Badrumsbelysning

Olika typer av badrumsbelysning Belysningen i badrummet kan utgöras av infällda spots, spegelbelysning och vägglampor.

I ditt badrum kan du montera badrumsbelysning på antingen väggen eller taket. På den här sidan hittar du en bred kollektion med badrumsarmatur från de ledande tillverkarna i Sverige, Norden och i världen.

Typer av badrumsbelysning: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Trendig badrumsbelysning

 • Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas - Badrumslampor för vägg, Badrumslampor

  Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas - Badrumslampor för vägg, Badrumslampor
 • Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10

  Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10
  Klassisk armatur från en av Ifö Electric's välkända serier. Classic kan vägg- eller takmonteras i bastu. Keramisk sockel och blank opal kupa. Även godkänd för ångbastu. Bastuljuskälla E27, 40W inkluderad. » Här hittar du en PDF med mer information om produkten och installation
 • Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED

  Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED
  RIBERA vägglampa IP44 9W LED, krom. Ljusmängd 550lm, livslängd LED 30000h, varmt vitt ljus 3000K. Badrumslampa för montering horisontellt ovanför spegeln eller vertikalt bredvid spegeln. Material: metall och akryl
 • Classic badrumslampa (Svart)

  Classic badrumslampa (Svart)
  Stilrena och eleganta Classic är en badrumslampa med en klar glaskupa och ett fäste av fin keramik. Ger ett väldigt bra och behagligt ljus i ditt badrum. Finns i svart och vitt.Ljuskälla ingår ej.

Fler tips på badrumsbelysning

 • Nice 60W E27 Ip44 (Vit)

  Nice 60W E27 Ip44 (Vit)
 • Marstrand dubbel vägglampa, krom

  Marstrand dubbel vägglampa, krom
  Väggbelysning till badrummet i klassisk stil. Marsstrand krom finns både som enkel och dubbel. Höjd 10 cm Längd 35 cm Väggavstånd 13 cm Effekt max 2*40W Sockel Liten sockel, E14 Ljuskällor Ingår&hellip:
 • Paulson pendel (Krom)

  Paulson pendel (Krom)
  Paulson är en vintage-inspirerad pendel med en uppdaterad, modern twist. Lampan är tillverkad av stål, har en finish i krom och en vackert räfflad glaskupa som bidrar till ett mjukt diffust ljus. Paulson är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt och vattenstänk. Detta gör den optimal att placera även i badrummet eller i köket. Placera den för sig själv eller fler i rad för ett maffigare uttryck och ge interiören en modern känsla. Paulson finns även i andra varianter.LED-lampa ingår (går att byta ut).
 • Tratten vägglampa mini, råmässing

  Tratten vägglampa mini, råmässing
  Tratten formgavs under 1960-talet av Hans Agne Jakobsson i Markaryd och har kommit att bli något utav en klassiker. Idag är många av hans produkter rena samlarobjekt. Kännetecknande för Hans Agnes&hellip:
 • Aneta Lighting NICOSIA plafond 3:a, bad, svart

  Aneta Lighting NICOSIA plafond 3:a, bad, svart
  Nicosia ä:r en plafond med flera ljuskä:llor som ä:r godkä:nd fö:r badrum. Tack vare kupor i opalt glas sprids ljuset på: en mjukt och behagligt sä:tt samtidigt som den lyser&hellip:
 • Brice LED 30cm (Vit)

  Brice LED 30cm (Vit)
  Brice LED är skapad i en tidlös design och tillverkad i ett helt aluminiumstycke, vilket gör att det inte är några synbara skarvar eller liknande på armaturen. Lampan är utrustad med den senaste LED-tekniken som ger en helt enhetlig, varmvit ljusfördelning (3000K). Den är IP44-klassad och står därav emot både fukt, damm och vattenstänk. Den är dessutom dimbar, så det är inga problem att skapa den atmosfär du önskar i badrummet, köket eller hallen. Finns i färgerna svart och vit.Integrerad LED-belysning. 
 • Aneta Lighting - Badrumslampa Messina - Krom

