Utebelysning

Utomhusbelysningen kanske inte kan förvandla ett kråkslott till ett palats, men nära på! Med rätt utomhuslampor kan man göra trädgården, garageuppfarten och husfasaden till att vara välkomnande. Det finns mycket man kan göra med sin belysning utomhus. Här hittar du allt från altanbelysning och trädgårdsbelysning till solcellsbelysning och spotbelysning som lyser upp äppelträdet.

Typer av utebelysning: Solcellsbelysning | Trädgårdsbelysning | Fasadbelysning | Lyktor | Ljusslingor | Väglampor

Populärt inom utebelysning

 • LED-utomhusvägglampa Gregory grå

  LED-utomhusvägglampa Gregory grå
  Stilfull utomhusvägglampa Gregory: stående, i grått, med LED Optiken är tidlös och elegant, dess inre är tack vare LED modernt och har lång livslängd. Vägglampan Gregory består av väderbeständig metall och har utformats för utomhusmiljön. Den mörkgrå färgen är inte påträngande vilket gör den till en perfekt utomhusvägglampa. Den runda fotdelen monteras direkt på väggen och har två stabila styrelement som går ut i höger vinkel. De mynnar även rätvinkligt i den egentliga lampan så att denna står parallellt mot väggen. LED-utomhusvägglampan Gregory ger med sitt varmvita ljus en bra orientering i skymningen och nattetid och är under dagen en formskön dekoration på fasaden.
 • Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)

  Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)
  Stallykta i galvaniserat stål och med sensor.Rörelsevakt 100 grader.Ljuskälla ingår ej.
 • Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800

  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. 2392-800
  Konstsmide Ljusslinga 10 amber utbytbara LEDlampor 24V/IP44. Platt kabel. En ny typ av ljusslinga från Konstsmide där man kan dimra på transformatorn med så kallad 4 stegs dimmer. Du kan dessutom byta ljuskällorna på ljusslingan. Själva kabeln är den populära platta kabeln eller så kallad rovkabel. Slingan är IP44 klassad vilket gör att du kan använda den utomhus året runt i trädgården, på balkongen eller på fasaden. Ljuset är varmvitt / bärnstensfärgat och man kan enkelt hänga upp den med smarta klämmor som säljs i 10-pack
 • Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23

Fler tips på utebelysning

 • Juvia LED Trädgårdslampa H100 w/Sensor Graphite - Lucande

  Juvia LED Trädgårdslampa H100 w/Sensor Graphite - Lucande
  Juvia LED Trädgårdslampa H100 w/Sensor Graphite - Lucande
 • Ansala Utomhus Vägglampa H30 Wood - Lucande

  Ansala Utomhus Vägglampa H30 Wood - Lucande
  Ansala Utomhus Vägglampa H30 Wood - Lucande
 • Kynlee 2 LED Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande

  Kynlee 2 LED Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande
  Kynlee 2 LED Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande
 • Utomhusvägglampa Canto Maxi 2, zink

  Utomhusvägglampa Canto Maxi 2, zink
  LED-vägglampa utomhus Canto Maxi 2 för upp och ned accenter Canto Maxi 2 yttervägglampa i formsprutad aluminium är en korsning mellan en kuboid och en cylinder. Så behärskad och enkel designen är kan lampan från vägglampan vara dekorativ. Totalt är två GU10-lampor lämpliga som ljuskällor, beroende på ditt val. - Flera lampor kan kopplas ihop parallellt
 • Grada-2 LED fasad

  Grada-2 LED fasad
  Grada är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis den rostbruna armaturen längs med fasaden, tralldäcket eller trappan.Integrerad LED på 6W, med 208Lm och 3000K varmvitt ljus. Grada finns i fler varianter.
 • ELC utomhusvägglampa Soleila, 25 cm x 25 cm

  ELC utomhusvägglampa Soleila, 25 cm x 25 cm
  Kvadratisk Soleila vägglampa för utomhusbruk med mörk stomme i gjuten aluminium och satinerat glas Soleila gör en fin figur på husväggar med olika utformning och bygger på en harmonisk kontrast mellan en filigran metallram och en vinkelformad glasskärm som sitter inuti och som är lätt satinerad för en mjukare ljusfördelning. Vägglampan för utomhusbruk är utrustad med två fritt valbara E27-lampor och har en hög skyddsklass, vilket innebär att den alltid är väl skyddad utomhus.
 • Sunset LED fasad (Vit)

