Små och stora lampskärmar

Många olika lampskärmar Ge din lampa en ny karaktär med lampskärmen som passar din inredning.

Med ny lampskärm kan du uppdatera din gamla lampa, vilket är bättre för både miljön och för plånboken. Här finns små och stora lampskärmar som passar till olika lamptyper och för olika fästen som ringfäste eller klofäste.

4 populära lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob. Du kan hitta små lampskärmar på 10 cm och stora lampskärmar på upp till 40-50 cm diameter.

 • Ludlow lampskärm vit

  Ludlow lampskärm vit
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, varm och elegant med en lampskärm i klassisk design. Lampskärmen Ludlow i en högre design med insida i guld och utsida i klassisk vit. Den guldiga insidan gör att ljuset får en varm ton. 
 • Atena Lampskärm 6313 Beige Plisserad Klo E14

  Atena Lampskärm 6313 Beige Plisserad Klo E14
  Lampskärm 6313 från Atena Mått: Ø 13cm (Ø 9cm nedtill - 5cm upptill) - H 32cm (10+22cm) Fäste: Klofäste för klotlampa E14 Passar bland annat på Atenas golvlampa G-63, samt bordslampor B-95 Se&hellip:
 • Claton lampskärm svart

  Claton lampskärm svart
  Stilfull svart lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Claton bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Medium: Ø: 30-35 x H: 20 cmLarge: Ø: 42-50 x H: 25 cmXX-Large: Ø: 58-70 x H: 30 cm
 • Alice & Fox Lampskärm Fjärilar, Rosa

  Alice & Fox Lampskärm Fjärilar, Rosa
  Lampskärm med vackra utstickande samt hängande fjärilar från Alice & Fox. Taklampan sprider ett behagligt ljus i barnrummet samtidigt som den är en iögonfallande inredningsdetalj. Lampskärmen är tillverkad i säker och stabil kvalitet. Matcha gärna lampan med flera snygga produkter till barnrummet från det populära märket Alice & Fox.

Fler tips på lampskärmar

 • Takskärm Hue

  Takskärm Hue
  Låt vardagsrummet flytta ut! Takskärm Hue Outdoor är gjord av konstrotting, ett tåligt material som klarar väder och vind. Den flätade strukturen skapar ett vackert ljusspel. Skärmen har ett ringfäste avsedd för ljuskällor med E27-sockel. Kombinera m
 • Cia Toppringskärm, Theo 20cm

  Cia Toppringskärm, Theo 20cm
  Cia Toppringsskärm i ett mönstrat tyg från Svanefors med ljus linnefärgad botten. Detta klassiska mönster med sitt detaljerade mönster i harmoniska färger skapar stilen både i det moderna och det&hellip:
 • Pewter lampskärm iron OUTLET

  Pewter lampskärm iron OUTLET
  Pewter lampskärm från Artwood tillverad av järn, vilket gör att den både är gedigen och tålig. Ø: 25 x H: 15 cm
 • Duolla Lampskärm Cone höjd 18 cm, chintz grå/vit

  Duolla Lampskärm Cone höjd 18 cm, chintz grå/vit
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Cylinder lampskärm leather pale brown

  Cylinder lampskärm leather pale brown
  Stilfull lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Cylinder lampskärm bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. Dess cylindriska form skapar en stilren siluett och passar både golvlampa, bordslampa eller taklampa.
 • Lampskärm Sofia Classic Franza 20 cm

  Lampskärm Sofia Classic Franza 20 cm
  Detta är vår härliga lampskärm Sofia. Finns i många olika mönster och storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm och diameter 20/17 cm. Material: Cotton Half panama.
 • Staycation - Lampskärm Visionary - Flerfärgad

  Staycation - Lampskärm Visionary - Flerfärgad
  • Cylindrisk lampskärm med tryckt mönster • Gjord av linnetyg • Fäste E27 • Produkten är en del av varumärket Staycation, som låter dig skapa en avslappnad och lyxig hotellkänsla hemma. I sortimentet hittar du inredning med uppgraderade kvalitete
 • Bergo Läslampskärm Alf 23 Rönnbär E27 U*

  Bergo Läslampskärm Alf 23 Rönnbär E27 U*
  Alf 23 läslampskärm från Bergo Tyg: Jobs Rönnbär Mått: Ø 23cm/12cm - H 19cm Fäste: Ringfäste E27
 • Duolla Lampskärm Sofia höjd 21 cm, vit/guld strimlor