  Aneta Lighting - Badrumslampa Messina - Krom
  MESSINA vägglampa bad 1a. Elanslutning med fast montering.
 • Ohm 100 bastu tak/vägg, svart/klar 17cm

  Ohm 100 bastu tak/vägg, svart/klar 17cm
  Porslinarmaturer för inomhus - väggar, tak och bord. Designen av Kauppi &: Kauppi med de mjuka linjerna och strama siluetterna för tankarna till både skandinavisk design och äldre japanskt porslin.&hellip:
 • Byström Rörpendel 80 IP24, förnicklad mässing

  Byström Rörpendel 80 IP24, förnicklad mässing
  OBS! Skärm och förlängningsrör köps separat. Byström Rörpendel i förnicklad mässing, här med IP-klass 24 för våtrum. Byström är ett rörupphäng tillverkad helt i mässing med ett något&hellip:
 • Brest taklampa (Opal)

  Brest taklampa (Opal)
  Brest är en diskret och rund plafond som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP44-klassad och klarar därav att stå emot både fukt och vattenstänk med största briljans. Den är tillverkad av vitlackerad metall och är skapad i en modern och stilren design. Den vita skärmen i opalglas omsluter ljuskällan och ger ett behagligt sken runtom sig. Brest finns i flera varianter.Ljuskälla ingår ej.
 • Utö taklampa, vit/krom

  Utö taklampa, vit/krom
  Utö taklampa för badrum. Det opala glaset resulterar i ett mjukt ljussken. Höjd 17 cm Diameter 16 cm Effekt max 40 W Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor Ingår ej Färg Krom Material Metall / Opalglas&hellip:
 • Ifö Open Tina Grå/Frostat Glas Ip21

  Ifö Open Tina Grå/Frostat Glas Ip21
  Open Tina badrumsarmatur från Ifö Electric Design: Duoform Material: Keramik/Frostat glas Mått: H 17,7cm - Ø 11,3cm Ljuskälla: Max 240V 75W E27, Ingår Ej Fast Installation Kapslingsklass: IP21 ENERGIKLASS:&hellip:
 • Roxane LED 25cm (Svart)

  Roxane LED 25cm (Svart)
  Roxane LED är en IP54-klassad taklampa som passar perfekt i badrummet. Den är skapad i en modern stil med en ram i högkvalitativ aluminium och en slitstark skärm i syntetiskt material. Armaturen är försedd med integrerad LED-belysning som sprider ett varmvitt och bra ljus (2700K). Lampan är både diskret och otroligt elegant, vilket gör att den passar bra i de flesta badrum och drar istället uppmärksamheten mot övrig inredning. Integrerad LED-belysning.
 • Hollis vägglampa (Mässing)

  Hollis vägglampa (Mässing)
  Hollis är en vacker vägglampa som för tankarna tillbaka i tiden till de art déco-inspirerade lamporna från 1920-talet. Lampan är tillverkad av stål, har en finish i mässing och smyckas med 3st vackert slipade kupor i vitt frostat glas. Hollis är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt och vattenstänk. Detta gör den optimal att placera även i badrummet eller i köket. Koppla lampan till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka. Hollis finns även i andra varianter.LED-lampor ingår (går att byta ut).
 • Rain 3-spot (Silver)

  Rain 3-spot (Silver)
  Rain är en praktisk serie med spotlights som ger rummet en bra och grundlig belysning. Lampan är tillverkad av metall, har en stilren finish och består av tre stycken vrid- och riktbara spotlights som ger ett funktionellt och dekorativt ljus. Rain är IP44-klassad och anpassad för våtrum, vilket gör att den är resistent mot både ånga, fukt och vattenstänk. Lampan är både kraftfull och elegant och ger möjligheten till att med enkla medel ge stor effekt i rummet den placeras i.Rain finns i flera varianter.Finns i färgerna svart, vit, nickel och krom.Ljuskällor ingår ej.
 • Belid P2247 Opus Alu/Opalglas

