Fasadbelysning

Att sätta belysning på fasaden till sin villa är ett trevligt sätt att göra sitt hem mer välkomnande. När det börjar bli mörkt ute på hösten kan en fasadbelysning göra underverk.

Eftersom det är utomhusbelysning som är tänd ganska många timmar är det bra om du använder energisnåla lampor. Fasadbelysningen med LED håller nere strömförbrukningen och ytterligare ett sätt är ju att använda sig av utomhuslampor med skymningsrelä.

Här följer nu lite förslag och tips på olika typer av belysning för villafasader, garagefasader eller panelbelysning på uthus. Klicka på bilderna för att komma till återförsäljarens produktsida.

Populärt inom fasadbelysning

 • LED-utomhusvägglampa Gregory grå

  LED-utomhusvägglampa Gregory grå
  Stilfull utomhusvägglampa Gregory: stående, i grått, med LED Optiken är tidlös och elegant, dess inre är tack vare LED modernt och har lång livslängd. Vägglampan Gregory består av väderbeständig metall och har utformats för utomhusmiljön. Den mörkgrå färgen är inte påträngande vilket gör den till en perfekt utomhusvägglampa. Den runda fotdelen monteras direkt på väggen och har två stabila styrelement som går ut i höger vinkel. De mynnar även rätvinkligt i den egentliga lampan så att denna står parallellt mot väggen. LED-utomhusvägglampan Gregory ger med sitt varmvita ljus en bra orientering i skymningen och nattetid och är under dagen en formskön dekoration på fasaden.
 • Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)

  Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)
  Stallykta i galvaniserat stål och med sensor.Rörelsevakt 100 grader.Ljuskälla ingår ej.
 • Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23
 • Vejers Rörelsevakt (Svart)

  Vejers Rörelsevakt (Svart)
  Klassisk och snygg utelampa - Nu med rörelsevakt!Rörelsevakt - 8mSensor - 100graderLjuskälla ingår ej.
rabatt procent-tagg
Spara pengar
Se om du kan nyttja en rabattkod eller kampanj när du ska köpa din belysning online.

Fler tips på fasadbelysning

 • Canto maxi 2 Vägg (Vit)

  Canto maxi 2 Vägg (Vit)
  Oavsett om Canto Maxi 2 placeras inne eller ute ger lampan en helt unik belysningsupplevelse. Den minimalistiska designen gör lampan både dekorativ och skulptural. Den är designad av danska Bønnelycke mdd.
 • Flair fasad (Grå)

  Flair fasad (Grå)
 • Kantig utomhusvägglampa Aqua Legendo Mini antracit

  Kantig utomhusvägglampa Aqua Legendo Mini antracit
  Aqua Legendo Mini - kvadratisk utomhusvägglampa i antracitDen kvadratiska utomhusvägglampans stomme i rostfritt stål har pulverlackerats i antracit. Ljuset kommer in genom de satinerade glasrutorna på sidorna och det stora glaset i armaturens front och lyser inte bara upp ett brett område, utan kastar också ett dekorativt ljusspel på fasaden. Väggarmaturen Aqua Legendo Mini är särskilt lämplig för montering på väggar i moderna byggnader. Förutom glödlampor kan den även utrustas med energisparlampor eller moderna LED-lampor - de mest ekonomiska och långlivade av alla ljuskällor.
 • LED-utomhusvägglampa Cyra, 2 lampor matt

  LED-utomhusvägglampa Cyra, 2 lampor matt
  LED-vägglampa Cyra med två roterbara ljuskällorVägglampan Cyra för utomhusbruk i cylindrisk, svart gjuten aluminium har två ljuskällor. Båda är oberoende av varandra roterbara och kan ge både indirekt och direkt belysning vid huset. De varmvita lysdioderna är dolda bakom diffusorer och ger en jämn ljusatmosfär. Horisontell montering är också möjlig här.- Roterbar till vänster upp till 260 °, till höger upp till 90 °
 • LED-utomhusvägglampa Bu-oh! antracit

