Badrumsbelysning

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots, vägglampor och spegelbelysning. Att installera el i badrum och våtrum ställer höga krav på säkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen.

Olika typer av badrumslampor

Vanliga sätt att lysa upp badrummet är med spotlights i taket eller en fast väggarmatur. Har man ett litet badrum kan det räcka med belysning från ett badrumsskåp eller en badrumsspegel. Tänk dock på att du vill kunna tända lamporna redan vid dörren in till badrummet så du slipper famla i mörkret efter lysknappar vid handfatet och spegeln.

Kategorier: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Populärt inom badrumsbelysning

 • Mosiano 3a vägg/tak nickel (Borstat stål)

  Mosiano 3a vägg/tak nickel (Borstat stål)
  Väggplafond i nickel och tre opalglas. Integrerad LED-teknik bakom glasen som motsvarar ca 30W styck, ger ett varmvitt ljus. Armaturen är i rostfritt stål och går att fästa både i taket och på väggen. Integrerad LED-belysning.
 • Bizzo vit/klarglas (Vit)

  Bizzo vit/klarglas (Vit)
  Bizzo i vitt fäste med klarglas. Ger ett riktat ljus och passar bra där man vill ha lite effekt/punktbelysning. Levereras med en E27 reflektorlampa LED-lampa på 6W som ger en spotlighteffekt nedåt, varmvitt ljus och fullt dimbar.
 • Prizzi spegelbelysning (Förkromad/blank)

  Prizzi spegelbelysning (Förkromad/blank)
  Snygg och modern spegelbelysning i krom som är utrustad med integererad LED-belysning. Den sprider ett bra vitt ljus och passar perfekt över spegeln i badrummet. Den är dessutom väldigt diskret och elegant - perfekt om du vill skapa ett renare intryck i badrummet. Integerad LED-belysning.
 • Salts matt krom (Borstat stål)

  Salts matt krom (Borstat stål)
  En enkel, rund badrumslampa i mattkromad metall. Sprider ett varmvitt och väldigt naturligt ljus som gör att hudtonerna blir naturliga. Lampan går att fästa både på väggen och i taket, helt efter eget behov. Ljuskälla från Philips ingår.

Fler tips på badrumsbelysning

 • Opus 125/100 LED (Vit)

  Opus 125/100 LED (Vit)
  Opus 100/125 LED är en armatur med elegant cylindirisk form. Genom sin tidlösa design kan den placeras väggeller takmonterad såväl inom- som utomhus. Armaturen har matt opal-kupa.
 • Struana Hue Plafond Vit - Philips Hue

  Struana Hue Plafond Vit - Philips Hue
  Struana taklampa är en smart och populär badrumslampa från Philips. Själva lampan är tillverkad i syntetiska material och finns i färgen vit. Det finns inte så mycket att välja bland, men den
 • Liberty vägglampa (Mässing/guld)

  Liberty vägglampa (Mässing/guld)
  Den vackra och stilfulla badrumslampan Liberty i metall, med en frostad glaskupa och detaljer i antingen mässing eller krom. Mysig och klassisk vägglampa som ger ett vackert ljus till badrummet. Ljuskälla ingår ej.
 • Modern 4-ljus badrumslampa krom IP44 - Dejan

  Modern 4-ljus badrumslampa krom IP44 - Dejan
 • IP S13 40cm LED (Vit)

  IP S13 40cm LED (Vit)
  Stilren vägglampa för badrum. Mattvitt och integrerad LED på 6,5W som motsvarar ca 25-30W.
 • Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 60 cm

  Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 60 cm
  Ballingslöv Belysningsramp BPRALED - 60 cm
 • Opus 12 vit/opal (Vit)

  Opus 12 vit/opal (Vit)
  Snygga, enkla och stilrena badrumslampan Opus, med en glaskupa i opalglas och ett vitt fäste i keramik. Denna lampan skruvas upp, vilket gör att du både kan använda den som taklampa och vägglampa.  Ljuskälla ingår ej.
 • Prisca badrumsplafond (Förkromad/blank)

  Prisca badrumsplafond (Förkromad/blank)
  Badrumsplafond med fina glasprismor som ger en fin lyster i badrummet. Det sitter glas runt ljuskällorna vilket gör att lampan får en IP44-klassning. Ljuskällor ingår ej.
 • Hjuvik (Förkromad/blank)

