Väggbelysning

Väggmonterade lampor Vägglampor används på många olika ställen i hemmet: hall, sovrum, vardagsrum.

En stor fördel med vägglampor och väggbelysning inomhus är att de inte tar upp yta på golv, bord eller bänkar. I hallen, gångar och vardagsrum är vägglampan en del av inredningen och där lägger vi ofta stor vikt vid lampans design.

I sovrummet är det vägglampor i form av sänglampa som är vanligast även om det kan bli mysigt med lampetter, vägglyktor och annan väggarmatur.

Olika typer av vägglampor

Tavelbelysning | Lampetter | Sänglampor | Klämlampor | Saxlampor

Populär väggbelysning för inomhus bruk

 • Searchlight LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing

  Searchlight LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Searchlight LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing

  Searchlight LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Searchlight Piktura - LED-tavelbelysning med strömbrytare, krom

  Searchlight Piktura - LED-tavelbelysning med strömbrytare, krom
  LED-tavelbelysningen PIKTURA sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig LED-tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och sätter bilden den belyser i förgrunden. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom användning av LED-ljustekniken behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Lindby Böjd vägglampa Konstantin av vit gips

  Lindby Böjd vägglampa Konstantin av vit gips
  Böjd vägglampa Konstantin av målbart gips Som vägglampa är Konstantin relativt diskret och enkel, men bakom den tillrättalagda fasaden döljer sig otaliga användningsmöjligheter. Dels för att form och färg passar i flera stilar och inredningskoncept, dels för att gips är en yta som man kan ändra i efterhand och som passar utmärkt till kreativ ljusgestaltning. Här finns möjlighet att förverkliga idéer! Måla lampan i samma ton som väggen, som en kontrast till resten av inredningen eller med ett motiv eller en illustration - perfekt i barnrummet. Här finns inga gränser för ljuskonstnären och för att du ska kunna förbereda ytan följer alltid handskar och sandpapper med Konstantin. Ljuset flödar nedåt - här finns en mjölkvit glaslist - men även uppåt med ett mjukt sken som skapar en behaglig stämning.

Fler tips på vägglampor

 • Bartoli vägglampa mässing

  Bartoli vägglampa mässing
  Designerlampan Bartoli från Eichholtz sätter karaktär i ett helt rum genom sin slående design och formgivning. Lampan är gjord av vit alabastersten och är dekorerad med flera mässingsrör i en antik mässingsfinish. Passar in i både klassiska som moderna hem.
 • Ruby vägglampa antik mässing

  Ruby vägglampa antik mässing
  Ruby vägglampa ger en nypa vintagestil samtidigt som den kastar ett varmt sken över vilket utrymme som helst i ditt hem. Denna 2-ljus vägglampa har en antik mässingsfinish och en halvcirkelformad skärm av genomskinliga alabasterplattor.Vägglampan är avsedd för fast installation och måste kopplas direkt till en elsladd som dras från väggen. Kabeln på lampan sitter bakom väggplattan och kommer inte vara synlig efter att lampan fästs på väggen.
 • Maytoni Jupiter LED vägglampa, guld, Ø 18,4cm

  Maytoni Jupiter LED vägglampa, guld, Ø 18,4cm
  Rund LED-vägglampa Jupiter i elegant guldkropp LED-vägglampan Jupiter är utrustad med varmvita lysdioder som ger ett behagligt och mysigt ljus. Tack vare den runda formen avges ljuset jämnt i alla riktningar, vilket skapar en indirekt belysning längs väggen. Kroppen av metall och akryl är helt i guld och sprider en lyxig charm. Med den här armaturen kan både moderna och tidlöst inredda rum utformas på ett effektivt sätt. Jupiter kan användas enskilt eller i kombination med flera andra armaturer för att skapa ett distinkt och individuellt ljuskoncept. LED-armaturen är inte bara en ljuskälla utan också ett dekorativt inredningselement som fungerar som en höjdpunkt på väggen även när den är avstängd och ger rummet en elegant design
 • Vägglampa Mist utomhus

