Badrumsbelysning

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots, vägglampor och spegelbelysning. Att installera el i badrum och våtrum ställer höga krav på säkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen.

Olika typer av badrumslampor

Vanliga sätt att lysa upp badrummet är med spotlights i taket eller en fast väggarmatur. Har man ett litet badrum kan det räcka med belysning från ett badrumsskåp eller en badrumsspegel. Tänk dock på att du vill kunna tända lamporna redan vid dörren in till badrummet så du slipper famla i mörkret efter lysknappar vid handfatet och spegeln.

Kategorier: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Populärt inom badrumsbelysning

 • Mosiano 3a vägg/tak nickel (Borstat stål)

  Mosiano 3a vägg/tak nickel (Borstat stål)
  Väggplafond i nickel och tre opalglas. Integrerad LED-teknik bakom glasen som motsvarar ca 30W styck, ger ett varmvitt ljus. Armaturen är i rostfritt stål och går att fästa både i taket och på väggen. Integrerad LED-belysning.
 • Bizzo vit/klarglas (Vit)

  Bizzo vit/klarglas (Vit)
  Bizzo i vitt fäste med klarglas. Ger ett riktat ljus och passar bra där man vill ha lite effekt/punktbelysning. Levereras med en E27 reflektorlampa LED-lampa på 6W som ger en spotlighteffekt nedåt, varmvitt ljus och fullt dimbar.
 • Prizzi spegelbelysning (Förkromad/blank)

  Prizzi spegelbelysning (Förkromad/blank)
  Snygg och modern spegelbelysning i krom som är utrustad med integererad LED-belysning. Den sprider ett bra vitt ljus och passar perfekt över spegeln i badrummet. Den är dessutom väldigt diskret och elegant - perfekt om du vill skapa ett renare intryck i badrummet. Integerad LED-belysning.
 • Salts matt krom (Borstat stål)

  Salts matt krom (Borstat stål)
  En enkel, rund badrumslampa i mattkromad metall. Sprider ett varmvitt och väldigt naturligt ljus som gör att hudtonerna blir naturliga. Lampan går att fästa både på väggen och i taket, helt efter eget behov. Ljuskälla från Philips ingår.

Fler tips på badrumsbelysning

 • Modern badrumslampa krom inkl. LED IP44 - Elanur

  Modern badrumslampa krom inkl. LED IP44 - Elanur
 • Opus 12 svart/klar (Svart)

  Opus 12 svart/klar (Svart)
  Snygga och stilrena badrumslampan Opus, med en klar glaskupa, synlig ljuskälla och ett svart fäste i keramik. Denna lampan skruvas upp, vilket gör att du både kan använda den som taklampa och vägglampa.  Ljuskälla ingår ej.
 • Sandhamn 3 vägglampa (klarglas) (Förkromad/blank)

  Sandhamn 3 vägglampa (klarglas) (Förkromad/blank)
  Vackra vägglampan Sandhamn - nu även i klarglas! Sandhamn är en snygg och lättplacerad armatur som är anpassad för badrumsmiljö. Förkromad yta i metall kombinerat med tre stycken klara glaskupor som sprider ett bra och trivsamt ljus i badrummet. Montering - centrumhål. Ljuskällor ingår ej.
 • Opus 200 kristall (Svart)

  Opus 200 kristall (Svart)
  Vacker taklampa med sockel i svart porslin, klar glaskupa och en massor vackra kristaller innanför glaset. Skapar en härlig ljusspridning genom prismorna när lampan är tänd och sprider en lyxig känsla i rummet. Ljuskällor ingår ej.
 • Galaxy 38cm LED

  Galaxy 38cm LED
  Galaxy LED, plafond i blankt opalt glas, med beprövad LED-teknik och glas som ger ett fantastiskt vackert ljus. Samtidigt är den enkel och elegant - passar bra i alla typer av rum och interiörer. Dimbar med alla typer av väggdimmers. Den integrerade LED-lampan är utbytbar. Ljuskälla ingår.
 • Box XL Vägglampa Svart/Guld - LIGHT-POINT

