Badrumsbelysning

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots i taket, vägglampor och spegelbelysning. Att installera badrumsarmatur i våtrum ställer höga krav på elsäkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen där vatten, fukt och elektricitet är en extra känslig kombination.

Badrumslampor för tak eller vägg

Vanliga sätt att lysa upp badrummet är med spotlights i taket eller en fast väggarmatur. Har man ett litet badrum kan det räcka med belysning från ett badrumsskåp eller en badrumsspegel. Tänk dock på att du vill kunna tända lamporna redan vid dörren in till badrummet så du slipper famla i mörkret efter lysknappar vid handfatet och spegeln.

Typer av badrumsbelysning: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Populärt inom badrumsbelysning

 • Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED

  Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED
  RIBERA vägglampa IP44 9W LED, krom. Ljusmängd 550lm, livslängd LED 30000h, varmt vitt ljus 3000K. Badrumslampa för montering horisontellt ovanför spegeln eller vertikalt bredvid spegeln. Material: metall och akryl
 • Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas

  Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas
 • Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10

  Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10
  Klassisk armatur från en av Ifö Electric's välkända serier. Classic kan vägg- eller takmonteras i bastu. Keramisk sockel och blank opal kupa. » Här hittar du en PDF med mer information om produkten och installation
 • Badrumsbelysning Livorno Singel

  Badrumsbelysning Livorno Singel
  LIVORNO spotlight IP44, krom. Spot lampa för vägg- eller takmontering i badrummet. Lamphuvudet kan justeras till önskat läge. Material: metall

Fler tips på badrumsbelysning

 • Ifö reservglas Bernadotte blank opal E14

  Ifö reservglas Bernadotte blank opal E14
  Ifö Electric Bernadotte är en klassiker i badrummet
 • Badrumsbelysning Livorno Takspot

  Badrumsbelysning Livorno Takspot
  LIVORNO spot 3 plattor rund IP44, krom. Taklampa för badrum. Lamphuvudena kan justeras i önskad riktning. Ljuskällor ingår inte. Material: metall
 • Ohm 14/17cm (klarglas) (Vit)

  Ohm 14/17cm (klarglas) (Vit)
  Ohm är en vacker serie med porslinsarmaturer, designade av Kauppi & Kauppi, där både luftighet och elegans står i fokus. Denna varianten är IP44-klassad och anpassad för våtrum, då den är skyddad mot både fukt, ånga och vattenstänk. Den har en skyddande skärm i klarglas som dels bidrar till lampans eleganta och luftiga look, men också till att det blir en spännande och behaglig ljusspridning. Använd en dekorativ LED-lampa i armaturen för finast resultat.Silikontätning mellan glas och sockel.Ohm går att fästa både på vägg och tak, samt användas som bordlampa.Armaturen är även godkänd för utomhusbruk.Ljuskälla ingår ej.Ohm-familjen har sedan 2019 fått stor global uppmärksamhet och vunnit flertalet hedrande designpriser för sitt både moderna och klassiska formspråk.
 • Lux 3 (Borstat stål)

  Lux 3 (Borstat stål)
  Lux 3 är en snygg badrumslampa i borstat stål som har tre stycken riktbara spottar. Den sprider ett varmvitt och behagligt ljus i ditt badrum och skapar en härlig atmosfär. Detaljerna på lampan är i krom.Ljuskällor (LED) ingår.
 • Ohm pendel 15,5cm LED (Svart)

  Ohm pendel 15,5cm LED (Svart)
  Ohm är en vacker serie med porslinsarmaturer, designade av Kauppi & Kauppi, där både luftighet och elegans står i fokus. Denna vackra pendel är tillverkad av porslin, har en matchande textilkabel och takplatta, samt är smyckad med en elegant kupa i matt opalglas. Denna varianten är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (3000K) och förser rummet med ett fint och bländfritt ljus. Pendeln är lika fin hängande för sig själv, som fler tillsammans i en rad eller i ett kluster. Ett förslag är att blanda olika storlekar med varandra för att skapa ett inbjudande och lite lekfullt intryck i rummet. Denna varianten är även IP44-klassad och därav även godkänd att användas i våtrum.Ohm finns i flera olika varianter.Finns i antingen vit eller svart. Integrerad LED-belysning.Ohm-familjen har sedan 2019 fått stor global uppmärksamhet och vunnit flertalet hedrande designpriser för sitt både moderna och klassiska formspråk.
 • Light On Halogen (Grå)

