Fasadbelysning

Att sätta belysning på fasaden till sin villa är ett trevligt sätt att göra sitt hem mer välkomnande. När det börjar bli mörkt ute på hösten kan en fasadbelysning göra underverk. Eftersom denna typ av utomhusbelysning är tänd ganska många timmar är det bra om man kan ha energisnåla lampor. Fasadbelysningen med LED håller nere strömförbrukningen och ytterligare ett sätt är ju att använda sig av utomhuslampor med skymningsrelä.

Här följer nu lite förslag och tips på olika typer av belysning för villafasader, garagefasader eller panelbelysning på uthus. Klicka på bilderna för att komma till återförsäljarens produktsida.

Populärt inom fasadbelysning

 • LED-utomhusvägglampa Gregory grå

  LED-utomhusvägglampa Gregory grå
  Stilfull utomhusvägglampa Gregory: stående, i grått, med LED Optiken är tidlös och elegant, dess inre är tack vare LED modernt och har lång livslängd. Vägglampan Gregory består av väderbeständig metall och har utformats för utomhusmiljön. Den mörkgrå färgen är inte påträngande vilket gör den till en perfekt utomhusvägglampa. Den runda fotdelen monteras direkt på väggen och har två stabila styrelement som går ut i höger vinkel. De mynnar även rätvinkligt i den egentliga lampan så att denna står parallellt mot väggen. LED-utomhusvägglampan Gregory ger med sitt varmvita ljus en bra orientering i skymningen och nattetid och är under dagen en formskön dekoration på fasaden.
 • Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)

  Luxembourg Rörelsevakt (Galvaniserat stål)
  Stallykta i galvaniserat stål och med sensor.Rörelsevakt 100 grader.Ljuskälla ingår ej.
 • Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå

  Vägglampa Bergen, halvrund, silvergrå
  Utåtriktad utomhusvägglampa Bergen Den kan användas både inomhus och i skyddade utomhusområden. Obs: Kopparytan kommer att utveckla verdigris över tiden. Det är en naturlig process. Innan denna kemiska process är klar kan ytan verka oregelbunden. Kvalitets- och säkerhetsfunktioner: isoleringsklass I jordad, kapslingsklass IP 23
 • Formskön utomhusvägglampa Arki

  Formskön utomhusvägglampa Arki
  Estetisk fasadlampa för utomhusbruk Ancora Fasadlampan Ancora övertygar med sin krökta form, behagliga ljus som kommer igenom vitt glas såväl som och strålar både underifrån och uppifrån. Den mörkgrå färgnyansen passar på alla fasader och ger samtidigt ett modernt och enkelt modernt intryck. Ancora kan försköna alla väggar och fasader med sin estetiska design.

Fler tips på fasadbelysning

 • Louis Poulsen Skot LED-vägglampa aluminium/opal

  Louis Poulsen Skot LED-vägglampa aluminium/opal
  Motståndskonstruerad yttervägglampa Skot Skot utomhusvägglampa, som ursprungligen designades av Lauritz Knudsen och faktiskt designades för den maritima sektorn i början av 1900-talet, är perfekt för många belysningsändamål på fastigheten. Oavsett om det är ljuskälla nära ytterdörren eller som lampa på väggen bredvid trappan på utsidan - tillverkad av aluminium och glas Skot håller, tack vare kapslingsklass IP66 också starkare tuffaste väderförhållanden. Den har också en slaghållfasthetsnivå på IK10. Den stora diffusorn avger ljuset symmetriskt framifrån och belyser ett stort område. Den robusta ljuskällan för fastighetsbelysning tillverkas av det danska företaget Louis Poulsen, vilket garanterar högsta produktkvalitet och sofistikerade design som följer företagets belysningsfilosofi, enligt vilken produktens form ska följa dess funktion. Louis Poulsen har utvecklats till en global aktör inom designbelysningssektorn under de senaste decennierna.
 • Mats I GU10 (Borstat stål)

