Små och stora lampskärmar

Med en ny lampskärm kan du uppdatera din gamla lampa, vilket är bättre för både miljön och för plånboken. Här listar vi små och stora lampskärmar som passar till olika lamptyper och för olika fästen som ringfäste eller klofäste. Alla skärmarna på den här sidan går att beställa online.

Populära lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob. Du kan hitta små lampskärmar på 10 cm och stora lampskärmar på upp till 40-50 cm diameter.

 • Ludlow lampskärm vit

  Ludlow lampskärm vit
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, varm och elegant med en lampskärm i klassisk design. Lampskärmen Ludlow i en högre design med insida i guld och utsida i klassisk vit. Den guldiga insidan gör att ljuset får en varm ton. 
 • Claton lampskärm svart

  Claton lampskärm svart
  Stilfull svart lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Claton bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Medium: Ø: 30-35 x H: 20 cmLarge: Ø: 42-50 x H: 25 cmXX-Large: Ø: 58-70 x H: 30 cm
 • Rectangular lampskärm svart

  Rectangular lampskärm svart
  Stilfull lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Rectangular lampskärm bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Lampskärmen har svart insida.
 • Alice & Fox Lampskärm Fjärilar, Rosa

  Alice & Fox Lampskärm Fjärilar, Rosa
  Lampskärm med vackra utstickande samt hängande fjärilar från Alice & Fox. Taklampan sprider ett behagligt ljus i barnrummet samtidigt som den är en iögonfallande inredningsdetalj. Lampskärmen är tillverkad i säker och stabil kvalitet. Matcha gärna lampan med flera snygga produkter till barnrummet från det populära märket Alice & Fox.

Fler tips på lampskärmar

 • Lampskärm Karin Veckad 36 cm

  Lampskärm Karin Veckad 36 cm
  Karin veckad skärm i bomullstyg. Skärmen har en hårt laminerad ljus insida som ger ett vackert sken. Skärmen har ett E27-ringfäste. Mått från botten till fäste 3,5 cm. Ljuskälla E27 köpes separat. Mått: Höjd 25 cm. bredd 36 cm.
 • PR Home - Lampskärm Hanna 35 cm - Rosa

  PR Home - Lampskärm Hanna 35 cm - Rosa
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 cm från bot
 • watt & VEKE - Lampskärm Ella 33 - Beige

  watt & VEKE - Lampskärm Ella 33 - Beige
  Ella 33, en klassisk veckad lampskärm med yttertyg i bredvävt linne, där insidan matchas av ett tätare linnefoder. Skapa spänning i din inredning genom att kombinera med olika lampfötter. Ljuskälla ingår ej.
 • Cia toppringskärm, sammet vit 20cm

  Cia toppringskärm, sammet vit 20cm
  En stilren lässkärm från PR Home. Lässkärmarna Cia fungerar utmärkt till de flesta av våra golvläslampsfötter. Höjd 21 cm Diameter övre 13,5 cm Diameter undre 20,5 cm Fäste E27, toppringsfattning&hellip:
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Material: Polyester. Höjd 15,5 cm och diameter 20/17 cm.
 • Lampskärm Empire Florenzo 50 cm

  Lampskärm Empire Florenzo 50 cm
  Lampskärm Empire i ett tyg med linnestruktur och matt yta. Lampskärmen har en ljus insida och ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 26.5 cm, diameter nertill 50 cm och diameter upp
 • Watt & Veke Basic Wide Lampskärm 300 Mm Natur - Lampskärmar Linne Natural - B30/70/00

  Watt & Veke Basic Wide Lampskärm 300 Mm Natur - Lampskärmar Linne Natural - B30/70/00
  Basic Wide är en lampskärm i linne från Watt & Veke med en elegant känsla. Den tidlösa designen gör att du kan njuta av den i många år framöver. Lampskärmens insida är vit och ger ett bra allmänljus. Välj din favoritstorlek, färg och kombinera med en lämplig lampfot för att anpassa ditt hem efter din egen stil och smak. Bra att veta om Basic Wide lampskärm - Tillverkad av linne.- Lampskärmen finns i olika storlekar.- Lampskärmen finns i olika färgval.- Passar för: E27-lamphållare. Vi har valt ut Natural Lampskärmar i Linne från Watt & Veke med stor omsorg.
 • Donati arm lampskärm rave natural

