Bordslampor

Varumärken

En bordslampa är fint att ha som inredning och mysbelysning i fönstret eller som ledbelysning i hallen. En typ av bordslampa som däremot ska ha riktat ljus och starkare är skrivbordslampan. Här hittar du förslag på många olika designlampor i olika material som t.ex. mässing och glas. Här finns också bordlampor i många olika färger och storlekar från många kända varumärken.

Kategorier av bordslampor: Skrivbordslampa | Fotogenlampor & Oljelampor

 • Luxy T1 Bordslampa Svart - Rotaliana ()

  DesignDante Donegani & Giovanni Lauda för Rotaliana Koncept Luxy T1 Bordlampe Sort är en tidlös och klassisk lampa med många möjligheter, lamphuvudet kan ”röra sig” i flera riktningar och har flexibla inställningsmöjligheter. Detta gör att den är användbar i många rum. Den är dessutom en mycket dekorativ lampa som kan sättas ihop precis som du önskar, så den passar in i just din stil i ditt hem. Serien fås i bordslampa, golvlampa, vägglampa och taklampa. Skärmen är gjord av glas som fås i 4 olika färger. Kroppen är gjord av metall och golv- och vägglampan är utrustad med en strömbrytare på lamphuvudet.
 • Jieldé Signal SIC400 Bordslampa 40x16 cm - Orange

  Jieldé Signal SIC400 Bordslampa 40x16 cm - Orange från Jieldé
 • Jieldé Signal S1400 Bordslampa 40x16 cm - Matt Rosa

  Jieldé Signal S1400 Bordslampa 40x16 cm - Matt Rosa från Jieldé
 • Jieldé Signal S1333 Bordslampa 30+30x10 cm - Olivgrön

  Jieldé Signal S1333 Bordslampa 30+30x10 cm - Olivgrön från Jieldé
 • Cindy Bordslampa Platin - Kartell

  DesignFerruccio Laviani for Kartell Koncept Cindy bordslampa är typisk för 70-talet men med en ny form och färg. Cindy bordslampa har en konisk lampskärm och en droppformad bas och kommer i ett brett spektrum av alla matta och metalliska toner: platina, mörkt guld, mintgrön, orange, blå, rosa, metal och violett. Cindys speciella egenskap är dess glänsande kromliknande yta som ger en uns av det moderna, en touch av fyllighet och utstrålar en mängd av reflektioner.
 • Fortebraccio Bordslampa LED - Luceplan (Metall, Vanlig fot)

  DesignAlberto Meda och Paolo Rizzatto för Luceplan Koncept Fortebraccio LED är en prisvärd bordslampa. Meda & Rizzotto har tagit belysning ett steg längre åt Luceplan. Fortebraccio bordslampa garanterar en fullständig frihet då det gäller positionering av ljuset. Lampans två armar roterar oberoende av varandra horisontellt och vertikalt, så lampan kan justeras i extrema och funktionella lägen. Nu är Fortebraccio också utrustad med energibesparande LED-lampor. Fortebraccio designad åt Luceplan är konstruerad så den är lätt att manövrera. En perfekt bordslampa till kontoret, där man både använder datorn, handskrift och läser. Man har med Fortebraccio möjlighet att lätt och snabbt flytta ljuset till nästa uppgift som man ska ta sig an. Du kan välja att lampan levereras med bordsfot eller bord-fäste.
 • Dekorativ bordslampa Giova, 50 cm

  Bordslampan Giova i form av en vas skapar en förtrollande atmosfär Spegelförsedd och samtidigt klassisk är denna bordslampa, som blir ett granterat blickfång i varje rum. Det inre klotet är gjort av vitt opalglas och det mittersta klotet i transparent glas. Lampans övre hälft imponrerar med blåst glas med roséfärgade inneslutningar. Här möts klassiska former och innovativa idéer och smälter samman till originella konstverk. Energiklass: A++
 • Dimbar LED-bordslampa Bon Jour Versailles small

