Badrumsbelysning

Belysningen i badrummet kan göras på många olika sätt med infällda spots i taket, vägglampor och spegelbelysning. Att installera badrumsarmatur i våtrum ställer höga krav på elsäkerhet. All elinstallation bör göras av elektriker och det är särskilt viktigt för just badrumsbelysningen där vatten, fukt och elektricitet är en extra känslig kombination.

Badrumslampor för tak eller vägg

Vanliga sätt att lysa upp badrummet är med spotlights i taket eller en fast väggarmatur. Har man ett litet badrum kan det räcka med belysning från ett badrumsskåp eller en badrumsspegel. Tänk dock på att du vill kunna tända lamporna redan vid dörren in till badrummet så du slipper famla i mörkret efter lysknappar vid handfatet och spegeln.

Typer av badrumsbelysning: Spegelbelysning | Bastubelysning | Lysrörslampor

Populärt inom badrumsbelysning

 • Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas

  Rennes Spegellampa - Krom/Frostat glas
 • Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10

  Ifö Electric Classic BASTU Rak E27 Vit IP44 40W tak/60W vägg. 8048-509-10
  Klassisk armatur från en av Ifö Electric's välkända serier. Classic kan vägg- eller takmonteras i bastu. Keramisk sockel och blank opal kupa. » Här hittar du en PDF med mer information om produkten och installation
 • Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED

  Badrumsbelysning Ribera vägglampa 9w LED
  RIBERA vägglampa IP44 9W LED, krom. Ljusmängd 550lm, livslängd LED 30000h, varmt vitt ljus 3000K. Badrumslampa för montering horisontellt ovanför spegeln eller vertikalt bredvid spegeln. Material: metall och akryl
 • Badrumsbelysning Livorno Singel

  Badrumsbelysning Livorno Singel
  LIVORNO spotlight IP44, krom. Spot lampa för vägg- eller takmontering i badrummet. Lamphuvudet kan justeras till önskat läge. Material: metall

Fler tips på badrumsbelysning

 • Lago vägglampa (Krom)

  Lago vägglampa (Krom)
  Lago är en stilren vägglampa som är anpassad för badrumsmiljö. Den är IP44-klassad och klarar därav att hantera fukt och vattenstänk utan minsta problem. Lampan är tillverkad av metall, har en förkromad finish och en mjukt rundad skärm i klarglas. Man kan med fördel placera flera i rad i badrummet för ett maffigare intryck. Koppla gärna lampan till en dimmer för att kunna ställa in önskad atmosfär i badrummet.Ljuskälla ingår ej. 
 • Rain 3-spot (Vit)

  Rain 3-spot (Vit)
  Rain är en praktisk serie med spotlights som ger rummet en bra och grundlig belysning. Lampan är tillverkad av metall, har en stilren finish och består av tre stycken vrid- och riktbara spotlights som ger ett funktionellt och dekorativt ljus. Rain är IP44-klassad och anpassad för våtrum, vilket gör att den är resistent mot både ånga, fukt och vattenstänk. Lampan är både kraftfull och elegant och ger möjligheten till att med enkla medel ge stor effekt i rummet den placeras i.Rain finns i flera varianter.Finns i färgerna svart, vit, nickel och krom.Ljuskällor ingår ej.
 • Tyler badrumsplafond (Mässing/guld)

  Tyler badrumsplafond (Mässing/guld)
  Tyler är en dekorativ plafond som tillför en retro look och ett funktionellt ljus till badrummet, eller andra rum i hemmet. Den är IP44-klassad och därav anpassad för att placeras i våtrum, då den är tät mot både ånga, fukt och vattenstänk. Armaturen är tillverkad av metall och är smyckad med en rökfärgad glaskupa som omger ljuskällan och bidrar till dess eleganta look. Den är liten och nätt i sitt uttryck och passar lika bra till att belysa ett mindre rum på egen hand, som att placera fler i taket i ett större badrum. Finns med sockel i svart eller mässing.Ljuskälla ingår ej.
 • Bubbles 3-spot (Krom)

  Bubbles 3-spot (Krom)
  Bubbles är en stilren taklampa med tre stycken riktbara spotlights, anpassad för badrumsmiljö. Den är tillverkad i metall med en förkromad finish och stilrena glasdetaljer på spottarna. Lampan är utrustad med LED-belysning.Integrerad LED-belysning.
 • Basic sned (Vit)

