Fasadbelysning

Att sätta belysning på fasaden till sin villa är ett trevligt sätt att göra sitt hem mer välkomnande. När det börjar bli mörkt ute på hösten kan en fasadbelysning göra underverk.

Eftersom det är utomhusbelysning som är tänd ganska många timmar är det bra om du använder energisnåla lampor. Fasadbelysningen med LED håller nere strömförbrukningen och ytterligare ett sätt är ju att använda sig av utomhuslampor med skymningsrelä.

Här följer nu lite förslag och tips på olika typer av belysning för villafasader, garagefasader eller panelbelysning på uthus. Klicka på bilderna för att komma till återförsäljarens produktsida.

Populärt inom fasadbelysning

 • Nordlux Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Nordlux Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23
 • FARO BARCELONA Ancora utomhusvägglampa av aluminium

  FARO BARCELONA Ancora utomhusvägglampa av aluminium
  Estetisk Ancora utomhusvägglampa Ancora utomhusvägglampa imponerar med sin böjda kropp, som avger mysigt ljus både nedåt och uppåt genom vitt glas. Den mörkgrå färgen anpassar sig till alla väggar och ser modern och enkel ut på samma gång. Ancora kan försköna alla väggar och fasader med sin estetiska design.
 • Konstsmide Modena 7655 husnummerlampa, svart

  Konstsmide Modena 7655 husnummerlampa, svart
  Praktisk husnummerlampa Modena 7655 Husnummer och utomhusvägglampa tillsammans är Modena 7655: Den enkla designen förstärkar den moderiktiga framtoningen. En liten spotlight belyser siffrorna. Leverans inklusive sifforna (3 x 0-9).
 • Lindby Utomhusvägglampa Noor med rörelsesensor

  Lindby Utomhusvägglampa Noor med rörelsesensor
  Lyktformad utomshusvägglampa Noor med rörelsesensor Lyktformen ger ett klassiskt eller något nostalgiskt utseende till utomhusvägglampan. Den är gjord av aluminium och genomskinligt glas och är praktiskt utrustad med en rörelsesensor. Lampan är utrustad med en E27-ljuskälla. Tekniska specifikationer Rörelsedetektor: - registreringsvinkel 90° - räckvidd 8 m - lystid 60±10 s - skymningssensor 10±10 lux
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på fasadbelysning

 • Caner LED Utomhus Vägglampa Graphite - Lucande

  Caner LED Utomhus Vägglampa Graphite - Lucande
  Caner LED Utomhus Vägglampa Graphite - Lucande, Grå, Aluminium
 • Solcells vägglykta Wally

  Solcells vägglykta Wally
  Solcellsdriven väggbelysning med möjlighet att sätta på husnummer. 3 set med etiketter 0 - 9 och 1 set med etikett a - n medföljer. Lyser upp med vitt sken under natten. Ljusrelä med 1 styck batteri som ingår. Höjd 20 cm, bredd 18 cm och djup 3 cm.
 • Konstsmide Utomhusvägglampa Carpi, svart, bredd 16,5 cm

  Konstsmide Utomhusvägglampa Carpi, svart, bredd 16,5 cm
  Capri vägglampa för utomhusbruk tillverkad av högkvalitativa material Vägglampan Carpi för utomhusbruk övertygar med en utmärkt kombination av högkvalitativt stål och glas. Capri kännetecknas av en enkel design som sätter fokus på den ljuskälla som ska användas. Detta gör armaturen till ett verkligt blickfång. Tack vare skyddsklass IP44 är armaturen skyddad mot stänkvatten och kan därför installeras individuellt utomhus.
 • Fumagalli LED-inbyggnadslampa Leti 200-VP svart 3W CCT

  Fumagalli LED-inbyggnadslampa Leti 200-VP svart 3W CCT
  Nedåtstrålande LED-vägginbyggnadslampa Leti 200-VP - inklusive ljuskälla med inställbar ljustemperatur LED-vägginbyggnadslampa Leti 200-VP är utformad på ett rektangulärt sätt för att belysa trappor, terrasser eller gångbanor utmed byggnader. Den levereras med en energieffektiv GX53 LED-lampa som gör det möjligt att välja mellan de tre ljustemperaturerna varmvitt, universalvitt eller dagsljus med en separat strömbrytare. LED-vägginbyggnadslampan Leti är tillverkat av ett gjuthartshölje och en PMMA-diffusor som är motståndskraftig mot UV och korrosion.
 • Megatron Cillo utomhusvägglampa i lyktform

