Badrumsbelysning

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots i taket, vägglampor och spegelbelysning. Att installera badrumsarmatur i våtrum ställer höga krav på elsäkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen där vatten, fukt och elektricitet är en extra känslig kombination.

Badrumslampor för tak eller vägg

Vanliga sätt att lysa upp badrummet är med spotlights i taket eller en fast väggarmatur. Har man ett litet badrum kan det räcka med belysning från ett badrumsskåp eller en badrumsspegel. Tänk dock på att du vill kunna tända lamporna redan vid dörren in till badrummet så du slipper famla i mörkret efter lysknappar vid handfatet och spegeln.

Typer av badrumsbelysning: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Populärt inom badrumsbelysning

 • Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas - Badrumslampor för vägg, Badrumslampor

  Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas - Badrumslampor för vägg, Badrumslampor
 • Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10

  Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10
  Klassisk armatur från en av Ifö Electric's välkända serier. Classic kan vägg- eller takmonteras i bastu. Keramisk sockel och blank opal kupa. » Här hittar du en PDF med mer information om produkten och installation
 • Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED

  Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED
  RIBERA vägglampa IP44 9W LED, krom. Ljusmängd 550lm, livslängd LED 30000h, varmt vitt ljus 3000K. Badrumslampa för montering horisontellt ovanför spegeln eller vertikalt bredvid spegeln. Material: metall och akryl
 • Classic badrumslampa (Svart)

  Classic badrumslampa (Svart)
  Stilrena och eleganta Classic är en badrumslampa med en klar glaskupa och ett fäste av fin keramik. Ger ett väldigt bra och behagligt ljus i ditt badrum. Finns i svart och vitt.Ljuskälla ingår ej.

Fler tips på badrumsbelysning

 • Ifö Opus 200/190 Kristall Vit/Klarglas Ip44

  Ifö Opus 200/190 Kristall Vit/Klarglas Ip44
  Opus 200 Badrumsarmatur/Badrumskristall från Ifö Electric Design: Duoform Material: Keramik/Klarglas/Kristall Mått: H 19,4cm - Ø 20,2cm Ljuskälla: 3x Max 240V 28W E14, Ingår Ej Fast Installation&hellip:
 • Modern badrumstaklampa krom 3-ljus IP44 - Badkar

  Modern badrumstaklampa krom 3-ljus IP44 - Badkar
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Med badrumslampa Bath kan du fullända din inredning! Den kommer till sin rätt i en modern interiör. Armaturen är krom och tillverkad av stål med glas. De 3 ljuspunkterna gör den till en riktig stämningsskapare! Badkaret har en diameter på 28,5 cm och en höjd på 9,8 cm. Se till att du beställer ljuskällor med G9-armatur för att komplettera lampan. Tack vare sitt IP-värde på 44 är Bath resistent mot stänkvatten och passar badrummet. Ej skyddad mot vattenstrålar. Denna badrumslampa är dimbar, men en dimmer ingår inte. Tveka inte längre och gå för Bath! 28.5 cm x 9.8 cm
 • Globen Lighting Torrano 13 vägglampa-takplafond Brun Ip44

  Globen Lighting Torrano 13 vägglampa-takplafond Brun Ip44
  Design Patrick Hall Material Marmor/Glas Färg Brun/Opalvitt glas Sockel G9 Watt 8W Antal ljuskällor 1 Inklusive ljuskälla Nej Dimbar Ja, med dimbara ljuskällor Bredd/Diameter 13 cm Djup/Höjd 11,5&hellip:
 • Vägglampa FJÄLLBACKA 1L, IP44

  Vägglampa FJÄLLBACKA 1L, IP44
  Fjällbacka vägglampa från Markslöjd. Godkänd för badrum. Justerbar spot. Avsedd för fast installation, IP44. 1xG9, Max 20W. Takkontakt och ljuskälla ingår ej. Jordad.
 • Belid P2025 Regal Downlight Mässing Exkl Ljuskälla Ip21

  Belid P2025 Regal Downlight Mässing Exkl Ljuskälla Ip21
  SE
 • Markslöjd Pippi Tak/Vägg Stål/Opal Ip44

  Markslöjd Pippi Tak/Vägg Stål/Opal Ip44
  Pippi badrumsarmatur från Markslöjd Material Metall/Opalglas Mått: Ø 14cm - Djup/Höjd 11cm Ljuskälla: Max 240V 28W ES G9, Ingår Fast installation KAPSLINGSKLASS: IP44 ENERGIKLASS: A-E, Levereras&hellip:
 • Malibu vägglampa (Polerad krom)

  Malibu vägglampa (Polerad krom)
 • Aneta Lighting MODICA vägglampa bad,9W LED, krom

