Badrumsbelysning

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots, vägglampor och spegelbelysning. Att installera el i badrum och våtrum ställer höga krav på säkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen.

Olika typer av badrumslampor

Vanliga sätt att lysa upp badrummet är med spotlights i taket eller en fast väggarmatur. Har man ett litet badrum kan det räcka med belysning från ett badrumsskåp eller en badrumsspegel. Tänk dock på att du vill kunna tända lamporna redan vid dörren in till badrummet så du slipper famla i mörkret efter lysknappar vid handfatet och spegeln.

Kategorier: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Populärt inom badrumsbelysning

 • Mosiano 3a vägg/tak nickel (Borstat stål)

  Mosiano 3a vägg/tak nickel (Borstat stål)
  Väggplafond i nickel och tre opalglas. Integrerad LED-teknik bakom glasen som motsvarar ca 30W styck, ger ett varmvitt ljus. Armaturen är i rostfritt stål och går att fästa både i taket och på väggen. Integrerad LED-belysning.
 • Bizzo vit/klarglas (Vit)

  Bizzo vit/klarglas (Vit)
  Bizzo i vitt fäste med klarglas. Ger ett riktat ljus och passar bra där man vill ha lite effekt/punktbelysning. Levereras med en E27 reflektorlampa LED-lampa på 6W som ger en spotlighteffekt nedåt, varmvitt ljus och fullt dimbar.
 • Prizzi spegelbelysning (Förkromad/blank)

  Prizzi spegelbelysning (Förkromad/blank)
  Snygg och modern spegelbelysning i krom som är utrustad med integererad LED-belysning. Den sprider ett bra vitt ljus och passar perfekt över spegeln i badrummet. Den är dessutom väldigt diskret och elegant - perfekt om du vill skapa ett renare intryck i badrummet. Integerad LED-belysning.
 • Salts matt krom (Borstat stål)

  Salts matt krom (Borstat stål)
  En enkel, rund badrumslampa i mattkromad metall. Sprider ett varmvitt och väldigt naturligt ljus som gör att hudtonerna blir naturliga. Lampan går att fästa både på väggen och i taket, helt efter eget behov. Ljuskälla från Philips ingår.

Fler tips på badrumsbelysning

 • Boda singel (Svart)

  Boda singel (Svart)
  Vägglampa Boda i mattsvart metall och med ett opalvitt glas. Ljuskälla ingår ej.
 • Fårö takspotlight duo (Svart)

  Fårö takspotlight duo (Svart)
  Takspotlight i mattsvart finish och med riktbara spottar. Ljuskällor ingår ej.
 • Triplex spegelbelysning

  Triplex spegelbelysning
 • Galaxy 26cm LED

  Galaxy 26cm LED
  Galaxy LED, plafond i blankt opalt glas, med beprövad LED-teknik och glas som ger ett fantastiskt vackert ljus. Dimbar med alla typer av väggdimmers. Den integrerade LED-lampan är utbytbar. Ljuskälla ingår.
 • Badrumsbelysning Lido

  Badrumsbelysning Lido
  LIDO-hänge IP44, krom / vit. Takpendel med glaskupol för badrum. Lampan kan också användas i alla andra rum i huset. Justera till önskad höjd. Material: metall och glas
 • Foxen singel (Förkromad/blank)

  Foxen singel (Förkromad/blank)
  Foxen är en enkel och stilren badrumslampa, tillverkad i metall med förkromad yta och ett opalvitt glas. Den sprider ett bra och behagligt ljus omkring sig när den är tänd och tillför elegans i badrummet. Ljuskälla ingår ej.
 • Celestial taklampa (Vit)

  Celestial taklampa (Vit)
  En snygg, rund och diskret badrumslampa med en skärm i vitt glas. Ramen är i aluminium och finns i tre olika färger. Sprider ett varmvitt ljus som är optimalt för badrummet. Dimbar halogenlampa från Philips ingår.
 • Over Me 40 Plafond Vit - Northern

  Over Me 40 Plafond Vit - Northern
  En plafond som absolut är modern. Over Me plafonden består av en vit utsida och en dimmer gjord av opalglas. En plafond som skickar ut ett vackert, diffust ljus till sin omgivning – och är ett pe
 • Contrast Solhem (Grå)