  Megatron Cillo utomhusvägglampa i lyktform
  Utomhus vägglampa Cillo i form av en lykta Utomhus vägglampan Cillo är tillverkad av aluminium och har skyddsklass IP65. Tack vare dessa egenskaper är den optimalt utformad för utomhusbruk. Med sin dekorativa design gör Cillo en fin figur både när den är tänd och släckt och blir ett attraktivt blickfång i entrén, på terrassen eller balkongen. Den genomskinliga skärmen avslöjar ljuskällan inuti, vilket gör den särskilt lämplig som dekorativ ljuskälla. - miljövänlig förpackning utan plast - inkl. LED-drivrutin
 • Albert Leuchten Kulformad utomhusvägglampa, svart

  Albert Leuchten Kulformad utomhusvägglampa, svart
  Högkvalitativ utomhusvägglampa med bubbelglaskula Denna vackra vägglampa för utomhusbruk presenteras med en robust gjuten stativ och en stor, sfärisk lampglaset gjord av klar bubbla glas, som ger ljusa, behagligt ljus och optimal belysning. Utrustad med kapslingsklass IP44. Leverans inklusive monteringsplatta. Högsta kvalitetsstandarder - tillverkad i Tyskland Tillverkaren av dessa utomhusbelysning kan se tillbaka på en lång tradition - högkvalitativa metallvaror har tillverkats sedan 1864 och företaget gick in i belysningsbranschen på 1950-talet. Tillverkaren kännetecknas av konstant hög kvalitet - det gäller fortfarande idag som i början - och för att garantera detta tillverkas lamporna uteslutande i Tyskland. Dessutom används endast utvalda material som tål hårdare miljöpåverkan och därmed lovar långvarigt nöje.
 • Moretti Luce Vägglampa 1950N antikmässing, välvt glas, klar

  Moretti Luce Vägglampa 1950N antikmässing, välvt glas, klar
  Vägglampa 1950N med böjt glas - för utomhusbrukDen mässingsfärgade antika ytan på vägglampan 1950N som är avsedd för utomhusbruk och den böjda glasskärmen ger vägglampan en klassisk, antik design. Armaturglaset ger en balanserad ljusstrålning åt alla håll, så att 1950N är idealisk för stämningsfull belysning av många delar av fastigheten. Placerad bredvid ytterdörren ger den å ena sidan en säker grundbelysning och å andra sidan en mycket inbjudande atmosfär.
 • Lindby LED-utomhusvägglampa Weerd

  Lindby LED-utomhusvägglampa Weerd
  Grafitgrå LED-utomhusvägglampa Weerd i halvrund form Mycket diskret är designen av denna halvrunda LED-utomhusvägglampa, vars stomme består av aluminium, lackerad i grafitgrått. Den passar utomordentligt till många miljöer och pryder fasaden med sitt enkla utseende. Ljusskenet kan bara tränga ut nedåt och uppåt, vilket gör att en indirekt effekt uppstår, som allmänt upplevs som mycket behaglig.
 • Harry väggfäste, galv

  Harry väggfäste, galv
  Väggfäste med E27-sockel, varmgalvaniserad. Rekomenderad för glasglob 250mm, men passar även 200mm och 300mm. Höjd 24,4 cm Djup 25,9 cm Effekt max 75-100W Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor Ingår&hellip:
 • Nordlux Lågenergivägglampa Nibe koppar

