Väggbelysning

En stor fördel med vägglampor och väggbelysning inomhus är att de inte tar upp yta på golv, bord eller bänkar. I hallen, gångar och vardagsrum är vägglampan en del av inredningen och där lägger vi ofta stor vikt vid lampans design.

I sovrummet är det vägglampor i form av sänglampa som är vanligast även om det kan bli mysigt med lampetter, vägglyktor och annan väggarmatur.

Olika typer av vägglampor

Tavelbelysning | Lampetter | Sänglampor | Klämlampor | Saxlampor

Populär väggbelysning för inomhus bruk

 • LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing

  LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing

  LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Böjd vägglampa Konstantin av vit gips

  Böjd vägglampa Konstantin av vit gips
  Böjd vägglampa Konstantin av målbart gips Som vägglampa är Konstantin relativt diskret och enkel, men bakom den tillrättalagda fasaden döljer sig otaliga användningsmöjligheter. Dels för att form och färg passar i flera stilar och inredningskoncept, dels för att gips är en yta som man kan ändra i efterhand och som passar utmärkt till kreativ ljusgestaltning. Här finns möjlighet att förverkliga idéer! Måla lampan i samma ton som väggen, som en kontrast till resten av inredningen eller med ett motiv eller en illustration - perfekt i barnrummet. Här finns inga gränser för ljuskonstnären och för att du ska kunna förbereda ytan följer alltid handskar och sandpapper med Konstantin. Ljuset flödar nedåt - här finns en mjölkvit glaslist - men även uppåt med ett mjukt sken som skapar en behaglig stämning.
 • PIKTURA - LED-tavelbelysning, strömbrytare, krom

  PIKTURA - LED-tavelbelysning, strömbrytare, krom
  LED-tavelbelysningen PIKTURA sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig LED-tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och sätter bilden den belyser i förgrunden. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom användning av LED-ljustekniken behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.

Fler tips på vägglampor

 • Bsweden Stella Vägglampa violet, tyg, vit sladd

  Bsweden Stella Vägglampa violet, tyg, vit sladd
 • Zen 50 Vägglampa Mud - Globen Lighting

  Zen 50 Vägglampa Mud - Globen Lighting
  Zen 50 Vägglampa Mud - Globen Lighting
 • Forte vägglampa MR-324 - Svart - Väggplafonder & väggarmaturer, Vägglampor

  Forte vägglampa MR-324 - Svart - Väggplafonder & väggarmaturer, Vägglampor
 • Vägglampa Vanda 1 lampa elfenben

  Vägglampa Vanda 1 lampa elfenben
  Euluna vägglampa vanda 1 lampa elfenben Vanda, för vardagsrum / matsal, järn, glas, E14, 6 W, B: 30 cm, H: 35 cm
 • 104 Bathroom Vägglampa Svart/Polycarbonat - Lampe Gras

  104 Bathroom Vägglampa Svart/Polycarbonat - Lampe Gras
  104 Bathroom Vägglampa Svart/Polycarbonat - Lampe Gras
 • Fabbian Bijou Vägglampa Svart Hög Glans

  Fabbian Bijou Vägglampa Svart Hög Glans
  Design: Prospero Rasulo Koncept: Bijou är en familj av lampor i målad och rått metall. Vägglamporna är minimalistiska och funktionella, vackra och eleganta. Lampan finns i svart- och vit hög glans och i krom
 • Vägglampa Matisse

  Vägglampa Matisse
  Med sin plisserade textilskärm och matchande detalj i metall är denna vägglampa fin både i det trendiga och klassiska hemmet. Matisse passar utmärkt att använda på väggen i hallen, bakom soffan eller bredvid sängen. Lampan har en 200 cm lång transpar
 • Textil-vägglampa Gotham