  Contrast Solhem (Grå)
  Fäste i keramik och opalvitt glas. Går att sätta både i taket och på väggen. Fästet finns i flera färger. Ljuskälla ingår ej.
 • Lido badrumsplafond (Förkromad/blank)

  Lido badrumsplafond (Förkromad/blank)
  Lido är en enkel och diskret badrumsplafond med kromad stomme och stilren opalkupa. Den sprider ett bra och diskret ljus och drar inte allt för mycket uppmärksamhet till sig. Ljuskälla ingår ej.
 • Theo 30cm (Vit)

  Theo 30cm (Vit)
  Badrumsplafond i ett fint opalvitt glas som sprider ljuset på ett bra sätt. Ljuskälla ingår ej.
 • Fit 33,5cm LED (Förkromad/blank)

  Fit 33,5cm LED (Förkromad/blank)
  Den enkla och snygga badrumslampan Fit i kromad metall. Vägglampan är utrustad med integrerad LED-belysning som ger ett bra och starkt ljus, perfekt för ditt badrum. Finns i två olika storlekar och går även att montera horisontellt.  Integrerad LED-belysning.
 • Bernadotte enkel (Vit)

  Bernadotte enkel (Vit)
  Enkel och diskret badrumslampa med fäste i porslin och opalvitt glas. Gedigen armatur som dessutom är lättmonterad. Ljuskälla ingår ej.
 • Palermo LED 22,5cm (Förkromad/blank)

  Palermo LED 22,5cm (Förkromad/blank)
  En stilren badrumslampa i kromad stål och vitt glas. Lampan har integrerad LED-belysning som ger ett bra och varmvitt ljus. LED-lampan går att byta.
 • Fårö 2 (Svart)

  Fårö 2 (Svart)
  Takspotlight i mattsvart finish och med riktbara spottar. Ljuskällor ingår ej.
 • Art Deco IP (Mässing/guld)

  Art Deco IP (Mässing/guld)
  Art Deco IP är en IP44-lampa som är anpassad för att montera i badrummet. Lampan är lika vacker i taket som på väggen och kan med fördel monteras flera i rad för att göra en egen, spännande installation. Art Deco IP är en elegant lampa som är tillverkad av mässingfärgad metall (borstad) med kupa i mattvitt glas. Finns även i andra färger. Ljuskälla ingår ej.
 • Regal 2 vägglampa (Förkromad/blank)

  Regal 2 vägglampa (Förkromad/blank)
  Regal vägglampa med två lamphållare. Finns i krom, borstad mässing och svart. Du väljer vilken typ av ljuskälla du vill ha själv genom att köpa till. Ljuskälla ingår ej.
 • Capo 25cm (Aluminium)

  Capo 25cm (Aluminium)
  Capo, taklampa med aluminiumupphäng och opalvitt glas. Snygg, enkel och stilren taklampa till badrummet som finns i tre olika storlekar - 20cm, 25cm samt 30cm. Glaset är öppet nertill. Ljuskälla ingår ej.
 • Mood 4 LED Vägglampa - Light-Point

  Mood 4 LED Vägglampa - Light-Point
  Mood 4 LED Vägglampa[i]Light-Point[/i] står bakom den läckra vägglampan Mood 3. [i]Mood 4[/i] är designad av danska Ronni Gol. Vägglampan är byggd så att det inte går att se själva LED-lampa
 • Liberty vägglampa (Mässing/guld)

  Liberty vägglampa (Mässing/guld)
  Den vackra och stilfulla badrumslampan Liberty i metall, med en frostad glaskupa och detaljer i antingen mässing eller krom. Mysig och klassisk vägglampa som ger ett vackert ljus till badrummet. Ljuskälla ingår ej.
 • Basic sned (Vit)

  Basic sned (Vit)
  Basic sned, E27 sockel i keramik. Använd valfri ljuskälla. IP20. Ljuskälla ingår ej.
 • Art Deco IP (Svart)

  Art Deco IP (Svart)
  Art Deco IP är en IP44-lampa som är anpassad för att montera i badrummet. Lampan är lika vacker i taket som på väggen och kan med fördel monteras flera i rad för att göra en egen, spännande installation. Art Deco IP är en elegant lampa som är tillverkad av svart metall med kupa i mattvitt glas. Finns även i andra färger. Ljuskälla ingår ej.  
 • Badrumsbelysning Musica Plafond

