Takpendel

En takpendel är vanligt att montera upp som lampa ovanför köksbordet. Pendellampan ansluts till eluttag och armaturen hänger sedan ner ovanför det objekt som ska belysas.

Populärt inom takpendel

 • Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm

  Hänglampa Explosion i vitt/krom 98cm
  Praktfull pendellampa Explosion i lekfull glasdesignPendellampan Explosion bjuder på ett berusande fyrverkeri av olika stora, transparenta och vitfärgade glaskulor. Dessa är fästa vid nedåtböjda stavar som springer ut i alla riktningar från en central kromfärgad sfär. Mellan sfärerna finns uttag för G9-lampor som gör det möjligt att låta hänglampan lysa explosionsartat. Särskilt i moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak är den ett harmoniskt blickfång.
 • Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld

  Tvåfärgad taklampa Dingle svart-guld
  Taklampa Dingle med tvåfärgad skärm Taklampan Dingle har en bredd skärm i aluminium som ger bredd ljusspridning och belysning av stora ytor, t.ex. över ett matbord. Skärmens insida har ett tilltalande räffelmönster. Denna lampa kan kombineras harmoniskt med de mest skiftande inredningsstilar. Ljuskällan ingår inte i leveransen. - Kapslingsklass IP20 - Skyddskategori I
 • Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron

  Höj- och sänkbar LED-taklampa Auron
  Auron spiralformad LED-pendellampa med modern nickelfinish Auron är särskilt lämplig för mycket moderna miljöer, eftersom LED-pendellampan domineras av en viss purism. Det betyder dock inte att lampan inte utstrålar en speciell elegans. Tvärtom - Auron består av två metallspiraler, som tillsammans skapar en mycket elegant effekt. LED-pendellampan kan vid behov justeras i höjdled från 115 cm till 180 cm och den avlånga formen gör Auron perfekt som matbordsbelysning. Denna LED-pendellampa kan bekvämt dimmas i fyra nivåer med den vanliga strömbrytaren på väggen.
 • Hänglampa White med skärm av runda skivor

  Hänglampa White med skärm av runda skivor
  Lätt och luftig vit taklampaDen vita taklampan är särskilt lämplig för användning i unga och moderna vardagsrum och matsalar med högt i tak eller ovanför ett bord. Den voluminösa skärmen av cirkulära skivelement liknar ett moln och utstrålar en lätt, upplysande karaktär. Detta förstärks ytterligare när den används med en lämplig E27-lampa.
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på takpendel

 • Pendellampa Reid, 4 lampor, svart/rök

  Pendellampa Reid, 4 lampor, svart/rök
  Den fyrljusa pendelarmaturen Reid är utrustad med en neutral upphängning i svart och tubglasskärmar i rökgrått. Detaljer i träoptik ger den tilltalande looken pricken över i:et. Idealisk som bordsbelysning i vardagsrum och matsalar - externt dimbar
 • Monaco XL taklampa (Smoke)

  Monaco XL taklampa (Smoke)
  Monaco XL är en vacker, pampig och exklusiv taklampa som blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Den är lika fin från alla vinklar, vilket gör att den passar perfekt till att placeras centralt i rummet där den får framhävas och hamna i blickfånget. Monaco XL är tillverkad av metall och finns i flera olika färger och varianter. Denna modellen har en svartlackad finish, en matchande svart kabel och är försedd med 24st rökfärgade glaskupor som sitter tillsammans i ett kluster. Centrerat i lampan sitter 5st ljuskällor som tillsammans säkerställer ett fint och behagligt ljus genom glaskuporna när lampan är tänd. Koppla gärna armaturen till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet.Monaco finns även i andra varianter.Ljuskällor (5st) ingår ej.
 • Noon Castor pendel 60 cm Guldgul-svavelgul-mässing

  Noon Castor pendel 60 cm Guldgul-svavelgul-mässing
 • SuperLeaves Vit Takpendel

  SuperLeaves Vit Takpendel
  b>Design: Villa Tosca Design Koncept: Leaves takpendlarna från Lumen Center Italia är med alla sina storlekar och färger en frisk fläkt till ditt hem. Lampans naturnära former och härliga färger för tankarna till träd och buskar, och de passar utmärkt i många olika slags rum där man vill uppnå en god och varm stämning.
 • Riktbar hänglampa PUK CEILING, matt krom

