Kökslampor

Köksbordet är också ett bord som många använder till annat än äta mat på. Många använder det för att jobba vid, spela spel eller bara sitta och prata vid. När man ska äta är det oftast trevligt om man ser vad det är man äter. Att ha bra belysning från en takpendel är därför viktigt. Vill man skapa mysbelysning kan man ju se till att bygga i dimmer, eller helt släcka taklampan och använda levande ljus istället.

Populärt inom kökslampor

 • Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull hänglampa Explosion i lekfull glasdesign Hänglampan Explosion är en fantastisk kombination av olika stora, transparenta och vitt färgade glaskulor. Dessa monterades på stänger som böjer nedåt som i sin tur monterades på en kromfärgad kula i mitten. Mellan kulorna placerades fattningar till G9-ljuskällor för att ljussätta hänglampan Explosion. Speciellt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är lampan ett passande blickfång.
 • Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron

  Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron
  Spiralformad LED-pendellampa Auron med modern nickelfinish Auron passar särskilt bra i mycket moderna miljöer eftersom en viss purism dominerar LED-pendellampan. Det betyder dock inte att lampan inte har en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler som ser väldigt eleganta ut tillsammans. Dessutom skapas ett effektivt ljusmönster som kompletterar en modern atmosfär på ett vackert sätt. Vid behov kan LED-pendellampan justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och med sin långsträckta form är Auron perfekt som matbordsbelysning. Med den vanliga strömbrytaren på väggen kan den här LED-pendellampan bekvämt dimmas i fyra nivåer.
 • Hänglampa White med skärm av runda skivor

  Hänglampa White med skärm av runda skivor
  Luftig-lätt hänglampa White Hänglampan White är speciellt lämplig för användning i unga och moderna vardagsrum och matsalar med högt i takt eller ovanför ett bord. Den stora skärmen av runda skivor liknar ett moln och utstrålar lätthet samt skapar en ljus atmosfär. Denna effekt förstärks av lämpliga E27-ljuskällor.

Fler tips på kökslampor

 • Buster + Punch Forked mässing/rökglas Ø 25cm

  Buster + Punch Forked mässing/rökglas Ø 25cm
  Pendellampa Forked - dubbel skärm av mässing och en kula av rökt glasPendellampans skärm består av en munblåst kula av rökt tonat glas och en skärm av massiv mässing ovanför den. Metallen bearbetades delvis för hand. Pendellampan Forked har också Buster Punchs varumärke: lamphållarens räfflade mönster med bokstäverna på etiketten. Den här hängande lampan återspeglar också tillverkarens kärlek till solida metaller. Förutom lampor tillverkar Buster Punch även armaturer och inredning av dessa material. En LED-lampa med E27-sockel och varm vit ljusfärg ingår. Den avger sitt ljus mycket behagligt genom det rökfärgade glaset och kan dessutom regleras i ljusstyrka med en dimmer som lämpar sig för LED-lampor. Forked är en hängande lampa som inte bara skapar en vacker atmosfär i privata rum, utan även utvecklar sin effekt på hotell eller i gastronomiska områden.Företaget Buster Punch grundades i London 2013 och tillverkar alla sina produkter av högkvalitativa, massiva metaller, varav vissa är handgjorda.
 • Hänglampa Ruben med skärm av pärlemor

  Hänglampa Ruben med skärm av pärlemor
  Euluna hänglampa ruben med skärm av pärlemor Ruben, för vardagsrum / matsal, metall, pärlemor, E27, 22 W
 • Edge S pendel (Grå)

  Edge S pendel (Grå)
  Edge är en vacker och stilren pendel, designad av Mikael Berlin, som blir en smyckande detalj i hemmet. Pendeln är skapad i en modern och tydlig design, vilket också gör att den passar in i de flesta rum och interiörer. Skärmen är tillverkad av solid metall, har en finish i grafit och är smyckad med en kontrasterande detalj i brons på toppen. Den avger ett mjukt och effektfullt ljus när den är tänd och är lika fin hängande för sig själv som fler i en rad eller i ett kluster.Edge finns även i andra färger, storlekar och varianter.Levereras med grå textilkabel och takkopp i grafit.Ljuskälla ingår ej.
 • Cinco takpendel (Svart)

