Danska designlampor

Dansk design av möbler och inredning är populär här i Sverige men också i många andra länder. Flera varumärken och designers har satt Danmark på kartan hos inredare över hela världen.

Danmarks starka tradition av lampdesign

Poul Henningsen var en ljusmästare som år 1920 för första gången gjorde dansk belysningsdesign världsberömd. Det som han tog fasta på var att designen inte bara ska fånga ögat utan också vara genomtänkt funktionsmässigt. En populär lampa är den vi här i Sverige brukar kalla för kotten lampa.

Många duktiga designers har följt i hans spår och gjort många lampor som blivit klassiker genom åren. Det finns fina exemplar från flera retro årtionden som 50-tal, 60-tal och 70-tal. De danska formgivarna är duktiga på att våga testa nya grepp men som ändå håller hårt i traditionen att belysning ska vara funktionell.

Starka danska varumärken inom belysningsdesign

Vi tänkte här visa upp några av de starkast lysande varumärkena från Danmark. De är listade helt utan inbördes ordning i popularitet, pris eller lamptyp. Ta dig därför tid att scrolla i lugn och ro för att hitta inspiration från vårt grannland nere i sydväst.

Louis Poulsen

Louis Poulsen tog över sin farbrors företag 1906 och döpte om företaget till Louis Poulsen & Co. Efter ett prisbelönat designsamarbete med Poul Henningsen 1924 lanserade Louis sin första egna PH-lampa året därefter. Lampan blev snabbt populär med sina tre skärmar och ett bländfritt ljus. Genom åren har Louis Poulsen lanserat lampor formgivna av stora namn som Arne Jacobsen och Verner Panton.

 • Louis Poulsen - PH 5 Taklampa Modern White Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH 5 Taklampa Modern White Louis Poulsen
  PH 5-pendellampan Modern White designades 1958 av Poul Henningsen (1894-1967), en pionjär inom ljusdesign som ägnade större delen av sitt liv åt att tämja det elektriska ljuset. Den världsberömda PH 5 designades som ett svar på de kontinuerliga förändringar som glödlampan genomgick när det gäller form och storlek. Oavsett hur lampan är installerad och vilken ljuskälla som används är PH 5 helt bländfri. För att fira 60-årsjubileet av denna tidlösa ikon har Louis Poulsen lanserat PH 5 i samma spännande färgpalett som PH 5 Mini, som med en diameter på 30 cm är en nedskalad version av den ursprungliga 50 cm PH 5 som introducerades 2017. PH 5 finns i ett brett utbud av vackra färger och de olika färgtonerna i lampans fem lampskärmar skapar en dynamisk graderad effekt, som förstärker den visuella effekten av pendeln. Se hela utbudet av både de unika PH 5 och PH 5 Mini lamporna här
 • Louis Poulsen - Panthella 250 Bordslampa Krom Louis Poulsen

  Louis Poulsen - Panthella 250 Bordslampa Krom Louis Poulsen
  Panthella 250 Bordslampa Krom är en mer kompakt version av Verner Pantons välkända Panthella bordslampa. Med en skärmdiameter på 250 mm och en höjd på 335 mm är den utformad för enkel placering på fönsterbrädor, hyllor eller bord, vilket ger både stil och funktionalitet till alla rum. Oavsett vilken färg eller vilket material du väljer ger bordslampan Panthella 250 en exceptionell belysning som förvandlar alla atmosfärer. Lampan levereras med en 2,5 meter lång sladd där lampans strömbrytare är placerad. Härifrån kan du steglöst justera ljusintensiteten från 15 till 100%. Tack vare lampans minnesfunktion minns lampan vilken ljusstyrka du senast använde när lampan tänds igen. Den har också en timerfunktion, så att du kan ställa in lampan så att den automatiskt släcks efter 4 eller 8 timmar. Notera! Panthella MINI bordslampa finns i två olika vita versioner. Om du vill ha en vit lampa med nedåtriktat ljus väljer du Panthella MINI White, som har en vitlackerad metallskärm. Om du å andra sidan vill ha en lampa där den runda lampskärmen belyses av ljuskällan och avger ett mjukt, atmosfäriskt ljus till omgivningen, är Panthella MINI Opal det perfekta valet. Se alla Panthella bordslampor här.
 • Louis Poulsen - PH 3/2 Bordslampa Mässing Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH 3/2 Bordslampa Mässing Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924. Poul Henningsen var en av de första till att erkänna det viktiga av att forma ljuset, och i 1958, som en uppföljning på hans banbrytande treskärmssystem från 1926, designade han PH 5 taklampan. Baserat på mödosamma analyser av ljusets reflektionskvalitet, är PH 5 kännetecknet vid den innovativa bländningsfria formen och symmetriska belysning. OBS! Eftersom glaset är munblåst tillåts luftbubblor upp till 3 mm i glaset. Poul Henningsens pionarbete inom belysningsteori, vad angår struktur, skuggor, bländning och färgangivelse tillsammans med människans behov för ljus, praktiseras fortfarande den dagen idag i Louis Poulsen. Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydelsefulla belysningsdesignern för Louis Poulsen, och hans idéer ligger till grund för företagets belysningsfilosofi. En kulturell personlighet som förutom ljus sprider sig ut över revue, satir och samfundskritik. Samarbetet med Louis Poulsen fortsatte resten av PH's liv. Poul Henningsen designade 3-skärmssystemet redan i 1926, där PH i samarbete med Louis Poulsen tecknade de första lamporna till en utställning i Paris. Genom hela sitt liv försökte PH att skapa ett bländningsfritt ljus, rikta ljuset dit där det var behov och skapa mjuka skuggor. PH designade således inte bara en lampa, utan ett helt system, och det blev igenom åren tillverkat omkring tusen olika modeller. Det munblåsta opala glaset består av tre lager glas. Ett klart sandblåst på innersidan, ett vitt lager i mitten och en blankt klart lager ytterst. Samlat ger det ett vackert diffust ljus uppåt samtidigt ett behagligt reflekterat ljus nedåt. PH lampornas nummer refererar till skärmstorleken. PH 3/2 Bord består av en överskärm på ca. 30 cm, men här används mellan- och underskärm från den modell som heter 2/2. PH 3/2 taklampan blev i sin nuvarande form introducerad i 1999 i högglansförkromat svart metall i 2017 och i mässing metalliserat i 2019.
 • NJP Vägglampalampa Lang Ljusgrå - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Lang Ljusgrå - Louis Poulsen
  NJP Vägglampa med lång arm ljus aluminiumgrå Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP. NJP bordslampa som lanserades 2015 är en ny tolkning av den klassiska arkitektlampan. Lampans enkla och stilrena utseende baseras på att lampans funktionenna ko
 • PH 2/1 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 2/1 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen
  PH 2/1 Bordslampaär den minsta av glaslampor från Poul Henningsen. Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen började år 1924. Poul Henningsen var en av de första att bemärka hur viktigt det är att forma ljuset, och år 1958, s
 • Yuh Vägglampa Vit - Louis Poulsen