  Nordlux Lågenergivägglampa Nibe koppar
  Stilfull, energisnål vägglampa Nibe - för stämningsfullt ljus utomhus. Den formsköna utomhusvägglampan Nibe levererar ett starkt, huvudsakligen nedåtriktat ljus och är perfekt som belysning av ingångsområden. Nibe levereras inklusive lågenergilampa. Kopparytan skänker den en personlig, harmonisk karaktär. Skyddsklass IP44. Observera beträffande kopparlampor: Kopparytan kommer med tiden att bli grönaktig. Detta är ett naturligt förlopp. Innan denna kemiska process är avslutad kan ytan se oregelbunden ut.
 • Lindby LED utomhusvägglampa Jarte, set om 3, 20 cm, upp/ned

  Lindby LED utomhusvägglampa Jarte, set om 3, 20 cm, upp/ned
  Enkel skönhet med finesser - havsvattenbeständig LED-vägglampa Jarte i 3-pack Jarte utomhusvägglampa är tillverkad av slitstark ABS och polykarbonat och har en slagtålighetsklass på IK08. Den mörkgrå färgen är RAL7024-märkt. Det varmvita ljuset avges både nedåt och uppåt, vilket gör den till en utmärkt orienteringslampa i mörkret. Med en IP65-klassning är Jarte utomhusvägglampa idealisk för utomhusbruk. Men det är inte allt: Jarte up- och downlight är även havsvattenbeständig och kan användas i kustområden. När flera armaturer installeras runt huset blir resultatet ett harmoniskt utseende och mörka hörn elimineras. Armaturen är lämplig för genomkoppling. Jarte kan köpas här som en praktisk uppsättning om 3.
 • Benidetta Utomhus Vägglampa H20 Black - Lucande

  Benidetta Utomhus Vägglampa H20 Black - Lucande
  Benidetta Utomhus Vägglampa H20 Black - Lucande, Svart
 • Molto Luce Eyo LED-utomhusvägglampa antracit

  Molto Luce Eyo LED-utomhusvägglampa antracit
  Mörk LED utomhus vägglampa Eyo Om du tittar på Eyo LED-vägglampan ovanifrån kommer du att märka att den koncentriska ringen är smalare på utsidan. På detta sätt är de integrerade lysdiodernas ljuskäglor vackert rundade uppåt och nedåt, medan man med vanliga väggarmaturer med upp- och nedåtgående effekt däremot ser mer av en trattformad, rätlinjig ljusstråle. Aluminiumkroppen är kompakt och de varmvita lysdioderna är monterade i fördjupningen. Eyo är ingen glädje både inomhus och utomhus, men tack vare IP54-skyddet är den särskilt utformad för utomhusbruk.
 • Moretti Luce Carlon havsvattenbeständig utomhusvägglampa, rak

  Moretti Luce Carlon havsvattenbeständig utomhusvägglampa, rak
  Maritim utomhusvägglampa Carlon med kopparelement Utomhusvägglampan Carlon är särskilt imponerande med sitt rutmönster i glasytan. Förutom det visuella intrycket ger detta element även glaset ett stabilt och säkert intryck. Denna säkerhet finns faktiskt där.
 • Paulmann Ito utomhusvägglampa vertikalt med sensor

  Paulmann Ito utomhusvägglampa vertikalt med sensor
  LED-väggarmatur Ito för utomhusbruk i vertikal riktning med sensor Entrén, terrassen och många andra utomhusområden kan belysas effektivt med den moderna LED-väggarmaturen Ito för utomhusbruk i svart metall. Armaturhuvudets vertikala inriktning och den integrerade beräknade linsen ger en hög ljuskvalitet. Det varmvita ljuset från lysdioderna lyser upp ett stort område framför och under armaturen, automatiskt när ljuset behövs tack vare den integrerade rörelsesensorn. Armaturen för direkt anslutning till 230 V är väderskyddad med skyddsklass IP44. - Armaturhuvudet kan lutas 30° - Rörelsesensor: Effektområde 120°, 3 till 8 meter - Ljusstyrka 20 lux - Ljusets varaktighet kan justeras från 5 sekunder till 5 minuter
 • Elstead Utomhusvägglampa Porto, rostfritt stål, grå

