Lampskärmar

Med en ny lampskärm kan du uppdatera din gamla lampa, vilket ju är bättre för både miljön och för plånboken. Här listar vi lampskärmar som passar till olika lamptyper och för olika fästen som ringfäste eller klofäste. Alla skärmarna på den här sidan går att beställa online.

Populärt inom lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob. Du kan hitta både små och stora lampskärmar på upp till 40-50 cm diameter.

 • Trevisio skärm ø20xh21cm (Svart)

  Trevisio skärm ø20xh21cm (Svart)
  Lampskärmen Trevisio finns i flera olika färger och är oerhört populär! Den passar vägglampor och golvlampor som har ring-fäste.
 • Lola 33 lampskärm (Grön)

  Lola 33 lampskärm (Grön)
  Vackra lampskärmen Lola är tillverkad i sammet och finns i tre behagliga och moderna färger. Finns även i andra storlekar.Skärmen har E27 ringfäste.
 • Ludlow lampskärm vit Ø25-35

  Ludlow lampskärm vit Ø25-35
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, varm och elegant med en lampskärm i klassisk design. Lampskärmen Ludlow i en högre design med insida i guld och utsida i klassisk vit. Den guldiga insidan gör att ljuset får en varm ton. 
 • Orikomi Lampa Sunflower, Blå

  Orikomi Lampa Sunflower, Blå
  Stilfull taklampa med vackert mönster från Orikomi. Det vilda blommönstret har fötts ur vår fantastiska natur och lampan är inspirerad av den japanska vikningskonsten origami. Handtillverkade i högkvalitativt papper och finns i flera tjusiga färger. Med följer en 1 meter lång lampsladd med en kåpa av koppar och en burgundyfärgad textilk

Fler tips på lampskärmar

 • Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 21 cm, bredd nertill 30 cm, bredd upptill 25 cm.
 • Lampskärm Vide 38 cm

  Lampskärm Vide 38 cm
  Lampskärm i konstrotting för utomhusbruk. Mixa och matcha med våra utomhusupphäng och ljuskällor. Passar lämpligast till upphäng med E27 sockel. Höjd 12 cm och diameter 38 cm.
 • Nirvana Midnight lampskärm blå Artwood

  Nirvana Midnight lampskärm blå Artwood
  Nirvana Midnight är en elegant lampskärm från Artwood i blått.  På bilderna kombineras lampskärmen med bordslampan: - Pasadena bordslampa svart - Lazio bordslampa svart
 • Gloria glas Ø16

  Gloria glas Ø16
  I Gloria familjen ingår pendlar, krona, plafonder och bordslampa. Gloria är designad för snygga filamentglödlampor och ljuset visas på ett vackert och dekorativt sätt. Detta glas passar till Gloria upphäng/fönster mässing, oxidgrå, krom, vi
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 21 cm, bredd nertill 30 cm, bredd upptill 25 cm.
 • Indi Lampskärm linne 25 cm

  Indi Lampskärm linne 25 cm
  Indi lampskärm i linne är en klassisk och enkel lampskärm som gör det möjligt att kombinera med många olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm, bredd 25/20, djup 18/12 cm.
 • Lampskärm Sofia 40 cm

  Lampskärm Sofia 40 cm
  Lampskärm Sofia Plissé. Rund, jöjd 29 cm. Diameter nertill 40 cm, upptill 35 cm. E27 ringfäste 4,5 cm från nederkant. Material lin,
 • Umage Eos Fjäderlampa Mini 35 cm, Grå

  Umage Eos Fjäderlampa Mini 35 cm, Grå
  Umage (Vita) lampa Eos ger ett mysigt och elegant intryck. Fjäderlampan avger ett varmt och behagligt sken när den är tänd och passar perfekt i barnrummet eller där du inte vill bli bländad av ljus. Lampskärmen passar bra både som taklampa eller tillsammans med en lampfot. Lampskärmen består av ca 500 äkta fågeldun, men de kommer inte f
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm och d
 • Lampskärm Omera Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Omera Mönstrad 20 cm
  Lampskärm Omera Mönstrad, finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är oval och försedd med klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 14 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill 16 cm. Djup 13/10 cm. Material: Bomull.
 • Lampskärm Sofia Classic Franza 30 cm

  Lampskärm Sofia Classic Franza 30 cm
  Detta är vår härliga lampskärm Sofia. Finns i många olika mönster och storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm och diameter 30/25 cm. Material: Cotton Half
 • Lampskärm Sandy 25 cm

  Lampskärm Sandy 25 cm
  Lampskärm Sandy, flätad och handgjord i naturmaterialet Lampakany, ett slags kaveldun. Höjd 19 cm och diameter 25 cm. Skärmen har E27 ringfäste. Kan användas både som skärm till lampfot eller hängande med ett sladdställ.
 • Lampskärm Oval Sammet 20 cm

  Lampskärm Oval Sammet 20 cm
  Oval lampskärm är en enkel lampskärm med en klassisk form. Här i ett härligt sammetstyg. Lampskärmen är försedd med ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14 cm, bredd 20/13 cm, djup 14/9 cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 40 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 40 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 29 cm, bredd nertill 40 cm, bredd upptill 35 cm.
 • Malou Takskärm 40 cm

  Malou Takskärm 40 cm
  Malou är en vacker takskärm, och med dess härliga form ger den ett mjukt intryck. Takupphänge säljs separat. Höjd 38 cm, bredd 40 cm och djup 40 cm.
 • Mia sammet 17cm (Rosa)

  Mia sammet 17cm (Rosa)
  Lite mindre lampskärm i ett fint rosa sammetstyg. Klofäste E14.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och dia
 • Lampskärm Sofia 35 cm

