GUBI takpendel

Se en riktig klassiker som Gubi Semi takpendel i design av Claus Bonderup & Torsten Thorup. Vi listar Gubis takpendlar du kan köpa online inklusive 1965 Classic, Howard hänglampa och Gräshoppa takpendel.

Populärt inom GUBI takpendel

 • GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, svart

  GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, svart
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Gubi Semi Pendel 30Cm Mattvit

  Gubi Semi Pendel 30Cm Mattvit
  Semi 30 pendel/taklampa från Gubi Höjd 15 cm Diameter 30 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mattvit Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup &:&hellip:
 • Gubi Bestlite Bl9 L Pendel Mässing/svart - Taklampor Svart - 10010335

  Gubi Bestlite Bl9 L Pendel Mässing/svart - Taklampor Svart - 10010335
  Gubi pendel BL-9 Large. Textilklädd sladd.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Svart Taklampor från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, svart

  GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, svart
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på GUBI takpendel

 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Krom/vit Halvmatt - Taklampor Stål Vit - 10014458

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Krom/vit Halvmatt - Taklampor Stål Vit - 10014458
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Vit Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, krom/krom

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, krom/krom
  Upphängningslampa Multi-Lite - designikon med en sofistikerad struktur Multi-Lite pendellampa kan med rätta kallas en designklassiker. Danske Louis Weisdorf skapade denna tidlösa, dekorativa lampa med den justerbara nyansen 1972, bara några år efter att han öppnade sin egen studio i Köpenhamn. Efter examen från Royal Danish Academy of Fine Arts arbetade Weisdorf (född 1932) under många år som arkitekt och designer inom olika områden, inklusive tio år som huvudassistent för chefarkitekten i den berömda nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. Några av föremålen som skapats av Weisdorf är nu efterfrågade som samlarobjekt i auktioner. Multi-Lite skärmen är gjord av enskilda metallelement - två cylindrar i mitten, omgiven av två kvartsfärer, som kan flyttas på den yttre ringen så att ljuset lyser indirekt uppåt, direkt nedåt eller asymmetriskt. På detta sätt kan en ljusstämning skapas som är helt anpassad till kraven. På detta sätt kan en ny blickfångare också skapas visuellt. Multi-Lite upphängningslampan är en kvalitetsprodukt från Gubi, en dansk tillverkare av utvalda möbler och lampor som imponerar med sin design och felfria finish.
 • Gubi A1967 Pendel - Taklampor Canvas - 10118961

  Gubi A1967 Pendel - Taklampor Canvas - 10118961
  Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Denna unika lampa kommer att förvandla ditt hem med sin tidlösa och eleganta design. Med en konisk lampskärm tillverkad av högkvalitativ canvas och vackra mässingsdetaljer ger den en känsla av lyx och stil. Vad som verkligen gör A1967 pendel speciell är dess innovativa konstruktion. Den är utrustad med en justerbar höjd, vilket gör det möjligt att anpassa lampan efter dina personliga preferenser och behov. Oavsett om du vill ha den hängande lågt över matbordet eller högt upp i taket för att skapa ett generöst ljusflöde, är denna pendel flexibel och anpassningsbar. Designad av den legendariske Paavo Tynell, är A1967 en produkt av högsta kvalitet som passar perfekt in i både moderna och klassiska heminredningar. Med sin enastående kvalitet och tidlösa design är denna lampa värd att investera i. Ge ditt hem en touch av elegans och skönhet med GUBI's A1967 pendel. Design av Paavo Tynell. Bra att veta om A1967 pendel - A1967 uppskattas för den klassiska designen.- Detaljer i mässing.- A1967 är också omtyckt för det behagliga ljuset.- Design av Paavo Tynell.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Canvas Taklampor i Canvas från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Bl9 M Pendel Vit/Krom

  Gubi Bl9 M Pendel Vit/Krom
  Bl9 Medium Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 21 cm Höjd skärm 18 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Vit / Krom Material Metall Design Robert Dudley Best&hellip:
 • GUBI pendellampa 1972, mässing, skärm av bambu, Ø 93 cm

  GUBI pendellampa 1972, mässing, skärm av bambu, Ø 93 cm
  Naturlig 1972 pendellampa med elegant detalj - vintage design av Paavo Tynell 1972 pendellampan från det danska varumärket GUBI är en mysig ljuskälla med en elegant och naturlig karaktär i vardagsrum och loungeområden. Den koniska skärmen består av naturliga bambuelement. På undersidan finns ett ljusspridande lock som gör det möjligt att skapa en behaglig bords- eller områdesbelysning med två E27-lampor på insidan. Strukturen med ett dekorativt, spiralformat element under skärmen är tillverkad av polerad mässing. Designen av denna hängande lampa i 1950-talsstil skapades av industridesignern Paavo Tynell, vars koncept anses vara milstolpar i finsk ljusdesign och som är känd som "mannen som fick Finland att lysa".
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/sea Grey Halvmatt - Taklampor Stål Grå - 10014451

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/sea Grey Halvmatt - Taklampor Stål Grå - 10014451
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Grå Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Bl9 S Pendel Krom/Bone China

  Gubi Bl9 S Pendel Krom/Bone China
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Krom/Bone china Material Metall/Benporslin Design&hellip:
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, krom

  GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, krom
  Dekorativ hängande ljus Semi med klassisk chic De två danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup är ansvariga för utformningen av Semi-pendellampan. De lyckades skapa en ljuskälla som sticker ut genom sin klassiska form och skapar en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi lämplig som grundbelysning i rummet och särskilt som ljuskälla över ett bord. Den harmoniska designen i konkav, uppåt avsmalnande form harmonierar med många inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har samarbetat sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. De arbetade först på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup bland annat designat klockor och företagsinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningen i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, blank mässing

  GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, blank mässing
  Semi pendellampa - en glamorös klassiker armaturdesign Skuggan av Semi pendellampa ljus imponerar med sin harmonisk, konkav krökt form samt med en glänsande mässing finish i vilket hela skuggan skiner. Mässingstonen ger det utsända ljuset extra värme. Semi-pendellampan stöder en trevlig atmosfär - särskilt som en ljuskälla ovanför ett bord. Designen kommer från de kända danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup, som har samarbetat vid den danska arkitekturskolan sedan examen 1969. Den framgångsrika designerduon designade klockor och interiörer för Georg Jensens butiker; De designade hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen och Arcticum Museum i Finland. Semi-upphängningslampan produceras av Gubi företaget från Danmark, som har producerat högkvalitativa designprodukter inom inrednings- och belysningssektorn sedan den grundades 1967
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Polished brass

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Polished brass
 • GUBI Semi pendel Ø90 cm Black semi matt

  GUBI Semi pendel Ø90 cm Black semi matt
 • GUBI Semi pendel Ø60 cm Chrome

  GUBI Semi pendel Ø60 cm Chrome
 • Gubi Semi Pendel 30Cm Mattsvart

  Gubi Semi Pendel 30Cm Mattsvart
  Semi 30 pendel/taklampa från Gubi Höjd 15 cm Diameter 30 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mattsvart Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup&hellip:
 • Gubi Semi Pendel 47Cm Krom

  Gubi Semi Pendel 47Cm Krom
  Semi 47 pendel/taklampa från Gubi Höjd 23,5 cm Diameter 47 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Krom Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup &:&hellip:
 • Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Krom - Taklampor Metall Krom - 10029951

  Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Krom - Taklampor Metall Krom - 10029951
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två roterbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Designklassiker.- Skulptural form med metallring.- Två roterbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Designår: 1972.- Finns även som en större storlek.- För mer information ladda ned PDF. Hur bör du ta hand om pendeln?- Torka rent med en torr eller lätt fuktad trasa.- Använd en mild rengörande produkt vid behov. Vi har valt ut Krom Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/nordic Blue Matt - Taklampor Stål Blå - 10014450

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/nordic Blue Matt - Taklampor Stål Blå - 10014450
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Blå Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Seine pendel Ø17,2 cm Brass-smoke

  GUBI Seine pendel Ø17,2 cm Brass-smoke
 • GUBI pendellampa A1972, mässing, skärm av bambu, justerbar

  GUBI pendellampa A1972, mässing, skärm av bambu, justerbar
  Höjdjusterbar 1972 pendellampa i bambu med elegant detalj - vintage design av Paavo Tynell 1972 pendellampan från det danska varumärket GUBI är en mysig ljuskälla med en elegant och naturlig karaktär i vardagsrum och loungeområden. Den koniska skärmen består av naturliga bambuelement. På undersidan finns ett ljusspridande lock som gör det möjligt att skapa en behaglig bords- eller områdesbelysning med två E27-lampor på insidan. Strukturen med ett dekorativt, spiralformat element under skärmen är tillverkad av polerad mässing - liksom en motvikt, som används för att justera skärmens höjd. Designen av denna hängande lampa i 1950-talsstil skapades av industridesigner Paavo Tynell, vars koncept anses vara milstolpar i finsk ljusdesign och som är känd som "mannen som fick Finland att lysa".
 • Gubi Multi-Lite Pendel Mässing/Vit Liten

  Gubi Multi-Lite Pendel Mässing/Vit Liten
  Multilite pendel/taklampa från Gubi Diameter 25,5 cm Höjd 25,5 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 40 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Mässing/Vit Material Lackerad&hellip:
 • GUBI Howard pendel Ø16 cm Bone china

  GUBI Howard pendel Ø16 cm Bone china
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, blank mässing

  GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, blank mässing
  Semi pendellampa - en glamorös klassiker armaturdesign Skuggan av Semi pendellampa ljus imponerar med sin harmonisk, konkav krökt form samt med en glänsande mässing finish i vilket hela skuggan skiner. Mässingstonen ger det utsända ljuset extra värme. Semi-pendellampan stöder en trevlig atmosfär - särskilt som en ljuskälla ovanför ett bord. Designen kommer från de kända danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup, som har samarbetat vid den danska arkitekturskolan sedan examen 1969. Den framgångsrika designerduon designade klockor och interiörer för Georg Jensens butiker; De designade hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen och Arcticum Museum i Finland. Semi-upphängningslampan produceras av Gubi företaget från Danmark, som har producerat högkvalitativa designprodukter inom inrednings- och belysningssektorn sedan den grundades 1967
 • GUBI Semi pendel Ø30 cm Dark cocoa glossy

  GUBI Semi pendel Ø30 cm Dark cocoa glossy
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Black semi matt

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Black semi matt
 • Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Mässing / Midnattsblå - Taklampor Metall Mässing - 10074006

  Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Mässing / Midnattsblå - Taklampor Metall Mässing - 10074006
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två roterbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Designklassiker.- Skulptural form med metallring.- Två roterbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Designår: 1972.- Finns även som en större storlek.- För mer information ladda ned PDF. Hur bör du ta hand om pendeln?- Torka rent med en torr eller lätt fuktad trasa.- Använd en mild rengörande produkt vid behov. Vi har valt ut Mässing Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Stemlite Pendel Svart Röd 38Cm

  Gubi Stemlite Pendel Svart Röd 38Cm
  Stemlite Pendel/Taklampa från Gubi Höjd 36,5 cm Diameter skärm 38 cm Höjd skärm 20 cm Sladdlängd 400 cm Effekt max 75 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Svart/Röd Material Metall Design Bill&hellip:
 • Gubi Bl9 M Pendel Krom/Bone China 21Cm

  Gubi Bl9 M Pendel Krom/Bone China 21Cm
  Bl9 Medium Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 21 cm Höjd skärm 18 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Krom/Bone China Material Metall/Benporslin Design&hellip:
 • GUBI Ronde hänglampa Ø 40 cm, svart

  GUBI Ronde hänglampa Ø 40 cm, svart
  Design hängande lampa Ronde med dekorativ aluminiumskärm Denna pendellampa - design av den tyska designern Oliver Schick - återspeglar visuellt målet att skapa en produkt med en tidlös karaktär. Skuggan, som hänger på en textilkabel, har en attraktiv, huvliknande form som avsmalnar i uttaget och sedan blir bredare igen. Skärmens insida är vitmålad så att ljuset från lampan som används reflekteras optimalt. Ronde är perfekt för att belysa ett matbord. Efter att ha studerat produktdesign vid HBK - University of Fine Arts and Design i Saarbrücken - arbetade Oliver Schick som frilansare för flera kunder innan han grundade sin egen studio 2005. Fokus i hans arbete ligger på möbeldesign, belysning och inredningsdesign. Förutom den danska tillverkaren Gubi, som är ansvarig för den högkvalitativa designen av hänglampan Ronde, arbetar Schick också med Ligne Roset och Skandiform.
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, pumpa rostbrun blank

  GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, pumpa rostbrun blank
  Klassisk pendellampa Semi - tidlös ljuskälla med harmonisk design Designen av pendellampan Semi har skapats av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De har skapat en ljuskälla som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi idealisk för allmän rumsbelysning och särskilt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen med sin konkava, avsmalnande form kan anpassas till många olika inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. Till en början arbetade de på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat klockor och butiksinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningarna i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • GUBI Stemlite pendel Ø38 cm Black Chrome

  GUBI Stemlite pendel Ø38 cm Black Chrome
 • Gubi Bl9 S Pendel Svart/Krom

  Gubi Bl9 S Pendel Svart/Krom
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Svart / Krom Material Metall Design Robert Dudley&hellip:
 • Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Black Brass/classic White - Taklampor Svart - 10010312

  Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Black Brass/classic White - Taklampor Svart - 10010312
  BL9 pendel från Gubi, designad av Robert Dudley Best. En taklampa med ett tidlöst utseende som designades redan 1930. Med riktad ljuskälla passar den utmärkt att hänga ovanför matsalsbordet eller användas som fönsterlampa, det finns två storlekar att välja på. Lampan har varit i produktion sedan 1930 och har satt sina tydliga spår i design historien. Vi har valt ut Svart Taklampor från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI pendellampa 1972, mässing, skärm av bambu, Ø 62 cm

  GUBI pendellampa 1972, mässing, skärm av bambu, Ø 62 cm
  Naturlig 1972 pendellampa med elegant detalj - vintage design av Paavo Tynell 1972 pendellampan från det danska varumärket GUBI är en mysig ljuskälla med en elegant och naturlig karaktär i vardagsrum och loungeområden. Den koniska skärmen består av naturliga bambuelement. På undersidan finns ett ljusspridande lock som gör det möjligt att skapa en behaglig bords- eller områdesbelysning med två E27-lampor på insidan. Strukturen med ett dekorativt, spiralformat element under skärmen är tillverkad av polerad mässing. Designen av denna hängande lampa i 1950-talsstil skapades av industridesignern Paavo Tynell, vars koncept anses vara milstolpar i finsk ljusdesign och som är känd som "mannen som fick Finland att lysa".
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, krom/svart

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, krom/svart
  Multi-Lite designer hänglampa med många varianter - stativ i krom Denna hängande lampa är något mycket speciellt: dess skärm består av metallelement som kan skjutas runt den centrala cylindern på olika sätt, så att en mycket individuell konfiguration med ljusemission uppåt, nedåt eller asymmetriskt kan skapas när som helst. Det kreativa sinnet bakom denna fascinerande möjlighet till bostadsbelysning är Louis Weisdorf (* 1932), en välkänd dansk arkitekt och designer. Efter examen från Danmarks konstakademi i Köpenhamn 1954 ägnade han sig åt industriell, grafisk och inredningsdesign och arbetade inom en mängd olika områden, inklusive fritidsbranschen och konstruktion. Under tio år var han huvudassistent till chefsarkitekten Simon P. Henningsen (son till den legendariska ljusdesignern Poul Henningsen) vid nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. I slutet av 1960-talet grundade han sin egen designstudio i Köpenhamn. Under sin aktiva tid arbetade han med andra kända designers, inklusive Poul Henningsen, Verner Panton och Le Klint. Multi-Lite upphängningslampan tillverkas av den danska tillverkaren Gubi, som har specialiserat sig på produktion av högkvalitativa möbler och lampor sedan den grundades 1967 av Lisbeth och Gubi Olsen.
 • Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Vit

  Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Vit
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mässing/vit Material Mässing Design Robert Dudley&hellip:
 • Gubi Bl9 S Pendel Krom/Krom

  Gubi Bl9 S Pendel Krom/Krom
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Krom Material Metall Design Robert Dudley Best Energiklass&hellip:
 • GUBI pendellampa Turbo, alabaster vit blank, Ø 62 cm,

  GUBI pendellampa Turbo, alabaster vit blank, Ø 62 cm,
  Turbo pendellampa med rund skärm i en spiralformad design i blankt alabastervitt Turbo pendellampa har en elegant design. Den består av tolv identiska lameller av aluminium i blank alabastervit finish, som är formade till en spiral och kombinerade med varandra för att bilda en mycket estetiskt tilltalande rund skärm. I kombination med ljuset från den ljuskälla som ska användas skapas en unik ljuseffekt. Den dekorativa designen skapades av Louis Weisdorf (1932-2021), en välkänd dansk arkitekt och industridesigner. Weisdorf designade denna klassiker redan 1965, som belönades med ett iF Design Award och för närvarande tillverkas av det danska märket GUBI.
 • Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Svart

  Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Svart
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 36 cm Höjd 36 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Krom/Svart Material Lackerad&hellip:
 • Gubi Multi-Lite Pendel Brass

  Gubi Multi-Lite Pendel Brass
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 36 cm Höjd 36 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Mässing Material Mässing&hellip:
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Antracite grey glossy

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Antracite grey glossy
 • Gubi Multi-Lite Pendel Mässing Liten

  Gubi Multi-Lite Pendel Mässing Liten
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 25,5 cm Höjd 25,5 cm Sladdlängd 400 cm, Guldfärgad textil Effekt max 40 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Mässing Material Mässing&hellip:
 • Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Svart Mässing - Taklampor Metall Svart Mässing - 10072258

  Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Svart Mässing - Taklampor Metall Svart Mässing - 10072258
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två roterbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Designklassiker.- Skulptural form med metallring.- Två roterbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Designår: 1972.- Finns även som en större storlek.- För mer information ladda ned PDF. Hur bör du ta hand om pendeln?- Torka rent med en torr eller lätt fuktad trasa.- Använd en mild rengörande produkt vid behov. Vi har valt ut Svart Mässing Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Stemlite Pendel Svart Krom 38Cm

  Gubi Stemlite Pendel Svart Krom 38Cm
  Stemlite Pendel/Taklampa Svart/Krom från Gubi Höjd 36,5 cm Diameter skärm 38 cm Höjd skärm 20 cm Sladdlängd 400 cm Effekt max 75 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Svart / Krom Material Metall&hellip:
 • Gubi Bl9 S Pendel Vit/Krom

  Gubi Bl9 S Pendel Vit/Krom
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Vit / Krom Material Metall Design Robert Dudley Best&hellip:
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, mässing/mörkblå

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, mässing/mörkblå
  Multi-Lite pendellampa med justerbar skärm - ram i mässing Designerpendellampan Multi-Lite - en skapelse av Louis Weisdorf - är precis rätt alternativ för ett skräddarsytt belysningskoncept. Beroende på hur skärmelementen skjuts in i varandra sprids ljuset uppåt, nedåt eller till och med asymmetriskt. På så sätt kan man skapa ett nytt skuggutseende om och om igen, vilket i kombination med den yttre ramen i form av en mässingsring skapar en slående effekt i alla rum. Det första exemplaret i Multi-Lite-serien skapades 1972: Designerns - dansken Louis Weisdorf, född 1932 - kompletta kreativa mångfald återspeglas i detta imponerande belysningsobjekt. Efter examen från den danska kungliga konstakademin arbetade Weisdorf inom olika områden, från byggbranschen till nöjesindustrin. Från 1961 till 1971 var han huvudassistent till Simon Henningsen, chefsarkitekten för Tivoli i Köpenhamn. Från slutet av 1960-talet arbetade han i sin egen studio i Köpenhamn, som han delade med arkitekten Ole Panton. Under sin karriär som designer har han samarbetat nationellt och internationellt och upprepade gånger med välkända designers som Le Klint, Poul Henningsen och Verner Panton - Högkvalitativ produkt från den danska möbel- och belysningstillverkaren GUBI
 • Gubi Satelitte Pendel Ø22,5 Cm Rainy Grey - Taklampor Grå - 10015190

  Gubi Satelitte Pendel Ø22,5 Cm Rainy Grey - Taklampor Grå - 10015190
  Satelitte Pendel Ø22,5 cm, Rainy Grey från GUBI. Vi har valt ut Grå Taklampor från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Fennel seed glossy

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Fennel seed glossy
 • GUBI 1965 pendel Soft black

  GUBI 1965 pendel Soft black
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, krom

  GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, krom
  Dekorativ hängande ljus Semi med klassisk chic De två danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup är ansvariga för utformningen av Semi-pendellampan. De lyckades skapa en ljuskälla som sticker ut med sin klassiska form och skapar en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi lämplig som grundbelysning i rummet och särskilt som ljuskälla över ett bord. Den harmoniska designen i konkav, uppåt avsmalnande form harmonierar med många inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har samarbetat sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. De arbetade först på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup bland annat designat klockor och företagsinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningen i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Black Brass/black Brass - Taklampor Svart - 10010311

  Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Black Brass/black Brass - Taklampor Svart - 10010311
  BL9 pendel från Gubi, designad av Robert Dudley Best. En taklampa med ett tidlöst utseende som designades redan 1930. Med riktad ljuskälla passar den utmärkt att hänga ovanför matsalsbordet eller användas som fönsterlampa, det finns två storlekar att välja på. Lampan har varit i produktion sedan 1930 och har satt sina tydliga spår i design historien. Vi har valt ut Svart Taklampor från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Semi Pendel Ø90 Cm Vit Halvmatt - Taklampor Aluminium Mattvit - 10029472

  Gubi Semi Pendel Ø90 Cm Vit Halvmatt - Taklampor Aluminium Mattvit - 10029472
  Semi pendel från GUBI med en klassisk, tidlös design med rena linjer. Pendeln har en karakteristisk, bågformad form i emaljerad aluminium för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus. Ett måste för den designintresserade. Formgiven av Bonderup & Thorup. Bra att veta om Semi pendel - Originaldesign från 1968.- Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Mattvit Taklampor i Aluminium från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Stemlite pendel Ø38 cm Pebble Grey

  GUBI Stemlite pendel Ø38 cm Pebble Grey
 • GUBI Semi pendel Ø60 cm Polished brass

  GUBI Semi pendel Ø60 cm Polished brass
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/soft Black Halvmatt - Taklampor Stål Svart - 10014446

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/soft Black Halvmatt - Taklampor Stål Svart - 10014446
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Svart Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Bl9 L Pendel Vit/Krom

  Gubi Bl9 L Pendel Vit/Krom
  Bl9 Large Pendel/Taklampa från Gubi Höjd 33 cm Diameter skärm 40 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 75 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Vit / Krom Material Metall Design Robert Dudley Best Energiklass&hellip:
 • Gubi Bl9 M Pendel Varmgrå/Mässing 21Cm

  Gubi Bl9 M Pendel Varmgrå/Mässing 21Cm
  Bl9 Medium Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 21 cm Höjd skärm 18 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Varmgrå/Mässing Material Mässing Design Robert&hellip:
 • Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Bone China

  Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Bone China
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mässing/Bone china Material Mässing/Benporslin Design&hellip:
 • GUBI Semi pendel Ø60 cm Black semi matt

  GUBI Semi pendel Ø60 cm Black semi matt
 • Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Krom/svart - Taklampor Metall Svart - 10010327

  Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Krom/svart - Taklampor Metall Svart - 10010327
  Gubi pendel BL-9 Medium. Textilklädd sladd.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Svart Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Semi Pendel 60Cm Krom

  Gubi Semi Pendel 60Cm Krom
  Semi 60 pendel/taklampa från Gubi Höjd 30 cm Diameter 60 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Krom Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup &:&hellip:
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, mässing/vit

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, mässing/vit
  Multi-Lite designen justerbar metall nyans med variabel ljus riktning Multi-Lite upphängningslampan är baserad på en design av den danska designern Louis Weisdorf från 1972. Den internationellt kända designern och arkitekten uttrycker skickligt sin designmångfald i den. Skärmen är utformad av två yttre metallelement i form av kvartsfärer, som hålls av en yttre ring och kan variabelt anordnas runt två centralt anordnade cylindrar. Cylindrarna skyddar ljuset åt sidan och låter det fly uppåt och nedåt. Kvartalsfärerna kan till exempel grupperas i en halvklot och antingen rikta ljuset helt nedåt, rikta ljus indirekt uppåt eller skydda det åt sidan. På detta sätt kan inte bara nya ljuseffekter skapas om och om igen utan också alltid ett nytt utseende som fungerar som en kreativ blickfångare. Efter examen från Danmarks kungliga konstakademi 1954 arbetade Louis Weisdorf inom ett brett utbud av områden, inklusive konstruktion och nöjesparken Tivoli i Köpenhamn, där han innehaft positionen som huvudassistent i tio år. I slutet av 1960-talet öppnade han sin egen studio tillsammans med arkitekten Ole Panton. Han arbetade på både nationell och internationell nivå samt med välkända designers som B. Poul Henningsen och Verner Panton tillsammans. Hans verk säljs också som samlarobjekt på auktioner. Företaget Gubi - grundat 1967 - säljer möbler och belysning av högsta kvalitet världen över, vilket också uppfyller de högsta kraven.
 • Gubi Multi-Lite Pendel Mässing/Grå

  Gubi Multi-Lite Pendel Mässing/Grå
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 36 cm Höjd 36 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Mässing/Grå Material Lackerad&hellip:
 • Gubi Semi Pendel 47Cm Matt Vitt

  Gubi Semi Pendel 47Cm Matt Vitt
  Semi 47 pendel/taklampa från Gubi Höjd 23,5 cm Diameter 47 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Matt vit Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup&hellip:
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, vit

  GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, vit
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Gubi A1972 Pendel - Taklampor Bambu - 10118958