  Vägglampa Mist utomhus
  Grundidén med mist bygger på en enkel konisk skärm som strävar mot enkelhet. Den inbyggda glaskroppen i opalglas ger god ljusspridning samtidigt som den skyddar ljuskällan. Att glaskroppen är något längre än skärmen ger en viss spridning av ljuset i
 • DCWéditions - Plume Vägglampa IP44 Black/Polycarbonate DCW

  DCWéditions - Plume Vägglampa IP44 Black/Polycarbonate DCW
  Plume Vägglampa IP44 Black/Polycarbonate presenterar sig i en fjäderlätt design som vackert vecklar ut sig från väggen och sprider en bred, långtgående belysning från sin startpunkt. Lampan är enkelt utformad med ett svart väggfäste och en brett skuggad skärm i en spännande asymmetrisk form som i kombination med den enkla designen ger Plume Wall Light ett mycket modernt utseende. Den ovanligt breda öppningen på undersidan av skärmen gör att ljuset kastas ut i ett extra brett sken. Lampan är försedd med en E27-sockel som passar många olika glödlampstyper. Ljuset lyser direkt och skickas nedåt i en effektiv downlight som är särskilt lämplig för soffan eller läshörnan där praktisk belysning krävs. NOTISERA att Plume vägglampa finns i 4 olika varianter: Plume CA, vilket betyder med kabel, där lampan levereras med sladd och strömbrytare, Plume SW, vilket betyder med strömbrytare, som sitter på själva lampan, och Plume wall light, som finns både med och utan IP44-täthetsklassning, som båda kräver hårdragen installation och därför monteras direkt i en lampsockel. Se dem alla här
 • Zero W1 Vägglampa Rose Gold - Light-Point

  Zero W1 Vägglampa Rose Gold - Light-Point
  Koncept Zero W1 Vägglampa Rose Gold är en del i den vackra serien av minimalistiska taklampor och vägglampor från danska Ligh-Point, som sedan 1995 har tillverkat lampor i vacker enkel design. Även i denna modell lyser den nordiska kvaliteten ut geno
 • ACB ILUMINACIÓN Håll vägglampa, höger, vit/svart, läslampa, USB-port

  ACB ILUMINACIÓN Håll vägglampa, höger, vit/svart, läslampa, USB-port
  Praktisk vägglampa Hold med flexibel LED-läsarm, strömbrytare och laddningsuttag - skugga till höger Hold är en funktionell vägglampa som kommer att imponera bredvid sängen, i läshörnan eller på ett hotellrum. Det vita väggfästet är tillverkat av metall och rymmer strömbrytarna för ljuset, två laddningsuttag (1 x USB, 1 x USB-C) och en liten hylla. En E27-lampa (ingår ej) kan användas i den stora, svarta tygskärmen, som är utformad som en trunkerad kon och är placerad på höger sida framför väggfästet när den ses från rummet. Det finns också en flexibel, justerbar läsarm som är utrustad med en smalstrålande LED-ljuskälla. Denna avger varmvitt ljus med god färgåtergivning (CRI >90) och låg bländning (UGR
 • Artemide Tolomeo Mega Vägglampa Pergament 36cm

  Artemide Tolomeo Mega Vägglampa Pergament 36cm
  Den populära arkitektlampan från Artemide är en bra arbetslampa då lampan är flexibel och ger bra ljus. Samtidigt har lampan en enkel och elegant design. Tolomeo Mega-serien är perfekt för att nå över ett soffbord, matbord eller något helt annat. Lampan finns med 3 olika typer av lampskärm. Pergament som är mycket genomskinligt och därigenom skickar ljuset runt i rummet. Grå Silk Satin eller Svart Satin, som skickar mest ljus nedåt. Serien består av både golvlampor och vägglampor och finns i många färger.
 • Astep VV Cinquanta Vägglampa Svart/Röd

  Astep VV Cinquanta Vägglampa Svart/Röd
  Design: Vittoriano Viganó för Astep Koncept: VV Cinquanta-kollektionen från Astep är en hyllning till det design skapat av Vittoriano Viganó 1951 för firman Arteluce. Astep härstammar från denna gamla familjefirma och bjuder på många kollektioner designs under årens lopp. VV Cinquanta Wall är en av de mest stilrena og estetiska Vägglamporna från italenske Astep. Foten tillåter skärmen rotera 350 grader så att du både kan använda lampor till läsning och vända den uppåt för att skapa ett stämningsljus. Lampsockeln är av ren Mässing, vilket är nödvändigt för rotationen men du bestämmer själv om du vill behålla den gyllene färgen eller välja den stilrena Svarte sockeln. Skärmen kommer i flera färger och kan vara en enkelt och säkert sätt att få in färg hemmet. Den tidslösa italienska designen kan man verkligen inte ta miste på.
 • Oluce Coupé 1158 Vägglampa Svart

