Badrumsbelysning

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots i taket, vägglampor och spegelbelysning. Att installera badrumsarmatur i våtrum ställer höga krav på elsäkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen där vatten, fukt och elektricitet är en extra känslig kombination.

Badrumslampor för tak eller vägg

Vanliga sätt att lysa upp badrummet är med spotlights i taket eller en fast väggarmatur. Har man ett litet badrum kan det räcka med belysning från ett badrumsskåp eller en badrumsspegel. Tänk dock på att du vill kunna tända lamporna redan vid dörren in till badrummet så du slipper famla i mörkret efter lysknappar vid handfatet och spegeln.

Typer av badrumsbelysning: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Populärt inom badrumsbelysning

 • Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED

  Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED
  RIBERA vägglampa IP44 9W LED, krom. Ljusmängd 550lm, livslängd LED 30000h, varmt vitt ljus 3000K. Badrumslampa för montering horisontellt ovanför spegeln eller vertikalt bredvid spegeln. Material: metall och akryl
 • Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas

  Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas
 • Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10

  Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10
  Klassisk armatur från en av Ifö Electric's välkända serier. Classic kan vägg- eller takmonteras i bastu. Keramisk sockel och blank opal kupa. » Här hittar du en PDF med mer information om produkten och installation
 • Badrumsbelysning Livorno Singel

  Badrumsbelysning Livorno Singel
  LIVORNO spotlight IP44, krom. Spot lampa för vägg- eller takmontering i badrummet. Lamphuvudet kan justeras till önskat läge. Material: metall

Fler tips på badrumsbelysning

 • Markslöjd Lux Badrumslampa 3l Led

  Markslöjd Lux Badrumslampa 3l Led
  Markslöjd Lux är en efterlängtad badrumslampa som kan riktas i alla led. IP44-klassningen gör att den kan användas i princip överallt i badrummet. Stommen är av borstat stål och en perfekt LED-ljuskälla?
 • Axi LED 10cm (Vit)

  Axi LED 10cm (Vit)
  Axi är en modern och stilren vägglampa som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP54-klassad, vilket gör att den klarar av både fukt och vattenstänk med största precision. Armaturen är försedd med integrerad LED-belysning som ger ett behagligt upp- och nedljus längs väggen. Axi ger möjligheten att med små medel skapa en härlig och inbjudande atmosfär i badrummet. Placera med fördel fler längs en vägg för ett maffigare uttryck.Tillverkad av högkvalitativ metall.Integrerad LED-belysning.
 • Markslöjd Rennes Vägglampa Chrome Ip44

  Markslöjd Rennes Vägglampa Chrome Ip44
  Rennes vägglampa för badrum i krom och frostad glasskärm. Montering - direkt ovanpå skåp eller på spegel. 4W fast LED. 240 Lumen. Varmvit 3000K. IP44. Energiklass A. Ej dimbar.
 • Opus 200 /135 LED (Vit)

  Opus 200 /135 LED (Vit)
  Opus 200 LED är en elegant armatur med cylindrisk form. Den har en väldigt tidlös design och kan placeras både inom och utomhus, samt både på tak och vägg. Finns i färgerna vit, svart och grå.Integrerad LED-belysning.
 • Lucca vägglampa LED (Förkromad/blank)

  Lucca vägglampa LED (Förkromad/blank)
  Lucca är en stilren väggbelysning som är anpassad för badrumsmiljö. Den är tillverkad av metall, har en förkromad finish och är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus på 3000K. Lampan ger en fin och bra grundbelysning till badrummet, samtidigt som den är enkel och elegant i sitt utförande. Placera på väggen eller över ett skåp eller en spegel.Integrerad LED-belysning.
 • Regal 1 vägglampa (Förkromad/blank)

  Regal 1 vägglampa (Förkromad/blank)
  Populära vägglampan Regal är en riktig höjdare! Den är tillverkad i metall och finns i tre olika färger. Tjusningen med denna lampan är att du väljer själv vilken ljuskälla som ska vara i - detta gör att lampan går att variera i oändlighet.Ljuskälla ingår ej.
 • Cassis 3 badrumslampa (Förkromad/blank)

  Cassis 3 badrumslampa (Förkromad/blank)
  Elegant badrumslampa med kromat fäste och opalvita glas.Ljuskällor ingår ej.
 • Brice LED 22cm (Vit)

