Fasadbelysning

Att sätta belysning på fasaden till sin villa är ett trevligt sätt att göra sitt hem mer välkomnande. När det börjar bli mörkt ute på hösten kan en fasadbelysning göra underverk. Eftersom denna typ av utomhusbelysning är tänd ganska många timmar är det bra om man kan ha energisnåla lampor. Fasadbelysningen med LED håller nere strömförbrukningen och ytterligare ett sätt är ju att använda sig av utomhuslampor med skymningsrelä.

Här följer nu lite förslag och tips på olika typer av belysning för villafasader, garagefasader eller panelbelysning på uthus. Klicka på bilderna för att komma till återförsäljarens produktsida.

Populärt inom fasadbelysning

 • LED-utomhusvägglampa Gregory grå

  LED-utomhusvägglampa Gregory grå
  Stilfull utomhusvägglampa Gregory: stående, i grått, med LED Optiken är tidlös och elegant, dess inre är tack vare LED modernt och har lång livslängd. Vägglampan Gregory består av väderbeständig metall och har utformats för utomhusmiljön. Den mörkgrå färgen är inte påträngande vilket gör den till en perfekt utomhusvägglampa. Den runda fotdelen monteras direkt på väggen och har två stabila styrelement som går ut i höger vinkel. De mynnar även rätvinkligt i den egentliga lampan så att denna står parallellt mot väggen. LED-utomhusvägglampan Gregory ger med sitt varmvita ljus en bra orientering i skymningen och nattetid och är under dagen en formskön dekoration på fasaden.
 • Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)

  Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)
  Stallykta i galvaniserat stål och med sensor.Rörelsevakt 100 grader.Ljuskälla ingår ej.
 • Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23
 • Formskön utomhusvägglampa Arki

  Formskön utomhusvägglampa Arki
  Estetisk fasadlampa för utomhusbruk Ancora Fasadlampan Ancora övertygar med sin krökta form, behagliga ljus som kommer igenom vitt glas såväl som och strålar både underifrån och uppifrån. Den mörkgrå färgnyansen passar på alla fasader och ger samtidigt ett modernt och enkelt modernt intryck. Ancora kan försköna alla väggar och fasader med sin estetiska design.

Fler tips på fasadbelysning

 • Utomhus spotlampa Galina, mörkgrå, 15,4 cm

  Utomhus spotlampa Galina, mörkgrå, 15,4 cm
  Svängbar väggstrålkastare i aluminium för utomhusbruk Galina i mörkgrått Vare sig det gäller golvstrålkastare, vägglampor eller taklampor - Galina utomhusväggstrålkastare anpassar sig särskilt flexibelt till förhållandena på plats. Dessutom övertygar armaturen med en modern men ändå klassisk design. Basen består av en cylindrisk lampkropp i mörkgrått, från vilken två stänger sträcker sig som förbinder lampan med hållaren. Den är också tillverkad av mörkgrå gjuten aluminium och har ringformade skåror. Lampan är innesluten i härdat glas och lyser tydligt på de valda områdena. Väggstrålkastaren för utomhusbruk kan dämpas externt om en lämplig glödlampa används. Den kan också vridas vid behov. - Slagtålighet IK08
 • Lennik - LED-utomhusvägglampa, IP54

  Lennik - LED-utomhusvägglampa, IP54
  LED-utomhusvägglampa Lennik med lutning nedåt LED-utomhusvägglampan Lennik är en modern lampa med en grafitgrå yta som kan övertyga med hjälp av LED-bestyckning. Dessa ljuskällor betyder inte bara låg energiförbrukning utan även för lång livslängd. Med utgångspunkt i väggfästet är lamphuvudet av metall med grafitfgrå yta, kompletterad med en plastinsats som sitter ovanför ljuskällan.
 • Ferrara fasadbelysning LED (Svart)

  Ferrara fasadbelysning LED (Svart)
  Ny modern fasadbelysning med integererad LED på 4W som ger ett varmvitt fint ljus nedåt. Passar bra där man vill få en gång upplyst eller bara lite mer effektbelysning.
 • Focus Utomhus Vägglampa White - Nordlux

