GUBI bordslampor

Kolla in Gubi bordslampor ur serien Bestlite i olika färger. Vi visar också deras klassiska gräshoppa och cobra, stilfulla bordslampor i snygg design. Gubis designerlampor är formgivna av deras duktiga designers genom åren.

Populärt inom GUBI bordslampor

 • GUBI - Bestlite BL1 Bordslampa Ø16 Mässing/Grå GUBI

  GUBI - Bestlite BL1 Bordslampa Ø16 Mässing/Grå GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL1 Bordslampa i Mässing/Grå designad av Robert Dudley Best 1930 är en eftertraktad design på världsplan med starka referenser till Bauhaus. Winston Churchill, tidigare premiärminister i Storbritannien valde personligen Bestlite BL1 bordslampan till sitt skrivbord i Whitehall, og historien berättar att Churchill själv tog med sig lampan runt om i värden. Det var det stora genombrottet för Bestlite och som har gjort den till en stormklassiker idag. Den minimalistiska men präglade designen gör den till den perfekta lampan för hemmakontoret, den kreativa hörnan eller som belysning vid sängen eller i vardagsrummet. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI - Bestlite BL2 Bordslampa Ø16 Krom/Krom GUBI

  GUBI - Bestlite BL2 Bordslampa Ø16 Krom/Krom GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den klassiska Bestlite BL2 bordslampa i Krom/Krom är designad i 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer som är starkt på verkas av Bauhaus skolan. Med sina rena linjer och eleganta uttryck utstrålar Bestlite BL2 bordslampan en unik enkelhet med starka referenser till den här perioden. Bordslampan är med sin flexibla arm och rörliga skärm optimal till hemmakontoret, kreativa hörnet eller som belysning vid sängbordet eller vardagsrummet. Bestlite-lampen blev först använd i Royal Air Force ingenjörsavdelning på grund av dennes stora funktionalitet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lampan startade strax därefter och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI - Bestlite BL2 Bordslampa Ø16 Mässing/Mässing GUBI

  GUBI - Bestlite BL2 Bordslampa Ø16 Mässing/Mässing GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den klassiska Bestlite BL2 bordslampa i Mässing/Mässing är designad i 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer som är starkt på verkas av Bauhaus skolan. Med sina rena linjer och eleganta uttryck utstrålar Bestlite BL2 bordslampan en unik enkelhet med starka referenser till den här perioden. Bordslampan är med sin flexibla arm och rörliga skärm optimal till hemmakontoret, kreativa hörnet eller som belysning vid sängbordet eller vardagsrummet. Bestlite-lampen blev först använd i Royal Air Force ingenjörsavdelning på grund av dennes stora funktionalitet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lampan startade strax därefter och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI - Bestlite BL1 Bordslampa Ø16 Mässing/Matt Vit GUBI

  GUBI - Bestlite BL1 Bordslampa Ø16 Mässing/Matt Vit GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL1 Bordslampa i Mässing/Matt Vit designad av Robert Dudley Best 1930 är en eftertraktad design på världsplan med starka referenser till Bauhaus. Winston Churchill, tidigare premiärminister i Storbritannien valde personligen Bestlite BL1 bordslampan till sitt skrivbord i Whitehall, og historien berättar att Churchill själv tog med sig lampan runt om i värden. Det var det stora genombrottet för Bestlite och som har gjort den till en stormklassiker idag. Den minimalistiska men präglade designen gör den till den perfekta lampan för hemmakontoret, den kreativa hörnan eller som belysning vid sängen eller i vardagsrummet. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på GUBI bordslampor

 • GUBI Tynell Collection 9209 Bordslampa Mässing

  GUBI Tynell Collection 9209 Bordslampa Mässing
  Design: Paavo Tynell, GUBI Begrepp: Paavo Tynell är en legendarisk designer som under hela sin karriär har skapat en vacker kollektion av ikoniska produkter. 9209 är en elegant bordslampa tillverkad i mässing, som utstrålar kvalitet och design. Lampans Lampskärmen är dekorerad med Tynells klassiska signatur, de tre prickarna i en triangel, vilket kräver obehaglig precision och ett specialverktyg för att göras för hand. En snygg bordslampa som verkligen blir snygg på skrivbordet med sitt mjuka ljus och vackra design.
 • GUBI - Gravity Bordslampa Large Svart Stål/Canvas GUBI

  GUBI - Gravity Bordslampa Large Svart Stål/Canvas GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity Bordslampa Large Svart Stål/Canvas är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • GUBI - Gräshoppa Bordslampa Blå Grå GUBI

  GUBI - Gräshoppa Bordslampa Blå Grå GUBI
  Design Greta M. Grossman för Gubi Koncept Gräshoppa Bordslampan i Blå Grå designas av Greta M. Grossman i 1947 är med sin sofistikerade men lekande design fortfarande relevant i dag. Den speciella, långsträckta och konformade skärmen är fint kombinerad med en rörformad mässinghållare ett gott exempel på Grossmans ljumna designspråk. Det är både ekologosikt och modernt. Gräshoppa Bordslampa är inte bara perfekt och funktionell till skrivbordet utan kan också användas som en snygg och sofistikerad lampa i alla rum.
 • GUBI Unbound Bordslampa Canvas

  GUBI Unbound Bordslampa Canvas
  Design: Space Copenhagen, 2021 Koncept: Space Köpenhamns designteam är både lekfullt, poetiskt och avslappnat och har återuppfunnit den traditionella lyktan i en lugnande och karaktäristisk Unbound-serie. Den tårformade marmorbasen fungerar som ett ankare och lampskärmen roteras utan problem, som om det vore ett segel som gungade försiktigt. Dess "mast" stöder en serie dimbara LED-lampor bakom lampskärmen, vilket skapar ett mjukt, diffust och jämnt fördelat ljus. Golvlampan kan placeras med utrymme runt den, så att det diffusa ljuset kan distribueras i rummet och även när det inte är avsett ger det ett skulpturellt uttryck till omgivningen. Genom att byta "segel" uppnås en lugnande, flytande och dynamisk silhuett. Denna balans mellan karaktär och sofistikering gör den framstående för att både pryda det privata hemmet men också för större projekt. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Gubi BL2 Table Lamp 16 (Base: Black Brass, Shade: Bone China) - Højde: 51 cm 84 cm. Bordslampor Från Magasin

  Gubi BL2 Table Lamp 16 (Base: Black Brass, Shade: Bone China) - Højde: 51 cm 84 cm. Bordslampor Från Magasin
  BL2 Bordslampa designad av Robert Dudley BestDen klassiska Ordered BL2 Bordslampa designades 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer starkt influerad av Bauhaus School. Bordslampan Ordered BL2, med sina rena linjer och eleganta uttryck, avge
 • GUBI Stemlite bordslampa 70 cm Black Chrome

