Utebelysning

Utomhusbelysningen kanske inte kan förvandla ett kråkslott till ett palats, men nära på! Med rätt utomhuslampor kan man göra trädgården, garageuppfarten och husfasaden till att vara välkomnande. Det finns mycket man kan göra med sin belysning utomhus. Här hittar du allt från altanbelysning och trädgårdsbelysning till solcellsbelysning och spotbelysning som lyser upp äppelträdet.

Typer av utebelysning: Solcellsbelysning | Trädgårdsbelysning | Fasadbelysning | Lyktor | Ljusslingor | Väglampor

Populärt inom utebelysning

 • LED-utomhusvägglampa Gregory grå

  LED-utomhusvägglampa Gregory grå
  Stilfull utomhusvägglampa Gregory: stående, i grått, med LED Optiken är tidlös och elegant, dess inre är tack vare LED modernt och har lång livslängd. Vägglampan Gregory består av väderbeständig metall och har utformats för utomhusmiljön. Den mörkgrå färgen är inte påträngande vilket gör den till en perfekt utomhusvägglampa. Den runda fotdelen monteras direkt på väggen och har två stabila styrelement som går ut i höger vinkel. De mynnar även rätvinkligt i den egentliga lampan så att denna står parallellt mot väggen. LED-utomhusvägglampan Gregory ger med sitt varmvita ljus en bra orientering i skymningen och nattetid och är under dagen en formskön dekoration på fasaden.
 • Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)

  Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)
  Stallykta i galvaniserat stål och med sensor.Rörelsevakt 100 grader.Ljuskälla ingår ej.
 • Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800

  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800
  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. Platt kabel. En ny typ av ljusslinga från Konstsmide där man kan dimra på transformatorn med så kallad 4 stegs dimmer. Du kan dessutom byta ljuskällorna på ljusslingan. Själva kabeln är den populära platta kabeln eller så kallad rovkabel. Slingan är IP44 klassad vilket gör att du kan använda den utomhus året runt i trädgården, på balkongen eller på fasaden. Ljuset är varmvitt / bärnstensfärgat och man kan enkelt hänga upp den med smarta klämmor som säljs i 10-pack
 • Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23

Fler tips på utebelysning

 • Garden24 Decklampa Svart 0,8W

  Garden24 Decklampa Svart 0,8W
 • Tavi Up/Down Utomhus Vägglampa Graphite - Lucande

  Tavi Up/Down Utomhus Vägglampa Graphite - Lucande
  Design Tavi Up/Down Utomhus Vägglampa Graphite har en enkel självsäker elegans över sig. Den vackra designen och den enkla färgen talar sitt tydliga språk om det självförtroende lampan har för&hellip:
 • Louis Poulsen Aj Garden Pollare Kort Med Adapter 4000k Jordspett - Utomhusbelysning Aluminium Svart - 5747306509

  Louis Poulsen Aj Garden Pollare Kort Med Adapter 4000k Jordspett - Utomhusbelysning Aluminium Svart - 5747306509
  AJ Garden pollare från Louis Poulsen med ett behagligt, riktat ljus med ett fast huvud och en vitmålad insida för en mjuk och behaglig reflektion. Den har en ikonisk form för att hålla i generationer med en inbyggd LED för optimal användarupplevelse. Välj mellan tre olika installationstyper. Design av Arne Jacobsen. Bra att veta om AJ Garden pollare - AJ Garden uppskattas för den ikoniska designen.- AJ Garden är också omtyckt för de olika installationstyperna.- Finns även som en längre modell.- Behagligt ljus.- Inbyggd LED.- Tillverkad av aluminium och rostfritt stål.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Svart Utomhusbelysning i Aluminium från Louis Poulsen med stor omsorg.
 • Louis Poulsen Flindt Garden Pollare Lång Fotplatta Utan Adapter 3000k - Utomhusbelysning Aluminium - 5747402924

  Louis Poulsen Flindt Garden Pollare Lång Fotplatta Utan Adapter 3000k - Utomhusbelysning Aluminium - 5747402924
  Flindt Garden pollare från Louis Poulsen med en stilren design i aluminium med en cylinderform och ett brett, bländfritt ljus perfekt för trädgården. Den har en fotplatta för enkel installation. Formgiven av Christian Flindt. Bra att veta om Flindt Garden pollare - Stilren design.- Gjord av aluminium.- Cylinderform.- Adapter säljs separat.- Built-In Led- Bredd: 50 mm.- Höjd: 695 mm.- Längd: 50 mm.- IP-klassificering: IP44.- 6.5 Watt- Sladdlängd: 5000 mm. Vi har valt ut Aluminium Utomhusbelysning i Aluminium från Louis Poulsen med stor omsorg.
 • LED-solcellsdekorationsbelysning 897420, Ø 20 cm