  Focus Utomhus Vägglampa White - Nordlux
  Focus Vägglampa En elegant utomhusvägglampa som finns i färgerna svart, vit, antracit och aluminium. Lampan är IP44-certifierad. Focus kan t.ex. monteras på husfasaden. Lampan har en fin detalj d
 • DL20 Utomhus Vägglampa Black/Steel - DybergLarsen

  DL20 Utomhus Vägglampa Black/Steel - DybergLarsen
  Koncept DL20 Utomhus Vägglampa Black/Steel är baserad på inomhuslampserien med samma namn. Utomhuslampserien består av en trädgårdslampa och en vägglampa i en matt svart nyans. Häng vägglampa
 • Olesia Utomhus Vägglampa Dark Grey/Opal - Lucande

  Olesia Utomhus Vägglampa Dark Grey/Opal - Lucande
  Olesia Utomhus Vägglampa Dark Grey/Opal - Lucande
 • Utomhusvägglampa PARMA tak rostfritt stål, stående

  Utomhusvägglampa PARMA tak rostfritt stål, stående
  Underbart vacker utomhusvägglampa PARMA i aluminium med tak i rostfritt stål Glaset i utomhusvägglampan PARMA ger optimal belysning. Den klassiska designen i svart med silverfärgat tak i rostfritt stål är alltid stilfull och i hög grad tidlös.
 • BEGA 22261K3 utomhusvägglampa grafit 3 000K 7,5 cm

  BEGA 22261K3 utomhusvägglampa grafit 3 000K 7,5 cm
  22261K3 – en LED-utomhusvägglampa för användning hemma och i offentliga lokaler Det låga djupet på bara 6 cm gör LED-utomhusvägglampan 22261K3 med kapslingsklass IP64 till en ljuskälla som är speciellt lämplig för hallar – oavsett om den används hemma eller i offentliga lokaler. Varmvit belysning avges genom säkerhetsglaset nedåt och belyser exempelvis ytterdörren, när lampan placeras till höger och vänster om den. Lampor av tillverkaren BEGA utmärks av fantastisk kvalitet och modern LED-teknik så att de med sin långa livslängd är lämplig för alla möjliga användningsområden. Tillverkaren har producerat lampor i nästan 70 år och under produktionen tar man speciell hänsyn till hållbar användning av resurser, noggranna konstruktioner och smart användning av material.
 • Monza fasad LED (Svart)

  Monza fasad LED (Svart)
  Monza vägglampa, anpassad för utomhusbruk. Tillverkad i pulverlackad aluminium i färgerna vitt eller svart. Utrustad med LED-belysning som sprider ett varmvitt ljus. Integrerad LED-belysning.
 • Benu vägglykta upp galvaniserad

  Benu vägglykta upp galvaniserad
  Benu vägglykta från Konstsmide. En vacker vägglykta för utomhusbruk. Höjd 39 cm Bredd 21 cm Djup 25 cm Effekt max 60W Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor Ingår ej Färg Galvaniserad Material Stål&hellip:
 • Aurelien – utomhusvägglampa med grå ram

  Aurelien – utomhusvägglampa med grå ram
  Mörkgrå inramad utomhusvägglampa Aurelien i kantig form Aurelien passar bra till modern arkitektur, bland annat på grund av sina raka former. En vit glasskärm kompletteras på ett harmoniskt sätt av en mörkgrå ram i aluminiumgjutgods. Vid användning av en E27-ljuskälla borde man välja en lågenergi- eller LED-lampa.
 • Must-1 LED fasad

  Must-1 LED fasad
  Must är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av högkvalitativ plast. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en fin och behaglig ljusspridning neråt. Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med tralldäcket eller trappan.Integrerad LED på 2W, med 80Lm och 3000K varmvitt ljus. Must finns i fler varianter.
 • Actea myGarden – rund LED-utomhusvägglampa

