Kökslampor

Köksbordet är också ett bord som många använder till annat än äta mat på. Många använder det för att jobba vid, spela spel eller bara sitta och prata vid. När man ska äta är det oftast trevligt om man ser vad det är man äter. Att ha bra belysning från en takpendel är därför viktigt. Vill man skapa mysbelysning kan man ju se till att bygga i dimmer, eller helt släcka taklampan och använda levande ljus istället.

Populärt inom kökslampor

 • Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron

  Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron
  Spiralformad LED-pendellampa Auron med modern nickelfinish Auron passar särskilt bra i mycket moderna miljöer eftersom en viss purism dominerar LED-pendellampan. Det betyder dock inte att lampan inte har en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler som ser väldigt eleganta ut tillsammans. Dessutom skapas ett effektivt ljusmönster som kompletterar en modern atmosfär på ett vackert sätt. Vid behov kan LED-pendellampan justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och med sin långsträckta form är Auron perfekt som matbordsbelysning. Med den vanliga strömbrytaren på väggen kan den här LED-pendellampan bekvämt dimmas i fyra nivåer.
 • Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull hänglampa Explosion i lekfull glasdesign Hänglampan Explosion är en fantastisk kombination av olika stora, transparenta och vitt färgade glaskulor. Dessa monterades på stänger som böjer nedåt som i sin tur monterades på en kromfärgad kula i mitten. Mellan kulorna placerades fattningar till G9-ljuskällor för att ljussätta hänglampan Explosion. Speciellt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är lampan ett passande blickfång.
 • Hänglampa White med skärm av runda skivor

  Hänglampa White med skärm av runda skivor
  Luftig-lätt hänglampa White Hänglampan White är speciellt lämplig för användning i unga och moderna vardagsrum och matsalar med högt i takt eller ovanför ett bord. Den stora skärmen av runda skivor liknar ett moln och utstrålar lätthet samt skapar en ljus atmosfär. Denna effekt förstärks av lämpliga E27-ljuskällor.

Fler tips på kökslampor

 • LED-hänglampa Sara-60 brons 2 200-3 000 K

  LED-hänglampa Sara-60 brons 2 200-3 000 K
  Dimbar Sara-60 LED-pendelarmatur med geststyrning och höjdjustering Den moderna Sara-60-pendelarmaturen passar med sin enkla design in i olika rumskoncept, och den eleganta bronslooken sätter skickligt scenen i matplatsen. Den reducerade designen utstrålar en viss charm, men det är framför allt de tekniska möjligheterna som gör Sara-60 till en effektiv berikning av varje heminredning. Sara-60 kan styras med hjälp av gester. Det räcker med en kort vridrörelse för att tända och släcka lampan. Den steglösa dimningen aktiveras när handen hålls i sensorområdet i några sekunder. Den integrerade Dynamic White-styrningen ger också möjlighet att ändra färgtemperaturen och på så sätt skapa exakt rätt ljusupplevelse. De energieffektiva lysdioderna lyser bländfritt i en behaglig varmvit färg på taket och in i rummet. Den direkta och indirekta belysningen kan regleras separat. Tack vare minnesfunktionen behålls de individuella inställningarna även när armaturen är avstängd. Individuella lyftfjädrar säkerställer kontinuerlig höjdjustering mellan 70 och 170 cm, medan LED-ringen också kan placeras i en vinkel. Tillverkaren har också använt ett magnetiskt fäste i kapellet för att bevara det rena utseendet och undvika synliga skruvar. - Gångstyrning för att slå på och av, dimma och justera ljusfärgen (2 000-3 000 K), inkl. minnesfunktion - Topp- och bottenljus kan styras separat - Steglös höjdjustering (70-170 cm)
 • Foggia pendel (Guld)

  Foggia pendel (Guld)
 • Mobile pendel (Svart)

  Mobile pendel (Svart)
  Mobile är en otroligt elegant pendel, designad av Maria Berntsen, som både är klassisk och unik i sitt uttryck. Den är tillverkad av aluminium och går genomgående i en och samma färg, vilket ger den ett väldigt rent och behagligt uttryck. Den har två rundade skärmar, en större upptill och en mindre nedtill, som går att justera närmre eller längre ifrån varandra utefter vad det önskas för ljus. Flyttas skärmarna närmre varandra skapas ett centrerat, nedåtriktat ljus vilket passar bra över t.ex. ett köksbord eller annan arbetsyta. Flyttas skärmarna längre isär så skapas ett mer diffust ljus som sprider sig ut i rummet. Ljuset från den nedre skärmen reflekteras på den övre opaliserade skärmen, vilket ger ett vackert och bländfritt ljus.Skärmarna justeras genom det lilla mässinghjulet som sitter under den övre skärmen.Finns i färgerna vit och svart.Ljuskällor ingår ej.
 • Louis Poulsen Ph5 Pendel Grå