  Bon Jour Versailles small – en stilfull LED-bordslampa med ädel kristallglasfot LED-bordslampan Bon Jour Versailles small präglas av lätthet och tidlösa linjer. Lampfoten består av ädelt kristallglas och dess design påminner något om klassiska ljusstakar från gamla tider. Denna ”ljusstake” kombinerades med en modern lampskärm i PMMA, som har ett överdrag av beigefärgat, plisserat tyg. På så sätt lyckades designern att skapa en perfekt symbios mellan dåtiden och framtiden. Lysdioderna, som integrerades i skärmen och kan dimras i fyra steg med hjälp av den integrerade dimmern, avger ett hemtrevligt varmvitt ljus, som inte bara sörjer för en mysig känsla i rummet, utan även får lampfoten att glittra. Philippe Starck är en renommerad designer från Paris som har utvecklat lampan Bon Jour Versailles small för italienska lamptillverkaren FLOS. Han säger själv att hans motto är ”den avskalade etiken”, vilket innebär att designern fokuserar på det väsentliga och avstår från onödiga detaljer. Han är dock inte bara känd för sina lampdesigner, utan även inredningsdesignen han gjorde för före detta franska presidenten François Mitterrand, en segelbåt för Apples VD m.m. Energiklass: A+
 • Globen Lighting Bordslampa Velvet - Röd

  Globen Lighting Bordslampa Velvet - Röd från Globen Lighting
 • Mobil bordslampa (Svart)

  Mobil bordlampa i en härlig rundad design, med en mattsvart fot och en vit glaskupa. Den är enkel och unik, vilket gör den väldigt lätt att placera i ditt hem. Den smälter dessutom in i de flesta miljöer och interiörer. Ljuskälla ingår ej.
 • C-formad bordslampa Sipan

  Sipan – LED-bordslampa med modern C-form Sipan passar mycket bra till moderna interiörer och är allt i allt snarare puristisk och enkel. Det finns ingen traditionell skärm, men istället ett metallelement som formades som bokstaven C. Aluminiumfoten har en matt nickelyta och lysdioderna sitter på insidan av metallelementet. Strömförbrukningen är låg och ljuset bra. Energiklass: A+
 • Fusion Bordslampa Svart - LIGHT-POINT

  DesignRonni Gol for Light Point Koncept Fusion Bordslampa Svart har enkla linjer som passar som gör att den passar in var överallt. Den enegerisparande LED teknologin gör att designen är utvecklad till det maximala av enkelhet. Med sin tre-stegs touch-dämpare anpassar sig Fusion till det ögonblickliga ljusbehov, från diskret, mysigt ljus till det helt stora och klara ljuset. Ljuset styrs lätt och elegant genom att bara beröra lampan. Välj mellan den diskreta vita og den eleganta svarta.
 • Grå bordslampa Garda

  Attraktivt designad bordslampa Garda med grå skärm Den 16 cm höga bordslampan Garda övertygar med en grå tygskärm i form av en bägare. Insidan är vit. På det sättet kan ljuset reflekteras bättre. Metallfoten har en matchande matt nickelfärg. En harmonisk kombination som passar ett flertal olika inredningsstilar. Ljuset tänds och släcks med hjälp av den integrerade brytaren med touch-funktion. Energiklass: A++
 • Battery Bordslampa Blomme - Kartell

  DesignFerruccio Laviani for Kartell Koncept Battery Bord är en revolutionerande liten bordslampa från Kartell. Battery kan du ta med dig överallt. Den enda du behöver göra är att ladda upp lampan och efter det kan du ta med dig den överallt där du behöver ljus. Den är helt perfekt till sovrummet där du ofta behöver ljus på natten, på terrassen, i hörnet av rummet utan eluttag eller om barnen har gjort en mysig koja. Batteritiden är 8 timmar efter en full uppladdning.
 • BaP Bordslampa Svart - Luceplan (Kvadrat)