  Mats I GU10 (Borstat stål)
  Mats I kombinerar form och funktion med en industriell look i ett lite mindre paket. Mats I blandar kurvor och tydliga linjer med ett distinkt nedåtriktat ljus. Mats I är utrustad med en GU-10 sockel som ger dig möjligheten att anpassa styrkan och färgtemperaturen på ljuset efter dina behov. Med sin IP44-klassning är Mats I redo i alla väder för att välkomna dig hem. Mats I finns i färgerna vitt, borstat stål och antracitgrått.
 • LED-utomhusvägglampa Cyra, 1 lampor matt

  LED-utomhusvägglampa Cyra, 1 lampor matt
  Cylindrisk LED-vägglampa CyraDen cylindriska LED-vägglampan Cyra är tillverkad av gjuten aluminium och har formen av en cylinder. Skärmen kan vridas åt båda hållen för att justera ljusstrålen individuellt. De varmvita lysdioderna är installerade bakom en diffusor, vilket ger en bländfri belysning. - kan vridas åt höger upp till 260° och åt vänster upp till 90°
 • Utomhus spotlampa Monza antracit 1 lampa

  Utomhus spotlampa Monza antracit 1 lampa
  Modern spotbelysning med Monza utomhusvägglampa Monza iscensätter den yttre väggen elegant med ljusemissionen riktad nedåt. Den rektangulära spot är fäst vid ett lika rektangulärt väggfäste och måste belysas med en GU10-lampa. Monza är perfekt för att belysa tillfartsvägar eller för området intill entrédörren. Inte bara individuellt utan också i kombination med andra Monza-lampor, det finns optimal belysning på utomhusområdet. Lämplig ljuskälla kan köpas från tillbehören.
 • Hadrien - LED-utomhusvägglampa IP44

  Hadrien - LED-utomhusvägglampa IP44
  Indirekt uppåt och nedåt lysande LED-utomhusvägglampa Hadrien För belysning av moderna fasader är LED-utomhusvägglampan Hadrien det optimala valet: den är tillverkad av hållbart aluminium, utrustad med skydd mot vattenstänk (IP44) och skapar stämningsfull, indirekt belysning.
 • Estay-P fasad (Vit)

  Estay-P fasad (Vit)
  Estay är en elegant fasadlampa med en industriell design, gjord av aluminium och glas. Ljuskällan som omfångas av den vita skärmen ger en fin och bra ljusspridning runt om sig. Placera förslagsvis den mattvita armaturen vid entrén eller uteplatsen.Ljuskälla ingår ej.
 • Fold 10 Vägg (Mässing/guld)

  Fold 10 Vägg (Mässing/guld)
  ”Vik ett pappersark och placera en ljuskälla bakom det så har du en lampa.” Även om det inte är riktigt så enkelt ska det enligt formgivaren Henrik Bønnelycke helst se precis så enkelt ut. Formmässigt lyser Fold strålande klart med sina få utvalda detaljer och senaste LED-teknik i fokus. Den magnetiska skärmen gör installationen enkel och designen stilren utan synliga skruvar. Ljuset flödar både uppåt och nedåt, och de fyra medföljande ljusmönstren förändrar ljusbilden efter önskemål och personlig stil och kan dessutom användas för att dämpa belysningen efter behov. Denna lampa är en endast 10 cm bred miniatyr av vår traditionella lampa Fold som ger nya användningsmöjligheter. Använd Fold i mässing som vägledande belysning längst ner på väggen eller som ett vackert lysande konstverk i badrummet eller hallen. Koppar är ett väldigt resistent material som är lämpligt för kustnära områden.
 • Cremona vägglykta upp och ned LED, mörkgrå