  Elstead Utomhusvägglampa Porto, rostfritt stål, grå
  Grålackerad utomhusvägglampa Porto Den neutrala färgen och den tidlöst vackra designen hos Porto gör denna utomhusvägglampa till en mångsidig ljuskälla som kan kombineras. Stommen är tillverkad av rostfritt stål 304, skärmen ovanför sockeln är tillverkad av klarglas, så att ljuset sprids åt alla håll. Vi rekommenderar att du använder en dekorativ glödlampa eller rustik lampa, eftersom de kan beställas separat via tillbehören.
 • Harry väggfäste, koppar

  Harry väggfäste, koppar
  Väggfäste med E27-sockel i mörkoxiderad koppar rekomenderad för glob 250mm, men passar även 200mm och 300mm. OBS! Endast fäste, glob beställs serparat. Höjd 24,4 cm Djup 25,9 cm Glasfattning 10&hellip:
 • Bover Nans A LED utomhusvägglampa, brun, Ø 16,7cm

  Bover Nans A LED utomhusvägglampa, brun, Ø 16,7cm
  Designad utomhusvägglampa Nans A med vävd skärmDesignföretaget Bover, baserat i Barcelona, förkroppsligar Medelhavets livsstil med sina Made in Spain-produkter. Vägglampan Nans är designad för utomhusbruk, men kan också användas inomhus. Den cylindriska skärmen är vävd av syntetfiber med olikfärgade trådar som vävts samman. Vägglampan är triac-dimbar, dimmern ingår inte.
 • CMD Sensor-LED-utomhuslampa Aqua Legendo Mini, stål

  CMD Sensor-LED-utomhuslampa Aqua Legendo Mini, stål
  Enkel, elegant och praktiskt rörelsesensor - LED-utomhusvägglampan Aqua Legendo Mini LED-utomhusvägglampa Aqua Legendo Mini är tillverkad av rostfritt stål av hög kvalitet och är utformad med en kvadratisk form. Diffusorer av opalglas som är bestyckade med en ljusgenomsläpplig folie som säkerställer att de inbyggda LED-lamporna inte syns utifrån. Själva ljuset avges jämnt och utan att bländas, vilket ger en behaglig belysning. Med hjälp av den integrerade PIR-sensorn tänds lampan varje gång en rörelse i lampans registreringsområde uppfattas. Denna funktion är idealisk för områden runt huset där man ofta är som uppfarten eller garaget. Tekniska uppgifter för sensorn: - räckvidd: max. 8 m - registreringsvinkel: ca. 180° - ljustiden är justerbar från 10 s till 12 min.
 • Nordlux Utomhus vägglampa Arki svart Ø 20 cm

  Nordlux Utomhus vägglampa Arki svart Ø 20 cm
  Nedåtriktad vägglampa Arki i svart En vinklad arm leder från väggarmaturen till den halvcirkelformade skärmen, som är öppen i botten. Skärmen av galvaniserat stål tillåter endast nedåtriktad belysning och det finns ett skyddsglas av plast framför lampans sockel. Det robusta materialet är avsett för utomhusbruk och tål väder och vind. Montering på husets fasad eller i garaget ger tillräcklig omgivande belysning. Parallellkoppling är möjlig.
 • Carpi vägg E27sv/förmässingad

  Carpi vägg E27sv/förmässingad
  En modern vägglykta i svart och mässing från Konstsmide. Armaturen är både prisvärd och ger en bra ljusspridning till entrén. Höjd 30 cm Bredd 18 cm Djup 13,5 cm Effekt max 60W Sockel Stor sockel,&hellip:
 • Elstead Vägglampa Wexford WX7 halv lykta

  Elstead Vägglampa Wexford WX7 halv lykta
  Wexford vägglampa för utomhusbruk i form av en halv lanternin som öppnas nedåt. Frontglaset på vägglyktan för utomhusbruk i form av en halv lykta består av fem enskilda delar som har satts ihop för hand och försetts med en dekorativ blyglasering. En annan höjdpunkt är den svart-silverfärgade ytan, som gör att vägglampan ser mycket ädel ut. En attraktiv ljuskälla, t.ex. för hemmets entré.
 • ORION Böjd vägglampa för utomhusbruk Dawa