  Cinco takpendel (Svart)
  Svart takpendel i metall med fem vita glasglober. Inuti globerna sitter en G9 hållare. Glaset sprider ljuset på ett bra sätt utan att blända.Ljuskällor ingår ej.
 • Bsweden Manhattan 29 Pendel Klar

  Bsweden Manhattan 29 Pendel Klar
  Manhattan taklampor från Bsweden Design: Gunnel Svensson Material: glas/detaljer i rostfritt stål/aluminium Mått: Ø 14,5cm - H 35,3cm/29cm (glaset) Ljuskälla: Max 240V 40W E14, ljuskälla PAR16 LED-spot&hellip:
 • Prandina Notte S5 hänglampa, koppar/vit

  Prandina Notte S5 hänglampa, koppar/vit
  Glaspendellampa Notte S5 i böjd cylinderform Pendellampan Notte S5 med en enda låga övertygar med sin harmoniska design och mångsidiga kombinationsmöjligheter. Den är tillverkad av blått glas i Italien. Oavsett om den installeras enskilt eller i grupp gör den inte bara en bra figur i det privata vardagsrummet, utan skapar också en verklig wow-effekt på hotell och restauranger. Eftersom skärmen är öppen i botten och ljuset därför kommer ut direkt, är Notte-armaturen perfekt för att belysa ett bord eller en disk. Lampskärmen är försedd med en E27-fäste; en lämplig glödlampa kan köpas från tillbehören om det behövs. Den italienska lamptillverkaren Prandina grundades 1982 av Sergio Prandina. Ett stort antal armaturer kännetecknas av munblåsta glasskärmar. I samarbete med välkända designers och inredningsarkitekter skapas regelbundet tilltalande design som genomförs som estetiskt och kvalitativt övertygande armaturer.
 • Pendellampa Brillant 3 lampor rökgrå

  Pendellampa Brillant 3 lampor rökgrå
  HELam pendellampa brillant 3 lampor rökgrå Brillant, för vardagsrum / matsal, järn, glas, E27, 60 W, L: 60 cm, B: 12 cm
 • Hänglampa Amarcord, 4 lampor

  Hänglampa Amarcord, 4 lampor
  Amarcord – individuell hänglampa i rördesign Med hänglampan Amarcord skapade formgivarna verkligen ett unikt utseende. Ett rustikt kedjeupphäng håller ett avlångt rör – ett faktiskt rör! Lampans stomme liknar nämligen ett vattenrör på pricken. Detta utseende kompletteras av lampans yta som gör intrycket av att vara gammal och har en rostfärg som harmoniserar perfekt med Amarcords formgivning. Passande globlampor kompletterar hänglampans roliga design och påminner till och med lite om vattendroppar.
 • Valby pendel (Opal)

  Valby pendel (Opal)
  Denna moderna och klassiska taklampa blir fokuspunkten i rummet! Med sina tre skärmar i vitt glas sprider den ljuset på behagligt sätt. Levereras med 3,1m textilsladd. Ljuskälla ingår ej.
 • Eclipse pendel, mattvit 43cm

  Eclipse pendel, mattvit 43cm
  Eclipse pendel i färgen mattvit från Belid. Eclipse pendel finns i flera olika storlekar och färger. Denna modell har en diameter på 43 cm och finns i färgerna mattsvart, mattvit och varmgrå. Skärmen&hellip:
 • Normannn Copenhagen Norm 69 Takpendel X-Stor Vit Inkl. Sladd och Baldakin