  Cremona vägglykta upp och ned LED, mörkgrå
  En modern vägglykta från Konstsmide. Armaturen har en integrerad LED-ljuskälla och lämpar sig för utomhusbruk. Höjd 17 cm Bredd 9,5 cm Djup 11,5 cm Effekt max 3*3W Sockel Integrerad Ljuskällor Ingår,&hellip:
 • LED-utomhusvägglampa 3008, grafit

  LED-utomhusvägglampa 3008, grafit
  Den rektangulära LED-vägglampan 3008 är tillverkad av rostfritt stål och förnicklad plåt. Det opala glasskyddet sprider det varmvita ljuset från de integrerade lysdioderna jämnt.- Tillverkad i Tyskland
 • Carson fasad (Järn)

  Carson fasad (Järn)
 • Maxi Vägglykta, vit

  Maxi Vägglykta, vit
  Maxi Vägglykta i vitt från Westal. Väggarmatur med avbländat nedljus. Anodiserad och pulverlackerad stomme i aluminium, bländskydd i PET-G. Armaturen är bestyckad med en utbytbar LED-enhet. Färgtemperaturen&hellip:
 • Bover Garota A/01 LED-utomhusvägglampa grafitbrun

  Bover Garota A/01 LED-utomhusvägglampa grafitbrun
  Handgjord i Barcelona - vägglampa utomhus Garota A / 01 Vägglampan Garota A / 01 utomhus ger sofistikerade utomhusfaciliteter inte bara stil och charm utan också en förtrollande atmosfär. Detta säkerställs av den handvävda lampskärmen gjord av återvunnen syntetfiber, som i avlägsen mening påminner om en sjöborre. Inuti är den utrustad med en UV-beständig polyetenellips, som försiktigt blockerar ljuset från de mycket effektiva lysdioderna och sprider det jämnt i miljön. Inte bara privata utan också kommersiella utomhusanläggningar, som restauranger eller kaféer, kan fördjupas i en atmosfärisk atmosfär och elegant kompletteras. Tidlös design i kombination med högsta kvalitet - det här är de vägledande principerna som de två formgivarna Gonzalo Milá & Alex Fernández Camps eftersträvade när de tillverkade utomhusvägglampan Garota A / 01. Garota A / 01 tillverkades i samarbete med belysningstillverkaren Bover, som har funnits sedan 1996 och har sin produktion i Barcelona och säkerställer genomgående utmärkt kvalitet.
 • Westinghouse Marius utomhusvägglampa, svart

  Westinghouse Marius utomhusvägglampa, svart
  Dimbar LED-vägglampa Marius i matt svart med upp- och nedljus LED-väggarmaturen Marius i cylindrisk form är tillverkad i metall och matt svart. För täckningarna används frostat glas, vilket ger en diffus ljusfördelning. Därför bländar Marius inte, även om den här vägglampan är monterad mycket högt. Dessutom ger den ljus som riktas både uppåt och nedåt, vilket avges av varmvita lysdioder och skapar en behaglig atmosfär i utomhusområdet. För att matcha detta perfekt kan Marius också dimmas externt med en fas på/fas av dimmer.
 • LED-utomhusvägglampa Doblo, kub 15 cm, 3 000 K

  LED-utomhusvägglampa Doblo, kub 15 cm, 3 000 K
  Platsbesparande LED-vägglampa DobloEn diffusor i form av en kub hålls av ett diskret väggfäste av gjuten aluminium. Doblo väggarmatur för utomhusbruk lyser i alla riktningar och stöder säkerheten runt hemmet. Genom att montera flera armaturer bakom varandra kan en gångväg markeras på ett elegant sätt. Den moderna LED-vägglampan ser särskilt bra ut på ljusa eller träbelagda ytterväggar.
 • Veronika fasadbelysning (Antracit)

  Veronika fasadbelysning (Antracit)
 • Industriell utomhusvägglampa rostbrun kon IP44 - Natas

