Kökslampor

Köksbordet är också ett bord som många använder till annat än äta mat på. Många använder det för att jobba vid, spela spel eller bara sitta och prata vid. När man ska äta är det oftast trevligt om man ser vad det är man äter. Att ha bra belysning från en takpendel är därför viktigt. Vill man skapa mysbelysning kan man ju se till att bygga i dimmer, eller helt släcka taklampan och använda levande ljus istället.

Populärt inom kökslampor

 • Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron

  Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron
  Spiralformad LED-pendellampa Auron med modern nickelfinish Auron passar särskilt bra i mycket moderna miljöer eftersom en viss purism dominerar LED-pendellampan. Det betyder dock inte att lampan inte har en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler som ser väldigt eleganta ut tillsammans. Dessutom skapas ett effektivt ljusmönster som kompletterar en modern atmosfär på ett vackert sätt. Vid behov kan LED-pendellampan justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och med sin långsträckta form är Auron perfekt som matbordsbelysning. Med den vanliga strömbrytaren på väggen kan den här LED-pendellampan bekvämt dimmas i fyra nivåer.
 • Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull hänglampa Explosion i lekfull glasdesign Hänglampan Explosion är en fantastisk kombination av olika stora, transparenta och vitt färgade glaskulor. Dessa monterades på stänger som böjer nedåt som i sin tur monterades på en kromfärgad kula i mitten. Mellan kulorna placerades fattningar till G9-ljuskällor för att ljussätta hänglampan Explosion. Speciellt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är lampan ett passande blickfång.
 • Taklampa Frost - Mörkbrun

  Taklampa Frost - Mörkbrun

Fler tips på kökslampor

 • Elegant hänglampa Ginevra

  Elegant hänglampa Ginevra
  Hänglampa Ginevra: rustik och elegant från Italien Denna lampa kommer särskilt till sin rätt i en rustikt inredd miljö. Den metalliska kedjeupphängningen i rostfärgad optik är försedd med vackra detaljer och passar perfekt ihop med den satinerade, cremefärgade glaskupan. Resultatet är en harmonisk interaktion och ett mjukt, behagligt ljus. Lampan Ginevra säkerställer en imponerande atmosfär i rummet och kan också berika en medelhavsinspirerad livsstil.
 • Alva Takskärm (Vit)

  Alva Takskärm (Vit)
  Vår ljuvliga takskärm Alva har en härlig rung form och är gjord i ett halv panama bomullstyg. Takskärmen säljs utan takupphänge och har ett E27 ringfäste.
 • Hänglampa 493, opalglas/antikguld, 3 lampor

  Hänglampa 493, opalglas/antikguld, 3 lampor
 • Feather pendel (Grön)

  Feather pendel (Grön)
  Feather är en unik och elegant lampa med extravagans. Färgkombinationen ger den sin charm och ger en fin ljusbelysning i rummet. Höjden är justerbar.Ljuskälla ingår ej.
 • Steng Licht Prolong LED-hänglampa dim 927 vit

  Steng Licht Prolong LED-hänglampa dim 927 vit
  Utdragbar Prolong LED-pendelarmatur med direkt ljus, fasdimbar Prolong LED-pendelarmatur i smal, minimalistisk design och med fysisk och ljusmässig inställningsbarhet övertygar över bordet i det modernt inredda vardags- och matrummet. Den ljusdispenser som Michael Raasch har designat består av två aluminiumprofiler som är sammanlänkade med två glidande höljen och som kan flyttas mot varandra för att uppnå en total längd på 120 cm till 180 cm. Profilernas undersidor är försedda med varmvita lysdioder (CRI > 90). Dessa är placerade bakom satinerade akrylskydd och deras ljusflöde kan regleras externt via fas- och fasdämpare, så att Prolong passar för nästan alla situationer och alla rumsstorlekar.
 • Louis Poulsen Ph 5 Pendel Nyanser Av Röd - Taklampor Aluminium Röd - 5741099825

