Fasadbelysning

Att sätta belysning på fasaden till sin villa är ett trevligt sätt att göra sitt hem mer välkomnande. När det börjar bli mörkt ute på hösten kan en fasadbelysning göra underverk. Eftersom denna typ av utomhusbelysning är tänd ganska många timmar är det bra om man kan ha energisnåla lampor. Fasadbelysningen med LED håller nere strömförbrukningen och ytterligare ett sätt är ju att använda sig av utomhuslampor med skymningsrelä.

Här följer nu lite förslag och tips på olika typer av belysning för villafasader, garagefasader eller panelbelysning på uthus. Klicka på bilderna för att komma till återförsäljarens produktsida.

Populärt inom fasadbelysning

 • Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)

  Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)
  Stallykta i galvaniserat stål och med sensor.Rörelsevakt 180 grader.Ljuskälla ingår ej.
 • Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23
 • Formskön utomhusvägglampa Arki

  Formskön utomhusvägglampa Arki
  Estetisk fasadlampa för utomhusbruk Ancora Fasadlampan Ancora övertygar med sin krökta form, behagliga ljus som kommer igenom vitt glas såväl som och strålar både underifrån och uppifrån. Den mörkgrå färgnyansen passar på alla fasader och ger samtidigt ett modernt och enkelt modernt intryck. Ancora kan försköna alla väggar och fasader med sin estetiska design.
 • Utomhusvägglampa Noor med rörelsesensor

  Utomhusvägglampa Noor med rörelsesensor
  Lyktformad utomshusvägglampa Noor med rörelsesensor Lyktformen ger ett klassiskt eller något nostalgiskt utseende till utomhusvägglampan. Den är gjord av aluminium och genomskinligt glas och är praktiskt utrustad med en rörelsesensor. Lampan är utrustad med en E27-ljuskälla. Tekniska specifikationer Rörelsedetektor: - registreringsvinkel 90° - räckvidd 8 m - lystid 60±10 s - skymningssensor 10±10 lux

Fler tips på fasadbelysning

 • Asker vägglampa (Grå)

  Asker vägglampa (Grå)
  En snygg och enkel vägglampa i gjuten aluminium till att ha utomhus. Lampan har upp-och nedljus samt finns i färgerna aluminium, grafit och vit. Asker finns även i en enkel variant som endast lyser nedåt.Ljuskälla ingår ej.
 • Tidlös utomhusväggbelysning Toscane, grön

  Tidlös utomhusväggbelysning Toscane, grön
  Utomhusväggbelysningen Toscane övertygar med vacker kopparhuva Designen på denna utomhusväggbelysning kan klassas som stilren: inga onödiga detaljer eller krusiduller. Det dominerande inslaget på denna lampa är helt klart kopparhuvan som förädlar designen och samspelar underbart med metallkroppen. Den stora glasskärmen utstrålar ljuset på ett passande sätt.
 • Vasa LED (Antracit)

  Vasa LED (Antracit)
  Modern upp-och nedljus armatur som nu är uppdaterad med en ny stomme och väggfäste. Även polykarbonatskivan med optisk struktur är uppdaterad. Vid tänd lampa bildas en snygg ljus-kant uppe-och nere på armaturen. Denna uppdatering innebär även att den blivit ännu lättare att installera. LED-lampa ingår.
 • Filia fasadlampa (Svart)

  Filia fasadlampa (Svart)
 • Cadmo fasad (Grå)

  Cadmo fasad (Grå)
  Cadmo är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och betong.Ljuskällan ger ett fint riktat ljus ner och upp.Placera förslagsvis den gråa armaturen längs med fasaden, vid uteplatsen eller entrén.Integrerad LED på 2x3W, med 270Lm och 3000K varmvitt ljus. Cadmo finns i fler varianter.
 • Prios Istani LED-utomhusspot med sensor