  Light On Halogen (Grå)
  Utanpåliggande spotlight i keramik som är godkänd för badrum samt Bastu. Ett skyddsglas sitter framför lampan för att den ska få rätt skyddsklass.Väldigt gedigen armatur som även har en enkel uppsättning.Ljuskälla ingår ej.
 • Ifö Electric Bernadotte Dubbel Svart IP44 2X40W

  Ifö Electric Bernadotte Dubbel Svart IP44 2X40W
  Ifö Electric Bernadotte är en klassiker i badrummet
 • Rain 2-spot (rak) (Vit)

  Rain 2-spot (rak) (Vit)
  Rain är en praktisk serie med spotlights som ger rummet en bra och grundlig belysning. Lampan är tillverkad av metall, har en stilren finish och består av två stycken vrid- och riktbara spotlights som ger ett funktionellt och dekorativt ljus. Rain är IP44-klassad och anpassad för våtrum, vilket gör att den är resistent mot både ånga, fukt och vattenstänk. Lampan är både kraftfull och elegant och ger möjligheten till att med enkla medel ge stor effekt i rummet den placeras i. Denna variant går även att fästa på väggen.Rain finns i flera varianter.Finns i färgerna svart, vit, nickel och krom.Ljuskällor ingår ej.
 • Modernt badrum taklampa stål 3-belysning inkl LED - Dilan

  Modernt badrum taklampa stål 3-belysning inkl LED - Dilan
 • Modernt badrumsvägglampa stål 62 cm IP44 - Cascada

  Modernt badrumsvägglampa stål 62 cm IP44 - Cascada
 • Mini taklampa (Förkromad/blank)

  Mini taklampa (Förkromad/blank)
  Mini taklampa är en snygg och enkel taklampa som är anpassad till badrummet. Basen är i krom. Det fiffiga med lampan är att den fungerar också att ha som vägglampa - du väljer själv var den hade passat i ditt badrum.Ljuskälla ingår ej.
 • Taklampa ZEN, krom

  Taklampa ZEN, krom
  Zen taklampa från Markslöjd. Taklampa med bas i krom och glas. IP44. Godkänd för badrum. Monteras med takbygel. Mått: Bredd 10 cm, djup 10 cm och höjd 25,5 cm. Max 1x15W. E27-sockel. Ljuskälla ingår ej. Dimbar. Jordad
 • Metz Spegellampa - Krom/Frostat glas

  Metz Spegellampa - Krom/Frostat glas
 • Plafond Bullo Ø27

  Plafond Bullo Ø27
  Bullo är en elegant och diskret plafond i lackad metall med klart eller opalt glas. Godkänd för badrum, men passar in i de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Designer Joakim Fihn. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Rain 3-spot (rak) (Vit)

  Rain 3-spot (rak) (Vit)
  Rain är en praktisk serie med spotlights som ger rummet en bra och grundlig belysning. Lampan är tillverkad av metall, har en stilren finish och består av tre stycken vrid- och riktbara spotlights som ger ett funktionellt och dekorativt ljus. Rain är IP44-klassad och anpassad för våtrum, vilket gör att den är resistent mot både ånga, fukt och vattenstänk. Lampan är både kraftfull och elegant och ger möjligheten till att med enkla medel ge stor effekt i rummet den placeras i. Denna variant går även att fästa på väggen.Rain finns i flera varianter.Finns i färgerna svart, vit, nickel och krom.Ljuskällor ingår ej.
 • Hydrate 2 (Förkromad/blank)

  Hydrate 2 (Förkromad/blank)
  Badrumslampa, Hydrate med vita glas och kromat fäste. Vacker och elegant vägglampa som sprider ett fint och bra ljus i ditt badrum. Strömbrytare på lampan.Ljuskälla ingår ej.
 • Badrumslampa Teresa

  Badrumslampa Teresa
  TERESA vägglampa bad. Elanslutning med fast montering.
 • Modern badrumsväggslampa svart 62 cm IP44 - Cascada

  Modern badrumsväggslampa svart 62 cm IP44 - Cascada
 • Classic (Grå)

  Classic (Grå)
  Classic plafond i glas med keramikfäste i flera olika färger. Går att sätta både i taket och på väggen, samt sprider ett bra och behagligt ljus i ditt badrum. Enkel och diskret, lätt att placera och tillför elegans!Ljuskälla ingår ej.
 • Torsö singel (Vit)

  Torsö singel (Vit)
  Torsö singel spotlight som är IP44-klassad och funkar bra i badrum. Ger ett riktat ljus och fungerar bra som komplentbelysning i ett badrum.​Ljuskälla ingår ej.
 • Badrumslampa LED Lucca

