Gubi taklampor

Populärt inom Gubi taklampor

 • Semi Taklampa Ø30 Mässing - GUBI

  Semi Taklampa Ø30 Mässing - GUBI
  DesignBonderup &: Thorup för Gubi KonceptSemi pendel i Mässing är en unik pendel som är baserad på två cirklar som är sammansatta rygg mot rygg. Den karaktäristiska bågformade och emaljerade metallskärmen skapar ett diffust och konformat ljus som är ideellt över matbordet eller i köksbordet. Med sin unika och tidlösa design, urval av färger och storlekar är Semi pendel extremt allsidig och lämplig till både privata och offentliga rum. Semi blev designad i 1968 som en produkt av det kreativa partnerskapet mellan Claus Bonderup och Torsten Thorup. Den uppstod från en reaktion av de mjuka och organiska formerna, den såkallade mysiga eran som dominerade i Danmark på den här tiden. Bonderup och Thorup önskade istället att framställa en lampa som innehöll skarpa och rena linjer, och en geometrisk form. Deras design blev inskickad till en tävling på Konstakademins Arkitektskola och vann förstapriset. I 1980 uppnådde pendeln stor succé och blev på den tiden den bäst säljande danska design och uppnådde världsspännande erkännande och ikonisk status.
 • Bestlite BL9 Taklampa Ø40 Krom/Off-Vit - GUBI

  Bestlite BL9 Taklampa Ø40 Krom/Off-Vit - GUBI
  DesignRobert Dudley Best för Gubi KonceptBestlite BL9 pendel i Krom/Off-Vit fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &: Albert Museum och Design Museum i London.Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Krom/Svart - GUBI

  Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Krom/Svart - GUBI
  DesignRobert Dudley Best för Gubi KonceptBestlite BL9 pendel i Krom/Svart fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &: Albert Museum och Design Museum i London.Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Gräshoppa Taklampa Jet-Black - GUBI

  Gräshoppa Taklampa Jet-Black - GUBI
  DesignGreta M. Grossman för Gubi KonceptGräshoppa pendel i Jet-Black är framställd utifrån Greta M Grossmans originella lampdesign från 1947. Här är den karakteristiska stål skärmen använd till att kombinera ljus och funktionalitet till att bli en modern och organisk karaktär. Det ljumna designspråket är karakteristiskt för Grossmans produkter och är starkt identifierat genom hela hennes kollektion. Hängande från taket ger lampan en modern stil och klassisk elegans till all inredning och passar perfekt över ett köksbord eller flera över ett matsalsbord.

Fler tips på Gubi taklampor

 • Semi Taklampa Ø 30 cm, Copper

  Semi Taklampa Ø 30 cm, Copper
 • Bestlite - BL9 Taklampa Stor, Krombas, Finish: Matt White

  Bestlite - BL9 Taklampa Stor, Krombas, Finish: Matt White
 • Multi-Lite Taklampa, Mässing

  Multi-Lite Taklampa, Mässing
 • Satellite Taklampa Ø 27 cm, Shy Cherry

  Satellite Taklampa Ø 27 cm, Shy Cherry
 • G10 - Taklampa, Svart

  G10 - Taklampa, Svart
 • H2O Taklampa Nickel - GUBI

  H2O Taklampa Nickel - GUBI
  DesignCorsini &: Millet för Gubi KonceptH2O pendel i Nickel är designad av Barba Corsini i sammarbete med Joaquim Ruiz Millet som en utveckling av den moderna PD2-golvlampa. Med perforeringarna i skärmen utstrålas ett varmt och atmosfäriskt ljus, oavsett om det är till en matsal, vardagsrum eller ett sovrum.Barba Corsini blev i 1955 utpekad till att bygga om taken på det framträdande Antoni Gaudi landmärkena La Pedrera. Här förvandlade hon ett tvättrum och ett förråd till 13 moderna lägenheter. Hon har designat och dekorerat lägenheterna med sin egna design som är inspirerad av byggnadens karakteristiska utseende. 1991 blev det beslutat att taket i La Pedrera skulle återupprättas till Gaudis ursprungliga uppfattning. Interiören från Corsini revs ned och det mesta kasserades. Men under renoveringen upptäckte arkitekten och galleristen Joaquim Ruiz Millet PD2 Golvlampan och räddade den från att kastad i soptunnan. Ruiz Millet började sammarbeta med Corsini och hans design, och dem återskapade de originalprodukterna och gjorde dem mer kända och tillgängliga för offentligheten.
 • BL9M - Offwhite

