GUBI taklampor

Danska GUBI har många fina designerlampor för taket. Här visar vi dig Semi, Ronde, Multi-Lite och många andra taklampor i fin design. Flera av taklamporna finns att beställa i andra färger så kolla hos GUBIs återförsäljare vilka som finns tillgängliga idag.

Populärt inom GUBI taklampor

 • Gubi - Semi Taklampa Ø30 Mässing

  Gubi - Semi Taklampa Ø30 Mässing
  Design Bonderup & Thorup för Gubi Koncept Semi pendel i Mässing är en unik pendel som är baserad på två cirklar som är sammansatta rygg mot rygg. Den karaktäristiska bågformade och emaljerade metallskärmen skapar ett diffust och konformat ljus som är ideellt över matbordet eller i köksbordet. Med sin unika och tidlösa design, urval av färger och storlekar är Semi pendel extremt allsidig och lämplig till både privata och offentliga rum. Semi blev designad i 1968 som en produkt av det kreativa partnerskapet mellan Claus Bonderup och Torsten Thorup. Den uppstod från en reaktion av de mjuka och organiska formerna, den såkallade mysiga eran som dominerade i Danmark på den här tiden. Bonderup och Thorup önskade istället att framställa en lampa som innehöll skarpa och rena linjer, och en geometrisk form. Deras design blev inskickad till en tävling på Konstakademins Arkitektskola och vann förstapriset. I 1980 uppnådde pendeln stor succé och blev på den tiden den bäst säljande danska design och uppnådde världsspännande erkännande och ikonisk status.
 • Gubi - Gräshoppa Taklampa Jet-Black

  Gubi - Gräshoppa Taklampa Jet-Black
  Design Greta M. Grossman för Gubi Koncept Gräshoppa pendel i Jet-Black är framställd utifrån Greta M Grossmans originella lampdesign från 1947. Här är den karakteristiska stål skärmen använd till att kombinera ljus och funktionalitet till att bli en modern och organisk karaktär. Det ljumna designspråket är karakteristiskt för Grossmans produkter och är starkt identifierat genom hela hennes kollektion. Hängande från taket ger lampan en modern stil och klassisk elegans till all inredning och passar perfekt över ett köksbord eller flera över ett matsalsbord.
 • Gubi - Ronde Taklampa Ø40 Duva Grå

  Gubi - Ronde Taklampa Ø40 Duva Grå
  Design Oliver Schick för Gubi Koncept Ronde Pendel i Duva Grå är med sin industriella men vänliga look lämplig till både heminredning och professionella miljöer. Häng ett par runda pendlar i köket, lägg den minsta Ronde på varje sida av sängen eller använd en större Ronde Pendel över matbordet för att få den riktiga belysningsatmosfären. Den klockformade Ronde pendel i två storlekar hänvisar till den traditionella pendeln och högtidernas 70-tals blixtdesign, men i en modern tolkning. en unik detalj i Ronde pendel är öppningen på toppen, den påminner om en kruka eller vas. Det primärt nedåtriktade ljuset från pendeln sprids i den här designen också ut från öppningen i toppen och kastar en smal ljusstråle upp på ledningen och upp i taket. Den handgjorda aluminiumskärmen med en ultramatt lack liknar nästan keramik. Ronde är på flera språk ordet för rund, cirkulär eller roterande, men det är också det platta ämnet som används till metalltryckningsteknik som vrids runt en formkärna och formar produkten.
 • Gubi - Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Vit

  Gubi - Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Vit
  Design Louis Weisdorf för Gubi Koncept Multi-Lite pendel i Mässing/Vit omfattar den gyllene ära av dansk design som med sin karaktäristiska form av två motsatta justerbara skärmar ger möjligheten att skapa ett personligt uttryck och ett brett uttryck av ljusintensiteter i ett rum. Genom att rotera skärmen individuellt kan Multi-lite pendel kombineras på alla sätt. Ljuset kan styras uppåt, nedåt eller utstråla ett asymmetriskt konstljus. Multi-Lite blev först ritad i 1972 då Louis Weisdorf gjorde ett undantag i förhållande till sin egna designstil genom att använda flera av samma element. Istället avspeglar den här designen hans passion för mångfaldhet. Två cylindriska former ligger till grund för lampan, och en metallring omringar den och förankrar dem två skärmarna. Som i sista änden fulländar en bild av en ikonisk design med mer än ett syfte. Multi-lite pendel har ett tidlöst uttryck och passar in i alla hem.
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på GUBI taklampor

 • Gubi - Semi Taklampa Ø47 Glossy Fennel Seed

  Gubi - Semi Taklampa Ø47 Glossy Fennel Seed
  Design Claus Bonderup & Torsten Thorup för GUBI I takt med 1970-talets återkomst har GUBI anpassat och finjusterat sin populära Semi för att passa tidens toner. Den 2022 kollektionen av Semi taklampor kommer i nyanser som komplimenterar färgerna från 1970-talet. Roasted Pumpkin, Fennel Seed och Dark Cocoa är de tre nya nyanserna - och de jordnära, varma och hemtrevliga tonerna passar perfekt som både kontrasterande element i den strikta, strömlinjeformade inredningen och i det tidstypiska klassiska sjuttiotalshemmet. Lampan har samma vackra form som du redan känner till från Semi-taklamporna - den vackra böjda formen och det diffusa, konforma ljuset som vann första pris vid Kungliga Danska Konstakademins Arkitekturskola när lampan först designades 1968. Se alla vackra Semi-taklampor här!
 • Gubi - Satellite Taklampa M White Cloud

  Gubi - Satellite Taklampa M White Cloud
  Design Mathieu Matégot för Gubi Koncept Satellite pendel i White Cloud fås i två storlekar. Den är designad av Mathieu Matégot i 1953 och den framstår med sina geometriska former och organiska skärm som en utmärkt estetisk skulptur. Namnet satellit gavs av Matégot som en hyllning till den vetenskapliga utvecklingen i Frankrike åren efter andra världskriget. Satellit pendel har den karaktäristiska egenskapen av Rigitulle, en teknik och material som är uppfunnet av designern själv. Den har möjligheten att böja och vika det tygliknande metallarket till en originell och avlång formad pendel. Lampskärmen fås i fem färger; Midnight Black, White Sky, Shy Cherry, Venetian Gold och Rainy Grey. Lampan är helt unik då glödlampan är täckt av perforerad metall. Det får den att utstråla ett atmosfäriskt ljus som samtidigt skapar ett festligt utseende. Samspelet mellan ljus och skugga kastas på väggen och golvet och skapar en dramatisk effekt i varje vardagsrum, hall eller restaurant.
 • Semi TaklampaØ30 Matt Svart - GUBI

  Semi TaklampaØ30 Matt Svart - GUBI
  Semi PendelØ30 Svart Denna unika designklassiker från GUBI har återvänt. 1967 vann dess designers Claus Bonderup och Torsten Thorup den industriella designtävlingen på konstakademiens Arkitektskola i Köpenhamn. Semi är världsberömda för den bågformad
 • Gubi 1965 Taklampa Mässing/svart - Taklampor Svart - 10000001

  Gubi 1965 Taklampa Mässing/svart - Taklampor Svart - 10000001
  1965 Taklampa, Mässing/Svart från GUBI. Vi har valt ut Svart Taklampor från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, krom/vit