  Donati arm lampskärm rave natural
  Rektangulär lampskärm i färgen rave natural från Artwood. Elegant lampskärm i en stilren form, som gör sig fin i hemmets alla rum.
 • Seletti Monkey Lamp Lampskärm Svart - Lampskärmar Metall Svart - 14918-BLK

  Seletti Monkey Lamp Lampskärm Svart - Lampskärmar Metall Svart - 14918-BLK
  Monkey lampshade från Seletti designad av Marcantonio Raimondi Malerba. En av två delar som utgör en annorlunda lampa, passar till lamporna i Monkey serien från Seletti. Endast för inomhusbruk. Vi har valt ut Svart Lampskärmar i Metall från Seletti med stor omsorg.
 • PR Home - Lampskärm Sara Sidenlook 30 cm - Natur

  PR Home - Lampskärm Sara Sidenlook 30 cm - Natur
  Lampskärm Sara i ett vackert tyg med sidenlook. Finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är cylinderformad och har ett E27-ringfäste som sitter ca 3,5 cm från nederkant på skärmen. Höjd 25 cm och diameter 30 cm.
 • PR Home - Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm - Grön

  PR Home - Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm - Grön
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Lampskärm Karin Veckad 22 cm

  Lampskärm Karin Veckad 22 cm
  Karin veckad skärm i bomullstyg. Skärmen har en hårt laminerad ljus insida som ger ett vackert sken. Skärmen har ett E27-ringfäste. Mått från botten till fäste 3,5 cm. Ljuskälla E27 köpes separat. Mått: Höjd 15 cm. bredd 22 cm.
 • Lampskärm Sofia 20 cm

  Lampskärm Sofia 20 cm
  Sofia lampskärm i ett mönstrat bomullstyg. Skärmen har ett tryckt mönster med bladverk och har en ljus insida som gör att ljuset flödar fint. Formen är lätt utställd och har E27 ringfäste. Bredd 20/17 cm.
 • Umage Silvia Lampskärm Mini 32 Cm Stål - Lampskärmar Plast Stål - 2054

  Umage Silvia Lampskärm Mini 32 Cm Stål - Lampskärmar Plast Stål - 2054
  Lampskärmen Silvia från Umage kombinerar estetik med enkelhet och funktionalitet. Lampans blad är inspirerade av naturen och är formade likt organiska, triangelformade blad. Lampan är tillverkad av hållbar plast och erbjuds i flera utföranden. Välj mellan storlekarna mini och medium i färgerna vit, borstad mässing, koppar, stål, svart eller brons. Formgivaren till Silvia är danska Søren Ravn Christensen, designern som även ligger bakom den populära fjäderlampan Eos. Oavsett i vilket rum hans armaturer placeras blir lamporna iögonfallande detaljer som drar uppmärksamheten till sig. Silvia lampskärm går att använda både som pendellampa, golvlampa och bordslampa och passar in i såväl vardagsrummet som köket, sovrummet eller hallen. Vid behov, kom ihåg att köpa till sladd, stativ eller lampfot samt ljuskälla. Silvia levereras endast som lampskärm. Varumärket Umage hette tidigare VITA copenhagen Vi har valt ut Stål Lampskärmar i Plast från Umage med stor omsorg.
 • Lampskärm August 25 cm

  Lampskärm August 25 cm
  Klassisk skärm till en skomakarlampa i glas. Rejält glas som reflekterar färgen i glaset på en fint sätt och ger ett djup åt färgen. Höjd 9,5 cm och diameter 25 cm. Fäste: Siri Lampholder.
 • Cylinder lampskärm leather pale brown

