Små och stora lampskärmar

Många olika lampskärmar Ge din lampa en ny karaktär med lampskärmen som passar din inredning.

Med ny lampskärm kan du uppdatera din gamla lampa, vilket är bättre för både miljön och för plånboken. Här finns små och stora lampskärmar som passar till olika lamptyper och för olika fästen som ringfäste eller klofäste.

4 populära lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob. Du kan hitta små lampskärmar på 10 cm och stora lampskärmar på upp till 40-50 cm diameter.

 • Atena Lampskärm 6313 Beige Plisserad Klo E14

  Atena Lampskärm 6313 Beige Plisserad Klo E14
  Lampskärm 6313 från Atena Mått: Ø 13cm (Ø 9cm nedtill - 5cm upptill) - H 32cm (10+22cm) Fäste: Klofäste för klotlampa E14 Passar bland annat på Atenas golvlampa G-63, samt bordslampor B-95 Se&hellip:
 • Alice & Fox Lampskärm Fjärilar, Rosa

  Alice & Fox Lampskärm Fjärilar, Rosa
  Taklampa med vackra utstickande samt hängande fjärilar från Alice & Fox. Taklampan sprider ett behagligt ljus i barnrummet samtidigt som den är en iögonfallande inredningsdetalj. Lampskärmen är tillverkad i säker och stabil kvalitet. Matcha gärna lampan med flera snygga produkter till barnrummet från det populära märket Alice & Fox.- Lampsladd ingå
 • Bergo Läslampskärm Alf 23 Tistel Röd E27

  Bergo Läslampskärm Alf 23 Tistel Röd E27
  Alf 23 läslampskärm från Bergo Tyg: Jobs Tistel Mått: Ø 23cm/12cm - H 19cm Fäste: Ringfäste E27
 • Sixten lampskärm 17 Pimpernel Bayleaf/Manilla

  Sixten lampskärm 17 Pimpernel Bayleaf/Manilla
  Lampskärm handgjord i Sverige. Original textil från Morris &: Co. Mönstret varierar mellan de olika exemplaren. En lampskärm i Pimpernel Bayleaf/Manilla från Bergo Lampskärmar. Vi har ett brett&hellip:

Fler tips på lampskärmar

 • Lampskärm Leaf 20 cm

  Lampskärm Leaf 20 cm
  Lampskärm Leaf med torkade pipal löv (ficus religiosa) på ett transparent laminat. En handgjord skärm i naturtoner som ger ett vackert sken. Varje skärm är unik och har en semi-transparens. Skärmen finns i flera storlekar och är lätt att matcha med o
 • SONI Lampskärm Small 10-pack

  SONI Lampskärm Small 10-pack
  Lampskärmen Soni från House doctor är gjord i klassiskt rispapper och passar både till fest och mysiga vardagskvällar. Soni säljs i 10-pack och fästs på en ljusslinga som kan hängas upp var som helst där du vill skapa stämning i hemmet. Finns i flera
 • Lampskärm Sofia Carl Larsson 25 cm

  Lampskärm Sofia Carl Larsson 25 cm
  Sofia Lampskärm med ett mönstrat tryck illustrerat av Carl Larsson. Mönstret finns som försättsblad till några av Carl Larssons böcker. Skärmen har en ljus insida och matchande kantband. Formen är lätt utställd och har ett E27-fäste. Ljuskälla E27 kö
 • Sixten lampskärm 17 Pimpernel Cochineal/Pink

  Sixten lampskärm 17 Pimpernel Cochineal/Pink
  Lampskärm handgjord i Sverige. Original textil från Morris &: Co. Mönstret varierar mellan de olika exemplaren. En lampskärm i Pimpernel Cochineal/Pink från Bergo Lampskärmar. Vi har ett brett&hellip:
 • Lampskärm Hanna 30 cm

  Lampskärm Hanna 30 cm
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 cm från bot
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25, bredd upptill 22 cm.
 • Sofial Selected Lin, Offwhite 30cm