  Hjuvik (Förkromad/blank)
  Vacker kristallplafond som är godkänd för badrum. Hjuvik har en förkromad stomme och ett glas som täcker prismorna. Unik och elegant i sitt utförande och höjer verkligen stilen inne i badrummet. Ljuskälla ingår ej.
 • City 2 Vägglampa Svart - LIGHT-POINT

  City 2 Vägglampa Svart - LIGHT-POINT
  City 2 LED Vägglampa SvartAnvänd City-vägglampan som belysning i köket eller för att belysa målningar och tavlor.City 2-vägglampan kan också användas i badrummet eller som utomhusbelysning.En
 • Pompe med spjut (Silver)

  Pompe med spjut (Silver)
  Handbockade c-formationer av ovala mässingsrör. Svarvade ljuspipor. Handgjorda mjuka barocktryckningar. Böhmiska spjut. Handbundna prismor med mässingstråd. Glödlampan sitter innanför glaskupa och hela elarmaturen är klassad IP44 vilket möter säkerhetskrav för elbelysning i badrum.Prismor - MaskinslipadeLjuskälla ingår ej.
 • Ballingslöv Ljuskälla GU10 5W SMD LED

  Ballingslöv Ljuskälla GU10 5W SMD LED
  Ballingslöv Ljuskälla GU10 5W SMD LED
 • Carpi LED 30cm (Förkromad/blank)

  Carpi LED 30cm (Förkromad/blank)
  Stilfulla badrumslampan Carpi i stål, med en blank yta krom och vitt. Lampan har integrerad LED-belysning som ger ett varmvitt ljus. Finns i fler storlekar. Integrerad LED-belysning. LED-lampan går att byta.
 • Deman plafond 22cm (Vit)

  Deman plafond 22cm (Vit)
  Diskret men snygg badrumsplafond med en bas i metall och skärm i plast. Finns i färgerna svart eller vit, sprider ett bra ljus i ditt badrum och är enkel och stilren. Finns även i en större storlek. Integrerad LED-belysning.
 • Opus 200 kristall (Svart)

  Opus 200 kristall (Svart)
  Vacker taklampa med sockel i svart porslin, klar glaskupa och en massor vackra kristaller innanför glaset. Skapar en härlig ljusspridning genom prismorna när lampan är tänd och sprider en lyxig känsla i rummet. Ljuskällor ingår ej.
 • Classic badrumslampa (Svart)

  Classic badrumslampa (Svart)
  Stilrena och eleganta Classic är en badrumslampa med en klar glaskupa och ett fäste av fin keramik. Ger ett väldigt bra och behagligt ljus i ditt badrum. Finns i svart och vitt. Ljuskälla ingår ej.
 • Modern Badrumslampa 'Dilan' Stål Inkl. LED

  Modern Badrumslampa 'Dilan' Stål Inkl. LED
 • Vägglampa 'Eurico' Moderna rostfritt stål - Passande för LED / Inomhus, Badrum

  Vägglampa 'Eurico' Moderna rostfritt stål - Passande för LED / Inomhus, Badrum
 • Sigtuna vägglampa (Förkromad/blank)

  Sigtuna vägglampa (Förkromad/blank)
  Snygg och enkel badrumslampa med en väggplatta i krom och opalvit glaskupa. Lampan lyser både upp och ner. Ljuskälla ingår ej.
 • Regal 3 vägglampa (Förkromad/blank)

  Regal 3 vägglampa (Förkromad/blank)
  Regal vägglampa med tre lamphållare. Finns i krom, borstad mässing och svart, du väljer vilken typ av ljuskälla du vill ha själv genom att köpa till. Ljuskälla ingår ej.
 • Leeds duo (Förkromad/blank)

  Leeds duo (Förkromad/blank)
  Badrumspotlight i IP44 i kromad metall och fina lite blästrade klarglas. Riktbara spottar. Ljuskällor ingår ej.
 • Front LED Vit Utomhuslampa - Nordlux