  Aneta Lighting MODICA vägglampa bad,9W LED, krom
  Modica ä:r en avlå:ng lampa som ä:r godkä:nd fö:r badrum. Designen ä:r slimmad och stilren. Lampan finns i flera olika lä:ngder fö:r att passa in i just ditt badrum. Ljuskä:lla&hellip:
 • Ifö Opus 100/175 Svart Vägg/Tak Opalglas Ip57 Utgått

  Ifö Opus 100/175 Svart Vägg/Tak Opalglas Ip57 Utgått
  Opus 100 Badrumsarmatur från Ifö Electric Design: Duoform Material: Keramik/Opalglas Mått: H 17,1cm - Ø 9,7cm Ljuskälla: Max 240V 75W E27, Ingår Ej Fast Installation KAPSLINGSKLASS: IP57
 • Badrumslampa LED Lucca

  Badrumslampa LED Lucca
  LUCCA vägglampa bad. Elanslutning med fast montering.
 • Over Me 40 Plafond Vit - Northern

  Over Me 40 Plafond Vit - Northern
  En plafond som absolutär modern. Over Me plafonden består av en vit utsida och en dimmer gjord av opalglas. En plafond som skickar ut ett vackert, diffust ljus till sin omgivning – och är ett perfekt
 • Belid V5606 Regal Krom 2:A Ip44

  Belid V5606 Regal Krom 2:A Ip44
  Varumärke Belid Höjd 13,5 cm Bredd 37 cm Effekt max 40 Watt Dimbar Ja, med dimbar ljuskälla Ljuskälla 2 st, se tillbehör Ljuskällor Ingår ej Sockel E27 Färg Krom Material Metall Kapslingsklass&hellip:
 • Cinzia H2O LED plafond (Silverfärgad)

  Cinzia H2O LED plafond (Silverfärgad)
  Lys upp badrummet med stiliga taklampan Cinzia. IP44 klassad, passar även i våtutrymmen. Vacker kristalleffekt i den kromfärgade kupan. Dimbar i tre steg med en vanlig väggbrytare. Glödlampa integrerad LED 24 W, ljusflöde 2000 lm och färgtemperatur 3000K.
 • Demelza vägglampa (Polerad krom)

  Demelza vägglampa (Polerad krom)
 • Contrast Edenryd LED (Svart)

  Contrast Edenryd LED (Svart)
  Contrast är en snygg och stilfull serie till badrummet med flera olika kupor i matt opalglas. Finns i färgerna vit, svart och grått. Passar både i privat och offentlig miljö och kan monteras på både vägg och tak.Fasdimmer (bakkant).Integrerad LED-belysning.
 • Fårö 2 rak spotlight, svart

  Fårö 2 rak spotlight, svart
  Spotlightserien Fårö från AH Belysning har kapslingsklass IP44 och passar perfekt för montering i badrum. Höjd 13 cm Bredd 9,5 cm Längd 40 cm Effekt max 2*35 w Sockel GU10 Ljuskällor Ingår ej Färg&hellip:
 • Ah Belysning VB811 Orust Badrumsplafond Vit Ip54

  Ah Belysning VB811 Orust Badrumsplafond Vit Ip54
  VB811 Orust Badrumsplafond från AH Belysning Material: Metall/Glas Mått: Ø 31cm - H 8cm Ljuskälla: Max 240V 60W E27, Ingår ej Fast installation KAPSLINGSKLASS: IP54 ENERGIKLASS: A-E
 • Classic (Vit)

  Classic (Vit)
  Classic plafond i glas med keramikfäste i flera olika färger. Går att sätta både i taket och på väggen, samt sprider ett bra och behagligt ljus i ditt badrum. Enkel och diskret, lätt att placera och tillför elegans!Ljuskälla ingår ej.
 • Mondrian vägglampa (Vit)

  Mondrian vägglampa (Vit)
  Mondrian är en elegant väggbelysning som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP44-klassad och klarar därav att stå emot både fukt och vattenstänk med största briljans. Den är tillverkad av aluminium, har en vit finish och är skapad i en modern och stilren design. Lampan är försedd med integrerad LED-belysning som sprider ett varvmitt ljus (3000K) och ger ett behagligt sken längs väggen. Placera lampan över spegeln, hyllan eller andra föremål som önskas belysas i badrummet. Mondrian finns i färgerna vit och svart.Integrerad LED-belysning.
 • Kalven LED m. uttag 80cm (Krom)

  Kalven LED m. uttag 80cm (Krom)
  Kalven badrumsbelysning är utrustad med integrerad LED-belysning och har ett eluttag på sidan. LED-lampan motsvarar cirka 60W och passar perfekt över badrumsspegeln. Finns även i en mindre storlek.Integrerad LED-belysning.
 • 5,7W Bad.Spot Dive varmvit Svart

