Bordslampor

En bordslampa är fint att ha som inredning och mysbelysning i fönstret eller som ledbelysning i hallen. En typ av bordslampa som däremot ska ha riktat ljus och starkare är skrivbordslampan. Här hittar du förslag på många olika designlampor i olika material som t.ex. mässing och glas. Här finns också bordlampor i många olika färger och storlekar från många kända varumärken.

Kategorier av bordslampor: Skrivbordslampa | Fotogenlampor & Oljelampor

Populära bordslampor

 • Bankirlampan Milenka, polerad mässing

  Bankirlampan Milenka, polerad mässing
  Milenka - traditionell bankirlampa med grön skärm och blank armatur i mässing. Bankirlampor är eftertraktade kulturföremål som man inte minst har sett i amerikanska filmer från gångna decennier. Deras ursprung kommer ur tjugo och trettiotalet i förra århundradet, då man kunde se dem i kontorsfastigheter, kanslier, domstolar och banker. Armaturen var oftast tillverkad i mässing och skärmen var lång och grön, vilket även gäller för bankirlampan Milenka, som är utrustad med en stilren dragkontakt direkt på skärmen. Ljuset sprids inte alltför starkt i omgivningen, utan framför allt på det upplysta området på bordet, varmed man får tillräckligt ljus för att kunna läsa och skriva.
 • Alice & Fox Bokstavslampa M, Vit

  Alice & Fox Bokstavslampa M, Vit
  Den här bokstavslampan från Alice & Fox är en snygg inredningsdetalj som lyser upp såväl barnrummet som resten av hemmet. Lampan sprider ett mjuk och behagligt ljus och kan ställas i bokhyllan, på sängbordet eller hängas på väggen. Bokstavslampan drivs med batterier (ingår ej), sätts på med av/på-knappen på sidan av bokstaven och ha
 • Zora – bankirlampa med grön glasskärm

  Zora – bankirlampa med grön glasskärm
  Liten bankirlampa Zora En klassiker bland skrivbordslamporna som är lika trendig än idag: bankirlampan. För små skrivbord är bankirlampan Zora det perfekta valet, eftersom den med en höjd på 23 cm inte behöver mycket plats. Vad gäller kultstatus är den också minst lika bra som de stora varianterna. En stomme i antik mässing och den för bankirlampa typiska svängbara glasskärmen i iögonfallande grönt – med denna design kan Zora lätt förväxlas med en lampa ur Art déco-tiden. Under 20- och 30-talet hittade man denna sort skrivbordslampa nämligen i otaliga bibliotek, domstolar, juristkontor, banker och företagskontor.
 • Leaf Bordslampa Grey - Muuto

  Leaf Bordslampa Grey - Muuto
  Design Broberg & Ridderstråle for Muuto Koncept Leaf golvlampa är inspirerad av bladen på ett trä och den har liksom ett trä och ett lätt och elegant uttryck. Lampan är med ett inbyggdt LED, som&hellip:

Fler tips på bordslampor

 • Art Deco bordslampa mässing med grönt glas - Pallon

  Art Deco bordslampa mässing med grönt glas - Pallon
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included Denna Pallon är speciell i sin helhet: på grund av glasets ljusgröna färg och i kombination med guldet är det verkligen en bild att se! Glassfären har en diameter på 20 cm och en höjd av 23 cm. Komplettera den med en ljuskälla på maximalt 25 watt (stor E27-anslutning). Så det är ett riktigt humörsljus! Den är också dimbar (dimmer ingår ej). Lampan ser bra ut i sovrummet eller i hallen och den kommer till sin rätt när du t.ex. placerar 2 bredvid varandra. Om du verkligen gillar Pallon finns den också i kombination med tre! 200 mm x 230 mm
 • Acrobat Bordslampa Sand - Normann Copenhagen

  Acrobat Bordslampa Sand - Normann Copenhagen
  Design Marc Venot for Normann Copenhagen Koncept Acrobat Bordslampa är en helt unik LED lampa då den är framställd i två delar som hålls samman av en magnet. Det gör den ytterst användbar då har&hellip:
 • Battery Bordslampa Guld - Kartell

  Battery Bordslampa Guld - Kartell
  Design Ferruccio Laviani for Kartell Koncept Battery Bord är en revolutionerande liten bordslampa från Kartell. Battery kan du ta med dig överallt. Den enda du behöver göra är att ladda upp lampan&hellip:
 • Bordslampa Hula i ringdesign, vit/guld

  Bordslampa Hula i ringdesign, vit/guld
  Euluna bordslampa hula i ringdesign, vit/guld Hula, för vardagsrum / matsal, stål, E27, 60 W, B: 25 cm, H: 35 cm
 • Louis Poulsen VL Studio bordslampa mässing Ø 25cm