  Riktbar hänglampa PUK CEILING, matt krom
  Belysning i toppmodern design: taklampan PUK CEILINGDet speciella med taklampan PUK CEILING är att den är utrustad med en lins av glas på ena sidan av varje skärm, vilket koncentrerar ljuset och avger det i rummet på ett effektivt sätt. På den andra sidan finns en skiva av vitt frostat glas. De enskilda jalusierna kan justeras efter behov. Dessutom finns färgfilter som tillbehör, som sätts in mellan lamphuset och linsen och ger vackra färgeffekter i rött, magenta, gult, blått eller grönt.OBS: Bilden är ett exempel på en variant med färgfilter. Färgfiltren finns tillgängliga som tillbehör. De sätts in mellan lamphuset och linsen och ger vackra färgeffekter i rött, magenta, gult, blått eller grönt.De exklusiva armaturerna från denna tillverkare tillverkas i Tyskland och kännetecknas av höga kvalitetsstandarder och en innovativ design.
 • Pauleen Rose Delight pendellampa med metallskärm

  Pauleen Rose Delight pendellampa med metallskärm
  Pauleen pauleen rose delight pendellampa med metallskärm Rose Delight, för vardagsrum / matsal, metall, E27, 20 W
 • Hänglykta PIATTO med dragvikt

  Hänglykta PIATTO med dragvikt
  Vacker pendelarmatur Piatto i vitt och blåttDen vackra pendelarmaturen Piatto är ett perfekt komplement till lantlig stil och sätter en charmig accent i matplatsen och köket. Den vackra och platta keramikskärmen finns i två färger. Den övergripande basen är vit. Kanten har en vacker ultramarinblå färg. Det välformade hänget är perfekt färgkoordinerat med lampskärmen. Det keramiska materialet får en mjuk glans genom glaseringen. Piatto ger en bred ljusspridning och praktisk allroundbelysning. Tack vare pendeln kan pendellampans höjd justeras steglöst. Intervallet är mellan min. 85 cm och max. 195 cm.
 • Raya Led pendel (Svart)

  Raya Led pendel (Svart)
  Inkluderar drivdon.
 • Forestier Cymbal S pendellampa 50 cm brons

  Forestier Cymbal S pendellampa 50 cm brons
  Designer upphängningslampa Cymbal med sammetöverdrag skapar en känsla av välbefinnande Designer Jette Scheib söker inspiration i sin omgivning, människor och deras beteende gentemot varandra såväl som i att hantera objekt. Hon designer lampor som inte bara är funktionella utan framför allt skapar en mysig atmosfär och har personlighet. Den runda upphängningslampan Cymbal är en harmonisk kombination av textil och trä som fyller varje rum med mjukt ljus. Den runda lampskärmen, som är uppdelad i två delar och avsmalnar i mitten, så att den är uppdelad i en övre och en nedre sida, är karakteristisk. Denna uppdelning gör det möjligt att tydligt separera textilierna så att toppen är täckt med sammet och botten är gjord av textil. En liten trähölje kompletterar skuggan, från vilken kabeln leder till takhöljet.
 • Arcchio Noabelle LED-hänglampa, svart, 40 cm

  Arcchio Noabelle LED-hänglampa, svart, 40 cm
  Svart LED metall pendellampa Noabelle i cylindrisk form, valbar ljus färg Noabelle är en enkel lampa med ett modernt, minimalistiskt utseende. Hänglampan består av en svart, cylindrisk metallskärm och ett vitt akrylskydd på undersidan. Detta fungerar som en diffusor och möjliggör särskilt jämnt ljus. LED-pendellampa är lämplig för privat bruk, men kommersiell användning av pendellampan är också tänkbar. Om du inte kan bestämma ett syfte i förväg, visar det sig vara en fördel att du kan ställa in ljusfärgen under installationen med en DIP-omkopplare. Varmt vitt ljus understryker det mysiga i rummet, en färgtemperatur i det universella vita området, å andra sidan, är bättre lämpad för koncentrerat arbete. Upphängningen är filigran och består av knappt synliga trådrep för en särskilt lätt, flytande effekt. Tack vare lysdioderna kan starkt ljus garanteras med ganska låg strömförbrukning, eftersom armaturens effektivitet är bra.
 • Hänglampa Rondo, cappuccino, Ø 50 cm