  LED-utomhusvägglampa Bu-oh! antracit
  Fyrkantig LED utomhusvägglampa Bu-oh! med fyrsidigt ljusemission Den fyrkantiga LED-yttre vägglampan Bu-oh! Finns på alla fyra sidor. Försedd med ljusuttag genom det böjda frontluckan, som endast fästes på stativ fyra kanter, genom vilka det varma vita ljuset från de inbyggda lysdioderna släpps ut och därmed belyser en fasad unikt. En opalvit nyans av polykarbonat är gömd bakom locket. Varhelst LED-utomhusvägglampan Bu-oh! är monterad på fasaden - det kommer definitivt att utlösa den oh-effekt som den tackar sitt namn.
 • Vasa LED Utomhus Vägglampa Alu - Norlys

  Vasa LED Utomhus Vägglampa Alu - Norlys
  Vasa LED Aluminium Vasa LEDär en vacker modern men samtidigt klassisk vägglampa för utomhusbruk från Norlys. Lampan är tillverkad av stöpt aluminium. Indirekt ljus upp och ned och 10,6 W LED modul.
 • Nala fasad (Grå)

  Nala fasad (Grå)
  Nala är en modern och stilren fasadlampa med en minimalistisk design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en fin och bra ljusspridning runt om sig. Placera förslagsvis den mörkgrå armaturen vid entrén eller uteplatsen.Ljuskälla ingår ej. Nala finns i fler varianter.
 • Maniela LED Utomhus Vägglampa Anthracite - Lucande

  Maniela LED Utomhus Vägglampa Anthracite - Lucande
  Maniela LED Utomhus Vägglampa Anthracite - Lucande, Antrasitt, Aluminium&Polycarbonat
 • Fasadbelysning Milo II 3000K Vit

  Fasadbelysning Milo II 3000K Vit
  Fasadbelysning Milo II 3000K Vit från Hide-a-lite. Väggarmatur i tidlös design med ljusutsläpp både uppåt och nedåt. LED COB med reflektoroptik och genomtänkt design ger fin ljusbild och god ljuskomfort.&hellip:
 • Ardas fasad (Mattvit)

  Ardas fasad (Mattvit)
  Ardas är en stilren vägglampa som skapar fina ljuseffekter längs fasaden, vid entrén och vid garageporten. Den är IP44-klassad och därav anpassad för att klara av regn, fukt och hårda väderomslag. Lampan är tillverkad av gjuten aluminium, har en mattvit finish och har en elegant ljuskälla som strålar fint uppåt och nedåt. Ardas finns i flera andra varianter.Ljuskällor ingår ej.
 • Theben theLeda D SL AL LED-utomhusvägglampa

  Theben theLeda D SL AL LED-utomhusvägglampa
  TheLeda D SL AL LED-yttre vägglampa med en mycket modern design - strålande front LED-vägglampan theLeda D SL AL imponerar med ett högkvalitativt hus av extruderad aluminiumprofil med ett mycket estetiskt utseende. Ljuset sänds framifrån som en del av en strålkastare. Vägglampan som z. B. kan idealiskt användas för att tända husets ingång, monteras enkelt via en plug-in bas. Förutom drift via en konventionell ljusbrytare är nätverk via radio också möjligt. Den höga ljuseffekten av de behagligt varma vita, långvariga lysdioderna är det som gör denna dekorativa ljuskälla som kan kombineras med många fasadstilar. - Omgivningstemperatur: - 25 ° C till + 45 ° C - Räckvidd: 100 m utomhus - Monteringshöjd: 1,8 m till 2,2 m - Standby-effekt: ~ 0,5 W (med trådlöst nätverk)
 • Ginger C20 Utomhus Vägglampa Rust Texture - Marset

  Ginger C20 Utomhus Vägglampa Rust Texture - Marset
  Ginger C20 Utomhus Vägglampa Rust Texture är en del av den kompletta lampserien Ginger. Serien består av golvlampor, vägglampor, taklampor och bordslampor. Ginger-lampserien är designad av Joan Gaspar
 • Philips Raccoon LED-vägglampa rostfritt stål