  Louis Poulsen Ph5 Pendel Grå
  PH5 taklampa/pendel från Louis Poulsen Design Poul Henningsen Höjd 26,7 cm Bredd/Diameter 50 cm Sladdlängd 3 m vit tygsladd Effekt max 240V 75W Ljuskälla ingår Nej Dimbar Ja - med dimbar ljuskälla&hellip:
 • Hänglampa Soho cylindrisk 1 lampa Ø 40cm vitt/guld

  Hänglampa Soho cylindrisk 1 lampa Ø 40cm vitt/guld
 • Fabbian Lumi White glas-hänglampa, Ø 42 cm

  Fabbian Lumi White glas-hänglampa, Ø 42 cm
  Upphängningslampa Lumi Vit med en linsformad glasskärm Denna högkvalitativa från den italienska tillverkaren Fabbian poäng med en mängd olika användningsområden och behagligt ljus. Det vita glaset, som är format till en platt, linsliknande nyans, belyses jämnt av lampan som ska placeras inuti så att bländningsfri belysning skapas runt omkring. Lumi White harmonierar med många inredningskoncept och skär en fin figur i privata och offentliga inomhusområden - både som en enda armatur och ordnad i grupper. - Fjädring justerbar från 15 cm till 200 cm under montering
 • Paris pendel (Brun)

  Paris pendel (Brun)
  Paris är en vacker takpendel i noga utvalda material som garanterat blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Lampan är tillverkad i tyg, ek trä och metall. Den mörkbruna skärmen tillsammans med detaljerna i antikmässing ger lampan en en mycket elegant touch. Låt den antingen tala för sig själv genom att hänga den ensam över ett matsalsbord, eller genom att hänga flera stycken i ett hörn av rummet för att skapa volym. Sladdlängd: 300cm.Ljuskälla ingår ej.
 • Gabbia pendel (Guld)

  Gabbia pendel (Guld)
  Gabbia är en modern och stilren taklampa med en elegant design, gjord av aluminium och silikon.Den integrerade ljuskällan som är inbyggd i kuberna omfångas av den vita silikonen och ger en stark och bra ljusspridning.Placera förslagsvis armaturen i vardagsrummet eller över matbordet, som utöver bra belysning blir en snygg inredningsdetalj.Integrerad LED på 110W, 8250Lm och 3000K varmvitt ljus.Gabbia finns även i andra varianter.
 • Förtrollande hänglykta Empira, 7-arm, g:l. mässing

  Förtrollande hänglykta Empira, 7-arm, g:l. mässing
  EMPIRA - 7-armad hänglykta som sprider romantisk atmosfär Sju matta opalskärmar i kupig form med förgylld patinerad dekorring gör den här hänglyktan till ett fantastiskt belysningsobjekt, som lyckas sprida en stämningsfull atmosfär med behagligt varmt ljus, och som är idealisk lämpad för till exempel belysning av matbord. Metallelementen är hållen i handschatterad antikmässing och är bara ett exempel av många på den här hänglyktans höga kvalitet, som sticker ut genom sitt fantastiskt vackra utseende. Hos dessa lampor står kvalitet, elegans och högkvalitativt utförande med lång hållbarhet i fokus. Designerkreativitet möter österrikisk hantverkskonst och skapar en produkt som uppskattas världen över. Sedan 1948 tillverkas lampor av den här tillverkaren till 100% i Österrike, varigenom även den mångåriga tillgången till reservdelar kan garanteras. Finns i andra storlekar och ytbehandling efter önskemål.
 • Petite Friture Cherry Led Pendel 500 Mm Rödbrun - Taklampor Aluminium Rödbrun - L0540703