  GUBI Stemlite bordslampa 70 cm Black Chrome
 • GUBI Bestlite BL1 bordslampa grå-mässing

  GUBI Bestlite BL1 bordslampa grå-mässing
 • GUBI - Bestlite BL1 Bordslampa Svart Mässing/Vit GUBI

  GUBI - Bestlite BL1 Bordslampa Svart Mässing/Vit GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL1 Bordslampa i Svart Mässing/Vit designad av Robert Dudley Best 1930 är en eftertraktad design på världsplan med starka referenser till Bauhaus. Winston Churchill, tidigare premiärminister i Storbritannien valde personligen Bestlite BL1 bordslampan till sitt skrivbord i Whitehall, og historien berättar att Churchill själv tog med sig lampan runt om i värden. Det var det stora genombrottet för Bestlite och som har gjort den till en stormklassiker idag. Den minimalistiska men präglade designen gör den till den perfekta lampan för hemmakontoret, den kreativa hörnan eller som belysning vid sängen eller i vardagsrummet. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Gubi Gravity Bordslampa Stor Grå Marmor / Canvas - Bordslampor Textil Canvas - 10012322

  Gubi Gravity Bordslampa Stor Grå Marmor / Canvas - Bordslampor Textil Canvas - 10012322
  Gravity bordslampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity bordslampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 10 Watt- Höjd: 650 mm.- Skärmhöjd: 290 mm.- Skärmbredd: 410 mm.- Lampfotens bredd: 130 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 4.8 kg. Vi har valt ut Canvas Bordslampor i Textil från GUBI med stor omsorg.
 • Bestlite BL1 Bordslampa Svart Mässing & Vit

  Bestlite BL1 Bordslampa Svart Mässing & Vit
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL1 Bordslampa är en elegant och enkel bordslampa - en tidlös klassiker. Designad 1930 av Robert Dudley Best för Bestlite . Den ger stil till vilket rum som helst och avger samtidigt ett mycket behagligt arbetsljus. Det är inte en tillfällighet att Winston Churchill hade Bestlite på sitt skrivbord under andra världskriget. Bestlite lampan står utställd på Design Museum i London. Flexibel och justerbar lampa monterad med strömbrytare på sladden. GUBI har lancerat Bestlite BL1 Bordslampa i tre nya färger; Svart Mässing, Svart Mässing och Porslinsskärm och Svart Mässing och Vit Skärm
 • GUBI Multi-Lite Bordslampa Mässing & Vit

  GUBI Multi-Lite Bordslampa Mässing & Vit
  Designer: Louis Weisdorf Koncept : Multi-Lite Bordslampan designades först 1972 av Louis Weisdorf . Lampan hyllar den danska guldåldern med sin karakteristiska form. Lampans bas består av två cylindriska former, där metallringen runt skapar en rotationspunkt för de två yttre rörliga lampskärmar. Dessa två lampskärmar kan roteras och ge lampan flera typer av kombinationer och uttryck. Genom att rotera de två lampskärmar kan Multi-Lite Bordslampan avge olika typer av ljus; direkt uppåt, nedåt eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. GUBI Multi-Lite Bordslampan passar därför in i alla typer av hemutrymmen.
 • Gubi Stemlite Bordslampa H70 Pebble Grey Eu - Bordslampor Stål Pebble Grey - 10092474

  Gubi Stemlite Bordslampa H70 Pebble Grey Eu - Bordslampor Stål Pebble Grey - 10092474
  Stemlite bordslampa från GUBI med ett sofistikerat, elegant utseende som harmoniskt smälter in i hemmet. Lampan har en vacker lampskärm i munblåst glas med en organisk form och en slank lampfot i lackerat stål med popinspirerade färger och en användbar dimmer för justering av ljusstyrka. Stilren lampa perfekt för både hemmet och offentliga miljöer. Designad av Bill Curry. Bra att veta om Stemlite bordslampa - Användbar dimmer.- Skärm i frostat munblåst glas.- Bordslampan finns i olika färgval.- Bordslampan kommer i olika storlekar.- Den här bordslampan ingår i GUBIs kollektion Stemlite.- Kombinera bordslampan med en Stemlite golvlampa från GUBI.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- IP-klassificering: IP20.- Ljuskälla säljs separat.- E27 Hur bör du ta hand om bordslampan?- Använd en torr trasa. Vi har valt ut Pebble Grey Bordslampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Bestlite Bl2 Bordslampa Krom/svart - Bordslampor Stål Svart - 10010012

  Gubi Bestlite Bl2 Bordslampa Krom/svart - Bordslampor Stål Svart - 10010012
  Gubi bordslampa BL-2 har justerbart stativ i krom och justerbar skärm. Textilklädd sladd med strömbrytare.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Svart Bordslampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • Aspide Bordslampa Chrome - GUBI

  Aspide Bordslampa Chrome - GUBI
  Aspide Bordslampa Chrome - GUBI, Krom, Metall
 • GUBI Stemlite bordslampa 42 cm Black Chrome

  GUBI Stemlite bordslampa 42 cm Black Chrome
 • Gubi Gravity Bordslampa Small Black Marble/Canvas Shade

  Gubi Gravity Bordslampa Small Black Marble/Canvas Shade
  Gravity Bordslampa från Gubi Höjd 49 cm Bredd 10 cm Djup 10 cm Mått på skärm Ø30 cm Höjd 20 cm Sladdlängd 200 cm Strömbrytare På lampfoten Effekt max 40 Watt Ljuskälla 1 st, ingår ej Sockel&hellip:
 • Gubi Gravity Bordslampa Liten Vit / Canvas - Bordslampor Marmor Canvas - 10012350

  Gubi Gravity Bordslampa Liten Vit / Canvas - Bordslampor Marmor Canvas - 10012350
  Gravity bordslampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity bordslampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 6 Watt- Höjd: 490 mm.- Skärmhöjd: 200 mm.- Skärmbredd: 300 mm.- Lampfotens bredd: 100 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 2.5 kg. Vi har valt ut Canvas Bordslampor i Marmor från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Multi-lite Bordslampa / Vit - Bordslampor Krom Vit - 10032999

  Gubi Multi-lite Bordslampa / Vit - Bordslampor Krom Vit - 10032999
  Multi-Lite bordslampa från GUBI med en tidlös, ikonisk design med en mångsidig funktion och två sfäriska, justerbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Lampan har ett karakteristiskt utseende med en cylindrisk form. Ett måste för den designintresserade. Formgiven av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite bordslampa - Originaldesign från 1972.- Bordslampan kommer i olika färger.- Bordslampan kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Kombinera bordslampan med en golvlampa från GUBI.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Vit Bordslampor i Krom från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Gravity Bordslampa Stor Vit Marmor / Canvas - Bordslampor Textil Canvas - 10012329