  Louis Poulsen Ph 5 Pendel Nyanser Av Röd - Taklampor Aluminium Röd - 5741099825
  PH 5 pendel från Louis Poulsen, design Poul Henningsen. PH 5 pendel ger en bländfri belysning. PH 5 & PH 50 är designad utifrån principen om ett reflekterande flerskärmssystem som är baserat på en logaritmisk spiral med ljuskällans mittpunkt i spiralens centrum. De synliga reflektorernas design säkerställer att ljuset riktas både vertikalt och horisontellt. Den inre konen är målad röd och skapar tillsammans med den lilla blå refl ektorn ett varmare ljus.Värt att tänka på vid val av ljuskälla- Hur mycket ljus vill du ha- Vilken sockel- Färgtemperatur- Dimbar eller ej- Klar- eller opalglas- Energieffektiviteten, ljuskällorna klassificeras från A++ till E, där A++ är mest energieffektiva. LED är mest energieffektiva. I PH5 kan man justera höjden på ljuskällan via ett metallstag i armaturhuset, vilket gör att det finns en flexibilitet i valet av storleken på ljuskällan. Det finns en bild som visar måtten för rätt inställning i montageanvisningen som medföljer armaturen. Hör gärna av dig till oss om du har frågor eller funderingar kring detta. Vi har valt ut Röd Taklampor i Aluminium från Louis Poulsen med stor omsorg.
 • Lucande Gesja pendellampa, 4 lampor, lång, svart

  Lucande Gesja pendellampa, 4 lampor, lång, svart
  Skugglös hängande lampa Gesja med långsträckt form och svart yta. Gesjas gobelettliknande ljuselement är tillverkade av aluminium och har fått en matt svart finish. Deras former verkar barocka och nästan lite överdådiga, men pendellampan kan också integreras väl i en modern miljö som ett kontrasterande element. Framför allt matsalar och vardagsrum är perfekta platser för denna ljusdispenser i fyrflammig version, som vet hur man uppnår en bra och ljus belysning. Så kallade globe lampor (G125), som har en mer överdådig form och därför visuellt imiterar en lampskärm, fungerar som ett perfekt komplement till helhetsbilden. Användning av energieffektiva LED-lampor i filamentoptik rekommenderas särskilt. Motsvarande lampor kan beställas separat via tillbehören.
 • Valby pendel (Opal)

  Valby pendel (Opal)
  Denna moderna och klassiska taklampa blir fokuspunkten i rummet! Med sina tre skärmar i vitt glas sprider den ljuset på behagligt sätt. Levereras med 3,m textilsladd. Ljuskälla ingår ej.
 • Hänglampa Sobo, 1 lampa, vit

  Hänglampa Sobo, 1 lampa, vit
 • Pendellampa Galloway med E27-uttag

  Pendellampa Galloway med E27-uttag
  Elegant pendellampa Galloway med dekorativa detaljer Galloway pendellampa lyser med sin design enkelhet, som bryts upp av dekorativa detaljer. Cylindern, på vars undersida E27- uttag är integrerad, är gjord av svartlackerad metall och har attraktiva spår. Mässingsdetaljer på toppen och botten avslutar det dekorativa utseendet. Med valet av en glödlampa eller en rustik lampa (tillgänglig via tillbehör) kan Galloway- pendellampa skräddarsys efter ditt personliga utseende. Perfekt för plats- eller bordsbelysning.
 • Bjerke pendel (Svart)

  Bjerke pendel (Svart)
  Bjerke är en spännande pendel från Bloomingville som garanterat ger ett tuffare intryck i interiören. Den är tillverkad av metall, har en svartlackad finish och en skärm som är prydd med flera små hål i olika storlekar. När lampan är tänd sprids ljuset dels nedåt, men också genom de små hålen i skärmen. Detta skapar ett mycket inbjudande och snyggt uttryck! Ljuskälla ingår ej.
 • Hänglampa Mugello in röd-guld

  Hänglampa Mugello in röd-guld
  Fantasifullt utformad designerpendellampa Mugello Den här lampan har en utomordentligt vackert utformad skärm av PVC, som har en vågform och ser mycket attraktiv ut. Den speciella skärmen kan tolkas inte bara som en del av en dynamisk armatur, utan också som en modern inredningsdetalj. Hänglampan är särskilt snygg över vardagsrums- eller matbord, men passar också bra som en visuell höjdpunkt i till exempel hallen. Mugello kan drivas med energisparande ljuskällor.
 • Co Bankeryd Tage 50 Pendel Svart/klar - Taklampor Mässing Svart - 910195