  Petite Friture Cherry Led Pendel 500 Mm Rödbrun - Taklampor Aluminium Rödbrun - L0540703
  Cherry LED pendel från Petite Friture med en unik, lekfull design och ett kreativt uttryck. Inspirerad av en glasstrut med ett körsbär. En perfekt lampa att hänga ovanför köksön eller matbordet för att få det lite extra upplyst. Designad i Frankrike av Daniel & Emma. Bra att veta om Cherry LED pendel - Designår: 2021.- Cherry LED uppskattas för den lekfulla designen.- Cherry LED är också omtyckt för den unika stilen.- Inbyggd LED.- Pendeln finns i olika färgval.- Pendeln finns i olika utföranden.- Tillverkad i Frankrike.- Ingår i serien Cherry. Vi har valt ut Rödbrun Taklampor i Aluminium från Petite Friture med stor omsorg.
 • Globen Lighting Kyoto pendel Ø45 cm Vit

  Globen Lighting Kyoto pendel Ø45 cm Vit
 • Plivello pendel S-M, vit/guld

  Plivello pendel S-M, vit/guld
  PLIVELLO är den perfekta taklampan i ett modernt sammanhang med en hint av det förflutna. PLIVELLO-designern Christian Troels hämtade sin inspiration från traditionella ljuskronor med flera nivåer&hellip:
 • Misty pendel (Grå)

  Misty pendel (Grå)
 • Kundalini Dala linjär mörkgrå/betong, 3 000 K

  Kundalini Dala linjär mörkgrå/betong, 3 000 K
  Dala linjär LED-pendelarmatur, dimbarDen moderna linjära LED-pendelarmaturen Dala ger elegant belysning för matbord, diskar eller mötesbord i både privata och kommersiella utrymmen. Den övertygar med sin arkitektoniska och samtidigt dekorativa karaktär. Pendelarmaturen, designad av den italienska designern Francesca Smiraglia, är en harmonisk kombination av form och funktion genom två linjära element i olika storlekar som ramar in diffusorn. De integrerade, varmvita lysdioderna är också dimbara och kan därför justeras individuellt i ljusstyrka.
 • Asteria 43cm LED (mässingtopp) (Grön)

  Asteria 43cm LED (mässingtopp) (Grön)
  Asteria är en takpendel som är skapad i en minimalistisk och lätt design, vilket gör att den aldrig går ur tiden. Perndeln är resultatet av när design möter teknik och hantverk på ett mycket elegant vis. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som ger ett varmt och behagligt ljus, samt en härlig ljusspridning i rummet och på nedanstående yta. Den har dessutom en vit, skyddande skärm som omger ljuskällan och säkerställer en mjuk och bländfri ljusspridning. Lampan är fullt dimbar och blir en riktigt trivsam och elegant detalj i hemmet.Asteria finns i flera olika varianter, denna har en topp i mässing. Integrerad LED-belysning.
 • Melody pendel (Bambu)

  Melody pendel (Bambu)
 • Bellona pendel (Svart)

  Bellona pendel (Svart)
  Pendellampan Bellona imponerar med sitt moderna utseende. Lampan är dekorerad i svarta och guldiga utföranden. Skärmen består av ett böjt trådnät. Placeras förslags vid över matbordet eller i vardagsrummet. Ljuskälla ingår ej.Bellona finns även i andra varianter.
 • BANKAMP Strada Orbit hänglampa, 3 lampor 155 cm

  BANKAMP Strada Orbit hänglampa, 3 lampor 155 cm
  LED-hänglampa Strada Orbit, individuellt inställbar med vertical dimm och sensor Hänglampan Strada Orbit är en modern LED-pendellampa som består av en takskena och tre runda pendellampor. Skenan har en egen ljuskälla och belyser rummet indirekt. Takskenan, pendeln och glasskärmarnas takkåpa är tillverkade av förnicklad metall med en matt finish, delvis med kromdetaljer. De opalvita glasskärmarna innehåller också fast installerade LED-lampor som sprider ljuset i rummet utan att blända. Höjden på pendeln kan ändras med en vajer. Särskilt värd att nämna är den integrerade belysningstekniken, som gör det möjligt att skapa en unik belysning. Funktionen vertikal dimm möjliggör steglösa ändringar av ljusstyrkan för varje ljuskälla genom att man tippar på glasskärmen. Det finns även sensorer som slår på och av lampan med hjälp av beröring. Även väggomkopplaren kan användas.
 • Como taklampa (Mässing/guld)

  Como taklampa (Mässing/guld)
  Como är en tuff pendel som är naturligt robust och sliten. Tillverkad i metall och finns i tre olika färger. Placera gärna över matsalsbordet, i fönstret eller varför inte fler i rad över köksön? Sladdlängd: 350cm + stickkontakt.Ljuskälla ingår ej. Art.nr / färg:1432801 Silver, rustik1432802 Guld, rustik1432811 Guld, blank
 • Marley pendel (Mattvit)

