Bordslampor

En bordslampa är fint att ha som inredning och mysbelysning i fönstret eller som ledbelysning i hallen. En typ av bordslampa som däremot ska ha riktat ljus och starkare är skrivbordslampan. Här hittar du förslag på många olika designlampor i olika material som t.ex. mässing och glas. Här finns också bordlampor i många olika färger och storlekar från många kända varumärken.

Kategorier av bordslampor: Skrivbordslampa | Fotogenlampor & Oljelampor

Populärt inom bordslampor

 • Bankirlampan Milenka, polerad mässing

  Bankirlampan Milenka, polerad mässing
  Milenka - traditionell bankirlampa med grön skärm och blank armatur i mässing. Bankirlampor är eftertraktade kulturföremål som man inte minst har sett i amerikanska filmer från gångna decennier. Deras ursprung kommer ur tjugo och trettiotalet i förra århundradet, då man kunde se dem i kontorsfastigheter, kanslier, domstolar och banker. Armaturen var oftast tillverkad i mässing och skärmen var lång och grön, vilket även gäller för bankirlampan Milenka, som är utrustad med en stilren dragkontakt direkt på skärmen. Ljuset sprids inte alltför starkt i omgivningen, utan framför allt på det upplysta området på bordet, varmed man får tillräckligt ljus för att kunna läsa och skriva.
 • Alice & Fox Bokstavslampa M, Vit

  Alice & Fox Bokstavslampa M, Vit
  Den här bokstavslampan från Alice & Fox är en snygg inredningsdetalj som lyser upp såväl barnrummet som resten av hemmet. Lampan sprider ett mjuk och behagligt ljus och kan ställas i bokhyllan, på sängbordet eller hängas på väggen. Bokstavslampan drivs med batterier (ingår ej), sätts på med av/på-knappen på sidan av bokstaven och ha
 • Zora – bankirlampa med grön glasskärm

  Zora – bankirlampa med grön glasskärm
  Liten bankirlampa Zora En klassiker bland skrivbordslamporna som är lika trendig än idag: bankirlampan. För små skrivbord är bankirlampan Zora det perfekta valet, eftersom den med en höjd på 23 cm inte behöver mycket plats. Vad gäller kultstatus är den också minst lika bra som de stora varianterna. En stomme i antik mässing och den för bankirlampa typiska svängbara glasskärmen i iögonfallande grönt – med denna design kan Zora lätt förväxlas med en lampa ur Art déco-tiden. Under 20- och 30-talet hittade man denna sort skrivbordslampa nämligen i otaliga bibliotek, domstolar, juristkontor, banker och företagskontor.
 • Leaf Bordslampa Grey - Muuto

  Leaf Bordslampa Grey - Muuto
  Design Broberg & Ridderstråle for Muuto Koncept Leaf golvlampa är inspirerad av bladen på ett trä och den har liksom ett trä och ett lätt och elegant uttryck. Lampan är med ett inbyggdt LED, som&hellip:

Fler tips på bordslampor

 • One table light soft lilac

  One table light soft lilac
  Humble One uppladdningsbar bordslampa, soft lilac. Humble One är den första batteridrivna lampan som sätter lampan främst. I genomsnitt ger en full laddning upp till 100 timmars ljus. Ladda lampan&hellip:
 • Lampe Gras N201 Bordslampa Matt Svart Kropp & Fritt Val av Skärmfärg

  Lampe Gras N201 Bordslampa Matt Svart Kropp & Fritt Val av Skärmfärg
 • Mini Planet Plug Bordslampa Smoke - Kartell

  Mini Planet Plug Bordslampa Smoke - Kartell
  Mini Planet Plug Bordslampa Smoke - Kartell
 • TRAE Muse LED-skrivbordslampa, 4 000 K aluminium