  Gubi Gravity Bordslampa Stor Vit Marmor / Canvas - Bordslampor Textil Canvas - 10012329
  Gravity bordslampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity bordslampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 10 Watt- Höjd: 650 mm.- Skärmhöjd: 290 mm.- Skärmbredd: 410 mm.- Lampfotens bredd: 130 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 4.8 kg. Vi har valt ut Canvas Bordslampor i Textil från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Gravity Bordslampa Sotat Stål och Skärm av Segelduk Mindre

  GUBI Gravity Bordslampa Sotat Stål och Skärm av Segelduk Mindre
  Designer: Space Copenhagen för GUBI 2017 Koncept: GUBI Gravity-kollektionen består av en bordslampa i två storlekar (mindre och stor), och en golvlampa. Lamporna fås i matrialerna svart- eller grå marmor samt sotat stål. Skärmarna är producerade i segelduk eller vitt tyg. Du har därför själv möjlighet att kombinera lampans utseende, så att det passar precis din stil och inredning. Gravity-kollektionen har en elegant och modern design, som både kan användas som en dekoration i inredningen, eller som en behaglig och dämpat baggrundsljus. Bordslampan kan passa fint som skrivbordslampa, eller som sänglampa, eftersom den ger ett behagligt och mjukt ljus. Både bords- och golvlampan förskönar alla hem, och ger en skön mysbelysning i ett av hemmets mörka hörn. .
 • Gravity Bordslampa Large Grå Marmor/Vit - GUBI

  Gravity Bordslampa Large Grå Marmor/Vit - GUBI
  Gravity Bordslampa Small Grå Marmor/Vit är designad av Space Copenhagen. Gravity är en spännande serie bestående av golvlampor och bordslampor. Välj en bas i marmor eller stål samt mellan två olika skärmar. Uttrycket är estetisk och kontrasten från b
 • GUBI - Gravity Bordslampa Large Svart Stål/Vit GUBI

  GUBI - Gravity Bordslampa Large Svart Stål/Vit GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity Bordslampa Large Svart Stål/Vit är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • GUBI Gravity S bordslampa Svart-canvas

  GUBI Gravity S bordslampa Svart-canvas
 • Seine Bordslampa Smoke/Antique Brass - GUBI

  Seine Bordslampa Smoke/Antique Brass - GUBI
  Seine Bordslampa Smoke/Antique Brass - GUBI, Grå, Glas
 • Gubi Seine Bordslampa Coral - Bordslampor Glas Korall - 10107635

  Gubi Seine Bordslampa Coral - Bordslampor Glas Korall - 10107635
  Seine bordslampa från GUBI med sofistikerad, elegant design i glas och mässing perfekt för att skapa en mysig stämning i vilket rum som helst. Vacker lampskärm i tonat glas med ett varmvitt, dimbart ljus. En perfekt lampa att ha i fönstret för lite extra mysighetsfaktor. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2022. Bra att veta om Seine bordslampa - Seine uppskattas för det vackra hantverket.- Seine är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Varmvitt ljus.- Gjord av glas och antik mässing.- Lång sladd.- Ingår i serien Seine. Bordslampans tekniska egenskaper:- Sockel: G9- 4.0 Watt- Kelvin: 2700 K- Djup: 170 mm.- Bredd: 170 mm.- Höjd: 262 mm.- Skärmhöjd: 210 mm.- Skärmbredd: 160 mm.- Lampfotens bredd: 120 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- 240 V.- IP-klassificering: IP20. Vi har valt ut Korall Bordslampor i Glas från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Bestlite Bl2 Bordslampa Mässing/grå - Bordslampor Stål Grå - 10009996

  Gubi Bestlite Bl2 Bordslampa Mässing/grå - Bordslampor Stål Grå - 10009996
  Gubi bordslampa BL-2 har justerbart stativ i krom och justerbar skärm. Textilklädd sladd med strömbrytare.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Grå Bordslampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Pedrera H2O bordslampa, vit

  GUBI Pedrera H2O bordslampa, vit
  bordslampa Pedrera H2O: Ny upplaga av klassiken från 1955 Pedrera H2O- bordslampa enkla skönhet har inte tappat sin charm under alla år sedan den skapades. Dess dekorativa, cylindriska metallskugga står på filigranben. Små hål stansas runt cylindern, genom vilken det utsända ljuset kan fly i alla riktningar. Den ursprungliga designen kommer från Barba Corsini, som genomförde renoveringen av Casa Milà i Barcelona. Hans uppgift var att förvandla översta våningen till moderna lägenheter i byggnaden som uppfördes av Antoni Gaudí mellan 1906 och 1912, som lokalbefolkningen också kallar stenbrottet (La Pedrera) på grund av dess enorma storlek och oregelbundna fasad. Som en del av designen av interiören skapades armaturserien, som inkluderar bordslampor, golvlampor, pendellampor och ett glasbord. När Casa Milà renoverades 1991 upptäckte galleriägaren Joaquim Ruiz Millet ett av lamporna. Originaldesignerna reviderades i samarbete med Barba Corsini. Den danska belysnings- och möbeltillverkaren Gubi tog över produktionen av den nya upplagan.
 • Gubi BL2 Bordslampa Krom

  Gubi BL2 Bordslampa Krom
  BL2 bordslampa/läslampa i Bestlite-serien från Gubi Design: Robert Dudley Best Material: Förkromat stål Färg: Krom Mått: Höjd 48 cm Diameter skärm 16 cm Diameter fot 17,5 cm Ljuskälla: Max 40W&hellip:
 • Gubi Gravity Table Lamp Large (Base: Black Marble, Shade: Canvas Shade) - L Bordslampor Från Magasin

  Gubi Gravity Table Lamp Large (Base: Black Marble, Shade: Canvas Shade) - L Bordslampor Från Magasin
  Gravitationsbordslampa designad av Space CopenhagenGravitationen från danska Gubi är en serie bords- och GolvlamporLamporna levereras med en marmorfot i antingen svart eller grå marmor och med canvasskärm. Stilen är lätt och nordisk och passar fint i
 • GUBI - Multi-Lite Bordslampa All Chrome GUBI

  GUBI - Multi-Lite Bordslampa All Chrome GUBI
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lites Bordslampa All Chrome designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Bordslampan finns i mässing, krom, en kombination av vitt och krom eller svart och mässing. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den dekorativa bordslampan på en byrå, ett litet bord eller en hylla där den kan belysa omgivningen och stödja den mysiga atmosfären i rummet. Se hela den eleganta Multi-lite serie här, som består av taklampan i två storlekar, en golvlampa och en bordslampa.
 • GUBI - Multi-Lite Bordslampa All Brass GUBI

