Utebelysning

Utomhusbelysningen kanske inte kan förvandla ett kråkslott till ett palats, men nära på! Med rätt utomhuslampor kan man göra trädgården, garageuppfarten och husfasaden till att vara välkomnande. Det finns mycket man kan göra med sin belysning utomhus. Här hittar du allt från altanbelysning och trädgårdsbelysning till solcellsbelysning och spotbelysning som lyser upp äppelträdet.

Typer av utebelysning: Solcellsbelysning | Trädgårdsbelysning | Fasadbelysning | Lyktor | Ljusslingor | Väglampor

Populärt inom utebelysning

 • LED-utomhusvägglampa Gregory grå

  LED-utomhusvägglampa Gregory grå
  Stilfull utomhusvägglampa Gregory: stående, i grått, med LED Optiken är tidlös och elegant, dess inre är tack vare LED modernt och har lång livslängd. Vägglampan Gregory består av väderbeständig metall och har utformats för utomhusmiljön. Den mörkgrå färgen är inte påträngande vilket gör den till en perfekt utomhusvägglampa. Den runda fotdelen monteras direkt på väggen och har två stabila styrelement som går ut i höger vinkel. De mynnar även rätvinkligt i den egentliga lampan så att denna står parallellt mot väggen. LED-utomhusvägglampan Gregory ger med sitt varmvita ljus en bra orientering i skymningen och nattetid och är under dagen en formskön dekoration på fasaden.
 • Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)

  Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)
  Stallykta i galvaniserat stål och med sensor.Rörelsevakt 100 grader.Ljuskälla ingår ej.
 • Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800

  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800
  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. Platt kabel. En ny typ av ljusslinga från Konstsmide där man kan dimra på transformatorn med så kallad 4 stegs dimmer. Du kan dessutom byta ljuskällorna på ljusslingan. Själva kabeln är den populära platta kabeln eller så kallad rovkabel. Slingan är IP44 klassad vilket gör att du kan använda den utomhus året runt i trädgården, på balkongen eller på fasaden. Ljuset är varmvitt / bärnstensfärgat och man kan enkelt hänga upp den med smarta klämmor som säljs i 10-pack
 • Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23

Fler tips på utebelysning

 • Bornholm LED (Vit)

  Bornholm LED (Vit)
  Modern väggarmatur i gjutet aluminium. Finns i färgerna aluminium, grafit och vit. Ljuskälla avskärmas med opalvit polykarbonat. Passar även för takmontage.
 • Benu Trädgårdslampa Galvaniserad - Konstsmide

  Benu Trädgårdslampa Galvaniserad - Konstsmide
  Benu Trädgårdslampa Galvaniserad - Konstsmide
 • Loke Utomhus Vägglampa Svart - Konstsmide

  Loke Utomhus Vägglampa Svart - Konstsmide
  Loke Utomhus Vägglampa Svart - Konstsmide
 • Ark Mini Vägglykta, alugrå

  Ark Mini Vägglykta, alugrå
  Ark Vägglykta i alugrå från Westal. Väggarmatur med avbländat nedljus. Kromaterad och pulverlackerad stomme, bländskydd i PET-G. Armaturen har en E27-sockel. Bakstycket har två in- och utgångar&hellip:
 • Pollare svart med munblåst glas

  Pollare svart med munblåst glas
  Högkvalitativt pollare med kula av bubbelglas, design och kvalitet Made in Germany Detta vackra pollare i robust gjuten aluminium med en stor lampkropp gjord av bubblaglas presenterar sig som en riktig prydnad på alla fastigheter. Utrustad med kapslingsklass IP44. - för montering på en fundament eller en underjordisk artikelnummer 4001013 - finns även med rörelsedetektor Högsta kvalitetsstandarder - Tillverkad i Tyskland Tillverkaren av dessa utomhusbelysning kan se tillbaka på en lång tradition - högkvalitativa metallvaror har tillverkats sedan 1864 och företaget gick in i belysningsbranschen på 1950-talet. Tillverkaren kännetecknas av konstant hög kvalitet - det gäller fortfarande idag som i början - och för att garantera detta tillverkas lamporna uteslutande i Tyskland. Dessutom används endast utvalda material som tål hårdare miljöpåverkan och därmed lovar långvarigt nöje.
 • PR Home - Ljusslinga Bright light string med opala ljuskällor,12 m - Svart