  Belid P2247 Opus Alu/Opalglas
  P2247 Opus Taklampa/badrumsplafond från Belid Material: Metall/opalglas Mått: Ø 15cm - H 13cm Ljuskälla: Max 10W G9, Ingår EJ Krokupphäng, OBS! Lamppropp Ingår Ej - Se Tillbehör! KAPSLINGSKLASS:&hellip:
 • Belid P2235 Bullo Tak Opalglas/Oxid Ip21

  Belid P2235 Bullo Tak Opalglas/Oxid Ip21
  P2235 Bullo plafond är en stilren och elegant taklampa för ditt badrum (IP21), kök eller hall. Bullo-plafonden sprider ett bra ljus i rummet och finns i ett flertal färgkombinationer så att det ska&hellip:
 • Paolo H2O LED plafond (Vit)

  Paolo H2O LED plafond (Vit)
  Paolo är en taklampa som lyser upp alla våtutrymmen. Integrerad LED 15 W, ljusflöde 1500 lm och färgtemperatur 3000K. IP44-klassad. .
 • Belfast badrumslampa (Krom)

  Belfast badrumslampa (Krom)
  Belfast är en klassisk plafond med en stilren design, gjord av stål i krom och glas. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en bra och fin ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i badrummet eller tvättstugan.Ljuskälla ingår ej.
 • Aura W3 Vägglampa 2700/3000K Rosegold - Light-Point

  Aura W3 Vägglampa 2700/3000K Rosegold - Light-Point
  Aura W3 Vägglampa 2700/3000K Rosegold är en vacker och elegant vägglampa från Light-Point, ett av Danmarks ledande belysningsföretag. Lampan avspeglar Light-Point 25-årslånga filosofi om att förena ti
 • Foam taklampa (Vit)

  Foam taklampa (Vit)
  Foam är en taklampa med en strömlinjeformad och enkel design. Den höga IP-klassningen (IP44) gör den perfekt för badrummet. Ger ett dämpat och behagligt ljus.
 • Konsthantverk Svep Plafond Ip44 Råmässing 28Cm

  Konsthantverk Svep Plafond Ip44 Råmässing 28Cm
 • Tabiano 40cm (Krom)

  Tabiano 40cm (Krom)
  Spegelbelysning i krom med integrerad LED. Ger ett kallare ljus (4000K) men har då också högre färgåtergivning.
 • Bastubelysning Heatwall, borstad stål 2700K

  Bastubelysning Heatwall, borstad stål 2700K
  Bastubelysning Heatwall BS 2700K från Hide-a-lite. Mjuk och behaglig belysning bidrar till en mysig atmosfär i bastun. Heatwall är en nätt, snygg och enkel LED-armatur för bastun med IP65- och IK10-klassning.&hellip:
 • Astro Lighting Cabaret 0957 5:A Krom Ip44

  Astro Lighting Cabaret 0957 5:A Krom Ip44
  Cabaret 5:a från Astro Lighting Designer: James Bassant Material: Metall/Glas Mått: H 6,5cm - L 70cm - D 9cm Ljuskälla: 5x Max 12V 25W G9, ingår ej Fast installation
 • Taylor plafond (Polerad krom)

  Taylor plafond (Polerad krom)
  Taylor är en elegant plafond som blir lika smakfull i det moderna hemmet såväl mer klassiska miljöer. Lampan är tillverkad av stål, har en finish i polerad krom och en vackert slipad kupa i vitt frostat glas. Taylor är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt och vattenstänk. Denna varianten är försedd med 3st ljuskällor vilket bidrar till ett funktionellt och inbjudande ljus i badrummet eller i köket. Taylor finns även i andra varianter.LED-lampor ingår (går att byta ut).
 • Messina skåpbelysning (Mässing/guld)

  Messina skåpbelysning (Mässing/guld)
  Messina är en stilren skåpsbelysning som passar lika bra i det moderna badrummet som i det klassiska. Den är tillverkad av metall, har en finish i matt mässing och två räfflade skärmar i opalglas. Lampan är IP44-klassad, vilket gör att man inte behöver vara orolig över fukt eller vattenstänk. En fin vägglampa som sprider ett bra och behagligt ljus i badrummet. Koppla gärna lampan till en dimmer för att kunna ställa in önskad atmosfär och stämning.Ljuskällor ingår ej.
 • Badrumsspegel med förstoring (Krom)

