Väggbelysning

En stor fördel med vägglampor och väggbelysning inomhus är att de inte tar upp yta på golv, bord eller bänkar. I hallen, gångar och vardagsrum är vägglampan en del av inredningen och där lägger vi ofta stor vikt vid lampans design.

I sovrummet är det vägglampor i form av sänglampa som är vanligast även om det kan bli mysigt med lampetter, vägglyktor och annan väggarmatur.

Olika typer av vägglampor

Tavelbelysning | Lampetter | Sänglampor | Klämlampor | Saxlampor

Populär väggbelysning för inomhus bruk

 • LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing

  LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Böjd vägglampa Konstantin av vit gips

  Böjd vägglampa Konstantin av vit gips
  Böjd vägglampa Konstantin av målbart gips Som vägglampa är Konstantin relativt diskret och enkel, men bakom den tillrättalagda fasaden döljer sig otaliga användningsmöjligheter. Dels för att form och färg passar i flera stilar och inredningskoncept, dels för att gips är en yta som man kan ändra i efterhand och som passar utmärkt till kreativ ljusgestaltning. Här finns möjlighet att förverkliga idéer! Måla lampan i samma ton som väggen, som en kontrast till resten av inredningen eller med ett motiv eller en illustration - perfekt i barnrummet. Här finns inga gränser för ljuskonstnären och för att du ska kunna förbereda ytan följer alltid handskar och sandpapper med Konstantin. Ljuset flödar nedåt - här finns en mjölkvit glaslist - men även uppåt med ett mjukt sken som skapar en behaglig stämning.
 • LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing

  LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • PIKTURA - LED-tavelbelysning, strömbrytare, krom

  PIKTURA - LED-tavelbelysning, strömbrytare, krom
  LED-tavelbelysningen PIKTURA sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig LED-tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och sätter bilden den belyser i förgrunden. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom användning av LED-ljustekniken behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.

Fler tips på vägglampor

 • Pinto Textil Vägglampa (Matt nickel)

  Pinto Textil Vägglampa (Matt nickel)
 • Vägglampa Rampside med burskärm

  Vägglampa Rampside med burskärm
 • Vit, fururistisk vägglampa Enck

  Vit, fururistisk vägglampa Enck
  Vägglampan Enck har en futuristisk framtoning Vägglampan Enck är tillverkad i aluminiumgjutgods och påminner om två musselhalvor som det skiner ett mjukt ljus igenom. Armaturen är lätt att avlägsna från vägganslutningen, t.ex. i de fall när väggen skall målas om. Armaturen kan också monteras i taket. Ljuskälla ingår ej i leverans. Fabbian - belysningsnjutning på hög nivå Fabbian Illuminazione producerar högkvalitativa designerlampor i Treviso i närheten av Venedig sedan 1961. Företaget har skaffat sig internationellt anseende sedan dess och säljer sina produkter i ett flertal länder världen över, bl.a. i Australien, Danmark, Indien, Nya Zeeland, Israel och Turkiet. Världsomspännande samarbeten med berömda designers och arkitekter Fabbian anpassar sitt sortiment efter resultat av intensiva investeringar i både nya produktionsprocesser och marknadsforskning. Företagets växande, världsomspännande samarbetsprojekt med berömda designers och arkitekter bidrar också till framgången. Fabbianarmaturer garanterar högsta kvalitets och funktionalitet.
 • Vägglampa Playa, svart/guld, 1 lampa

  Vägglampa Playa, svart/guld, 1 lampa
 • Vägglampa Rosalie med antikt strukturerat glas

  Vägglampa Rosalie med antikt strukturerat glas
  Vägglampa Rosalie med en imponerande finish och vackert glas Vägglampan Rosalie är ett mycket speciellt dekorativt tillbehör för det antikinspirerade vardagsrummet: väggfästet och ljusstaken med E14- uttag är gjorda av metall som har förfinats med en så kallad sterlingguldfinish - en blandning av guld och silvertoner. Väggfästet, som ser ut som en tredelad bildram, är fylld med ett antikt kvicksilverglas, vilket särskilt framhävs av det ljus som avges av lampan.
 • Impulse Vägglampa Matt Anthracite - Bankamp

  Impulse Vägglampa Matt Anthracite - Bankamp
  Impulse Vägglampa Matt Anthracite - Bankamp
 • Warm Nordic Fringe Vägglampa Pale Rosa