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, krom/vit
  Upphängningslampa Multi-Lite - designikon med en sofistikerad struktur Multi-Lite pendellampa kan med rätta kallas en designklassiker. Danske Louis Weisdorf skapade denna tidlösa, dekorativa lampa med den justerbara nyansen 1972, bara några år efter att han öppnade sin egen studio i Köpenhamn. Efter examen från Royal Danish Academy of Fine Arts arbetade Weisdorf (född 1932) under många år som arkitekt och designer inom olika områden, inklusive tio år som huvudassistent för chefarkitekten i den berömda nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. Några av föremålen som skapats av Weisdorf är nu efterfrågade som samlarobjekt i auktioner. Multi-Lite skärmen är gjord av enskilda metallelement - två cylindrar i mitten, omgiven av två kvartsfärer, som kan flyttas på den yttre ringen så att ljuset lyser indirekt uppåt, direkt nedåt eller asymmetriskt. På detta sätt kan en ljusstämning skapas som är helt anpassad till kraven. På detta sätt kan en ny blickfångare också skapas visuellt. Multi-Lite upphängningslampan är en kvalitetsprodukt från Gubi, en dansk tillverkare av utvalda möbler och lampor som imponerar med sin design och felfria finish.
 • GUBI Ronde hänglampa Ø 40 cm, grå

  GUBI Ronde hänglampa Ø 40 cm, grå
  Ronde designpendellampa med dekorativ aluminiumskärm Den här hängande lampan - en design av den tyske designern Oliver Schick - återspeglar visuellt målet att skapa en produkt med tidlös karaktär. Skärmen, som hänger i en textilkabel, har en attraktiv, huva-liknande form som smalnar av i sockeln innan den breddas igen. Skärmens insida är vitlackerad så att lampans ljus reflekteras optimalt. Ronde är utmärkt för att belysa ett matbord. Efter att ha studerat produktdesign vid HBK - University of Fine Arts and Design i Saarbrücken - arbetade Oliver Schick som frilansare för flera kunder innan han grundade sin egen studio 2005. Fokus i hans arbete ligger på möbeldesign, belysning och inredning. Förutom den danska tillverkaren Gubi, som ansvarar för den högkvalitativa designen av pendellampan Ronde, arbetar Schick bland annat för Ligne Roset och Skandiform.
 • Gubi - 1965 Taklampa Mässing/Mässing

  Gubi - 1965 Taklampa Mässing/Mässing
  Design Paavo Tynell för Gubi Koncept 1965 Taklampan är en väldigt användbar lampa som med sina små hål i skärmen ger ett spännande ljus och kommer se fantastisk ut oavsett var man hänger den. Taklampan blev designad av Paavo Tynell 1948 och det var en av hans designs som var speciellt tillverkad till designhuset ”Det finska huset” i New York, som var ett ställe som endast framvisade finsk design. Tynell designade många lampor till just Det Finska Huset”, men det är den här taklampan som är mest populär. I dag produceras lampan av danska Gubi. Lampan fås i många färger, alla med mässingskärm.
 • Bestlite BL9M Pendel Medium Grå & Mässing

  Bestlite BL9M Pendel Medium Grå & Mässing
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Pendel är en elegant och enkel pendel - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Pendeln är stilig och avger samtidigt ett behagligt nedåtriktat ljus. Bestlite Lampan står utställd på Design Museet i London, men hänger också i diverse stilfulla hem över hela världen
 • Gubi Bl9 M Pendel Vit/Mässing 21Cm

  Gubi Bl9 M Pendel Vit/Mässing 21Cm
  Bl9 Medium Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 21 cm Höjd skärm 18 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Vit/Mässing Material Mässing Design Robert Dudley&hellip:
 • Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Krom/vit - Taklampor Metall Vit - 10010330

  Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Krom/vit - Taklampor Metall Vit - 10010330
  Gubi pendel BL-9 Medium. Textilklädd sladd.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Vit Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi - Ronde Taklampa Ø40 Svart

  Gubi - Ronde Taklampa Ø40 Svart
  Design Oliver Schick för Gubi Koncept Ronde Pendel i Svart är med sin industriella men vänliga look lämplig till både heminredning och professionella miljöer. Häng ett par runda pendlar i köket, lägg den minsta Ronde på varje sida av sängen eller använd en större Ronde Pendel över matbordet för att få den riktiga belysningsatmosfären. Den klockformade Ronde pendel i två storlekar hänvisar till den traditionella pendeln och högtidernas 70-tals blixtdesign, men i en modern tolkning. en unik detalj i Ronde pendel är öppningen på toppen, den påminner om en kruka eller vas. Det primärt nedåtriktade ljuset från pendeln sprids i den här designen också ut från öppningen i toppen och kastar en smal ljusstråle upp på ledningen och upp i taket. Den handgjorda aluminiumskärmen med en ultramatt lack liknar nästan keramik. Ronde är på flera språk ordet för rund, cirkulär eller roterande, men det är också det platta ämnet som används till metalltryckningsteknik som vrids runt en formkärna och formar produkten.
 • GUBI Gräshoppa pendellampa, svart

  GUBI Gräshoppa pendellampa, svart
  Pendellampa Gräshoppa - Designlampa av Greta M. Grossman Pendellampan Gräshoppa kännetecknas av en stålskärm vars utformning är karakteristisk för Greta M. Grossmans (1906-1999) formgivning: Den svenska formgivaren, som blev känd i Europa och även i Nordamerika på 1950- och 1960-talen, fokuserade på industridesign. Hennes design kännetecknas av en lyckad kombination av visuell estetik, som utstrålar tidlös elegans, och hög funktionalitet. Gräshoppa pendelarmaturen placerad enskilt belyser vackert ett matbord; placerad i rader lämpar den sig också för att belysa större områden, t.ex. en köksbänk. Den här eleganta pendellampan är tillverkad av det danska företaget Gubi, en världskänd tillverkare av högkvalitativa designprodukter inom möbel- och belysningssektorn. - Endast kompatibel med dimbara LED-ljuskällor
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Roasted pumpkin glossy

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Roasted pumpkin glossy
 • Gräshoppa Taklampa Glossy Alabaster White/Brass - GUBI

  Gräshoppa Taklampa Glossy Alabaster White/Brass - GUBI
  Gräshoppa Taklampa Glossy Alabaster White/Brass - GUBI, Mässing&Vit, Aluminium&Stål
 • Multi-Lite Taklampa S Mässing/Midnight Blue - GUBI

  Multi-Lite Taklampa S Mässing/Midnight Blue - GUBI
  Multi-Lite Taklampa S Mässing/Midnight Blue består av två fasta skärmar längst in och två kvarta skärmar längst ut. Dessa skärmarna kan vridas. Detta medför att ljusmängden leds både upp- och neråt. De två kvarta skärmarna kan du vrida oberoende av v
 • GUBI - 1972 Taklampa Bamboo GUBI

  GUBI - 1972 Taklampa Bamboo GUBI
  1972 Taklampa Bamboo - GUBI, Trä, Bambu
 • GUBI Grossman Collection Gräshoppa Pendel Blå Grå

  GUBI Grossman Collection Gräshoppa Pendel Blå Grå
  Design: Greta Grossman Koncept: Den vackra Gräshoppa Pendel från GUBI skapades 2013, men själva skärmens design skapades och producerades första gången under 1950-talet. Lampan är en äkta klassiker och designen gör den ovanligt tidslös. Med lampans avlånga skärm kan ljusets riktning bestämmas och således minimera bländning. Pendeln finns i färgerna Svart, Antracit Grå, Blå Grå och Matt Vit.
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, vit