  Badrumsspegel med förstoring (Krom)
  Badrumsspegel med förstoring och strömbrytare. Flexibel då den går att dra ut och vinkla.Belysning ingår i spegeln. X3 förstoring.Ljuskälla ingår.
 • Gala vägglampa (Krom)

  Gala vägglampa (Krom)
  Vägglampa för badrumsbelysning, gjord av metall och glasdiffusor. GALA har en klassisk design och IP44. Ljuskälla ingår ej.
 • Boda 2 vägglampa, krom/opal

  Boda 2 vägglampa, krom/opal
  En stilren och funktionell vägglampa från AH Belysning. Boda har kapslingsklass IP44 och passar perfekt för montering i badrum. Höjd 10 cm Bredd 36 cm Djup 14 cm Effekt max 2*40W Sockel Liten sockel,&hellip:
 • Pisa badrum 1L (Vit)

  Pisa badrum 1L (Vit)
  Pisa är en stilren, elegant och praktisk lampa som ger ett fint och funktionellt ljus till badrummet. Den är IP44-klassad och anpassad för just våtrum då den är resistent mot både fukt, ånga och vattenstänk. Lampan är tillverkad av metall och bär på en kupa i opalglas som omger ljuskällan och bidrar till en funktionell och jämn ljusspridning i badrummet. Denna varianten går även att fästa på väggen ifall så önskas. Finns i färgerna krom eller vit. ​Pisa finns i flera varianter.Ljuskälla ingår ej.
 • Lido badrumsplafond (Krom)

  Lido badrumsplafond (Krom)
  Lido är en enkel och diskret badrumsplafond med kromad stomme och stilren opalkupa. Den sprider ett bra och diskret ljus och drar inte allt för mycket uppmärksamhet till sig.Ljuskälla ingår ej.
 • Bagno plafond 26cm LED (Svart)

  Bagno plafond 26cm LED (Svart)
  Bagno är en elegant taklampa som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt, ånga och vattenstänk. Lampan är tillverkad av metall och har en skyddande skärm av akryl som dels omger ljuskällan, men också skapar fina kontraster mot den hårda metallen. Akrylskärmen ligger dels under lampan, men också som en elegant detalj som delar av metallskärmen. Detta gör att ljuset sprids dels nedåt, men också genom akrylremsan uppe på armaturen. Bagno är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (2700K) och förser badrummet med en bra grundbelysning. Armaturen är även dimbar i tre steg via strömbrytaren, vilket gör det enkelt att variera mellan 100%, 50% och 15% i ljusstyrka.Finns i färgerna matt nickel och svart.Bagno finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning.
 • Hadrian plafond (Krom)

  Hadrian plafond (Krom)
  Hadrian är en otroligt vacker och dekorativ plafond i retrostil. Lampan är tillverkad av stål, har en finish i krom och smyckas med en vacker transparent glasskärm. Hadrian är IP44-klassad och klarar av att stå emot både fukt och vattenstänk. Detta gör den optimal att placera även i badrummet eller i köket. Placera den för sig själv eller fler i rad för ett maffigare uttryck och koppla den gärna till en dimmer. Hadrian finns även i andra varianter.Ljuskälla ingår ej. Använd med fördel en dekorativ ljuskälla i lampan för en fin ljusspridning och trendig look.
 • Piera H2O LED vägglampa (Silverfärgad)

  Piera H2O LED vägglampa (Silverfärgad)
  IP44-klassad, passar även i våtutrymmen. Lampan har ett fast uttag och strömbrytare. Fast LED 8 W, ljusflöde 850 lm och färgtemperatur 3000K.
 • Burgos vägglampa (Vit)