  Hänglampa Rondo, cappuccino, Ø 50 cm
  TK Lighting hänglampa rondo, cappuccino, ø 50 cm Rondo, Ø, för vardagsrum / matsal, metall, textil, plast, E27, 60 W
 • Pendellampa Daburu med textilskärm

  Pendellampa Daburu med textilskärm
  Daburu är en hängande lampa som består av en lampskärm av textil. Den vita färgsättningen i kombination med en svart detalj ger en behaglig kontrast.
 • Kisha Taklampa (Natur)

  Kisha Taklampa (Natur)
  Kisha takskärm i flätad rotting. Skärmen med dess unika form och flätning silar ljuset och skapar ett vackert skuggspel. Eftersom det är ett naturmaterial trivs den bäst under ett tak, i ett inglasat utrymme eller inomhus. Levereras med svart sladd 1,2 m och takkopp. Sockel E55.
 • Berkeley taklampa N-1410 - Svart - Pendellampor, Taklampor

  Berkeley taklampa N-1410 - Svart - Pendellampor, Taklampor
 • Ellipse 80cm bomull taklampa (Vit)

  Ellipse 80cm bomull taklampa (Vit)
  Vackra taklampan Ellipse, påminner om ett vackert, svävande rymdskepp. Tillverkad med en härlig skärm i bomull. Ger ett riktigt bra allmänljus och passar lika bra i sovrummet som i hallen eller vardagsrummet. Välj ett vitt eller svart upphäng.Ljuskälla ingår ej.
 • Hänglampa Brasil, vit, 1 lampa

  Hänglampa Brasil, vit, 1 lampa
  SOLLUX LIGHTING hänglampa brasil, vit, 1 lampa Brasil,, för vardagsrum / matsal, pvc-plast, E27, 60 W, H: 7.5 cm
 • Tripolis pendel (Svart)

  Tripolis pendel (Svart)
 • Euluna Selma hänglampa, 1 lampa, grön Ø 12cm

  Euluna Selma hänglampa, 1 lampa, grön Ø 12cm
  Den enlampiga pendellampan Selma av stål med salvia-grön lack och mässingsfärgade element är idealisk för belysning av modernt designade rum, särskilt för lämplig bordsbelysning.
 • SLV Astina pendellampa, grå matt

  SLV Astina pendellampa, grå matt
  Modern hängande lampa Astina med satin glasskärm Pendelarmaturen Astina lyser inte bara upp bord eller diskar på ett målinriktat sätt, utan sätter dem också i ett fantastiskt ljus. Särskilt när de används i grupp kan de användas för att skapa dekorativa accenter och optimala ljusförhållanden. Detta uppnås främst genom den cylindriska aluminiumkroppen, som är utrustad med en satin glasring i botten. Tack vare den 250 cm långa upphängningskabeln kan armaturen även monteras på höga tak. - Levereras med öppen kabelända - kan kombineras med Fitu Mix & Match-tillbehör
 • Wells taklampa (Brun)

  Wells taklampa (Brun)
  Taklampa Wells i metall ger en fräsch romantisk känsla i ditt hem. Vi har inspirerats av en blomma och skapat denna serie i flera färger och modeller. Alla har en guldfärgad insida som sprider ett varmt härligt sken. Varje skärm är handgjord. Wells kommer pryda ditt hem med sina feminina former och läckra färger. Höjd 29cm och diameter 43cm. 1.6m lång svart plastsladd med takkopp för krokupphäng i samma färg som lampan. E27 sockel. Max 25W. IP20. Ljuskälla och takkontakt ingår ej.
 • Pendellampa Cameron, 4 lampor, svart

