Väggbelysning

En stor fördel med vägglampor och väggbelysning inomhus är att de inte tar upp yta på golv, bord eller bänkar. I hallen, gångar och vardagsrum är vägglampan en del av inredningen och där lägger vi ofta stor vikt vid lampans design.

I sovrummet är det vägglampor i form av sänglampa som är vanligast även om det kan bli mysigt med lampetter, vägglyktor och annan väggarmatur.

Olika typer av vägglampor

Tavelbelysning | Lampetter | Sänglampor | Klämlampor | Saxlampor

Populär väggbelysning för inomhus bruk

 • LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing

  LED-tavelbelysning Piktura, antikmässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • Böjd vägglampa Konstantin av vit gips

  Böjd vägglampa Konstantin av vit gips
  Böjd vägglampa Konstantin av målbart gips Som vägglampa är Konstantin relativt diskret och enkel, men bakom den tillrättalagda fasaden döljer sig otaliga användningsmöjligheter. Dels för att form och färg passar i flera stilar och inredningskoncept, dels för att gips är en yta som man kan ändra i efterhand och som passar utmärkt till kreativ ljusgestaltning. Här finns möjlighet att förverkliga idéer! Måla lampan i samma ton som väggen, som en kontrast till resten av inredningen eller med ett motiv eller en illustration - perfekt i barnrummet. Här finns inga gränser för ljuskonstnären och för att du ska kunna förbereda ytan följer alltid handskar och sandpapper med Konstantin. Ljuset flödar nedåt - här finns en mjölkvit glaslist - men även uppåt med ett mjukt sken som skapar en behaglig stämning.
 • LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing

  LED-tavelbelysning Piktura, polerad mässing
  LED-tavelbelysningen Piktura sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och ger bilden den belyser företräde. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom att använda effektiva LED-lampor behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.
 • PIKTURA - LED-tavelbelysning, strömbrytare, krom

  PIKTURA - LED-tavelbelysning, strömbrytare, krom
  LED-tavelbelysningen PIKTURA sätter bilder, målningar och fotografier i sitt rätta ljus Genom den smala konstruktionen håller sig LED-tavelbelysningen PIKTURA diskret i bakgrunden och sätter bilden den belyser i förgrunden. Via en praktisk strömbrytare direkt på väggfästet kan stängas av och sättas på. Genom användning av LED-ljustekniken behöver man inte fundera över energiförbrukningen, då den är mycket energisnål och skonar såväl plånboken som miljön.

Fler tips på vägglampor

 • Vägglampa svart

  Vägglampa svart
  Vägglampa svart från varumärket Hubsch gjord i metall som gör den enkel att placera i ett rum. Med sin minimalistiska och stilrena design passar vägglampan perfekt att sätta upp i ett sovrum ell
 • Anglepoise Type 75 Mini-vägg med kontakt alpinvit

  Anglepoise Type 75 Mini-vägg med kontakt alpinvit
  Typ 75 Mini av Anglepoise vägglampa med kontakt och brytare Typ 75 Mini vägglampa är lillasyster till Type 75, en av standardmodellerna från Anglepoise. Företaget är känt för sina funktionella och industriellt utseende lampor, som främst används som arbetsbelysning, t.ex. B. fungera som skrivbordslampor. Type 75 Mini är en praktisk vägglampa som är utrustad med en matningsledning, en kontakt och en strömbrytare. Den integrerade fogen mellan skärmen och stativ gör att ljuset kan justeras individuellt. Sir Kenneth Grange, chefsdesigner på Anglepoise sedan 2003, är hemma inom många designområden. Från intercitytåg till brevlådor till köksmaskiner och kameror har han redan arbetat för varumärketillverkare som B. Kodak, Wilkinson, Parker och Kenwood produkter. Den senaste Black Taxi i Storbritannien designades också av honom.
 • Tavelbelysning Miro Stål

  Tavelbelysning Miro Stål
  Miro är den perfekta accent och tavelbelysningen i mattborstad stål. Miro kan monteras både på vägg eller direkt på tavelramen. Miro har en integrerad LED ljuskälla på 5W och ger ett varmvitt sken&hellip:
 • NJP Vägglampalampa Lång Arm Svart - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Lång Arm Svart - Louis Poulsen
  NJP Vägglampa, lång arm - Svart Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP Serien. Lampans enkla och stilrena utseende betyder att dess funktionella komponenter är blottlagda. Användningsmöjli
 • LED-vägglampa Matisse, bredd 45 cm, svart