  Lampskärm Sofia 35 cm
  Lampskärm Sofia Plissé Stygn. Rund, höjd 25 cm. Diameter nertill 35 cm, upptill 30 cm. E27 ringfäste 4,5 cm från nederkant.
 • Lampskärm Bell Sammet 55 cm

  Lampskärm Bell Sammet 55 cm
  Fantastisk klockformad skärm i sammet och guldfärgad ställning som förhöjer känslan i vilket rum som helst. Levereras med guldfärgat E27 takupphänge och vit takkopp. Höjd 38 cm och diameter 55/40 cm.
 • Lampskärm Sofia i sammet, 35 cm

  Lampskärm Sofia i sammet, 35 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm. Diameter nertill 35 cm, upptill 30 cm
 • Lampskärm Sofia Sammet 40 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 40 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Bredd nedtill: 40 cm Bredd upptill: 35 cm Höjd: 29 cm
 • Lampskärm Sofia i sammet, 35 cm

  Lampskärm Sofia i sammet, 35 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm. Diameter nertill 35 cm, upptill 30 cm
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm
  Den härliga lampskärmen Sofia i bomullstyg i ett underbart mönster. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm, diameter 35/30.
 • Lampskärm Sofia 25 cm

  Lampskärm Sofia 25 cm
  Den härliga lampskärmen Sofia i bomullstyg i ett underbart mönster. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 18 cm, diameter 25/22 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet Kaa 35cm

  Lampskärm Sofia Sammet Kaa 35cm
  En härlig lampskärm i fint mönster, skärmen finns i flera färger, mönster och storlekar. Av bomull. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken. Skärmen är lätt att matcha med olika lampfötter och har E27 ringfäste. Höjd 25
 • Lampskärm Celyn i Jacquard woven chenille 30 cm

  Lampskärm Celyn i Jacquard woven chenille 30 cm
  En cylinderformad skärm som ger ett stilrent intryck. Finns i många olika tyger, färger och mönster. Lampskärmen har E27 ringfäste. Höjd 32 cm och diameter 30 cm. Material: Jacquard woven chenille.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25 cm, bredd upptill 22 cm.
 • Lampskärm Vide 58 cm

  Lampskärm Vide 58 cm
  Lampskärm i konstrotting för utomhusbruk. Mixa och matcha med våra utomhusupphäng och ljuskällor. Passar lämpligast till upphäng med E27 sockel. Höjd 18,5 cm och diameter 58 cm.
 • Toppringskärm Cia i Sammet 20 cm

  Toppringskärm Cia i Sammet 20 cm
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Kan kombineras med både golvfot, vägglampa, taklampa och lampfot. Lampskärmen har en E27 toppring. Höjd 19 cm och diameter 20/13 cm. Material: Velvet.
 • Lampskärm Sofia Brodyr

  Lampskärm Sofia Brodyr
  Sofia lampskärm i linne med brodyr. Handgjord. Höjd 25 cm och diameter 35/30 cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill17 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 25 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 25 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 18 cm och diameter nertill 25 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 30 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 30 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm, diameter 30/25 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och dia
 • Lampskärm Kerstin Manchester 25 cm

  Lampskärm Kerstin Manchester 25 cm
  Kerstin är en cylinderformad skärm i snyggt manchestertyg. Skärmen har E27 ringfäste och en ljus insida. Höjd 20 cm och diameter 25 cm.
 • Lampskärm Queen Franza 12 cm

  Lampskärm Queen Franza 12 cm
  Vår enkla och underbara lampskärm Queen finns i många olika tyger samt färger. Passar till många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 12 cm och diameter 12/9,5 cm. Material: Cotton Half
 • Lampskärm Sofia Sammet 30 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 30 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm, diameter 30/25 cm.
 • Lampskärm Sara Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sara Sidenlook 35 cm
  Lampskärm Sara i ett vackert tyg med sidenlook. Finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är cylinderformad och har ett E27-ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant på skärmen. Höjd 25.5 cm och diameter 35 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och dia
 • Lampskärm Sara Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sara Sidenlook 20 cm
  Lampskärm Sara i ett vackert tyg med sidenlook. Finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är cylinderformad och har ett E27-ringfäste som sitter ca 3,5 cm från nederkant på skärmen. Höjd 17 cm och diameter 20 cm.
 • Lampskärm Mia Sammet 20 cm

  Lampskärm Mia Sammet 20 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett härligt sammetstyg. Lampskärmen är enkel och snygg vilket gör att du kan framhäva lampfoten den sitter på och skapa olika uttryck i din inredning. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 17 cm, diameter 20/14
 • Lampskärm Sofia sammet 35 cm

  Lampskärm Sofia sammet 35 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och diameter 35/30 cm.
 • Gloria glas Ø26

  Gloria glas Ø26
  I Gloria familjen ingår pendlar, krona, plafonder och bordslampa. Gloria är designad för snygga filamentglödlampor och ljuset visas på ett vackert och dekorativt sätt. Detta glas passar till Gloria upphäng mässing, oxidgrå, krom, vitstruktur
 • Lampskärm Sofia, 20 cm

  Lampskärm Sofia, 20 cm
  Vår klassiska lampskärm Sofia med vårt unika vårigt tyg Linnea i bomull från Joy Zandén. Lampskärmen har ljus insida och levereas med E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 17 cm.
 • Takskärm Algarve, Ø60

  Takskärm Algarve, Ø60
  Takskärm i rotting, Ø60x30.5, 1.3kg
 • Cia Toppringskärm Lin

  Cia Toppringskärm Lin
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Lampskärmen har en E27 toppring. Mått: diameter nedtill 20cm, diameter upptill 13cm, höjd 19cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25, bredd upptill 22 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.