  Marley pendel (Mattvit)
  Marley taklampa med sex ljuspunkten, 6 X GU10, excl. Ljuskällor. Varje spot är inställbar. Längd 115 cm, bredd 18 cm, höjd max. 150 cm från tak. Finish i mattvit.
 • Lamella 2 pendel, vit/guld

  Lamella 2 pendel, vit/guld
  Lamella är inspirerad av den delikata placken på undersidan av svampkapslar, ofta känd som lamella. Modern i sin design och samtidigt en tidlös klassiker. Serien är tillverkad med hjälp av PLICA-tekniken,&hellip:
 • Hänglampa Anvil, svart/guld, 6 lampor

  Hänglampa Anvil, svart/guld, 6 lampor
 • Champ pendel L (Silverfärgad)

  Champ pendel L (Silverfärgad)
  Champ är en otroligt vacker men också tidlös serie, designad av Philip Bro, som tillför sin egen känsla för stil och lekfullhet. Med mjuka elliptiska rundade former har Champ en skiktad nyansdesign i borstad och målad metallfinish, som döljer ljuskällan samtidigt som den avger en varm omgivning som är riktad nedåt. Champ skapades genom att leka med indirekt ljus genom böjda metallformer. Armaturen finns i flera olika vartianter. Ljuskälla ingår ej.
 • Prandina Santachiara S5 pendellampa

  Prandina Santachiara S5 pendellampa
  Santachiara S5 - en långsträckt hängande lampa från Prandina Pendellampan Santachiara S5 från Prandina är en annan modell från den italienska belysningstillverkaren som är trogen tillverkarens specialitet: Armaturer med munblåst glasskärm. Santachiara har en långsträckt skärm som är öppen i botten, så att förutom det diffusa ljuset som kommer ut från sidan även ett direkt ljus faller genom denna öppning. Lampan kan placeras särskilt bra ovanför matbordet eller köksbänken, men även i hallen. Den lämpar sig också för användning inom hotellbranschen. Prandina är ett märke för alla dem som förlitar sig på en hållbar och tidlös design, men också för dem som gillar att kombinera olika inredningsstilar. Varumärket kommer från Italien, där glasskärmarna fortfarande tillverkas enligt traditionellt hantverk.
 • Vienda pendel mässing/glas E14

  Vienda pendel mässing/glas E14
  Vienda pendel med sin klassiska och eleganta design, gör att lampan kan användas i hemmet i många år. Passar perfekt i över ditt matbord eller köksö. Ljuskälla ingår ej. Dimbar Ja Sockel Liten&hellip:
 • Nyta Pretty lång hänglampa 3 m, vit glänsande

  Nyta Pretty lång hänglampa 3 m, vit glänsande
  Högkvalitativ hängande lampa Pretty long med direkt ljus Den moderna hängande lampan Pretty long från Nyta är tillverkad som en smal kon och avger därför sitt ljus direkt nedåt. Lampskärmen består av högkvalitativt stål som tillverkas i ett enda stycke genom en speciell hantverksprocess. Ytan, som kan vara matt eller blank, ger Pretty long pendellampan ett elegant och stilfullt utseende. Den högkvalitativa pendelarmaturen används ovanför bord, diskar eller för att specifikt belysa särskilda områden i rummet och ger inte bara optimalt ljus utan är också ett visuellt blickfång i alla rum. Nyta är ett ungt tyskt belysningsmärke med en armaturkollektion som har fått många utmärkelser, bland annat Design Plus Award. Företaget grundades av tre passionerade armaturdesigners vars ambition är att utforma armaturer som tilltalar, övertygar och verkar naturliga. Med pendelarmaturen Pretty long har detta uppnåtts på ett imponerande sätt
 • &Tradition Flowerpot Vp1 Pendel Stone Blue - Taklampor Metall Stone Blue - 20705401

  &Tradition Flowerpot Vp1 Pendel Stone Blue - Taklampor Metall Stone Blue - 20705401
  Flowerpot VP1 pendel från &Tradition, formgiven av Verner Panton. Flowerpot har kommit att bli en designikon. Den formgavs av Verner Panton och är namngiven efter Flower Power-epoken och dess unga revolter under eran 1968. Pendeln i matt vitlackerat stål blir en oemotståndlig detalj i hemmet som inte bara talar om dess historia utan också om dess tidlösa design. Snygg att hänga tillsammans med flera eller enbart en och en. Vi har valt ut Stone Blue Taklampor i Metall från &Tradition med stor omsorg.
 • Karman Domenica - hänglampa gips, guld, 50 cm