  Yuh Vägglampa Vit - Louis Poulsen
  Yuh Vägglampa Vit Yuh är den fonetiska formen av''you'', bokstaverna representerar ljuden som man gör med stämman för att säga''you''. En av de essentiella egenskaperna som denna design harär den personliga aspekten. En lampa som är skapad för att ju
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) White Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) White Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) White Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att utforma en pendelbelysning för Langelinie Pavilion Restaurant i Köpenhamn, med en särskild begäran om att den skulle vara 100 % bländfri. Hans geniala lösning med 72 blad i 12 raka rader ger ett helt bländfritt ljus, oavsett från vilken vinkel du tittar på den. I dag betraktas taklampan som en Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon, älskad och erkänd över hela världen, och den pryder fortfarande Pavilion i Köpenhamn. PH Artichoke har också fått smeknamnet The Cone på grund av sitt distinkta utseende. Lampan är ett utmärkt exempel på Poul Henningsens visionära förhållningssätt till Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., med fokus på ljusets inverkan på omgivningen och en känsla för vacker estetik. Trots att taklampan är mer än 60 år gammal har den inte förlorat något av sin glans. Med sitt skulpturala utseende och behagliga ljus, i kombination med ett ökat intresse för danska Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.klassiker, är lampan definitivt relevant i dagens moderna inredning. Idag finns lampan i olika storlekar med en diameter från 48 till 84 centimeter, samt i flera olika färger - Se hela utbudet av PH Artichoke taklampor här.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 Copper Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 Copper Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. Koncept PH Artichoke blev Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har kännetecknet vid sin unika och skulpturella Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., den är världskänd och betraktas som en internationell Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Den ultimata pendeln för experter som utan motstycke är känt och älskat över hela jordklotet. Dansk Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. med högsta grad av form och funktion, där med över 50 år i ryggen inte har tappat gnistan. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. i världsklass, en ikon som häver sig över massorna. PH Arichoke Pendel Ø480 i koppar har kännetecknet vid sin unika och skulpturella Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., som har uppnått status som Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon. Armaturet består av 12 gånger 6 blad som dirigerar ljuset så det både lyser upp själva armaturet och sänder ut ett enastående och 100% bländfritt ljus från PH Artichoke, oavsett varifrån man kollar på skönheten. Kontakta oss för ytterligare upplysningar eller eventuellt totalt erbjudande incl. leverering upphängning och säkring av din nya Artichoke.

&Tradition

Nordisk anda och minimalistisk design är ledord för formgivningen av lampor från danska &Tradition. Även de har samarbetat och skapat framgångsrik lampdesign med Verner Panton och Arne Jacobsen.

