Sänglampor

Gillar du att läsa i sängen behöver du en bra sänglampa med ett fokuserat ljus som går att rikta mot boken. Om du delar säng med en partner är det bra om ni köper sänglampor som är avskärmade eller går att vrida på för att rikta ljuset bättre mot just din sida av sängen.

Montera sänglampan på väggen eller sänggaveln

Sänglampor monteras direkt på väggen i en lämplig höjd. Avståndet ska vara tillräckligt nära för att ge bra ljus men inte så nära att du slår i den med huvudet. Det finns även sängbelysning som monteras på sänggaveln med en klämma även om vissa sänggavlar har inbyggd belysning.

Här hittar du nu en översikt med inspiration och tips på snygga sänglampor som du kan köpa på möbelbutiker online. Det är en blandning av enkla, billiga lampor men också en hel del exklusiva lampor.

Populärt inom sänglampor

 • Vägglampa Sandnes antik

  Vägglampa Sandnes antik
  Klassiskt stilfull sänglampa. Material: Metall Med 4 W LED - lampa lämnar den ljus som en 50 W halogen Mått: H 22 cm - B 10 cm Djup 24 cm Ljuskälla: Max 240 V 6 W LED GU 10 strömbrytare/dimmer på&hellip:
 • Marset Ledtube Vägglampa Infälld Svart

  Marset Ledtube Vägglampa Infälld Svart
  Design: Christophe Mathieu för MarsetKoncept: Marset LEDtube är en orienterbar vägglampa som fälls in i väggen. Den har en 3W 2700 Kelvin LED-lampa och en 24 graders lins som ger en direkt ljusstråle. På grund av sin arkitektoniska och funktionella design kan LEDtube monteras antingen våg- eller lodrätt passar den utmärkt som sänglampa. Finns i tre olika färger. Hitta mer inspiration här www.marset.com
 • 204 Vägglampa Svart/Rå Koppar - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Rå Koppar - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Rå Koppar är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älskad
 • 204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älsk

Fler tips på sänglampor

 • CARD - Wall

  CARD - Wall
  Vit sänglampa i metall. Vinklingsbar skärm för anpassning av ljuset.  Vi rekommenderar: Diskret vägglampa som smälter in fint i vit vägg. Tekniskt: Lampan har fast LED-belysning om 4W. Strömbrytare på sladd.
 • AJ Vägglampa Hardwired Mörk Grå - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Hardwired Mörk Grå - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägglampa Hardwired Mörk Grå designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är
 • Denver vägglampa (Svart)

  Denver vägglampa (Svart)
  Denver är en modern och stilren vägglampa med tidlös design i svart metall. Den rörliga skärmen med sin utformning gör den bra som läslampa i vardagsrummet bredvid soffan/fåtöljen eller som sänglampa i sovrummet.Strömbrytare placerad ovanpå lampskärmen. Levereras med sladd och stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Easy W100 LED Takspot 10W Svart - Antidark

  Easy W100 LED Takspot 10W Svart - Antidark
  Koncept Påbyggnadsspot i snygg design. Easy W100 har inbyggd LED, som är justerbar och vridbar. I lodrät position kan spotten roteras 360­°. I vågrät position kan den roteras 90°. Ljusvinkel:
 • Fuse vägglampa (Mässing)

  Fuse vägglampa (Mässing)
  Fuse är en stilren vägglampa som passar lika bra som sänglampa i sovrummet såväl som en smyckande detalj i vardagsrummet. Den är tillverkad av metall, har en mässingfärgad finish och är skapad i runda, mjuka och enkla former. Skärmen går att vinkla upp och ned, vilket ger bra förutsättningar till såväl läsning som till arbete. Levereras med svart kabel + strömbrytare & stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Masserie LED + QI laddare (Vit)

  Masserie LED + QI laddare (Vit)
  Masserie är en mycket praktisk och funktionell bordlampa som är perfekt att använda på kontoret, vid skrivbordet hemma eller som sänglampa. Den är tillverkad av plast och går genomgående i en vit finish, vilket ger lampan ett rent och elegant uttryck. Masserie är försedd med en touchdimmer som ger möjligheten att justera ljusstyrkan i tre steg - Gå mellan stark läsbelysning till svagare mysbelysning snabbt och enkelt genom att vidröra dimmern. Lampan är också utrustad med en QI-laddare som ger trådlös laddning genom att placera mobilen eller surfplattan på laddningszonen vid bordsplattan. Förutom detta så har Masserie integrerad LED-belysning som avger ett neutralvitt och praktiskt ljus som går att rikta via lampans flexibla arm. Levereras med sladd + stickkontakt.Integrerad LED-belysning.OBS! Endast de senare modellerna av smartphones/surfplattor stödjer QI-laddning.
 • Le Petit LED vägglampa (Guld)