  Louis Poulsen VL Studio bordslampa mässing Ø 25cm
  Dimbar VL Studio bordslampa i mässing och opalglas Bordslampan VL Studio är tillverkad av mässing och opalglas i tre lager. Samspelet av färger och material ger lampan ett ädelt och samtidigt varmt utseende som gör att den lätt kan integreras i olika bostadsområden och inredningar. Ljuset avges bländfritt och diffust till omgivningen och ger på så sätt behagliga ljusförhållanden. Med hjälp av en dimbar ljuskälla kan ljusstyrkan också anpassas till personliga behov med hjälp av en dimmer på kabeln. Armaturkollektionen VL Studio designades av Vilhelm Lauritzen och har redan inspirerat många generationer. Ursprungligen var armaturerna utformade för radiobyggnaden i Köpenhamn, men med tiden har de också hittat sin väg in i privata miljöer. VL Studio övertygar med användningen och kombinationen av högkvalitativa material och dess tidlösa estetik. Tillverkningen är i händerna på den danska lamptillverkaren Louis Poulsen. Observera: Den obehandlade mässingen förändras med tiden och får en patina.
 • Prandina Elle T1 LED-bordslampa, blå

  Prandina Elle T1 LED-bordslampa, blå
  LED-bordlampa Elle T1 av metall från Prandina LED-bordlampan Elle T1 är tillverkad av viktad metall och har en inbyggd LED-ljuskälla. Tack vare den minimalistiska men ädla designen passar den till många inredningsstilar och är ändå alltid ett blickfång. Särskilt på skrivbordet, men även som sänglampa gör den en särskilt bra figur - både i det egna hemmet och på ett hotell. Lampans av/på-knapp är placerad på kabeln. Bordslampan Elle T1 är designad av Jannis Ellenberger för belysningstillverkaren Prandina. Företaget Prandina har blivit berömt särskilt genom att använda glasskärmar i sina lampor och har gjort sig ett namn genom den italienska glasblåsarkonsten som lampskärmarna tillverkas med. Tillverkaren står för kvalitet och funktionalitet i hela sortimentet.
 • 317 Bordslampa Svart/Koppar - Lampe Gras

  317 Bordslampa Svart/Koppar - Lampe Gras
  Design Bernard Albin Gras för Lampe Gras Koncept 317 Bordslampa i Svart/Koppar är en ikon för 2000-talet - med rötter till 1922 när de första genomtänkta strecken blev ritade av Bernard-Albin GRAS&hellip:
 • Skrivbordslampa Viktoria inställbart huvud vit

  Skrivbordslampa Viktoria inställbart huvud vit
  Skrivbordslampa Viktoria - flexibelt justerbar genom lederna Den här skrivbordslampan, som är utrustad med led och därmed kan justeras i ljusriktningen, kan användas i hela bostadsområdet. Den är inte bara en utmärkt ljuskälla för skrivbordet utan även för till exempel nattduksbordet. Dess design kännetecknas av tidlös skönhet och kan kombineras med många moderna inredningsstilar.
 • Bordslampa Vienda, Flex

  Bordslampa Vienda, Flex
  Bordslampan Vienda Flex är en stildetaljerad klassiker från danska Herstal. Den kurvade skärmen, balanserade foten och krom ramen är en perfekt kombination för skapa en inbjudande atmosfär. Lamp
 • Miss K T Bordslampa - Flos (Mjukt)

  Miss K T Bordslampa - Flos (Mjukt)
  Koncept Miss K T Bordslampaär en av Philippe Starcks mest populära lampor. Lampan står som en stilikon i många hem runt om i världen, där den är lätt igenkänd på grund av sitt transparenta u
 • Miraflores bordlampa LED (Mässing/guld)

  Miraflores bordlampa LED (Mässing/guld)
  Miraflores är en elegant bordlampa som ger ett dekorativt ljus till interiören samtidigt som den är en iögonfallande och modern inredningsdetalj. Lampan är tillverkad av aluminium/stål, har en lyxig guldlackad finish och består av två mjukt formade stänger som går upp från bordplattan och tillsammans skapar denna vackra kreation. Miraflores är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus och går längs insidan av stängerna, vilket skapar ett indirekt och behagligt ljus när lampan är tänd. Levereras med sladd + strömbrytare & stickkontakt. Integrerad LED-belysning. 
 • Knuckle Bordslampa Black - Tala