  Pendellampa Cameron, 4 lampor, svart
  Modern hängande lampa Cameron i trä och textil Pendellampan Cameron med sina fyra cylindriska textilskärmar är perfekt för montering ovanför ett matbord. Textilskuggorna är fästa på ett naturligt trä, vilket gör Cameron visuellt tilltalande men inte påträngande. Ljuskällan i pendellampan är 4 x E14-lampor, som finns separat i tillbehören. Med hjälp av dimbara glödlampor kan Cameron dimmas via en befintlig dimmer i väggströmbrytaren.
 • Pendellampa Cumera med burskärm Ø 16 cm

  Pendellampa Cumera med burskärm Ø 16 cm
  HELam pendellampa cumera med burskärm ø 16 cm Cumera Ø, för vardagsrum / matsal, järn, E27, 60 W
 • Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/nordic Blue Matt - Taklampor Stål Blå - 10014450

  Gubi Multi-lite Pendel 36 Cm Mässing/nordic Blue Matt - Taklampor Stål Blå - 10014450
  Multi-Lite pendel från GUBI med en skulptural design med en metallring och två anpassningsbara skärmar där ljuset kan riktas uppåt, nedåt eller asymmetriskt i rummet. Den har en lång textilsladd med en rundad takkopp. En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Välj mellan olika färger. Design av Louis Weisdorf. Bra att veta om Multi-Lite pendel - Skulptural design.- Metallring.- Två anpassningsbara skärmar.- Lång textilsladd.- Rundad takkopp.- Sockel: E27- Höjd: 420 mm.- Längd: 390 mm.- Diameter: 360 mm.- Sladdlängd: 4000 mm.- 230 V.- IP-klassificering: IP20.- Vikt: 2.79 kg. Vi har valt ut Blå Taklampor i Stål från GUBI med stor omsorg.
 • Lindby Solvira pendellampa, bambunät, rund

  Lindby Solvira pendellampa, bambunät, rund
  Solvira pendelarmatur med dubbel bambu-skärm, perfekt komplement till boho-stilarSolvira är en vacker ljuskälla för vardagsrum och sovrum som utstrålar något lugnt och harmoniskt och skapar en varm atmosfär med den runda skärmen av bambu-nät som ser oval ut från sidan. Ljuset tar sig effektivt utåt och bryts oräkneliga gånger av de känsliga bambusträden, vilket skapar ett vackert ljus- och skuggspel som är särskilt mysigt. Eftersom ljuskällan fortfarande är tydligt synlig från utsidan är det värt att välja en ljuskälla som även visuellt passar in i det övergripande konceptet, vilket är fallet med de energisnåla LED-glödlamporna, som visuellt har modellerats efter de klassiska glödlamporna med sin klara glaskolv.
 • GOOD & MOJO Bhutan hänglampa 85cm natur

  GOOD & MOJO Bhutan hänglampa 85cm natur
  Lång Bhutan-pendellampa av bambu med två uttagPendellampan Bhutan är tillverkad av bambu och är särskilt lämplig för belysning av långsträckta vardagsrums- eller matsalsbord. Från den runda baldakinen kommer två textilupphängningar i 90° vinkel, som tillsammans med skärmen bildar en triangelform. I vardera änden av skärmen sitter en ljuskälla. Ljuset sprids försiktigt till omgivningen och framhäver hänglampans naturliga utseende.Om Good & Mojo:- hållbart, socialt varumärke - mycket av belysningen är handgjord av hantverkare i små samhällen i Vietnam - hållbara material tillverkade av växter som finns rikligt i Sydostasien - för varje såld lampa får WakaWaka Foundation en donation, och ett träd planteras också genom Eden Reforestation Projects
 • Samba taklampa 3760 - Svart/guld - Pendellampor, Taklampor

  Samba taklampa 3760 - Svart/guld - Pendellampor, Taklampor
 • Atomo pendel (Guld)

  Atomo pendel (Guld)
  Atomo är en modern och unik taklampa med en elegant design, gjord av metall i guld och akryl. Dem dekorativa armarna i ett designat mönster har små, runda LED lampor utplacerade som ger en fin och bra ljusspridning, och skapar en behaglig atmosfär i rummet.Placera förslagsvis över matbordet eller i vardagsrummet.Integrerad LED på 30x2,4W, 5040Lm och 3000K varmvitt ljus. Kombinera med fjärrkontroll för att dimra lampan. Artikel: 9180380.Atomo finns även i andra varianter.
 • Lucande Amylee hänglampa, tyg och betong