 • &Tradition - Utzon JU1 Taklampa Vit &Tradition

  &Tradition - Utzon JU1 Taklampa Vit &Tradition
  Utzon JU1 Taklampa Vit - Jørn Utzon har dragit upp linjerna för ännu ett arkitektoniskt underverk som bländfritt lyser upp och belyser. För Jørn Utzon blev hans fars konstruktionsritningar av örlogsfartyg en livslång fascination för fartyg och båtar, tillsammans med ljus. Mer än ett decennium innan han skapade sitt mästerverk, operahuset i Sydney, omsatte han sin barndoms fascination i Utzon JU1 Pendant i vitt. Taklampan Utzon kombinerar på ett framgångsrikt sätt de mjuka linjerna från ett fartyg med en ljuskälla. Valet av vit eller polerad finish påminner om vågor och norrsken. Se alla Utzon JU1 Taklampor från &Tradition här
 • &Tradition - Milk Mörkoljad Bordslampa &Tradition

  &Tradition - Milk Mörkoljad Bordslampa &Tradition
  Bordslampan Milk Dark Coloured är en enkel design som tillför en enkel elegans till alla rum, från den välkända designstudion Norm Architects, som har lyckats hitta ett nytt och spännande sätt att leka med trä och glas. Med den här bordslampan ville Norm Architects skapa ett mjukt och behagligt ljus som kunde placeras var som helst för att skapa en mysig och varm atmosfär, och det lyckades de med! Milk är mycket mer än bara en praktisk ljuskälla, eftersom dess tidlösa estetik gör den lika dekorativ som funktionell i inredningen och den kommer naturligtvis att dra till sig människors uppmärksamhet. Du kan placera den här unika bordslampan på flera ställen i både privata och offentliga utrymmen där den kommer att lysa upp omgivningen på mer än ett sätt. Lampskärmen är tillverkad av munblåst opalglas som ger ett diffust, behagligt och bländfritt ljus, och lampans ben är tillverkade av antingen naturfärgat eller mörkfärgat askträ så att du kan välja den skärm som bäst matchar din stil. Observera att den här lampan är tillverkad av munblåst opalglas, så det kan förekomma små luftbubblor som bara gör varje lampa mer unik. Se båda Milk bordslamporna här.
 • &Tradition - Flowerpot VP4 Bordslampa Svart &Tradition

  &Tradition - Flowerpot VP4 Bordslampa Svart &Tradition
  Flowerpot VP4 Table Lamp Black ingår i den imponerande Flowerpot-serien, som först introducerades 1968 av den banbrytande danska designern Verner Panton, som inspirerades av Flower Power-revolutionen på 60- och 70-talet. Sedan 60-talet har Flowerpot-serien vuxit avsevärt och består idag av olika bordslampor med och utan metallfot, Taklampor i olika storlekar, vägglampor och bärbara bordslampor, som alla kännetecknas av den unika och distinkta lampskärmen. En skärm som består av två cirklar som svävar mitt emot varandra, där diametern på den övre sfären är exakt dubbelt så stor som diametern på den nedre, vilket gör dem perfekt balanserade. Den klassiska och enkla designen har också inneburit att Flowerpot har lyckats behålla sin plats och popularitet i både nationell och internationell inredning under alla dessa år, och är fortfarande en av de mest eftertraktade möblerna att ha i sitt hem oavsett generation. Idag finns Flowerpot-serien i ett brett utbud av vackra färger, så att du kan välja den eller de lampor som passar perfekt till dina behov och din stil. Du kan placera din Flowerpot-lampa var som helst i ditt hem, där fönsterbrädan, ovanför matbordet, på bokhyllan bara är några av de mest uppenbara platserna. Oavsett placering är du garanterad en ikonisk design i din inredning som är lika dekorativ som den är funktionell. Se hela serien med blomkrukor här
 • Flowerpot VP3 Bordslampa Lys Mat Grå -&Tradition

  Flowerpot VP3 Bordslampa Lys Mat Grå -&Tradition
  FlowerPot bordslampanär en riktig designklassiker som år efter år säljs i stora mängder. Ett objekt kan inte bli en designikon förän den har passerat tidstestet, och förekommer i olika sammanhang – vilket ger en helt egen symbolisk aura. Det är preci
 • &Tradition - Flowerpot VP3 Bordslampa Grey Beige &Tradition

  &Tradition - Flowerpot VP3 Bordslampa Grey Beige &Tradition
  Flowerpot VP3 Bordslampa Grey Beige ingår i den imponerande Flowerpot-serien, som först introducerades 1968 av den banbrytande danska designern Verner Panton, som inspirerades av Flower Power-revolutionen på 60- och 70-talet. Sedan 60-talet har Flowerpot-serien vuxit avsevärt och består idag av olika bordslampor med och utan metallfot, Taklampor i olika storlekar, vägglampor och bärbara bordslampor, som alla kännetecknas av den unika och distinkta lampskärmen. En skärm som består av två cirklar som svävar mitt emot varandra, där diametern på den övre sfären är exakt dubbelt så stor som diametern på den nedre, vilket gör dem perfekt balanserade. Den klassiska och enkla designen har också inneburit att Flowerpot har lyckats behålla sin plats och popularitet i både nationell och internationell inredning under alla dessa år, och är fortfarande en av de mest eftertraktade möblerna att ha i sitt hem oavsett generation. Idag finns Flowerpot-serien i ett brett utbud av vackra färger, så att du kan välja den eller de lampor som passar perfekt till dina behov och din stil. Du kan placera din Flowerpot-lampa var som helst i ditt hem, där fönsterbrädan, ovanför matbordet, på bokhyllan bara är några av de mest uppenbara platserna. Oavsett placering är du garanterad en ikonisk design i din inredning som är lika dekorativ som den är funktionell. Se hela serien med blomkrukor här
 • &Tradition - Flowerpot VP3 Bordslampa Lys Mat Grå &Tradition

