Bordslampor

Bordslampa på en bred skänk En bordslampa är fin att ha i fönstret, vid sängen eller i hallen.

Här visar vi dig bordslampor i många olika färger och storlekar från kända varumärken. Du kan hitta skrivbordslampor med riktat och starkt ljus till fotogen och oljelampor med mysig låga för mysbelysning.

4 populära bordslampor just nu

 • Bankirlampan Milenka, polerad mässing

  Bankirlampan Milenka, polerad mässing
  Milenka - traditionell bankirlampa med grön skärm och blank armatur i mässing. Bankirlampor är eftertraktade kulturföremål som man inte minst har sett i amerikanska filmer från gångna decennier. Deras ursprung kommer ur tjugo och trettiotalet i förra århundradet, då man kunde se dem i kontorsfastigheter, kanslier, domstolar och banker. Armaturen var oftast tillverkad i mässing och skärmen var lång och grön, vilket även gäller för bankirlampan Milenka, som är utrustad med en stilren dragkontakt direkt på skärmen. Ljuset sprids inte alltför starkt i omgivningen, utan framför allt på det upplysta området på bordet, varmed man får tillräckligt ljus för att kunna läsa och skriva.
 • Alice & Fox Bokstavslampa M, Vit

  Alice & Fox Bokstavslampa M, Vit
  Den här bokstavslampan från Alice & Fox är en snygg inredningsdetalj som lyser upp såväl barnrummet som resten av hemmet. Lampan sprider ett mjuk och behagligt ljus och kan ställas i bokhyllan, på sängbordet eller hängas på väggen. Bokstavslampan drivs med batterier (ingår ej), sätts på med av/på-knappen på sidan av bokstaven och har LED-belysning
 • Zora – bankirlampa med grön glasskärm

  Zora – bankirlampa med grön glasskärm
  Liten bankirlampa Zora En klassiker bland skrivbordslamporna som är lika trendig än idag: bankirlampan. För små skrivbord är bankirlampan Zora det perfekta valet, eftersom den med en höjd på 23 cm inte behöver mycket plats. Vad gäller kultstatus är den också minst lika bra som de stora varianterna. En stomme i antik mässing och den för bankirlampa typiska svängbara glasskärmen i iögonfallande grönt – med denna design kan Zora lätt förväxlas med en lampa ur Art déco-tiden. Under 20- och 30-talet hittade man denna sort skrivbordslampa nämligen i otaliga bibliotek, domstolar, juristkontor, banker och företagskontor.
 • Muuto - Leaf Bordslampa Grey

  Muuto - Leaf Bordslampa Grey
  Design Broberg & Ridderstråle for Muuto Koncept Leaf golvlampa är inspirerad av bladen på ett trä och den har liksom ett trä och ett lätt och elegant uttryck. Lampan är med ett inbyggdt LED, som kan dimmas/dämpas, så man har möjlighet för att justera ljusstyrkan exakt som du vill har den. Leaf är ideel som läs lampa och vill passa helt perfekt in i den minimalistiske inredning och där man har har behov för ett bra och skönt läs ljus.

Fler tips på bordslampor

 • Eterna bordslampa (Krom)

  Eterna bordslampa (Krom)
  Eterna är en klassisk och modern bordslampa. Genom kombinationen av skinande krom och beige tygskärm får den även sin elegans. Levereras med 1,8m sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Bright Jewel bordlampa (Smoke)

  Bright Jewel bordlampa (Smoke)
  Bright Jewel är en vacker bordlampan som är den perfekta ljuskällan för mysigt ljus med wow-effekt. Den snyggt strukturerade foten, gjord av rökfärgat glas, är ett riktigt blickfång och kompletterar den svarta textilskärmen perfekt. Med en höjd på 47cm är Bright Jewel idealisk för att placera på bord eller kommoder och ger modern design till ditt hem – beundrande utseende ingår. Levereras med sladd + strömbrytare & stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Rhone Bordslampa

  Rhone Bordslampa
  Rhone är en modern och stilsäker bordslampa med guldfärgat, transperant glas och guldfärgad fot. Lampan har en lyxig design som blir ett vackert blickfång i hemmet och garanterat drar blickarna till sig. Lampan har en tacksam storlek som passar i de
 • DCW - 205 Bordslampa Svart/Blå Lampe Gras

