Badrumsbelysning

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots, vägglampor och spegelbelysning. Att installera badrumsarmatur i våtrum ställer höga krav på säkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen där vatten, fukt och elektricitet är extra känsligt.

Olika typer av badrumsarmatur

Vanliga sätt att lysa upp badrummet är med spotlights i taket eller en fast väggarmatur. Har man ett litet badrum kan det räcka med belysning från ett badrumsskåp eller en badrumsspegel. Tänk dock på att du vill kunna tända lamporna redan vid dörren in till badrummet så du slipper famla i mörkret efter lysknappar vid handfatet och spegeln.

Typer av badrumsbelysning: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Populärt inom badrumsbelysning

 • Badrumsbelysning Livorno Singel

  Badrumsbelysning Livorno Singel
  LIVORNO spotlight IP44, krom. Spot lampa för vägg- eller takmontering i badrummet. Lamphuvudet kan justeras till önskat läge. Material: metall
 • Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED

  Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED
  RIBERA vägglampa IP44 9W LED, krom. Ljusmängd 550lm, livslängd LED 30000h, varmt vitt ljus 3000K. Badrumslampa för montering horisontellt ovanför spegeln eller vertikalt bredvid spegeln. Material: metall och akryl
 • Mood 4 LED Vägglampa - Light-Point

  Mood 4 LED Vägglampa - Light-Point
  Mood 4 LED Vägglampa[i]Light-Point[/i] står bakom den läckra vägglampan Mood 3. [i]Mood 4[/i] är designad av danska Ronni Gol. Vägglampan är byggd så att det inte går att se själva LED-lampa
 • Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 60 cm

  Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 60 cm
  Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 60 cm...

Fler tips på badrumsbelysning

 • Vibia Millenium Medium Vägglampa Krom

  Vibia Millenium Medium Vägglampa Krom
  Design: Ramos och BassolsMillenium Vägglampaär en badrumslampa och är tänkt att hänga över badrumsspegeln. Dens eleganta och enkla form kombinerat med dens fina ljus gör den till en ytterst genomtänkt lampa. Vinkeln på lampan kan justeras oc
 • Regal 3 badrumslampa

  Regal 3 badrumslampa
  Regal badrumslampa med tre lamphållare. Finns i krom och borstad mässing, du väljer vilken typ av ljuskälla du vill ha själv genom att köpa till.Ljuskälla ingår ej.
 • Ocean 40cm

  Ocean 40cm
  Badrumsplafond med vitt fäste och vitt matt glas.Ljuskälla ingår ej.
 • Livorno rak 3-spot

  Livorno rak 3-spot
  Livorno är inte bara snygg och stilren i ditt badrum, utan den sprider även ett otroligt bra ljus. Lampan är gjord i metall, med kromad yta och 3st riktbara spotlights som du kan justera helt efter eget behov. Finns även i en rund variant.Ljuskällor ingår ej.
 • Marina

  Marina
  Badrumslampa med inspiration från de klassiska marinlamporna.Ljuskälla ingår ej.
 • V 700 duo

  V 700 duo
  Enkel och stilren badrumslampa i krom med två opalvita glas.Ljuskälla ingår ej.
 • Modern badrumsväggslampa krom 40cm inkl LED - Matti

  Modern badrumsväggslampa krom 40cm inkl LED - Matti
 • Romendo LED tak 5L

  Romendo LED tak 5L
  Romendo takspotlight i förkromad metall med fina glaskupor. Integrerad LED som motsvarar ca 20W styck.
 • Hanna 35cm Badrum

  Hanna 35cm Badrum
  Kristallplafond i krom med prismor och kristallbollar som ger ett härligt ljusspel. Frostade glas omger halogenlamporna.Ljuskälla ingår ej.
 • Magnolia 29cm (Vit)

  Magnolia 29cm (Vit)
  Badrumsplafonden Magnolia är tillverkad i metall och har en vit finish, förkromade detaljer och ett opalvitt glas. Den sprider ett bra ljus i ditt badrum och är dessutom väldigt diskret och elegant uppe i ditt tak. Perfekt om du vill att den ska smälta in lätt med övrig inredning.Ljuskällor ingår ej.
 • Bizzo vägg aluminium