  Basic sned (Vit)
  Basic sned, E27 sockel i keramik. Använd valfri ljuskälla. IP20.Ljuskälla ingår ej.
 • Astro Väggbelysning Mashiko 360 Classic Krom AS1121006

  Astro Väggbelysning Mashiko 360 Classic Krom AS1121006
  KromGlödlampa
 • Frodeno H2O LED plafond

  Frodeno H2O LED plafond
  Den vita kupan har en vacker stjärneffekt, dessutom kan man välja bland RGB-färger. Lampan är IP44 klassad och får monteras i våtutrymmen. Steglös dimning med medföljande fjärrkontroll. Glödlampa integrerad LED 18,5 W, ljusflöde 1900 lm och färgtemperatur 4000K.
 • 304 Vägglampa Svart/Raw Koppar/Vit - Lampe Gras

  304 Vägglampa Svart/Raw Koppar/Vit - Lampe Gras
  304 Vägglampa Svart/Raw Koppar/Vit är en vacker vägglampa för badrummet. Lampan monteras direkt på ett strömuttag och du slipper därmed synliga kablar och kontakt. Lampe Gras är en relansering
 • Amezola 2L vägglampa (Svart)

  Amezola 2L vägglampa (Svart)
  Amezola är en stilren taklampa som ger ett fint ljus och bidrar till en modern design till interiören. Den är IP44-klassad och därav skyddad mot både fukt, ånga och vattenstänk, vilket gör den optimal att placera även i våtrum. Lampan är tillverkad av svartlackad stål och är skapad i en rektangulär design, med klara glasväggar som omger ljuskällorna och bidrar till en elegant look. Lampan går att placera både stående och liggande på väggen. Använd dekorativa ljuskällor i lampan för finast resultat. ​Finns även i andra varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Tangens (Krom)

  Tangens (Krom)
  Tangens är en spännande vägglampa  som är anpassad till att placeras i ditt badrum. Den är designad i rena och enkla linjer, som gör att den enkelt kan smälta in i flera olika interiörer.Två olika färger med opal glas.Ljuskälla ingår ej.
 • Opus 100 Bastu (Brun)

  Opus 100 Bastu (Brun)
  Opus 100 bastubelysning. Går att sätta både i taket och på väggen. Ger ett bra och behagligt ljus samtidigt som den är enkel och diskret.Ljuskälla ingår ej.
 • Sandhamn 4 vägglampa (klarglas) (Krom)

  Sandhamn 4 vägglampa (klarglas) (Krom)
  Vackra vägglampan Sandhamn - nu även i klarglas! Sandhamn är en snygg och lättplacerad armatur som är anpassad för badrumsmiljö. Förkromad yta i metall kombinerat med fyra stycken klara glaskupor som sprider ett bra och trivsamt ljus i badrummet.Montering - centrumhål.Ljuskällor ingår ej.
 • Torsö rondell (Vit)

  Torsö rondell (Vit)
  Badrumsspotlight Torsö i mattvit med riktbara spottar.Ljuskällor ingår ej.
 • Deli LED Vägglampa - Light-Point (Vit, Liten modell)

  Deli LED Vägglampa - Light-Point (Vit, Liten modell)
  Skapa ett omgivande ljus med Deli. Placera dem längsmed paneler eller trappor. Ljuset från Deli LED framhäver rummets arkitektur och funktion. Deli är IP54-godkänd och kan därför användas utom
 • Lugano 1L (Antikmässing)

  Lugano 1L (Antikmässing)
  Badrumslampan Lugano är tillverkad i metall och har en snygg opalvit glaskupa. Den finns i två moderna färger och även i andra storlekar. Du väljer själv om du vill montera lampan med ljuskällorna uppåt eller nedåt - allt efter vad som passar just dig.Ljuskällor ingår ej.
 • Cole 3-set LED 3-stegsdim. (Vit)

  Cole 3-set LED 3-stegsdim. (Vit)
  Cole är ett set med tre stycken spotlights för inbyggning. Dessa spottar är IP44-klassade och anpassade för badrumsmiljö, då de att klarar stå emot fukt, ånga och vattenstänk. Coles smidiga och enkla design gör att den passar in exemplariskt i taket, då den smälter in fint och skapar ett elegant och rent uttryck. Cole är försedd med en LED-lampa som avger ett varmvitt och behagligt ljus som går att dimra i tre steg via strömbrytaren. Det gör det enkelt att ställa in önskad atmosfär och stämning i badrummet, utan att behöva koppla spottarna till en dimmer. För 230 V direktanslutningLED-lampor ingår (utbytbara).
 • Tidan plafond (Transparent)