  DCW - 205 Bordslampa Svart/Blå Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 205 Bordslampa Blå/Svart är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS och sedan dess har familjen bara växt. Tänkt till kontor och industri var serien helt unik, med sin enkla, robusta och ändå ergonomiska design. Den grundläggande formen är antingen med skruvar eller svetsfogar . Det funktionella och estetiska som utstrålas av arkitektlampan 201 Krom och särskilt utformningen av enskilda detaljer såsom armar, lampfot, och beslag är fantastiskt originella, genomtänkta och långt före sin tid. Le Corbusier blev tidigt förförd av den moderna designen på lampan GRAS och använde sig flitigt av lamporna i sina projekt. Idag har lampan La Lampe GRAS blivit ett eftertraktat samlarobjekt i världen, särskilt i Frankrike, USA och Japan. Bernard Albin Gras begåvade och visionära design har visat sig vara tidlös.
 • Bordslampa Alessio, stående

  Bordslampa Alessio, stående
  Attraktiv bordslampa Alessio med en krökt ram Den eleganta bordslampan Alessio är ett absolut blickfång. En elegant, krökt ram håller den vackra glaslampskärmen. Alessio skapar ett varmt ljus i varje rum och kan integreras i alla klassiska miljöer.
 • Lina bordslampa, glas/mässing

  Lina bordslampa, glas/mässing
  Denna antika bordslampa i mässing med glasskärm utstrålar en tidlös och nostalgisk charm som påminner om en svunnen tid. Detta minutiöst utformade föremål visar upp konstnärskapet och elegansen&hellip:
 • King bordslampa svart - Svart - Bordslampor

  King bordslampa svart - Svart - Bordslampor
 • Turn On bordslampa, Black

  Turn On bordslampa, Black
  Turn On bordslampa Black från HAY. En vackert enhetlig design gjord av aluminium och opalglas. Basen är en facetterad cylinder som fungerar både som ljusomkopplare och stam som håller den sfäriska&hellip:
 • Markslöjd - Bordslampa Octo 1L - Svart

  Markslöjd - Bordslampa Octo 1L - Svart
  Octo bordslampa från Markslöjd. Fot i metall och skärm i linne. 2m pvc kabel med brytare på sladden och väggkontakt. 1xE27, max 40W. Ljuskälla ingår ej.
 • Bordslampa Monas, ek oljad, vit

  Bordslampa Monas, ek oljad, vit
  BRITOP bordslampa monas, ek oljad, vit Monas,, för vardagsrum / matsal, ekträ, textil, E27, 25 W, L: 13.5 cm, B: 13.5 cm, H: 29 cm
 • Bordslampa Palla, Ø 20 cm, grå/grafit

  Bordslampa Palla, Ø 20 cm, grå/grafit
  TK Lighting bordslampa palla, ø 20 cm, grå/grafit Palla, Ø, för vardagsrum / matsal, glas, tyg, metall, plast, E27, 60 W, H: 36 cm
 • SHAPE - Black/White

  SHAPE - Black/White
  Bordslampan Shape är en trendig svart keramiklampa med en vit textilskärm. Den gör sig vacker på en hallmöbel eller i ett djupt fönster. Diameter på skärmen är 23cm. Tekniskt: Lampan kräver en glödlampa med sockel (E27) om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej. 2m transparent sladd med strömbrytare.
 • Bordslampa Fraktal av biomaterial, silk, 33 cm

  Bordslampa Fraktal av biomaterial, silk, 33 cm
  Fraktalbordslampa från 3D-skrivaren - tillverkad av återvunnet träavfall Bordslampan Fraktal från Tagwerk övertygar med flera aspekter: Ljuskroppen, som också är lampskärm, har ett speciellt diffusormönster, så att ett vackert ljusmönster skapas i rummet när lampan tänds. Den andra aspekten är hållbarhetsfrågan. Fractal är en lampa som skapades i 3D-skrivare och tillverkas med ett 100 % hållbart tillverkningskoncept. Det tyska företaget Tagwerk använder för första gången 3D-utskriftsprocessen för serietillverkning av vardagliga konsumtionsvaror. De största fördelarna är att det inte finns något produktionsavfall eller utsläpp och att produktionen inte orsakar något buller. Materialet är en blandning av avfallsprodukter från trä- och papperstillverkning och majsstärkelse. Det lignin som blir resultatet är lätt, robust, avtorkningsbart, värmebeständigt upp till 80 grader och UV-beständigt. Tillverkad i Tyskland
 • Krait bordslampa (Vit)