  LED-vägglampa Matisse, bredd 45 cm, svart
  Dimbar LED-vägglampa Matisse med rörlig arm Den moderna och tidlösa LED-vägglampan Matisse är perfekt för att belysa målningar eller speglar. Dess utskjutande arm, till vilken ett långsträckt, smalt lamphuvud är fäst, kan flyttas upp och ner. Detta betyder att den lätt kan påverkas inte bara när det gäller höjd utan även när det gäller ljusstrålens inriktning. Ljuset avges direkt över hela längden och lyser i en varmvit ton. En omkopplare är integrerad i det fyrkantiga väggfästet. Detta kan användas för att slå på eller av lampan. Den har också en dimmer som tack vare minnesfunktionen kommer ihåg den senast valda inställningen.
 • Northern Blush – LED-vägglampa med kontakt

  Northern Blush – LED-vägglampa med kontakt
  Svart LED-designervägglampa Blush med stickpropp och dimmer Ljusstarkt, direkt ljus som kan placeras exakt eller mild indirekt belysning - båda kan uppnås med vägglampan Blush, designad av Morten
 • Karman Ugo Rilla - designervägglampa, vit

  Karman Ugo Rilla - designervägglampa, vit
  Gorillahuvud av gips: designervägglampa Ugo Rilla Arga blickar från en av gorillorna med de tre avskurna lamppendlarna i munnen. Man känner formligen den ilska som har drivit den till att förstöra en av mänsklighetens största uppfinningar - det elektriska ljuset. Han lyckades dock inte riktigt förstöra denna designervägglampa som kallas Ugo Rilla, eftersom de tre pendlar som han rev sönder fortfarande är tända, eller uttagen kan i alla fall förses med E27-lampor så att den börjar lysa igen. Tillverkaren rekommenderar att lampor av plast används. Utöver det ska endast LED-lampor användas. Exceptionell design är varumärket för den italienska lamptillverkaren Karman, som är etablerad och producerar i Fossombrone i den mellanitalienska provinsen. Produkterna står för italiensk design och hantverk.
 • Vägglampa Sound M

  Vägglampa Sound M
  Sätt ljuset i rörelse med Sound - en pendel för alla musikälskare. Inspirerad av klassiska högtalare ger Sound ett energiskt och pulserande intryck. Ljuskällan ger ett fint ljus i skärmen, där ljuset sprids vidare likt ljusvågor. Dimbar. Lju
 • Flowerpot vägglampa VP8, Matt White

  Flowerpot vägglampa VP8, Matt White
  Flowerpot vägglampa VP 8 i färgen mattvit. Flowerpot-lampan, en älskad del av &:Tradition-kollektionen och ??en ikon för dansk design. Flowerpot vägglampan är designad av Verner Panton och&hellip:
 • Apolo – LED-vägglampa, 60 cm

  Apolo – LED-vägglampa, 60 cm
  Kantig LED-vägglampa Apolo med bra ljusstyrka Apolo är utrustat med dimbara LED-lampor som kan justeras i ljusstyrka när en bakåtstyrd dimmer används. Lampkroppen av metall har en kantig form och ljuset släpps ut både uppåt och nedåt, medan diffusorn av metakrylat säkerställer att det tar sig ut i omgivningen på ett jämnt sätt. Med den varma temperaturen kan man lätt skapa en hemtrevlig belysning.
 • Globen Lighting Zen vägglampa 50 cm Maroon-black

  Globen Lighting Zen vägglampa 50 cm Maroon-black
 • Dyberg Larsen Futura vägglampa mässing/svart

