Lampskärmar

Med en ny lampskärm kan du uppdatera din lampa. Bättre för både miljön och för plånboken. Här listar vi lampskärmar som passar till lite olika lamptyper. Alla produkterna du ser kan du klicka dig vidare till och handla online hos en lampbutik.

Populärt inom lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob.

 • Lampskärm Mia Classic Franza 30 cm

  Lampskärm Mia Classic Franza 30 cm
  Mia Lampskärm med E27 ringfäste, är en rund skärm som passar bra på lite mindre fötter där man inte vill att ljuset ska sticka för mycket uppåt. Höjd 25 cm och diameter 30/22 cm. Material: Cotton Half panama
 • Trevisio skärm

  Trevisio skärm
  Lampskärmen Trevisio finns i flera olika färger och är oerhört populär! Den passar vägglampor och golvlampor som har ring-fäste.
 • Belle lampskärm taupe Artwood

  Belle lampskärm taupe Artwood
  Elegant lampskärm från Artwood i färgen taupe. Lampskärmen är tillverkad av läder vilket gör den tålig och håller sig fin med tiden. Small: Ø: 30-35 x H: 20 cm Large: Ø: 42-50 x H: 25 cm  På bilderna kombineras lampskärmen med lampfoten: - San Marino bordslampa svart - Modena bordslampa brun
 • Lola 33 lampskärm

  Lola 33 lampskärm
  Vackra lampskärmen Lola är tillverkad i sammet och finns i tre behagliga och moderna färger. Finns även i andra storlekar.Skärmen har E27 ringfäste.

Fler tips på lampskärmar

 • Lampskärm Sofia 25,5 cm

  Lampskärm Sofia 25,5 cm
  Lampskärm Sofia. Rund, slät i sammet. Höjd 18 cm. Diameter nertill 25,5 cm, upptill 22 cm. E27 ringfäste 4,5 cm från nederkant.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad Polyester 30 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad Polyester 30 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart sammetstyg. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm och diameter 30
 • Lampskärm Sofia Sammet 25 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 25 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 18 cm och diameter nertill 25 cm.
 • Claton lampskärm svart Artwood

  Claton lampskärm svart Artwood
  Lampskärm i läder från Artwood.
 • Lampskärm Sofia 35 cm

  Lampskärm Sofia 35 cm
  Lampskärm Sofia. Rund, slät i sammet. Höjd 25 cm. Diameter nertill 35 cm, upptill 30 cm. E27 ringfäste 4,5 cm från nederkant.
 • Petite Déco Lampskärm Sammet Garden, Svart

  Petite Déco Lampskärm Sammet Garden, Svart
  Elegant lampskärm i mönstrad sammet från Petite Déco. En inredningsdetalj som ger en varm känsla och sprider ett behagligt ljus i barnrummet!
 • Lampskärm Sofia Sammet Mönstrad 30 cm

  Lampskärm Sofia Sammet Mönstrad 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett lyxigt sammetstyg. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant på skärmen. Höjd 21 cm, bredd nertill 30 cm och bredd upptill 25 cm.
 • Lampskärm Indi, 24 cm

  Lampskärm Indi, 24 cm
  Lampskärm Indi är en oval lampskärm och här med vårt unika vårliga tyg Särö i bomull från Joy Zandén. Lampskärmen har ljus insida och levereras med E27 ringfäste. Höjd 15 cm. Bredd nertill 24 cm, upptill 17 cm. Djup nertill 18 cm, upptil
 • Seminyak lampskärm hög Artwood

  Seminyak lampskärm hög Artwood
  Vacker hög cylinderformad lampskärm från Artwood som för tankarna till tropikerna. Kombinera gärna lampskärmen Seminyak med lampfoten Bali från Artwood. Seminyak lampskärm finns i olika varianter och storlekar. 
 • Mia hålad lampskärm 17 cm

  Mia hålad lampskärm 17 cm
  Mia är en snygg och modern lampskärm med sin råa finish och industriella design. Lampskärmen är av metall med små hål, som ger en vacker ljusspridning. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 14cm, diameter 17,5/13 cm.
 • Avanna lampskärm hazel Artwood