  Prios Istani LED-utomhusspot med sensor
  LED-väggstrålkastare Istani för utomhusbruk med rörelsedetektor och möjlighet att ansluta ytterligare armaturer LED-vägglampan Istani har en modern design som passar perfekt in i olika miljöer utan att vara iögonfallande. Det svarta höljet är tillverkat av aluminium, medan skärmskyddet är tillverkat i vit plast. Det universella vita ljuset kan lysa upp omgivningen mycket bra och strålkastarhuvudet kan justeras i sin position vid behov. Strålkastaren har en rörelsedetektor med en räckvidd på 3-12 meter och en detektionsvinkel på 150°. Belysningstiden kan justeras individuellt för att passa användarens behov. Dessutom är rörelsedetektorn utrustad med en master/slave-funktion som gör det möjligt att ansluta ytterligare ljuskällor med upp till 100 W effekt. Om sensorn registrerar en rörelse kan både strålkastaren och två andra lampor slås på direkt. Den här funktionen fungerar enbart via husinstallationen. Tekniska data: - Detektionsvinkel 150 - Räckvidd 3 - 12 meter - Ljusets varaktighet kan justeras (5 sekunder - 3 minuter eller permanent ljus). - Anslutning av flera armaturer upp till max. 100 W möjlig (master/slave-funktion).
 • Westinghouse Winslett LED-vägg dimbar, vit

  Westinghouse Winslett LED-vägg dimbar, vit
  Dimbar LED-vägglampa Winslett med opalglasskydd för utomhusbruk Den moderna LED-väggarmaturen Winslett kan dimmas externt via fas on/fas off för att skapa den önskade atmosfären. Den integrerade LED-modulen ger en varmvit ljusstråle nedåt. På så sätt kan marken i utomhusområdet belysas på ett målinriktat och tillförlitligt sätt. Winsletts stabila hölje är tillverkat av metall och har formen av en inåtböjd halvklot. Den avslutas med en vit och fint strukturerad finish. Denna väggarmatur för utomhusbruk kombinerar en tidlös design med modern LED-teknik.
 • Bover Tria 05 LED-utomhusvägglampa, teakträ

  Bover Tria 05 LED-utomhusvägglampa, teakträ
  LED utomhusvägglampa Tria i teak Utformningen av utomhusvägglampan Tria från den spanska tillverkaren Bover är mycket enkel och okomplicerad, men ljuset uppnår anmärkningsvärda effekter på husfasaden. Armaturen har inbyggda lysdioder vars ljus projiceras på en tallrik. Detta skapar en krans av indirekt, varmt ljus runt lampan. Toppen är gjord av teak och ger den minimalistiska designen en touch av värme. Tria kan roteras 350 ° så att det resulterande spelet av ljus och skugga kan ändras om och om igen. Som en enda ljus accent arrangerar armaturen till exempel entréområden eller blir en modern väggmålning i en gruppinstallation. Obs! Vägglampan är dimbar (TRIAC)
 • LED-inbyggnadslampa Aspen med diffusor, rund, vit

  LED-inbyggnadslampa Aspen med diffusor, rund, vit
  LED infälld vägglampa Aspen med satinerat lock för en mysig atmosfär Aspen LED-inbyggnadslampa skapar en underbar atmosfär på terrassområdet. Den är lämplig för väggytor och tack vare IP65 är den också skyddad från regn. Den klassiska, runda belysningsarmaturen hålls i en iögonfallande, neutral färg så att Aspen anpassar sig till nästan alla miljöer. En LED är integrerad i aluminiumkroppen som avger ett varmt ljus. Tack vare det satinerade locket minskar ljusstyrkan så att ljuset är diskret och ger mer komfort.
 • LED-utomhusvägglampa Isalie i mörkgrått

