Louis Poulsen lampor

Den danska lamptillverkaren Louis Poulsen har en lång historia och tradition som tar fart 1924 då ett samarbete med Poul Henningsen inleddes. Skandinavisk stilren formgivning med stort fokus på funktion är typiskt för belysning från Louis Poulsen.

Enligt företaget ska en lampa inte bara vara snyggt designade för att tittas på. De ska också forma ljus och skapa miljöer där människor kan verka och må bra. Det är något som Louis Poulsen värdesätter när deras designers och arkitekter samarbetar.

Stora namn har designat för Louis Poulsen

På listan med formgivare som jobbat för och tillsammans med företaget finns Arne Jacobsen, Verner Panton och Oki Sato. Poul Henningsen gjorde sin berömda lampa Paris 1924 och som idag är en lampklassiker. PH-lampan som lanserades 1925 hade tre skärmar och ett bländfritt ljus.

Pouls treskärmssystem är grunden bakom den design- och ljusfilosofi som Louis Poulsen Lighting jobbar efter. Det är formen på ljuset som är centralt men lamporna ska också vara fina att titta på även när de är släckta.

Aktuella lampor hos Louis Poulsen återförsäljare

 • PH 5 Taklampa Modern White - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Modern White - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH 5 Taklampa Modern White blev designad 1958 av Poul Henningsen (1894-1967), som var pionjären inom ljusdesign och tillägnade nästan hela sitt liv&hellip:
 • PH 3/2 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 3/2 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924. Poul Henningsen var en av de första till att erkänna det viktiga&hellip:
 • Panthella MINI Bordslampa Krom - Louis Poulsen

  Panthella MINI Bordslampa Krom - Louis Poulsen
  DesignVerner Panton för Louis Poulsen Koncept Panthella Mini i Krom är med sina 25 cm i diameter en mycket allsidig bordslampa. Använd den var som helst i hemmet: på fönsterbrädet, skåpet, nattduksbordet&hellip:
 • NJP Vägglampalampa Lang Ljusgrå - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Lang Ljusgrå - Louis Poulsen
  NJP Vägglampa med lång arm ljus aluminiumgrå Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP. NJP bordslampa som lanserades 2015 är en ny tolkning av den klassiska arkitektlampan. Lampans enkla och stilre
 • PH 2/1 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 2/1 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen
  PH 2/1 Bordslampaär den minsta av glaslampor från Poul Henningsen. Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen började år 1924. Poul Henningsen var en av de första att bemärka h
 • Yuh Vägglampa Vit - Louis Poulsen

  Yuh Vägglampa Vit - Louis Poulsen
  Yuh Vägglampa Vit Yuh är den fonetiska formen av''you'', bokstaverna representerar ljuden som man gör med stämman för att säga''you''. En av de essentiella egenskaperna som denna design harär den pers
 • PH 3½-3 Taklampa - Louis Poulsen

  PH 3½-3 Taklampa - Louis Poulsen
  PH 3½-3 Glaspendel - Högglansförkromad PH 3½-3 pendellampan är medlem av 3-skärmsfamiljen som idag består av 20 lampor varav 3 kan användas utomhus. Poul Henningsen designade 3-skärmssystemet redan i
 • Toldbod 250 Taklampa Vit - Louis Poulsen

  Toldbod 250 Taklampa Vit - Louis Poulsen
  Design Louis Poulsen A/S för Louis Poulsen Koncept Toldbod 250 Pendel Vit är från en serie pendlar i olika storlekar. Denna version mäter 25 cm och passar perfekt över matbordet eller köksön, där&hellip:
 • Above TaklampaØ175 Vit - Louis Poulsen

  Above TaklampaØ175 Vit - Louis Poulsen
  AboveØ175 - Vit Den danska designern Mads Odgård fokuserar på produktdesignen och strävar alltid efter att förbättra det som redan finns och viktigast av allt - vara en källa för glädje för användaren
 • AJ Eklipta Ø220 G9 Vägglampa/Plafond - Louis Poulsen

  AJ Eklipta Ø220 G9 Vägglampa/Plafond - Louis Poulsen
  Design Arne Jacobsen för Louis Poulsen Koncept AJ Eklipta designades av Arne Jacobsen 1959 till Rødovre rådhus. För detta projekt framställdes två olika storlekar, Ø350mm och Ø450mm. De användes&hellip:
 • PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Vit - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Vit - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) White designades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att utforma en pendelbelysning för Langelinie Pavilion Restaurant&hellip:
 • Toldbod 250 Taklampa Svart - Louis Poulsen