  Le Petit LED vägglampa (Guld)
  Le Petit är en modern och vacker vägglampa med tidlös design. Placera förslagsvis som sänglampa i sovrummet. Under skärmen sitter en spot som går att vrida 60° vågrätt och 45° lodrätt. Strömbrytare sitter placerad på lampan. Integrerad LED på 4W, med 130 lumen och 3000K vitt ljus.
 • Duas LED vägglampa (Vit)

  Duas LED vägglampa (Vit)
  Duas är en modern och stilren vägglampa med en minimalistisk design, gjord av stål. Spotlighten som går att vinkla ger ett fint, bra och riktat ljus. På baksidan finns en liten yta för att placera till exempel mobilen, då det även finns ett USB uttag för laddning. Placera förslagsvis den mattvita armaturen som sänglampa i sovrummet.Integrerad LED på 3W, med 240Lm och 27000K varmgult ljus. Strömbrytare placeras under spotlighten. Duas finns även i andra varianter.
 • Artis vägglampa (Krom)

  Artis vägglampa (Krom)
  ARTIS kännetecknas av sin klassiska stil som passar in i en mängd olika miljöer med sin tidlösa design. Tygskärmen ger en fin och behaglig ljusspridning i rummet. Undertill sitter en rörlig spot som gör lampan perfekt som sänglampa. Två separata strömbrytare placerade på väggfästet.Ingår ej ljuskälla till skärmen. Spotten har integrerad LED på 1W, med 140 lumen och 3000K vitt ljus.
 • Ellos - Sänggavel Callo 180 cm - Svart

  Ellos - Sänggavel Callo 180 cm - Svart
  Sänggavel i lackerad bok och rotting. Svängda, rundade sidor med öppning som t.ex. sänglampan kan sättas igenom. Gaveln ställs på golvet. Levereras monterad. Färgen är vattenbaserad. FSC-certifierad produkt, vilket innebär att den innehåll
 • Arum Tall Vägglampa Black - Ferm Living

  Arum Tall Vägglampa Black - Ferm Living
  Koncept Arum Tall Vägglampa Black har en klassisk och lätt design som passar in i alla inredningar. Kombinationen mellan den karakteristiska lampskärmen och den slanka ramen ger en elegant lampa so
 • BARNABY - Black

  BARNABY - Black
  Barnaby är en snygg vägglampa med en svartlackad metallplatta med en löstagbar glaskupa. Passar både i hallen och som sänglampa. Byt ut glödlampan till en smoke-färgad för att få en annan stil på lampan. Tekniskt: Lampan kräver en glödlampa med stor sockel (E27) om max 60W eller motsvarande i LED, ingår ej. 2m sladd med strömbrytare.
 • AJ Vägglampa Hardwired Svart - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Hardwired Svart - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägglampa Hardwired Svart designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är inte
 • Nordic (Vit)

  Nordic (Vit)
  Nordic är en hållbar bordslampa i en enkel, funktionell och skandinavisk deisgn. Den vita tygskärmen i kombination med det ljusa träet ger det nordiska, typiska utseendet och skapar en varm och mjuk känsla till hemmet. Använd förslagsvis som sänglampa eller ge den en plats i vardagsrummet vid TV:n eller uppe på hyllan som en smyckande detalj.Ljuskälla ingår ej.
 • Flowerpot VP8 Vägglampa Matt Black -&Tradition

  Flowerpot VP8 Vägglampa Matt Black -&Tradition
  Koncept Flowerpot Vägglampa VP8 Matt Black är en superfin vägglampa. En lätt och elegant tolkning av Flowerpot-lampan, som ritades av Verner Panton 1968. Vägglampan i sin form liknar Flowerpot VP
 • Nit Right vägglampa (Svart)

  Nit Right vägglampa (Svart)
  NIT är en stilren vägglampa av mattsvart stål. Dess struktur av böjd cirkel gör att den kan användas som hylla och passar därför perfekt som sänglampa. Ljuskällan placeras på höger sida. Levereras med 1,7m sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • SNAKE - Wall

  SNAKE - Wall
   Superdiskret och praktiskt liten vägglampa med flexiblet och riktbart huvud. Fast LED på 3,5W. Vi rekommenderar: Perfekt som sänglampa. Tekniskt: Vägglampan Snake har fast LED och en effekt på 3,5W.
 • Essential vägglampa (Nickel)