  &Tradition - Flowerpot VP3 Bordslampa Lys Mat Grå &Tradition
  Flowerpot VP3 Table Lamp Light Matt Grey ingår i den imponerande Flowerpot-serien, som först introducerades 1968 av den banbrytande danska designern Verner Panton, som inspirerades av 60- och 70-talets Flower Power-revolution. Sedan 60-talet har Flowerpot-serien vuxit avsevärt och består idag av olika bordslampor med och utan metallfot, Taklampor i olika storlekar, vägglampor och bärbara bordslampor, som alla kännetecknas av den unika och distinkta lampskärmen. En skärm som består av två cirklar som svävar mitt emot varandra, där diametern på den övre sfären är exakt dubbelt så stor som diametern på den nedre, vilket gör dem perfekt balanserade. Den klassiska och enkla designen har också inneburit att Flowerpot har lyckats behålla sin plats och popularitet i både nationell och internationell inredning under alla dessa år, och är fortfarande en av de mest eftertraktade möblerna att ha i sitt hem oavsett generation. Idag finns Flowerpot-serien i ett brett utbud av vackra färger, så att du kan välja den eller de lampor som passar perfekt till dina behov och din stil. Du kan placera din Flowerpot-lampa var som helst i ditt hem, där fönsterbrädan, ovanför matbordet, på bokhyllan bara är några av de mest uppenbara platserna. Oavsett placering är du garanterad en ikonisk design i din inredning som är lika dekorativ som den är funktionell. Se hela serien med blomkrukor här
 • &Tradition - Flowerpot VP1 Taklampa Mat Lys Grå &Tradition

  &Tradition - Flowerpot VP1 Taklampa Mat Lys Grå &Tradition
  Flowerpot VP1 Taklampa Mat Lys Grå är inspirerad av 60talets och 70talets Flower Power revolution. Flowerpot är en super fin lampserie som fås i många fina färger, vilket hjälper ditt hem att få en stilfull belysning. Flowerpotserien har med sina två cirklar som svävar ovanför varandra länge bevisat sina förnybara designkvaliteter. Lamporna är ett fint och klassiskt designexempel och passar lika bra nu som på det glada 60talet. Vi vill nästan påstå att dem är mer populära idag då dem ständigt kommer i nya färger, så det kommer alltid att finnas en som passar i just ditt hem. Diametern av den översta sfär är dubbelt så stor som den under, vilket gör att dem är i perfekt balans. Flowerpotserien består av pendel, vägglampor och bordslampor som du självklart finner hos Lampemesteren.
 • &Tradition - Blown SW3 Taklampa Silver &Tradition

  &Tradition - Blown SW3 Taklampa Silver &Tradition
  Blown SW3 Taklampa är Samuel Wilkinsons första lampa för & tradition. Det är en Taklampa tillverkad av elegant munblåst glas med ett quiltat mönster, med möjlighet att välja mellan två versioner. Den ena är transparent med en subtil silverglans och den andra har en spännande sandblästrad vit matt yta. Skärmen är tänkt som ett lekfullt utforskande av de reflektioner, förvrängningar och brytningar som en ljuskälla upplever om den omges av mönstrat glas. Wilkinson förklarar att det började med idén om att se på världen genom ett slags filter, inspirerad av antik keramik, gamla glasbitar, linser från mycket gamla lampor, fyrar och till och med en spegelflaska. Den quiltade ytan har också hämtat mycket inspiration från frön och bär, med hallon som främsta motiv. Produktionen av Blown är en finurlig kombination av industriella processer och traditionellt hantverk. Glasets textur skapas med hjälp av datorstödd design (CAD) för att exakt kontrollera uppblåsningen av varje bubbla. Hantverket lämnar sina djupa spår genom munblåsning där form och storlek kontrolleras noggrant med hjälp av formar. De två versionerna är en elegant Taklampa som förenar dåtid och nutid och kan användas separat eller tillsammans, var för sig eller i kluster, och för en mängd olika interiörer. Se alla Blown-lampor från &Tradition här

Menu

Det är inte bara anrika märken med över 100 år på nacken som är storsäljare i modern tid. Menu är ett relativt ungt företag som startades 1979 under namnet Danish Steel House. Innovation med tydliga drag av skandinavisk enkelhet återfinns i Menus utbud av danska designlampor.