  Knuckle Bordslampa Black - Tala
  Design Tala Koncept Knuckle Bordslampa Black är en serie av helt enkla lampor. Den består helt enkelt av material som är kända för deras hållbara och smidiga egenskaper - från FSC-certifierad&hellip:
 • Asteria Bordslampa Nuance Rose - Umage

  Asteria Bordslampa Nuance Rose - Umage
  Asteria Bordslampa Nuance Rose - Umage
 • Bordslampa DNA krom

  Bordslampa DNA krom
  Bordslampa DNA krom från vaurmärket Next som är designad av Hopf &: Wortmann
 • Med svart skrift - bordslampa Jolanda

  Med svart skrift - bordslampa Jolanda
  En diskret skrift pryder skärmen till bordslampan Jolanda Svagt kan man till exempel i den svarta inskriften se en krona, eiffeltornet och årtalet 1845, som tygskärm till bordslampan Jolanda är dekorerad med . Således ger den lila krämfärgade lampa en diskret, fransk touch till lägenheten. Till exempel, kan de användas som extrabelysningen på fönsterbrädan eller som en sänglampa. Men oavsett var den får sin plats så sprider Jolanda ett mysigt ljus överallt.
 • Bloomingville Emaline bordslampa 48 cm Natur-svart

  Bloomingville Emaline bordslampa 48 cm Natur-svart
 • Cava Bordslampa Brushed Brass/White - Markslöjd

  Cava Bordslampa Brushed Brass/White - Markslöjd
  Cava Bordslampa Brushed Brass/White - Markslöjd
 • Anglepoise Type 75 Mini bordslampa alpinvit

  Anglepoise Type 75 Mini bordslampa alpinvit
  LED-bordslampa Type 75 Mini - Mindre version av den större lampan Type 75 Samma funktionella och optiska fördelar som den stora bordslampan med samma namn, det visar även bordslampan Type 75 Mini från Anglepoise®: Den har också den välkända mekanismen för konstantfjädring för maximal rörelsefrihet och balans som gör det möjligt att använda den på skrivbordet hemma på samma sätt som på verkstadens arbetsbord. Bordslampan Type 75 Mini tillverkades 2011 efter ett förslag från den brittiske industridesignen Sir Kenneth Grange, som redan har konstruerat produkter för många kända varumärken, såsom Tesco, Tiffany & Co., Nike, Kodak och Parker, och som till och med är ansvarig för den yttre utformningen av InterCity 125. Denna fascinerande ljuskälla smälter in med nästan alla inredningsstilar på grund av sin neutrala färg. I bordslampan Type 75 Mini, som är bestyckad med ett E14-uttag, kan användas med en LED-lampa med upp till 6 LED watt. Leverans inklusive ljuskälla.
 • Lampfot E27 Box Vit

  Lampfot E27 Box Vit
  Vit lampfot med ribbat strukturmönster, tillverkad av trä med E27 sockel. Kombinera lampfoten med en snygg ljuskälla för ett elegant intryck. Gör sig bra på bord och i fönster. Höjd 10 cm Bredd&hellip:
 • Vintage bordslampa mässing - Hjort Tre

  Vintage bordslampa mässing - Hjort Tre
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Cord and plug included Hjort tre är en vintage bordslampa för djurälskare. Djurets trapezform gör den till en mycket unik lampa! Den är gjord av aluminium med plast. Eftersom den är färdig i mässing passar den här bordslampan perfekt i vardagsrummet, kontoret eller sovrummet. Det går också mycket bra i ett barnrum med djur- eller djungeltema. Lampan har en höjd av 34 cm, en längd av 18 cm och en bredd av 12,5 cm. Foten har en höjd av 2,5 cm, en längd av 18 cm och en bredd av 12,5 cm. Hjort Tre levereras med sladd (200 cm) och kontakt. Avsluta bordslampan med en ljuskälla som har en E27-koppling (max 25 Watt). Glöm inte att beställa dessa separat. Lampan är dimbar med en extern dimmer som inte ingår. Ljus upp din interiör med bordslampan Hjort Tre! 180 mm x 125 mm x 340 mm
 • Fabiana - bordslampamed elegant utseende

  Fabiana - bordslampamed elegant utseende
  Iögonfallande bordslampa Fabiana med kristallhängen Denna iögonfallande och eleganta bordslampa kännetecknas för sin yta i matt bladguld och sörjer för en varm och behaglig atmosfär. Ljuset från glödlamporna (armaturen kan också användas med halogen- och energisparlampor) bryts och reflekteras i Asfour-kristaller, fördelas mjukt genom den guldfärgade och fyller rummet med en festlig och inbjudande atmosfär. En imponerande höjdpunkt! Belysningsarmaturerna från den toskanska tillverkaren - som koncentrerar sig mer på tillverkning än på serieproduktion - är tillverkade i Italien och utgörs av i huvudsak klassiska takkronor och blominspirerade armaturer som kombinerar tradition med moderna stiltrender.
 • Cirkuslampan Stor W