  Brice LED 22cm (Vit)
  Brice LED är skapad i en tidlös design och tillverkad i ett helt aluminiumstycke, vilket gör att det inte är några synbara skarvar eller liknande på armaturen. Lampan är utrustad med den senaste LED-tekniken som ger en helt enhetlig, varmvit ljusfördelning (3000K). Den är IP44-klassad och står därav emot både fukt, damm och vattenstänk. Den är dessutom dimbar, så det är inga problem att skapa den atmosfär du önskar i badrummet, köket eller hallen. Finns i färgerna svart och vit.Integrerad LED-belysning. 
 • Nicosia vägglampa (Svart)

  Nicosia vägglampa (Svart)
  Nicosia är en badrumslampa som med enkla medel ger ett mycket elegant intryck i badrummet. Den är tillverkad av metall, skapad i en mattsvart finish och bär på en rund kupa i opalglas. När lampan är tänd sprids ett mjukt och bländfritt ljus genom kupan, vilket bidrar till en behaglig atmosfär och ett elegant intryck. Ljuskälla ingår ej.
 • Cairo medium LED (Svart)

  Cairo medium LED (Svart)
  En snygg och modern LED-lampa till badrummet som kan monteras både i taket och på väggen. Armaturen har keramisk sockel i färgerna vit, svart och grå, samt är utrustad med opalglas och dimmer.Integrerad LED-belysning.
 • Tjörn plafond (Vit)

  Tjörn plafond (Vit)
  Enkla och eleganta badrumsarmaturen Tjörn är tillverkad i metall med två olika finish. Sprider ett bra ljus och är stilren uppe i ditt tak.Ljuskälla ingår ej.
 • Orgon 44cm LED (Förkromad/blank)

  Orgon 44cm LED (Förkromad/blank)
  Orgon är en tidlös och funktionell vägglampa som är anpassad till att placeras i våtrum, antingen på väggen eller över en badrumsspegel. Den är IP44-klassad och skyddad mot både fukt, ånga och vattenstänk. Den är tillverkad av metall, har en förkromad stomme och är skapad i en harmoniskt rundad design. Lampan har en skyddande skärm i akryl som omger ljuskällan och bidrar till en fin, jämn och bländfri ljusspridning när lampan är tänd. Den är också försedd med integrerad LED-belysning som ger ett varmvitt och brett ljus (3000K).​Orgon finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning.
 • Deli LED Vägglampa - Light-Point

  Deli LED Vägglampa - Light-Point
  Skapa ett omgivande ljus med Deli. Placera dem längsmed paneler eller trappor. Ljuset från Deli LED framhäver rummets arkitektur och funktion. Deli är IP54-godkänd och kan därför användas utom
 • Tak/vägglampa MINI 1L, IP44

  Tak/vägglampa MINI 1L, IP44
  Taklampa Mini. Tak/vägglampa ämnad för badrum. Bas i krom och vit kupa i glas. G9 halogenlampa tillämpas, ljuskälla inkluderad. Upphängning med U-bygel. Lampan är jordad.
 • Sirene 2 LED (Förkromad/blank)

  Sirene 2 LED (Förkromad/blank)
  Badrumsspotlight i mattvit eller förkromad metall med riktbara spottar. Utbytbara LED-lampor ingår, ger ett varmvitt ljus.Ljuskällor ingår.
 • Rain Spotlight (Förkromad/blank)

  Rain Spotlight (Förkromad/blank)
  Rain är en praktisk serie med spotlights som ger rummet en bra och grundlig belysning. Lampan är tillverkad av metall, har en stilren finish och består av en vrid- och riktbar spotlight som ger ett funktionellt och dekorativt ljus. Rain är IP44-klassad och därav anpassad för våtrum, vilket gör att den är resistent mot både ånga, fukt och vattenstänk. Den är liten och nätt, vilket gör att den passar lika bra till att belysa en mindre toalett, som att placera flera i rad för att belysa ett större badrum. Rain är både kraftfull och elegant och ger möjligheten till att med enkla medel ge stor effekt i rummet den placeras i.Rain finns i flera varianter.Finns i färgerna svart, vit, nickel och krom.Ljuskälla ingår ej.
 • Sirene 1 (Förkromad/blank)