  Warm Nordic Fringe Vägglampa Pale Rosa
  Design: Hans-Agne Jakobsson Koncept: Fringe designades på 1960-talet och är en av de mer speciella lamporna som har återintroducerats av Warm Nordic. Med en polerad mässing och eleganta fransar tillverkade i Viskos är Fringe definitivt en högkvalitativ lampa. Kanterna hjälper till att dölja glödlampan och därmed får du ett behagligt mjukt nedåtvänd ljus. Den eleganta serien Fringe-lampor kommer utan tvekan att uppmärksamma omedelbart, vilket kan tillskrivas Hans-Agne Jakobssons inspirationskälla, nämligen den överdådiga designstilen som hittades på 1800-talet. I Fringe-serien är det möjligt att välja mellan taklampor, bords-, golv- och vägglampor. Om du verkligen vill att din lugg lampa att sticka ut, du kan välja den märkliga rosa, men det kan också köpas i lugnare grädde vit. OBS: Denna lampa måste användas med en LED- glödlampa, eftersom dessa har låg värmeproduktion.
 • Normann Copenhagen Amp vägglampa Gold-green

  Normann Copenhagen Amp vägglampa Gold-green
 • Bazar vägglampa, sandsvart 37,5cm

  Bazar vägglampa, sandsvart 37,5cm
  Bazar är en karaktäristisk och fantastisk vägglampa bestående av tre böjbara, ställbara leder. Fullt utdragen är lampan 122 cm med riktbart lamphuvud. Höjd 37,5 cm Djup 61,5 - 122 cm Effekt max&hellip:
 • Vägglampa Aura Gold bladfolie guld 60 cm

  Vägglampa Aura Gold bladfolie guld 60 cm
 • Lindby Zerda vägglampa, gallerskärm, hängande

  Lindby Zerda vägglampa, gallerskärm, hängande
  Modern vägglampa Zerda med hängande gitterskärm i sfärisk form Zerda övertygar med ett modernt utseende och en behaglig hemtrevlig ljuseffekt. Både ramen och skärmen är gjorda av järn och är svarta, men den sfäriska lampskärmen med den fina gittertrådsstrukturen har en viss genomskinlighet och ger också en behaglig lätthet. Ljusbilden är särskilt behaglig och något dämpad. På det hela taget har vägglampan ett modernt utseende och skärmen som hänger i rummet ger ett mycket individuellt uttryck. Armaturen kan användas på många ställen i bostadsområdet och är också ett vackert blickfång i en kommersiell miljö.
 • Hayden Vägglampa Guld

  Hayden Vägglampa Guld
  Gör väggen uttrycksfull med den trendiga och handgjorda Hayden vägglampa som med sina 300 inkluderade små LED-lampor lyser upp ett rum och ger ett sken av mer vidd. Hayden vägglampa ingår i Hayd
 • Tavellampan Joely i antik stil, antikmässing

  Tavellampan Joely i antik stil, antikmässing
  Tavelbelysning Joely i antik stil och detaljrikt utförande Joely har en nostalgisk antikmässingyta och pryds av många detaljer, som infogar sig fint i helhetsbilden. Därför kan man mycket vackert pryda klassiskt inredda vardagsrum med tavelbelysningen och samtidigt stilfullt framhäva och belysa favoritbilden - en tavla, teckning, foto eller konsttryck.
 • Vibia Palma 3710 LED-vägglampa, grafit

  Vibia Palma 3710 LED-vägglampa, grafit
  Elegant LED-vägglampa Palma 3710 från Vibia Den känsliga och eleganta LED-vägglampan Palma 3710 designades av den spanska designern Antoni Arola för Vibia . Detta är en sfär gjord av handblåst opalglas, som hålls av en filigran aluminiumring och verkar flyta framför väggen. Inuti sfären finns permanent installerade lysdioder som avger varmt ljus som fördelas jämnt i rummet och skapar en mysig atmosfär i rummet. Lampan fästs på väggen med ett vertikalt fäste i aluminium, vilket tack vare sitt subtila utseende gör det möjligt att fokusera på den ljusa sfären.
 • Blp-Listen Tavelbelysning 106 Standard 45Cm Glöd Guld Inkl Plug-In Trafo