  Textil-vägglampa Gotham
  Elegant och stilren - Gotham vägglampa med svart textilskärm Den eleganta Gotham vägglampan är inspirerad av Manhattans ädla levande världar och ett tydligt engagemang för lyx, blandat med mycket elegans. Lampskärmen i vacker svart sticker ut från den ljusa silverramen. Designen använder svepande kurvor för att skapa ett intryck av dynamik och lätthet. Samtidigt ser Gothams vägglampa fast och blir en elegant accent i alla rum. Denna vägglampa är utformad för mångsidig användning, till exempel som en läslampa ovanför sängen eller soffan och som ett element för belysningskonceptet i korridoren eller i trapphuset. Textilvägglampan Gotham passar bäst i tidlösa inredningslösningar med en lyxig touch. Modellen kan kombineras med golv- och taklampor i svartvitt optik, med lädermöbler eller med en stoppad grupp i ljusa, vänliga färger.
 • Devara Shelf + USB (Svart)

  Devara Shelf + USB (Svart)
  Devara är en elegant vägglampa som är anpassad för att smyckas med en dekorativ ljuskälla, vilket ger möjligheten att med enkelhet sätta sin egen prägel på lampan. Devara är tillverkad av metall och går genomgående i en svart finish, vilket ger lampan ett mycket rent uttryck. Denna variant är försedd med en praktisk hylla nedtill och även med ett USB-uttag, vilket gör att den passar lika bra i ett sovrum som i ett vardagsrum eller hall. Ladda mobilen i sovrummet, eller använd hyllan som en praktisk avlastningsplats i andra rum.extilkabeln är avtagbar, så lampan kan även installeras fast i väggen (utan sladd).Strömbrytaren är placerad på väggplattan.Levereras med sladd + stickkontakt.Ljuskälla ingår ej. 
 • Neru Square LED Inbyggdsvägglampa w/Sensor Silver - Arcchio

  Neru Square LED Inbyggdsvägglampa w/Sensor Silver - Arcchio
  Neru Square LED Inbyggdsvägglampa w/Sensor Silver - Arcchio
 • Seletti Blow Led Vägglampa - Vägglampor Akryl Röd

  Seletti Blow Led Vägglampa - Vägglampor Akryl Röd
  Blow är en sensuell vägglampa som är designad av Studio Job för Seletti. Lampan som föreställeren öppen mun tillhör kollektionen Blow och har en integrerad LED-lampa som löper hela vägen runt läpparna.Egenskaper Ingång AC 100-240V 50/60Hz Utgång DC 12V 24W Transformator ingår Vikt 2,1 kg Shoppa Vägglampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • JJ Mid Vägglampa Mica Blue - Leucos

  JJ Mid Vägglampa Mica Blue - Leucos
  JJ Mid Vägglampa Mica Blue - Leucos
 • Vägglampa Wheel, svart

  Vägglampa Wheel, svart
  Vägglampan Wheel är tillverkad av fanerträ och stål. Den svarta lampskärmen består av en oval skiva som är placerad på en ram som fästs på väggen i toppen och botten. Lampan drivs med hjälp av strömbrytaren på kabeln.
 • Vägglampa Wire, svart/guld

  Vägglampa Wire, svart/guld
  Euluna vägglampa wire, svart/guld Wire,, för vardagsrum / matsal, metall, plast, textil, E27, 60 W, H: 40 cm
 • Niels vägglampa (Mattsvart)

  Niels vägglampa (Mattsvart)
  Niels är en modern vägglampa skapad av den förnybara råvaran bambu, vilket även gör denna lampan miljövänlig. Naturmaterialet har en särskilt inbjudande aura och skapar en mysig atmosfär i hemmet. Väggfästet och den riktbara spotlighten är tillverkad av metall, i en modern svartlackerad finish. Koppla gärna lampan till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka. Waterlilly finns i flera andra varianter.Ljuskälla ingår ej.
 • LED-gipslampa Kay med Up- och Downlight