  Essential vägglampa (Nickel)
  Essential är en klassisk och elegant vägglampa av satin nickel.Den vita tygskärmen ger fin ljusbelysning i rummet. På väggfästets nedre kant sitter en rörlig spot som gör Essential en perfekt sänglampa.Två separata strömbrytare placerade på väggfästet.Ljuskälla ingår ej till skärmen. Spotten har integrerad LED på 3W, med 200 lumen och 3000K vitt ljus.
 • Vala Long vägglampa (Mässing/guld)

  Vala Long vägglampa (Mässing/guld)
  Vala är en en stilren och elegant vägglampa. Den rörliga skärmen gör den perfekt som sänglampa i sovrummet. Denna modellen har en längre arm.Levereras med svart sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Basic bordslampa (Grå)

  Basic bordslampa (Grå)
  Tack vare sin enkelhet ger denna blå bordslampa en känsla av lugn i alla rum. Denna modell är utrustad med en praktisk flexibel arm och passar såväl som sänglampa som belysning för skrivbordet. En vippströmbrytare vid lampans botten säkerställer bekväm tändning och avstängning.Ljuskälla ingår ej.
 • Zoon vägglampa (Krom)

  Zoon vägglampa (Krom)
  Zoon är en elegant vägglampa med en retro design, gjord av metall och tyg. Ljuskällan som omfångas av den rörliga och dekorativa tygskärmen ger en fin och bra ljusspridning. Placera förslagsvis som sänglampa i sovrummet eller läslampa på kontoret.Ljukälla ingår ej. Zoon finns även i andra varianter.
 • Easy W100 utomhus Takspot Svart - Antidark

  Easy W100 utomhus Takspot Svart - Antidark
  Koncept Påbyggnadsspot i snygg design. Easy W100 har inbyggd LED, som är justerbar och vridbar. I lodrät position kan spotten roteras 360­°. I vågrät position kan den roteras 90°. Ljusvinkel:
 • AJ Vägglampa Hardwired Roströda - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Hardwired Roströda - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägglampa Hardwired Roströda designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är i
 • Wattson vägglampa (Vit)

  Wattson vägglampa (Vit)
  Wattson vägglampa - En ny version av den ikoniska Mr Wattson-lampan. Handgjord LED-lampa från Piffany Copenhagen. Wattson vägglampa hämtar inspiration från klassiska actionfigurer och vintagebilar från 1930-talet. Kombinationen med askträ gör Wattson till den ikon lampan är idag. Hur du än väljer att använda Wattson, som sänglampa eller över skrivbordet, så är det rörligheten och flexibiliteten som ger lampan den härliga personligheten. Wattson vägglampa finns i flera sköna, retro färger och ger både ett modernt och klassiskt intryck i ditt hem. Bomullsklädd sladd G9 LED-lampa medföljer. Wattson vägglampa rengöres med mjuk och torr trasa.
 • AJ Vägglampa Hardwired SW Okra Gul - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Hardwired SW Okra Gul - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägglampa Hardwired SW Okra Gul designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är
 • HYSSNA LED - White

  HYSSNA LED - White
  Hyssna är en av våra mer populära serier av spotlights. Här som vägglampa i vit metall. Huvudet går att rikta dit du vill ha det vilket gör Hyssna till en mycket praktisk och diskret sänglampa. Tekniskt: Lampan kräver en glödlampa med GU10-sockel om max 35W eller motsvarande i LED, ingår. 2m sladd.
 • Frame vägglampa (Nickel)

  Frame vägglampa (Nickel)
  Frame är en enkel och modern vägglampa.Kombinationen av matt nickel och svart tygskärm ger fin ljusbelysning och behaglig atmosfär.Nedanför skärmen sitter en rörlig spot som gör den perfekt som sänglampa i sovrummet.Två separat strömbrytare för varje ljuskälla sitter placerad på väggfästet. Ljuskälla till skärmen ingår ej. Integrerad LED i spotten på 3W, med 100 lumen med 3000K vitt ljus.
 • Savoy vägglampa (Vit)

  Savoy vägglampa (Vit)
  Savoy är en modern och elegant vägglampa.Denna modellen kännetecknas av sin stängda skärm genom plattan som är placerad på ovansidan och ger därför fin ljusbelysning. Gjord av mattvit stål och har vit tygskärm. Under skärmen sitter en rörlig spot som gör att lampan passar perfekt som sänglampa i sovrummet.Två separata strömbrytare för varje ljuskälla placerad på väggfästet.Ljuskälla ingår ej till skärmen. Integrerad LED i spotten på 3W, med 160 lumen och 3000K vitt ljus.
 • AJ Vägglampa Hardwired SW Aubergine - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Hardwired SW Aubergine - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägglampa Hardwired SW Aubergine designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och ä
 • Swan 3 Plafond Black - Globen Lighting

