Lampskärmar

Med en ny lampskärm kan du uppdatera din gamla lampa, vilket ju är bättre för både miljön och för plånboken. Här listar vi lampskärmar som passar till olika lamptyper och för olika fästen som ringfäste eller klofäste. Alla skärmarna på den här sidan går att beställa online.

Populärt inom lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob. Du kan hitta både små och stora lampskärmar på upp till 40-50 cm diameter.

 • Trevisio skärm

  Trevisio skärm
  Lampskärmen Trevisio finns i flera olika färger och är oerhört populär! Den passar vägglampor och golvlampor som har ring-fäste.
 • Lola 33 lampskärm

  Lola 33 lampskärm
  Vackra lampskärmen Lola är tillverkad i sammet och finns i tre behagliga och moderna färger. Finns även i andra storlekar.Skärmen har E27 ringfäste.
 • Ludlow lampskärm vit Ø25-35

  Ludlow lampskärm vit Ø25-35
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, varm och elegant med en lampskärm i klassisk design. Lampskärmen Ludlow i en högre design med insida i guld och utsida i klassisk vit. Den guldiga insidan gör att ljuset får en varm ton. 
 • Orikomi Lampa Sunflower, Blå

  Orikomi Lampa Sunflower, Blå
  Stilfull taklampa med vackert mönster från Orikomi. Det vilda blommönstret har fötts ur vår fantastiska natur och lampan är inspirerad av den japanska vikningskonsten origami. Handtillverkade i högkvalitativt papper och finns i flera tjusiga färger. Med följer en 1 meter lång lampsladd med en kåpa av koppar och en burgundyfärgad textilk

Fler tips på lampskärmar

 • Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25 cm, bredd upptill 22 cm.
 • Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste

  Lampskärm Mia 14,5 cm, klofäste
  Lampskärm Mia. Rund, slät i sammet. Höjd 17 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 14,5 cm. Klofäste 7 cm från nederkant.
 • Lampskärm Sofia, 20 cm

  Lampskärm Sofia, 20 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm. Diameter nertill 20 cm, upptill 17
 • Lola 33 lampskärm

  Lola 33 lampskärm
  Vackra lampskärmen Lola är tillverkad i sammet och finns i tre behagliga och moderna färger. Finns även i andra storlekar.Skärmen har E27 ringfäste.
 • Lampskärm Hathi

  Lampskärm Hathi
  Lampskärm Hathi. Material: bomull/polyester. Sockel E27. Höjd 25 cm, diameter 40 cm.
 • Ludlow lampskärm blå Ø25-35

  Ludlow lampskärm blå Ø25-35
  Skapa en lyxig känsla i rummet som känns både ombonad, stilfull och elegant med en lampskärm i klassisk design. Lampskärm i en högre design med insida i guld och utsida i klassisk blå. Den guldiga insidan gör att ljuset får en varm ton.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och dia
 • Lampskärm Omera Mönstrad 23 cm

  Lampskärm Omera Mönstrad 23 cm
  Lampskärm Omera Mönstrad finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är oval och försedd med klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 16 cm, bredd nertill 23 cm, bredd upptill 19 cm. Djup 15/10 cm. Material: Bomull.
 • Lampskärm Sofia, 25 cm

  Lampskärm Sofia, 25 cm
  Läckra lampskärmen Moodie prick i samarbete med varumärket Moodie som säljer coola och sköna barnkläder. Deras design är enkel, grafisk och går ofta i svart och vitt. Vi har fått äran att ta fram en riktigt fin kollektion med lampskärmar t
 • Sofia Lampskärm mörkgrå Filto 20cm

  Sofia Lampskärm mörkgrå Filto 20cm
  Sofia lampskärm är snygg, stilren och behagligt. Tillverkad i ett vackert mörkgrått tyg i filt och har en största diameter på 20,5cm.Skärmen har ringfäste. 
 • Lampskärm Knute 50

  Lampskärm Knute 50
  Lampskärm i konstrotting för utomhusbruk. Höjd 50 cm och diameter 48 cm. 5 meter svart upphäng med E27-sockel ingår. IP44. Ljuskälla ingår ej.
 • Toppringskärm Cia i Bomull 20 cm

  Toppringskärm Cia i Bomull 20 cm
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Kan kombineras med både golvfot, vägglampa, taklampa och lampfot. Lampskärmen har en E27 toppring. Höjd 19 cm och diameter 20/13 cm. Material: Cotton Half pan
 • Takskärm Malou Sammet 40cm

