Utebelysning

Utomhusbelysningen kanske inte kan förvandla ett kråkslott till ett palats, men nära på! Med rätt utomhuslampor kan man göra trädgården, garageuppfarten och husfasaden till att vara välkomnande. Det finns mycket man kan göra med sin belysning utomhus. Här hittar du allt från altanbelysning och trädgårdsbelysning till solcellsbelysning och spotbelysning som lyser upp äppelträdet.

Typer av utebelysning: Solcellsbelysning | Trädgårdsbelysning | Fasadbelysning | Lyktor | Ljusslingor | Väglampor

Populärt inom utebelysning

 • LED-utomhusvägglampa Gregory grå

  LED-utomhusvägglampa Gregory grå
  Stilfull utomhusvägglampa Gregory: stående, i grått, med LED Optiken är tidlös och elegant, dess inre är tack vare LED modernt och har lång livslängd. Vägglampan Gregory består av väderbeständig metall och har utformats för utomhusmiljön. Den mörkgrå färgen är inte påträngande vilket gör den till en perfekt utomhusvägglampa. Den runda fotdelen monteras direkt på väggen och har två stabila styrelement som går ut i höger vinkel. De mynnar även rätvinkligt i den egentliga lampan så att denna står parallellt mot väggen. LED-utomhusvägglampan Gregory ger med sitt varmvita ljus en bra orientering i skymningen och nattetid och är under dagen en formskön dekoration på fasaden.
 • Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)

  Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)
  Stallykta i galvaniserat stål och med sensor.Rörelsevakt 100 grader.Ljuskälla ingår ej.
 • Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800

  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800
  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. Platt kabel. En ny typ av ljusslinga från Konstsmide där man kan dimra på transformatorn med så kallad 4 stegs dimmer. Du kan dessutom byta ljuskällorna på ljusslingan. Själva kabeln är den populära platta kabeln eller så kallad rovkabel. Slingan är IP44 klassad vilket gör att du kan använda den utomhus året runt i trädgården, på balkongen eller på fasaden. Ljuset är varmvitt / bärnstensfärgat och man kan enkelt hänga upp den med smarta klämmor som säljs i 10-pack
 • Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23

Fler tips på utebelysning

 • Cross 20 vägglampa (Galvaniserat stål)

  Cross 20 vägglampa (Galvaniserat stål)
  Det runda, minimalistiska designuttrycket hos vägglampan Cross av den danska designern Maria Berntsen lyfter alla typer av exteriördesign och är nästan som ett smycke för ditt hem. Avger ett varmt, diffust ljus som skapar en inbjudande atmosfär i dina utrymmen utomhus.
 • Luton fasad (Mörkgrå)

  Luton fasad (Mörkgrå)
  Luton är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av högkvalitativ plast.Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en dekorativ och behaglig ljusspridning neråt.Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med tralldäcket eller trappan.Integrerad LED på 1,6W, med 100Lm och 3000K varmvitt ljus. Luton finns i fler varianter.
 • Solia pendel solcell (Vit)

  Solia pendel solcell (Vit)
  Solcellpendeln Solia lyser upp med tre val av lumenläge (50, 200 samt 500 lumen). Solcellslampan är gjord av rostfritt stål på bygeln och kedjan, samt i ABS-plast på lampans skärm. Den är lättplacerad på din altan eller balkong. För att starta solcellsbelysningen så sätter du först på brytaren som är under lampskärmen, sedan styr man styrkan på lumen med den hängande brytaren. Placera solcellslampan så att panelen får direkt solljus under dagen för att ladda batterierna som medföljer på bästa sätt.
 • Cadmo fasad (Grå)

  Cadmo fasad (Grå)
  Cadmo är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och betong. Ljuskällan ger ett fint riktat ljus ner och upp. Placera förslagsvis den gråa armaturen längs med fasaden, vid uteplatsen eller entrén. Integrerad LED på 2x3W, med 270Lm och 3000K varmvitt ljus. Cadmo finns i fler varianter.
 • Tiberius Utomhus Vägglampa Steel - Lindby