  Karman Domenica - hänglampa gips, guld, 50 cm
  Modernt och klassiskt kombinerat: Domenica taklampa från Karman Hänglampan Domenica från den italienska lamptillverkaren Karman erbjuder en ovanlig kombination av klassiska och moderna element. Ett uppenbart stilbrytande eller bara ett avbrott från monotonin - det är en tolkningsfråga. För lampans designers, Luca De Bona och Dario De Meo, är det uppenbart att det är mer det senare, eftersom de kallade deras skapelse Domenica, på engelska Sunday. Söndag som en festdag är som att bryta ut ur vardagens monotoni. Den övre halvan av skuggan är gjord av gips, förfinad med en lättnad. Vid övergången till den moderna delen, metallgallret, har gipset uppenbarligen brutit av - det moderna, det ovanliga har brutit sig igenom monotonin här. De två formgivarna Luca De Bona och Dario De Meo designade belysningsserien Domenica för den italienska designtillverkaren Karman . På Karman handlar det alltid om det extraordinära, om känslor och om manuellt arbete. Gjord i Italien.
 • Muuto Rime pendel Ø25 cm Svart

  Muuto Rime pendel Ø25 cm Svart
 • Bloomingville Leena Pendellampa Papper Ø50 Cm - Taklampor Järn Natur - 82052200

  Bloomingville Leena Pendellampa Papper Ø50 Cm - Taklampor Järn Natur - 82052200
  Leena pendellampa från Bloomingville med en organisk design i papper. Den har ett varmt ljus för att skapa en mysig atmosfär och en svart textilsladd som harmoniskt smälter in i hemmet. Imponerande storlek perfekt för vardagsrummet eller sovrummet. Bra att veta om Leena pendellampa - E27- Diameter: 500 mm.- Höjd: 520 mm.- IP-klassificering: IP20.- 60 Watt- Sladdlängd: 2500 mm.- Vikt: 600 g.- Lampskärm i papper.- Ram i järn.- Svart textilsladd.- Ljuskälla säljs separat. Hur bör du ta hand om pendellampan?- Rengör med en fuktig trasa. Vi har valt ut Natur Taklampor i Järn från Bloomingville med stor omsorg.
 • Foscarini Chouchin Reverse 1 Pendel Guld / Guld - Taklampor Munblåst Glas Guld - 210071EG-01

  Foscarini Chouchin Reverse 1 Pendel Guld / Guld - Taklampor Munblåst Glas Guld - 210071EG-01
  Chouchin Reverse 1 pendel från Foscarini med en stilren, vit design i munblåst glas med en rundad form och en guldig krage nertill för att ge ett direkt nedåtriktat ljus. Lampan är vacker för sig själv, i rad eller som ett kluster i olika storlekar, vilket skapar en häftig effekt. Designad av Ionna Vautrin. Bra att veta om Chouchin Reverse 1 pendel - Stilren design.- Skönt ljus.- Tillverkad av munblåst glas.- Krage nertill.- 220-240 V.- Bredd: 400 mm.- Höjd: 310 mm.- IP-klassificering: IP20.- Sladdlängd: 3400 mm. Vi har valt ut Guld Taklampor i Munblåst glas från Foscarini med stor omsorg.
 • Karman Sibilla hänglampa 9 lampor, vit

  Karman Sibilla hänglampa 9 lampor, vit
  Pendel lampa Sibilla med nio lampor i aluminium Sibilla är en elegant designervärdighet som passar bra ovanför bord eller hänger i mitten av rummet. Pendellampan består av nio lampskärmar i aluminium i form av halvklot, vars öppningar är riktade i alla riktningar. Kupolerna är utrustade med E14-uttag så att du kan välja önskad ljusintensitet och färgtemperatur när du väljer ljuskälla (se tillbehör). Arkitekten Luca De Bona och Dario De Meo, som är utbildade i industridesign, har samarbetat med premiumtillverkaren Karman i flera år. Deras idéer sammanföll i armaturserien Sibilla, som har gjort intryck inte bara i privata hushåll utan även inom hotell- och restaurangbranschen.
 • Hänglampa Olla, 3 lampor, rund