  Co Bankeryd Tage 50 Pendel Svart/klar - Taklampor Mässing Svart - 910195
  Tage 50 taklampa från Co Bankeryd. En unik takkrona-liknande lampa i modern stil. Detta är en utmärkt lampa att hänga över ett samlingsställe i hemmet, som ett matbord. Med 9 lampor och varsin glaskupol som lampskärm ger Tage ett speciellt intryck. Med sin moderna design är den här för att stanna och locka ögat vart du än placerar den i hemmet. Vi har valt ut Svart Taklampor i Mässing från Co Bankeryd med stor omsorg.
 • Fritz Hansen Calabash P1 pendel matt Grey meteor

  Fritz Hansen Calabash P1 pendel matt Grey meteor
 • Muuto Fluid Pendel Stor - Taklampor Opalglas Vit - 15401

  Muuto Fluid Pendel Stor - Taklampor Opalglas Vit - 15401
  Fluid taklampa från Muuto är formgiven av designtrion Claesson Kolvisto Rune. Fluid sprider ett vackert ljus som skapar en mysig atmosfär i vardagsrummet eller sovrummet. Är gjord av munblåst glas som slipats och polerats på ovansidan av lampan. Vi har valt ut Vit Taklampor i Opalglas från Muuto med stor omsorg.
 • Ibor 3 pendel (Svart)

  Ibor 3 pendel (Svart)
 • Secto Aspiro 8000 Takpendel Röt

  Secto Aspiro 8000 Takpendel Röt
  Design: Seppo Koho för SectoKoncept:Secto Aspiro 8000 Spännande och nyskapande takpendel från Secto är handgjord i Finland av björk. Lampan ger personlighet till rummet och lyser upp på ett väldigt hemtrevligt sätt. Lampan finns i svart, vit, björk och valnöt. Hitta mer inspiration här www.sectodesign.fi
 • &Tradition Mass Light NA5 hänglampa 1 mässing

  &Tradition Mass Light NA5 hänglampa 1 mässing
  Snygg hängande lampa Mass Light NA5 skapad av Norm.Architects Hänglampan Mass Light NA5 består av en opalvit lampskärm av etsat glas som hålls av en upphängning av mässing. Det vita glaset skapar ett behagligt ljus och en enhetlig atmosfär, som passar särskilt bra i vardagsrummet eller matsalen. &Tradition är ett danskt företag som distribuerar Mass Light NA5 hängande lampa. Med den här lampan och andra lampor av andra designers har de satt som mål att skapa banbrytande ikoner för framtiden. De lyckas med detta genom förhållandet mellan gamla mästare och dagens formgivare.
 • Bird taklampa 3L (Vit)

  Bird taklampa 3L (Vit)
  Bird är en hemtrevlig och behaglig taklampa som passar in perfekt i lantliga miljöer, såsom i stugor, fritidshus och andra rustika miljöer. Den är tillverkad av metall, är skapad i en antikvit finish och har tre stycken armar som bär på en varsin skärm. Skärmarna är tillverkade av linne och är smyckade med en vacker rosett upptill som förhöjer det lantliga uttrycket ytterligare. Lampan är även smyckad med flera fåglar som sitter placerade vid skärmarna, men också vid lampans mitt. Ljuskällor ingår ej.
 • By Rydéns Ebbot 3-låg pendel Smoke

  By Rydéns Ebbot 3-låg pendel Smoke
 • Rondo pendel (Nickel)

  Rondo pendel (Nickel)
 • Elsa (Svart)

  Elsa (Svart)
  Elsa taklampa i svartlackerad metall. Ställbar höjd vid montering. Använd en klar ljuskälla för bästa effekt i lampan!Ljuskälla ingår ej.
 • Hänglampa Wilma av bambu, 6 lampor

  Hänglampa Wilma av bambu, 6 lampor
 • Budgie 28cm (Krom)