  Cirkuslampan Stor W
 • Antenna Bordslampa M Metallic Taupe - Forestier

  Antenna Bordslampa M Metallic Taupe - Forestier
 • &Tradition Bellevue AJ8 bordslampa mässing

  &Tradition Bellevue AJ8 bordslampa mässing
 • Finca bordslampa (Mattsvart)

  Finca bordslampa (Mattsvart)
 • LE KLINT Snowdrop - pappersbordslampa, vit

  LE KLINT Snowdrop - pappersbordslampa, vit
  Med handvikt pappersskärm - designerbordslampan Snowdrop År 1943 bildades ett belysningsföretag i Danmark av en arkitektfamilj, vars varumärke var att lampskärmarna är handvikta. Den speciella viktekniken kan ännu inte göras med hjälp av maskiner vilket innebär att varje lampskärm fortfarande får sin speciella form av mänskliga händer. Detta gör varje lampskärm till ett unikat. Traditionellt hantverk kombinerat med modern produktion - det är den danska belysningstillverkaren Le Klint:s lampor. Förutom de traditionella vikskärmarna som har tillverkats sedan företaget grundades och som hittills har varit företagets bästsäljare, omfattar tillverkarens portfolio även nya kreationer med skärmar av metall. Tillverkningen av handgjorda vikskärmar av papper eller plast sker i dag, liksom då, i Odense på ön Fyn. Le Klints belysningsskapelser har från 1943 fram till i dag kunnat beundras och införskaffas i en butik i Köpenhamn.
 • Accordéon Bordslampa White - Slamp

  Accordéon Bordslampa White - Slamp
  Accordéon Bordslampa White - Slamp
 • MENU Column portable bordslampa IP44 Brons

  MENU Column portable bordslampa IP44 Brons
 • 205 Bordslampa Svart/Svart - Lampe Gras

  205 Bordslampa Svart/Svart - Lampe Gras
  Lampa Gras 205 Svart/Svartär utformad av Bernard Albin Gras. Även fast designen är från år 1922, är bordslampans uttryck ständigt högaktuellt då designen har huvudfokus på att vara enkel och
 • Luxy Bordslampa T2 från Rotaliana (Alu Ställning, Matt Vit Skärm)

  Luxy Bordslampa T2 från Rotaliana (Alu Ställning, Matt Vit Skärm)
  Luxy Bordslampa T2 Luxy Bordslampaär flexibel och du kan själv kombinera färgerna på flera olika sätt. Skärmen finns i 5 färger. Stativet kan väljas i 3 färger: aluminium, svart eller vit. Sm
 • Model 548 Bordslampa Polished Brass/Grey - Astep

  Model 548 Bordslampa Polished Brass/Grey - Astep
  Design Gino Sarfatti för Astep Koncept Model 548 Bordslampa Polished Brass/Grey designades 1951 i samband med en studie i balans och ljusets reflektion genom en skärm - vilket är ett återkommande&hellip:
 • Artemide Tolomeo Bordslampa Aluminium - Bordslampor Stål Aluminium - 305015+305016

  Artemide Tolomeo Bordslampa Aluminium - Bordslampor Stål Aluminium - 305015+305016
  Tolomeo Bordslampa, Aluminium från Artemide. Vi har valt ut Aluminium Bordslampor i Stål från Artemide med stor omsorg.
 • Victor bordslampa (Cream)

  Victor bordslampa (Cream)
 • Louis Poulsen Keglen bord pin dim-to-warm svart

  Louis Poulsen Keglen bord pin dim-to-warm svart
  LED bordslampa Keglen med stift för att skruva på bordsskivan - dim till varm Bordslampan Keglen har skapats av Jakob Lange från Big Ideas, ett ungt bolag från Bjarke Ingels designstudio BIG. Det som är slående med utseendet är den grafiska, återhållsamma designen. Keglen är utrustad med en stift och en liten bottenplatta och kan enkelt skruvas fast på en bordsskiva. På bottenplattan finns en strömbrytare som kan användas för att dimma LED-belysningen. Dim-to-warm-funktionen är integrerad, vilket innebär att ljuset blir varmare och varmare (2 700 K - 2 000 K) när ljusstyrkan minskar. Det går också att avaktivera dimfunktionen. Detta innebär att så länge dimfunktionen är avaktiverad lyser kottarna alltid med 100 % ljusstyrka. Den integrerade minnesfunktionen säkerställer att den inställning som fanns innan lampan släcktes behålls när lampan slås på igen. Bordslampan Keglen är tillverkad av aluminium med en diffusor av polykarbonat och avger ljuset utan bländning direkt nedåt och indirekt ut i rummet genom en öppning i skärmen. Detta skapar en mycket mysig atmosfär. Louis Poulsen är ett välkänt belysningsföretag från Danmark, som har funnits sedan 1874 och är en garant för högkvalitativ designbelysning. Dess högkvalitativa designprodukter erbjuder lösningar för privat och kommersiellt bruk. Företaget följer den skandinaviska designprincipen form följer funktion.
 • Cactus (Vit)