  LED-solcellsdekorationsbelysning 897420, Ø 20 cm
  Kaemingk led-solcellsdekorationsbelysning 897420, ø 20 cm Ø, plast, H: 28 cm
 • LED-solcellslykta Tinka bärbar, grå

  LED-solcellslykta Tinka bärbar, grå
  Praktisk LED-sollykta Tinka: mobil användning utan nätanslutning Sollyktans batteri kan låta lysdioderna lysa i mellan fyra och 150 timmar - beroende på hur mycket som var nedtonat - och ger mysigt ljus. Kroppen och handtaget från Tinka är tillverkat av strängsprutat, underhållsfritt aluminium med pulverlackering, rutorna är gjorda av frostat akryl som drar ljuset som avges särskilt mjukt. Det finns otaliga användningsområden för Tinka LED-sollykta: balkong, terrass, trädgård eller vid camping på sjön. Det är också en energieffektiv belysningslösning för borden i en ölträdgård.
 • Lengo Up/Down Utomhus Vägglampa L25 Silver - Lucande

  Lengo Up/Down Utomhus Vägglampa L25 Silver - Lucande
  Lengo Up/Down Utomhus Vägglampa L25 Silver - Lucande
 • Lengo Utomhus Vägglampa L25 Graphite - Lucande

  Lengo Utomhus Vägglampa L25 Graphite - Lucande
  Lengo Utomhus Vägglampa L25 Graphite - Lucande
 • Market Square fasad (Brons)

  Market Square fasad (Brons)
 • Star Trading LED ROPELIGHT FLEX 6m Varmvit

  Star Trading LED ROPELIGHT FLEX 6m Varmvit
  6 meter flexibel 12,5mm ljusslang från Star Trading. Startkabel ingår. Denna ljusslang är ej kopplingsbar.
 • M-Pol Flat Trädgårdslampa H90 Louver/Anthracite - SLV

  M-Pol Flat Trädgårdslampa H90 Louver/Anthracite - SLV
  M-Pol Flat Trädgårdslampa H90 Louver/Anthracite - SLV
 • Cube XL LED Utomhus Vägglampa - LIGHT-POINT (Svart, Cube XL Up/Down)

  Cube XL LED Utomhus Vägglampa - LIGHT-POINT (Svart, Cube XL Up/Down)
  Design Ronni Gol för Light Point Koncept Cube XL LED Utomhus Vägglampa är en spännande utomhuslampa som i den nya LED-versionen inte bara är strömsnål utan också superflexibel . Ljuset kan ställas&hellip:
 • Screen lyktstolpe (Grå)

  Screen lyktstolpe (Grå)
  Screen är en serie av högkvalitativa pollare och lyktstolpar. Hela serien är tillverkad av aluminium och transparent polykarbonat, har en stöttålighet på IK10 och har IP65 som ger den ett högt skydd mot regn och hårt väder. Ger en härlig ljusbild runt om sig när den är tänd och är samtidigt diskret och härlig. Denna lyktstolpe på 3,7 meter är perfekt för att belysa trädgårdar eller parker och med sin spridning på 180º bidrar det till ett symmetriskt sken. 2700K.Integrerad LED-belysning.
 • Prios Imsa utomhus LED-spot, sensor, sol

  Prios Imsa utomhus LED-spot, sensor, sol
  Imsa LED-väggstrålkastare för utomhusbruk med sensor, solcellsdriven Imsa LED-väggstrålkastare för utomhusbruk är miljömedveten och drivs av en integrerad solcellspanel. Strålkastaren är tillverkad av hållbar plast och har dessutom IP44-skydd, vilket skyddar den väl mot regn och fukt. Därför kan den användas permanent utomhus - till exempel på terrassen eller vid entrén. Det silverfärgade höljet kan enkelt integreras i moderna miljöer utan att omedelbart dra till sig uppmärksamhet. Den inbyggda rörelsedetektorn har en detektionsvinkel på 90° och en räckvidd på 5-8 meter. Om den registrerar en rörelse lyser det universella vita ljuset i 30 sekunder med 300 lumen. Alternativt kan ljusläget ändras så att strålkastaren lyser kontinuerligt i ca 8 timmar med 20 lumen. Tekniska data: - Detektionsvinkel 90° - Räckvidd 5 - 8 meter - Belysningstid justerbar (8 timmar kontinuerligt med 20 lumen eller i 30 sekunder med 300 lumen)
 • Mars Utomhus Vägglampa Svart - DybergLarsen