  Tiberius Utomhus Vägglampa Steel - Lindby
  Tiberius Utomhus Vägglampa Steel - Lindby
 • In Vitro Utomhus Vägglampa Terracotte - Flos

  In Vitro Utomhus Vägglampa Terracotte - Flos
 • Utomhusvägglampa Tin Maxi Double, svart

  Utomhusvägglampa Tin Maxi Double, svart
  Tin Maxi Double utomhusvägglampan lyser uppåt och nedåt. Tin Maxi Double utomhusvägglampan i svart metall är solid och av hög kvalitet. Den cylindriska skärmen avger ljus både uppåt och nedåt och är tack vare sin moderna design inte bara en ljuskälla, utan sätter också väggarna i fokus på ett målinriktat sätt. De kan placeras enskilt eller bredvid varandra och kan även belysa större utomhusområden, t.ex. längre korridorer eller innergårdar. Användningsområden finns inom den privata och kommersiella sektorn.
 • Lilou Utomhus Trädgårdslampa Black - Lindby

  Lilou Utomhus Trädgårdslampa Black - Lindby
  Lilou Utomhus Trädgårdslampa Black - Lindby
 • LED-hänglampa Sichem Anna 6W 2 700 K vit/klar

  LED-hänglampa Sichem Anna 6W 2 700 K vit/klar
  Utomhushänglampa Sichem Anna som lykta med klara skivor - inklusive 6 W LED-filamentlampor LED-pendellampan Sichem Anna med 1 lampa för utomhusområdet är utformad som en hängande lykta. Skärmens hölje är tillverkad av gjutharts, medan de klara sidorna av PMMA visar den filamentljuskälla som används. Denna belyser omgivningen med varmvitt ljus. Skärmen hålls upp med en kedja från den runda takkåpan. - utbytbar ljuskälla ingår i leveransen
 • Konstsmide High Power LED markspot rund 230V 3W. 7966-310

  Konstsmide High Power LED markspot rund 230V 3W. 7966-310
  High Power LED ground spot från Konstsmide. En rund 230V markspot som är IP-65 klassad.
 • LED-ljusslinga Micro varmvit 150 lampor 10,43m

  LED-ljusslinga Micro varmvit 150 lampor 10,43m
 • Traditionell gånglampa Ilka i lyktform

  Traditionell gånglampa Ilka i lyktform
  Högkvalitativ gånglampa Ilka med lyktskärm Ilka är en formskön gånglampa med ett stativ i aluminiumgjutgods och ett dekorativt, antikt utseende. Detta tillsammans med de matta glashöljena ger en elegant lampa med en stämningsfull belysning.
 • Fermob Balad Lampa H12 3-pack Cactus - Utomhusbelysning Aluminium Cactus - 360282

  Fermob Balad Lampa H12 3-pack Cactus - Utomhusbelysning Aluminium Cactus - 360282
  Balad lampa S 3-pack från Fermob. Den här mindre varianten ger ännu mer flexibilitet och funktionalitet för att vistas utomhus. Storleken gör de idealiska för alla sorters ytor, på bordet, i ett hörn, fönsterbrädan eller på en stubbe i trädgården. Balad är modern, färgglad och lätt. Den har ett praktisk handtag och är utrustad med en laddningsbar LED teknologi. Balad S använder samma teknologi som sina föregångare och har ett nytt läge som ska efterlikna ett flimrande ljus. Den erbjuder 3 olika färgtemperaturer; neutral vit, kall vit och ett skimrande ljus-läge. Efter 3,5 timmars uppladdning får du mellan 10–14 timmars batteritid. USB-C laddningskabel på 2 meter medföljer. Vi har valt ut Cactus Utomhusbelysning i Aluminium från Fermob med stor omsorg.
 • Utomhusvägglampa svart IP44 med skymningsbrytare - Femke