  Lucande Amylee hänglampa, tyg och betong
  Amylee hängande lampa med svart tygskärm och betongskål - perfekt som stämningsfull vardagsrumsbelysning Amylee kännetecknas av en särskilt mysig ljuseffekt och är en ljuskälla med ett individuellt uttryck. Den grundläggande strukturen är en elliptisk ram i svart järn som omges av en textilskärm i övre delen, som också är svart. På så sätt tränger ljuset bara in på ett dämpat sätt, vilket är orsaken till den höga mysfaktorn som utmärker Amylee hängande lampa. I botten, strax ovanför bågen, finns en skål av ljusgrå betong som kompletterar den övergripande designen med en individuell utstrålning, där den cylindriska formen av skärmen upprepas, men med mindre dimensioner. Skålen ger också möjlighet att fylla den med saker och dekorativa föremål för att ytterligare förädla designen på ett individuellt sätt. Allt detta gör den här hängande lampan speciell, som snabbt blir ett vackert blickfång i moderna interiörer!
 • Aluminor Loft hänglampa Ø 39 cm gul

  Aluminor Loft hänglampa Ø 39 cm gul
  Loft-pendellampan med en lampa och rund skärm av stål med epoxilack är designad i vintagestil och ger direkt belysning.
 • Hänglampa Dubai, palmdekor, Ø 46cm, brons

  Hänglampa Dubai, palmdekor, Ø 46cm, brons
  ONLI hänglampa dubai, palmdekor, ø 46cm, brons Dubai, Ø, för vardagsrum / matsal, järn, E27, 22 W
 • Gofurnit Serentia pendellampa, oliver, Ø 45 cm

  Gofurnit Serentia pendellampa, oliver, Ø 45 cm
  Serentia hängande lampa med estetiskt utformad skärm i olivfärgad askfaner För dem som vill lägga till en naturlig aspekt till sin inredning är Serentia hängande lampa med sin vackra skärm gjord av träfanerlameller det rätta valet. Här har man valt olivask, ett träslag som liknar olivträdets träslag i färg och struktur. Det ljusa träet har en mycket livlig ådring med omväxlande ljusa och mörka element som framhävs optimalt av det ljus som strålar inifrån lampan. En hängande lampa som passar harmoniskt in i många olika stilar och som med sitt bländfria ljus ger både ett bra grundljus och en mysig belysning av bordet. - Varje lampa är ett handgjort unikt exemplar - Utrustad med textilkabel i svart - tillverkad i Tyskland av Gofurnit (Köln) - hållbara förpackningar
 • Hänglampa Eagle med metallskärm Ø 35 cm svart

  Hänglampa Eagle med metallskärm Ø 35 cm svart
  Eagle - hänglampa med stor skärm av metall Hänglampan Eagle, i skandinavisk stil, passar perfekt som en optiskt återhållsam, direkt ljuskälla ovanför vardagsrums- eller matsalsbordet. Den enkla kupolskärmen av metall med en cylindrisk övre ände kompletteras i färg med textilkabeln. En läderslang på skärmen är ett uppfriskande element.
 • Konsthantverk Klyfta pendel Ø15 cm Rå mässing-opal

  Konsthantverk Klyfta pendel Ø15 cm Rå mässing-opal
 • Nayla pendel (Mattsvart)

  Nayla pendel (Mattsvart)
 • Pebble Knubbig takpendel, varmgrå/metall 21cm

  Pebble Knubbig takpendel, varmgrå/metall 21cm
  En takpendel som är designad av Joel Karlsson. Som tagit inspiration till Pebble från den franske formgivaren Serge Mouilles. Armaturen låter ljuset arbeta på olika vis beroende på materialvalet.&hellip:
 • Hänglampa Spark 3 3 lampor, vit koppar

  Hänglampa Spark 3 3 lampor, vit koppar
  EMIBIG LIGHTING hänglampa spark 3 lampor, vit koppar Spark, för vardagsrum / matsal, stål, E27, 60 W
 • Monaco taklampa (Transparent)