  Sofial Selected Lin, Offwhite 30cm
  Sofia Lampskä:rm i linnetyg. Linet gö:r att tyget få:r en vackert naturlig struktur och skapar ett lyxigt blickfå:ng i din inredning. Skä:rmen har en vit insida och kantband i samma&hellip:
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25, bredd upptill 22 cm.
 • Sofia Mönstrad lampskärm Frank Rost 30cm

  Sofia Mönstrad lampskärm Frank Rost 30cm
  Detta ä:r PR Home':s hä:rliga lampskä:rm Sofia. Finns i må:nga olika mö:nster och storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med må:nga av PR Home':sa lampfö:tter.&hellip:
 • Karin linne veckad skärm, natur 23,5cm

  Karin linne veckad skärm, natur 23,5cm
  En lampskärm i en rak klassisk modell med löst veckat linnetyg. Tyget är av 100% glesvävt lin med klädda kanter av samma tyg uppe som nertill. Lampskärmen är fodrad med ett vitt bomullstyg. Detta&hellip:
 • DALIA Takskärm 40cm Beige

  DALIA Takskärm 40cm Beige
  Takskärmen Dalia har en härlig, oval form med metallstänger på insidan som ger den en ribbad effekt. Lampan har ett mjukt intryck och passar fint både i vardagsrum eller i barnrum. Design & egenskaperLampa i form av en oval med ribbad effekt.Stom
 • Sofia Lin, OffWhite 20cm

  Sofia Lin, OffWhite 20cm
  PR Home':s hä:rliga lampskä:rm Sofia i ett underbart linnetyg. Finns i må:nga olika storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med må:nga av PR Home':sa lampfö:tter. Lampskä:rmen&hellip:
 • Duolla Classic L golvlampskärm, veronigrå

  Duolla Classic L golvlampskärm, veronigrå
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Blender skärm grön ull Ø27

  Blender skärm grön ull Ø27
  Grön lampskärm från Belid. Lampskärmen passar Belids serier: Pensile, Bottle och Fuse. Skärmmaterialet har åtråvärda egenskaper så som flamskyddat och ljudabsorberande vilket ger en extra trygghet&hellip:
 • Fatboy® Cooper Cappie krijg de kleure

  Fatboy® Cooper Cappie krijg de kleure
  Beräknad leveranstid ca: 1-3 veckor
 • Duolla Lampskärm Cone höjd 18 cm, ecru

  Duolla Lampskärm Cone höjd 18 cm, ecru
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Pr Home Cia Läslampskärm Birdsong Beige

  Pr Home Cia Läslampskärm Birdsong Beige
  Cia läslampskärm från PR Home Mått: Ø 20cm/13cm - H 19cm Fäste: Ringfäste E27 (Toppring)
 • Ah Belysning Sk771 Lupin Läslampskärm Beige

  Ah Belysning Sk771 Lupin Läslampskärm Beige
  Lupin läslampskärmar/böjarmsskärmar från Armaturhantverk (AH Belysning) finns i ett flertal färger. Välj den färg som passar din inredning bäst.
 • Sixten 20 Lampskärm Pimpernel Bayleaf/Manilla

  Sixten 20 Lampskärm Pimpernel Bayleaf/Manilla
  En lampskärm i tyget Pimpernel Bayleaf/Manilla från Bergo Lampskärmar. Vi har ett brett sortiment av lampskärmar från Bergo. Höjd 19 cm Diameter övre 16 cm Diameter undre 20 cm Fäste Klofäste&hellip:
 • Skärm Pensile Ø13 höjd 25cm

  Skärm Pensile Ø13 höjd 25cm
  Skärm Pensile passar till Pensile bords- & vägglampa S. Höjd 25cm och diameter 13,1cm. Designer Joakim Fihn. Handsydd i Varberg, Sverige.
 • Vallentuna armatur & skärmateljé Lampskärm R43

