Bordslampor

En bordslampa är fint att ha som inredning och mysbelysning i fönstret eller som ledbelysning i hallen. En typ av bordslampa som däremot ska ha riktat ljus och starkare är skrivbordslampan. Här hittar du förslag på många olika designlampor i olika material som t.ex. mässing och glas. Här finns också bordlampor i många olika färger och storlekar från många kända varumärken.

Kategorier av bordslampor: Skrivbordslampa | Fotogenlampor & Oljelampor

Populära bordslampor

 • Bankirlampan Milenka, polerad mässing

  Bankirlampan Milenka, polerad mässing
  Milenka - traditionell bankirlampa med grön skärm och blank armatur i mässing. Bankirlampor är eftertraktade kulturföremål som man inte minst har sett i amerikanska filmer från gångna decennier. Deras ursprung kommer ur tjugo och trettiotalet i förra århundradet, då man kunde se dem i kontorsfastigheter, kanslier, domstolar och banker. Armaturen var oftast tillverkad i mässing och skärmen var lång och grön, vilket även gäller för bankirlampan Milenka, som är utrustad med en stilren dragkontakt direkt på skärmen. Ljuset sprids inte alltför starkt i omgivningen, utan framför allt på det upplysta området på bordet, varmed man får tillräckligt ljus för att kunna läsa och skriva.
 • Alice & Fox Bokstavslampa M, Vit

  Alice & Fox Bokstavslampa M, Vit
  Den här bokstavslampan från Alice & Fox är en snygg inredningsdetalj som lyser upp såväl barnrummet som resten av hemmet. Lampan sprider ett mjuk och behagligt ljus och kan ställas i bokhyllan, på sängbordet eller hängas på väggen. Bokstavslampan drivs med batterier (ingår ej), sätts på med av/på-knappen på sidan av bokstaven och har LED-belysning
 • Zora – bankirlampa med grön glasskärm

  Zora – bankirlampa med grön glasskärm
  Liten bankirlampa Zora En klassiker bland skrivbordslamporna som är lika trendig än idag: bankirlampan. För små skrivbord är bankirlampan Zora det perfekta valet, eftersom den med en höjd på 23 cm inte behöver mycket plats. Vad gäller kultstatus är den också minst lika bra som de stora varianterna. En stomme i antik mässing och den för bankirlampa typiska svängbara glasskärmen i iögonfallande grönt – med denna design kan Zora lätt förväxlas med en lampa ur Art déco-tiden. Under 20- och 30-talet hittade man denna sort skrivbordslampa nämligen i otaliga bibliotek, domstolar, juristkontor, banker och företagskontor.
 • Muuto - Leaf Bordslampa Grey

  Muuto - Leaf Bordslampa Grey
  Design Broberg & Ridderstråle for Muuto Koncept Leaf golvlampa är inspirerad av bladen på ett trä och den har liksom ett trä och ett lätt och elegant uttryck. Lampan är med ett inbyggdt LED, som kan dimmas/dämpas, så man har möjlighet för att justera ljusstyrkan exakt som du vill har den. Leaf är ideel som läs lampa och vill passa helt perfekt in i den minimalistiske inredning och där man har har behov för ett bra och skönt läs ljus.

Fler tips på bordslampor

 • Yan bordslampa - Guld - Bordslampor

  Yan bordslampa - Guld - Bordslampor
 • Tomek bordslampa (Brons)

  Tomek bordslampa (Brons)
  Tomek är en iögonfallande och elegant bordslampa som garanterat hamnar i blickfånget i rummet den placeras i. Lampan har en imponerande metallskärm i antik brons som bryter ljuset underbart igenom när den är påslagen. Använd med fördel en tubformad ljuskälla i Tomek för finast resultat. Placera förslagsvis i vardagsrummet, kontoret eller sovrummet som en smyckande detalj. Tomek finns även i flera andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Levereras med sladd + strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Bordslampa 3Some 3-låg

  Bordslampa 3Some 3-låg
  3Some är en vacker, stilren bordslampa med ett jämt, harmoniskt och bländfritt ljus. Lampan i metall och glas, är formgiven av Anders Eriksson. Du behöver 3 styck ljuskällor som inte ingår. Sockel: G9, max watt: 20. Höjd 60 cm. Sladdlängd: 2 meter.
 • Lilly bordslampa (sammet) (Svart)