  TRAE Muse LED-skrivbordslampa, 4 000 K aluminium
  Flexibelt justerbar LED-byrålampa Muse - fot och huvud runda Muse är en visuellt mycket tilltalande skrivbordslampa med starkt lysande lysdioder i ljusfärgen universal white. Flexibiliteten beror på ramens speciella karaktär. På två ställen finns flexibla element, så att man å ena sidan kan variera höjden på ramen och å andra sidan kan armaturhuvudet anpassas individuellt. Detta innebär att Muse alltid kan anpassas till individuella önskemål. Utrustad med geststyrning: För att tända eller släcka ljuset flyttas handen fram och tillbaka under armaturhuvudet; för att dämpa ljusstyrkan i fyra steg håller du bara handen under huvudet tills önskad ljusstyrka är uppnådd. Muse LED-byrålampans färg är aluminium och därmed helt neutral i förhållande till andra inredningsfärger. - inkl. USB-port
 • Bella Bordslampa Ø20 Cm Antikvit

  Bella Bordslampa Ø20 Cm Antikvit
 • Hubble 15 Bordslampa Grå - Globen Lighting

  Hubble 15 Bordslampa Grå - Globen Lighting
  Koncept Hubble 15 Bordslampa Grå har en mycket karaktäristisk lampfot i lackerad polyresin med en mässingsfärgad strömbrytare. Lampan har som kontrast en klotrund skärm i opalglas, som verkar sl
 • Mångsysslaren Square med LED, röd sladd

  Mångsysslaren Square med LED, röd sladd
  Fyrkantiga LED-lampan Square för många ändamål, från Tecnolumen, med svart eller färgad sladd Beteckningen lampa för många ändamål är en perfekt omskrivning för den här lampan för så många ändamål, då den på ett naturligt sätt kan placeras på ett på ett bord på det klassiska sättet, detta är dock inte det enda användningssättet då den kompakta och rätlinjiga konstruktionen - längd och bredd mätt i fyrkant är 9,3 cm - vilket tillåter en mycket mångsidig användning. Utseendemässigt påminner lampan av massiv aluminium om den senaste generationens portabla musikspelare, man kan i alla händelser fastställa att kombinationen av kvadrat och ljusring ger lampan ett makalöst fint ansikte. De 7 Watt starka LED-ljuskällorna ger en ljusstyrka på 500 Lumen, vilket motsvarar en hög energieffektivitet och över 70 Lumen per Watt. Vid sidan om det diskret-moderna utseendet sticker framför allt textilsladden ut som en speciell höjdpunkt, då den vid sidan av den svarta finns att få i flera färgglada varianter. Företaget Tecnolumen - Program med hjärta Företaget Tecnolumen grundar sig helt på den lantliga stilen: Wagenfeld-bordslampan var företagets första produkt 1979. Vid sidan av Wilhelm Wagenfeld's modeller integrerar företaget Tecnolumen också andra lantliga-designklassiker i sortimentet - från Marianne Brandt till utkast av andra designers såsom Walter Schnepel. Art Deco och De Stijl-utformning formar också tillverkarens sortiment.
 • By Rydéns Smokey bordslampa rökgrå, svart

  By Rydéns Smokey bordslampa rökgrå, svart
 • Oluce 1953 bordslampa i svart och guld

  Oluce 1953 bordslampa i svart och guld
  Bordslampa 1953 - en ny utgåva av en lampa från 1950-talet av Ostuni & Forti Bordslampan 1953 är en hyllning till belysningens mästare. Redan på 1950-talet designade de italienska formgivarna Ostuni & Forti det första exemplaret av den legendariska bordslampan, som Oluce nu presenterar i en ny upplaga. Karaktäristiskt för bordslampans design är dess elegans, som framkallas av kombinationen av satin guld och matt svart samt av lampans form med sin platta skärm och en filigran ram och det asymmetriska arrangemanget av skärmen på lampan. Armaturen är dekorativ, men har en tydlig och rak design, och imponerar med sin modernitet i dag som den gjorde då, och är ett bevis på Oluces instinkt att skapa objekt som överskrider mode och epoker. 1953 är en bordslampa från Oluce, den äldsta italienska tillverkaren av designlampor, som grundades 1945 och fortfarande är aktiv idag. Oluce är känt över hela världen för moderna lampor som överlever trender och blir ikoner. Högkvalitativa material, samarbete med kända och begåvade designers och forskning om ny teknik och nya trender kännetecknar Oluces produkter och gör företagets lampor till permanenta inslag i inredningen.
 • Glow bordslampa - Krom