  Hänglampa Olla, 3 lampor, rund
 • Globen Lighting Kyoto Pendel 45 Cm Vit - Taklampor Papper Vit - 150608

  Globen Lighting Kyoto Pendel 45 Cm Vit - Taklampor Papper Vit - 150608
  Kyoto Pendel 45 cm, Vit från Globen Lighting. Vi har valt ut Vit Taklampor i Papper från Globen Lighting med stor omsorg.
 • Louis Poulsen Ph Artichoke Pendel 480 Mm Rostfritt Stål - Taklampor Aluminium Rostfritt Stål - 5741092136

  Louis Poulsen Ph Artichoke Pendel 480 Mm Rostfritt Stål - Taklampor Aluminium Rostfritt Stål - 5741092136
  PH Artichoke pendel från Louis Poulsen med en modern design med sjuttiotvå blad i tolv exakt placerade rader med sex blad i varje. Den har en hög ljuskvalitet för att ge ett behagligt ljus. En perfekt taklampa för vardagsrummet eller matrummet, för att ge lite extra ljus över bordet. Välj mellan olika färger och storlekar. Design av Poul Henningsen. Bra att veta om PH Artichoke pendel - Modern design.- Bländfritt ljus.- Hög ljuskvalitet.- Sockel: E27- Sladdlängd: 4000 mm.- Pendeln passar bra i vardagsrummet.- IP-klassificering: IP20. Vi har valt ut Rostfritt Stål Taklampor i Aluminium från Louis Poulsen med stor omsorg.
 • Dyberg Larsen Space hänglampa, svart

  Dyberg Larsen Space hänglampa, svart
  Modern hängande lampa Space med justerbara armar Space är inte ett helt absurt namn för den här hängande lampan, eftersom dess form påminner om en slags planetmodell av vårt universum. Den svarta metallramen är utrustad med sex justerbara armar som är försedda med små, rökgrå glaskulor. Eftersom armarna är justerbara kan armaturen få helt olika former och ger utrymme för individuell design. Space är en produkt från det danska företaget Dyberg Larsen, en armaturtillverkare som grundades 2016 av Thomas Dyberg-Larsen och som tillverkar armaturer i typisk skandinavisk stil som lovar god kvalitet till rimliga priser.
 • Hänglampa Wivara 3, 3 lampor, guld

  Hänglampa Wivara 3, 3 lampor, guld
 • Pao Glass Pendel 350 White opal glass, White

  Pao Glass Pendel 350 White opal glass, White
  Pao Glass Pendel 350 White opal glass i färgen White från HAY. Lampkollektionen Pao är ett spännande samarbete med den etablerade japanska designern Naoto Fukasawa. Pao pendeln är uppkallad efter&hellip:
 • Dahla pendel (Natur (brun))

  Dahla pendel (Natur (brun))
  Dahla Pendellampa från Creative Collection är formad på ett dekorativt sätt och virkad av viskos. Den är gjord i en naturlig färg som inte bara skapar en lampskärm med naturens organiska drag, utan ger också ett väldigt mysigt ljusspel när lampan är tänd. Dahla är lika mysig att placera i ett vardagsrum som i ett sovrum eller matsal. Ljuskälla ingår ej.
 • Ohm pendel 21,5cm (klarglas) (Svart)

  Ohm pendel 21,5cm (klarglas) (Svart)
  Ohm är en vacker serie med porslinsarmaturer, designade av Kauppi & Kauppi, där både luftighet och elegans står i fokus. Denna vackra pendel är tillverkad av porslin, har en matchande textilkabel och takplatta, samt är smyckad med en elegant kupa i klarglas. Ljuskällan är fullt synlig genom glaset, så använd en dekorativ lampa för att få en behaglig och mjuk ljusspridning i rummet. Pendeln är lika fin hängande för sig själv, som fler tillsammans i en rad eller i ett kluster. Ett förslag är att blanda olika storlekar med varandra för att skapa ett inbjudande och lite lekfullt intryck i rummet. Denna varianten är även IP44-klassad och därav även godkänd att användas i våtrum.Ohm finns i flera olika varianter.Finns i antingen vit eller svart. Ljuskälla ingår ej.Ohm-familjen har sedan 2019 fått stor global uppmärksamhet och vunnit flertalet hedrande designpriser för sitt både moderna och klassiska formspråk.
 • Jieldé Augustin A360 hänglampa olivgrön glänsande