  Duolla Lampskärm Sofia höjd 21 cm, vit/guld strimlor
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Vallentuna Lampskärm 43:A Bpl Offwhite Chintz Med Tak

  Vallentuna Lampskärm 43:A Bpl Offwhite Chintz Med Tak
  43:A Lampskärm boxpleated från Vallentuna Material: Chintz Mått: Ø43/21cm - H25cm Fäste: Inbyggd lyra, ringfäste E27 Med Tak
 • Vallentuna Lampskärm Z40 Vit Chintz 01 Fast Ställning

  Vallentuna Lampskärm Z40 Vit Chintz 01 Fast Ställning
  Lampskärm Z40 från Vallentuna Armatur &: Skärmateljé Tyg: Chintz Vit Mått: Ø 40 cm/28cm - H 29cm Fäste: Fast fäste E27
 • Ah Belysning Sk498 Viol lampettskärm gul

  Ah Belysning Sk498 Viol lampettskärm gul
  Lampettskärm SK498 Viol från AH Belysning (Armaturhantverk) Färg: Gul Mått: Ø 12 cm - H 12cm Fäste: Klofäste för kronljus/klotlampa
 • Lampskärm Sofia Ingrid

  Lampskärm Sofia Ingrid
  Sofia Lampskärm i ett enfärgat tyg från Svanefors. Detta tyg ingår i serien från Carl Larsson. Skärmen är transparent på insidan vilket skapar ett vacker helhet då tyget ger ett vackert sken genom hela skärmen. Formen är lätt utställd, har matchande
 • Umage Aluvia Lampskärm Mini Saffron Yellow - Lampskärmar Aluminium Saffran - 2138

  Umage Aluvia Lampskärm Mini Saffron Yellow - Lampskärmar Aluminium Saffran - 2138
  Aluvia lampskärm från Umage är en modern klassisker som för tanken till en kotte. Lampskärmen har mångsidiga användningsområden och är anpassad för att passa både stativ och upphäng. Välj mellan storlekarna mini och medium i flera olika färger. Lampskärmens mångsidiga egenskaper gör att den kan ta plats båda som taklampa, bordslampa eller golvlampa. Oavsett var eller hur Aluvia placeras förhöjer den mysfaktorn i rummet och tillför karaktär med de geometriska bladen. Lampskärmen är av högsta kvalitet och är tillverkad av tåliga material som aluminium, polykarbonat och polypropenen. Varumärket Umage hette tidigare VITA copenhagen. Vi har valt ut Saffran Lampskärmar i Aluminium från Umage med stor omsorg.
 • Maki takskärm, Lavendel 43cm

  Maki takskärm, Lavendel 43cm
  Maki takskärm i färgen Lavendel från PR Home. Maki rispappersskärm med tät oregelbunden metalltråd som skapar ett vackert mönster. Maki är äggformad med måtten 43cm i diameter och 54cm hög.&hellip:
 • Takskärm ALVA Outdoor, 50 cm

  Takskärm ALVA Outdoor, 50 cm
  Taklampa för utomhusbruk av akryl som sprider ett mysigt sken när lampan lyser. Lampans vädertåliga tyg och stomme av galvaniserat stål gör att den klarar av att hänga utomhus oavsett väder. Passar perfekt för att skapa en härlig och mysig utemiljö.
 • Lampskärm Sofia Classic Franza 40 cm

  Lampskärm Sofia Classic Franza 40 cm
  Detta är vår härliga lampskärm Sofia. Finns i många olika mönster och storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 29 cm och diameter 40/35 cm. Material: Cotton Half panama.
 • Vallentuna Lampskärm Z17 Ow Linne Klo E14

  Vallentuna Lampskärm Z17 Ow Linne Klo E14
  Lampskärm Z17 från Vallentuna Armatur &: Skärmateljé Tyg: Linne offwhite Mått: Ø 17cm/11,5cm - H 16,5cm Fäste: Klofäste för klotlampor
 • Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste

  Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste
  Lampskärm Mia. Rund, slät i sammet. Höjd 17 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 14,5 cm. Klofäste 7 cm från nederkant.
 • Empire Lampskärm Carnaby, Salvia Grön 42cm