  Sunset LED fasad (Vit)
  Sunset är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en fin och bra ljusspridning upp och ner på väggen. Spridningsgraden går att justera vid installation. Placera förslagsvis den vita armaturen längs med fasaden, vid entrén eller uteplatsen.Integrerad LED på 6W, med 260Lm och 3000K varmvitt ljus. Sunset finns i fler varianter.
 • LED-solcellsdekorationsbelysning 33626 markspett

  LED-solcellsdekorationsbelysning 33626 markspett
  Globo led-solcellsdekorationsbelysning 33626 markspett, metall, 0.06 W, H: 54 cm
 • Screen lyktstolpe (Grå)

  Screen lyktstolpe (Grå)
  Screen är en serie av högkvalitativa pollare och lyktstolpar. Hela serien är tillverkad av aluminium och transparent polykarbonat, har en stöttålighet på IK10 och har IP65 som ger den ett högt skydd mot regn och hårt väder. Ger en härlig ljusbild runt om sig när den är tänd och är samtidigt diskret och härlig. Denna lyktstolpe på 3,1 meter är perfekt för att belysa trädgårdar eller parker och med sin spridning på 360º bidrar det till ett symmetriskt sken. Denna varianten är bredare, vilket låter ljuset skingra på ett större avstånd. 3000K.Integrerad LED-belysning.
 • Claire 30cm (Antracit)

  Claire 30cm (Antracit)
  Claire är en elegant fasadbelysning som blir en inbjudande detalj på fasaden eller vid entrén. Dess enkla och rena design gör att den passar både på klassiska och moderna fasader. Lampan är IP54-klassad, vilket gör att den klarar av att stå emot hårda väderomslag, fukt och små dammpartiklar med största briljans. Den har en högkvalitativ stomme i metall och väggar av klarglas som omger ljuskällan. Använd en dekorativ ljuskälla i lampan för bästa synliga resultat. Lampan blir dessutom extra maffig om fler placeras i rad längs fasaden.Lampan är dimbar.Ljuskälla ingår ej. 
 • Utomhusvägglampa Dudley, nedåtsträckande, svart

  Utomhusvägglampa Dudley, nedåtsträckande, svart
  Lucide utomhusvägglampa dudley, nedåtsträckande, svart Dudley,, aluminium, glas, E27, 40 W, B: 12 cm, H: 30 cm
 • Crystalo Snögubbe (Vit)

  Crystalo Snögubbe (Vit)
  Crystalo är en serie som innehåller dekorativa djur och tomtar i olika former och storlekar. Denna variant är en stående snögubbe med klassiska, röda detaljer. En härlig dekoration att ha i trädgården, barnrummet eller varför inte placera den som en välkomnande detalj vid ytterdörren. Dekorationen avger ett behagligt, varmvitt ljus genom LED-lamporna. Crystalo finns även i andra varianter.
 • Admirals Cove fasad (Svart)

  Admirals Cove fasad (Svart)
 • IC Lights F2 utomhus, mörkbrun

  IC Lights F2 utomhus, mörkbrun
  Stilrena lampserien IC Lights för utomhusbruk. Struktur i målad borstat rostfritt stål eller borstad mässing med marmorbas i olika färger. 5 m kabel med IP44-kontakt som är lämplig för utomhusbruk&hellip:
 • LightsOn Grenkabel 10m 10+1 uttag

  LightsOn Grenkabel 10m 10+1 uttag
  Grenkabel 10m 10+1 uttag
 • Forama LED Trädgårdslampa Dark Grey - Lucande

  Forama LED Trädgårdslampa Dark Grey - Lucande
  Forama LED Trädgårdslampa Dark Grey - Lucande
 • Landhausstil utomhusvägglampa 746 W

  Landhausstil utomhusvägglampa 746 W
  Denna utomhusvägglampa, gjord med uppmärksamhet på detaljer, uppnår en särskilt vacker effekt med den konstfulla metalldekorationen. Hög kvalitet - GÖRT I TYSKLAND kapslingsklass IP23 Inklusive monteringsplatta Högsta kvalitetsstandarder - Tillverkad i Tyskland Tillverkaren av dessa utomhusbelysning kan se tillbaka på en lång tradition - högkvalitativa metallvaror har tillverkats sedan 1864 och företaget gick in i belysningsbranschen på 1950-talet. Tillverkaren kännetecknas av konstant hög kvalitet - det gäller fortfarande idag som i början - och för att garantera detta tillverkas lamporna uteslutande i Tyskland. Dessutom används endast utvalda material som tål hårdare miljöpåverkan och därmed lovar långvarigt nöje.
 • Berenike Utomhus Plafond Dark Grey - Lucande

  Berenike Utomhus Plafond Dark Grey - Lucande
  Berenike Utomhus Plafond Dark Grey - Lucande
 • GARDEN 24 - Stair Light