  Industriell utomhusvägglampa rostbrun kon IP44 - Natas
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Du kan komplettera din trädgård helt med utomhusvägglampa Natas! Det är helt i linje med den senaste trenden; industriell. Utomhusvägglampan i stål är färdig i rostbrunt och är ett riktigt blickfång för trädgården. Natas har en längd på 22 cm, en bredd på 24,4 cm och en höjd på 20,5 cm. Se till att du beställer en annan ljuskälla med E27-armatur för att komplettera lampan. Med IP44 kan du placera lampan utomhus på skyddade platser som mot huset eller under tak. Behöver du lite mindre ljus? Natas är dimbar, men en dimmer ingår inte. Tveka inte längre och gå för Natas!
 • Paulmann House LED-vägglampa, sensor djup 25 cm

  Paulmann House LED-vägglampa, sensor djup 25 cm
  Paulmann paulmann house led-vägglampa, sensor djup 25 cm House LED-vägglampa,, aluminium, plast, 10.3 W, B: 18 cm, H: 5.8 cm
 • Torino halvmåneplafond E14 (Silverfärgad)

  Torino halvmåneplafond E14 (Silverfärgad)
  Torino halvmåneplafond E14 galvaniserad liten
 • Industriell utomhusvägglampa rostbrun IP44 - Hanneke

  Industriell utomhusvägglampa rostbrun IP44 - Hanneke
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included Vilket fint tillskott till trädgården är Hanneke! Vägglampan utomhus har en rostbrun färg och är gjord av aluminium. Lampans diameter är 25,4 cm och den har ett djup på 10,6 cm. Glöm inte att beställa en ljuskälla med E27-armatur separat. Detta ingår inte! Vägglampan utomhus har ett IP-värde på IP44. Detta gör den stänksäker och lämplig för skyddade utomhusområden. Med Hanneke har du alltid rätt ljus ute!
 • Boden klarglas (Svart)

  Boden klarglas (Svart)
  Boden är en stilig vägglampa som är anpassad till att kunna vara utomhus. Den finns i antingen opalglas eller klart glas, samt i färgerna svart och galvaniserad stål.Ljuskälla ingår ej.
 • LED-utomhusvägglampa Cabrera

  LED-utomhusvägglampa Cabrera
  Mycket robust LED utomhusvägglampa Cabrera Specialiteten med LED-utomhusvägglampa Cabrera är dess robusta konstruktion. Tack vare IK10-stötdämpningen är den perfekt skyddad mot vandalism och kan inte skadas mycket snabbt. De inbyggda lysdioderna inuti armaturen lyser pålitligt med ett varmt vitt ljus. Cabrera kan användas nästan var som helst som utomhusbelysning, eftersom den är dammtät och väl skyddad mot vattenstrålar från alla sidor. Vind och väder stör henne inte, inte ens flygande föremål eller grenar är inga problem här.
 • Stream vägglampa (Svart)

  Stream vägglampa (Svart)
  Rundad fasadbelysning med sken både upp och ner. Dekorativ stilren och minimalistisk belysning - finns i både vit och svart.Integrerad LED på 3000K. IP54.
 • Vejers vägglykta (Svart)

  Vejers vägglykta (Svart)
  Utelampan Vejers passar bra både till moderna och lite äldre hus. Den har en tuff och snygg design och det finns även i pollare i samma serie som är snygg att kombinera med. Ljuskälla ingår ej.
 • LED-utomhusvägglampa Cuba Bright, Ø 17,5 cm

  LED-utomhusvägglampa Cuba Bright, Ø 17,5 cm
  LED utomhusvägglampa Cuba Bright med en kraftfull LED-modul Cuba Bright presenterar sig som en visuellt neutral, rund vägglampa som kan användas på olika sätt i hela utomhusområdet. I enlighet med kapslingsklass IP54 tål Cuba Bright, helt tillverkad av plast, ännu starkare väderförhållanden. En energieffektiv LED-modul som avger starkt, varmt vitt ljus fungerar som ljuskälla. Tack vare den stora spridaren hjälper det till att belysa området mycket.
 • Newport fasad (Antik brons)

  Newport fasad (Antik brons)
 • Paris Utomhusvägglampa Stor - Norlys (Vit)

  Paris Utomhusvägglampa Stor - Norlys (Vit)
  Paris Vägglampa Paris utomhuslampa i stilren halvmånedesign med nedåtriktat ljus. Modell Paris finns i färgerna svart, galvaniserat stål, vit, koppar och grafit. Koppar får en antik grön/brun finish m
 • Solcells-LED-strålkastare utom SOL80 rörelsedet.