  Mars Utomhus Vägglampa Svart - DybergLarsen
  Koncept Mars Utomhus Vägglampa Svart med sin svarta ruggade yta är en säker träff på alla murar både på landet och i staden. Danska Dyberg Larsen lyser återigen med en stram skandinavisk design som tr
 • Porter fasad (Silverfärgad)

  Porter fasad (Silverfärgad)
 • Kantig LED-utomhusvägglampa Trixy i grafitgrått

  Kantig LED-utomhusvägglampa Trixy i grafitgrått
  Kvadratisk LED-utomhusvägglampa Trixy av grafitgrå lackerad aluminium Trixy finns som LED-utomhusvägglampa med tidlös design och består av en mörkgrå aluminiumkropp i kantig form. Den har 6 högkvalitativa LED-lampor från Cree, tre upptill och tre nedtill. Ljuset ser mycket imponerande ut på håll eftersom det strålar uppåt och nedåt och skapar en effektfull ljusbild på väggen bakom. Naturligtvis passar den nyktra, puristiska formen bra i moderna miljöer, men inget talar mot att LED-utomhusvägglampan kombineras med klassiska eller historiska byggnader.
 • Focus dubbel (Svart)

  Focus dubbel (Svart)
  Focus ger en väldigt snygg ljusbild både upp och ner. Man kan med fördel använda LED och lågenergilampor. Unik design som försökts kopieras av många trots att Nordlux har designskydd på lampan.
 • Konstsmide Vega vägglykta. 556-320. Galvaniserad

  Konstsmide Vega vägglykta. 556-320. Galvaniserad
  Konstsmides Vega vägglykta med klart glas. Max 60W E27. Ljuskälla ingår EJ!
 • Ledvance Endura Classic Pipe gånglampa bärnsten

  Ledvance Endura Classic Pipe gånglampa bärnsten
  Endura Classic Pipe path ljus i mörkgrå med tonad glascylinder En tidlös, linjär design och tack vare det faktum att den kan utrustas med moderna LED-lampor, samtida, energieffektiv belysning - det är det som skiljer Endura Classic Pipe-vägbelysning. Basen är gjord av rostfritt stål med en mörkgrå yta (RAL 7016), skuggan är av bärnstensfärgat glas. Skärmens genomskinliga material ger utsikt över ljuskällan, varför det rekommenderas att använda en dekorativ LED-filamentlampa, som inte bara ser bra ut utan också lyser energibesparande och har lång livslängd . Lampans enkla, tidlösa design passar in i många utomhusområden och går inte ur stil när som helst.
 • Eggy Pop Out Utomhus Lampa Ø32 (3m) - CPH Lighting

  Eggy Pop Out Utomhus Lampa Ø32 (3m) - CPH Lighting
  Design Guglielmo Berchicci för CPH Lighting Koncept Eggy Pop Utomhuslampa framträder som en dekorativ och funktionell belysningskomponent med en organisk känsla. Den robusta skärmen ger ett diffust&hellip:
 • LED-utomhusvägglampa Gemini 22 cm 4 000 K antracit

  LED-utomhusvägglampa Gemini 22 cm 4 000 K antracit
  LED-vägglampa Gemini för utomhusbruk uppåt och nedåt Den rektangulära Gemini-vägglampan i antracitfärgad gjuten aluminium är utrustad med LED-lampor med en effektförbrukning på 20 W som avger universellt vitt ljus både uppåt och nedåt. Detta garanterar inte bara en säker belysning av utomhusområdet, utan kastar också en intressant och iögonfallande ljusstråle på husets fasad.
 • Lindby Esmani LED-vägglampa rund 4 lampor, mörkgrå

  Lindby Esmani LED-vägglampa rund 4 lampor, mörkgrå
  LED-utomhusvägglampa Esmani med fyra flammor i aluminium Esmani är en elegant LED-utomhusvägglampa som inspirerar med en vacker ljusspel. Den är gjord av aluminium och dekorerad med en mörkgrå yta. Armaturkroppen har formen av en halvklot och kan enkelt integreras i en modern miljö. LED-lamporna är permanent installerade och donerar ett varmt vitt ljus som är välkomnande och trevligt. Den sänds ut i fyra olika riktningar så att betraktaren inte bländas och samtidigt skapas vackra accenter på husväggen.
 • Miko vägglampa, svartstruktur 32cm

