Sänglampor

Gillar du att läsa i sängen behöver du en bra sänglampa med ett fokuserat ljus som går att rikta mot boken. Om du delar säng med en partner är det bra om ni köper sänglampor som är avskärmade eller går att vrida på för att rikta ljuset bättre mot just din sida av sängen.

Montera sänglampan på väggen eller sänggaveln

Sänglampor monteras direkt på väggen i en lämplig höjd. Avståndet ska vara tillräckligt nära för att ge bra ljus men inte så nära att du slår i den med huvudet. Det finns även sängbelysning som monteras på sänggaveln med en klämma även om vissa sänggavlar har inbyggd belysning.

Här hittar du nu en översikt med inspiration och tips på snygga sänglampor som du kan köpa på möbelbutiker online. Det är en blandning av enkla, billiga lampor men också en hel del exklusiva lampor.

Populärt inom sänglampor

 • Vägglampa Sandnes antik

  Vägglampa Sandnes antik
  Klassiskt stilfull sänglampa. Material: Metall Med 4 W LED - lampa lämnar den ljus som en 50 W halogen Mått: H 22 cm - B 10 cm Djup 24 cm Ljuskälla: Max 240 V 6 W LED GU 10 strömbrytare/dimmer på&hellip:
 • Marset Ledtube Vägglampa Infälld Svart

  Marset Ledtube Vägglampa Infälld Svart
  Design: Christophe Mathieu för MarsetKoncept: Marset LEDtube är en orienterbar vägglampa som fälls in i väggen. Den har en 3W 2700 Kelvin LED-lampa och en 24 graders lins som ger en direkt ljusstråle. På grund av sin arkitektoniska och funktionella design kan LEDtube monteras antingen våg- eller lodrätt passar den utmärkt som sänglampa. Finns i tre olika färger. Hitta mer inspiration här www.marset.com
 • 204 Vägglampa Svart/Rå Koppar - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Rå Koppar - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Rå Koppar är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älskad
 • 204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älsk

Fler tips på sänglampor

 • Valencia Vägglampa White - Markslöjd

  Valencia Vägglampa White - Markslöjd
  Koncept Valencia Vägglampa White från svenska Markslöjd är modern och elegant i sitt uttryck. Med sin långa arm som är justerbar åt sidan är den ideell som sänglampa. Skärmen kan enkelt just
 • Suau LED vägglampa (Brons)

  Suau LED vägglampa (Brons)
  Suau är en modern och minimalistisk vägglampa av stål.Den rörliga spotten kan vridas 350° vågrätt och 90° lodrätt vilket gör den perfekt som sänglampa. Strömbrytare sitter placerad på väggfästet. Integrerad LED på 3W, med 140 lumen med 3000K vitt ljus.
 • Ellos - Vägglampa John - Mässing

  Ellos - Vägglampa John - Mässing
  En vägglampa i modern design som också passar bra som sänglampa. Av metall. Textilsladd med strömbrytare. Diameter på väggfästet 8 cm. Ljuskälla ingår ej. Olika typer av ljuskällor kan ha stor påverkan på stil och utseende hos lampan. P
 • D.C vägglampa med arm, ek/svart

  D.C vägglampa med arm, ek/svart
  D.C serien finns som både vägg, tak, bord och golvlampa. Den vackra trädetaljen ger designen liv. Den vita insidan reflekterar ljuset bra. Höjd 52 cm Diameter 18 cm Effekt max 40 W Sockel Stor sockel,&hellip:
 • Hotel vägglampa (Vit)

  Hotel vägglampa (Vit)
  Hotel är en modern och stilren vägglampa som ger hotellkänsla i rummet.Gjord av satin nickel och har en vit tygskärm som ger fin ljusspridning i rummet. På väggfästet sitter även en rörlig spot som gör lampan perfekt som sänglampa i sovrummet. Två separata strömbrytare sitter placerade på undersidan av väggfästet. Ljuskälla ingår ej till skärmen. Spotten har integrerad LED på 80 lumen och 3500K kallvitt ljus.
 • YES! vägglampa, beige

  YES! vägglampa, beige
  Lampserien YES! från Co Bankeryd är designad av Monika Mulder och finns i vägg, golv och bordsmodell. Lamphuvud ger ett riktat läsljus med hjälp av en GU10. Höjd 27 cm Diameter 45 cm Bredd 10 cm&hellip:
 • Plate Vägglampa Black - Tivoli by Normann Copenhagen