  Dyberg Larsen Futura vägglampa mässing/svart
  Vägglampa Futura i vacker design med kabel och stickpropp Futura-vägglampan - en blandning av moderna, nästan futuristiska former och den klassiska färgkombinationen antik mässing och matt svart - är en dekorativ ljuskälla för vardagsrummet eller sovrummet. Den är utrustad med en textilmantlad kabel med stickpropp, så att det räcker med ett uttag för att ansluta lampan. En särskilt praktisk funktion är brytaren ovanpå den breda lampskärmen, som gör att lampan kan slås på och av direkt. Ljuset från glödlampan (ingår inte) reflekteras mycket mysigt och varmt av den mässingsfärgade insidan av skärmen. Den breda armen och den roterande och svängbara skärmen gör Futura-vägglampan också till en idealisk läslampa på väggen i läshörnet. Futura är en armatur från det danska belysningsföretaget Dyberg Larsen. Företaget utvecklar och tillverkar armaturer för inomhus- och utomhusbruk som kännetecknas av en särskild sofistikerad design och/eller funktionalitet.
 • LED-vägglampa Hester, IP44, krom

  LED-vägglampa Hester, IP44, krom
  LED-vägglampa Hester med väggfäste i krom Hester presenterar sig som en LED-vägg- och spegellampa som kan kombineras med många moderna inredningskoncept och lämnar inget övrigt att önska när det gäller utseende och funktion. Den har en integrerad Moodmaker- dimmer som gör att ljuseffekten kan regleras i tre steg till 100%, 50% eller nattlampa. Färgerna i området sticker ut autentiskt tack vare den bra färgåtergivningen av CRI 90
 • Bazar Mini Vägglampa Beige - By Rydéns

  Bazar Mini Vägglampa Beige - By Rydéns
  Bazar Mini Vägglampa Beige - By Rydéns
 • Vägglampa Alaska järngrå/trä

  Vägglampa Alaska järngrå/trä
  Vägglampa i metall och trä. Ljusströmbrytare på sladden. Ljuskälla ingår inte.
 • Escale Blade Open LED-vägglampa svart Ø 59 cm

  Escale Blade Open LED-vägglampa svart Ø 59 cm
  Modern Blade LED-väggarmatur för ett slående belysningskoncept Blade LED-väggarmatur är utrustad med en cirkulärt böjd LED-modul som är installerad bakom en rund dekorativ platta av aluminium. Den decentralt placerade, runda öppningen på dekorationsplattan ger designen en lekfullhet som luckrar upp den exakt runda designen och samtidigt ger en direkt vy av LED-modulen. De inbyggda lysdioderna ger ett behagligt, varmvitt ljus som skapar en mysig atmosfär i alla rum. Det indirekta ljuset kastas på väggen och ger intryck av att armaturen svävar framför väggen. Dessutom är den utrustad med en dimbar LED-drivrutin (Triac dimmable) med vilken ljusstyrkan kan regleras och varieras externt via en fasdimmer. Vare sig det gäller privata eller offentliga utrymmen - Blade väggarmaturen kan användas i vardagsrummet hemma eller i affärslokaler, hotell och restauranger samt i museer och gallerier för effektiv tilläggsbelysning. Dessutom kan LED-armaturen inte bara användas som väggarmatur utan även som takarmatur. Det här designobjektet kan användas för att dekorativt komplettera rum med moderna möbler och för att skapa ett slående belysningskoncept. - extern Triac dimbar - indirekt ljus - kan användas som tak- och väggarmatur
 • Vägglampa Chillin med läslampa, grön/guld

  Vägglampa Chillin med läslampa, grön/guld
 • Birdy vägglampa – Grey/metallic

  Birdy vägglampa – Grey/metallic
 • Vägglampa Stik med leder, svart

  Vägglampa Stik med leder, svart
  Justerbar vägglampa Stik i svart Vägglampan Stik består av en cirkulär metallväggfäste som sträcker sig från en lamparm i utrymmet i slutet av en svartmålad metallram för lampor med en E27-bas. Anslutningen består av en skarv, varigenom lampans orientering kan ändras genom svängning. En funktionell vägglampa för vardagsrum, sovrum och korridorer. Stik ser vackrast ut med en dekorativ klotlampa (kan beställas under tillbehör).
 • ferm LIVING My deer vägglampa Rökt ek