  Tidan plafond (Transparent)
  Stilren och enkel plafond, anpassad till badrumsmiljö. Sprider ett bra ljus och smälter lätt in med övrig inredning.Ljuskällor ingår ej.
 • Carlyn taklampa (Vit)

  Carlyn taklampa (Vit)
  Carlyn är en IP54-klassad taklampa som är anpassad för badrumsmiljö. Denna taklampan ger badrummet en behaglig atmosfär och gör det möjligt att skapa ett riktigt mysigt, trivsamt och elegant badrum. Lampan är tillverkad av aluminium och har en snygg ram och takplatta som verkligen ramar in ljuskällorna. Koppla gärna lampan till en dimmer för att själv kunna ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i badrummet. För finast resultat rekommenderas det att använda dekorativa ljuskällor i lampan, gärna med varmvitt sken. Finns i färgerna svart & vit. Ljuskälla ingår ej.
 • Danubio vägglampa (Brons)

  Danubio vägglampa (Brons)
  DANUBIO är en vägglampa för badrumsbelysning. Den är gjord av metall och har LED-teknik. Integrerad LED på 9W, med 600 lumen och 2700K varmvitt ljus.
 • Tangens dubbel (Borstat stål)

  Tangens dubbel (Borstat stål)
  Spännande vägglampa designad i rena och enkla linjer.Ljuskälla ingår ej.
 • Torretta Vägglampa (Opal)

  Torretta Vägglampa (Opal)
 • Vanese vägglampa (Krom)

  Vanese vägglampa (Krom)
 • Spegel Skina 800 LED

  Spegel Skina 800 LED
  Spegel Bathlife Skina är en rund spegel med en elegant LED-belysning som belyser väggen bakom spegeln. Belysningen har ett normalvitt ljus. Spänning: 220-240 V. Spegelns ram består av frostat glas som släpper igenom ljuset.
 • Cassis Vägglampa 3L Krom/Opal IP44 - Markslöjd

  Cassis Vägglampa 3L Krom/Opal IP44 - Markslöjd
  Koncept Cassis Vägglampa 3L Chrome/Opal IP44 är en av de läckra vägglamporna i den lilla Cassis-serien, från en av de stora på belysningsmarknaden, Markslöjd. Liksom alla lampor i Markslöjds s
 • Astro Golv Azumi Floor Nickel AS1142023

  Astro Golv Azumi Floor Nickel AS1142023
  NickelGlödlampa
 • H2O Clarimo LED plafond

  H2O Clarimo LED plafond
  En ljusstark plafond för våtutrymmen. En ram i mattborstad aluminium omger den vita kupan. Ljuskällan är en integrerad LED-lampa på 18W med en ljusstyrka på 1850 lumen och en färgtemperatur på 3000K.. Ljuskälla ingår
 • Compact LED utomhusvägglampa Vit - Light-Point (Large)

  Compact LED utomhusvägglampa Vit - Light-Point (Large)
  Compact LED Vägglampa - Vit Diskret och elegant vägglampa från Light-Point med många användningsmöjligheter. Lampan integrerar sig på ett diskret sätt och avger ljuset både uppåt och nedåt
 • Vanese vägglampa (Krom)

  Vanese vägglampa (Krom)
 • Vägglampa för badrum stål 32 cm inkl LED IP44 - Cascada

  Vägglampa för badrum stål 32 cm inkl LED IP44 - Cascada
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable Vår Cascada vägglampa kommer till sin rätt perfekt ovanför badrumsspegeln! Med sin raka form och sin fräscha finish i plast med stål ger lampan en lekfull accent. Den har en integrerad LED -modul med en effekt på 540 lumen och 3000 Kelvin; denna vägglampa ger varmt vitt ljus i badrummet. Perfekt för att få allt klart för dagen! Observera: denna lampa är inte dimbar och därför riktigt lämplig för funktionell användning. Vägglampan Cascada håller i genomsnitt 30 000 brinntimmar. Lampan har en längd på 32 cm, ett djup av 7,2 cm och en höjd på 5 cm. Med IP44 -resistent mot stänkvatten. En lekfull lampa i badrummet!
 • Lorenzo H2O vägglampa