  Burgos vägglampa (Vit)
  Detta är en enkel taklampa från Burgos-serien. Den är formad som en rektangel och är en praktisk allround-lampa. Den kan placeras de flesta inredningsstilar på grund av sin enkla design. Lampan har en längd på 30cm och en bredd på 6,5cm. Takfästet är tillverkad i vit aluminium och skärmen av plast. Lampan är utrustad med IP44 som skyddar lampan från vattenstänk och kan därför placeras i ett badrum. Lysröret avger cirka 200 lumen med en behaglig 4000K ljusfärg. Ljuskälla ingår.
 • Globen Lighting Art Deco Väggplafond/Takplafond Ip44 Mässing/Rökfärgad

  Globen Lighting Art Deco Väggplafond/Takplafond Ip44 Mässing/Rökfärgad
  Art Deco väggplafond/takplafond/badrumsarmatur från Globen Lighting Design: Patrick Hall Material: Metall/Glas Färg: Mässing/rökfärgat glas Mått: Höjd 18 cm Diameter 16 cm Ljuskälla: Max 8W G69&hellip:
 • Camilla H2O LED plafond (Svart)

  Camilla H2O LED plafond (Svart)
  Camilla är en avskalad, rund taklampa för badrummet. IP44-klassad, perfekt för våtutrymmen. Den trendigt mattsvarta ramen kompletterar den vita kupan. Dimbar i tre steg med en vanlig väggbrytare. Integrerad LED-lampa på 24 W, ljusflöde 2000 lm och färgtemperatur 3000 K.
 • Badrumsbelysning Florens

  Badrumsbelysning Florens
  FLORENS vägglampa IP44. Modern vägglampa med glaskupol för badrum. Material: metall och glas
 • Tom vägglampa (Rostfritt stål)

  Tom vägglampa (Rostfritt stål)
 • Badrumslampa Elba

  Badrumslampa Elba
  Elba vägglampa är en modern badrumslampa som passar perfekt ovanför badrumsspegeln. Tillverkad av kromad metall, har denna vägglampa en elegant design med tre vackert formade, opalvita glaskupor som skapar ett mjukt och behagligt ljus. Med sin enkla
 • Badrumslampa NICOSIA

  Badrumslampa NICOSIA
  Nicosia badrumslampa i färg svart/opalvit. Lampans huvudmaterial är metall/glas. 4 x G9 sockel för ljuskälla med 4 x 25W max wattstyrka. Ljuskällor medföljer inte. Lampan ansluts til ström med kopplingsplint. IP-klassificeringen på armaturen är IP44

Anlita elektriker för badrumsbelysningen

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots i taket, vägglampor och spegelbelysning. Att installera badrumsarmatur i våtrum ställer höga krav på elsäkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen där vatten, fukt och elektricitet är en extra känslig kombination.

IP-klassning på badrumsarmatur

Vi har redan tagit upp vikten av att inte utsätta elektriska saker för fukt och vatten. Om du vill ha lite djupare kunskap kan du läsa på om IP-klassning för våtutrymmen. Man brukar dela in badrummet i olika zoner. Zonerna styr vilken typ av badrumsarmatur du får ha.

Zon 0 är områden som utsätts för direkt påverkan av vatten. Ett spa-bad med inbyggd belysning befinner sig i zon 0 och där måste armaturen ha IP-klass 67, vilket är vattentätt.

Zon 1 är områden ovanför duschgolvet och badkaret samt en bit runt omkring. Där krävs armatur av klass IP44, som är vattentålig men inte 100% tät.

Zon 2 är områden som inte riskerar att få vattenstänk på sig och där räcker det med armatur som är IP21-klassad. Det finns även undergrupper här som IP22, IP23 och IP24.

Badrumsskåp med inbyggd belysning och eluttag

Att behöva borra hål eller skruva i badrumsväggen är något som kan medföra risk för fuktskador. Därför är det många som väljer att köpa badrumsinredningen som har inbyggd belysning och även eluttag för hårtork eller rakapparat. Ett badrumsskåp kan ha spots längst upp som lyser ner över handfatet. I små badrum är den belysningen oftast tillräcklig.