  Takskärm Malou Sammet 40cm
  Malou är en vacker takskärm, och med dess härliga form ger den ett mjukt intryck. I sammet. Höjd 38 cm, Ø 40 cm. Ringfäste E27. Takupphänge säljs separat.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Lampskärm Oval Djurmönstrad Sammet 20 cm

  Lampskärm Oval Djurmönstrad Sammet 20 cm
  Lampskärm Oval i lyxigt djurmönstrat sammetstyg. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är försedd med ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14 cm, bredd nertill 20/13 cm, bredd upptill 14/9 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet Mönstrad 30 cm

  Lampskärm Sofia Sammet Mönstrad 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett lyxigt sammetstyg. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant på skärmen. Höjd 21 cm, bredd nertill 30 cm och bredd upptill 25 cm.
 • Lampskärm Symphony Magic, H20

  Lampskärm Symphony Magic, H20
  Snygg Symphony Magic-lampskärm i mörkgrönt. Skärmen är 46 cm hög och passar fint till den ikoniska bordslampan Magic av Bjørn Wiinblad, som är inspirerad av Bjørn Wiinblads klassiska design och tidiga illustrationer.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 30 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 21 cm, bredd nertill 30 cm, bredd upptill 25 cm.
 • Cia Lampskärm 20 cm

  Cia Lampskärm 20 cm
  Enkla och snygga lampskärmen Cia. Kan kombineras med både golvfot, vägglampa, taklampa och lampfot. Lampskärmen har en E27 toppring. Mått: Toppen 13cm diameter Botten 20cm diameter Höjd 19cm
 • Lampskärm Kerstin Manchester 30 cm

  Lampskärm Kerstin Manchester 30 cm
  Kerstin är en cylinderformad skärm i snyggt manchestertyg. Skärmen har E27 ringfäste och en ljus insida. Höjd 28 cm och diameter 30 cm.
 • Lampskärm August 15 cm

  Lampskärm August 15 cm
  Klassisk skärm till en skomakarlampa i glas. Rejält glas som reflekterar färgen i glaset på en fint sätt och ger ett djup åt färgen. Höjd 8,5 cm och diameter 15 cm. Ljuskälla ingår ej. Fäste: Siri Lampholder.
 • Belle lampskärm cylinder taupe Artwood

  Belle lampskärm cylinder taupe Artwood
  Stilfull cylinderformad lampskärm från Artwood tillverkad av läder. Belle lampskärm bär upp din lampa med elegans och blir en fin detalj i rummet. På bilderna kombineras lampskärmen med bordslampan: - Milan bordslampa svart - Milan golvlampa svart - Modena bordslampa brun - Normandie bordslampa hög Small: Ø: 25 x H: 15 cm Medium: Ø: 40 x H: 21 cm Large: Ø: 50 x H: 21 cm
 • Linen Haag lampskärm cylinder beige Artwood

  Linen Haag lampskärm cylinder beige Artwood
  Elegant beige lampskärm från Artwood tillverkad av linne. Den sobra färgen bidrar till att skapa en ombonad och hemtrevlig känsla.  Small: Ø: 25 x H: 15 cm Medium: Ø: 40 x H: 21 cm Large: Ø: 50 x H: 21 cm
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25, bredd upptill 22 cm.
 • Lampskärm Omera Ruta Sammet 20 cm

  Lampskärm Omera Ruta Sammet 20 cm
  Lampskärm Omera Ruta Sammet finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är oval och försedd med klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 14 cm, bredd nertill 20 cm och bredd upptill 16 cm. Djup 13/10 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 25 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 25 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 18 cm och diameter nertill 25 cm.
 • Darian lampskärm svart Artwood

  Darian lampskärm svart Artwood
  Stilfull cylinderformad lampskärm från Artwood i svart. Darian lampskärm bär upp din lampa med rustik elegans och blir en fin detalj i rummet.
 • Lampskärm Celyn i Polyester 40 cm

  Lampskärm Celyn i Polyester 40 cm
  En cylinderformad skärm som ger ett stilrent intryck. Finns i många olika tyger, färger och mönster. Lampskärmen har E27 ringfäste. Höjd 43 cm och diameter 40 cm. Material: färg Arella 100% Polyester och färg Palms i 80% Polyester 20% Lin
 • Mia Lampskärm Metall 20 cm

  Mia Lampskärm Metall 20 cm
  Mia Metallskärm rund. E27 ringfäste, 4,5cm från nedre kant. Höjd 17 cm, Diameter nertill 20 cm, upptill 14,5 cm.
 • Lampskärm Mia 14 cm