  GUBI - Multi-Lite Bordslampa All Brass GUBI
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lites Bordslampa All Brass designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Bordslampan finns i mässing, krom, en kombination av vitt och krom eller svart och mässing. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den dekorativa bordslampan på en byrå, ett litet bord eller en hylla där den kan belysa omgivningen och stödja den mysiga atmosfären i rummet. Se hela den eleganta Multi-lite serie här, som består av taklampan i två storlekar, en golvlampa och en bordslampa.
 • Gubi Bl2 Bordlampa Mässing/Varmgrå

  Gubi Bl2 Bordlampa Mässing/Varmgrå
  BL2 bordslampa/läslampa i Bestlite-serien från Gubi Design: Robert Dudley Best Material: Mässing/Metall Färg: Mässing/Varmgrå Mått: Höjd 48 cm Diameter skärm 16 cm Diameter fot 17,5 cm Ljuskälla:&hellip:
 • Gubi Cobra Bordslampa Svart - Bordslampor Svart - 10010915

  Gubi Cobra Bordslampa Svart - Bordslampor Svart - 10010915
  Cobra bordslampa GM2 från Gubi är en klassisk lampa vars form är hämtad från den ovala skuggan av en kobras nacke. Cobra vann Good Design Award 1950 och blev tidigt välkänd för sin design. Botten på lampan är gjord i gjutjärn som ger lampan extra stabilitet, armen är böjbar och skärmen kan vridas 360 º. Finns både som golvlampa och bordslampa. Vi har valt ut Svart Bordslampor från GUBI med stor omsorg.
 • Multi-Lite Bordslampa All Brass - GUBI

  Multi-Lite Bordslampa All Brass - GUBI
  Multi-Lite Bordslampa All Brass består av två fasta skärmar längst in och två kvarta skärmar längst ut. Dessa skärmarna kan vridas. Detta medför att ljusmängden leds både upp- och neråt. De två kvarta skärmarna kan du vrida oberoende av varandra, så
 • GUBI - 9205 Bordslampa Canvas GUBI

  GUBI - 9205 Bordslampa Canvas GUBI
  9205 Bordslampa Canvas - GUBI, Beige, Metall
 • Gubi Gravity Bordslampa Small Black Marble/White Shade

  Gubi Gravity Bordslampa Small Black Marble/White Shade
  Gravity Bordslampa från Gubi Höjd 49 cm Bredd 10 cm Djup 10 cm Mått på skärm Ø30 cm Höjd 20 cm Sladdlängd 200 cm Strömbrytare På lampfoten Effekt max 40 Watt Ljuskälla 1 st, ingår ej Sockel&hellip:
 • 9209 Bordslampa Polished Brass - GUBI

  9209 Bordslampa Polished Brass - GUBI
  9209 Bordslampa Polished Brass - GUBI, Mässing, Mässing
 • GUBI - Model 597 Bordslampa Cream Fringe GUBI

  GUBI - Model 597 Bordslampa Cream Fringe GUBI
  Model 597 Bordslampa Cream Fringe - GUBI, Beige, Tyg
 • GUBI Seine Portable Lamp bordslampa Antique brass-white

  GUBI Seine Portable Lamp bordslampa Antique brass-white
 • Gubi Multi-lite Bordslampa Krom / Svart - Bordslampor Stål Svart - 10062694

  Gubi Multi-lite Bordslampa Krom / Svart - Bordslampor Stål Svart - 10062694
  Multi-Lite bordslampa från GUBI med en tidlös, ikonisk design med en mångsidig funktion och två sfäriska, justerbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Lampan har ett karakteristiskt utseende med en cylindrisk form. Ett måste för den designintresserade. Formgiven av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite bordslampa - Originaldesign från 1972.- Bordslampan kommer i olika färger.- Bordslampan kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Kombinera bordslampan med en golvlampa från GUBI.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Svart Bordslampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Bestlite Bl2 Bordslampa Black Brass/classic White - Bordslampor Vit - 10009985

  Gubi Bestlite Bl2 Bordslampa Black Brass/classic White - Bordslampor Vit - 10009985
  BL2 bordslampa från Gubi. BL2 har justerbart stativ i krom och justerbar skärm. Textilklädd sladd med strömbrytare.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel. Vi har valt ut Vit Bordslampor från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Gravity Bordslampa Liten Svart / Canvas - Bordslampor Stål Svart - 10012333

  Gubi Gravity Bordslampa Liten Svart / Canvas - Bordslampor Stål Svart - 10012333
  Gravity bordslampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity bordslampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 6 Watt- Höjd: 490 mm.- Skärmhöjd: 200 mm.- Skärmbredd: 300 mm.- Lampfotens bredd: 100 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 2.5 kg. Vi har valt ut Svart Bordslampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Bestlite BL1 bordslampa svart-svart

  GUBI Bestlite BL1 bordslampa svart-svart
 • GUBI Gravity Bordslampa Svart Marmor och Vit Skärm Stor

  GUBI Gravity Bordslampa Svart Marmor och Vit Skärm Stor
  Designer: Space Copenhagen för GUBI 2017 Koncept: GUBI Gravity-kollektionen består av en bordslampa i två storlekar (mindre och stor), och en golvlampa. Lamporna fås i matrialerna svart- eller grå marmor samt sotat stål. Skärmarna är producerade i segelduk eller vitt tyg. Du har därför själv möjlighet att kombinera lampans utseende, så att det passar precis din stil och inredning. Gravity-kollektionen har en elegant och modern design, som både kan användas som en dekoration i inredningen, eller som en behaglig och dämpat baggrundsljus. Bordslampan kan passa fint som skrivbordslampa, eller som sänglampa, eftersom den ger ett behagligt och mjukt ljus. Både bords- och golvlampan förskönar alla hem, och ger en skön mysbelysning i ett av hemmets mörka hörn. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Multi-Lite Portable Bordslampa White/Chrome - GUBI

  Multi-Lite Portable Bordslampa White/Chrome - GUBI
  Multi-Lite Portable Bordslampa White/Chrome - GUBI, Krom, Metall
 • Unbound Bordslampa White - GUBI

  Unbound Bordslampa White - GUBI
  Unbound Bordslampa White - GUBI, Vit, Tyg
 • Gubi Cobra Bordslampa Svart

  Gubi Cobra Bordslampa Svart
  Cobra Bordslampa från Gubi Höjd 34,5 cm Diameter lampfot 16,8 cm Sladdlängd 170 cm Effekt max 28 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Svart Material Lackerad metall Design Greta M. Grossman Energiklass&hellip:
 • GUBI Grossman Collection Cobra Bordslampa Svart

  GUBI Grossman Collection Cobra Bordslampa Svart
  Design: Greta Grossman Koncept: Bordslampan Cobra skapades 1947 av Greta Grossman. Lampan tillverkas i pulverlackerad aluminium, och är en väldigt fin och klassisk bordslampa som ger ett varmt ljus nedåt. Lampan finns i fem olika färger och kommer säkert att passa in i alla möjliga omgivningar
 • Gubi Bestlite Bl2 Bordslampa Svart/svart - Bordslampor Stål Svart - 10010011