  Lilly bordslampa (sammet) (Svart)
  Lilly är en elegant bordlampa som är lika fin stående i ett fönster som på en byrå eller bänk. Lampan är tillverkad av metall, har en kromad finish och ett dekorativt genomskinligt parti på nedre delen av foten. Skärmen är tillverkad av behaglig sammet som släpper igenom ett behagligt och mjukt ljus när lampan är tänd. En härlig bordlampa som gärna smyckar det moderna vardagsrummet eller sovrummet. Levereras med sladd + strömbrytare & stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.Färg på skärmar: Marinblå, grå, rosa, svart och vit.
 • Pantop BordslampaØ23 Mint Grey - Verpan

  Pantop BordslampaØ23 Mint Grey - Verpan
  Koncept Pantop BordslampaØ23 Mint Grey designades på 1980-talet av danska Verner Panton. Den klockformade lampskärmen har tydliga referenser till retrodesign, som har fått sin comeback i den moderna i
 • Dyberg Larsen Cozy LED Bordslampa

  Dyberg Larsen Cozy LED Bordslampa
  Design: Dyberg Larsen Koncept: Cozy LED- bordslampan kommer i en enkel och minimalistisk design, och kan användas i alla typer av inredning. Lampans bas är i betong och lampskärmen i glas och ger tillsammans en solid och robust konstruktion. Lampan har en inbyggd LED och är uppladdningsbar.
 • Bestlite BL2 Bordslampa Krom & Porslin

  Bestlite BL2 Bordslampa Krom & Porslin
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL2 Bordslampa en elegant och enkel bordslampa - en tidlös klassiker. Designad 1930 av Robert Dudley Best för Bestlite . Den ger stil till vilket rum som helst och avger samtidigt ett mycket behagligt arbetsljus. Det är inte en tillfällighet att Winston Churchill hade Bestlite på sitt skrivbord under andra världskriget. Bestlite Lampan står utställd på Design Museum i London. Lampan är flexibel och har en strömbrytare på sladden
 • Botanisk bordslampa guld med velourskugga rosa 25 cm - Tropiskt

  Botanisk bordslampa guld med velourskugga rosa 25 cm - Tropiskt
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included Ta med de tropiska atmosfärerna i ditt hem med vår tropiska bordslampa. Denna unika bordslampa är en riktig blickfång för vardagsrummet eller sovrummet. Bordslampan har en höjd av 54 cm och en diameter på 25 cm. Foten är en riktig blickfångare på grund av den guld- / mässingsananan, hur trevlig ?! Denna glada bordlampa har en stor E27-armatur och levereras uteslutande med en ljuskälla, så se till att du beställer den med den (max. 40 watt). Med en extern dimmer är lampan dimbar, den ingår inte. Bordslampan levereras med en sladd med stickpropp på 160 cm lång. Den gyllene basen är gjord av aluminium och den rosa nyansen är velour vilket ger den ett elegant utseende. Den här vackra atmosfärstillverkaren bör inte saknas i din interiör. 250 mm x 540 mm
 • TECNOLUMEN Wagenfeld WG25 bordslampa glasfot/stav