  PR Home - Ljusslinga Bright light string med opala ljuskällor,12 m - Svart
  En snygg och stilren ljusslinga för utomhushusbruk med 20 st ljuskällor av opalglas. Material: Gummi. Storlek: Slingans längd 12 m, 50 cm mellan ljuskällorna. Sockel/lampa: 20 st E27, max 15 w glödlampa eller max 5 w lågenergilampa. Ljuskälla
 • Belid Max Vägg Utebelysning Svartstruktur - Utomhusbelysning Glas Svart - 71108609

  Belid Max Vägg Utebelysning Svartstruktur - Utomhusbelysning Glas Svart - 71108609
  Max är en elegant och svensktillverkad vägglykta för utomhusbruk från Belid. Lampan finns tillgänglig i tre olika färger. Ljuskälla köpes separat. Vi har valt ut Svart Utomhusbelysning i Glas från Belid med stor omsorg.
 • Utomhusvägglampa Babett E27 med sensor grafit

  Utomhusvägglampa Babett E27 med sensor grafit
  En följeslagare i natten som får en att känna sig trygg - LED-utomhusvägglampan Babett med sensorfunktion För att komma fram säkert till ytterdörren på natten utan att behöva famla omkring i mörker har utomhuslampan Babett utrustats med en rörelsesensor som registrerar rörelser och tänder ljuset redan på 8 meters avstånd och med en vinkel på upp till 180 grader. Den högkvalitativa skivan av opalglas gör inte ljuset bländande vilket garanterar att man kan se potentiella hinder som man kan snubbla på påväg till huset. Kan användas med E27-LED-ljuskällor upp till högst 13 W. Teknisk information rörelsesensor: - ca 8 meter räckvidd - 180° registreringsvinkel - skymningsgraden kan ställas in från 2 - 2 000 lux - lystid inställbar från 10 sekunder till 12 minuter
 • Väglampa Tomita, rostfritt stål, 60 cm

  Väglampa Tomita, rostfritt stål, 60 cm
  Ljus för vägar och uppfarter: den väderbeständiga väglampan Tomita Väglampan Tomita är tillverkad av rostfritt stål med lång livslängd. Den är idealisk på grund av sin runda och slanka konstruktion för att skapa ett riktat ljus vid vägkanten eller vid sidan av garaget. Som konstruktion i rostfritt stål av hög kvalitet är den saltvattenbeständig och håller därför för all väderlek under varje årstid. En mörk färgton lägger den optiska tyngdpunkten på en stilren och ändå diskret design och skapar när väglampan Tomita tänds en behaglig färgkontrast mellan den svala kroppen och det varma ljuset i den övre delen.
 • Fuento fasad (Grå)

  Fuento fasad (Grå)
  Fuento är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av betong och glas.Ljuskällan omfångas av den gråa spotten och ger en fin och bra ljusspridning ner.Placera förslagsvis längs med fasaden, vid entrén eller uteplatsen.Ljuskälla ingår ej. Fuento finns även i andra varianter.
 • Solcells Pollare 3p Roma

  Solcells Pollare 3p Roma
  Set om 3st 6cm glaskula på svart pinne som är fina att dekorera med i trädgården eller i blomsterkrukor utomhus. De lyser upp med ett varmvitt sken under mörkrets timmar. Bredd 6 cm Höjd 23 cm Djup&hellip:
 • LED-solcellslampa Blace i svart, 39 cm hög