  Gubi Bestlite Bl2 Bordslampa Svart/svart - Bordslampor Stål Svart - 10010011
  Gubi bordslampa BL-2 har justerbart stativ i krom och justerbar skärm. Textilklädd sladd med strömbrytare.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Svart Bordslampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI - Gräshoppa Bordslampa Glossy Black/Brass GUBI

  GUBI - Gräshoppa Bordslampa Glossy Black/Brass GUBI
  Design Greta M. Grossman för Gubi Koncept Xx designas av Greta M. Grossman i 1947 är med sin sofistikerade men lekande design fortfarande relevant i dag. Den speciella, långsträckta och konformade skärmen är fint kombinerad med en rörformad mässinghållare ett gott exempel på Grossmans ljumna designspråk. Det är både ekologosikt och modernt. Gräshoppa Bordslampa är inte bara perfekt och funktionell till skrivbordet utan kan också användas som en snygg och sofistikerad lampa i alla rum.
 • GUBI Multi-Lite Bordslampa Krom

  GUBI Multi-Lite Bordslampa Krom
  Designer: Louis Weisdorf Koncept: Golvlampan Multi-Lite ritades i 1972 av Louis Weisdorf . Lampan hyllar den danska guldåldern inom design med sin karakteristiska form. Basen av lampan består av två cylindrar, där metallringen omkring skapar en rotateringspunkt för de två yttre mobila skärmarna. Dessa två skärmar kan roteras och ge lampan flera olika kombinationer av udtryk. Vid rotering av de två skärmar kan Multi-Lite Bordslampan avge olika slags ljus; rakt uppåt, neråt eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. Gubi Multi-Lite Golvlampan passar därför perfekt in i alla typer av hemtrevliga rum. .
 • Gubi Pedrera Pd1 H20 Bordslampa Svart - Bordslampor Metall Svart - 10013030

  Gubi Pedrera Pd1 H20 Bordslampa Svart - Bordslampor Metall Svart - 10013030
  Pedrera bordslampa från Gubi är en klassisk lampa designad av Barba Corsini. Formen på lampan fick Corsini från de cylindriska skorstenarna som satt på Gaudis hus i Barcelona med sitt eleganta och perforerade utseende. Med Pedrera-lampan har Corsini vunnit flera utmärkelser och mycket beröm världen över och Pedrera finns som golvlampa, bordslampa och pendel i olika färger. Gjord i metall. Vi har valt ut Svart Bordslampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI - Bestlite BL1 Bordslampa Ø16 Svart Mässing/Svart Mässing GUBI

  GUBI - Bestlite BL1 Bordslampa Ø16 Svart Mässing/Svart Mässing GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL1 Bordslampa i Svart Mässing designad av Robert Dudley Best 1930 är en eftertraktad design på världsplan med starka referenser till Bauhaus. Winston Churchill, tidigare premiärminister i Storbritannien valde personligen Bestlite BL1 bordslampan till sitt skrivbord i Whitehall, og historien berättar att Churchill själv tog med sig lampan runt om i värden. Det var det stora genombrottet för Bestlite och som har gjort den till en stormklassiker idag. Den minimalistiska men präglade designen gör den till den perfekta lampan för hemmakontoret, den kreativa hörnan eller som belysning vid sängen eller i vardagsrummet. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Bestlite BL1 Bordslampa Matt Vit

  Bestlite BL1 Bordslampa Matt Vit
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL1 Bordslampa är en elegant och enkel bordslampa - en tidlös klassiker. Designad 1930 av Robert Dudley Best för Bestlite . Den ger stil till vilket rum som helst och avger samtidigt ett mycket behagligt arbetsljus. Det är inte en tillfällighet att Winston Churchill hade Bestlite på sitt skrivbord under andra världskriget. Bestlite lampan står utställd på Design Museum i London. Flexibel och justerbar lampa monterad med strömbrytare på sladden
 • Gubi Gravity Bordslampa Large White Marble/White Shade

  Gubi Gravity Bordslampa Large White Marble/White Shade
  Gravity Bordslampa från Gubi Höjd 65 cm Bredd 13 cm Djup 13 cm Mått på skärm Ø41 cm Höjd 29 cm Sladdlängd 200 cm Strömbrytare På lampfoten Effekt max 60 Watt Ljuskälla 1 st, ingår ej Sockel&hellip:
 • Gubi Multi-lite Bordslampa / Svart - Bordslampor Mässing Svart - 10032998

  Gubi Multi-lite Bordslampa / Svart - Bordslampor Mässing Svart - 10032998
  Multi-Lite bordslampa från GUBI med en tidlös, ikonisk design med en mångsidig funktion och två sfäriska, justerbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Lampan har ett karakteristiskt utseende med en cylindrisk form. Ett måste för den designintresserade. Formgiven av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite bordslampa - Originaldesign från 1972.- Bordslampan kommer i olika färger.- Bordslampan kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Kombinera bordslampan med en golvlampa från GUBI.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Svart Bordslampor i Mässing från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Bestlite BL1 Bordslampa Grå & Mässing

  GUBI Bestlite BL1 Bordslampa Grå & Mässing
  Design: Robert Dudley Bäst för Bestlite Koncept : Bordslampa Bestlite BL1 är en elegant och enkel Bordslampa - en tidlös klassiker. Designad 1930 av Robert Dudley Best for Bestlite . Den skapar stil i alla rum, och ger samtidigt ett mycket behagligt arbetsljus. Det är ingen slump att Winston Churchill hade Bestlite på sitt skrivbord under andra världskriget. Bestlite -lampan visas på Design Museum i London. Smidig och justerbar lampa monterad med tryckbrytare på sladd
 • Bestlite BL2 Bordslampa Krom & Porslin

  Bestlite BL2 Bordslampa Krom & Porslin
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL2 Bordslampa en elegant och enkel bordslampa - en tidlös klassiker. Designad 1930 av Robert Dudley Best för Bestlite . Den ger stil till vilket rum som helst och avger samtidigt ett mycket behagligt arbetsljus. Det är inte en tillfällighet att Winston Churchill hade Bestlite på sitt skrivbord under andra världskriget. Bestlite Lampan står utställd på Design Museum i London. Lampan är flexibel och har en strömbrytare på sladden
 • Gubi Multi-Lite Bordslampa Krom/Svart

  Gubi Multi-Lite Bordslampa Krom/Svart
  Multi-Lite Bordslampa från Gubi Diameter 25,5 cm Höjd 50 cm Sladdlängd 200 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Krom/Svart Material Lackerad stål Design Louis Weisdorf&hellip:
 • Gubi Gravity Bordslampa Liten Vit / Vit - Bordslampor Marmor Vit - 10012351