  Glow bordslampa - Krom
 • Globus (Vit)

  Globus (Vit)
  Globus är en mysig bordlampa med ett opalvitt glas. Den står väldigt stadigt och sprider ett inbjudande och vackert ljus omkring sig när den är tänd. Den finns dessutom i flera olika storlekar. Varför inte kombinera fler storlekar med varandra för ett häftiare uttryck? ​Ljuskälla ingår ej.
 • LED-bordslampan Manon med opalvit glasskärm

  LED-bordslampan Manon med opalvit glasskärm
  Angenämt tidlösa LED-bordslampan Manon med vit kulskärm av glas och kontakt på foten Denna bordslampa är utrustad med en E14-LED-ljuskälla, som på ett energibesparande sätt sörjer för tillräcklig belysning. Kontakten, som befinner sig på armaturen av metall och ser mycket diskret ut, befinner sig direkt på LED-bordslampans fot och är därför enkel att använda. Tack vare ett flexibelt element ovanför glasskärmen, som har kulform, låter sig Manon justeras i en anpassning till de lokala förhållandena. Således rekommenderas LED bordslampan för vardagsrum och sovrum, man kan dock även välja den som komplement för ett skrivbord.
 • Intressant bordslampa Solo

  Intressant bordslampa Solo
  Exceptionell bordslampa Solo Tack vare formen skiljer sig bordslampan Solo från andra bordslampor. På en trebent stomme av järn sitter den klotformade lampskärmen, som också är tillverkad av järn. Det ser ut som om kulan är avskuren på ena sidan, för att ljuskällan ska kunna placeras inuti. Detta konstgrepp är definitivt lyckat, för på så sätt ser bordslampan ut som en liten eldstad, eftersom insidan av kulan, som är belagd med bladguld, reflekterar ljuset så glansfullt. Solo passar även för att placeras i ett hörn av exempelvis vardagsrummet, där den ger behagligt, indirekt ljus. De högkvalitativa lamporna är handgjorda i Europa i naturliga material. Små tillverkningsserier möjliggör individualitet, mångfald och unika produkter.
 • Gloria Bordslampa 47 cm Mässing/klart glas

  Gloria Bordslampa 47 cm Mässing/klart glas
 • Örsjö Streck Bordslampa Vit

  Örsjö Streck Bordslampa Vit
  Streck bordslampa/läslampa - Vit från Örsjö Höjd 60,5 cm Diameter 36,5 cm Diameter fot 20 cm Sladdlängd 200 cm Ljuskälla ingår Ja, integrerad Effekt max 6W LED-modul 2700K 660lm CRI90 Designer&hellip:
 • Baltensweiler ZETT Bordlampa Svart

  Baltensweiler ZETT Bordlampa Svart
  Design: Baltensweiler för BaltensweilerKoncept: ZETT är en ytterst minimalistisk lampa från schweiziska Baltensweiler. Lampan har funktionen att den kan vikas ihop så den inte tar plats, och så snart den vecklas upp lyser den. ZETT har flera funktioner; den kan användas både som bordslampa och som vägglampa i t.ex. sovrummet. Finns i Svart och Aluminium. Diodernas livstid är ca. 20000 timmar.Hitta mer inspiration här www.baltensweiler.ch
 • Spun Light Bordslampa Vit - Flos (Bord 2, E27)

  Spun Light Bordslampa Vit - Flos (Bord 2, E27)
  Design Sebastian Wrong for Flos Koncept Super fin Bordslampalampa med namnet ??Spun?? är givet, grunden basen och skärmen är vare sig spunnet /centrifugerat ut av ett stycke aluminium. På toppen&hellip:
 • Hay Matin bordslampa 300 vit