  Box XL Vägglampa Svart/Guld - LIGHT-POINT
  Box XL LED Vägglampa Superelegant inomhus vägglampa från Light-Point designad av Ronni Gol. Box XL LED Vägglampa är en perfekt lösning i exempelvis hallen då du själv kan beställa hur ljuset
 • Avola LED spegelbelysning

  Avola LED spegelbelysning
 • Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)

  Poseidon Large LED Badrumsplafond (Vit)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 25W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 150W. Mattvit ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K vilket är ett varmvitt ljus.
 • Alstad LED m. uttag 90cm (Vit)

  Alstad LED m. uttag 90cm (Vit)
  Lite enklare badrumsarmatur i akryl med integererad LED och eluttag. Ger ett bra ljus och passar bra ovanför badrumsspegeln. Integrerad LED-belysning.
 • Plafond Stonewash Lin 42cm

  Plafond Stonewash Lin 42cm
  Snygg och stilren plafond i ett underbart linnetyg. Höjd 18 cm, Ø 42 cm. Taklampan kräver 3 stycken glödlampor med en E27 sockel, max 60 W. Ojordad. Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa separat.
 • Tärnö trio (Förkromad/blank)

  Tärnö trio (Förkromad/blank)
  Skåpbelysning i förkromad metall och med tre vita glaskupor. Sprider ljuset bra. Ljuskällor ingår ej.
 • Regal 2 vägglampa (Förkromad/blank)

  Regal 2 vägglampa (Förkromad/blank)
  Regal vägglampa med två lamphållare. Finns i krom, borstad mässing och svart. Du väljer vilken typ av ljuskälla du vill ha själv genom att köpa till. Ljuskälla ingår ej.
 • Tripla Vägglampa - Fabbian

  Tripla Vägglampa - Fabbian
  Tripla vägglampa, är en cool lampa från FABBIAN, designad av Devis Busato & Giulia Ciccarese.Den snygga vägglampan karaktäriseras genom sin fasettstruktur samt transparanta krystal-diffusor, som
 • Padova fyrkantig spegelbelysning

  Padova fyrkantig spegelbelysning
 • Svedbergs LED Belysning Metall 65 - Ja Nej Höger

  Svedbergs LED Belysning Metall 65 - Ja Nej Höger
  Svedbergs LED Belysning Metall 65 - Ja Nej Höger
 • Facile plafond 28cm (Svart)

  Facile plafond 28cm (Svart)
  Facile är en stilren och enkel badrumsplafond med en bas i metall och en kupa i akryl. Lampan är utrustad med LED-belysning som ger ett väldigt bra ljus i badrummet. Finns även i en mindre storlek.  Integrerad LED-belysning.
 • Modernt taklampa för badrum stål 2-ljus - Ducha

  Modernt taklampa för badrum stål 2-ljus - Ducha
 • Modernt vägglampa i badrummet 62 cm - Cascada

  Modernt vägglampa i badrummet 62 cm - Cascada
 • Liberty vägglampa (Mässing/guld)

  Liberty vägglampa (Mässing/guld)
  Den vackra och stilfulla badrumslampan Liberty i metall, med en frostad glaskupa och detaljer i antingen mässing eller krom. Mysig och klassisk vägglampa som ger ett vackert ljus till badrummet. Ljuskälla ingår ej.
 • Seru taklampa LED (Vit)

  Seru taklampa LED (Vit)
  Den snygga och dekorativa badrumslampan Seru, i syntet med rund och mjuk design. Lampan är utrsutad med integrerad LED-belysning och ger ett optimalt varmvitt ljus till badrummet. Kombinera gärna med en dimmer för att skapa en avslappnande atmosfär.  Integrerad LED-belysning.
 • Fresh 27cm (Vit)