  Actea myGarden – rund LED-utomhusvägglampa
  Actea myGarden – rund LED-utomhusvägglampa från Philips LED-vägglampan Actea ur serien myGarden från Philips sörjer för moderna accenter på fasaden. Den runda lampan i svart aluminium har en speciell formgivning med en ring utanpå lampan och en vit plastdiffusor, som sörjer för jämn belysning. Tack vare modern LED-teknik garanterar LED-utomhusvägglampan Actea energisnål belysning med en mycket behagligt varmvit ljusfärg.
 • LED-husnummerlampa Pecos

  LED-husnummerlampa Pecos
 • Olan LED fasad

  Olan LED fasad
  Olan är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan ger en fin och behaglig ljusspridning upp och ner på väggen. Spridningsgraden går att justera vid installation. Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med fasaden, vid entrén eller uteplatsen.Integrerad LED på 6W, med 190Lm och 3000K varmvitt ljus. Olan finns i fler varianter.
 • Cremona vägglykta LED m.grå (Antracit)

  Cremona vägglykta LED m.grå (Antracit)
  Cremona vägglykta upp/ned 2x3W High Power LED mörkgrå
 • Utomhusvägglampa Luca med dubbelarm

  Utomhusvägglampa Luca med dubbelarm
  Underbara utomhusvägglampan LUCA ger ett romantiskt ljus Den förtrollande utomhuslampan LUCA skapar en atmosfär av välmående där den sprider en typisk italiensk flair särskilt i trådgården, parker och hotellanläggningar. Tillverkad i kopparfärgad, antikbehandlad mässing är LUCA samtidigt både elegant och rustik. Denna utomhusvägglampa passar elegant in i medelhavsatmosfären och sörjer där för ett angenämt ljus, romantik och avslappning. Garanterad semesterstämning! Den medelhavsbetonade utomhusvägglampan LUCA kan med fördel drivas med lågenergilampor.
 • Kantig LED-utomhusvägglampa Cordoba, vit

  Kantig LED-utomhusvägglampa Cordoba, vit
  LED-utomhusvägglampa Cordoba med up- och downlight Utomhusvägglampan Cordoba i rätblocksform passar perfekt till moderna tomter. Höljet består av plast med en matt yta. Ljuset från lysdioderna avges uppåt och nedåt genom två öppningar. Tack vare den medföljande skärmen med utsläpp i olika former kan intressanta ljusmönster skapas och Cordoba förvandlas i en up- eller downlight.
 • Newgarden Bossa LED-utomhusvägglampa

  Newgarden Bossa LED-utomhusvägglampa
  Dimbar LED-vägglampa Bossa i rotting Tack vare ljuskällan som kan laddas via en USB-kabel är Bossa LED vägglampa för utomhusbruk flexibel och kan användas till exempel på balkongen, terrassen eller i vardagsrummet. Det varma ljuset skapar en mysig atmosfär och kan även dämpas. Vägglampans öppet designade skärm är handgjord och består av rotting. Obs: Det är lämpligt att använda vägglampan utomhus under ett skärmtak för att skydda rottingskuggan från starkt solljus och regn. - inkl. USB-kabel och fjärrkontroll - Ljusets varaktighet upp till 20 timmar - Laddningstid 4-6 timmar
 • Utomhusvägglampa Henry, vit

  Utomhusvägglampa Henry, vit
  Vit utomhusvägglampa Henry i fyrkantig form Tack vare sin enkla, tidlösa design är Henry utomhusvägglampa en mångsidig allmän ljuskälla för utomhusbruk. Den fyrkantiga lampan består av en vinklad aluminiumram i vitt som ramar in en stor, opal vit diffusor. Den speciella pluspunkten för denna lampa är ljusemissionen på alla sidor, så att omgivningen är perfekt upplyst. Henry kan monteras både på väggen och i taket.
 • LED-utomhusvägglampa Elsa, IP65, bredd 40 cm