  Toldbod 250 Taklampa Svart - Louis Poulsen
  Design Louis Poulsen A/S för Louis Poulsen Koncept Toldbod 250 Pendel Svart är från en serie pendlar i olika storlekar. Denna version mäter 25 cm och passar perfekt över matbordet eller köksön,&hellip:
 • NJP Vägglampalampa Lång Arm Vit - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Lång Arm Vit - Louis Poulsen
  NJP Vägg, lång arm - Vit Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP Serien. Lampans enkla och stilrena utseende betyder att dess funktionella komponenter är blottlagda. Användningsmöjligheterna är no
 • PH Artichoke Ø480 Koppar - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 Koppar - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH Artichoke har&hellip:
 • VL38 Vägglampa Svart - Louis Poulsen

  VL38 Vägglampa Svart - Louis Poulsen
  VL38 Vägglampa - Svart VL38 Vägglampa är en del av VL38-kollektionen som också består av en bords- och golvlampa. Den är baserad på originalbordslampan som använts i Radiohusets studio sedan 1945. Lam
 • Above TaklampaØ250 Vit - Louis Poulsen

  Above TaklampaØ250 Vit - Louis Poulsen
  AboveØ250 - Vit Den danska designern Mads Odgård fokuserar på produktdesignen och strävar alltid efter att förbättra det som redan finns och viktigast av allt - vara en källa för glädje för användaren
 • PH 3½-2½ Golvlampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 3½-2½ Golvlampa Mässing - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924. Poul Henningsen var en av de första till att erkänna det viktiga&hellip:
 • NJP Vägglampalampa Lång Arm Svart - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Lång Arm Svart - Louis Poulsen
  NJP Vägglampa, lång arm - Svart Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP Serien. Lampans enkla och stilrena utseende betyder att dess funktionella komponenter är blottlagda. Användningsmöjlighetern
 • AJ Golvlampa Svart - Louis Poulsen

  AJ Golvlampa Svart - Louis Poulsen
  Design Arne Jacobsen för Louis Poulsen Koncept AJ golvlampa designades av Arne Jacobsen 1960 för SAS Royal Hotel i Köpenhamn (Radisson Blu). Lampan var en del av det övergripande designkonceptet för&hellip:
 • Skot Plafond LED Transparent Halvafskärmet Grafit - Louis Poulsen

  Skot Plafond LED Transparent Halvafskärmet Grafit - Louis Poulsen
  Design Lauritz Knudsen för Louis Poulsen Koncept Skot Loft LED Clear Semi-shielded Graphite är en klassisk utomhuslampa med ett galler för ljuskällan. Den utvecklades ursprungligen för fartyg och&hellip:
 • Louis Poulsen NJP vägglampa lång arm Svart

  Louis Poulsen NJP vägglampa lång arm Svart
 • AJ Bordslampa Ljus Petroleum - Louis Poulsen

  AJ Bordslampa Ljus Petroleum - Louis Poulsen
  AJ Bord Blågrön AJ bord designades av Arne Jacobsen 1960 till SAS Royal Hotel i Köpenhamn (Radisson Blu). Lampan utgjorde en del av hotellets totala designkoncept. Flera av hotellets produkter har ida
 • PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Rostfritt Stål - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Rostfritt Stål - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen PH Artichoke Ø480 LED (Dim-to-Warm) Stainless Steel designades av Poul Henningsen 1958. Han fick i uppdrag att utforma en pendelbelysning för Langelinie Pavilion&hellip:
 • Above Taklampa Ø250 Svart - Louis Poulsen

  Above Taklampa Ø250 Svart - Louis Poulsen
  Design Mads Odgård for Louis Poulsen Koncept Above Taklampa Ø250 i Svart är designad av den danska designer Mads Odgård. Hans mission i produktdesignen har varit att förbättra det existerande och&hellip:
 • Above TaklampaØ400 Svart - Louis Poulsen