  BL9M - Offwhite
  Pendel. Skärm Ø21 cm, sladd 250 cm. Bestlites belysning är känd för stor flexibilitet, hög kvalitet, estetisk och tidlös design. Passar både privat och offentlig miljö. Design Robert Dudley B
 • Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Krom/Krom - GUBI

  Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Krom/Krom - GUBI
  DesignRobert Dudley Best för Gubi KonceptBestlite BL9 pendel i Krom/Krom fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &: Albert Museum och Design Museum i London.Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Vit - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Vit - GUBI
  DesignLouis Weisdorf för Gubi KonceptMulti-Lite pendel i Mässing/Vit omfattar den gyllene ära av dansk design som med sin karaktäristiska form av två motsatta justerbara skärmar ger möjligheten att skapa ett personligt uttryck och ett brett uttryck av ljusintensiteter i ett rum. Genom att rotera skärmen individuellt kan Multi-lite pendel kombineras på alla sätt. Ljuset kan styras uppåt, nedåt eller utstråla ett asymmetriskt konstljus. Multi-Lite blev först ritad i 1972 då Louis Weisdorf gjorde ett undantag i förhållande till sin egna designstil genom att använda flera av samma element. Istället avspeglar den här designen hans passion för mångfaldhet. Två cylindriska former ligger till grund för lampan, och en metallring omringar den och förankrar dem två skärmarna. Som i sista änden fulländar en bild av en ikonisk design med mer än ett syfte. Multi-lite pendel har ett tidlöst uttryck och passar in i alla hem.
 • Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Krom/Matt Vit - GUBI

  Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Krom/Matt Vit - GUBI
  DesignRobert Dudley Best för Gubi KonceptBestlite BL9 pendel i Krom/Matt Vit fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &: Albert Museum och Design Museum i London.Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Gräshoppa Taklampa Antracit Grå - GUBI

  Gräshoppa Taklampa Antracit Grå - GUBI
  DesignGreta M. Grossman för Gubi KonceptGräshoppa pendel i Antracit Grå är framställd utifrån Greta M Grossmans originella lampdesign från 1947. Här är den karakteristiska stål skärmen använd till att kombinera ljus och funktionalitet till att bli en modern och organisk karaktär. Det ljumna designspråket är karakteristiskt för Grossmans produkter och är starkt identifierat genom hela hennes kollektion. Hängande från taket ger lampan en modern stil och klassisk elegans till all inredning och passar perfekt över ett köksbord eller flera över ett matsalsbord.
 • Satellite Large - Midnight Black

  Satellite Large - Midnight Black
  Satellite är en vacker lampa med geometriska former och en unik design. Lampan som designades 1953 är en hyllning till den vetenskapliga utvecklingen i Frankrike under åren efter andra världskrige
 • Satellite Taklampa Ø 22 cm, Rainy Grey

  Satellite Taklampa Ø 22 cm, Rainy Grey
 • Semi Taklampa Ø 47 cm, Brass

  Semi Taklampa Ø 47 cm, Brass
 • Multi-Lite Taklampa, Kromad, Svart

  Multi-Lite Taklampa, Kromad, Svart
 • A1965 Taklampa Mässing/Vit - GUBI

  A1965 Taklampa Mässing/Vit - GUBI
  DesignPaavo Tynell för Gubi Koncept1965 Taklampan är en väldigt användbar lampa som med sina små hål i skärmen ger ett spännande ljus och kommer se fantastisk ut oavsett var man hänger den. Taklampan blev designad av Paavo Tynell 1948 och det var en av hans designs som var speciellt tillverkad till designhuset ?Det finska huset? i New York, som var ett ställe som endast framvisade finsk design. Tynell designade många lampor till just Det Finska Huset?, men det är den här taklampan som är mest populär.I dag produceras lampan av danska Gubi. Lampan fås i många färger, alla med mässingskärm.
 • Ronde Ø40 cm - Pigeon Grey

  Ronde Ø40 cm - Pigeon Grey
  Den klockformade lampan har ett unikt sken både neråt och uppåt och en nästan keramiklik yta av alaluminium. En modern tolkning av 70-talets armaturer. Ronde kommer i två storlekar och fem färge
 • H2O Pendant - Blå

  H2O Pendant - Blå
  Pendel i stål, design Barba Corsini 1955. Redesign av Jq. Ruìz Millet 1994. Den internationellt välrenommerade arkitekten fick inspiration till sina lampor från La Pedrera skorstenar av Gaudì. H2
 • Gubi G10 taklampa vit

