Väggbelysning

Väggmonterade lampor Vägglampor används på många olika ställen i hemmet: hall, sovrum, vardagsrum.

En stor fördel med vägglampor och väggbelysning inomhus är att de inte tar upp yta på golv, bord eller bänkar. I hallen, gångar och vardagsrum är vägglampan en del av inredningen och där lägger vi ofta stor vikt vid lampans design.

I sovrummet är det vägglampor i form av sänglampa som är vanligast även om det kan bli mysigt med lampetter, vägglyktor och annan väggarmatur.

Olika typer av vägglampor

Tavelbelysning | Lampetter | Sänglampor | Klämlampor | Saxlampor

Populär väggbelysning för inomhus bruk

 • Searchlight LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing

  Searchlight LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Searchlight LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing

  Searchlight LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Searchlight Piktura - LED-tavelbelysning med strömbrytare, krom

  Searchlight Piktura - LED-tavelbelysning med strömbrytare, krom
  LED-tavelbelysningen PIKTURA sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig LED-tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och sätter bilden den belyser i förgrunden. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom användning av LED-ljustekniken behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Lindby Böjd vägglampa Konstantin av vit gips

  Lindby Böjd vägglampa Konstantin av vit gips
  Böjd vägglampa Konstantin av målbart gips Som vägglampa är Konstantin relativt diskret och enkel, men bakom den tillrättalagda fasaden döljer sig otaliga användningsmöjligheter. Dels för att form och färg passar i flera stilar och inredningskoncept, dels för att gips är en yta som man kan ändra i efterhand och som passar utmärkt till kreativ ljusgestaltning. Här finns möjlighet att förverkliga idéer! Måla lampan i samma ton som väggen, som en kontrast till resten av inredningen eller med ett motiv eller en illustration - perfekt i barnrummet. Här finns inga gränser för ljuskonstnären och för att du ska kunna förbereda ytan följer alltid handskar och sandpapper med Konstantin. Ljuset flödar nedåt - här finns en mjölkvit glaslist - men även uppåt med ett mjukt sken som skapar en behaglig stämning.

Fler tips på vägglampor

 • Regal vägglampa 2 IP44 borstad mässing E27

  Regal vägglampa 2 IP44 borstad mässing E27
  Regal Vägglampa från Belid är tillverkad i Metall. Regal vägglampan här i fägen Borstad mässing har en höjd på 13cm.Regal är en rå armaturserie med smideskänsla. Godkänd för badrum, IP44.&hellip:
 • Omega 35 Plafond-/Vägglampa Black - Globen Lighting

  Omega 35 Plafond-/Vägglampa Black - Globen Lighting
  Koncept Omega 35 Plafond-/Vägglampa Black är en vacker och annorlunda taklampa som med sin plisserade lampskärm och sin unika design sticker ut. När lampan är påslagen kommer ljuskällan att ge ett behagligt ljus som kommer att reflekteras över plissé
 • Design By Us New Wave Optic Xl Vägglampa Klar - Vägglampor Munblåst Glas Klar - 23031

  Design By Us New Wave Optic Xl Vägglampa Klar - Vägglampor Munblåst Glas Klar - 23031
  Lys upp ditt utrymme med en touch av konstnärlig känsla med New Wave Optic XL vägglampa från Design By Us. Denna vägglampa designades 2016 och kombinerar praktiska egenskaper med en fängslande visuell känsla, vilket gör den till ett perfekt tillskott i köket, hallen eller vardagsrummet. Den unika designen är tillverkad av munblåst glas med en opal färg och kastar ett vågliknande mönster över dina väggar, vilket skapar en lugn och inbjudande atmosfär. Originaldesign från år 2016. Bra att veta om New Wave Optic XL vägglampa - New Wave Optic XL uppskattas för de vackra skuggeffekterna.- Ingår i serien New Wave.- Gjord av munblåst glas.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Klar Vägglampor i Munblåst glas från Design By Us med stor omsorg.
 • By Rydéns Puls Vägglampa 1-L Mattsvart