  Above TaklampaØ400 Svart - Louis Poulsen
  AboveØ400 - Svart Den danska designern Mads Odgård fokuserar på produktdesignen och strävar alltid efter att förbättra det som redan finns och viktigast av allt - vara en källa för glädje för användar
 • PH 5 Taklampa Nyanser Av Orange - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Nyanser Av Orange - Louis Poulsen
  PH 5 Orange Poul Henningsen (1894-1967) var en pionjär inom ljusdesign och ägnade det mesta av sitt liv att tämja det elektriska ljuset. Han designade sin världsberömda PH 5 1958 som svar till de ändr
 • PH 3/2 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 3/2 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen
  Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen började år 1924. Poul Henningsen var en av de första att bemärka hur viktigt det är att forma ljuset, och år 1958, som en uppföljare
 • PH 3½-2½ Bordslampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 3½-2½ Bordslampa Mässing - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924. Poul Henningsen var en av de första till att erkänna det viktiga&hellip:
 • PH 5 Taklampa Koppar - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Koppar - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept PH 5 Taklampa Koppar - Poul Henningsens berömda och revolutionerande PH 5-taklampa är sex årtionden efter sin lansering fortfarande Louis Poulsens mest&hellip:
 • PH 2/1 Taklampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 2/1 Taklampa Mässing - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924. Poul Henningsen var en av de första till att erkänna det viktiga&hellip:
 • Toldbod 120 Taklampa Svart - Louis Poulsen

  Toldbod 120 Taklampa Svart - Louis Poulsen
  Design Louis Poulsen A/S för Louis Poulsen Koncept Toldbod 120 Pendel Svart är designad för att hänga både enkelvis och i små grupper över ett bord. Med en diameter på 12 cm, är det den minsta&hellip:
 • Above TaklampaØ175 Svart - Louis Poulsen

  Above TaklampaØ175 Svart - Louis Poulsen
  AboveØ175 - Svart Den danska designern Mads Odgård fokuserar på produktdesignen och strävar alltid efter att förbättra det som redan finns och viktigast av allt - vara en källa för glädje för användar
 • PH 5 Taklampa Modern White - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Modern White - Louis Poulsen
  PH 5 Modern Vit Poul Henningsen (1894-1967) var en pionjär inom ljusdesign och ägnade det mesta av sitt liv att tämja det elektriska ljuset. Han designade sin världsberömda PH 5 1958 som svar till de
 • AJ Bordslampa Svart - Louis Poulsen

  AJ Bordslampa Svart - Louis Poulsen
  AJ Bord Svart AJ bord designades av Arne Jacobsen 1960 till SAS Royal Hotel i Köpenhamn (Radisson Blu) och utgjorde en del av hotellets totala designkoncept. Flera av hotellets produkter har idag uppn
 • PH 5 Taklampa Nyanser Av Röd - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Nyanser Av Röd - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH 5 Taklampa Nyanser Av Röd blev designad 1958 av Poul Henningsen (1894-1967), som var pionjären inom ljusdesign och tillägnade nästan hela sitt&hellip:
 • NJP Golvlampa Ljusgrå - Louis Poulsen

  NJP Golvlampa Ljusgrå - Louis Poulsen
  NJP Gulv - Hvit Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP Serien. Lampans enkla och stilrena utseende betyder att dess funktionella komponenter är blottlagda. Användningsmöjligheterna är noga övervä
 • AJ Eklipta Vägglampa/Plafond Skärm Ø350 - Louis Poulsen

  AJ Eklipta Vägglampa/Plafond Skärm Ø350 - Louis Poulsen
  AJ Eklipta Glasskärm - Ø35
 • VL38 Bordslampa - Louis Poulsen

  VL38 Bordslampa - Louis Poulsen
  VL38 Bordslampa introducerades i sammanband med VL38 serien, som också består av en golv- och vägglampa. Den är baserad på den bordslampa som användes i danska Radiohusets studios. Vacker och flexibel
 • PH 5 Taklampa Nyanser Av Grön - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Nyanser Av Grön - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH 5 Taklampa Nyanser Av Grön blev designad 1958 av Poul Henningsen (1894-1967), som var pionjären inom ljusdesign och tillägnade nästan hela sitt&hellip:
 • PH 3½-3 Taklampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 3½-3 Taklampa Mässing - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924. Poul Henningsen var en av de första till att erkänna det viktiga&hellip:
 • PH 3/2 Bord/Vägglampa/Taklampa Glas Mellanskärm - Louis Poulsen