  ORION Böjd vägglampa för utomhusbruk Dawa
  Indirekt lysande utomhusvägglampa Dawa i halvcirkelform Utomhusvägglampan Dawa är tillverkad av högkvalitativt, blankt rostfritt stål och är ett elegant val för utomhusbelysning. Den platta, halvcirkelformade utomhusvägglampan med plexiglasdiffusor låter ljuset stråla nedåt, vilket förhindrar bländning trots att den ger tillräcklig belysning i mörker.
 • Eyrin Utomhus Vägglampa w/Sensor Steel - Lindby

  Eyrin Utomhus Vägglampa w/Sensor Steel - Lindby
  Eyrin Utomhus Vägglampa w/Sensor Steel - Lindby, Metall
 • Lindby Philody utomhusvägglampa, 29 cm

  Lindby Philody utomhusvägglampa, 29 cm
  Nostalgiska LED-utomhusvägglampan Philody med antikbrunt metallstativ och strukturglas Filody övertygar omedelbart sina betraktare med ett vackert utseende som inte kan dölja dess antika inslag. Lampstativet består av med en antikbrun yta och lampglaset är strukturerat på ett tilltalande sätt. Detta gynnar inte bara utseendet utan även den ljus bild som bildas vackert och effektivt på väggen. Ett traditionellt E27-uttag gör det möjligt att använda olika ljuskällor. Det rekommenderas framför allt att använda rustiklampor med ett nostalgiskt utseende och ljuseffekt som kan tändas med hjälp av energieffektiva LED-lampor. Det ser ut att ha rätt stil.
 • Halden LED 8,5W Utomhus Vägglampa Vit - Norlys

  Halden LED 8,5W Utomhus Vägglampa Vit - Norlys
  Halden LED Vägglampa Halden LED från Norlys är en modern vägglampa för utomhusbruk i stilren halvmånedesign med nedåtriktat ljus. Halden är tillverkad av aluminium och har glas i polykarbonat med optisk struktur och är IP55-certifierad.
 • FARO BARCELONA LED-utomhusvägglampa Lotus i antracit

  FARO BARCELONA LED-utomhusvägglampa Lotus i antracit
  Enkel design och robust exteriör - LED utomhusvägglampa Lotus Inspirerad av kronbladet av en lotusblomma - så fick den moderna LED-utomhusvägglampan sin form och namn. Lotus är installerat på husfasaden eller på terrassen och skapar ett vackert, indirekt ljus som behagligt lyser upp mörkret. Utomhusarmaturen kan installeras med en uppåt- eller nedåtbalk. För att Lotus ska klara alla väder, är armaturen utrustad med kapslingsklass IP65 och en slaghållfasthet på IK08
 • Paulmann Kulma LED vägglampa för utomhusbruk

  Paulmann Kulma LED vägglampa för utomhusbruk
  Kulma LED utomhusvägglampa - havsvattenbeständig Kulma LED utomhusvägglampa har en vinklad design. Bakom den matta täckplåten sitter varmvita LED-lampor som avger ett jämnt och bländfritt ljus. Aluminiumarmaturen klarar stränga kvalitetstester och är även motståndskraftig mot väderförhållandena nära kusten.
 • Virgalia Utomhus Vägglampa Graphite - Lucande

  Virgalia Utomhus Vägglampa Graphite - Lucande
  Virgalia Utomhus Vägglampa Graphite - Lucande, Grå, Aluminium
 • Mani Utomhus Vägglampa Grå - Konstsmide

  Mani Utomhus Vägglampa Grå - Konstsmide
  Mani Utomhus Vägglampa Grå - Konstsmide, Silver, Aluminium
 • Mantra Iluminación LED utomhusvägglampa Bora rund, mörkgrå

  Mantra Iluminación LED utomhusvägglampa Bora rund, mörkgrå
  Rund LED-vägglampa Bora för utomhusbruk med indirekt ljusutsläpp Ett oansenligt, runt, platt element av mörkgrått pressgjutet aluminium på dagen, ett effektfullt belysningsobjekt på fasaden på kvällen - det är den ganska lilla LED-vägglampan Bora för utomhusbruk. Tack vare metallkåpan på framsidan avges det varmvita ljuset från LED-lamporna uteslutande åt sidan och mot väggen genom den satinerade polykarbonatdiffusorn, vilket skapar en dekorativ ljusring runt armaturen. Bora LED utomhusvägglampa kan inte bara installeras vackert som en enda ljuskälla, utan också i grupper på en fasad.
 • LUTEC LED-utomhusvägglampa Polo av aluminiumgjutning

