Små och stora lampskärmar

Med en ny lampskärm kan du uppdatera din gamla lampa, vilket är bättre för både miljön och för plånboken. Här listar vi små och stora lampskärmar som passar till olika lamptyper och för olika fästen som ringfäste eller klofäste. Alla skärmarna på den här sidan går att beställa online.

Populära lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob. Du kan hitta små lampskärmar på 10 cm och stora lampskärmar på upp till 40-50 cm diameter.

 • Ludlow lampskärm vit

  Ludlow lampskärm vit
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, varm och elegant med en lampskärm i klassisk design. Lampskärmen Ludlow i en högre design med insida i guld och utsida i klassisk vit. Den guldiga insidan gör att ljuset får en varm ton. 
 • Smokey lampskärm svart

  Smokey lampskärm svart
  Stilren lampskärm halvt genomskinlig i en tonad svart färg. Ljuset filtreras vackert och bidrar till en mysig och dov stämning. Lampskärmen finns i flera olika storlekar. Lampskärmen är tillverkad av högkvalitativ akryl.På bilderna kombineras lampskärmen med lampfoten:- Florence bordslampa svartSmall: Ø: 30-35 x H: 20 cmLarge: Ø: 43-50 x H: 25 cm
 • Claton lampskärm svart

  Claton lampskärm svart
  Stilfull svart lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Claton bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet.  Medium: Ø: 30-35 x H: 20 cm Large: Ø: 42-50 x H: 25 cm XX-Large: H: 30 x D: 70 cm
 • Sally lampskärm svart

  Sally lampskärm svart
  Stilfull lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Sally lampskärm bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Lampskärmen har svart insida.

Fler tips på lampskärmar

 • PR Home - Lampskärm Empire Prince Ruta 27 cm - Svart

  PR Home - Lampskärm Empire Prince Ruta 27 cm - Svart
  Lampskärm Empire i ett rutigt, lite kraftigare tyg. Skärmen har en konisk form och ger ett fint sken. Denna skärm har ett klofäste som sätts direkt på ljuskällan. Klotformad ljuskälla E27 köpes separat. Höjd 16 cm, bredd nertill 27 cm, bred
 • Umage - Clava Dine Lampskärm 43 cm Umbra

  Umage - Clava Dine Lampskärm 43 cm Umbra
  En snygg lampskärm med hintar av en retrostil, perfekt för vackra kluster. Med sitt exklusiva och stilfulla utseende passar Clava Dine perfekt över matbordet eller soffbordet, vilket ger en mysig och elegant känsla.Observera att denna lampskärm levereras utan sockel och glödlampa.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad Polyester 35 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad Polyester 35 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart sammetstyg. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm, diameter 35/30
 • PR Home - Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm - Blå

  PR Home - Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm - Blå
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25 cm, bredd upptill 22 cm.
 • Artwood - PEWTER SHADE

  Artwood - PEWTER SHADE
 • PR Home - Lampskärm Omera Manchester 20 cm - Natur

  PR Home - Lampskärm Omera Manchester 20 cm - Natur
  Lampskärm Omera i manchestertyg med härligt mönster. Lampskärmen är oval och har ett klofäste, vilket man fäster på ljuskällan. Höjd 14 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill 16 cm, djup 13 cm/10 cm.
 • Umage - Carmina Lampskärm medium 48 cm

  Umage - Carmina Lampskärm medium 48 cm
  Carmina är utformad med inspiration från de mjuka vågorna i de långsamma sanddynerna som omger Danmark. Lampan utmanar din stilrena inredning med mjuka böljande linjer.Lampskärmen kan användas som tak-, bord- eller golvlampa. Tillhörande lampsladd eller lampfot säljs separat.
 • Toppringskärm Siv Plissé 30 cm

  Toppringskärm Siv Plissé 30 cm
  Siv lampskärm med rynkat tyg i sidenlook och fodrad med bomullstyg i samma färg. Skärmen har en vågig form nedtill som skapar ett fint flöde av ljuskällan. Lampskärmen har ett toppringsfäste och kan användas till golvfot med böjbar arm, vä
 • Lampskärm Karin Veckad 18 cm

  Lampskärm Karin Veckad 18 cm
  Karin veckad skärm i bomullstyg. Skärmen har en hårt laminerad ljus insida som ger ett vackert sken. Skärmen har ett E27-ringfäste. Mått från botten till fäste 3,5 cm. Ljuskälla E27 köpes separat. Mått: Höjd 12 cm. bredd 18 cm.
 • Linen Haag lampskärm beige