  Philips Raccoon LED-vägglampa rostfritt stål
  Minimalistisk LED-utomhusvägglampa av borstat rostfritt stål, med rörelsesensor Denna kantiga LED-utomhusvägglampa av borstat rostfritt stål sörjer för effektiv belysning runt huset. Rörelsesensorn registrerar rörelse och tänder armaturen automatiskt. Den opalvita skärmen pryds av tre avdelare i rostfritt stål som ger armaturen ett vackert utseende. De integrerade 3 W LED-lamporna sörjer för angenämt, varmvitt ljus för att förhindra snubbel i mörkret. Utomhusvägglampan är utrustad med skyddsklass IP44 och därmed skyddad mot fukt.
 • Skeppsarmatur Porto rund, svart guld

  Skeppsarmatur Porto rund, svart guld
  Vägglampan Porto är utformad efter en klassisk fartygsarmatur och kan användas överallt utomhus. Tack vare aluminiumkåpan är den extremt robust och stöttålig.
 • Cremona Utomhus Vägglampa Grå LED Grå - Konstsmide

  Cremona Utomhus Vägglampa Grå LED Grå - Konstsmide
  Cremona Utomhus Vägglampa Grå LED Grå - Konstsmide, Grå, Aluminium
 • Endura Style Plate Wall 12W (Stål)

  Endura Style Plate Wall 12W (Stål)
  LEDVANCE ENDURA STYLE PLATE väggarmaturer i rostfritt stål med indirekt ljus. Ljusa och funktionella LED-armaturer för utomhusbruk. Finns med och utan rörelsesensor. Snabb och enkel installation. Alla monterings- och anslutningstillbehör medföljer.
 • Sensor LED-utomhusvägglampa Aqua Rain, antracit

  Sensor LED-utomhusvägglampa Aqua Rain, antracit
  Aqua Rain LED utomhusvägglampa med opalglas och rörelsedetektor Elegant, enkelt och väldigt praktiskt, så kan Aqua Rain LED-utomhusvägglampan beskrivas på ett lämpligt sätt. Dess rektangulära kropp i rostfritt stål är genomborrad med insatta opalglasdiffusorer som släpper in det varma vita ljuset från de inbyggda lysdioderna på alla sidor och därmed säkerställer behaglig allroundbelysning. Tack vare den integrerade sensorn upptäcks alla rörelser i radien pålitligt och ljuset tänds omedelbart. Denna funktion är mycket praktisk för områden som är mycket besökta, som ytterdörren, garaget eller till och med på gångstigar runt huset. Teknisk datasensor: - Räckvidd: max. 8 m - registreringsvinkel ca 180 ° - Belysningstiden kan justeras från 10 s till 8 min
 • LED-utomhusvägglampa Marco 3

  LED-utomhusvägglampa Marco 3
  LED utomhusväggarmatur Marco 3 av rostfritt stål i elegant designLED utomhusväggarmatur Marco 3 övertygar med sin enkla elegans, som - tillverkad av rostfritt stål - även står emot tuffare väderförhållanden. Den är utrustad med LED som avger ett varmvitt ljus som bländarfritt genom det satinerade glaset.Högkvalitativa material och deras kvalificerade och omsorgsfulla bearbetning kännetecknar utomhusarmaturerna från denna tillverkare, som alla är utrustade med den senaste tekniken.
 • Modena Utomhus Vägglampa w/Sensor Stor Rostfritt - Konstsmide

  Modena Utomhus Vägglampa w/Sensor Stor Rostfritt - Konstsmide
  Modena Utomhus Vägglampa w/Sensor Stor Rostfritt - Konstsmide, Rostfritt Stål, Stål
 • Mörk LED-inbyggnadslampa Loya, väggmontering ute

  Mörk LED-inbyggnadslampa Loya, väggmontering ute
  Avlång LED-inbyggnadslampa Loya som ljuskälla utomhus Inbyggnadslampor som man bygger in i väggen har utomhus den fördelen att de för det mesta fungerar som nyttiga orienteringspunkter och skapar behagligt ljus som är övervägande bländfritt. Detta gäller även för Loya, för inbyggnadslampan med den avlånga, kantiga formen avger riktat ljus nedåt. Lyskraften och strömförbrukningen står i ett bra förhållande, så att man med Loya får en energieffektiv LED-inbyggnadslampa som ser bra ut på fasaden och övertygar genom att vara behagligt diskret.
 • Harry väggfäste, koppar