  Budgie 28cm (Krom)
  Budgie är en smakfull taklampa som passar lika bra i det moderna hemmet som i det klassiska. Den är även en vacker detalj i offentliga miljöer, såsom restauranger eller caféer. Lampan har en bas i metall med matchande kedja och ljushållare. De tre ljuskällorna sitter skyddade bakom de klara glasväggarna som både ramar in och skapar ett mycket elegant uttryck på lampan. Använd dekorativa ljuskällor i Budgie för finast resultat. Finns i färgerna antik och krom.Ljuskällor ingår ej.
 • artek Golden Bell A330S Takpendel Krom

  artek Golden Bell A330S Takpendel Krom
  Design: Alvar Aalto för artekKoncept:Golden Bell A330S designades 1936 när Alvar Aalto skulle inreda en restaurang i Helsinfors, och takpendeln blev återlanserad 2007. Lampan är byggd i en del vilket ger den dess mjuka former. Kvaliteten är väldigt hög och detta bidrar till takpendelns popularitet. Golden Bell A330S ger ett härligt koncentrerat ljus samtidigt som spåren i sidan ger lampan en speciell look. Takpendeln kan fås i Mässing, Krom, Svart och Vit.Hitta mer inspiration här: www.artek.fi
 • Amsfield 35cm (Trä)

  Amsfield 35cm (Trä)
  Amsfield är en vacker och inbjudande taklampa som ger em jordnära känsla i hemmet. Den har en sockel i metall och en skärm med träribbor som omger ljuskällan på ett vackert vis. Dess stilrena design gör att den passar in lika bra i både moderna hem och klassiska miljöer. Den är dessutom lika fin hängande för sig själv som fler i en rad eller i ett kluster. Använd en dekorativ ljuskälla i lampan och koppla den gärna till en dimmer. Ljuskälla ingår ej.
 • Kiki Pendel

  Kiki Pendel
 • Taklampa 5 Antik SL (Antikmässing)

  Taklampa 5 Antik SL (Antikmässing)
  Vacker, elegant och charmig taklampa i antikmässing. Taklampan har 5st ljuskällor som är täckta av kupor i opalglas - perfekt för att kunna belysa vilket rum man vill. Kombinationen av antikmässing och opalglas skapar en traditionell känsla över taklampan. Svart flätad kabel och matchande kedja.Total höjd: 145cm.Ljuskällor ingår ej.
 • Pauleen Soft Shine pendellampa av beige tyg

  Pauleen Soft Shine pendellampa av beige tyg
 • RZB platt Slim+ pendel DALI 22 W vit/matt

  RZB platt Slim+ pendel DALI 22 W vit/matt
  Fyrkantig LED-pendelarmatur Flat Slim+, ljusflöde och färgtemperatur kan justeras i två steg. Flat Slim+ lämpar sig särskilt väl för områdes- och allmänbelysning i modernt inredda vardagsrum och affärsrum. Den fyrkantiga kroppen består av ett beslag och en ram av pulverlackerad gjuten aluminium och en diffusor av kristallglas. Den sistnämnda fästs med ett clipsystem och ger en homogen, mjuk och bred belysning. Armaturen fästs på den pulverlackerade aluminiumskåpan med en 4-punkts upphängning med stålkablar (pendellängden kan justeras från 50 till 120 cm före monteringen) inklusive genomskinlig matningskabel. - Inklusive styrutrustning (DALI) - kan ställas in i konverteraren till 3 000 K eller 4 000 K med två ljusstyrkor vardera (fabriksinställning 3 000 K). - Med Gore™ Protective Vents membranventil för att förhindra kondensation. - Omgivningstemperatur under drift: - 20 °C till + 35 °C - Skyddsklass: IP40 - Stötbeständighet: IK07
 • Louis Poulsen Ph 2/1 Pendel Förkromad - Taklampor Aluminium Krom - 5741084908

  Louis Poulsen Ph 2/1 Pendel Förkromad - Taklampor Aluminium Krom - 5741084908
  PH 2/1 pendel från Louis Poulsen, design av Poul Henningsen. PH 2/1 Pendel är designad utifrån principen om ett reflekterande flerskärmssystem som är baserat på en logaritmisk spiral med ljuskällans mittpunkt i spiralens centrum. Det munblåsta opalglaset i treskikt, blankt på utsidan och sandblästrat på insidan, ger ett mjukt diffust ljus. Vi har valt ut Krom Taklampor i Aluminium från Louis Poulsen med stor omsorg.
 • Groove – spindelaktig hänglampa i vintage-design