  LED-solcellslampa Blace i svart, 39 cm hög
  LED-markspettslampa Blace med solpanel För att belysa trädgården på ett dekorativt sätt kan LED-markspettslampan användas fritt på hela utomhusområdet, men det är viktigt att solpanelen får direkt sol- eller dagsljus. Solcellslampa är utrustat med ett markspett som försvinner helt ned i marken. Den cylindriska lampan av svartlackerad metall är försedd med ett fint hål i den övre delen som får det varmvita ljuset från lysdioderna på insidan att skimra på ett försiktigt sätt. - med dag-/nattsensor - Lystid ca 6 timmar - med strömbrytare
 • Yolena Utomhus Trädgårdslampa H60 Dark Grey/White - Arcchio

  Yolena Utomhus Trädgårdslampa H60 Dark Grey/White - Arcchio
  Design Arcchio Yolena Utomhus Trädgårdslampa H60 Dark Grey/White är en minimalistisk utomhuslampa där funktionaliteten får tala för sig själv. De enkla rena linjerna och den enkla färgen gör lampan&hellip:
 • Sanremo vägglykta 8W LED (Grå)

  Sanremo vägglykta 8W LED (Grå)
  Sanremo vägglykta 8W High Power LED aluminium
 • Hild Utomhus Vägglampa Svart - Konstsmide

  Hild Utomhus Vägglampa Svart - Konstsmide
  Hild Utomhus Vägglampa Svart - Konstsmide
 • Arnäs pollare med fotplatta, koppar/klar

  Arnäs pollare med fotplatta, koppar/klar
  Pollararmatur med rotationssymmetrisk ljusbild, oxiderad koppar/svart, med frostad akrylcylinder. Armaturen har E27-sockel . Pollaren har kopplingslucka och fotplatta 125x125mm, anpassad för fast underlag&hellip:
 • Konstsmide Assisi solar / USB lampa hängande/stående LED, dimbar vit. 7805-202

  Konstsmide Assisi solar / USB lampa hängande/stående LED, dimbar vit. 7805-202
  Solcellslampan Assisi från Konstsmide är en utmärkt belysningslösning när du vill ha ljus men inte har ett eluttag i närheten. Lampans batterier laddas upp av solen, en miljövänlig och smart lösning. Assisi kan stå eller hänga, du kan enkelt placera den där du behöver ljus. För terassen, balkongen, uteplatsen eller varför inte tältet eller campingplatsen? Dimras genom knapptryck på sidan. i styrkorna 100/40/10 lumen. Inbyggt skymningsrelä.
 • Konstsmide Modena vägglykta ned. Galvad 7310-320

  Konstsmide Modena vägglykta ned. Galvad 7310-320
  Vägglykta Modena från Konstsmides moderna serie. I galvad stål eller lackad aluminium + klart glas. Ljuskälla ingår EJ.
 • Firenze Utomhus Vägglampa Stor Svart - Konstsmide

  Firenze Utomhus Vägglampa Stor Svart - Konstsmide
  Firenze Utomhus Vägglampa Stor Svart - Konstsmide
 • Karman Alibabig LED-utomhushänglampa, Ø 50 cm

  Karman Alibabig LED-utomhushänglampa, Ø 50 cm
  LED utomhus hängande ljus Alibabig tillverkad av vitt glasfiber Taklampan Alibabig utomhus har formen av en klassisk pendellampa med en nyans som öppnas nedåt. Ovanför fortsätter detta i ett smalt avsnitt med ringmönster, som ofta finns på vända träelement. Inte bara skuggan, utan hela lampan av Fiberflas är upplyst av lamporna inuti. I det nattliga utomhusområdet är Alibabig ett ovanligt utseende som blir ett blickfång som ett lysande föremål. Med Alibabig har designern Matteo Ugolini skapat en utomhus pendellampa som har de typiska dragen av produkterna i den italienska tillverkaren Karman - kreativitet, självständighet, speciella ljuseffekter och hög kvalitet utförande. - max. 2 x 23 W LED E27
 • Belid U7132 Migi2 Vit Vägg Ip23