  Hay Matin bordslampa 300 vit
  Produktbeskrivning Matin bordslampa är en stilfull designad lampa av Inga Sempé för varumärket HAY. Bordslampan har en minimal ställning i mässing med en klassiskt formad lampskärm som är veckad&hellip:
 • Art Deco bordslampa svart med rökglas - Karel

  Art Deco bordslampa svart med rökglas - Karel
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included Denna fina bordslampa är lyxigt färdig med rökglas och tidlös svart. Karels excentriska design stjäl showen i varje rum i huset! Det ribbade glaset ger diffust ljus i ditt vardagsrum eller matsal. Det är ett perfekt stämningsbelysning för sovrummet! Lampan har en diameter på 20 cm och en höjd av 22 cm. Den medföljande sladden är 200 cm lång. Ge en slående E27-ljuskälla på max 25 Watt. Obs! Denna ljuskälla ingår inte och måste beställas separat! Den är dimbar med en extern dimmer (ingår ej). Ett underbart tillskott till ditt hem! 200 mm x 220 mm
 • Jurassic Bordslampa Brontosaurus - Seletti

  Jurassic Bordslampa Brontosaurus - Seletti
  Design Marcantonio Raimondi Malerba för Seletti Koncept Jurassic Bordslampa Brontosaurus är inspirerad av de förhistoriska dinosaurierna och har med den vita färgen en elegant och minimalistisk look.&hellip:
 • Melli bordslampa (Svart)

  Melli bordslampa (Svart)
 • TECNOLUMEN Lightworm bordslampa, förnicklad

  TECNOLUMEN Lightworm bordslampa, förnicklad
  Belysning som kombination av purism och kreativitet – LED-bordslampa Lightworm Denna LED-bordslampa av Walter Schnepel, en av TECNOLUMENs aktivaste designer, utvecklades som en blandning mellan funktionell karaktär och kreativitet med synbar ljuskälla och flexibel metallslang. Till den svarta fattningen ansluter sig en svart eller förnicklad metallslang. Företaget Tecnolumen – design med hjärta Företaget TECNOLUMEN satsar helt och hållet på Bauhaus-stilen: Wagenfeld-bordslampan kom år 1979 och var deras första produkt. Vid sidan av Wilhelm Wagenfelds modeller integrerar företaget TECNOLUMEN också andra designklassiker i lantlig stil i sitt sortiment – allt från Marianne Brandt till formgivningar av andra designer såsom Walter Schnepel. Art Déco och De Stijl ingår också i tillverkarens sortiment.
 • Oluce Zanuso - retrobordslampa i vitt

  Oluce Zanuso - retrobordslampa i vitt
  bordslampa Zanuso - en klassiker från 1965 Den första designen av bordslampa Zanuso, uppkallad efter skaparen Marco Zanuso, är från sextiotalet av förra seklet. Och den dag i dag har den inte förlorat sin charm. Det har vunnit många utmärkelser genom åren och är nu ett välkommet retroobjekt som pryder vardagsrummet såväl som skrivbordet hemma och ger det indirekt ljus. Den stora halvsfäriska nyansen är gjord av PMMA och fästs på den runda basen med hjälp av en krökt metallarm. Zanuso- bordslampa kan roteras vid gränsytan mellan arm och fot. Oluce - italienska designerlampor sedan 1945 Sedan det grundades 1945 har Oluce företaget varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat Oluce , som med tiden har blivit sanna ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av produktion av lampor och en hög kvalitetsstandard i materialval är Basis för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är maximalt för Oluce designarna.
 • &Tradition Herman SHY3 bordslampa walnut & cream marble, textilsladd

  &Tradition Herman SHY3 bordslampa walnut & cream marble, textilsladd
 • Lucande Milora LED-bordslampa, ek