  LED-utomhusvägglampa Elsa, IP65, bredd 40 cm
 • Potenza vägglykta 4W LED (Vit)

  Potenza vägglykta 4W LED (Vit)
  Potenza vägglykta 4W dimbar LED vit
 • LED-utomhuslampa Ferdinand, rörelsedetektor

  LED-utomhuslampa Ferdinand, rörelsedetektor
  LED-vägglampa Ferdinand med integrerad rörelsedetektor och lyktformad skärm - belönad med Reddot Award 2018 Den här LED-vägglampan för utomhusbruk har en aluminiumram i mörkgrå finish och den kantiga lampskärmen kompletteras av de klara glasrutorna. På så sätt kan du vara säker på att LED-ljuset tränger in i omgivningen med sin fulla ljusstyrka och bidrar till en ljusstark belysning. Rörelsedetektorn är placerad i armaturens nedre del och reagerar med en detektionsvinkel på 120 grader och en räckvidd på 6-10 meter. Belysningstiden är minst 5 sekunder och högst 10 minuter (justerbar). Lanternformen är tolkad på ett mycket modernt och linjärt sätt, vilket gör LED-vägglampan utomhus särskilt lämplig för modern arkitektur. - Belönad med det berömda designpriset Reddot Award - RAL 840-M
 • Utomhusvägglampa Torcia vit

  Utomhusvägglampa Torcia vit
  Torcia utomhusvägglampa - ljusstyrka och design, passar alla stilar! Torcia utomhusvägglampa kombinerar sitt slående yttre, inspirerat av forntida former, med tydlig ljusstyrka. På detta sätt representerar Torcia utomhusvägglampa ett designelement, som dock tack vare sina stiliserade och tydliga geometriska former kan integreras i alla befintliga väggkoncept. Tillverkaren av dessa utomhusbelysning kan se tillbaka på en lång tradition - högkvalitativa metallvaror har tillverkats sedan 1864 och företaget gick in i belysningsbranschen på 1950-talet. Tillverkaren kännetecknas av konstant hög kvalitet - det gäller fortfarande idag som i början - och för att garantera detta tillverkas lamporna uteslutande i Tyskland. Dessutom används endast utvalda material som tål hårdare miljöpåverkan och därmed lovar långvarigt nöje.
 • Nils II GU10 (Vit)

  Nils II GU10 (Vit)
  Nils II erbjuder samma stil och elegans som sin lillebror Nils I men i lite större formfaktor. Här får du samma cylinderformade väggarmatur men med två GU-10 socklar för att ge ljus både upp och ner. Här hittar du den smakfullt designade transparanta ringen både på övre och undre delen för att ge ännu mer ljus i tillvaron. Med en IP44-klassning behöver du inte oroa dig över vad det är för väder och med tre färgalternativ finns här en Nils II som längtar efter att få sitta på just din vägg. Nils II finns i färgerna vitt, borstat stål och antracitgrått.
 • Antracitfärgad LED-vägglampa Dodd

  Antracitfärgad LED-vägglampa Dodd
  Dodd – enkel LED-utomhusvägglampa i aluminium Belysning som riktas både uppåt och nedåt gör ett stilrent intryck på nästan alla fasader. En tråkig husvägg kan framhävas på ett snyggt sätt med rätt belysning. LED-utomhusvägglampan Dodd är inte bara lämplig för att göra området runt huset snyggare, utan fungerar också som lampa för att ljussätta ojämna stigar och trappor, så att det är säkrare att gå på tomten i mörkret. Tack vare kapslingsklass IP44 trotsar den alla sorters väder.
 • Modern utomhusvägglampa Koeweit IP44, stål

  Modern utomhusvägglampa Koeweit IP44, stål
  En tidlöst vacker lampa: Koeweit utomhusvägglampa Koeweit är en utomhusvägglampa med modern design. Den är gjord av högkvalitativt rostfritt stål och utrustad med en klar akrylskärm som gör att ljuset kan fly från alla sidor. Tack vare den eleganta ytan i rostfritt stål och den enkla formen ser lampan extremt tidlös ut så att den kan integreras i en mängd olika designkoncept. En riktig pärla på husets fasad!
 • LED-utomhusvägglampa 053, rörelsesensor, grafit