  Empire Lampskärm Carnaby, Salvia Grön 42cm
  Lampskärm Empire i ett glansigt sidenliknande tyg med struktur. Skärmen ger ett lyxigt intryck med ett fint sken och passar till golvfötter med E27 hållare. Använd gärna en opal ljuskälla som gör&hellip:
 • Lampskärm Sofia 25,5 cm

  Lampskärm Sofia 25,5 cm
  Lampskärm Sofia. Rund, slät i sammet. Höjd 18 cm. Diameter nertill 25,5 cm, upptill 22 cm. E27 ringfäste 4,5 cm från nederkant.
 • Lampskärm Vide 25 cm inkl. lampupphänge

  Lampskärm Vide 25 cm inkl. lampupphänge
  Lampskärm i konstrotting samt 5 meter gummikabel med E27 sockel ingår. För utomhusbruk. Max vikt för lampskärm och ljuskälla är 2 kg för detta upphäng. Ljuskälla för utomhusbruk ingår ej.
 • Sanna 17 skärm, silver 17cm

  Sanna 17 skärm, silver 17cm
  Sanna-serien är en lyxig handgjord skärm i bomullssammet. Finns i flera storlekar och färger. Höjd 16 cm Diameter övre 17 cm Diameter undre 17 cm Fäste Skruvfäste för stor sockel, E27 med skärmring&hellip:
 • Skärm Slender golv

  Skärm Slender golv
  Slender skärm passar till golvlampa slender. Sockel e27. Höjd 26cm, diameter överdel 21,5cm och nederdel 34cm. Handsydd i vår syatelje i varberg, sverige.
 • Textilskärm 20 cm, Mörkröd

  Textilskärm 20 cm, Mörkröd
  Klassisk textilskärm i veckat bomullstyg med ett ringfäste för fäste på gängad lamphållare eller i den mässingslyra som förkommer i Karlskrona lampfabrik's bord och golvlampor. Höjd 12 cm Bredd&hellip:
 • Oval Mönstrad, Frank Marin 25cm

  Oval Mönstrad, Frank Marin 25cm
  Oval lampskärm är en enkel lampskärm med en klassisk form. Lampskärmen är försedd med ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Färg Mörkblå Material Bomull Fäste Klofäste Höjd 17,5&hellip:
 • PR Home - Takskärm Hilma ⌀ 60 cm - Vit

  PR Home - Takskärm Hilma ⌀ 60 cm - Vit
  Hilma takskärm i ett ribbat jerseytyg. Den ribbstickade strukturen ger ett vackert sken när lampan är tänd. Diameter 60 cm. Höjd 42 cm. Taksladd, takkontakt och ljuskälla köpes separat.
 • Duolla Lampskärm Sofia 21 cm, grå/vit

  Duolla Lampskärm Sofia 21 cm, grå/vit
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Vallentuna Lampskärm Z25 Ljusgul Chintz 31 Klo E27

  Vallentuna Lampskärm Z25 Ljusgul Chintz 31 Klo E27
  Lampskärm Z25 från Vallentuna Armatur &: Skärmateljé Tyg: Chintz Ljusgul Mått: Ø 25cm/17cm - H 18cm Fäste: Inbyggd Lyra - Fast Fäste E27
 • Lilian 22 lässkärm, honeysuckle mörkgrön

  Lilian 22 lässkärm, honeysuckle mörkgrön
  En lampskärm i Honeysuckle Mörkgrön från Bergo Lampskärmar. Vi har ett brett sortiment av lampskärmar från Bergo. Höjd 19 cm Diameter övre 10 cm Diameter undre 22 cm Fäste Ringfäste för E27-sockel&hellip:
 • Duolla Lampskärm Cone höjd, 18 cm, mörkblå/guldblå

  Duolla Lampskärm Cone höjd, 18 cm, mörkblå/guldblå
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Ludlow lampskärm svart

  Ludlow lampskärm svart
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, varm och elegant med en lampskärm i klassisk design.  Höjd: 29 cm Diameter upptill: 28 cm Diameter nertill: 40 cm Fäste: skärmringsfäste E27  
 • Mia Mönstrad lampskärm, Frank Marin 17cm

  Mia Mönstrad lampskärm, Frank Marin 17cm
  PR Home's underbara lampskärm Mia. Lampskärmen är enkel och snygg vilket gör att du kan framhäva lampfoten den sitter på och skapa olika uttryck i din inredning. Lampskärmen är försedd med ett&hellip:
 • Duolla Lampskärm Sofia höjd 15,5 cm, ecru