  LED-utomhusvägglampa Isalie i mörkgrått
  Modern Up & Down-light - LED-utomhuslampa Isalie Den moderna utomhusvägglampan Isalie som går helt i mörkgrått är idealisk för en effektfull belysning av den utvändiga fasaden. På insidan av den av pressgjuten aluminium tillverkade lampkroppen har energieffektiva LED-lampor monterats som lyser upp mörkret med ett mjukt varmvitt ljus. Då lyser den samtidigt uppåt och nedåt och ombesörjer därmed ett vackert indirekt ljus. Vinkeln för ljusutsläppet kan därvid bestämmas helt individuellt, om den ska vara bred eller smal. På grund av dess återhållsamma design går det mycket bra att integrera LED-utomhusvägglampan Isalie i alla möjliga husstilar. Lampan märks knappt under dagtid men i mörkret ger den tillräcklig ljusintensitet.
 • Antracitfärgad LED-utomhusvägglampa Split

  Antracitfärgad LED-utomhusvägglampa Split
  Split - LED-utomhusvägglampa med en speciell ljus LED-utomhusvägglampan Split kännetecknas av ett extraordinärt utseende. Den cylindriska diffusorn med fyra ljusuttag sprider ljus från de sex LED-lamporna i en vinkel på 28 ° både uppåt och nedåt. Detta reflekteras av en fyrkantig aluminiumram som accentuerar det universella vita ljuset perfekt. Separat eller ordnat sida vid sida skapar Split ett fantastiskt ljusmönster på varje husvägg.
 • LED-utomhusvägglampa Davos justerbar marmor svart

  LED-utomhusvägglampa Davos justerbar marmor svart
  LED-vägglampa Davos i marmoroptik med justerbar strålningsvinkel Den kubformade väggarmaturen Davos i rostfritt stål och aluminium avger det varmvita ljuset från de integrerade LED-lamporna uppåt och nedåt genom vertikala öppningar. Vinkeln för ljuset kan justeras separat, så att uplight och downlight kan användas för att framhäva fasaden på ett brett eller smalt sätt. Den marmorliknande ytbehandlingen ger Davos ett extra dekorativt värde. Det effektiva skyddet enligt IP65 förhindrar att smuts och fukt tränger in.
 • LED-inbyggnadslampa Aspen IP65, rund, vit

  LED-inbyggnadslampa Aspen IP65, rund, vit
  LED infälld vägglampa Aspen sätter vackra belysningsaccent på utomhusområdet Aspen LED-inbyggnadslampa är idealisk för en effektiv design av utomhusområdet. Den sätts in direkt i väggen och integreras sömlöst i miljön. Den fasthållna lampan fångar uppmärksamheten bara när den slås på. Den avger sitt varma vita ljus nedåt och tjänar således å ena sidan att belysa vägen och å andra sidan att sätta förtrollande ljus accenter samtidigt. Aluminiumkroppen är skyddad mot vatten tack vare IP65 och kan enkelt fästas på utsidan.
 • Fix fasad (Mörkgrå)

  Fix fasad (Mörkgrå)
 • Pescara vägglykta fyrkant (Antracit)

  Pescara vägglykta fyrkant (Antracit)
  Pescara vägglykta fyrkant LED 3W mörkgrå
 • Circum enkel (Antracit)

  Circum enkel (Antracit)
  Väggmodell med ljus neråt i Circumserien. Ger en spotlight effekt neråt samtidigt som den ger en snygg effekt i den transparanta ringen.Ljuskälla ingår ej.
 • Bergen Utomhus

  Bergen Utomhus
 • Brow LED fasad

  Brow LED fasad
 • Donez vägglampa

  Donez vägglampa
  Vacker och klassisk vägglampa som skapar ett modernt och inbjudande intryck längs fasaden eller vid entrén. Lampan är tillverkad av metall, har en mörkgrå finish och har ett lykthus med opala väggar i glas. DONEZär IP44-klassad och är därav skyddad mot både regn, fukt och vattenstänk. Denna vackra fasadbelysning lyser upp på ett mycket fint vis och skapar en inbjudande atmosfär i trädgården. Ljuskälla ingår ej.
 • Nestor Vägg

