EGLO golvlampor

EGLO har många fina golvlampor med både en och två ljuskällor. Up2 och Sarrione är exempel på golvlampa med både uplight och downlight belysning.

Som tillverkare av belysning har Eglo varit verksamma sedan 1969 och är ett välkänt varumärke i Europa. I galleriet med bilder på golvlampor hittar du några av de aktuella modellerna idag.

Populärt inom EGLO golvlampor

 • Newtown golvlampa (Svart)

  Newtown golvlampa (Svart)
  En enkel och stilren golvlampa i svart stål. Lyser vackert upp rummet och är både snygg och enkel att placera. Kombinera gärna med en dekorativ glödlampa. Ljuskälla ingår ej.
 • Lantada golvlampa trä/taupe (Trä)

  Lantada golvlampa trä/taupe (Trä)
  Lantada är en snygg golvlampa i nötfärgat trä och stål, med en ljusbrun skärm i textil. Benen på lampan går att justera i höjden efter behov.  Ljuskälla ingår ej. 
 • Lantada golvlampa trä/beige (Trä)

  Lantada golvlampa trä/beige (Trä)
  Lantada är en snygg golvlampa i trä och stål, med en rund beige skärm i textil. Benen på lampan går att justera i höjden efter behov.  Ljuskälla ingår ej. 
 • Upstreet golvlampa (Svart)

  Upstreet golvlampa (Svart)
  En snygg och modern golvlampa i stål, med detaljer i krom. Benen på lampan är i trä och går att justera i höjden efter behov och lampans huvud går att rikta och justera. Upstreet kommer i antingen svart eller vit.  Ljuskälla ingår ej. 

Fler tips på EGLO golvlampor

 • Up 5 golvlampa LED (Borstat stål)

  Up 5 golvlampa LED (Borstat stål)
  En stilren och praktisk golvlampa med integrerad LED-belysning. Den är utrustad med en uplight som har ett starkt och bra ljus och även en läslampa. Skärmen är i vitt glas och foten i borstat stål. Integrerad LED-belysning. Ljuskällorna går att byta ut.
 • LED-golvlampa Baya i mässing

  LED-golvlampa Baya i mässing
  LED-golvlampa Baya i mässing med läslampa Den ljustekniskt mycket moderna LED-golvlampan Baya är utrustad med LED-lampor och stommens glänsande mässings-finish ger den klassiska drag. I det avlånga lampglaset som pryds av ett metallelement på sidan lyser en 20 W LED-lampa och en 2,5 W LED-lampa i varmvitt och ger rummet både indirekt belysning i riktning mot taket och vacker allmänbelysning. Även i läsarmens vrid- och svängbara huvud är en varmvit LED-lampa inbyggd. Den klara belysningen från golvlampan kan dimmas enligt önskemål med hjälp av vriddimmern mitt på stommen. Läslampan kan tändas separat och är inte dimbar. Energiklass: A+
 • Golvlampa Sandro i vintage-stil

  Golvlampa Sandro i vintage-stil
  Golvlampa Sandro med finish i antiksilver Denna golvlampa passar utmärkt som exempelvis stämningsfull ljuskälla och dessutom som stilbetonande inredningsdetalj i en konverterad lägenhet i industristil. Lampan består helt av stål med antiksilverfärgad finish. Bar på insidan är skärmen vit, så att ljuset reflekteras optimalt. Lättanvänd med fotströmbrytare. Energiklass: A++
 • Sarrione golvlampa LED (Borstat stål)

  Sarrione golvlampa LED (Borstat stål)
  En snygg och praktisk golvlampa med integrerad LED-belysning. Den är utrustad med en uplight som har ett starkt och bra ljus och även en läslampa som går att vrida och justera på. Det är en dimmer på lampan som gör att du enkelt kan justera ljusstyrkan efter behov.  Uplighten tänds och släcks med dimmern, medan läsarmen tänds med en av-/påknapp på lampans huvud. Integrerad LED-belysning. Ljuskällorna går att byta ut.
 • Stellato 2 golvlampa (Vit)

  Stellato 2 golvlampa (Vit)
  Vacker och ståtlig golvlampa med stativ i vitlackad stål och en skärm tillverkad i trä. Lampan är genomgående vit förutom de svarta, dekorativa linjerna som går längs varje kant på skärmen. Ljuskällan är skyddad bak den cylindriska glaskupan som skymtar genom ramen. Golvströmbrytare på lampan. Ljuskälla ingår ej. 
 • Stellato 2 golvlampa (Trä)