  Normannn Copenhagen Norm 69 Takpendel X-Stor Vit Inkl. Sladd och Baldakin
  Design: Simon Karkov för Normann Copenhagen . Koncept: Norm 69 lampan ger extraordinärt bra ljus och utstrålar enkelhet. Sätts samman utan att man behöver några hjälpmedel. Observera att sladd, fattning och baldakin ska köpas separat. Se nedan un
 • Hänglampa Carlton i svart Ø 31 cm

  Hänglampa Carlton i svart Ø 31 cm
  Extravagant hängande lampa Carlton i svart Den extravaganta designen på den här hängande lampan Carlton i vintagestil ger en speciell ljusdesign utöver ett tilltalande utseende. I den öppna lampskärmen möts geometriska figurer - guld på insidan och svart på utsidan - för att bilda en diamant. Ljuskällan (ingår inte) är synlig genom luckorna. Om en dimbar lampa används kan armaturen också dimmas. På så sätt kan man skapa ett individuellt rumsljus. Dessutom skapar lampans integrerade former föränderliga ljus- och skuggspel i rummet. Med det här effektiva ljusmönstret passar Carlton-pendellampan till exempel bra i vardagsrummet eller sovrummet. Den kan utrustas med LED- eller energisparlampor.
 • Fritz Hansen Caravaggio P3 Pendel Mattsvart

  Fritz Hansen Caravaggio P3 Pendel Mattsvart
  Caravaggio P3 taklampa från Fritz Hansen/Lightyears Design: Cecilie Manz Material: Stål/Tygsladd Mått: Ø 40 cm - H 51,6cm Ljuskälla: Max 240V 100W E27, ingår ej Krokupphäng, tygsladd Bländskydd&hellip:
 • Ateljé Lyktan Ogle Mini Rörpendel 0,7M Vit Exkl Ljuskälla

  Ateljé Lyktan Ogle Mini Rörpendel 0,7M Vit Exkl Ljuskälla
  Ogle mini pendel från ateljé Lyktan Design: Form Us With Love Material: Pressgjuten aluminium Mått: Ø 9cm - H 10cm Ljuskälla: Max 6W GU10, Ingår EJ 70cm rör Ogle Mini kan steglöst vinklas upp till&hellip:
 • Hänglampa Mis, grå med träbjörn, 1 lampa

  Hänglampa Mis, grå med träbjörn, 1 lampa
  Den cylindriska skärmen på pendellampan Mis är tillverkad av textil som är grå på utsidan och vit på insidan. Nallebjörnsfigurer i trä hänger från ett omgivande metallgaller på skärmens ovansida - perfekt för barnrummet.
 • NORR11 Cloche Two pendel Svart

  NORR11 Cloche Two pendel Svart
 • Lucande Jorna hänglampa, 5 lampor, röd kabel

  Lucande Jorna hänglampa, 5 lampor, röd kabel
  Taklampa Jorna med fem pendellampa och röda textilkablar Jorna är ett mycket anmärkningsvärt, unikt belysningselement för moderna stilar, som scorer med ovanliga designkvaliteter och, sist men inte minst, fångar ögat med färgkombinationen i svart och rött. pendellampa är en riktig blickfång tack vare sin ikoniska design och ser alltid mysig och dekorativ ut, medan det övergripande konceptet kännetecknas av en minimalistisk design med en design som passar materialet. Det finns inga klassiska paraplyer, utan en stativ gjord av svart järn som uttagen hänger löst från. Röda textilkablar leder från eluttaget till lamporna, vilket lossar det övergripande utseendet med en stark färgton och tydligt individualiserar utseendet. Kablarna kan placeras enligt önskemål och pendellampa är verkligen det rätta belysningselementet för individualister som letar efter sådana inredningselement som man kan göra ett uttalande med. Den övergripande designen passar också bra med den industriella trenden och för att komplettera utseendet med stil bör du välja globlampor i G95-format, som är större än standardlampor och inte minst för att de inte använder lampskärmar, fångar ögat och är en nuvarande del av lampan.
 • Mater Liuku Ball häng trä natur glas klar