  LUTEC LED-utomhusvägglampa Polo av aluminiumgjutning
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Mana Square Utomhus Vägglampa Rust - SLV

  Mana Square Utomhus Vägglampa Rust - SLV
  Mana Square Utomhus Vägglampa Rust - SLV, Rost
 • Nordlux Utomhusvägglampa Bell i svart aluminium

  Nordlux Utomhusvägglampa Bell i svart aluminium
  Bell utomhus vägglampa i svart - lyser nedåt Nedåt riktat ljus tillhandahålls av Bell utomhus vägglampa, som är gjord av aluminium i en mycket enkel design och svartmålad. Den passar lika bra på moderna fasader som på en tegelvägg och belyser till exempel entréområden, terrasser eller balkonger med en nedåtgående ljus. Om du utrustar E27- uttag med moderna och långvariga LED-lampor är ytterbelysningen med Bell vägglampa mycket energieffektiv. Ljuskällan ingår inte i leveransen.
 • FARO BARCELONA Utomhusvägglampa Natron

  FARO BARCELONA Utomhusvägglampa Natron
  Utomhus vägglampa Natron med ljusemission på tre sidor Natron vägglampa utomhus är designad i en modern, fyrkantig kuboidform. Den består av en stativ och tre frostade glasrutor. Soda avger bländningsfritt ljus uppåt, nedåt och framåt. Armaturen, som är skyddad mot vattenstrålar, är utrustad med ett uttag för en E27-lampa.
 • Fasadbelysning Milo I 3000K Antracit

  Fasadbelysning Milo I 3000K Antracit
  Fasadbelysning Milo I 3000K Antracit från Hide-a-lite. Väggarmatur i tidlös design med ljusutsläpp nedåt. LED COB med reflektoroptik och genomtänkt design ger fin ljusbild och god ljuskomfort. Separat&hellip:
 • LCD Varmvit LED-vägglampa för utomhusbruk Babett

  LCD Varmvit LED-vägglampa för utomhusbruk Babett
  Ger varmvitt ljus - Babett LED utomhusvägglampa Babett LED utomhusvägglampa har en rektangulär form och en modern färgdesign som gör att den smälter in harmoniskt i moderna utomhusmiljöer. Energieffektiva LED-lampor med ca 3 000 Kelvin ger ett varmvitt och lika starkt ljus. Perfekt för belysning av gångar, uteplatser eller balkonger!
 • LCD Ivett grafit LED utomhusvägglampa med BWM

  LCD Ivett grafit LED utomhusvägglampa med BWM
  Ger säker och energieffektiv belysning utomhus - Ivett LED utomhusvägglampa med rörelsedetektor Attraktiv design, funktionalitet och energieffektivitet är de tre egenskaper som kännetecknar denna utomhusvägglampa och gör den till ett oumbärligt belysningsobjekt för modern utomhusdesign. Ivett - som armaturen heter - har en armatur av robust aluminium och en böjd opalglaspanel, som är dekorerad med en pulverlackerad ram av rostfritt stål i grafit. På insidan döljer sig inte bara toppmoderna LED-lampor som avger ett behagligt varmvitt ljus på cirka 3 000 K, utan även en integrerad rörelsedetektor med skymningssensor som automatiskt tänder och släcker ljuset när en person närmar sig armaturen från ett avstånd på upp till 8 meter och en vinkel på upp till 180° - Skymningssensor justerbar: 2 till 2000 lux - Belysningstid justerbar: 10 sek. till 35 min.
 • Nivar Round LED Utomhus Vägglampa Black/Gold - Lindby

  Nivar Round LED Utomhus Vägglampa Black/Gold - Lindby
  Nivar Round LED Utomhus Vägglampa Black/Gold - Lindby
 • Concreto LED Utomhus Vägglampa L IP65 Light Grey - SLV