  Solcells-LED-strålkastare utom SOL80 rörelsedet.
  Funktionell SOL 80 LED-strålkastare för utomhusbruk med separat solcellsmodul och rörelsedetektor Denna praktiska LED-strålkastare för utomhusbruk med solcellsmodul imponerar med sin kompakta design i modern aluminium. Huvudet kan svängas horisontellt och vertikalt och är utrustat med 8 kraftfulla lysdioder (350 lumen) som garanterar belysning av stora områden. De drivs via en solpanel som laddar det integrerade batteriet under dagen på ett miljövänligt sätt. Solar LED-belysningen för utomhusbruk är dessutom utrustad med en rörelsedetektor och lämpar sig därför utmärkt för att belysa husentréer, garage och vägar. Det matchande uppladdningsbara batteriet och en 4,75 m lång kabel ingår i leveransen. Tekniska data Avläsningsvinkel 130°, 10 m räckvidd Tändningstid justerbar upp till max. 1 minut Reglering av ljusstyrka via skymningsbrytare LED-strålkastare inkl. 3 uppladdningsbara Ni-MH Mignon AA-batterier Belysningstid: max. 110 minuter Integrerat skydd mot överladdning och djupa urladdningar för kontinuerlig laddning av batteriet Batterikapacitet: 2200 mAh
 • Mats II GU10 (Borstat stål)

  Mats II GU10 (Borstat stål)
  Mats II erbjuder samma kombination av form och funktion som sin lillebror Mats I men i ett lite större paket. Här får du samma industriella look med kurvor och tydliga linjer men med två GU10-socklar som ger ett distinkt ljus som riktas åt båda håll. Mats II erbjuder samma möjlighet för anpassning av ljusstyrka och färgtemperatur och med sin IP44-klassning är Mats II alltid redo för att välkomna dig hem. Mats II finns i färgerna vitt, borstat stål och antracitgrått.
 • Daniel I Fasadbelysning Aluminium

  Daniel I Fasadbelysning Aluminium
  Daniel I erbjuder form och elegans i ett lite mindre paket. Daniel I har med sitt industriella formspråk och sitt distinkta nedåtriktade ljus mycket att erbjuda trots sin lilla storlek. Daniel I är&hellip:
 • Ark Medi GC väggarmatur (Svart)

  Ark Medi GC väggarmatur (Svart)
  MaterialVäggarmatur med asymmetrisk ljusbil med kromaterad och pulverlackerad stomme och bländskydd i klar akryl. Armaturen går att specialbeställas i valfri kulörMontageMontage på vägg med snabbkopplingsplint 3x2x2,5mm². Möjligt att komma med utanpåliggande kabel.
 • Vägglampa Kristof i rostfritt stål m rörelsesensor

  Vägglampa Kristof i rostfritt stål m rörelsesensor
  Kristof - vägglampa av rostfritt stål och polykarbonat med rörelsesensor Med sin sneda form får LED-utomhusvägglampan Kristof ett individuellt utseende, men i grunden är den tidlös. Stomme och skärm är i cylinderform och består av rostfritt stål och plast, på skärmen sitter en liten ring av rostfritt stål som lättar upp designen. Rörelsesensorn sitter på stommen och gör att varje rörelse inom en vinkel på 120° och en räckvidd på 1 - 8 meter känns av. Lystiden kan ställas in från min 10 sekunder - max 8 minuter av användaren.
 • Virgo Utomhus Vägglampa E27 Vit - Konstsmide