  Badrumsbelysning Musica Plafond
  MUSICA tak IP44 LED. Ljusmängd 1400lm, livslängd LED 20000h, varmt vitt ljus 3000K. Taktak med Bluetooth-högtalare för badrum. Spela din favoritmusik via Bluetooth med den inbyggda högtalaren i lampan. Metall: metall och plast
 • Bubbles 4 LED (Förkromad/blank)

  Bubbles 4 LED (Förkromad/blank)
  Bubbles är en praktisk, snygg och stilren taklampa, anpassad till badrumsmiljö. Utrustad med 4st riktbara spotlights och integrerad LED-belysning. Lampan är tillverkad i metall, med kromad yta och dekorativa detaljer med synliga bubblor innuti. Integrerad LED-belysning. 
 • Hydrate 1 (Förkromad/blank)

  Hydrate 1 (Förkromad/blank)
  Hydrate badrumslampa, enkel och stilren i krom och med opalvitt glas. Passar in i de flesta badrummen och är diskret och vacker. Strömbrytare under på armaturen. Ljuskälla ingår ej.
 • Hotstone duo LED (Förkromad/blank)

  Hotstone duo LED (Förkromad/blank)
  En snygg och otroligt dekorativ badrumslampa i kromad aluminium. Lampan är utrustad med högkvalitativ LED-belysning som sprider ett starkt och naturligt ljus i badrummet. Integrerad LED-belysning.
 • Baume badrumslampa LED (Vit)

  Baume badrumslampa LED (Vit)
  Baume är en snygg, diskret och högkvalitativ badrumslampa som passar alla hem. Med sin integrerade LED-belysning sprider badrumslampan ett varmvitt ljus och en optimal badrumsbelysning. Ljusstyrkan på lampan justeras lätt med en dimmer.  Integrerad LED-belysning.
 • Vägglampa för badrum svart 32 cm IP44 - Cascada

  Vägglampa för badrum svart 32 cm IP44 - Cascada
 • Epsilon spegelbelysning

  Epsilon spegelbelysning
 • Ven spegelbelysning LED (Förkromad/blank)

  Ven spegelbelysning LED (Förkromad/blank)
  En snygg vägglampa i krom som är gjord för att placeras över badrumsspegeln. LED-belysning är integrerad i armaturen och den ger ett väldigt bra ljus. Integrerad LED-belysning
 • Atlas 45cm LED (Vit)

  Atlas 45cm LED (Vit)
  Stilren takplafond med stomme i vitlackerad metall och kupa i akryl. Integrerad LED som ger ett varmvitt ljus och som är fullt dimbar.
 • Sandhamn (klarglas) (Förkromad/blank)

  Sandhamn (klarglas) (Förkromad/blank)
  Populära Sandhamn - nu även i klarglas. Liten och stilfull taklampa, anpassad för badrumsmiljö. Förkromad sockel i metall med en stilren kupa i klarglas. Sprider ett bra och behagligt ljus i ditt badrum. Montering - centrumhål. Ljuskälla ingår ej.
 • Badrumsbelysning Modica Vägglampa 8w

  Badrumsbelysning Modica Vägglampa 8w
  MODICA vägglampa IP44 8W, krom. 8W T5 lysrör ingår. Vägglampa för placering horisontellt över spegeln i badrummet eller horisontellt bredvid spegeln med eluttag. Perfekt för till exempel hårtork eller laddning av rakapparaten. Material: metal
 • Sandhamn 5 vägglampa (vitt glas) (Förkromad/blank)

  Sandhamn 5 vägglampa (vitt glas) (Förkromad/blank)
  Vackra vägglampan Sandhamn 5 är en snygg och lättplacerad armatur som är anpassad för badrumsmiljö. Förkromad yta i metall kombinerat med fem stycken vita glaskupor som sprider ett bra och bländfritt ljus. Ljuskällor ingår ej.
 • Romendo LED 3L (Förkromad/blank)