  Lucande Milora LED-bordslampa, ek
  Milora LED-bordslampa i metall i eklook, med integrerad tre-stegs dimmteknik En speciell typ av bordslampa - Milora, tillverkad i metall och designad i ljus eklook. Från den runda basen stiger armaturen uppåt i form av en smal arm. Varmvita lysdioder har installerats som ljuskälla i en aluminiumprofil, som avger ett jämnt ljus genom täckningen av silikon, i alla riktningar tack vare profilens spiralformade placering, som slingrar sig runt armen. Bordslampan är även avstängd ett dekorativt inredningselement på ett sidobord, en byrå eller till och med på en fönsterbräda. 3-stegs-dim off: Med strömbrytaren kan lampan tändas och släckas som vanligt. Tack vare 3-stegs dimteknik med integrerad avstängningsfunktion kan den också dimmas till tre olika ljusstyrkor genom att trycka på knappen flera gånger: 100 %, 50 % och 10 %.
 • Louis Poulsen Yuh Bordslampa Vit Led 10W 2700K

  Louis Poulsen Yuh Bordslampa Vit Led 10W 2700K
  Yuh Bordslampa/LED-armatur från Louis Poulsen Design: GamFratesi Material: Gjuten Aluminium/Extruderad mässing Mått: H 61cm - Ø 20cm Ljuskälla: Fast LED 10W - 446Lm - 2700K, Ingår Strömbrytare/Dimmerknapp&hellip:
 • KARE Loungy Gold Bordslampa i guld

  KARE Loungy Gold Bordslampa i guld
  bordslampa loungy Gold i en elegant, slående guld tonen bordslampa loungy Gold består rakt igenom av stål belagt med mässing och presenteras i fascinerande, glänsande guld. Det är en riktig blickfångare och kan enkelt integreras i moderna inredningsstilar. Den stabila, cylindriska basen är något åtskild från skärmen, som är i form av en halvklot, med en fin anslutningsstång. Skärmen är öppen längst ner, vilket innebär att ljus bara får gå utåt. Ljusets insida reflekterar ljuset utåt i varma toner. I den övre änden av anslutningsstången finns ett E14-uttag där någon E14-lampa kan placeras. Förslag finns via tillbehören. Med den praktiska vippomkopplaren på kabeln kan bordslampa enkelt manövreras och slås på och av oberoende. Tack vare den ogenomskinliga skärmen är lampan särskilt lämplig för subtil, medföljande belysning och för att skapa en mysig atmosfär.
 • Kartell Bourgie Bordslampa Silver

  Kartell Bourgie Bordslampa Silver
  Design: Ferruccio LavianiKoncept:Bourgie från Kartell är en av Kartells största framgångar. Genom att kombinera en traditionell stil med modern innovation har Bourgie blivit en klassiker. Bourgie finns i tre storlekar, 68, 73 och 78 cm. Lampan passar till vardagsrummet, i sovrummet eller som en vacker läslampa. Bourgie kommer i farver som guld og kobber, men også i flerfarvede lysblå og fuchsia. Hitta mer inspiration här www.kartell.com
 • Bordslampa Twice svart

  Bordslampa Twice svart
  Twice från House Doctor är en vacker och dekorativ bordslampa som passar in i de flesta hem. Lampan har som namnet antyder två kulor - en i svart glas och en i vitt genomfärgat glas. Foten är i s
 • Elegant kristallbordslampa BACCARAT transparent

  Elegant kristallbordslampa BACCARAT transparent
  Mousserande bordslampa BACCARAT - skatter som ädelstenar, elegans i modern design, utformad för alla som kallar en personlig atmosfär för sig Patentskyddade italienska kristaller i Böhemsnitt, metallstrukturer gjorda med den senaste tekniken och optimal belysning med G9-lampor gör att denna bordslampa ser ut som en himmel full av stjärnor.
 • Pr Home Pollino Bordsfot Antiksilver 24Cm Exkl.Skärm

  Pr Home Pollino Bordsfot Antiksilver 24Cm Exkl.Skärm
  Pollino bordsfot från Pr Home Material: Metall Mått: B 8cm - Djup 8cm - H 24cm Ljuskälla: Max 40W E27, Ingår Ej Lampskärm ingår ej ENERGIKLASS: A-E
 • Malu bordslampa (Rosa)

