Lampskärmar

Med en ny lampskärm kan du uppdatera din lampa. Bättre för både miljön och för plånboken. Här listar vi lampskärmar som passar till lite olika lamptyper. Alla produkterna du ser kan du klicka dig vidare till och handla online hos en lampbutik.

Populärt inom lampskärmar

Det här är lampskärmarna som andra har tittat lite extra mycket på senaste tiden. Vissa är tillverkade i siden, andra i sammet och några har mönster medan andra är enfärgade. Skärmarna har lite olika former som konform, cylinderform eller glob.

 • Trevisio skärm

  Trevisio skärm
  Lampskärmen Trevisio finns i flera olika färger och är oerhört populär! Den passar vägglampor och golvlampor som har ring-fäste.
 • Orikomi Lampa Sunflower, Blå

  Orikomi Lampa Sunflower, Blå
  Stilfull taklampa med vackert mönster från Orikomi. Det vilda blommönstret har fötts ur vår fantastiska natur och lampan är inspirerad av den japanska vikningskonsten origami. Handtillverkade i högkvalitativt papper och finns i flera tjusiga färger. Med följer en 1 meter lång lampsladd med en kåpa av koppar och en burgundyfärgad textilk
 • Toppringskärm E14 Franza 15 cm

  Toppringskärm E14 Franza 15 cm
  Denna lampskärm passar perfekt till vägglampor som har E14 fäste där skärmen fästs ovanifrån. Passar bra till våra Cia vägglampor. Höjd 14,5 cm och diameter 15/8 cm. Material: Cotton Half panama.
 • Lola 33 lampskärm

  Lola 33 lampskärm
  Vackra lampskärmen Lola är tillverkad i sammet och finns i tre behagliga och moderna färger. Finns även i andra storlekar.Skärmen har E27 ringfäste.

Fler tips på lampskärmar

 • Skärm Venice

  Skärm Venice
  Skärm i bomull. Höjd: 21 cm Bredd upptill: 19 cm bredd nedtill: 22 cm Längd upptill: 25 cm Längd nedtill: 30 cm
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Toppringskärm Cia i Printed Cotton 20 cm

  Toppringskärm Cia i Printed Cotton 20 cm
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Kan kombineras med både golvfot och taklampa. Lampskärmen har en E27 toppring. Höjd 19 cm och diameter 20/13 cm. Material: Printed cotton.
 • Lampskärm Sara Sidenlook 35 cm

  Lampskärm Sara Sidenlook 35 cm
  Lampskärm Sara i ett vackert tyg med sidenlook. Finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är cylinderformad och har ett E27-ringfäste som sitter ca 3 cm från nederkant på skärmen. Höjd 25.5 cm och diameter 35 cm.
 • Sofia Lampskärm Sammet Grå 25cm

  Sofia Lampskärm Sammet Grå 25cm
  Sofia är en vacker och exklusiv skärm i sammet. Behagligt grå med 25cm i diameter. Verkligen en trivsam och otroligt stilren skärm som är lätt att matcha med en bord- eller golvlampa.Skärmen har ringfäste.
 • Lampskärm Sofia Sammet Kaa 20cm

  Lampskärm Sofia Sammet Kaa 20cm
  En härlig lampskärm i fint mönster, skärmen finns i flera färger, mönster och storlekar. Av bomull. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken. Skärmen är lätt att matcha med olika lampfötter och har E27 ringfäste. Höjd 15
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett vackert tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill 17 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 35 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 35 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och diameter 35/30 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet 20 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 20 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm, diameter 20/17 cm.
 • Cia Toppringskärm Lin

  Cia Toppringskärm Lin
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Lampskärmen har en E27 toppring. Mått: diameter nedtill 20cm, diameter upptill 13cm, höjd 19cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 25 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, bredd nertill 25, bredd upptill 22 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 25 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 18 cm och dia
 • Lampskärm August 15 cm

  Lampskärm August 15 cm
  Klassisk skärm till en skomakarlampa i glas. Rejält glas som reflekterar färgen i glaset på en fint sätt och ger ett djup åt färgen. Höjd 8,5 cm och diameter 15 cm. Ljuskälla ingår ej. Fäste: Siri Lampholder.
 • Lampskärm Omera Mönstrad 23 cm

  Lampskärm Omera Mönstrad 23 cm
  Lampskärm Omera Mönstrad finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är oval och försedd med klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 16 cm, bredd nertill 23 cm, bredd upptill 19 cm. Djup 15/10 cm. Material: Bomull.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm
  Lampskärm Sofia i ett bomullstyg med härligt mönster. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 25 cm, bredd nertill 35 cm, bredd upptill 30 cm.
 • Mia L skärm classico vit 20cm

