GUBI golvlampor

En ikonisk golvlampa från Gubi är Greta M Grossmans Gräshoppa. Denna danska designfirma har också andra fina modeller av golvlampor. Här kan du se Bestlite och Multi-Lite i olika färgkombinationer. Jämför lampor och priser online.

Populärt inom GUBI golvlampor

 • GUBI - Bestlite BL3 Golvlampa Ø21 Mässing/Grå GUBI

  GUBI - Bestlite BL3 Golvlampa Ø21 Mässing/Grå GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den klassiska Bestlite BL3 bordslampa i Mässing/Grå är designad i 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer som är starkt på verkas av Bauhaus skolan. Med sina rena linjer och eleganta uttryck utstrålar Bestlite BL2 bordslampan en unik enkelhet med starka referenser till den här perioden. Bordslampan är med sin flexibla arm och rörliga skärm optimal till hemmakontoret, kreativa hörnet eller som belysning vid sängbordet eller vardagsrummet. Bestlite-lampen blev först använd i Royal Air Force ingenjörsavdelning på grund av dennes stora funktionalitet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lampan startade strax därefter och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI - Gräshoppa Golvlampa Varm Grå GUBI

  GUBI - Gräshoppa Golvlampa Varm Grå GUBI
  Design Greta M. Grossman för Gubi Koncept Den ikoniska Gräshoppa Golvlampa i Varm Grå blev först producerad 1947 av den feminina Greta M. Grossman. Den unika stativplattan på Gräshoppa Golvlampa vippas bakåt och ger ett intryck av att lampan på ett eller annat sätt är levande och är på jakt efter sitt byte. Som en av Grossmans mest ikoniska design har den autentiska lampan en långsträckt konformad skärm som lätt kan roteras så att direkt ljus kan fokuseras där du vill ha det.
 • GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Mässing/Svart GUBI

  GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Mässing/Svart GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den ikoniska Bestlite BL4 golvlampa i Mässing/Svart är designad i 1930 av Robert Dudley Best och blev ursprungligen använd i Royal Air Force ingenjör avdelningar på grund av sin stora funktionalitet och det fick den designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den tidlösa Bl4 golvlampa är idag perfekt som läslampa i alla moderna hem. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI - PD2 Golvlampa Vit GUBI

  GUBI - PD2 Golvlampa Vit GUBI
  Design Corsini & Millet för Gubi Koncept PD2 Golvlampa i Vit är designad i 1955 av Barba Corsini. Den skulle ingå i inredningen av en av värdens mest framträdande byggningar, La Pedrera i Barcelona. Inspirationen till lampans bas kom från de välvda taken av La Pedrera, men inspirationen till cylinderformen och den unika perforerade detaljen av skorstenarna har påverkat lampskärmens form. PD2-golvlampan har en kraftig och simpel karaktär som också ger en passande beskrivning av Corsinis personliga designstil, och som passar in i alla moderna hem. Barba Corsini blev i 1955 utpekad till att bygga om taken på det framträdande Antoni Gaudi landmärkena La Pedrera. Här förvandlade hon ett tvättrum och ett förråd till 13 moderna lägenheter. Hon har designat och dekorerat lägenheterna med sin egna design som är inspirerad av byggnadens karakteristiska utseende. 1991 blev det beslutat att taket i La Pedrera skulle återupprättas till Gaudis ursprungliga uppfattning. Interiören från Corsini revs ned och det mesta kasserades. Men under renoveringen upptäckte arkitekten och galleristen Joaquim Ruiz Millet PD2 Golvlampan och räddade den från att kastad i soptunnan. Ruiz Millet började samarbeta med Corsini och hans design, och dem återskapade de originalprodukterna och gjorde dem mer kända och tillgängliga för offentligheten.
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på GUBI golvlampor

 • Multi-Lite Golvlampa Chrome/Black - GUBI

  Multi-Lite Golvlampa Chrome/Black - GUBI
  Multi-Lite Golvlampa Chrome/BlackÄlskade du också när Multi-Lite-pendellampan återlanserades? Då kommer du älska golvlampan också. Samma flexibilitet i skärmen som pendeln har som gör det möjligt att strya ljuset som du vill. Skapa det uttryck du öns
 • GUBI Pedrera PD2 golvlampa med dimmer, vit

  GUBI Pedrera PD2 golvlampa med dimmer, vit
  Pedrera PD2 golvlampa - en ny klassiker från tillverkaren Gubi Pedrera PD2 golvlampa är en del av en serie skapad av designern Barba Corsini redan 1955, som förutom PD2 golvlampa också innehåller en bordslampa, en pendel och ett glasbord. Corsini skapade designen som en del av genomförandet av beställningen att konvertera översta våningen till 13 moderna våningsplan i Casa Milá (även kallad "La Pedrera" - stenbrottet) byggt av Antoni Gaudí i Barcelona. Cylinderformen är inspirerad av formen på byggnadens skorstenar. 1991 renoverades Casa Milá; gallerägaren Joaquim Ruiz Millet kom på idén att återuppliva Pedrera-serien i en moderniserad version och sökte kontakt med Barba Corsini. Efter revideringen av originaldesignerna skapades en nyutgåva av Pedrera-serien, som tillverkas och säljs av det kända danska designproduktföretaget Gubi . Pedrera golvlampa passar in i de mest olika boendeformerna. Ljuset från den använda lampan avges vertikalt och försiktigt genom de små punktformade ljusuttagen i metallskärmen.
 • GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Mässing/Grå GUBI

  GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Mässing/Grå GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den ikoniska Bestlite BL4 golvlampa i Mässing/Grå är designad i 1930 av Robert Dudley Best och blev ursprungligen använd i Royal Air Force ingenjör avdelningar på grund av sin stora funktionalitet och det fick den designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den tidlösa Bl4 golvlampa är idag perfekt som läslampa i alla moderna hem. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Mässing/Matt Vit GUBI

  GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Mässing/Matt Vit GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den ikoniska Bestlite BL4 golvlampa i Mässing/Matt Vit är designad i 1930 av Robert Dudley Best och blev ursprungligen använd i Royal Air Force ingenjör avdelningar på grund av sin stora funktionalitet och det fick den designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den tidlösa Bl4 golvlampa är idag perfekt som läslampa i alla moderna hem. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Gravity XL Low Golvlampa Black Marble/White - GUBI

  Gravity XL Low Golvlampa Black Marble/White - GUBI
  Koncept Gravity XL Low Golvlampa Black Marble/Whiteär en lampa designad av Space Copenhagen med fokus på kontrasten mellan två element; den tunga marmorbasen och den lätta textilskärmen, som tillsammans skapar den perfekta balansen och ger ett skulpt
 • Gubi Multi-Lite Golvlampa Mässing

  Gubi Multi-Lite Golvlampa Mässing
  Multi-Lite golvlampa från Gubi Diameter 39 cm Höjd 148 cm Sladdlängd 200 cm Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Svart Material Mässing/Metall Design Louis Weisdorf&hellip:
 • GUBI - Gravity Golvlampa White Marble/White GUBI

  GUBI - Gravity Golvlampa White Marble/White GUBI
  Gravity Golvlampa White Marble/White - GUBI, Grå, Marmor
 • Gubi Bestlite Bl3 S Golvlampa Krom/vit - Golvlampor Stål Vit - 10010039

  Gubi Bestlite Bl3 S Golvlampa Krom/vit - Golvlampor Stål Vit - 10010039
  Gubi golvlampa BL-3 har ett höj- och sänkbart stativ i krom och justerbar skärm. Textilklädd sladd med strömbrytare.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Vit Golvlampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Multi-Lite golvlampa Krom-krom