  Fresh 27cm (Vit)
  Modern takplafond med en låg höjd på 9,5cm. Ramen är i mattvit eller borstad aluminium, i mitten sitter ett fint akrylglas som sprider ljuset bra. Ljuskälla ingår ej.
 • Tamara 4-spot (LED) (Vit)

  Tamara 4-spot (LED) (Vit)
  Tamara är en stilren armatur i stål, med fyra stycken riktbara spotlights. Takplattan är i vitt glas och varje spot är vita med kromade detaljer. Denna armaturen kräver LED-lampor. Ej dimbara LED-lampor ingår.
 • Bullo takplafond (Grå)

  Bullo takplafond (Grå)
  Bullo takplafond, en snygg plafond med oxidgrått eller oxidfäste och ett opalvitt glas som sprider ljuset bra. Enkel upphängning på takkrok. Ljuskälla ingår ej.
 • Regal 1a taklampa (Vit)

  Regal 1a taklampa (Vit)
  Regal är en stilren och snygg taklampa, anpassad för att placeras i ditt badrum. Tillverkad i vitlackad aluminium i en enkel och diskret design. Använd en dekorativ ljuskälla i din egen stil för att sätta prägel på lampan.  Ljuskälla ingår ej. 
 • Carla vägglampa duo (Förkromad/blank)

  Carla vägglampa duo (Förkromad/blank)
  Carla är en snygg och elegant vägglampa till ditt badrum. Ytan är kromad och de båda kuporna är gjorda i frostat glas. En härlig vägglampa som är diskret och vacker på samma gång - den sprider ett fint och behagligt ljus när den är tänd. Ljuskälla ingår ej  
 • Struana Hue Plafond Vit - Philips Hue

  Struana Hue Plafond Vit - Philips Hue
  Struana taklampa är en smart och populär badrumslampa från Philips. Själva lampan är tillverkad i syntetiska material och finns i färgen vit. Det finns inte så mycket att välja bland, men den
 • Leeds spotlight (Förkromad/blank)

  Leeds spotlight (Förkromad/blank)
  Badrumsspotlight i förkromad metall med fina glas som ger ett bra allmänljus. Ljuskällor ingår ej.
 • Romendo up/down (Förkromad/blank)

  Romendo up/down (Förkromad/blank)
  Effektbelysning för badrum. Kromad stomme och integererad LED med varmvitt ljus.
 • Welcome Vägglampa Brons - Embacco

  Welcome Vägglampa Brons - Embacco
  Welcome Vägglampa Brons är en modern utomhuslampa som er fin både på moderna hus och mer traditionella hus. Behöver du en annorlunda mysbelysning så kan Welcome vägglampor även användas inomh
 • Badrumsbelysning Livorno Takspot

  Badrumsbelysning Livorno Takspot
  LIVORNO spot 3 plattor rund IP44, krom. Taklampa för badrum. Lamphuvudena kan justeras i önskad riktning. Ljuskällor ingår inte. Material: metall
 • Mosiano 2a vägg/tak (Förkromad/blank)

  Mosiano 2a vägg/tak (Förkromad/blank)
  Väggplafonden Mosiano är tillverkad i förkromad metall, med blank yta och två opalglas. Du väljer själv om du vill placera den på väggen eller i taket. Den är utrustad med LED-belysning bakom glasen som motsvarar ca 30W styck, ger ett varmvitt ljus. Integrerad LED-belysning.
 • Mood 3 LED Vägglampa - Light-Point

  Mood 3 LED Vägglampa - Light-Point
  Mood 3 LED Vägglampa[i]Light-Point[/i] står bakom den läckra vägglampan Mood 3. [i]Mood 3[/i] är designad av danska Ronni Gol. Vägglampan är byggd så att det inte går att se själva LED-lampa
 • LED Sound Jar Black - Halo Design