  TECNOLUMEN Wagenfeld WG25 bordslampa glasfot/stav
  Högkvalitativ Wagenfeld-bordslampa med stativ av förnicklad metall Denna bordslampa är inte bara en högkvalitativ och bearbetad ljuskälla, utan har även med sig en bit historia. Bordslampan är tillverkad enligt designen från Bauhaus-konstnären Wilhelm Wagenfeld från 1924. Användningen av glas- och metallmaterial är redan från början av hans karriär en prioriterad fråga i hans arbete. Belysningsföretaget Tecnolumen är det enda företag som har licens för dessa reproduktioner. Eftersom förfalskningar sprider sig är det värt att titta närmare på följande: Lampan kan identifieras som original med hjälp av flera egenskaper. Bordslampan har en skärm av munblåst opalglas, en glassockel med en diameter på 15,2 centimeter och ett stativ av förnicklad metall. Den manövreras med ett svart dragband som i slutet är försett med en förnicklad liten kula. Det är exakt så som Wilhelm Wagenfeld hade tänkt sig. Tyllbasen bygger också på uppfinnarens anvisningar. Likaså är matarledningen, vars kabel är omgiven av svart textil, typisk för Wagenfeld-lampan. Dessa särskilda egenskaper visar att exemplaret är äkta. Dessutom har varje enhet ett serienummer och en stämpel från Tecnolumen under lampfoten vilket ytterligare understryker dess kvalitet. Både lysdiodlampor och lågenergilampor kan användas som belysningsmedel. OBS! Det rekommenderas att man vid valet av glödlampa är noga med att undvika klara glaskolvar, eftersom detta kan leda till skuggkastning på glaslampskärmen. Om så krävs finns det även utbytesskärmar för denna lampa under artikelnummer 9030005. Bakgrund: Det var så originalet uppkom År 1919 grundades Bauhaus som konstskola i Weimar av Walter Gropius. Det hantverksmässiga arbetet och konsten förenades där. Det funktionella bygget var det dominerande ledmotivet. I dag räknas många Bauhaus-verk som moderna konstklassiker. År 1924 fick den 24-årige Wilhelm Wagenfeld, som arbetade som gesäll på Bauhaus och som nyligen hade börjat där, idéen till den berömda Wagenfeld-bordslampan. Hans lärare var László Moholy-Nagy och lampan var resultatet av en uppgift eleverna fått av honom. Med detta verk började Wilhelm Wagenfelds karriär. Senare var han ledare och utbildare vid olika glas- och metallverkstäder och som professor vid Berliner Hochschule für Bildende Künste. Tecnolumen - Bauhaus som hjärtefråga Bauhaus-stilen är mer än en konstnärlig strömning för det tyska företaget Tecnolumen. Tillverkaren har gjort det till sin uppgift att ge ut betydande verk från Bauhaus-konstnärer på nytt. År 1979 började historien om Tecnolumen och dess återupplivande av den berömda Wagenfeld-lampan. Andra delar följdes, såsom lampor och Marianne Brandts välkända tekannor, armaturer i Art Decó design och modeller som inspirerats av De Stijl-artistföreningen. Utöver detta designar moderna artister lampor för Tecnolumen, bland annat grundaren Walter Snopel själv och designers som Nico Heilmann.
 • Kaiser idell luxus bordslampa, svart 42,5cm

  Kaiser idell luxus bordslampa, svart 42,5cm
  Designklassiker från Fritz Hansen. Vacker och ikonisk i sin design. Kaiser idell finns både som golv, bord och vägglampa. Designad av Christian Dell. Höjd 42,5 cm Diameter 28,5 cm Sladd längd 300&hellip:
 • Alexander Bord (Svart)

  Alexander Bord (Svart)
  Alexander är en modern lampa i tidlös design. De blanka metalldetaljerna i kombination med den sidenmatta ytan gör lampan mycket dekorativ, och tillsammans med den runda metallskärmen som ger ett vackert nedåtriktat ljus balanseras design och funktionalitet på allra finaste sätt. Funktionaliteten är noga genomtänkt med en justerbar skärm och en på/av-knapp som är snyggt integrerad i designen.
 • Kasa Bordslampa Black - OYOY Living Design

  Kasa Bordslampa Black - OYOY Living Design
  Kasa Bordslampa Black - OYOY Living Design
 • CO Bankeryd Ray bordslampa vit-mässing

  CO Bankeryd Ray bordslampa vit-mässing
 • Lucande Filoreta bordslampa i vitt

  Lucande Filoreta bordslampa i vitt
  Rund, vit tripodbordslampa Filoreta i trendig Mid Century-design Filoreta är en elegant designlampa som är tillverkad av metall i högkvalitativ bearbetning. Komponenterna är tunga och bildar en solid konstruktion som utseendemässigt kombineras med en enkel elegans. Lampan med det trebenta stativet passar väl in på ett sidobord och ger där trevlig accentbelysning. Metallskärmen är mycket platt och samtidigt rund, och med denna reducerade geometriska form, där tydligheten dominerar, korresponderar tveklöst designen med den hippa retrotrenden Mid Century, vars look är baserad på interiörer från 1940-, 50- och 60-talet. På grund av metallens ogenomtränglighet kan ljuset endast ta sig ut nedåt och ytan undertill får således en ljus belysning, samtidigt som man får ett trevligt ljus som inte bländar och ger ett gemytligt uttryck. Den vita ytan på skärmen och stativet dominerar färgmässigt bordslampans utseende och står för tidslöshet och harmoni. Bara ett metallelement i bostad mässing och en färgmatchad textilkabel med en integrerad strömbrytare sticker ut, ger speciella ljusaccenter och är egenskaper av det faktum att stor vikt har lagts vid utvalda detaljer.
 • Diana bordlampa H38cm Matt guld

