Små och stora lampskärmar

Med en ny lampskärm kan du uppdatera din gamla lampa, vilket är bättre för både miljön och för plånboken. Här listar vi små och stora lampskärmar som passar till olika lamptyper och för olika fästen som ringfäste eller klofäste. Alla skärmarna på den här sidan går att beställa online.

Populära lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob. Du kan hitta små lampskärmar på 10 cm och stora lampskärmar på upp till 40-50 cm diameter.

 • Ludlow lampskärm vit Ø25-35

  Ludlow lampskärm vit Ø25-35
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, varm och elegant med en lampskärm i klassisk design. Lampskärmen Ludlow i en högre design med insida i guld och utsida i klassisk vit. Den guldiga insidan gör att ljuset får en varm ton. 
 • Smokey lampskärm svart Medium Artwood

  Smokey lampskärm svart Medium Artwood
  Stilren lampskärm halvt genomskinlig i en tonad svart färg. Ljuset filtreras vackert och bidrar till en mysig och dov stämning. Lampskärmen finns i flera olika storlekar. Lampskärmen är tillverkad av högkvalitativ akryl. På bilderna kombineras lampskärmen med lampfoten: - Florence bordslampa svart Medium: Ø: 30-35 x H: 20 cm Large: Ø: 42-50 x H: 25 cm
 • Sally lampskärm svart Large Artwood

  Sally lampskärm svart Large Artwood
  Stilfull lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Sally lampskärm bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Lampskärmen har svart insida.
 • Claton lampskärm svart Medium Artwood

  Claton lampskärm svart Medium Artwood
  Stilfull svart lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Claton bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet.  Medium: Ø: 30-35 x H: 20 cm Large: Ø: 42-50 x H: 25 cm XX-Large: H: 30 x D: 70 cm

Fler tips på lampskärmar

 • Lampskärm Sofia Botany 35 cm

  Lampskärm Sofia Botany 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett mönstrat bomullstyg. Skärmen ger ett fint sken och kan kombineras med många olika lampfötter. Lampskärmen är rund och försedd med E27-ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant på skärmen. Höjd 25 cm, bredd nertill
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Lampskärm Sofia Manchester 35 cm

  Lampskärm Sofia Manchester 35 cm
  Lampskärm Sofia i manchestertyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 30 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 20 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Material: Polyester. Höjd 15,5 cm och diameter 20/17
 • Louis Poulsen Ph 2/1 Mellanskärm Reservdel - Lampskärmar Vit - 5741084940

  Louis Poulsen Ph 2/1 Mellanskärm Reservdel - Lampskärmar Vit - 5741084940
  PH 2/1 Mellanskärm, Reservdel från Louis Poulsen. Vi har valt ut Vit Lampskärmar från Louis Poulsen med stor omsorg.
 • Watt & Veke - Lola Lampskärm 33 cm Cream

  Watt & Veke - Lola Lampskärm 33 cm Cream
  Lola är en vacker lampskärm i förtrollande, skimrande, krossad sammet från svenska design-och belysningsvarumärket Watt & Veke. En flört med 80-talet som funkar lika bra idag! Lola finns i flera olika storlekar och färger som du med fördel kombinera och mixa mellan för en maxad effekt hemma. - Lampskärm i viskos och sammet. -
 • Lampskärm Annie Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Annie Mönstrad 20 cm
  Annie Lampskärm i ett mönstrat tyg. Skärmen har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Skärmen är cylinderformad och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. E27 lampfäste som s
 • Lampskärm Omera Franza 32 cm

  Lampskärm Omera Franza 32 cm
  Vår härliga lampskärm Omera ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Material: Cotton Half panama. Höjd 21 cm, bredd 33/26 cm och djup 22/15 cm.
 • Lampskärm Rakel Metallinsida 19 cm