  Gubi G10 taklampa vit
 • BL9L - Svart

  BL9L - Svart
  Pendel. Skärm Ø40 cm, sladd 250 cm. Bestlites belysning är känd för stor flexibilitet, hög kvalitet, estetisk och tidlös design. Passar både privat och offentlig miljö. Design Robert Dudley B
 • Gräshoppa Taklampa Blå Grå - GUBI

  Gräshoppa Taklampa Blå Grå - GUBI
  DesignGreta M. Grossman för Gubi KonceptGräshoppa pendel i Blå Grå är framställd utifrån Greta M Grossmans originella lampdesign från 1947. Här är den karakteristiska stål skärmen använd till att kombinera ljus och funktionalitet till att bli en modern och organisk karaktär. Det ljumna designspråket är karakteristiskt för Grossmans produkter och är starkt identifierat genom hela hennes kollektion. Hängande från taket ger lampan en modern stil och klassisk elegans till all inredning och passar perfekt över ett köksbord eller flera över ett matsalsbord.
 • Bestlite - BL9 Taklampa Stor, Krombas, Finish: - Black

  Bestlite - BL9 Taklampa Stor, Krombas, Finish: - Black
 • H2O Pendant - Svart

  H2O Pendant - Svart
  Pendel i stål, design Barba Corsini 1955. Redesign av Jq. Ruìz Millet 1994. Den internationellt välrenommerade arkitekten fick inspiration till sina lampor från La Pedrera skorstenar av Gaudì. H2
 • Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Blå - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Blå - GUBI
  Multi-Lite Pendellampa Blue/Brass Multi-Lite pendellampa består av två fasta skärmar innerst och två fjärdedels-skärmar ytterst, som kan roteras. Det innebär att mängden av ljus både kan rikt
 • Turbo Taklampa Ø 36 cm

  Turbo Taklampa Ø 36 cm
 • Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Mässing/Grå - GUBI

  Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Mässing/Grå - GUBI
  DesignRobert Dudley Best för Gubi KonceptBestlite BL9 pendel i Mässing/Grå fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &: Albert Museum och Design Museum i London.Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Pedrera ANA taklampa PD5 svart

  Pedrera ANA taklampa PD5 svart
 • BL9M - Svart

  BL9M - Svart
  Pendel. Skärm Ø21 cm, sladd 250 cm. Bestlites belysning är känd för stor flexibilitet, hög kvalitet, estetisk och tidlös design. Passar både privat och offentlig miljö. Design Robert Dudley B
 • Ronde Taklampa Ø 40 cm, Charcoal Black

  Ronde Taklampa Ø 40 cm, Charcoal Black
 • Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Sea Grey - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Sea Grey - GUBI
  DesignLouis Weisdorf för Gubi KonceptMulti-Lite Taklampa omfattar den gyllene ära av dansk design som med sin karaktäristiska form av två motsatta justerbara skärmar ger möjligheten att skapa ett personligt uttryck och ett brett uttryck av ljusintensiteter i ett rum. Genom att rotera skärmen individuellt kan Multi-lite kombineras på alla sätt. Ljuset kan styras uppåt, nedåt eller utstråla ett asymmetriskt konstljus. Multi-Lite blev först ritad i 1972 då Louis Weisdorf gjorde ett undantag i förhållande till sin egna designstil genom att använda flera av samma element. Istället avspeglar den här designen hans passion för mångfaldhet. Två cylindriska former ligger till grund för lampan, och en metallring omringar den och förankrar dem två skärmarna. Som i sista änden fulländar en bild av en ikonisk design med mer än ett syfte. Multi-lite har ett tidlöst uttryck och passar in i alla hem.
 • H2O Pendant - Nickel

  H2O Pendant - Nickel
  Pendel i stål, design Barba Corsini 1955. Redesign av Jq. Ruìz Millet 1994. Den internationellt välrenommerade arkitekten fick inspiration till sina lampor från La Pedrera skorstenar av Gaudì. H2
 • Turbo L Ø63

  Turbo L Ø63
  Design när den är som bäst. Den enkla formen möter den komplexa strukturen och ger en känsla av både lätthet och styrka. Formgavs 1965 och finns i två storlekar, S Ø36 och L Ø62 cm. Design L
 • Satellite Taklampa Ø 27 cm, Rainy Grey

  Satellite Taklampa Ø 27 cm, Rainy Grey
 • Ronde taklampa liten anthracite (mörkgrå)