  Oluce Coupé 1158 Vägglampa Svart
  Design: Joe Colombo för Oluce Koncept: Coupé från Oluce är en klassisk serie som spänner över flera olika modeller, som gäller både bords-, vägg- och golvlampor. Gemensamt för serien är det unika uttryck av den tunna metall som du hittar lampskärmen på. Coupé är den perfekta lösningen för hemmet som saknar en funktionell men samtidigt extraordinär belysning. Coupé vägglampan kommer med både en rak stav och en böjd stav.
 • Aneta Lighting Bow vägglampa svart

  Aneta Lighting Bow vägglampa svart
  Produktbeskrivning Bow Vägglampa ger ett direkt ljus och kan riktas för att utnyttja ljuset maximalt. Den finns i både vitt och svart utförande med 1 ljuskälla. Ljuskälla ingår ej. Bow är en familj&hellip:
 • EGLO Vägglampa Townshend av stål, brun

  EGLO Vägglampa Townshend av stål, brun
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Artemide Tolomeo Micro Pinza Vägglampa Klämma Alu

  Artemide Tolomeo Micro Pinza Vägglampa Klämma Alu
  Tolomeo MICRO-serien är bara en av många olika Tolomeo lampor, med fokus på funktionalitet, flexibilitet och kvalitet. Det industriella uttryck lanserad första gången 1987, som den första bordslampa i serien, där formgivarna hade hämtat inspiration från den populära arkitektlampan. Sedan introduktionen har lampan vunnit otaliga priser och är idag en oerhört populär lampa över hela världen – både i olika hem och på kontoret.
 • Väggbåglampa i stål med skuggrön 35/35/20 justerbar

  Väggbåglampa i stål med skuggrön 35/35/20 justerbar
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Denna moderna väggbågslampa är en riktig stämningsskapare i din inredning! Det är en tidlös bågslampa med en mossgrön lampskärm. En bågslampa ger både funktionell och stämningsfull belysning i vardagsrummet. Denna vägglampa är 80 cm hög och 81,5 cm djup. Skärmen är 35 cm i diameter. Bågen är justerbar, så du kan själv bestämma spännvidden. Lampan levereras med sladd och kontakt, så den är superenkel att ansluta. Den levereras utan glödlampa. Med en glödlampa med E27-sockel (max 60 W) kan du komplettera din bågslampa. Lampan är även dimbar med en extern dimmer. Skapa en trevlig atmosfär med denna moderna väggbågslampa.
 • Blp-Listen Tavelbelysning 117 Standard Led 2700K 65Cm Guld Inkl Plug-In Drivdon

  Blp-Listen Tavelbelysning 117 Standard Led 2700K 65Cm Guld Inkl Plug-In Drivdon
  Tavelbelysning LED från BLP Listen Material: Metall/Plast Mått: L 65cm Ljuskälla: Fast LED 4,6W/m - 2700K - RA>:90 Ledningslängd 3m, fästen, plug-in transformator &: strömbrytare medlevereras&hellip:
 • Jolka LED Vägglampa Nickel - Lindby

  Jolka LED Vägglampa Nickel - Lindby
  Jolka LED Vägglampa Nickel - Lindby, Metall, Plast
 • Vägglampa FJÄLLBACKA 1L, IP44

  Vägglampa FJÄLLBACKA 1L, IP44
  Fjällbacka vägglampa från Markslöjd. Godkänd för badrum. Justerbar spot. Avsedd för fast installation, IP44. 1xG9, Max 20W. Takkontakt och ljuskälla ingår ej. Jordad.
 • MARSET Mercer A vägglampa av glas och polyester