  Lorenzo H2O vägglampa
  Lorenzo är en liten och nät spotlight som man montera på spegelkanten (max. 5 mm). Ger ett bra arbetsljus vid spegeln. Modern matsvart finish på stommen. Glödlampa ingår ej. Lampan är IP44-klassad.
 • Lorenzo H2O vägglampa

  Lorenzo H2O vägglampa
  Lorenzo är en liten och nät spotlight som man montera på spegelkanten (max. 5 mm). Ger ett bra arbetsljus vid spegeln. Klassisk kromfärgad stomme. Glödlampa ingår ej. Lampan är IP44-klassad.
 • Fårö 3-spot mattvit (Vit)

  Fårö 3-spot mattvit (Vit)
  Fårö är en stilren och elegant taklampa som är utrustad med 3st riktbara spotlights. Dess enkla design och rena, mattvita finish gör att Fårö är lätt att placera i ditt hem. Den sprider dessutom ett bra och starkt ljus och passar i de flesta rum och interiörer.Ljuskälla ingår ej.
 • Tube 3-spot (Vit)

  Tube 3-spot (Vit)
  Tube är en praktisk taklampa som är anpassad för att placeras i våtrum. Den är IP44-klassad och skyddad mot både fukt, ånga och vattenstänk. Lampan är tillverkad av metall, har en vit finish och är försedd med tre stycken vrid- och riktbara spotlights som dels ger möjligheten att belysa specifika delar av rummet, men också ger hela badrummet en funktionell och bra grundbelysning. De förkromade detaljerna skapar fina kontraster mot den annars rena, vita finishen. Tube finns även i andra varianter.Går också fint att montera på väggen.Ljuskällor ingår ej.
 • Gemini set 2st (Krom)

  Gemini set 2st (Krom)
  Gemini är en mycket elegant vägglampa som blir smyckande på väggen eller vid varsin sida av spegeln i det moderna badrummet. Den är IP44-klassad och klarar av att hantera både fukt, ånga och vattenstänk. Lampan är tillverkad av metall, har en förkromad finish och bär på en cylindrisk skärm i opalglas. När lampan är tänd sprids ett ljus genom skärmen som både är funktionellt och dekorativt. Koppla gärna lampan till en dimmer för att ställa in önskad atmosfär i badrummet. I detta set ingår 2st lampor.Ljuskällor ingår ej.
 • Plafond Bizzo Ø16,5

  Plafond Bizzo Ø16,5
  Bizzo är en elegant och lätt plafond som finns i många varianter. Plafonden är designad med klart eller opalt glas. Godkänd för badrum, men passar in i de flesta rum i ditt hem. Ljuskälla ingår ej. Tillverkad i Varberg, Sverige.
 • Astro Takbelysning Altea Krom AS1133002

  Astro Takbelysning Altea Krom AS1133002
  KromGlödlampa
 • Florens vägglampa (Krom)

  Florens vägglampa (Krom)
  Florens är en vacker vägglampa som passar lika bra i det moderna badrummet som i det klassiska. Den är tillverkad av metall och bär på en stilren kupa i opalglas, som dels gör att lampan känns väldigt elegant, men också bidrar till ett bländfritt ljus och en fin ljusspriding. Lampan är IP44-klassad och därav anpassad för att placeras i våtrum.Finns i färgerna krom, mässing och svart.Ljuskälla ingår ej.
 • Torsö rondell (Krom)

  Torsö rondell (Krom)
  Badrumsspotlight Torsö i krom med riktbara spottar.​Ljuskällor ingår ej.
 • MOON Plafond 22cm LED Alu/Vit

  MOON Plafond 22cm LED Alu/Vit
  Takplafond Moon från Markslöjd. Dekor i metall och kupa i akryl. Inbyggd LED. 7W 580 Lumen. Varmvit 3000K.Fast, jordad installation. Godkänd att användas i badrum. IP44.Takkontakt ingår ej på grund av nytt EU direktiv. De finns att beställa se
 • Carla vägglampa duo (Krom)