  Duolla Lampskärm Sofia höjd 15,5 cm, ecru
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Skärm Olivia 30

  Skärm Olivia 30
  Lampskärm Olivia 30 Olivia är en konformad lampskärm gjord av linnetyg med vit insida. Skärmen har ett E14-ringfäste, vilket innebär att lampskärmen fästs på en lampfot med en ring. Lamphållare: 1XE14 ringfäste.
 • Umage Conia Lampskärm Medium 40 Cm Mässing - Lampskärmar Plast Mässing - 2095

  Umage Conia Lampskärm Medium 40 Cm Mässing - Lampskärmar Plast Mässing - 2095
  Lampskärmen Conia från Umage bär konnotationer till naturen och för tanken till en uppochnervänd kotte när den hängs upp i taket. Lampan är tillverkad av hållbar plast och erbjuds i flera utföranden. Välj mellan storlekarna mini och medium i färgerna vit, borstad mässing eller koppar. Formgivaren till Conia är danska Søren Ravn Christensen, som även ligger bakom designen till den populära fjäderlampan Eos. Oavsett i vilket rum hans armaturer placeras blir lamporna iögonfallande detaljer som drar uppmärksamheten till sig. Lampskärmen Conia går att använda både som pendellampa och golvlampa och passar in i såväl vardagsrummet som sovrummet eller hallen. Vid behov, kom ihåg att köpa till sladd eller lampfot samt ljuskälla. Pendeln Conia levereras endast som lampskärm. Varumärket Umage hette tidigare VITA copenhagen. Vi har valt ut Mässing Lampskärmar i Plast från Umage med stor omsorg.
 • Empire Lampskärm, Franza Vit 35cm

  Empire Lampskärm, Franza Vit 35cm
  Empire Lampskärm i färgen Franza Vit från PR Home. En lampskärm med med konisk form. Lampskärmen har E27 ringfäste. Färg Vit Material Bomull Fäste E27 ringfäste Höjd 23 cm Diameter nertill 35&hellip:
 • Lampskärm CELYN

  Lampskärm CELYN
  Låt vardagsrummet flytta ut med CELYN lampskärm. En stilren lampskärm tillverkad i ett CTC behandlat linne tyg eller 100% akrylväv (markisväv) som tål att vistas utomhus i alla väder. Lampskärmens ställning är galvaniserad för att inte rosta. Lampskä
 • PR Home - Lampskärm Queen Sammet 12 cm - Gul

  PR Home - Lampskärm Queen Sammet 12 cm - Gul
  Den enkla och snygga lampskärmen Queen i ett härligt sammetstyg. Finns i två storlekar, 10 samt 12 cm, och passar till många olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 12 cm och diameter 12/9,5 cm.
 • Pr Home Lampskärm 1544-471 Oval 42Cm Classico Vit

  Pr Home Lampskärm 1544-471 Oval 42Cm Classico Vit
  Classico oval lampskärm från PR Home Mått: B 42/22,5cm Djup 28,5/17cm - H 27cm Fäste: Fast Ställning E27
 • Maja takskärm, grön 36cm

  Maja takskärm, grön 36cm
  En takskärm i rotting från PR Home. Skärmen lämpar sig för utomhusbruk och finns även i vit, natur och i svart. Kombineras bäst med flex out upphäng som även det är utomhusklassat. Höjd 34 cm&hellip:
 • Lampskärm Omera Carnaby 23 cm

  Lampskärm Omera Carnaby 23 cm
  Lampskärm Omera i ett glansigt sidenliknande tyg med struktur. Skärmen ger ett lyxigt intryck med ett fint sken och kan kombineras med många olika lampfötter. Denna skärm har ett klofäste som sätts direkt på ljuskällan. Klotformad ljuskälla E27 köpes

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.

Lampskärmens material

Vilket material som lampskärmen är tillverkad i tillför också en viktig aspekt till inredningen. Olika material har olika egenskaper och ger sin egen känsla till rummet. En lampskärm i naturmaterial som rotting passar bra ihop med gröna växter till exempel.

Lampskärmar i bomullstyg ger ett mjukt intryck och bomullstyger kan mönstras och färgas i nästan oändliga möjligheter. Det mjukaste intrycket får du kanske av en fluffig lampa.