  MARSET Mercer A vägglampa av glas och polyester
  Vägglampa Mercer A med skärm av munblåst glas, hållare i krom och diffusor Det är tack vare formgivarna Joan Gaspar och Javier M. Borrás som vägglampan Mercer A, vars design skapades redan 2005, verkar sväva. Vid utformningen var huvudfokus inte på de olika materialen i sig. Snarare var avsikten med det sätt på vilket de olika komponenterna arrangerades att skapa en ny design utan att förlita sig på extravaganta former. En vit diffusor av polyester, som står upprätt i skärmen av munblåst glas, ger en behaglig ljuseffekt. En ytterligare opalvit ruta placeras ovanpå, så att ljuset också skiner något diffust uppåt. Mercer är utformad för en E14-lampa, som kan köpas separat via tillbehören. För montering används ett rektangulärt fäste av järn, som är kromat och håller den här glasvägglampan stadigt på väggen.
 • Belid V5837 Sinne Vägglampa G9 Sandstr/Mässing Sladd

  Belid V5837 Sinne Vägglampa G9 Sandstr/Mässing Sladd
  Produktinformation Sinne är en serie vägglampor från Belid som har en klassisk elliptisk form. Lampan sitter nära väggen och ger ett smalt utseende. För att ge Sinne mer personlighet har Joakim Fihn&hellip:
 • Nyta - Tilt Vägglampa Mässing

  Nyta - Tilt Vägglampa Mässing
  Design Fabian Maier, Johannes Marmon och Johannes Müller för Nyta Koncept Tilt Vägglampa i mässing är en del av den spännande och interaktiva lampserien från Nyta. Skärmen kan vridas och böjas efter behov, så det är en väldigt flexibel vi har fått fatt i här. De enkla, lätta och eleganta sträcken ger Tilt Vägglampan lång levnadstid, då den har alla essentiella saker som ska till för att vi ska använda ordet ”tidlös”. Valet av E14 och E27, allt efter storlek är med till att öka flexibiliteten då det finns ett stort urval av ljuskällor till dem här populära fattningarna.
 • Industriell vägglampa brons - Kam

  Industriell vägglampa brons - Kam
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Ja, med sladd och stickpropp Vägglampan Comb Wl är ett riktigt blickfång i en industriell inredning! Lampan är tillverkad av stål och har en bronsfinish. Denna vägglampa är 67 cm lång, 15,5 cm bred och 61,5 cm hög. Glöm inte att beställa en glödlampa med E27-sockel separat, eftersom den inte ingår. Produkten levereras med sladd och kontakt. Sladden är 140 cm lång. Comb Wl är dimbar, så du kan enkelt justera stämningen. Observera att en dimmer inte ingår. Det perfekta tillskottet till din inredning: Comb Wl!
 • Vägglampa Cato enkel

  Vägglampa Cato enkel
  Cato är inspirerad av vårt skandinaviska arv. Designen är minimalistisk och materialvalen är av högsta kvalité med stor funktionalitet. Cato tar ljuset från Varberg in i era hem. Dimbar. Ljuskälla ingår ej. Sockel GU4/MR11. IP20. Sladdlängd 3m. Bryta
 • Dew Portable Bords-/Vägglampa Black - Woud

  Dew Portable Bords-/Vägglampa Black - Woud
  Dew Portable Bords-/Vägglampa Black - Woud, Vit, Glas
 • Lucide Vägglampa Benni med kulskärm av glas, blå

  Lucide Vägglampa Benni med kulskärm av glas, blå
  Modern Benni-vägglampa med enkel lookMed sin halvcirkelformade design utgör väggfästet av lackerad metall en dekorativ bas för den runda, opala sfären av glas som är ljuskällan. Glasets beskaffenhet sprider ett diffust ljus och skapar tilltalande ljusaccenter i rummet. På så sätt kan man skapa en dekorativ belysning i vardagsrummet med Benni vägglampa.
 • ferm LIVING - Vuelta Vägglampa 100 White/Stainless Steel ferm LIVING