  GARDEN 24 - Stair Light
  Garden 24 är vårt system för trädgårds- och utebelysning som du enkelt på egen hand kan installera. Gör altanen eller entrén komplett med dessa snygga trappspotlights. Perfekt som stämningsbelysning när mörkret faller på. Vi rekommenderar: Fullända looken ihop med våra decklights. Glöm inte transformator, Hitta transformator och andra tillbehör här
 • Xeloo vägglampa (Grå)

  Xeloo vägglampa (Grå)
  Xeloo är en enkel vägglampa i modern design för utomhusbruk som lyser både uppåt och nedåt. Gjord av rostfritt stål och opalplast. Utrustad med skyddsklass IP44 och är helt stänksäker. Xeloo finns i flera varianter. Ljuskälla ingår ej.
 • Star Trading Lykta Linterna

  Star Trading Lykta Linterna
  En snygg och bärbar batteridriven lykta som ger ett varmvitt sken. Denna portabla lykta och för både inom- och utomhusbruk. Du bär den bekvämt med dig och den ger en behaglig extrabelysning under såväl ljumma sommarkvällar i trädgården, på balkongen, på stranden eller på picknicken.
 • Aday-2 LED fasad

  Aday-2 LED fasad
  Aday är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning upp och ner på väggen. Placera förslagsvis den mattvita armaturen längs med fasaden, vid entrén eller uteplatsen.Integrerad LED på 13W, med 787Lm och 3000K varmvitt ljus.Aday finns i fler varianter.
 • Eksta I Vägg G9 M. (Grå)

  Eksta I Vägg G9 M. (Grå)
 • Arcchio - Dynorma Utomhus Vägglampa Graphite

  Arcchio - Dynorma Utomhus Vägglampa Graphite
  Design Johannes Tomm för Arcchio Dynorma Outdoor Wall Light Graphite har en enkelhet i formen som i kombination med den energieffektiva LED-tekniken gör att omgivningen framträder på bästa sätt. Dynorma är den tyska designern Johannes Tomms idé för belysningstillverkaren Arcchio. Alla Arcchios lampor kännetecknas av exklusivitet och ett stilfullt uttryck med rötter i den stolta Bauhaus-rörelsen. Armaturen är tillverkad av gjuten aluminium och har en vinkelrät design med en LED-ljuskälla installerad i botten. LED:n är dold bakom en glasplatta som sprider ljuset över en stor yta och förhindrar bländning. Dynorma är därför idealisk för installation i entréer eller andra platser där effektiv och diffus belysning behövs. Dynorma är en serie lampor från Arcchio, alla i matchande färger och med samma snygga, lodräta design. Se hela sortimentet av Dynorma-lampor här.
 • Konstsmide Sladdvinda, 200 varmvita Led, svart soft cable. 30V/IP44

  Konstsmide Sladdvinda, 200 varmvita Led, svart soft cable. 30V/IP44
  Sladdvinda, 200 varmvita Led, svart soft cable. 30V/IP44 En smart lösning för ljusslinga med 200 varmvita led där slingan rullas in och ut i en sladdvinda. Du kopplar in slingan i ett uttag och drar sedan enkelt ut slingan i sladdvindan och lägger slingan runt en gran, buske eller något annat som du vill lysa upp.
 • Mini Wilma fasad (Grå)

  Mini Wilma fasad (Grå)
  Mini Wilma är en modern och stilren fasadlampa med en klassisk design, gjord av aluminium och högkvalitativ plast. Ljuskällan som omfångas av den vita skärmen ger en fin och bra ljusspridning runt om sig. Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen på vid entrén eller uteplatsen. Ljuskälla ingår ej. Mini Wilma finns även i andra varianter.
 • Daphne Ljusslinga Utomhus Svart

  Daphne Ljusslinga Utomhus Svart
 • Mångsidigt användbar LED-solarlampa Milli

  Mångsidigt användbar LED-solarlampa Milli
  En riktigt bra presentidé: 3in1 LED-solcellslampa Milli med stämningsfullt flimrande ljus Till en början ser LED-solcellslampan ut som en enkel lykta eller bordslampa, men om du tittar närmare på den visar den sig vara en riktig allroundare, för även om den helt enkelt kan placeras på en balkong eller ett bord på terrassen finns det även andra placeringsalternativ. Å ena sidan kan Milli sänkas ner i marken med den medföljande jordspiken, vilket ger lampan ett stadigt grepp, och å andra sidan kan den också fästas på ett balkongräcke eller liknande, eftersom LED-solcellslampan levereras med ett 40 cm långt kabelband och också får ett relativt säkert grepp med denna installation, så att det ibland kan storma lite utan att lampan blåser iväg omedelbart. 3in1-funktionen är förstås redan en stor fördel med Milli, men det är långt ifrån allt som kan nämnas om LED-solcellslampan, eftersom ljusskenet också inspirerar eftersom det ser så mysigt och inbjudande ut. Detta beror på att man inte bara har använt en enkel LED med vit ljusfärg, utan även en LED i bärnstensfärg, som flimrar vackert och som utan tvekan påminner oss om mysigt stearinljus.
 • Solcellsladdad ljusslinga med kulörta lampor