  LED-utomhusvägglampa 053, rörelsesensor, grafit
  Rektangulär LED utomhusvägglampa 053 i svartvitt med rörelsedetektor Den moderna LED-utomhusvägglampan 053 har en rektangulär ram av grafitsvart rostfritt stål. Den lätt böjda diffusorn i opalt glas garanterar en jämn, bländningsfri strålning av det varma vita ljuset. Tack vare den inbyggda rörelsedetektorn tänds vägglampan endast när det krävs ljus när det passerar genom området i mörkret. Det är därför idealiskt för entréområden och gångstigar runt huset. - Sensoravstånd upp till 8 meter - registreringsvinkel 180 ° - idealisk monteringshöjd: 1,8 m till 2,5 m - Tidsinställning möjlig från 10 sekunder till 12 minuter - Ljuskänslighet justerbar från 2 - 2.000 lux - Givarkapacitet max. 1200 W.
 • Utomhusvägglampa Landhaus 719 vit

  Utomhusvägglampa Landhaus 719 vit
  Snygg utomhuslampa 719 i lantlig design Denna vackra utomhusvägglampa i traditionell lyktform med en uppåtriktad lykta är gjord av robust gjuten aluminium och ihåligt glas och ser extremt snygg ut. Utrustad med kapslingsklass IP44. Leverans inklusive monteringsplatta. Hög kvalitet - tillverkad i Tyskland! Mått bas: höjd 15 cm, bredd 10,5 cm Tillverkaren av dessa utomhusbelysning kan se tillbaka på en lång tradition - högkvalitativa metallvaror har tillverkats sedan 1864 och företaget gick in i belysningsbranschen på 1950-talet. Tillverkaren kännetecknas av konstant hög kvalitet - det gäller fortfarande idag som i början - och för att garantera detta tillverkas lamporna uteslutande i Tyskland. Dessutom används endast utvalda material som tål hårdare miljöpåverkan och därmed lovar långvarigt nöje.
 • Led Bulkhead 11 W 4000 K (Vit)

  Led Bulkhead 11 W 4000 K (Vit)
  LEDVANCE LED BULKHEAD är en vägg- och takarmatur med IP54 för utomhusbruk. Snabb och enkel installation. Finns i två effekter med svart eller vitt armaturhus. Alla monterings- och anslutningstillbehör medföljer.
 • Salla vägglampa (Vit)

  Salla vägglampa (Vit)
  Salla är en klassisk halvkonisk utomhuslampa gjord av vit aluminium och klar plast. Den neutrala, tidlösa formen på denna vägglampa gör den passande i en mångsidig miljö. Ljuskälla ingår ej.
 • Nodus fasad (Mörkgrå)

  Nodus fasad (Mörkgrå)
  Nodus är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas.Ljuskällan ger ett riktat ljus ner och upp.Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med fasaden, vid uteplatsen eller entrén.Ljuskällor ingår ej.Nodus finns även i andra varianter.
 • Modena vägglykta upp/ned GU10 (Svart)

  Modena vägglykta upp/ned GU10 (Svart)
  Modena vägglykta upp/ned GU10 svart/transparent
 • Utomhusvägglampa Trieste aluminium, antracit

  Utomhusvägglampa Trieste aluminium, antracit
 • Paulmann LED-solcellshusnummer 3

  Paulmann LED-solcellshusnummer 3
  Utomhus solnummer i svart med varm vit belysning Solens husnummer är utrustat med en solmodul som är osynligt integrerad i numret, som laddar det integrerade, utbytbara batteriet under dagen, så att det lysande husnumret kan fästas på fasaden, fastighetsväggen eller någon annan plats helt oberoende av strömanslutning. Så snart det blir mörkt belyses husnumret indirekt av de integrerade, varma vita lysdioderna. Ljuset lyser i sidled genom nummerets mättade kant. - Max. Belysningstid med ett fulladdat batteri 8 timmar - Batteriets laddningstid 12 timmar - 1 x AAA 1,5V (mikro) batteri ingår
 • Endura Style Crystal Wall Updown 9W (Stål)