  GUBI Multi-Lite golvlampa Krom-krom
 • GUBI - Unbound Golvlampa H120 White GUBI

  GUBI - Unbound Golvlampa H120 White GUBI
  Design Space Copenhagen för GUBI Unbound Floor Lamp H120 White är en annan underbar skapelse av den mångsidiga danska designerduon Space Copenhagen för GUBI. Utmärkande för denna design är det geniala hantverket som via en kulled på lampans botten gör att skärmen kan vridas 360 grader. Detta gör att du kan sätta din egen prägel på inredningen av ditt hem. Med sin höga, cylindriska form och lekfulla, asymmetriska droppform har Unbound Floor Lamp en iögonfallande skulptural karaktär. Lampan avger ett mjukt ljus vilket gör den till det självklara valet i sovrummet eller i myshörnan. Kombinationen av den lätta canvasskärmen med den solida marmorfoten skapar en meningsfull helhet som sällan syns i så uttalad grad i andra lampdesigner. Unbound Golvlampa finns i två storlekar och som bordslampa. Kombinera de olika obundna lamporna för ett sammanhängande uttryck - en liten konstinstallation i sig. Se hela serien här
 • Gubi Bestlite Bl3 M Golvlampa Mässing/soft White Semi Matt - Golvlampor Stål Mässing - 10010058

  Gubi Bestlite Bl3 M Golvlampa Mässing/soft White Semi Matt - Golvlampor Stål Mässing - 10010058
  Golvlampa BL3 från Gubi har ett höj- och sänkbart stativ och justerbar skärm. Bestlite-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Bestlite-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Bestlite-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel. Vi har valt ut Mässing Golvlampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI - Multi-Lite Golvlampa Shiny Brass/White GUBI

  GUBI - Multi-Lite Golvlampa Shiny Brass/White GUBI
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lites Golvlampa Shiny Brass/White designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Bordslampan finns i mässing, krom, en kombination av vitt och krom eller svart och mässing. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den dekorativa bordslampan på en byrå, ett litet bord eller en hylla där den kan belysa omgivningen och stödja den mysiga atmosfären i rummet. Se hela den eleganta Multi-lite serie här, som består av taklampan i två storlekar, en golvlampa och en bordslampa.
 • GUBI Bestlite BL3S golvlampa Bone china-brass

  GUBI Bestlite BL3S golvlampa Bone china-brass
 • GUBI - Timberline Golvlampa White/Oak/Birch GUBI

  GUBI - Timberline Golvlampa White/Oak/Birch GUBI
  Design Mads Caprani för GUBI Timberline, som namnet vackert antyder, är inspirerad av trädgränsen, den höjd där träden slutar växa - där skogen blir berg. Designern Mads Caprani skapade originalet Timberline redan på 1970-talet och tog över inredningar med sin innovativa mjuka form, naturliga kurvor och goda ljusförhållanden - som tack vare GUBI nu återigen är tillgänglig för en helt ny generation människor. Lampan har skapats med en baksida i ek- och björkfaner, en lampskärm i canvas och en fot i gjutjärn som garanterar att lampan står säkert och stadigt. Se fler trälampor från GUBI här!
 • GUBI Timberline Golvlampa Ek och Björk/ Vit

  GUBI Timberline Golvlampa Ek och Björk/ Vit
  Design: Mads Caprani, 1970-tal Koncept: Timberline golvlampa är en klassisk skandinavisk design från 1970-talet. Det blev snabbt en internationell sensation på grund av det lekfulla uttryck, den slingrande organiska formen och de naturliga materialen. Det är just detta som gör den estetiskt unik. Den noggrant genomtänkta designen, som den inbyggda sladden och den justerbara riktningsskärmen, visar Mads Capranis uppmärksamhet på kvalitet och detaljer. Namnet kommer från den danska formgivarens fascination för trädens former och linjer som förenas i ek och björk mot den solida och kontrasterande järnfoten i en organisk form. Träets iögonfallande form ger ett fint och levande blickfång till rummet den placeras i oavsett om det är i vardagsrummet, sovrummet eller var den nu passar in i hemmet.
 • GUBI Grossman Collection Gräshoppa Golvlampa Svart

  GUBI Grossman Collection Gräshoppa Golvlampa Svart
  Design: Greta Grossman Koncept: Gulvlampen Gräshoppa skapades 1947 av Greta Grossman. Lampan är tillverkad i pulverlackerad aluminium och är en klassisk golvlampa som ger ett härligt och varmt ljus nedåt. Lampan finns i sex olika färger och den blir utan tvekan ett vackert element i inredningen oavsett var den placeras
 • Gravity Golvlampa Grå Marmor/Vit - GUBI

  Gravity Golvlampa Grå Marmor/Vit - GUBI
  Gravity Golvlampa Grå Marmor/Vit är designad av Space Copenhagen. Gravity är en spännande serie bestående av golvlampor och bordslampor. Välj en bas i marmor eller stål samt mellan två olika skärmar. Uttrycket är estetisk och kontrasten från basens r
 • GUBI Unbound LED golvlampa 120 cm vit

  GUBI Unbound LED golvlampa 120 cm vit
  Design golvlampa Unbound: fot marmorgrå, skärm vit Signe Bindslev Henriksen och Peter Bundgaard Rützou tog den japanska rispapperslampan som modell för utformningen av Unbound LED-golvlampan. De har kombinerat skandinavisk minimalism och japanskt formspråk i det här belysningsobjektet. Både skärmen och sockeln är utformade i en asymmetrisk droppform. Skärmen kan vridas fritt över basen. Material- och färgkombinationen av vitt linnetyg och grå marmor har en naturlig elegans. En golvlampa som kan integreras perfekt i vardagsrum och sovrum och som med sin naturliga stil är ett speciellt inredningstillbehör. Unbound har också en förtrollande ljuseffekt som skapar en stor känsla av mysighet. Ljusets ljusstyrka kan regleras med den integrerade sladdimmern. Golvlampan Unbound tillverkas av Gubi, den danska designprodukttillverkaren som återupptar designikoner från förra seklet och skapar morgondagens klassiker.
 • Gravity XL Low Golvlampa Grey Marble/Canvas - GUBI

  Gravity XL Low Golvlampa Grey Marble/Canvas - GUBI
  Koncept Gravity XL Low Golvlampa Grey Marble/Canvasär en lampa designad av Space Copenhagen med fokus på kontrasten mellan två element; den tunga marmorbasen och den lätta textilskärmen, som tillsammans skapar den perfekta balansen och ger ett skulpt
 • GUBI Gravity Golvlampa Vit Marmor och Canvas Lampskärm XL Låg

  GUBI Gravity Golvlampa Vit Marmor och Canvas Lampskärm XL Låg
  Designer: Space Copenhagen för GUBI 2017 Koncept: GUBI Gravity -kollektionen består av en bordslampa i två storlekar (liten och stor), en golvlampa i tre olika storlekar och en taklampa i Ø30 & Ø60. Lamporna finns i materialen svart eller grå marmor, samt svart nätstål. Observera att svart nätstål har en matt yta. Lampskärmarna tillverkas i canvas eller vitt tyg. Du har därför möjlighet att själv kombinera lampans utseende, så att den passar din stil och inredning. Gravity kollektionen har en elegant och modern design som kan användas både som en dekorativ del av inredningen, eller som en behaglig och dämpad bakgrundsbelysning. Bordslampan passar bra som skrivbordslampa eller som sänglampa, eftersom den ger ett behagligt och mjukt ljus och golvlampan skulle passa perfekt vid fåtöljen eller soffdelen. Både bordet och golvlampan kommer utan tvekan att kunna pryda varje hem, och ge ett underbart mysigt ljus i ett av hemmets mörka hörn. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorens utseende variera
 • GUBI Gräshoppa golvlampa antracit

  GUBI Gräshoppa golvlampa antracit
 • Gubi Gravity Golvlampa Svart / Vit - Golvlampor Stål Svart - 10012237