  Virgo Utomhus Vägglampa E27 Vit - Konstsmide
  Virgo Utomhus Vägglampa E27 Vit - Konstsmide
 • Oden Utomhus Vägglampa E27 Svart Eludtag - Konstsmide

  Oden Utomhus Vägglampa E27 Svart Eludtag - Konstsmide
  Oden Utomhus Vägglampa E27 Svart Eludtag - Konstsmide
 • LED-utomhusvägglampa Cataleya i betong

  LED-utomhusvägglampa Cataleya i betong
  Modern LED-utomhusvägglampa Cataleya i betong Oavsett väder, tål den moderna utomhusvägglampan Cataleya alla väderförhållanden. Den är gjord av robust betong och utrustad med en inbyggd LED-lampa som försiktigt och effektivt strålar nedåt med sitt varmvita ljus. Därför är Cataleya perfekt för husingångar, men också som belysning för fasader eller garageväggar.
 • STEINEL L 810 S LED-sensor vägglampa antracit

  STEINEL L 810 S LED-sensor vägglampa antracit
  LED utomhusväggarmatur L 810 S med uplight och downlight och osynlig HF-sensor Utomhusväggarmaturerna i serien L 810 fängslar med innovativ design, bland annat eftersom sensorn i dessa utomhusarmaturer är helt osynlig. Förutom dessa tekniska fördelar ser L 810 S också bra ut från utsidan. Ljuset kan flyga uppåt och nedåt. Tekniska detaljer: Detektionsvinkel 160° Räckvidd 1-5 m Tids- och skymningströskel justerbar: Varaktighet 5 sek.-15 min. / 2-2 000 lux LED 3 000 Kelvin Kontinuerligt ljus fyra timmar omkopplingsbart - Monteringshöjd max. 2,5 m
 • Ark Mini Vägglykta, svart

  Ark Mini Vägglykta, svart
  Ark Vägglykta i svart från Westal. Väggarmatur med avbländat nedljus. Kromaterad och pulverlackerad stomme, bländskydd i PET-G. Armaturen har en E27-sockel. Bakstycket har två in- och utgångar samt&hellip:
 • Utomhusvägglampa Alamonte 3, svart

  Utomhusvägglampa Alamonte 3, svart
  Alamonte 3 vägglampa för utomhusbruk har en svart, rektangulär kropp med ett uttag som pekar uppåt. Ljuset från den glödlampa som ska sättas in (ingår inte) lyser upp omgivningen genom de många smala öppningarna.
 • Paris LED Vägglampa för utomhusbruk - Norlys (Svart)

  Paris LED Vägglampa för utomhusbruk - Norlys (Svart)
  Paris LED Vägglampa för utomhusbruk En väglampa för utomhusbruk i en stilrent halvmåne design, där ljuset riktas nedåt. Paris är perfekt till alla skandinaviska hus - du får en vacker fasad med dessa
 • andover fasad (Silverfärgad)

  andover fasad (Silverfärgad)
 • Kavuna SQuare Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande

  Kavuna SQuare Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande
  Kavuna SQuare Utomhus Vägglampa Dark Grey - Lucande
 • LED-utomhusvägglampa Front 36, vit

  LED-utomhusvägglampa Front 36, vit
  LED-utomhusvägglampa Front 36 i bred, något utskjutande form LED-utomhusvägglampan Front passar lika bra på en gammal villa som på ett modernt hus, eftersom designen är enkel och tidslös och passar alla fasader och arkitektur. Det är inte utan anledning som lampans design, som ofta kommer från Holmbäck/Nordentoft, har blivit belönad med IF-designpriset 2017 och dessutom vann Red Dot Award 2017. Energieffektiva, varmvita lysdioder har monterats i ett metallhölje som är avrundat, långt och smalt och vars ljus strålar jämnt och bländfritt genom det satinerade höljet.
 • Prios Tetje utomhusvägglampa svart runt 16 cm