  Endura Style Crystal Wall Updown 9W (Stål)
  LEDVANCE ENDURA STYLE CRYSTAL väggarmaturer och pollare i rostfritt stål med indirekt ljus. Ljusa och funktionella LED-armaturer för utomhusbruk. Finns med och utan rörelsesensor. Snabb och enkel installation. Alla monterings- och anslutningstillbehör medföljer.
 • Como fasad (Mörkgrå)

  Como fasad (Mörkgrå)
  Como är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan ger en fin och bra ljusspridning neråt. Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med fasaden, vid uteplatsen eller entrén. Integrerad LED på 3W, med 510Lm och 3000K varmvitt ljus. Como finns även i andra varianter.
 • STEINEL XLED slim S utomhusvägglampa antracit

  STEINEL XLED slim S utomhusvägglampa antracit
  Högkvalitativ LED-väggarmatur XLED slim S för säker belysning av utomhusområdet Den LED-styrda väggarmaturen XLED slim S presenterar sig i en särskilt graciös design, som den uttrycker genom den smala konstruktionen av armaturkroppen och det övre skärmelementet som sprider sig något från väggen. Den inbyggda LED-belysningstekniken är installerad under ett opalt plasthölje och ger ett ljust och jämnt ljusmönster. I den nedre delen av kroppen, som är tillverkad av UV-beständig plast och högkvalitativ aluminium, finns en passiv infraröd sensor som tänder och släcker lampan. På det hela taget är armaturen inte bara mycket funktionell utan också unik i sin design. - Justerbar ljuslängd: 2 s - 70 min. Tekniska data rörelsesensor: - Räckvidd: max. 8 meter - Detektionsvinkel: 160 - Svängningsområde för strålkastaren: +/- 30° horisontellt med adapter. - Inställning för skymning: 2 - 2000 lux
 • Tvåfaldigt skinande LED-utomhusvägglampa Jendrik

  Tvåfaldigt skinande LED-utomhusvägglampa Jendrik
  Vacker ljuseffekt i utomhusmiljöer med den trapetsformade LED-vägglampan Jendrik Inte minst är det den vackra ljuseffekten som gör LED-utomhusvägglampan Jendrik till ett riktigt blickfång: En relativt smal strimma av det varmvita ljuset (3000 K) strålar uppåt, medan det nedåtriktade ljuset flödar ut i en bred vinkel. Båda LED-lamporna från Cree har bara 3 W effekt och inga oönskade bländningar uppstår, utan resultatet blir en högst angenäm ljuseffekt när man tänder lampan.
 • Carpi vägg E27sv/förmässingad (Svart)

  Carpi vägg E27sv/förmässingad (Svart)
  Carpi vägglykta medium E27 svart/förmässingad med klarglas
 • Bruc LED fasad

  Bruc LED fasad
  Bruc är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas.Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en fin och bra ljusspridning ner och upp på väggen.Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen längs med fasdaden, vid entrén eller uteplatsen.Integrerad LED på 13W, med 830Lm och 3000K varmvitt ljus.
 • Stig Down E27 Anthracite

  Stig Down E27 Anthracite
  Stig Down är en elegant armatur i en tidlös design som har mycket gemensamt med sin kusin Stig Up. Här finner du samma tydliga formspråk och klassiska elegans och även här finns det ingen rädsla&hellip:
 • Sandvik vägglampa nedljus LED (Grå)

  Sandvik vägglampa nedljus LED (Grå)
  Sandvik är en snygg och modern vägglampa att ha utomhus. Armaturen är gjuten i aluminium och finns i färgerna aluminium, grafit och vit. Den sprider ett behagligt och fint ljus omkring sig när den är tänd (nedåt). Samtidigt så är den diskret och enkel i sitt utförande.LED-lampa ingår.
 • Paulmann Flame vägglampa 1 lampa 10,3cm vit