  Design Alberto Meda och Paolo Rizzatto för Luceplan Koncept BaP, som står for den tyske BildschirmArbeitsPlatz, är en lampa med en fluorescerande ljuskälla, utformad för att lösa praktiska situationer så som reflektion och bländnings som orsakas av datorer. BaP bordlampa designad för Luceplan, är gjord för att kunna balansera mellan olika grader av ljusstyrka, så att man undviker att anstränga ögonen. Ledderna och armen är gjorda så att man kan göra mjuka, kontrollerade rörelser med lampan, detta för att uppfylla användarnas ergonomiska behov. Strömbrytarknappen sitter på lamphuvudet och är flankerat av en nyckel för ett enkelt lampbyte. Uppgiften för BaP var inte bara att den ska ”ge ljus”, utan att den också ska ”reducera ljus” för att göra så att lampan blir ett användbart verktyg i kombination med ett annat objekt, nämligen datorn. Detta har uppnåtts och har därför blivit den perfekta kontorslampan och har blivit ett ofrånkomligt verktyg till kontoret.
 • Louis Poulsen AJ Bordslampa - Gul ockra

  Louis Poulsen AJ Bordslampa - Gul ockra från Louis Poulsen
 • 205 Bordslampa Svart/Vit - Lampe Gras

  DesignBernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 205 Bordslampa Svart/Vit er et ikon for det 20. århundrede - Med rødder til 1922 hvor de første gennemtænkte streger blev slået af Bernard- Albin GRAS, og siden er familien bare vokset. Udtænkt ti kontorer og til industrien var serien totalt unik, med sit enkle, robuste og alligevel meget ergonomisk design. Den grundlæggende form er med hverken skruer eller svejsede samlinger. Det funktionelle og æstetiske emmer ud af Lampe Gras og især designet af de enkelte detaljer såsom armene, kroppe, beslag og samlinger er fantastisk originale, gennemtænkte og langt forud for deres tid. Le Corbusier blev tidligt i forløbet forført af det moderne design på Lampe Gras og benyttede flittigt lamperne i sine projekter.I dag er Lampe Gras lampen blevet et efterspurgt samlerobjekt i hele verden, især i Frankrig, USA samt Japan. Bernard- Albin Gras talentfulde og visionære design har vist sig at være tidløst.
 • Hübsch Bordslampa ø38xh56 cm - Mässing

  Hübsch Bordslampa ø38xh56 cm - Mässing från Hübsch
 • By Rydéns Conroy Bordslampa - Grön

  By Rydéns Conroy Bordslampa - Grön från By Rydéns
 • Klot-bordslampa BUBBA, fot i stållook

  Diskret klot-bordslampa BUBBA med opalglas Liten och rund - det är den enkla bordslampan BUBBA. Genom sin klassiska formgivning kan den användas på olika platser. Oavsett om det är fönsterbänken byrån, sidobordet eller nattduksbordet, överallt sörjer den med sin opalglaskropp för stämningsfullt, bländfritt ljus. Utrustad med beröringsdimmer. Kabelns längd är 1,5 m. Energiklass: D
 • Gent - textil-bordslampa med trebensstativ i trä

  Gent - en bordslampa med textilskärm och stativfot i trä Gent är en bordslampa med bit textilskärm, som genom dess lampfot av trä ser särskilt speciell och intressant ut. Foten har utformats som ett stativ och de tre träelementen har lackerats i vitt. Bordslampan Gent har försetts med en strömbrytare på kabeln och drivs inte bara med konventionella glödlampor eller halogenlampor, utan också med moderna LED-lampor eller lågenergilampor, varigenom strömförbrukningen kan reduceras till ett minimum. Energiklass: A++
 • Archi T2 Bordslampa Svart/Guld - LIGHT-POINT

  DesignRonni Gol för Light Point Koncept En designikon och en bit historia, som löper över generationer, där Archi T2 Bordslampa har belyst allt från arbetsbord till läshörnan in hemmet. Archi Bordslampa - här i svart/guld - kan också fås i matt vit och matt svart. Utöver det finns det flera olika bordslampor att välja mellan - samt vägglampor, taklampor och golvlampor. Archi ersätter den tidigare lampserien JJ. Samma höga kvalitet.
 • Tip Bordslampa Olive - Muuto