  Harry väggfäste, koppar
  Väggfäste med E27-sockel i mörkoxiderad koppar rekomenderad för glob 250mm, men passar även 200mm och 300mm. OBS! Endast fäste, glob beställs serparat. Höjd 24,4 cm Djup 25,9 cm Glasfattning 10&hellip:
 • Design utomhus vägglampa svart inkl LED IP44 med ljus-mörk sensor - Khuvan

  Design utomhus vägglampa svart inkl LED IP44 med ljus-mörk sensor - Khuvan
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Non-Dimmable, Twilight switch included Kan din fasad behöva lite designerbelysning? Välj då vägglampa Khuvan! Denna vägglampa är utrustad med en ljus-mörk sensor, så du behöver aldrig tända ljuset själv. När det blir mörkt tänds denna lampa automatiskt. Lampan har en längd på 14,3 cm, en höjd på 19,3 cm och ett djup på 5 cm. Monteringsplattan har en längd på 11,5 cm, en höjd på 19,3 cm och ett djup på 2,5 cm. Vägglampan kommer med en ej utbytbar LED med 30 000 brinntimmar och 9 Watt. Ljuskällan är ett riktigt kraftpaket med 830 lumen och 3000 Kelvin. Obs: du kan inte dämpa denna ljuskälla. Med ett IP-värde på IP44 är vägglampan stänksäker. Gör din vägg stilren med denna designvägglampa Khuvan!
 • Modern utomhusvägglampa grafit 14,3 cm IP44 - Latina

  Modern utomhusvägglampa grafit 14,3 cm IP44 - Latina
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Trevlig kvalitet utomhuslampa gjuten av gjuten aluminium i en mörkgrå polyesterpulverbeläggning Ger en lekfull ljuseffekt på väggen upp och ner. Denna moderna Latina har en total längd på 22 cm och djup 12 cm. Monteringsplattan har en längd på 14,3 cm och en bredd på 7,7 cm. Latina är också dimbar och därför en liten men kraftfull atmosfär skapare i din trädgård. Den levereras utan dimmer och ljuskälla, men kan enkelt kombineras med en E27 LED-lampa med en effekt på 60 W. Dessutom är Latina stänkskydd (IP44). Ge din trädgårdsatmosfär med Latina.
 • Byron fasad (Grafit)

  Byron fasad (Grafit)
 • Tame Utomhus Vägglampa Graphite/Opal - Lucande

  Tame Utomhus Vägglampa Graphite/Opal - Lucande
  Tame Utomhus Vägglampa Graphite/Opal - Lucande, Grafitgrå, Polycarbonat&Aluminium
 • Cross 20 Utomhus Vägglampa Galvanised - Nordlux

  Cross 20 Utomhus Vägglampa Galvanised - Nordlux
  Cross 20 Utomhus Vägglampa Galvanised - Nordlux, Galvaniserad , Stål
 • Paulmann Trian utomhusvägglampa GU10 justerbar

  Paulmann Trian utomhusvägglampa GU10 justerbar
  Den antracitfärgade Trian vägglampan för utomhusbruk är tillverkad i aluminium och har ett orienterbart, konformat huvud som rymmer en GU10-lampa (ingår inte). Lämplig för användning i närheten av havet.
 • Mahra Utomhus Vägglampa IP54 Graphite - Lucande

  Mahra Utomhus Vägglampa IP54 Graphite - Lucande
  Mahra Utomhus Vägglampa IP54 Graphite - Lucande, Grafitgrå, Aluminium&PMMA
 • Sevilla vägg/tak (Galvaniserat stål)

  Sevilla vägg/tak (Galvaniserat stål)
  Sevilla är en stilren och funktionell armatur som går lika bra att använda som taklampa såväl som att fästa på fasaden. Den är tillverkad av stål, har en förzinkad finish och ett utskuret mönster som skapar en fin ljusbild. Skärmen är tillverkad av glas och omger ljuskällan samt bidrar till en mjuk, behaglig och jämn ljusspridning när lampan är tänd. Sevilla är IP44-klassad och är därav anpassad för att klara av regn, fukt och hårt väder.Ljuskälla ingår ej.
 • Ull vägglykta LED ned (Silverfärgad)