  Stellato 2 golvlampa (Trä)
  Vacker och ståtlig golvlampa med stativ i satin nickel och en skärm tillverkad i trä. Lampan är i lönn och är utsmyckad med dekorativa svarta linjer som går längs varje kant på skärmen. Ljuskällan är skyddad bak den cylindriska glaskupan som skymtar genom ramen. Golvströmbrytare på lampan. Ljuskälla ingår ej.
 • Carpara (Grå)

  Carpara (Grå)
  Häftig golvlampa helt i textil och insida i metall. Lampan står stadigt och det sitter en ljuskälla uppe och en därnere för att ljuset ska spridas i hela lampan. Sladd med golvströmbrytare och stickkontakt. Ljuskällor ingår ej.
 • Baya (Borstat stål)

  Baya (Borstat stål)
  Uplight i två olika färger. Man kan dimmra både uplighten och läsarmen. Ljuskälla ingår. Uplight: R7S 1x300W + arm G9 Max. 1x40W.
 • Barbotto LED (Svart)

  Barbotto LED (Svart)
  Dekorativ golvlampa som ger ett indirekt ljus. Passar bra som stämningshöjare i ett rum. Ljuskälla (utbytbar) GU10 LED 5W ingår (varmvitt ljus). Golvströmbrytare med sladd och stickkontakt.
 • Textil-golvlampa Romano med LED-lampa

  Textil-golvlampa Romano med LED-lampa
  Med integrerad touch-dimmer - LED-golvlampan Romano med grå textilskärm Tack vare den moderna och eleganta designen, som skapas i kombinationen av metallstommens matta nickel och den grå textilskärmen, skapar denna golvlampa snygga accenter i vardagsrummet, var man än placerar den. Den ger särskilt behagligt och gemytligt ljus, för genom linnetyget, som är spänt runt skärmen, filtreras det varmvita LED-ljuset och avges fantastiskt jämnt och mjukt i omgivningen. Dessutom kan ljuset från LED-lamporna justeras individuellt med hjälp av touch-dimmern som är inbyggd i stommen, så att man kan skapa en ännu behagligare ljusstämning. Energiklass: A+
 • LED-golvlampa Sarrione av stål, matt nickel

  LED-golvlampa Sarrione av stål, matt nickel
  Dimbar LED-golvlampa Sarrione LED-golvlampan Sarrione passar framför allt i vardagsrummet där den skapar hemtrevlig extrabelysning på kvällen. Den övre tak-uplighten innehåller 2 LED-lampor och lyser inte bara uppåt, utan även nedåt. Ljuset från tak-uplighten kan regleras efter behov med den inbyggda dimmern. En extra ljuskälla som kan tändas separat och som är svängbar kan användas exempelvis som läslampa. Energiklass: A+
 • Barnstaple golvlampa (Silver)

  Barnstaple golvlampa (Silver)
  Golvlampa i retrostil, två riktbara lampor så du kan själv bestämma hur ljuset ska falla. Ljuskällor ingår ej.
 • I vintage-look - golvlampan Newtown

  I vintage-look - golvlampan Newtown
  159,5 cm hög metallgolvlampa med kägelformad lampskärm Med sin lampskärm av filigrant trådnät får golvlampan Newtown en mycket ovanlig ljuseffekt. Ljuset slingrar sig fram genom elementen i nätet, så att ett förtrollande spel av ljus och skugga skapas i omgivningen. Ljusbilden skapar en lika inbjudande som hemtrevlig atmosfär av välbefinnande i rummet. Med fotströmbrytare på kabeln. Energiklass: A++
 • Ädel textil-golvlampa Maserlo

  Ädel textil-golvlampa Maserlo
  Snygg golvlampa Maserlo i svart-gyllene utseende Maserlo är en ädel golvlampa som kan kombineras med de mest skilda inredningsstilar. Den har en sirlig lampfot i matt nickel och en svart textilskärm, som är guldfärgad på insidan. Genom den glänsande insidan får lampan inte bara ett mycket elegant utseende, utan dessutom ett särskilt varmt ljussken, eftersom ljuset reflekteras underbart i det gyllene inre. Den praktiska fotströmbrytaren på kabeln gör att den kan tändas och släckas bekvämt. Energiklass: A++
 • Modern golvlampa Baya, nickel vitt

  Modern golvlampa Baya, nickel vitt
  Smakfull golvlamp Baya med dimmer Golvlampan Baya har en modern, matt förnicklad färgsättning och en vitt satinerad glasskärm. Som uplight kan golvlampan Baya användas som i hög grad stämningsfull extrabelysning. Den andra ljuskälla är flexibelt svängbar och kan användas t.ex. om läslampa. Dessutom är golvlampan utrustad med en dimmer som möjliggör en bekväm reglering av ljusstyrkan. Energiklass: D
 • Gracil golvlampa TROY i vitt