  Diana bordlampa H38cm Matt guld
  Diana bordslampa är designad av Trendstefan och är en produkt utöver det vanliga! Diana består av en cirkel i mattguldig färg och runda, eleganta äkta snäckskal i vacker pärlemor som händer ned&hellip:
 • Bordslampa Network med svart textilskärm

  Bordslampa Network med svart textilskärm
  Snygg bordslampa Nätverk med svart textilskärm Den eleganta och eleganta Network- bordslampa har en svart textilskärm. Detta kompletteras med en speciell lampbas av förkromad keramik. Den lökformiga stativ, som är mycket öppen och luftig och därför en dekorativ blickfångare, ser ut som ett unikt nät. Network bordslampa är därför lämplig som ett rikt dekorativt föremål och som en extra ljuskälla som sprider ett mysigt och behagligt ljus på kvällstid. Placerad på en byrå, ett sidobord, skänk eller till och med fönsterbrädan, kommer denna eleganta lampa garanterat att locka allas uppmärksamhet.
 • Monaco bordlampa LED (Svart)

  Monaco bordlampa LED (Svart)
  Snygga arbetslampan Monaco i svartlackerad metall. Går att justera på två ställen och ger ett bra arbetsljus.Svart sladd.Integrerad LED-belysning.
 • DCW - In The Sun Bordslampa 130 Guld/Guld

  DCW - In The Sun Bordslampa 130 Guld/Guld
  Design Dominique Perrault & Gaëlle Lauriot-Prévost för DCW Design Its bordslampa Guld/Guld är en liten lampa med stor utstrålning. Genom den veckade skärmen kastas ett mjukt, varmt ljus och ger en mysig atmosfär i hemmet. Den stringenta designen, där den geometriska formen kombineras på ett grafiskt och elegant sätt fungerar inte bara som en lampa, men också som ett litet konstverk. Lampan har inbyggd LED som laddas upp via USB, så man har möjlighet att ta med sig den mysiga belysningen runt omkring i hemmet. Perfekt som ett stämningsgivande ljus på fönsterbrädan eller på plats på byrån där To-Go-lampan med en diameter på 13 centimeter inte tar upp så mycket plats. Eller så kan man ta med sig det varma ljuset till middagsbordet som ett alternativ till stearinljus eftersom det ger en nästan romantisk stämning. Se den trådlösa In The Sun lampan i både guld- och silverfinish här, där du också hittar vägglampan i samma serie.
 • Vallentuna K3 Bordsfot Rosa Blomma Exkl Skärm

  Vallentuna K3 Bordsfot Rosa Blomma Exkl Skärm
  Kina K3 Bordsfot Urna från Vallentuna Material: Stengods Mått: Ø 21cm - H 37cm Ljuskälla: Max 60W E27 (rek 25-40W), Ingår Ej OBS! Lampskärm ingår ej
 • Kartell Planet Bordslampa Led Ø33cm Kristall - Bordslampor Vit - 9386B4

  Kartell Planet Bordslampa Led Ø33cm Kristall - Bordslampor Vit - 9386B4
  Planet Bordslampa LED Ø33cm, Kristall från Kartell. Vi har valt ut Vit Bordslampor från Kartell med stor omsorg.
 • Louis Poulsen - PH 2/1 Bordslampa Mässing