  Nestor Vägg
  Den vackra minimalistiska formen gör Nestor till en modern och tidlös vägglampa. Lampan har inbyggd LED, som har lång livslängd och låg energiförbrukning. Dessutom kan lampan parallellkopplas med flera lampor, vilket gör Nestor extremt funktionell. Nordlux lämnar 5 års LED-garanti.
 • ELC Vanda LED-utomhusvägglampa, antracit

  ELC Vanda LED-utomhusvägglampa, antracit
  Antracitfärgad LED utomhusvägglampa Vanda imponerar med en varmvit ljus LED-utomhusvägglampan Vanda imponerar med sina tydliga linjer och rak design i antracit. Det aluminiumgjutgods har en rektangulär form, vilket är särskilt effektivt i en modern miljö. Det varma vita ljus lyser på väggen så att betraktaren inte bländas. Belysningen är i allmänhet varm och inbjudande. De ljusa accenterna ger entrén eller terrassen ett stilfullt intryck.
 • LED-utomhusvägglampa Times Square svart

  LED-utomhusvägglampa Times Square svart
  Robusta, LED-vägglampa Times Square som avger ljus uppåt och nedåt LED-utomhusvägglampan Times Square imponerar först med sin toppmoderna, kantiga design, som gör den till ett dekorativt inslag på fasaden. En annan positiv punkt är den robusta bearbetningen av höljet, som är tillverkat av metall, som är beständiga mot temperatur och korrosion. Times Square står därför emot svåra väderleksförhållanden. Times Square ger en säker omgivningsbelysning med ett mjukt ljus som strålar uppåt och nedåt, t.ex. i närheten av infarten.
 • Cremona vägglykta Flame LED (Antracit)

  Cremona vägglykta Flame LED (Antracit)
  Cremona vägglykta dig. flamma. mörkgr 2x3W LED inkl. fjärrk.
 • Faedo fasad (Svart)

  Faedo fasad (Svart)
 • Lucande Kelini utomhusvägglampa, vit

  Lucande Kelini utomhusvägglampa, vit
  Utomhus vägglampa Kelini med ett enkelt utseende Utomhusvägglampan Kelini imponerar med sitt subtila utseende i vitt och den särskilt vackra designen. Huset på denna lampa var gjord av aluminiumgjutgods . Paraplyet designades i en burutseende. Skärmen på lampskärmen är gjord av plast och låter ljuset stråla försiktigt och utan bländning i miljön. Här kombineras en robust konstruktion med ett attraktivt utseende som visar sig vara tidlöst och kan integreras i olika designstilar.
 • Chieri vägglykta mässing LED (Mässing)

  Chieri vägglykta mässing LED (Mässing)
  Chieri vägglykta mässning 2x2 W LED
 • Faedo fasad (Vit)

  Faedo fasad (Vit)
 • LED-husnummerlampa Pecos

  LED-husnummerlampa Pecos
 • Cylinder duo (Antracit)

  Cylinder duo (Antracit)
  Fasadbelysning Cylinder duo som passar bra till både moderna och klassiska miljöer. Ger ett fint upp/nedljus, den transparanta ringen ger en extra dimension till ljuset.Ljuskällor ingår ej.
 • Utomhusvägglampa Borgo av aluminium, svart

  Utomhusvägglampa Borgo av aluminium, svart
  Rustik utomhus vägglampa Borgo Den rustika designen på Borgo vägglampan för utomhusbruk ger en speciell charm åt väggen eller fasaden. Genom att ljuset sänds nedåt skapas ett stämningsfullt indirekt ljus som ger utomhusområdet en speciell atmosfär. Den kantiga formen gör Borgo lämplig för många användningsområden, t.ex. för montering bredvid husets entré, i trädgårdsskjulet eller på terrassen. Borgo integreras diskret i utemiljöns utseende.
 • Fungo fasad (Mörkgrå)

  Fungo fasad (Mörkgrå)
  Fungo är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning åt ett håll. Lampan går att montera vågrätt och lodrätt beroende på vilket håll man vill att ljuset ska skina. Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med fasaden, vid uteplatsen eller entrén. Integrerad LED på 12W, med 720Lm och 3000K varmvitt ljus. Fungo finns även i andra varianter.
 • Luton fasad (Mörkgrå)