  Swan 3 Plafond Black - Globen Lighting
  Koncept Swan 3 Plafond Blackär en klassisk men samtidigt modern lampserie, som består av både en golvlampa, en bordslampa och en vägglampa. Lamphuvudet kan justeras och passar därmed perfekt som
 • Beat Golvlampa Svart - Tom Dixon

  Beat Golvlampa Svart - Tom Dixon
  Beat Golvlampa Svartär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndar
 • Suau LED vägglampa (Brons)

  Suau LED vägglampa (Brons)
  Suau är en modern och minimalistisk vägglampa av stål.Den rörliga spotten kan vridas 350° vågrätt och 90° lodrätt vilket gör den perfekt som sänglampa. Strömbrytare sitter placerad på väggfästet. Integrerad LED på 3W, med 140 lumen med 3000K vitt ljus.
 • Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Vit)

  Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Vit)
  Beat Light Stout pendellampaär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och
 • Astro Park Lane Vägglampa Krom Vit

  Astro Park Lane Vägglampa Krom Vit
  Design: Astro Begrepp: Astro Lighting är en välkänd engelsk lamptillverkare som har funnits sedan 1997. Astro bygger på filosofin att skapa ett lampmärke som fokuserar på mycket hög kvalitet och vacker design. Astro är främst specialiserat på taklampor och vägglampor och har lyckats uppnå en position som en av de ledande tillverkarna av belysning för badrummet. Park Lane Grande Wall är en vacker och enkel vägglampa som passar både i vardagsrummet och sänglampan. Se mer inspiration här www.astrolighting.co.uk
 • Cubico (Koppar)

  Cubico (Koppar)
  Cubico är en modern liten bordslampa i en enkel kubformad deisgn. Lampan är tillverkad av högkvalitativ metall och har koppar finish. Använd förslagsvis som sänglampa eller ge den en plats i vardagsrummet vid TV:n eller uppe på hyllan som en smyckande detalj. Levereras med sladd och strömbrytare & stickkontakt.Cubico finns även i andra varianter.Ljuskälla ingår ej.
 • Swan Mini Vägglampa Vit - Globen Lighting

  Swan Mini Vägglampa Vit - Globen Lighting
  Koncept Swan Mini Vägglampa Vit är en klassisk men samtidigt modern lampserie, som består av både en golvlampa, en bordslampa och en vägglampa. Lamphuvudet kan justeras och passar därmed perfekt
 • Tulip Taklampa Satin Nickel - Light-Point

  Tulip Taklampa Satin Nickel - Light-Point
  Koncept Tulip Taklampa Satin Nickelär en enkel och stilren och elegant lampa som ger ett vackert nedåtgående ljus över matbordet, köksön eller skrivbord. Ge sovrummet ett annorlunda och modernt
 • Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Mässing)

  Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Mässing)
  Beat Light Stout pendellampaär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och
 • Magdala bordslampa (Transparent)

  Magdala bordslampa (Transparent)
  Magdala är en vacker bordslampa som för in glamour till hemmet. Lampan består av en fot gjord av mässing med tre klarglasa kupor i olika höjder. Placera förslagsvis i ett fönster, avlastningsbord eller använd som sänglampa. Levereras med on/off-strömbrytare som sitter på sladden + stickkontakt. Magdala finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår ej.
 • Mood vägglampa (Ek)

  Mood vägglampa (Ek)
  Mood är en minimalistisk och modern vägglampa gjord av svart stål och ek. Den stora lampan ger ett dekorativt ljus vilket gör den till smyckande detalj i rummet. Tillsammans med den rörliga spotten blir det en perfekt sänglampa i sovrummet.Två separata strömbrytare sitter placerade på sidan av väggfästet. Integrerad LED på den stora lampan ligger på 6W, med 67 lumen och 3000K vitt ljus. Integrerad LED på spotten ligger på 2W, med 105 lumen och 3000K vitt ljus.
 • 204 Vägglampa Svart/Blå - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Blå - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Blå är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älskade vär
 • Clastra vägglampa (Svart)

