäste.Design & egenskaperCylinderformad lampskärm i stilren design.Tillverkad i bomull.E27.
 • Vasari lampskärm mini svart/vit OUTLET

  Vasari lampskärm mini svart/vit OUTLET
  Pryd din ljuskrona eller vägglampa med lampskärmen Vasari från Eichholtz. Denna veckade lampskärm har ett svartvitt foder med vit insida. En modern twist på den klassiska Empire-stilen.
 • Lampskärm Freja 21cm

  Lampskärm Freja 21cm
  Lampskärm med sin mjuka blomblads liknande form. handsydd blad för blad med kantband i vitt slätt bomullstyg. Insida med vitt laminat som ger ett fint sken. Diameter nedtill 21cm, upptill 6cm och höjd 10,5cm. Denna skärm har ett klofäste, vilket man
 • PR Home - Takskärm Freja 45cm - Vit

  PR Home - Takskärm Freja 45cm - Vit
  Takskärm freja med sin mjuka blomblads liknande form. Handsydd blad för blad med kantband och bomullstyg. Insida med laminat som ger ett fint sken. diameter nedtill 45cm. Höjd 19cm. Öppning upptill 9cm. E27 fäste upptill (toppring). Matcha med takupp
 • Lampskärm CELYN

  Lampskärm CELYN
  Låt vardagsrummet flytta ut med CELYN lampskärm. En stilren lampskärm tillverkad i ett CTC behandlat linne tyg eller 100% akrylväv (markisväv) som tål att vistas utomhus i alla väder. Lampskärmens ställning är galvaniserad för att inte rosta. Lampskä
 • Iris lampskärm, grön Ø27cm

  Iris lampskärm, grön Ø27cm
  Grön lampskärm till golv- och bordslampor från AH Belysning.
 • Sixten 17 Lampskärm Peonia Chartreuse

  Sixten 17 Lampskärm Peonia Chartreuse
  En lampskärm i tyget Peonia Chartreuse från Bergo Lampskärmar. Vi har ett brett sortiment av lampskärmar från Bergo. Höjd 16 cm Diameter övre 14,5 cm Diameter undre 17 cm Fäste Klofäste för klotlampa&hellip:
 • Duolla Lampskärmen Sofia höjd 15,5 cm blommönster turkos

  Duolla Lampskärmen Sofia höjd 15,5 cm blommönster turkos
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Watt & Veke Erica Lampskärm Ø40 Cm Grå/guld - Lampskärmar Bomull Grå - S524005

  Watt & Veke Erica Lampskärm Ø40 Cm Grå/guld - Lampskärmar Bomull Grå - S524005
  Erica lampskärm från Watt & Veke. Lampskärm i guldfärgad bomull/polyester. Lampskärmen passar tillsammans med lampsockel E27. Vi har valt ut Grå Lampskärmar i Bomull från Watt & Veke med stor omsorg.
 • Empire Lampskärm Carnaby, Salvia Grön 42cm

  Empire Lampskärm Carnaby, Salvia Grön 42cm
  Lampskä:rm Empire i ett glansigt sidenliknande tyg med struktur. Skä:rmen ger ett lyxigt intryck med ett fint sken och passar till golvfö:tter med E27 hå:llare. Anvä:nd gä:rna en&hellip:
 • Hallbergs Lampskärm Torino 42Cm Beige

  Hallbergs Lampskärm Torino 42Cm Beige
  Torino 1063 lampskärm från Hallbergs Lampskärmar Mått: Ø 42 cm/24cm - H 29cm Fäste: Fast fäste E27
 • Duolla Lampskärm Roller, beige, Ø 50cm, höjd 30cm

  Duolla Lampskärm Roller, beige, Ø 50cm, höjd 30cm
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Duolla Lampskärm Roller Ø 40 cm, ecru/guld

  Duolla Lampskärm Roller Ø 40 cm, ecru/guld
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Lampskärm FUTURA

  Lampskärm FUTURA
  Den här skärmen passar Ljusdal golvlampor. Ø20cm, E27 ring
 • Kurtan skärm, gul klofäste 20cm

  Kurtan skärm, gul klofäste 20cm
  Gul lampskärm med klofäste. Lampskärmsserien Kurtan från Armaturhantverk. Skärmarna finns i flera olika storlekar och färger.
 • Duolla Lampskärm Sofia 21 cm, hundtandsmönster gul

  Duolla Lampskärm Sofia 21 cm, hundtandsmönster gul
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Umage Silvia Lampskärm Mini, Copper

  Umage Silvia Lampskärm Mini, Copper
  Silvia är en vacker lampa från Umage (Vita) som sätter guldkant på barnrummet. Lampan har en snygg design som ger ett trivsamt ljus. Lampan går att använda både som taklampa eller som bords- eller golvlampa. OBS! Glödlampa ingår ej, LED-lampa rekommenderas.OBS! Lampskärmen kommer utan kabel och upphängning, detta köpes separat.
 • PR Home - Lampskärm Sofia Florenzo 20 cm - Beige

  PR Home - Lampskärm Sofia Florenzo 20 cm - Beige
  Lampskärm Sofia i ett tyg med linnestruktur och matt yta. Lampskärmen är rund med ljus insida och försedd med E27-ringfäste som sitter ca 3,5 cm från nederkant på skärmen. Lampskämren är lätt att matcha med olika lampfötter. Höjd 15.5 cm, bredd nerti

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.

Lampskärmens material

Vilket material som lampskärmen är tillverkad i tillför också en viktig aspekt till inredningen. Olika material har olika egenskaper och ger sin egen känsla till rummet. En lampskärm i naturmaterial som rotting passar bra ihop med gröna växter till exempel.

Lampskärmar i bomullstyg ger ett mjukt intryck och bomullstyger kan mönstras och färgas i nästan oändliga möjligheter. Det mjukaste intrycket får du kanske av en fluffig lampa.