  Lampskärm Mia 14 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett bomullstyg med ett härligt mönster. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 12,5 cm, diameter 14/10 cm.
 • TREND - PAISLEY

  TREND - PAISLEY
  Markslöjd lampskärm Trend. Mönstrad textilskärm (paisley). Passar till bord- , golv- och vägglampor samt takkronor. Skärmringsfäste för både liten lamphållare (E14) och stor lamphållare (E27).
 • Lampskärm Omera Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Omera Sidenlook 20 cm
  Vår härliga ovala lampskärm Omera i ett underbart tyg med siden look. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste. Höjd 14 cm, bredd 20/16 cm och djup 13/10 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Lampskärm Omera Manchester 27 cm

  Lampskärm Omera Manchester 27 cm
  Lampskärm Omera i manchestertyg med härligt mönster. Lampskärmen är oval och är försedd med E27 ringfäste. Höjd 19 cm, bredd nertill 27 cm, bredd upptill 22 cm, djup 20 cm/13 cm.
 • Celyn Lampskärm 30cm

  Celyn Lampskärm 30cm
  Cylinderformad lampskärm i linnetyg. 32 cm hög, 30 cm i diameter, E27-ring.
 • Lampskärm Sofia Djurmönstrad Sammet 20 cm

  Lampskärm Sofia Djurmönstrad Sammet 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett lyxigt djurmönstrat sammetstyg. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill 17 cm.
 • Skärm Trevisio

  Skärm Trevisio
  Skärm i bomull med E27 (stor sockel) toppring. H: 21,5 cm, Ø nedtill: 20 cm, Ø upptill: 10 cm. Max 30W. Passar till golvfot Trevisio.
 • Lampskärm Bell Mönstrad 22 cm

  Lampskärm Bell Mönstrad 22 cm
  Fantastisk liten tak/fönster skärm i tyg Linnea från Joy Zandén. Sladdställ ingår ej, köpes separat. Höjd 16 cm och diameter 22 cm.
 • Avanna lampskärm cylinder hazel Artwood

  Avanna lampskärm cylinder hazel Artwood
  Stilfull cylinderformad lampskärm från Artwood i färgen hazel. Avanna lampskärm bär upp din lampa med rustik elegans och blir en fin detalj i rummet. Small: Ø: 25 x H: 15 cm Medium: Ø: 40 x H: 21 cm Large: Ø: 50 x H: 21 cm
 • Lampskärm Mia mönstrad 17 cm

  Lampskärm Mia mönstrad 17 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett bomullstyg med ett härligt mönster. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14,5 cm, diameter 17/13 cm
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25 cm, bredd upptill 22 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill 17 cm.
 • Queen Lampskärm 10 cm

  Queen Lampskärm 10 cm
  Den enkla och snygga lampskärmen Queen i ett härligt sammetstyg. Finns i två storlekar, 10 samt 12 cm, och passar till många olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 10 cm, diameter 10/7 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 40 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 40 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Bredd nedtill: 40 cm Bredd upptill: 35 cm Höjd: 29 cm
 • Lampskärm Sofia Sammet Mönstrad 35 cm

  Lampskärm Sofia Sammet Mönstrad 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett lyxigt sammetstyg. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant på skärmen. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm och bredd upptill 30 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 20 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 20 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm, diameter 20/17 cm.
 • Lampskärm Sara Metallinsida 20 cm

  Lampskärm Sara Metallinsida 20 cm
  Sara är en låg cylinderformad skärm som i sin enkelhet passar till de flesta fötter. Med sin guldfärgade insida skapar den härligt ljus och lyxig känsla. Skärmen har E27 ringfäste. Material: Polyester. Höjd 17 cm och diameter 20 cm.
 • Lampskärm Omera Thurlow 23 cm

  Lampskärm Omera Thurlow 23 cm
  Lampskärm Omera i ett jaquardvävt tyg med glansig yta. Finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är oval och försedd med klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 16 cm, bredd nertill 23 cm och bredd upptill 19 cm. Djup 15/10 cm.
 • Graz lampskärm grå Artwood

  Graz lampskärm grå Artwood
  Stilfull grå lampskärm från Artwood. Kombinera gärna med lampfoten Graz. Lampskärmen är tillverkad av järn vilket gör den både gedigen och tålig. Small: Ø: 17 x H: 9,5 cm Medium: Ø: 20 x H: 13 cm Large: Ø: 25 x H: 15 cm X-large: Ø: 40 x H: 18 cm

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.