Badrumsbelysning

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots i taket, vägglampor och spegelbelysning. Att installera badrumsarmatur i våtrum ställer höga krav på elsäkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen där vatten, fukt och elektricitet är en extra känslig kombination.

Badrumslampor för tak eller vägg

Vanliga sätt att lysa upp badrummet är med spotlights i taket eller en fast väggarmatur. Har man ett litet badrum kan det räcka med belysning från ett badrumsskåp eller en badrumsspegel. Tänk dock på att du vill kunna tända lamporna redan vid dörren in till badrummet så du slipper famla i mörkret efter lysknappar vid handfatet och spegeln.

Typer av badrumsbelysning: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Populärt inom badrumsbelysning

 • Badrumsbelysning Modica Vägglampa 8w

  Badrumsbelysning Modica Vägglampa 8w
  MODICA vägglampa IP44 8W, krom. 8W T5 lysrör ingår. Vägglampa för placering horisontellt över spegeln i badrummet eller horisontellt bredvid spegeln med eluttag. Perfekt för till exempel hårtork eller laddning av rakapparaten. Material: metal
 • Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 60 cm

  Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 60 cm
  Belysningsramp till spegelskåp SSKS Simple.Välj bredd: 60, 80, 100, 120
 • Modern badrumsväggslampa krom 60 cm inkl LED IP44 - Matti

  Modern badrumsväggslampa krom 60 cm inkl LED IP44 - Matti
 • Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED

  Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED
  RIBERA vägglampa IP44 9W LED, krom. Ljusmängd 550lm, livslängd LED 30000h, varmt vitt ljus 3000K. Badrumslampa för montering horisontellt ovanför spegeln eller vertikalt bredvid spegeln. Material: metall och akryl

Fler tips på badrumsbelysning

 • Atlas 38cm LED

  Atlas 38cm LED
  Stilren badrumsplafond i vitlackerad metallstomme och akrylkupa. Integrerad LED som ger ett varmvitt ljus och som är fullt dimbar.
 • Sirene 2 LED

  Sirene 2 LED
  Badrumsspotlight i mattvit eller förkromad metall med riktbara spottar. Utbytbara LED-lampor ingår, ger ett varmvitt ljus.Ljuskällor ingår.
 • Baume badrumslampa LED

  Baume badrumslampa LED
  Baume är en snygg, diskret och högkvalitativ badrumslampa som passar alla hem. Med sin integrerade LED-belysning sprider badrumslampan ett varmvitt ljus och en optimal badrumsbelysning. Ljusstyrkan på lampan justeras lätt med en dimmer. Integrerad LED-belysning.
 • Opus 100 Bastu

  Opus 100 Bastu
  Opus 100 bastubelysning. Går att sätta både i taket och på väggen.Ljuskälla ingår ej.
 • Bubbles 4 LED

  Bubbles 4 LED
  Bubbles är en praktisk, snygg och stilren taklampa, anpassad till badrumsmiljö. Utrustad med 4st riktbara spotlights och integrerad LED-belysning. Lampan är tillverkad i metall, med kromad yta och dekorativa detaljer med synliga bubblor innuti.Integrerad LED-belysning. 
 • Badrumsbelysning Florens

  Badrumsbelysning Florens
  FLORENS vägglampa IP44. Modern vägglampa med glaskupol för badrum. Material: metall och glas
 • Opus 200 /100 LED

  Opus 200 /100 LED
  Opus 200 LED är en elegant armatur med cylindrisk form. Den har en väldigt tidlös design och kan placeras både inom och utomhus, samt både på tak och vägg. Finns i färgerna vit, svart och grå. Integrerad LED-belysning.
 • Pollux takplafond

  Pollux takplafond
  LED plafond med kupa i akryl. Ger ett snyggt varmvitt sken.Utbytbar LED ingår.
 • Rennes skåp/spegel

  Rennes skåp/spegel
  Rennes är en snygg badrumslampa som du monterar direkt på ditt skåp eller spegel. Utrustad med LED-belysning som sprider ett naturligt och bra ljus, anpassat till badummet. Kromad yta med skärm i frostat glas.Spegeln kan vara upp till 6cm tjock.Integrerad LED-belysning.
 • MOON Plafond 22cm LED Alu/Vit

  MOON Plafond 22cm LED Alu/Vit
  Takplafond Moon från Markslöjd. Dekor i metall och kupa i akryl. Inbyggd LED. 7W 580 Lumen. Varmvit 3000K.Fast, jordad installation. Godkänd att användas i badrum. IP44.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa se
 • Vägglampa Alley 1 IP44