  LED-gipslampa Kay med Up- och Downlight
  Dimbar gipsarmatur Kay med vit ytaKay är en attraktiv gipsarmatur i modern design. Om du vill kan du även måla den kubformade armaturkroppen, som är tillverkad av gips, och på så sätt anpassa den mer individuellt till omgivningen. Ett vackert tillägg för hall, vardagsrum och sovrum, som inspirerar med ljus som lyser uppåt och nedåt.
 • Vägglampa Modena

  Vägglampa Modena
  Modena är en nätt vit fasadbelysning som ger ett bra effektljus. Utmärkt att placera bredvid dörren. Till Modena behöver du en ljuskälla med GU10-sockel (LED eller halog
 • Studio Vägglampa Beige - Hübsch

  Studio Vägglampa Beige - Hübsch
  Studio Vägglampa Beige - Hübsch
 • Amur vägglampa (Grå)

  Amur vägglampa (Grå)
  En liten, elegant vägglampa från Amur-serien, som är perfekt för mindre rum. Både klara K5 kristaller och satin akryl är den tillverkad av. En 8W LED-lampa sitter inbyggd med ljusintensitet på 680 lumen och 4000K som avger en behaglig, neutral vit färgton. Amur finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår.
 • Rond vägglampa (Vit)

  Rond vägglampa (Vit)
  Detta är en serie moderna, stilrena cylinderformade väggarmaturer. Finns i färgerna vit, svart och matt guld. Plceras förslagsvis i trappan, intill sängen eller kanske i anlutning till spegeln i hallen. Armatur för fast installation. Ljuskälla ingår ej. 230V.
 • Lantlig vägglampa rund trä - Remskiva

  Lantlig vägglampa rund trä - Remskiva
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Fräscha upp din interiör med vägglampa Pulley. Eftersom den är gjord av trä med stål och finishen i natur med svart är den ett riktigt måste för en lantlig inredning. Pully har ett djup på 9,5 cm och en diameter på 20 cm. Luta träcirkeln för att ge lampan en lekfull effekt. Med 2 ljuspunkter är denna vägglampa en stjärna i alla rum. Remskivan är dimbar, så att du enkelt kan justera atmosfären. Obs: denna vägglampa innehåller ingen dimmer. Med Pulley får du alltid rätt ljus hemma!
 • Evoke vägglampa L satin brass E14

  Evoke vägglampa L satin brass E14
  Evoke vägglampa är designad med ett opalt vitt glas som skapar ett diffust omgivande ljus i rummet. Med dess upp- och nerljus är Evoke perfekt för din hall för att skapa rätt atmosfär i hemmet.&hellip:
 • Uppsättning av fyra moderna vägglampor svart - Transfer

  Uppsättning av fyra moderna vägglampor svart - Transfer
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Denna Transfer är en minimalistisk vägglampa, färdig i vacker svart aluminium. Det är en verklig tidlös lampa, perfekt i din moderna interiör. Den har en höjd och längd på 8 cm. Överföringsdjupet är 10,5 cm. Denna vägglampa ger en fin ljuseffekt på väggen, eftersom ljuset lyser upp och ner. Du gör denna vägglampa komplett med en ljuskälla som passar i en G9-armatur (max. 40 watt) och den kan dimmas med en extern dimmer! Transfer gör varje rum i huset lite mer mysigt. Ge en tidlös blickfång hemma! Nu ännu billigare som en uppsättning på 4!
 • Eos up (Vit)

  Eos up (Vit)
  EOS Up mini är designad att hängas direkt på väggen. Den passar fint i mindre utrymmen som hallen, vardagsrummet, sovrummet eller i en korridor. Lampan är handgjord i helt naturliga, och ansvarsfullt tillvaratagna gåsfjädrar, och ger ett mjukt och välkomnande ljus samtidigt som den adderar textur och personlighet till alla slags interiörer. Design Soren Ravn Christensen, 2020. Material: Gåsfjädrar/Textil/Stål Mått: 30x40 cm Färg: Vit
 • Hubble Vägg/Klämspot Vit

  Hubble Vägg/Klämspot Vit
 • Passepartout JH11 Vägglampa/Plafond Gold Dim-to-warm -&Tradition

