Utebelysning

Utomhusbelysningen kanske inte kan förvandla ett kråkslott till ett palats, men nära på! Med rätt utomhuslampor kan man göra trädgården, garageuppfarten och husfasaden till att vara välkomnande. Det finns mycket man kan göra med sin belysning utomhus. Här hittar du allt från altanbelysning och trädgårdsbelysning till solcellsbelysning och spotbelysning som lyser upp äppelträdet.

Typer av utebelysning: Solcellsbelysning | Trädgårdsbelysning | Fasadbelysning | Lyktor | Ljusslingor | Väglampor

Populärt inom utebelysning

 • LED-utomhusvägglampa Gregory grå

  LED-utomhusvägglampa Gregory grå
  Stilfull utomhusvägglampa Gregory: stående, i grått, med LED Optiken är tidlös och elegant, dess inre är tack vare LED modernt och har lång livslängd. Vägglampan Gregory består av väderbeständig metall och har utformats för utomhusmiljön. Den mörkgrå färgen är inte påträngande vilket gör den till en perfekt utomhusvägglampa. Den runda fotdelen monteras direkt på väggen och har två stabila styrelement som går ut i höger vinkel. De mynnar även rätvinkligt i den egentliga lampan så att denna står parallellt mot väggen. LED-utomhusvägglampan Gregory ger med sitt varmvita ljus en bra orientering i skymningen och nattetid och är under dagen en formskön dekoration på fasaden.
 • Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)

  Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)
  Stallykta i galvaniserat stål och med sensor.Rörelsevakt 100 grader.Ljuskälla ingår ej.
 • Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800

  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800
  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. Platt kabel. En ny typ av ljusslinga från Konstsmide där man kan dimra på transformatorn med så kallad 4 stegs dimmer. Du kan dessutom byta ljuskällorna på ljusslingan. Själva kabeln är den populära platta kabeln eller så kallad rovkabel. Slingan är IP44 klassad vilket gör att du kan använda den utomhus året runt i trädgården, på balkongen eller på fasaden. Ljuset är varmvitt / bärnstensfärgat och man kan enkelt hänga upp den med smarta klämmor som säljs i 10-pack
 • Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23

Fler tips på utebelysning

 • Lindby Medolina utomhusvägglampa, mörkgrå

  Lindby Medolina utomhusvägglampa, mörkgrå
  Medolin vägglampa för utomhusbruk ger ljus i mörkret vid ingången eller på terrassen. Medolin är en vägglampa för utomhusbruk som ser enkel och elegant ut på samma gång. I designen har man avstått från detaljrikedom och fokuserat på det väsentliga. Höljet är tillverkat av aluminium, som framträder i färg med sin mörkgrå lackering. Den opalvita lampskärmen av plast, som har formen av en halvklot, utgör en visuellt vacker kontrast. Den skyddar E27-lampan från yttre påverkan och fungerar även som en ljusdiffusor.
 • Circum dubbel (Vit)

  Circum dubbel (Vit)
  Circum dubbel fasadbelysning i lackad aluminium. Ger en snygg spotlight effekt upp- och nedåt på väggen. Släpper även igenom lite ljus i de transparanta ringarna vilket ger en snygg ljusbild.Ljuskälla ingår ej.
 • Grada-2 LED fasad

  Grada-2 LED fasad
  Grada är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis den rostbruna armaturen längs med fasaden, tralldäcket eller trappan.Integrerad LED på 6W, med 208Lm och 3000K varmvitt ljus. Grada finns i fler varianter.
 • PR Home - Takskärm Briggs 17 cm - Brun

  PR Home - Takskärm Briggs 17 cm - Brun
  Briggs takskärm i metall. Passar lika bra i växthuset och uterummet som inomhus. Använd skärmen ensam med sladdställ eller piffa upp din ljusslinga. Skärmarna passar bra till vår utomhusslinga Flex out. Finish i rost med en diameter 17 cm och
 • Havana Outdoor Bollard - Foscarini (Vit, Hög, Vanlig base)

  Havana Outdoor Bollard - Foscarini (Vit, Hög, Vanlig base)
  DesignJozeph Forakis för Foscarini Koncept Havana Utomhus Pollare med skärm stöpt i ett stycke. Finns i vit polyetylen. Lampan finns till nedgrävning, med jordspett eller med en vanlig bas
 • Norlys Nordland 718 Led Vägg/Tak Grafit