  Groove – spindelaktig hänglampa i vintage-design
  Vintage-hänglampa Groove med sex vajrar Även om en spindel inte har sex, utan åtta ben, påminner hänglampan Groove med sina 6 lampor om krypet. Upphängen av vridna vajrar kan med hjälp av takkrokarna som ingår monteras i valfria avstånd till lampans mittpunkt i taket – antingen tätt på varandra för att skapa koncentrerat, kraftfullt ljus eller med stora mellanrum för att belysa en så stor yta som möjligt. Oavsett vilken form man väljer blir Groove med sin charmerande formgivning garanterat rummets blickfång.
 • Caberta pendel (Mässing/guld)

  Caberta pendel (Mässing/guld)
  Caberta pendel har en stilren och minimalistisk design. Gjord i en fin vit färg med textilkabel som påminner om 70-talets popkonst. Dem dekorativa stansningarna ger en harmonisk och mysig atmosfär i rummet.Ljuskälla ingår ej.
 • Taklampa Bonnie - Vit/silver

  Taklampa Bonnie - Vit/silver
 • Rim pendel (Svart)

  Rim pendel (Svart)
  Rim är en modern serie pendlar som ger ett bra ljus samtidigt som dem är en smyckande inredningsdetalj - en vacker kreation som slingrar sig i mjuka former. På utsidan av denna kreation löper en integrerad LED-list som avger ett neutralt vitt ljus (4000K) och förser rummet med den grundbelysning som krävs. Finns i färgerna vit, guld och svart. _x000D_Integrerad LED-belysning._x000D_Armatur för fast installation. _x000D_
 • Balls 30cm (Transparent)

  Balls 30cm (Transparent)
  Taklampa i runt glas som är i klarglas, rökfärgat eller amberfärgat. Matchande upphäng till respesktive färg ingår. Glaset är öppet nedtill.Ljuskälla ingår ej.
 • Artek Ama500 Pendel Vit - Taklampor Mässingpläterad Metall Vit - 29101801

  Artek Ama500 Pendel Vit - Taklampor Mässingpläterad Metall Vit - 29101801
  AMA500 pendel från Artek med en elegant design med mässingsdetaljer och ett mjukt, varmt ljus. Pendeln har en diskret, vit kabel och en klassisk look för alla hem och stilar. Formgiven av Aino Aalto. Bra att veta om AMA500 pendel - Originaldesign från 1941.- Pendeln kommer i 2 olika färger. Hur bör du ta hand om pendeln?- Rengör med en torr trasa. Vi har valt ut Vit Taklampor i Mässingpläterad metall från Artek med stor omsorg.
 • Trä-pendellampa Bela, Ø 47 cm

  Trä-pendellampa Bela, Ø 47 cm
  Uppseendeväckande trä-pendellampa Bela med plywoodlister Hos den här skärmen handlar det om en konsekvent sluten skärm som man kanske inte skulle se som stereotypen för en hänglampa, utan snarare en lampskärm som består av separata trälister och därför ger ett genomskinligt intryck. Listerna som expanderas betydligt nedåt är gjorda av ljust plywood, vilket inger ett mycket naturligt intryck hos betraktaren. Pendellampan kan utmärkt kombineras med moderna möbler men låter dig inte sakna den varma utstrålningen från ett naturligt material. Bela kan till exempel med fördel användas över en bordsyta, men är även lämplig för andra användningsområden och kan utrustas med en valfri ljuskälla. Ljusstyrkan är därmed konsumentens beslut, som kan använda en konventionell glödlampa eller halogenlampa, men också energieffektiva ljuskällor och lysdioder. Pendellampan Bela levereras inte klar för installation, för att undvika skador under transporten. De 26 halvcirkelformiga trälisterna, den nedre träringen och upphängningen levereras sålunda säkert förpackade i enskilda delar. Vid monteringen förbinds trädelarna genom ett plugin-system.
 • Karen taklampa (Trä)

  Karen taklampa (Trä)
  Karen är en modern taklampa som med små medel ger möjligheten att tillföra en lite mer jordnära och hemtrevlig atmosfär i rummet. Lampan är tillverkad av flätad rotting och har en kontrasterande svart metallsockel med matchande kabel. Lampan är lika fin i vardagsrummet som i sovrummet eller köket. Använd en dekorativ ljuskälla i Karen för finast resultat och koppla med fördel till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka.Ljuskälla ingår ej. 
 • Hänglampa Vento svart Ø 50 cm