  Lampskärm Rakel Metallinsida 19 cm
  Rakel lampskärm har en rektangulär form som gör att den passar bra i smala utrymmen. Med sin metallfärgade insida skapar den härligt ljus och lyxig känsla. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 2,5 cm från nederkant. Höjd 13,5 cm, bre
 • Toppringskärm Cia Sammet 20 cm

  Toppringskärm Cia Sammet 20 cm
  Toppringskärm Cia i sammetstyg. Kan användas till golvfot med böjbar arm och vägglampa. Lampskärmen har en E27 toppring. Höjd 19 cm, Bredd 20/13 cm, Djup 20/13 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25 cm, bredd upptill 22 cm.
 • Lampskärm Knute 50

  Lampskärm Knute 50
  Lampskärm i konstrotting för utomhusbruk. Höjd 50 cm och diameter 48 cm. 5 meter svart upphäng med E27-sockel ingår. IP44. Ljuskälla ingår ej.
 • Lamp Shade - Klint Black

  Lamp Shade - Klint Black
  Svart lampskärm till Klint.
 • Belid Gloria Ø32 Klar - Lampskärmar Glas Klar - 858718

  Belid Gloria Ø32 Klar - Lampskärmar Glas Klar - 858718
  Gloria är en vacker serie handblåsta glasskärmar från Belid. Kombinera glasskärm med upphäng för en komplett armatur som passar dig. Finns i flera färger och storlekar. Upphäng köpes separat. Vi har valt ut Klar Lampskärmar i Glas från Belid med stor omsorg.
 • Nofred Dot Lampskärm Rispapper Ø40 Cm Vinröd - Lampskärmar Ståltråd Vinröd - 8009

  Nofred Dot Lampskärm Rispapper Ø40 Cm Vinröd - Lampskärmar Ståltråd Vinröd - 8009
  Handgjord lampskärm med en tidlös design och ett prickigt mönster perfekt för barnrummet. Klassisk, rund form. Mysigt ljus för att skapa en harmonisk atmosfär i rummet. Bra att veta om Dot lampskärm - Handgjord.- Tillverkad av rispapper.- Ram i ståltråd.- Rund form.- Kombinera lampskärmen med Dot tygsladd från Nofred.- Lampskärmen finns i olika färgval.- Diameter: 400 mm.- Vikt: 300 g.- Tillverkad i Kina Vi har valt ut Vinröd Lampskärmar i Ståltråd från Nofred med stor omsorg.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25 cm, bredd upptill 22 cm.
 • Umage Eos Lampskärm Ljusblå Medium - Lampskärmar Stål Ljusblå - 2024

  Umage Eos Lampskärm Ljusblå Medium - Lampskärmar Stål Ljusblå - 2024
  Eos lampskärm från Umage med en elegant design med mjuka fjädrar för att skapa en harmonisk atmosfär i rummet. Lampskärmen är tillverkad av gåsfjäder för en sofistikerad och elegant touch. Lampskärmen kan användas antingen som golv-, bords- eller taklampa. Välj mellan olika storlekar. Formgiven av Søren Ravn Christensen. Bra att veta om Eos lampskärm - Elegant design.- Gjord av gåsfjäder.- E27- Kombinera lampskärmen med en lampfot från Umage.- Lampskärmen passar bra i vardagsrummet. Hur bör du ta hand om lampskärmen?- Rengörs enkelt med hårtork. Vi har valt ut Ljusblå Lampskärmar i Stål från Umage med stor omsorg.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 21 cm, bredd nertill 30 cm, bredd upptill 25 cm.
 • Umage - Alva Lampskärm mini 20,5 cm

  Umage - Alva Lampskärm mini 20,5 cm
  Alva har en livfull glöd med en vridande form som passar i varje rum. Lampskärmens form påminner om Edisons ikoniska glödlampa och livar upp vardagen. Alva gör sig fint för sig själv som i grupp, och kan användas som taklampa. Tillhörande lampsladd säljs separat.Designad av Lorenzo Radaelli.
 • PR Home - Sara Lampskärm Jute 30 cm Off White