  Belid U7132 Migi2 Vit Vägg Ip23
  U7132 Migi 2 utomhusarmatur från Belid Material: Metall/Glas Mått: Ø 32cm - H 28,5cm - Djup 36cm Ljuskälla: Max 240V 100W E27, Ingår Ej Fast Installation KAPSLINGSKLASS: IP23 ENERGIKLASS: A-E
 • Malmbergs Nottingham Silver/Opal Vägg Ip44

  Malmbergs Nottingham Silver/Opal Vägg Ip44
  Nottingham väggarmatur/utomhusbelysning från Malmbergs Material: Aluminium/opal plastkupa Mått: H 12cm - B 24,9cm - Djup 13,5cm Ljuskälla: Max 15W E27 Lågenergi/LED-lampa, Ingår Ej Fast installation&hellip:
 • Balder singel LED (Vit)

  Balder singel LED (Vit)
  Balder, designad fasadbelysning i rena linjer. Lackerad metall med klar akrylbotten. Integrerad LED i armaturen som ger ett fint varmvitt ljus.
 • Belid Taurus Pollare H80 Cm Galvaniserad - Utomhusbelysning Metall Galvaniserad - 7391228

  Belid Taurus Pollare H80 Cm Galvaniserad - Utomhusbelysning Metall Galvaniserad - 7391228
  Taurus är en modern serie utomhusbelysning designad av Joakim Fihn för Svenska Belid. Med fokus på kvalité har man tillverkat denna belysningsserie för att säkerställa bra utomhusbelysning över tid. Taurus finns tillgänglig i flera olika färger. Markfäste köpes separat. Vi har valt ut Galvaniserad Utomhusbelysning i Metall från Belid med stor omsorg.
 • Mike Utomhus Pollare - David Superlight (Koppar)

  Mike Utomhus Pollare - David Superlight (Koppar)
  for David Superlight Koncept MIKE utomhuslampa Pollare är stolt över sina runda linjer i designen som ger ett behagligt och välavskärmat ljus. MIUKE passar bra i både privata och offentliga miljöer.&hellip:
 • LED-gånglampa 400166 med två eluttag, sensor

  LED-gånglampa 400166 med två eluttag, sensor
  Praktisk vägbelysning med skymningssensor och energispelare Stigen ger inte bara ett varmvitt ljus i utomhusområdet och säkerställer därmed en god orientering, utan är också en energispelare med två uttag på samma gång. Armaturens design passar perfekt in i modernt utformade utomhusområden. De två användbara eluttagen är idealiska för till exempel trädgårdsarbete. Den integrerade skymningssensorn (
 • Elm Vägg

  Elm Vägg
  Ett fulländat försök att skapa utomhusbelysning som är modern och vacker har resulterat i Elm-serien. Den stringenta formen i kombination med det mjuka, varma och välkomnande ljuset ger en effektfull kontrast som gör Elm vacker och beundransvärd.
 • Smart utomhusvägglampa svart IP44 inkl. WiFi GU10 - ensam

  Smart utomhusvägglampa svart IP44 inkl. WiFi GU10 - ensam
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Vill du avsluta din enkla och minimalistiska interiör? Välj sedan den smarta vägglampan Solo. Lampan är gjord av rostfritt stål och med ett IP-värde IP44 är den stänksäker. Detta gör det enkelt att placera detta lilla kraftverk utomhus. Platsen kan enkelt ställas in via kulkopplingen så att du kan skina ljuset precis där du vill ha det. Super praktiskt! Den har en höjd av 14,4 cm och ett djup av 9,5 cm. Fläckens diameter är 6 cm. Denna Solo-vägglampa levereras med en smart GU10-ljuskälla (5 Watt och i genomsnitt 25 000 brinntimmar) och är enkel att använda med din smartphone och smarta hemassistent. Ljuskällan har maximalt 350 lumen och kan ställas in mellan 2200 och 4000 Kelvin. Med denna plats har du stämningsbelysning, grundbelysning och funktionell belysning i ett! Solo vägglampan känns hemma inte bara ute utan också i badrummet. En riktig atmosfärstillverkare för både inne och ute!
 • Xeloo vägglampa (Grå)