  Mater Liuku Ball häng trä natur glas klar
  Dekorativ hängande lampa Liuku Ball med avtagbar glasskärm Den här pendelarmaturen av den finska designern Maija Puoskari ger inte bara ett stämningsfullt ljus för bord- och områdesbelysning, utan är också ett blickfång i alla rum, om den placeras enskilt eller i grupp. Den naturälskande designern, som gillar att spendera sin fritid med att fiska eller plocka svamp, har lyckats skapa en armaturdesign som ger en mycket speciell effekt tack vare sin minimalistiska skönhet. Liuku Ball består av en bas av limträ i form av en kula med ett GU10-fäste som pekar nedåt; den cylindriska, lätt bulliga glasskärmen omsluter träkulan i det nedre området. Liuku pendelarmaturens höjdpunkt: den kulformade träbasen kan också användas som en puristisk träarmatur utan glasskärm. Liuku Ball-lampan tillverkas av möbel- och belysningstillverkaren Mater. Deras strategi är att skapa utsökta varor med hållbara material och med hjälp av traditionella hantverksmetoder som imponerar med tidlös skönhet.
 • Estiluz Volta L92s.2t-w Pendel Svart / Satin Gold / Svart - Taklampor Aluminium Svart - L92.2T_26S.26.61

  Estiluz Volta L92s.2t-w Pendel Svart / Satin Gold / Svart - Taklampor Aluminium Svart - L92.2T_26S.26.61
  Volta L92S.2T-W pendel från Estiluz med fyra rundade stänger i metall med sex cylindriska lampskärmar i aluminium med integrerade, dimbara LEDer och en justerbar höjd perfekt för att hängas på rad eller på olika nivåer beroende på vilket uttryck du önskar. CE-märkt. Formgiven av Nahtrang Studio. Bra att veta om Volta L92S.2T-W pendel - Fyra rundade stänger.- Tillverkad av metall och aluminium.- Cylindriska lampskärmar.- Justerbar höjd.- Built-In Led- Pendeln passar bra i vardagsrummet.- 230 V.- Lumen: 565 lm- Bredd: 1490 mm.- Kelvin: 2700 K- IP-klassificering: IP20.- 6.1 Watt Vi har valt ut Svart Taklampor i Aluminium från Estiluz med stor omsorg.
 • Alva Takskärm (Blå)

  Alva Takskärm (Blå)
  Alva takskärm har en rund form klädd i linnetyg. Skärmen ger ett behagligt sken och man kan med fördel använd en opal ljuskälla som gör att ljuset flödar fint i hela skärmen. Komplettera med taksladd och ljuskälla.
 • Gubi Stemlite Pendel Pebble Grey 38Cm

  Gubi Stemlite Pendel Pebble Grey 38Cm
  Stemlite Pendel/Taklampa Pebble Grey från Gubi Höjd 36,5 cm Diameter skärm 38 cm Höjd skärm 20 cm Sladdlängd 400 cm Effekt max 75 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Pebble Grey Material Metall&hellip:
 • Fabbian Pulse Takpendel Stor

  Fabbian Pulse Takpendel Stor
  Design: Alberto Saggia & Valerio Sommella Koncept: Pulse är en 8 mm tjock glastakpendel som består av ett extra lätt glas. De elektroniska kretsarna är printade direkt på den översta sidan av glaset. På det sättet förstår man hur lampan är byggd
 • LED-pendellampa Doro i träoptik, bredd 7,5 cm

  LED-pendellampa Doro i träoptik, bredd 7,5 cm
  - inkl. minnesfunktion - dimbar i 3 steg via väggströmbrytare
 • Knikerboker Crash LED-hänglampa guld