  Gracil golvlampa TROY i vitt
  Vit golvlampa TROY för en mjuk belysning och en behaglig atmosfär Denna golvlampa i kollektionen TROY har en tilltalande stomme i matt nickel-look. Den avlånga glasskärmen i vitt avrundar designen på ett stilfullt sätt och förlänar golvlampan TROY en diskret framtoning. Den vita skärmen ger ett jämnt fördelat vitt ljus och skapar på så vis en harmonisk atmosfär i många bostadsmiljöer. Med fotströmbrytare. Energiklass: A++
 • Stellato 3 golvlampa (Beige/brun)

  Stellato 3 golvlampa (Beige/brun)
  Vacker och ståtlig golvlampa med stativ i satin nickel och en skärm tillverkad i brunt trä. Ljuskällan är skyddad bak den cylindriska glaskupan som skymtar genom ramen. Golvströmbrytare på lampan. Ljuskälla ingår ej.
 • Covaleda golvlampa (Vit)

  Covaleda golvlampa (Vit)
  Dekorativ golvlampa i vit eller svart. Metallskärm och ben i trä, du kan vinkla skärmen till önskad riktning. Sladd med golvströmbrytare och stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Chester golvlampa (Svart)

  Chester golvlampa (Svart)
  Den moderna och snygga golvlampan Chester i stål med en svart yta och en riktbar lampskärm. Insidan av skärmen är i koppar vilket gör att det blir ett varmt och fint sken.  Ljuskälla ingår ej.
 • Golvlampa Barnstaple med 2 lampor

  Golvlampa Barnstaple med 2 lampor
  Golvlampa Barnstaple i vintage-design Med golvlampan Barnstaple får man en storslagen lampa i hemmet. Den eleganta lampan med en smal stång i svart stål och två spotlighter som placerades förskjutet i änden sitter på en rund lampfot med träplatta. Lampskärmarna tillverkades av zink och har ett något slitet utseende som fascinerar med sin industriella charm. Golvlampans båda spotlighterna kan justeras efter behag åt alla håll, så att rummet belyses optimalt. Oavsett om den används i vardagsrummet, kontoret eller läshörnan: den stilfulla lampan ger belysning som lägger fokus på möblerna i hemmet och samtidigt själv är ett designobjekt. Energiklass: A++
 • Baya golvlampa LED (Borstat stål)

  Baya golvlampa LED (Borstat stål)
  En snygg och praktisk golvlampa med integrerad LED-belysning. Den är utrustad med en uplight som har ett starkt och bra ljus och även en läslampa som går att vrda och justera på. Det är en dimmer på lampan som gör att du enkelt kan justera ljusstyrkan efter behov. Skärmen är i vitt glas och lampan finns i flera olika färger. Integrerad LED-belysning. Ljuskällorna går att byta ut.
 • Stabil golvlampa UP2 med läslampa

  Stabil golvlampa UP2 med läslampa
  Speciell golvlampa Up 2 med uplight av plast och läslampa av glas Golvlampan Up2 berikar varje vardagsrum med sitt utseende. Läslampan på flexhalsen kan ställas in optimalt så att idealisk belysning efter önskan är möjlig. Vippbrytaren är placerad på bekväm höjd och kabeln förs ner platssnålt längs golvlampan så att den inte stör eller är i vägen och inte förs till uttaget förrän på golvet. Energiklass: A++
 • Golvlampa Norumbega med burskärm

  Golvlampa Norumbega med burskärm
  Stilfull golvlampa Norumbega i vitt och grått Golvlampan Norumbega är med sin enkla formgivning nätt, men ändå storslagen och passar i otaliga inredningsstilar. Smala vita stänger utgör en luftig bur i cylindrisk form så att lampan avger speciellt mycket ljus i vardags- eller sovrummet. Runt självaste ljuskällan i buren sitter en textilremsa i grått, så att inte funktionen, utan golvlampans formgivning är i fokus. Detta gör lampan redan släckt till ett riktigt blickfång som kompletterar interiören hemma på ett lyckat sätt och belyser den stilfullt vid behov. Energiklass: A++
 • Maronda golvlampa 3 (Flerfärgad)

  Maronda golvlampa 3 (Flerfärgad)
  En väldigt snygg golvlampa i stål, med en svart yta. Maronda har tre stycken lampor med snygga textilskärmar, som tillsammans lyser upp tillvaron. Ger ett väldigt bra ljus och passar bra i alla typer av rum. Ljuskällor ingår ej.
 • Townshend golvlampa (Svart)