  Gubi Gravity Bordslampa Liten Vit / Vit - Bordslampor Marmor Vit - 10012351
  Gravity bordslampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity bordslampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 6 Watt- Höjd: 490 mm.- Skärmhöjd: 200 mm.- Skärmbredd: 300 mm.- Lampfotens bredd: 100 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 2.5 kg. Vi har valt ut Vit Bordslampor i Marmor från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI 9205 bordslampa Canvas-mässing

  GUBI 9205 bordslampa Canvas-mässing
 • Gubi Gravity Bordslampa Stor Svart / Vit - Bordslampor Stål Svart - 10012311

  Gubi Gravity Bordslampa Stor Svart / Vit - Bordslampor Stål Svart - 10012311
  Gravity bordslampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity bordslampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 10 Watt- Höjd: 650 mm.- Skärmhöjd: 290 mm.- Skärmbredd: 410 mm.- Lampfotens bredd: 130 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 4.8 kg. Vi har valt ut Svart Bordslampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI 5321 Bordslampa med rotting-stång, mässing

  GUBI 5321 Bordslampa med rotting-stång, mässing
  Design bordslampa 5321 med en skalformad skärm i mässing Den finska formgivaren Paavo Tynell (1890 - 1973) inspirerades ofta av naturens mångfald för sina skapelser och gav de minimalistiska moderna skapelserna en touch av lekfull natur och romantik. Detta är också tydligt med denna extravaganta bordslampa . Dess skugga är modellerad på ett skal, där lampan som används tar rollen som en skalpärla. Rottingstången är en annan naturlig detalj. bordslampa 5321 design har anor från 1938. Förutom ett mysigt extra ljus utstrålar bordslampa en enastående känsla av elegans och övertygar med sitt felfria utförande, som kännetecknar produkterna från den danska tillverkaren Gubi . Paavo Tynell - utbildad smed och utbildad hantverkare - grundade metallbearbetnings- och belysningsföretaget Oy Taito AB 1918 med Emil Wickström, Eric Ehrström, Frans Nykänen och Gösta Serlachius. Under de första åren gjorde de metallarbeten för både inne och ute, som statyer och bestick, innan de började göra lampor på 1930-talet. Tynell, som var verkställande direktör och chefsdesigner på Oy Taito fram till sin pension 1953, arbetade också för Alvar Aalto och Aarne Ervi, som använde Tynells designprodukter för många av hans projekt.
 • Gubi BL2 Bordslampa Bone China/Mässing

  Gubi BL2 Bordslampa Bone China/Mässing
  BL2 bordslampa/läslampa i Bestlite-serien från Gubi Design: Robert Dudley Best Material: Mässing/Bone China (benporslin) Färg: Mässing/Bone china Mått: Höjd 48 cm Diameter skärm 16 cm Diameter&hellip:
 • GUBI - Bestlite BL2 Bordslampa Ø16 Mässing/Grå GUBI

  GUBI - Bestlite BL2 Bordslampa Ø16 Mässing/Grå GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den klassiska Bestlite BL2 bordslampa i Mässing/Grå är designad i 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer som är starkt på verkas av Bauhaus skolan. Med sina rena linjer och eleganta uttryck utstrålar Bestlite BL2 bordslampan en unik enkelhet med starka referenser till den här perioden. Bordslampan är med sin flexibla arm och rörliga skärm optimal till hemmakontoret, kreativa hörnet eller som belysning vid sängbordet eller vardagsrummet. Bestlite-lampen blev först använd i Royal Air Force ingenjörsavdelning på grund av dennes stora funktionalitet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lampan startade strax därefter och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI bordslampa 9209, mässing, rotting, höjd 36,5 cm

  GUBI bordslampa 9209, mässing, rotting, höjd 36,5 cm
  Bordslampa 9209 - elegant extra ljuskälla i vintage design av Paavo Tynell 9209 bordslampa från det danska varumärket GUBI är en elegant accessoar i vardagsrum och loungeområden. Den halvcirkelformade skärmen, som är öppen nedtill, är tillverkad av polerad mässing, liksom den runda basen. Armen är klädd i lackerad rotting. Ljuset från E27-lampan i skärmen lyser inte bara nedåt, utan också genom tre grupper av fina hål i skärmen, som är gjorda för hand. Designen av denna bordslampa, som först tillverkades 1940, skapades av industridesigner Paavo Tynell, vars koncept anses vara milstolpar i finsk ljusdesign och som är känd som "mannen som fick Finland att lysa".
 • Gubi Gravity Bordslampa Stor Grå Marmor / Vit - Bordslampor Textil Vit - 10012323

  Gubi Gravity Bordslampa Stor Grå Marmor / Vit - Bordslampor Textil Vit - 10012323
  Gravity bordslampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity bordslampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 10 Watt- Höjd: 650 mm.- Skärmhöjd: 290 mm.- Skärmbredd: 410 mm.- Lampfotens bredd: 130 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 4.8 kg. Vi har valt ut Vit Bordslampor i Textil från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Multi-Lite Bordslampa Mässing

  GUBI Multi-Lite Bordslampa Mässing
  Designer: Louis Weisdorf Koncept: Golvlampan Multi-Lite ritades i 1972 av Louis Weisdorf . Lampan hyllar den danska guldåldern inom design med sin karakteristiska form. Basen av lampan består av två cylindrar, där metallringen omkring skapar en rotateringspunkt för de två yttre mobila skärmarna. Dessa två skärmar kan roteras och ge lampan flera olika kombinationer av udtryk. Vid rotering av de två skärmar kan Multi-Lite Bordslampan avge olika slags ljus; rakt uppåt, neråt eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. Gubi Multi-Lite Golvlampan passar därför perfekt in i alla typer av hemtrevliga rum. .
 • Gubi Stemlite Bordslampa Svart/Krom H70

  Gubi Stemlite Bordslampa Svart/Krom H70
  Stemlite Bordslampa från Gubi Höjd 70 cm Diameter skärm 32 cm Diameter bordsplatta 18 cm Sladdlängd 220 cm, svartfärgad textil Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Svart/Krom Material&hellip:
 • GUBI Gravity S bordslampa Vit marmor-canvas

  GUBI Gravity S bordslampa Vit marmor-canvas
 • Gubi Gravity Bordslampa Stor Svart Marmor / Vit - Bordslampor Textil Vit - 10012317

  Gubi Gravity Bordslampa Stor Svart Marmor / Vit - Bordslampor Textil Vit - 10012317
  Gravity bordslampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity bordslampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 10 Watt- Höjd: 650 mm.- Skärmhöjd: 290 mm.- Skärmbredd: 410 mm.- Lampfotens bredd: 130 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 4.8 kg. Vi har valt ut Vit Bordslampor i Textil från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi ABC Table Lamp (Shade: White Semi Matt) - H: 35 cmØ: 18 Bordslampor Från Magasin