  Vägglampa Alley 1 IP44
  Alley IP vägglampa andas sekelskifte med sina detaljer i gammaldags stil och passar utmärkt på väggen i badrummet eller köket då den är IP44-klassad. Lampan är gjord i metall i färgen antikmässing med kontrasterande detaljer i mattsvart och
 • City 2 Vägglampa Svart - LIGHT-POINT

  City 2 Vägglampa Svart - LIGHT-POINT
  City 2 LED Vägglampa SvartAnvänd City-vägglampan som belysning i köket eller för att belysa målningar och tavlor.City 2-vägglampan kan också användas i badrummet eller som utomhusbelysning.En
 • Brice LED 30cm (Svart)

  Brice LED 30cm (Svart)
  Brice LED är skapad i en tidlös design och tillverkad i ett helt aluminiumstycke, vilket gör att det inte är några synbara skarvar eller liknande på armaturen. Lampan är utrustad med den senaste LED-tekniken som ger en helt enhetlig, varmvit ljusfördelning (3000K). Den är IP44-klassad och står därav emot både fukt, damm och vattenstänk. Den är dessutom dimbar, så det är inga problem att skapa den atmosfär du önskar i badrummet, köket eller hallen. Finns i färgerna vit och svart.Integrerad LED-belysning. 
 • Opus 10 klar (Vit)

  Opus 10 klar (Vit)
  Snygga och stilrena badrumslampan Opus, med en klar glaskupa, synlig ljuskälla och ett fäste i keramik. Denna lampan skruvas upp, vilket gör att du även kan använda den som vägglampa. Finns med vitt och svart fäste.Ljuskälla ingår ej.
 • Bourges Spegellampa - Krom

  Bourges Spegellampa - Krom
 • Klasen solo

  Klasen solo
  Takplafond i förkromad metall och med ett droppformat glas. Passar bra i ett mindre badrum.Ljuskälla ingår ej.
 • Magnolia 29cm (Vit)

  Magnolia 29cm (Vit)
  Badrumsplafonden Magnolia är tillverkad i metall och har en vit finish, förkromade detaljer och ett opalvitt glas. Den sprider ett bra ljus i ditt badrum och är dessutom väldigt diskret och elegant uppe i ditt tak. Perfekt om du vill att den ska smälta in lätt med övrig inredning.Ljuskällor ingår ej.
 • V 791 LED

  V 791 LED
  En snygg, modern och vridbar badrumsarmatur i krom. Integrerad LED-belysning.
 • Zen opalglas taklampa

  Zen opalglas taklampa
  Zen taklampa med metallstomme och ett fint opalvitt glas som sprider ljuset bra.Ljuskälla ingår ej.
 • Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 80 cm

  Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 80 cm
  Belysningsramp till spegelskåp SSKS Simple.Välj bredd: 60, 80, 100, 120
 • Badrumsbelysning Cutro

  Badrumsbelysning Cutro
  CUTRO tak IP44 LED, krom. Lätt mängd 900lm, livslängd LED 50000h, varmvit 3000K. Taklampa för badrum med akryl kupol. Material: metall och akryl
 • Florens vägglampa (Mässing/guld)

  Florens vägglampa (Mässing/guld)
  Vackra vägglampan Florens är tillverkad i metall med en snyggt vinklad arm, vacker vit glaskupa och en yta i antingen krom eller mässing. Anpassad för att vara i badrummet och sprider ett bra och behagligt ljus.Ljuskälla ingår ej.
 • Badrumslampa m. spegelfäste

  Badrumslampa m. spegelfäste
  Badrumslampa med spegelfäste som har dubbla ljuskällor som ger bra belysning vid spegeln. Den är dessutom fin och härlig.Ljuskällor ingår ej.OBS: Produkten har utgått och vi har endast ett fåtal kvar i lager.
 • Regal 3 vägglampa (Svart)

  Regal 3 vägglampa (Svart)
  Regal vägglampa med tre lamphållare. Finns i krom, borstad mässing och svart, du väljer vilken typ av ljuskälla du vill ha själv genom att köpa till.Ljuskälla ingår ej.
 • V 699 singel

  V 699 singel
  Enkel och stilren badrumslampa i krom med ett opalvitt glas.Ljuskälla ingår ej.
 • Taylor 2-spot (Vit)

  Taylor 2-spot (Vit)
  Taylor är en praktisk taklampa som är IP44-klassad och anpassad för badrumsmiljö. Den är utrustad med två stycken vrid- och roterbara spotlights som enkelt kan riktas helt efter eget behov av ljus. Armaturen är också försedd med två stycken LED-lampor som, förutom att sprida ett bra ljus, även går att dimra från kallt till varmt ljus. Det är alltså möjligt att ställa in önskad färgtemperatur i badrummet, helt efter eget önskemål. Tillverkad av aluminium och finns i färgerna svart och vit.LED-lampor ingår (utbytbara).
 • Estelle takplafond

