PH Kotten

På danska heter den Koglen, här i Sverige kallar vi den för Kotten men lampan har det internationella namnet PH Artichoke. År 1958 fick Poul Henningsen uppdraget att designa en unik lampa till restaurangen Langelinie Pavilion i Köpenhamn. Lampan fick ett utseende som påminde om en kotte med sina 72 blad som gav ett mjukt och fint ljus som inte bländade oavsett varifrån man betraktade lampan.

Äkta PH Kotte taklampor

 • PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Vit - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Vit - Louis Poulsen
 • PH Artichoke Ø480 LED Svart - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 LED Svart - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke 480 LED Svart blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH&hellip:
 • PH Artichoke Ø480 Koppar - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 Koppar - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har&hellip:
 • PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Rostfritt Stål - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Rostfritt Stål - Louis Poulsen
 • PH Artichoke Ø480 Svart - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 Svart - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke 480 Svart blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke&hellip:
 • PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Koppar - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Koppar - Louis Poulsen
 • PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Mässing - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Mässing - Louis Poulsen
 • PH Artichoke Ø480 Mässing - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 Mässing - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept En äkta ikon kan förnyas men ändå vara samma - och det gör Poul Henningsens PH Artichoke naturligvis också. Den populära taklampan designades år&hellip:

Alla kottelampor ovanför är äkta och kostar en hel del att köpa, även om de är rödmarkerade och på REA. Om du vill ha en lampa med utseendet av en kotte finns det billigare varianter. Det finns såklart inga totala kopior men lite längre ner på sidan får du förslag på lampor som ser ut som kottar.

PH Artichoke

På engelska kallas den för PH Artichoke eftersom kronärtskockor har en liknande konstruktion med sina blad, precis som kottar. Ursprunget var i koppar men det har lanserats varianter på denna ikoniska lampa i borstat och polerat stål, mässing och även vitmålad metall. Senaste lanseringen var PH Kotten i svart år 2020.

Lampor som ser ut som kotte lampa

 • Hänglampa Artichoke, metallic koppar

  Hänglampa Artichoke, metallic koppar
  Imponerande upphängningslampa Kronärtskocka - kopparmetallisk Kronärtskockan är inte en konventionell lampa. Detta kan ses i den oupplysta designen, som är inspirerad av en kronärtskocka. Kronärtskocka pryder varje rum på ett speciellt sätt och passar utmärkt till exempel för atmosfärisk bordsbelysning. Metallskärmen är designad i färgen kopparmetall, vilket skapar en skimrande ljuseffekt när ljuset avges. Kronärtskockan kan hängas i ljusstyrka via husinstallationen. Förutsättningen för detta är valet av en dimbar ljuskälla.
 • UMAGE Silvia mini pendellampa, grå

  UMAGE Silvia mini pendellampa, grå
  Skandinavisk design och speciell pendellampa - Silvia mini pendelarmatur med grå nyans Lampskärmen av Silvia designer pendellampa visuellt av en kronärtskocka. På samma sätt som frukten består paraplyet också av många enskilda blad. Dessa plastplattor är helt enkelt kopplade ihop och bildar därmed grunden för lampan. Eftersom de är nära varandra kan ljus lätt passera genom bladen. Armaturen lyser också uppåt och nedåt och skapar en speciell ljuseffekt. Detta är perfekt för vardagsrummet eller sovrummet. Designlampan kan också användas som bordsbelysning. En optisk blickfång garanteras i alla fall.
 • Hänglampa Artichoke, silver

  Hänglampa Artichoke, silver
  Kronärtskockahänglampa med glänsande silverskärm Original, iögonfallande och med en fantastisk ljuseffekt, fångar kronärtskockan upp i ögat, som uppenbarligen bär sitt namn på grund av skuggdesignen i form av kronärtskockbladen. Skärmen av metall har också fått en blank silverfinish. Denna metallfinish ger det emitterade ljuset en lysande ljuseffekt. Oavsett som allmänbelysning eller som ljuskälla ovanför ett bord - Kronärtskockan garanterar inte bara idealiska ljusförhållanden utan ger också extra komfort.
 • UMAGE Silvia medium pendellampa, grå

  UMAGE Silvia medium pendellampa, grå
  Modern skandinavisk design - pendellampa Silvia medium med grå nyans Den moderna pendellampa Silvia är perfekt för att skapa en speciell blickfång i vardagsrummet. Den imponerande lampskärmen består av flera bikakor av polypropen som är anordnade på ett överlappande sätt och så visuellt liknar en kronärtskocka. Denna organiska form gör designlampan Silvia unik. Det erbjuder också en underbar ljuseffekt, eftersom ljuset kan lysa uppåt och nedåt samt genom de enskilda bladen. Oavsett om det används ovanför ett modernt matbord eller i vardagsrummet eller sovrummet, erbjuder Silvia som en pendellampa design och behagligt ljus samtidigt. Lampan levereras i enskilda delar, som kan sättas ihop på några minuter. Dessutom är lampan mycket lätt att sköta, honungskakan av plast kan lätt torkas av med en fuktig trasa.

Köpa begagnad PH Kotte

När det gäller exklusiv inredning är det vanligt att andrahandsvärdet är högt och att produkterna är välvårdade. Därför kan det finnas möjlighet att köpa en PH Kottelampa begagnat. Men vi tror inte det är på Blocket du ska hålla koll, utan på auktioner som Lauritz eller Bukowskis.