  Krait bordslampa (Vit)
  Krait är en stilren bordslampa med funktionellt ljus och flera praktiska funktioner. Lampan är tillverkad av vit plast och är försedd med en rörlig och flexibel hals. Foten är utrustad med en enkel touch-funktion där ljuset kan ställas in i 3 olika steg genom endast beröring. Denna bordslampa har dessutom inbyggd RGB-färgväxlare på foten där ljuset kan ställas in mellan färgerna röd, grön, blå och vit. Krait drivs genom en USB-anslutning som medföljer.Integrerad LED-belysning.
 • Ellos - Bordslampa Mikela höjd 66 cm - Brun

  Ellos - Bordslampa Mikela höjd 66 cm - Brun
  Bordslampa med fot av randfärgat glas och cylinderformad textilskärm i linnetyg. Skärmens mått: Höjd 26 cm. diameter 28 cm. Lampfotens mått: Höjd 38 cm, diameter 15 cm. Vit sladd med strömbrytare. Ljuskälla ingår ej.
 • Luxy Bordslampa T1 från Rotaliana (Gul Skärm, Alu Ställning)

  Luxy Bordslampa T1 från Rotaliana (Gul Skärm, Alu Ställning)
  Luxy Bordslampa T1 Luxy Bordslampaär flexibel och du kan själv kombinera färgerna på flera olika sätt. Skärmen finns i 5 färger. Stativet kan väljas i 3 färger: aluminium, svart eller vit. Smart bords
 • Pineapple bordslampa (Silver)

  Pineapple bordslampa (Silver)
 • LED-bordslampa Kerala med touchdimmer

  LED-bordslampa Kerala med touchdimmer
  Trio Lighting led-bordslampa kerala med touchdimmer Kerala, för vardagsrum / matsal, metall, trä, 8 W, H: 50 cm
 • Jakobsdals Luce Bordslampa - Bordslampor Glas Multi

  Jakobsdals Luce Bordslampa - Bordslampor Glas Multi
  Bordslampa från Jakobsdal med en unik design med en elegant lampskärm och en kontrasterande lampfot i glas för att addera en extra dimension till designen. Den har en svart sladd med en strömbrytare. Perfekt för att skapa en mysig stämning i vilket rum som helst. Om bordslampan från Jakobsdal- Luce uppskattas för den kontrasterande designen.- Luce är också omtyckt för det unika uttrycket.- Vikt: 6 kg. Skötselråd för bordslampan- Rengör med en torr trasa. Shoppa Bordslampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • HAY Matin HAY Medium Lila

  HAY Matin HAY Medium Lila
  Design: Inga Sempé . Koncept: Inga Sempés Matin Bordslampa erbjuder en modern men ändå poetisk design, med en konstruktion som kombinerar visuell delikatess och fysisk robusthet. Den består av en bockad ståltrådram, med en polerad mässingsfinish och hårdvara i matt svart, och sätts ihop med en bomullsskärm/nyans i ett hav av färger. Den inbyggda LED-lampan erbjuder en diffus nedåtgående riktning, som åtföljs av en digital dimmer som kan styra nödvändigt ljus. En vacker lampa som passar perfekt in i det moderna hemmet, exceptionellt vacker på ett marmorbord.
 • Foscarini Lumiere Bordslampa Xxs Svart Krom/vit - Bordslampor Vit - 1910012C11

  Foscarini Lumiere Bordslampa Xxs Svart Krom/vit - Bordslampor Vit - 1910012C11
  Lumiere Bordslampa XXS, Svart Krom/Vit från Foscarini. Vi har valt ut Vit Bordslampor från Foscarini med stor omsorg.
 • Filamoni Bordslampa Gold/Black - Lindby

  Filamoni Bordslampa Gold/Black - Lindby
  Filamoni Bordslampa Gold/Black - Lindby, Svart&Guld, Metall
 • Vendela bordlampa-Aneta

  Vendela bordlampa-Aneta
  Höjd : 35,5cm Diameter: 16cm Sockel: E14 Ljuskälla ingår ej
 • Kartell Lantern Outdoor Lamp Amber

  Kartell Lantern Outdoor Lamp Amber
  Design: Adam Tihany Begrepp: Lantern från Kartell är en enkel utomhuslampa som lever upp till namnet. Kartells Lantern lampserie, med Fabio Novembre som designer, har vidareutvecklat den gammaldags lyktan. Lantern lampan levereras med en trådlös laddare så att du enkelt kan ta din lampa i handen för att ladda den i torrt väder. Utelampan är trevlig att hänga i de många färgerna, men ger också charm om den placeras vid utomhusbordet. Smart och enkelt kommer förmodligen aldrig att gå ur modet. Lantern Lampan finns i vackra färger som bärnsten, gammalrosa, rökig, röd eller kristall.
 • Normann Copenhagen CAP Bordslampa Vit