  Concreto LED Utomhus Vägglampa L IP65 Light Grey - SLV
  Concreto LED Utomhus Vägglampa L IP65 Light Grey - SLV, Grå, Betong
 • Cross 20 Utomhus Vägglampa Galvanised - Nordlux

  Cross 20 Utomhus Vägglampa Galvanised - Nordlux
  Cross 20 Utomhus Vägglampa Galvanised - Nordlux, Metall, Metall
 • Albert Leuchten Utomhus tak-/vägglampa 297, svart, E27

  Albert Leuchten Utomhus tak-/vägglampa 297, svart, E27
  Utomhus vägglampa 297 - även lämplig för takbelysning Den yttre vägglampan 297, gjord av gjuten aluminium och glas, pryder inte bara husfasaden utan även tak i utsidan. Utrustad med kapslingsklass IP44. Monteringsplattan ingår i leveransen. Högsta kvalitetsstandarder - tillverkad i Tyskland! Tillverkaren av dessa utomhusbelysning kan se tillbaka på en lång tradition - högkvalitativa metallvaror har tillverkats sedan 1864 och företaget gick in i belysningsbranschen på 1950-talet. Tillverkaren kännetecknas av konstant hög kvalitet - det gäller fortfarande idag som i början - och för att garantera detta tillverkas lamporna uteslutande i Tyskland. Dessutom används endast utvalda material som tål hårdare miljöpåverkan och därmed lovar långvarigt nöje.
 • Solcellsbelysning, vägg Bubbly Fence 4-p

  Solcellsbelysning, vägg Bubbly Fence 4-p
  4-pack belysning som drivs av solceller. Dessa solcellslampor lyser med ett varmvitt sken i bubbly akryldelen, vilket ger ett vackert sken under natten. De är enkla att montera på t.ex. fence, räcken eller längs en altan. Tänk på att placera dem så a
 • Mandal Utomhus Vägglampa Up/Down Galvaniserad - Norlys

  Mandal Utomhus Vägglampa Up/Down Galvaniserad - Norlys
  Koncept Mandal Utomhus Vägglampa Up/Down Galvaniserad är ett bra bud på en strikt och modern vägglampa. Här har du både en upp och nedvänd strålkastare som ramar in huset på en mjukt och läckert sätt. Med en galvaniseras utelampa ska du inte vara ner
 • Lucande Cimala LED-vägglampa rätblock, 14,4 cm

  Lucande Cimala LED-vägglampa rätblock, 14,4 cm
  LED-vägglampa Cimala i långsträckt form med trädekor, upp och ner Cimala LED-väggarmatur för utomhusbruk är en långsträckt armatur i mörkgrått gjutet aluminium som på sidorna och framsidan är dekorerad med varmt trä och passar utmärkt in i modernt utformade byggnader och ser särskilt dekorativ ut när flera enheter är monterade på fasaden. Varmvita lysdioder har installerats uppåt och nedåt i kroppen bakom satinerade glaskåpor som skapar vackra ljuskäglor på fasaden.
 • Konstsmide Chieri vägglampa 2x1W 230V LED kvadrat aluminium 7914-310

  Konstsmide Chieri vägglampa 2x1W 230V LED kvadrat aluminium 7914-310
  Fasadbelysning från Konstsmide. 2x1W LED vägglykta i aluminium. IP-54 klassad. 3000 kelvin, 160 lumen, livslängd 20000 timmar.
 • Stockholm Utomhus Vägglampa Liten Vit - Norlys

  Stockholm Utomhus Vägglampa Liten Vit - Norlys
  Stockholm Vägglampa Stockholm Vägglampa är otroligt vacker och ger varje hem ett lyft. Du kan även välja om du vill ha en i vit, koppar, svart eller galvaniserad. Glaset på Stockholm är i klar polykarbonat. Kopparlampan får med tiden en mer brunaktig
 • Philips myGarden Shovel vägglampa för utomhusbruk