  Sirene 1 (Förkromad/blank)
  Badrumsspotlight med riktbar spott, levereras med en utbytbar LED-lampa som ger ett fint varmvitt ljus.Ljuskälla ingår.
 • Taklampa ZEN, krom

  Taklampa ZEN, krom
  Zen taklampa från Markslöjd. Taklampa med bas i krom och glas. IP44. Godkänd för badrum. Monteras med takbygel. Mått: Bredd 10 cm, djup 10 cm och höjd 25,5 cm. Max 1x15W. E27-sockel. Ljuskälla ingår ej. Dimbar. Jordad
 • Fårö 3-spot mattvit (Vit)

  Fårö 3-spot mattvit (Vit)
  Fårö 3-spot är en snygg och enkel taklampa med tre stycken riktbara spottar. Tillverkad i metall med en mattvit finish. Sprider ett bra ljus och passar lika bra i hallen som i sovrummet eller garderoben. Den finns även i en mindre varianten och också i en rak modell.Ljuskälla ingår ej.
 • Fårö 3-spot nickel (Aluminium)

  Fårö 3-spot nickel (Aluminium)
  Fårö 3-spot är en snygg och enkel taklampa med tre stycken riktbara spottar. Tillverkad i metall med en finish i nickel. Sprider ett bra ljus och passar lika bra i hallen som i sovrummet eller garderoben. Den finns även i en mindre varianten och också i en rak modell.Ljuskälla ingår ej.
 • Romendo LED tak 5L (Förkromad/blank)

  Romendo LED tak 5L (Förkromad/blank)
  Romendo takspotlight i förkromad metall med fina glaskupor. Integrerad LED som motsvarar ca 20W styck.
 • Plafond Bizzo Ø16,5

  Plafond Bizzo Ø16,5
  Bizzo är en elegant och lätt plafond som finns i många varianter. Plafonden är designad med klart eller opalt glas. Godkänd för badrum, men passar in i de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Cassis 1 badrumslampa (Förkromad/blank)

  Cassis 1 badrumslampa (Förkromad/blank)
  Elegant badrumslampa i förkromad metall och ett opalvitt glas.Ljuskälla ingår ej.
 • Roxane LED 25cm (Svart)

  Roxane LED 25cm (Svart)
  Roxane LED är en IP54-klassad taklampa som passar perfekt i badrummet. Den är skapad i en modern stil med en ram i högkvalitativ aluminium och en slitstark skärm i syntetiskt material. Armaturen är försedd med integrerad LED-belysning som sprider ett varmvitt och bra ljus (2700K). Lampan är både diskret och otroligt elegant, vilket gör att den passar bra i de flesta badrum och drar istället uppmärksamheten mot övrig inredning. Integrerad LED-belysning.
 • STELLA - Wall - IP44

  STELLA - Wall - IP44
   Stella är en av våra mest populära serier av badrumsbelysning. Här som vägglampa i vitt opalglas och stålfärgade detaljer.  Vi rekommenderar: Stella vägglampa är perfekt bredvid spegeln. Tekniskt: Stella har 1 st lamphållare (sockel) och använd ljuskälla med E14 (smal) sockel. Använd max 40 watt eller motsvarande i LED eller annan
 • Onno 60cm (Förkromad/blank)

  Onno 60cm (Förkromad/blank)
  Onno är en avskalad spegelbelysning som passar in i det moderna badrummet. Den är tillverkad av högkvalitativ aluminium och är utformad för att stå emot fukten i badrummet med stor briljans. Onno sprider ett varmvitt och naturligt ljus (3000K) och är IP44-klassad. Färg: Satin krom.Integrerad LED-belysning. 
 • P-203 infälld spotlight för badrum (Aluminium)

  P-203 infälld spotlight för badrum (Aluminium)
  Downlight i 230V med ett glas framför halogenlampan som gör att den klassas som IP44. Ansluts med vanlig 220V sladd.Armaturen är ej vippbar.Ljuskälla ingår ej.
 • Vägglampa Alley 1 IP44