 • Menu | Cast Sconce Wall Lamp, Black RAL 9005

  Menu | Cast Sconce Wall Lamp, Black RAL 9005
  Cast sconce vägglampa tillverkad i gjuten aluminium och mässing. Vägglampan ger ett mjukt och bländfritt ljus och bidrar till rummets atmosfär även när den är släckt. Beräknad leveranstid ca 2-4 veckor
 • Menu Peek Floor Lamp - White

  Menu Peek Floor Lamp - White
  Menu Peek Floor Lamp - White
 • Menu Warren Wall Lamp

  Menu Warren Wall Lamp
  Menu Warren Wall Lamp
 • Menu Leonard Chandelier - Brass

  Menu Leonard Chandelier - Brass
  Menu Leonard Chandelier - Brass
 • Menu Chambers Chandelier - Diameter 76 cm

  Menu Chambers Chandelier - Diameter 76 cm
  Menu Chambers Chandelier - Diameter 76 cm
 • Menu TR Bulb, Ceiling/Wall Lamp - Black w. Shiny Opal Bulb

  Menu TR Bulb, Ceiling/Wall Lamp - Black w. Shiny Opal Bulb
  Menu TR Bulb, Ceiling/Wall Lamp - Black w. Shiny Opal Bulb
 • Menu TR Bulb, Pendant - Brushed Brass w. Matt Opal Bulb

  Menu TR Bulb, Pendant - Brushed Brass w. Matt Opal Bulb
  TR Bulb-serien innefattar ett flertal taklampor, vägglampor och bordslampor. Tim själv beskriver serien som en strävan efter att förbättra miljön genom eleganta, tekniskt smarta lösningar.
 • Menu JWDA Floor Lamp - White Marble - Bronzed Brass

  Menu JWDA Floor Lamp - White Marble - Bronzed Brass
  Menu JWDA Floor Lamp - White Marble - Bronzed Brass

Verpan lampdesign från 1960- & 70-talet

Vi har redan nämn honom flera gånger på den här sidan och nu kommer han igen - Verner Panton. Verpan är varumärket som är stolta producenter av hans verk inom lampdesign. Elegans med lekfullhet är en bra sammanfattning av Verners formgivning av lampor. Många av hans klassiker lanserades under 60- och 70-talet men lever än idag.

 • VERPAN Fun 11DM - Pendellampa tillverkad av skalskivor

  VERPAN Fun 11DM - Pendellampa tillverkad av skalskivor
  Bländande designpendellampa Fun 11DM av pärlemorskedjor Pendellampan Fun 11DM skapades 1964 av den danske designern Verner Panton och har än idag inget av sin charm förlorat. I mitten av 1900-talet gjorde sig Panton ett namn som möbel- och armaturdesigner. Han blev framför allt känd för sina ovanliga kreationer, som alla bär Pantons omisskännliga signatur. En av hans första designer var belysningsserien Fun. Inspirerad av de fascinerande egenskaperna hos biomineralen pärlemor skapade den då 38-årige Panton ett belysningsobjekt som leker med transparens och bländande reflektioner. Dussintals kedjor av pärlemorskivor är fästa vid fem glänsande förkromade, koncentriska metallringar, som är förbundna med varandra med ringar av rostfritt stål och därför kan flyttas. Denna pendellampa utnyttjar inte bara genomskinligheten utan även den typiska iriserande ytstrukturen hos pärlemor för att skapa en ojämförlig skimrande effekt. Med en diameter på 70 cm är Fun 11DM ett belysningsobjekt som gärna placeras i receptioner, balsalar eller foajéer för att fylla omgivningen med sin lyxiga känsla - antingen som solitär eller i kombination med andra lampor från denna serie. Den 400 cm långa, textilmantlade matningskabeln möjliggör även installation i rum med mycket högt i tak. När en vindpust sveper över havet av pärlemorkedjor hörs ett mjukt ljud som liknar ett vindspel. Om pendellampan är utrustad med en vanlig glödlampa kan till och med värmen från ljuskällan få skalkedjorna att vibrera lätt och skapa det harmoniska klockspelet.
 • Verpan - Moon Large Taklampa White

  Verpan - Moon Large Taklampa White
  Design Verner Panton för Verpan Koncept Ofantligt snygg och annorlunda lampa! Designad 1960 av Verner Panton och tillverkas i dag av Verpan. Verner Panton var en färgrik person som har designat många galna, snygga och annorlunda verk. Han var ett stort fan av färgrik och skev design och gick en helt egen väg i jämförelse med hans kollegor från samma tid. Lampan Moon är gjord av tunna metallameller och kan placeras ut som du själv önskar för att ljuset kommer dit du vill och på sås ätt kan du sätta din egen prägel på lampan. Moon passar perfekt över matbordet, kanske en och en eller två eller flera bredvid varandra. Moon skulle också passa bra in i sovrummet, eller varför inte i hörnet i vardagsrummet? Oavsett vad du väljer kommer Moon att se fantastisk ut i ditt hem!
 • Verpan - Fun 1 DM Taklampa

  Verpan - Fun 1 DM Taklampa
  Fun 1 DM Pendant formgavs av Verner Panton 1964. Lampan består av pärlemorskal som hålls samman av metallringar, vilket skapar en behagligt diffus spridning av ljuset. Verner Panton (1926-1998) var en av de mest färgstarka personligheterna i dansk arkitektur- och designhistoria. Han utexaminerades från Kunstakademiet i Köpenhamn 1955. Panton är särskilt känd för sin färgstarka och organiska design och en utpräglad förkärlek för plast. Han har vunnit många priser för sina okonventionella verk. OBS! Observera att lampan levereras omonterad. Skalen monteras enkelt på metallramen genom att följa instruktionerna i lådan.
 • Verpan - VP Globe 40 Glas Taklampa