  Plate Vägglampa Black - Tivoli by Normann Copenhagen
  Plate Vägglampa Black är inspirerad av alla de fina mönstren som finns överallt i trädgården i Tivoli. Formen är inspirerad av den gamla, kända ballonggungan. En gunga där kärleken blomstrar
 • PILOT vägglampa, stål 14cm

  PILOT vägglampa, stål 14cm
  Höjd 9,5 cm Bredd 9 cm Djup 14 cm Effekt max 50 W Sockel GU10 Ljuskällor Ingår ej Färg Stål Material Metall Energiklass A++-E Aneta Belysning grundades i Växjö 1947 för tillverkning av textillampskärmar.&hellip:
 • Grace Vägglampa Mässing - Globen Lighting

  Grace Vägglampa Mässing - Globen Lighting
  Koncept Grace Vägglampa Mässing har en sofistikerad och harmonisk utstrålning, en simpel skönhet, samt en harmonisk och lätt design – Namnet ”Grace” som betyder ”nåd” passar perfekt ti
 • Star 1 vägglampa, råmässing

  Star 1 vägglampa, råmässing
  Star 1 från Örsjö belysning. Designad av Jonas Bohlin. Är en vacker och stilren vägglampa i råmässing, 3m lång textilkabel med dimmer. Djup 13,5 cm Diameter 10,5 cm Effekt max 40 W Sockel Liten&hellip:
 • HOUSE - White

  HOUSE - White
  Klassiskt och tidlöst utformad vägglampa i metall. Med ställbar arm i flera olika led. Finns i både vitt och svart. Använd gärna som sänglampa vid vardera sida sängen i sovrummet. Tekniskt: Lampan kräver en glödlampa med liten sockel (E14) om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej. 2m transparent sladd, strömbrytare på väggplatta.
 • Nuura Apiales Hard-Wired Vägglampa Satin Svart

  Nuura Apiales Hard-Wired Vägglampa Satin Svart
  Design: Sofie Refer för Nuura, 2021 Koncept: Apiales fasta vägglampa är en enkel lampa med ett klassiskt uttryck. Idén till vägglampan kommer från ljuskronorna i samma serie. De är inspirerad av en blombukett, där vägglampan är en enda blomma plockad ur buketten och hängt elegant för sig själv. Utan synliga skruvar ger den rena looken stora möjligheter i hemmet och är idealisk som sänglampa, till hallen eller bredvid spegeln i badrummet. Den tidlösa och minimalistiska designen gör att lampan passar för många olika inredningsstilar i de flesta hem. Lampan finns även i sladdversion. Apiales-serien hämtar sin inspiration från blommor som har lett till att serien idag består av taklampor, vägglampor och ljuskronor. Alla är med munblåsta opalglaskulor och finns i en svart satin samt borstad mässing.
 • Günther vägglampa (Grå)

  Günther vägglampa (Grå)
  Günther är en svart vägglampa gjord av metall som imponerar med sin antika och rustika design. Placera förslagsvis i vardagsrummet vid fåtöljen eller använd som sänglampa. Günther finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår ej.
 • YES! vägglampa, beige

  YES! vägglampa, beige
  Lampserien YES! från Co Bankeryd är designad av Monika Mulder och finns i vägg, golv och bordsmodell. Lamphuvud ger ett riktat läsljus med hjälp av en GU10. Höjd 27 cm Diameter 45 cm Bredd 10 cm&hellip:
 • Puck vägglampa, dimblå

  Puck vägglampa, dimblå
  Designklassikern Puck LED från Örsjö Belysning. Vägglampan finns med både singel eller dubbel spot. Singel varianten är dimbar. Designad av Åke Hultgren. Höjd 14 cm Bredd 5 cm Djup 10,5 cm Effekt&hellip:
 • Kelly Short Vägglampa Black - Watt&Veke

  Kelly Short Vägglampa Black - Watt&Veke
  Koncept Kelly Short Vägglampa Black är en cool vägglampa som kan användas både för mysig belysning och som läslampa – över byrå, vid skrivbordet eller som sänglampa. Lampans arm kan juster
 • Beat Light Fat LED Taklampa White - Tom Dixon