  Prios Tetje utomhusvägglampa svart runt 16 cm
  Väderbeständig vägglampa Tetje i svart aluminium i cylindrisk form Vägglampan Tetje ger tillförlitlig belysning för utomhusområdet och övertygar med sin enkla design. Kroppen har ett rörformigt utseende och presenterar sig i en enkel svart färg. Tetje vägglampa för utomhusbruk är dammtät och skyddad mot vattenstrålar med skyddsklass IP65, vilket gör den till en väderbeständig följeslagare för utomhusbruk. Tetje kan kombineras med andra armaturer från serien för att skapa ett sammanhängande helhetsintryck och framhäva husets arkitektoniska stil.
 • Taurus vägglampa LED upp/nerljus, galvaniserad 18cm

  Taurus vägglampa LED upp/nerljus, galvaniserad 18cm
  Taurus vägglampa från Belid. Finns i både upp&:ner samt nedåt riktat ljus. Armaturen har en integrerad LED-ljuskälla med en ljustemperatur på 3000K. Designad av Joakim Fihn. Höjd 18 cm Bredd&hellip:
 • Manhattan fasad (Brons)

  Manhattan fasad (Brons)
 • Kvadratisk utomhusvägglampa Marella

  Kvadratisk utomhusvägglampa Marella
  Unik utomhusvägglampa Marella i antracit-silver look Utomhusvägglampan Marella har en fyrkantig monteringsplatta i antracitfärg av gjuten aluminium. Ett armaturskydd av fyrkantigt opalglas finns i mitten. Två silverfärgade rostfria band sträcker sig över panelen i horisontell riktning. Detta skapar ett tilltalande, modernt utseende. Marella är lämplig för användning med E27 energisparlampor och ger starkt och vänligt ljus utan bländning. kapslingsklass IP44 gör utomhusljuset okänsligt för fuktens effekter. Leona sätter en distinkt accent på husväggen och erbjuder användbar belysning i entréområdet. Marella är Made in Germany. Den tyska belysningstillverkaren har tillverkat kvalitetslampor i 60 år och uppmärksammar valet av högkvalitativa material. Robust livslängd garanterar varaktig njutning av förstklassig belysningsprodukt.
 • Caldiero fasad (Antracit)

  Caldiero fasad (Antracit)
  Caldiero är en diskret och modern armatur som ger ett fint och funktionellt ljus nedöver fasaden. Den är framtagen i galvaniserat stål, skapad i en svartlackerad finish och har en vit insida vilket bidrar till ett bra och funktionellt ljus. Armaturen är även IP44-klassad och därav skyddad mot både fukt och vattenstänk. Caldiero finns i flera olika varianter. Denna varianten har inbyggd sensor.Ljuskälla ingår ej.
 • Utomhusvägglampa Lyndon med glasskärm 38,1 cm

  Utomhusvägglampa Lyndon med glasskärm 38,1 cm
  Lyndon - Utomhus vägglampa i tidlös stil Väggarmaturen Lyndon för utomhusbruk är ett fantastiskt alternativ för stilfull utomhusbelysning på husets fasad i entrén eller t.ex. på verandan. Den övertygar med sina tydliga linjer och ger - tack vare det transparenta glaset - en allsidig strålande belysning. Det lilla frömönsmönstret i glaset skapar en särskilt stämningsfull ljuseffekt. Lyndon vägglampa för utomhusbruk är särskilt vacker med en dekorativ glödlampa i retrostil (ingår inte i leveransen - kan beställas via tillbehör).
 • Endura Classic Cascade Wall E27 (Mörkgrå)