  Verpan - VP Globe 40 Glas Taklampa
  Design Verner Panton för Verpan Koncept VP Globe 40 Glas Taklampa är en transparant akryl-lampa med fem reflektioner i eroderat aluminium med lackerad finish med färgerna vit, blå och orange inuti. Dessutom är varje lampa individuellt numrerad och med lampan kommer en certifikat med lampans nummer. Detta för att undgå parallellimport och stärka produktens kvalitet.
 • Verpan - VP Globe 40 Alu Taklampa

  Verpan - VP Globe 40 Alu Taklampa
  Design Verner Panton för Verpan Koncept VP Globe 40 Alu Taklampa är en transparant akryl-lampa med fem reflektioner i eroderat aluminium med lackerad finish med färgerna vit, blå och orange inuti. Dessutom är varje lampa individuellt numrerad och med lampan kommer en certifikat med lampans nummer. Detta för att undgå parallellimport och stärka produktens kvalitet.
 • Verpan - VP Globe 40 Taklampa Brass

  Verpan - VP Globe 40 Taklampa Brass
 • Verpan - Fun 7 DM Taklampa

  Verpan - Fun 7 DM Taklampa
  Design Verner Panton för Verpan Koncept Fun 7 DM Taklampa är designad av Verner Panton år 1964. Lampan består av pärlemor-skal som hålls samman av metallringar, vilket skapar en behaglig diffus spridning av ljuset. Verner Panton (1926-1998) var en av de mest färgstarka figurerna i dansk arkitektur och designhistoria. Han är utbildad vid Konstakademin i Köpenhamn 1955. Panton är känd för sin färgstarka och organiska design samt sin utpräglade förkärlek till plast. Han har vunnit fler utmärkelse för sina otraditionella verk. NB! Observera att lampan inte levereras monterad. Montera skalen på metallramen enligt instruktionerna i lådan.
 • Verpan - Fun 2 DM Taklampa

  Verpan - Fun 2 DM Taklampa
  Design Verner Panton för Verpan Koncept Taklampan FUN är designad av Verner Panton år 1964. Lampan består av pärlemor-skal som hålls samman av metallringar, vilket skapar en behaglig diffus spridning av ljuset. Verner Panton (1926-1998) var en av de mest färgstarka figurerna i dansk arkitektur och designhistoria. Han är utbildad vid Konstakademin i Köpenhamn 1955. Panton är känd för sin färgstarka och organiska design samt sin utpräglade förkärlek till plast. Han har vunnit fler utmärkelse för sina otraditionella verk. NB! Observera att lampan inte levereras monterad. Montera skalen på metallramen enligt instruktionerna i lådan.

Muuto

Namnet Muuto är egentligen ett finskt ord som betyder "nya perspektiv". Företaget från Danmark fångar den skandinaviska stilen på ett avskalat och vackert sätt. Formgivarna bakom Muutos populära lampor jobbar både med metall, trä och plastmaterial i sina belysningsprodukter.

 • Muuto - Leaf Bordslampa Grey

  Muuto - Leaf Bordslampa Grey
  Design Broberg & Ridderstråle for Muuto Koncept Leaf golvlampa är inspirerad av bladen på ett trä och den har liksom ett trä och ett lätt och elegant uttryck. Lampan är med ett inbyggdt LED, som kan dimmas/dämpas, så man har möjlighet för att justera ljusstyrkan exakt som du vill har den. Leaf är ideel som läs lampa och vill passa helt perfekt in i den minimalistiske inredning och där man har har behov för ett bra och skönt läs ljus.
 • Muuto - Fluid Taklampa Ø42 Opal White

  Muuto - Fluid Taklampa Ø42 Opal White
  Design Claesson Koivisto Rune for Muuto Koncept Designern av Fluid taklampa har, som namnet antyder, hittat inspiration i formen från en vattendroppe som faller, och trycks samman av motståndet. Fluid taklampa i White är mycket enkel och stilren och passar helt perfekt over matbordet, var man har behov för en stämningsfull och dekorativ belysning, där den inte bländar. . Du kan också välja att hänga flera taklampor samlade och blanda de 2 storlekar, för att skapa ditt eget uttryck.
 • Muuto - Ambit Taklampa Ø16,5 Grey

  Muuto - Ambit Taklampa Ø16,5 Grey
  Design TAF Architects for Muuto Koncept Ambit taklampa Ø16,5 i grey är en mycket stilren och tidlös taklampa. Lampskärmen är gjord ut från en gammal Brazier metod. Metallen är böjd med handkraft, därefter polerat och till sist hand målad. Ambit taklampa är vit inuti och detta gör, att man får ut max av ljuset därifrån.
 • Muuto - Unfold Taklampa Light Grey