  Utomhusvägglampa svart IP44 med skymningsbrytare - Femke
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included, Twilight switch included Femke är en attraktiv men mycket modern vägglampa. Lampan är tillverkad i aluminium med glas och är klar i svart. Dess design gör den väldigt tidlös. Den har 9,4 cm djup, 18,1 cm höjd och 13,8 cm längd. Monteringsplattan har 2 cm djup, 14 cm höjd och 13 cm längd. Du avslutar Femke med en ljuskälla med en GU10 -passning (max. 35 Watt). Glöm inte att beställa dessa separat. Eftersom belysningen lyser nedåt får du en vacker och stämningsfull sömnadseffekt på väggen. Med ett IP-värde på IP44 är ljuskällan stänkskyddad och lämplig för mot väggen bredvid ytterdörren eller trädgårdsskjulet, till exempel. Lampan är dimbar med en extern dimmer, som inte ingår. Femke har en skymningsbrytare och slår därför på och av automatiskt. Så du glömmer aldrig att tända eller släcka lampan. Skapa en modern och attraktiv utomhusmiljö med Femke vägglampa.
 • Uyuni Led Blockljus Utomhus 7,8x12,7 Cm Vit - Utomhusbelysning Abs-plast Vit - UL-OU-WH78013

  Uyuni Led Blockljus Utomhus 7,8x12,7 Cm Vit - Utomhusbelysning Abs-plast Vit - UL-OU-WH78013
  LED blockljus från Uyuni med en klassisk design i ABS-plast med ett varmvitt ljus och en inbyggd timer. Perfekt för lite mysig stämning på uteplatsen eller balkongen i sommar. Batteri ingår ej. Bra att veta om LED blockljus - Tillverkat av ABS-plast.- Patenterad låga.- Inbyggd timer.- Diameter: 78 mm.- Höjd: 127 mm.- Brinntid: 1000 timmar.- Batteri: 2xC- Batteri säljs separat. Vi har valt ut Vit Utomhusbelysning i ABS-plast från Uyuni med stor omsorg.
 • Lindby Giavanna gånglampa, 120 cm

  Lindby Giavanna gånglampa, 120 cm
  Smal armatur Giavanna i aluminium och glas Giavanna är tillverkad av aluminium och har en mörkgrå yta. Dessutom har den vinklade armaturkroppen fyra glasväggar i toppen som omger ljuskällan. I det här fallet rekommenderas en glödlampa, eftersom den har ett speciellt utseende som avrundar armaturens design. Giavanas stigarmatur lyckas perfekt belysa en stig i trädgården även i mörker och skapar enkla accenter i utemiljön. Dessutom kan den kombineras med andra armaturer i serien för att skapa ett enhetligt helhetsintryck.
 • Utomhusvägglampa Pilos

  Utomhusvägglampa Pilos
 • Monza Utomhus Vägglampa Stor Aluminium - Konstsmide

  Monza Utomhus Vägglampa Stor Aluminium - Konstsmide
  Monza Utomhus Vägglampa Stor Aluminium - Konstsmide
 • Oden duo (Grå)

  Oden duo (Grå)
  Utomhusbelysning Oden duo som ger ett vacker sken uppåt/nedåt och passar såväl moderna som klassiska miljöer. Ljuskällor ingår ej, välj själv GU10 lampor med de ljus du önskar. Varmvitt sken GU10 ligger som rekommenderad ljuskälla.
 • Solcellsdekoration Firework Solar 1

  Solcellsdekoration Firework Solar 1
  Solcellsdrivet gångljus Firework med 90 multi-färgade LED. Bredd 26 cm Höjd 100 cm Djup 26 cm Ljuskällor Integrerad LED Färg Svart Batteriinformation 1 st AA rechargeable NiMH ingår. Star Trading,&hellip:
 • Skyfall LED Blomkruka

  Skyfall LED Blomkruka
 • Asker LED Big Up/Down Utomhus Vägglampa Vit - Norlys

  Asker LED Big Up/Down Utomhus Vägglampa Vit - Norlys
  Design Norlys för Norlys Koncept Asker-serien frå Norlys består av vackra och eleganta utelampor i hög kvalitet. Med sin minimalistiska look och strömlinjeformade design, är Asker ett perfekt tillägg&hellip:
 • Canto maxi kubi 2 Vägg