  By Rydéns Puls Vägglampa 1-L Mattsvart
  Puls Svart/guld vägglampa/läslampa från By Rydéns Höjd 20 cm Bredd/Diameter 12 cm Djup 18 cm Sladdlängd 200 cm, transparent plast Effekt max 5 W Sockel GU10 Ljuskälla Ingår ej Färg Svart/Guld&hellip:
 • Faro BLIND Vägglampa Grå

  Faro BLIND Vägglampa Grå
  Design: Faro Koncept: Vägglampa för utomhusbruk, gjord av gjuten aluminium med transparent glas. Denna lampa har justerbara vingar som gör att du kan styra ljusstrålen och uppnå både funktionellt och dekorativt ljus. Finns i både Grå och Vit.
 • 304SW Vägglampa Röd - Lampe Gras

  304SW Vägglampa Röd - Lampe Gras
  Lampa Gras 304SW Vägglampa Röd är en del av den stora Lampa Gras-familjen som består utav arkitektslampor till bord, golv, vägg och tak. Lampa Gras-lamporna är ikoner från 1900-talet och designprocessen började år 1922. Lampa Gras-lamporna har en gru
 • GUBI Bestlite BL5 vägglampa benporslin-krom

  GUBI Bestlite BL5 vägglampa benporslin-krom
 • Vägglampa Avondale Bronze

  Vägglampa Avondale Bronze
  Vägglampa Avondale Bronze Mått: A. 15 B. 10 C. 37 cm
 • Ah Belysning V472 Tanum Vägglampa Dubbel Lavendel

  Ah Belysning V472 Tanum Vägglampa Dubbel Lavendel
  Produktbeskrivning Tanum är en serie läslampor i form av bordslampor, vägglampor och klämspotlights från Armaturhantverk. Tanum finns i många olika färger och passar utmärkt i ett barnrum eller&hellip:
 • Cono Vägglampa Satin - Woud

  Cono Vägglampa Satin - Woud
  Cono Vägglampa Satin - Woud, Svart, Metall
 • ONLI Vägglampa Agar med skärm av trä

  ONLI Vägglampa Agar med skärm av trä
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Prandina - Mood W3 Vägglampa Opal

  Prandina - Mood W3 Vägglampa Opal
  Design Mengotti för Prandina Mood W3 Wall Light Opal är en enkel, modern design som fyller sin omgivning med ett jämnt sken. Glödlampan bakom den halvcirkelformade lampskärmen sprider sitt ljus uppåt och nedåt genom öppningarna i lampskärmen och genom själva lampskärmen, som är tillverkad av munblåst glas. Skärmen är matt för en behaglig, bländfri belysning. Mood är varken begränsad till den rådande stilen eller till ett specifikt rum, utan passar sömlöst in i det utrymme du har i åtanke. Lampans enkla design håller sig diskret i bakgrunden och framhäver skönheten hos andra dekorativa element genom att få dem att framträda tydligare. Ändå är den övertygande när det gäller kvalitet och funktionalitet runtomkring. Det diffusa ljuset ger en elegant atmosfär i långa korridorer, gästrum, hotellrum eller helt enkelt i vardagsrummet hemma. Mood finns tillgänglig i två storlekar, Se dem båda här
 • Fabas Luce LED-vägglampa Nala, vit, bredd 30 cm

  Fabas Luce LED-vägglampa Nala, vit, bredd 30 cm
  Spegel- och tavelbelysning Nala till väggmontage LED-vägglampa Nala är klar och modern Ett rektangulärt väggfäste bär en list via en arm, vars undersida är täckt med en matt diffusor tillverkad av metakrylat. De invändiga LED-lamporna som är skyddade mot stänkvatten belyser armaturens hela bredd så att tavlor, speglar, handfatet eller andra arbetsytor som är under lampan tillhandahålls med effektivt varmvitt ljus. Nala erbjuder även elegant extrabelysning i hallar.
 • Bryant vägglampa antik mässing/vit