  Gubi Gravity Golvlampa Svart / Vit - Golvlampor Stål Svart - 10012237
  Gravity golvlampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på sladden för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity golvlampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Golvlampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 12 Watt- Höjd: 1690 mm.- Skärmhöjd: 300 mm.- Skärmbredd: 500 mm.- Lampfotens bredd: 130 mm.- Sladdlängd: 3000 mm.- Vikt: 14.2 kg. Vi har valt ut Svart Golvlampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Stemlite Golvlampa Dimbar Liten Svart/Krom

  GUBI Stemlite Golvlampa Dimbar Liten Svart/Krom
  Design: Stemlite designad av Bill Curry, 1962 Koncept: Idén bakom designen för Stemlite baserades på en förhoppning från Bill Currys sida om att kunna ändra normerna för lampdesign. Han ville skapa en lampa som inte bestod av den på den tiden annars så traditionella bas, glödlampa och lampskärm. Curry ville skapa en lampa som kombinerade de tre komponenterna till en organisk, färgglad lampa. Den önskan resulterade i den första ''Total look''-lampan, Stemlite. Designen hämtar inspiration från blommor som med sina starka men tunna stjälkar kan hålla ett tungt blomhuvud upprätt. Detta kan också ses på metallen som efterliknar stjälkarna på en tulpan. Via den munblåsta glaskulan på toppen skapar Stemlite ett lugnt och behagligt diffust ljus som kan justeras via den inbyggda dimbara funktionen. Stemlite var Bill Currys bästsäljande kollektion och användes även för att presentera amerikansk design i Sovjetunionen, Jugoslavien och Irak på 1960-talet. Stemlite har väckts till liv igen av GUBI för att återintroducera världen till Bill Currys fantastiska verk. Stemlite-kollektionen finns även som bordslampa, taklampa och golvlampa. Som en uppdatering av Stemlite-serien har denna vägglampa en inbyggd dimbar funktion.
 • Gubi Gräshoppa Golvlampa Jet Black - Golvlampor Stål Jet-Black - 10012179

  Gubi Gräshoppa Golvlampa Jet Black - Golvlampor Stål Jet-Black - 10012179
  Gräshoppa golvlampa från GUBI med en ikonisk formgivning som aldrig går ur tiden. Avlång, roterbar lampskärm med en elegant mässingdetalj för att justera ljuset. Bakåtlutat stativ med tre nätta ben och runda, små fötter längst ner. Premiumkvalitet i pulverlackerat stål i olika färger att välja mellan. Originaldesign från år 1947. Design av Greta Grossman. Inspirerad av en gräshoppa. Bra att veta om Gräshoppa golvlampa - Ikonisk design med bakåtlutat stativ och avlång, justerbar lampskärm.- Inspirerad av en gräshoppa.- Tillverkad av pulverlackerat stål och mässing.- Golvlampan finns i olika färgval.- Ingår i serien Gräshoppa.- Finns även som en pendel.- Finns även som en bordslampa.- Ljuskälla ingår inte.- Design av Greta Grossman. Hur bör du ta hand om golvlampan?- Rengör med en torr trasa.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Jet-Black Golvlampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • Bestlite BL3M Golvlampa Svart & Krom

  Bestlite BL3M Golvlampa Svart & Krom
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL3M Golvlampa är en elegant och enkel golvlampa - en tidlös klassiker som är världsberömd. Designad 1930 av Robert Dudley Best för  Bestlite . BL3 skänker stil till vilket rum som helst och avger samtidigt ett mycket behagligt arbetsljus. Det er ikke tilfældigt at Winston Churchill faldt för Bestlite , som han havde stående på sitt skrivbord under andra världskriget. Bestlite Lampan står utställd på Design Museum i London. Lampan är flexibel och justerbar samt är utrustad med en strömbrytare på sladden
 • GUBI - Bestlite BL3 Golvlampa Ø16 Krom/Porslin GUBI

  GUBI - Bestlite BL3 Golvlampa Ø16 Krom/Porslin GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den klassiska Bestlite BL3 bordslampa i Krom/Porslin är designad i 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer som är starkt på verkas av Bauhaus skolan. Med sina rena linjer och eleganta uttryck utstrålar Bestlite BL2 bordslampan en unik enkelhet med starka referenser till den här perioden. Bordslampan är med sin flexibla arm och rörliga skärm optimal till hemmakontoret, kreativa hörnet eller som belysning vid sängbordet eller vardagsrummet. Bestlite-lampen blev först använd i Royal Air Force ingenjörsavdelning på grund av dennes stora funktionalitet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lampan startade strax därefter och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI 9602 golvlampa Mässing-canvas

  GUBI 9602 golvlampa Mässing-canvas
 • GUBI Grossman Collection Gräshoppa Golvlampa Andorra Röd

  GUBI Grossman Collection Gräshoppa Golvlampa Andorra Röd
  Design: Greta Grossman Koncept: Golvlampan Grässhoppa skapades 1947 av Greta Grossman. Lampan är tillverkad i pulverlackerad aluminium, och är en mycket snygg klassisk golvlampa som dekorerar och skapar ett härligt nedåtriktat varmt ljus. Lampan finns i nio olika färger, och kommer utan tvekan att bli ett vackert och funktionellt inredningselement oavsett var den placeras.
 • GUBI Bestlite BL4 golvlampa grå-mässing

  GUBI Bestlite BL4 golvlampa grå-mässing
 • Gubi Model 597 Golvlampa - Golvlampor Cream - 10119103

  Gubi Model 597 Golvlampa - Golvlampor Cream - 10119103
  Model 597 golvlampa från GUBI kommer att förvandla ditt hem och ge det en touch av elegans och lyx. Den lekfulla formen och de unika fransarna i nylon, inspirerade av modevärlden, gör den till ett spektakulärt tillskott till vilket rum som helst. Denna golvlampa ger dig inte bara ett vackert ljus, den skapar också en mysig atmosfär med sitt indirekta 360º ljus. Och med designen av Gianfranco Frattini kan du vara säker på att du får en kvalitetsprodukt som håller länge och som är tillverkad med omsorg och precision. Oavsett om du placerar den i vardagsrummet, sovrummet eller i hallen, kommer Model 597 att bli ett riktigt samtalsämne. Den är perfekt för dem som älskar unik design och som vill skapa en inbjudande och sofistikerad atmosfär i sitt hem. Design av Gianfranco Frattini. Originaldesign från år 1961. Bra att veta om Model 597 golvlampa - Model 597 uppskattas för den lekfulla formen.- Model 597 är också omtyckt för det behagliga ljuset.- Design av Gianfranco Frattini.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Cream Golvlampor från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Gravity golvlampa grå marmor/vit

  GUBI Gravity golvlampa grå marmor/vit
 • GUBI - Gravity Golvlampa Svart Stål/Vit GUBI

  GUBI - Gravity Golvlampa Svart Stål/Vit GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity Golvlampa Svart Stål/Vit är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • GUBI Bestlite BL3S golvlampa Krom

  GUBI Bestlite BL3S golvlampa Krom
 • Gubi Gräshoppa

  Gubi Gräshoppa
  Grasshopper (Gräshoppa) Golvlampa från Gubi Höjd 125 cm Bredd 38 cm Djup 45 cm Mått på skärm Ø15 cm Höjd 23 cm Sladdlängd 215 cm Strömbrytare På sladden Effekt max 40 Watt Ljuskälla 1 st, ingår&hellip:
 • Gubi Satellite Utomhus Golvlampa Senap Guld