  Bizzo vägg aluminium
  Bizzo väggarmatur i aluminium med opalvitt glas.Ljuskälla ingår ej.
 • Ramsö LED 90cm

  Ramsö LED 90cm
  Ramsö badrumslampa är tillverkad i krom och har en opalvit kupa i akryl. Den är utrustad med LED-belysning som drar 9W (som motsvarar cirka 60W i ljusstyrkan). Passar perfekt över eller bredvid en spegel.Integrerad LED-belysning. 
 • Alta LED 90cm

  Alta LED 90cm
  Alta LED är en diskret spegelbelysning som är perfekt för den som önskar rena linjer och elegant design i badrummet. Den har två förkromade hållare i högkvalitativ aluminium och en opalfärgad skärm i glas som döljer ljuskällan. Lampan sprider ett varmvitt ljus när den är tänd (3000K) och drar endast 9W. Dessutom är den IP44-klassad och klarar av både fukt och vattenstänk med bravur. Integrerad LED-belysning. 
 • Fresh 27cm

  Fresh 27cm
  Modern takplafond med en låg höjd på 9,5cm. Ramen är i mattvit eller borstad aluminium, i mitten sitter ett fint opalvitt glas som sprider ljuset bra.Ljuskälla ingår ej.
 • Hud vägglampa LED

  Hud vägglampa LED
  En snygg badrumslampa med ett fäste i kromad metall och två vita glaskupor. Lampan är utrustad med LED-belysning som sprider ett starkt, jämt och varmvitt ljus, perfekt för badrummet.Integrerad LED-belysning.
 • Ifö Electric Classic Glob sned klart glas Ø150 mm Vit

  Ifö Electric Classic Glob sned klart glas Ø150 mm Vit
  Ifö Electric Classic Glob sned klart glas Ø150 mm Vit. En elegant, klassisk armatur från Ifö. Classic Glob är gjord i porslin och klart glas och kan monteras på vägg och i tak. Silikontätning mellan glas och sockel, IP54 klassad. Diameter glas ø180 mm, glasgänga 84,5 mm. För ljuskälla med E27-sockel. Ljuskälla ingår ej.
 • Ifö Electric Ohm 140/115 vit IP44 LED 10W/3000 Ra>90

  Ifö Electric Ohm 140/115 vit IP44 LED 10W/3000 Ra>90
  Ifö Electric Ohm 140/115 vit matt opal IP44 LED 10W/3000 Ra>90. Denna lampa är en i serien ur Ohm från Ifö Electric som är en serie armaturer som inspirerats av porslinisolatorer, en av de första elektrotekniska produkterna som tillverkades av Ifö i början av 1900-talet. Dessa serie porslinarmaturer är avsedda för både inomhus och utomhusbruk samt för väggar, tak och bord. Designen är av Kauppi & Kauppi som med de mjuka linjerna och strama siluetterna för tankarna till både skandinavisk design samt till det äldre japanska porslinet. » Produktblad
 • Opus 10 klar (Svart)

  Opus 10 klar (Svart)
  Snygga och stilrena badrumslampan Opus, med en klar glaskupa, synlig ljuskälla och ett fäste i keramik. Denna lampan skruvas upp, vilket gör att du även kan använda den som vägglampa. Finns med vitt och svart fäste.Ljuskälla ingår ej.
 • Juni IP44 plafond (Klar/transparent)

  Juni IP44 plafond (Klar/transparent)
  Juni är en elegant plafond i borstad mässingfärgad metall. Den har en vackert slipad glaskupa som finns i antingen vitt glas eller klarglas. Lampan är designad av Patrick Hall som för tankarna tillbaka till tidigt 1900-tal, hängande i en vacker hall på en herrgård i en idyllisk svensk småstad. Lampan är IP-klassad och går därför utmärkt att använda i badrummet. Ljuskälla ingår ej. 
 • Cairo medium LED