  5,7W Bad.Spot Dive varmvit Svart
  Skapa den perfekta atmosfären med infällda och dimbara Philips LED -dimbarstrålkastare, som gör att du enkelt kan dimma normal ljus vardagsbelysning till de varma tonerna i ditt hem. Perfekt för badrum.
 • Aneta Lighting - Badrumslampa Messina - Krom

  Aneta Lighting - Badrumslampa Messina - Krom
  MESSINA plafond bad. Elanslutning med fast montering.
 • H2O Clarimo LED plafond (Vit)

  H2O Clarimo LED plafond (Vit)
  En ljusstark plafond för våtutrymmen. En mattvit ram omger den vita kupan. Ljuskällan är en integrerad LED-lampa på 18W med en ljusstyrka på 1850 lumen och en färgtemperatur på 3000K.Ljuskälla ingår.
 • Flos Bellhop Wall Up Vägglampa Vit - Badrumsbelysning Polykarbonat Vit - F1080009

  Flos Bellhop Wall Up Vägglampa Vit - Badrumsbelysning Polykarbonat Vit - F1080009
  Bellhop Wall Up vägglampa från Flos med en genomtänkt design med ett uppåtriktat ljus och en högpresterande, optisk teknologi. Inbyggd LED-ljuskälla med ett varmvitt, behagligt ljus för att skapa en mjuk, hemtrevlig atmosfär. Produkten är monterad med total frånvaro av limmade komponenter så att den kan separeras helt för framtida återvinningsbarhet. Lampan passar utmärkt i badrummet eller i köket då den är IP44-klassad. Tillverkad i Italien. Design av Edward Barber and Jay Osgerby. Originaldesign från år 2022. Bra att veta om Bellhop Wall Up vägglampa - Bellhop Wall Up uppskattas för den genomtänkta designen.- Bellhop Wall Up är också omtyckt för den högpresterande teknologin.- Inbyggd LED.- Varmvitt ljus.- Vägglampan finns i olika färgval.- Finns även som en bordslampa.- Tillverkad i Italien.- Ingår i serien Bellhop. Vägglampans tekniska egenskaper:- 17.0 Watt- Lumen: 1314 lm- Kelvin: 2700 K- Djup: 108 mm.- Bredd: 191 mm.- Längd: 150 mm.- Skärmbredd: 191 mm.- Brinntid: 50000.0 timmar.- Vikt: 1.2 kg. Vi har valt ut Vit Badrumsbelysning i Polykarbonat från Flos med stor omsorg.
 • Belid P2237 Bizzo Mässing/Rökfärgat Glas Ip21

  Belid P2237 Bizzo Mässing/Rökfärgat Glas Ip21
  P2237 Bizzo plafond från Belid är en stilren takplafond i olika färger och är godkänd för placering i badrum (IP21). Bizzo plafonden passar även utmärkt i hallen eller köket och är anpassad för&hellip:
 • Sandhamn tak/vägg, krom

  Sandhamn tak/vägg, krom
  Lampserien Sandhamn från AH Belysning finns både som tak och väggvariant. Det opala glaset resulterar i ett mjukt ljussken. Höjd 12 cm Diameter 7 cm Effekt max 40 W Sockel G9 Ljuskällor Ingår ej&hellip:
 • Zen klarglas vägglampa (Krom)

  Zen klarglas vägglampa (Krom)
  Stilren vägglampa i metall med ett fint klarglas.Ljuskälla ingår ej.
 • Astro Tavelbelysning Goya LED Krom AS1115010

  Astro Tavelbelysning Goya LED Krom AS1115010
  KromLED
 • Zen Vägglampa Black/Clear IP44 - Markslöjd

  Zen Vägglampa Black/Clear IP44 - Markslöjd
  Koncept Zen Vägglampa Black/Clear IP44 är en av de snygga badrumslamporna i coola Zen-serien. En serie lampor bestående av taklampor och vägglampor i olika nyanser och kombinationer – en riktigt läcke
 • Astro Tavelbelysning Goya LED Krom AS1115008

  Astro Tavelbelysning Goya LED Krom AS1115008
  KromLED
 • Paolo H2O LED plafond (Vit)

  Paolo H2O LED plafond (Vit)
  Paolo är en plafond med en riktigt tjusig glittrande stjärneffekt. Integrerad LED 15 W, ljusflöde 1450 lm och färgtemperatur ren vit 4000K. Kapslingsklass IP44.
 • Swell vägglampa (Borstad mässing)

  Swell vägglampa (Borstad mässing)
 • Plafond Juni IP44 Slipad Vit

  Plafond Juni IP44 Slipad Vit
  Juni med sin vackra slipade kupa i vitt frostat glas och borstade mässingsdetaljer i metall för tankarna tillbaka i tiden till tidigt 1900-tal. Hängande i en vacker hall på en herrgård i en idyllisk&hellip:
 • Basic rak E27, svart