  Canto maxi kubi 2 Vägg
  Canto Kubi Maxi ger en helt unik belysningsupplevelse där ljuset flödar både uppåt och nedåt. Den kubiska designen osar av skandinavisk minimalism och gör lampan både dekorativ och skulptural. Canto Kubi Maxi kan parallellkopplas med flera lampor vilket gör den extremt funktionell. Den är designad av danska Bønnelycke mdd.
 • Ilvita Utomhus Trädgårdslampa Anthracite - Lindby

  Ilvita Utomhus Trädgårdslampa Anthracite - Lindby
  Ilvita Utomhus Trädgårdslampa Anthracite - Lindby
 • Industriell utomhusvägglampa svart IP44 med glas - Rotterdam

  Industriell utomhusvägglampa svart IP44 med glas - Rotterdam
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Denna Rotterdam vägglampa består av en rektangulär ram med glaspaneler på sidorna. Välj en fin ljuskälla, eftersom den syns i armaturen. I denna armatur passar en ljuskälla in i en E27 -armatur (max. 60 Watt). Lampan är också dimbar med en extern dimmer (dimmer ingår ej). Rotterdam är tillverkat av rostfritt stål och har ett IP-värde på IP44 och är därför stänkskyddat. Perfekt för skyddade platser som under carporten eller bredvid ytterdörren. Denna vägglampa hänger vackert bredvid ytterdörren eller i trädgården i ditt sommarhus! Lampan har en längd på 16 cm, en höjd av 33,5 cm och ett djup av 10 cm. Skapa en mysig atmosfär i trädgården med Rotterdam!
 • Pollare svart med munblåst glas

  Pollare svart med munblåst glas
  Högkvalitativt pollare med kula av bubbelglas, design och kvalitet Made in Germany Detta vackra pollare i robust gjuten aluminium med en stor lampkropp gjord av bubblaglas presenterar sig som en riktig prydnad på alla fastigheter. Utrustad med kapslingsklass IP44. - för montering på en fundament eller en underjordisk artikelnummer 4001013 - finns även med rörelsedetektor Högsta kvalitetsstandarder - Tillverkad i Tyskland Tillverkaren av dessa utomhusbelysning kan se tillbaka på en lång tradition - högkvalitativa metallvaror har tillverkats sedan 1864 och företaget gick in i belysningsbranschen på 1950-talet. Tillverkaren kännetecknas av konstant hög kvalitet - det gäller fortfarande idag som i början - och för att garantera detta tillverkas lamporna uteslutande i Tyskland. Dessutom används endast utvalda material som tål hårdare miljöpåverkan och därmed lovar långvarigt nöje.
 • LED-utomhusvägglampa Doninni 1, up&down, svart

  LED-utomhusvägglampa Doninni 1, up&down, svart
 • Smart Outd Wifi Updflare80Cm Rgbw (Mörkgrå)

  Smart Outd Wifi Updflare80Cm Rgbw (Mörkgrå)
  LEDVANCE SMART+ UP DOWN FLARE är en dimbar armatur med WIFI-teknik. Styrs via LEDVANCE SMART+ WiFi-app (med minst Android 4.4 eller iOS 9.0). Använd röststyrning med Amazon Alexa eller Google Assistant. RGB-färgstyrning, ca 16 miljoner justerbara färgalternativ eller varmvitt ljus. Snabb och enkel installation. Färgglad trädgårdsbelysning med smarta och intelligenta styrningsmöjligheter. Monteringsskruvar och pluggar ingår. Med WiFi kan upp till 250 produkter integreras med molntjänsten. Skapa grupper, ställ in timerfunktion, simulera närvaro och styr dina SMART+ produkter även när du inte är hemma.
 • Lucande Timio utomhusvägglampa, uplight, sensor