  Norlys Nordland 718 Led Vägg/Tak Grafit
  Nordland 718 vägglampa/takplafond utomhusbelysning från Norlys Material: Gjuten Aluminium/Opalvit Polykarbonat Mått: B 28cm - Höjd 28cm - Djup 9,5cm Ljuskälla: Fast LED 11,3W - 1100Lm - 3000K, Ingår&hellip:
 • Rimini/Milano 1 Utomhus Parkstolpa Vit m/Markfäste Vit - Norlys

  Rimini/Milano 1 Utomhus Parkstolpa Vit m/Markfäste Vit - Norlys
  Milano Have Stolpe 401 Milano Trädgård Stolpe finns både med 1, 2 och 3 lamphuvuden. Välj mellan 3 färger: svart, vit och patinerad. Du kan välja till betongförankring eller förankring för at
 • Sandvik LED Utomhus Taklampa Vit - Norlys

  Sandvik LED Utomhus Taklampa Vit - Norlys
 • Solia solcellsbelysning (Vit)

  Solia solcellsbelysning (Vit)
  Solia är en solcellslampa som laddas upp av solljuset och ger ett varmvitt och behagligt ljus när mörkret faller. Lampan går att dimra i tre steg via dragströmbrytaren, vilket gör det enkelt att ställa in önskad stämning. Solia går att bära med sig och är väldigt smidig, då den lyser helt utan kablar eller strömtillförsel. 1st uppladdningsbart batteri ingår. Lyser i ca 4 timmar.
 • Parterre - svart LED-gatlykta

  Parterre - svart LED-gatlykta
  Högkvalitativ LED-gatlykta Parterre från märkestillverkarenPhilips Den 77 cm höga LED-gatlyktan Parterre skapar inte bara en säkrare belysning på vägar och öppna områden runt huset, utan skapar också vackra accenter, för särskilt nattetid, när man ser den kubformade lampskärmen, trollar den fram en andlöst vacker ljusatmosfär och ger ett intryck av att lampan svävar i luften.
 • Lindby Gladis LED-utomhusvägglampa

  Lindby Gladis LED-utomhusvägglampa
  Inställbart ljusutsläpp - LED-utomhusvägglampa Gladis Den moderna utomhusvägglampan Gladis är tillverkad av svart aluminium och har två LED-ljuskällor, som var och en är monterad under en klar glasskiva. Dessa avger varmvitt ljus uppåt och nedåt, vilket skapar en vacker up- och downlight-effekt. Lampan kan användas var som helst utomhus. Om ljuset behöver avges smalare eller bredare i utgången, såväl som mer horisontellt och därför behöver avges i sidled istället för vertikalt och lysa upp och ner, då kan Gladis-lampan hjälpa: Lampans främre del kan vridas 360° och justeras så att ljusemissionen kan anpassas individuellt. Små flikar inuti säkerställer att ljuset från LED-ljuskällorna är bredare eller smalare. Ett verkligt sofistikerat system som särskiljer LED-utomhusvägglampan Gladis och gör den till en mångsidig och utmärkt ljuskälla för utomhusbruk.
 • Konstsmide Flaggstångsslinga 5x100 varmvit LED 24V/IP44. 4780-117

  Konstsmide Flaggstångsslinga 5x100 varmvit LED 24V/IP44. 4780-117
  Varmvit flaggstångsslinga i LED från Konstsmide. 5 stycken slingor med varmvita LED-dioder, 11 cm mellan dioderna. Transformator ingår. Passar bäst om du har en flaggstång som är mellan 8-10 meter hög.
 • WEVER & DUCRÉ Palos Carré 2.0 3 000 K 90cm brons

  WEVER & DUCRÉ Palos Carré 2.0 3 000 K 90cm brons
  LED-armatur Palos Carré 2.0 med vinklat huvud, dubbelsidig fördelning Palos Carré 2.0 LED-belysningsarmatur för gångvägar ger en behaglig, varmvit belysning av en gångväg eller uppfart samt det intilliggande grönområdet. En modern, platt, rektangulär design i gjuten aluminium med monokrom finish pryder monteringsbasen, kroppen och huvudet. Den sistnämnda har utlopp på fram- och baksidan och är utrustad med lysdioder på undersidan, som inte bara garanterar en elegant belysning av moderna miljöer, utan också på ett skickligt sätt iscensätter pollararmaturens struktur. - Skyddsklass: IP65 - Optik för breda översvämningar - inkl. styrväxel - externt fasdimbar - med monteringsplatta för skruvning (skruvar ingår inte)
 • Solcells Pollare Felix