  ferm LIVING - Vuelta Vägglampa 100 White/Stainless Steel ferm LIVING
  Design Ferm Living Koncept Vuelta Vägglampa 100 White/Stainless Steel är elegans, mjuk belysning och stilren design, samlad i en vacker lampa. Det cylindriska röret i opalglas, det döljer ljuskällan och tillför en modern enkelhet till lampans design. De karaktärsfulla räfflorna i ytan framhävs när lampan tänds, vilket ger lampan en touch av art déco-stil. Vueltan fungerar perfekt som ett dekorativt blickfång i vilken inredning som helst. Lampan är vackert avslutad i båda ändar, med en platta i antingen borstad metall eller mässing. Den medföljande fjärrkontrollen ger dig full kontroll över ljusets intensitet. Lampan kommer med en vit tygsladd, vilket framhäver lampans eleganta och stilrena utseende. Se hela Vuelta-serien här , som erbjuder både en pendel och en vägglampa i två olika storlekar, samt den skulpturala bordslampan.
 • Muuto Rime Vägglampa Svart - Vägglampor Munblåst Glas Svart - 22427

  Muuto Rime Vägglampa Svart - Vägglampor Munblåst Glas Svart - 22427
  Rime vägglampa från Muuto med ett elegant uttryck med en kupa i munblåst glas och en spännande form som ger ett behagligt och diffust ljus. Den har en arm i pulverlackerad aluminium med ett geometriskt utseende för att addera en extra dimension till designen. Lampan har en sladd i PVC med en matchande färg och en medföljande, dimbar ljuskälla. Design av TAF Studio. Bra att veta om Rime vägglampa - Sockel: G9- Design av TAF Studio.- Lumen: 190 lm- Kelvin: 2700 K- IP-klassificering: IP20.- Sladdlängd: 2500 mm.- Vägglampan finns i olika färgval. Hur bör du ta hand om vägglampan?- Rengör med en torr trasa. Vi har valt ut Svart Vägglampor i Munblåst glas från Muuto med stor omsorg.
 • Sivani vägglampa 838 - Svart

  Sivani vägglampa 838 - Svart
 • Viokef Vägglampa Mydi av glas, IP23, vit satinerad

  Viokef Vägglampa Mydi av glas, IP23, vit satinerad
  Vägglampa Mydi i form av en snäcka Vägglampan Mydi är utformad i form av en snäcka och ger varje rum ett maritimt utseende. Den kan alltså inte bara fungera som en ljuskälla utan också som en dekorativ möbel. Tack vare skyddsklassen IP20 kan den också användas utmärkt som badrumslampa bredvid spegeln. Mydi-armaturen kan användas i privata vardagsrum samt inom den gastronomiska sektorn, t.ex. på hotell och restauranger. Väggarmaturen är en stilfull och individuellt utformbar belysning, oavsett om den används som solitär i valfri riktning eller i kombination med flera armaturer
 • 303 Vägglampa Svart/Glas - Lampe Gras

  303 Vägglampa Svart/Glas - Lampe Gras
  303 Vägglampa Svart/Glas Denna unika lampa designades 1921 av Bernard-Albin Gras. De berömda Bestlite-lamporna är inspirerade av denna. Lampe Gras är alltså originallampan och Lampe Gras har utvecklat ett helt fantastiskt sortiment, se gärna fler här
 • By Rydéns Boyle rökgrå 4300560-4505

  By Rydéns Boyle rökgrå 4300560-4505
  Vägglampa Boyle rökgrå 4300560-4505 By Rydéns Boyle är en vägglampa som tar in naturens former och färger till ditt hem. Denna lampa från By Rydéns
 • Argon Vägglampa Polo, textilskärm, mässing/rosa

  Argon Vägglampa Polo, textilskärm, mässing/rosa
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Vibia Pin Vägglampa 1685 On/Off Naturvit

  Vibia Pin Vägglampa 1685 On/Off Naturvit
  Design: Ichiro Iwasaki för VIBIA Koncept: Låt dig förföras av Pin-serien, en banbrytande ljuskollektion skapad av den japanska designern Ichiro Iwasaki för Vibia. Denna unika kollektion utforskar koncept som koherens och komfort och förenar vägg-, golv- och bordslampor i en harmonisk ensemble. Pin-kollektionen kännetecknas av en iögonfallande lek med geometriska former. Slanka linjer möter en djärv, cirkulär bas, och en elegant liten kupolformad nyans skapar en siluett som väcker minnen av abstrakta symboler. Ett sant bevis på Vibias engagemang för innovativ design och skapandet av unika ljusupplevelser.
 • Lampe Gras N222 Vägglampa Matt Svart & Vit