  Philips myGarden Shovel vägglampa för utomhusbruk
  Shovel myGarden - vinklad utomhusvägglampa i rostfritt stål En vinklad plastdiffusor monterad upptill och nedtill på ett väggfäste i rostfritt stål säkerställer en bländfri och mycket jämn ljusfördelning. Shovel utomhusvägglampa är också utformad för användning med LED-ljuskällor (E27 9,5 W bas), vilket gör den till en modern och energieffektiv ljuskälla. Ljuskällan ingår inte i leveransen, men kan beställas direkt som tillbehör.
 • Pordis Utomhus Inbyggdas Vägglampa Dark Grey - Lucande

  Pordis Utomhus Inbyggdas Vägglampa Dark Grey - Lucande
  Pordis Utomhus Inbyggdas Vägglampa Dark Grey - Lucande, Grå
 • Fasadbelysning Milo II 3000K Antracit

  Fasadbelysning Milo II 3000K Antracit
  Fasadbelysning Milo II 3000K Antracit från Hide-a-lite. Väggarmatur i tidlös design med ljusutsläpp både uppåt och nedåt. LED COB med reflektoroptik och genomtänkt design ger fin ljusbild och god&hellip:
 • Performance in Lighting LED-vägglampa 303348 i grått, 4WB 3 000 K

  Performance in Lighting LED-vägglampa 303348 i grått, 4WB 3 000 K
  Kubisk LED-vägglampa med beteljusoptik LED-vägglampan med aluminiumgjutgods smälter iögonfallande in i väggdesignen under dagen. Så snart den slås på, avges dess starka ljus både uppåt och nedåt samt till vänster och höger, vilket ger en omfattande belysning av fasaden och omgivningen. LED-omvandlare ingår. Tekniska specifikationer - Diffusor: transparent, tryckt plattglas - Tätningar: polymer - Yttre skruvar och ställskruvar av rostfritt stål
 • FEISS Utomhusvägglampa Redding Station S, mässingsfärgad, Ø 22,9 cm

  FEISS Utomhusvägglampa Redding Station S, mässingsfärgad, Ø 22,9 cm
  Mässingsfärgad utomhusvägglampa Redding Station Tillverkad av aluminium med en antik design och mässingsfärgad färg och glas, Redding Station utomhusvägglampa är en vacker ljuskälla för många byggnader. En diffusor av prismatiskt glas sitter i den breda, platta lampskärmen och ger en effektiv ljusspridning.

Speciella fasadlampor

En typ av fasadbelysning är husnummer med belysning. Det finns såna typer av fasadlampor som drivs på elström eller med hjälp av uppladdningsbara solcellsbatterier.

Solcellsdriven fasadbelysning

En belysning somju inte påverkar elräkningen alls. Däremot har de ju sina nackdelar ifall uppladdningen under dagen är för dålig. Den absolut mörkaste tiden på året vill vi ju lysa upp allra mest. Det är ju tyvärr den tiden då solen också är uppe allra kortast tid.

Solcellerna hinner då inte ladda den batteridrivna fasadbelysningen tillräckligt så det kan hända att de slocknar senare under natten. Avgörande kan ju också vara hur man valt att installera solcellerna. På en fasad som vätter mot norr kanske inte solen alls träffar solpanelen och då får man ju ingen laddning alls.

Lamporna som lyser både upp och ner på fasaden

Med belysning som lyser både uppåt och neråt kan man få ganska snygga effekter på fasaden. Dessa lampor kallas också för uplight and downlight hos vissa märken. Dessa typer av fasadlampor måste monteras ungefär mitt på väggen för att kunna ge önskad ljuseffekt.

Fasadbelysning monterad vid takfot

Vill man bara lysa upp fasaden från ett håll kan man välja lamporna som monteras vid takfoten. Dessa spotlights riktas då neråt och ställs in så att önskad upplysning fås.

När vi ända nämner montering så kan du också fundera över kabeldragning till din belysning. En del väljer att dra kabel från insidan, genom väggen och får då helt osynliga elkablar. Andra monterar utanpåliggande kabel från eldragning som redan är utomhus.

Eftersom fasadlampor ska vara utomhus hela tiden är det ju bra om de har rätt IP-klassning för att stå emot väder och vind. Det finns många rostfria utomhuslampor men också andra material som tål vatten naturligt eller har behandlats för att klara regn.