  Bryant vägglampa antik mässing/vit
  Definierad av sin enkelhet är Thomas O'Briens Bryant-serie ett mångsidigt utbud av klassisk belysning som innefattar taklampor, ljuskronor, vägglampor, lyktor och biljardlampor. Genom att kombinera klassiska material i flera utföranden med lampskärmar av papper, glas eller linne och minimalistiska läderdetaljer kommer de balanserade armaturerna att ge en touch av finess till vilket rum som helst.
 • DCW - 122 Vägglampa Svart/Polycarbonat Lampe Gras

  DCW - 122 Vägglampa Svart/Polycarbonat Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Om du har förälskat dig i den söta lilla 104:an från Lampe Gras men behöver mer rörlighet, kommer här 122:an - något större än 104:an men med en mycket smidigare kropp! I den enorma Lampe Gras-kollektionen från Bernard-Albin Gras finns det en lampa för varje tillfälle - och vad de alla har gemensamt är deras rörlighet. 122 är den perfekta lampan för bakom sängen, som ger det perfekta ljuset för din nattliga läsning. Lampan finns i en mängd olika färger och material, och finns även i en Bathroom-variant med högre IP-klassning. Om du vill veta mer om IP, klicka på här!. Se alla 122 lampor från Lampe Gras här!
 • Astro Tosca LED Vägglampa Matt Nickel

  Astro Tosca LED Vägglampa Matt Nickel
  Design: Astro Begrepp: Astro Lighting är en välkänd engelsk lamptillverkare som har funnits sedan 1997. Astro bygger på filosofin att skapa ett lampmärke som fokuserar på mycket hög kvalitet och vacker design. Astro är främst specialiserat på taklampor och vägglampor och har lyckats uppnå en position som en av de ledande tillverkarna av belysning för badrummet. Astro Tosca är en enkel och funktionell vägglampa. Lampan är väl lämpad som monterad läslampa, eftersom den kan ställas in i önskad riktning och sedan fällas igen
 • Argon Vägglampa Alan, rörlig, svart, 1 lampa

  Argon Vägglampa Alan, rörlig, svart, 1 lampa
  Funktionell vägglampa Alan med rörlig arm Designen på vägglampan Alan är rak, modern och funktionell. Tack vare den svarta metallkroppen kan armaturen kombineras med många olika inredningsstilar. Alan kan användas både i privata och gastronomiska utrymmen och kan ge en behaglig belysning i ett elegant hotellrum och i hemmet. Dessutom kan ljuset justeras individuellt. Med hjälp av två leder kan skärmen och armen svängas så att ljuskäglan alltid kan anpassas till de subjektiva behoven.
 • Belid - Tyson USB Vägglampa Right White

  Belid - Tyson USB Vägglampa Right White
  Design Belid Det finns inget bättre än att somna med en bok. Kapitlet innan läggdags är ofta dagens sista kapitel - och en vägglampa som Tyson bakom sängen är perfekt för detta. När du har läst klart och är redo att sova släcks lampans ljus enkelt med den tydliga smarta knappen under ljuskällan. Nu finns det säkert de som är uppdaterade och inte läser sina böcker i bokformat, utan från surfplattor, Kindle och telefoner? men självklart har vi tänkt på dig också! Belid har installerat ett USB-uttag på sidan av lampan, där du enkelt och elegant kan ladda den smarta enhet som behöver mest ström. OBS: Hyllan ovanpå lampan ingår inte! Förutom bakom sängen passar Tyson även bra i läshörnor, bakom skrivbord och bakom soffgrupper! Se hela Tyson-sortimentet här!
 • Star Trading - Plexidekoration Coffee Usb - Transparent