  Gubi Satellite Utomhus Golvlampa Senap Guld
  Design: Mathieu Matégot For Gubi Koncept: Taklampan Satellite designades av Mathieu Matégot 1953. Denna utomhusversion av Satellite är konstruerad i aluminium och lampskärmen i rostfritt stål. Delarna pressas och böjs till Matégots signaturform innan lampan sedan får sin pulverlackering som hjälper till att skydda mot rost och vädrets regn och rusk. Satellite-serien har ett helt unikt uttryck och skapar med sin perforerade lampskärm en helt otrolig atmosfär i rummet den hänger i. Gubi Satellite är perfekt på altanen, uterummet eller platser där du vill ha mysig belysning och unkit design.
 • Gubi Grshoppa Floor Lamp (Shade: Dusty Blue Semi Matt) - H: 125,5 cm W: 43,5 Golvlampor Från Magasin

  Gubi Grshoppa Floor Lamp (Shade: Dusty Blue Semi Matt) - H: 125,5 cm W: 43,5 Golvlampor Från Magasin
  Gräshoppa producerades första gången på 1950-talet. Golvlampan är i pulverlackerade rörformiga stålrör med bakåtvänd lutning, stativbas och med pulverlackerad konisk aluminiumskärm. Lampans avlånga skärm gör bländningen minimal, men gör att ljuset ka
 • GUBI Stemlite Golvlampa Dimbar Stor Svart/Krom

  GUBI Stemlite Golvlampa Dimbar Stor Svart/Krom
  Design: Stemlite designad av Bill Curry, 1962 Koncept: Idén bakom designen för Stemlite baserades på en förhoppning från Bill Currys sida om att kunna ändra normerna för lampdesign. Han ville skapa en lampa som inte bestod av den på den tiden annars så traditionella bas, glödlampa och lampskärm. Curry ville skapa en lampa som kombinerade de tre komponenterna till en organisk, färgglad lampa. Den önskan resulterade i den första ''Total look''-lampan, Stemlite. Designen hämtar inspiration från blommor som med sina starka men tunna stjälkar kan hålla ett tungt blomhuvud upprätt. Detta kan också ses på metallen som efterliknar stjälkarna på en tulpan. Via den munblåsta glaskulan på toppen skapar Stemlite ett lugnt och behagligt diffust ljus som kan justeras via den inbyggda dimbara funktionen. Stemlite var Bill Currys bästsäljande kollektion och användes även för att presentera amerikansk design i Sovjetunionen, Jugoslavien och Irak på 1960-talet. Stemlite har väckts till liv igen av GUBI för att återintroducera världen till Bill Currys fantastiska verk. Stemlite-kollektionen finns även som bordslampa, taklampa och golvlampa. Som en uppdatering av Stemlite-serien har denna vägglampa en inbyggd dimbar funktion.
 • Gravity XL High Golvlampa Grey Marble/White - GUBI

  Gravity XL High Golvlampa Grey Marble/White - GUBI
  Koncept Gravity XL High Golvlampa Grey Marble/Whiteär en lampa designad av Space Copenhagen med fokus på kontrasten mellan två element; den tunga marmorbasen och den lätta textilskärmen, som tillsammans skapar den perfekta balansen och ger ett skulpt
 • GUBI Pedrera PD2 golvlampa black

  GUBI Pedrera PD2 golvlampa black
 • GUBI - Multi-Lite Golvlampa Chrome/Black GUBI

  GUBI - Multi-Lite Golvlampa Chrome/Black GUBI
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lites Lite Golvlampa Chrome/Black designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Bordslampan finns i mässing, krom, en kombination av vitt och krom eller svart och mässing. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den dekorativa bordslampan på en byrå, ett litet bord eller en hylla där den kan belysa omgivningen och stödja den mysiga atmosfären i rummet. Se hela den eleganta Multi-lite serie här, som består av taklampan i två storlekar, en golvlampa och en bordslampa.
 • GUBI - Gravity XL High Golvlampa White Marble/White GUBI

  GUBI - Gravity XL High Golvlampa White Marble/White GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity XL High Golvlampa White Marble/White är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • Satellite Utomhus Golvlampa Mustard Gold/Black - GUBI

  Satellite Utomhus Golvlampa Mustard Gold/Black - GUBI
  Satellite Utomhus Golvlampa Mustard Gold/Black - GUBI, Svart, Metall
 • GUBI Bestlite BL4 golvlampa mässing

  GUBI Bestlite BL4 golvlampa mässing
 • GUBI Unbound golvlampa 80 cm Kanvas-grå marmor

  GUBI Unbound golvlampa 80 cm Kanvas-grå marmor
 • Bestlite BL3M Golvlampa Mässing

  Bestlite BL3M Golvlampa Mässing
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL3M Golvlampaär en elegant och enkel golvlampa - en tidlös klassiker som är världsberömd. Designad 1930 av Robert Dudley Best för  Bestlite . BL3 skänker stil till vilket rum som helst och avger samtidigt ett mycket behagligt arbetsljus. Det är iinte en tillfällighet att Winston Churchill föll för en Bestlite , då han hade en bordslampa av samma modell som golvlampan på sitt skrivbord under andra världskriget. Bestlite Lampan står utställd på Design Museum i London. Golvlampan är flexibel och justerbar samt är utrustad med en strömbrytare på sladden
 • GUBI Multi-Lite Golvlampa Krom & Vit

  GUBI Multi-Lite Golvlampa Krom & Vit
  Designer: Louis Weisdorf Koncept: Golvlampan Multi-Lite ritades i 1972 av Louis Weisdorf . Lampan hyllar den danska guldåldern inom design med sin karakteristiska form. Basen av lampan består av två cylindrar, där metallringen omkring skapar en rotateringspunkt för de två yttre mobila skärmarna. Dessa två skärmar kan roteras och ge lampan flera olika kombinationer av udtryk. Vid rotering av de två skärmar kan Multi-Lite Golvlampan avge olika slags ljus; rakt uppåt, neråt eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. Gubi Multi-Lite Golvlampan passar därför perfekt in i vardagsrummet eller kontoret, då den avger ett behagligt arbetsljus. Golvlampan får i fyra olika färger; Mässing och svart, ren Mässing, ren Krom och Krom och Vit. .
 • Gubi Gräshoppa Golvlampa Glossy Black - Golvlampor Stål Högblank Svart - 10110872

  Gubi Gräshoppa Golvlampa Glossy Black - Golvlampor Stål Högblank Svart - 10110872
  Gräshoppa golvlampa från GUBI med en ikonisk formgivning som aldrig går ur tiden. Avlång, roterbar lampskärm med en elegant mässingdetalj för att justera ljuset. Bakåtlutat stativ med tre nätta ben och runda, små fötter längst ner. Premiumkvalitet i pulverlackerat stål i olika färger att välja mellan. Originaldesign från år 1947. Design av Greta Grossman. Inspirerad av en gräshoppa. Bra att veta om Gräshoppa golvlampa - Ikonisk design med bakåtlutat stativ och avlång, justerbar lampskärm.- Inspirerad av en gräshoppa.- Tillverkad av pulverlackerat stål och mässing.- Golvlampan finns i olika färgval.- Ingår i serien Gräshoppa.- Finns även som en pendel.- Finns även som en bordslampa.- Ljuskälla ingår inte.- Design av Greta Grossman. Hur bör du ta hand om golvlampan?- Rengör med en torr trasa.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Högblank Svart Golvlampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • 9602 Golvlampa Mässing/Wicker Willow - GUBI

  9602 Golvlampa Mässing/Wicker Willow - GUBI
  9602 Golvlampanär kanske mer känd under namnet ”Den kinesiska hatten”. Den är designad av den finska stjärndesignern Paavo Tynell. Även om lampan designades till hotellet Aulanko i Finland redan år 1938, är lampan fortfarande lika aktuell och populär
 • Gubi Gravity Xl Golvlampa Låg Svart Marmor / Canvas - Golvlampor Textil Svart Marmor - 10012268