  Normann Copenhagen CAP Bordslampa Vit
  Design: Kasch Kasch, 2014 för Norman Copenhagen . Koncept: Normann Copenhagen CAP lampan är det senaste budet på en arkitektlampa som ger ett exceptionellt ljus, mycket på grund av dess skärm. Skärmen kan roteras och användas till att lysa direkt på det objekt du vill. Det följer en textilsladd med strömbrytare till lampan. Lampan finns i fyra färger.
 • Humble Two Bordslampa, beige/vit

  Humble Two Bordslampa, beige/vit
  Den uppladdningsbara Humble Two bordslampa är Humble One's yngre syster. Modellerna har många likheter men skillnaden på Humble Two är att lampan har en integrerad LED-ljuskälla och fokuserar på&hellip:
 • Herstal - Gil Bordslampa White

  Herstal - Gil Bordslampa White
  Gil Bordslampa White - Herstal
 • Paris To Go portabel bordslampa, vit/svart

  Paris To Go portabel bordslampa, vit/svart
  Paris, uppladdningsbar bordslampa med svart lampfot, en vit plisserad lampsskärm med mässing och ek-detaljer. Paris är verkligen en av de städer där mode verkligen händer, både på gatan och i hemmet.&hellip:
 • Armando desk bordslampa svart nickel

  Armando desk bordslampa svart nickel
  Dekorativ och praktisk skrivbordslampa från Artwood i färgen svart nickel. Framhäv skrivbordet eller soffbordet med en trevlig lampa som sprider ett behagligt ljus till rummet. Ljuskälla E27, max 40 W. Ljuskällor ingår ej.
 • Hubble 22 Bordslampa Walnut - Globen Lighting

  Hubble 22 Bordslampa Walnut - Globen Lighting
  Koncept Hubble 22 Bordslampa Walnut har en mycket karaktäristisk lampfot i lackerad polyresin med en mässingsfärgad strömbrytare. Lampan har som kontrast en klotrund skärm i opalglas, som verkar slät
 • By Rydéns Flake Bordslampa Vit Låg 30Cm

  By Rydéns Flake Bordslampa Vit Låg 30Cm
  Flake Bordslampa från By Rydéns Material: Glas Mått: H 30cm Ljuskälla: Max 230V 60W E27, ingår ej ENERGIKLASS: A-E
 • Belid B4076 Deluxe bordslampa svart mässing m dimmer

  Belid B4076 Deluxe bordslampa svart mässing m dimmer
  Produktinformation Deluxe familjen från Belid är designad av Joakim Fihn och finns i ett flertal modeller och färger. En lite lyxigare armatur som passar mycket bra till sovrummet och vardagsrummet.&hellip:
 • Carl Fagerlund lampfot, grön

  Carl Fagerlund lampfot, grön
  OBS! lampskärm ingår ej, se alla våra bordslampskärmar här. Bordslampan från Carl Fagerlund, tillverkad av Orrefors under 1900-talets andra hälft, är en enastående ljusarmatur som kombinerar stil,&hellip:
 • Hygge batteri bordslampa (Antik mässing)

  Hygge batteri bordslampa (Antik mässing)
  Hygge är en modern bordslampa med en stilren design, gjord av metall. Den inbyggda LED belysningen som omfångas av skärmen ger en bra och fin ljusspridning. Lampan är utrustad med laddningsbart batteri och steglös dimmer. Full laddning tar 4-5h och håller i 5-7h. Dimmern sitter på toppen av skärmen. Integrerad LED på 3W med 136Lm och 3000K varmvitt ljus. Laddsladden ingår. Hygge finns i fler varianter.
 • Audrey bordlampa (Grå)

  Audrey bordlampa (Grå)
  Audrey är en stilren bordlampa som ger ett fint intryckt till interiören. Den är tillverkad av keramik, skapad i en matt och metallisk färgton och bär en cylindrisk skärm i en matchande grå nyans. Den räfflade foten gör att lampan känns lite mer levande i sitt uttryck. Bordlampan är enkel att placera och passar lika bra i ett fönster som på en byrå, bänk eller skänk.Ljuskälla ingår ej.
 • Regi bordlampa (Svart)