  Gubi A1972 Pendel - Taklampor Bambu - 10118958
  Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Med sin koniska lampskärm i elegant och obehandlad bambu och förtrollande detaljer i mässing ger denna pendel ditt hem en touch av lyx och stil. Bambuplankorna sys på för hand till en veckad matta och fästs på ramen, med en linneklädsel emellan. Detta leder ljuset ned mot basen och skapar ett mjukt sken runt skärmen och upptill. Men det är inte bara utseendet som imponerar - A1972 pendel erbjuder också en innovativ konstruktion med möjlighet att justera höjden. Så oavsett om du vill skapa en intim belysning över middagsbordet eller ge ett behagligt ljus till ditt favorithörn, kan du enkelt anpassa pendeln efter din smak och behov. Med sin design av mästerdesignern Paavo Tynell är A1972-pendeln ett prisvärt och hållbart alternativ för alla som vill skapa en atmosfär av elegans och värme i sitt hem. Ge ditt hem den uppmärksamhet det förtjänar med A1972-pendeln från GUBI. Design av Paavo Tynell. Bra att veta om A1972 pendel - A1972 uppskattas för den klassiska designen.- Detaljer i mässing.- A1972 är också omtyckt för det behagliga ljuset.- Design av Paavo Tynell.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Bambu Taklampor i Bambu från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Stemlite pendel Ø38 cm Black Red

  GUBI Stemlite pendel Ø38 cm Black Red
 • GUBI pendellampa A1967, mässing, skärm i canvas, justerbar

  GUBI pendellampa A1967, mässing, skärm i canvas, justerbar
  Höjdjusterbar pendellampa A1967 - mysig vintage design av Paavo Tynell Pendellampan A1967 från det danska märket GUBI är en mysig ljuskälla med en elegant touch i vardagsrum och loungeområden. Den koniska skärmen av ljust canvas-tyg sprider ljuset från de två E27-lamporna i alla riktningar. Strukturen med ett dekorativt, spiralformat element under skärmen är gjord av polerad mässing - liksom en motvikt som gör att skärmens höjd kan justeras. Designen av denna pendellampa i 1950-talsstil skapades av industridesignern Paavo Tynell, vars koncept anses vara milstolpar i finsk ljusdesign och som är känd som "mannen som fick Finland att lysa".
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/vit Halvmatt - Taklampor Stål Vit - 10014448

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/vit Halvmatt - Taklampor Stål Vit - 10014448
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Vit Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI pendellampa Semi, Ø 30 cm, fänkålsfrö kräm glansig

  GUBI pendellampa Semi, Ø 30 cm, fänkålsfrö kräm glansig
  Klassisk pendellampa Semi - tidlös ljuskälla med harmonisk design Designen av pendellampan Semi har skapats av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De har skapat en ljuskälla som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi idealisk för allmän rumsbelysning och särskilt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen med sin konkava, avsmalnande form kan anpassas till många olika inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. Till en början arbetade de på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat klockor och butiksinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningarna i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Dark cocoa glossy

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Dark cocoa glossy
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, blank kakaobrun

  GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, blank kakaobrun
  Klassisk pendellampa Semi - tidlös ljuskälla med harmonisk design Designen av pendellampan Semi har skapats av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De har skapat en ljuskälla som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi idealisk för allmän rumsbelysning och särskilt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen med sin konkava, avsmalnande form kan anpassas till många olika inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. Till en början arbetade de på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat klockor och butiksinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningarna i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, vit

  GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, vit
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, svart

  GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, svart
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Gubi Semi Pendel Ø90 Cm Svart Halvmatt - Taklampor Aluminium Mattsvart - 10029471

  Gubi Semi Pendel Ø90 Cm Svart Halvmatt - Taklampor Aluminium Mattsvart - 10029471
  Semi pendel från GUBI med en klassisk, tidlös design med rena linjer. Pendeln har en karakteristisk, bågformad form i emaljerad aluminium för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus. Ett måste för den designintresserade. Formgiven av Bonderup & Thorup. Bra att veta om Semi pendel - Originaldesign från 1968.- Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Mattsvart Taklampor i Aluminium från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Roasted pumpkin glossy

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Roasted pumpkin glossy
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, blank kakaobrun

  GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, blank kakaobrun
  Klassisk pendellampa Semi - tidlös ljuskälla med harmonisk design Designen av pendellampan Semi har skapats av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De har skapat en ljuskälla som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi idealisk för allmän rumsbelysning och särskilt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen med sin konkava, avsmalnande form kan anpassas till många olika inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. Till en början arbetade de på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat klockor och butiksinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningarna i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/blank Mässing - Taklampor Stål Mässing - 10014449

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/blank Mässing - Taklampor Stål Mässing - 10014449
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Mässing Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Multi-Lite Pendel Mässing/Svart

  Gubi Multi-Lite Pendel Mässing/Svart
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 36 cm Höjd 36 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Mässing/Svart Material Mässing&hellip:
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, krom/vit

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, krom/vit
  Upphängningslampa Multi-Lite - designikon med en sofistikerad struktur Multi-Lite pendellampa kan med rätta kallas en designklassiker. Danske Louis Weisdorf skapade denna tidlösa, dekorativa lampa med den justerbara nyansen 1972, bara några år efter att han öppnade sin egen studio i Köpenhamn. Efter examen från Royal Danish Academy of Fine Arts arbetade Weisdorf (född 1932) under många år som arkitekt och designer inom olika områden, inklusive tio år som huvudassistent för chefarkitekten i den berömda nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. Några av föremålen som skapats av Weisdorf är nu efterfrågade som samlarobjekt i auktioner. Multi-Lite skärmen är gjord av enskilda metallelement - två cylindrar i mitten, omgiven av två kvartsfärer, som kan flyttas på den yttre ringen så att ljuset lyser indirekt uppåt, direkt nedåt eller asymmetriskt. På detta sätt kan en ljusstämning skapas som är helt anpassad till kraven. På detta sätt kan en ny blickfångare också skapas visuellt. Multi-Lite upphängningslampan är en kvalitetsprodukt från Gubi, en dansk tillverkare av utvalda möbler och lampor som imponerar med sin design och felfria finish.
 • Gubi Semi Pendel 90Cm Mattvit