  Gubi Gravity Xl Golvlampa Låg Svart Marmor / Canvas - Golvlampor Textil Svart Marmor - 10012268
  Gravity XL golvlampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2019. Bra att veta om Gravity XL golvlampa - Gravity XL uppskattas för den eleganta designen.- Gravity XL är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Gjord av marmor och textil.- Golvlampan finns i olika färgval.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 12 Watt- Höjd: 1200 mm.- Skärmhöjd: 475 mm.- Skärmbredd: 600 mm.- Lampfotens bredd: 250 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 78.5 kg. Vi har valt ut Svart Marmor Golvlampor i Textil från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI - Gräshoppa Golvlampa Jet-Black GUBI

  GUBI - Gräshoppa Golvlampa Jet-Black GUBI
  Design Greta M. Grossman för Gubi Koncept Den ikoniska Gräshoppa Golvlampa i Jet-Black blev först producerad 1947 av den feminina Greta M. Grossman. Den unika stativplattan på Gräshoppa Golvlampa vippas bakåt och ger ett intryck av att lampan på ett eller annat sätt är levande och är på jakt efter sitt byte. Som en av Grossmans mest ikoniska design har den autentiska lampan en långsträckt konformad skärm som lätt kan roteras så att direkt ljus kan fokuseras där du vill ha det.
 • Gubi Gravity Xl Golvlampa Hög Vit Marmor / Vit - Golvlampor Textil Vit - 10012265

  Gubi Gravity Xl Golvlampa Hög Vit Marmor / Vit - Golvlampor Textil Vit - 10012265
  Gravity XL golvlampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2019. Bra att veta om Gravity XL golvlampa - Gravity XL uppskattas för den eleganta designen.- Gravity XL är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Gjord av marmor och textil.- Golvlampan finns i olika färgval.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 12 Watt- Höjd: 1300 mm.- Skärmhöjd: 570 mm.- Skärmbredd: 450 mm.- Lampfotens bredd: 250 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 79 kg. Vi har valt ut Vit Golvlampor i Textil från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Stemlite golvlampa, svart-röd, 110 cm

  GUBI Stemlite golvlampa, svart-röd, 110 cm
  Charmig golvlampa Stemlite i tidlös design Den klassiska golvlampan Stemlite är designad av den auktoritativa amerikanska designern Bill Curry (1927-1971). Han införlivade 1960-talets livsstil i sina skapelser och gjorde Stemlite till en symbol för denna hoppfulla tidsålder. Bill Curry var en av Kaliforniens mest kända designers. Den frodiga glaskulan, som är lämpligt placerad på den smala ramen, avger ett mjukt ljus som dessutom kan påverkas individuellt genom val av ljuskälla. Den sofistikerade designen gör armaturen till ett elegant inredningstillbehör. Den smala, tulpanliknande formen skapar ett utsökt utseende med ett stabilt stativ. Tack vare sin enkla elegans passar Stemlite perfekt in i alla möbler. - Med vridbar strömbrytare för på/av och för dimning
 • GUBI Timberline golvlampa Oak-birch-white

  GUBI Timberline golvlampa Oak-birch-white
 • GUBI Gravity Golvlampa Grå Marmor och Vit Lampskärm XL Låg

  GUBI Gravity Golvlampa Grå Marmor och Vit Lampskärm XL Låg
  Designer: Space Copenhagen för GUBI 2017 Koncept: GUBI Gravity -kollektionen består av en bordslampa i två storlekar (liten och stor), en golvlampa i tre olika storlekar och en taklampa i Ø30 & Ø60. Lamporna finns i materialen svart eller grå marmor, samt svart nätstål. Observera att svart nätstål har en matt yta. Lampskärmarna tillverkas i canvas eller vitt tyg. Du har därför möjlighet att själv kombinera lampans utseende, så att den passar din stil och inredning. Gravity kollektionen har en elegant och modern design som kan användas både som en dekorativ del av inredningen, eller som en behaglig och dämpad bakgrundsbelysning. Bordslampan passar bra som skrivbordslampa eller som sänglampa, eftersom den ger ett behagligt och mjukt ljus och golvlampan skulle passa perfekt vid fåtöljen eller soffdelen. Både bordet och golvlampan kommer utan tvekan att kunna pryda varje hem, och ge ett underbart mysigt ljus i ett av hemmets mörka hörn. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorens utseende variera
 • GUBI - Gräshoppa Golvlampa Glossy Black GUBI

  GUBI - Gräshoppa Golvlampa Glossy Black GUBI
  Design Greta M. Grossman för Gubi Koncept Den ikoniska Gräshoppa Golvlampa Glossy Black blev först producerad 1947 av den feminina Greta M. Grossman. Den unika stativplattan på Gräshoppa Golvlampa vippas bakåt och ger ett intryck av att lampan på ett eller annat sätt är levande och är på jakt efter sitt byte. Som en av Grossmans mest ikoniska design har den autentiska lampan en långsträckt konformad skärm som lätt kan roteras så att direkt ljus kan fokuseras där du vill ha det.
 • GUBI Gravity golvlampa svart marmor/canvas

  GUBI Gravity golvlampa svart marmor/canvas
 • Gubi Stemlite Golvlampa H150 Black Red Eu - Golvlampor Stål Black Red - 10092465

  Gubi Stemlite Golvlampa H150 Black Red Eu - Golvlampor Stål Black Red - 10092465
  Stemlite golvlampa från GUBI med ett sofistikerat, elegant utseende som harmoniskt smälter in i hemmet. Den har en vacker lampskärm i munblåst glas med en organisk form och en slank lampfot i lackerat stål med popinspirerade färger och en användbar dimmer för justering av ljusstyrka. Stilren lampa perfekt för både hemmet och offentliga miljöer. Designad av Bill Curry. Bra att veta om Stemlite golvlampa - Användbar dimmer.- Skärm i frostat munblåst glas.- Golvlampan finns i olika färgval.- Golvlampan kommer i olika storlekar.- Den här golvlampan ingår i GUBIs kollektion Stemlite.- Kombinera golvlampan med en Stemlite bordslampa från GUBI.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- IP-klassificering: IP20.- Ljuskälla säljs separat.- E27 Hur bör du ta hand om golvlampan?- Använd en torr trasa. Vi har valt ut Black Red Golvlampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Stemlite Golvlampa black red, h.110 cm

  GUBI Stemlite Golvlampa black red, h.110 cm
 • GUBI Stemlite golvlampa, grå, 110 cm

  GUBI Stemlite golvlampa, grå, 110 cm
  Charmig golvlampa Stemlite i tidlös design Den klassiska golvlampan Stemlite är designad av den auktoritativa amerikanska designern Bill Curry (1927-1971). Han införlivade 1960-talets livsstil i sina skapelser och gjorde Stemlite till en symbol för denna hoppfulla tidsålder. Bill Curry var en av Kaliforniens mest kända designers. Den frodiga glaskulan, som är lämpligt placerad på den smala ramen, avger ett mjukt ljus som dessutom kan påverkas individuellt genom val av ljuskälla. Den sofistikerade designen gör armaturen till ett elegant inredningstillbehör. Den smala, tulpanliknande formen skapar ett utsökt utseende med ett stabilt stativ. Tack vare sin enkla elegans passar Stemlite perfekt in i alla möbler. - Med vridbar strömbrytare för på/av och för dimning
 • GUBI Gravity Golvlampa Vit Marmor och Vit Lampskärm XL Hög