  Linen Haag lampskärm beige
  Elegant beige lampskärm från Artwood tillverkad av linne. Den sobra färgen bidrar till att skapa en ombonad och hemtrevlig känsla.  På bilderna kombineras lampskärmen med lampfoten: - Capri bordslampa svart - Normandie bordslampa låg Medium: Ø: 30-35 x H: 20 cm Large: Ø: 42-50 x H: 25 cm
 • PR Home - Lampskärm Karin Veckad 32 cm - Beige

  PR Home - Lampskärm Karin Veckad 32 cm - Beige
  Karin veckad skärm i bomullstyg. Skärmen har en hårt laminerad ljus insida som ger ett vackert sken. Skärmen har ett E27-ringfäste. Mått från botten till fäste 3,5 cm. Ljuskälla E27 köpes separat. Mått: Höjd 22 cm. bredd 32 cm.
 • Lampskärm Sofia Lorita 20 cm

  Lampskärm Sofia Lorita 20 cm
  Sofia Lampskärm i ett jacquardvävt tyg med moiré-effekt och glansig yta vilket ger en sidenkänsla. Mönstret har en dämpad färgställning och tar för sig med sin bronsfärgade insida och svarta kantband. E27 ringfäste. Ljuskälla E27 köpes s
 • Bergo Lampskärmar Sixten 20 Oriental Bird Rosa - Lampskärmar Textil Rosa - S10/20/077662100

  Bergo Lampskärmar Sixten 20 Oriental Bird Rosa - Lampskärmar Textil Rosa - S10/20/077662100
  Oriental Bird är ett mönster bestående av exotiska fåglar sittandes på ett orientaliskt livsträd omgivna av vackra blommor. Finns i fler färgställningar.Material: 85% Viskos, 15% LinneSkötselråd Använd aldrig någon vätska på skärmen Rengör lampskärmen med en klädborste eller dammsug med låg sugkraft Notera att mönstret på lampskärmen inte är den andra helt lik och att mönstret därför kan skilja från bilden. Vi har valt ut Rosa Lampskärmar i Textil från BERGO Lampskärmar med stor omsorg.
 • Celyn Seedpod 20 cm

  Celyn Seedpod 20 cm
  Celyn lampskärm i ett mönstrat bomullstyg. Skärmen har ett tryckt mönster med bladverk och har en ljus insida som gör att ljuset flödar fint. Skärmen är cylinderformad och har E27 ringfäste.
 • Lampskärm Sofia, 20 cm

  Lampskärm Sofia, 20 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 17
 • PR Home - Lampskärm Queen Sammet 12 cm - Grå

  PR Home - Lampskärm Queen Sammet 12 cm - Grå
  Den enkla och snygga lampskärmen Queen i ett härligt sammetstyg. Finns i två storlekar, 10 samt 12 cm, och passar till många olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 12 cm och diameter 12/9,5 cm
 • Umage - Conia Lampskärm medium 36 cm Koppar

  Umage - Conia Lampskärm medium 36 cm Koppar
  Conia har en tydlig designreferens till naturens former, och konformen ger ett mjukt omgivande ljus vilket gör det till en perfekt konstnärlig bit för att belysa varje hörn i huset.Kan användas som tak-, bords- eller golvlampa. Upphängning och stativ säljs separat.
 • Lampskärm Hanna 30 cm

  Lampskärm Hanna 30 cm
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 c
 • Normann Copenhagen Norm 69 Large - Lampskärmar Folieplast Vit - 501003

  Normann Copenhagen Norm 69 Large - Lampskärmar Folieplast Vit - 501003
  Norm 69 lampa från Normann är en prisbelönt modern klassiker och har en särskild plats i Normanns sortiment. Lampan sprider ett behagligt ljus i hela rummet utan att blända. Kommer i 69 delar som enkelt monteras ihop utan verktyg eller lim. Sladd och anslutning ingår ej. Vi har valt ut Vit Lampskärmar i Folieplast från Normann Copenhagen med stor omsorg.
 • PR Home - Lampskärm Hanna 30 cm - Brun

  PR Home - Lampskärm Hanna 30 cm - Brun
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 c
 • Lampskärm Sofia 20 cm

  Lampskärm Sofia 20 cm
  Sofia lampskärm i ett mönstrat bomullstyg. Skärmen har ett tryckt mönster med bladverk och har en ljus insida som gör att ljuset flödar fint. Formen är lätt utställd och har E27 ringfäste. Bredd 20/17 cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • House Doctor Soni Lampskärm 25 Cm Sand - Lampskärmar Metall Sand - 259370402