  Solcellsladdad ljusslinga med kulörta lampor
  50 st energisnåla &: färgglada LED-lamporLaddar med solcellerTänds automatiskt när det blir mörktPynta trädgården med 50 st fina färgglada lampor som tänder sig själva när det börjar bli&hellip:
 • Lucande Semka gånglampa, 65 cm, mörkgrå

  Lucande Semka gånglampa, 65 cm, mörkgrå
  Modern stigljus Semka med speciellt härdat glas Semka stigljus kännetecknas å ena sidan av sin framgångsrika kombination av kontrasterande material och å andra sidan av sin raka och moderna design, som enkelt kan integreras i moderna utomhusområden. Här stativ ligger mittemot den rundade, cylindriska lampskärm, vilket lämnar ett elegant intryck på betraktaren. Det robusta, klara härdade glaset gör att ljuset från belysningsmedlet kan användas för att stråla obehindrat i alla riktningar, varför belysningsmedlet bör väljas specifikt. Dekorativa glödlampor med glödtrådsutseende är särskilt lämpliga för användning här.
 • Glasglob blåsig, klar 200mm

  Glasglob blåsig, klar 200mm
  Vi har ett stort sortiment av olika reservglas från Westal. Har vi inte glaset just du söker så hör gärna av er så löser vi det. Diameter 20 cm Fattningdiameter 9,7 cm Färg Blåsig klar Material&hellip:
 • EVN P2140 LED-vägginbyggnadslampa, 3 000 K

  EVN P2140 LED-vägginbyggnadslampa, 3 000 K
  Kvadratisk LED-vägginbyggnadsarmatur P2140 med strukturerad reflektor, bländfri, 350 mADDen LED-vägginbyggda armaturen P2140 lämpar sig särskilt väl för att belysa långa korridorer eller trappor, men gör också en bra figur i hela interiören. För att kunna använda den här armaturen ska den vara seriekopplad och ansluten till en lämplig drivrutin (se tillbehör). Installationen sker med hjälp av två spänningsfjädrar och dessutom kan P2140 fästas med två skruvar, som inte längre syns genom locket efter installationen.Högkvalitativa lysdioder är integrerade och höljet är tillverkat av pulverlackerad aluminium. Tack vare den strukturerade reflektorn är ljuset diffust och bländfritt. Den är vinklad mot insidan och ger denna infällda armatur en mycket speciell karaktär tillsammans med kåpan, som också är delvis strukturerad i det övre området.Tekniska egenskaper/detaljer- Indirekt, bländfri belysning- Med spänningsfjädrar och två dolda borrhål för fastsättning med skruvar- Märkström: 350 mAnmärkning: Denna armatur ska kopplas ihop i serie och en lämplig drivrutin är obligatorisk (se tillbehör).
 • Monkey Hänglampa Utomhus 27x80 cm Svart

  Monkey Hänglampa Utomhus 27x80 cm Svart
 • Hoorn - utomhusväggbelysning, undre fattning svart

  Hoorn - utomhusväggbelysning, undre fattning svart
  Elegant utomhusvägglampa Hoorn med vackert koppartakDen här ädla utomhuslampan med antik look imponerar inte bara med behaglig belysning i alla miljöer, utan är också en riktig visuell höjdpunkt. Lampan är en handgjord kvalitetsprodukt. Det ädla taket är tillverkat av koppar, det sirliga väggfästet av aluminium. Detta innebär att Hoorn utomhusvägglampa tål även extrema väderförhållanden.Observera vid installation: Lampan ansluts direkt till uttaget. Vi rekommenderar att installationen utförs av en elektriker. Tillverkaren rekommenderar att gummikablar används för detta ändamål
 • LED-utomhusvägglampa Jana stål 16 x 10 cm

  LED-utomhusvägglampa Jana stål 16 x 10 cm
  Väderbeständig LED-utomhusvägglampa av Jana rostfritt stål - tillverkad i Tyskland Med dess rektangulära grundform, uppfyller denna högkvalitativa LED-utomhusvägglampa Jana kraven på modern utomhusbelysning. Den rektangulära lampstommen är gjord av 2 mm tjockt rostfritt stål som har borstats och mattats med omsorgsfullt hantverk och frostat, och som ger Jana dess rena design. Men Jana övertygar inte bara med sitt utseende, utan också med sin goda kvalitet. En finish i matt fasadkvalitet garanterar att denna utomhusvägglampa är väl skyddad mot väder och vind. Även de exklusiva plexiglaselementen, som har placerats framför ljusöppningarna uppe och nere, bidrar till lampans väderbeständighet. De är inte bara extremt reptåliga och hållbara, men har också fästs med hjälp av ett speciellt lim på lampstommen, vilket även garanterar väderbeständighet för området där ljusöppningarna befinner sig. På begäran kan de installerade högspännings-lysdioderna dimmas via husets kablage, vilket är en särskilt bra funktion när lampan används på terrassen eller balkongen, där man under varma sommarkvällar vill kunna njuta av en behaglig ljusatmosfär. För att Jana enkelt ska kunna monteras, ingår speciella Wago-terminaler i leveransen. Den massiva aluminiumväggplattan är monterad på baksidan med fyra distanskåpor, så att lampan även kan fästas på något grövre väggkonstruktioner utan problem.
 • Hängande solcellsdekoration, Rosa Hortensia

  Hängande solcellsdekoration, Rosa Hortensia
  Laddas i solen, tänds på kvällenEnkel att hänga uppVälj mellan rosa eller blåDekorera trädgården, balkongen eller altanen med en fin hortensialiknande blomma som laddas i solen. Solcellsdekorationen&hellip:
 • Stallykta gjutjärn 90°/49cm, svart

  Stallykta gjutjärn 90°/49cm, svart
  Svart stallykta i gjutgärn från Kulturlampan. Alla stallyktor från Kulturlampan är tillverkade i Sverige eller Norden och designade efter de klassiska stallyktorna från 20- och 30-talet. Alla lyktor&hellip:
 • Harry väggfäste uttag E27 galv (Galvaniserat stål)

  Harry väggfäste uttag E27 galv (Galvaniserat stål)
  Väggfäste med E27-sockel i kromaterad och pulverlackerad metall med jordat uttag. Rekommenderad för glob 250mm, men passar även 200mm och 300mm
 • Secunda LED Trädgårdslampa H50 Anthracite - Lucande

  Secunda LED Trädgårdslampa H50 Anthracite - Lucande
  Secunda LED Trädgårdslampa H50 Anthracite - Lucande
 • Endura® Classic Post Up E27 (Stål)

  Endura® Classic Post Up E27 (Stål)
  LEDVANCE ENDURA CLASSIC POST väggarmaturer och pollare i rostfritt stål med diffusor i klart glas med hammarfinish. Finns med och utan rörelsesensor. Välj fritt önskad ljuskälla som passar i armaturens E27-sockel. Anpassad för smarta applikationer tack vare kompatibilitet med Smart+ ljuskällor från LEDVANCE. Snabb och enkel installation. Alla monterings- och anslutningstillbehör medföljer. Ingen ljuskälla medföljer.
 • Utomhusvägglampa Firenze, stående, 48 cm, vit

  Utomhusvägglampa Firenze, stående, 48 cm, vit
  Aparte vägglampa Firenze i aluminium - för utomhusområdet Den klassiska utomhusvägglampan FIRENZE i lykthusutförande i aluminium och glas har en antik framtoning och ger bra belysning av utomhusområdet.
 • Emmeline Trädgårdslampa H50 Graphite - Lucande

  Emmeline Trädgårdslampa H50 Graphite - Lucande
  Emmeline Trädgårdslampa H50 Graphite - Lucande

Automatisk utebelysning med skymningsrelä eller rörelsesensor

Ett sätt att spara ström på är att utrusta lamporna utomhus med skymningsrelä. Det finns moderna LED-lampor som har skymningsrelä. En sån lampa kan läsa av mängden dagsljus och slå på eller av lampan när det behövs.

En annan kategori av automatiska lampor är utebelysning med rörelsevakt (rörelsesensor). Det kan vara bra kring garage eller förråd så att lampan tänds automatiskt när du närmar dig.

Andra sätt att automatiskt lysa upp är med lampor som har solceller och batteri som energikälla. För att de ska funka behöver de såklart exponeras för solljus under dagen. Det finns många olika solcellslampor man kan köpa i prisklasser från billigt till exklusivt.