  Ronde taklampa liten anthracite (mörkgrå)
 • Collar Taklampa Ø42 Terracotta Light Matt - GUBI

  Collar Taklampa Ø42 Terracotta Light Matt - GUBI
 • Satellite Medium - Shy Cherry

  Satellite Medium - Shy Cherry
  Satellite är en vacker lampa med geometriska former och en unik design. Lampan som designades 1953 är en hyllning till den vetenskapliga utvecklingen i Frankrike under åren efter andra världskrige
 • Gräshoppa taklampa svart

  Gräshoppa taklampa svart
 • 1965 - Grön

  1965 - Grön
  Finsk designklassiker, ursprungligen designad för The Finland House i New York. Dekorerad med karaktäristisk triangulär perforering, en detalj som vittnar om högkvalitativt finskt hantverk. Diffus
 • Gräshoppa - Taklampa, Mattvit

  Gräshoppa - Taklampa, Mattvit
 • Satellite Large - White Cloud

  Satellite Large - White Cloud
  Satellite är en vacker lampa med geometriska former och en unik design. Lampan som designades 1953 är en hyllning till den vetenskapliga utvecklingen i Frankrike under åren efter andra världskrige
 • Multi-Lite taklampa mässing-rosa

  Multi-Lite taklampa mässing-rosa
 • Collar Taklampa Ø30 Terracotta Light Matt - GUBI

  Collar Taklampa Ø30 Terracotta Light Matt - GUBI
 • Satellite taklampa large white cloud (vit)

  Satellite taklampa large white cloud (vit)
 • 1965 - Bordeaux

  1965 - Bordeaux
  Finsk designklassiker, ursprungligen designad för The Finland House i New York. Dekorerad med karaktäristisk triangulär perforering, en detalj som vittnar om högkvalitativt finskt hantverk. Diffus
 • Satellite Taklampa Ø 22 cm, Midnight Black

  Satellite Taklampa Ø 22 cm, Midnight Black
 • G-10 Floor Lamp

  G-10 Floor Lamp
  Med en distinkt lampskärm som ger ett behagligt ljus är lampan både elegant och industriell till sin karaktär. Klassisk och modern, formgiven på 50-talet. Design Greta Grossman. Storlek H141,4, f
 • Ronde Taklampa Ø40 Matt Vit - GUBI

  Ronde Taklampa Ø40 Matt Vit - GUBI
  DesignOliver Schick för Gubi KonceptRonde Pendel i Matt Vit är med sin industriella men vänliga look lämplig till både heminredning och professionella miljöer. Häng ett par runda pendlar i köket, lägg den minsta Ronde på varje sida av sängen eller använd en större Ronde Pendel över matbordet för att få den riktiga belysningsatmosfären. Den klockformade Ronde pendel i två storlekar hänvisar till den traditionella pendeln och högtidernas 70-tals blixtdesign, men i en modern tolkning.en unik detalj i Ronde pendel är öppningen på toppen, den påminner om en kruka eller vas. Det primärt nedåtriktade ljuset från pendeln sprids i den här designen också ut från öppningen i toppen och kastar en smal ljusstråle upp på ledningen och upp i taket. Den handgjorda aluminiumskärmen med en ultramatt lack liknar nästan keramik. Ronde är på flera språk ordet för rund, cirkulär eller roterande, men det är också det platta ämnet som används till metalltryckningsteknik som vrids runt en formkärna och formar produkten.
 • BL9L - Offwhite

  BL9L - Offwhite
  Pendel. Skärm Ø40 cm, sladd 250 cm. Bestlites belysning är känd för stor flexibilitet, hög kvalitet, estetisk och tidlös design. Passar både privat och offentlig miljö. Design Robert Dudley B
 • Semi Taklampa Ø 60 cm, Copper

  Semi Taklampa Ø 60 cm, Copper
 • Multi-Lite taklampa mässing-kolsvart

  Multi-Lite taklampa mässing-kolsvart
 • Bestlite - BL9 Taklampa Medelstor, Krombas, Finish: Bone China

  Bestlite - BL9 Taklampa Medelstor, Krombas, Finish: Bone China
 • Multi Lite Pendant Brass-Shiny Brass

  Multi Lite Pendant Brass-Shiny Brass
  Multi-light pendel från Gubi är en unik lampa formgiven år 1972. Lampan har två cylindriska former som utgör basen och två vridbara ytterskärmar. Genom att rotera ytterskärmarna kan man ge den
 • Collar Taklampa Ø42 Carbone Semi Matt - GUBI

  Collar Taklampa Ø42 Carbone Semi Matt - GUBI
  DesignSebastian Herkner för GubiKonceptDen sköna Collar Taklampan i färgen Carbone Semi Matt från GUBI är designad av den tyska designer, Sebastian Herkner. Han har designat en serie av taklampor, där det är lagt stor vikt på detaljerna i designen. Lampan är tillverkad i munblåst glas, där det är använt de helt gamla och traditionella tekniker till skapandet av skärmen. Detta är med och ger varje lampa sitt eget unika och ikoniska utseende.Collar Taklampan finns i 2 storlekar, en med diameter på 30 cm och en med 42 cm. Här syns den med en diameter på Ø42 cm.Lampan fungerar lika bra ensam, som flera hängande tillsammans över ett bord. Det är möjligt att blanda färgerna på tvärs - i serien finns 5 snygga färger, Carbone Semi Matt, Soft Fog Matt, Stone Grey Soft Matt, Taupe Soft Matt och Terracotta Light Matt.Det är en lampa som ger det helt rätta ljuset, då kragen på skärmen används som reflektor, som tillsammans med diffusern ger ett varmt ljus.
 • Ronde Ø20 cm - Charcoal Black

  Ronde Ø20 cm - Charcoal Black
  Den klockformade lampan har ett unikt sken både neråt och uppåt och en nästan keramiklik yta av alaluminium. En modern tolkning av 70-talets armaturer. Ronde kommer i två storlekar och fem färge
 • Gräshoppa Taklampa Andorra Red - GUBI

  Gräshoppa Taklampa Andorra Red - GUBI
  Grässhoppa Taklampa Andorra Red producerades första gången år 1947 av Greta M. Grossman. Hon var känd som en kvinnlig pionjär som tog lampdesignen till nya höjder i en tid då designen var myck
 • Semi Taklampa Ø 30 cm, Brass

  Semi Taklampa Ø 30 cm, Brass
 • Semi Taklampa Ø30 Krom - GUBI

  Semi Taklampa Ø30 Krom - GUBI
  DesignBonderup &: Thorup för Gubi KonceptSemi pendel i Krom är en unik pendel som är baserad på två cirklar som är sammansatta rygg mot rygg. Den karaktäristiska bågformade och emaljerade metallskärmen skapar ett diffust och konformat ljus som är ideellt över matbordet eller i köksbordet. Med sin unika och tidlösa design, urval av färger och storlekar är Semi pendel extremt allsidig och lämplig till både privata och offentliga rum. Semi blev designad i 1968 som en produkt av det kreativa partnerskapet mellan Claus Bonderup och Torsten Thorup. Den uppstod från en reaktion av de mjuka och organiska formerna, den såkallade mysiga eran som dominerade i Danmark på den här tiden. Bonderup och Thorup önskade istället att framställa en lampa som innehöll skarpa och rena linjer, och en geometrisk form. Deras design blev inskickad till en tävling på Konstakademins Arkitektskola och vann förstapriset. I 1980 uppnådde pendeln stor succé och blev på den tiden den bäst säljande danska design och uppnådde världsspännande erkännande och ikonisk status.
 • Bestlite - BL9 Taklampa Medelstor, Mässingbas, Finish: Bone China

  Bestlite - BL9 Taklampa Medelstor, Mässingbas, Finish: Bone China
 • Ronde taklampa stor matt white (vit)

  Ronde taklampa stor matt white (vit)
 • Ronde taklampa stor anthracite (mörkgrå)

  Ronde taklampa stor anthracite (mörkgrå)
 • Bestlite - BL9 Taklampa Liten, Krombas, Finish: - Black

  Bestlite - BL9 Taklampa Liten, Krombas, Finish: - Black
 • ANA Taklampa

  ANA Taklampa
 • Ronde taklampa liten charcoal black (svart)

  Ronde taklampa liten charcoal black (svart)
 • BL9S - Grå & Mässing

  BL9S - Grå & Mässing
  Pendel. Skärm Ø16 cm, sladd 250 cm. Bestlites belysning är känd för stor flexibilitet, hög kvalitet, estetisk och tidlös design. Passar både privat och offentlig miljö. Design Robert Dudley B
 • Gräshoppa - Taklampa, Röd

  Gräshoppa - Taklampa, Röd
 • Ronde Taklampa Ø 40 cm, Anthracite Grey

  Ronde Taklampa Ø 40 cm, Anthracite Grey
 • Multi-Lite Taklampa, Mässing, Vit

  Multi-Lite Taklampa, Mässing, Vit
 • Multi-Lite Taklampa Ø36 Krom/Svart - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Ø36 Krom/Svart - GUBI
  DesignLouis Weisdorf för Gubi KonceptMulti-Lite pendel i Krom/Svart omfattar den gyllene ära av dansk design som med sin karaktäristiska form av två motsatta justerbara skärmar ger möjligheten att skapa ett personligt uttryck och ett brett uttryck av ljusintensiteter i ett rum. Genom att rotera skärmen individuellt kan Multi-lite pendel kombineras på alla sätt. Ljuset kan styras uppåt, nedåt eller utstråla ett asymmetriskt konstljus. Multi-Lite blev först ritad i 1972 då Louis Weisdorf gjorde ett undantag i förhållande till sin egna designstil genom att använda flera av samma element. Istället avspeglar den här designen hans passion för mångfaldhet. Två cylindriska former ligger till grund för lampan, och en metallring omringar den och förankrar dem två skärmarna. Som i sista änden fulländar en bild av en ikonisk design med mer än ett syfte. Multi-lite pendel har ett tidlöst uttryck och passar in i alla hem.
 • ANA Taklampa Svart - GUBI

  ANA Taklampa Svart - GUBI
  DesignCorsini &: Millet för Gubi KonceptANA pendel är designad av Barba Corsini i sammarbeta med Joaquim Ruiz Millet. ANA pendel är en utveckling av den original PD2 golvlampan, som Corsini designade till La Pedrera 1955. Den har samma karakteristiska look och ikoniska status. Inspirationen till lampskärmen kommer från La Pedrera?s cylinderformade skorsten. ANA pendel har en kraftig och enkel karaktär, som också är en passande beskrivning på Corsinis personliga stil och passarna in i alla moderna hem.Barba Corsini blev i 1955 utpekad till att bygga om taken på det framträdande Antoni Gaudi landmärkena La Pedrera. Här förvandlade hon ett tvättrum och ett förråd till 13 moderna lägenheter. Hon har designat och dekorerat lägenheterna med sin egna design som är inspirerad av byggnadens karakteristiska utseende.1991 blev det beslutat att taket i La Pedrera skulle återupprättas till Gaudis ursprungliga uppfattning. Interiören från Corsini revs ned och det mesta kasserades. Men under renoveringen upptäckte arkitekten och galleristen Joaquim Ruiz Millet PD2 Golvlampan och räddade den från att kastad i soptunnan. Ruiz Millet började sammarbeta med Corsini och hans design, och dem återskapade originalprodukterna och gjorde dem mer kända och tillgängliga för offentligheten.
 • Ronde taklampa stor rusty red (röd)

  Ronde taklampa stor rusty red (röd)
 • BL9S - Vit & Mässing

  BL9S - Vit & Mässing
  Pendel. Skärm Ø16 cm, sladd 250 cm. Bestlites belysning är känd för stor flexibilitet, hög kvalitet, estetisk och tidlös design. Passar både privat och offentlig miljö. Design Robert Dudley B
 • Semi Taklampa Ø 47 cm, Matt White

  Semi Taklampa Ø 47 cm, Matt White
 • Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Svart - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Svart - GUBI
  Mulite-Lite Pendellampa Charcoal Black/Brass Multi-Lite designades av [i]Louis Weisdorf[/i] 1972. Multi-Lite lampan består av två fasta skärmar innerst och två fjärdedels-skärmar ytterst, som ka
 • Semi Taklampa Ø 60 cm, Matt White

  Semi Taklampa Ø 60 cm, Matt White
 • A1965 - Mässing

  A1965 - Mässing
  Finsk designklassiker, ursprungligen designad för The Finland House i New York. Utrustad med elegant motvikt som gör att lampans höjd enkelt kan justeras. Dekorerad med karaktäristisk triangulär
 • Collar Taklampa Ø30 Carbone Semi Matt - GUBI

  Collar Taklampa Ø30 Carbone Semi Matt - GUBI
 • Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Rose Dust - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Rose Dust - GUBI
  DesignLouis Weisdorf för Gubi KonceptMulti-Lite Tallampa omfattar den gyllene ära av dansk design som med sin karaktäristiska form av två motsatta justerbara skärmar ger möjligheten att skapa ett personligt uttryck och ett brett uttryck av ljusintensiteter i ett rum. Genom att rotera skärmen individuellt kan Multi-lite kombineras på alla sätt. Ljuset kan styras uppåt, nedåt eller utstråla ett asymmetriskt konstljus. Multi-Lite blev först ritad i 1972 då Louis Weisdorf gjorde ett undantag i förhållande till sin egna designstil genom att använda flera av samma element. Istället avspeglar den här designen hans passion för mångfaldhet. Två cylindriska former ligger till grund för lampan, och en metallring omringar den och förankrar dem två skärmarna. Som i sista änden fulländar en bild av en ikonisk design med mer än ett syfte. Multi-lite har ett tidlöst uttryck och passar in i alla hem.
 • BL9S - Mässing

  BL9S - Mässing
  Pendel. Skärm Ø16 cm, sladd 250 cm. Bestlites belysning är känd för stor flexibilitet, hög kvalitet, estetisk och tidlös design. Passar både privat och offentlig miljö. Design Robert Dudley B
 • Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Krom/Krom - GUBI

  Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Krom/Krom - GUBI
  DesignRobert Dudley Best för Gubi KonceptBestlite BL9 pendel i Krom/Krom fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &: Albert Museum och Design Museum i London.Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Multi-Lite Taklampa Ø36 Krom/Vit - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Ø36 Krom/Vit - GUBI
  Multi-Lite Pendellampa White/Crome Multi-Lite är designad av [i]Louis Weisdorf[/i] 1972. Den eleganta Multi-Lite pendellampan består av två fasta skärmar innerst och två fjärdedels-skärmar ytte
 • Semi Taklampa Ø 60 cm, Matt Black

  Semi Taklampa Ø 60 cm, Matt Black
 • Semi Taklampa Ø30 Matt Vit - GUBI

  Semi Taklampa Ø30 Matt Vit - GUBI
  Semi Pendel Ø30 VitDenna unika designklassiker från GUBI har återvänt. 1967 vann dess designers Claus Bonderup och Torsten Thorup den industriella designtävlingen på konstakademiens Arkitektskol
 • Multi-Lite Taklampa Ø36 Krom/Krom - GUBI

  Multi-Lite Taklampa Ø36 Krom/Krom - GUBI
  Multi-Lite Pendel Chrome [color=red]Denna produkt är restnoterad t.o.m. 1-8-2017[/color]Multi-Lite har 4 skärmar, 2 fasta skärmar innerst och 2 fjärdedels-skärmar ytterst, som kan roteras. Det be
 • Collar Taklampa Ø30 Stone Grey Soft Matt - GUBI

  Collar Taklampa Ø30 Stone Grey Soft Matt - GUBI
  DesignSebastian Herkner för GubiKonceptDen sköna Collar Taklampan i färgen Stone Grey Soft Matt från GUBI är designad av den tyska designer, Sebastian Herkner. Han har designat en serie av taklampor, där det är lagt stor vikt på detaljerna i designen. Lampan är tillverkad i munblåst glas, där det är använt de helt gamla och traditionella tekniker till skapandet av skärmen. Detta är med och ger varje lampa sitt eget unika och ikoniska utseende.Collar Taklampan finns i 2 storlekar, en med diameter på 30 cm och en med 42 cm. Här syns den med en diameter på Ø30 cm.Lampan fungerar lika bra ensam, som flera hängande tillsammans över ett bord. Det är möjligt att blanda färgerna på tvärs - i serien finns 5 snygga färger, Carbone Semi Matt, Soft Fog Matt, Stone Grey Soft Matt, Taupe Soft Matt och Terracotta Light Matt.Det är en lampa som ger det helt rätta ljuset, då kragen på skärmen används som reflektor, som tillsammans med diffusern ger ett varmt ljus.
 • Grasshopper Pendant - Anthracite Grey

  Grasshopper Pendant - Anthracite Grey
  Pendellampa i mässing och pulverlackerad stål. Takkopp i mässing, Ø8 cm. Skärmens form ger ett bra riktat ljus utan att blända. Design Greta Grossman. H23, Ø15 cm. Sladdlängd 250 cm.
 • 1965 Taklampa Mässing/Mässing - GUBI

  1965 Taklampa Mässing/Mässing - GUBI
  DesignPaavo Tynell för Gubi Koncept1965 Taklampan är en väldigt användbar lampa som med sina små hål i skärmen ger ett spännande ljus och kommer se fantastisk ut oavsett var man hänger den. Taklampan blev designad av Paavo Tynell 1948 och det var en av hans designs som var speciellt tillverkad till designhuset ?Det finska huset? i New York, som var ett ställe som endast framvisade finsk design. Tynell designade många lampor till just Det Finska Huset?, men det är den här taklampan som är mest populär.I dag produceras lampan av danska Gubi. Lampan fås i många färger, alla med mässingskärm.
 • Semi Liten - Antracit Högblank

  Semi Liten - Antracit Högblank
  Designklassiker i lackerad metall, vars utformning tillsammans med en toppförspeglad glödlampa ger en unik ljusspridning. Passar i privata hem såväl som i offentliga miljöer. Finns i ett flertal
 • Satellite Medium - Rainy Grey

  Satellite Medium - Rainy Grey
  Satellite är en vacker lampa med geometriska former och en unik design. Lampan som designades 1953 är en hyllning till den vetenskapliga utvecklingen i Frankrike under åren efter andra världskrige
 • Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Svart - GUBI

  Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Svart - GUBI
  DesignRobert Dudley Best för Gubi KonceptBestlite BL9 pendel i Mässing/Svart fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &: Albert Museum och Design Museum i London.Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Multi-Lite Taklampa S Brass/Black - GUBI

  Multi-Lite Taklampa S Brass/Black - GUBI
 • Ronde Taklampa Ø20 Matt Vit - GUBI

  Ronde Taklampa Ø20 Matt Vit - GUBI
  Ronde Taklampa LitenRonde Taklampa är designad av [i]Oliver Schick[/i] för Gubi.Den snygga klockformen leder tankarna till 1970-talets fantastiska estetik och designera. På samma gång är också t
 • Gräshoppa - Taklampa, Blågrå

  Gräshoppa - Taklampa, Blågrå
 • Multi-Lite Taklampa S Brass/Black - GUBI

  Multi-Lite Taklampa S Brass/Black - GUBI
 • Bestlite BL9 Taklampa Ø60 Krom/Matt Vit - GUBI

  Bestlite BL9 Taklampa Ø60 Krom/Matt Vit - GUBI
  DesignRobert Dudley Best för Gubi KonceptBestlite BL9 pendel i Krom/Matt Vit fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &: Albert Museum och Design Museum i London.Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Collar Taklampa Ø42 Stone Grey Soft Matt - GUBI

  Collar Taklampa Ø42 Stone Grey Soft Matt - GUBI
  DesignSebastian Herkner för GubiKonceptDen sköna Collar Taklampan i färgen Stone Grey Soft Matt från GUBI är designad av den tyska designer, Sebastian Herkner. Han har designat en serie av taklampor, där det är lagt stor vikt på detaljerna i designen. Lampan är tillverkad i munblåst glas, där det är använt de helt gamla och traditionella tekniker till skapandet av skärmen. Detta är med och ger varje lampa sitt eget unika och ikoniska utseende.Collar Taklampan finns i 2 storlekar, en med diameter på 30 cm och en med 42 cm. Här syns den med en diameter på Ø42 cm.Lampan fungerar lika bra ensam, som flera hängande tillsammans över ett bord. Det är möjligt att blanda färgerna på tvärs - i serien finns 5 snygga färger, Carbone Semi Matt, Soft Fog Matt, Stone Grey Soft Matt, Taupe Soft Matt och Terracotta Light Matt.Det är en lampa som ger det helt rätta ljuset, då kragen på skärmen används som reflektor, som tillsammans med diffusern ger ett varmt ljus.
 • Ronde taklampa liten rusty red (röd)

  Ronde taklampa liten rusty red (röd)
 • H2O Taklampa, Mattsvart

  H2O Taklampa, Mattsvart
 • BL9S - Krom

  BL9S - Krom
  Pendel. Skärm Ø16 cm, sladd 250 cm. Bestlites belysning är känd för stor flexibilitet, hög kvalitet, estetisk och tidlös design. Passar både privat och offentlig miljö. Design Robert Dudley B
 • Gräshoppa Taklampa Antracit Grå - GUBI

  Gräshoppa Taklampa Antracit Grå - GUBI
  Grässhoppa Pendel producerades första gången år 1947 av Greta M. Grossman. Hon var känd som en kvinnlig pionjär som tog lampdesignen till nya höjder i en tid då designen var mycket traditionel
 • Ronde Ø40 cm - Rusty Red

  Ronde Ø40 cm - Rusty Red
  Den klockformade lampan har ett unikt sken både neråt och uppåt och en nästan keramiklik yta av alaluminium. En modern tolkning av 70-talets armaturer. Ronde kommer i två storlekar och fem färge
ileadilead