  PR Home - Sara Lampskärm Jute 30 cm Off White
  Sara lampskärm från PR Home är en låg skärm med rak form som med sin enkelhet passar till de flesta lampfötter. Skärmen har ett E27 ringfäste. Lampfot och glödlampa säljs separat.
 • Lampskärm Hanna 26 cm

  Lampskärm Hanna 26 cm
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 c
 • Bergo Lampskärmar Sixten 20 Tulsi Eau De Nil - Lampskärmar Textil Eau de Nil - S10/20/919042100

  Bergo Lampskärmar Sixten 20 Tulsi Eau De Nil - Lampskärmar Textil Eau de Nil - S10/20/919042100
  Tulsi Eau de Nil är ett lekfullt mönster av blad i olika färger och former. Mönstret på tyget ger ett handritat intryck.Material:100% AkrylSkötselråd Använd aldrig någon vätska på skärmen Rengör lampskärmen med en klädborste eller dammsug med låg sugkraft Notera att mönstret på lampskärmen inte är den andra helt lik och att mönstret därför kan skilja från bilden. Vi har valt ut Eau de Nil Lampskärmar i Textil från BERGO Lampskärmar med stor omsorg.
 • Lampskärm Empire Carnaby 42 cm

  Lampskärm Empire Carnaby 42 cm
  Lampskärm Empire i ett glansigt sidenliknande tyg med struktur. Skärmen ger ett lyxigt intryck med ett fint sken och passar till golvfötter med E27 hållare. Använd gärna en opal ljuskälla som gör att ljuset flödar fint i hela skärmen. Skär
 • Lampskärm Kiara Jute 20 cm

  Lampskärm Kiara Jute 20 cm
  Lampskärm Kiara i ett kraftigare tyg med jutestruktur. Skärmen finns i flera storlekar och den har en ljus insida och ger ett behagligt sken. Lampskärmen är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27-ringfäste.
 • Mia Lampskärm 17 cm

  Mia Lampskärm 17 cm
  Rund lampskärm Mia. Höjd 14,5 cm. Diameter nertill 17,5 cm, upptill 13 cm. Klofäste 5,5 cm från nederkant.
 • Tillbehör Lampskärm 5-pack Connecta

  Tillbehör Lampskärm 5-pack Connecta
  5-pack lampskärm Connecta i plast. Tillbehör till vår kopplingsbara ljusslinga Connecta och till vårt upphäng för utomhusbruk. Diameter 20,5 cm och höjd 4,5 cm. Ljuskälla ingår ej.
 • Lampskärm Ribbon mini Ø 33 cm x 19 cm

  Lampskärm Ribbon mini Ø 33 cm x 19 cm
  Genomskinliga remsor sammanvävda med en delikat, organisk form, gör lampskärmen RIBBON MINI till en varmt lysande skulptur i rummet. RIBBON MINI har en försiktig konstruktion med kurvor och veck, som ger lampan en dynamisk mix av ljus och skugga
 • Fatboy® Cooper Cappie birdie brown

  Fatboy® Cooper Cappie birdie brown
  Beräknad leveranstid ca: 1-3 veckor
 • Lampskärm Mia Sammet 17 cm

  Lampskärm Mia Sammet 17 cm
  Mia Lampskärm i sammetstyg. Lampskärmen är enkel och snygg vilket gör att du kan framhäva lampfoten den sitter på och skapa olika uttryck i din inredning. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Rekommenderad klotfor
 • Lampskärm Hanna 35 cm

  Lampskärm Hanna 35 cm
  Hanna Lampskärm har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Formen är lätt utställd och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. Skärmen har ett E27-ringfäste som sitter ca 4,5 c
 • Celyn Lampskärm 20 cm

  Celyn Lampskärm 20 cm
  Cylinderformad lampskärm i linnetyg. 21,5 cm hög, 20 cm i diameter, E27-ring.
 • Umage - Eos Lampskärm Fjäder Mini 35 cm Röd