  PH 3/2 Bord/Vägglampa/Taklampa Glas Mellanskärm - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH 3/2 Bord/Vägg/Taklampa Glas Mellanskärm - Louis Poulsen
 • Louis Poulsen Ph Artichoke Pendel 600 Mm - Taklampor Koppar - 5741111981

  Louis Poulsen Ph Artichoke Pendel 600 Mm - Taklampor Koppar - 5741111981
  PH Artichoke pendel från Louis Poulsen med en modern design med sjuttiotvå blad i tolv exakt placerade rader med sex blad i varje. Den har en hög ljuskvalitet för att ge ett behagligt ljus. En perfekt taklampa för vardagsrummet eller matrummet, för att ge lite extra ljus över bordet. Välj mellan olika färger och storlekar. Design av Poul Henningsen. Bra att veta om PH Artichoke pendel - Modern design.- Bländfritt ljus.- Hög ljuskvalitet.- Sockel: E27- Sladdlängd: 4000 mm.- Pendeln passar bra i vardagsrummet.- IP-klassificering: IP20. Vi har valt ut Koppar Taklampor i Koppar från Louis Poulsen med stor omsorg.
 • AJ Golvlampa Ljus Petroleum - Louis Poulsen

  AJ Golvlampa Ljus Petroleum - Louis Poulsen
  Koncept AJ Golvlampa Ljus Petroleum designades av Arne Jacobsen 1957 till SAS Royal Hotel i Köpenhamn (Radisson Blu) som öppnade 1960. Lampan utgjorde en del av hotellets totala designkoncept. Flera a
 • PH 3½-3 Taklampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 3½-3 Taklampa Mässing - Louis Poulsen
  Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen började år 1924. Poul Henningsen var en av de första att bemärka hur viktigt det är att forma ljuset, och år 1958, som en uppföljare
 • Cirque 380 Taklampa Grå Topp - Louis Poulsen

  Cirque 380 Taklampa Grå Topp - Louis Poulsen
  Design Clara von Zweigbergk for Louis Poulsen Koncept Cirque Taklampa Ø380 Grå Topp är en av fyra produkter som deltog i en design breefing vid namn Playful. Bland dessa utmärkte sig Cirque genom dess&hellip:
 • Above Taklampa Ø250 Vit - Louis Poulsen

  Above Taklampa Ø250 Vit - Louis Poulsen
  Design Mads Odgård for Louis Poulsen Koncept Above Taklampa Ø250 i Vit är designad av den danska designer Mads Odgård. Hans mission i produktdesignen har varit att förbättra det existerande och att&hellip:
 • Above Taklampa Ø175 Vit - Louis Poulsen

  Above Taklampa Ø175 Vit - Louis Poulsen
  Design Mads Odgård for Louis Poulsen Koncept Above Taklampa Ø175 mm i Vit är designad av den danska designer Mads Odgård. Hans mission i produktdesignen har varit att förbättra det existerande och&hellip:
 • VL45 Radiohus Taklampa Ø370 - Louis Poulsen

  VL45 Radiohus Taklampa Ø370 - Louis Poulsen
  Design Vilhelm Lauritzen för Louis Poulsen Koncept VL45 Radiohus Taklampa Ø370 från Louis Poulsen, är en snygg och enkel lampa som passar perfekt in i den nordiska stilen. VL38 är baserad på originallamporna&hellip:
 • AJ Bordslampa Ljus Petroleum - Louis Poulsen

  AJ Bordslampa Ljus Petroleum - Louis Poulsen
  Design Arne Jacobsen för Louis Poulsen Koncept AJ bord designades av Arne Jacobsen 1960 för SAS Royal Hotel i Köpenhamn (Radisson Blu). Lampan var en del av det övergripande designkonceptet för hotellet.&hellip:
 • AJ Vägglampa Svart - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Svart - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägg Svart designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är inte bara populär i Danmark
 • NJP Vägglampalampa Kort Arm Vit - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Kort Arm Vit - Louis Poulsen
  NJP Vägg, kort arm - Vit Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP. Vägglampan finns i två utgåvor – en med kort och en med lång arm. Lampornas ’armar’ ger stor rörlighet och många inställningsmöjli
 • PH 5 Taklampa Classic White - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Classic White - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Taklampa Classic White blev designad 1958 av Poul Henningsen (1894-1967), som var pionjären inom ljusdesign och tillägnade nästan hela sitt liv&hellip:
 • Above Taklampa Ø175 Svart - Louis Poulsen