  Townshend golvlampa (Svart)
  Golvlampa i svart metall där två lampupphäng är snurrade runt detaljer i trä. Använd klara dekorativa ljuskällor i LED. Ljuskällor ingår ej.
 • Lasana 2 golvlampa LED (Förkromad/blank)

  Lasana 2 golvlampa LED (Förkromad/blank)
  Är du på jakt efter en lyxig och elegant golvlampa? Här har vi Lasana 2 - en snygg golvlampa i en stilren design. Utrustad med LED-belysning som sprider ett varmvitt och behagligt ljus (3000K) och skapar en känsla av elegans i rummet. Den är tillverkad i stål/aluminium och är av mycket hög kvalitet.  Integrerad LED-belysning
 • Baya - förkromad LED-tak-uplight med läslampa

  Baya - förkromad LED-tak-uplight med läslampa
  Glänsande förkromad LED-tak-uplight Baya med läslampa Enkel och funktionell är LED-tak-uplighten Baya av förkromat stål. Genom det satinerade uplight-glaset ger den inte bara indirekt belysning utan även vacker allmänbelysning. Dessutom är LED-tak-uplighten utrustad med en läslampa, vars huvud kan vridas och böjas. På så sätt är tak-uplighten lämplig som läslampa och för att ge vacker allmänbelysning bredvid soffan i vardagsrummet. Även den hemtrevliga belysningen under TV-kvällen fungerar bra, eftersom de varmvita LED-lamporna i tak-uplighten kan regleras enligt önskemål med hjälp av vriddimmern mitt på stommen. Läslampan tänds med en separat strömbrytare - den är inte dimbar. Energiklass: A+
 • Elegant golvlampa Baya, bronserad

  Elegant golvlampa Baya, bronserad
  Golvlampa Baya i klassisk färgsättning - inklusive dimmer Golvlampan Baya har klassiska färger och en vitt satinerad glasskärm. Som uplight kan golvlampan användas som stämningsfull extrabelysning. Den andra ljuskälla är flexibelt svängbar och kan användas t.ex. om läslampa. Dessutom är golvlampan utrustad med en dimmer som möjliggör en bekväm reglering av ljusstyrkan. Energiklass: D
 • Carpara golvlampa (Grå)

  Carpara golvlampa (Grå)
  Häftig golvlampa helt i textil och insida i metall. Lampan står stadigt och det sitter en ljuskälla uppe och en därnere för att ljuset ska spridas i hela lampan. Sladd med golvströmbrytare och stickkontakt. Ljuskällor ingår ej.
 • Polerat stål - LED-golvlampa med läslampa

  Polerat stål - LED-golvlampa med läslampa
  Mångsidig LED-golvlampa Baya med läslampa Tack vare den glänsande polerade stålstommen kan LED-golvlampan Baya integreras i nästan alla inredningsstilar. Vriddimmern mitt på stommen gör att ljuset från tak-uplighten kan anpassas till varje situation, som klar allmänbelysning eller hemtrevligt ljus till TV:n etc. Den avlånga skärmen av satinerat glas pryds av ett metallelement på ena sidan. Även den separat tändbara läslampan som inte kan dimmas täcks av en satinerad diffusor. Den kan riktas enligt önskemål genom att vridas och svängas. Energiklass: A+
 • LED-golvlampa Barbotto i svart/guld

  LED-golvlampa Barbotto i svart/guld
  LED-golvlampa Barbotto i svart och guld LED-golvlampan Barbotto har en lång, smal cylindrisk form som utstrålar extravagans. Med sin gyllene beläggning på insidan ger den behagligt varmt ljus i rummet. Lampan kompletteras av en tunn fot så att den står stabilt. LED-ljuskällan sitter i golvlampans avlånga kropp och avger ljuset genom den sneda öppningen mot taket. Stålkroppens utsida är svart lackerad så att den i kombination med den gyllene övre delen utgör en tilltalande färgkontrast. Med sitt enkla, men ändå ädla utseende kan lampan integreras i många olika inredningskoncept. Energiklass: A+
 • Effektfull golvlampa Stellato med trälameller

  Effektfull golvlampa Stellato med trälameller
  Med fotströmbrytare - trebent golvlampa Stellato i mörkbrunt På en sirlig, trebent metallstomme sitter en rund lampskärm av trälameller i mörkbrunt, som inte bara skapar dekorativa accenter, utan även en speciell ljusstämning i rummet. Ljuset avges genom det satinerade lampglaset i cylinderform, som sitter mitt i skärmen och bildar en snygg kontrast mot de mörka lamellerna och utstrålar ljuset särskilt jämnt och behagligt. Med fotströmbrytare i kabeln. Energiklass: A++