  Knikerboker Crash LED-hänglampa guld
  Exklusiv LED-hänglampa Crash med indirekt belysning Formen på den extraordinära lampskärmen på LED-hänglampan Crash påminner om en näsduk som var något skrynklig och sedan slarvigt kastades bort. Crash är också ett passande namn. Paraplyets stålelement gjordes för hand och avsiktligt bucklade och böjda på vissa ställen. Dessa små deformationer är också det som bland annat skapar en speciell ljuseffekt. Ljuset avges indirekt, eftersom ljuskällan är placerad i bommen och ljuset inledningsvis riktas mot taket. Det reflekteras sedan av den stora skärmen och sänds ut i rummet som indirekt ljus. Crash är en designerprodukt av Knikerboker och är handgjord i Italien.
 • Ooze 65 pendel, svart 65cm

  Ooze 65 pendel, svart 65cm
  Ooze 65 pendel svart från Co Bankeryd. En stilren design lampa. Passar perfekt över till exempel ett matbord. Höjd 65 cm Diameter 11 cm Effekt max 2*40 w Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor Ingår Färg&hellip:
 • Artemide Stellar Nebula 22 Pendel - Taklampor Munblåst Glas Klar - 0152010A

  Artemide Stellar Nebula 22 Pendel - Taklampor Munblåst Glas Klar - 0152010A
  Stellar Nebula pendel från Artemide Scandinavia med en handgjord, unik design i munblåst glas och en organisk form perfekt för placering ovanför köksbord, köksöar, i konferensrum och på kontor. Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Tillverkad i Italien. Design av BIG. Originaldesign från år 2022. Bra att veta om Stellar Nebula pendel - Inbyggd LED.- Stellar Nebula uppskattas för den unika, handgjorda designen.- Stellar Nebula är också omtyckt för det varmvita ljuset.- Ingår i serien Stellar Nebula.- Tillverkad i Italien.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Klar Taklampor i Munblåst glas från Artemide med stor omsorg.
 • Rime pendel, orange/opal 37cm

  Rime pendel, orange/opal 37cm
  Rime pendel ger ett elegant perspektiv till glashänglampan genom sitt halvtransparenta glas som har sandblästrats för ett förfinat uttryck. Designen har en karakteristisk form, inspirerad av formen&hellip:
 • Subar takpendel (Grå)

  Subar takpendel (Grå)
  Subar är en enkel och stilren takpendel som blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Lampan har svart sladd och består av en rökfärgad lampkupa som omger ljuskällan och bidrar till en behaglig och mjuk ljusspridning. Placera förslagsvis flera på rad över matbordet eller köksön och använd med fördel en dekorativ ljuskälla i Subar, då ljuskällan är fullt synlig.Subar finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • SuperLeaves Röd Takpendel

  SuperLeaves Röd Takpendel
  b>Design: Villa Tosca Design Koncept: Leaves takpendlarna från Lumen Center Italia är med alla sina storlekar och färger en frisk fläkt till ditt hem. Lampans naturnära former och härliga färger för tankarna till träd och buskar, och de passar utmä
 • LED-hänglampa Raffinato, svart

  LED-hänglampa Raffinato, svart
  LED-hänglampa Raffinato i svart, rund design LED-hänglampan Raffinato är en höjdpunkt i vardagsrummet och matsalen med sin flytande form. Raffinato består av en stativ som är krökt i cirklar som är fäst på baldakinen med tre diskreta kablar. Lampans svarta metalluttag är helt täckt med utåtvända lysdioder. Dessa erbjuder direkt och indirekt belysning för det moderna vardagsrummet. Ljusets ljusstyrka kan dämpas i tre steg med den konventionella väggomkopplaren.
 • Eleganta taklampan Melika - Tiffany-stil

  Eleganta taklampan Melika - Tiffany-stil
  Förträfflig rumsbelysning garanteras av taklampan Melika Denna imponerande ljusspridare förbises inte i något rum: Detta säkerställs av den unikt framställda glasskärmen i Tiffany-stil, som består av 465 handgjorda glasdetaljer. Det blommiga mönstret är mycket dekorativt i alla utrymmen, framför allt när lampan är tänd. Då lyser den i sin färgrika prakt och ger det utstrålande ljuset en romantisk flair. Försedd med kedjeupphängning. En optisk höjdpunkt för alla vardags- och sovrum såväl som entréer!
 • Antikgrå hänglampa Jasmin