  Gubi Semi Pendel 90Cm Mattvit
  Semi 90 pendel/taklampa från Gubi Höjd 45 cm Diameter 90 cm Sladdlängd 400 cm Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Mattvit Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup &:&hellip:
 • Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Desert Sage - Taklampor Metall Desert Sage - 10110695

  Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Desert Sage - Taklampor Metall Desert Sage - 10110695
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två roterbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Designklassiker.- Skulptural form med metallring.- Två roterbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Designår: 1972.- Finns även som en större storlek.- För mer information ladda ned PDF. Hur bör du ta hand om pendeln?- Torka rent med en torr eller lätt fuktad trasa.- Använd en mild rengörande produkt vid behov. Vi har valt ut Desert Sage Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Svart / Krom - Taklampor Metall Svart - 10032997

  Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Svart / Krom - Taklampor Metall Svart - 10032997
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två roterbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Designklassiker.- Skulptural form med metallring.- Två roterbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Designår: 1972.- Finns även som en större storlek.- För mer information ladda ned PDF. Hur bör du ta hand om pendeln?- Torka rent med en torr eller lätt fuktad trasa.- Använd en mild rengörande produkt vid behov. Vi har valt ut Svart Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Multi-Lite Pendel Mässing/Vit

  Gubi Multi-Lite Pendel Mässing/Vit
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 36 cm Höjd 36 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Mässing/Vit Material Lackerad&hellip:
 • Gubi Bl9 L Pendel Svart/Krom

  Gubi Bl9 L Pendel Svart/Krom
  Bl9 Large Pendel/Taklampa från Gubi Höjd 33 cm Diameter skärm 40 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 75 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Svart / Krom Material Metall Design Robert Dudley Best Energiklass&hellip:
 • Gubi Semi Pendel 60Cm Mässing

  Gubi Semi Pendel 60Cm Mässing
  Semi 60 pendel/taklampa från Gubi Höjd 30 cm Diameter 60 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Mässing Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup&hellip:
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, mässing/vit

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, mässing/vit
  Pendel lampa Multi-Lite med justerbar skärm - ram i mässing För ett individuellt belysningskoncept är designerns pendelbelysning Multi-Lite - en skapelse av Louis Weisdorf - exakt det rätta alternativet. Beroende på hur skuggelementen trycks in i varandra, avges ljuset uppåt, nedåt eller till och med asymmetriskt. På så sätt kan man skapa en ny ny skugga om och om igen, vilket i kombination med den yttre ramen i form av en mässingsring ger en effektfull effekt i varje rum. Ramringen fungerar som en fästanordning och en utgångspunkt för variationen av skuggelementen. Det första exemplet i Multi-Lite-serien skapades 1972: den kreativa mångfalden hos designern - dansken Louis Weisdorf, född 1932 - återspeglas i detta imponerande belysningsobjekt. Efter att ha tagit examen från Danmarks kungliga konstskola arbetade Weisdorf inom olika områden, från byggnadsbranschen till nöjesindustrin. Mellan 1961 och 1971 var han huvudassistent till Simon Henningsen, chefsarkitekt för Tivoli i Köpenhamn. Från slutet av 1960-talet arbetade han i sin egen ateljé i Köpenhamn, som han delade med arkitekten Ole Panton. Under sin karriär som designer samarbetade han både nationellt och internationellt och gång på gång med välkända formgivare som Le Klint, Poul Henningsen och Verner Panton. - Högkvalitativ produkt från den danska möbel- och belysningstillverkaren Gubi.
 • Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Mässing/grå - Taklampor Metall Grå - 10010321

  Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Mässing/grå - Taklampor Metall Grå - 10010321
  Gubi pendel BL-9 Medium. Textilklädd sladd.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Grå Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Svart Mässing - Taklampor Stål Svart Mässing - 10072250

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Svart Mässing - Taklampor Stål Svart Mässing - 10072250
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Svart Mässing Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI 1965 pendel Brass

  GUBI 1965 pendel Brass
 • GUBI Semi pendel Ø30 cm Chrome

  GUBI Semi pendel Ø30 cm Chrome
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, svart/svart