  Blp-Listen Tavelbelysning 106 Standard 45Cm Glöd Guld Inkl Plug-In Trafo
  Tavelbelysning från BLP Listen Material: Metall/Plast Mått: L 45,5cm Ljuskälla: Max 5x12V 5W spollampa, Ingår 4 st Ledningslängd 3m, fästen, plug-in transformator &: strömbrytare medlevereras&hellip:
 • Sänglampa Sandnes - Vit/krom

  Sänglampa Sandnes - Vit/krom
 • LED-vägglampa Meteor, Ø 27 cm, silver

  LED-vägglampa Meteor, Ø 27 cm, silver
  Hamrad finish i silver: LED-vägglampa Meteor Denna runda vägglampa är gjord av järn och ser tack vare den hamrade ytan i silver väldigt ädel även när den inte är upplyst. Så snart belysningen slås på och LED-ljuskällan avger sitt varma vita ljus runtom, skapas en ljuskorona som fungerar i alla riktningar. Detta förstärker intrycket av en lysande himmelkropp, vilket namnet antyder. - även lämplig för takmontering
 • lumini Bauhaus 90 Vägglampa Silver

  lumini Bauhaus 90 Vägglampa Silver
  Design: Fernando Prado för luminiKoncept:Lampan justeras fritt utan skruvar och klämmor, och fixeringen styrs av lampans egen vikt. Skärmen kan vridas 360 grader så att man kan rikta ljuset dit man vill ha det. Sladden är luminis signum som återfinns i alla deras lampor, och är av väldigt hög kvalitet. Alla Bauhaus lamporna finns i vit eller svart. Hitta mer inspiration här http://www.lumini.com.br/euro/index.html
 • Trizo 21 Sirens Vägglampa Svart + Frostat Glas

  Trizo 21 Sirens Vägglampa Svart + Frostat Glas
  Design: Olga Bielawska för Trizo21Koncept: De multifunktionella vägglamporna Sirens ger dig möjlighet att sätta ljus på din personlighet. De många kombinationsmöjligheterna skapar en konstnärlig och unik stil till varje hem. Använd den till exempel på badrummet med spegelvarianten som sminkspegel.Lamporna finns i två storlekar, med eller utan spegel, och i färgerna vit, svart och koppar. Hitta mer inspiration här www.Trizo21.com
 • Spegellampa till badrum Argo med LED 35,5 cm

  Spegellampa till badrum Argo med LED 35,5 cm
  Modern, kraftfull LED-spegellampa Argo Den långsträckta spegellampa Argo är skyddad mot inträngande av stänkande vatten tack vare kapslingsklass IP44 och kan därför användas överallt där det blir fuktigt, t.ex. B. i badrummet eller i spaavdelningen. Det avger behagligt varmt vitt ljus över ett stort område, så att inte bara omfattande belysning tillhandahålls utan också den känslomässiga faktorn försummas. Med sitt subtila, moderna utseende passar det bra med många badrumsdesigner. - med högspännings AC-LED-kort (ingen LED-drivare krävs)
 • Uplight Vägglampa/Plafond Alu - Pandul

  Uplight Vägglampa/Plafond Alu - Pandul
  Magnussen Uplight Alu Uplightär designad av Erik Magnussen. Lampan passar perfekt till kontoret, offentliga byggnader men också i det privata hemmet, där man önskar en annorlunda taklampa. Lampans
 • Vägglampa Flynn - Krom

  Vägglampa Flynn - Krom
 • Wivara K1 vägglampa (Guld)

  Wivara K1 vägglampa (Guld)
  Wivara är en vacker vägglampa som garanterat hamnar i blickfånget och blir en smyckande detalj i det eleganta hemmet. Lampan är tillverkad i guldfärgat stål och består av en vit glasskärm. Använd med fördel en dekorativ ljuskälla för finast resultat. Placera förslagsvis i hallen, vardagsrummet eller sovrummet. Wivara finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet.Ljuskälla ingår ej.
 • Frandsen Job Vägglampa Matt Svart - Vägglampor Metall Mattsvart - 104563

  Frandsen Job Vägglampa Matt Svart - Vägglampor Metall Mattsvart - 104563
  Job Vägglampa, Matt Svart från Frandsen. Vi har valt ut Mattsvart Vägglampor i Metall från Frandsen med stor omsorg.
 • Vägglampa Agar med skärm av trä