  Luton fasad (Mörkgrå)
  Luton är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av högkvalitativ plast.Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en dekorativ och behaglig ljusspridning neråt.Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med tralldäcket eller trappan.Integrerad LED på 1,2W, med 90Lm och 3000K varmvitt ljus. Luton finns i fler varianter.
 • Timon fasad (Antikmässing)

  Timon fasad (Antikmässing)
  Timon är en modern och elegant vägglampa med en industriell design, gjord av mässing och glas.Ljuskällan som omfångas av den dekorativa skärmen ger en fin och bra ljusspridning.Placera förslagsvis den guldiga armaturen vid entrén, altanen eller balkongen.Ljuskälla ingår ej.
 • Konstsmide Torino halvmåneplafond stor E27. Galvad 7326-320

  Konstsmide Torino halvmåneplafond stor E27. Galvad 7326-320
  Torino halvmåneformad plafond från Konstsmide. Ljuskälla ingår EJ. »Du hittar E27 LED-lampor här
 • Lucande Lolke LED-utomhusvägglampa

  Lucande Lolke LED-utomhusvägglampa
  Enkel och modern - LED-utomhusvägglampa Lolke Den något böjda formen av LED-utomhusvägglampan Lolke utgör en optisk positiv design. Dessutom är den ganska smal, så att den kan användas på många ställen runt om i huset. Den storskaliga diffusor som täcker hela lampans framsida låter ljuset från de inbyggda lysdioderna stråla brett och generöst ut i omgivningen. Lolke ger till exempel tillräckligt ljus vid entrén till huset eller på garageväggen.
 • Focus vägglampa (Grå)

  Focus vägglampa (Grå)
  Focus, snygg fasadbelysning i metall. Lite ljus släpps igenom den transparenta delen, vilket ger en snygg effekt när den är tänd. Man kan med fördel använda LED eller lågenergilampor. Ljuskälla ingår ej.
 • LED-utomhusvägglampa Yangtze, antracit

  LED-utomhusvägglampa Yangtze, antracit
 • Ark Maxi vägg LED (Svart)

  Ark Maxi vägg LED (Svart)
  Väggarmatur med avbländat nedljus. Kromaterad och pulverlackerad stomme, bländskydd i PET-G. Armaturen är bestyckad med en utbytbar LED-enhet. Färgtemperaturen är varmvit med en ljusbild som lyser ned. Bakstycket har två in- och utgångar samt snabbkopplingsplint. Armaturen är för utomhusbruk, IP44 passar för bruk i offentlig miljö.
 • Monza vägglykta 6W LED (Silver)

  Monza vägglykta 6W LED (Silver)
  Monza vägglykta riktningsbar 6W High Power LED
 • Kubisk utomhusvägglampa Cubo, rostfritt stål matt

  Kubisk utomhusvägglampa Cubo, rostfritt stål matt
  Tärningsformad utomhusvägglampa Cubo i finborstat rostfritt stål Denna utomhusvägglampa är tillverkad i rostfritt stål med en mycket modern och stilfull utformning. Det tärningsformade armaturhuset är omgett av opalglasskivor som släpper ut ljuset på ett angenämt och bländfritt sätt. Denna tillverkares utomhuslampor - tillverkade i Tyskland - kännetecknas av högkvalitativt material, kvalificerad och noggrann bearbetning samt den senaste tekniken.
 • Scuba fasad (Krom)

  Scuba fasad (Krom)
  Scuba är en modern och stilren fasadlampa med en industriell design, gjord av rostfritt stål och högkvalitativ plast. Ljuskällan som omfångas av den vita skärmen ger en fin och stark ljusspridning runt om sig. Placera förslagsvis vid entrén eller uteplatsen. Levereras med 3m sladd.Integrerad LED på 36W, med 5760Lm och 3000K varmvitt ljus. Scuba finns även i andra varianter.
 • LED-utomhusvägglampa Kiran med slagfast skärm