  Vallentuna armatur & skärmateljé Lampskärm R43
  43:A Lampskärm Decor från Vallentuna Material: Chintz Färg: Vit Mått: Ø43/21cm - H25cm Fäste: Inbyggd lyra, ringfäste E27
 • Positano lampskärm antik mässing

  Positano lampskärm antik mässing
  En stilren skärm som passar utmärkt till den ståtliga golvlampan Positano. En skärm som fördelar ljuset mjukt och ökar mysfaktorn i hemmet. Lampskärmen är tillverkad av aluminium vilket gör den både gedigen och tålig.
 • PR Home - Lampskärm CELYN - Grå

  PR Home - Lampskärm CELYN - Grå
  Låt vardagsrummet flytta ut med CELYN lampskärm. En stilren lampskärm tillverkad i ett CTC behandlat linne tyg eller 100% akrylväv (markisväv) som tål att vistas utomhus i alla väder. Lampskärmens ställning är galvaniserad för att inte rosta. Lampskä
 • Hallbergs Lampskärm Torino 30Cm Beige

  Hallbergs Lampskärm Torino 30Cm Beige
  Torino 1063 lampskärm från Hallbergs Lampskärmar Mått: Ø 30 cm/17cm - H 22cm Fäste: Fast fäste E27
 • PR Home - Lampskärm Sofia Florenzo 35 cm - Beige

  PR Home - Lampskärm Sofia Florenzo 35 cm - Beige
  Lampskärm Sofia i ett tyg med linnestruktur och matt yta. Lampskärmen är rund med ljus insida och försedd med E27-ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant på skärmen. Lampskärmen är lätt att matcha med olika större lampfötter och passar även på go
 • Star Trading - Lampskärm Knute 35 - Grå

  Star Trading - Lampskärm Knute 35 - Grå
  Lampskärm i konstrotting för utomhusbruk. Höjd 33 cm och diameter 30 cm. 5 meter svart upphäng med E27-sockel ingår. IP44. Ljuskälla ingår ej.
 • Ah Belysning Sk900 Dahlia Lampskärm Svart/Guld Klo E14 20Cm

  Ah Belysning Sk900 Dahlia Lampskärm Svart/Guld Klo E14 20Cm
  Produktbeskrivning Dahlia lackade lampskärmar från Armaturhantverk/AH belysning finns i flera former och i flera storlekar. Dahlia lampskärmar levereras i svart lack med guldinsida eller vit lack med&hellip:
 • Lampskärm Sigrid ⌀ 40 cm

  Lampskärm Sigrid ⌀ 40 cm
  Sigrid är en handtillverkad lampskärm med tyg beståendes av en bomulls- och linblandning. På insidan av skärmen finns ett bländskydd gjort av plast. Skärmen har ett E27-ringfäste för fäste på gängad lamphållare.
 • KNUTE lampskärm ø 48 cm

  KNUTE lampskärm ø 48 cm
  Lampskärm i brun konstrotting för utomhusbruk. Sladd med sockel ingår ej. Köp till TRÅDEN sladd för utomhusbruk, med E27 sockel. Material: Konstrotting. Storlek: Höjd 50 cm, ø 48 cm.
 • Curve Plåtskärm Röd 14cm

  Curve Plåtskärm Röd 14cm
  Bergo lampskärmar startade sin resa i Eskilstuna 1940 och har nu återskapat en kollektion plåtskärmar från 1950. Curve small är en liten och elegant skärm i metall. Skärmen har små hål i kanten&hellip:
 • PR Home - Cia Toppringskärm Lin - Svart

  PR Home - Cia Toppringskärm Lin - Svart
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Lampskärmen har en E27 toppring. Mått: diameter nedtill 20cm, diameter upptill 13cm, höjd 19cm.
 • SARA Classic Lampskärm Franza Vit 30 cm

  SARA Classic Lampskärm Franza Vit 30 cm
  Sara är en låg cylinderformad skärm som i sin enkelhet passar till de flesta fötter och stilar. Skärmen har E27 ringfäste.Design & egenskaperCylinderformad lampskärm i stilren design.Tillverkad i bomull.E27.
 • Watt & Veke Boll Lampskärm Vit 40 Cm - Lampskärmar Linne Vit - T134001