  Mia L skärm classico vit 20cm
  Skärmen Mia är en klassisk vit skärm. Stilren, enkel och lätt att kombinera med diverse lamp- och golvfötter. Mjuk och behaglig skärm som passar både klassiska och moderna hem. Skärmen har klofäste.
 • Lampskärm Omera Ruta Sammet 23 cm

  Lampskärm Omera Ruta Sammet 23 cm
  Lampskärm Omera Ruta Sammet finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är oval och försedd med klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 16 cm, bredd nertill 23 cm och bredd upptill 19 cm. Djup 15/10 cm.
 • Lampskärm Sofia Sammet Kaa 40cm

  Lampskärm Sofia Sammet Kaa 40cm
  En härlig lampskärm i fint mönster, skärmen finns i flera färger, mönster och storlekar. Av bomull. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken. Skärmen är lätt att matcha med olika lampfötter och har E27 ringfäste. Höjd 29
 • Lampskärm Sofia Classic Franza 30 cm

  Lampskärm Sofia Classic Franza 30 cm
  Detta är vår härliga lampskärm Sofia. Finns i många olika mönster och storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm och diameter 30/25 cm. Material: Cotton Half
 • Lampskärm Omera Mönstrad 20 cm

  Lampskärm Omera Mönstrad 20 cm
  Lampskärm Omera Mönstrad, finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är oval och försedd med klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 14 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill 16 cm. Djup 13/10 cm. Material: Bomull.
 • Lampskärm Mia mönstrad 17 cm

  Lampskärm Mia mönstrad 17 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett bomullstyg med ett härligt mönster. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14,5 cm, diameter 17/13 cm
 • Cia Toppringskärm Sammet

  Cia Toppringskärm Sammet
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Skärmen är 20 cm i diameter i nederkant, 13 cm i ovankant och 19 cm hög. Fästet sitter 3 cm nedanför ovankanten och det är en skärm som är anpassad för l
 • Lampskärm Oval 20 cm

  Lampskärm Oval 20 cm
  Oval lampskärm är en enkel lampskärm med en klassisk form. Här med ett underbart mönster. Lampskärmen är försedd med ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14 cm, bredd 20/13 cm och djup 14/9 cm.
 • Lampskärm Mia Classic Franza 17 cm

  Lampskärm Mia Classic Franza 17 cm
  Mia Lampskärm med klofäste, är en rund skärm som passar bra på lite mindre fötter där man inte vill att ljuset ska sticka för mycket uppåt. Höjd 14,5 cm och diameter 17/13 cm. Material: Cotton Half panama
 • Lampskärm Mia Classic Franza 17 cm

  Lampskärm Mia Classic Franza 17 cm
  Mia Lampskärm med klofäste, är en rund skärm som passar bra på lite mindre fötter där man inte vill att ljuset ska sticka för mycket uppåt. Höjd 14,5 cm och diameter 17/13 cm. Material: Cotton Half panama
 • Indi Lampskärm linne 20 cm

  Indi Lampskärm linne 20 cm
  Indi oval lampskärm i linne är en klassisk och enkel lampskärm som gör det möjligt att kombinera med många olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste.
 • Takskärm Wella 81 cm

  Takskärm Wella 81 cm
  Takskärm Wella är gjord av flätad rotting är en stor takskärm som verkligen tar för sig. Skärmen med dess unika form och flätning silar ljuset och skapar ett vackert skuggspel. Skärmen levereras med ett svart sladdställ av plast som är 120
 • Lampskärm Mia Sammet 20 cm

  Lampskärm Mia Sammet 20 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett härligt sammetstyg. Lampskärmen är enkel och snygg vilket gör att du kan framhäva lampfoten den sitter på och skapa olika uttryck i din inredning. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 17 cm, diameter 20/14
 • Lampskärm Sofia Sammet 30 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 30 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm, diameter 30/25 cm.
 • Lampskärm Omera Ruta Sammet 20 cm

  Lampskärm Omera Ruta Sammet 20 cm
  Lampskärm Omera Ruta Sammet finns i flera olika storlekar och färger. Lampskärmen är oval och försedd med klofäste som fästes på ljuskällan. Höjd 14 cm, bredd nertill 20 cm och bredd upptill 16 cm. Djup 13/10 cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 35 cm
  Den härliga lampskärmen Sofia i bomullstyg i ett underbart mönster. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm, diameter 35/30.
 • Lampskärm Omera Sidenlook 27 cm

  Lampskärm Omera Sidenlook 27 cm
  Vår härliga och ovala lampskärm Omera i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett klofäste. Höjd 19 cm, b
 • Lampskärm Sofia Sammet 25 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 25 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 18 cm och diameter nertill 25 cm.
 • Sofia Lampskärm 35 cm