  GUBI Semi pendellampa, Ø 47 cm, vit
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Gubi Stemlite Pendel Svart Krom 38Cm

  Gubi Stemlite Pendel Svart Krom 38Cm
  Stemlite Pendel/Taklampa Svart/Krom från Gubi Höjd 36,5 cm Diameter skärm 38 cm Höjd skärm 20 cm Sladdlängd 400 cm Effekt max 75 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Svart / Krom Material Metall&hellip:
 • Multi-Lite Taklampa Small Brass/Desert Sage - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Small Brass/Desert Sage - GUBI
  Multi-Lite Taklampa Small Brass/Desert Sage består av två fasta skärmar längst in och två kvarta skärmar längst ut. Dessa skärmarna kan vridas. Detta medför att ljusmängden leds både upp- och neråt. De två kvarta skärmarna kan du vrida oberoende av v
 • GUBI Satellite Pendel Mellan Grå

  GUBI Satellite Pendel Mellan Grå
  Design: Mathieu Matégot Koncept: Pendeln Satellite designades 1953 av Mathieu Matégot . Lampan är gjord av perforerad metall kombinerat med en estetiskt tunn toppskärm. Den vackra designlampan från Matégot finns i fem olika färger: grå, svart, vit, röd och gul. Pendeln finns också i två storlekar, Ø22,5 cm och Ø27,2 cm. Satellite-serien har ett helt unikt utseende och skapar, med sin perforerade skärm, en helt otrolig stämning till rummet den hänger i. Gubi Satellite Pendel passar perfekt till vardagsrummet, över matbordet eller till ställen där man önskar en mysig belysning och en unik design. .
 • Gubi Semi Pendel 30Cm Mattvit

  Gubi Semi Pendel 30Cm Mattvit
  Semi 30 pendel/taklampa från Gubi Höjd 15 cm Diameter 30 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mattvit Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup &:&hellip:
 • Gubi - H2O Taklampa Svart

  Gubi - H2O Taklampa Svart
  Design Corsini & Millet för Gubi Koncept H2O pendel i Svart är designad av Barba Corsini i sammarbete med Joaquim Ruiz Millet som en utveckling av den moderna PD2-golvlampa. Med perforeringarna i skärmen utstrålas ett varmt och atmosfäriskt ljus, oavsett om det är till en matsal, vardagsrum eller ett sovrum. Barba Corsini blev i 1955 utpekad till att bygga om taken på det framträdande Antoni Gaudi landmärkena La Pedrera. Här förvandlade hon ett tvättrum och ett förråd till 13 moderna lägenheter. Hon har designat och dekorerat lägenheterna med sin egna design som är inspirerad av byggnadens karakteristiska utseende. 1991 blev det beslutat att taket i La Pedrera skulle återupprättas till Gaudis ursprungliga uppfattning. Interiören från Corsini revs ned och det mesta kasserades. Men under renoveringen upptäckte arkitekten och galleristen Joaquim Ruiz Millet PD2 Golvlampan och räddade den från att kastad i soptunnan. Ruiz Millet började sammarbeta med Corsini och hans design, och dem återskapade de originalprodukterna och gjorde dem mer kända och tillgängliga för offentligheten.
 • GUBI Satellite Pendel Mellan Röd

  GUBI Satellite Pendel Mellan Röd
  Design: Mathieu Matégot Koncept: Pendeln Satellite designades 1953 av Mathieu Matégot . Lampan är gjord av perforerad metall kombinerat med en estetiskt tunn toppskärm. Den vackra designlampan från Matégot finns i fem olika färger: grå, svart, vit, röd och gul. Pendeln finns också i två storlekar, Ø22,5 cm och Ø27,2 cm. Satellite-serien har ett helt unikt utseende och skapar, med sin perforerade skärm, en helt otrolig stämning till rummet den hänger i. Gubi Satellite Pendel passar perfekt till vardagsrummet, över matbordet eller till ställen där man önskar en mysig belysning och en unik design. .
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, mässing/blå

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, mässing/blå
  Multi-Lite designen justerbar metall nyans med variabel ljus riktning Multi-Lite upphängningslampan är baserad på en design av den danska designern Louis Weisdorf från 1972. Den internationellt kända designern och arkitekten uttrycker skickligt sin designmångfald i den. Skärmen är utformad av två yttre metallelement i form av kvartsfärer, som hålls av en yttre ring och kan variabelt anordnas runt två centralt anordnade cylindrar. Cylindrarna skyddar ljuset åt sidan och låter det fly uppåt och nedåt. Kvartalsfärerna kan till exempel grupperas i en halvklot och antingen rikta ljuset helt nedåt, rikta ljus indirekt uppåt eller skydda det åt sidan. På detta sätt kan inte bara nya ljuseffekter skapas om och om igen utan också alltid ett nytt utseende som fungerar som en kreativ blickfångare. Efter examen från Danmarks kungliga konstakademi 1954 arbetade Louis Weisdorf inom ett brett utbud av områden, inklusive konstruktion och nöjesparken Tivoli i Köpenhamn, där han innehaft positionen som huvudassistent i tio år. I slutet av 1960-talet öppnade han sin egen studio tillsammans med arkitekten Ole Panton. Han arbetade på både nationell och internationell nivå samt med välkända designers som B. Poul Henningsen och Verner Panton tillsammans. Hans verk säljs också som samlarobjekt på auktioner. Företaget Gubi - grundat 1967 - säljer möbler och belysning av högsta kvalitet världen över, vilket också uppfyller de högsta kraven.
 • Gubi Multi-Lite Pendel Krom

  Gubi Multi-Lite Pendel Krom
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 36 cm Höjd 36 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Krom Material Lackerad stål&hellip:
 • Gubi A1972 Pendel - Taklampor Bambu - 10118958

  Gubi A1972 Pendel - Taklampor Bambu - 10118958
  Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Med sin koniska lampskärm i elegant och obehandlad bambu och förtrollande detaljer i mässing ger denna pendel ditt hem en touch av lyx och stil. Bambuplankorna sys på för hand till en veckad matta och fästs på ramen, med en linneklädsel emellan. Detta leder ljuset ned mot basen och skapar ett mjukt sken runt skärmen och upptill. Men det är inte bara utseendet som imponerar - A1972 pendel erbjuder också en innovativ konstruktion med möjlighet att justera höjden. Så oavsett om du vill skapa en intim belysning över middagsbordet eller ge ett behagligt ljus till ditt favorithörn, kan du enkelt anpassa pendeln efter din smak och behov. Med sin design av mästerdesignern Paavo Tynell är A1972-pendeln ett prisvärt och hållbart alternativ för alla som vill skapa en atmosfär av elegans och värme i sitt hem. Ge ditt hem den uppmärksamhet det förtjänar med A1972-pendeln från GUBI. Design av Paavo Tynell. Bra att veta om A1972 pendel - A1972 uppskattas för den klassiska designen.- Detaljer i mässing.- A1972 är också omtyckt för det behagliga ljuset.- Design av Paavo Tynell.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Bambu Taklampor i Bambu från GUBI med stor omsorg.
 • Bestlite BL9M Pendel Medium Svart Mässing & Vit