  Front LED Vit Utomhuslampa - Nordlux
  Front LED Vit UtomhuslampaSmidig LED-utomhuslampa med en böjd skärm, vilket resulterar i att lampan ger ett diskret och nedåtriktat ljus. Designen är diskret men har starkt ljus vilket ger en fin
 • IP S13 60cm LED borstat stål (Borstat stål)

  IP S13 60cm LED borstat stål (Borstat stål)
  Stilren vägglampa för badrum. Helt i borstat stål och integrerad LED på 6,5W som motsvarar ca 25-30W.
 • Livorno rak 3-spot (Förkromad/blank)

  Livorno rak 3-spot (Förkromad/blank)
  Livorno är inte bara snygg och stilren i ditt badrum, utan den sprider även ett otroligt bra ljus. Lampan är gjord i metall, med kromad yta och 3st riktbara spotlights som du kan justera helt efter eget behov. Finns även i en rund variant. Ljuskällor ingår ej.
 • Tripla Vägglampa - Fabbian

  Tripla Vägglampa - Fabbian
  Tripla vägglampa, är en cool lampa från FABBIAN, designad av Devis Busato & Giulia Ciccarese.Den snygga vägglampan karaktäriseras genom sin fasettstruktur samt transparanta krystal-diffusor, som
 • Badrumsbelysning Modica vägglampa 14w

  Badrumsbelysning Modica vägglampa 14w
  MODICA vägglampa IP44 14W, krom. 14W T5 lysrör ingår. Vägglampa för placering horisontellt över spegeln i badrummet eller horisontellt bredvid spegeln med eluttag. Perfekt för till exempel hårtork eller laddning av rakapparaten. Material: met
 • Sandhamn 3 (vitt glas) (Förkromad/blank)

  Sandhamn 3 (vitt glas) (Förkromad/blank)
  Sandhamn 3 är en vacker och diskret taklampa som är anpassad till att ha i badrummet. Snyggt kromad yta i metall kombinerat med tre stycken vita glaskupor. Snygg och stilren taklampa som sprider ett bra och bländfritt ljus.  Ljuskällor ingår ej.
 • Tidan plafond (Klar/transparent)

  Tidan plafond (Klar/transparent)
  Stilren och enkel plafond, anpassad till badrumsmiljö. Sprider ett bra ljus och smälter lätt in med övrig inredning. Ljuskällor ingår ej.
 • Bernadotte enkel (Vit)

  Bernadotte enkel (Vit)
  Enkel och diskret badrumslampa med fäste i porslin och opalvitt glas. Gedigen armatur som dessutom är lättmonterad. Ljuskälla ingår ej.
 • Lido (Svart)

  Lido (Svart)
  Badrumsplafond med svart bas och ett fint opalvitt glas. Sprider ljuset på ett bra sätt och funkar bra som allmänbelysning i ett mindre badrum. Ljuskälla ingår ej.
 • Bubbles 3-spot (Förkromad/blank)

  Bubbles 3-spot (Förkromad/blank)
  Bubbles är en stilren taklampa med tre stycken riktbara spotlights, anpassad för badrumsmiljö. Den är tillverkad i metall med en förkromad finish och stilrena glasdetaljer på spottarna. Lampan är utrustad med LED-belysning. Integrerad LED-belysning.
 • Badrumsbelysning Siracusa plafond 2

  Badrumsbelysning Siracusa plafond 2
  SIRACUSA tak IP44 LED, krom. Lätt mängd 900lm, livslängd LED 50000h, varmvit 3000K. Taklampa för badrum med glaskupol. Material: metall och glas
 • Ballingslöv Lampett Canto Kubi

  Ballingslöv Lampett Canto Kubi
  Ballingslöv Lampett Canto Kubi
 • Droppar trio (Förkromad/blank)

  Droppar trio (Förkromad/blank)
  En enkel och snygg badrumslampa med en bas i kromad metall och tre stycken runda, vita glaskupor. Sprider ett bra ljus till badrummet och kan monteras både horisontellt och vertikalt. Dimbara halogenlampor från Philips ingår.
 • Moon (Råmässing)

  Moon (Råmässing)
  Moon är elegant och stilren med en gedigen konstruktion av mässing med en tydlig ljusspringa i mitten. När lampan är tänd så uppstår spännande ljusreflektioner som faller både framåt och bakåt. Moon är anpassad till att ha i badrum. Höjd på väggfäste: 14,2cm. Integrerad LED-belysning.
 • Sandhamn 3 (klarglas) (Förkromad/blank)