  Romendo LED 3L (Förkromad/blank)
  Badrumslampa i förkromad metall med snygga ljusplattor. Integrerad LED som ger ett varmvitt ljus.
 • Romendo up/down (Förkromad/blank)

  Romendo up/down (Förkromad/blank)
  Effektbelysning för badrum. Kromad stomme och integererad LED med varmvitt ljus.
 • Estiluz Smile Vägglampa Koppar Stor Special

  Estiluz Smile Vägglampa Koppar Stor Special
  Design: Joan Cinca för Estiluz Koncept: Smile är en fantastisk stilren och funktionell badrumslampa. Den är designad just för badrummet och därför lyser den upp rummet utan att blända eller skapa skuggor. Den smarta designen gör att den kan
 • Cassis Vägglampa 3L Krom/Opal IP44 - Markslöjd

  Cassis Vägglampa 3L Krom/Opal IP44 - Markslöjd
  Cassis Vägglampa 3L Krom/Opal IP44 är en klassisk belysning till badrummet. En 3-spot till väggen som kan hängas över spegeln. Det opala glaset ger en diffus rumsbelysning samtidigt som att den l
 • Stella 1 (Borstat stål)

  Stella 1 (Borstat stål)
  Stella är en härlig vägglampa som är anpassad för badrumsmilö. Den har en stomme i borstat stål och ett behagligt, opalvitt glas. Sprider ett bra ljus. Ljuskälla ingår ej.
 • Badrumsbelysning Rio

  Badrumsbelysning Rio
  Mått: Bredd 14 cm. Djup 63 cm. Höjd 12 cm. Vägglampa Rio i krom och med frostat glas. Snyggt utförande som ger ett bra ljus i ditt badrum.
 • Mosiano 1a vägg/tak nickel (Borstat stål)

  Mosiano 1a vägg/tak nickel (Borstat stål)
  Enkel och stilren badrumslampa i nickel, med en integrerad LED-lampa som motsvarar ca 30W. Går att fästa både på vägg och tak. Integrerad LED-belysning.
 • Malön LED 60cm (Förkromad/blank)

  Malön LED 60cm (Förkromad/blank)
  Malön är en exklusiv badrumsbelysning i förkromad metall och integrerad LED. Ger ett varmvitt ljus och motsvarar cirka 45W. Passar perfekt ovanför eller bredvid spegeln. Finns även i en större storlek. Integrerad LED-belysning. 
 • Tabiano 40cm (Förkromad/blank)

  Tabiano 40cm (Förkromad/blank)
  Spegelbelysning i krom med integrerad LED. Ger ett kallare ljus (4000K) men har då också högre färgåtergivning.
 • Hotstone singel LED (Förkromad/blank)

  Hotstone singel LED (Förkromad/blank)
  En snygg och otroligt dekorativ badrumslampa i kromad aluminium. Lampan är utrustad med högkvalitativ LED-belysning som sprider ett starkt och naturligt ljus i badrummet. Integrerad LED-belysning.
 • Tidan plafond (Klar/transparent)

  Tidan plafond (Klar/transparent)
  Stilren och enkel plafond, anpassad till badrumsmiljö. Sprider ett bra ljus och smälter lätt in med övrig inredning. Ljuskällor ingår ej.
 • Kensington rondell (Förkromad/blank)

  Kensington rondell (Förkromad/blank)
  Badrumsspotlighten Kensington är tillverkad i förkromad metall och har tre stycken opalvita glaskupor. Varje lampa är riktbar helt efter eget behov. Perfekt om du vill kunna rikta ljuset på ett specifikt föremål eller plats i rummet. Ljuskällor ingår ej.
 • Palmera 1 LED (Förkromad/blank)

  Palmera 1 LED (Förkromad/blank)
  En enkel och stilren badrumslampa i stål, med en snygg cylinder i opalglas. Lampan är utrustad med integrerad LED-belysning som ger ett varmvitt ljus. Finns i krom eller borstad stål. Integrerad LED-belysning.
 • Sandhamn (vitt glas) (Förkromad/blank)

  Sandhamn (vitt glas) (Förkromad/blank)
  Liten och stilfull taklampa, anpassad för badrumsmiljö. Förkromad sockel i metall med en vit, stilren glaskupa. Sprider ett bra och behagligt ljus. Ljuskälla ingår ej.
ilead