  Star Trading - Plexidekoration Coffee Usb - Transparent
  Cool inomhusdekoration med coffee -skylt. Transparent plexiskiva med led-ljus. Produkten har en usb kabel.
 • Swedish Ninja - Candy Little Circle 360 S Vägglampa Cottoncandy White Swedish Ninja

  Swedish Ninja - Candy Little Circle 360 S Vägglampa Cottoncandy White Swedish Ninja
  Candy Little Circle 360 S Vägglampa Cottoncandy White - Swedish Ninja, Vit, Glas & Metall
 • Modern vägglampa svart med guld - Sunrise

  Modern vägglampa svart med guld - Sunrise
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Sunrise är en så attraktiv vägglampa. Som namnet antyder är den väldigt lik soluppgången. Vackert för vardagsrummet, hallen eller sovrummet. Den är gjord av stål och avslutad i svart med guld. Den har ett djup på 9,7 cm och en diameter på 20 cm. Monteringsplattan har ett djup på 3 cm och en diameter på 14 cm. Du avslutar vägglampan med en ljuskälla med G9-armatur (max 28 Watt). Glöm inte att beställa dessa separat. Lampan är dimbar med extern dimmer, som ej ingår. Sunrises organiska design gör den mycket modern. Lägg till atmosfär till din interiör med vägglampan Sunrise!
 • Holländer Guldglänsande designer-vägglampa Corallo

  Holländer Guldglänsande designer-vägglampa Corallo
  Fascinerande designer LED-vägglampa Corallo - en underbar väggdekorationDesigner LED-vägglampan Corallo utstrålar elegans och värme: Formen för tankarna till flämtande lågor som omges av ett varmt sken. En estetiskt sofistikerad ljuskälla som blir ett blickfång på alla väggar.
 • Swedish Ninja - Candy Little Circle 270 S Vägglampa Zesty Orange Swedish Ninja

  Swedish Ninja - Candy Little Circle 270 S Vägglampa Zesty Orange Swedish Ninja
  Candy Little Circle 270 S Vägglampa Zesty Orange - Swedish Ninja, Orange, Glas & Metall
 • Arcchio - Ivano Vägglampa H130 Black

  Arcchio - Ivano Vägglampa H130 Black
  Design Arcchio Ivano Wall Lamp H130 Black är den perfekta väggmodellen för att komplettera befintlig belysning med mysiga ljuseffekter. Lampan har en minimalistisk, detaljreducerad form med två väggfästen som håller en långsträckt aluminiumplatta på plats, allt i en matchande rektangulär form. Formen är ganska kompakt, vilket gör den här lampan till en platsbesparande modell. Den enkla designen inbjuder till att installera flera lampor av samma slag längs korridorer och hallar eller i par vid entréer. Bakom den vertikala plattan finns den inbyggda LED-ljuskällan. När lampan är tänd kastar de ljuset på väggen bakom och skapar ett harmoniskt indirekt sken som inte bländar ögonen. Lampan är därför idealisk som mysig accentbelysning på mörka kvällar. Ivano Wall Lamp finns i tre vackra färger och många olika storlekar. Se dem alla här
 • Biny Box 3 Vägglampa Svart M. Switch

  Biny Box 3 Vägglampa Svart M. Switch
  Design: BINY Collection by DCW éditions Koncept: Biny 362 designades av Jacques Biny 1957 och hela kollektionen från BINY by DCW éditions andas 50-talets designfilosofi. Serien består av en rad vägglampor samt en bordslampe-modell. Lamporna finns i lugna och klassiska färger, så som vit, svart, mässing och krom
 • Paris Vägglampa - Mässing

  Paris Vägglampa - Mässing
 • Nuura Sasi Vägglampa 29 Cm Mässing - Vägglampor Metall Mässing - 2085001