  GUBI Gravity Golvlampa Vit Marmor och Vit Lampskärm XL Hög
  Designer: Space Copenhagen för GUBI 2017 Koncept: GUBI Gravity -kollektionen består av en bordslampa i två storlekar (liten och stor), en golvlampa i tre olika storlekar och en taklampa i Ø30 & Ø60. Lamporna finns i materialen svart eller grå marmor, samt svart nätstål. Observera att svart nätstål har en matt yta. Lampskärmarna tillverkas i canvas eller vitt tyg. Du har därför möjlighet att själv kombinera lampans utseende, så att den passar din stil och inredning. Gravity kollektionen har en elegant och modern design som kan användas både som en dekorativ del av inredningen, eller som en behaglig och dämpad bakgrundsbelysning. Bordslampan passar bra som skrivbordslampa eller som sänglampa, eftersom den ger ett behagligt och mjukt ljus och golvlampan skulle passa perfekt vid fåtöljen eller soffdelen. Både bordet och golvlampan kommer utan tvekan att kunna pryda varje hem, och ge ett underbart mysigt ljus i ett av hemmets mörka hörn. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorens utseende variera
 • Gravity XL High Golvlampa Black Marble/Canvas - GUBI

  Gravity XL High Golvlampa Black Marble/Canvas - GUBI
  Koncept Gravity XL High Golvlampa Black Marble/Canvasär en lampa designad av Space Copenhagen med fokus på kontrasten mellan två element; den tunga marmorbasen och den lätta textilskärmen, som tillsammans skapar den perfekta balansen och ger ett skul
 • GUBI G-10 Golvlampa Svart

  GUBI G-10 Golvlampa Svart
  Design: Greta Grossman Koncept:
 • Gubi Bestlite Bl3 M Golvlampa Shiny Mässing - Golvlampor Stål Mässing - 10010056

  Gubi Bestlite Bl3 M Golvlampa Shiny Mässing - Golvlampor Stål Mässing - 10010056
  Golvlampa BL3 från Gubi har ett höj- och sänkbart stativ och justerbar skärm. Bestlite-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Bestlite-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Bestlite-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel. Vi har valt ut Mässing Golvlampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI - Gravity XL Low Golvlampa Black Marble/White GUBI

  GUBI - Gravity XL Low Golvlampa Black Marble/White GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity XL Low Golvlampa Black Marble/White är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • GUBI Stemlite Golvlampa Dimbar Liten Grå

  GUBI Stemlite Golvlampa Dimbar Liten Grå
  Design: Stemlite designad av Bill Curry, 1962 Koncept: Idén bakom designen för Stemlite baserades på en förhoppning från Bill Currys sida om att kunna ändra normerna för lampdesign. Han ville skapa en lampa som inte bestod av den på den tiden annars så traditionella bas, glödlampa och lampskärm. Curry ville skapa en lampa som kombinerade de tre komponenterna till en organisk, färgglad lampa. Den önskan resulterade i den första ''Total look''-lampan, Stemlite. Designen hämtar inspiration från blommor som med sina starka men tunna stjälkar kan hålla ett tungt blomhuvud upprätt. Detta kan också ses på metallen som efterliknar stjälkarna på en tulpan. Via den munblåsta glaskulan på toppen skapar Stemlite ett lugnt och behagligt diffust ljus som kan justeras via den inbyggda dimbara funktionen. Stemlite var Bill Currys bästsäljande kollektion och användes även för att presentera amerikansk design i Sovjetunionen, Jugoslavien och Irak på 1960-talet. Stemlite har väckts till liv igen av GUBI för att återintroducera världen till Bill Currys fantastiska verk. Stemlite-kollektionen finns även som bordslampa, taklampa och golvlampa. Som en uppdatering av Stemlite-serien har denna vägglampa en inbyggd dimbar funktion.
 • GUBI Gravity Golvlampa Svart Marmor och Skärm av Segelduk Stor

  GUBI Gravity Golvlampa Svart Marmor och Skärm av Segelduk Stor
  Designer: Space Copenhagen för GUBI 2017 Koncept: GUBI Gravity-kollektionen består av en bordslampa i två storlekar (mindre och stor), och en golvlampa. Lamporna fås i matrialerna svart- eller grå marmor samt sotat stål. Skärmarna är producerade i segelduk eller vitt tyg. Du har därför själv möjlighet att kombinera lampans utseende, så att det passar precis din stil och inredning. Gravity-kollektionen har en elegant och modern design, som både kan användas som en dekoration i inredningen, eller som en behaglig och dämpat baggrundsljus. Golvlampan kan passa fint som läslampa vid soffan eller fåtöljen, eller som sänglampa, eftersom den ger ett behagligt och mjukt ljus. Både bords- och golvlampan förskönar alla hem, och ger en skön mysbelysning i ett av hemmets mörka hörn. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Krom/Svart GUBI

  GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Krom/Svart GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den ikoniska Bestlite BL4 golvlampa i Krom/Svart är designad i 1930 av Robert Dudley Best och blev ursprungligen använd i Royal Air Force ingenjör avdelningar på grund av sin stora funktionalitet och det fick den designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den tidlösa Bl4 golvlampa är idag perfekt som läslampa i alla moderna hem. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI Gravity XL golvlampa svart marmor/canvas, low

  GUBI Gravity XL golvlampa svart marmor/canvas, low
 • Gubi Multi-Lite Golvlampa Krom

  Gubi Multi-Lite Golvlampa Krom
  Multi-Lite golvlampa från Gubi Diameter 39 cm Höjd 148 cm Sladdlängd 200 cm Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Krom Material Kromad Metall Design Louis Weisdorf Energiklass&hellip:
 • GUBI Grossman Collection Gräshoppa Golvlampa Blank Svart

  GUBI Grossman Collection Gräshoppa Golvlampa Blank Svart
  Design: Greta M. Grossman, 1947 Koncept: Den eleganta golvlampan Grässhoppa skapades 1947 av den svenska designern Greta Grossman. Lampan är tillverkad i pulverlackerad aluminium och är en mycket snygg klassisk golvlampa, som dekorerar och skapar ett härligt varmt ljus. Grässhoppa är en av de mest ikoniska lamporna som Greta Grossman designade på sin tid. Golvlampan står på ett trebent stativ som lutar något bakåt, och lampskärmen ger ett användbart ljus nedåt. Perfekt som lampa till vardagsrummet, och på ställen där du behöver ett bra läsljus. Lampan finns i nio olika färger, samt den nya brun versionen. Gräshoppa kommer utan tvekan att bli ett vackert och funktionellt inredningselement, oavsett var det placeras i hemmet.
 • GUBI - Stemlite Golvlampa H150 Dimmable Black Chrome GUBI

  GUBI - Stemlite Golvlampa H150 Dimmable Black Chrome GUBI
  Design Bill Curry för GUBI Stemlite Golvlampa H150 Dimbar Svart Krom från GUBI är en nyutgåva av en sann evergreen. Stemlite designades av Bill Curry på 1960-talet, och lampserien blev en samtida bild av den tidsanda som surrade genom Amerika på den tiden. Coca Cola och Musse Pigg blev världsberömda varumärken, medborgarrättsgrupper fick inflytande och amerikanerna Buzz Aldrin, Michael Collins och Niel Armstrong satte en amerikansk flagga på månen. Stemlite är en hyllning till framtiden där allt är möjligt, sett genom Bill Currys ögon i ett blomstrande Los Angeles - och med återutgivningen av klassikern gör GUBI det möjligt för dig att äga en del av den optimismen. Stemlite, som nu är utrustad med en dimmer, är på en gång en påminnelse om ett svunnet förflutet och en avlägsen framtid. Se hela Stemlite-serien här!
 • GUBI Grossman Collection Gräshoppa Golvlampa Blå

  GUBI Grossman Collection Gräshoppa Golvlampa Blå
  Design: Greta Grossman Koncept: Gulvlampen Gräshoppa skapades 1947 av Greta Grossman. Lampan är tillverkad i pulverlackerad aluminium och är en klassisk golvlampa som ger ett härligt och varmt ljus nedåt. Lampan finns i sex olika färger och den blir utan tvekan ett vackert element i inredningen oavsett var den placeras
 • Gubi 9602 Golvlampa Wicker Willow - Golvlampor Rotting Wicker Willow - 10003866