  Avanna lampskärm hazel Artwood
  Stilfull cylinderformad lampskärm från Artwood i färgen hazel. Avanna lampskärm bär upp din lampa med rustik elegans och blir en fin detalj i rummet. Small: Ø: 25 x H: 15 cm Medium: Ø: 40 x H: 21 cm Large: Ø: 50 x H: 21 cm
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Graz lampskärm mässing Artwood

  Graz lampskärm mässing Artwood
  Stilfull lampskärm i mässing från Artwood. Kombinera gärna med lampfoten Graz. Lampskärmen är tillverkad av mässing vilket gör den både gedigen och tålig.  Large: Ø: 25 x H: 15 cm Extra large: Ø: 40 x H: 25 cm
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 40 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 40 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 30 cm, bredd nertill 40 cm, bredd upptill 35 cm.
 • Lampskärm Oval 25 cm

  Lampskärm Oval 25 cm
  Oval lampskärm är en enkel lampskärm med en klassisk form. Här med ett underbart mönster. Lampskärmen är försedd med ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 17,5 cm, bredd 25/15 cm, djup 17/10 cm.
 • Lampskärm Sara Victorious 20 cm

  Lampskärm Sara Victorious 20 cm
  Lampskärm Sara i ett exklusivt jaquardvävt chenilletyg. Skärmen har ett transparent laminat och är lätt att kombinera på många olika lampfötter. Lampskärmen är cylinderformad och har ett E27-ringfäste som sitter ca 3,5 cm från nederkant p
 • Lampskärm Sofia sammet 35 cm

  Lampskärm Sofia sammet 35 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och diameter 35/30 cm.
 • Lampskärm Mia mönstrad 17 cm

  Lampskärm Mia mönstrad 17 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett bomullstyg med ett härligt mönster. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14,5 cm, diameter 17/13 cm
 • Takskärm Yuni 60 cm

  Takskärm Yuni 60 cm
  Rispappersskärm Yuni med tät oregelbunden metalltråd som skapar ett vackert mönster. Yuni är ellipsformad 60 cm i diameter och höjd 23 cm. Spänns ut till sin form med hjälp av en metallexpander som man även fäster lampsladden i. Takkontakt
 • Lampskärm Sofia Sammet 20 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 20 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm, diameter 20/17 cm.
 • Lampskärm Mia i sammet, 17 cm

  Lampskärm Mia i sammet, 17 cm
  Skärm Mia i sammet med präglad struktur som ger en lyxig känsla. Skärmen har en ljus insida och levereras med klofäste. Höjd 14,5 cm. Diameter nertill 17 cm, upptill 13 cm.
 • Lampskärm Oval Sammet 25 cm

  Lampskärm Oval Sammet 25 cm
  Oval lampskärm är en enkel lampskärm med en klassisk form. Här i ett härligt sammetstyg. Lampskärmen är försedd med ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 17,5 cm, bredd 25/15 cm, djup 17/10 cm.
 • Lampskärm Sara Victorious 20 cm

  Lampskärm Sara Victorious 20 cm
  Lampskärm Sara i ett exklusivt jaquardvävt chenilletyg. Skärmen har ett transparent laminat och är lätt att kombinera på många olika lampfötter. Lampskärmen är cylinderformad och har ett E27-ringfäste som sitter ca 3,5 cm från nederkant p
 • Lampskärm Sofia i Sammet, 25 cm

  Lampskärm Sofia i Sammet, 25 cm
  Skärm Sofia i sammet med präglad struktur som ger en lyxig känsla. Skärmen har en ljus insida och levereras med E27 ringfäste. Höjd 18 cm. Diameter nertill 25 cm, upptill 22 cm.
 • Lampskärm Sara Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sara Sidenlook 20 cm
  Lampskärm Sara i ett vackert tyg med sidenlook. Finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är cylinderformad och har ett E27-ringfäste som sitter ca 3,5 cm från nederkant på skärmen. Höjd 17 cm och diameter 20 cm.
 • Lampskärm Sofia Classic Franza 20 cm

  Lampskärm Sofia Classic Franza 20 cm
  Detta är vår härliga lampskärm Sofia. Finns i många olika mönster och storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm och diameter 20/17 cm. Material: Cotton Ha
 • Lampskärm Omera Sidenlook 23 cm

  Lampskärm Omera Sidenlook 23 cm
  Vår härliga och ovala lampskärm Omera i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste. Höjd 16 cm, b
 • Lampskärm Sofia, 20 cm