  Hänglampa Vento svart Ø 50 cm
  I svart: Vento hängande lampa med spiralformad skärm Vento hängande lampa är ett iögonfallande inredningstillbehör redan när den är avstängd. Men så snart ljuset tänds framträder skärmens speciella charm, som består av metallband som är sammanfogade i en spiral. Vento hängande lampa är lämplig för alla typer av glödlampor med E27-sockel, även moderna LED-lampor kan användas. Det utstrålade ljuset skapar en iögonfallande ljuseffekt i samspel med mellanrummen mellan metallbanden.
 • FRANDSEN Ball hänglampa, Ø 18 cm, antikmässing

  FRANDSEN Ball hänglampa, Ø 18 cm, antikmässing
  pendellampa boll: en ny version av klassikern från 1968 Ball lampserien av Benny Frandsen - bestående av olika vägg-, bords-, golv- och hänglampor - började 1968 med Ball Magnet-vägglampan, som nu har blivit en klassiker, och Ball- pendellampa . Den runda formens tilltalning, uppfriskad i färgschemat och med en vitlackerad nyans inuti till förmån för förbättrad ljusreflektion, kvarstår också i den senaste versionen av Ball-hänglampan. Benny Frandsen, grundaren av tillverkningsföretaget Frandsen från Skanderborg i Danmark, började designa och tillverka lampor 1968 efter att ha avslutat sin lärlingsutbildning. Hans första lampor hade geometriska former, som danskarna inte tyckte om, och så vände han sig till de runda formerna som var populära hos sina landsmän. Så skapades versionerna av Ball-vägglampan och Ball- pendellampa, nu känd som designklassiker. - Ljusemission direkt nedåt och indirekt uppåt genom skärmens cirkulära öppningar
 • Sorana pendel (Svart)

  Sorana pendel (Svart)
  Sorana är en vacker och stilren pendel som blandar nostalgiska detaljer med moderna inslag på ett mycket fint vis. Lampan är tillverkad av svartlackad metall som går genomgående i både takplatta, kabel och skärm. Den är även smyckad med en dekorativ trädetalj precis ovanför skärmen som verkligen sätter sin prägel på lampan och skapar behagliga och mjuka kontraster. Skärmen består av flera stänger som både ramar in och framhäver ljuskällan som sitter innanför. Använd en dekorativ ljuskälla för finast resultat, då den är fullt synlig genom skärmen.Sorana finns även i andra varianter.Lampan går att justera i höjd vid montering.Ljuskälla ingår ej.
 • Pendellampa Joni, textil, 3 lampor lång, grå guld

  Pendellampa Joni, textil, 3 lampor lång, grå guld
 • Flos Diabolo Pendel Röd - Taklampor Aluminium Röd - F2121035

  Flos Diabolo Pendel Röd - Taklampor Aluminium Röd - F2121035
  DIABOLO pendel från Flos med en härlig design med en fast takrosett, en flyttbar lampskärm i aluminium och en skinande vit insida perfekt för att göra ditt hem mer personligt. Formgiven av Achille Castiglioni. Bra att veta om DIABOLO pendel - Pendeln är dimbar.- Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln är justerbar.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Röd Taklampor i Aluminium från Flos med stor omsorg.
 • Rivoli 40cm (krom) (Svart)

  Rivoli 40cm (krom) (Svart)
  Rivoli är en elegant serie, designad av Michael Waltersdorff, som är skapad i en modern dansk och tidlös design. Lampan är uppbyggd av tre skärmar som överlappar varandra, varav den inre skärmen omger ljuskällan och ger en perfekt reflektion av ljuset. Den inre skärmen säkerställer också att rummet får det ljus som krävs samtidigt som ljuset är bländfritt och dekorativt. Koppla gärna lampan till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet. Denna variant har förkromade detaljer.Levereras med textilkabel (justerbar vid montering).Ljuskälla ingår ej. 
 • Hänglampa Noak, 1 lampa, svart/naturträ