  Lucande Timio utomhusvägglampa, uplight, sensor
  Modern vägglampa Timio för utomhusbruk med integrerad rörelsesensor Timio vägglampa för utomhusbruk lämnar inget att önska. Tack vare sin goda skyddsklass kan den användas utomhus under lång tid och ser mycket attraktiv ut i entrén eller på terrassen. Den mörkgrå ramen i aluminium kännetecknas av geometriska former och passar bra in i moderna miljöer. Den integrerade rörelsedetektorn har en detektionsvinkel på 120° och registrerar rörelser från ett avstånd på 6 till 10 meter. Ljusets varaktighet kan enkelt ställas in mellan 8 sekunder och 8 minuter. Den inbyggda skymningssensorn känner av ljusstyrkan mellan 20 och 2 000 lux och kan även justeras manuellt.
 • Star Trading Crispy 360 Ljusslinga - Utomhusbelysning Vit - 594-30

  Star Trading Crispy 360 Ljusslinga - Utomhusbelysning Vit - 594-30
  Crispy ljusslinga från Star Trading med en dekorativ design med ett kallt ljus. Perfekt för lite mysig stämning på uteplatsen eller balkongen. Bra att veta om Crispy ljusslinga - Crispy uppskattas för det stämningsfulla ljuset.- Inbyggd LED. Ljusslingans tekniska egenskaper:- Brinntid: 7000.0 timmar.- Sladdlängd: 5000 mm. Vi har valt ut Vit Utomhusbelysning från Star Trading med stor omsorg.
 • Vägglampa Sun 8 LED aluminiumgjutgods, 3 000 K 8W

  Vägglampa Sun 8 LED aluminiumgjutgods, 3 000 K 8W
  Sun 8 - robust LED-takarmatur av gjuten aluminium Den energieffektiva LED-väggarmaturen Sun 8, som kan användas både som takarmatur och väggarmatur inomhus och utomhus, består av en kropp och ett skyddsgaller av gjuten aluminium samt en diffusor av självslocknande, slagtålig polykarbonat. - Hölje av gjuten aluminium, antracitlackerad - diffusor av självslocknande, slagtålig polykarbonat - diffusoryta satinerad - omgivande diffusorram med 4 insexskruvar av rostfritt stål - lämplig för temperaturintervall från -35 till 45 °C
 • Solcellslampa Asinara Plus i rostfritt stål

  Solcellslampa Asinara Plus i rostfritt stål
  Modernt solcells-PIR-ljus Asinara Plus Solarmaturen Asinara Plus är en energieffektiv modell för utomhusbruk året runt. I regel är det en lysdiod med en ljusstyrka på 2,2 lumen som lyser upp utomhusområdet och ger vägledning. Asinara Plus har dock också en SMD Nichia LED med 0,25 watt ljusflöde i samma lampa. Den här armaturen fungerar med hjälp av en rörelsevakt: om den upptäcker rörelse eller en värmeförändring tänds utomhusarmaturen automatiskt. Rörelsedetektorn har ett detektionsområde på 120°. Den här konstruktionen garanterar att det starka ljuset bara lyser när det verkligen behövs. Diffusorn drivs av uppladdningsbara batterier som ger en drifttid på ca 10 timmar när den är fulladdad. PIR-lampan har också en skymningssensor: den används för att automatiskt slå på Asirana Plus-utomhuslampan när det blir mörkt. Modellen kompletteras av ett stabilt hölje av rostfritt stål. - Vikt 820 g - Driftspänning: 2,4 V - Mått: Ø övre del: 18 cm / höjd: 30 cm - Nödvändiga batterier: 3 x NiMh 1,2 V/900 mAh
 • Bird Lamp Waiting Bordslampa Utomhus Svart - Seletti

  Bird Lamp Waiting Bordslampa Utomhus Svart - Seletti
  Design Marcantonio Raimondi Malerba för Seletti Koncept Bird Lamp Waiting Bordslampa Utomhus Svart är en av fyra fantastiska fågelampor från Seletti. Bakom den ovanliga designen står Marcantonio Raimondi&hellip:
 • Utomhusvägglampa Alamonte 3, svart

  Utomhusvägglampa Alamonte 3, svart
 • Perafita fasadbelysning LED (Vit)