  Sandhamn 3 (klarglas) (Förkromad/blank)
  Sandhamn taklampa - nu även i klarglas.  Sandhamn är en vacker och diskret taklampa som är anpassad till att ha i badrummet. Snyggt kromad yta i metall kombinerat med tre stycken klara glaskupor. Snygg och stilren taklampa som sprider ett bra och vackert ljus i badrummet.  Montering - centrumhål. Ljuskällor ingår ej.
 • Ven spegelbelysning LED (Förkromad/blank)

  Ven spegelbelysning LED (Förkromad/blank)
  En snygg vägglampa i krom som är gjord för att placeras över badrumsspegeln. LED-belysning är integrerad i armaturen och den ger ett väldigt bra ljus. Integrerad LED-belysning
 • Bullo pinne (Grå)

  Bullo pinne (Grå)
  Bullo takplafond i oxidgrå eller oxid. Opalvitt glas som sprider ljuset bra, enkel upphängning på takkrok. Ljuskälla ingår ej.
 • Väggspegel utan belysning (Förkromad/blank)

  Väggspegel utan belysning (Förkromad/blank)
  Fin väggspegel i kromad metall. Riktbar och ledbar och passar bra i såväl inomhusmiljöer som badrum.
 • Welcome Vägglampa Brons - Embacco

  Welcome Vägglampa Brons - Embacco
  Welcome Vägglampa Brons är en modern utomhuslampa som er fin både på moderna hus och mer traditionella hus. Behöver du en annorlunda mysbelysning så kan Welcome vägglampor även användas inomh
 • Compact W2 LED Vägglampa Svart - LIGHT-POINT

  Compact W2 LED Vägglampa Svart - LIGHT-POINT
  Compact LED Vägglampa -SvartDiskret och elegant vägglampa från Light-Point som integrerar sig på ett diskret sätt och nästan ser ut att vara en del av den yta som den hänger på. IP54-godkänd
 • Beslag Design LED-armatur Stratos 975022 - Längd: 41,5 cm 12W

  Beslag Design LED-armatur Stratos 975022 - Längd: 41,5 cm 12W
  Beslag Design LED-armatur Stratos 975022 - Längd: 41,5 cm 12W
 • Badrumsbelysning Napoli Plafond

  Badrumsbelysning Napoli Plafond
  NAPOLI tak IP44. Klassisk taklampa med glaskupol för badrum. Material: metall och glas
 • Magnolia 29cm (Vit)

  Magnolia 29cm (Vit)
  Badrumsplafonden Magnolia är tillverkad i metall och har en vit finish, förkromade detaljer och ett opalvitt glas. Den sprider ett bra ljus i ditt badrum och är dessutom väldigt diskret och elegant uppe i ditt tak. Perfekt om du vill att den ska smälta in lätt med övrig inredning. Ljuskällor ingår ej.
 • Ballingslöv Belysningsarm BELARM380 Lagan LED - 38 cm

  Ballingslöv Belysningsarm BELARM380 Lagan LED - 38 cm
  Ballingslöv Belysningsarm BELARM380 Lagan LED - 38 cm
 • Tamara 4-spot (LED) (Vit)

  Tamara 4-spot (LED) (Vit)
  Tamara är en stilren armatur i stål, med fyra stycken riktbara spotlights. Takplattan är i vitt glas och varje spot är vita med kromade detaljer. Denna armaturen kräver LED-lampor. Ej dimbara LED-lampor ingår.
 • Bubbles 4 LED (Förkromad/blank)

  Bubbles 4 LED (Förkromad/blank)
  Bubbles är en praktisk, snygg och stilren taklampa, anpassad till badrumsmiljö. Utrustad med 4st riktbara spotlights och integrerad LED-belysning. Lampan är tillverkad i metall, med kromad yta och dekorativa detaljer med synliga bubblor innuti. Integrerad LED-belysning. 
 • Badrumsbelysning Lido

  Badrumsbelysning Lido
  LIDO-hänge IP44, krom / vit. Takpendel med glaskupol för badrum. Lampan kan också användas i alla andra rum i huset. Justera till önskad höjd. Material: metall och glas