  Miko vägglampa, svartstruktur 32cm
  Mikofamiljen är en stilren fasadarmatur som påminner om den klassiska stallampan men i ett mordernare slag. Tillverkad i metall och glas. Höjd 23,1 cm Diameter 32 cm Diameter fäste 95 cm Bygger från&hellip:
 • PR Home MiniTripp fasadlampa IP 44 Grå 30cm

  PR Home MiniTripp fasadlampa IP 44 Grå 30cm
  MiniTripp fasadlampa IP 44 Grå 30cm En vacker och elegant vägglampa från PR Home i pulverlackad metall. Med E27 sockel som är anpassad för användning med såväl traditionellt glödljus som med nyare LED ljuskällor, max 15W. Godkänd för utomhusbruk. Jordad, 230V klass 1 armatur för fast väggmontage.
 • LED-ljusslinga med babystjärnor 9 lampor vit

  LED-ljusslinga med babystjärnor 9 lampor vit
  Den nioflammiga LED-ljuskedjan med nio små stjärnor kan användas för att festligt dekorera utomhusområden - trapp- eller balkongräcken eller fönster. Inkl. transformator för utomhusbruk. - Svart kabel med 9 fästklämmor - 18-pinch
 • Star Trading - Utomhusdekoration Light Tree - Svart

  Star Trading - Utomhusdekoration Light Tree - Svart
  Ljusdekoration med 170 LED-lampor för utomhusbruk. Dekorationen är 210 cm hög och 75 cm bred. Perfekt att placera i trädgården för en mysig belysning i mörkret. IP44 5 m sladd.
 • Lågenergivägglampa Nibe koppar

  Lågenergivägglampa Nibe koppar
  Stilfull, energisnål vägglampa Nibe - för stämningsfullt ljus utomhus. Den formsköna utomhusvägglampan Nibe levererar ett starkt, huvudsakligen nedåtriktat ljus och är perfekt som belysning av ingångsområden. Nibe levereras inklusive lågenergilampa. Kopparytan skänker den en personlig, harmonisk karaktär. Skyddsklass IP44. Observera beträffande kopparlampor: Kopparytan kommer med tiden att bli grönaktig. Detta är ett naturligt förlopp. Innan denna kemiska process är avslutad kan ytan se oregelbunden ut.
 • Lasalle fasad (Brons)

  Lasalle fasad (Brons)
 • Linton bordslampa (Mässing)

  Linton bordslampa (Mässing)
  Linton-serien av den danska designduon Says Who är utförd i en rund och elegant design med tydliga referenser till den klassiska lyktan. Den har en räfflad diffusor som ger ett behagligt mjukt ljus och en bas av mässing som är framtagen för att tåla hårt väder. Bordslampan är vattentät och perfekt att placera på trädgårdsbordet, balkongen eller i växthuset.
 • Rold Round vägglampa (Sand)

  Rold Round vägglampa (Sand)
  Rold är en minimalistisk och stilren vägglampa som lyser både uppåt och neråt – perfekt för att lysa upp din entré eller husfasad. Den rundade formen ger en organisk look som understryks av den mjuka sandfärgen.
 • Virgo Utomhus Vägglampa E27 Vit - Konstsmide

  Virgo Utomhus Vägglampa E27 Vit - Konstsmide
  Virgo Utomhus Vägglampa E27 Vit - Konstsmide
 • Utomhushänglampa Winchester BL18B

  Utomhushänglampa Winchester BL18B
  Klassiskt designad pendellampa ljus Winchester BL18B för utomhus I motsats till sin stilistiska modellen, den klassiska engelska lyktor från hundra år sedan, Winchester BL18B pendellampa armaturen inte längre drivs med gas, men är utrustad med modern belysningsteknik. Alla typer av ljuskällor - inklusive energibesparande LED-lampor - med E27-bas kan användas. Matchande lampor kan köpas från tillbehören. - robust kvalitet gjord för hand
 • Konstsmide Prato vägglampa 1W High Power LED rörelsesensor batteri

  Konstsmide Prato vägglampa 1W High Power LED rörelsesensor batteri
  Prato (7693-750) är en smart vägglykta från Konstsmide. Batteridriven, med rörelsesensor. I svart plast och med klart akrylglas. Drivs av 5 st AA-batterier (medföljer ej).
 • Utomhusvägglampa Kekoa i rostfritt stål med sensor

