PH Kotten lampa

På danska heter den Koglen, här i Sverige kallar vi den för Kotten men lampan har det internationella namnet PH Artichoke. År 1958 fick Poul Henningsen uppdraget att designa en unik lampa till restaurangen Langelinie Pavilion i Köpenhamn. Lampan fick ett utseende som påminde om en kotte med sina 72 blad. Designen ger ett mjukt och fint ljus som inte är bländade oavsett varifrån man betraktar kottelampan.

Äkta PH Kotte taklampa i Original

 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) White Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) White Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) White Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att utforma en pendelbelysning för Langelinie Pavilion Restaurant i Köpenhamn, med en särskild begäran om att den skulle vara 100 % bländfri. Hans geniala lösning med 72 blad i 12 raka rader ger ett helt bländfritt ljus, oavsett från vilken vinkel du tittar på den. I dag betraktas taklampan som en Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon, älskad och erkänd över hela världen, och den pryder fortfarande Pavilion i Köpenhamn. PH Artichoke har också fått smeknamnet The Cone på grund av sitt distinkta utseende. Lampan är ett utmärkt exempel på Poul Henningsens visionära förhållningssätt till Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., med fokus på ljusets inverkan på omgivningen och en känsla för vacker estetik. Trots att taklampan är mer än 60 år gammal har den inte förlorat något av sin glans. Med sitt skulpturala utseende och behagliga ljus, i kombination med ett ökat intresse för danska Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.klassiker, är lampan definitivt relevant i dagens moderna inredning. Idag finns lampan i olika storlekar med en diameter från 48 till 84 centimeter, samt i flera olika färger - Se hela utbudet av PH Artichoke taklampor här.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 Copper Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 Copper Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. Koncept PH Artichoke blev Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har kännetecknet vid sin unika och skulpturella Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., den är världskänd och betraktas som en internationell Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Den ultimata pendeln för experter som utan motstycke är känt och älskat över hela jordklotet. Dansk Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. med högsta grad av form och funktion, där med över 50 år i ryggen inte har tappat gnistan. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. i världsklass, en ikon som häver sig över massorna. PH Arichoke Pendel Ø480 i koppar har kännetecknet vid sin unika och skulpturella Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., som har uppnått status som Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon. Armaturet består av 12 gånger 6 blad som dirigerar ljuset så det både lyser upp själva armaturet och sänder ut ett enastående och 100% bländfritt ljus från PH Artichoke, oavsett varifrån man kollar på skönheten. Kontakta oss för ytterligare upplysningar eller eventuellt totalt erbjudande incl. leverering upphängning och säkring av din nya Artichoke.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) Stainless Steel Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) Stainless Steel Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Stainless Steel Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att utforma en pendelbelysning för Langelinie Pavilion Restaurant i Köpenhamn, med en särskild begäran om att den skulle vara 100 % bländfri. Hans geniala lösning med 72 blad i 12 raka rader ger ett helt bländfritt ljus, oavsett från vilken vinkel du tittar på den. I dag betraktas taklampan som en Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon, älskad och erkänd över hela världen, och den pryder fortfarande Pavilion i Köpenhamn. PH Artichoke har också fått smeknamnet The Cone på grund av sitt distinkta utseende. Lampan är ett utmärkt exempel på Poul Henningsens visionära förhållningssätt till Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., med fokus på ljusets inverkan på omgivningen och en känsla för vacker estetik. Trots att taklampan är mer än 60 år gammal har den inte förlorat något av sin glans. Med sitt skulpturala utseende och behagliga ljus, i kombination med ett ökat intresse för danska Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.klassiker, är lampan definitivt relevant i dagens moderna inredning. Idag finns lampan i olika storlekar med en diameter från 48 till 84 centimeter, samt i flera olika färger - Se hela utbudet av PH Artichoke taklampor här.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) Copper Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) Copper Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Copper Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att utforma en pendelbelysning för Langelinie Pavilion Restaurant i Köpenhamn, med en särskild begäran om att den skulle vara 100 % bländfri. Hans geniala lösning med 72 blad i 12 raka rader ger ett helt bländfritt ljus, oavsett från vilken vinkel du tittar på den. I dag betraktas taklampan som en Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon, älskad och erkänd över hela världen, och den pryder fortfarande Pavilion i Köpenhamn. PH Artichoke har också fått smeknamnet The Cone på grund av sitt distinkta utseende. Lampan är ett utmärkt exempel på Poul Henningsens visionära förhållningssätt till Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., med fokus på ljusets inverkan på omgivningen och en känsla för vacker estetik. Trots att taklampan är mer än 60 år gammal har den inte förlorat något av sin glans. Med sitt skulpturala utseende och behagliga ljus, i kombination med ett ökat intresse för danska Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.klassiker, är lampan definitivt relevant i dagens moderna inredning. Idag finns lampan i olika storlekar med en diameter från 48 till 84 centimeter, samt i flera olika färger - Se hela utbudet av PH Artichoke taklampor här.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) Black Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 LED (DTW) Black Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. PH Artichoke 480 LED Svart blev Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har kännetecknet vid sin unika och skulpturella Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., den är världskänd och betraktas som en internationell Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Den ultimata pendeln för experter som utan motstycke är känt och älskat över hela jordklotet. Dansk Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. med högsta grad av form och funktion, där med över 50 år i ryggen inte har tappat gnistan. PH Artichoke Pendel har kännetecknet vid sin unika och skulpturella Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., som har uppnått status som Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon. Armaturet består av 12 gånger 6 blad som dirigerar ljuset så det både lyser upp själva armaturet och sänder ut ett enastående och 100% bländfritt ljus från PH Artichoke. Kontakta oss för ytterligare upplysningar eller eventuellt totalt erbjudande incl. leverering upphängning och säkring av din nya Kotte.
 • Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 Stainless Steel Louis Poulsen