  Sofia Lampskärm 35 cm
  Lampskärm Sofia Plissé. Rund, Höjd 25 cm. Diameter nertill 35 cm, upptill 30 cm. E27 ringfäste 4,5 cm från nederkant.
 • Lampskärm Sara Jute 25 cm

  Lampskärm Sara Jute 25 cm
  Lampskärm Sara är en låg cylinerformad skärm med transparent laminat. Skärmen är försedd med E27 ringfäste. Höjd 18 cm, diameter 25 cm. Material: lin.
 • Lampskärm Sofia Sammet 40 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 40 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Bredd nedtill: 40 cm Bredd upptill: 35 cm Höjd: 29 cm
 • Lampskärm Sofia 25 cm

  Lampskärm Sofia 25 cm
  Lampskärm Sofia Plissé. Rund, höjd 18 cm. Diameter nertill 25,5 cm, upptill 22 cm. E27 ringfäste 4,5 cm från nederkant.
 • Lampskärm Mia mönstrad 17 cm

  Lampskärm Mia mönstrad 17 cm
  Underbara lampskärmen Mia i ett bomullstyg med ett härligt mönster. Lampskärmen har ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14,5 cm, diameter 17/13 cm
 • Lampskärm Sofia Sammet 20 cm

  Lampskärm Sofia Sammet 20 cm
  Härliga lampskärmen Sofia i ett underbart sammetstyg. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm, diameter 20/17 cm.
 • Lampskärm Sofia Mönstrad 20cm

  Lampskärm Sofia Mönstrad 20cm
  En härlig lampskärm i fint mönster, skärmen finns i flera färger, mönster och storlekar. Av bomull. Lampskärmen har en ljus insida som ger ett behagligt sken. Skärmen är lätt att matcha med olika lampfötter och har E27 ringfäste. Höjd 15
 • Cia Toppringskärm Lin

  Cia Toppringskärm Lin
  Vår enkla och snygga lampskärm Cia finns i många olika tyger, färger samt mönster. Lampskärmen har en E27 toppring. Mått: diameter nedtill 20cm, diameter upptill 13cm, höjd 19cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm och d
 • Lampskärm Sofia Classic Franza 35 cm

  Lampskärm Sofia Classic Franza 35 cm
  Detta är vår härliga lampskärm Sofia. Finns i många olika mönster och storlekar. Ger ett fint sken och kan kombineras med många av våra lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 25 cm och diameter 35/30 cm. Material: Cotton Half
 • Lampskärm Oval Djurmönstrad Sammet 20 cm

  Lampskärm Oval Djurmönstrad Sammet 20 cm
  Lampskärm Oval i lyxigt djurmönstrat sammetstyg. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är försedd med ett klofäste, vilket man fäster på glödlampan. Höjd 14 cm, bredd nertill 20/13 cm, bredd upptill 14/9 cm.
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 30 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 30 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 21 cm och dia
 • Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm

  Lampskärm Sofia Sidenlook 20 cm
  Vår härliga lampskärm Sofia i ett underbart tyg med siden look. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen ger ett behagligt sken och är lätt att matcha med olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 15,5 cm och d
 • Lampskärm Sofia Djurmönstrad Sammet 20 cm

  Lampskärm Sofia Djurmönstrad Sammet 20 cm
  Lampskärm Sofia i ett lyxigt djurmönstrat sammetstyg. Finns i flera olika färger och storlekar. Lampskärmen är rund och försedd med E27 ringfäste. Höjd 15.5 cm, bredd nertill 20 cm, bredd upptill 17 cm.
 • Indi Lampskärm linne 43 cm

  Indi Lampskärm linne 43 cm
  Indi lampskärm i linne är en klassisk och enkel lampskärm som gör det möjligt att kombinera med många olika lampfötter. Lampskärmen har ett E27 ringfäste. Höjd 26 cm, bredd 43/33 cm, djup 32/23 cm.

Olika fästen på lampskärmar

Tyvärr är det ju inte så enkelt att man kan köpa vilken lampskärm som helst. Skärmens fäste måste passa med den lampa man har därhemma. Det finns olika typer av fästen och här kan du lära dig mer om vad som passar till vad.

Klofäste

Det är den typ av lampskärmsfäste som har en klo, metallklämma, som man sätter direkt över glödlampan. Förekommer vanligtvis på mindre skärmar som bordslampor eller fönsterlampor.

Bottenringfäste - Ringfäste

Med en bottenring av metall skruvar man fast lampskärmen på skaftet av lampfoten. Glödlampan sätts i ovanifrån utan problem när bottenringen är på plats. Bottenringfäste används på stora, tunga lampskärmar.

Toppringfäste

Toppringen är ett metallfäste som placeras längst upp på skärmen och fästes med skruvring under glödlampa. Används på läslampor eller andra lampor där skärmen hänger nedåt.