  Above Taklampa Ø175 Svart - Louis Poulsen
  Design Mads Odgård for Louis Poulsen Koncept Above Pendel Ø175 mm i Svart är designad av den danska designer Mads Odgård. Hans mission i produktdesignen har varit att förbättra det existerande och&hellip:
 • AJ Bordslampa Svart - Louis Poulsen

  AJ Bordslampa Svart - Louis Poulsen
  Design Arne Jacobsen för Louis Poulsen Koncept AJ bord designades av Arne Jacobsen 1960 för SAS Royal Hotel i Köpenhamn (Radisson Blu). Lampan var en del av det övergripande designkonceptet för hotellet.&hellip:
 • Cirque Taklampa Ø220 Gul Topp - Louis Poulsen

  Cirque Taklampa Ø220 Gul Topp - Louis Poulsen
  Design Clara von Zweigbergk for Louis Poulsen Koncept Cirque Taklampa Ø220 Gul Top är en av fyra produkter som deltog i en design breefing vid namn Playful. Bland dessa utmärkte sig Cirque genom dess&hellip:
 • PH 5 Taklampa Nyanser Av Orange - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Nyanser Av Orange - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH 5 Taklampa Nyanser Av Orange blev designad 1958 av Poul Henningsen (1894-1967), som var pionjären inom ljusdesign och tillägnade nästan hela sitt&hellip:
 • PH Artichoke Ø480 LED Svart - Louis Poulsen

  PH Artichoke Ø480 LED Svart - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH Artichoke 480 LED Svart blev designad 1958 av Poul Henningsen till restaurangen Langeline Pavilionen i Köpenhamn, där den fortfarande hänger. PH&hellip:
 • Above Taklampa Ø400 Svart - Louis Poulsen

  Above Taklampa Ø400 Svart - Louis Poulsen
  Design Mads Odgård for Louis Poulsen Koncept Above Taklampa Ø400 i Svart är designad av den danska designer Mads Odgård. Hans mission i produktdesignen har varit att förbättra det existerande och&hellip:
 • Panthella MINI Bordslampa Krom - Louis Poulsen

  Panthella MINI Bordslampa Krom - Louis Poulsen
  Panthella MINI Bord - Krom 1971 slog Verner Panton ihop sig med Louis Poulsen och utvecklade en lampa som skulle komm att bli en ikon: den kupolformade Panthella somär designad till att forma ljuset,
 • Toldbod 170 Taklampa Vit - Louis Poulsen

  Toldbod 170 Taklampa Vit - Louis Poulsen
  Koncept Toldbod lanserades i nya storlekar hösten 2019. Med de nya storlekarna är det stor möjlighet att experimentera med klassisk minimalism. Kombinera de olika storlekarna och färgerna och skapa et
 • PH 5 Taklampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Mässing - Louis Poulsen
  DesignPoul Henningsen for Louis Poulsen Koncept PH 5 Taklampa Mässing - Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924. Poul Henningsen var en av de första till att&hellip:
 • Above Taklampa Ø400 Vit - Louis Poulsen

  Above Taklampa Ø400 Vit - Louis Poulsen
  Design Mads Odgård for Louis Poulsen Koncept Above Taklampa Ø400 i Vit är designad av den danska designer Mads Odgård. Hans mission i produktdesignen har varit att förbättra det existerande och att&hellip:
 • PH 5 Taklampa Nyanser Av Grå - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Nyanser Av Grå - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH 5 Taklampa Nyanser Av Grå blev designad 1958 av Poul Henningsen (1894-1967), som var pionjären inom ljusdesign och tillägnade nästan hela sitt&hellip:
 • NJP Vägglampalampa Kort Ljusgrå - Louis Poulsen

