Rislampor

Rislampor, eller lampor med skärmar av rispapper, är billiga och lätta. Rispapperslampor finns i många färger och olika storlekar. Vanligast är att att de är formade som stora bollar eller har en oval form. Till barn finns också roliga luftballonger gjorda av rispapper.

Populärt inom rislampor

 • Rispapper 40 (Vit)

  Rispapper 40 (Vit)
  Fin och klassisk rislampa, perfekt till sovrummet då den sprider ett behagligt och mjukt ljus. Upphäng ingår ej.Ljuskälla ingår ej.
 • Rispapper 35 (Vit)

  Rispapper 35 (Vit)
  Fin och klassisk rislampa, perfekt till sovrummet då den sprider ett behagligt och mjukt ljus. Upphäng ingår ej.Ljuskälla ingår ej.
 • Yuni Takskärm Rislampa Lavendel

  Yuni Takskärm Rislampa Lavendel
 • Foscarini Rituals 1 Takpendel

  Foscarini Rituals 1 Takpendel
  Design: Ludovica & Roberto Palomba för Foscarini Koncept: Denna lampa från Foscarini är en nyförtolkning av den klassiska rislampan. Pendeln är vacker samtidigt som den ger ett harmoniskt ljus med sitt frostade opalglas. Du kan välja mellan tre storlekar, både mellan takpendel och bordlampa

Fler tips på rislampor

 • Sani Takskärm Rislampa Lavendel

  Sani Takskärm Rislampa Lavendel
 • Foscarini Rituals 2 Taklampa

  Foscarini Rituals 2 Taklampa
  Design: Ludovica & Roberto Palomba för Foscarini Koncept: Rituals 2 taklampan från Foscarini är en nytolkning av den klassiska rislampan. Takpendeln är vacker samtidigt som den ger ett harmoniskt ljus med sitt fina och frostade opalglas. Du kan välja mellan tre storlekar i väggversionen
 • Foscarini Rituals 3 Taklampa

  Foscarini Rituals 3 Taklampa
  Design: Ludovica & Roberto Palomba för Foscarini Koncept: Rituals 3 taklampan från Foscarini är en nytolkning av den klassiska rislampan. Takpendeln är vacker samtidigt som den ger ett harmoniskt ljus med sitt fina och frostade opalglas. Du kan välja mellan tre storlekar i väggversionen
 • Foscarini Rituals 1 Taklampa

  Foscarini Rituals 1 Taklampa
  Design: Ludovica & Roberto Palomba för Foscarini Koncept: Rituals 1 taklampan från Foscarini är en nytolkning av den klassiska rislampan. Takpendeln är vacker samtidigt som den ger ett harmoniskt ljus med sitt fina och frostade opalglas. Du kan välja mellan tre storlekar i väggversionen
 • Maki Takskärm Rislampa Lavendel

  Maki Takskärm Rislampa Lavendel
 • Rica lampskärm (Vit)

  Rica lampskärm (Vit)
  Traditionell, klassisk och modern – allt på en gång. Rislampan har det hela. House Doctor har gett rispappersskärmen en modern uppdatering som ger inredningen en skulptural känsla som passar vilken heminredning som helst. Du kanske redan känner till det klassiska materialet och det milda ljuset det för med sig. Den är absolut lika trendig som alltid. Lampskärmen Rica är gjord för att sprida ett mjukt, dämpat sken och skapa en inbjudande atmosfär. Häng den över matbordet eller kaffebordet och låt den ge en inbjudande atmosfär med sitt mjuka, varma sken. Sladd och fattning medföljer ej.

Stor rislampa i taket

Rislamporna förekommer bland allt från taklampor och golvlampor till bordslampor. Här nedan visar vi upp takrislampor, såna man hänger upp i taket.

Dessa lampor ger ett behagligt och mjukt ljus. De passar bra i barnrum, sovrum eller vardagsrum där man vill ha mysigare belysning. Om du har ett uterum kan du satsa på en fin rislampa med solceller så slipper du dra kablar.

Designerlampor med lampskärm av rispapper

rispapperslampor i olika former och storlekar

Ofta hittar man rislampor bland de billiga märkena men det finns designerlampor formgivna av kända designers som använt rispapper. Designern Isamu Noguchi har gjort takpendeln Akara för Vitra. Beroende på storlek kostar hans lampor från cirka 2500 kr upp till 30 000 kr.