  Solcells Pollare Felix
  Solcellsgångljus med filament LED som lyser upp med 10 Lumen i varmvitt under mörkret. Diameter 14 cm Höjd 45 cm Ljuskällor Integrerad LED Färg Svart Batteriinformation 1 st AA rechargeable NiMH ingår&hellip:
 • Utomhuspendellampa Lyndon med glasskärm

  Utomhuspendellampa Lyndon med glasskärm
  Lyndon Classic hängande ljus för utomhusbruk De tydliga strukturerna i designen och kedjeupphängningen ger Lyndon pendelarmaturen ett tilltalande utseende som gör den till en trendig ljuskälla för många utomhusdesigns. Armaturglaset är fint strukturerat, vilket gör att ljuset framstår som särskilt mysigt. Ljuset sänds ut i alla riktningar. För ett optimalt utseende rekommenderas en dekorativ ljuskälla, t.ex. en lampa med glödtrådsoptik. Sådana lampor finns i tillbehören.
 • Scorpius Maxi Utomhus Vägglampa Sanded - Nordlux

  Scorpius Maxi Utomhus Vägglampa Sanded - Nordlux
 • Bedford fasad (Svart)

  Bedford fasad (Svart)
 • Freeport fasad (Vit)

  Freeport fasad (Vit)
 • LED-utomhusvägglampa Gregory rostfritt stål

  LED-utomhusvägglampa Gregory rostfritt stål
  Utomhusvägglampan Gregory övertygar med LED och stomme i rostfritt stål Denna LED-vägglampa är ett modernt blickfång och passar dem som vill ha en stilfull belysning på sin tomt. Stommen för utomhusvägglampan Gregory består av rostfritt stål och är därmed både väderbeständig och optiskt särskilt stilren. Den lyser sitt LED-ljus med ett varmvitt ljus när den tänds och ombesörjer därmed en angenäm belysning, direkt bred dörrar eller längs med husfasader. Den utsträckta kropp och det platta taket gör att LED-utomhusvägglampan Gregory liknar en lykta vilket drar till sig blickar även under dagtid.
 • Martinelli Luce Kiki utomhusljusslinga 5 lampor

  Martinelli Luce Kiki utomhusljusslinga 5 lampor
  Svart utomhus ljusslinga Kiki med fem vita Lampion nyanser Med fem nyanser gjorda av opal polyeten, som tolkar formen på traditionella lyktor på ett modernt sätt, ger Kiki- ljusslinga ljusa accenter i trädgården eller på terrassen. Skärmarna kan var och en utrustas med en E27 LED-lampa och fästs på svarta, cylindriska hållare av gjutet harts. Dessa hänger på en svart kabel som kan svängas för att hänga ljusslinga över balkar, grenar etc. Krokar i kabeländarna ger ytterligare fästpunkter. Kiki- ljusslinga är en prisbelönt design från den italienska designern Paola Navone. Företaget Martinelli Luce , känt för sin utmärkta kvalitet på produkterna, tar på sig produktionen. - Utrustad med en extern IP44-kontakt - hedrad med iF Design Award 2019
 • Asker E27 Utomhus Vägglampa Svart - Norlys (Down)

  Asker E27 Utomhus Vägglampa Svart - Norlys (Down)
  Design Norlys för Norlys Koncept Asker-serien frå Norlys består av vackra och eleganta utelampor i hög kvalitet. Med sin minimalistiska look och strömlinjeformade design, är Asker ett perfekt tillägg&hellip:
 • Ask Utomhus Vägglampa Black - Loom Design

  Ask Utomhus Vägglampa Black - Loom Design
  Design LOOM Design Koncept Ask Utomhus Vägglampa Black Är en modern utomhuslampa från danska LOOM Design. Den är tillverkad i gjuten aluminium, medan ljuskällan är placerad inuti ?huset? bakom&hellip:
 • Firenze väggplafond E27 PIR (Grön)

  Firenze väggplafond E27 PIR (Grön)
  Firenze väggplafond E27 grön rörelsevakt
 • Delison fasad (Brons)

  Delison fasad (Brons)
 • Asker big DOWN (Grå)

  Asker big DOWN (Grå)
  Gedigen och genomarbetad fasadbelysning som lyser nedåt på väggen. Snabbkoppling vilket gör den lättinstallerad.Ljuskälla ingår ej.
 • LED-sollykta Conga Patio