  NJP Vägglampalampa Kort Ljusgrå - Louis Poulsen
  NJP Vägglampa med kort arm ljus aluminiumgrå Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP. NJP bordslampa som lanserades 2015 är en ny tolkning av den klassiska arkitektlampan. Lampans enkla och stilre
 • PH 3½-2½ Golvlampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 3½-2½ Golvlampa Mässing - Louis Poulsen
  Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen började år 1924. Poul Henningsen var en av de första att bemärka hur viktigt det är att forma ljuset, och år 1958, som en uppföljare
 • PH 5 Taklampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Mässing - Louis Poulsen
  Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen började år 1924. Poul Henningsen var en av de första att bemärka hur viktigt det är att forma ljuset, och år 1958, som en uppföljare
 • NJP Golvlampa Vit - Louis Poulsen

  NJP Golvlampa Vit - Louis Poulsen
  Design Oki Sato för Louis Poulsen Koncept NJP påminner om den klassiska arkitektlampan men den döljer några nya smarta funktioner som gör den enkel att anpassa till både jobb och avslappning. Med&hellip:
 • Toldbod 120 Taklampa Mörk Rosa - Louis Poulsen

  Toldbod 120 Taklampa Mörk Rosa - Louis Poulsen
  Design Louis Poulsen A/S för Louis Poulsen Koncept Toldbod 120 Pendel Mörk Rosa är designad för att hänga både enkelvis och i små grupper över ett bord. Med en diameter på 12 cm, är det den minsta&hellip:
 • AJ Eklipta LED Ø450 Vägglampalampa/Plafond - Louis Poulsen

  AJ Eklipta LED Ø450 Vägglampalampa/Plafond - Louis Poulsen
  Design Arne Jacobsen för Louis Poulsen Koncept AJ Eklipta designades av Arne Jacobsen 1959 till Rødovre rådhus. För detta projekt framställdes två olika storlekar, Ø350mm och Ø450mm. De användes&hellip:
 • PH 2/1 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 2/1 Bordslampa Mässing - Louis Poulsen
  DesignPoul Henningsen for Louis Poulsen Koncept PH 2/1 Bordslampa är den minsta av glaslampor från Poul Henningsen. Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924.&hellip:
 • NJP Bordslampa m/Fod 2700K Ljusgrå - Louis Poulsen

  NJP Bordslampa m/Fod 2700K Ljusgrå - Louis Poulsen
  Design Nendo för Louis Poulsen Koncept NJP bordslampa med Ljusgrå fot är designad av Oku Sato från den japanska designstudion Nendo. NJP bordslampa är en nytolkning av den klassiska arkitektlampan.&hellip:
 • PH 3/2 Taklampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 3/2 Taklampa Mässing - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen startade i 1924. Poul Henningsen var en av de första till att erkänna det viktiga&hellip:
 • Above Pendel Ø400

  Above Pendel Ø400
 • AJ Eklipta LED Ø350 Vägglampa/Plafond - Louis Poulsen

  AJ Eklipta LED Ø350 Vägglampa/Plafond - Louis Poulsen
  Design Arne Jacobsen för Louis Poulsen Koncept AJ Eklipta designades av Arne Jacobsen 1959 till Rødovre rådhus. För detta projekt framställdes två olika storlekar, Ø350mm och Ø450mm. De användes&hellip:
 • Toldbod 170 Taklampa Mörk Rosa - Louis Poulsen

  Toldbod 170 Taklampa Mörk Rosa - Louis Poulsen
  Design Louis Poulsen A/S för Louis Poulsen Koncept Toldbod 170 Pendel Mörk är baserat på ett belysningskoncept som tänkts ut av Poul Henningsen. Konceptet var ursprungligen tänkt för gatubelysning,&hellip:
 • Toldbod 400 Taklampa Vit - Louis Poulsen

  Toldbod 400 Taklampa Vit - Louis Poulsen
  Design Louis Poulsen A/S för Louis Poulsen Koncept Toldbod 400 pendel Vit er endast en av fyra nya storlekar som lanserades år 2018. Den ursprungliga Toldbod 120 från 2009 mäter 12 cm, och designades&hellip:
 • AJ Vägglampa Vit - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Vit - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägg Vit designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är inte bara populär i Danmark,
 • VL45 Radiohus Taklampa Ø175 - Louis Poulsen

  VL45 Radiohus Taklampa Ø175 - Louis Poulsen
  Design Vilhelm Lauritzen för Louis Poulsen Koncept VL45 Radiohus pendel Ø175 blev ursprungligen designad på slutet av 1940-talet utav Vilhelm Lauritzen. Det var i samarbete med Louis Poulsen och i samband&hellip:
 • Toldbod 550 Taklampa Vit - Louis Poulsen