  House Doctor Soni Lampskärm 25 Cm Sand - Lampskärmar Metall Sand - 259370402
  Soni lampskärm från House Doctor med tio klassiska, runda skärmar i rispapper. Lampskärmen har en dekorativ, enkel design perfekt för att skapa en mysig stämning i vilket rum som helst. Bra att veta om Soni lampskärm - Förpackningsantal: 10- Ljusslinga säljs separat. Vi har valt ut Sand Lampskärmar i Metall från House Doctor med stor omsorg.
 • Lampskärm Hanna 30 cm

  Lampskärm Hanna 30 cm
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 c
 • PR Home - Lampskärm Queen Ruta Sammet 12 cm - Natur

  PR Home - Lampskärm Queen Ruta Sammet 12 cm - Natur
  Lampskärm Queen Ruta Sammet finns i flera olika storlekar, den har ett klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 12 cm, bredd nertill 12 cm och bredd upptill 9,5 cm.
 • PR Home - Lampskärm Celyn 20 cm - Beige

  PR Home - Lampskärm Celyn 20 cm - Beige
  Cylinderformad skärm i exklusivt vackert broderat tyg. Skärmen har guldfärgad insida med färgmatchad stomme. Lampskärmen har ett E27 ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant. Höjd 21.5 cm och diameter 20 cm.
 • Ludlow lampskärm blå

  Ludlow lampskärm blå
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, stilfull och elegant med en lampskärm i klassisk design. Lampskärm i en högre design med insida i guld och utsida i klassisk blå. Den guldiga insidan gör att ljuset får en varm ton. Skärmringsfäste, E27.
 • Kave Home - Lampskärm Crismilda Ø 50 cm - Multi

  Kave Home - Lampskärm Crismilda Ø 50 cm - Multi
  Ge din inredning en personlig stil genom att tillföra ett naturligt och autentiskt inslag. Crismilda lampskärm är tillverkad av naturmaterialet rotting och är handvävd för att få den speciella formen. Bredd 50 cm, djup 50 cm och höjd 29 cm. S
 • Belid Gloria Lampskärm 26 Cm Blå - Lampskärmar Glas Blå - 8586358

  Belid Gloria Lampskärm 26 Cm Blå - Lampskärmar Glas Blå - 8586358
  Gloria är en vacker serie handblåsta glasskärmar från Belid. Kombinera glasskärm med upphäng för en komplett armatur som passar dig. Finns i flera färger och storlekar. Upphäng köpes separat. Vi har valt ut Blå Lampskärmar i Glas från Belid med stor omsorg.
 • Umage - Lampskärm Conia mini Ø 30 x 36 cm - Vit

  Umage - Lampskärm Conia mini Ø 30 x 36 cm - Vit
  CONIA Mini är en vacker symbol för nordisk storslagen natur. Den dynamiska formen och de trolska skiftningarna av ljus som CONIA skapar lägger ett rogivande skimmer över rummet. CONIA går att hänga från taket eller ha som golvlampa med en snyg
 • Leopard lampskärm cylinder mönstrad

  Leopard lampskärm cylinder mönstrad
  Stilfull cylinderformad lampskärm från Artwood i leopardmönstrat tyg. Lampskärmen Leopard bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Small: Ø: 25 x H: 15 cm Medium: Ø: 40 x H: 21 cm Large: Ø: 50 x H: 21 cm
 • PR Home - Lampskärm Sara Metallinsida 30 cm - Svart

  PR Home - Lampskärm Sara Metallinsida 30 cm - Svart
  Sara är en låg cylinderformad skärm som i sin enkelhet passar till de flesta fötter. Med sin guldfärgade insida skapar den härligt ljus och lyxig känsla. Skärmen har E27 ringfäste. Material: Polyester. Höjd 25 cm och diameter 30 cm.
 • By Rydéns - Honey tak/golvskärm Ø50 cm - Grön

  By Rydéns - Honey tak/golvskärm Ø50 cm - Grön
  Möt Honey; vår vackra serie i sammet som har fått en ny lampskärm till samlingen! Skärmen är ursprungligen tänkt som taklampa - men fungerar precis lika bra att fästa på en lampfot och således funkar den även som golvlampa. Detta gör att
 • Nordal - Lamp shade, velvet, grey

  Nordal - Lamp shade, velvet, grey
  Lamp base item no: 6786, cord for hanging item no: 7708 A decadent lamp shade for any lamp base of your choise.
 • PR Home - Lampskärm Sofia i sammet, 40 cm - Gul

  PR Home - Lampskärm Sofia i sammet, 40 cm - Gul
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 29 cm. Diameter nertill 40 cm, upptill 35 cm
 • PR Home - Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm - Natur

  PR Home - Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm - Natur
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25, bredd upptill 22 cm.
 • PR Home - Lampskärm Queen Franza 12 cm - Svart