 • Cobra Bordslampa Jet-Black - GUBI

  DesignGreta M. Grossman för Gubi Koncept Den autentiska Cobra bordslampan i Jet-Black designad av Greta M. Grossman. Bordslampan är ursprungligen designad i 1950 och har fått sitt namn efter formen på skärmen, som påminner om en kobrahals. Cobra bordslampan vann designpriset i samma årtionde och blev efterföljande utställd på Good Design Show på Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Cobra bordslampa är en klassisk men ända ganska unik lampa. Med sin flexibilitet kan den vridas i 360 grader vilket ger ett behagligt ljus vid skrivbordet eller ett soft ljus i vardagsrummet.
 • Light Air Bordslampa Sculped Bernsten - Kartell

  DesignEugeni Quitllet for Kartell Koncept Light Air lampan från Kartell är en häftig lampa som kan användas där man gärna vill ha lite fart på det. Det är mycket färg och ett häftigt utseende, något som Kartell är bra på. Det ger en upplevelse både vad gäller design och material. Light Air kan fås i flera varianter - bord, vägg och som taklampa i flera färger.
 • Jieldé Loft C6000 Bordslampa 60x24,5 cm - Matt Granit Grå

  Jieldé Loft C6000 Bordslampa 60x24,5 cm - Matt Granit Grå från Jieldé
 • Jieldé Signal SIC400 Bordslampa 40x16 cm - Matt Ivory

  Jieldé Signal SIC400 Bordslampa 40x16 cm - Matt Ivory från Jieldé
 • Rituals 3 Bordslampa m/Dimmer - Foscarini

 • Fjärrstyrbar LED-bordslampa Zen - Color Control

  LED-bordslampa Zen med en mångfald av färger för stämningsfulla kvällar Den fjärrstyrbara LED-bordslampan Zen - Color Control i modern och ren stil pryder den förfinade inredningen i både sovrummet och vardagsrummet. Materialblandningen av nickeleloxerad aluminium och svart glas gör den ädel och tilltalande. En stämning en färg Med fjärrkontroll kan olika färger från varmvitt ljus 2 700 K till dagsljusvitt 5 700 K noga ställas in och anpassas till både tillfälle och situation. Enda underhållningen i rummet Denna bordslampa kan användas som blickfång i rummet och antingen dominera det eller ha en stödjande funktion för att rikta blickarna mot något iögonfallande. Energiklass: A+
 • Jieldé Loft D6000 Bordslampa 60 cm - Matt Water Blue

  Jieldé Loft D6000 Bordslampa 60 cm - Matt Water Blue från Jieldé
 • Fork Mini Brun/Grå Bordslampa - Diesel

  DesignSuccessful Living from Diesel with FoscariniKoncept Fork Mini Brun/Grå Bordslampa kommer ifrån Diesels kollektion av lampor - Sucessful Living. som talar många olika språk, och berättar varsin unik historia med sin iögonfallande stil. Ett nytt äventyr, som låter dig skräddarsy ditt personliga utrymme och lyfta din personlighet fram i rampljuset, startar här. Hård som metall, mjuk som bomull och skinande som nyputsade fönster - men alltid unik och annorlunda. Sucessful Living from Diesel with Foscarini är redo att slå ner normerna från deras piedestal och ta världen med storm.
 • Tidlöst vacker bordslampa Norwich grå-vit

  Stilfull bordslampa Norwich med tvåfärgad keramikfot Övergången mellan textilskärmen och keramikfoten är nästan sömlös hos bordslampan Norwich. Det beror dock enbart på att skärmen, liksom övre delen av foten är grå, så att man knappt ser gränsen. Underdelen av foten är vit. skärmens insida är vit för optimal ljusreflektion. Energiklass: A++
 • Trendig bordslampa Liam vit

  Trendig bordslampa LIAM för en modern arbetsplatsbelysning Modern design och beprövad ljusteknik förenas i denna snygga arbetsplatslampa. Det rörliga lamphuvudet med vippbrytare kan anpassas till individuella belysningsönskemål. Energiklass: A++
 • Yorkshire bordlampa (Ek)

  Yorkshire bordlampa, gjord i ek med svart tygsladd, stickkontakt och strömbrytare. Använd gärna en dekorativ glödlampa för att sätta din egen touch på lampan.  Ljuskälla ingår ej.
 • Stelton Oljelampa, sandblåst lampglas