  Endura Classic Cascade Wall E27 (Mörkgrå)
  LEDVANCE ENDURA CLASSIC CASCADE armaturer i aluminium med bärnstensfärgad eller klar diffusor i glas. Välj fritt önskad ljuskälla som passar i armaturens E27-sockel. Snabb och enkel installation. Alla monterings- och anslutningstillbehör medföljer. Ingen ljuskälla medföljer.
 • Alcala vägglampa (Vit)

  Alcala vägglampa (Vit)
  Alcala är en stilren vägglampa för utomhusbruk som lyser både uppåt och nedåt. Tillverkad av vit aluminium som kombinerar modernitet och funktionalitet. Alcala finns i flera varianter. Ljuskälla ingår ej.
 • STEINEL L 585 S utomhusvägglampa sensor

  STEINEL L 585 S utomhusvägglampa sensor
  Attraktivt utformad vägglampa L585 utomhus - utrustad med rörelsesensor Vägglampan L585 utomhus passar till många fasadstilar och fastighetsutformningar tack vare sin neutrala färgdesign med antracitfärgad ram och klart armaturglas samt sin estetiska sfäriska form. Den integrerade rörelsesensorn ser till att ljuset bara tänds när det verkligen behövs, vilket naturligtvis också leder till energibesparingar för fastighetsbelysningen. Rörelsesensorn har en räckvidd på 10 meter med ett detektionsområde på 180°. Sensorns svängningsområde är 70° vertikalt. För att väggarmaturen L585 med rörelsesensor för utomhusbruk ska fungera optimalt krävs en monteringshöjd på minst 1,70 m. - utrustad med smygskydd - Tidsinställning: 8 sekunder till 35 minuter - Skymningsinställning: 2-2 000 lux
 • Belna LED Utomhus Vägglampa w/Sensor Graphite - Lucande

  Belna LED Utomhus Vägglampa w/Sensor Graphite - Lucande
  Belna LED Utomhus Vägglampa w/Sensor Graphite - Lucande
 • Larvik Utomhus Vägglampa Galvaniserad - Norlys

  Larvik Utomhus Vägglampa Galvaniserad - Norlys
  Larvik Utomhus Vägglampa Galvaniserad - Norlys

Speciella fasadlampor

En typ av fasadbelysning är husnummer med belysning. Det finns såna typer av fasadlampor som drivs på elström eller med hjälp av uppladdningsbara solcellsbatterier.

Solcellsdriven fasadbelysning

En belysning somju inte påverkar elräkningen alls. Däremot har de ju sina nackdelar ifall uppladdningen under dagen är för dålig. Den absolut mörkaste tiden på året vill vi ju lysa upp allra mest. Det är ju tyvärr den tiden då solen också är uppe allra kortast tid.

Solcellerna hinner då inte ladda den batteridrivna fasadbelysningen tillräckligt så det kan hända att de slocknar senare under natten. Avgörande kan ju också vara hur man valt att installera solcellerna. På en fasad som vätter mot norr kanske inte solen alls träffar solpanelen och då får man ju ingen laddning alls.

Lamporna som lyser både upp och ner på fasaden

Med belysning som lyser både uppåt och neråt kan man få ganska snygga effekter på fasaden. Dessa lampor kallas också för uplight and downlight hos vissa märken. Dessa typer av fasadlampor måste monteras ungefär mitt på väggen för att kunna ge önskad ljuseffekt.

Fasadbelysning monterad vid takfot

Vill man bara lysa upp fasaden från ett håll kan man välja lamporna som monteras vid takfoten. Dessa spotlights riktas då neråt och ställs in så att önskad upplysning fås.

När vi ända nämner montering så kan du också fundera över kabeldragning till din belysning. En del väljer att dra kabel från insidan, genom väggen och får då helt osynliga elkablar. Andra monterar utanpåliggande kabel från eldragning som redan är utomhus.

Eftersom fasadlampor ska vara utomhus hela tiden är det ju bra om de har rätt IP-klassning för att stå emot väder och vind. Det finns många rostfria utomhuslampor men också andra material som tål vatten naturligt eller har behandlats för att klara regn.