  LED-utomhusvägglampa Kiran med slagfast skärm
  LED utomhusvägglampa Kiran med stöttåligt skydd Den rektangulära LED-utomhusvägglampan Kiran består av en gjuten aluminiumram målad i antracit och en nyans av satinerad akryl. Den erforderliga monteringsplattan ingår redan i leveransen. Med en total effekt på 16 watt ger Kiran vägglampa ljusbelysning över ett stort område. Kiran kan inte bara användas som utomhusvägglampa utan också som taklampa i utomhusytor med tak B. monteras under en pergola.
 • Lacre fasad (Grå)

  Lacre fasad (Grå)
  Lacre är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning ner på väggen. Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med fasaden, vid entrén eller uteplatsen.Ljuskälla ingår ej.
 • Canto kubi 2 Vägg

  Canto kubi 2 Vägg
  Oavsett om Canto 2. placeras inne eller ute ger lampan en helt unik belysningsupplevelse. Den minimalistiska designen gör lampan både dekorativ och skulptural. Ljuset flödar både uppåt och nedåt och med de tre medföljande mönsterinsatserna ges möjlighet att ändra ljusbilden efter egna önskemål och personlig stil. De skarpa och stringenta linjerna och den kvadratiska formen gör Canto 2. till en mycket skulptural och modern vägglampa som osar av skandinavisk minimalism. Den är designad av danska Bønnelycke mdd.
 • Estay-P fasad (Vit)

  Estay-P fasad (Vit)
  Estay är en elegant fasadlampa med en industriell design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan som omfångas av den vita skärmen ger en fin och bra ljusspridning runt om sig. Placera förslagsvis den mattvita armaturen vid entrén eller uteplatsen.Ljuskälla ingår ej.
 • Fedor (Krom)

  Fedor (Krom)
  Fedor är en IP44-klassad fasadbelysning i stål som klarar av att stå emot hårda väderförhållanden. Med sin stilrena design och sitt eleganta uttryck så skapar den en smakfull atmosfär vid ditt hem. Placera på terassen, vid entrén eller fler i rad längs en fasad för ett mer pampigt intryck. Använd med fördel en dekorativ ljuskälla för ett mer effektfullt uttryck. Armaturen är även dimbar och går att koppla till dimmer.Finns i färgerna svart eller satin/krom.Ljuskälla ingår ej.
 • Utomhusvägglampa Resident av mässing, brons

  Utomhusvägglampa Resident av mässing, brons
  Högkvalitativ Resident vägglampa för utomhusbruk med frostat glas Vare sig den sitter på väggen eller på fasaden - väggarmaturen Resident för utomhusbruk smälter diskret in i helhetsbilden och ger ett behagligt, bländfritt ljus. Resident-armaturens ram är tillverkad av bronserad mässing och kompletteras av ett diskret galler ovanför det mattvita glasskyddet. Resident vägglampa för utomhusbruk är väl skyddad mot väder och vind tack vare skyddsklass IP57.
 • Utomhusvägglampa Ice Cubic 3411, av mässing

  Utomhusvägglampa Ice Cubic 3411, av mässing
  Utomhus vägglampa Ice Cubic 3411 i mässing och glas Den kantiga vägglampan Ice Cubic med en dekorativ ram är tillverkad i Italien. Högkvalitativa material som mässing och frostat glas har använts för att skapa denna armatur som lämpar sig för många fasader. I den frostade glasskärmen har man byggt in en sockel där man kan sätta in en valfri glödlampa i lämplig storlek. Ljuset lyser genom det matta glaset bländfritt och i alla riktningar. Oavsett om det gäller entréer, terrasser, balkonger eller många andra områden på fasaden, oavsett om de är monterade enskilt eller i flera armaturer - med den tidlösa och högkvalitativa väggarmaturen Ice Cubic för utomhusbruk kan många utomhusområden belysas på ett elegant sätt.
 • Lindby Esmani LED-vägglampa rund 2 lampor, mörkgrå