  Cylinder lampskärm leather pale brown
  Stilfull lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Cylinder lampskärm bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Dess cylindriska form skapar en stilren siluett och passar både golvlampa, bordslampa eller taklampa.
 • Viola lampettskärm, beige 12cm

  Viola lampettskärm, beige 12cm
  Höjd 12 cm Diameter undre 12 cm Fäste Klofäste för klotlampa Färg Beige Material Textil Passar till Lampetter och takkronor. AH Belysning är ett familjeföretag som startades 1945 och bedriver sin&hellip:
 • Alice & Fox Lampskärm Blomma, Grå

  Alice & Fox Lampskärm Blomma, Grå
  Lampskärm med vackert blomstermotiv från Alice & Fox. Taklampan sprider ett behagligt ljus i barnrummet samtidigt som den är en iögonfallande inredningsdetalj. Lampskärmen är tillverkad i säker och stabil kvalitet. Matcha gärna lampan med flera snygga produkter till barnrummet från det populära märket Alice & Fox.OBS! Lampsladd ingår ej, finns att
 • Cia Toppringskärm Lin

  Cia Toppringskärm Lin
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Lampskärmen har en E27 toppring. Mått: diameter nedtill 20cm, diameter upptill 13cm, höjd 19cm.
 • Harrow lampskärm colonella linen

  Harrow lampskärm colonella linen
  Den klassiska lampskärmen Harrow med sin eleganta form passar i alla rum. Den sobra färgen bidrar till att skapa en ombonad och hemtrevlig känsla.Artwoods underbara Cylinder finns i flera färgvarianter.
 • Bordsdekoration Honeycomb 33cm, White

  Bordsdekoration Honeycomb 33cm, White
  Honeycomb i vitt, en bordsdekoration tillverkad av vikt FSC - märkt papper. Lika snygg med ljuskälla som utan. Sladd och ljuskälla säljs separat, mixa och matcha med våra inomhusupphäng och ljuskällor.&hellip:
 • Lampskärm Hanna 30 cm

  Lampskärm Hanna 30 cm
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 cm från bot
 • Pr Home Moomin Sofia The Flowers Lampskärm 20Cm

  Pr Home Moomin Sofia The Flowers Lampskärm 20Cm
  Lampskärm Moomin The Flowers från PR Home Material: Bomull Mått: Ø 20 cm/17cm - H 15,5cm Fäste: Fast fäste E27 ring The Flowers är en lätt konformad lampskärm med motiv från Tove Janssons novell&hellip:
 • Lampskärm Mia mönstrad 17 cm

  Lampskärm Mia mönstrad 17 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett bomullstyg med ett härligt mönster. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14,5 cm, diameter 17/13 cm
 • Lilja skärm, svart 21cm

  Lilja skärm, svart 21cm
  Skärmserien Lilja från AH Belysning. Skärmarna kommer i ett stort antal olika färger och passar till läslampor golv. Höjd 20 cm Diameter undre 21 cm Fäste Toppringfäste för E27-sockel Färg Svart&hellip:
 • Atena Lampettskärm 2113 Guld Slät Satin

  Atena Lampettskärm 2113 Guld Slät Satin
  Lampettskärm 2113 från Atena Mått: Ø 13 cm/7cm - H 12cm Fäste: Klofäste för kronljus
 • Lampskärm Celyn, 20 cm

  Lampskärm Celyn, 20 cm
  Celyn är en cylinderformad skärm med vackert mönstrat bomullstyg. Skärmen har en ljus insida och levereras med E27 ringfäste. Höjd 21,5 cm. Diameter 20 cm.
 • Brafab - Lampskärm Vind - Vit

  Brafab - Lampskärm Vind - Vit
  Moderna lampor i aluminium. De perforerade aluminiumskärmarna sprider ljuset fint och ger ett fantastiskt, nästan magiskt sken. Levereras utan ljuskälla och sladd.
 • Ferm Living Eclipse Long Lampskärm Ø30x80 Cm Natural - Lampskärmar Linne Natural - 100356206