  Lampe Gras N222 Vägglampa Matt Svart & Vit
  Design: Bernard-Albin Gras för Lampe Gras Koncept: Med Lampe Gras N222 Vägglampa i Matt Svart & Vit får du en klassisk vägglampa. Den har en mycket enkel design och detta gör att den är mycket användningsbar oavsett rum i huset den placeras i. Den högst funktionella lamparmen gör att lampan har en hög funktions- och användarkvalitet, samtidigt som den är tillverkad i högkvalitativa material. De ursprungliga Lampe Gras-lamporna från 1920-talet är i dag samlar-objekt över hela världen. Speciellt i USA, Canada och i Asien. Den tidlösa designen är omåttligt populär och talar för sig själv. Den är efterfrågad, otroligt funktionell, av hög kvalitet och har en tidlöst vacker design och kan placeras överallt i hemmet.  Lampe Gras N222 är ytterst igenkännbara med sin industriella design och har i dag, med sin traditinellt industriella design från 1900-talet, fått ikonstatus. Nu har DCW Editions rättigheterna till hela Lampe Gras-sortimentet.  Lampan är formgiven av Bernard-Albin Gras 1921. Han började att designa lampor till industri- och designkontr. Som en av de första formgivarna från 1900-talet är han känd för att lägga till nya detaljer och uppgradera till sina lampor, i stället för att förnya och designa nya lampor från grunden.
 • Lampe Gras N222 Vägglampa Matt Svart & Rå Koppar

  Lampe Gras N222 Vägglampa Matt Svart & Rå Koppar
  Design: Bernard-Albin Gras för Lampe Gras Koncept: Med Lampe Gras N222 Vägglampa i Matt Svart & Rå Koppar får du en klassisk vägglampa. Den har en mycket enkel design och detta gör att den är mycket användningsbar oavsett rum i huset den placeras i. Den högst funktionella lamparmen gör att lampan har en hög funktions- och användarkvalitet, samtidigt som den är tillverkad i högkvalitativa material. De ursprungliga Lampe Gras-lamporna från 1920-talet är i dag samlar-objekt över hela världen. Speciellt i USA, Canada och i Asien. Den tidlösa designen är omåttligt populär och talar för sig själv. Den är efterfrågad, otroligt funktionell, av hög kvalitet och har en tidlöst vacker design och kan placeras överallt i hemmet.  Lampe Gras N222 är ytterst igenkännbara med sin industriella design och har i dag, med sin traditinellt industriella design från 1900-talet, fått ikonstatus. Nu har DCW Editions rättigheterna till hela Lampe Gras-sortimentet.  Lampan är formgiven av Bernard-Albin Gras 1921. Han började att designa lampor till industri- och designkontr. Som en av de första formgivarna från 1900-talet är han känd för att lägga till nya detaljer och uppgradera till sina lampor, i stället för att förnya och designa nya lampor från grunden.
 • Artemide CADMO LED Vägglampa Svart/ Vit

  Artemide CADMO LED Vägglampa Svart/ Vit
  Cadmo-lamporna från kollektionen med samma namn, som designades 2006 av Karim Rashid för Artemide. Lampan har en stilren och modern design. Den långa, rundade lampskärm visar lampans insida och avger ett mjukt, diffust ljus. Cadmo Led golvlampan är gjord i bitar och finns i två färger, vit och svart. Alla har en vit inredning.
 • Nordlux - Tangens Single Vägglampa Brushed Steel Nordlux

  Nordlux - Tangens Single Vägglampa Brushed Steel Nordlux
  Tangens Single Wall Light Brushed Steel har en enkel, modern och minimalistisk design som gör den till en otroligt mångsidig lampa som är lätt att passa in i många typer av rum och inredningar. Lampan kännetecknas av sitt smala, cylindriska lamphuvud av opalvitt glas i form av en stång. Staven fungerar som en diffusor som mjukar upp ljuset från ljuskällan bakom den, så att det sprids jämnt, enhetligt och bländfritt i rummet. Lampan är försedd med en standardsockel som passar ett stort antal olika typer av glödlampor, så det står dig fritt att montera den med en lämplig glödlampa efter eget val. Med en IP44-skyddsklass är Tangens vägglampa skyddad mot fukt, vilket gör den idealisk som lampa i exempelvis badrummet, där den också ger rummet en vacker och elegant touch. Se Tangens vägglampa i fler färger och utföranden här.
 • Metropole Grande vägglampa, antik mässing