  Hänglampa Noak, 1 lampa, svart/naturträ
 • Belid Ceres pendel Ø40 cm Sand-opalglas

  Belid Ceres pendel Ø40 cm Sand-opalglas
 • Modo Luce Hammer hänglampa Ø 18 cm orange

  Modo Luce Hammer hänglampa Ø 18 cm orange
  Extravagant hänglampa Hammare av metall Hammer-upphängningslampan hyllar 1960-talets lampformer med sin tidlösa chic. Det används inte bara som lampa för vidsträckt omgivande belysning, t.ex. B. ovanför matbordet, men fungerar också som ett snyggt inredningstillbehör. Ett utkast av den italienska designern Paolo Grasselli, som handlar om design och inredningsarkitektur och redan har arbetat med många kända företag. Hans verk har redan ställts ut i Deutsches Architektur Museum i Frankfurt och i Felissimo Design House i New York. - gjord av Modo Luce
 • RZB Flat Slim+ P DALI 30 x 30 cm 22 W silver/glans

  RZB Flat Slim+ P DALI 30 x 30 cm 22 W silver/glans
  Fyrkantig LED-pendelarmatur Flat Slim+, ljusflöde och färgtemperatur kan justeras i två steg. Flat Slim+ lämpar sig särskilt väl för områdes- och allmänbelysning i modernt inredda vardagsrum och affärsrum. Den fyrkantiga kroppen består av ett beslag och en ram av pulverlackerad gjuten aluminium och en diffusor av kristallglas. Den sistnämnda fästs med ett clipsystem och ger en homogen, mjuk och bred belysning. Armaturen fästs på den pulverlackerade aluminiumskåpan med en 4-punkts upphängning med stålkablar (pendellängden kan justeras från 50 till 120 cm före monteringen) inklusive genomskinlig matningskabel. - Inklusive styrutrustning (DALI) - kan ställas in i konverteraren till 3 000 K eller 4 000 K med två ljusstyrkor vardera (fabriksinställning 3 000 K). - Med Gore™ Protective Vents membranventil för att förhindra kondensation. - Omgivningstemperatur under drift: - 20 °C till + 35 °C - Skyddsklass: IP40 - Stötbeständighet: IK07
 • EVA Solo Clover pendellampa Ø 29 cm, stengrå

  EVA Solo Clover pendellampa Ø 29 cm, stengrå
  Industriell touch - Clover hängande ljus En textilklädd kabel och en aluminiumskärm med industriell charm som dinglar från den utgör designen för Clover pendelarmatur, som ger speciella accenter i moderna bostadsutrymmen. Ljuset avges direkt genom skärmen som öppnas nedåt, vilket gör Clover idealisk som bordsbelysning. Med en lämplig ljuskälla och en väggdimmer kan ljusstyrkan justeras för att passa situationen eller stämningen (ska köpas separat).
 • Bsweden Cymbal Pendel 32 Cm - Taklampor Aluminium Mässing

  Bsweden Cymbal Pendel 32 Cm - Taklampor Aluminium Mässing
  Cymbal taklampa 32 från Bsweden Belysningsbolaget. Lampan är formgiven av Helena Svensson som har sin bakgrund inom musikens värld, vilket även namnet på lampan antyder. Lampan är inspirerad av musikinstrumentet. Cymbal är en klassisk lampa med enkel form och möjlighet till att justera höjden. Shoppa Taklampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • Queen B Taklampa

  Queen B Taklampa
  Vår läckra taklampa Queen B i unik design med fem sammansatta hexagoner i svartmålat järn. Den stilrena och öppna formen gör att du ser glödlamporna, vilket bidrar till en modern och smakfull look. Välj belysning utefter vilken känsla du vill skapa i rummet. Mått: Längd: 80 cm. Bredd: 4,2 cm. Höjd: 26 cm. Strömbrytare, krok, vajer och ljuskälla ingår ej. Lättare montering krävs.

Kökslampa över matbordet

Köksbelysningen över matbordet är oftast en hängande taklampa. Flera lampor som är en del av belysningen kan vara bordslampor placerade i fönster och spotlights över arbetsbänken i köket.

Det finns ju otroligt många olika lampor att välja på. Vi har gjort en sida med 48 inspirerande lampor över matbord.