  LED-sollykta Conga Patio
  Ett absolut blickfång för terrassen eller trädgården - LED-solcellslampa Conga Patio LED-solcellslampa Conga Patio är ett riktigt blickfång för terrassen eller trädgården med sin koniska och moderna gallerdesign och sin ståtliga storlek. Den är utrustad med varmvita lysdioder på insidan och sprider en mysig och bländfri ljusatmosfär när den är påslagen. Den integrerade skymningssensorn ser till att lampan slås på/av automatiskt, medan solmodulen förser armaturen med solenergi för nätoberoende drift.
 • Vega LED koppar (Koppar)

  Vega LED koppar (Koppar)
  Snygga vägglampan Vega för utomhusbruk. Gjord i kopparfärgad stål, med en LED-lampa som sprider ett varmt och välkomnande ljus, och dessutom är dimbar. Integrerad LED-belysning.
 • AEG Amity LED-utomhusvägglampa, 2 lampor

  AEG Amity LED-utomhusvägglampa, 2 lampor
  Amity LED utomhusvägglampa för upp- och nedbelysning Amity består av ett antracitfärgat block av aluminiumgjutgods, vars topp och botten är täckta med glas. Dessa hus lysdioderna, som ger varmvit, jämn upp och ner-belysning på ytterväggen. Strukturen enligt kapslingsklass IP54 såväl som den nano-tech-behandlade ytan garanterar beständig väderbeständighet. I kombination med den enkla rektangulära designen har AEG skapat en utomhusvägglampa som harmoniserar med många moderna utomhusutrymmen.
 • Star Trading Linde Lampskärm H18cm Beige

  Star Trading Linde Lampskärm H18cm Beige
  Linde lampskärm för utomhusbruk från Star Trading Höjd 18 cm Diameter 15 cm Fäste E27 Material Rotting Design Star Trading Godkänd för utomhusbruk Ja Övrigt Lampupphäng ingår ej, se tillbehör&hellip:
 • LEDVANCE Bulkhead LED-utomhusvägglampa 5,5 W svart

  LEDVANCE Bulkhead LED-utomhusvägglampa 5,5 W svart
  Bulkhead LED utomhusvägglampa i svart Bulkhead LED utomhusvägglampa kan användas funktionellt i utomhusområden och imponerar med sin mångsidighet. Den är idealisk för att belysa husfasader och ytterväggar av alla slag, vare sig det är på terrassen eller balkongen, i området för tillgång till ytterdörren eller ovanför garage och i källare. Utelampan har ett svart hölje av polykarbonat som är särskilt robust och tål extrema väderförhållanden. En universell vit LED-lampa lyser bakom den matta ABS-diffusorn för att belysa mörkret i stor utsträckning. Installationen går snabbt och enkelt tack vare anslutningsboxen. De nya LEDVANCE produkterna, tidigare kända under varumärket OSRAM, kombinerar högsta kvalitetsstandard med modern design.
 • Semka Trädgårdslampa H65 White - Lucande

  Semka Trädgårdslampa H65 White - Lucande
  Semka Trädgårdslampa H65 White - Lucande
 • Alvin Utomhus Vägglampa Steel/Opal - Lindby

  Alvin Utomhus Vägglampa Steel/Opal - Lindby
  Alvin Utomhus Vägglampa Steel/Opal - Lindby
 • Fermob Balad Lampa H12 3-pack Honey - Utomhusbelysning Aluminium Honey - 360273

  Fermob Balad Lampa H12 3-pack Honey - Utomhusbelysning Aluminium Honey - 360273
  Balad lampa S 3-pack från Fermob. Den här mindre varianten ger ännu mer flexibilitet och funktionalitet för att vistas utomhus. Storleken gör de idealiska för alla sorters ytor, på bordet, i ett hörn, fönsterbrädan eller på en stubbe i trädgården. Balad är modern, färgglad och lätt. Den har ett praktisk handtag och är utrustad med en laddningsbar LED teknologi. Balad S använder samma teknologi som sina föregångare och har ett nytt läge som ska efterlikna ett flimrande ljus. Den erbjuder 3 olika färgtemperaturer; neutral vit, kall vit och ett skimrande ljus-läge. Efter 3,5 timmars uppladdning får du mellan 10–14 timmars batteritid. USB-C laddningskabel på 2 meter medföljer. Vi har valt ut Honey Utomhusbelysning i Aluminium från Fermob med stor omsorg.
 • Milano Trädgårdslampa Incl. Stolpe - Konstsmide