  Antikgrå hänglampa Jasmin
  Orientaliskt utformade hänglampa Jasmin i antikgrått Metallampskärmen på hänglampan Jasmin är formad som ett päron och dekorerad runt omkring med ett orientaliskt hålmönster. Över ett bord i vardagsrummet eller matsalen förtrollar den omgivningen och ger rummet en orientalisk flair. Ljuset avges huvudsakligen nedåt, men strålar även mjukt genom lampans perforerade mönster och får det att komma till rätta. Metallens antikgråa yta passar in i bland många inredningsfärger.
 • Polygon

  Polygon
  Polygon är en elegant och catchy lampserie som passar perfekt i det moderna hemmet. Lampan är tillverkad av högkvalitativ aluminum och är formad som en cylinder med räfflad yta, vilket gör lampan smakfull och ger ett mer levande uttryck. Den svarta plattan och textilkabeln mot guldet höjer det lyxiga intrycket ytterligare. Polygon finns i olika varianter som går utmärkt att kombinera med för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Koppla gärna till en dimmer för att tona ner ljuset och skapa atmosfär.Ljuskälla ingår ej.
 • Zac pendel (Svart)

  Zac pendel (Svart)
  Zac är en modern taklampa med en minimalistisk design, gjord av metall. Ljuskällorna som omfångas av dem runda, vita glasen i olika storlekar ger en fin och bra ljusspridning i rummet.Placera förslagsvis i vardagsrummet eller över matbordet som utöver bra belysning blir en snygg inredningsdetalj. Ljuskällor ingår ej. Zac finns i fler varianter.
 • Brenta taklampa

  Brenta taklampa
  Utomhus serien “BRENATA” är en dekorativ familj som fint kan pryda din fasad, entre eller altan . En läcker design som sträcker sitt dekorativa sken runtom igenom den klara skärmen i glas. Rund i formen med stallglas och andra klassiska detaljer. IP44. Finns i fler färger, till fasad eller som takpendel. Ljuskällor ingår ej.
 • Tosh pendel (Trä)

  Tosh pendel (Trä)
 • LED-hänglampa Cristallina svart

  LED-hänglampa Cristallina svart
  LED-pendellampa Cristallina med en färgad, transparent glasskärm Den glödande formen på LED-pendellampa pendellampan Cristallina är perfekt iscensatt av LED-ljuskällan, som är installerad i den övre mitten under det halvklotiska uttag . Ljuset avges nedåt och reflekteras också i glaset och skapar en underbar effekt. Pendlat individuellt eller i grupper i rad, kan Cristallina LED-pendellampa användas för att skapa ett balanserat belysningskoncept, t.ex. B. i vardagsrummet och matsalen. LED-lamporna lyser i en mjuk varmvit, vilket ger rummet en mycket mysig känsla. Bakom Romani Saccani Architetti Associati står de två skaparna av denna ovanliga pendellampa, som har specialiserat sig på produktdesign i sin gemensamma studio sedan 1999. Din kreativa strävan är inriktad mot att definiera ett starkt, identifierande varumärke. De kommer utan tvekan att lyckas med en högkvalitativ produkt som LED-pendellampa Cristallina. - med handblåst glas i flera lager
 • BANKAMP Impulse Flex LED-hänglampa 1 lampa ros