  LED Sound Jar Black - Halo Design
  Sound Jar Högtalare Black - ColorsSound Jar är en supersmart kombination av en [i]musikspelare[/i] och [i]LED-ljus[/i]. Designen är snygg och ljudet och ljuset är perfekt!Ta med dig Sound Jar öve
 • Ramsö LED 90cm (Förkromad/blank)

  Ramsö LED 90cm (Förkromad/blank)
  Ramsö badrumslampa är tillverkad i krom och har en opalvit kupa i akryl. Den är utrustad med LED-belysning som drar 9W (som motsvarar cirka 60W i ljusstyrkan). Passar perfekt över eller bredvid en spegel. Integrerad LED-belysning.  
 • Väggspegel utan belysning (Förkromad/blank)

  Väggspegel utan belysning (Förkromad/blank)
  Fin väggspegel i kromad metall. Riktbar och ledbar och passar bra i såväl inomhusmiljöer som badrum.
 • Tabiano 40cm (Förkromad/blank)

  Tabiano 40cm (Förkromad/blank)
  Spegelbelysning i krom med integrerad LED. Ger ett kallare ljus (4000K) men har då också högre färgåtergivning.
 • Ven spegelbelysning LED (Förkromad/blank)

  Ven spegelbelysning LED (Förkromad/blank)
  En snygg vägglampa i krom som är gjord för att placeras över badrumsspegeln. LED-belysning är integrerad i armaturen och den ger ett väldigt bra ljus. Integrerad LED-belysning
 • Ballingslöv Belysning MARINA svart

  Ballingslöv Belysning MARINA svart
  Ballingslöv Belysning MARINA svart
 • Capo 25cm (Aluminium)

  Capo 25cm (Aluminium)
  Capo, taklampa med aluminiumupphäng och opalvitt glas. Snygg, enkel och stilren taklampa till badrummet som finns i tre olika storlekar - 20cm, 25cm samt 30cm. Glaset är öppet nertill. Ljuskälla ingår ej.
 • Silvery vägglampa (Förkromad/blank)

  Silvery vägglampa (Förkromad/blank)
  En snygg och högkvalitativ badrumslampa i krom, med en snygg klotformad glaskupa. Sprider ett varmvitt ljus som visar din naturliga hudfärg. Dimbar ljuskälla från Philips ingår.
 • Ask 28 LED-plafond IP44 - Nordlux

  Ask 28 LED-plafond IP44 - Nordlux
  Ask 28 LED-plafond IP44 - NordluxKlassisk plafond som passar bra i badrummet, hallen eller barnrummet.
 • Boules 3 tak LED (Förkromad/blank)

  Boules 3 tak LED (Förkromad/blank)
  Stilren badrumsplafond i förkromad metall med vita opalglas. Integrerad LED som ger ett varmvitt ljus.
 • Badrumsbelysning Ribera 14w

  Badrumsbelysning Ribera 14w
  RIBERA vägglampa IP44 14W, krom. 14W T5 lysrör ingår. Badrumslampa för montering horisontellt ovanför spegeln eller vertikalt bredvid spegeln. Material: metall och akryl
 • Modernt badrum taklampa stål 3-belysning inkl LED - Dilan

  Modernt badrum taklampa stål 3-belysning inkl LED - Dilan
 • Modern 1-ljus badrumslampa krom - Dejan

  Modern 1-ljus badrumslampa krom - Dejan
 • Badrumsbelysning Lido

  Badrumsbelysning Lido
  LIDO-hänge IP44, krom / vit. Takpendel med glaskupol för badrum. Lampan kan också användas i alla andra rum i huset. Justera till önskad höjd. Material: metall och glas
 • IP S13 40cm LED (Vit)

  IP S13 40cm LED (Vit)
  Stilren vägglampa för badrum. Mattvitt och integrerad LED på 6,5W som motsvarar ca 25-30W.
 • Tabiano 60cm (Förkromad/blank)

  Tabiano 60cm (Förkromad/blank)
  Spegelbelysning i krom med integererad LED, 4000K vilket ger ett kalla ljus men med högre färgåtergivning.
ilead