  Cairo medium LED
  En snygg och modern LED-lampa till badrummet som kan monteras både i taket och på väggen. Armaturen har keramisk sockel i färgerna vit, svart och grå, samt är utrustad med opalglas och dimmer. Integrerad LED-belysning.
 • T763 mattvit

  T763 mattvit
  Snygg spotlight i mattvit med riktbara spottar. Ljuskälla ingår ej.
 • Ifö Electric Ohm 100/110mm vit IP44 LED 4W/3000 450lm Ra>90

  Ifö Electric Ohm 100/110mm vit IP44 LED 4W/3000 450lm Ra>90
  Ifö Electric Ohm 100/110mm vit matt opal IP44 LED 4W/3000 450lm Ra>90. Denna lampa är en i serien ur Ohm från Ifö Electric som är en serie armaturer som inspirerats av porslinisolatorer, en av de första elektrotekniska produkterna som tillverkades av Ifö i början av 1900-talet. Dessa serie porslinarmaturer är avsedda för både inomhus och utomhusbruk samt för väggar, tak och bord. Designen är av Kauppi & Kauppi som med de mjuka linjerna och strama siluetterna för tankarna till både skandinavisk design samt till det äldre japanska porslinet. » Produktblad
 • Ifö Electric Opus 100/100 BASTU Svart IP44 G9 max 25W

  Ifö Electric Opus 100/100 BASTU Svart IP44 G9 max 25W
  Elegant armatur med keramisk sockel från Ifö Electric. Kan placeras i bastu, väggmonterad. Denna modell är svart med måtten 100/100 i storlek » Här hittar du en PDF med mer information om produkten och installation
 • Tabiano 60cm

  Tabiano 60cm
  Spegelbelysning i krom med integererad LED, 4000K vilket ger ett kalla ljus men med högre färgåtergivning.
 • Ifö Electric Classic Stallglas vit IP44 E27 max 75W

  Ifö Electric Classic Stallglas vit IP44 E27 max 75W
  Classic-serien är trotjänaren i Ifö-sortimentet. Idealiska i de flesta utrymmen där funktion och tidlös formgivning är nyckelord.
 • Ifö Electric OPUS 100/175 Vit IP44 rak E27 max 75W

  Ifö Electric OPUS 100/175 Vit IP44 rak E27 max 75W
  Opus 100/175 är en armatur med elegant i en cylindirisk form. Genom sin tidlösa design kan den placeras på både vägg- eller takmonterad och tack vare sin IP44-klassning såväl inom- som utomhus. För in nätkabeln genom kabelinföringen i botten.Fäst armaturen på vägg eller i tak med lämpligaskruvar. Anslut ledarna till polskruvarna. Skruva fastlamphållaren. Sätt i ljuskälla och skruva sedan påkupan genom att skruva den medsols. Se till attpackningen mellan glas och sockel sitter på plats
 • Hyssna takspott

  Hyssna takspott
  Hyssna takspotlight i vit eller borstat stål. Riktbara spottar och fullt dimbar.Ljuskälla ingår ej.
 • Contrast Solhem

  Contrast Solhem
  Fäste i keramik och opalvitt glas. Går att sätta både i taket och på väggen. Fästet finns i flera färger.Ljuskälla ingår ej.
 • T764 mattvit

  T764 mattvit
  Snygg spotlight i mattvit med riktbara spottar. Ljuskälla ingår ej.
 • Mosiano 1a vägg/tak

  Mosiano 1a vägg/tak
  Enkel och stilren badrumslampa med en integrerad LED-lampa som motsvarar ca 30W.
 • Zen opalglas taklampa

  Zen opalglas taklampa
  Zen taklampa med metallstomme och ett fint opalvitt glas som sprider ljuset bra.Ljuskälla ingår ej.
 • Hydrate 3

  Hydrate 3
  Badrumslampa med vita glas och kromat fäste. Strömbrytare på lampan.Ljuskälla ingår ej.
 • Hera påbyggnadsspott LED