  Ull vägglykta LED ned (Silverfärgad)
  Ull vägglykta ned 8W dimbar LED galvaniserad
 • Aegisa LED Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande

  Aegisa LED Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande
  Aegisa LED Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande, Mörk Grå, Polycarbonat&Aluminium
 • York fasad (Svart)

  York fasad (Svart)
 • Lindby Azemina utomhusvägglampa, V4A, 1 lampa

  Lindby Azemina utomhusvägglampa, V4A, 1 lampa
  Högkvalitativ Azemina vägglampa för utomhusbruk i V4A rostfritt stålDenna vägglampa för utomhusbruk med en cylinderformad skärm kännetecknas av en särskild robusthet, vilket inte minst beror på den högkvalitativa ytan i V4A rostfritt stål, som även kan användas i närheten av havsvatten utan risk för korrosionsskador. Fästet kan förses med en valfri lampa och tre spår i skärmen samt fördjupningar nära glödlampan individualiserar utseendet, som kännetecknas av ett modernt uttryck.
 • Beatrix LED Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande

  Beatrix LED Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande
  Beatrix LED Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande, Mörk Grå, Aluminium&Glas
 • Heimdal vägglykta (Svart)

  Heimdal vägglykta (Svart)
  Gedigen vägglykta i aluminium som finns i två olika färger.Ljuskälla ingår ej.
 • Lindby Kyan Utomhusvägglampa, 32 cm

  Lindby Kyan Utomhusvägglampa, 32 cm
  Rustik utomhusvägglampa Kyan med glasinsats Utomhusvägglampan Kyan har en form med antik charm och kan harmonisera väl med äldre, historiska byggnader. Ljuskällan, som inte ingår i leveransen utan kan väljas av användaren, skyddas av en glasskiva. Det extra metallgallret är å ena sidan mycket dekorativt och ger å andra sidan lite mer skydd mot motgångar. Utomhusarmaturen Kyan har också en mycket välformad bågform och ser mycket bra ut till exempel i närheten av husentréer, terrasser eller på verandor.
 • LED-utomhusvägglampa 5030 up/down grafit

  LED-utomhusvägglampa 5030 up/down grafit
  Denna kubformade LED-väggarmatur för utomhusbruk i pressgjuten aluminium skapar unika ljuseffekter på fasaden. Ljuset sprids uppåt och nedåt och ljuskäglorna kan justeras steglöst eller stängas helt med hjälp av skjutbara plastplattor.
 • Asker ljus ned (Grå)

  Asker ljus ned (Grå)
  Asker är en genomarbetad vägglampa i gjuten aluminium som är väldigt stilig och elegant på din husvägg. När den är tänd så skapas ett behagligt och fint ljus, som endast lyser nedåt. Finns i flera härliga färger.Ljuskälla ingår ej.
 • Utomhusvägglampa Scorpius av plast, svart

  Utomhusvägglampa Scorpius av plast, svart
  Den svarta, halvcirkelformade utomhusväggarmaturen Scorpius är helt tillverkad av plast för att tåla alla väder, även nära kusten. Den monteras individuellt eller i grupp på väggar och avger indirekt belysning uteslutande nedåt
 • LED-utomhusvägglampa Helsinki sensor IP44 vit

  LED-utomhusvägglampa Helsinki sensor IP44 vit
  LED utomhusvägglampa Helsinki med skymnings- och rörelsesensor, 4 000 K, IP44LED utomhusvägglampa Helsinki med skymnings- och rörelsesensor är tillverkad av plast. Tack vare den enkla designen smälter armaturen in i helheten. Utomhusväggarmaturen är särskilt praktisk för belysning av husväggar eller entréområdet vid ytterdörren. Armaturens kapslingsklass är IP44. LED-badrumsarmaturen har en rörelsesensor och en skymningssensor (5-25 lux). Ljustiden är förinställd på 75 sekunder, räckvidden är max. 8 m och detekteringsvinkeln är 100°. Taklampan för utomhusbruk övertygar med energibesparande 12 watt, ett ljusflöde på 1.250 lumen, en färgtemperatur på 4.000 Kelvin och en hög genomsnittlig livslängd på ca 30.000 timmar.
 • Vasa LED (Vit)