  Lampskärm Sofia, 20 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 17
 • Lampskärm Sofia Mönstrad Jaquardväv 30 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad Jaquardväv 30 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i en jaquardväv. Finns i många olika storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm och diameter 30/25 cm. Material: Jacquard woven.
 • Toppringskärm Lin Ljusbeige 22cm

  Toppringskärm Lin Ljusbeige 22cm
  Vacker och enkel beige toppringsskärm som lugnar ner och mjukar upp i de flesta miljöer. Mjuk och behaglig, tillverkad i lin och passar i färgen till de flesta lampor.Skärmen har toppringsfäste.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill17 cm.
 • Lampskärm Sofia Brodyr

  Lampskärm Sofia Brodyr
  Sofia lampskärm i linne med brodyr. Handgjord. Höjd 25 cm och diameter 35/30 cm.
 • Lampskärm Omera Sidenlook 27 cm

  Lampskärm Omera Sidenlook 27 cm
  Vår härliga och ovala lampskärm Omera i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 19
 • Lampskärm Sofia Ruta Sammet 35 cm

  Lampskärm Sofia Ruta Sammet 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett lyxigt sammetstyg med struktur. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste

  Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste
  Lampskärm Mia. Rund, slät i sammet. Höjd 17 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 14,5 cm. Klofäste 7 cm från nederkant.
 • Lampskärm Sofia, 20 cm

  Lampskärm Sofia, 20 cm
  Vår klassiska lampskärm Sofia med vårt unika tyg Särö Blå i bomull från Joy Zandén. Lampskärmen har ljus insida och levereas med E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 17 cm.
 • Takskärm BELL, 45 cm

  Takskärm BELL, 45 cm
  Vackra takskärmen Bell med unikt vårigt tyg Linnea i bomull från Joy Zandén. Lampan levereras med vit sladd 1,2 meter. Höjd 30 cm. Diameter nertill 45 cm, upptill 35 cm. E27 ringfäste.
 • SHADE - Nature

  SHADE - Nature
  Markslöjd lampskärm Cylinder. Vit textilskärm med klofäste. För liten lamphållare (E14).
 • Indi Lampskärm linne 43 cm

  Indi Lampskärm linne 43 cm
  Indi lampskärm i linne är en klassisk och enkel lampskärm som gör det möjligt att kombinera med många olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 26 cm, bredd 43/33 cm, djup 32/23 cm.
 • Lampskärm Omera Sidenlook 23 cm

  Lampskärm Omera Sidenlook 23 cm
  Vår härliga och ovala lampskärm Omera i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste. Höjd 16 cm, b
 • Lampskärm Mia 14 cm

  Lampskärm Mia 14 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett bomullstyg med ett härligt mönster. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 12,5 cm, diameter 14/10 cm.
 • Lampskärm Sofia Ruta Sammet 30 cm

  Lampskärm Sofia Ruta Sammet 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett lyxigt sammetstyg med struktur. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 21 cm, bredd nertill 30 cm, bredd upptill 25 cm.
 • Queen Lampskärm 10 cm

  Queen Lampskärm 10 cm
  Den enkla och snygga lampskärmen Queen i ett härligt sammetstyg. Finns i två storlekar, 10 samt 12 cm, och passar till många olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 10 cm, diameter 10/7 cm.
 • Lola 26 lampskärm

  Lola 26 lampskärm
  Vackra lampskärmen Lola är tillverkad i sammet och finns i tre behagliga och moderna färger.Skärmen har E27 ringfäste.
 • Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste

  Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste
  Lampskärm Mia. Rund, slät i sammet. Höjd 17 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 14,5 cm. Klofäste 7 cm från nederkant.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 21 cm, bredd nertill 30 cm, bredd upptill 25 cm.
 • Lampskärm Omera Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Omera Sidenlook 20 cm
  Vår härliga ovala lampskärm Omera i ett underbart tyg med siden look. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste. Höjd 14 cm, bredd 20/16 cm och djup 13/10 cm.
 • Lampskärm Sofia, 25 cm

  Lampskärm Sofia, 25 cm
  Vår klassiska lampskärm Sofia med vårt unika tyg Särö i bomull från Joy Zandén. Lampskärmen har ljus insida och levereas med E27 ringfäste. Höjd 18 cm. Diameter nertill 25 cm, upptill 22 cm.

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.