  Monaco taklampa (Transparent)
  Monaco är en vacker och exklusiv taklampa som blir en smyckande detalj i det moderna hemmet. Den är lika fin från alla vinklar, vilket gör att den passar perfekt till att placeras centralt i rummet där den får framhävas och hamna i blickfånget. Monaco är tillverkad av metall och finns i flera olika färger och varianter. Denna modellen har en förkromad finish och är försedd med 17st klara glaskupor som sitter tillsammans i ett kluster. Centrerat i lampan sitter 4st ljuskällor som tillsammans säkerställer ett fint och behagligt ljus genom glaskuporna när lampan är tänd. Koppla gärna armaturen till en dimmer för att själv ställa in önskad ljusstyrka och atmosfär i rummet.Monaco finns även i andra varianter.Ljuskällor (4st) ingår ej.
 • Tindori taklampa 50cm (Trä)

  Tindori taklampa 50cm (Trä)
  Tindori - en taklampa på 50cm som både är snygg stilren och har det lilla extra. Tillverkad i trä (i tre olika utföranden), med sockel och detaljer i satin silver. Ljuskällan är dold bak en vit glaskupa som skapar en vacker ljusspridning. Finns i färgerna vit, lönn och brun.Ljuskälla ingår ej.
 • Maseta takpendel (Mässing/guld)

  Maseta takpendel (Mässing/guld)
  Maseta är en elegant takpendel som garanterat blir ett modernt blickfång i rummet den placeras i. Den smyckas med lackade, gulddetaljer i stål och består av 3st pendlar hängandes ner i varsin svart textilkabel. Varje pendel bär på en snyggt mönstrad skärm som omsluter en cylindrisk opalglasskärm och ger lampan dess eleganta look. Placera förslagsvis över ett rektangulärt matsalsbord eller över en köksö. Maseta finns i fler varianter som går utmärkt att kombinera med för ett snyggt helhetsinryck i hemmet.Ljuskällor ingår ej.
 • PR Home Rio hänglampa, salviagrön

  PR Home Rio hänglampa, salviagrön
  PR Home pr home rio hänglampa, salviagrön Rio, för vardagsrum / matsal, polyester, metall, E27, 40 W, H: 37 cm
 • Sorana pendel (Svart)

  Sorana pendel (Svart)
  Sorana är en vacker och stilren pendel som blandar nostalgiska detaljer med moderna inslag på ett mycket fint vis. Lampan är tillverkad av svartlackad metall som går genomgående i både takplatta, kabel och skärm. Den är även smyckad med en dekorativ trädetalj precis ovanför skärmen som verkligen sätter sin prägel på lampan och skapar behagliga och mjuka kontraster. Skärmen består av flera stänger som både ramar in och framhäver ljuskällan som sitter innanför. Använd en dekorativ ljuskälla för finast resultat, då den är fullt synlig genom skärmen.Sorana finns även i andra varianter.Lampan går att justera i höjd vid montering.Ljuskälla ingår ej.
 • Hänglampa Emory tennbelagd Ø 61 cm

  Hänglampa Emory tennbelagd Ø 61 cm
  Emory taklampa med tennfinish som avger starkt ljus Hänglampan Emory ger en strålande vacker belysning av rummet: Den består av en metallram som får en klassisk touch tack vare tennfinishen. Metallramen fortsätter på skärmen, som består av en skivformad glasdiffusor med tygöverdrag på sidan. På detta sätt avges ljuset både direkt nedåt och indirekt uppåt över ett stort område. En mjuk glimmer av ljus tränger också in på alla sidor genom det textiltäckta glaset. Hänglampan Emory kan också installeras som en taklampa på avstånd.
 • Oslo pendel (Aluminium)

  Oslo pendel (Aluminium)
 • Hänglampa Winkworth med burskärm 1 lampa

  Hänglampa Winkworth med burskärm 1 lampa
  EGLO hänglampa winkworth med burskärm 1 lampa Winkworth, för vardagsrum / matsal, stål, E27, 40 W
 • Plantation pendel (Brons)