  Malu bordslampa (Rosa)
  Malu är en enkel och fin bordslampa som blir en snygg inredningsdetalj i rummet. Det beiga glaset ger en fin ljusbelysning. Går på batteri.
 • Iögonfallande bordslampa Deco med gyllene fot

  Iögonfallande bordslampa Deco med gyllene fot
  Vacker materialkombination - bordslampan Deco Mörkt valnötsträ, metall med guldfoliefinish och sidenglänsande, beigefärgat tygmaterial - dessa är de material som den dekorativa bordslampan Deco består av. Den kvadratiska lampfoten är av valnötsträ. Och med tanke på den, så består lampans bas av en vriden stomme med elegant guldfoliefinish. Kronan på verket bildar den vinkelformade, fyrkantiga skärmen med sidenliknande tyg som dämpar ljuset på ett mycket trevligt sätt. Denna unika kombination av material och färger gör bordslampan Deco till en ädel och iögonfallande ljuskälla, som placerad på en pall eller ett sidobord i vardagsrummet eller vid ingången blir ett vackert blickfång.
 • Oblique QI Bordslampa Anthracite - Flos

  Oblique QI Bordslampa Anthracite - Flos
  Design Vincent Van Duysen för Flos Koncept Oblique XX är en funktionell bordslampa med en kompakt och robust design. Lampans patenterade asymmetriska ljus ger en perfekt belysning vid arbetsområdet&hellip:
 • Ester bord (Smoke)

  Ester bord (Smoke)
  Ester är en liten och nätt bordlampa, designad av Mikael Holvik, som fått inspiration från de stämningsfulla klassiska oljelamporna från förr. Den har ett vackert räfflat glas med ett klassiskt rörformat glas över ljuskällan och detaljer i förkromad metall. Ester finns även i klarglas. Sladdlängd: 200cm (svart tvistad textilkabel).Ljuskälla ingår ej. 
 • Mini Mr Wattson bordslampa (Svart)

  Mini Mr Wattson bordslampa (Svart)
  Bordslampa med design inspirerad av den ikoniska vespan och leksaksfigurer från 70-talet. Lampan är handgjord i vacker askträ. Den kraftfulla LED-belysningen (G4 Chip) lyser upp ordentligt och de 139 glasbubblorna på strålkastaren skapar en skön stämning. 90 cm lång bomullssladd med USB-kontakt Ljuskälla: Custom G4 LED.
 • Herstal Harbor bordslampa large Mattvit

  Herstal Harbor bordslampa large Mattvit
 • MB Bordslampa Curry - Margit Brandt

  MB Bordslampa Curry - Margit Brandt
  MB Bordslampa Curry - Margit Brandt
 • Bordslampa Nora

  Bordslampa Nora
  Bordslampa i vit keramik med handmålade ansikten på både fram- och baksida i svart med djupröda konturläppar. Den ena sidan har en handgjord näsa i keramik som träder fram. Du kan själv välja vilken sida av lampan som ska visas åt ditt hål
 • Zile Bordslampa H42 Matt Brick Red - Luceplan

  Zile Bordslampa H42 Matt Brick Red - Luceplan
 • PC Bordslampa S Soft Black/Alu - HAY

  PC Bordslampa S Soft Black/Alu - HAY
  Design Pierre Charpin för HAY Koncept PC Bordslampa S Soft Black/Alu är en serie vackra lampor, där skarpa kanter mötes mjuka former i en cool och modern design. Den stilfulla lampskärmen har en diffusor&hellip:
 • Trinidad Bordslampa Bambus - Nordlux

  Trinidad Bordslampa Bambus - Nordlux
  koncept Trinidad Bordslampaär tillverkad av handvävd bambu. Det vackra gittermönstret låter ljuset falla in i rummet i ett dekorativt mönster, vilket skapar en mysig och varm atmosfär i rummet.