  Bestlite BL9M Pendel Medium Svart Mässing & Vit
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Pendel är en elegant och enkel pendel - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Pendeln är stilig och avger samtidigt ett behagligt nedåtriktat ljus. Bestlite Lampan står utställd på Design Museet i London, men hänger också i diverse stilfulla hem över hela världen
 • GUBI Satellite Pendel Stor Gul

  GUBI Satellite Pendel Stor Gul
  Design: Mathieu Matégot Koncept: Pendeln Satellite designades 1953 av Mathieu Matégot . Lampan är gjord av perforerad metall kombinerat med en estetiskt tunn toppskärm. Den vackra designlampan från Matégot finns i fem olika färger: grå, svart, vit, röd och gul. Pendeln finns också i två storlekar, Ø22,5 cm och Ø27,2 cm. Satellite-serien har ett helt unikt utseende och skapar, med sin perforerade skärm, en helt otrolig stämning till rummet den hänger i. Gubi Satellite Pendel passar perfekt till vardagsrummet, över matbordet eller till ställen där man önskar en mysig belysning och en unik design. .
 • Gubi Semi Pendel Ø90 Cm Svart Halvmatt - Taklampor Aluminium Mattsvart - 10029471

  Gubi Semi Pendel Ø90 Cm Svart Halvmatt - Taklampor Aluminium Mattsvart - 10029471
  Semi pendel från GUBI med en klassisk, tidlös design med rena linjer. Pendeln har en karakteristisk, bågformad form i emaljerad aluminium för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus. Ett måste för den designintresserade. Formgiven av Bonderup & Thorup. Bra att veta om Semi pendel - Originaldesign från 1968.- Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Mattsvart Taklampor i Aluminium från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Stemlite hänglampa, svart-röd

  GUBI Stemlite hänglampa, svart-röd
  Subtil hänglampa Stemlite med opal glaskula Den Stemlite pendellampa har charmen hos en tidlös klassiker. Den organiska formen är övertygande längs linjen. ljus är bländningsfritt och behagligt tack vare det mattvita glaset. Taklampan är idealisk för användning i matsalen eller vardagsrummet, men det skulle också vara ett utmärkt ljusobjekt på ett café på grund av dess djärva estetik. Tack vare sin enkla elegans kan denna moderna lampa integreras i olika inredningskoncept och ge rummet en mysig atmosfär. Stemlite designades av den amerikanska designern Bill Curry (1927-1971), som tog upp tidsgeisten på 1960-talet i sin ikoniska design. Han var en av Kaliforniens ledande designers som dog bara 43 år gammal.
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, vit

  GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, vit
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Semi TaklampaØ47 Matt Svart - GUBI

  Semi TaklampaØ47 Matt Svart - GUBI
  Semi PendelØ47 Svart Denna unika designklassiker från GUBI har blivit återintroducerad på marknaden. 1967 vann dess designers, Claus Bonderup och Torsten Thorup, den industriella designtävlingen på konstakademiens arkitektskola i Köpenhamn. Semi Pend
 • Ronde Taklampa Stor - Gubi (Charcoal Black)

  Ronde Taklampa Stor - Gubi (Charcoal Black)
  Ronde Taklampa Stor Oliver Schick står bakom Ronde Taklampans snygga design. Den klockformade designen går ända tillbaka till 1970 fantastiska designera samtidigt som uttrycket är nytt och modernt. Ronde Taklampan är utförd i aluminum och fås i 5 sny
 • Gubi - Semi Taklampa Ø60 Krom

  Gubi - Semi Taklampa Ø60 Krom
  Design Bonderup & Thorup för Gubi Koncept Semi pendel i Krom är en unik pendel som är baserad på två cirklar som är sammansatta rygg mot rygg. Den karaktäristiska bågformade och emaljerade metallskärmen skapar ett diffust och konformat ljus som är ideellt över matbordet eller i köksbordet. Med sin unika och tidlösa design, urval av färger och storlekar är Semi pendel extremt allsidig och lämplig till både privata och offentliga rum. Semi blev designad i 1968 som en produkt av det kreativa partnerskapet mellan Claus Bonderup och Torsten Thorup. Den uppstod från en reaktion av de mjuka och organiska formerna, den såkallade mysiga eran som dominerade i Danmark på den här tiden. Bonderup och Thorup önskade istället att framställa en lampa som innehöll skarpa och rena linjer, och en geometrisk form. Deras design blev inskickad till en tävling på Konstakademins Arkitektskola och vann förstapriset. I 1980 uppnådde pendeln stor succé och blev på den tiden den bäst säljande danska design och uppnådde världsspännande erkännande och ikonisk status.
 • Gubi - Multi-Lite Taklampa S Chrome/Black

  Gubi - Multi-Lite Taklampa S Chrome/Black
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lites taklampa S Chrome/Black designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Lampan finns i flera olika färger och täcks av en ring, antingen i mässing eller krom. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den över soffan eller matbordet där det tänds runt samlingsplatsen eller i en av husets mörka krokar, där det lyser upp rummet och ger ett dekorativt uttryck. Se hela den eleganta Multi-lite serie här, som består av taklampan i två storlekar, en golvlampa och en bordslampa.
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm White semi matt

  GUBI Semi pendel Ø47 cm White semi matt
 • 1972 Taklampa Large Bamboo - GUBI

  1972 Taklampa Large Bamboo - GUBI
  1972 Taklampa Large Bamboo - GUBI, Trä, Bambu
 • Gubi Seine Taklampa Coral - Taklampor Glas Korall - 10107648

  Gubi Seine Taklampa Coral - Taklampor Glas Korall - 10107648
  Seine bordslampa från GUBI med sofistikerad, elegant design i glas och mässing perfekt för att skapa en mysig stämning i vilket rum som helst. Vacker lampskärm i tonat glas med varmvitt ljus. Design av Space Copenhagen. Originaldesign från år 2022. Bra att veta om Seine taklampa - Designer är Space Copenhagen.- Seine uppskattas för det vackra hantverket.- Gjord för fast installation.- Ljuskälla medföljer ej.- Lampan är dimbar om den kombineras med en extern dimmer.- Varmvitt ljus.- Gjord av glas och antik mässing.- Ingår i serien Seine. Pendelns tekniska egenskaper:- Sockel: G9- 4.0 Watt- Kelvin: 2700 K- Djup: 170 mm.- Bredd: 170 mm.- Höjd: 212 mm.- Skärmhöjd: 180 mm.- Skärmbredd: 160 mm.- 240 V.- IP-klassificering: IP20. Vi har valt ut Korall Taklampor i Glas från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Semi pendel Ø60 cm Polished brass

  GUBI Semi pendel Ø60 cm Polished brass
 • Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Vit

  Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Vit
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mässing/vit Material Mässing Design Robert Dudley&hellip:
 • GUBI Semi Collection Semi Pendel Mellan Krom

  GUBI Semi Collection Semi Pendel Mellan Krom
  Design: Claus Bonderup och Torsten Thorup Koncept: Pendelkollektionen Semi Collection skapades 1955 av Claus Bonderup och Torsten Thorup. Lampan är tillverkad i pulverlackerad aluminium, och är en väldigt fin och klassisk Pendel. Den ger ett härligt nedåtvänt och varmt ljus. Lampan fås i tre storlekar och fem olika färger. De stora valmöjligheterna med färg och storlek gör pendeln enormt inredningsvänlig eftersom den är lätt att passa in i olika miljöer
 • GUBI Multi-Lite taklampa small Brass-desert sage