  Toldbod 550 Taklampa Vit - Louis Poulsen
  Koncept Toldbod lanserades i nya storlekar hösten 2019. Med de nya storlekarna är det stor möjlighet att experimentera med klassisk minimalism. Kombinera de olika storlekarna och färgerna och skapa et
 • PH 3½-3 Taklampa - Louis Poulsen

  PH 3½-3 Taklampa - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen for Louis Poulsen Koncept Ph 3½-3 Taklampa är medlem av 3-skärmsfamiljen som i dag är 20 lampor varav 3 är för utomhusbruk. Helt tillbaka i 1925/1926 designade Poul Henningsen&hellip:
 • AJ Golvlampa Mörk Grön - Louis Poulsen

  AJ Golvlampa Mörk Grön - Louis Poulsen
  Koncept AJ Golv Mörk Grön designades av Arne Jacobsen 1957 till SAS Royal Hotel i Köpenhamn (Radisson Blu) som öppnade 1960. Lampan utgjorde en del av hotellets totala designkoncept. Flera av hotellet
 • Cirque Taklampa Ø380 Röd Topp - Louis Poulsen

  Cirque Taklampa Ø380 Röd Topp - Louis Poulsen
  Design Clara von Zweigbergk for Louis Poulsen Koncept Cirque Taklampa Ø380 Röd Top är en av fyra produkter som deltog i en design breefing vid namn Playful. Bland dessa utmärkte sig Cirque genom dess&hellip:
 • PH 2/1 Taklampa Svart Metalliserad - Louis Poulsen

  PH 2/1 Taklampa Svart Metalliserad - Louis Poulsen
  PH 2/1 Glaspendel - Svart Metalliserad Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydelsefulla lampdesignern för Louis Poulsen och hans idéer ligger till grund för företagets belysningsfilosofi. Utöver a
 • PH 5 Taklampa Nyanser Av Blå - Louis Poulsen

  PH 5 Taklampa Nyanser Av Blå - Louis Poulsen
  Design Poul Henningsen för Louis Poulsen Koncept PH 5 Taklampa Nyanser Av Blå blev designad 1958 av Poul Henningsen (1894-1967), som var pionjären inom ljusdesign och tillägnade nästan hela sitt&hellip:
 • VL45 Radiohus TaklampaØ250 - Louis Poulsen

  VL45 Radiohus TaklampaØ250 - Louis Poulsen
  VL45 Radiohus Pendel -Ø25 Den ursprungliga modellen av Radiohuspendel från danska Radiohuset återlanseras nu under namnet VL45 Radiohuspendel i två storlekar, 25 cm och 37 cm i diameter. Originalets u
 • AJ Vägglampalampa Ljus Petroleum - Louis Poulsen

  AJ Vägglampalampa Ljus Petroleum - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägglampa Ljus Petroleum designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är inte bara pop
 • PH 2/1 Taklampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 2/1 Taklampa Mässing - Louis Poulsen
  Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen började år 1924. Poul Henningsen var en av de första att bemärka hur viktigt det är att forma ljuset, och år 1958, som en uppföljare
 • PH 3½-2½ Bordslampa Mässing - Louis Poulsen

  PH 3½-2½ Bordslampa Mässing - Louis Poulsen
  Poul Henningsens (1894-1967) livslånga samarbete med Louis Poulsen började år 1924. Poul Henningsen var en av de första att bemärka hur viktigt det är att forma ljuset, och år 1958, som en uppföljare
 • AJ EkliptaØ220 G9 Vägglampa/Plafond - Louis Poulsen

  AJ EkliptaØ220 G9 Vägglampa/Plafond - Louis Poulsen
  AJ EkliptaØ220 AJ Eklipta designades av Arne Jacobsen 1959 till Rødovre rådhus. För detta projekt producerades två olika storlekar, O350mm och O450mm. De användes inomhus i trapphus och utomhus som vä
 • Louis Poulsen PH Artichoke hänglampa koppar