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, svart/svart
  Multi-variant designerpendellampa Multi-Lite - ram i kromDenna pendellampa är något mycket speciellt: dess skärm består av metallelement som kan skjutas runt den centrala cylindern på olika sätt, så att en helt individuell konfiguration med ljusutsläpp uppåt, nedåt eller asymmetriskt kan skapas när som helst. Den kreativa hjärnan bakom detta fascinerande belysningsalternativ för hemmet är Louis Weisdorf (1932-2021), en välkänd dansk arkitekt och formgivare. 1954 tog han examen från Danmarks konsthögskola i Köpenhamn och ägnade sig åt industriell, grafisk och inredningsdesign och arbetade inom en mängd olika områden, bland annat inom fritidssektorn och byggbranschen. Under tio år var han huvudassistent till chefsarkitekten Simon P. Henningsen (son till den legendariske armaturdesignern Poul Henningsen) vid nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. I slutet av 1960-talet grundade han sin egen designstudio i Köpenhamn. Under sin aktiva tid arbetade han med andra kända formgivare, bland annat Poul Henningsen, Verner Panton och Le Klint. pendellampan Multi-Lite tillverkas av den danska tillverkaren Gubi, som har specialiserat sig på tillverkning av möbler och belysning av hög kvalitet sedan den grundades 1967 av Lisbeth och Gubi Olsen.
 • Gubi Satelitte Pendel Ø27,2 Cm White Cloud - Taklampor Vit - 10015199

  Gubi Satelitte Pendel Ø27,2 Cm White Cloud - Taklampor Vit - 10015199
  Satelitte Pendel Ø27,2 cm, White Cloud från GUBI. Vi har valt ut Vit Taklampor från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Mässing

  Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Mässing
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mässing Material Mässing Design Robert Dudley Best&hellip:
 • GUBI Multi-Lite pendellampa, Ø 36 cm, mässing/kräm

  GUBI Multi-Lite pendellampa, Ø 36 cm, mässing/kräm
  Multi-Lite designer-pendellampa: justerbar metallskärm med variabel ljusriktning Multi-Lite-pendellampan är baserad på en design av den danska designern Louis Weisdorf från 1972. Den internationellt kända designern och arkitekten uttrycker på ett skickligt sätt sin designmässiga mångfald. Skärmen består av två yttre metallelement i form av kvartskulor, som hålls fast av en yttre ring och kan arrangeras på olika sätt runt två cylindrar i mitten. Cylindrarna skärmar av ljuset från sidorna och släpper ut det uppåt och nedåt. Kvartskulorna kan grupperas till exempel till ett halvklot och antingen rikta ljuset helt nedåt, rikta ljuset indirekt uppåt eller avskärma det från sidorna. På så sätt kan man inte bara skapa nya ljuseffekter gång på gång, utan även ett nytt utseende som fungerar som ett kreativt blickfång. Efter examen från den danska konstakademin 1954 arbetade Louis Weisdorf inom en mängd olika områden, bland annat inom byggbranschen och på nöjesparken Tivoli i Köpenhamn, där han var chefsassistent i tio år. I slutet av 1960-talet öppnade han sin egen studio tillsammans med arkitekten Ole Panton. Han arbetade både nationellt och internationellt och med välkända formgivare som Poul Henningsen och Verner Panton. Hans verk handlas också som samlarobjekt på auktioner. Företaget GUBI - grundat 1967 - säljer möbler och belysning av högsta kvalitet över hela världen, som också uppfyller de högsta kraven.
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, antracit

  GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, antracit
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • GUBI 1965 pendel Chianti red

  GUBI 1965 pendel Chianti red
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, mässing/mässing

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, mässing/mässing
  Upphängningslampa Multi-Lite med justerbar skärm - stativ i mässing Multi-Lite designhänglampan - skapad av Louis Weisdorf - är exakt rätt alternativ för ett individuellt belysningskoncept. Beroende på hur skärmelementen skjuts in i varandra avges ljuset uppåt, nedåt eller till och med asymmetriskt. På detta sätt kan ett nytt nyansutseende skapas om och om igen, vilket i kombination med ytterramen i form av en mässingsring skapar en effektiv effekt i varje rum. Ramringen har rollen som fästning och utgångspunkt för variationen av skärmelementen. Det första exemplet i Multi-Lite skapades 1972: Designarens fullständiga kreativa mångfald - dansken Louis Weisdorf, född 1932 - återspeglas i detta imponerande ljusobjekt. Efter examen från Danmarks kungliga konstakademi arbetade Weisdorf inom en rad olika områden, från konstruktion till underhållningsindustrin. Från 1961 till 1971 var han huvudassistent för Simon Henningsen, chefsarkitekten för Tivoli i Köpenhamn. Från slutet av 1960-talet arbetade han i sin egen studio i Köpenhamn, som han delade med arkitekten Ole Panton. I sin karriär som designer har han arbetat nationellt och internationellt och upprepade gånger med kända designers som Le Klint, Poul Henningsen och Verner Panton. - högkvalitativ produkt från den danska möbel- och belysningstillverkaren Gubi
 • GUBI Gräshoppa pendellampa blå-grå

  GUBI Gräshoppa pendellampa blå-grå
  Pendellampa Gräshoppa - Designlampa av Greta M. Grossman Pendellampan Gräshoppa kännetecknas av en stålskärm vars utformning är karakteristisk för Greta M. Grossmans (1906-1999) formgivning: Den svenska formgivaren, som blev känd i Europa och även i Nordamerika på 1950- och 1960-talen, fokuserade på industridesign. Hennes design kännetecknas av en lyckad kombination av visuell estetik, som utstrålar tidlös elegans, och hög funktionalitet. Gräshoppa pendelarmaturen placerad enskilt belyser vackert ett matbord; placerad i rader lämpar den sig också för att belysa större områden, t.ex. en köksbänk. Den här eleganta pendellampan är tillverkad av det danska företaget Gubi, en världskänd tillverkare av högkvalitativa designprodukter inom möbel- och belysningssektorn. - Endast kompatibel med dimbara LED-ljuskällor