  Gubi 9602 Golvlampa Wicker Willow - Golvlampor Rotting Wicker Willow - 10003866
  9602 golvlampa från GUBI med en klassisk design och ett unikt uttryck. Perfekt att ställa bredvid soffan eller på någon annan plats som du vill ha lite extra upplyst. Den har en luftig lampskärm, en rottingklädd lampfot och detaljer i mässing för ett exklusivt intryck. Design av Paavo Tynell. Originaldesign från år 1938. Bra att veta om 9602 golvlampa - 9602 uppskattas för den tidlösa designen.- 9602 är också omtyckt för de högkvalitativa materialen.- Golvlampan finns i olika färgval.- Tillverkad av rotting och mässing.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Wicker Willow Golvlampor i Rotting från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi BL3 Golvlampa Bone China/Mässing

  Gubi BL3 Golvlampa Bone China/Mässing
  BL3 golvlampa/läslampa i Bestlite-serien från Gubi Höjd 112-151 cm Diameter skärm 16 cm Armlängd 42 cm Diameter fäste 28 cm Sladdlängd 200 cm, guldfärgad textil Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla&hellip:
 • Gubi Bestlite Bl3 S Golvlampa Black Brass/bone China - Golvlampor Mix - 10010022

  Gubi Bestlite Bl3 S Golvlampa Black Brass/bone China - Golvlampor Mix - 10010022
  BL3 bordslampa från Gubi. BL-3 har ett höj- och sänkbart stativ i krom och justerbar skärm. Textilklädd sladd med strömbrytare.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel. Vi har valt ut Mix Golvlampor från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Gräshoppa golvlampa Olivbrun

  GUBI Gräshoppa golvlampa Olivbrun
 • Gräshoppa Golvlampa Vintage Red - GUBI

  Gräshoppa Golvlampa Vintage Red - GUBI
  Grässhoppa Golvlampa producerades första gången år 1947 av Greta M. Grossman. Hon var känd som en kvinnlig pionjär som tog lampdesignen till nya höjder i en tid då designen var mycket traditionell och klassisk. Grässhoppa är en lampserie som består a
 • GUBI - Bestlite BL3 Golvlampa Ø16 Krom/Krom GUBI

  GUBI - Bestlite BL3 Golvlampa Ø16 Krom/Krom GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den klassiska Bestlite BL3 bordslampa i Krom/Krom är designad i 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer som är starkt på verkas av Bauhaus skolan. Med sina rena linjer och eleganta uttryck utstrålar Bestlite BL2 bordslampan en unik enkelhet med starka referenser till den här perioden. Bordslampan är med sin flexibla arm och rörliga skärm optimal till hemmakontoret, kreativa hörnet eller som belysning vid sängbordet eller vardagsrummet. Bestlite-lampen blev först använd i Royal Air Force ingenjörsavdelning på grund av dennes stora funktionalitet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lampan startade strax därefter och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI Gräshoppa trebent golvlampa, vintage-röd

  GUBI Gräshoppa trebent golvlampa, vintage-röd
  Design golvlampa Gräshoppa med justerbart huvud - en designikon av Greta Magnusson Grossman golvlampa Gräshoppa har en livlig touch tack vare den trebenta ramen som lutas lite bakåt, vilket gör den till ett trendigt inredningstillbehör för många vardagsrum. Dess lamphuvud har konisk form och dess justering kan justeras så att ljusets riktning kan anpassas till individuella behov. Gräshoppa kan enkelt slås på och av med hjälp av fotomkopplaren integrerad i matningskabeln. Designen kommer från den svenska designpionjären Greta Magnusson Grossman och introducerades 1947. Greta Magnusson Grossman (1906-1999) studerade vid den berömda Konsthögskolan i Stockholm och öppnade sin egen ateljé 1933 - en kombination av butik och verkstad. Efter att ha gift sig med jazzmusikern Billy Grossman flyttade hon till Kalifornien 1940, öppnade en butik på den berömda Rodeo Drive i Los Angeles och var en av de första att föra modern skandinavisk stil till Nordamerika. Bland hennes kunder var tidens framstående artister som Joan Fontaine, Greta Garbo, Frank Sinatra och Ingrid Bergman. Den danska varumärketillverkaren Gubi är ledande inom design och inredning: företaget grundades 1967 av Lisbeth och Gubi Olsen, är verksamt över hela världen och producerar högkvalitativa designmöbler och belysning.
 • GUBI Stemlite Golvlampa Dimbar Stor Grå

  GUBI Stemlite Golvlampa Dimbar Stor Grå
  Design: Stemlite designad av Bill Curry, 1962 Koncept: Idén bakom designen för Stemlite baserades på en förhoppning från Bill Currys sida om att kunna ändra normerna för lampdesign. Han ville skapa en lampa som inte bestod av den på den tiden annars så traditionella bas, glödlampa och lampskärm. Curry ville skapa en lampa som kombinerade de tre komponenterna till en organisk, färgglad lampa. Den önskan resulterade i den första ''Total look''-lampan, Stemlite. Designen hämtar inspiration från blommor som med sina starka men tunna stjälkar kan hålla ett tungt blomhuvud upprätt. Detta kan också ses på metallen som efterliknar stjälkarna på en tulpan. Via den munblåsta glaskulan på toppen skapar Stemlite ett lugnt och behagligt diffust ljus som kan justeras via den inbyggda dimbara funktionen. Stemlite var Bill Currys bästsäljande kollektion och användes även för att presentera amerikansk design i Sovjetunionen, Jugoslavien och Irak på 1960-talet. Stemlite har väckts till liv igen av GUBI för att återintroducera världen till Bill Currys fantastiska verk. Stemlite-kollektionen finns även som bordslampa, taklampa och golvlampa. Som en uppdatering av Stemlite-serien har denna vägglampa en inbyggd dimbar funktion.
 • GUBI Bestlite BL3S golvlampa Bone china-chrome

  GUBI Bestlite BL3S golvlampa Bone china-chrome
 • GUBI Stemlite golvlampa 150 cm Black Chrome

  GUBI Stemlite golvlampa 150 cm Black Chrome
 • GUBI Gräshoppa golvlampa blank Black

  GUBI Gräshoppa golvlampa blank Black
 • Gubi Gravity Golvlampa Grå / Vit - Golvlampor Marmor Vit - 10012249

  Gubi Gravity Golvlampa Grå / Vit - Golvlampor Marmor Vit - 10012249
  Gravity golvlampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på sladden för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2018. Bra att veta om Gravity golvlampa - Gravity uppskattas för den eleganta designen.- Gravity är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Golvlampan finns i olika färgval.- Finns i olika material.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 12 Watt- Höjd: 1690 mm.- Skärmhöjd: 300 mm.- Skärmbredd: 500 mm.- Lampfotens bredd: 130 mm.- Sladdlängd: 3000 mm.- Vikt: 14.2 kg. Vi har valt ut Vit Golvlampor i Marmor från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Bestlite BL3S golvlampa Black semi matt-chrome

  GUBI Bestlite BL3S golvlampa Black semi matt-chrome
 • Gubi Satellite Golvlampa Utomhus Cream White Semi Matt - Golvlampor Rostfritt Stål Gräddvit - 10115991

  Gubi Satellite Golvlampa Utomhus Cream White Semi Matt - Golvlampor Rostfritt Stål Gräddvit - 10115991
  Satellite golvlampa från GUBI med en skulptural design med ett imponerande uttryck perfekt för att skapa en mysig stämning på uteplatsen under sena sommarkvällar. Äggformad, halvmatt lampskärm i perforerat rostfritt stål med en ovandel i aluminium för att reflektera ljuset vackert. Ett måste för den designintresserade. Design av Mathieu Matégot. Originaldesign från år 1953. Bra att veta om Satellite golvlampa - Finns även som en pendel.- Erbjuds i flera färger.- Satellite är också omtyckt för det tåliga materialet.- Satellite uppskattas för den ikoniska designen.- Ingår i serien Satellite.- Tillverkad av rostfritt stål och aluminium.- Ljuskälla ingår. Vi har valt ut Gräddvit Golvlampor i Rostfritt stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Gravity Golvlampa Grå Marmor och Canvas Lampskärm XL Låg