  Basic rak E27, svart
  En klassisk lampsockel från IFÖ Electric. Tillverkad i porslin, både som rak och sne. Finns i ett stort antal olika färger. Höjd 5,6 cm Diameter 7 cm Effekt max 75 w Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor&hellip:
 • Aura W3 Vägglampa 2700/3000K White - Light-Point

  Aura W3 Vägglampa 2700/3000K White - Light-Point
  Aura W3 Vägglampa 2700/3000K White är en vacker och elegant vägglampa från Light-Point, ett av Danmarks ledande belysningsföretag. Lampan avspeglar Light-Point 25-årslånga filosofi om att förena tidlö
 • Axi LED 10cm (Vit)

  Axi LED 10cm (Vit)
  Axi är en modern och stilren vägglampa som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP54-klassad, vilket gör att den klarar av både fukt och vattenstänk med största precision. Armaturen är försedd med integrerad LED-belysning som ger ett behagligt upp- och nedljus längs väggen. Axi ger möjligheten att med små medel skapa en härlig och inbjudande atmosfär i badrummet. Placera med fördel fler längs en vägg för ett maffigare uttryck.Tillverkad av högkvalitativ metall.Integrerad LED-belysning.
 • Badrumslampa Messina

  Badrumslampa Messina
  MESSINA vägglampa bad 1a. Elanslutning med fast montering.
 • Ifö Ohm Pendel 100/215 Svart/Klar Ip44

  Ifö Ohm Pendel 100/215 Svart/Klar Ip44
  Ohm 100/215 pendel/badrumsarmatur från Ifö Electric Design: Kauppi &: Kaupp i Material: Porslin/Klarglas Mått: Ø 9,8cm - H 21,5cm - Ljuskälla Max 60W E27, ingår inte Krokupphäng, Textilkabel&hellip:
 • 17W Bad.Plaf Spray 347mm Vit (Vit)

  17W Bad.Plaf Spray 347mm Vit (Vit)
  Philips LED-armaturer ger ifrån sig ett ljus som är skonsamt för ögonen.
 • Acri Plafond (Vit)

  Acri Plafond (Vit)
  Acri är en fyrkantig plafond som både blir diskret och modern i rummet den placeras i. Lampan är tillverkad av metall, har en vitlackerad finish och består av en akrylskärm som ramar in den integrerade LED-lampan på 21W. Placera förslagsvis i sovrummet, köket eller hallen. Finns i färgerna vit och krom.Integrerad LED-belysning.
 • Badrumsspegel LED krom (Krom)

  Badrumsspegel LED krom (Krom)
  En otroligt snygg och funktionell badrumsspegel i krom, med inbyggd LED-belysning. Spegeln är vridbar i två leder och huvudet går enkelt att justera på. LED-lampan sprider ett bra ljus som är optimalt för badrumsmiljö.Integerad LED-belysning.
 • Art Deco Vägglampa/Plafond IP44 Mud/White - Globen Lighting

  Art Deco Vägglampa/Plafond IP44 Mud/White - Globen Lighting
  Koncept Art Deco Vägglampa/Plafond IP44 Mud/White är både för tak och för vägg, och med sin IP44 märkning kan den användas i badrummet. Med Art Deco har du möjlighet att skapa ett mycket speciellt utt

IP-klassning på armatur i badrum

Vi har redan tagit upp vikten av att inte utsätta elektriska saker för fukt och vatten. Om du vill ha lite djupare kunskap kan du läsa på om IP-klassning för våtutrymmen. Man brukar dela in badrummet i olika zoner. Zonerna styr vilken typ av belysning du får ha.

Zon 0 är områden som utsätts för direkt påverkan av vatten. Ett spa-bad med inbyggd belysning befinner sig i zon 0 och där måste armaturen ha IP-klass 67, vilket är vattentätt.

Zon 1 är områden ovanför duschgolvet och badkaret samt en bit runt omkring. Där krävs armatur av klass IP44, som är vattentålig men inte 100% tät.

Zon 2 är områden som inte riskerar att få vattenstänk på sig och där räcker det med armatur som är IP21-klassad. Det finns även undergrupper här som IP22, IP23 och IP24.

Badrumsskåp med inbyggd belysning och eluttag

Att behöva borra hål eller skruva i badrumsväggen är något som kan medföra risk för fuktskador. Därför är det många som väljer att köpa badrumsinredningen som har inbyggd belysning och även eluttag för hårtork eller rakapparat. Ett badrumsskåp kan ha spots längst upp som lyser ner över handfatet. I små badrum är den belysningen oftast tillräcklig.