  Vasa LED (Vit)
  Modern upp-och nedljus armatur som nu är uppdaterad med en ny stomme och väggfäste. Även polykarbonatskivan med optisk struktur är uppdaterad. Vid tänd lampa bildas en snygg ljus-kant uppe-och nere på armaturen. Denna uppdatering innebär även att den blivit ännu lättare att installera. LED-lampa ingår.
 • Grafitfärgad utomhusvägglampa Luis med LED

  Grafitfärgad utomhusvägglampa Luis med LED
  Vinkelformad LED-utomhusvägglampa Luis med opal glasruta Eftersom Luis utomhusvägglampa har en lätt satinerad opal glasruta ger den underbart bländningsfritt ljus. Den lökformiga formen säkerställer att det varma vita LED-ljuset sprids över ett stort område. Förbindelsen med den grafitfärgade och kantig belysningsarmaturen ger den yttre vägglampan ett modernt och samtidigt puristiskt utseende, vilket är särskilt effektivt på moderna husfasader.
 • Stallampa Skagen 45 Svart

  Stallampa Skagen 45 Svart
  Stallampan Skagen med svart skärm från Kulturlampan. Stallampan är en något modernare tolkning av Stallyktan, vilket gör att den även passar fint på nyare hus. Stallampan är som Stallyktan handgjuten&hellip:
 • Venlo fasad (Svart)

  Venlo fasad (Svart)
  Venlo är en modern och elegant vägglampa av rostfritt stål i mattsvart färg. Utstansningarna på skärmen ger ett dekorativt ljus som gör att den passar perfekt vid entrén eller uteplatsen. Den har inbyggd rörelsedetektor med en vinkel på 100°. Reagerar på upp till 6m avstånd. Belysningstiden är justerbar mellan 5 sekunder till 1 minut. Ljuskälla ingår ej. Armaturen är dimbar med en extern dimmer. Venlo finns även utan rörelsedetektor och som pollare.
 • Brow LED fasad

  Brow LED fasad
  Brow - En stilfull och modern vägglampa med ett behagligt nedljus. Finns i färgerna grå och vit. Ger en härlig ljusbild på väggen när den är tänd och är samtidigt diskret och härlig. Denna armatur är designad för att lysa upp trädgårdar och terrasser.Integrerad LED-belysning.
 • Jubilar I väggarmatur LED, aluminium grå

  Jubilar I väggarmatur LED, aluminium grå
  Väggarmatur med en stomme i aluminium med ett mikroprismatiskt bländskydd. Bestyckad med en utbytbar LED-enhet. Bakstycket har två in- och utgångar, samt snabbkopplingsplint för enkel vidarekoppling.&hellip:
 • Chedworth fasad (Brons)

  Chedworth fasad (Brons)
 • Utomhusvägglampa Alamonte med sensor, svart

  Utomhusvägglampa Alamonte med sensor, svart
  Svart utomhus vägglampa Alamonte med rörelsesensor Den här enkla och modernt utformade vägglampan har en inbyggd rörelsesensor. Ljuset tänds bara när det verkligen behövs, vilket mäts av den omgivande ljusstyrkan tack vare den integrerade skymningssensorn. Den är skyddad mot stänkvatten enligt IP44 och kan därför användas i entréer runt om i huset för att alltid ge tillräcklig ljusstyrka. - Rekommenderad monteringshöjd: 1 - 2 meter - Detektionsområde: 9 meter - Detektionsvinkel: 105 - Ljusets varaktighet kan justeras mellan 8 sekunder och 9 minuter - Tröskelvärdet för skymning kan justeras mellan 2 och 2 000 lux.
 • Philips Splay LED-utomhusvägglampa 2 700 K

  Philips Splay LED-utomhusvägglampa 2 700 K
  LED-väggarmaturen Splay för utomhusbruk avger sitt ljus brett genom den satinerade skärmen och ser modern och samtida ut med sin design.
 • Maine fasadbelysning (Vit)