  ferm LIVING My deer vägglampa Rökt ek
 • LED-badrumsvägglampa Jasper, 2 lampor

  LED-badrumsvägglampa Jasper, 2 lampor
  Elegant 2-lampa Jasper LED-vägglampa för badrummet Den eleganta vägglampan Jasper kan monteras på ett sådant sätt att dess två lågor pekar antingen uppåt eller nedåt. Således ger den energibesparande LED-vägglampan ägaren mycket designfrihet. Om belysningselementen i opalt glas pekar nedåt kan lampan installeras underbart som accentbelysning ovanför en spegel i badrummet. Där ger den en elegant blickfång på väggen. Både de sfäriska ljuselementen i opalglas och kromramen på denna lampa är helt tidlösa och anpassar sig därför till olika moderna levande mönster utan problem. Med denna lampa kan du underbart visa din känsla av elegant inredning!
 • Tavelbelysning 38cm LED (Antikmässing)

  Tavelbelysning 38cm LED (Antikmässing)
  Tavelbelysning i mörk oxiderad eller satinlackad metall. Inbyggda LED-lampor som ger ett varmvitt, lagom starkt ljus. Strömbrytare på lampan.För direkt montage.
 • List vägglampa (Svart)

  List vägglampa (Svart)
  List är en modern vägglampa med industriell design av stål. Den rörliga skärmen och armen gör den perfekt som läslampa vid skrivbordet eller sängen. Alternativt som en smyckande detalj i köket eller vardagsrummet. Ljuskälla ingår ej.
 • Concha LED vägglampa

  Concha LED vägglampa
  Concha är en dekorativ väggarmatur som belyser åt två sidor. Armaturen är avlång, längd 28 cm, i modern antracit. Inkluderar 2x6W 600lm 3000K ljuskällor. Justerbart i 3 steg (25% -50% -100%) med en standardljusbrytare. Höjd 8 cm, djup 4,5 cm. Endast väggmontering, kan monteras både horisontellt och vertikalt.
 • Belid - Vägglampa Trotsig - Grå

  Belid - Vägglampa Trotsig - Grå
  Trotsig är en karismatisk lampa i minimalistisk och rå design. Med den eleganta flexarmen blir Trotsig den optimala läslampan. Passar i vardagsrum eller sovrum. Ljuskälla ingår ej. Sockel GU10. 8 watt. IP20. Svart sladd, längd 2m. Brytare på s
 • Kop C Vägglampa Svart

  Kop C Vägglampa Svart
  Vacker lampa från varumärket Ummo Lighting.
 • Vägglampa Cosenza

  Vägglampa Cosenza
  Vägglampan Cosenza är en stilfull badrumslampa i glas och krom. Den gör sig utmärkt bredvid badrumsspegeln, gärna en på varje sida för en jämn ljusbild. Cos
 • Oblique vägglampa, Mattsvart

  Oblique vägglampa, Mattsvart
  Klassiska vägglampa Oblique från CPH Lighting, med en stilren design har lampan inrett skandinaviska hem i 40år. Serien Oblique finns som både bord, vägg och golvlampa i många olika trendiga fä
 • MARSET Aura LED-vägglampa, Ø 18 cm, transparent

  MARSET Aura LED-vägglampa, Ø 18 cm, transparent
  Elegant LED-vägglampa Aura av blåst glas LED-vägglampan Aura är ett tidlöst och elegant ljusobjekt som har sitt ursprung i en enkel vattenkaraff som finns i nästan alla hushåll. Under skapandeprocessen fokuserade designern Joan Gaspar på den lätthet som armaturen utstrålar och dess anpassningsbara utseende. Aura är enkel men ändå dekorativ och har en halvcirkelformad skärm av blåst glas. Den har en genomskinlig design som sprider det varmvita ljuset från de integrerade lysdioderna i sidled i rummet. Men även när den är avstängd skapar den tilltalande accenter och övertygar med sin slående design. I mitten av den runda skärmen finns en cirkulär aluminiumplatta som strålar ljuset mot väggen, vilket ger en indirekt belysningseffekt som inte bländar. Detta skapar en behaglig rumsbelysning. - dimbar med Triac
 • Lindby Seriala LED-vägglampa i vriden design