  Nuura Sasi Vägglampa 29 Cm Mässing - Vägglampor Metall Mässing - 2085001
  Lys upp ditt liv med stil och sofistikering med Sasi vägglampa från Nuura. Denna lampa är mästerligt utformad av den geniala designern Rick Tegelaar och är mer än en dekorativ lampa - den är ett uttryck för elegans och smak. Med sin mjuka, rundade form och harmoniska belysning passar Sasi vägglampa sömlöst in i en mängd olika inredningar. Oavsett om du skapar en mysig läshörna, lyser upp ett elegant vardagsrum eller ger ett mjukt sken i ditt sovrum, utstrålar Sasi en atmosfär av värme och lugn. Men det som verkligen utmärker Sasi vägglampa är dess unika speglade metalldetalj. Denna accent förhöjer inte bara lampans elegans utan berikar också ljuseffekten och kastar en magisk dans av ljus och skugga runt ditt rum. Design av Rick Tegelaar. Bra att veta om Sasi vägglampa - Sasi uppskattas för det unika uttrycket.- Ingår i serien Sasi.- Design av Rick Tegelaar.- Tillverkad av metall.- Ljuskälla ingår. Vi har valt ut Mässing Vägglampor i Metall från Nuura med stor omsorg.
 • Gondol vägglampa 3012 - Svart

  Gondol vägglampa 3012 - Svart
 • Wivallius vägglampa mässing/brun

  Wivallius vägglampa mässing/brun
  OBS! Skärm köps separat. Klassisk väggarmatur för textilskärm, tillverkad helt i mässing. Främst avsedd som allmän- eller stämningsbelysning i exempelvis en korridor eller sittande på var sin&hellip:
 • Philips ProjectLine Vägglampa 15W 1400lm IP54

  Philips ProjectLine Vägglampa 15W 1400lm IP54
  Philips ProjectLine väggmonterad lampaEnergisnåla LED-ljuskällor i professionell kvalitet. ProjectLine wall mount stöder energibesparing och kan monteras på väggen och i innertaket. Perfekt för&hellip
 • Parrot Vägglampa L Sand - Forestier

  Parrot Vägglampa L Sand - Forestier
  Parrot Vägglampa L Sand - Forestier, Beige, Tyg
 • Light-Point Aura W2 vägglampa rose gold

  Light-Point Aura W2 vägglampa rose gold
 • Flauta Vägglampa H225 Riga White - Flos

  Flauta Vägglampa H225 Riga White - Flos
  Koncept Flauta Vägglampa H225 Riga White är en elegant och dekorativ vägglampa för bruk. Hela Flauta-serien finns i två olika varianter; Flauta Riga med vertikala linjer och Flauta Spiga med ett elegant vinkelmönster. De finns båda i olika storlekar
 • Fresno Framed Long vägglampa utomhus svart

  Fresno Framed Long vägglampa utomhus svart
  Fresno Framed Long Sconce in Aged Iron with Clear Glass
 • Top Light Puk Mini Hotel G9, 30 cm, klara linser, antracit

  Top Light Puk Mini Hotel G9, 30 cm, klara linser, antracit
  Elegant vägglampa Puk Mini Hotel med svängbar arm och roterande huvud Puk Mini Hotel-vägglampan är utrustad med två klara linser av glas och lovar riktade, tilltalande ljuseffekter. Linserna ger skarpa ljuskäglor som är riktade uppåt och nedåt och tack vare huvudets roterbarhet kan de ställas in individuellt. Den graciösa armen kan svängas, vilket ger belysningen ännu mer flexibilitet och gör vägglampan idealisk som läslampa bredvid sängen. Justeringen kan göras enkelt med hjälp av en liten justeringsstift på höljet. För att ge belysningen en färgmässig höjdpunkt finns det möjlighet att placera olika färgfilter under linserna, vilket kan köpas som tillval.
 • Runeberg Vägglampa, mässing/vit

  Runeberg Vägglampa, mässing/vit
  OBS! Skärm köps separat. Klassisk väggarmatur som med sin ganska långa arm ofta placeras en bit upp på väggen i stället för - eller som komplement till - takbelysning i exempelvis korridorer eller&hellip:
 • Masiero Exceptionell LED-vägglampa Palm, ljus ek