  Badrumslampa LED Lucca
  LUCCA vägglampa bad. Elanslutning med fast montering.
 • Musica 40cm LED + högtalare (Opalglas)

  Musica 40cm LED + högtalare (Opalglas)
  Musica är en elegant och praktisk badrumsplafond som inte bara ger ett bra ljus - den kan även spela musik ifall det önskas. Lampan har nämligen en inbyggd högtalare som styrs via Bluetooth, vilket gör det möjligt att spela favoritmusiken medan man duschar eller gör sig iordning inför dagen. Musica är tillverkad av metall och har en rund akrylskärm som omger ljuskällan och bidrar till en jämn och bra ljusspridning. Den är dessutom försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (3000K) som ger badrummet det grundljuset som krävs. Integrerad LED-belysning
 • Zen klarglas taklampa (Förkromad/blank)

  Zen klarglas taklampa (Förkromad/blank)
  Stilren badrumslampa med stomme i metall och ett fint klarglas.Ljuskälla ingår ej.
 • Foxen duo (Förkromad/blank)

  Foxen duo (Förkromad/blank)
  Foxen är en enkel och stilren badrumslampa i krom som har två stycken opalvita glaskupor som täcker ljuskällorna. När den är tänd så sprids ljuset på ett elegant sätt och skapar en härlig atmosfär i badrummet.Ljuskälla ingår ej.
 • Vägglampa NORRSUNDET

  Vägglampa NORRSUNDET
  Bredd: 9 cm. Höjd: 23 cm. Djup: 11 cm. Färg: Krom. Färg skärm: Opal. Antal ljuskällor: 1. Max effekt: 40W. Sockel: E14. IP-Klass: IP-44.
 • Neptunus 6W (Förkromad/blank)

  Neptunus 6W (Förkromad/blank)
  Neptunus är en snygg vägglampa i en avskalad design. Den är IP44-klassad vilket gör den lämpad att placera i badrummet. Den ger dessutom ett vitt och naturligt ljus vilket gör att den passar perfekt över badrumsspegeln. Tillverkad i metall och finns i färgerna krom och svart. Integrerad LED-belysning. 
 • Bullo pinne (Grå)

  Bullo pinne (Grå)
  Bullo takplafond i oxidgrå eller oxid. Opalvitt glas som sprider ljuset bra, enkel upphängning på takkrok.Ljuskälla ingår ej.
 • Markslöjd Metz Vägglampa Chrome Ip44

  Markslöjd Metz Vägglampa Chrome Ip44
  Metz vägglampa för badrum i krom och frostad glasskärm. Montering - direkt ovanpå skåp eller på spegel. 3W fast LED. 120 Lumen. Varmvit 3000K. IP44. Energiklass A. Ej dimbar.
 • Badrumslampa Messina

  Badrumslampa Messina
  MESSINA vägglampa bad 2a. Elanslutning med fast montering.
 • Opus 125/100 LED (Vit)

  Opus 125/100 LED (Vit)
  Opus 100/125 LED är en armatur med elegant cylindirisk form. Genom sin tidlösa design kan den placeras väggellertakmonterad såväl inom- som utomhus. Armaturen har matt opal-kupa.
 • Fresh 35cm (Vit)

  Fresh 35cm (Vit)
  Modern takplafond med en låg höjd på 10cm. Ramen är i mattvit eller borstad aluminium, i mitten sitter ett fint akrylglas som sprider ljuset bra.Ljuskälla ingår ej.
 • Octopus Taklampa Svart/Mässing/Transparent

  Octopus Taklampa Svart/Mässing/Transparent
 • Vägglampa ZEN, svart metall

  Vägglampa ZEN, svart metall
  Zen vägglampa från Markslöjd. Vägglampa med bas i metall och glas. IP44. Godkänd för badrum. Monteras med bygel. Mått: Bredd 10 cm, djup 17,5 cm och höjd 26 cm. Max 1x15W. E27-sockel. Ljuskälla ingår ej. Dimbar.
 • Belissa 25cm (Förkromad/blank)

  Belissa 25cm (Förkromad/blank)
  En vacker rund kristallplafond som är anpassad till att ha i badrummet. Ger ett bra ljus och ger rummet en lyxig känsla. Finns även i en fyrkantig variant.Ljuskälla ingår ej.
 • Rain Spotlight (Vit)