  Hera påbyggnadsspott LED
  Påbyggnadspotlight till Hera 3-set. Går att koppla maximalt 6st på transformatorn som ingår i Hera 3-set.
 • Estiluz Smile Vägglampa Matt Vit Mellan

  Estiluz Smile Vägglampa Matt Vit Mellan
  Design: Joan Cinca för Estiluz Koncept: Smile är en fantastisk stilren och funktionell badrumslampa. Den är designad just för badrummet och därför lyser den upp rummet utan att blända eller skapa skuggor. Den smarta designen gör att den kan
 • Lennert 1

  Lennert 1
  Takspotlight Lennert i mattsvart, fullt riktbar och IP44-klassad. Utbytbar LED-lampa ingår som ger ett varmvitt ljus och som är fullt dimbar.
 • Modern badrumsväggslampa svart 92 cm IP44 - Cascada

  Modern badrumsväggslampa svart 92 cm IP44 - Cascada
 • Zen klarglas vägglampa

  Zen klarglas vägglampa
  Stilren vägglampa i metall med ett fint klarglas.Ljuskälla ingår ej.
 • Oslo dim-to-warm 7W komplett

  Oslo dim-to-warm 7W komplett
  Infälld downlight med integererad LED på 7W som är dim-to-warm. Ljuset är 2800K vilket är samma som en halogenlampa, när du sedan dimrar ner så blir ljuset varmare och varmare ner till 2000K.Levereras komplett med transformator så du ansluter med vanlig 230V sladd. Fullt dimbar och spotten är vippbar samt IP44 klassad vilket gör den även lämplig för badrum.5 års garanti.
 • Classic badrumslampa (Vit)

  Classic badrumslampa (Vit)
  Stilrena och eleganta Classic är en badrumslampa med en klar glaskupa och ett fäste av fin keramik. Ger ett väldigt bra och behagligt ljus i ditt badrum. Finns i svart och vitt.Ljuskälla ingår ej.
 • Box Mini LED Up/Down Vägglampa - Light-Point

  Box Mini LED Up/Down Vägglampa - Light-Point
  Box Mini LED Vägglampa Elegant inomhusvägglampa från Light-Point designad av Ronni Gol. Box Mini LED Vägglampa är en perfekt lösning i exempelvis hallen, då du själv kan välja hur ljuset ska
 • Ballingslöv Belysningsarm BELARM380 Lagan LED - 38 cm

  Ballingslöv Belysningsarm BELARM380 Lagan LED - 38 cm
  Ballingslöv Belysningsarm BELARM380 Lagan LED - 38...
 • Fårö takspotlight trio

  Fårö takspotlight trio
  Takspotlight i mattsvart finish och med riktbara spottar.Ljuskällor ingår ej.
 • Ajaccio Spegellampa - Krom/Frostat glas

  Ajaccio Spegellampa - Krom/Frostat glas
 • Opus 12 vit/opal

  Opus 12 vit/opal
  Snygga, enkla och stilrena badrumslampan Opus, med en glaskupa i opalglas och ett vitt fäste i keramik. Denna lampan skruvas upp, vilket gör att du både kan använda den som taklampa och vägglampa. Ljuskälla ingår ej.
 • Regal 1 badrumslampa

  Regal 1 badrumslampa
  Regal badrumslampa med en lamphållare. Finns i krom och borstad mässing, du väljer vilken typ av ljuskälla du vill ha själv genom att köpa till.Ljuskälla ingår ej.
 • Theo 30cm

  Theo 30cm
  Badrumsplafond i ett fint opalvitt glas som sprider ljuset på ett bra sätt.Ljuskälla ingår ej.
 • Glob plafond dikt

  Glob plafond dikt
  Opal glasglob som sitter tätt intill taket, hängs på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Mini taklampa

  Mini taklampa
  Mini taklampa är en snygg och enkel taklampa som är anpassad till badrum. Basen är i krom. Fungerar också att ha som vägglampa.Ljuskälla ingår ej.