  Louis Poulsen - PH 2/1 Bordslampa Mässing
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept PH 2/1 Bordslampa är den minsta av glaslampor från Poul Henningsen. Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924. Poul Henningsen var en av de första till att erkänna det viktiga av att forma ljuset, och i 1958, som en uppföljning på hans banbrytande treskärmssystem från 1926, designade han PH 5 taklampan. Baserat på mödosamma analyser av ljusets reflektionskvalitet, är PH 5 kännetecknet vid den innovativa bländningsfria formen och symmetriska belysning. Poul Henningsens pionarbete inom belysningsteori, vad angår struktur, skuggor, bländning och färgangivelse tillsammans med människans behov för ljus, praktiseras fortfarande den dagen idag i Louis Poulsen. Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydelsefulla belysningsdesignern för Louis Poulsen, och hans idéer ligger till grund för företagets belysningsfilosofi. En kulturell personlighet som förutom ljus sprider sig ut över revue, satir och samfundskritik. Samarbetet med Louis Poulsen fortsatte resten av PH's liv. Poul Henningsen designade 3-skärmssystemet redan i 1926, där PH i samarbete med Louis Poulsen tecknade de första lamporna till en utställning i Paris. Genom hela sitt liv försökte PH att skapa ett bländningsfritt ljus, rikta ljuset dit där det var behov och skapa mjuka skuggor. PH designade således inte bara en lampa, utan ett helt system, och det blev igenom åren tillverkat omkring tusen olika modeller. Det munblåsta opala glaset består av tre lager glas. Ett klart sandblåst på innersidan, ett vitt lager i mitten och en blankt klart lager ytterst. Samlat ger det ett vackert diffust ljus uppåt samtidigt ett behagligt reflekterat ljus nedåt. PH lampornas nummer refererar till skärmstorleken. PH 2/1 bord består av en överskärm på ca. 20 cm, men här används mellan- och underskärmar från den modell som heter 1/1. PH 2/1 Bordslampa i sin nuvarande form blev introducerad i 2011 i högglansförkromat, svart metall i 2017 och i mässing metall i 2019. OBS! Eftersom glaset är munblåst tillåts luftbubblor upp till 3 mm i glaset.
 • Belid Cato bordslampa 48,5 cm Mattsvart

  Belid Cato bordslampa 48,5 cm Mattsvart
 • Bordslampa Boop

  Bordslampa Boop
  Bordslampa av återvunnet tropiskt trä och lampskärm av vit bomullstextil. Glödlampa E14 40W (medföljer ej).
 • Seletti Street Lamp Bordslampa Röd - Bordslampor Akryl Röd - 13894

  Seletti Street Lamp Bordslampa Röd - Bordslampor Akryl Röd - 13894
  Street Lamp bordslampa från Seletti med en cool design med en böjd stolpe perfekt för skrivbordet. Lampan har en inbyggd LED med ett varmvitt ljus. En perfekt detalj som ger dig glädje i vardagen. Välj mellan olika färger. Formgiven av Blow. Bra att veta om Street Lamp bordslampa - Cool design.- Böjd stolpe.- Built-In Led- Lumen: 600 lm- Bredd: 150 mm.- Höjd: 750 mm.- Kelvin: 3000 K- IP-klassificering: IP20.- 6.0 Watt Vi har valt ut Röd Bordslampor i Akryl från Seletti med stor omsorg.
 • Piffany Copenhagen - Mr. Wattson Bordslampa Smoked Ash/Matt Black

  Piffany Copenhagen - Mr. Wattson Bordslampa Smoked Ash/Matt Black
  Design Soyee Studios for Piffany Koncept En rolig liten kusin - Mr. Wattson från Piffany Copenhagen ger ljus och glödje hem till dig. Med sin böjbara kropp och sina långa ben, kan Mr. Wattson placeras precis som du vill ha han. Ska han sitta med rak rygg i fönsterkarmen eller ska han ligga raklång på bokhyllan? Rolig, flexibel och perfekt på barnrummet, på bokhyllan eller kanske i köket? Var än han placeras kommer han att ge glädje och få leendet fram på alla. Mr. Wattson är framställd i askträ och aluminium och finns i många olika färger.
 • Haipot Bordslampa Black - DybergLarsen

  Haipot Bordslampa Black - DybergLarsen
  Haipot Bordslampa Black - DybergLarsen
 • Portland Lampfot 39 cm Glas Klar

  Portland Lampfot 39 cm Glas Klar
 • Artemide Eclisse T Bordslampa Gul - Bordslampor Stål Gul - 0028040A

  Artemide Eclisse T Bordslampa Gul - Bordslampor Stål Gul - 0028040A
  Eclisse T bordslampa från Artemide med en avantgarde design med smart funktion. Den har ett diffust, direkt ljus och ett fast, yttre skal med ett inre, flyttbart skal för att justera ljuset. Design av Vico Magistretti. Bra att veta om Eclisse T bordslampa - Eclisse T uppskattas för det diffusa, justerbara ljuset och den futuristiska designen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Endast för inomhusbruk.- Ljuskälla ingår inte.- Kan även användas som en väggmonterad lampa. Vi har valt ut Gul Bordslampor i Stål från Artemide med stor omsorg.
 • Elegant bordslampa Schneckenhut Gold av järn