  Gubi ABC Table Lamp (Shade: White Semi Matt) - H: 35 cmØ: 18 Bordslampor Från Magasin
  ABC-bordslampa designad av Joaquim Ruiz Millet Pedrera ABC bordslampaär en historisk lampa designad av Barba Corsini och Joaquim Ruiz Millet 1955. Lampan är tillverkad i ett perforerat pulverlackerat cylinderrör, vilket ger en stor ljusreflektivitet.
 • Gubi Gräshoppa

  Gubi Gräshoppa
  Grasshopper (gräshoppa) bordslampa från Gubi Höjd 41 cm Diameter skärm 14,5 cm Längd skärm 19,7 cm Sladdlängd 230 cm Strömbrytare På bordsplattan Effekt max 40 Watt Ljuskälla Ingår ej Sockel&hellip:
 • Unbound Bordslampa Canvas - GUBI

  Unbound Bordslampa Canvas - GUBI
  Unbound Bordslampa Canvas - GUBI, Grå, Tyg
 • Gubi Gravity Bordslampa Small Blackened Steel/White Shade

  Gubi Gravity Bordslampa Small Blackened Steel/White Shade
  Gravity Bordslampa från Gubi Höjd 49 cm Bredd 10 cm Djup 10 cm Mått på skärm Ø30 cm Höjd 20 cm Sladdlängd 200 cm Strömbrytare På lampfoten Effekt max 40 Watt Ljuskälla 1 st, ingår ej Sockel&hellip:
 • GUBI - Gravity Bordslampa Large Grå Marmor/Vit GUBI

  GUBI - Gravity Bordslampa Large Grå Marmor/Vit GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity Bordslampa Large Grå Marmor/Vit är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • GUBI Stemlite Bordslampa pebble grey, h.42 cm

  GUBI Stemlite Bordslampa pebble grey, h.42 cm
 • Gubi Bl1 Bordslampa Nickel 90Th Anniversary Edition

  Gubi Bl1 Bordslampa Nickel 90Th Anniversary Edition
  BL1 bordslampa/läslampa i Bestlite-serien från Gubi Höjd 51-84 cm Diameter skärm 16 cm Diameter bordsplatta 21 cm Armlängd 42 cm Sladdlängd 200 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej&hellip:
 • Gubi Grshoppa Table Lamp (Base: Brass, Shade: Dusty Blue Semi Matt) - H:41,2 cm.Ø:14,4 Bordslampor Från Magasin

  Gubi Grshoppa Table Lamp (Base: Brass, Shade: Dusty Blue Semi Matt) - H:41,2 cm.Ø:14,4 Bordslampor Från Magasin
  De mest ikoniska produkterna Greta Grossman designade på 40- och 50-talet var Gräshoppa golvlampa och Cobra golv- och bordslampor. 1950 vann Cobra Good Design Award och ställdes därefter ut på Good Design Show på Museum of Modern Art. Grossman var st
 • Gubi Bestlite Bl1 Bordslampa Black Brass/black Brass - Bordslampor Svart - 10009944

  Gubi Bestlite Bl1 Bordslampa Black Brass/black Brass - Bordslampor Svart - 10009944
  BL1 bordslampa från Gubi. BL1 har ett höj- och sänkbart stativ i krom och justerbar skärm. Textilklädd sladd med strömbrytare.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel. Vi har valt ut Svart Bordslampor från GUBI med stor omsorg.
 • Gravity Bordslampa Large Svart Stål/Canvas - GUBI

  Gravity Bordslampa Large Svart Stål/Canvas - GUBI
  Gravity Bordslampa Large Svart Stål/Canvas är designad av Space Copenhagen. Gravity är en spännande serie bestående av golvlampor och bordslampor. Välj en bas i marmor eller stål samt mellan två olika skärmar. Uttrycket är estetisk och kontrasten frå
 • Bestlite BL2 Bordslampa Svart

  Bestlite BL2 Bordslampa Svart
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL2 Bordslampa är en elegant och enkel bordslampa - en tidlös klassiker. Designad 1930 av Robert Dudley Best för Bestlite . Den avger ett mycket behagligt arbetsjus, och medför stil till rummet den står i. Det är inte en tillfällighet att Winston Churchill hade Bestlite på sitt skrivbord under andra världskriget. Bestlite  Lampan står utställd på Design Museum i London. Lampan är flexibel och har en strömbrytare på sladden
 • Gubi Multi-lite Bordslampa - Bordslampor Mässing - 10029944

  Gubi Multi-lite Bordslampa - Bordslampor Mässing - 10029944
  Multi-Lite bordslampa från GUBI med en tidlös, ikonisk design med en mångsidig funktion och två sfäriska, justerbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Lampan har ett karakteristiskt utseende med en cylindrisk form. Ett måste för den designintresserade. Formgiven av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite bordslampa - Originaldesign från 1972.- Bordslampan kommer i olika färger.- Bordslampan kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Kombinera bordslampan med en golvlampa från GUBI.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Mässing Bordslampor i Mässing från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Gravity L bordslampa black marble + vit skärm

  GUBI Gravity L bordslampa black marble + vit skärm
 • GUBI - Gravity Bordslampa Small Svart Stål/Canvas GUBI

  GUBI - Gravity Bordslampa Small Svart Stål/Canvas GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity Bordslampa Small Svart Stål/Canvas är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • GUBI Gravity Bordslampa Grå Marmor och Skärm av Segelduk Stor

  GUBI Gravity Bordslampa Grå Marmor och Skärm av Segelduk Stor
  Designer: Space Copenhagen för GUBI 2017 Koncept: GUBI Gravity-kollektionen består av en bordslampa i två storlekar (mindre och stor), och en golvlampa. Lamporna fås i matrialerna svart- eller grå marmor samt sotat stål. Skärmarna är producerade i segelduk eller vitt tyg. Du har därför själv möjlighet att kombinera lampans utseende, så att det passar precis din stil och inredning. Gravity-kollektionen har en elegant och modern design, som både kan användas som en dekoration i inredningen, eller som en behaglig och dämpat baggrundsljus. Bordslampan kan passa fint som skrivbordslampa, eller som sänglampa, eftersom den ger ett behagligt och mjukt ljus. Både bords- och golvlampan förskönar alla hem, och ger en skön mysbelysning i ett av hemmets mörka hörn. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Bestlite BL2 Bordslampa Mässing