  Jieldé Augustin A360 hänglampa olivgrön glänsande
  pendellampa A360 tillverkad av metall med glansig finish Augustin A360 hänglampa, tillverkad av metall och lackerad i blank yta, kan användas mycket varierande i kök, matsalar och många andra områden inom gastronomi och hotell för att belysa bord eller diskar. Designen är enkel och funktionell och ser lite industriell ut tack vare fästet på paraplyet. Skärmens insida är vitmålad så att ljuset reflekteras starkt ut ur skuggan. Taket och skuggan målades var och en i samma färg, kabeln är täckt med textil. Upphängningslampan A360 är en produkt från lamptillverkaren Jieldé från Frankrike. Jean-Louis Domecq grundade företaget på 1950-talet och fram till i dag tillverkas Jieldé-lampor i Saint Priest nära Lyon. Varje lampa från tillverkaren har en liten plack med produktionsnumret på skärmen, som identifierar den som ett original tillverkat i Frankrike.
 • HAY Nelson Bubble Saucer crisscross pendel S Off white

  HAY Nelson Bubble Saucer crisscross pendel S Off white
 • Ovanlig taklampa Julii antracit 54

  Ovanlig taklampa Julii antracit 54
  Taklampan JULII drar alla blickar till sig Taklampan JULII ser på grund av sin iögonfallande form ut som ett konstverk: Vita lunopaldetaljer som ligger över varandra och slingrar sig i varandra hänger från en antracitfärgad, tektilklädd kabel från taket. Julii passar framför allt i moderna bostäder. Lunopal är en pappersliknande plast med storartad och behaglig ljusverkan, där funktionaliteten står i första rummet, då den är UV-beständig, inte gulnar eller spricker och går lätt att rengöra. Ekologisk hållbarhet med handtillverkade produkter från Tyskland - människa och miljö i fokus för lamptillverkningen. DOMUS kan glänsa med en lång erfarenhet som lamptillverkare, då företaget grundades redan 1966. Sedan dess har inget förändrats vad gäller filosofin att skapa ljus till bostaden, och kraven på hög kvalitet och hållbar tillverkning har nära nog drivits till perfektion. Även när produktionen sker med hjälp av teknisk utrustning, fortsätter DOMUS som företag där människor med skicklighet och handverksmässigt kunnande för hand tillverkar lampor av hög kvalitet åt andra människor. Designer, träfackfolk, konstruktörer och ljusplanerare arbetar tillsammans för att skapa tidlösa, tekniskt insiktsfulla, långlivade lampor som övertygar kunderna längs hela linjen. DOMUS strävan efter ekologiskt ansvar visar sig bland annat i att huvudsakligen naturliga material används och genom tillverkning i Tyskland kan onödiga transportvägar undvikas.
 • Miraggio taklampa 55,5cm (Krom)

  Miraggio taklampa 55,5cm (Krom)
  Miraggio är en vacker och stilren taklampa som blir en smyckande detalj i såväl klassiska hem som i moderna interiörer. Den är tillverkad av metall och är smyckad med flera moderna detaljer. Den har en förkromad finish och har en iögonfallande och vacker metallkreation undert skärmen. I denna metallkreation hänger flera prismor i olika etapper, vilket bidrar till ett klassiskt och behagligt uttryck. Skärmen är skapad i ett mjukt organzatyg som släpper igenom precis rätt mängd med ljus för att ljuset ska bli både dekorativt och funktionellt. Lampan är även utrustad med fyra stycken ljuskällor som sitter dolda under skärmen och bidrar till en jämn ljusspridning och ett behagligt ljus. Ljuskällor ingår ej.
 • HAY Nelson Bubble Ball pendel S Off white

  HAY Nelson Bubble Ball pendel S Off white
 • Uma 23 Pendel

  Uma 23 Pendel
  Uma-serien ger en modern och dekorativ touch till den klassiska pendellampan. Den munblåsta glasskärmen har en elegant, oval form som ramar in ljuset på ett vackert sätt. Den matta opalvita glasskärmen skapar ett mjukt, diffust ljus.
 • Hänglampa Cubus, 8 lampor, klar/honung/brun

  Hänglampa Cubus, 8 lampor, klar/honung/brun
 • Lindby Talisha organza pendellampa, svart