  Plantation pendel (Brons)
 • Blommigt gestaltad Tiffany-pendellampa Rosecliffe

  Blommigt gestaltad Tiffany-pendellampa Rosecliffe
  Rosecliffe – en Tiffany-pendellampa med blomstermönster och tre dragströmbrytare Rosecliffe är en fin pendellampa i det allmänt kända Tiffany-glaset som sammansätts av många olika glaselement. Hos denna lampa har skärmen formen av en kupol med ett rosmönster på den nedre delen. Detta gör utseendet underbart dekorativt och sörjer för en romantisk och lekfull känsla. Med hjälp av de tre dragströmbrytarna som hänger ur skärmen kan de olika ljuskällorna tändas och släckas separat.
 • Hänglampa Cumera 2 lampor lång, Ø skärm 30 cm

  Hänglampa Cumera 2 lampor lång, Ø skärm 30 cm
  HELam hänglampa cumera 2 lampor lång, ø skärm 30 cm Cumera Ø, för vardagsrum / matsal, järn, E27, 60 W, L: 50 cm, B: 30 cm
 • Jieldé Beaumont B240 hänglampa olivgrön glänsande

  Jieldé Beaumont B240 hänglampa olivgrön glänsande
  Upphängningslampa Beaumont B240 - retro-chic tillverkad i Frankrike Om du till exempel monterar Beaumont-hänglampan ovanför ett matbord berikar det rummet med sin charmiga vintagestil. Formen i samband med de robusta materialen stöder lampans industriella design, för vilken den franska tillverkaren Jieldé är känd över hela världen. Dessutom vittnar en numrerad platta på lampskärmen om den omfattande tillverkningsprocessen för hantverk, vilket gör varje Jieldé-lampa unik. Den trattformade skärmen är gjord av aluminium och har en blank yta som ger lampan en modern touch. Den vita färgen på insidan fungerar som en reflektor för ljuset från ljuset som ska användas. Designen avrundas med en matchande kapell som är ansluten till den stora skärmen med en textilkabel.
 • Vicino pendel (Vit)

  Vicino pendel (Vit)
  Vicino är en klassisk pendel med en stilren design, gjord av aluminium med en finish i krom och vitt glansigt glas. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en bra och fin ljusspridning i rummet. Placera förslagsvis i vardagsrummet eller över matbordet.Ljuskälla ingår ej.
 • Kundalini Tripod hänglampa, creme

  Kundalini Tripod hänglampa, creme
  Upphängningslampstativ med tidlös textilskärm Lamporna från den italienska tillverkningen av Kundalini kännetecknas av högkvalitativt utförande och ett sofistikerat koncept. Detta är också fallet med Tripod-upphängningslampan, skapad i samarbete med designern Christophe Pillet, som överbryggar klyftan mellan en klassisk textilupphängningslampa och en modern inredningsstil. Materialet som används för stativ är inte ett konventionellt bomullstyg utan brandsäker plast. En perforerad metallplatta täcker skärmens överdel så att man i första hand uppnår direkt nedåtriktad belysning. Namngivningen återspeglas i upphängningen med tre rep.
 • Hänglampa Nereide, glas brons

  Hänglampa Nereide, glas brons
  Pendel lampa Nereide med bronsfärgad glasskärm En vridet repupphängning och en mässingsfärgad baldakin och avslutningsdel håller det bronsfärgade glaset i form av en ellips. Linjerna i det handblåsta glaset ger en suddig bild av lampan och gör den intressant. Även uttaget är i brons. Nereide ger alltså en harmonisk bild på alla sätt och vis. Som valbar ljuskälla rekommenderas en LED-lampa i koltrådsoptik, vilket gör hängande lampan Nereide till ett ännu större blickfång. Observera: Med munblåst glas kan det förekomma luftinklusioner. Detta är ett tecken på hantverk och gör varje lampa unik.
 • Marco pendel (Svart)

  Marco pendel (Svart)

Pendellampa i kök, fönster, hallen eller sovrummet

Förutom över bordet i köket är det också vanligt att vi hänger en takpendel som lampa över soffbordet eller en mindre armatur i fönstret. Skillnaden mellan pendellampa för köksbelysning och fönsterbelysning är storleken på pendeln.

Även om vi valt att kategorisera dessa lampor som en underkategori till köksbelysning finns inget som hindrar dig från att köpa en pendellampa och sätta i valfritt rum. Det går bra att ha sådana som belysning i hallen eller i sovrummet.