  PR Home - Lampskärm Queen Franza 12 cm - Svart
  Vår enkla och underbara lampskärm Queen finns i många olika tyger samt färger. Passar till många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 12 cm och diameter 12/9,5 cm. Material: Cotton Half
 • PR Home - Toppringskärm Cia Sammet 20 cm - Röd

  PR Home - Toppringskärm Cia Sammet 20 cm - Röd
  Toppringskärm Cia i sammetstyg. Kan användas till golvfot med böjbar arm och vägglampa. Lampskärmen har en E27 toppring. Höjd 19 cm, Bredd 20/13 cm, Djup 20/13 cm.
 • PR Home - Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste - Grön

  PR Home - Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste - Grön
  Lampskärm Mia. Rund, slät i sammet. Höjd 17 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 14,5 cm. Klofäste 7 cm från nederkant.
 • PR Home - Lampskärm Hanna 35 cm - Beige

  PR Home - Lampskärm Hanna 35 cm - Beige
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 c
 • Bergo Lampskärmar Sixten 25 Honeysuckle & Tulip Ljusgrå - Lampskärmar Textil Ljusgrå - S10/25/648062100

  Bergo Lampskärmar Sixten 25 Honeysuckle & Tulip Ljusgrå - Lampskärmar Textil Ljusgrå - S10/25/648062100
  William Morris blev inspirerad till mönstret Pure Honeysuckle & Tulip under ett besök på Island. Ett beskrivande citat från Morris Islandsdagbok, 11 juli 1871. ”En plats som skiljer sig från allt vi någonsin föreställt oss". Material: 90% Linne, 10% NylonSkötselråd Använd aldrig någon vätska på skärmen Rengör lampskärmen med en klädborste eller dammsug med låg sugkraft Notera att mönstret på lampskärmen inte är den andra helt lik och att mönstret därför kan skilja från bilden. Vi har valt ut Ljusgrå Lampskärmar i Textil från BERGO Lampskärmar med stor omsorg.
 • Lampskärm Omera Evora 27 cm

  Lampskärm Omera Evora 27 cm
  Lampskärm Omera i ett jaquardvävt tyg med mjuka kontratser mellan det vita och svarta Skärmen ger ett lyxigt intryck med ett fint sken och kan kombineras med många olika lampfötter. E27 ringfäste. Ljuskälla E27 köpes separat. Höjd 19 cm, b
 • PR Home - Lampskärm Sofia 25,5 cm - Brun

  PR Home - Lampskärm Sofia 25,5 cm - Brun
  Lampskärm Sofia. Rund, slät i sammet. Höjd 18 cm. Diameter nertill 25,5 cm, upptill 22 cm. E27 ringfäste 4,5 cm från nederkant.
 • Umage - Eos Lampskärm Fjäder Mini 35 cm Ljusblå

  Umage - Eos Lampskärm Fjäder Mini 35 cm Ljusblå
  EOS drar sin kraft och fascinerande skönhet från det nordiska landskapet. Denna unika lampskärm är gjorda av naturliga gåsfjädrar, och ger ett mjukt och varmt ljus. Lampan lägger till en sofistikerad och elegant detalj i varje hem. Välj själv om lampan ska hängas från taket eller användas som golvlampa!Kan användas som tak- bor
 • PR Home - Lampskärm Sofia Sammet 25 cm - Natur

  PR Home - Lampskärm Sofia Sammet 25 cm - Natur
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 18 cm och diameter nertill 25 cm.
 • PR Home - Lampskärm Celyn Mönstrad 25 cm - Svart

  PR Home - Lampskärm Celyn Mönstrad 25 cm - Svart
  Lampskärm Celyn i ett härligt mönster. Finns i flera färger och storlekar. Lampskärmen är cylinderformad och försedd med E27 ringfäste. Material: färg Arella 100% Polyester och färg Palms i 80% Polyester 20% Lin. Höjd 27 cm och diameter 25
 • PR Home - Lampskärm Kiara Jute 40 cm - Brun

  PR Home - Lampskärm Kiara Jute 40 cm - Brun
  Lampskärm Kiara i ett kraftigare tyg med jutestruktur. Skärmen finns i flera storlekar och den har en ljus insida och ger ett behagligt sken. Lampskärmen är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27-ringfäste. Höjd 30 cm,

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.

Lampskärmens material

Vilket material som lampskärmen är tillverkad i tillför också en viktig aspekt till inredningen. Olika material har olika egenskaper och ger sin egen känsla till rummet. En lampskärm i naturmaterial som rotting passar bra ihop med gröna växter till exempel.

Lampskärmar i bomullstyg ger ett mjukt intryck och bomullstyger kan mönstras och färgas i nästan oändliga möjligheter. Det mjukaste intrycket får du kanske av en fluffig lampa.