  BANKAMP Impulse Flex LED-hänglampa 1 lampa ros
  Höjdinställbar i drift: Impulse Flex LED-pendelarmatur med en enda flamma, dim till varm Som namnet antyder kan hängningen av Impulse Flex LED-pendelarmaturen med en enda flamma justeras flexibelt för hand i drift. På så sätt är det möjligt att när som helst justera solskyddet i aluminium till önskad höjd. Skyddsduken är också tillverkad av aluminium och är lackerad för att matcha skärmen. Impulse Flex belyser taket med indirekt ljus, medan ljuset avges direkt nedåt. De inbyggda lysdioderna avger varmvitt ljus med god färgåtergivning. Via fasstyrning är det också möjligt att dimma intensiteten och färgtemperaturen minskar när man dimmar ner (dim till varm). Därför kan denna LED-pendelarmatur alltid anpassas till individuella krav och den önskade atmosfären. Impulse Flex kommer från BANKAMP och tillverkas för hand i Tyskland.
 • Karman 24 Karati Hänglampa 8-kantig rökgrå

  Karman 24 Karati Hänglampa 8-kantig rökgrå
  Hänglampa kristallformat glas 24 Karati - italiensk hantverk Med sin skapelse 24 Karati har designern Matteo Ugolini skapat en lampa som leker med formen och utseendet på ett kristall dekorativt element. Den handblåsta glasskärmen är formad som en överdimensionerad åttkantig kristall och påminner om de välkända kristallstenarna som fungerar som glittrande hängningar för kristallbelysning. För att framhäva exklusiviteten i hans lampskapning använde Ugolini måttenheten för att bestämma renheten hos guld när den döpte den: karat. Den kristallformade glasskärmen på hänglampan är upplyst från insidan och representerar mer än bara ett ljuselement som mitt i rummet. 24 Karati är en möbel som estetiskt berikar bostadsutrymmet. 24 Karati är en Karman produkt. Designartiklarna från den italienska tillverkaren av belysning tillverkas exklusivt i Italien. Med sina skapelser vädjar designarna inte bara till betraktarens öga utan också till deras känslor.
 • Taklampa Splendor Bar

  Taklampa Splendor Bar
  Splendor Bar är en takpendel bestående av 24 skira glaskulor i rad. Glasen är placerade i ett effektfullt mönster. Lampan passar utmärkt över matsalsbordet eller varför inte över konferensbordet? Lampans längd 124 cm, bredd 24 cm. Sockel 25x
 • Alette pendel (Svart)

  Alette pendel (Svart)
  Alette har en modern och industriell design. Den svarta skärmen av metallpinnarna skapar en fin illusion och ljusbelysning. Finns även i andra storlekar som går att kombinera med varandra för ett snyggt intryck i rummet. Ljuskälla ingår ej.
 • MOMO hänglampa med 3 ljuskällor

  MOMO hänglampa med 3 ljuskällor
  Casablanca momo hänglampa med 3 ljuskällor, för vardagsrum / matsal, munblåst glas, borstat aluminium, E27, 60 W, L: 100 cm, B: 1.5 cm
 • Modo Luce Campanone pendellampa Ø 51 cm röd

  Modo Luce Campanone pendellampa Ø 51 cm röd
  Campanone pendellampa med en klockformad skärm Namnet på pendellampa Campanone tydligt baserat på formen av skuggan, eftersom Campanone kommer från italienska och betyder klocka på tyska. Ett E27- uttag är inbyggt i den stora skärmen av polyeten, för vilken alla typer av ljuskällor kan användas, lämpliga lampor finns tillgängliga från tillbehören. Designen av Campanone går tillbaka till 2005, den här vackra ljuskällan skapades av den italienska designern Paolo Grasselli. Hänglampan Campanone är pendellampa av det unga belysningsföretaget Modo Luce från Vazzola i Italien, som ger ljuset form med högkvalitativa material och kreativa mönster.
 • Fabbian Quarter - vit LED-hänglampa 5 lampor

  Fabbian Quarter - vit LED-hänglampa 5 lampor
  Kvartals LED-hängande lampa som lyser uppåt och nedåt Quarter LED-hänglampan passar perfekt över ett matbord eller konferensbord, med fem kvadratiska polykarbonatfördjupningar i aluminiumkroppen genom vilken ljuset från lysdioderna faller ner. Det avger också ljus uppåt, vilket genererar behagligt indirekt ljus. Lysdioderna kan dämpas (triac), men en dimmer är inte inkluderad. Quarter är en lampa från Fabbian, en italiensk belysningstillverkare som har gjort sig ett namn över hela världen med sina högkvalitativa produkter.
 • Hänglampa Costa Rica, 3 lampor, bärnsten