  Watt & Veke Boll Lampskärm Vit 40 Cm - Lampskärmar Linne Vit - T134001
  Boll lampskärm från Watt & Veke med en pumpaformad design i linne med en stomme i lackerat, vitt stål. Bra att veta om Boll lampskärm - Boll uppskattas för det behagliga ljuset.- Erbjuds i flera varianter.- Lampskärm i linne.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Vit Lampskärmar i Linne från Watt & Veke med stor omsorg.
 • Ah Belysning Sk995 Iris Lampskärm 27Cm Grön Fast Ställning

  Ah Belysning Sk995 Iris Lampskärm 27Cm Grön Fast Ställning
  Iris lampskärmar från Armaturhantverk finns i flera färger och i 2 storlekar. Iris har fast fäste E27 så att de ska sitta stadigt på din golvlampa eller bordslampa
 • Alf 23 Toppringskärm Ferns, Grön

  Alf 23 Toppringskärm Ferns, Grön
  En lampskärm i tyget Ferns grön från Bergo Lampskärmar. Vi har ett brett sortiment av lampskärmar från Bergo. Höjd 19 cm Diameter övre 12 cm Diameter undre 23 cm Fäste Ringfäste för E27-sockel&hellip:
 • ILLY Lampskärm 34 Grå

  ILLY Lampskärm 34 Grå
  Illy är en charmig lampskärm i klassisk design. Lampskärmen har en neutral färg som ger en elegant touch till ditt hem, och som även passar med flera andra inredningsstilar. Illy kan kombineras med en rad lampfötter och erbjuder därför stor variation
 • Takskärm Hilma Outdoor 60 cm

  Takskärm Hilma Outdoor 60 cm
  Hilma skärm för utomhusbruk. Skapa en härlig och mysig utemiljö med våra Outdoor takskärmar. Passar lika bra i uterummet som på terrassen under tak. Denna fina takskärm är gjord i ett vädertåligt tyg och har en stomme i galvaniserat stål, som klarar
 • RAKEL Lampskärm Franza Vit 32 cm

  RAKEL Lampskärm Franza Vit 32 cm
  Denna enkla och eleganta lampskärm från PR Home passar fint i många hem. Tack vare sin rektangulära form passar den även i smala utrymmen. Lampskärmen har en E27-ring sockel.Design & egenskaperRektangulär lampskärm i ljus nyans.Tillverkad i bomul
 • Duolla Lampskärm Classic L för golvlampor, svart

  Duolla Lampskärm Classic L för golvlampor, svart
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Cylinder lampskärm leather pale brown

  Cylinder lampskärm leather pale brown
  Stilfull lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Cylinder lampskärm bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Dess cylindriska form skapar en stilren siluett och passar både golvlampa, bordslampa eller taklampa.
 • PR Home - Lampskärm Sofia Sammet 25 cm - Vit

  PR Home - Lampskärm Sofia Sammet 25 cm - Vit
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 18 cm. Diameter nertill 25 cm, upptill 22 cm.
 • Sixten lampskärm 17 Willow Bough Russet/Ochre

  Sixten lampskärm 17 Willow Bough Russet/Ochre
  Lampskärm handgjord i Sverige. Original textil från Morris &: Co. Mönstret varierar mellan de olika exemplaren. En lampskärm i Willow Bough Russet/Ochre från Bergo Lampskärmar. Vi har ett brett&hellip:

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.

Lampskärmens material

Vilket material som lampskärmen är tillverkad i tillför också en viktig aspekt till inredningen. Olika material har olika egenskaper och ger sin egen känsla till rummet. En lampskärm i naturmaterial som rotting passar bra ihop med gröna växter till exempel.

Lampskärmar i bomullstyg ger ett mjukt intryck och bomullstyger kan mönstras och färgas i nästan oändliga möjligheter. Det mjukaste intrycket får du kanske av en fluffig lampa.