  Umage - Eos Lampskärm Fjäder Mini 35 cm Röd
  EOS drar sin kraft och fascinerande skönhet från det nordiska landskapet. Denna unika lampskärm är gjorda av naturliga gåsfjädrar, och ger ett mjukt och varmt ljus. Lampan lägger till en sofistikerad och elegant detalj i varje hem. Välj själv om lampan ska hängas från taket eller användas som golvlampa!Kan användas som tak- bor
 • SOLO lampskärm 2-pack - stor

  SOLO lampskärm 2-pack - stor
  2-pack lampskärmar i linne. Lin är ett naturmaterial som ger en rustik och jordnära känsla. Material: Lin. Storlek: Höjd 17 cm, ø 20 cm.
 • Lampskärm Classic cylinder 24 cm

  Lampskärm Classic cylinder 24 cm
  Underbar cylinderformad takskärm i sammet. Takupphänge säljs separat. Höjd 28 cm, diameter 24 cm.
 • Lampskärm Stella Plissé 35 cm

  Lampskärm Stella Plissé 35 cm
  Stella lampskärm i rynkad sidenlook fodrad med bomullstyg i samma färg. En klassisk modell som är lika läcker på en trendig lampfot som på en klassisk bordslampa. Lampskärmen är konformad och försedd med ett E27-ringfäste som sitter ca 2,5
 • Emerald bordslampa nickel inkl lampskärm

  Emerald bordslampa nickel inkl lampskärm
  Emerald bordslampa är en underbart fin lampa i en elegant utsökt design. Lampfoten är tillverkad av nickel och klarglas vilket gör att ljuset reflekteras vackert. Emerald bordslampa är ett stilsäkert val om du är ute efter en elegant lampa med stil. Lampskärmen i vit är tillverkad av 100% polyester och inkluderar.  Bordslampan finns även i mässing.
 • Lampskärm Mia mönstrad 17 cm

  Lampskärm Mia mönstrad 17 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett bomullstyg med ett härligt mönster. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14,5 cm, diameter 17/13 cm
 • Watt & Veke Sanna Lampskärm Ø38 Cm Pale Pink - Lampskärmar Sammet Rosa - S103866

  Watt & Veke Sanna Lampskärm Ø38 Cm Pale Pink - Lampskärmar Sammet Rosa - S103866
  Sanna lampskärm från Watt & Veke. En lampskärm i simpel design som är gjord i bomull och sammet. Sanna är en serie lampskärmar som kommer i olika färger och storlekar så du kan välja den som passar bäst hemma hos dig. Sannas stilrena design gör att den passar in i vilket rum som helst, antingen i taket eller tillsammans med en bordslampa. Precis, lampskärmen är ombytbar, ännu en detalj som gör att Sanna står ut från mängden. Lampskärmens mjuka utsida gör att lampan blir ett härligt inslag av mjuk textur och fint ljus. Kombinera gärna Sanna med en lampfot från Watt & Veke. Vi har valt ut Rosa Lampskärmar i Sammet från Watt & Veke med stor omsorg.
 • Lampskärm Sofia i lin, 35 cm

  Lampskärm Sofia i lin, 35 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart linnetyg. Finns i många olika storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm. Diameter nertill 35 cm, upptill 30 cm.
 • Lampskärm Queen Ruta Sammet 10 cm

  Lampskärm Queen Ruta Sammet 10 cm
  Lampskärm Queen Ruta Sammet finns i flera olika storlekar, den har ett klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 10 cm, bredd nertill 10 cm och bredd upptill 7 cm.
 • Lampskärm Sofia Crystal 30 cm

  Lampskärm Sofia Crystal 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett mönstrat bomullstyg. Skärmen ger ett fint sken och kan kombineras med många olika lampfötter. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant på skärmen. Höjd 21 cm, bredd nertil
 • Celyn Lampskärm 50 cm

  Celyn Lampskärm 50 cm
  Cylinderformad lampskärm i linnetyg. 54 cm hög, 50 cm i diameter, E27-ring.
 • Lampskärm Annie Mönstrad 30 cm