  Utomhusvägglampa Kekoa i rostfritt stål med sensor
  Attraktiv Kekoa vägglampa i rostfritt stål Klassisk sfärisk design, förstklassigt hantverk och högkvalitativt material gör den här vägglampan till en attraktiv kvalitetsprodukt. Med sitt opala sfäriska glas ger den en behaglig ljusstyrka utan att blända och ökar säkerheten i hemmet. Högkvalitativa material och ett kvalificerat och omsorgsfullt hantverk kännetecknar denna tillverkares utomhusarmaturer, som tillverkas i Tyskland och är utrustade med den senaste tekniken. Teknisk data Rörelsedetektor: - Kopplingskapacitet: max. 120 watt - Montering: 230 V / 50 Hz - Detektionsvinkel: ca 120° - Tidsinställning: 10 sek. - 8 min. - Inställning av skymningsljus: 10 - 2000 lux - Räckvidd: max. 8 m
 • Vansbro vägglampa (Vit)

  Vansbro vägglampa (Vit)
  En modern utomhuslampa att fästa på väggen. Den är utrustad med klart polykarbonat glas och kommer i antingen galvaniserat stål, koppar, svart och vitt. Kopparen blir med tiden antikt brun.Ljuskälla ingår ej.
 • LED-utomhusvägglampa 040, vit

  LED-utomhusvägglampa 040, vit
  Moderna LED-utomhusvägglampa 040 av rostfritt stål LED-utomhusvägglampan 040 övertygar inte bara med sitt moderna, diskreta utseende, utan också genom den lyckade materialmixen. Stativet är tillverkat av rostfritt stål och högtrycksgjutning av aluminium, den konvexa skärmen är gjord av glas och har en matt vit färg. Tack vare den ljusa illuminationen är de yttre väggarna optimalt belysta. Lampan blir således en praktisk och elegant orienteringshjälp i mörkret.
 • Dagur LED Up/Down Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande

  Dagur LED Up/Down Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande
 • Douglas fasadbelysning (Mörkgrå)

  Douglas fasadbelysning (Mörkgrå)
  Douglas är en modern vägglampa med en stilren design, gjord av mörkgrå aluminium och plast. Den inbyggda LED belysningen som omfångas av skärmen ger en bra och fin ljusspridning ner och upp på väggen. Placera förslagsvis vid entrén eller längs med husfasaden.Integrerad LED på 5W med 1000lm.
 • Bellota LED-solcellslampa, 1 lampa

  Bellota LED-solcellslampa, 1 lampa
  LED-solbelysningen Bellota drivs av solenergi och kan därför användas flexibelt utomhus. Med sitt varma ljus passar den till exempel som ljuskälla i trädgården, på balkongen, terrassen eller i entrén. När det blir mörkt tänds lampan automatiskt tack vare den integrerade skymningssensorn. - inkl. skymningssensor - ljusstyrka ca 6 timmar
 • Pondus II LED (Svart)

  Pondus II LED (Svart)
  Väggarmatur med asymmetrisk ljusbild. Stomme i aluminium och kupa i polykarbonat. LED-enhet. Utomhusarmatur för miljöer där mycket ljus krävs. Levereras med 1,5m förmonterad kabel. Ej möjligt att komma med kabel bakifrån. Endast kableförskruvningar på var sida.Fungerar med hörnfäste: 7910306 och 7910307
 • Fermob Aplô Upphängningsrem Nutmeg - Utomhusbelysning Polyester Muskot - 347014

  Fermob Aplô Upphängningsrem Nutmeg - Utomhusbelysning Polyester Muskot - 347014
  Aplô upphängningsrem från Fermob med en smart, justerbar funktion med en enkel design perfekt för varma sommarkvällar. En vacker detalj som tillför glädje till din trädgård. Formgiven av Tristan Lohner. Bra att veta om Aplô upphängningsrem - Praktiskt, dekorativt tillbehör.- Lampan säljes separat.- Kombinera upphängningsremmen med en bärbar Aplô lampa från Fermob.- Lätt att använda.- Bredd: 30 mm.- Längd: 1020 mm.- Förpackningsantal: 1. Vi har valt ut Muskot Utomhusbelysning i Polyester från Fermob med stor omsorg.

Automatisk utebelysning med skymningsrelä eller rörelsesensor

Ett sätt att spara ström på är att utrusta lamporna utomhus med skymningsrelä. Det finns moderna LED-lampor som har skymningsrelä. En sån lampa kan läsa av mängden dagsljus och slå på eller av lampan när det behövs.

En annan kategori av automatiska lampor är utebelysning med rörelsevakt (rörelsesensor). Det kan vara bra kring garage eller förråd så att lampan tänds automatiskt när du närmar dig.

Andra sätt att automatiskt lysa upp är med lampor som har solceller och batteri som energikälla. För att de ska funka behöver de såklart exponeras för solljus under dagen. Det finns många olika solcellslampor man kan köpa i prisklasser från billigt till exklusivt.