  Lindby Seriala LED-vägglampa i vriden design
  Kromad LED-vägglampa Seriala i snodd form Ett smalt, vridet metallband bildar skuggan av Seriala LED-vägglampa. Den sitter på det runda väggfästet och har en satinerad plastkåpa på ena sidan, bakom vilken varma vita lysdioder har installerats. På grund av formen, som är vriden som en spiral, avges ljuset både framåt och mot väggen så att vackra ljuseffekter skapas. Beroende på din personliga smak kan armaturen med ljuselement installeras vertikalt eller horisontellt.
 • Tom Rossau TR5 Vägglampa Koppar Mindre

  Tom Rossau TR5 Vägglampa Koppar Mindre
  Design: Tom RossauKoncept:Tom Rossau har skapat många vackra lampor men med TR5 Vägglampan har han verkligen skapat en lampa med ett fint utseende som kombineras med ett behagligt och snyggt ljus. Lampan finns i olika material, såsom björk, aluminium och plast. Det ger möjligheten att få Tom Rossau TR5 Vägglampan med just den stil man önskar till rummet.Hitta mer inspiration här www.tomrossau.dk
 • midgard AYNO vägglampa 220cm svart/orange 3 000 K

  midgard AYNO vägglampa 220cm svart/orange 3 000 K
  LED-vägglampa med bred spridning AYNO med dimmer, plug-in-kabel och lutningsfäste En glasfiberstång utgör kärnan som gör det möjligt att justera AYNO-armaturseriens karaktäristiska form från rak till böjd form. Textilkabeln löper genom två justeringsringar, vars förskjutning ändrar längden på den kabelsträcka som löper mellan dem och därmed lutar glasfiberbommen nedåt. Dessutom kan den koniska skärmen, som är tillverkad av återvunnen polykarbonat/ABS-plast, svängas. Här, bakom en strukturerad diffusor, ligger en LED-modul av hög kvalitet vars ljus ger en utmärkt färgåtergivning (CRI = 95) och som kan avlägsnas utan verktyg vid defekter tack vare en bajonettlåsning. Strukturen, som består av ett minimalistiskt väggfäste och en vertikal ramarm, är tillverkad av stål. I AYNO-serien kombinerar industridesignern Stefan Diez avancerad design med konceptet med riktbart ljus, som redan är ungefär hundra år gammalt. Den senare går tillbaka till Curt Fischer (1890 - 1956), som grundade armaturtillverkaren midgard. I dag tillverkar företaget bland annat AYNO-vägglampan i Tyskland. - Vinnare av det tyska hållbarhetspriset Design 2020
 • Luceplan Hope Vägglampa - Vägglampor Stål Transparent - 1D6608A00000

  Luceplan Hope Vägglampa - Vägglampor Stål Transparent - 1D6608A00000
  Den prisbelönta vägglampan Hope från Lucelamp har designats av Paolo Rizzatto, och kännetecknas av sin unika och vackra design. Lampan är uppbyggd med tunna Fresnel-linser av transparent polykarbonat, som sprider ett glittrande sken i rummet. Konstruktionen är tillverkad av polerat, rostfritt stål och är enkel att demontera. Vi har valt ut Transparent Vägglampor i Stål från Luceplan med stor omsorg.
 • PR Home Bess vägglampa med rottingskärm

  PR Home Bess vägglampa med rottingskärm
 • Soho vägglampa (Vit)

  Soho vägglampa (Vit)
  Soho är en modern vägglampa med en industriell design, gjord av metall. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger ett fint och riktat ljus. Armen går att vrida och skärmen går att vinkla. Placera förslagsvis i vardagsrummet eller sovrummet som utöver bra belysning blir en snygg inredningsdetalj. Ljuskälla ingår ej. Levereras med sladd och strömbrytare.Soho finns i fler varianter.
 • Vägglampa Edil svart

  Vägglampa Edil svart
  Edil vägglampa från Bloomingville presenterar en mycket klassisk design i svart metall. Det är ett bekvämt och vackert tillägg för ditt studiebord och för att belysa dina böcker medan du läse
 • Ovalina - vägglampa E27 topas blank