  Milano Trädgårdslampa Incl. Stolpe - Konstsmide
  Milano Trädgårdslampa Incl. Stolpe - Konstsmide
 • Fold 15 Utomhus Vägglampa Black - Nordlux

  Fold 15 Utomhus Vägglampa Black - Nordlux
 • Uto Bord/Taklampa/Golv/ Utomhus Vit - Foscarini

  Uto Bord/Taklampa/Golv/ Utomhus Vit - Foscarini
  Design Lagranja Design för Foscarini Koncept Uto vit är den första lampan som rättar sig efter ditt behov, för att du ska kunna ha en lampa precis där du är. Uto är både inomhus- och utomhuslampa,&hellip:
 • Smart Wifi Curve Wall Rgbw (Mörkgrå)

  Smart Wifi Curve Wall Rgbw (Mörkgrå)
  LEDVANCE SMART+ CURVE är en dimbar armatur med WIFI-teknik. Styrs via LEDVANCE SMART+ WiFi-app (med minst Android 4.4 eller iOS 9.0). Använd röststyrning med Amazon Alexa eller Google Assistant. RGB-färgstyrning, ca 16 miljoner justerbara färgalternativ eller varmvitt ljus. Snabb och enkel installation. Färgglad trädgårdsbelysning med smarta och intelligenta styrningsmöjligheter. Monteringsskruvar och pluggar ingår. Med WiFi kan upp till 250 produkter integreras med molntjänsten. Skapa grupper, ställ in timerfunktion, simulera närvaro och styr dina SMART+ produkter även när du inte är hemma.
 • Lucande Virgalia LED-gånglampa, 100 cm, sensor

  Lucande Virgalia LED-gånglampa, 100 cm, sensor
  LED Path Light Virgalia med en rörelsedetektor Det här vackra belysningsobjektet presenterar sig i en grafitgrå klädsel och imponerar med sina tekniska egenskaper. Virgalia LED-lampan har permanent installerade lysdioder som avger ett inbjudande, varmvitt ljus. Dessutom är lysdioderna mycket ekonomiska när det gäller energiförbrukning. Armaturen har dessutom en rörelsedetektor med en 120°-detektionsvinkel som upptäcker rörelser inom en radie av 6-10 meter. Belysningstiden kan ställas in manuellt av användaren. En skymningssensor ingår också så att armaturen kan slås på när det blir mörkt.
 • Agolada fasadbelysning LED (Borstat stål)

  Agolada fasadbelysning LED (Borstat stål)
  Agolada - en snygg cylinderformad fasadbelysning, med integrerad LED-belysning. Den är väldigt energisnål och ger ett fint upp- och nedljus längs väggen. Finns i tre olika färger.Integerad LED-belysning.
 • Mode vägglykta, galvaniserad

  Mode vägglykta, galvaniserad
  Mode galvaniserad vägglykta från Konstsmide. Dimbar belysning för utomhusbruk. I Mode serien finns vägglyktor, grindlyktor, trädgårdslyktor och stolplyktor. Höjd 31 cm Bredd 28 cm Djup 31 cm Effekt&hellip:
 • GARDEN 24 - Decklight 0,8W

  GARDEN 24 - Decklight 0,8W
  Garden 24 är vårt system för trädgårds- och utebelysning som du enkelt på egen hand kan installera. För dig som vill belysa altan eller trädäck så finns dessa diskreta altanspotlights med ljus riktat uppåt. Modellen är 60mm i diameter och finns i färgerna svart och aluminium. Vi rekommenderar: Glöm inte transformator och tänk på des
 • Modena vägg upp/ned G9 (Rostfritt stål)

  Modena vägg upp/ned G9 (Rostfritt stål)
  Modena vägg upp/ned G9 rostfri

Automatisk utebelysning med skymningsrelä eller rörelsesensor

Ett sätt att spara ström på är att utrusta lamporna utomhus med skymningsrelä. Det finns moderna LED-lampor som har skymningsrelä. En sån lampa kan läsa av mängden dagsljus och slå på eller av lampan när det behövs.

En annan kategori av automatiska lampor är utebelysning med rörelsevakt (rörelsesensor). Det kan vara bra kring garage eller förråd så att lampan tänds automatiskt när du närmar dig.

Andra sätt att automatiskt lysa upp är med lampor som har solceller och batteri som energikälla. För att de ska funka behöver de såklart exponeras för solljus under dagen. Det finns många olika solcellslampor man kan köpa i prisklasser från billigt till exklusivt.