  Carla vägglampa duo (Krom)
  Carla är en snygg och elegant vägglampa till ditt badrum. Ytan är kromad och de båda kuporna är gjorda i frostat glas. En härlig vägglampa som är diskret och vacker på samma gång - den sprider ett fint och behagligt ljus när den är tänd.Ljuskälla ingår ej 
 • Bethan LED 46,5cm (Vit)

  Bethan LED 46,5cm (Vit)
  Bethan LED är en spegellampa som är anpassad för badrumsmiljö. Den är skapad i en elegant design som kombinerar vitlackad aluminium med en smidig skärm i akryl. Bethan är utrustad med integrerad LED-belysning som avger ett varmvitt ljus på 3000K. Lampan är även lutbar, vilket ger möjlighet att justera vart ljuset ska falla på spegeln. Integrerad LED-belysning. 
 • Theo 30cm (Vit)

  Theo 30cm (Vit)
  Badrumsplafond i ett fint opalvitt glas som sprider ljuset på ett bra sätt.Ljuskälla ingår ej.
 • Mineo Vägg/Tak (Krom)

  Mineo Vägg/Tak (Krom)
 • Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)

  Poseidon Small LED Badrumsplafond (Svart)
  Ren och smäcker badrumsplafond med den nya integrerade LED-tekniken. 12W LED sitter i plafonden som motsvarar ca 55W. Svart ram och fullt dimbar med de flesta elektroniska dimmers. 3000K.
 • Messina 3 taklampa (Krom)

  Messina 3 taklampa (Krom)
  Messina är en stilren taklampa som passar lika bra i det moderna badrummet som i det klassiska. Den är tillverkad av metall, har en förkromad finish och tre räfflade skärmar i opalglas. Lampan är IP44-klassad, vilket gör att man inte behöver vara orolig över att fukt eller ånga kommer skada lampan. En fin taklampa som sprider ett bra och behagligt ljus i badrummet. Koppla gärna lampan till en dimmer för att kunna ställa in önskad atmosfär och stämning.Ljuskällor ingår ej.
 • Badrumsbelysning Luigi Vägglampa

  Badrumsbelysning Luigi Vägglampa
  LUIGI vägglampor IP44. Klassisk badrumslampa med glaskupol. Material: metall och glas
 • Northern Over Me 40 Taklampa/vägglampa Dusty Blue - Badrumsbelysning Stål Dusty Blue - 644

  Northern Over Me 40 Taklampa/vägglampa Dusty Blue - Badrumsbelysning Stål Dusty Blue - 644
  Above taklampa/vägglampa från Northern, designad av Morten & Jonas. Above är en elegant lampa med en rund glödande glasskiva som kastar ett vackert skuggande ljus runt sig. Med sitt minimalistiska utseende passar ljuskällan minst lika bra i taket som på väggen för att på ett modernt sätt skapa en iögonfallande samlingspunkt. Above är tillverkad i två storlekar och finns i dusty blue, mörkgrå och off-white vilket gör den perfekt för vilket rum som helst. Lampan är dessutom certifierad för användning i våtutrymmen! Vi har valt ut Dusty Blue Badrumsbelysning i Stål från Northern med stor omsorg.
 • Vetro Downlight (Aluminium)

  Vetro Downlight (Aluminium)

IP-klassning på armatur i badrum

Vi har redan tagit upp vikten av att inte utsätta elektriska saker för fukt och vatten. Om du vill ha lite djupare kunskap kan du läsa på om IP-klassning för våtutrymmen. Man brukar dela in badrummet i olika zoner. Zonerna styr vilken typ av belysning du får ha.

Zon 0 är områden som utsätts för direkt påverkan av vatten. Ett spa-bad med inbyggd belysning befinner sig i zon 0 och där måste armaturen ha IP-klass 67, vilket är vattentätt.

Zon 1 är områden ovanför duschgolvet och badkaret samt en bit runt omkring. Där krävs armatur av klass IP44, som är vattentålig men inte 100% tät.

Zon 2 är områden som inte riskerar att få vattenstänk på sig och där räcker det med armatur som är IP21-klassad.

Badrumsskåp med inbyggd belysning och eluttag

Att behöva borra hål eller skruva i badrumsväggen är något som kan medföra risk för fuktskador. Därför är det många som väljer att köpa badrumsinredningen som har inbyggd belysning och även eluttag för hårtork eller rakapparat. Ett badrumsskåp kan ha spots längst upp som lyser ner över handfatet. I små badrum är den belysningen oftast tillräcklig.