  GUBI Multi-Lite taklampa small Brass-desert sage
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/sea Grey Halvmatt - Taklampor Stål Grå - 10014451

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/sea Grey Halvmatt - Taklampor Stål Grå - 10014451
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Grå Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Multi-Lite pendellampa, Ø 36 cm, mässing/sjögrön

  GUBI Multi-Lite pendellampa, Ø 36 cm, mässing/sjögrön
  Multi-Lite designen justerbar metall nyans med variabel ljus riktning Multi-Lite upphängningslampan är baserad på en design av den danska designern Louis Weisdorf från 1972. Den internationellt kända designern och arkitekten uttrycker skickligt sin designmångfald i den. Skärmen är utformad av två yttre metallelement i form av kvartsfärer, som hålls av en yttre ring och kan variabelt anordnas runt två centralt anordnade cylindrar. Cylindrarna skyddar ljuset åt sidan och låter det fly uppåt och nedåt. Kvartalsfärerna kan till exempel grupperas i en halvklot och antingen rikta ljuset helt nedåt, rikta ljus indirekt uppåt eller skydda det åt sidan. På detta sätt kan inte bara nya ljuseffekter skapas om och om igen utan också alltid ett nytt utseende som fungerar som en kreativ blickfångare. Efter examen från Danmarks kungliga konstakademi 1954 arbetade Louis Weisdorf inom ett brett utbud av områden, inklusive konstruktion och nöjesparken Tivoli i Köpenhamn, där han innehaft positionen som huvudassistent i tio år. I slutet av 1960-talet öppnade han sin egen studio tillsammans med arkitekten Ole Panton. Han arbetade på både nationell och internationell nivå samt med välkända designers som B. Poul Henningsen och Verner Panton tillsammans. Hans verk säljs också som samlarobjekt på auktioner. Företaget Gubi - grundat 1967 - säljer möbler och belysning av högsta kvalitet världen över, vilket också uppfyller de högsta kraven.
 • GUBI Multi-Lite taklampa small Krom-svart

  GUBI Multi-Lite taklampa small Krom-svart
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Svart Mässing - Taklampor Stål Svart Mässing - 10072250

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Svart Mässing - Taklampor Stål Svart Mässing - 10072250
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Svart Mässing Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Ronde Pendel Matt Vit Liten

  GUBI Ronde Pendel Matt Vit Liten
  Design: Oliver Schick Koncept: Ronde Denna pendel är Oliver Schicks första produkt för Gubi. Den klockformade lampan är med sitt tradtionella utseende inspirerad av 1970-talets designera, dock i en modern utgåva. En intressant detalj med pendeln är att det finns en öppning i toppen av skärmen. På så vis söker sig ljuset inte bara nedåt, utan ger även ett vackert sken uppåt och lyser upp rummet bättre. Rondes pendel finns i två storlekar och finns i färgerna Svart, Matt Vit, Antracit Grå, Grå och Roströd
 • Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Mässing

  Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Mässing
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mässing Material Mässing Design Robert Dudley Best&hellip:
 • GUBI Semi pendel Ø30 cm Roasted pumpkin glossy

  GUBI Semi pendel Ø30 cm Roasted pumpkin glossy
 • Gubi Semi Pendel 90Cm Mattvit

  Gubi Semi Pendel 90Cm Mattvit
  Semi 90 pendel/taklampa från Gubi Höjd 45 cm Diameter 90 cm Sladdlängd 400 cm Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Mattvit Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup &:&hellip:
 • GUBI Multi-Lite Pendel Vit & Mässing

  GUBI Multi-Lite Pendel Vit & Mässing
  Designer: Louis Weisdorf Koncept: Pendlen Multi-Lite ritades i 1972 av Louis Weisdorf . Lampan hyllar den danska guldåldern inom design med sin karakteristiska form. Basen av lampan består av två cylindrar, där metallringen omkring skapar en rotateringspunkt för de två yttre mobila skärmarna. Dessa två skärmar kan roteras och ge lampan flera olika kombinationer av udtryk. Vid rotering av de två skärmar kan Multi-Lite pendeln avge olika slags ljus; rakt uppåt, neråt eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. Gubi Multi-Lite Pendel passar därför in i alla olika slags hemtrevliga rum. .
 • Gubi - 1965 Taklampa Mässing/Grön

  Gubi - 1965 Taklampa Mässing/Grön
  Design Paavo Tynell för Gubi Koncept 1965 Taklampan är en väldigt användbar lampa som med sina små hål i skärmen ger ett spännande ljus och kommer se fantastisk ut oavsett var man hänger den. Taklampan blev designad av Paavo Tynell 1948 och det var en av hans designs som var speciellt tillverkad till designhuset ”Det finska huset” i New York, som var ett ställe som endast framvisade finsk design. Tynell designade många lampor till just Det Finska Huset”, men det är den här taklampan som är mest populär. I dag produceras lampan av danska Gubi. Lampan fås i många färger, alla med mässingskärm.
 • Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Svart / Krom - Taklampor Metall Svart - 10032997

  Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Svart / Krom - Taklampor Metall Svart - 10032997
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två roterbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Designklassiker.- Skulptural form med metallring.- Två roterbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Designår: 1972.- Finns även som en större storlek.- För mer information ladda ned PDF. Hur bör du ta hand om pendeln?- Torka rent med en torr eller lätt fuktad trasa.- Använd en mild rengörande produkt vid behov. Vi har valt ut Svart Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Black semi matt

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Black semi matt
 • Gubi - Multi-Lite Taklampa Small Black Brass

  Gubi - Multi-Lite Taklampa Small Black Brass
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lite Pendel Small Black Brass designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Lampan finns i flera olika färger och täcks av en ring, antingen i mässing eller krom. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den över soffan eller matbordet där det tänds runt samlingsplatsen eller i en av husets mörka krokar, där det lyser upp rummet och ger ett dekorativt uttryck. Se hela den eleganta Multi-lite serie här
 • Multi-Lite TaklampaØ36 Mässing/Mässing - GUBI

  Multi-Lite TaklampaØ36 Mässing/Mässing - GUBI
  Multi-Lite TaklampaØ36 Mässing/Mässing består av två fasta skärmar längst in och två kvarta skärmar längst ut. Dessa skärmarna kan vridas. Detta medför att ljusmängden leds både upp- och neråt. De två kvarta skärmarna kan du vrida oberoende av varand
 • Bestlite BL9M Pendel Medium Matt Vit

  Bestlite BL9M Pendel Medium Matt Vit
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Pendel är en elegant och enkel pendel - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Pendeln är stilig och avger samtidigt ett behagligt nedåtriktat ljus. Bestlite Lampan står utställd på Design Museet i London, men hänger också i diverse stilfulla hem över hela världen
 • GUBI Stemlite pendel Ø38 cm Black Chrome

  GUBI Stemlite pendel Ø38 cm Black Chrome
 • GUBI Grossman Collection Gräshoppa Pendel Svart