  Clastra vägglampa (Svart)
  Clastra är en iögonfallande vägglampa gjord av mattsvart metall med skärm i ett extravagant utseende. Använd gärna en dekorativ ljuskälla för en mjuk och behaglig atmosfär. Placera förslagsvis i sovrummmet som sänglampa eller i vardagsrummet. Clastra finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår ej.
 • Frame vägglampa (Nickel)

  Frame vägglampa (Nickel)
  Frame är en enkel och modern vägglampa.Kombinationen av matt nickel och vit tygskärm ger fin ljusbelysning och behaglig atmosfär.Nedanför skärmen sitter en rörlig spot som gör den perfekt som sänglampa i sovrummet.Två separat strömbrytare för varje ljuskälla sitter placerad på väggfästet. Ljuskälla till skärmen ingår ej. Integrerad LED i spotten på 3W, med 100 lumen med 3000K vitt ljus.
 • Globen Lighting - Vägglampa Astoria - Svart

  Globen Lighting - Vägglampa Astoria - Svart
  Vägglampa "Astoria" - vinnare av Hus & Hems designtävling 2016 - Ritad av Anna Landerholm för Globen Lighting. Astoria kombinerar funktion och design, där den kan användas i allt från hallen, till piedestal, till sänglampa. Mattvita brickor so
 • DL20 vägglampa (Vit)

  DL20 vägglampa (Vit)
  Denna vackra och eleganta vägglampa blir fokuspunkten i rummet!Med sina tre skärmar i vit metall och kromade detaljer sprider den ljuset på ett behagligt sätt. Utöver sitt slående utseende har den en del fördelaktiga funktioner. En liten hylla och ett USB uttag, samt så sitter strömbrytaren på väggfästet. Lampan passar därför perfekt som sänglampa i sovrummet!Levereras med 1,6m sladd med stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Lupe vägglampa (Svart)

  Lupe vägglampa (Svart)
  Lupe är en modern och stilren vägglampa. Den vita skärmen i tyg kan roteras 360° och det gör den perfekt som sänglampa. Strömbrytare placerad på väggfästet som är gjord av svart stål.Ljuskälla ingår ej.
 • Aqaba vägglampa (Nickel)

  Aqaba vägglampa (Nickel)
  Aqaba är en klassisk vägglampa med stilren design, gjord av metall och glas. Ljuskällan som omfångas av det vita glaset ger en fin och bra ljusspridning runtom sig. I varje öppning av glaset sitter även en ram i metall som skapar en dekorativ ljusbelysning på väggen. Placera förslagsvis flera på rad längs med en längre korridor, eller som sänglampa i sovrummet.Ljuskälla ingår ej. Strömbrytare placerad på väggfästet.Aqaba finns även i andra varianter.
 • Cale vägglampa (Svart)

  Cale vägglampa (Svart)
  Cale är en modern och stilren vägglampa med tidlös design i svart metall. Den rörliga skärmen med sin utformning gör den bra som läslampa i vardagsrummet bredvid soffan/fåtöljen eller som sänglampa i sovrummet.Strömbrytare sitter placerad på lampskärmen. Levereras med 1,5m textilsladd och stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • KUBIK - Black

  KUBIK - Black
   Vägglampan Kubik är med sin USB-kontakt och dimbara belysning en utmärkt sänglampa. Ladda mobilen över natten, läs en godnattsaga för barnen och lägg sen boken på Kubik. Släck och sov gott. Finns i svart och vit  Tekniskt: Lampan har fast LED-belysning om 5W. 2m strömkabel och inbyggd dimmer.
 • Peek Bordslampa Svart - Menu

  Peek Bordslampa Svart - Menu
  Bordslampan Peek från Menu är en superfin och funktionell lampa. Designern Jonas Wagell har lyckats skapa en lampa med massor av personlighet och karaktär och den passar perfekt som läslampa på s
 • Ellos - Vägglampa John - Mässing

  Ellos - Vägglampa John - Mässing
  En vägglampa i modern design som också passar bra som sänglampa. Av metall. Textilsladd med strömbrytare. Diameter på väggfästet 8 cm. Ljuskälla ingår ej. Olika typer av ljuskällor kan ha stor påverkan på stil och utseende hos lampan. Pro

Sänglampa med dimmer

Sänglampan behöver inte bara vara till för att läsa i sängen. Vill man kunna variera ljusstyrkan och växla mellan mysbelysning och läsbelysning är en sänglampa med dimmer snyggt.

En sänglampa har betydligt starkare ljus än vad vägglampor som till exempel tavelbelysning har. Men om du inte brukar läsa i sängen kan faktiskt en snygg tavellampa i mässing vara ett alternativ till sänglampan.