  Louis Poulsen - PH Artichoke Taklampa Ø480 Stainless Steel Louis Poulsen
  Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. Koncept PH Artichoke blev Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har kännetecknet vid sin unika och skulpturella Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., den är världskänd och betraktas som en internationell Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Den ultimata pendeln för experter som utan motstycke är känt och älskat över hela jordklotet. Dansk Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. med högsta grad av form och funktion, där med över 50 år i ryggen inte har tappat gnistan. Armaturet består av 72 blad fördelat i 12 rader och deras inbördes placering ger ett totalt bländfritt ljus oavsett betraktningsvinkel. För att säkra den höga kvalitetsnivån föregår stora delar av produktionsprocessen fortfarande som handarbete. Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning. i världsklass, en ikon som häver sig över massorna. PH Arichoke Pendel Ø480 i stål har kännetecknet vid sin unika och skulpturella Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning., som har uppnått status som Var vänlig notera att PH Artichoke har en längre leveranstid eftersom de tillverkas på beställning.ikon. Armaturet består av 12 gånger 6 blad som dirigerar ljuset så det både lyser upp själva armaturet och sänder ut ett enastående och 100% bländfritt ljus från PH Artichoke, oavsett varifrån man kollar på skönheten. Kontakta oss för ytterligare upplysningar eller eventuellt totalt erbjudande incl. leverering upphängning och säkring av din nya Artichoke.
 • PH Artichoke 600 pendel, opalglas 60cm

  PH Artichoke 600 pendel, opalglas 60cm
  En av Louis Poulsens absolut kändaste armaturer. Formgiven av Poul Henningsen 1958 till en restaurang i Köpenhamn. Kotten utstrålar hantverksskicklighet och historia. Armaturen är 100% bländfri och&hellip:
 • Louis Poulsen Ph Kotte 480 Mässing taklampa/pendel

  Louis Poulsen Ph Kotte 480 Mässing taklampa/pendel
  PH Kotte (PH Artichoke på Engelska) formgavs år 1958 av Poul Henningsen till restaurang Langelinie Pavillonen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Kotte kännetecknas av sin unika och skulpturala&hellip:

Alla kottelampor ovanför är äkta och kostar en hel del att köpa, även om de är rödmarkerade och på REA. Om du vill ha en lampa med utseendet av en kotte finns det billigare varianter lite längre ner på sidan. Ett annat alternativ är att kolla på annonser för att köpa dig en PH kotte begagnad.

Kopior: Lampor som ser ut som kotte lampa

 • UMAGE Conia medium – effektfull hänglampa i vitt

  UMAGE Conia medium – effektfull hänglampa i vitt
  Hänglampa Conia medium med accentfull ljuseffekt – vit Hänglampan Conia medium skapar en fantastisk ljusbild, som består av en konisk skärm av strålande vitlackerade, överlappande plastelement, som gör ett organiskt intryck. Ljuset avges bländfritt, så att Conia medium är idealisk som exempelvis bordsbelysning. Man kan tydligt märka att designern Søren Ravn Christensen inspirerades av naturen. Christensen jobbar som kreativ utvecklare på företaget UMAGE som han är en av grundarna av. Den danska lamptillverkaren kännetecknas av den skandinaviska designens rena naturlighet, enkla funktionalitet och noggranna hantverk.
 • UMAGE Konisk skärm –hänglampa Conia mini vit

  UMAGE Konisk skärm –hänglampa Conia mini vit
  Strålande vacker hänglampa Conia mini i vitt Hänglampan Conia minis skärm består av otaliga överlappande, koniska plastelement och går aldrig sönder. Formen sörjer för mjukt, bländfritt ljus, som välkomnas i alla rum. På så sätt är hänglampan Conia lämplig för att belysa matbordet eller som allmänbelysning i små rum. Hänglampan Conia mini formgavs av Søren Ravn Christensen, en dansk designer som är en av grundarna bakom företaget UMAGE, som har som grundprincip att vidareutveckla skandinaviska lampor, vilket han även lyckades med hos denna lampa.

Det finns många som har tagit fasta på den naturliga symmetri som kottelampan var först med. Designerlampor som liknar är bland andra Olsson Jensen CONE, Umage Conia och Dyberg Larsen Illumin.

Detaljer som kan skilja de här olika lamporna åt är att vissa är kottelampor i trä, vilket tillför en extra naturkänsla till designen. Andra är gjorda i tunna lameller av metall och några jobbar med plast som tillverkningsmaterial.

Köpa begagnad PH Kotte

När det gäller exklusiv inredning är det vanligt att andrahandsvärdet är högt och att produkterna är välvårdade. Därför kan det finnas möjlighet att köpa en PH Kottelampa begagnat. Men vi tror inte det är på Blocket du ska hålla koll, utan på auktioner hos Lauritz eller Bukowskis.

PH Artichoke: Kottelampans internationella namn

På engelska kallas den för PH Artichoke eftersom kronärtskockor har en liknande konstruktion med sina blad, precis som kottar. Ursprunget var i koppar men det har lanserats varianter på denna ikoniska lampa i borstat och polerat stål, mässing och även vitmålad metall. Senaste lanseringen var PH Kotten i svart år 2020.

Inspirerande bilder med PH Kotten i hemmiljö

PH Kotten lampa över matbord

PH Kotten i taket, vardagsrum

Sovrum med PH kotten lampa i taket

Bilderna är hämtade från återförsäljaren Lampemesteren.se, där du kan se många fler.