  Elegant bordslampa Schneckenhut Gold av järn
  Bordslampan SCHNECKENHUT GOLD ger exceptionella ljuseffekter Bordslampan SCHNECKENHUT GOLD leder genast uppmärksamheten till skärmen, som är dekorerad med spiralformat mönster. Lampan skapar stilfulla, vackra accenter i rummet. Bordslampan har klassisk form som effektfullt framhäver dekoren.
 • Swivel Bordslampa (Ljusgrön)

  Swivel Bordslampa (Ljusgrön)
  Swivel är en retro bordslampa med en stilren design, gjord av metall och trä. Ljuskällan som omfångas av den rörliga mattgröna skärmen ger en bra och riktad ljusspridning. Armens vinkel går att justera i höjd. Placera förslagsvis i på skrivbordet. Ljuskälla ingår ej. Levereras med svart sladd och strömbrytare.Swivel finns i fler varianter.
 • Globen Lighting Fungo bordslampa beige Ø22 cm H30 cm

  Globen Lighting Fungo bordslampa beige Ø22 cm H30 cm
 • Arigato bordslampa kort, svart

  Arigato bordslampa kort, svart
  Arigato Short bordslampa har en funktionell och vacker design som kan användas på många ställen i hemmet. Den är ex perfekt som skrivbordslampa och kan stå på sidobordet bredvid soffan, där den&hellip:
 • By Rydéns Colby Xl Bordslampa - Bordslampor Metall Sandsvart

  By Rydéns Colby Xl Bordslampa - Bordslampor Metall Sandsvart
  Bordslampan från By Rydéns har en arkitektonisk stil i metall med en cylinderformad lampfot och en rund, ståtlig lampskärm med ett mönster som adderar det lilla extra till omgivningen. Perfekt att placera i ett djupare fönster, på sidobordet eller på nattduksbordet. Om bordslampan från By Rydéns- Colby XL uppskattas för den iögonfallande designen.- Colby XL är också omtyckt för placeringsmöjligheterna.- Bordslampan finns i olika färger.- Finns även som en vägglampa.- Från serien Colby.- Gjord av metall.- Ljuskälla ingår inte. Bordslampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 5 Watt- Bredd: 380 mm.- Höjd: 500 mm.- Djup: 120 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 1.8 kg. Shoppa Bordslampor och mer Lampor hos Royal Design.
 • AIRAM Nita Bordslampa E27 Svart

  AIRAM Nita Bordslampa E27 Svart
  Nita är en enkel och stilren bordslampa från Airam. Passar fint i de flesta miljöer och rum med sin eleganta design. För ljuskälla med E27-sockel max 40W.
 • Nuura Blossi Table LED-bordslampa svart/vit

  Nuura Blossi Table LED-bordslampa svart/vit
  Dimbar LED-bordlampa Blossi Table med munblåst glasskärm Blossi Table bordslampa har en enkel och slät inredning. Den mjukt rundade skärmen av munblåst glas kompletterar det mjuka utseendet. Bordslampan står på en platt, rund fot i pulverlackerad metall, som också utgör den smala ramen som stöder den graciösa glasskärm. Lampans design påminner om en svamp som kommer upp ur marken i skogen och uttrycker den nordiska designtraditionens närhet till naturen i den här designen. Armaturen passar perfekt som en klassisk sänglampa och som en elegant ljuskälla i alla inredningar för en perfekt formad helhetsmiljö. Den integrerade LED-modulen avger ett varmt ljus som lämpar sig väl för att belysa bostadsutrymmen och skapar en inbjudande och mysig atmosfär. Ljusstyrkan kan ändras när som helst med den integrerade dimmern för att anpassa ljusförhållandena till varje situation. Armaturerna i Blossi-kollektionen är mångsidiga och passar som stilfull belysning i både privata och gastronomiska utrymmen. Armaturerna i Blossi-serien är tillverkade av högkvalitativa material och har avancerad LED-teknik och har inspirerats av det gyllene ljuset från den skandinaviska hösten och nominerades till och med till Årets lampa vid Design Awards 2018 i Danmark.
 • By Rydéns - Boyle Bordslampa Smoke Grey By Rydéns