  Stelton Oljelampa, sandblåst lampglas från Stelton
 • Martinelli Luce Mico junior bordslampa – Vit

  Martinelli Luce Mico junior bordslampa – Vit från Martinelli Luce
 • Förkromad LED-bordslampa Rennes

  Rennes - en LED-skrivbordslampa med modern ton På nästan varje skrivbord ser LED-lampan Rennes bra ut. Rennes består av en glänsande förkromad stomme som berikar skrivbordet med en modern ton. Den runda formen på skärmen finns även hos foten och sedda som en helhet utgör de en harmonisk helhet. Det varmvita ljuset från de integrerade 4 W LED-lamporna kan riktas, eftersom övre delen av stommen är flexibelt justerbar. Energiklass: A+
 • JWDA Metallic Bordslampa Borstat Stål - Menu

  DesignJonas Wagell for Menu JWDA Bordslampa är en vacker och mycket enkel lampa framställt i helt enkla materialet. Det är bra samverkan mellan rå betong, de fina glaset och den glänsande mässing. Taklampan är designad med inspiration från oljelampor och med den runda form ger den ett lugnt och varmt uttryck. Som en extra detalj har JWDA ljusdimmer på basen, vilket gör det till en riktig praktisk lampa över matbordet, då det är fint att ha möjligheten, för att regalera ljusstyrkan. JWDA concrete DesignJonas Wagell for Menu Jonas Wagnell har designat denna vackra och enkla JWDA bordslampa, som är I familjen med JWDA taklampa. Den är designad med inspiration från oljelampor och är skapat I enkla materialet- glas och betong. Material valet för lampan också delikat och rå och de enkla utryck, det gör att den kan passa in I de flesta stilarter. Grunden I diameter är blot på 17 cm, lampan kan användas på riktigt manga ställen. Allt ifrån sovrummet, skänken, fönsterkarmen- ja alla de ställen var men har behovet för en vacker lampa, där ger ett skönt och behagligt ljus. Jonas uttalar sig: '' jag önskar att jag skapade produkter, där kan användas varje dag och bli en del av folks liv. '' Det får vi saga at han lyckats med.
 • Dekorativ bordslampa Jamilia i tiffanystil

  Bordslampan Jamilia i tiffanystil utgör en stämningsfull accentbelysning Jamilia är dekorativt utformad i tiffanystil och lämpar sig fint både som stämningsfull accentbelysning i vardagsrummet och som sänglampa i sovrummet. Skärmen är sammansatt av 150 glaselement och sprider tack vare sin varma färggivning ett nyansrikt ljussken i varje rum. Bordslampan Jamilia är lämplig att användas med energisparlampor och passar därför bra in i ett energisnålt belysningskoncept. Energiklass: A++
 • Globen Lighting Bordslampa Anastasia - Svart

  Globen Lighting Bordslampa Anastasia - Svart från Globen Lighting
 • Bon Jour Unplugged Bordslampa - Flos (Gul, Krom)

  Bon Jour Unplugged är en liten version av Bon Jour T. Det är en trofast följeslagare som man kan ta med sig var man vill, detta tack vare det uppladdningsbara USB-batteriet. Batteriet har en livslängd på 6 timmar och kan därför exempelvis användas ute på altanen en trevlig sommarkväll. Ljuset kan ställas in genom 4 olika ljusintensiteter på strömbrytaren i botten. Den revolutionerande Edge Lightning-teknologin använder LED-lampans fulla potential. Den har en minimal tjocklek och ljuset är helt enhetligt, med hög visuell komfort samt maximal prestanda och effektivitet. Bon Jour Unplugged Bordslampa ger ett direkt nedåtriktat ljus. Den är gjord av formsprutad PMMA och har som utgångspunkt en transparant skärm. När man väljer toppens färg så blir det också färgen på foten. Utöver det kan du helt välja färg på lampans skärm. USB-C laddnings-kabel på 120 cm levereras med paketet.
 • Sten lampfot, svart

  Lamphållare E27, max 60W. Bas Ø: 7. Ljuskälla ingår ej.
 • Koholmen fotogenlampa (Rökfärgad)