  Ferm Living Eclipse Long Lampskärm Ø30x80 Cm Natural - Lampskärmar Linne Natural - 100356206
  Eclipse Long lampskärm från ferm LIVING med en elegant design med jordnära färg och en avlång form. Tidlös look perfekt för att skapa en mysig stämning i vilket rum som helst. Bra att veta om Eclipse Long lampskärm - Ø30x80 cm- 90% linne.- 10% polyester.- Passar med E27 sockel.- Kombinera lampskärmen med Post lampfot från ferm LIVING.- Diameter: 300 mm.- Höjd: 800 mm.- Lampskärmen finns i olika färgval.- Tillgänglig i olika storlekar. Vi har valt ut Natural Lampskärmar i Linne från Ferm Living med stor omsorg.
 • Alba lampskärm, Lounge korall Ø115cm

  Alba lampskärm, Lounge korall Ø115cm
  Alba lampskärm från Alde &: Lind, här i färgen Lounge korall och diametern 115cm. Alba - i tyget Lounge, ett semitransparent tyg, ger ett fint och stämningsfullt sken. Finns i ett flertal färger&hellip:
 • PR Home - Lampskärm Hanna 22 cm - Brun

  PR Home - Lampskärm Hanna 22 cm - Brun
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 cm från bot
 • Lampskärm Empire Carnaby 50 cm

  Lampskärm Empire Carnaby 50 cm
  Lampskärm Empire i ett glansigt sidenliknande tyg med struktur. Skärmen ger ett lyxigt intryck med ett fint sken och passar till golvfötter med E27 hållare. Använd gärna en opal ljuskälla som gör att ljuset flödar fint i hela skärmen. Skärmen har ett
 • Umage Eos Lampskärm Medium 45 Cm Röd - Lampskärmar Papper Röd - 2021

  Umage Eos Lampskärm Medium 45 Cm Röd - Lampskärmar Papper Röd - 2021
  Höj mysfaktorn i rummet med lampskärmen Eos från Umage, formgiven av Søren Ravn Christensen. De mjuka och fluffiga fjädrarna ger ifrån sig ett mjukt och varmt sken som skapar en sofistikerad atmosfär. Lampskärmen Eos är tillverkad för hand av stål, tunt papper och cirka 500-13.500 dunfjädrar beroende på storlek. Genom att regelbundet blåsa liv i fjädrarna med en hårtork hålls lampskärmen fluffig. Fjädrarna som används är av äkta fågeldun som Umage har tagit tillvara på från livsmedelsindustrin. Inga dun plockas från levande fåglar. Leverantören garanterar att de fjädrar som används till fjäderlamporna är en biprodukt som annars hade använts till kuddar eller bränts upp. Vid behov, kom ihåg att komplettera lampskärmen med pendel eller stativ samt ljuskälla. Följande ljuskälla rekommenderas för att rispappret inte ska gulna eller torka: Sockel: E27 - max 15W LED.Varumärket Umage hette tidigare VITA copenhagen. Vi har valt ut Röd Lampskärmar i Papper från Umage med stor omsorg.
 • Ferm Living Eclipse Medium Lampskärm Ø27,5x28,5 Cm Natural - Lampskärmar Stål Natural - 100329206

  Ferm Living Eclipse Medium Lampskärm Ø27,5x28,5 Cm Natural - Lampskärmar Stål Natural - 100329206
  Eclipse Medium lampskärm från ferm LIVING med en elegant design med en jordnära färg och en rundad form. Tidlös look perfekt för att skapa en mysig stämning i vilket rum som helst. Bra att veta om Eclipse Medium lampskärm - Ø27,5x28,5 cm- 90% linne.- 10% polyester.- Passar med E27 sockel.- Kombinera lampskärmen med Post lampfot från ferm LIVING.- Diameter: 275 mm.- Höjd: 285 mm.- Lampskärmen finns i olika färgval.- Tillgänglig i olika storlekar. Vi har valt ut Natural Lampskärmar i Stål från Ferm Living med stor omsorg.
 • By Rydéns Omega Lampskärm 40x16x25 Cm Svart - Lampskärmar Svart - 2820441-4000