  By Rydéns - Boyle Bordslampa Smoke Grey By Rydéns
  Boyle Bordslampa Smoke Grey - By Rydéns
 • Martinelli Luce Civetta bordslampa diffusor orange

  Martinelli Luce Civetta bordslampa diffusor orange
  Liten bordslampa Civetta - diffus uppåt och indirekt nedåt Civetta är ett lysande tillbehör för nattduksbord, fönsterbrädor och sidobord. Designad som en vitlackerad aluminiumcylinder med två grindutskärningar på basen och ett övre, satinerat metakrylatöverdrag, avger bordslampa ljuset från E27 LED-lampa (se tillbehör) både på ytan nedanför och diffus uppåt. Detta skapar trevlig extra belysning. bordslampa Civetta designades av den italienska arkitekten och designern Emiliana Martinelli. Familjeföretaget Martinelli Luce , som drivs av henne i andra generationen, producerar bordslampa i den vanliga höga kvaliteten, vilket skiljer den italienska tillverkarens produkter.
 • Plumeria bordslampa (Svart)

  Plumeria bordslampa (Svart)
  Plumeria bordslampa har en modern och elegant design. Det svarta meshtyget runt skärmen ger fin ljusbelysning och en harmonisk atmosfär i rummet.Placera förslagsvis i vardagsrummet som en smyckande detalj. Levereras med svart sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.Plumeria finns i andra varianter.
 • Bankers bordslampa liten (Antikmässing)

  Bankers bordslampa liten (Antikmässing)
  Bankers är en klassisk och tidlös skrivbordslampa som fortfarande håller! Basen är tillverkad i metall med en finish i antikmässing, kombinerat med en behagligt grön skärm. Skärmen riktar du enkelt upp och ned efter hur du önskar att ljuset faller.Ljuskälla ingår ej. Levereras med svart sladd på 2m. 
 • Ping bordslampa (Antikvit)

  Ping bordslampa (Antikvit)
  Ping är en modern bordslampa med en stilren design, gjord av keramik med en finish i antik vit färg och vit textil. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en fin och bra ljusspridning runtom sig. Placera förslagsvis i vardagsrummet eller sovrummet.Ljuskälla ingår ej. Levereras med sladd, strömbrytare och stickkontakt. Ping finns i fler varianter.
 • Belid - DaVinci Bordslampa Ø30 Matt White

  Belid - DaVinci Bordslampa Ø30 Matt White
  Design Belid DaVinci bordslampa Ø30 Matt White tillhör den stilfulla och eleganta belysningskollektionen från Belid, som med sitt exklusiva och moderna utseende passar bra i alla inredningsstilar. DaVinci-sortimentet består av taklampor, bordslampor och golvlampor, så du kan hitta exakt den lampa som uppfyller dina behov av belysning och inredning. Den är tillverkad i metall och finns i en rad vackra färger. Tack vare sin minimalistiska och sofistikerade design kan lamporna i sortimentet enkelt placeras var som helst i ditt hem, bland annat ovanför matbordet, bredvid sängen, på skrivbordet, på fönsterbrädan eller bredvid soffgruppen - den enda gränsen är din fantasi. Oavsett placering ser den tredelade lampskärmen till att ljuset sprids på ett mjukt, behagligt och bländfritt sätt till omgivningen. Du kan använda flera av de olika lamporna i serien tillsammans för ett mer komplett och unikt utseende i din inredning. Se hela DaVinci-serien här.
 • Bordslampa Marica, tygskärm och trä, höjd 50 cm

  Bordslampa Marica, tygskärm och trä, höjd 50 cm
  Euluna bordslampa marica, tygskärm och trä, höjd 50 cm Marica,, för vardagsrum / matsal, textil, trä, E27, 22 W, L: 40 cm, B: 15 cm, H: 50 cm

Bordslampa till olika rum och platser

En bordslampa behöver inte nödvändigtvis placeras på just ett bord utan funkar ju även bra på andra platser i hemmet. En smalt designad modell kan funka bra som lampa på en fönsterbräda. Du kan placera bordslampor på en byrå i hallen eller på nattduksbordet bredvid sängen så slipper du montera nåt på väggen.

För ännu mer flexibilitet finns sladdlösa bordslampor med batteri som kan bytas eller laddas upp. En sådan lampa ger ett cleanare intryck då du inte behöver ha fula kablar synliga.