  Cactus (Vit)
  Cactus är en söt liten bordslampa som kommer i många olika färgglada färger och blir garanterat en smyckande detalj i rummet den placeras i. Denna unika bordslampa är tillverkad av högkvalitativ keramik med små hål i som bryter ljuset fantastiskt igenom. Den är lika fin att placera i ett fönster som på ett avlastningsbord eller sidobord och ger möjligtheten att med små medel ge hemmet en lite mer tropisk känsla. Cactus finns även i flera andra varianter. Ljuskälla ingår ej.
 • Bordslampa 5LL-6047 Kvinna, Tiffanystil, brunvit

  Bordslampa 5LL-6047 Kvinna, Tiffanystil, brunvit
  En kvinna som spelar fiol i en vacker klänning, det är vad den här bordslampan förkroppsligar och skapar uppståndelse i alla bostadsområden. En speciell egenskap: kjolen är tillverkad av glaselement i Tiffany-teknik.
 • Bordslampa med Bluetooth (Flerfärgad)

  Bordslampa med Bluetooth (Flerfärgad)
 • Asteria Table (+USB) (Röd)

  Asteria Table (+USB) (Röd)
  Asteria är en serie som är skapad i en minimalistisk och lätt design, vilket gör att den aldrig går ur stil. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som ger ett varmt och behagligt ljus och en härlig ljusspridning. Den har dessutom en vit, skyddande akrylskärm som omger ljuskällan och säkerställer en mjuk och behaglig ljusspridning. Bordlampan har en dold USB-port som ger möjligheten att ladda telefonen eller surfplattan även när lampan är avstängd. Lampan är perfekt som skrivbordslampa eller nattdukslampa, men ger en elegant touch till varje hörn i hemmet.Strömbrytaren är placerad på lampans fot.Finns i flera olika färger.Integrerad LED-belysning.
 • Last order bordslampa, koppar/klar

  Last order bordslampa, koppar/klar
  Last Order bordslampa från Flos är designad av Michael Anastassiades. Det är en laddningsbar bordslampa som sprider ljus genom en transparent massiv glasbas vars form hänvisar till den arkitektoniska&hellip:
 • Bordslampa Helen med textilskärm i svart-guld

  Bordslampa Helen med textilskärm i svart-guld
  HELam bordslampa helen med textilskärm i svart-guld Helen, för vardagsrum / matsal, järn, tyg, plast, E27, 60 W, H: 40 cm
 • Santachiara T3 Bordslampa Opal/Ash Wood - Prandina

  Santachiara T3 Bordslampa Opal/Ash Wood - Prandina
  Santachiara T3 Bordslampa Opal/Ash Wood - Prandina
 • Luceplan Costanzina bordslampa mässing vit

  Luceplan Costanzina bordslampa mässing vit
  Costanzina - klassisk bordslampa med en högkvalitativ mässing stativ Mässing färgade stativ med kvadratfot kompletteras här med en sofistikerad och elegant lampskärm. Detta är koniskt i form och tillverkat av ett speciellt polykarbonat. Den är utformad så att den lätt kan fästas och lika enkelt bytas ut. Den är fäst vid stativ på bara två punkter och rör sig så att säga rakt. Även om den av misstag skjuts, sätter denna teknik den alltid i rätt position. Den lilla stången som sticker ut från paraplyet är den praktiska strömbrytaren som är enkel att använda. Costanzina- bordslampa tidlösa utseende gör den till ett populärt ljusobjekt för nästan alla vardagsrum, vare sig det är i sovrummet, vardagsrummet eller dekorativt i entrén.

Bordslampa till olika rum och platser

En bordslampa behöver inte nödvändigtvis placeras på just ett bord utan funkar ju även bra på andra platser i hemmet. En smalt designad modell kan funka bra som lampa på en fönsterbräda. Man kan placera bordslampor på en byrå i hallen eller på nattduksbordet bredvid sängen så slipper man montera nåt på väggen.