  Koholmen är en snygg serie fotogenlampor i olika färger och klarglas. Fin stämningsbelysning och skapar en mysig atmosfär och vackra skuggbildningar i rummet. Njut av dess varma aura den sprider eller ge bort till en vän - det är en present som garanterat ger glädje och kärlek till mottagaren.
 • Boom Task Light – skrivbordslampa i aluminium

  Praktisk skrivbordslampa Boom Task Light från Tom Dixon Den stabila skrivbordslampan Boom Task Light övertygar med sin minimalistiska formgivning, som flera generationer av designer redan har använd och som fortfarande är lika aktuell. Reducerad på en kombination av cylindriska metallrör och leder, passar den skulpturala kompositionen på alla moderna skrivbord. Fantastisk stabilitet garanteras av den massiva foten, som håller i den vrid- och svängbara lampstommen med olika leder för att justera ljuskonen i rätt position. Boom Task Light är en lampdesign från Tom Dixon. Företagets designer, som även omfattar belysning, möbler och andra inredningsaccessoar, utställs bland annat i Victoria and Albert Museum i London, Museum of Modern Art i New York och Centre Georges Pompidou i Paris. Energiklass: A++
 • Pencil Bordslampa Blå/Svart - Tom Rossau

  för Tom Rossau Koncept Pencil Bordslampa är en vacker och enastående lampa som passar in i många hem p.g.a. sitt fina utseende kombinerat med ett behagligt och vackert ljus. Danska Tom Rossau har skapat en rad enastående designlampor i lätta och eleganta former, tillverkade i tunn träfaner, plast och koppar. Med sitt breda sortiment av taklampor, bordslampor och golvlampor så finns det stor chans att hitta en lampa som passar in i just ditt hem.
 • I Ricchi Poveri Toto – designerbordslampa mässing

  Bordslampa I Ricchi Poveri Toto från Ingo Maurer Denna designbordslampa präglas av ett helt vardagligt utseende. Den består av en rektangulär fot, en filigran metallstav, en lågvoltshalogenlampa och – sist men inte minst – Musse Pigg-öron! Dessa är garanterat blickfånget hos I Ricchi Poveri Toto, som så klart associeras med ett eller annat och ser mycket rolig ut. I leveransen ingår en speciell ljuskälla med E27-sockel, som bara passar till några lampor ur serien I Ricchi Poveri. En ersättningsljuskälla ingår. Ljuskällorna är ett undantag från EU-förordningen 244/2009. Ingo Maurer (årgång 1932) är en beundrare av glödlampan. Detta förtydligar några av hans skapelser: exempelvis bordslamporna Bulb“ eller Birdie’s Busch“. Med Bulb“ (glödlampa) startade 1969 karriären som utbildad sättare och grafiker till ljus- och lampdesigner. Hans verk har vunnit många utmärkelser – t.ex. staden Münchens designpris, Collab’s Design Excellence Award från Philadelphia Museum of Art eller Förbundsrepubliken Tysklands designpris. Tillsammans med sitt team framställer han med sitt företag, Ingo Maurer GmbH med säte i den bayerska delstatshuvudstaden München, unika lampor på högsta tekniska nivå. Dessutom framställer han även ljusprojekt i offentliga rum, som exempelvis ombyggnaden av Münchens tunnelbanestationer Münchner Freiheit“. Energiklass: C
 • Grå LED-bordslampa LAMA

  Modern LED-bordslampa LAMA Bordslampan LAMA imponerar med modern design och platssparande formgivning. Den långa armen med ljuskälla sörjer för god belysning över hela arbetsytan. Bordslampan LAMA sörjer för god belysning och en angenäm atmosfär med varmvita LED-ljuskällor. Med integrerad beröringsdimmer. Energiklass: A+
 • Svart LED-skrivbordslampa Kelvin Edge