  Beat Light Fat LED Taklampa White - Tom Dixon
  Beat Light Fat LED Taklampa Whiteär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas
 • BUDDY - Wall

  BUDDY - Wall
  Vägglampan Buddy är avskalad och känns industriell och samtidigt skandinavisk. Stålfärgen förstärker den minimalistiska känslan. Tillverkad i stål med vit skärm av opalglas. Vägglampan passar bra som sänglampa. Tekniskt: Lampan kräver en glödlampa med G9-sockel om max 18W eller motsvarande i LED, ingår ej.
 • Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Mässing)

  Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Mässing)
  Beat Light Stout pendellampaär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och
 • Koster Vägglampa, oxid 30cm

  Koster Vägglampa, oxid 30cm
  Koster vägglampa är stilren och kommer i moderna matta färger. Finns i både golv, bord, kläm och väggvariant. Med sockel GU10 har man många bra alternativ på LED-lampor att välja mellan. Bredd&hellip:
 • Puck ledad arm vägglampa, vit

  Puck ledad arm vägglampa, vit
  Designklassikern Puck LED från Örsjö Belysning. Vägglampan har en utvikbar arm med brytaren på väggbrickan. Designad av Åke Hultgren. Höjd 12 cm Bredd 5 cm Djup 49,5 cm Effekt max 4w Sockel GU10&hellip:
 • Noa vägglampa (Svart)

  Noa vägglampa (Svart)
  Noah är en elegant och minimalistisk vägglampa. Den smala armen och unika formen på lampskärmen gör den till något unikt!Med skarven på mitten blir den väldigt flexibel och passar perfekt som sänglampa i sovrummet.Strömbrytare placerad på den rörliga lampskärmen. Levereras med 1,6m textilsladd med stickkontakt. Ljuskälla ingår ej.
 • Ray Vägglampa Vit - Mater

  Ray Vägglampa Vit - Mater
  Nordisk elegans– både i uttryck och val av material. Ett yttre i metall och en lampskärm i snyggt trä med synliga ådror. Lampskärmen i trä sitter fast med hjälp av magneter som gör det möjl
 • Tulip Taklampa Satin Nickel - Light-Point

  Tulip Taklampa Satin Nickel - Light-Point
  Koncept Tulip Taklampa Satin Nickelär en enkel och stilren och elegant lampa som ger ett vackert nedåtgående ljus över matbordet, köksön eller skrivbord. Ge sovrummet ett annorlunda och modernt
 • Ray Taklampa Medium Vit - Mater

  Ray Taklampa Medium Vit - Mater
  Den danska designstudion PEDERJESSEN har designat en vacker lampserie bestående av bordslampa, pendellampa och vägglampa i färgerna svart eller vit. Ray Taklampa Medium Vit har tydliga referenser t
 • Streck vägglampa med kopplingshus, Vit/mässing

  Streck vägglampa med kopplingshus, Vit/mässing
  ?En del av mitt sätt att arbeta handlar mycket om att betrakta. Som om man alltid var på besök i ett museum. Streck är resultatet av det, essensen av en viss typ armatur som jag alltid har tyckt&hellip:
 • KH#1 vägglampa med lång arm, vit/råmässing 55cm

  KH#1 vägglampa med lång arm, vit/råmässing 55cm
  KH#1 vägglampa med lång arm från Konsthantverk är en vacker lampa i klassisk stil. Finns i både råjärn, svart och vit. Konsthantverk är kända för sin goda kvalité. Höjd 50 cm Längd 55 cm Effekt&hellip:
 • Tangent Bordslampa Desert Sand - Woud

  Tangent Bordslampa Desert Sand - Woud
  Koncept Tangent Bordslampa Desert Sandär en bordslampa med ett grafiskt och rent uttryck. Här möts två rör- ett litet och ett stort. Det lilla gömmer elektroniken och det stora fungerar som lamp
 • JOLIE - Wall 1L Black

  JOLIE - Wall 1L Black
  Made in EuropeVi vill värna om lokalt hantverk och produktion närmare vårt ursprung. Denna produkt är helt eller till stor del tillverkad i Europa. Vägglampa i svart, pulverlackad metall. Böjbar arm för att kunna justera ljusets riktning. Strömknappen sitter på väggfästet. Transparent kabel i 2 m som smälter in i omgivningen. Jolie pas
 • Melampo Vägglampa Grå - Artemide