  GUBI Grossman Collection Gräshoppa Pendel Svart
  Design: Greta Grossman Koncept: Den vackra Gräshoppa Pendel från GUBI skapades 2013, men själva skärmens design skapades och producerades första gången under 1950-talet. Lampan är en äkta klassiker och designen gör den ovanligt tidslös. Med lampans avlånga skärm kan ljusets riktning bestämmas och således minimera bländning. Pendeln finns i färgerna Svart, Antracit Grå, Blå Grå och Matt Vit.
 • Semi TaklampaØ47 Blank Antracit Grå - GUBI

  Semi TaklampaØ47 Blank Antracit Grå - GUBI
  Semi PendelØ47 Blank Antracitgrå Semi Pendel är en unik designklassiker som formgavs 1967 av den danska duon Claus Bonderup och Torsten Thorup. Semi finns nu även i tre nya färger.
 • GUBI Ronde hänglampa Ø 40 cm, svart

  GUBI Ronde hänglampa Ø 40 cm, svart
  Design hängande lampa Ronde med dekorativ aluminiumskärm Denna pendellampa - design av den tyska designern Oliver Schick - återspeglar visuellt målet att skapa en produkt med en tidlös karaktär. Skuggan, som hänger på en textilkabel, har en attraktiv, huvliknande form som avsmalnar i uttaget och sedan blir bredare igen. Skärmens insida är vitmålad så att ljuset från lampan som används reflekteras optimalt. Ronde är perfekt för att belysa ett matbord. Efter att ha studerat produktdesign vid HBK - University of Fine Arts and Design i Saarbrücken - arbetade Oliver Schick som frilansare för flera kunder innan han grundade sin egen studio 2005. Fokus i hans arbete ligger på möbeldesign, belysning och inredningsdesign. Förutom den danska tillverkaren Gubi, som är ansvarig för den högkvalitativa designen av hänglampan Ronde, arbetar Schick också med Ligne Roset och Skandiform.
 • Gubi Satelitte Pendel Ø27,2 Cm White Cloud - Taklampor Vit - 10015199

  Gubi Satelitte Pendel Ø27,2 Cm White Cloud - Taklampor Vit - 10015199
  Satelitte Pendel Ø27,2 cm, White Cloud från GUBI. Vi har valt ut Vit Taklampor från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi - Multi-Lite Taklampa S Mässing/Svart

  Gubi - Multi-Lite Taklampa S Mässing/Svart
  Design Louis Weisdorfför GUBI Koncept Multi-Lites taklampa S Brass/Black designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Lampan finns i flera olika färger och täcks av en ring, antingen i mässing eller krom. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den över soffan eller matbordet där det tänds runt samlingsplatsen eller i en av husets mörka krokar, där det lyser upp rummet och ger ett dekorativt uttryck. Se hela den eleganta Multi-lite serie här, som består av taklampan i två storlekar, en golvlampa och en bordslampa.
 • GUBI Gräshoppa pendellampa, antracit

  GUBI Gräshoppa pendellampa, antracit
  Pendellampa Gräshoppa - Designlampa av Greta M. Grossman Pendellampan Gräshoppa kännetecknas av en stålskärm vars utformning är karakteristisk för Greta M. Grossmans (1906-1999) formgivning: Den svenska formgivaren, som blev känd i Europa och även i Nordamerika på 1950- och 1960-talen, fokuserade på industridesign. Hennes design kännetecknas av en lyckad kombination av visuell estetik, som utstrålar tidlös elegans, och hög funktionalitet. Gräshoppa pendelarmaturen placerad enskilt belyser vackert ett matbord; placerad i rader lämpar den sig också för att belysa större områden, t.ex. en köksbänk. Den här eleganta pendellampan är tillverkad av det danska företaget Gubi, en världskänd tillverkare av högkvalitativa designprodukter inom möbel- och belysningssektorn. - Endast kompatibel med dimbara LED-ljuskällor
 • Bestlite BL9M Pendel Medium Svart

  Bestlite BL9M Pendel Medium Svart
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Pendel är en elegant och enkel pendel - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Pendeln är stilig och avger samtidigt ett behagligt nedåtriktat ljus. Bestlite Lampan står utställd på Design Museet i London, men hänger också i diverse stilfulla hem över hela världen
 • GUBI Ronde taklampa stor charcoal black (svart)

  GUBI Ronde taklampa stor charcoal black (svart)
 • GUBI Satellite taklampa large Ø27 cm rainy grey (grå)

  GUBI Satellite taklampa large Ø27 cm rainy grey (grå)
 • Gubi Semi Pendel 60Cm Mässing

  Gubi Semi Pendel 60Cm Mässing
  Semi 60 pendel/taklampa från Gubi Höjd 30 cm Diameter 60 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Mässing Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup&hellip:
 • Multi-Lite Taklampa Small Black Brass - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Small Black Brass - GUBI
  Multi-Lite Pendel Small Black Brass består av två fasta skärmar längst in och två kvarta skärmar längst ut. Dessa skärmarna kan vridas. Detta medför att ljusmängden leds både upp- och neråt. De två kvarta skärmarna kan du vrida oberoende av varandra,
 • GUBI Tynell Collection 1967 Taklampa Mässing/Canvas

  GUBI Tynell Collection 1967 Taklampa Mässing/Canvas
  Design: Paavo Tynell, GUBI Begrepp: Paavo Tynell är en legendarisk designer som under hela sin karriär har skapat en vacker kollektion av ikoniska produkter. taklampan från 1967 är verkligen en del av detta. Speciallampan kommer i två olika versioner, både med och utan möjlighet att styra höjden på själva lampan. Med sin eleganta koniska form av canvas problem lampan ett behagligt mjukt ljus. Detta gör denna lampa idealisk för områden där du inte vill bli bländad av dess glödlampa, t.ex. över ett matbord.
 • Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Mässing - Taklampor Metall Mässing - 10032993

  Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Mässing - Taklampor Metall Mässing - 10032993
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två roterbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Designklassiker.- Skulptural form med metallring.- Två roterbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Designår: 1972.- Finns även som en större storlek.- För mer information ladda ned PDF. Hur bör du ta hand om pendeln?- Torka rent med en torr eller lätt fuktad trasa.- Använd en mild rengörande produkt vid behov. Vi har valt ut Mässing Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi - Turbo Taklampa Ø36 Glossy Alabaster White/White

  Gubi - Turbo Taklampa Ø36 Glossy Alabaster White/White
  Design Louis Weisdorf för Gubi Koncept Turbo Taklampa Ø36 Glossy Alabaster White/White blev designad i 1965 av Louis Weisdorf men blev först producerad i 1967 och har uppnått stor succé genom åren. Den illustrerar design i bästa stil: Den är enkel i formen men har en komplex struktur och kombinerar en känsla av lätthet och styrka i en fin skulptural helhet. Inspirationen till lampan kommer från det japanska rispapperslamporna, omgjorde till en mer hållbar och robust utgåva. Lampans yttre kurva är gjord av tolv liknande spirallameller som skapar en blomsterliknande glob som skyddar ljuset. Turbo pendel är perfekt exempel på Weisdorfs passion för att multiplicera flera element och som han använde i de flesta av hans verk.
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, svart/svart