  GUBI Gravity Golvlampa Grå Marmor och Canvas Lampskärm XL Låg
  Designer: Space Copenhagen för GUBI 2017 Koncept: GUBI Gravity -kollektionen består av en bordslampa i två storlekar (liten och stor), en golvlampa i tre olika storlekar och en taklampa i Ø30 & Ø60. Lamporna finns i materialen svart eller grå marmor, samt svart nätstål. Observera att svart nätstål har en matt yta. Lampskärmarna tillverkas i canvas eller vitt tyg. Du har därför möjlighet att själv kombinera lampans utseende, så att den passar din stil och inredning. Gravity kollektionen har en elegant och modern design som kan användas både som en dekorativ del av inredningen, eller som en behaglig och dämpad bakgrundsbelysning. Bordslampan passar bra som skrivbordslampa eller som sänglampa, eftersom den ger ett behagligt och mjukt ljus och golvlampan skulle passa perfekt vid fåtöljen eller soffdelen. Både bordet och golvlampan kommer utan tvekan att kunna pryda varje hem, och ge ett underbart mysigt ljus i ett av hemmets mörka hörn. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorens utseende variera
 • Gubi Multi-lite Golvlampa Brass / Vit - Golvlampor Stål Vit - 10062678

  Gubi Multi-lite Golvlampa Brass / Vit - Golvlampor Stål Vit - 10062678
  Multi-Lite golvlampa från GUBI med en tidlös, ikonisk design med en mångsidig funktion och två sfäriska, justerbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Golvlampan har ett karakteristiskt utseende med en cylindrisk form. Ett måste för den designintresserade. Formgiven av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite golvlampa - Originaldesign från 1972.- Golvlampan kommer i olika färger.- Golvlampan kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- Kombinera golvlampan med en bordslampa från GUBI.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Vit Golvlampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Stemlite Golvlampa black chrome, h.110 cm

  GUBI Stemlite Golvlampa black chrome, h.110 cm
 • Gubi Gravity Xl Golvlampa Låg Grå Marmor / Vit - Golvlampor Textil Vit - 10012271

  Gubi Gravity Xl Golvlampa Låg Grå Marmor / Vit - Golvlampor Textil Vit - 10012271
  Gravity XL golvlampa från GUBI med en elegant design med ett skulpturalt uttryck perfekt för att skapa ett statement i inredningen. Kontrasterande, högkvalitativa material för en mer hållbar livsstil. Dimmerknapp på lampfoten för justering av ljusstyrka. Ett måste för den designintresserade. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2019. Bra att veta om Gravity XL golvlampa - Gravity XL uppskattas för den eleganta designen.- Gravity XL är också omtyckt för den dimbara funktionen.- Gjord av marmor och textil.- Golvlampan finns i olika färgval.- Ingår i serien Gravity.- Ljuskälla ingår inte. Golvlampans tekniska egenskaper:- Sockel: E27- Max. 12 Watt- Höjd: 1200 mm.- Skärmhöjd: 475 mm.- Skärmbredd: 600 mm.- Lampfotens bredd: 250 mm.- Sladdlängd: 2000 mm.- Vikt: 78.5 kg. Vi har valt ut Vit Golvlampor i Textil från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Svart Mässing/Klassisk Vit GUBI

  GUBI - Bestlite BL4 Golvlampa Ø21 Svart Mässing/Klassisk Vit GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Den ikoniska Bestlite BL4 golvlampa i Mässing/Vit är designad i 1930 av Robert Dudley Best och blev ursprungligen använd i Royal Air Force ingenjör avdelningar på grund av sin stora funktionalitet och det fick den designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den tidlösa Bl4 golvlampa är idag perfekt som läslampa i alla moderna hem. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI - Gravity XL High Golvlampa Black Marble/Canvas GUBI

  GUBI - Gravity XL High Golvlampa Black Marble/Canvas GUBI
  Design Space Copenhagen for GUBI Koncept Gravity XL High Golvlampa Black Marble/Canvas är utformad med fokus på kontrasten mellan de två elementen; den tunga cylindriska basen och den lätta textilskärmen. Kombinationen av de två ger designen en perfekt balans – därav namnet 'Gravity'. När lampan är påslagen skickar den ut ett diffust och stämningsfullt ljus till omgivningen, vilket bidrar till den mysiga känslan. Med en bas i marmor passar den stilfulla lampan enkelt in i den tidens trender, där naturmaterial fortsätter att få stor uppmärksamhet i inredningen. Var medveten om att marmor är en naturprodukt och kan därför variera i utseendet från lampa till lampa – varje lampa är unik. Gravity-serien består av bordslampan och golvlampan i olika storlekar. Välj bland de olika storlekarna här där du också hittar lampan med bas i olika nyanser.
 • Gubi Gräshoppa

  Gubi Gräshoppa
  Grasshopper Golvlampa från Gubi Höjd 125 cm Bredd 38 cm Djup 45 cm Sladdlängd 215 cm Skärmens mått Ø15 cm Höjd 23 cm Effekt max 40 Watt Ljuskälla 1 st, ingår ej Sockel E14 Färg Varmgrå Material&hellip:
 • Multi-Lite Golvlampa Shiny Brass/White - GUBI

  Multi-Lite Golvlampa Shiny Brass/White - GUBI
  Multi-Lite Golvlampa Shiny Brass/WhiteÄlskade du också när Multi-Lite-pendellampan återlanserades? Då kommer du älska golvlampan också. Samma flexibilitet i skärmen som pendeln har som gör det möjligt att strya ljuset som du vill. Skapa det uttryck d
 • Gräshoppa Golvlampa Glossy Black - GUBI

  Gräshoppa Golvlampa Glossy Black - GUBI
  Gräshoppa Golvlampa Glossy Black - GUBI, Svart, Metall
 • Multi-Lite Golvlampa Mässing/Mässing - GUBI

  Multi-Lite Golvlampa Mässing/Mässing - GUBI
  Multi-Lite Golvlampa All Brass Den vackra Multi-Lite-golvlampan i mässing. Använd mässing i din inredning och upptäck vad den här nyansen kan göra. Mässing skapar liv i rummet. I mässingfärgen blir är Multi-Lite-golvlampan en riktig retroklassiker. A
 • Gubi Gravity Golvlampa Black Marble/White Shade

  Gubi Gravity Golvlampa Black Marble/White Shade
  Gravity Golvlampa från Gubi Höjd 155 cm (169 cm med lampskärm) Bredd 13 cm Djup 13 cm Mått på skärm Ø50 cm Höjd 30 cm Sladdlängd 200 cm Strömbrytare På lamphuvud Effekt max 3x60 Watt Ljuskälla&hellip:
 • Unbound Golvlampa H80 Canvas - GUBI

  Unbound Golvlampa H80 Canvas - GUBI
  Unbound Golvlampa H80 Canvas - GUBI, Grå, Tyg
 • GUBI Gravity XL golvlampa svart marmor/canvas, high

  GUBI Gravity XL golvlampa svart marmor/canvas, high
 • Gubi BL3 Golvlampa Vit/Krom

  Gubi BL3 Golvlampa Vit/Krom
  BL3 golvlampa/läslampa i Bestlite-serien från Gubi Höjd 112-151 cm Diameter skärm 16 cm Armlängd 42 cm Diameter fäste 28 cm Sladdlängd 200 cm, vitfärgad textil Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla&hellip: