GUBI taklampor

Danska GUBI har många fina designerlampor för taket. Här visar vi dig Semi, Ronde, Multi-Lite och många andra taklampor i fin design. Flera av taklamporna finns att beställa i andra färger så kolla hos GUBIs återförsäljare vilka som finns tillgängliga idag.

Populärt inom GUBI taklampor

 • GUBI - Semi Taklampa Ø30 Mässing GUBI

  GUBI - Semi Taklampa Ø30 Mässing GUBI
  Design Bonderup & Thorup för Gubi Koncept Semi pendel i Mässing är en unik pendel som är baserad på två cirklar som är sammansatta rygg mot rygg. Den karaktäristiska bågformade och emaljerade metallskärmen skapar ett diffust och konformat ljus som är ideellt över matbordet eller i köksbordet. Med sin unika och tidlösa design, urval av färger och storlekar är Semi pendel extremt allsidig och lämplig till både privata och offentliga rum. Semi blev designad i 1968 som en produkt av det kreativa partnerskapet mellan Claus Bonderup och Torsten Thorup. Den uppstod från en reaktion av de mjuka och organiska formerna, den såkallade mysiga eran som dominerade i Danmark på den här tiden. Bonderup och Thorup önskade istället att framställa en lampa som innehöll skarpa och rena linjer, och en geometrisk form. Deras design blev inskickad till en tävling på Konstakademins Arkitektskola och vann förstapriset. I 1980 uppnådde pendeln stor succé och blev på den tiden den bäst säljande danska design och uppnådde världsspännande erkännande och ikonisk status.
 • GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Mässing/Grå GUBI

  GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Mässing/Grå GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL9 pendel i Mässing/Grå fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI - Gräshoppa Taklampa Jet-Black GUBI

  GUBI - Gräshoppa Taklampa Jet-Black GUBI
  Design Greta M. Grossman för Gubi Koncept Gräshoppa pendel i Jet-Black är framställd utifrån Greta M Grossmans originella lampdesign från 1947. Här är den karakteristiska stål skärmen använd till att kombinera ljus och funktionalitet till att bli en modern och organisk karaktär. Det ljumna designspråket är karakteristiskt för Grossmans produkter och är starkt identifierat genom hela hennes kollektion. Hängande från taket ger lampan en modern stil och klassisk elegans till all inredning och passar perfekt över ett köksbord eller flera över ett matsalsbord.
 • GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Mässing/Svart GUBI

  GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Mässing/Svart GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL9 pendel i Mässing/Svart fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på GUBI taklampor

 • Semi TaklampaØ30 Glossy Fennel Seed - GUBI

  Semi TaklampaØ30 Glossy Fennel Seed - GUBI
  Semi TaklampaØ30 Glossy Fennel Seed - GUBI, Grön, Metall
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 90 cm, svart

  GUBI Semi pendellampa, Ø 90 cm, svart
  Klassisk pendellampa Semi - tidlös ljuskälla med harmonisk design Designen av pendellampan Semi har skapats av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De har skapat en ljuskälla som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi idealisk för allmän rumsbelysning och särskilt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen med sin konkava, avsmalnande form kan anpassas till många olika inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. Till en början arbetade de på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat klockor och butiksinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningarna i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Vit

  Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Vit
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mässing/vit Material Mässing Design Robert Dudley&hellip:
 • H2O Taklampa Vit - GUBI

  H2O Taklampa Vit - GUBI
  Pedrera Pendel Vit Denna vackra lampa från GUBI är från 1955 och dess design är inspirerad av Gaudis byggnad i Barcelona med samma namn. Pedrera Pendel sprider ett härligt ljus och helt rätt stämning i hemmet.
 • GUBI Grossman Collection Gräshoppa Pendel Blå Grå

  GUBI Grossman Collection Gräshoppa Pendel Blå Grå
  Design: Greta Grossman Koncept: Den vackra Gräshoppa Pendel från GUBI skapades 2013, men själva skärmens design skapades och producerades första gången under 1950-talet. Lampan är en äkta klassiker och designen gör den ovanligt tidslös. Med lampans avlånga skärm kan ljusets riktning bestämmas och således minimera bländning. Pendeln finns i färgerna Svart, Antracit Grå, Blå Grå och Matt Vit.
 • Gubi Semi Pendel 60Cm Krom

  Gubi Semi Pendel 60Cm Krom
  Semi 60 pendel/taklampa från Gubi Höjd 30 cm Diameter 60 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Krom Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup &:&hellip:
 • GUBI Multi-Lite taklampa small Krom

  GUBI Multi-Lite taklampa small Krom
 • Gubi Bl9 M Pendel Vit/Krom

  Gubi Bl9 M Pendel Vit/Krom
  Bl9 Medium Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 21 cm Höjd skärm 18 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Vit / Krom Material Metall Design Robert Dudley Best&hellip:
 • GUBI - Multi-Lite Taklampa S All Chrome GUBI

  GUBI - Multi-Lite Taklampa S All Chrome GUBI
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lites taklampa S All Chrome designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Lampan finns i flera olika färger och täcks av en ring, antingen i mässing eller krom. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den över soffan eller matbordet där det tänds runt samlingsplatsen eller i en av husets mörka krokar, där det lyser upp rummet och ger ett dekorativt uttryck. Se hela den eleganta Multi-lite serie här, som består av taklampan i två storlekar, en golvlampa och en bordslampa.
 • GUBI - Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Sea Grey GUBI

  GUBI - Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Sea Grey GUBI
  Design Louis Weisdorf för Gubi Koncept Multi-Lite Taklampa omfattar den gyllene ära av dansk design som med sin karaktäristiska form av två motsatta justerbara skärmar ger möjligheten att skapa ett personligt uttryck och ett brett uttryck av ljusintensiteter i ett rum. Genom att rotera skärmen individuellt kan Multi-lite kombineras på alla sätt. Ljuset kan styras uppåt, nedåt eller utstråla ett asymmetriskt konstljus. Multi-Lite blev först ritad i 1972 då Louis Weisdorf gjorde ett undantag i förhållande till sin egna designstil genom att använda flera av samma element. Istället avspeglar den här designen hans passion för mångfaldhet. Två cylindriska former ligger till grund för lampan, och en metallring omringar den och förankrar dem två skärmarna. Som i sista änden fulländar en bild av en ikonisk design med mer än ett syfte. Multi-lite har ett tidlöst uttryck och passar in i alla hem.
 • GUBI Bestlite BL9M Taklampa Medium Svart

  GUBI Bestlite BL9M Taklampa Medium Svart
  Design: Robert Dudley Bäst för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Taklampa är en elegant och enkel taklampa - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Taklampan är mycket stilren och ger samtidigt ett behagligt ljus nedåt. Lampan Bestlite ställs ut på Design Museum i London, men hänger även i olika stilfulla hem runt om i världen
 • GUBI - Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Blå GUBI

  GUBI - Multi-Lite Taklampa Ø36 Mässing/Blå GUBI
  Design Louis Weisdorf för Gubi Koncept Multi-Lite pendel i Mässing/Blå omfattar den gyllene ära av dansk design som med sin karaktäristiska form av två motsatta justerbara skärmar ger möjligheten att skapa ett personligt uttryck och ett brett uttryck av ljusintensiteter i ett rum. Genom att rotera skärmen individuellt kan Multi-lite pendel kombineras på alla sätt. Ljuset kan styras uppåt, nedåt eller utstråla ett asymmetriskt konstljus. Multi-Lite blev först ritad i 1972 då Louis Weisdorf gjorde ett undantag i förhållande till sin egna designstil genom att använda flera av samma element. Istället avspeglar den här designen hans passion för mångfaldhet. Två cylindriska former ligger till grund för lampan, och en metallring omringar den och förankrar dem två skärmarna. Som i sista änden fulländar en bild av en ikonisk design med mer än ett syfte. Multi-lite pendel har ett tidlöst uttryck och passar in i alla hem.
 • ANA Taklampa Svart - GUBI

  ANA Taklampa Svart - GUBI
  Pedrera Pendel Ana Otroligt vacker pendel från Guba, Pedrera Pendel Ana. Lampan är inspirerad av Gaudis byggnad i Barcelona med samma namn. Pedrera sprider ett härligt ljus. Designad av Joaquim Ruiz Millet.
 • Gubi Satellite Large Ruby Red/Cherry

  Gubi Satellite Large Ruby Red/Cherry
  Satellite Large Taklampa från Gubi Höjd 38,5 cm Bredd/Diameter 27,2 cm Sladdlängd 480 cm, svart textil Effekt max 60 W Ljuskälla ingår Nej Sockel E27 Färg Ruby Red/Cherry Material Metall Design Mathieu&hellip:
 • Gubi Semi Pendel 47Cm Krom

  Gubi Semi Pendel 47Cm Krom
  Semi 47 pendel/taklampa från Gubi Höjd 23,5 cm Diameter 47 cm Sladdlängd 220 cm Effekt max 60 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Färg Krom Material Lackerad metall Krokupphäng Ja Design Bonderup &:&hellip:
 • GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Mässing/Porslin GUBI

  GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø16 Mässing/Porslin GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL9 pendel i Mässing/Porslin fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI - Semi Taklampa Ø30 Glossy Dark Cocoa GUBI

  GUBI - Semi Taklampa Ø30 Glossy Dark Cocoa GUBI
  Design Claus Bonderup & Torsten Thorup för GUBI I takt med 1970-talets återkomst har GUBI anpassat och finjusterat sin populära Semi för att passa tidens toner. Den 2022 kollektionen av Semi taklampor kommer i nyanser som komplimenterar färgerna från 1970-talet. Roasted Pumpkin, Fennel Seed och Dark Cocoa är de tre nya nyanserna - och de jordnära, varma och hemtrevliga tonerna passar perfekt som både kontrasterande element i den strikta, strömlinjeformade inredningen och i det tidstypiska klassiska sjuttiotalshemmet. Lampan har samma vackra form som du redan känner till från Semi-taklamporna - den vackra böjda formen och det diffusa, konforma ljuset som vann första pris vid Kungliga Danska Konstakademins Arkitekturskola när lampan först designades 1968. Se alla vackra Semi-taklampor här!
 • GUBI Gubi G10 taklampa svart

  GUBI Gubi G10 taklampa svart
 • GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Matt Vit GUBI

  GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Matt Vit GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL9 pendel i Mässing/Matt Vit fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Bestlite BL9S Pendel Mindre Svart

  Bestlite BL9S Pendel Mindre Svart
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Pendel är en elegant och enkel pendel - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Pendeln är stilig och avger samtidigt ett behagligt nedåtriktat ljus. Bestlite Lampan står utställd på Design Museet i London, men hänger också i diverse stilfulla hem över hela världen
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, vit

  GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, vit
  Klassisk pendellampa lampa i harmonisk design Designen av upphängningslampan Semi skapades av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De skapade en lampa som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket atmosfärisk ljuseffekt, vilket gör Semi perfekt för allmän rumsbelysning och speciellt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen i en konkav, avsmalnande form kan bringas i harmoni med många inredningsalternativ. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från Danmarks Arkitekturskola 1969. Först går du in på arkitekten Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat bland annat klockor och butiksinredning för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarade för hamnanläggningarna i Helsingör från stadsplanering till färjeterminalen. - högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Bestlite BL9M Pendel Medium Grå & Mässing

  Bestlite BL9M Pendel Medium Grå & Mässing
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Pendel är en elegant och enkel pendel - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Pendeln är stilig och avger samtidigt ett behagligt nedåtriktat ljus. Bestlite Lampan står utställd på Design Museet i London, men hänger också i diverse stilfulla hem över hela världen
 • GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø40 Mässing/Grå GUBI

  GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø40 Mässing/Grå GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL9 pendel i Mässing/Grå fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI Multi-Lite Pendel Liten Mässing & Svart

  GUBI Multi-Lite Pendel Liten Mässing & Svart
  Design: Louis Weisdorf Koncept: Pendeln Multi-Lite ritades i 1972 av Louis Weisdorf . Lampan hyllar den danska guldåldern inom design med sin karakteristiska form. Basen av lampan består av två cylindrar, där metallringen omkring skapar en roteringspunkt för de två yttre mobila skärmarna. Dessa två skärmar kan roteras och ge lampan flera olika kombinationer av uttryck. Vid rotering av de två skärmarna kan Multi-Lite pendeln avge olika slags ljus; direkt uppåt, neråt eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. Gubi Multi-Lite Pendel passer därför in i alla slags hemtrevliga rum. .
 • GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø40 Krom/Svart GUBI

  GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø40 Krom/Svart GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL9 pendel i Krom/Svart fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Vit

  Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Vit
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 36 cm Höjd 36 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 57 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Krom/Vit Material Lackerad&hellip:
 • Howard TaklampaØ16 Gunmetal - GUBI

  Howard TaklampaØ16 Gunmetal - GUBI
  Howard TaklampaØ16 Gunmetal - GUBI, Svart, Porslin
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, svart/svart

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, svart/svart
  Multi-Lite designpendellampa med många varianter - ram i krom Denna pendellampa är något alldeles extra: skärmen består av metallelement som kan skjutas runt den centrala cylindern på olika sätt, så att du när som helst kan skapa en helt individuell konfiguration med uppåtriktat, nedåtriktat eller asymmetriskt ljusflöde. Den kreativa hjärnan bakom detta fascinerande belysningsalternativ är Louis Weisdorf (1932-2021), en välkänd dansk arkitekt och designer. Efter examen från den danska konstakademin i Köpenhamn 1954 ägnade han sig åt industriell, grafisk och inredningsdesign och arbetade inom en mängd olika områden, inklusive fritids- och byggsektorn. Under tio år arbetade han som chefsassistent till chefsarkitekten Simon P. Henningsen (son till den legendariske ljusdesignern Poul Henningsen) på nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. I slutet av 1960-talet grundade han sin egen designstudio i Köpenhamn. Under sin aktiva period arbetade han med andra kända designers, inklusive Poul Henningsen, Verner Panton och Le Klint. Multi-Lite pendellampa tillverkas av den danska tillverkaren Gubi, som har specialiserat sig på tillverkning av högkvalitativa möbler och lampor sedan det grundades 1967 av Lisbeth och Gubi Olsen.
 • Semi TaklampaØ47 Glossy Roasted Pumpkin - GUBI

  Semi TaklampaØ47 Glossy Roasted Pumpkin - GUBI
  Semi TaklampaØ47 Glossy Roasted Pumpkin - GUBI, Orange, Metall
 • GUBI Satellite Pendel Stor Vit

  GUBI Satellite Pendel Stor Vit
  Design: Mathieu Matégot Koncept: Pendeln Satellite designades 1953 av Mathieu Matégot . Lampan är gjord av perforerad metall kombinerat med en estetiskt tunn toppskärm. Den vackra designlampan från Matégot finns i fem olika färger: grå, svart, vit, röd och gul. Pendeln finns också i två storlekar, Ø22,5 cm och Ø27,2 cm. Satellite-serien har ett helt unikt utseende och skapar, med sin perforerade skärm, en helt otrolig stämning till rummet den hänger i. Gubi Satellite Pendel passar perfekt till vardagsrummet, över matbordet eller till ställen där man önskar en mysig belysning och en unik design. .
 • Gubi 1965 Taklampa Mässing/röd - Taklampor Röd - 10000005

  Gubi 1965 Taklampa Mässing/röd - Taklampor Röd - 10000005
  1965 Taklampa, Mässing/Röd från GUBI. Vi har valt ut Röd Taklampor från GUBI med stor omsorg.
 • Gubi Multilite Pendant (Base: Chrome, Shade: White Semi Matt) -Ø:36 Pendellampor Från Magasin

  Gubi Multilite Pendant (Base: Chrome, Shade: White Semi Matt) -Ø:36 Pendellampor Från Magasin
  Multi-Lite Pendel designad av Louis WeisdorfMulti-lite-kollektionen omfattar den danska Design ensgyllene era med sin distinkta form med två motsatta exteriörer, mobila skärmar som gör att du kan Skåp en personlig installation och ett brett utbud av
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, blank mässing

  GUBI Semi pendellampa, Ø 30 cm, blank mässing
  Semi pendelarmatur - en lysande klassiker inom armaturdesign Semi-pendelarmaturens skärm imponerar både med sin harmoniska, konkava form och med en glänsande mässingsfinish där hela skärmen lyser. Mässingstonen ger extra värme till det utsända ljuset. Semi hängande lampa ger en behaglig atmosfär - särskilt som ljuskälla ovanför ett bord. Designen kommer från de kända danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup, som har samarbetat sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. Den framgångsrika designerduon har designat klockor och inredningar för Georg Jensens butiker, de har designat hamnanläggningen i Helsingör från stadsplanering till färjeterminal och Arcticum-museet i Finland. Pendellampan Semi tillverkas av företaget Gubi från Danmark, som sedan starten 1967 har ägnat sig åt att tillverka högkvalitativa designprodukter inom inrednings- och belysningssektorn.
 • Gubi Multilite Pendant (Base: Chrome, Shade: Black Semi Matt) -Ø:36 Pendellampor Från Magasin

  Gubi Multilite Pendant (Base: Chrome, Shade: Black Semi Matt) -Ø:36 Pendellampor Från Magasin
  Multi-Lite Pendel designad av Louis WeisdorfMulti-lite-kollektionen omfattar den danska Design ensgyllene era med sin distinkta form med två motsatta exteriörer, mobila skärmar som gör att du kan Skåp en personlig installation och ett brett utbud av
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, blank kakaobrun

  GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, blank kakaobrun
  Klassisk pendellampa Semi - tidlös ljuskälla med harmonisk design Designen av pendellampan Semi har skapats av de danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup. De har skapat en ljuskälla som kännetecknas av sin klassiska form och en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi idealisk för allmän rumsbelysning och särskilt för användning ovanför ett bord. Den harmoniska designen med sin konkava, avsmalnande form kan anpassas till många olika inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har arbetat tillsammans sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. Till en början arbetade de på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup designat klockor och butiksinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningarna i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • GUBI - Multi-Lite Taklampa Ø36 Krom/Krom GUBI

  GUBI - Multi-Lite Taklampa Ø36 Krom/Krom GUBI
  Design Louis Weisdorf för Gubi Koncept Multi-Lite pendel i Krom/Krom omfattar den gyllene ära av dansk design som med sin karaktäristiska form av två motsatta justerbara skärmar ger möjligheten att skapa ett personligt uttryck och ett brett uttryck av ljusintensiteter i ett rum. Genom att rotera skärmen individuellt kan Multi-lite pendel kombineras på alla sätt. Ljuset kan styras uppåt, nedåt eller utstråla ett asymmetriskt konstljus. Multi-Lite blev först ritad i 1972 då Louis Weisdorf gjorde ett undantag i förhållande till sin egna designstil genom att använda flera av samma element. Istället avspeglar den här designen hans passion för mångfaldhet. Två cylindriska former ligger till grund för lampan, och en metallring omringar den och förankrar dem två skärmarna. Som i sista änden fulländar en bild av en ikonisk design med mer än ett syfte. Multi-lite pendel har ett tidlöst uttryck och passar in i alla hem.
 • GUBI Howard Ljuskrona 4-armad Kort Porslin

  GUBI Howard Ljuskrona 4-armad Kort Porslin
  Design: Space Copenhagen för GUBI, 2021 Koncept: Howard-ljuskronan är resultatet av ett samarbete mellan danska GUBI och Space Copenhagen, som har designat en hyllning till New Yorker-stilens materialpalett. De mörka metallerna och den industriella estetiken som ikoniskt präglar miljonstaden tolkas här i den skandinaviska andan. Med sina "bläckfiskarmar" har ljuskronan ett modernt och sofistikerat uttryck i rummet och kommer in i sitt perfekta element genom att hänga över matbordet, så att den kan ha utrymme ör att fylla rummet. Ljuskronans värme, styrka och subtilitet kommer att pryda både det minimalistiska och det industriellt inredda hemmet och fungera som ett snyggt blickfång. Howard-ljuskronan finns i flera storlekar och med 4 eller 6 "bläckfiskarmar", och skärmarna finns i en mörk och industriell metallfinish och ett mer dämpat porslinfinish som låter ljuset släppa in genom lampskärmen.
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Polished brass

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Polished brass
 • Stemlite TaklampaØ38 Black Chrome - GUBI

  Stemlite TaklampaØ38 Black Chrome - GUBI
  Koncept Stemlite TaklampaØ38 Black Chrome ingår i en serie bestående av pendellampa, bordslampa och golvlampa. Hela serien är uppbyggd kring den organiska lampskärmen. Den fylliga formen kontrasterar mjukt mot den smala metallen och ger ett modernt s
 • Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Svart Liten

  Gubi Multi-Lite Pendel Krom/Svart Liten
  Multi-Lite pendel/taklampa från Gubi Diameter 25,5 cm Höjd 25,5 cm Sladdlängd 400 cm, svartfärgad textil Effekt max 40 W Sockel E27 Ljuskälla Ingår ej Krokupphäng Ja Färg Krom/Svart Material Lackerad&hellip:
 • GUBI - 1965 Taklampa Mässing/Röd GUBI

  GUBI - 1965 Taklampa Mässing/Röd GUBI
  Design Paavo Tynell för Gubi Koncept 1965 Taklampan är en väldigt användbar lampa som med sina små hål i skärmen ger ett spännande ljus och kommer se fantastisk ut oavsett var man hänger den. Taklampan blev designad av Paavo Tynell 1948 och det var en av hans designs som var speciellt tillverkad till designhuset ”Det finska huset” i New York, som var ett ställe som endast framvisade finsk design. Tynell designade många lampor till just Det Finska Huset”, men det är den här taklampan som är mest populär. I dag produceras lampan av danska Gubi. Lampan fås i många färger, alla med mässingskärm.
 • GUBI Ronde Pendel Grå Stor

  GUBI Ronde Pendel Grå Stor
  Design: Oliver Schick Koncept: Ronde Denna Pendel är Oliver Schicks första produkt för Gubi. Den klockformade lampan är med sitt tradtionella utseende inspirerad av 1970-talets designera, dock i en modern utgåva. En intressant detalj med pendeln är att det finns en öppning i toppen av skärmen. På så vis söker sig ljuset inte bara nedåt, utan ger även ett vackert sken upåt och lyser upp rummet bättre. Rondes pendel finns i två storlekar och finns i färgerna Svart, Matt Vit, Antracit Grå, Grå och Roströd
 • Gubi Bl9 M Pendel Varmgrå/Mässing 21Cm

  Gubi Bl9 M Pendel Varmgrå/Mässing 21Cm
  Bl9 Medium Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 21 cm Höjd skärm 18 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Varmgrå/Mässing Material Mässing Design Robert&hellip:
 • GUBI - A1967 Taklampa Canvas GUBI

  GUBI - A1967 Taklampa Canvas GUBI
  A1967 Taklampa Canvas - GUBI, Beige, Mässing
 • Gubi 1965 Taklampa Mässing/grön - Taklampor Grön - 10000002

  Gubi 1965 Taklampa Mässing/grön - Taklampor Grön - 10000002
  1965 Taklampa, Mässing/Grön från GUBI. Vi har valt ut Grön Taklampor från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Ronde taklampa liten rusty red (röd)

  GUBI Ronde taklampa liten rusty red (röd)
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/sea Grey Halvmatt - Taklampor Stål Grå - 10014451

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/sea Grey Halvmatt - Taklampor Stål Grå - 10014451
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Grå Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI - Multi-Lite Taklampa Black Brass GUBI

  GUBI - Multi-Lite Taklampa Black Brass GUBI
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lite Pendel Black Brass designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Lampan finns i flera olika färger och täcks av en ring, antingen i mässing eller krom. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den över soffan eller matbordet där det tänds runt samlingsplatsen eller i en av husets mörka krokar, där det lyser upp rummet och ger ett dekorativt uttryck. Se hela den eleganta Multi-lite serie här, som består av taklampan i två storlekar, en golvlampa och en bordslampa.
 • GUBI Multi-Lite Taklampa Liten Mässing & Midnight Blue - Limited Edition

  GUBI Multi-Lite Taklampa Liten Mässing & Midnight Blue - Limited Edition
  Designer: Louis Weisdorf Koncept: Multi-Lite utformades 1972 av Louis Weisdorf. Lampan hyllar den danska guldåldern med sin karaktäristiska form. Lampans bas består av två cylindriska former, där metallringen skapar en rotationspunkt för de två yttre mobila lampskärmarna. Dessa två lampskärmar kan roteras och ge lampan flera sorters kombinationer och uttryck. Genom att rotera de två lampskärmarna kan Multi-Lite taklampan avge olika typer av ljus; direkt uppåt, nedåt eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. GUBI Multi-Lite Taklampa passar därför in i alla typer av rum. Taklampan kommer i den exklusiva färgen Midnight Blue, både i en liten och stor version.
 • GUBI - Semi Taklampa Ø30 Krom GUBI

  GUBI - Semi Taklampa Ø30 Krom GUBI
  Design Bonderup & Thorup för Gubi Koncept Semi pendel i Krom är en unik pendel som är baserad på två cirklar som är sammansatta rygg mot rygg. Den karaktäristiska bågformade och emaljerade metallskärmen skapar ett diffust och konformat ljus som är ideellt över matbordet eller i köksbordet. Med sin unika och tidlösa design, urval av färger och storlekar är Semi pendel extremt allsidig och lämplig till både privata och offentliga rum. Semi blev designad i 1968 som en produkt av det kreativa partnerskapet mellan Claus Bonderup och Torsten Thorup. Den uppstod från en reaktion av de mjuka och organiska formerna, den såkallade mysiga eran som dominerade i Danmark på den här tiden. Bonderup och Thorup önskade istället att framställa en lampa som innehöll skarpa och rena linjer, och en geometrisk form. Deras design blev inskickad till en tävling på Konstakademins Arkitektskola och vann förstapriset. I 1980 uppnådde pendeln stor succé och blev på den tiden den bäst säljande danska design och uppnådde världsspännande erkännande och ikonisk status.
 • Ronde TaklampaØ40 Rusty Red - GUBI

  Ronde TaklampaØ40 Rusty Red - GUBI
  Ronde Taklampa Stor Oliver Schick står bakom Ronde Taklampans snygga design. Den klockformade designen går ända tillbaka till 1970 fantastiska designera samtidigt som uttrycket är nytt och modernt. Ronde Taklampan är utförd i aluminum och fås i 5 sny
 • GUBI Gräshoppa taklampa blank Alabaster white-brass

  GUBI Gräshoppa taklampa blank Alabaster white-brass
 • GUBI Multi-Lite taklampa krom-vit

  GUBI Multi-Lite taklampa krom-vit
 • GUBI Multi-Lite taklampa krom

  GUBI Multi-Lite taklampa krom
 • Gubi 1972 Pendel Ø90 Cm - Taklampor Bambu - 10118944

  Gubi 1972 Pendel Ø90 Cm - Taklampor Bambu - 10118944
  Lysa upp ditt hem med den vackra och funktionella 1972-pendeln från GUBI. Denna eleganta pendel har en konisk lampskärm tillverkad av bambu och är försedd med handgjorda lameller, vilket ger den en extra touch av exklusivitet och kvalitet. Med sitt nedåtriktade ljus och diffusa sken runt omkring är 1972-pendeln perfekt för att skapa en mysig och inbjudande atmosfär ovanför ditt matbord eller soffbord. Dess detaljer i mässing ger den också en tidlös och elegant känsla som kommer att passa perfekt in i alla typer av inredning. Designad av den legendariska Paavo Tynell, är denna pendel inte bara en vacker belysningslösning utan också en konstverk i sig själv. Den är perfekt för alla som värdesätter estetik och kvalitet i sitt hem. Design av Paavo Tynell. Bra att veta om 1972 pendel - 1972 uppskattas för den höga hantverksskickligheten.- 1972 är också omtyckt för det behagliga ljuset.- Detaljer i mässing.- Design av Paavo Tynell.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Bambu Taklampor i Bambu från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Mässing GUBI

  GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Mässing GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL9 pendel i Mässing/Mässing fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, mässing/blå

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, mässing/blå
  Multi-Lite designen justerbar metall nyans med variabel ljus riktning Multi-Lite upphängningslampan är baserad på en design av den danska designern Louis Weisdorf från 1972. Den internationellt kända designern och arkitekten uttrycker skickligt sin designmångfald i den. Skärmen är utformad av två yttre metallelement i form av kvartsfärer, som hålls av en yttre ring och kan variabelt anordnas runt två centralt anordnade cylindrar. Cylindrarna skyddar ljuset åt sidan och låter det fly uppåt och nedåt. Kvartalsfärerna kan till exempel grupperas i en halvklot och antingen rikta ljuset helt nedåt, rikta ljus indirekt uppåt eller skydda det åt sidan. På detta sätt kan inte bara nya ljuseffekter skapas om och om igen utan också alltid ett nytt utseende som fungerar som en kreativ blickfångare. Efter examen från Danmarks kungliga konstakademi 1954 arbetade Louis Weisdorf inom ett brett utbud av områden, inklusive konstruktion och nöjesparken Tivoli i Köpenhamn, där han innehaft positionen som huvudassistent i tio år. I slutet av 1960-talet öppnade han sin egen studio tillsammans med arkitekten Ole Panton. Han arbetade på både nationell och internationell nivå samt med välkända designers som B. Poul Henningsen och Verner Panton tillsammans. Hans verk säljs också som samlarobjekt på auktioner. Företaget Gubi - grundat 1967 - säljer möbler och belysning av högsta kvalitet världen över, vilket också uppfyller de högsta kraven.
 • Gräshoppa Taklampa Glossy Black/Brass - GUBI

  Gräshoppa Taklampa Glossy Black/Brass - GUBI
  Gräshoppa Taklampa Glossy Black/Brass - GUBI, Svart, Metall
 • GUBI Tynell Collection 1965 Pendel Grön

  GUBI Tynell Collection 1965 Pendel Grön
  Designer: Paavo Tynell Koncept: Mer information kommer snart. .
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Krom - Taklampor Stål Krom - 10014459

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Krom - Taklampor Stål Krom - 10014459
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Krom Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Ljuskrona Howard 4-ljus 134x103 cm vit/gunmetal

  GUBI Ljuskrona Howard 4-ljus 134x103 cm vit/gunmetal
  Howard ljuskrona med fyra porslinsskärmar och långa armar Fyra långa armar förgrenar sig med jämna mellanrum från ramen på Howard ljuskrona från varumärket GUBI, som, liksom basen, är gjord av metall med en gunmetal finish. I kontrast till detta står de runda, öppna skärmarna av vitt benporslin, vars fina material är lätt genomskinligt. Denna eleganta ljusskapelse kommer från Space Copenhagen, en designstudio från Danmark som har funnits sedan 2005 och vars design uttrycker kontraster som ljus och skugga, skulpturalism och minimalism eller klassicism och modernism.
 • GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Porslin GUBI

  GUBI - Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Porslin GUBI
  Design Robert Dudley Best för Gubi Koncept Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Porslin fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet. Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad. Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor & Albert Museum och Design Museum i London. Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.
 • GUBI Multi-Lite taklampa krom-svart

  GUBI Multi-Lite taklampa krom-svart
 • Bestlite BL9M Pendel Medium Matt Vit & Mässing

  Bestlite BL9M Pendel Medium Matt Vit & Mässing
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Pendel är en elegant och enkel pendel - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Pendeln är stilig och avger samtidigt ett behagligt nedåtriktat ljus. Bestlite Lampan står utställd på Design Museet i London, men hänger också i diverse stilfulla hem över hela världen
 • GUBI Multi-Lite Pendel Krom & Vit

  GUBI Multi-Lite Pendel Krom & Vit
  Designer: Louis Weisdorf Koncept: Pendeln Multi-Lite blev ritad i 1972 av Louis Weisdorf . Lampan hyllar den danska guldåldern inom design med sin karakteristiska form. Basen av lampan består av två cylindrar, där metallringen omkring skapar en roteringspunkt för de två yttre mobila skärmarna. Dessa två skärmar kan roteras och ge lampan flera olika kombinationer av uttryck. Vid rotering av de två skärmarna kan Multi-Lite pendeln avge olika slags ljus; direkt uppåt, neråt eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. .
 • Gubi Multilite Pendant (Base: Brass, Shade: Sea Grey Semi Matt) -Ø:36 Pendellampor Från Magasin

  Gubi Multilite Pendant (Base: Brass, Shade: Sea Grey Semi Matt) -Ø:36 Pendellampor Från Magasin
  Multi-Lite Pendel designad av Louis WeisdorfMulti-lite-kollektionen omfattar den danska Design ensgyllene era med sin distinkta form med två motsatta exteriörer, mobila skärmar som gör att du kan Skåp en personlig installation och ett brett utbud av
 • GUBI - Semi Taklampa Ø30 Matt Vit GUBI

  GUBI - Semi Taklampa Ø30 Matt Vit GUBI
  Design Bonderup & Thorup för Gubi Koncept Semi pendel i Matt Vit är en unik pendel som är baserad på två cirklar som är sammansatta rygg mot rygg. Den karaktäristiska bågformade och emaljerade metallskärmen skapar ett diffust och konformat ljus som är ideellt över matbordet eller i köksbordet. Med sin unika och tidlösa design, urval av färger och storlekar är Semi pendel extremt allsidig och lämplig till både privata och offentliga rum. Semi blev designad i 1968 som en produkt av det kreativa partnerskapet mellan Claus Bonderup och Torsten Thorup. Den uppstod från en reaktion av de mjuka och organiska formerna, den såkallade mysiga eran som dominerade i Danmark på den här tiden. Bonderup och Thorup önskade istället att framställa en lampa som innehöll skarpa och rena linjer, och en geometrisk form. Deras design blev inskickad till en tävling på Konstakademins Arkitektskola och vann förstapriset. I 1980 uppnådde pendeln stor succé och blev på den tiden den bäst säljande danska design och uppnådde världsspännande erkännande och ikonisk status.
 • Multi-Lite TaklampaØ36 Krom/Krom - GUBI

  Multi-Lite TaklampaØ36 Krom/Krom - GUBI
  Multi-Lite TaklampaØ36 Krom/Krom består av två fasta skärmar längst in och två kvarta skärmar längst ut. Dessa skärmarna kan vridas. Detta medför att ljusmängden leds både upp- och neråt. De två kvarta skärmarna kan du vrida oberoende av varandra, så
 • GUBI Multi-Lite taklampa small Antik mässing

  GUBI Multi-Lite taklampa small Antik mässing
 • GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, krom/krom

  GUBI pendellampa Multi-Lite, Ø 36 cm, krom/krom
  Upphängningslampa Multi-Lite - designikon med en sofistikerad struktur Multi-Lite pendellampa kan med rätta kallas en designklassiker. Danske Louis Weisdorf skapade denna tidlösa, dekorativa lampa med den justerbara nyansen 1972, bara några år efter att han öppnade sin egen studio i Köpenhamn. Efter examen från Royal Danish Academy of Fine Arts arbetade Weisdorf (född 1932) under många år som arkitekt och designer inom olika områden, inklusive tio år som huvudassistent för chefarkitekten i den berömda nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. Några av föremålen som skapats av Weisdorf är nu efterfrågade som samlarobjekt i auktioner. Multi-Lite skärmen är gjord av enskilda metallelement - två cylindrar i mitten, omgiven av två kvartsfärer, som kan flyttas på den yttre ringen så att ljuset lyser indirekt uppåt, direkt nedåt eller asymmetriskt. På detta sätt kan en ljusstämning skapas som är helt anpassad till kraven. På detta sätt kan en ny blickfångare också skapas visuellt. Multi-Lite upphängningslampan är en kvalitetsprodukt från Gubi, en dansk tillverkare av utvalda möbler och lampor som imponerar med sin design och felfria finish.
 • GUBI Satellite Pendel Stor Röd

  GUBI Satellite Pendel Stor Röd
  Design: Mathieu Matégot Koncept: Pendeln Satellite designades 1953 av Mathieu Matégot . Lampan är gjord av perforerad metall kombinerat med en estetiskt tunn toppskärm. Den vackra designlampan från Matégot finns i fem olika färger: grå, svart, vit, röd och gul. Pendeln finns också i två storlekar, Ø22,5 cm och Ø27,2 cm. Satellite-serien har ett helt unikt utseende och skapar, med sin perforerade skärm, en helt otrolig stämning till rummet den hänger i. Gubi Satellite Pendel passar perfekt till vardagsrummet, över matbordet eller till ställen där man önskar en mysig belysning och en unik design. .
 • Bestlite BL9M Pendel Medium Krom

  Bestlite BL9M Pendel Medium Krom
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Pendel är en elegant och enkel pendel - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Pendeln är stilig och avger samtidigt ett behagligt nedåtriktat ljus. Bestlite Lampan står utställd på Design Museet i London, men hänger också i diverse stilfulla hem över hela världen
 • GUBI Semi pendel Ø30 cm Chrome

  GUBI Semi pendel Ø30 cm Chrome
 • GUBI Stemlite Pendel Svart Krom

  GUBI Stemlite Pendel Svart Krom
  Design: Stemlite designad av Bill Curry, 1962 Begrepp: Idén bakom designen för Stemlite baserades på ett hopp från Bill Currys sida att kunna ändra normerna för lampdesign. Han ville skapa en lampa som inte bestod av den dåvarande, annars så traditionella basen, glödlampan, skärmkonstruktionen. Curry ville skapa en lampa som kombinerade de tre komponenterna till en organisk, färgstark lampa. Den önskan resulterade i den första lampan '' Total look '', Stemlite . Designen hämtar inspiration från blommor som med sina starka men tunna stjälkar kan hålla ett tungt blomhuvud upprätt. Detta kan också ses på metallbotten som efterliknar stammen av en tulpan. Via den munblåsta glaskulan ovanpå avger Stemlite ett lugnt och behagligt diffust ljus. Stemlite var Bill Currys bästsäljande samling och användes också för att presentera amerikansk design i Sovjetunionen, Jugoslavien och Irak på 1960-talet. Stemlite har återlämnats till liv av GUBI för att återinföra världen för Bill Currys fantastiska arbete. Stemlite-kollektionen finns som bordslampa, golvlampa eller hänglampa. Alla finns i grå, svartröd eller svart krom.
 • Multi-Lite TaklampaØ36 Mässing/Midnight Blue - GUBI

  Multi-Lite TaklampaØ36 Mässing/Midnight Blue - GUBI
  Multi-Lite TaklampaØ36 Mässing/Midnight Blue består av två fasta skärmar längst in och två kvarta skärmar längst ut. Dessa skärmarna kan vridas. Detta medför att ljusmängden leds både upp- och neråt. De två kvarta skärmarna kan du vrida oberoende av
 • Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Krom/vit - Taklampor Metall Vit - 10010330

  Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Krom/vit - Taklampor Metall Vit - 10010330
  Gubi pendel BL-9 Medium. Textilklädd sladd.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Vit Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Turbo TaklampaØ62 Glossy Alabaster White/White - GUBI

  Turbo TaklampaØ62 Glossy Alabaster White/White - GUBI
  Turbo TaklampaØ62 Glossy Alabaster White/White - GUBI, Vit, Metall
 • GUBI - Multi-Lite Taklampa Small Brass/Desert Sage GUBI

  GUBI - Multi-Lite Taklampa Small Brass/Desert Sage GUBI
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lite Taklampa Small Brass/Desert Sage designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Lampan finns i flera olika färger och täcks av en ring, antingen i mässing eller krom. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den över soffan eller matbordet där det tänds runt samlingsplatsen eller i en av husets mörka krokar, där det lyser upp rummet och ger ett dekorativt uttryck. Se hela den eleganta Multi-lite serie här
 • Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Mässing/grå - Taklampor Metall Grå - 10010321

  Gubi Bestlite Bl9 M Pendel Mässing/grå - Taklampor Metall Grå - 10010321
  Gubi pendel BL-9 Medium. Textilklädd sladd.Gubi-lampan designades redan 1930 av den engelske designern Robert Dudley Best. Under andra världskriget fick den status som en nationell ikon då Winston Churchill hade en sådan stående på sitt skrivbord i skyddsrummet under Whitehall. Idag, mer än 70 år efter att den först började produceras är Gubi-lampan en given designklassiker i Skandinavien som med sin eleganta design passar in i alla typer av interiörer. Gubi-lampan finns som bordslampa, golvlampa, vägglampa samt pendel och går att få i färgerna svart, vit och off-white. Vi har valt ut Grå Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • Bestlite BL9S Pendel Mindre Svart Mässing & Porslin

  Bestlite BL9S Pendel Mindre Svart Mässing & Porslin
  Design: Robert Dudley Best för Bestlite Koncept: Bestlite BL9 Pendel är en elegant och enkel pendel - en tidlös klassiker. Designad av Robert Dudley Best för Bestlite 1930. Pendeln är stilig och avger samtidigt ett behagligt nedåtriktat ljus. Bestlite Lampan står utställd på Design Museet i London, men hänger också i diverse stilfulla hem över hela världen
 • GUBI Semi pendel Ø47 cm Black semi matt

  GUBI Semi pendel Ø47 cm Black semi matt
 • GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, krom

  GUBI Semi pendellampa, Ø 60 cm, krom
  Dekorativ hängande ljus Semi med klassisk chic De två danska formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup är ansvariga för utformningen av Semi-pendellampan. De lyckades skapa en ljuskälla som sticker ut genom sin klassiska form och skapar en mycket stämningsfull ljuseffekt, vilket gör Semi lämplig som grundbelysning i rummet och särskilt som ljuskälla över ett bord. Den harmoniska designen i konkav, uppåt avsmalnande form harmonierar med många inredningsstilar. De två formgivarna Claus Bonderup och Torsten Thorup har samarbetat sedan de tog examen från den danska arkitektskolan 1969. De arbetade först på arkitekt Henning Larsens kontor. Sedan dess har Bonderup och Thorup bland annat designat klockor och företagsinredningar för Georg Jensen, Arcticum Museum (Finland) och ansvarat för hamnanläggningen i Helsingör, från stadsplanering till färjeterminal. - Högkvalitativ produkt från den danska tillverkaren Gubi
 • Gubi Multilite Pendant - Small (Base: Brass, Shade: Black Semi Matt)Ø255 mm Pendellampor Från Magasin

  Gubi Multilite Pendant - Small (Base: Brass, Shade: Black Semi Matt)Ø255 mm Pendellampor Från Magasin
  Multi-Lite Pendel designad av Louis WeisdorfMed detta vackra hänge från GUBI får du en distinkt taklampa i svart med ring i mässing. Louis Weisdorf är designern bakom Multi-Lite, där varje detalj av lampan är genomtänkt. Formen på hänget består av tv
 • GUBI - A1972 Taklampa Bamboo GUBI

  GUBI - A1972 Taklampa Bamboo GUBI
  A1972 Taklampa Bamboo - GUBI, Trä, Mässing
 • Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Svart / Krom - Taklampor Metall Svart - 10032997

  Gubi Multi-lite Pendel Ø25,5 Cm Svart / Krom - Taklampor Metall Svart - 10032997
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två roterbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Designklassiker.- Skulptural form med metallring.- Två roterbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Designår: 1972.- Finns även som en större storlek.- För mer information ladda ned PDF. Hur bör du ta hand om pendeln?- Torka rent med en torr eller lätt fuktad trasa.- Använd en mild rengörande produkt vid behov. Vi har valt ut Svart Taklampor i Metall från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Semi pendel Ø30 cm White semi matt

  GUBI Semi pendel Ø30 cm White semi matt
 • Gubi Multilite Pendant (Base: Brass, Shade: Shiny Brass) -Ø:36 Pendellampor Från Magasin

  Gubi Multilite Pendant (Base: Brass, Shade: Shiny Brass) -Ø:36 Pendellampor Från Magasin
  Multi-Lite Pendel designad av Louis WeisdorfMulti-lite-kollektionen omfattar den danska Design ensgyllene era med sin distinkta form med två motsatta exteriörer, mobila skärmar som gör att du kan Skåp en personlig installation och ett brett utbud av
 • Semi TaklampaØ60 Glossy Dark Cocoa - GUBI

  Semi TaklampaØ60 Glossy Dark Cocoa - GUBI
  Semi TaklampaØ60 Glossy Dark Cocoa - GUBI, Brun, Metall
 • GUBI Ljuskrona Howard 4-ljus Ø 66 cm gunmetal/vit

  GUBI Ljuskrona Howard 4-ljus Ø 66 cm gunmetal/vit
  Howard-ljuskrona med fyra lampor och korta armar Howard-ljuskronan med fyra lampor har en mycket elegant look: stommen är gjord av gunmetal, en gunmetalmetall med en huvudkomponent av brons, tenn och zink, som är mycket trendig. Stommen har en lätt industriell karaktär som står i tydlig kontrast till de fina benporslinsfärgerna. Bone china är det finaste och ädlaste porslinet. Det består av benaska, fältspat och kaolin, är svagt genomskinligt och har mycket hög slagtålighet. Ljuset från lamporna som används i Howard avges direkt nedåt och tränger också något in i rummet genom porslinet. Howard-ljuskronan är lämplig för atmosfärisk belysning av vardagsrum och prestigefyllda entréhallar och smälter harmoniskt in i många moderna inredningsstilar. Howard har designats av Space Copenhagen. Space Copenhagen är en designstudio som grundades 2005 av Signe Bindslev Henriksen och Peter Bundgaard Rützou och som designar möbler, lampor, föremål och konstinstallationer. Deras design återspeglar ofta kontraster, såsom klassiskt och modernt, industriellt och organiskt eller skulpturalt och minimalt. Den globalt verksamma designstudion har bland annat inrett elva Howard Hotels i New York och restaurangerna Geranie och Noma i Köpenhamn. Det danska företaget Gubi tillverkar möbler, belysning och accessoarer med högkvalitativ design. Den visionära kollektionen sträcker sig över nästan 100 år med ikoner från det förflutna och morgondagens klassiker.
 • Howard TaklampaØ16 Bone China - GUBI

  Howard TaklampaØ16 Bone China - GUBI
  Howard TaklampaØ16 Bone China - GUBI, Opal, Porslin
 • GUBI pendellampa 1972, mässing, skärm av bambu, Ø 62 cm

  GUBI pendellampa 1972, mässing, skärm av bambu, Ø 62 cm
  Naturlig 1972 pendellampa med elegant detalj - vintage design av Paavo Tynell 1972 pendellampan från det danska varumärket GUBI är en mysig ljuskälla med en elegant och naturlig karaktär i vardagsrum och loungeområden. Den koniska skärmen består av naturliga bambuelement. På undersidan finns ett ljusspridande lock som gör det möjligt att skapa en behaglig bords- eller områdesbelysning med två E27-lampor på insidan. Strukturen med ett dekorativt, spiralformat element under skärmen är tillverkad av polerad mässing. Designen av denna hängande lampa i 1950-talsstil skapades av industridesignern Paavo Tynell, vars koncept anses vara milstolpar i finsk ljusdesign och som är känd som "mannen som fick Finland att lysa".
 • Gräshoppa Taklampa Glossy Alabaster White/Brass - GUBI

  Gräshoppa Taklampa Glossy Alabaster White/Brass - GUBI
  Gräshoppa Taklampa Glossy Alabaster White/Brass - GUBI, Mässing, Metall
 • GUBI Multi-Lite Taklampa Stor Rose & Mässing

  GUBI Multi-Lite Taklampa Stor Rose & Mässing
  Taklampan Multi-Lite designades första gången 1972 av Louis Weisdorf . Lampan hyllar den danska guldåldern med dess karaktäristiska form. Lampans bas består av två cylinderformer, runt vilka metallringen skapar en rotationspunkt för de två yttre lampskärmar. Dessa två lampskärmar kan vridas och ger lampan flera olika kombinationer och uttryck. Genom att vrida de två lampskärmar kan Multi-Lite taklampan avge olika slags ljus; rakt upp, ner eller ett asymmetriskt konstnärligt ljus. GUBI Multi-Lite Taklampa passar därför in i alla typer av hemutrymmen.
 • Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Bone China

  Gubi Bl9 S Pendel Mässing/Bone China
  Bl9 Small Pendel/taklampa från Gubi Diameter skärm 16 cm Höjd skärm 14 cm Sladdlängd 250 cm Effekt max 40 W Sockel E14 Ljuskälla Ingår ej Färg Mässing/Bone china Material Mässing/Benporslin Design&hellip:
 • Gubi 1967 Pendel - Taklampor Canvas Vit - 10118942

  Gubi 1967 Pendel - Taklampor Canvas Vit - 10118942
  Behöver du en stilren och tidlös lampa för ditt hem? Då är GUBI:s 1967 pendel det perfekta valet för dig! Med sin klassiska design och inspiration från 50-talets estetik ger denna lampa en touch av lyx till vilket rum som helst. Lampan har en konisk lampskärm tillverkad i högkvalitativ canvas och detaljer i glänsande mässing. Dess nedåtriktade belysning ger ett fokuserat och behagligt ljus. Dessutom sprider lampan ett mjukt ljus runt omkring, vilket ger en behaglig och välbalanserad belysning. Designad av den legendariska designern Paavo Tynell, är denna pendel perfekt för alla som uppskattar en elegant och stilfull inredning. Oavsett om den används över matbordet, i vardagsrummet eller i hallen, blir GUBI:s 1967 pendel en viktig och vacker detalj i ditt hem. Design av Paavo Tynell. Bra att veta om 1967 pendel - 1967 uppskattas för den tidlösa designen.- 1967 är också omtyckt för det nedåtriktade, omgivande ljuset.- Detaljer i mässing.- Design av Paavo Tynell.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Vit Taklampor i Canvas från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Ronde taklampa liten pigeon grey (ljusgrå)

  GUBI Ronde taklampa liten pigeon grey (ljusgrå)
 • Gubi Semi Pendel Ø90 Cm Svart Halvmatt - Taklampor Aluminium Mattsvart - 10029471

  Gubi Semi Pendel Ø90 Cm Svart Halvmatt - Taklampor Aluminium Mattsvart - 10029471
  Semi pendel från GUBI med en klassisk, tidlös design med rena linjer. Pendeln har en karakteristisk, bågformad form i emaljerad aluminium för att ge ett varmt och stämningsfullt ljus. Ett måste för den designintresserade. Formgiven av Bonderup & Thorup. Bra att veta om Semi pendel - Originaldesign från 1968.- Pendeln kommer i olika färger.- Pendeln kommer i olika storlekar.- Perfekt för både hemmet och offentliga miljöer.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Mattsvart Taklampor i Aluminium från GUBI med stor omsorg.
 • GUBI Howard Ljuskrona 4-armad Kort Gunmetal

  GUBI Howard Ljuskrona 4-armad Kort Gunmetal
  Design: Space Copenhagen för GUBI, 2021 Koncept: Howard-ljuskronan är resultatet av ett samarbete mellan danska GUBI och Space Copenhagen, som har designat en hyllning till New Yorker-stilens materialpalett. De mörka metallerna och den industriella estetiken som ikoniskt präglar miljonstaden tolkas här i den skandinaviska andan. Med sina "bläckfiskarmar" har ljuskronan ett modernt och sofistikerat uttryck i rummet och kommer in i sitt perfekta element genom att hänga över matbordet, så att den kan ha utrymme ör att fylla rummet. Ljuskronans värme, styrka och subtilitet kommer att pryda både det minimalistiska och det industriellt inredda hemmet och fungera som ett snyggt blickfång. Howard-ljuskronan finns i flera storlekar och med 4 eller 6 "bläckfiskarmar", och skärmarna finns i en mörk och industriell metallfinish och ett mer dämpat porslinfinish som låter ljuset släppa in genom lampskärmen.
 • GUBI - Multi-Lite Taklampa S All Brass GUBI

  GUBI - Multi-Lite Taklampa S All Brass GUBI
  Design Louis Weisdorf för GUBI Koncept Multi-Lites taklampa S All Brass designades av Louis Weisdorf redan 1972. Den består av två inre cylindriska skärmar, medan de två kvarts sfäriska skärmarna bildar den yttre skärmen och kan roteras individuellt runt mittaxeln. Den karakteristiska lampan omvandlas lätt till flera kombinationer, där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller utstrålar ett asymmetriskt och konstnärligt ljus. Lampans struktur och justerbara skärmar gör den extremt funktionell och bjuder in lek med ljuset. Lampan finns i flera olika färger och täcks av en ring, antingen i mässing eller krom. De glansiga metallerna fortsätter att vara en hit i den skandinaviska interiören och ger ett unikt uttryck, särskilt i den nordiska stilen. Placera den över soffan eller matbordet där det tänds runt samlingsplatsen eller i en av husets mörka krokar, där det lyser upp rummet och ger ett dekorativt uttryck. Se hela den eleganta Multi-lite serie här, som består av taklampan i två storlekar, en golvlampa och en bordslampa.