  Perafita fasadbelysning LED (Vit)
  Vacker vägglampa som är anpassad för utomhusbruk. Har en otroligt fin ljusspridning då den lyser både upp, ner och även i mitten av lampan. Utrustad med LED-belysning som sprider ett varmvitt ljus. Tillverkad i metall med en skyddande plastkåpa och finns i färgerna grafit eller vit. Integrerad LED-belysning.
 • Rimini Utomhusvägglampa 259 - Norlys (Vit, Hörnbeslag)

  Rimini Utomhusvägglampa 259 - Norlys (Vit, Hörnbeslag)
  Rimini Vägg 259 Rimini Vägg 259 är en klassisk och stilren taklampa för utomhusbruk. Välj mellan 3 färger: svart, vit och patinerad. Rimini är elegant och ger varje hem ett lyft. Lampan är IP4
 • Energisnål LED-utomhusvägglampa Rachel

  Energisnål LED-utomhusvägglampa Rachel
  Rektangulär LED-utomhusvägglampa Rachel, skyddsklass IP54 Modernt utformade hus och fasader kräver också en modern form av belysning: Utomhusväggbelysningen Rachel uppfyller inte bara dessa krav genom den tidsmässiga linjära designen, den är även av den nyaste moderna tekniken eftersom man inte behöver använda någon extern ljuskälla, eftersom ett LED-kretskort med 27 SMD-LED-lampor är installerat som skiner i varmvitt ljus. Denna relativt nya form av belysning övertygar framför allt genom sin ringa energiförbrukning och ljuskällans livslängd. Ett ljusutbyte på 65 lumen per Watt skapas.
 • Utomhusvägglampa Barn i industriell stil

  Utomhusvägglampa Barn i industriell stil
  Barn Galvaniserad utomhus vägglampa Vägglampan Barn i galvaniserat stål är en elegant ljuskälla för alla utomhusområden. Den är utformad i industriell stil och har en klassisk form. Varje Barn-vägglampa är handgjord av högkvalitativa material, vilket ger varje vägglampa en unik finish. Lampans ljuskälla är täckt av ett frostat glas, vilket gör att ljuset kan lysa nedåt utan att blända. Lampans industriella utseende utstrålar en unik charm och passar som en trendig ljuskälla i utomhusområdet, till exempel vid husets eller uteplatsens entré.
 • Modena Trädgårdslampa Vit - Konstsmide

  Modena Trädgårdslampa Vit - Konstsmide
  Modena Trädgårdslampa Vit - Konstsmide
 • Carpi vägg E27 förmässingad (Mässing)

  Carpi vägg E27 förmässingad (Mässing)
  Carpi vägglykta medium E27 förmässingad med klarglas
 • Garden 24 markspot (Svart)

  Garden 24 markspot (Svart)
  Trädgårdspot på 3W i svart från Markslöjd. IP44, godkänd för utomhusbrul. Fast LED. In- och utgående kabel för möjlighet att vidarekoppla. Markspjut medföljer. Dimbar i steg med Garden 24 dimmer. Transformator säljs separat.
 • Utomhusdekoration Firework Outdoor (Svart)

  Utomhusdekoration Firework Outdoor (Svart)
  Firework för utomhus bruk. Lys upp trädgården med dessa stämningsfulla dekorationer.

Automatisk utebelysning med skymningsrelä eller rörelsesensor

Ett sätt att spara ström på är att utrusta lamporna utomhus med skymningsrelä. Det finns moderna LED-lampor som har skymningsrelä. En sån lampa kan läsa av mängden dagsljus och slå på eller av lampan när det behövs.

En annan kategori av automatiska lampor är utebelysning med rörelsevakt (rörelsesensor). Det kan vara bra kring garage eller förråd så att lampan tänds automatiskt när du närmar dig.

Andra sätt att automatiskt lysa upp är med lampor som har solceller och batteri som energikälla. För att de ska funka behöver de såklart exponeras för solljus under dagen. Det finns många olika solcellslampor man kan köpa i prisklasser från billigt till exklusivt.