  Melampo Vägglampa Grå - Artemide
  Melampo Vägglampa Grå är en klassisk vägglampa. Den har helt rena linjer och passar därför i de flesta rum i hemmet. Vägglampan har riktigt bra funktionalitet. Skärmen kan vridas 90 grader åt
 • Arum Bordslampa Cashmere - ferm LIVING

  Arum Bordslampa Cashmere - ferm LIVING
  Koncept Arum Bordslampa Cashmere har en klassisk och lätt design som passar in i alla inredningar. Kombinationen mellan den karakteristiska lampskärmen och den slanka ramen ger en elegant lampa som
 • Aneta Lighting - Sänglampa Sandnes antik - Grå

  Aneta Lighting - Sänglampa Sandnes antik - Grå
  Sänglampa i metall. Ljusströmbrytare på sladden. Ljuskälla ingår inte. Lampan kan monteras på huvudgavel.
 • Marset Ledtube Vägglampa Round Höger

  Marset Ledtube Vägglampa Round Höger
  Design: Daniel L. Carrillo för MarsetKoncept: Den här ytmonterbara LEDTube vägglampan från spanska Marset är en vridbar lampa organisk och klassisk form somgör den lätt att placera i hemmet. Den tänds automatiskt när LEDröret öppnas och släcks när det stängs. Dessutom gör dess 360° rotation den perfekt att ha som sänglampa. Den finns i en höger- och en vänstervariant.Hitta mer inspiration här www.marset.com
 • Cato vägglampa dubbel LED, mattvit 15,4cm

  Cato vägglampa dubbel LED, mattvit 15,4cm
  Cato vägglampa dubbel från Belid. Armaturen har två dimbara LED-lampor som ger ett riktat läsljus. Finns i flera olika material och färger. Välj mellan singel varianten eller dubbel. Höjd 9 cm Bredd&hellip:
 • SHORT DYNAMO WALL MATT, Matt Almost Black

  SHORT DYNAMO WALL MATT, Matt Almost Black
  Dynamo short 345 vägglampa från Superliving har en unik design och ett bra arbetsljus. Dynamo vägglampa finns med både lång och kort arm. Finns i ett flertal olika färgkombinationer. Diameter skärm&hellip:
 • Easy W100 LED Takspot 10W Svart - Antidark

  Easy W100 LED Takspot 10W Svart - Antidark
  Koncept Påbyggnadsspot i snygg design. Easy W100 har inbyggd LED, som är justerbar och vridbar. I lodrät position kan spotten roteras 360­°. I vågrät position kan den roteras 90°. Ljusvinkel:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad
 • Astro Park Lane Grande Vägglampa Svart

  Astro Park Lane Grande Vägglampa Svart
  Design: AstroKoncept: Park Lane Grande Vägg är en vacker och enkel vägglampa som passar bra både i vardagsrummet och som sänglampa. Hitta mer inspiration här www.astrolighting.co.uk
 • Nit Left vägglampa (Vit)

  Nit Left vägglampa (Vit)
  NIT är en stilren vägglampa av mattvit stål. Dess struktur av böjd cirkel gör att den kan användas som hylla och passar därför perfekt som sänglampa. Ljuskällan placeras på vänster sida. Levereras med 1,7m sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Artis vägglampa (Krom)

  Artis vägglampa (Krom)
  ARTIS kännetecknas av sin klassiska stil som passar in i en mängd olika miljöer med sin tidlösa design. Tygskärmen ger en fin och behaglig ljusspridning i rummet. Den rörliga armen gör lampan perfekt som sänglampa. Ljuskälla ingår ej.
 • Aneta Lighting - Sänglampa Sandnes antik - Vit

  Aneta Lighting - Sänglampa Sandnes antik - Vit
  Sänglampa i metall. Ljusströmbrytare på sladden. Ljuskälla ingår inte. Lampan kan monteras på huvudgavel.
 • Eketorp vägglampa, svart/mässing

  Eketorp vägglampa, svart/mässing
  Eketorp vägglampa från Aneta belysning. Finns i två olika färger och har en integrerad 3W LED-lampa. Smidig och stilren i sin design. Sänglampan kan enkelt fästas bakom sänggaveln. Höjd 40 cm Bredd&hellip:
 • Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Svart)

  Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Svart)
  Beat Light Stout pendellampaär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och
 • Cona (Vit)

  Cona (Vit)
  Cona är en hållbar golvlampa i en enkel, funktionell och skandinavisk deisgn. Den vita metallskärmen i kombination med det ljusa träet ger det nordiska, typiska utseendet och skapar en varm och mjuk känsla till hemmet. Använd förslagsvis som sänglampa eller ge den en plats i vardagsrummet vid TV:n eller uppe på hyllan som en smyckande detalj.Ljuskälla ingår ej. Levereras med Pvc sladd och strömbrtyare & stickkontakt.
 • Artic vägglampa, svart 14,5 cm

  Artic vägglampa, svart 14,5 cm
  Artic är en stilren, snygg och modern vägglampa som med det smala lamphuvudet också bidrar med en hög funktionalitet. Höjd 14,5 cm Bredd 10 cm Effekt max 6W Sockel Intergrerad Ljuskällor Ingår,&hellip:
 • Magos vägglampa (Svart)

  Magos vägglampa (Svart)
  Magos är en modern vägglampa som imponerar med sin funktionalitet, och är gjord av svart aluminium och lönnträ.På ena sidan sitter det en rörlig spot som kan roteras 360° vägrätt och 180° lodrätt.Integrerad LED i spotten på 3W, med 160 lumen och 2700K varmvitt ljus. Vägglampan har en ficka på andra sidan där man kan placera sin telefon då lampan inbyggd trådlös laddning. Därför passar lampan perfekt som sänglampa i sovrummmet. Längs långsidorna sitter även en annan lampa som ger dekorativt ljus runtom lampan och skapar en behaglig atmosfär.Även dessa lampor har integrerad LED med 600 lumen och 2700K varmvitt ljus. Båda lamporna har separata strömbrytare via en touchdimmer som sitter placerade i mitten av vägglampan. Vägglampan kan monteras både vägrätt och lodrätt.
 • Vala Long vägglampa (Antikmässing)

  Vala Long vägglampa (Antikmässing)
  Vala är en en stilren och elegant vägglampa. Den rörliga skärmen gör den perfekt som sänglampa i sovrummet. Denna modellen har en längre arm.Levereras med svart sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Kelly Long Vägglampa Black - Watt&Veke

  Kelly Long Vägglampa Black - Watt&Veke
  Koncept Kelly Long Vägglampa Black är en cool vägglampa som kan användas både för mysig belysning och som läslampa – över byrå, vid skrivbordet eller som sänglampa. Lampans arm kan justera
 • Pop Vägglampa White - Nordlux

  Pop Vägglampa White - Nordlux
  Koncept Denna vackra POP E27 Vit Vägglampa från Nordlux är tillverkad av metall och har ett rått, industriellt utseende. Vägglampan kan lutas och vridas så att du har möjlighet att riktningsbes
 • Take Bordslampa Rök Färgad - Kartell

  Take Bordslampa Rök Färgad - Kartell
  Den klassiska bordslampan i en nytolkning. Take Bordslampa Rök Färgad är en klassisk lampa i en nytolkning. Take Bordslampa Rök Färgad är optimal som sänglampa, i fönsterkarmen eller på byrå
 • AJ Vägglampa Hardwired SW Okra Gul - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Hardwired SW Okra Gul - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägglampa Hardwired SW Okra Gul designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är
 • Cubico (Koppar)

  Cubico (Koppar)
  Cubico är en modern liten bordslampa i en enkel kubformad deisgn. Lampan är tillverkad av högkvalitativ metall och har koppar finish. Använd förslagsvis som sänglampa eller ge den en plats i vardagsrummet vid TV:n eller uppe på hyllan som en smyckande detalj. Levereras med sladd och strömbrytare & stickkontakt.Cubico finns även i andra varianter.Ljuskälla ingår ej.

Sänglampa med dimmer

Sänglampan behöver inte bara vara till för att läsa i sängen. Vill man kunna variera ljusstyrkan och växla mellan mysbelysning och läsbelysning är en sänglampa med dimmer snyggt.

En sänglampa har betydligt starkare ljus än vad vägglampor som till exempel tavelbelysning har. Men om du inte brukar läsa i sängen kan faktiskt en snygg tavellampa i mässing vara ett alternativ till sänglampan.