  Xeloo vägglampa (Grå)
  Xeloo är en enkel vägglampa i modern design för utomhusbruk. Gjord av rostfritt stål och opalplast. Utrustad med skyddsklass IP44 och är helt stänksäker. Xeloo finns i flera varianter. Ljuskälla ingår ej.
 • LED-solcellslampa Skaal av aluminium, 70 cm, grå

  LED-solcellslampa Skaal av aluminium, 70 cm, grå
  Grå LED-sollykta Skaal med tre justerbara lägen Denna dekorativa, effektiva och robusta Skaal LED-solcellslampa kan placeras flexibelt utomhus och drivs av en högkvalitativ, integrerad solcellsmodul. På två sidor är den helt öppen, på de andra två sidorna är en slits inbyggd i armaturhuset, vilket gör att utomhusområdet belyses atmosfäriskt. Förutom dimbarheten har solcellslampan tre justerbara lägen: - 1:a läget: Parametrarna energiförbrukning, effektreserv och mörkertid övervakas, och på dessa parametrar baseras lysdiodernas ljusstyrka för att kunna vara påslagna hela natten. - Andra läget: Rörelsesensorn är påslagen och tänds automatiskt i skymningen så snart den upptäcker rörelse. - 3:e läget: Ljuset är permanent på och kan lysa i upp till 5 timmar när det är fulladdat. Ljusstyrkan kan justeras individuellt, vilket förlänger brinntiden upp till 200 timmar. Rörelsesensorn är avstängd. - Sensoravstånd: 6 m, detektionsområde: 120°.
 • Paulmann Dayton LED-solcellshusnummerlampa

  Paulmann Dayton LED-solcellshusnummerlampa
  Dayton LED-solens husnummerlampa i svart Husnummerlampor används främst för att underlätta för gäster, post- och pakettjänster, men också räddningsarbetare att hitta rätt adress. Denna kopia av Dayton gör till och med detta utan att generera elkostnader, eftersom LED-husnummerlampa är utrustad med en solpanel ovanpå ljuset och har också en skymningssensor så att den tänds automatiskt så snart det blir mörkt. - Inklusive 2 x siffror 0 till 9 och 2 x bokstäver a till e för att fästa på och fästa material - Bränntid med fulladdat batteri ca 4 timmar - Batteriets laddningstid 6-8 timmar - 1 x AA 1,2V uppladdningsbart batteri ingår
 • Vacker LED-utomhusvägglampa Katalea i silver

  Vacker LED-utomhusvägglampa Katalea i silver
  Snygg Katalea vägglampa för utomhusbruk med silverfärgad ram Katalea vägglampa för utomhusbruk är ett dekorativt blickfång och är avsedd för E27-lampor. Du kan inte bara använda halogenlampor, utan även energisparlampor eller de populära LED-ombyggnadslamporna är en bra rekommendation. Båda kännetecknas av lägre energiförbrukning. Skärmen på vägglampan, som används utomhus, är lätt böjd och har en silverfärgad ram som kompletteras av en polykarbonatskärm. Dessutom pryder två smala ränder armaturen och ger den större individualitet
 • Gnomy solcellsbelysning (Flerfärgad)

  Gnomy solcellsbelysning (Flerfärgad)
  Gnomy är en härlig solcellsdekoration i form av en liten trädgårdstomte, bärande på en korg innehållande flera färgglada blommor. Dekorationen laddas upp under dagen via solljuset och avger ett varmvitt och mjukt ljus genom blommorna när det mörknat på kvällen. Placera Gnomy i trädgården, sittande på en sten eller sittande på trappan som en välkomnande detalj vid entrén. 1st uppladdningsbart batteri ingår. Lyser i ca 6 timmar. 
 • Star Trading Solcells-pollare Narona