  Bestlite BL2 Bordslampa Mässing
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL2 Bordslampa en elegant och enkel bordslampa - en tidlös klassiker. Designad 1930 av Robert Dudley Best för Bestlite . Den ger stil till vilket rum som helst och avger samtidigt ett mycket behagligt arbetsljus. Det är inte en tillfällighet att Winston Churchill hade Bestlite  på sitt skrivbord under andra världskriget. Bestlite Lampan står utställd på Design Museum i London. Lampan är flexibel och har en strömbrytare på sladden
 • GUBI Pedrera Collection Pedrera H2O Bordslampa PD1 Matt Svart

  GUBI Pedrera Collection Pedrera H2O Bordslampa PD1 Matt Svart
  Design: Barab Corsini & Joaquim Ruiz Millet Koncept: Bordslampan Pedrera H2O PD1 skapades 1955 av Barba Corsini och omdesignades 1994 av Joaquim Ruiz Millet. Lampan är tillverkad i perforerad metall med en vit innerskärm, och en textilsladd som är svart till lamporna i svart och nickel, och vit textilsladd till resten av färgerna. H2O PD1 är en väldigt fin klassisk bordslampa och fås i fem olika färger
 • Gubi Gravity Bordslampa Liten Svart / Canvas - Bordslampor Marmor Svart Marmor - 10012338

  Gubi Gravity Bordslampa Liten Svart / Canvas - Bordslampor Marmor Svart Marmor - 10012338
  Gravity bordslampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity bordslampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Bordslampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 6 Watt- Höjd: 490 mm.- Skärmhöjd: 200 mm.- Skärmbredd: 300 mm.- Lampfotens bredd: 100 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 2.5 kg. Vi har valt ut Svart Marmor Bordslampor i Marmor från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi BL2 Table Lamp 16 (Base: Brass, Shade: Bone China) - 50x17,5x17,5 cm.Ø:16 Bordslampor Från Magasin

  Gubi BL2 Table Lamp 16 (Base: Brass, Shade: Bone China) - 50x17,5x17,5 cm.Ø:16 Bordslampor Från Magasin
  Bordslampa designad av Robert Dudley BestBestlite har varit i produktion sedan 1930. Winston Churchillär en av Bestlites många kända användare. Bestlites Design var tänkt av Robert Dudley Best, som var starkt influerad av Bauhaus. Bauhaus var en skol
 • Multi-Lite Portable Bordslampa Black/Brass - GUBI

  Multi-Lite Portable Bordslampa Black/Brass - GUBI
  Multi-Lite Portable Bordslampa Black/Brass - GUBI, Svart, Mässing
 • Gubi BL2 Table Lampø16 (Base: Chrome, Shade: Black Semi Matt) - 50x17,5x17,5 cm Ø:16 Bordslampor Från Magasin

  Gubi BL2 Table Lampø16 (Base: Chrome, Shade: Black Semi Matt) - 50x17,5x17,5 cm Ø:16 Bordslampor Från Magasin
  Bordslampa designad av Robert Dudley BestBestlite har varit i produktion sedan 1930. Winston Churchillär en av Bestlites många kända användare. Bestlites Design var tänkt av Robert Dudley Best, som var starkt influerad av Bauhaus. Bauhaus var en skol
 • Bestlite BL1 Bordslampa Krom

  Bestlite BL1 Bordslampa Krom
 • Gravity Bordslampa Large Grå Marmor/Canvas - GUBI

  Gravity Bordslampa Large Grå Marmor/Canvas - GUBI
  Gravity Bordslampa Small Grå Marmor/Canvas är designad av Space Copenhagen. Gravity är en spännande serie bestående av golvlampor och bordslampor. Välj en bas i marmor eller stål samt mellan två olika skärmar. Uttrycket är estetisk och kontrasten frå
 • GUBI Grossman Collection Gräshoppa Task Bordlampa Antracit Grå

  GUBI Grossman Collection Gräshoppa Task Bordlampa Antracit Grå
  Design: Greta Grossman Koncept: Den fina Gräshoppa bordlampan från GUBI skapades 2013, men själva skärmens design skapades och producerades första gången under 1950-talet. Lampan är en äkta klassiker och designen gör den ovanligt tidslös. Med lampans avlånga skärm kan ljusets riktning bestämmas och således minimera bländningen. Bordlampan finns i färgerna Svart, Antracit Grå, Blå Grå och Matt Vit.
 • GUBI Multi-Lite bordslampa, höjd 50 cm, krom/vit

  GUBI Multi-Lite bordslampa, höjd 50 cm, krom/vit
  Multi-Lite bordslampa - oberoende och mångsidig Den här bordslampan sticker ut överallt, även när den inte är tänd: Å ena sidan utmärker den sig genom det högkvalitativa hantverk som kännetecknar den danska belysnings- och möbeltillverkaren Gubis produkter. Å andra sidan är designen oomtvistlig: i en mässingsring är två kvartskulor rörligt fastsatta, som kan glida i vilket läge som helst runt två centrala cylindrar. Detta gör det möjligt att ändra armaturens utseende och dess ljusutstrålning på önskat sätt. Bordslampan kan användas på många olika sätt för att ge extra belysning i vardagsrum och sovrum, och förutom sin belysningsfunktion har den också ett stort värde som hemtillbehör. Bordslampan Multi-Lite är en del av den danska designern Louis Weisdorfs likalydande belysningsserie, som började med pendellampan 1972.
 • GUBI Cobra bordslampa svart

  GUBI Cobra bordslampa svart
 • GUBI Multi-Lite bordslampa Mässing

  GUBI Multi-Lite bordslampa Mässing
 • GUBI - Bestlite BL2 Bordslampa Ø16 Mässing/Matt Vit GUBI

  GUBI - Bestlite BL2 Bordslampa Ø16 Mässing/Matt Vit GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den klassiska Bestlite BL2 bordslampa i Mässing/Matt Vit är designad i 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer som är starkt på verkas av Bauhaus skolan. Med sina rena linjer och eleganta uttryck utstrålar Bestlite BL2 bordslampan en unik enkelhet med starka referenser till den här perioden. Bordslampan är med sin flexibla arm och rörliga skärm optimal till hemmakontoret, kreativa hörnet eller som belysning vid sängbordet eller vardagsrummet. Bestlite-lampen blev först använd i Royal Air Force ingenjörsavdelning på grund av dennes stora funktionalitet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lampan startade strax därefter och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Gubi H2O Table Lamp (Shade: Black Semi Matt) - H: 32,Ø:13 Bordslampor Från Magasin

  Gubi H2O Table Lamp (Shade: Black Semi Matt) - H: 32,Ø:13 Bordslampor Från Magasin
  H2O Bordslampa designad av Barba Corsini1955 renoverade Barba Corsini vindarna i Antonio Gaudis berömda hus La Pedrera i Barcelona och förvandlade dem till 13 moderna tvåvåningslägenheter. Corsini ändrade uppenbarligen de nya lägenheterna med sina eg