  Lindby Talisha organza pendellampa, svart
  Pendellampa Talisha i svart och krom med genomskinlig organza - snygg matrumsbelysning Talisha kombinerar en elegant ljuskrona med en klassisk textilskärm som är ganska genomskinlig på grund av sin organza-struktur. Detta ger båda komponenterna en speciell visuell närvaro och gör hängslampan till en ljuskälla som utmärker sig med ett ovanligt, individuellt utseende. Ramen, som påminner om en ljuskrona, är tillverkad av metall och har en glänsande kromfinish, medan tygskärmen, som redan nämnts, är tillverkad av skimrande organza och även om den dämpar ljuset försiktigt har den fortfarande en viss genomskinlighet, så att E14-lamporna också bör väljas med omsorg, särskilt när det gäller deras utseende. Här bör man välja glödlampor som ljuskällor, eftersom de ser väldigt lika ut som gamla glödlampor och har samma charm som de gamla glödlamporna. I matplatsen eller i vardagsrummet, som också kan ha salongstil, gör pendellampan Talisha organza en underbar figur och kombinerar modernitet med glamour från förr i tiden!
 • Kundalini Dala linjär mörkgrå/trä, 2 700 K

  Kundalini Dala linjär mörkgrå/trä, 2 700 K
  Dala linjär LED-pendelarmatur, dimbarDen moderna linjära LED-pendelarmaturen Dala ger elegant belysning för matbord, diskar eller mötesbord i både privata och kommersiella utrymmen. Den övertygar med sin arkitektoniska och samtidigt dekorativa karaktär. Pendelarmaturen, designad av den italienska designern Francesca Smiraglia, är en harmonisk kombination av form och funktion genom två linjära element i olika storlekar som ramar in diffusorn. De integrerade, varmvita lysdioderna är också dimbara och kan därför justeras individuellt i ljusstyrka.
 • Hänglampa Rope med lina, 2 lampor

  Hänglampa Rope med lina, 2 lampor
  Två- pendellampa Rep tillverkat av tjockt rep De två sammanflätade rep delar av rep pendellampa armatur föra maritim stil till vardagsrummet och kombinera retro och gör-det-själv-element. Kombinationen av det grova hamprepet och ljuskällorna i fokus inspirerar inte bara nautiska fans. Två parallella hamprep framträder från det svarta takfästet och ansluts i mitten i en slående och elegant knut. Linorna på linorna slutar i olika höjder, vilket ger pendellampa ett slående utseende. Eftersom det finns en tydlig syn på socklarna, kommer iögonfallande ljuskällor till sin rätt.
 • Drops 17cm (metall) (Svart)

  Drops 17cm (metall) (Svart)
  Drops är en tuff och högkvalitativ pendel som är designad av Michael Waltersdorff. Den är en taklampa som passar in lika bra i moderna hem som i mer industriella miljöer. Lampan är skapad med en öppen skärm i svartlackad metall som tillsammans med dekorativa trädetaljer och svart textilkabel ger lampan dess industriella look. Drops är fin hängande för sig själv men blir också väldigt snygg ifall fler av samma sort placeras i en rad eller i ett kluster. Lampan finns dessutom i flera olika storlekar som är fina att kombinera med varandra. Använd en dekorativ ljuskälla i Drops för finast resultat.Drops finns även i opalglas. Ljuskälla ingår ej.
 • Nyta Tilt S pendellampa kabel 3 m svart svart

  Nyta Tilt S pendellampa kabel 3 m svart svart
  Högkvalitativ hängande lampa Tilt S med vridbar och svängbar skärm Den moderna lampskärmen till hängande lampan Tilt S är tillverkad av högkvalitativ aluminium och har en långsträckt slits på sidan. Detta är viktigt för att lampan ska kunna justeras. Skärmen kan enkelt och intuitivt svängas längs öppningen och vridas i alla riktningar. Tack vare textilkabeln och den självfixerande upphängningen har den ett fast grepp och kan ställas in på ett snyggt sätt. Oavsett om ljuset ska avges direkt nedåt, uppåt eller i en viss vinkel mot sidan ger Tilt S pendelarmatur alltid optimal belysning. Den kan fungera som en ljuskälla över bord eller diskar, dekorativt över små byråer eller andra föremål samt som en modern ersättning för en sänglampa

Kökslampa över matbordet

Köksbelysningen över matbordet är oftast en hängande taklampa. Flera lampor som är en del av belysningen kan vara bordslampor placerade i fönster och spotlights över arbetsbänken i köket.

Det finns ju otroligt många olika lampor att välja på. Vi har gjort en sida med 48 inspirerande lampor över matbord.