  Star Trading Solcells-pollare Narona
  En solcellsdriven gångbelysning i stål som lyser med 40 Lumen under natten.
 • Kirsie Utomhus Spot w/spike Steel - Arcchio

  Kirsie Utomhus Spot w/spike Steel - Arcchio
  Kirsie Utomhus Spot w/spike Steel - Arcchio
 • Utomhusvägglampa Firenze, stående, 36cm, grön

  Utomhusvägglampa Firenze, stående, 36cm, grön
  Romantisk utomhusvägglampa Firenze i aluminium Firenze är en klassisk utomhusvägglampa i lykthusutförande med antik framtoning som ger bra belysning. Designen övertygar genom tidlös elegans. Kapslingsklass IP43.
 • Star Trading LED Blockljus Flame Candle 14,5cm

  Star Trading LED Blockljus Flame Candle 14,5cm
  Star Trading LED Blockljus Flame Candle 14,5cm. Ett litet frostat plastljus som har en dansande låga inuti samt en inbyggd timer.
 • Självhäftande siffra 4

  Självhäftande siffra 4
  Självhäftande siffror och bokstäver 0-9 a-d Så blir en vanlig utomhusvägglampa en husnummerlampa: Självhäftande nummer och bokstäver kan klistras på vanliga vägglampor.
 • Lucande Eibo gånglampa, höjd 80 cm

  Lucande Eibo gånglampa, höjd 80 cm
  Modern utomhusbelysning med enkel design - Gånglampa Eibo Den moderna gånglampa Eibo övertygar med sin fina, men ändå enkla design. En pelare med rundade hörn, tillverkad av mörkgrått aluminium, utgör huvuddelen som kompletteras med en plastskärm som är försedd med en opalvit plastskärm. Denna skärm omsluter den inre ljuskällan och ger samtidigt en behaglig, bländfri spridning av det ljus som avges ut i omgivningen. Perfekt för att orientera sig i mörker, till exempel längs med huset på små stigar eller vägar.
 • Heimdal lykta E27 ink stolpe (Svart)

  Heimdal lykta E27 ink stolpe (Svart)
  Heimdal stolplykta E27 svart ink stolpe
 • Modern LED-utomhusvägglampa Nomra IP54

  Modern LED-utomhusvägglampa Nomra IP54
  Kantig LED-utomhusvägglampa Nomra för moderna entréer Både uppåt och nedåt avger LED-utomhusvägglampan Nomra av gjuten aluminium sitt ljus. En inbyggd 7,5 W LED-ljuskälla ger en ljusström på 480 lumen. Utrustad med skyddsklass IP54, så Nomra är skyddad mot väderpåverkan. Inte minst tack vare den rektangulära formen är denna antracitfärgade LED-utomhusvägglampa perfekt avsedd för belysning av området utomhus.
 • LED-solcellslampa 36672 markspett kula bambuoptik

  LED-solcellslampa 36672 markspett kula bambuoptik

Automatisk utebelysning med skymningsrelä eller rörelsesensor

Ett sätt att spara ström på är att utrusta lamporna utomhus med skymningsrelä. Det finns moderna LED-lampor som har skymningsrelä. En sån lampa kan läsa av mängden dagsljus och slå på eller av lampan när det behövs.

En annan kategori av automatiska lampor är utebelysning med rörelsevakt (rörelsesensor). Det kan vara bra kring garage eller förråd så att lampan tänds automatiskt när du närmar dig.

Andra sätt att automatiskt lysa upp är med lampor som har solceller och batteri som energikälla. För att de ska funka behöver de såklart exponeras för solljus under dagen. Det finns många olika solcellslampor man kan köpa i prisklasser från billigt till exklusivt.