  Hänglampa Costa Rica, 3 lampor, bärnsten
  pendellampa Costa Rica - Tillverkad i Italien Oavsett om det är över ett matbord eller en disk, lockar Costa Rica- pendellampa från Italien allas uppmärksamhet och skapar en elegant atmosfär. Lampan består av tre trattformade nyanser av handblåst glas. Glaset blockerar ljuset från lamporna och skapar ett tilltalande ljusspel med sin räfflade struktur. Skärmarna är fästa på en rund metalltak och hänger i olika höjder, vilket pendellampa en intressant asymmetri. Obs! Ljuskällorna är synliga genom glaset, varför en visuellt tilltalande modell rekommenderas.
 • Soft Pendel, Blå ull 40cm

  Soft Pendel, Blå ull 40cm
  Soft Pendel frå:n Belid ä:r tillverkad i Metall och Textil. Soft taklampan hä:r i fä:gen Blå: ull har en diameter på: 40cm.Soft ä:r en pendel med ulltyg frå:n Pagunette&hellip:
 • Organique ljuskrona (Brons)

  Organique ljuskrona (Brons)
 • Bemmo pendel (Svart)

  Bemmo pendel (Svart)
  Bemmo är en vacker pendel som garanterat blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Lampan är tillverkad i metall, har svartlackerad finish och är smyckad med 3st pendlar. Varje pendel bär på en rund lampskärm, med dekorativa detaljer i guld. Placera förslagsvis över matbordet eller över soffbordet. Bemmo finns även i flera andra varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • SLV Light Eye Ball hänglampa svart/krom

  SLV Light Eye Ball hänglampa svart/krom
  Rund pendellampa Light Eye Ball i svart / krom Denna samtida ljuskälla imponerar med sitt tydliga designspråk och eleganta, återhållsamma design. Den runda lampskärmen är i matt svart och dekorerad med avsiktliga kromfärgade detaljer, vilket gör utseendet mer spännande. Med hjälp av en svart textilkabel monteras lampan i taket över en rund kapell. En GU10-lampa med en maximal diameter på 51 mm används i den runda skärmen. Användning av lysdioder rekommenderas. Ljuset lyser rakt ner genom den runda öppningen och belyser området nedanför. Oavsett om det är ensamt eller med flera, väcker denna hängande lampa en trevlig atmosfär och kan användas ovanför matbordet eller en disk i en bar eller hotell.
 • Coconut pendel (Beige)

  Coconut pendel (Beige)
 • Hänglampa Samuele i lantstil, 5 lampor, scavo

  Hänglampa Samuele i lantstil, 5 lampor, scavo
  Taklampan SAMUELE med rustik charm Bruna, vridna lamparmar av metall och eleganta lampskärmar dominerar taklampan Samuels utseende. Den sörjer för en stämningsfull atmosfär gemytligt ljus över alla matbord. Taklampan Samuele är tillverkad i Italien och inte bara som ljuskälla utan även som dekorativt blickfång i rummet.
 • Pendellampa Fabus med vit keramikskärm

  Pendellampa Fabus med vit keramikskärm
  Euluna pendellampa fabus med vit keramikskärm Fabus, för vardagsrum / matsal, keramik, E27, 60 W, H: 35 cm

Kökslampa över matbordet

Köksbelysningen över matbordet är oftast en hängande taklampa. Flera lampor som är en del av belysningen kan vara bordslampor placerade i fönster och spotlights över arbetsbänken i köket.

Det finns ju otroligt många olika lampor att välja på. Vi har gjort en sida med 48 inspirerande lampor över matbord.