  Louis Poulsen PH Artichoke hänglampa koppar
  Extravagant designad upphängningslampa PH Kronärtskocka - en designikon Denna fantastiska taklampa skapades 1958 av den danska designern Poul Henningsen för restaurangen Langelinie i Köpenhamn, där den fortfarande hänger i dag. Den unika formen på lampkroppen, gjord av 72 bladliknande element, som utmärker PH kronärtskockan, påminner om en skulptur. Oavsett från vilken sida du tittar på hänglampan PH Kronärtskocka är resultatet helt bländningsfritt. Än idag tillverkas PH-kronärtskockan till stor del fortfarande för hand för att säkerställa en konsekvent förstklassig kvalitet. Med detta armaturobjekt har Poul Henningsen, som under hela sitt arbete alltid letat efter nya sätt att transportera ljus in i rummet utan bländning, skapat en riktig designikon som har hög grad av erkännande över hela världen. Designern, som också gjorde sig ett namn som arkitekt, författare och journalist, arbetade från 1925 till sin död 1967 med den danska belysningstillverkaren Louis Poulsen , vars produkter är designade enligt principen form följer funktion, alltid strävar efter. för att uppnå det för att optimalt tillgodose mänskligt behov av ljus.
 • AJ Golvlampa Svart - Louis Poulsen

  AJ Golvlampa Svart - Louis Poulsen
  Koncept AJ Golvlampa Svart designades av Arne Jacobsen 1957 till SAS Royal Hotel i Köpenhamn (Radisson Blu) som öppnade 1960. Lampan utgjorde en del av hotellets totala designkoncept. Flera av hotelle
 • AJ Royal 500 LED Taklampa Svart - Louis Poulsen

  AJ Royal 500 LED Taklampa Svart - Louis Poulsen
  Design Arne Jacobsen för Louis Poulsen Koncept AJ Royal 500 LED Taklampa Svart ritades av Arne Jacobsen 1960 till SAS Royal i Köpenhamn, som en del av ett större designkoncept för hotellet. Flera av&hellip:
 • AJ Vägglampa Mörk Grön - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Mörk Grön - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägg Mörk Grön designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är inte bara populär i Dan
 • Above TaklampaØ550 Svart - Louis Poulsen

  Above TaklampaØ550 Svart - Louis Poulsen
  AboveØ550- Svart Den danska designern Mads Odgård fokuserar på produktdesignen och strävar alltid efter att förbättra det som redan finns och viktigast av allt - vara en källa för glädje för användare
 • PH 3½-2½ Golvlampa - Louis Poulsen

  PH 3½-2½ Golvlampa - Louis Poulsen
  PH 3½-2½ golvlampa PH 3/2 Akademi är en medlem av 3-skärmsfamiljen, som nu består av 20 lampor, varav 3 för utomhusbruk. Poul Henningsen utformade 3-skärmssystem redan 1925-1926, där PH i samarbete me
 • AJ Vägglampa Okra Gul - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Okra Gul - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägg Okra Gul designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är inte bara populär i Danm
 • Yuh Golvlampa Vit/Mässing - Louis Poulsen

  Yuh Golvlampa Vit/Mässing - Louis Poulsen
  DesignGamfratesi för Louis Poulsen Koncept Yuh Golvlampa Vit/Mässing är en karaktäristisk lampa där den geometriska skärmen både kan tippas uppåt och nedåt, vridas och justeras på höjden. Det&hellip:
 • NJP Golvlampa Vit - Louis Poulsen

  NJP Golvlampa Vit - Louis Poulsen
  NJP Gulv - Hvit Oki Sato (född 1977) är designern bakom NJP Serien. Lampans enkla och stilrena utseende betyder att dess funktionella komponenter är blottlagda. Användningsmöjligheterna är noga övervä
 • VL38 Golvlampa Svart - Louis Poulsen

  VL38 Golvlampa Svart - Louis Poulsen
  Design Vilhelm Lauritzen för Louis Poulsen Koncept VL38 är en snygg och enkel lampa som passar perfekt in i den nordiska stilen. VL38 är baserad på originallamporna som användes i Radiohuset i Köpenhamn.&hellip:
 • Yuh Golvlampa Vit - Louis Poulsen

  Yuh Golvlampa Vit - Louis Poulsen
  Yuh Golvlampa Vit Yuhär den fonetiska formen av''you'', bokstaverna representerar ljuden som man gör med stämman för att säga''you''. En av de essentiella egenskaperna som denna design harär den perso