  Muuto - Unfold Taklampa Light Grey
  Design Form Us With Love for Muuto Koncept Unfold taklampa i ljus grå är framställd i en mjuk silikongummi. Detta gör dentill en helt unik lampa, som kan användas på alla stälen, utan att bli bekymrad för om lampan går i sönder. Använd den över köksbordet, var du har behov för en lampa, den är lätt att torka av. Använd den i barnens sovrum, var bollar, leksaker, ibland kan saker flyga igenom rummet. Eller använd den i cafeen, var många människor kommer och går varje dag. Unfold taklampan kommer i 13 olika färger, vilket gör, att den kan passa in i varje inredningsstil.
 • Muuto - Unfold Taklampa Dark Grey

  Muuto - Unfold Taklampa Dark Grey
  Design Form Us With Love for Muuto Koncept Unfold taklampa i mörk grå är framställd i en mjuk silikongummi. Detta gör dentill en helt unik lampa, som kan användas på alla stälen, utan att bli bekymrad för om lampan går i sönder. Använd den över köksbordet, var du har behov för en lampa, den är lätt att torka av. Använd den i barnens sovrum, var bollar, leksaker, ibland kan saker flyga igenom rummet. Eller använd den i cafeen, var många människor kommer och går varje dag. Unfold taklampan kommer i 13 olika färger, vilket gör, att den kan passa in i varje inredningsstil.
 • Muuto - Leaf Bordslampa Black

  Muuto - Leaf Bordslampa Black
  Design Broberg & Ridderstråle for Muuto Koncept Leaf golvlampa är inspirerad av bladen på ett trä och den har liksom ett trä och ett lätt och elegant uttryck. Lampan är med ett inbyggdt LED, som kan dimmas/dämpas, så man har möjlighet för att justera ljusstyrkan exakt som du vill har den. Leaf är ideel som läs lampa och vill passa helt perfekt in i den minimalistiske inredning och där man har har behov för ett bra och skönt läs ljus.
 • Muuto - E27 Taklampa White

  Muuto - E27 Taklampa White
  Design Mattias Ståhlbom for Muuto Koncept med E27 taklampa eller ’’fatningen’’ White får du en mycket enkelt sätt att få ljus på. Där är uttaliga möjligheter med denna lampa och bara därför är den blivit en av Muuto’s best sellers. Lampan är framställt I sillikon, vilket för den till ett helt unikt och spännande inslag I inredningen. E27 fås i 11 olika färger och den kan därför passa in i varje inredningsstil.
 • Muuto - Grain Taklampa Grey

  Muuto - Grain Taklampa Grey
  Design Jens Fager for Muuto Koncept Grain taklampa i Grey har, som namnet antyder, en struktur med små korn. Grain är nämligen producerat i en mix av bambu fiber och plast. Materialet gör att lampan har en viss mjukhet över sig och samtidigt är den otroligt lätt. Designen är ytterst simpel i sin form och detta gör Grain taklampa till en allsidig lampa, som kan passa in i varje inredningsstil. Lampan kommer med en LED glödlampa av hög kvalitet, som varar i upp till 10.000 timmar. LED glödlampa är, tillsammans med materialet, med till att fullfölja konceptet med att spara på energiresurser. Ambit Design TAF Architects for Muuto Koncept Ambit taklampa Ø45 i Grey är en mycket stilren och tidlös taklampa. Lampskärmen är gjord ut från en gammal Brazier metod. Metallen är böjd med handkraft, därefter polerat och till sist hand målad. Ambit taklampa är vit inuti och detta gör, att man får ut max av ljuset därifrån. Taklampan fås i 5 olika färger.

Frandsen

Frandsen Lighting vill sälja lampor och belysning till människor som värdesätter god smak och design före ett billigt och lågt pris. Kända lampserier från Frandsen är Job, Ball och Venice.

 • Frandsen - Benjamin XL Taklampa Vit Frandsen

  Frandsen - Benjamin XL Taklampa Vit Frandsen
  Benjamin taklampan Vit är en stilren lampa i en mycket skarp design. Den passar bra i det skandinaviska hemmet och skapar en tydlig kontrast till den nordiska stilen. Den vackra lampan görs i metall, med en riktigt läcker finish i olika moderna färger. En tidlös klassiker, som aldrig går av modet. Oavsett vart du placerar taklampan; över mat- eller soffbordet, arbetsytan i köket, på kontoret eller som ett kluster i hemmet, skapar lampan ett delikat och praktiskt ljus. Hela Benjamin-serien består av bordslampa, golvlampa och en taklampa i olika storlekar, så det finns oändliga möjligheter för att föra samman den rigorösa stilen genom hela inredningen. Se hela Benjamin-serien här
 • Frandsen - Job Bordslampa Mat Svart Frandsen

  Frandsen - Job Bordslampa Mat Svart Frandsen
  Job är utformad som en klassisk arkitektlampa och med sitt enkla utseende är det en lampa som passar in överallt. Lampan finns som både golv, bord – och vägglampa, samt i den nya modellen Job Mini som passar in där det inte är så mycket plats. Om du väljer Job i svart, vitt eller koppar får du ett behagligt och fint ljus som kan riktas precis där det ska användas.
 • Frandsen - Benjamin Bordslampa Svart Frandsen