  Lindby Esmani LED-vägglampa rund 2 lampor, mörkgrå
  Rund LED utomhusvägglampa Esmani med två ljuskällor Esmani LED utomhusvägglampa har ett mörkgrått utseende som ser bra ut på husväggen. Lampan designades i en halvklotform och har två ljuskällor som avger sitt ljus uppåt och nedåt. Den permanent installerade LED-modulen avger ett varmt vitt ljus som skapar en trevlig atmosfär. Armaturen är skyddad från damm och stänkvatten tack vare IP54- kapslingsklass och är därför välutrustad för väderförhållandena ute. Perfekt för terrassen eller entrén.
 • Konstsmide Imola High Power LED. Aluminium 7911-310

  Konstsmide Imola High Power LED. Aluminium 7911-310
  Imola från Konstsmide är en vägglykta i aluminium med klart glas. Med integrerad High Power LED-belysning som lyser uppåt och nedåt.
 • Elegant utomhusvägglampa Winchcombe

  Elegant utomhusvägglampa Winchcombe
  Utomhusvägglampa Winchcombe i form av en lykta - robust bearbetad ljuskälla för en gedigen atmosfär Med klassisk design och ädel bearbetning fascinerar denna vackra utomhusvägglampa i form av en lykta. Lyktan utstrålar behagligt ljus runtom för en angenäm belysning av omgivningen, då det frostade lampglaset skapar en speciell ljusstämning. Kåpa och vägghållare består av gjutgods i aluminium med elegant finish i svart-silver. Glädjen med den robusta utomhusvägglampan, som är försedd med skyddsklass IP44 (skydd mot vattenstänk) varar länge!
 • Aleria Vägg

  Aleria Vägg
  Aleria är en liten lampa som inte tar upp något onödigt utrymme men som samtidigt ger ett väldigt bra funktionellt ljus. Med sina mjuka former och eleganta design blir denna lampa en vacker dekoration utomhus. Aleria är tillverkad av lackad aluminium och är perfekt till exempel vid uppfarten, ytterdörren eller garaget.

Speciella fasadlampor

En typ av fasadbelysning är husnummer med belysning. Det finns såna typer av fasadlampor som drivs på elström eller med hjälp av uppladdningsbara solcellsbatterier.

Solcellsdriven fasadbelysning

En belysning somju inte påverkar elräkningen alls. Däremot har de ju sina nackdelar ifall uppladdningen under dagen är för dålig. Den absolut mörkaste tiden på året vill vi ju lysa upp allra mest. Det är ju tyvärr den tiden då solen också är uppe allra kortast tid.

Solcellerna hinner då inte ladda den batteridrivna fasadbelysningen tillräckligt så det kan hända att de slocknar senare under natten. Avgörande kan ju också vara hur man valt att installera solcellerna. På en fasad som vätter mot norr kanske inte solen alls träffar solpanelen och då får man ju ingen laddning alls.

Lamporna som lyser både upp och ner på fasaden

Med belysning som lyser både uppåt och neråt kan man få ganska snygga effekter på fasaden. Dessa lampor kallas också för uplight and downlight hos vissa märken. Dessa typer av fasadlampor måste monteras ungefär mitt på väggen för att kunna ge önskad ljuseffekt.

Fasadbelysning monterad vid takfot

Vill man bara lysa upp fasaden från ett håll kan man välja lamporna som monteras vid takfoten. Dessa spotlights riktas då neråt och ställs in så att önskad upplysning fås.

När vi ända nämner montering så kan du också fundera över kabeldragning till din belysning. En del väljer att dra kabel från insidan, genom väggen och får då helt osynliga elkablar. Andra monterar utanpåliggande kabel från eldragning som redan är utomhus.

Eftersom fasadlampor ska vara utomhus hela tiden är det ju bra om de har rätt IP-klassning för att stå emot väder och vind. Det finns många rostfria utomhuslampor men också andra material som tål vatten naturligt eller har behandlats för att klara regn.