  Rain Spotlight (Vit)
  Rain är en praktisk serie med spotlights som ger rummet en bra och grundlig belysning. Lampan är tillverkad av metall, har en stilren finish och består av en vrid- och riktbar spotlight som ger ett funktionellt och dekorativt ljus. Rain är IP44-klassad och därav anpassad för våtrum, vilket gör att den är resistent mot både ånga, fukt och vattenstänk. Den är liten och nätt, vilket gör att den passar lika bra till att belysa en mindre toalett, som att placera flera i rad för att belysa ett större badrum. Rain är både kraftfull och elegant och ger möjligheten till att med enkla medel ge stor effekt i rummet den placeras i.Rain finns i flera varianter.Finns i färgerna svart, vit, nickel och krom.Ljuskälla ingår ej.
 • Cool Downlight 5,2cm (Grå)

  Cool Downlight 5,2cm (Grå)
  Cool är en smart och smidig utanpåliggande downlight som är skapad i en tidlös och elegant design. Den är tillverkad av porslin och är IP23-klassad, vilket gör att den passar lika bra i våtrum som på övriga platser i hemmet. Cool är lika fin för sig själv till att belysa ett mindre rum, som fler tillsammans i en rad eller i ett mönster i taket för att belysa ett större rum. Finns i färgerna vit, grå och svart. Då denna variant endast sticker ner 5,2cm från taket så är den även optimal till rum med lägre takhöjd.Då armaturen är IP23-klassad så går den även använda utomhus.Cool finns även i andra varianter. Ljuskälla ingår ej. 
 • Plafond Plissé Stygn 45cm

  Plafond Plissé Stygn 45cm
  Fin och stilren plafond i ett härligt linnetyg. Taklampan kräver 3 stycken glödlampor med en E27 sockel, max 60 W. Höjd 18 cm, Ø 45 cm.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Plafond Plissé Stygn 45cm

  Plafond Plissé Stygn 45cm
  Fin och stilren plafond i ett härligt linnetyg. Taklampan kräver 3 stycken glödlampor med en E27 sockel, max 60 W. Höjd 18 cm, Ø 45 cm.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Ribera 37cm (Förkromad/blank)

  Ribera 37cm (Förkromad/blank)
  Ribera är en stilren och enkel lysrörsarmatur som går lika bra att placera horisontalt som vertikalt. Den är tillverkad av metall, har en förkromad finish och en vit akrylkåpa som omger ljuskällan, samt bidrar till en fin ljusspridning. Placera vid sidan av spegeln eller längs väggen - var den än placeras säkerställer den en bra belysning till badrummet eller våtrummet. Ribera finns även i en större storlek. Ljuskälla ingår (T5, utbytbar).
 • Arneb LED (Förkromad/blank)

  Arneb LED (Förkromad/blank)
  Arneb är en enkel och diskret väggbelysning som är anpassad för våtrum. Den är IP44-klassad och är därav skyddad mot både fukt, ånga och vattenstänk. Lampan har en stomme i aluminium och är utrustad med en akrylskärm som omger ljuskällan och bidrar till ett bländfritt ljus och en jämn och enhetlig ljusspridning i badrummet. Lampans diskreta design gör att den passar lika bra på väggen, både vertikalt och horisontellt, som till att belysa en spegel. Arneb är även försedd med integrerad LED-belysning som ger ett varmvitt ljus (3000K) till badrummet.Arneb finns även i andra varianter.Integrerad LED-belysning.
 • Klasen solo (Förkromad/blank)

  Klasen solo (Förkromad/blank)
  Takplafond i förkromad metall och med ett droppformat glas. Passar bra i ett mindre badrum.Ljuskälla ingår ej.
 • Gavin LED (Förkromad/blank)

  Gavin LED (Förkromad/blank)
  Gavin LED är en spegellampa som är anpassad för badrumsmiljö. Den är utrustad med integrerad LED-belysning som ger ett varmvitt och bra ljus i badrummet (3000K). Armaturen är tillverkad av aluminium och har en skärm i akryl som ger ett bländfritt ljus och en bra ljusspridning. Den är tidlös och elegant och passar fint i de flesta badrum. Integrerad LED-belysning. 
 • Ohm 11,5cm (Svart)