  Maine fasadbelysning (Vit)
  Maine är en klassisk vägglykta med en stilren design, gjord av vit aluminium och glas. Ljuskällan som omfångas av skärmen ger en bra och fin ljusspridning runtom sig. Placera förslagsvis vid entrén eller uteplatsen.Ljuskälla ingår ej. Maine finns i fler varianter.
 • Smart utomhusvägglampa svart IP44 inkl WiFi ST64 - New Haven

  Smart utomhusvägglampa svart IP44 inkl WiFi ST64 - New Haven
  Inklusive ljuskälla:Ja Specifikationer: Extrafunktioner:Lamp includes a dimmer Utomhusvägglampa New Haven ger din trädgård det lilla extra. Detta blickfång är gjord av plast med glas och avslutad i svart. Detta gör den perfekt för en klassisk trädgård. New Haven har en längd på 17,1 cm, bredd på 21,2 cm och en höjd på 35,6 cm. Dess IP-värde på IP44 gör den lämplig för skyddade platser som mot huset, carporten eller under tak. Tack vare den höga ljuseffekten på upp till 400 lumen är utomhusvägglampan lämplig för funktionell belysning. Denna utomhusvägglampa kommer med en E27 ljuskälla. Denna förbrukar 7 watt och varar i genomsnitt 15 000 timmar. Du behöver inte längre lämna soffan, för New Haven är också smart och kan fjärrstyras med din smartphone eller smarta hemsystem. New Haven är dimbar, så att du enkelt kan justera atmosfären. Saknar ditt uteområde fortfarande lite atmosfär? Då är New Haven det perfekta valet.
 • SLV Eskina D LED-display-utomhusvägglampa

  SLV Eskina D LED-display-utomhusvägglampa
  Eskina D LED-displayarmatur med fäste för utomhusbruk, IP65 Eskina D är konstruerad för att monteras på väggen. Dess smala, enkla form och justerbarhet gör att den kan användas i en mängd olika miljöer. LED-utomhusvägglampan, till exempel, skickar skickligt skyltar och displaybrädor vid ingången till en restaurang. Med det runda lamphuvud, som kan vridas och svängas med hjälp av ett fäste, kan ljusemissionen riktas mot önskat område. Beroende på kraven avger Eskina D varmt vitt eller universellt vitt ljus; detta kan ställas in med en brytare under locket på huvudhuset. - externt dimbar via bakkant

Speciella fasadlampor

En typ av fasadbelysning är husnummer med belysning. Det finns såna typer av fasadlampor som drivs på elström eller med hjälp av uppladdningsbara solcellsbatterier.

Solcellsdriven fasadbelysning

En belysning somju inte påverkar elräkningen alls. Däremot har de ju sina nackdelar ifall uppladdningen under dagen är för dålig. Den absolut mörkaste tiden på året vill vi ju lysa upp allra mest. Det är ju tyvärr den tiden då solen också är uppe allra kortast tid.

Solcellerna hinner då inte ladda den batteridrivna fasadbelysningen tillräckligt så det kan hända att de slocknar senare under natten. Avgörande kan ju också vara hur man valt att installera solcellerna. På en fasad som vätter mot norr kanske inte solen alls träffar solpanelen och då får man ju ingen laddning alls.

Lamporna som lyser både upp och ner på fasaden

Med belysning som lyser både uppåt och neråt kan man få ganska snygga effekter på fasaden. Dessa lampor kallas också för uplight and downlight hos vissa märken. Dessa typer av fasadlampor måste monteras ungefär mitt på väggen för att kunna ge önskad ljuseffekt.

Fasadbelysning monterad vid takfot

Vill man bara lysa upp fasaden från ett håll kan man välja lamporna som monteras vid takfoten. Dessa spotlights riktas då neråt och ställs in så att önskad upplysning fås.

När vi ända nämner montering så kan du också fundera över kabeldragning till din belysning. En del väljer att dra kabel från insidan, genom väggen och får då helt osynliga elkablar. Andra monterar utanpåliggande kabel från eldragning som redan är utomhus.

Eftersom fasadlampor ska vara utomhus hela tiden är det ju bra om de har rätt IP-klassning för att stå emot väder och vind. Det finns många rostfria utomhuslampor men också andra material som tål vatten naturligt eller har behandlats för att klara regn.