  Regi bordlampa (Svart)
 • Wells bordslampa, vit/guld 50cm

  Wells bordslampa, vit/guld 50cm
  En serie bordslampor från PR Home. Wells finns både som bords och taklampa, i ett flertal olika färger. Wells lampskärm är handgjord med en vacker guld insida. Höjd 50 cm Diameter 24 cm Effekt max&hellip:
 • By Rydéns Smokie bordslampa svart

  By Rydéns Smokie bordslampa svart
  Dekorativ bordslampa Smokie i svart – aparta ljusaccenter för mångsidig användning Som en blandning av puristiska motiv och en retro-känsla blir bordslampan Smokie till ett effektfullt blickfång i alla rum. Designen lyckas att kombinera enkla geometriska former och skapar ett utseende som inspirerades av industrialiseringen. Med en diskret svart färg övertygar bordslampan Smokie ändå med sitt ovanliga utseende. Denna unika modell harmoniserar med olika inredningskoncept. Bordslampan Smokie passar inte minst till rum i industriell eller retro-stil. Även vissa landhusstilar samt diskret puristiska skandinaviska interiörer kompletteras av denna speciella ljuskälla. Med bordslampan Smokie skapar man dekorativa, markanta ljusaccenter i vardagsrummet eller hallen. Bordslampan Smokie övertygar även som läslampa i sovrummet.
 • Lampe Gras N207 Bordslampa Matt Svart

  Lampe Gras N207 Bordslampa Matt Svart
  Design: Bernard-Albin Gras för Lampe Gras Koncept: Lampe Gras N207 Bordslampa Matt Svart har en innovativ och estetisk design och dess legendariska status som lamporna fått beror framförallt på den unika kvalitet lamporna har. Lamporna blev i sin grundform producerade helt utan skruvar eller svetsningar och ännu idag är det inte riktigt någon annan lampa som kan leverera samma kvalitet
 • Tala Reflection Ovla Bordslampa Vit

  Tala Reflection Ovla Bordslampa Vit
  Design: David Weeks Studio för Tala Koncept: En perfekt matchning är vad man kan säga om den eleganta kompositionen mellan glödlampa och bas i Tala Reflection-serien. Basformerna är en imitation av några av de mest kända och eleganta dekorativa glödlamporna som Tala erbjuder. För att skapa en flytande övergång mellan bas och glödlampor är varje Reflection lampa handjusterad till perfektion. Namnet '' Reflection '' är inte heller helt tillfälligt. Lampans övre del visas i blank porslin och reflekterar därmed det mjuka ljuset från den eleganta lampan. Denna symmetri ger serien en mycket bestämd lugn och trevlig atmosfär, eftersom den speglar oavsett var den placeras i hemmet. De matta porslinslamporna problem ett behagligt och mjukt ljus, vilket gör lampan idealisk som en dekorativ lampa på sängbordet bredvid sängen, på byrån i korridoren eller i bokhyllan tillsammans med alla böcker.
 • Control bordslampa, svart 21cm

  Control bordslampa, svart 21cm
  Control från Muuto. En vacker dimbar bordslampa med en stor LED-lampa. Finns i färgerna svart, vit och grå. LED-lampan medföljer och ger ett mjukt ljus i rummet. Höjd 21 cm (inkl ljuskälla) Bredd&hellip:
 • LED-bordslampa Gravity, vit

  LED-bordslampa Gravity, vit
  Sofistikerat monterad Gravity LED-nattbordslampa Vid första anblicken ser det ut som om glaskulan i Gravity LED-nattbordslampa skulle kunna rulla iväg från sluttningen när som helst. Men det är inte så, för den sfäriska lampskärmen är så smart placerad att den bara verkar vara det. Basen är tillverkad av metall och är utformad i vitt för att matcha skärmen. Det varmvita ljuset reflekteras därför mycket effektivt när LED:n är påslagen och förstärker glöden. Men du kan också reglera ljusstyrkan, eftersom det finns en praktisk touchdimmer som ett litet tillägg. Lampan har sin optimala plats på ett nattduksbord eller ett sidobord i vardagsrummet. Gravity - chic, praktisk, effektiv!

Bordslampa till olika rum och platser

En bordslampa behöver inte nödvändigtvis placeras på just ett bord utan funkar ju även bra på andra platser i hemmet. En smalt designad modell kan funka bra som lampa på en fönsterbräda. Du kan placera bordslampor på en byrå i hallen eller på nattduksbordet bredvid sängen så slipper du montera nåt på väggen.

För ännu mer flexibilitet finns sladdlösa bordslampor med batteri som kan bytas eller laddas upp. En sådan lampa ger ett cleanare intryck då du inte behöver ha fula kablar synliga.