  Ohm 11,5cm (Svart)
  Ohm är en vacker serie med porslinsarmaturer, designade av Kauppi & Kauppi, där både luftighet och elegans står i fokus. Denna varianten är IP44-klassad och anpassad för våtrum, då den är skyddad mot både fukt, ånga och vattenstänk. Den har en skyddande skärm i matt opalglas som dels bidrar till lampans eleganta look, men också till att det blir en jämn och behaglig ljusspridning.Silikontätning mellan glas och sockel.Ohm går att fästa både på vägg och tak, samt användas som bordlampa.Armaturen är även anpassad för utomhusbruk.Ljuskälla ingår ej. Ohm-familjen har sedan 2019 fått stor global uppmärksamhet och vunnit flertalet hedrande designpriser för sitt både moderna och klassiska formspråk.
 • Markslöjd Rennes Vägglampa Chrome Ip44

  Markslöjd Rennes Vägglampa Chrome Ip44
  Rennes vägglampa för badrum i krom och frostad glasskärm. Montering - direkt ovanpå skåp eller på spegel. 4W fast LED. 240 Lumen. Varmvit 3000K. IP44. Energiklass A. Ej dimbar.
 • STREAM

  STREAM
   Enkel, klassisk och pratisk. Stream är en riktig klassiker inom badrumsbelysning. Krom och opalglas blandas på ett vacker och klassiskt sätt. IP-klass 44. Vi rekommenderar: IP-44 och godkänd för badrum innebär att taklampan Stream kan användas över duch och bad. Tekniskt: Stream har en G9-sockel. Använd max 18W eller motsvarande i LED.
 • Ohm 11cm LED (Svart)

  Ohm 11cm LED (Svart)
  Ohm är en vacker serie med porslinsarmaturer, designade av Kauppi & Kauppi, där både luftighet och elegans står i fokus. Denna varianten är IP44-klassad och anpassad för våtrum, då den är skyddad mot både fukt, ånga och vattenstänk. Den har en skyddande skärm i matt opalglas som dels bidrar till lampans eleganta look, men också till att det blir en jämn och behaglig ljusspridning. Denna varianten är försedd med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus (3000K).Silikontätning mellan glas och sockel.Ohm går att fästa både på vägg och tak, samt användas som bordlampa.Armaturen är även anpassad för utomhusbruk.Integrerad LED-belysning.Ohm-familjen har sedan 2019 fått stor global uppmärksamhet och vunnit flertalet hedrande designpriser för sitt både moderna och klassiska formspråk.
 • Plafond Bizzo Ø16,5

  Plafond Bizzo Ø16,5
  Bizzo är en elegant och lätt plafond som finns i många varianter. Plafonden är designad med klart eller opalt glas. Godkänd för badrum, men passar in i de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Ohm 17cm (klarglas) (Svart)

  Ohm 17cm (klarglas) (Svart)
  Ohm är en vacker serie med porslinsarmaturer, designade av Kauppi & Kauppi, där både luftighet och elegans står i fokus. Denna varianten är IP44-klassad och anpassad för våtrum, då den är skyddad mot både fukt, ånga och vattenstänk. Den har en skyddande skärm i klarglas som dels bidrar till lampans eleganta och luftiga look, men också till att det blir en spännande och behaglig ljusspridning. Använd en dekorativ LED-lampa i armaturen för finast resultat.Silikontätning mellan glas och sockel.Ohm går att fästa både på vägg och tak, samt användas som bordlampa.Armaturen är även godkänd för utomhusbruk.Ljuskälla ingår ej.Ohm-familjen har sedan 2019 fått stor global uppmärksamhet och vunnit flertalet hedrande designpriser för sitt både moderna och klassiska formspråk.

IP-klassning på armatur i badrum

Vi har redan tagit upp vikten av att inte utsätta elektriska saker för fukt och vatten. Om du vill ha lite djupare kunskap kan du läsa på om IP-klassning för våtutrymmen. Man brukar dela in badrummet i olika zoner. Zonerna styr vilken typ av belysning du får ha.

Zon 0 är områden som utsätts för direkt påverkan av vatten. Ett spa-bad med inbyggd belysning befinner sig i zon 0 och där måste armaturen ha IP-klass 67, vilket är vattentätt.

Zon 1 är områden ovanför duschgolvet och badkaret samt en bit runt omkring. Där krävs armatur av klass IP44, som är vattentålig men inte 100% tät.

Zon 2 är områden som inte riskerar att få vattenstänk på sig och där räcker det med armatur som är IP21-klassad.

Badrumsskåp med inbyggd belysning och eluttag

Att behöva borra hål eller skruva i badrumsväggen är något som kan medföra risk för fuktskador. Därför är det många som väljer att köpa badrumsinredningen som har inbyggd belysning och även eluttag för hårtork eller rakapparat. Ett badrumsskåp kan ha spots längst upp som lyser ner över handfatet. I små badrum är den belysningen oftast tillräcklig.