  By Rydéns Omega Lampskärm 40x16x25 Cm Svart - Lampskärmar Svart - 2820441-4000
  Omega lampskärm från By Rydéns med en stilren design med en rektangulär form perfekt för alla hem, oavsett stil och smak. Bra att veta om Omega lampskärm - Kombinera lampskärmen med en Omega 69 cm bordslampa från By Rydéns.- Kombinera lampskärmen med en Paragon 69 cm bordslampa från By Rydéns. Vi har valt ut Svart Lampskärmar från By Rydéns med stor omsorg.
 • Hallbergs Lampskärm Armani Oval 20Cm Offwhite M Silverkant

  Hallbergs Lampskärm Armani Oval 20Cm Offwhite M Silverkant
  Lampskärm 3074 Armani oval från Hallbergs Material: Tyg, Chintz/Silverkant Mått: Ø 20/13,5cm - H 14cm Fäste: Klofäste för klotlampa
 • Vitra Abat-jour Conique Lampskärm - Lampskärmar Bomull Vit - 20129701

  Vitra Abat-jour Conique Lampskärm - Lampskärmar Bomull Vit - 20129701
  Abat-Jour Conique Lampskärm från Vitra. Vi har valt ut Vit Lampskärmar i Bomull från Vitra med stor omsorg.
 • Hallbergs Lampskärm Oval 20 Chintz Beige M Guldkant

  Hallbergs Lampskärm Oval 20 Chintz Beige M Guldkant
  Lampskärm 3081 oval från Hallbergs Material: Tyg, Chintz/Guldkant Mått: Ø 20/13,5cm - H 14cm Fäste: Klofäste för klotlampa
 • Hay Matin Lampskärm 300 Mm Ros By Liberty - Lampskärmar Bomull Ros by Liberty - AA974-A577-AN47

  Hay Matin Lampskärm 300 Mm Ros By Liberty - Lampskärmar Bomull Ros by Liberty - AA974-A577-AN47
  HAYs Matin-kollektion står som en strålande stjärna bland varumärkets framgångssagor. Sedan dess debut år 2018 har kollektionen ständigt vuxit och utvecklats. Tanken är att förena de ikoniska Liberty-mönstren med skärmen från Matin-lampan för att ytterligare fördjupa denna framgångssaga och skapa en böljande kraft kring det spännande samarbetet mellan HAY och Liberty. Design av Inga Sempé. Originaldesign från år 2023. Bra att veta om Matin lampskärm - Matin uppskattas för den ikoniska, tidlösa designen.- Matin är också omtyckt för det färgglada, blommiga mönstret.- Lampskärmen finns i 2 olika storlekar.- Passar med Matin bordslampa.- Design av Inga Sempé. Vi har valt ut Ros by Liberty Lampskärmar i Bomull från HAY med stor omsorg.
 • Lampskärm Sara Classic Franza 25 cm

  Lampskärm Sara Classic Franza 25 cm
  Sara är en låg cylinderformad skärm som i sin enkelhet passar till de flesta fötter. Skärmen har E27 ringfäste. Höjd 18 cm och diameter 25 cm. Material: Cotton Half panama.
 • PR Home - Lampskärm Annie 30 cm - Vit

  PR Home - Lampskärm Annie 30 cm - Vit
  Annie lampskärm i ett bomullstyg. Skärmen har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Skärmen är cylinderformad och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. E27 lampfäste som sitter 4 cm f
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm
  Den härliga lampskärmen Sofia i Jacquard vävt, i ett underbart mönster. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och diameter 35/30 cm.

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.

Lampskärmens material

Vilket material som lampskärmen är tillverkad i tillför också en viktig aspekt till inredningen. Olika material har olika egenskaper och ger sin egen känsla till rummet. En lampskärm i naturmaterial som rotting passar bra ihop med gröna växter till exempel.

Lampskärmar i bomullstyg ger ett mjukt intryck och bomullstyger kan mönstras och färgas i nästan oändliga möjligheter. Det mjukaste intrycket får du kanske av en fluffig lampa.