  Metropole Grande vägglampa, antik mässing
  Höj och sänkbar vägglampa i antik mässing från Halo Design. Metropole vägglampa är del av en komplett och funktionell familj lampor med ett industriellt utseende. Varje laserskuren metallskärm&hellip:
 • Jieldé Aicler AID301 vägglampa ledad arm svart

  Jieldé Aicler AID301 vägglampa ledad arm svart
  Vägglampa Aicler AID301 med praktisk ledad arm (prov) Industriell design, i kombination med funktionalitet och högkvalitativt utförande - det är Aicler AID301 vägglampa från den franska lamptillverkaren Jieldé. Hos tillverkaren i fabriken i Saint Priest tillverkas alla lampor fortfarande för hand, vilket var fallet när företaget grundades på 1950-talet av industridesignern Jean-Louis Domecq. Vägglampan kännetecknas av en hög grad av flexibilitet, tack vare vilken den kan användas inom en mängd olika användningsområden. Med hjälp av de tre fogarna på fästet och på lamparm det alltid ljus precis där det behövs. Lampan är inte bara ett praktiskt tillskott till soffan eller sängen, men med dess distinkta former och robusta utseende är den också en blickfångare samtidigt. Det understryker rustika möbler och skapar en intressant kontrast i minimalistiska rumskoncept.
 • Noon Juno vägglampa Lila-lila

  Noon Juno vägglampa Lila-lila
 • Smart vägglampa guld med glas inkl WiFi G9 - Elien

  Smart vägglampa guld med glas inkl WiFi G9 - Elien
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Lamp includes a dimmer,Nej, utan sladd och stickpropp Om du tänker klassisk inredning, då är Elien lampan för dig! Denna vägglampa kommer i guld och är gjord av stål. Elien är ett riktigt blickfång för din inredning. Lampan har en höjd på 23 cm, en längd på 10 cm och en bredd på 18 cm. Med 250 lumen passar lampan perfekt i vardagsrummet, matsalen eller sovrummet. Denna vägglampa levereras med en G9-ljuskälla. Ljuskällan har en genomsnittlig livslängd på 15 000 timmar och använder 2,5 watt. Inte hemma? Då kan du styra Elien på distans med din smartphone eller ditt smarta hem-system. Bestäm den önskade stämningen genom att dimma vägglampan. Elien är dimbar, en dimmer ingår. Med Elien är du alltid i goda händer: du vill ha den här vägglampan i ditt hem, eller hur?
 • Kirsty vägglampa 3091 - Svart

  Kirsty vägglampa 3091 - Svart
 • Vexi Square LED Inbyggdsvägglampa CCT Black - Arcchio

  Vexi Square LED Inbyggdsvägglampa CCT Black - Arcchio
  Vexi Square LED infälld vägglampa CCT Black från Arcchio är den perfekta belysningslösningen för trappor, korridorer och andra områden där säkerhet och stil är viktiga faktorer. Med sin hållbara aluminiumkonstruktion och kompakta, kantiga design pass

Vanliga frågor om väggbelysning

Kan man ha väggarmatur för utomhus bruk även inne?

Ja, det går bra att montera upp väggarmatur som är framtagen för utomhusbruk även inomhus. Det är åt andra hållet man inte kan göra eftersom elektronikprodukter som ska användas utomhus har högre krav på IP-klassning. De måste helt enkelt tåla fukt och kyla bättre, vilket inte en väggmonterad inomhuslampa behöver.

Vad finns det för synonymer till väggbelysning?

Vägglampa, väggarmatur, vägglykta

Hur kan man ha vägglampa inomhus utan sladd?

En lampa behöver ström för att kunna lysa och vill du inte ha en synlig sladd på väggen har du två möjligheter. Det går att dra el i väggen och ta ut den precis bakom vägglampan så att du helt slipper synlig kabeldragning. Ett annat alternativ är att ha en väggarmatur som drivs på batteri och då är du mer fri att placera lampan var du vill.