  Lampskärm Annie Mönstrad 30 cm
  Annie Lampskärm i ett mönstrat tyg. Skärmen har rullade kanter och invikt skarv som skapar en lyxig känsla av gediget hantverk. Skärmen är cylinderformad och har ett vitt laminat som ger ett fint sken när lampan är tänd. E27 lampfäste som s
 • Lampskärm Rakel Carreaux Ruta 32 cm

  Lampskärm Rakel Carreaux Ruta 32 cm
  Lampskärm Rakel i ett rutigt, lite kraftigare tyg. Skärmen har en rektangulär form som gör att den passar bra i smala utrymmen. E27-ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant på skärmen. Höjd 23.5 cm, bredd 32.5 cm, djup 18 cm. Ljuskälla E
 • Lampskärm Omera Carnaby 20 cm

  Lampskärm Omera Carnaby 20 cm
  Lampskärm Omera i ett glansigt sidenliknande tyg med struktur. Skärmen ger ett lyxigt intryck med ett fint sken och kan kombineras med många olika lampfötter. Denna skärm har ett klofäste som sätts direkt på ljuskällan. Klotformad ljuskälla
 • Dorsia lampskärm taupe låg Large Artwood

  Dorsia lampskärm taupe låg Large Artwood
  Bjud in lena tyger och lyster i inredningen med lampskärmen Dorsia! En ljuv lampskärm som ökar mysfaktorn i hemmet och med sin klassiska form blir Dorsia snabbt en favorit i heminredningen. Large: H: 25 x D: 42-50 cm XX-Large: H: 30 D: 42-50 cm
 • Umage Eos Lampskärm Vit Large Ø65 Cm - Lampskärmar Papper Vit - 2042

  Umage Eos Lampskärm Vit Large Ø65 Cm - Lampskärmar Papper Vit - 2042
  Höj mysfaktorn i rummet med lampskärmen Eos från Umage, formgiven av Søren Ravn Christensen. De mjuka och fluffiga fjädrarna ger ifrån sig ett mjukt och varmt sken som skapar en sofistikerad atmosfär. Välj mellan fem storlekar: micro, mini, large, medium, x-large eller xx-large. Lampskärmen Eos är tillverkad för hand av stål, tunt papper och cirka 500-13.500 dunfjädrar beroende på storlek. Genom att regelbundet blåsa liv i fjädrarna med en hårtork hålls lampskärmen fluffig. Fjädrarna som används är av äkta fågeldun som Umage har tagit tillvara på från livsmedelsindustrin. Inga dun plockas från levande fåglar. Leverantören garanterar att de fjädrar som används till fjäderlamporna är en biprodukt som annars hade använts till kuddar eller bränts upp. Vid behov, kom ihåg att komplettera lampskärmen med pendel eller stativ samt ljuskälla. Följande ljuskälla rekommenderas för att rispappret inte ska gulna eller torka: Sockel: E27 - max 15W LED.Varumärket Umage hette tidigare VITA copenhagen. Vi har valt ut Vit Lampskärmar i Papper från Umage med stor omsorg.
 • Harrow lampskärm colonella linen Medium Artwood

  Harrow lampskärm colonella linen Medium Artwood
  Den klassiska lampskärmen Harrow med sin eleganta form passar i alla rum. Den sobra färgen bidrar till att skapa en ombonad och hemtrevlig känsla. Artwoods underbara Harrow finns i flera färgvarianter.

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.

Lampskärmens material

Vilket material som lampskärmen är tillverkad i tillför också en viktig aspekt till inredningen. Olika material har olika egenskaper och ger sin egen känsla till rummet. En lampskärm i naturmaterial som rotting passar bra ihop med gröna växter till exempel.

Lampskärmar i bomullstyg ger ett mjukt intryck och bomullstyger kan mönstras och färgas i nästan oändliga möjligheter. Det mjukaste intrycket får du kanske av en fluffig lampa.