  Passepartout JH11 Vägglampa/Plafond Gold Dim-to-warm -&Tradition
  Designad av den spanska konstnären/designern Jamie Hayon 2016. Han har dessutom designat en ny tolkning av rislamporna Fomakami. Se dem här: Formakami pendler. Serien Passepartout går att använda i de
 • Sugiava Vägglampa - Lindby

  Sugiava Vägglampa - Lindby
  Sugiava Vägglampa - Lindby
 • Galeria vägglampa (Vit)

  Galeria vägglampa (Vit)
  Galeria är en elegant och diskret vägglampa. Den är tillverkad av metall, har en mattvit och kromfinish. Denna varianten är försedd med en vridbar spotlight som fungerar lika bra till läsning som att belysa specifika föremål eller delar av rummet. Placera förslagsvis vid sidan om sängen eller fåtöljen. Galeria finns i flera varianter.Ljuskälla ingår ej.
 • Vägglampa Payne Ornate för våtrum

  Vägglampa Payne Ornate för våtrum
  Vägglampa Payne Ornate med 2 lampor Denna vägglampa med två lampor som sträcker sig respektive till höger och vänster av väggfästet har en formgivning som integrerar drag av den eleganta tudorstilen. Payne Ornate ser mycket dekorativt ut och sörjer för behaglig belysning, när den placeras enkelt bredvid spegeln eller, när man har en stor spegel, i grupp runt denna. Vägglampan är skyddad mot vattenstänk (IP44) och kan därför användas som lampa i badrum och andra våtrum.
 • Belid - Vägghylla Cato enkel - Vit

  Belid - Vägghylla Cato enkel - Vit
  Passar till din Cato vägglampa enkel. Perfekt förvaring vid sängen. Höjd 16,7cm, bredd 20cm och längd 13,3cm. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Müller Licht Grada LED-vägglampa sensor

  Müller Licht Grada LED-vägglampa sensor
  Batteridriven Grada Sensor LED-vägglampa för korridorer och trappor Korridorer och trappor kan belysas med den nedåtstrålande, batteridrivna Grada Sensor LED-vägglampan, med hjälp av den integrerade rörelsesensorn när ljuset behövs. Den lilla vägglampan kan fästas på baksidan med den självhäftande tejpen eller på väggen med den medföljande magnetiska hållaren. - Rörelsesensorns räckvidd 2,5 m - Ljusets varaktighet 20 sekunder - Ljusstyrka 15 lux - Inklusive 3 x AAA-batterier
 • Petite Friture Grillo Vägglampa Med Kabel Stor - Vägglampor Stål Vit

  Petite Friture Grillo Vägglampa Med Kabel Stor - Vägglampor Stål Vit
  Vägglampan från Petite Friture har en minimalistisk formgivning i stål med en rund form och en perforerad yta som ger ett behagligt och diffust ljus. En perfekt detalj till din hall för att få en mer välkomnande känsla. Formgivning av Elise Fouin. Originaldesign från år 2015. Om vägglampan från Petite Friture- Grillo uppskattas för det enkla materialet.- Grillo är också omtyckt för den minimalistiska designen.- Finns även som sladdlös.- Vägglampan finns i olika storlekar.- Vägglampan finns i olika färger.- Från serien Grillo.- Ljuskälla ingår inte. Vägglampans tekniska egenskaper:- Sockel: E14- Max. 9 Watt- Djup: 100 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 3000 mm.- Vikt: 600 g. Shoppa Vägglampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • EBB & FLOW Horizon uttag guld/grön Ø 21 cm