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, svart/svart
  Multi-Lite designpendellampa med många varianter - ram i krom Denna pendellampa är något alldeles extra: skärmen består av metallelement som kan skjutas runt den centrala cylindern på olika sätt, så att du när som helst kan skapa en helt individuell konfiguration med uppåtriktat, nedåtriktat eller asymmetriskt ljusflöde. Den kreativa hjärnan bakom detta fascinerande belysningsalternativ är Louis Weisdorf (1932-2021), en välkänd dansk arkitekt och designer. Efter examen från den danska konstakademin i Köpenhamn 1954 ägnade han sig åt industriell, grafisk och inredningsdesign och arbetade inom en mängd olika områden, inklusive fritids- och byggsektorn. Under tio år arbetade han som chefsassistent till chefsarkitekten Simon P. Henningsen (son till den legendariske ljusdesignern Poul Henningsen) på nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. I slutet av 1960-talet grundade han sin egen designstudio i Köpenhamn. Under sin aktiva period arbetade han med andra kända designers, inklusive Poul Henningsen, Verner Panton och Le Klint. Multi-Lite pendellampa tillverkas av den danska tillverkaren Gubi, som har specialiserat sig på tillverkning av högkvalitativa möbler och lampor sedan det grundades 1967 av Lisbeth och Gubi Olsen.
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, krom/svart

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 27 cm, krom/svart
  Multi-Lite designer hänglampa med många varianter - stativ i krom Denna hängande lampa är något mycket speciellt: dess skärm består av metallelement som kan skjutas runt den centrala cylindern på olika sätt, så att en mycket individuell konfiguration med ljusemission uppåt, nedåt eller asymmetriskt kan skapas när som helst. Det kreativa sinnet bakom denna fascinerande möjlighet till bostadsbelysning är Louis Weisdorf (* 1932), en välkänd dansk arkitekt och designer. Efter examen från Danmarks konstakademi i Köpenhamn 1954 ägnade han sig åt industriell, grafisk och inredningsdesign och arbetade inom en mängd olika områden, inklusive fritidsbranschen och konstruktion. Under tio år var han huvudassistent till chefsarkitekten Simon P. Henningsen (son till den legendariska ljusdesignern Poul Henningsen) vid nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. I slutet av 1960-talet grundade han sin egen designstudio i Köpenhamn. Under sin aktiva tid arbetade han med andra kända designers, inklusive Poul Henningsen, Verner Panton och Le Klint. Multi-Lite upphängningslampan tillverkas av den danska tillverkaren Gubi, som har specialiserat sig på produktion av högkvalitativa möbler och lampor sedan den grundades 1967 av Lisbeth och Gubi Olsen.
 • GUBI Seine taklampa Ø17,2 cm Brass-smoke

  GUBI Seine taklampa Ø17,2 cm Brass-smoke
 • GUBI Ronde Pendel Kolsvart Stor

  GUBI Ronde Pendel Kolsvart Stor
  Design: Oliver Schick Koncept: Ronde Denna pendel är Oliver Schicks första produkt för Gubi. Den klockformade lampan är med sitt tradtionella utseende inspirerad av 1970-talets designera, dock i en modern utgåva. En intressant detalj med pendeln är att det finns en öppning i toppen av skärmen. På så vis söker sig ljuset inte bara nedåt, utan ger även ett vackert sken upåt och lyser upp rummet bättre. Rondes pendel finns i två storlekar och finns i färgerna Svart, Matt Vit, Antracit Grå, Grå och Roströd
 • Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Vit

  Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Vit
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 36 cm Höjd 36 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Krom/Vit Material Lackerad&hellip:
 • Gubi - Ronde Taklampa Ø40 Matt Vit

  Gubi - Ronde Taklampa Ø40 Matt Vit
  Design Oliver Schick för Gubi Koncept Ronde Pendel i Matt Vit är med sin industriella men vänliga look lämplig till både heminredning och professionella miljöer. Häng ett par runda pendlar i köket, lägg den minsta Ronde på varje sida av sängen eller använd en större Ronde Pendel över matbordet för att få den riktiga belysningsatmosfären. Den klockformade Ronde pendel i två storlekar hänvisar till den traditionella pendeln och högtidernas 70-tals blixtdesign, men i en modern tolkning. en unik detalj i Ronde pendel är öppningen på toppen, den påminner om en kruka eller vas. Det primärt nedåtriktade ljuset från pendeln sprids i den här designen också ut från öppningen i toppen och kastar en smal ljusstråle upp på ledningen och upp i taket. Den handgjorda aluminiumskärmen med en ultramatt lack liknar nästan keramik. Ronde är på flera språk ordet för rund, cirkulär eller roterande, men det är också det platta ämnet som används till metalltryckningsteknik som vrids runt en formkärna och formar produkten.
 • Multi-Lite TaklampaØ36 Mässing/Sea Grey - GUBI

  Multi-Lite TaklampaØ36 Mässing/Sea Grey - GUBI
  Multi-Lite TaklampaØ36 Mässing/Sea Grey består av två fasta skärmar längst in och två kvarta skärmar längst ut. Dessa skärmarna kan vridas. Detta medför att ljusmängden leds både upp- och neråt. De två kvarta skärmarna kan du vrida oberoende av varan
 • GUBI Stemlite hänglampa, svart-krom

  GUBI Stemlite hänglampa, svart-krom
  Subtil hänglampa Stemlite med opal glaskula Den Stemlite pendellampa har charmen hos en tidlös klassiker. Den organiska formen är övertygande längs linjen. ljus är bländningsfritt och behagligt tack vare det mattvita glaset. Taklampan är idealisk för användning i matsalen eller vardagsrummet, men det skulle också vara ett utmärkt ljusobjekt på ett café på grund av dess djärva estetik. Tack vare sin enkla elegans kan denna moderna lampa integreras i olika inredningskoncept och ge rummet en mysig atmosfär. Stemlite designades av den amerikanska designern Bill Curry (1927-1971), som tog upp tidsgeisten på 1960-talet i sin ikoniska design. Han var en av Kaliforniens ledande designers som dog bara 43 år gammal.
 • Ronde Taklampa Liten - Gubi (Matt White)

  Ronde Taklampa Liten - Gubi (Matt White)
  Ronde Taklampa Liten Ronde Taklampaär designad av Oliver Schick för Gubi. Den snygga klockformen leder tankarna till 1970-talets fantastiska estetik och designera. På samma gång är också taklampans design frisk och modern. Taklampan ger en helt unik
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, svart

  GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, svart
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • GUBI Tynell Collection A1967 Taklampa Mässing/Canvas

  GUBI Tynell Collection A1967 Taklampa Mässing/Canvas
  Design: Paavo Tynell, GUBI Begrepp: Paavo Tynell är en legendarisk designer som under hela sin karriär har skapat en vacker kollektion av ikoniska produkter. taklampan från 1967 är verkligen en del av detta. Speciallampan kommer i två olika versioner, både med och utan möjlighet att styra höjden på själva lampan. Med sin eleganta koniska form av canvas problem lampan ett behagligt mjukt ljus. Detta gör denna lampa idealisk för områden där du inte vill bli bländad av dess glödlampa, t.ex. över ett matbord.
 • GUBI Ronde Pendel Roströd Liten

  GUBI Ronde Pendel Roströd Liten
  Design: Oliver Schick Koncept: Ronde Denna pendel är Oliver Schicks första produkt för Gubi. Den klockformade lampan är med sitt tradtionella utseende inspirerad av 1970-talets designera, dock i en modern utgåva. En intressant detalj med pendeln är att det finns en öppning i toppen av skärmen. På så vis söker sig ljuset inte bara nedåt, utan ger även ett vackert sken uppåt och lyser upp rummet bättre. Rondes pendel finns i två storlekar och finns i färgerna Svart, Matt Vit, Antracit Grå, Grå och Roströd
 • GUBI Multi-Lite Pendel Liten Krom