  Kelvin Edge - LED-skrivbordslampa med justerbar ljusfärg Denna LED-skrivbordslampa ger hög funktionalitet och ett designorienterat yttre åt arbetsplatsen. Stommen är relativt smal och med de inbyggda lederna mycket funktionell, eftersom det går att rikta ljuset och lampan. Lamphuvudet är kantigt, men har rundade hörn så att utseendet blir litet mjukare. Grundläggande passar Kelvin Edge från FLOS mycket bra i moderna inredningar och pryder ett skrivbord mycket bra med sin designkaraktär. LED-ljuskällorna sitter inbyggda längs kanten av lamphuvudet och ger ett behagligt, bländfritt ljus som bidrar till störningsfritt arbete vid skrivbordet. En särskild höjdpunkt hos skrivbordslampan ligger i att ljusfärgen hos LED-lamporna kan anpassas inom området från 2 700 kelvin till 3 200 kelvin. Energiklass: A+
 • Markslöjd Harvest Bordslampa LED Vit

  Markslöjd Harvest Bordslampa LED Vit från Markslöjd
 • AQ01 Bordslampa Mat Svart - Lightyears

  DesignAnne Qvist för Lightyears Koncept Den nya kontorslampan AQ01 Vägglampa Mat Svart, bjuder på att igenkännligt designuttryck och bygger samtidigt på ett innovativt uttryck med raffinerade detaljer och kurviga linjer. Toppen på AQ01 är utformad för att passa handens rörelse. Med lampans böjda kanter och matta finish kan den tändas och släckas eller dimmas direkt på lampans topp. Lampans diffusor är gjord i ett tjockare material på kanterna för att förhindra att lampan bländar och ger en ljusstråle som lyser 100 procent nedåt i ett symmetriskt roterande mönster. De delikat designade armarna som förbinder de två delarna döljer kabeln inuti samt håller den på plats med en inre fjäder. Detta understryker lampans eleganta utseende. AQ01 ser väldigt elegant ut på väggen som läslampa, i ett lounge-område eller som läs-ljus vid sängen Lampan fås också som bordslampa, där man både kan sätta den i ett ”plug-in” eller placeras på bordet i en bas.
 • LED-skrivbordslampa Optimus med klämfot

  LED-skrivbordslampa Optimus - individuellt justerbar ljusfärg Med möjligheten att steglöst ställa in färgtemperaturen mellan varmvitt 2 700 K och dagsljusvitt 6 200 efter behov och personliga preferenser, blir denna LED-skrivbordslampa Optimus Colour Vario en verklig höjdpunkt på varje skrivbord. Ljusfärgen har nämligen en avgörande påverkan på koncentrations- och prestandaförmågan hos människor. Medan människor kan koncentrera sig bättre och är mer alerta i dagsljusvitt ljus, skänker varmvitt ljus en känsla av lugn och avkoppling. Således är LED-bordslampan Optimus - vilket namnet antyder - den idealiska ljusspridaren för olika behov. Den praktiska minnesfunktionen sparar den inställda ljusfärgen, så att Optimus när den tänds nästa gång återigen lyser med den senast inställda ljusfärgen. Dessutom kan även ljusstyrkan på lampan justeras med hjälp av vridhjulet på sidan av den undre lamparmen. Den vrid- och böjbara lamparmen med dubbla leder möjliggör en mycket exakt inriktning av ljuset, på den punkt som ska belysas. Ytterligare kännemärken: - Tillverkad i Tyskland - designad och producerad i Tyskland - LED-lampornas livslängd: 50 000 timmar - stor belysningsradie och exakt positionering genom den långa lamparmen med dubbla leder och fjäderstöd. - 80 % energibesparing i jämförelse med vanliga glödlampor - 2 500 lux belysningsstyrka med 35 cm avstånd - sammetsaktig beläggning på lampfotens undersida för att skona bordsytor och liknande Energiklass: A+
 • Lumiere Grande Bordslampa Vit - Foscarini (Aluminium, Utan Dimmer)

Varumärken med bordslampor
&tradition, 101 Copenhagen, Ah Belysning, Ailati, Alco, ALUMINOR, Aneta Belysning, Anglepoise, Another Story, ANTA, aromas, Artemide, Artempo Italia, Artistar, Artwood, Astro, ateljé Lyktan, AXO LIGHT, B.LUX, Babblarna, Belid, BELLART, Berliner Messinglamp, Bernard Schottlander, Bernd Unrecht, Bloomingville, BRAGA, Brilliant, bsweden, By Rydéns, ByrydÉns, Böhmer, Carl Mertens, Casablanca, Cattaneo, Ceramiche, CINI&NILS, Clas Ohlson, ClassiCon, Clayre & Eef, Cottex, CPH Lighting Bordslamper, Cremasco, Dalber, Darø, DE MAJO, Del-Ko Biolodex, Delightfull, Design by us, Design for the people, Diesel with Foscarini, Domus, DybergLarsen, Ebb & Flow, Eglo, Elesi, Estiluz, Esto, ETH, Ethimo, EUROKERAMIC, Evotec, Fabas Luce, Fabbian, FANTASIA VERLICHTING, Ferro Luce, Fischer & Honsel, FLEXA, Flos, Flyte, Fontana Arte, FontanaArte, Foscarini, Frama, Frandsen, Frederik Bagger, Frilight, Fritz Hansen, Fuhr Home, Georg Jensen, Gibas, Gilbert Trading AB, GKS Knapstein, Globen, Globen Lighting, Globo, Graypants, Grupa Products, Grönlund, GUBI, H. Skjalm P, Hadsten, Hallbergs, Halo Design, Harvest, Hedemann, Heitronic, Helestra, Herstal, Hinnerup, House Doctor, Hubsch, HUFNAGEL, Hübsch, IBV, IDL Export, Ingo Maurer, Innermost, Interstil Interiör, ISABEL, ISP Lamp, Itre, J. Holländer, Jake Dyson Studio, Jakob Maul, Jedi, Jedi Lighting, Jieldé, JUST LIGHT, Karboxx, Kare, Karlskrona lampfabrik, Kartell, Kids Concept, Klong, Knikerboker, Kolarz, Konsthantverk, Koziol, Krebs, Kristina Dam Studio, Kundalini, Kögl, Lam, Lambert & Fils, LamP GUSTAF, Lampe Gras, Lampe Mantis, Lampefeber, Lampenwelt.com, LampGustaf, LEDS-C4, Lee Broom, Lene Bjerre, Leuchten Direkt, Light Point, Lightnet, Lightyears, Linea Light, Lineahemma, Lirio by PHILIPS, Lis Poland, LK Design, Lorefar (FARO), Louis Poulsen, Luceplan, Luci Italiane Moros, Lucide, Lumio, Luxo, Lyngsaa, Madam Stoltz, Malmbergs, Mantra, Marble, Markslöjd, Marset, Martinelli Luce, Masca, Masiero, Mater, Maytoni, Menu, Menzel, Mettallux, Micron, Milan, Moooi, Moree, Moretti, Mr Maria, Muuto, New Works, Niermann Standby, Nino Leuchten, NORD, Nordal, Nordlux, Normann, Normann Copenhagen, Northern, Northern Lighting, Northlight, NOVARESI, Noyer, Nuura, Näve, Ole, Oligo, On interior, Orion, Oriva, Pamalux, Pandul, Parachilna, Paul Neuhaus, Paulmann, Perenz, Philips, Pholc, Piet Hein, Possoni, PR Home, PUJOL, QAZQA, Reality Leuchten, RED, Ridi, RIPERLamP, Roll & Hill, Rotaliana, Savoy House, Schottlander, Schuller, SEA-Club, Searchlight, Secto, Seed Design, Selene, SELETTI, Serien Lighting, Sil-Lux, Silkflower, Siru, SLAMP, SLV, Smartwares, SMD Design, Sompex, Spot-Light, Steinhauer BV, Stelton, Strömshaga, Studio Italia Design, Swarovski, Tecnolumen, Terence Woodgate, TERZANI, Texa Design, The Oak Men, Tom Dixon, Tom Rossau, Top Light, Trio Leuchten, Trizo21, Unilux, Van de Heg, Verpan, Vibia, Villeroy & Boch, Vistosi, Vita, VITA COPENHAGEN, Vitra, Vivida, Voltolina Classic, Wagner Life, Watt & Veke, Watt A Lamp, Woru, Wästberg, Zanat, ZERO, Zoolight, Örsjö, Örsjö Belysning,