  Estelle takplafond
  En stilig och elegant takkrona med krom som bas, som är anpassad till badrummet. Lampan är även dimbar.Ljuskälla ingår ej.
 • Mosiano 1a vägg/tak nickel

  Mosiano 1a vägg/tak nickel
  Enkel och stilren badrumslampa i nickel, med en integrerad LED-lampa som motsvarar ca 30W. Går att fästa både på vägg och tak.Integrerad LED-belysning.
 • Bizzo mässing/opalglas

  Bizzo mässing/opalglas
  Populära Bizzo i borstad mässing och opalvitt glas. Sprider ljuset bra och ljuskällan döljs inne i glaset.Ljuskälla ingår ej.
 • Contrast Solhem LED

  Contrast Solhem LED
  Contrast är en snygg och stilfull serie till badrummet med flera olika kupor i matt opalglas. Finns i färgerna vit, svart och grått. Passar både i privat och offentlig miljö och kan monteras på både vägg och tak.Integrerad LED-belysning.
 • V 825

  V 825
  En snygg och stilren badrumslampa som är anpassad till att ha i badrummet. Armaturen är i mässing och de två globerna är i opalglas.Ljuskällor ingår ej.
 • Markslöjd Norrsundet 2 Vägglampa Krom

  Markslöjd Norrsundet 2 Vägglampa Krom
  Markslöjd Norrsundet badrumslampa har en stomme i metall och vitt frostat glas. Den är anpassad för badrum med fast installation och den har en vanlig E14 sockel. (ljuskälla ingår ej) Designen är?
 • Yumiko 1 (Svart)

  Yumiko 1 (Svart)
  Yumiko är en stilren och smidig lampa som är en moderniserad version av den klassiska takspotten. Den är tillverkad av högkvalitativ aluminium och har en skarv på mitten där lampan separeras och går att vrida och rikta dit det önskas. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som sprider ett varmvitt ljus som dessutom går att dimra. Spotten är lika fin för sig själv där den kan belysa och framhäva specifika detaljer i rummet. Det går även att placera fler i rad eller i ett symmetriskt mönster i taket för att belysa ett helt rum och skapa en modern och tilltalande atmosfär. Koppla lampan till en dimmer för att ställa in önskad ljusstyrka.Finns i färgerna vit och svart.Integrerad LED-belysning.
 • P-203 infälld spotlight för badrum

  P-203 infälld spotlight för badrum
  Downlight i 230V med ett glas framför halogenlampan som gör att den klassas som IP44. Ansluts med vanlig 220V sladd.Armaturen är ej vippbar.Ljuskälla ingår ej.
 • Sandhamn (klarglas)

  Sandhamn (klarglas)
  Populära Sandhamn - nu även i klarglas. Liten och stilfull taklampa, anpassad för badrumsmiljö. Förkromad sockel i metall med en stilren kupa i klarglas. Sprider ett bra och behagligt ljus i ditt badrum.Montering - centrumhål.Ljuskälla ingår ej.
 • Vägglampa ZEN, svart metall

  Vägglampa ZEN, svart metall
  Zen vägglampa från Markslöjd. Vägglampa med bas i metall och glas. IP44. Godkänd för badrum. Monteras med bygel. Mått: Bredd 10 cm, djup 17,5 cm och höjd 26 cm. Max 1x15W. E27-sockel. Ljuskälla ingår ej. Dimbar.
 • Lora LED 32cm

  Lora LED 32cm
  En snygg badrumslampa med en ram i kromad stål och en kupa i opalglas. Lampan är utrustad med integrerad LED-belysning som sprider ett starkt och varmvitt ljus. LED-lampan går att byta.
 • Modernt badrumsvägglampa stål 2-ljus inkl LED - Dilan

  Modernt badrumsvägglampa stål 2-ljus inkl LED - Dilan
 • Regal 1 badrumslampa

  Regal 1 badrumslampa
  Regal badrumslampa med en lamphållare. Finns i krom och borstad mässing, du väljer vilken typ av ljuskälla du vill ha själv genom att köpa till.Ljuskälla ingår ej.
 • Dimy LED 28,6cm (Mörkt trä)