  GUBI Multi-Lite Pendel Liten Krom
  Design: Louis Weisdorf Koncept: Pendeln Multi-Lite ritades i 1972 av Louis Weisdorf . Lampan hyllar den danska guldåldern inom design med sin karakteristiska form. Basen av lampan består av två cylindrar, där metallringen omkring skapar en roteringspunkt för de två yttre mobila skärmarna. Dessa två skärmar kan roteras och ge lampan flera olika kombinationer av uttryck. Vid rotering av de två skärmarna kan Multi-Lite pendeln avge olika slags ljus; direkt uppåt, neråt eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. Gubi Multi-Lite Pendel passer därför in i alla slags hemtrevliga rum. .
 • Semi TaklampaØ47 Glossy Fennel Seed - GUBI

  Semi TaklampaØ47 Glossy Fennel Seed - GUBI
  Semi TaklampaØ47 Glossy Fennel Seed - GUBI, Grön, Metall
 • Gubi - H2O Taklampa Vit

  Gubi - H2O Taklampa Vit
  Design Corsini & Millet för Gubi Koncept H2O pendel i Vit är designad av Barba Corsini i sammarbete med Joaquim Ruiz Millet som en utveckling av den moderna PD2-golvlampa. Med perforeringarna i skärmen utstrålas ett varmt och atmosfäriskt ljus, oavsett om det är till en matsal, vardagsrum eller ett sovrum. Barba Corsini blev i 1955 utpekad till att bygga om taken på det framträdande Antoni Gaudi landmärkena La Pedrera. Här förvandlade hon ett tvättrum och ett förråd till 13 moderna lägenheter. Hon har designat och dekorerat lägenheterna med sin egna design som är inspirerad av byggnadens karakteristiska utseende. 1991 blev det beslutat att taket i La Pedrera skulle återupprättas till Gaudis ursprungliga uppfattning. Interiören från Corsini revs ned och det mesta kasserades. Men under renoveringen upptäckte arkitekten och galleristen Joaquim Ruiz Millet PD2 Golvlampan och räddade den från att kastad i soptunnan. Ruiz Millet började sammarbeta med Corsini och hans design, och dem återskapade de originalprodukterna och gjorde dem mer kända och tillgängliga för offentligheten.
 • Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Svart

  Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Svart
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 36 cm Höjd 36 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Krom/Svart Material Lackerad&hellip:
 • GUBI Pedrera H2O taklampa PD3 matt svart

  GUBI Pedrera H2O taklampa PD3 matt svart
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, krom

  GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, krom
  Dekorativ hängande ljus Semi med klassisk chic De två danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup är ansvariga för utformningen av Semi-pendellampan. De lyckades skapa en ljuskälla som sticker ut genom sin klassiska form och skapar en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi lämplig som grundbelysning i rummet och särskilt som ljuskälla över ett bord. Den harmoniska designen i konkav, uppåt avsmalnande form harmonierar med många inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har samarbetat sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. De arbetade först på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup bland annat designat klockor och företagsinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningen i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • GUBI Semi Taklampa Medium Blank Mörk Kakao

  GUBI Semi Taklampa Medium Blank Mörk Kakao
  Design: Claus Bonderup och Torsten Thorup, 1969 Koncept: Kollektionen Semi från GUBI designades 1969 av Claus Bonderup och Torsten Thorup, och sattes i produktion 1970 av Fog och Mørup. Lampan är gjord av pulverlackerad aluminium och är en mycket fin klassisk taklampa, som dekorerar och skapar ett härligt nedåtriktat varmt ljus. Lampan finns i tre olika storlekar och flera olika material. Det stora urvalet av storlekar och material gör lampan inredningsvänlig och ser otroligt vacker ut i alla miljöer där den hängs.
 • Gubi Ronde Taklampa Ø40 Cm Charcoal Black - Taklampor Aluminium Svart - 10015061

  Gubi Ronde Taklampa Ø40 Cm Charcoal Black - Taklampor Aluminium Svart - 10015061
  Ronde pendel från Gubi, formgiven av Oliver Schick. Denna klockformade och moderna pendel har en ultramatt lack vilket ger den ett utseende som påminner om keramik. En unik detalj på lampan är toppen som öppnar sig som en krage. Detta gör att Ronde inte bara har ett nedåtriktat ljus. Ljuset strålar ur toppens öppning och ger ett mjukt, vackert och behagligt sken även på sladden och upp mot taket. Pendeln har en svart textilsladd som är 5 meter lång, takkopp ingår. Lampan säljs utan ljuskälla. Vi har valt ut Svart Taklampor i Aluminium från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI 1972 taklampa Ø60 cm Bambu-mässing

  GUBI 1972 taklampa Ø60 cm Bambu-mässing
 • GUBI Gräshoppa taklampa blank Alabaster white-brass

  GUBI Gräshoppa taklampa blank Alabaster white-brass
 • Howard 4 Ljuskrona Short Gunmetal - GUBI

  Howard 4 Ljuskrona Short Gunmetal - GUBI
  Howard 4 Ljuskrona Short Gunmetal - GUBI, Porslin
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/soft Black Halvmatt - Taklampor Stål Svart - 10014446

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/soft Black Halvmatt - Taklampor Stål Svart - 10014446
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Svart Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi - Turbo Taklampa Ø62 Glossy Alabaster White/White

  Gubi - Turbo Taklampa Ø62 Glossy Alabaster White/White
  Design Louis Weisdorf för Gubi Koncept Turbo Taklampa Ø62 Glossy Alabaster White/White blev designad i 1965 av Louis Weisdorf men blev först producerad i 1967 och har uppnått stor succé genom åren. Den illustrerar design i bästa stil: Den är enkel i formen men har en komplex struktur och kombinerar en känsla av lätthet och styrka i en fin skulptural helhet. Inspirationen till lampan kommer från det japanska rispapperslamporna, omgjorde till en mer hållbar och robust utgåva. Lampans yttre kurva är gjord av tolv liknande spirallameller som skapar en blomsterliknande glob som skyddar ljuset. Turbo pendel är perfekt exempel på Weisdorfs passion för att multiplicera flera element och som han använde i de flesta av hans verk.
 • Gubi - Semi Taklampa Ø30 Glossy Roasted Pumpkin

  Gubi - Semi Taklampa Ø30 Glossy Roasted Pumpkin
  Design Claus Bonderup & Torsten Thorup för GUBI I takt med 1970-talets återkomst har GUBI anpassat och finjusterat sin populära Semi för att passa tidens toner. Den 2022 kollektionen av Semi taklampor kommer i nyanser som komplimenterar färgerna från 1970-talet. Roasted Pumpkin, Fennel Seed och Dark Cocoa är de tre nya nyanserna - och de jordnära, varma och hemtrevliga tonerna passar perfekt som både kontrasterande element i den strikta, strömlinjeformade inredningen och i det tidstypiska klassiska sjuttiotalshemmet. Lampan har samma vackra form som du redan känner till från Semi-taklamporna - den vackra böjda formen och det diffusa, konforma ljuset som vann första pris vid Kungliga Danska Konstakademins Arkitekturskola när lampan först designades 1968. Se alla vackra Semi-taklampor här!