  Vägglampa Alley 1 IP44
  Alley IP vägglampa andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt på väggen i badrummet eller köket då den är IP44-klassad. Lampan är gjord i metall i färgen antikmässing med kontrasterande detaljer i mattsvart och
 • Over Me 40 Plafond Vit - Northern

  Over Me 40 Plafond Vit - Northern
  En plafond som absolut är modern. Over Me plafonden består av en vit utsida och en dimmer gjord av opalglas. En plafond som skickar ut ett vackert, diffust ljus till sin omgivning – och är ett pe
 • Nicoline 26cm (Förkromad/blank)

  Nicoline 26cm (Förkromad/blank)
  Badrumsplafonden Nicoline har en vacker design med hängande akrylprismor och förkromat fäste. Hög IP-klass vilket möjliggör installation i badrum. Den har dessutom plats för 3st ljuskällor, vilket gör att den sprider ett bra ljus och skapar ett elegant intryck.Ljuskällor ingår ej.
 • Lenia Spegellampa (Förkromad/blank)

  Lenia Spegellampa (Förkromad/blank)
  Lenia är en stilren vägglampa som är lika fin på väggen som över spegeln i badrummet. Den är IP44-klassad och anpassad för badrum, då den är säkrad mot både fukt, ånga och vattenstänk. Lampan har en stomme i förkromad metall och bär på två cylindriska skämar i opalglas. Dessa skärmar bidrar dels till lampans eleganta look, men också till att ljuset blir bländfritt och brett genom glaset. Lenia kan monteras både vertikalt och horisontellt, helt efter eget önskemål.Ljuskälla ingår ej.
 • Badrumsbelysning Lugano Vägglampa

  Badrumsbelysning Lugano Vägglampa
  LUGANO vägglampor IP44. Klassisk badrumslampa med glaskupol. Material: metall och glas
 • Badrumsbelysning Modica vägglampa 14w

  Badrumsbelysning Modica vägglampa 14w
  MODICA vägglampa IP44 14W, krom. 14W T5 lysrör ingår. Vägglampa för placering horisontellt över spegeln i badrummet eller horisontellt bredvid spegeln med eluttag. Perfekt för till exempel hårtork eller laddning av rakapparaten. Material: met
 • Vägglampa NORRSUNDET

  Vägglampa NORRSUNDET
  Bredd: 9 cm. Höjd: 23 cm. Djup: 11 cm. Färg: Krom. Färg skärm: Opal. Antal ljuskällor: 1. Max effekt: 40W. Sockel: E14. IP-Klass: IP-44.
 • P-201 riktbar infälld spotlight (Vit)

  P-201 riktbar infälld spotlight (Vit)
  Snygg och genomarbetad downlight med 230V fäste. Vippbar och enkelt att byta ljuskälla.Material - AluminiumLjuskälla ingår ej.
 • Hyssna takspott (Vit)

  Hyssna takspott (Vit)
  Hyssna takspotlight med tre stycken riktbara spottar och fullt dimbar.Ljuskälla ingår ej.
 • Bubbles 3-spot (Förkromad/blank)

  Bubbles 3-spot (Förkromad/blank)
  Bubbles är en stilren taklampa med tre stycken riktbara spotlights, anpassad för badrumsmiljö. Den är tillverkad i metall med en förkromad finish och stilrena glasdetaljer på spottarna. Lampan är utrustad med LED-belysning.Integrerad LED-belysning.
 • Lambda vägglampa klar (Antikmässing)

  Lambda vägglampa klar (Antikmässing)
  Vägglampa i klassisk design, tillverkad för badrum. Fint klarglas med stomme i mattsvart/mässing.Ljuskälla ingår ej.
 • Opus 100 Bastu (Grå)

  Opus 100 Bastu (Grå)
  Opus 100 bastubelysning. Går att sätta både i taket och på väggen. Ger ett bra och behagligt ljus samtidigt som den är enkel och diskret.Ljuskälla ingår ej.
 • Markslöjd Bourges Vägglampa Chrome Ip44

  Markslöjd Bourges Vägglampa Chrome Ip44
  Bourges vägglampa för badrum i krom och frostad glasskärm. Montering - direkt ovanpå skåp eller på spegel. 3W fast LED. 180 Lumen. Varmvit 3000K. IP44. Energiklass A. Ej dimbar.
 • Sandhamn 3 vägglampa (klarglas) (Förkromad/blank)

  Sandhamn 3 vägglampa (klarglas) (Förkromad/blank)
  Vackra vägglampan Sandhamn - nu även i klarglas! Sandhamn är en snygg och lättplacerad armatur som är anpassad för badrumsmiljö. Förkromad yta i metall kombinerat med tre stycken klara glaskupor som sprider ett bra och trivsamt ljus i badrummet.Montering - centrumhål.Ljuskällor ingår ej.
 • Belissa kristallplafond (Förkromad/blank)

  Belissa kristallplafond (Förkromad/blank)
  En vacker fyrkantig kristallplafond som är anpassad till att ha i badrummet. Ger ett bra ljus och ger rummet en lyxig känsla. Finns också i en rund variant.Ljuskälla ingår ej
 • Takplafond Deman 28 för badrum

  Takplafond Deman 28 för badrum
  Takplafond Deman för badrum från Markslöjd. Bas i metall och kupa i akryl. Inbyggd LED. 9W, 400 Lumen, varmvit 3000K.Fast, jordad installation, ska installeras av elektriker. Godkänd att användas i badrum. IP44. Ej dimbar. Längd 28, bredd 28, h
 • Bela spegel LED (Förkromad/blank)

  Bela spegel LED (Förkromad/blank)
  Bela är en stilren och praktisk spegel som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP44-klassad och därav tät mot både vattenstänk, fukt och ånga. Spegeln är försedd med en förstoringslampa som har 3 dioptriers (3 dioptrier  = 1,75 ggr förstoring) och är även upplyst runt spegelglaset, vilket ger ett optimalt ljus till sminkningen eller rakningen. Armen på spegeln utdragbar så att man med enkelhet kan justera spegeln efter vad som passar. Den är sedan lika lätt att vika tillbaka platt mot väggen igen när den inte används. Bela är även försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus på 3000K.Integrerad LED-belysning. 
 • P-301 downlight IP44 (Vit)

  P-301 downlight IP44 (Vit)
  Downlight i 12V med ett glas framför halogenlampan som gör att den klassas som IP44.Är ej riktbar. Glöm ej köpa till transformator!Ljuskälla ingår ej.
 • Ajaccio Spegellampa - Krom/Frostat glas

  Ajaccio Spegellampa - Krom/Frostat glas
 • Silvery vägglampa (Förkromad/blank)

  Silvery vägglampa (Förkromad/blank)
  En snygg och högkvalitativ badrumslampa i krom, med en snygg klotformad glaskupa. Sprider ett varmvitt ljus som visar din naturliga hudfärg.Dimbar ljuskälla från Philips ingår.
 • Front LED Vit Utomhuslampa - Nordlux

  Front LED Vit Utomhuslampa - Nordlux
  Front LED Vit UtomhuslampaSmidig LED-utomhuslampa med en böjd skärm, vilket resulterar i att lampan ger ett diskret och nedåtriktat ljus. Designen är diskret men har starkt ljus vilket ger en fin

IP-klassning på armatur i badrum

Vi har redan tagit upp vikten av att inte utsätta elektriska saker för fukt och vatten. Om du vill ha lite djupare kunskap kan du läsa på om IP-klassning för våtutrymmen. Man brukar dela in badrummet i olika zoner. Zonerna styr vilken typ av belysning du får ha.

Zon 0 är områden som utsätts för direkt påverkan av vatten. Ett spa-bad med inbyggd belysning befinner sig i zon 0 och där måste armaturen ha IP-klass 67, vilket är vattentätt.

Zon 1 är områden ovanför duschgolvet och badkaret samt en bit runt omkring. Där krävs armatur av klass IP44, som är vattentålig men inte 100% tät.

Zon 2 är områden som inte riskerar att få vattenstänk på sig och där räcker det med armatur som är IP21-klassad.

Badrumsskåp med inbyggd belysning och eluttag

Att behöva borra hål eller skruva i badrumsväggen är något som kan medföra risk för fuktskador. Därför är det många som väljer att köpa badrumsinredningen som har inbyggd belysning och även eluttag för hårtork eller rakapparat. Ett badrumsskåp kan ha spots längst upp som lyser ner över handfatet. I små badrum är den belysningen oftast tillräcklig.