  Dimy LED 28,6cm (Mörkt trä)
  Dimy LED är en elegant taklampa som på grund av dess enkla design passar in i de flesta rum och interiörer. Då den är IP21-klassad så passar den även i badrummet och andra våtrum om så önskas. Lampan är tillverkad av högkvalitativ stål och har en dekorativ kant som löper runt hela lampan. Den är försedd med integrerad LED-belysning som sprider ett varmvitt ljus (3000K) och ger en bred ljusspridning som förser rummet det ljus som behövs. När lampan är tänd sprids ljuset dels nedåt, men också uppe på lampan, vilket skapar ett elegant och inbjudande intryck. Lampan är även dimbar, vilket är perfekt för den som önskar ställa in en speciell atmosfär i rummet.Finns i färgerna satin/krom, svart, mörkt trä och ljust trä.Integrerad LED-belysning. 
 • Modica spegelbelysning

  Modica spegelbelysning
  Modica är en lysrörsarmatur med stomme i metall och finish i krom. Den har ett uttag på änden av armaturen vilket gör den perfekt ovanför spegeln. Sprider dessutom ett bra och naturligt ljus, perfekt i badrummet.Lysrör ingår.
 • Beslag Design LED-armatur Nite IP44 - Längd: 55 230V/7W 3000K

  Beslag Design LED-armatur Nite IP44 - Längd: 55 230V/7W 3000K
  LED-belysning för badrumIntegrerat drivdonUtan stickkontakt
 • PLAIN Plafond 34cm LED Vit - Markslöjd

  PLAIN Plafond 34cm LED Vit - Markslöjd
  PLAIN Plafond 34cm LED Vit från MarkslöjdKlassisk plafond taklampa från det svenska märket Markslöjd. Plafonden kan placeras i de flesta av hemmets rum då den ger ett riktigt bra ljus. Den kan p
 • Salts matt krom

  Salts matt krom
  En enkel, rund badrumslampa i mattkromad metall. Sprider ett varmvitt och väldigt naturligt ljus som gör att hudtonerna blir naturliga. Lampan går att fästa både på väggen och i taket, helt efter eget behov.Ljuskälla från Philips ingår.
 • Regal 3 badrumslampa

  Regal 3 badrumslampa
  Regal badrumslampa med tre lamphållare. Finns i krom och borstad mässing, du väljer vilken typ av ljuskälla du vill ha själv genom att köpa till.Ljuskälla ingår ej.
 • Brice LED 24cm (Svart)

  Brice LED 24cm (Svart)
  Brice LED är skapad i en tidlös design och tillverkad i ett helt aluminiumstycke, vilket gör att det inte är några synbara skarvar eller liknande på armaturen. Lampan är utrustad med den senaste LED-tekniken som ger en helt enhetlig, varmvit ljusfördelning (3000K). Den är IP44-klassad och står därav emot både fukt, damm och vattenstänk. Den är dessutom dimbar, så varför inte placera flera i rad och skapa den atmosfär du önskar i badrummet, köket eller hallen. Finns i färgerna vit och svart.Integrerad LED-belysning. 
 • Livorno rak 3-spot

  Livorno rak 3-spot
  Livorno är inte bara snygg och stilren i ditt badrum, utan den sprider även ett otroligt bra ljus. Lampan är gjord i metall, med kromad yta och 3st riktbara spotlights som du kan justera helt efter eget behov. Finns även i en rund variant.Ljuskällor ingår ej.
 • Vibia Millenium Kort Vägglampa Krom

  Vibia Millenium Kort Vägglampa Krom
  Design: Ramos och BassolsMillenium Vägglampaär en badrumslampa och är tänkt att hänga över badrumsspegeln. Dens eleganta och enkla form kombinerat med dens fina ljus gör den till en ytterst genomtänkt lampa. Vinkeln på lampan kan justeras oc

IP-klassning på armatur i badrum

Vi har redan tagit upp vikten av att inte utsätta elektriska saker för fukt och vatten. Om du vill ha lite djupare kunskap kan du läsa på om IP-klassning för våtutrymmen. Man brukar dela in badrummet i olika zoner. Zonerna styr vilken typ av belysning du får ha.

Zon 0 är områden som utsätts för direkt påverkan av vatten. Ett spa-bad med inbyggd belysning befinner sig i zon 0 och där måste armaturen ha IP-klass 67, vilket är vattentätt.

Zon 1 är områden ovanför duschgolvet och badkaret samt en bit runt omkring. Där krävs armatur av klass IP44, som är vattentålig men inte 100% tät.

Zon 2 är områden som inte riskerar att få vattenstänk på sig och där räcker det med armatur som är IP21-klassad.

Badrumsskåp med inbyggd belysning och eluttag

Att behöva borra hål eller skruva i badrumsväggen är något som kan medföra risk för fuktskador. Därför är det många som väljer att köpa badrumsinredningen som har inbyggd belysning och även eluttag för hårtork eller rakapparat. Ett badrumsskåp kan ha spots längst upp som lyser ner över handfatet. I små badrum är den belysningen oftast tillräcklig.