  Vägglampa Agar med skärm av trä
 • Globen Lighting - Vägglampa Cobbler 150 - Grå

  Globen Lighting - Vägglampa Cobbler 150 - Grå
  Cobbler är en ny tappning på en klassisk skomakarlampa som gör sig perfekt i flera olika inredningar. I det modernt lantliga- eller sekelskifteshemmet, men också i den franska bistroinredningen. Lampan har en skärm av veckat klarglas som ger en
 • Trame LED (Vit)

  Trame LED (Vit)
  Trame är en vägglampa som är skapad i en modern och spännande design. Den är tillverkad av metall och har ett iögonfallande utseende som man direkt blir mer nyfiken på. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som sprider ett varmvitt och behagligt ljus (3000K). Ljuskällan sitter dold bakom skärmen, vilket ger lampan ett indirekt och mjukt ljus som går upp längs väggen. Trame är fin för sig själv, men blir också otroligt elegant ifall fler lampor placeras i rad längs en längre vägg.Finns i svart och vit.Integrerad LED-belysning. 
 • Maytoni-176 LED-vägglampa 3 000 K rund svart

  Maytoni-176 LED-vägglampa 3 000 K rund svart
 • Vägglampa Flex

  Vägglampa Flex
  Flex vägglampa från Markslöjd. Justerbart lamphuvud. Strömbrytare på väggplattan. 5W integrerad LED, energiklass A+ Längd 10, bredd 17, höjd 40 cm .
 • Oblique vägglampa, Blank vit

  Oblique vägglampa, Blank vit
  Klassiska vägglampa Oblique från CPH Lighting, med en stilren design har lampan inrett skandinaviska hem i 40år. Serien Oblique finns som både bord, vägg och golvlampa i många olika trendiga fä
 • Decor Walther Box 40 N LED-vägglampa 2 700 K

  Decor Walther Box 40 N LED-vägglampa 2 700 K
  Klassisk belysning för badrum och bostäder – LED-vägglampan Box N Box N är en rektangulär LED-vägglampa av metall och med en finish i krom. Två diffusorer tillverkade av mattvit akryl låter det varmvita ljuset skina uppåt och nedåt, samtidigt som icke-bländande accenter uppstår på väggen. Tack vare kapslingsklass IP44 skyddas Box N från vattenstänk och är särskilt lämplig ovanför en spegel. LED-vägglampan Box N är dimbar i kombination med en bakåtstyrd dimmer. Den kan användas individuellt eller i kombination med andra Box N-lampor för att skapa stämningsfulla ljusatmosfärer.
 • Thiago Vägglampa Black - Arcchio

  Thiago Vägglampa Black - Arcchio
  Thiago Vägglampa Black - Arcchio
 • Mini Vägglampa De Marseille Vit

  Mini Vägglampa De Marseille Vit
  Miniversion av Lampe de Marseille i färgen vit från varumärket Nemo Lighting. Aluminium med spunnen aluminiumspridare. Finns med mattgrå, vit eller svart stomme. Ett vackert och funktionellt direk
 • Melt Surface LED Plafond koppar 50cm

  Melt Surface LED Plafond koppar 50cm
  Melt Surface LED plafond går att fästa på både tak och vägg. Armaturen är kromfärgad och finns även som takpendlar. Designad av ingen mindre än Tom Dixon. Höjd 50 cm Bredd 50 cm Djup 28 cm Effekt&hellip:
 • Torrano Vägglampa/Plafond ø13 cm IP44 Svart

  Torrano Vägglampa/Plafond ø13 cm IP44 Svart
 • Modern vägglampa svart med guld 2-ljus - Athens Wire

  Modern vägglampa svart med guld 2-ljus - Athens Wire
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Vägglampa Athens Wire är ett glatt tillskott till ditt vardagsrum, sovrum eller hall! De två ljuspunkterna ser ut som två lysande blommor på väggen. Lampan är gjord av stål, i svart med guld. Skärmens rutnät skapar en vacker ljuseffekt i rummet. Athens Wire har en total höjd på 41 cm, djup på 14,5 cm och längd 23 cm. Monteringsplattan har en diameter på 12 cm och en höjd på 2,5 cm. De gyllene mössorna har vardera en diameter på 10 cm. Du kompletterar vägglampan med två ljuskällor, som alla har en G9-koppling (max 28 Watt). Se till att du inte glömmer att beställa detta. Athens Wire är dimbar med en extern dimmer, detta ingår inte. En mycket attraktiv vägglampa med en modern kant. Athens Wire är den vägglampa du letar efter!
 • LED-badrumsvägglampa Yei, bredd 35 cm