  Ovalina - vägglampa E27 topas blank
  Ovalina vägglampa i blåst glas Ovalina vägglampa imponerar med sin diskreta chic. Skärmen av handblåst, polerat glas ger det utsända ljuset den perfekta plattformen för att vikas ut. Det ger den en enastående varm glans och skapar en mycket bekväm omgivande belysning, vilket samtidigt skapar en mysig känsla i rummet. En accentljuskälla som anpassar sig till många levande stilar med sin subtila skönhet. Design: studio tecnico Vetreria Vistosi - med handblåst glas i flera lager
 • Noc Clamp vägglampa, Dark grey

  Noc Clamp vägglampa, Dark grey
  Noc Clamp vägglampa Dark grey från HAY. Noc Clamp är en universell klämlampa med en fasetterad gjuten aluminiumskärm. Dess bearbetade klämma erbjuder två justeringspunkter och kan användas på&hellip:
 • Modern vägglampa koppar med flexarm - Brescia Combi

  Modern vägglampa koppar med flexarm - Brescia Combi
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable Modern vägglampa i koppar, som är lätt att kombinera med en slående eller enkel lampskärm: du kan välja hur du dekorerar din vägglampa! Läslampan har en integrerad LED 2V-modul och du kan använda den flexibla armen för att justera LED-läslampan i den riktning du vill. Med 3000 Kelvin och 120 lumen är lampan perfekt att använda på kvällen och dagen. Denna Brescia är lätt att använda tack vare på/av-knapparna på lampans monteringsplatta. Detta gör det möjligt att manövrera lampan och läslampan separat. Komplettera Brescia med en ljuskälla med E27 som passar upp till max 60 Watt. Obs: detta ingår inte men du kan enkelt beställa det i vår webshop. Lampan har ett djup på 20 cm och en höjd på 33 cm. Den justerbara armen har en längd på 22 cm. Monteringsplattan har en längd på 10 cm och en bredd på 10 cm. Hitta en snygg lampskärm och komplettera din inredning med denna Brescia Combi!
 • Koster vägglampa, svart 30cm

  Koster vägglampa, svart 30cm
  Koster vägglampa är stilren och kommer i moderna matta färger. Finns i både golv, bord, kläm och väggvariant. Med sockel GU10 har man många bra alternativ på LED-lampor att välja mellan. Bredd&hellip:
 • Vacker vägglampa DARIO med LED

  Vacker vägglampa DARIO med LED
  Vägglampan 6519 är utrustad med en flexibel LED-arm Med vägglampan 6519 i tidlös design är det sörjt för ett behagligt ljus i sovrummet. Den kantiga designen i antikmässing kommer framför allt till sin rätt i moderna miljöer, då här har den svalt fungerande metallen på ett harmoniskt sätt kombinerats med en vit tygskärm. Med den därutöver integrerade LED-Flexarmen sprider vägglampan ett målinriktat ljus, exempelvis för mysiga lässtunder i sängen.
 • Vägglampa Tin Tin 1 lampa svart

  Vägglampa Tin Tin 1 lampa svart
  Harmoniskt rund vägglampa Tin Tin Med den runda designen av paraplyet och väggfästet har den italienska designern Roberto Giacomucci skapat ett återhållsamt utseende som passar många olika vardagsrum inredda i modern stil. Den sfäriska nyansen av vitt mjölkglas är fäst vid en metallhållare i form av en skiva som bryter ljuset och förvandlar Tin Tin-vägglampan till en enhetlig och bländfri ljuskälla.

Vanliga frågor om väggbelysning

Kan man ha väggarmatur för utomhus bruk även inne?

Ja, det går bra att montera upp väggarmatur som är framtagen för utomhusbruk även inomhus. Det är åt andra hållet man inte kan göra eftersom elektronikprodukter som ska användas utomhus har högre krav på IP-klassning. De måste helt enkelt tåla fukt och kyla bättre, vilket inte en väggmonterad inomhuslampa behöver.

Vad finns det för synonymer till väggbelysning?

Vägglampa, väggarmatur, vägglykta

Hur kan man ha vägglampa inomhus utan sladd?

En lampa behöver ström för att kunna lysa och vill du inte ha en synlig sladd på väggen har du två möjligheter. Det går att dra el i väggen och ta ut den precis bakom vägglampan så att du helt slipper synlig kabeldragning. Ett annat alternativ är att ha en väggarmatur som drivs på batteri och då är du mer fri att placera lampan var du vill.