  Paulmann Flame vägglampa 1 lampa 10,3cm vit
  Flame LED utomhus vägglampa med ljusemission på ena sidan En kuboidkropp gjord av aluminium och ett cirkulärt ljusutlopp med ett satinerat lock, bakom vilket varma vita, energieffektiva och långvariga lysdioder är dolda - det är LED-utomhusvägglampan Flame. Den är lämplig för nästan alla moderna utomhusområden och berikar den med en 75 ° bred ljuskotte. Beroende på kraven kan detta riktas uppåt eller nedåt, så att antingen en ljus accent på väggen ovan eller orienteringsbelysning uppnås för området direkt intill fasaden.
 • Bend vägglampa LED, galvaniserad 18,7cm

  Bend vägglampa LED, galvaniserad 18,7cm
  Bend vägglampa från Belid är en stilfull utomhus armatur. Pollaren har en integrerad LED-ljuskälla som ger ett vackert nedåtriktat ljus. Finns i flera olika material och färger. Bend-serien är designad&hellip:
 • Fredrik I GU10 (Vit)

  Fredrik I GU10 (Vit)
  Fredrik I blandar smakfull design med en lite mindre formfaktor som talar sitt tydliga språk. Fredrik I är en smal, cylinderformad armatur som ger ett stilrent intryck och den transparanta ringen på nedre delen av armaturen gör att Fredrik I med hjälp av sin GU10-sockel sprider ett behagligt ljus. Du väljer själv vilken ljusstyrka och färgtemperatur du vill ha och med sin IP44-klassning är Fredrik I oavsett väder alltid redo för att vara ditt ljus i mörkret. Fredrik I finns i färgerna vitt, borstat stål och antracitgrått.
 • Zest fasad (Svart)

  Zest fasad (Svart)
  Zest är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas.Ljuskällan som omfångas av den klara skärmen, ger en fin och bra ljusspridning.Placera förslagsvis den svarta armaturen längs med fasaden, vid uteplatsen eller entrén.Ljuskälla ingår ej.Zest finns även i andra varianter.
 • LED-utomhusvägglampa Qubo, 14 cm x 14 cm

  LED-utomhusvägglampa Qubo, 14 cm x 14 cm
  Qubo LED utomhusvägglampa med hörn och kanter Den robusta aluminiumramen i antracit, i kombination med den matta diffusorn, passar in i en modern arkitektonisk stil och ger ljus i mörkret. Oavsett om du vill belysa ett hus eller en garagevägg eller för att översvämma ett dyster hörn av fastigheten, är Qubo LED utomhusvägglampa lämplig för otaliga krav. De kraftfulla lysdioderna genererar ett starkt ljus som sprids mycket tack vare den matta diffusorn och inte bländar.
 • Utomhus vägglampa grå med rörelsesensor IP44 sol - Salina

  Utomhus vägglampa grå med rörelsesensor IP44 sol - Salina
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable, Motion sensor included Salina är en modern utomhusvägglampa. Aluminiumarmaturen gör den till en tidlös och modern lampa. Eftersom den har en rörform och toppen verkar vara avskuren har lampan en lekfull design. Lampans ovansida är utrustad med en solpanel. Detta säkerställer att LED-belysningen i armaturen laddas automatiskt. Lampan tänds när du går förbi, så du glömmer aldrig att sätta på lampan. Utomhusvägglampan har en höjd av 13 cm, ett djup av 12 cm och en längd av 9 cm. Monteringsplattan har ett djup av 4 cm, en höjd av 6 cm och en längd av 6 cm. LED-lampan är integrerad i armaturen och har en ljuseffekt på 165 lumen och 3000 Kelvin. Med ett IP-värde på IP44 är lampan lämplig för utomhusbruk och tål en droppe vatten. Vägglampa Salina ger en säker och vacker utomhusmiljö!
 • Carpi vägg E27 förmässingad (Mässing)