  LED-badrumsvägglampa Yei, bredd 35 cm
  Kromfärgat LED-badrumsvägglampa Yei, IP44 Yei LED-spegellampa är utformad för att installeras ovanför en spegel i badrummet. Den kromfärgade, långa stativ sticker ut något in i rummet och fästs horisontellt som en smal stav. Lysdioderna är installerade under armaturhuset och strålar nedåt över hela lampans bredd. Detta skapar en bred ljuskotte som underbart belyser området nedanför. Ljuset är inte heller bländande på grund av opaldiffusorn.
 • Biny Spot Vägglampa Svart

  Biny Spot Vägglampa Svart
  Design: BINY Collection by DCW éditionsKoncept:Biny 243 designades av Jacques Biny 1957 och hela kollektionen från BINY by DCW éditions andas 50-talets designfilosofi. Serien består av en rad vägglampor samt en bordslampe-modell. Lamporna finns i lugna och klassiska färger, så som vit, svart, mässing och krom. Få mer inspiration här www.DCW.fr
 • Vägglampa Grego av mässing

  Vägglampa Grego av mässing
  Gregory – en vägglampa i mässingsutförande med hög kvalitet och funktionalitet Klassiska förlagor och modeller från tiden omkring 1900 har inspirerat vid utvecklingen av vägglampan Gregory och gett den dess karakteristiska utseende. Skärmen av munblåst glas har en stram utformning och passar perfekt in den traditionella, tekniska designen. Hållaren är av berlinermässing. Berlinermässing är en särskild ytbehandling som ger en mycket lättskött produkt med hög kvalitet. För rengöringen behövs bara en torr trasa. Tack vare systemet med taljor och motvikt och den utdragbara stången kan vägglampan ställas in i utdraget eller infällt läge.
 • LED-spegellampa til bad Peggy, 50 cm

  LED-spegellampa til bad Peggy, 50 cm
  Kromad badrumsspegellampa Peggy med universalvita LED-ljuskällor och 3-i-1 monteringsalternativ, IP44 Peggy LED-spegellampa har en kvadratisk form och erbjuder universalvitt nedåtvänt LED-ljus, vilket är perfekt för att belysa en spegel. Med skyddsklass IP44 är användning i badrum och våtrum utan tvekan möjlig. Den rätlinjiga formen och den kromade högglansytan gör att spegellampan med de energibesparande LED-ljuskällorna ser väldigt modern ut. Plastens vita yta ger ett så jämnt ljus som möjligt för en fin belysning av spegeln. Det finns tre olika monteringsalternativ som kan användas för denna LED-spegelbelysning. Å ena sidan kan du helt enkelt ansluta lampan till en spegel, å andra sidan finns möjligheten att använda Peggy som en normal vägglampa genom väggmonteringen som används. Det tredje och sista monteringsalternativet är det där du skruvar lampan direkt i en spegel.
 • Regal 3 Vägglampa (Guldfärgad)

  Regal 3 Vägglampa (Guldfärgad)
  Regal är en rå armaturserie med smideskänsla. Godkänd för badrum, IP44. Fast installation. Ljuskällor ingår ej. Designer Joakim Fihn. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Globen Lighting Hubble 2 vägglampa Vit

  Globen Lighting Hubble 2 vägglampa Vit

Vanliga frågor om väggbelysning

Kan man ha väggarmatur för utomhus bruk även inne?

Ja, det går bra att montera upp väggarmatur som är framtagen för utomhusbruk även inomhus. Det är åt andra hållet man inte kan göra eftersom elektronikprodukter som ska användas utomhus har högre krav på IP-klassning. De måste helt enkelt tåla fukt och kyla bättre, vilket inte en väggmonterad inomhuslampa behöver.

Vad finns det för synonymer till väggbelysning?

Vägglampa, väggarmatur, vägglykta

Hur kan man ha vägglampa inomhus utan sladd?

En lampa behöver ström för att kunna lysa och vill du inte ha en synlig sladd på väggen har du två möjligheter. Det går att dra el i väggen och ta ut den precis bakom vägglampan så att du helt slipper synlig kabeldragning. Ett annat alternativ är att ha en väggarmatur som drivs på batteri och då är du mer fri att placera lampan var du vill.