  EBB & FLOW Horizon uttag guld/grön Ø 21 cm
  Allround strålande vägglampa Horizon med glasskärm - av EBB & FLOW Med utgångspunkt från en rund, guldfärgad metallväggfäste, bukar det vackra, handblåsta glaset in i rummet, som Horizon vägglampan fokuserar optiskt på. Genom att välja en dekorativ ljuskälla, som den som finns tillgänglig från tillbehören, kan den ovanliga extra ljuskällans dekorativa utmaning ökas. Ljuset sänds på alla sidor och skapar en mysig atmosfär i rummet. Skärmen är gjord av handblåst glas. Varje lampa är unik; På grund av tillverkningsprocessen kan det finnas mindre avvikelser som små luftfickor etc. - Mångsidig användning i privata rum såväl som inom hotellbranschen
 • Mona-Lisa 2L (Mässing/guld)

  Mona-Lisa 2L (Mässing/guld)
  Klassisk tavelbelysning med lättmonterad ram och kabel med strömbrytare och stickkontakt. Går att vinkla skärmen så att ljuset faller som man önskar på tavlan.Ljuskällor ingår ej.
 • Pave vägglampa (Polerad nickel)

  Pave vägglampa (Polerad nickel)
 • Gubi BL7 Vägglampa Bone China/Krom

  Gubi BL7 Vägglampa Bone China/Krom
  BL7 vägglampa/läslampa Svart/Mässing från Gubi Höjd 27 cm Diameter skärm 16 cm Diameter fäste 7,8 cm Sladdlängd 200 cm, svartfärgad textil Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg&hellip:
 • Vägglampa Logi med avlastningsyta, vit

  Vägglampa Logi med avlastningsyta, vit
  Med kontakt, vriddimmer och USB-port: vägglampa Logi Vägglampan Logi är idealisk för sovrummet eller läshörnan, eftersom lampan utöver en flexibel arm även har en avlastningsyta för en bok eller mobilen samt en USB-port för att lada elektroniska prylar. Dessutom är lampan utrustad med en dimmer med dimmerhjul för att dimra ljuset steglöst. Inklusive 2 meter lång sladd med kontakt.
 • Seletti Monkey Lamp Hanging Vänster Version Vit - Vägglampor Harts Vit - 14881

  Seletti Monkey Lamp Hanging Vänster Version Vit - Vägglampor Harts Vit - 14881
  Monkey lamp från Seletti designad av Marcantonio Raimondi Malerba. En annorlunda lampa av en apa som håller i en glödlampa i olika positioner. Rolig inredningsdetalj som fångar uppmärksamhet. Gjord i resin som påminner om porslin gör sig lampan överallt i hemmet. Vi har valt ut Vit Vägglampor i Harts från Seletti med stor omsorg.
 • Superliving Dynamo vägglampa kort arm Matt mustard

  Superliving Dynamo vägglampa kort arm Matt mustard
 • Sanna vägglampa (Nickel)

  Sanna vägglampa (Nickel)
 • Dune vägglampa (Guld)

  Dune vägglampa (Guld)
 • Matin Vägglampa 300, Green shade

  Matin Vägglampa 300, Green shade
  Matin Vägglampa 300 i färgen Green shade från HAY. Matin vägglampa erbjuder en modern men ändå poetisk design, med en konstruktion som kombinerar visuell delikatess med fysisk robusthet. Lampans&hellip:

Vanliga frågor om väggbelysning

Kan man ha väggarmatur för utomhus bruk även inne?

Ja, det går bra att montera upp väggarmatur som är framtagen för utomhusbruk även inomhus. Det är åt andra hållet man inte kan göra eftersom elektronikprodukter som ska användas utomhus har högre krav på IP-klassning. De måste helt enkelt tåla fukt och kyla bättre, vilket inte en väggmonterad inomhuslampa behöver.

Vad finns det för synonymer till väggbelysning?

Vägglampa, väggarmatur, vägglykta

Hur kan man ha vägglampa inomhus utan sladd?

En lampa behöver ström för att kunna lysa och vill du inte ha en synlig sladd på väggen har du två möjligheter. Det går att dra el i väggen och ta ut den precis bakom vägglampan så att du helt slipper synlig kabeldragning. Ett annat alternativ är att ha en väggarmatur som drivs på batteri och då är du mer fri att placera lampan var du vill.