  Carpi vägg E27 förmässingad (Mässing)
  Carpi vägglykta liten E27 förmässingad med klarglas
 • Ledvance Endura Classic Tubular utomhusvägglampa

  Ledvance Endura Classic Tubular utomhusvägglampa
  Mörkgrå utomhusvägglampa Endura Classic Tubular med klarglascylinder Endura Classic Tubular är en utomhusvägglampa som passar alla fasader tack vare sin tidlösa design. Lampan består av ett väggfäste av aluminium i en mörkgrå design som bildar fästet för den genomskinliga glascylindern som sitter i den genom kurvorna som skjuter ut framåt på toppen och botten. I mitten av glascylindern finns ett E27- uttag så att lampan omges av glascylindern. Lampan ser väldigt snygg ut när den är utrustad med en filamentlampa (ingår ej). Ljuset lyser genom den genomskinliga glascylindern, inte bara runtom, utan också uppåt.
 • Utomhusvägglampa 668 i svart

  Utomhusvägglampa 668 i svart
  Denna tidlöst moderna utomhuslampa ger behagligt inbjudande ljus och säkerhet i utomhusområdet. Med den eleganta lantgårdsdesignen är den också en dekorativ blickfång under dagen. Hög kvalitet - GÖRT I TYSKLAND kapslingsklass IP44 Med monteringsplatta Väggfäste D 10 cm Högsta kvalitetsstandarder - Tillverkad i Tyskland Tillverkaren av dessa utomhusbelysning kan se tillbaka på en lång tradition - högkvalitativa metallvaror har tillverkats sedan 1864 och företaget gick in i belysningsbranschen på 1950-talet. Tillverkaren kännetecknas av konstant hög kvalitet - det gäller fortfarande idag som i början - och för att garantera detta tillverkas lamporna uteslutande i Tyskland. Dessutom används endast utvalda material som tål hårdare miljöpåverkan och därmed lovar långvarigt nöje.

Speciella fasadlampor

En typ av fasadbelysning är husnummer med belysning. Det finns såna typer av fasadlampor som drivs på elström eller med hjälp av uppladdningsbara solcellsbatterier.

Solcellsdriven fasadbelysning

En belysning somju inte påverkar elräkningen alls. Däremot har de ju sina nackdelar ifall uppladdningen under dagen är för dålig. Den absolut mörkaste tiden på året vill vi ju lysa upp allra mest. Det är ju tyvärr den tiden då solen också är uppe allra kortast tid.

Solcellerna hinner då inte ladda den batteridrivna fasadbelysningen tillräckligt så det kan hända att de slocknar senare under natten. Avgörande kan ju också vara hur man valt att installera solcellerna. På en fasad som vätter mot norr kanske inte solen alls träffar solpanelen och då får man ju ingen laddning alls.

Lamporna som lyser både upp och ner på fasaden

Med belysning som lyser både uppåt och neråt kan man få ganska snygga effekter på fasaden. Dessa lampor kallas också för uplight and downlight hos vissa märken. Dessa typer av fasadlampor måste monteras ungefär mitt på väggen för att kunna ge önskad ljuseffekt.

Fasadbelysning monterad vid takfot

Vill man bara lysa upp fasaden från ett håll kan man välja lamporna som monteras vid takfoten. Dessa spotlights riktas då neråt och ställs in så att önskad upplysning fås.

När vi ända nämner montering så kan du också fundera över kabeldragning till din belysning. En del väljer att dra kabel från insidan, genom väggen och får då helt osynliga elkablar. Andra monterar utanpåliggande kabel från eldragning som redan är utomhus.

Eftersom fasadlampor ska vara utomhus hela tiden är det ju bra om de har rätt IP-klassning för att stå emot väder och vind. Det finns många rostfria utomhuslampor men också andra material som tål vatten naturligt eller har behandlats för att klara regn.