  Masiero Exceptionell LED-vägglampa Palm, ljus ek
  Designervägglampa Palm med LED-lampor Helt av metall är LED-vägglampan Palm som är mycket modern och puristisk. Kroppen är mycket platt med ett djup på bara 5 cm. Lampans form är iögonfallande och fri för olika tolkningar. det skulle kunna vara en stiliserad blomma, som just öppnas, eller en solfjäder. Om man monterar flera lampor i modulsystemet tillsammans på väggen kan man nästan skapa illusionen av små svällande moln. Utöver det speciella utseendet och de mångsidiga monteringsmöjligheterna övertygar vägglampan Palm även genom sin ljusverkan. Runt om profilen sitter nämligen ett LED-band, som möjliggör ljusutstrålning åt alla håll. Det indirekta ljuset från Palm garanterar en hemtrevlig atmosfär i rummet. Made in Italy
 • Leo 2 Vägglampa Bortad stål

  Leo 2 Vägglampa Bortad stål
 • Pujol Iluminación Modern LED-badrumsvägglampa Prim IP20 120 cm, vit

  Pujol Iluminación Modern LED-badrumsvägglampa Prim IP20 120 cm, vit
  Högkvalitativ LED-badrumsvägglampa Prim Placerad ovanför en spegel i badrummet, ger LED-badrumsvägglampan Prim en bra sikt hela tiden. Den är gjord av högkvalitativt aluminium och utrustad med en vit satinerad plastdiffusor för bländningsfri belysning. De permanent installerade lysdioderna har en stark ljuseffekt och utstrålar behagligt varmvitt. Den linjära designen smälter in harmoniskt med den moderna inredningsstilen och ser också väldigt elegant och snygg ut. Familjeföretaget Pujol Illuminacón, som har drivits i mer än 30 år, står för högkvalitativa och högkvalitativa bearbetade produkter. Tillsammans med den senaste tekniken och en modern design skapar detta företag lampor som är erkända över hela världen.
 • HAY - Matin 300 Vägglampa x Liberty Ros

  HAY - Matin 300 Vägglampa x Liberty Ros
  Matin 300 Vägglampa Hay x Liberty Ros - Hay
 • Arcchio - Zuzana Round Vägglampa White Arcchio

  Arcchio - Zuzana Round Vägglampa White Arcchio
  Zuzana Round Vägglampa White - Arcchio, Vit
 • PR Home - Vägglampa Sigma 49 cm - Svart

  PR Home - Vägglampa Sigma 49 cm - Svart
  Vägglampa i snygg, minimalisk design med glas och metallstomme. Den är fuktskyddad i IP23 klassning och passar bra i badrumsmiljöer. Eftersom glasskärmen är handgjord kan det förekomma enstaka luftbubblor i glaset samt en viss ojämnhet i glastjocklek

Vanliga frågor om väggbelysning

Kan man ha väggarmatur för utomhus bruk även inne?

Ja, det går bra att montera upp väggarmatur som är framtagen för utomhusbruk även inomhus. Det är åt andra hållet man inte kan göra eftersom elektronikprodukter som ska användas utomhus har högre krav på IP-klassning. De måste helt enkelt tåla fukt och kyla bättre, vilket inte en väggmonterad inomhuslampa behöver.

Vad finns det för synonymer till väggbelysning?

Vägglampa, väggarmatur, vägglykta

Hur kan man ha vägglampa inomhus utan sladd?

En lampa behöver ström för att kunna lysa och vill du inte ha en synlig sladd på väggen har du två möjligheter. Det går att dra el i väggen och ta ut den precis bakom vägglampan så att du helt slipper synlig kabeldragning. Ett annat alternativ är att ha en väggarmatur som drivs på batteri och då är du mer fri att placera lampan var du vill.