  Frandsen - Benjamin Bordslampa Svart Frandsen
  Benjamin taklampan Svart är en stilren lampa i en mycket skarp design. Den passar bra i det skandinaviska hemmet och skapar en tydlig kontrast till den nordiska stilen. Den vackra lampan görs i metall, med en riktigt läcker finish i olika moderna färger. En tidlös klassiker, som aldrig går av modet. Oavsett vart du placerar taklampan; över mat- eller soffbordet, arbetsytan i köket, på kontoret eller som ett kluster i hemmet, skapar lampan ett delikat och praktiskt ljus. Hela Benjamin-serien består av bordslampa, golvlampa och en taklampa i olika storlekar, så det finns oändliga möjligheter för att föra samman den rigorösa stilen genom hela inredningen. Se hela Benjamin-serien här
 • Frandsen - Benjamin Taklampa Mat Vit Frandsen

  Frandsen - Benjamin Taklampa Mat Vit Frandsen
  Benjamin taklampan Mat Vit är en stilren lampa i en mycket skarp design. Den passar bra i det skandinaviska hemmet och skapar en tydlig kontrast till den nordiska stilen. Den vackra lampan görs i metall, med en riktigt läcker finish i olika moderna färger. En tidlös klassiker, som aldrig går av modet. Oavsett vart du placerar taklampan; över mat- eller soffbordet, arbetsytan i köket, på kontoret eller som ett kluster i hemmet, skapar lampan ett delikat och praktiskt ljus. Hela Benjamin-serien består av bordslampa, golvlampa och en taklampa i olika storlekar, så det finns oändliga möjligheter för att föra samman den rigorösa stilen genom hela inredningen. Se hela Benjamin-serien här
 • Frandsen - Kobe Taklampa Ø30 Smoke/Svart Frandsen

  Frandsen - Kobe Taklampa Ø30 Smoke/Svart Frandsen
  Frandsen Lighting har designat, tillverkat och sålt lampor sedan 1968. Fantastisk vacker lampa från Frandsen. KOBE NEW i opal-vit/satin. Lampan ger ett otroligt vackert ljus, med den stora ovala glasskärmen. Frandsen har här haft fokus på designen. Finns som pendel-taklampa med rökfärgat glas i opal-vit med stråk av satin.
 • Frandsen - Honey Bordslampa Smoke Frandsen

  Frandsen - Honey Bordslampa Smoke Frandsen
  Design Guillaume Delvigne för Frandsen Koncept Honey-bordslampa från danska Frandsen i Smoke. Skapad av den erkända designer Guillaume Delvigne i präglat glas och massivt trä i en valnöts-färg / i svart. Med en höjd på 38 cm fyller lampan bra på bordet och fungerar närmast som en iögonfallande skulptur. Det färgade glaset dimmar ljusets skarphet och ger en behaglig belysning. Glasets prägel är en referens till traditionella japanska rispapperlampor och Honey får därmed ett mycket internationellt uttryck. Finns i två färger – amber och smoke. Skärmen i glas ger en sofistikerat look. Kombinerat med en fot i massivt drejat trä får bordslampan ett nordiskt drag, som är ett speciellt bra komplement till den skandinaviska inredningen. Välj mellan två olika färger, med antingen bärnstensfärgad skärm kombinerat med en valnöts-fägad fot eller smoked glas och en svart fot.
 • Frandsen - Benjamin Golvlampa Svart Frandsen

  Frandsen - Benjamin Golvlampa Svart Frandsen
  Benjamin taklampan Svart är en stilren lampa i en mycket skarp design. Den passar bra i det skandinaviska hemmet och skapar en tydlig kontrast till den nordiska stilen. Den vackra lampan görs i metall, med en riktigt läcker finish i olika moderna färger. En tidlös klassiker, som aldrig går av modet. Oavsett vart du placerar taklampan; över mat- eller soffbordet, arbetsytan i köket, på kontoret eller som ett kluster i hemmet, skapar lampan ett delikat och praktiskt ljus. Hela Benjamin-serien består av bordslampa, golvlampa och en taklampa i olika storlekar, så det finns oändliga möjligheter för att föra samman den rigorösa stilen genom hela inredningen. Se hela Benjamin-serien här
 • Frandsen - Benjamin XL Taklampa Svart Frandsen

  Frandsen - Benjamin XL Taklampa Svart Frandsen
  Benjamin taklampan Svart är en stilren lampa i en mycket skarp design. Den passar bra i det skandinaviska hemmet och skapar en tydlig kontrast till den nordiska stilen. Den vackra lampan görs i metall, med en riktigt läcker finish i olika moderna färger. En tidlös klassiker, som aldrig går av modet. Oavsett vart du placerar taklampan; över mat- eller soffbordet, arbetsytan i köket, på kontoret eller som ett kluster i hemmet, skapar lampan ett delikat och praktiskt ljus. Hela Benjamin-serien består av bordslampa, golvlampa och en taklampa i olika storlekar, så det finns oändliga möjligheter för att föra samman den rigorösa stilen genom hela inredningen. Se hela Benjamin-serien här