Sänglampor

Gillar du att läsa i sängen behöver du en bra sänglampa med ett fokuserat ljus som går att rikta mot boken. Om du delar säng med en partner är det bra om ni köper sänglampor som är avskärmade eller går att vrida på för att rikta ljuset bättre mot just din sida av sängen.

Montera sänglampan på väggen eller sänggaveln

Sänglampor monteras direkt på väggen i en lämplig höjd. Avståndet ska vara tillräckligt nära för att ge bra ljus men inte så nära att du slår i den med huvudet. Det finns även sängbelysning som monteras på sänggaveln med en klämma även om vissa sänggavlar har inbyggd belysning.

Här hittar du nu en översikt med inspiration och tips på snygga sänglampor som du kan köpa på möbelbutiker online. Det är en blandning av enkla, billiga lampor men också en hel del exklusiva lampor.

Populärt inom sänglampor

 • Marset Ledtube Vägglampa Infälld Svart

  Marset Ledtube Vägglampa Infälld Svart
  Design: Christophe Mathieu för Marset Koncept: Marset LEDtube är en orienterbar vägglampa som fälls in i väggen. Den har en 3W 2700 Kelvin LED-lampa och en 24 graders lins som ger en direkt ljusstråle. På grund av sin arkitektoniska och funktionella design kan LEDtube monteras antingen våg- eller lodrätt passar den utmärkt som sänglampa. Finns i tre olika färger.
 • 204 Vägglampa Svart/Rå Koppar - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Rå Koppar - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Rå Koppar är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älskade världe
 • 204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Svart/Koppar är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älskade vär
 • Yuh Vägglampa Vit - Louis Poulsen

  Yuh Vägglampa Vit - Louis Poulsen
  Yuh Vägglampa Vit Yuh är den fonetiska formen av''you'', bokstaverna representerar ljuden som man gör med stämman för att säga''you''. En av de essentiella egenskaperna som denna design harär den pers

Fler tips på sänglampor

 • Tip Wall Lamp - White

  Tip Wall Lamp - White
  Tip vägglampa, en vit vägglampa från Muuto. Lampan är skapad utifrån idén att minimera detaljerna till dess att den får en enkel och funktionell design. Lampans justerbara huvud har direkt såväl&hellip:
 • Swan Mini Vägglampa Vit - Globen Lighting

  Swan Mini Vägglampa Vit - Globen Lighting
  Koncept Swan Mini Vägglampa Vit är en klassisk men samtidigt modern lampserie, som består av både en golvlampa, en bordslampa och en vägglampa. Lamphuvudet kan justeras och passar därmed perfekt som l
 • Bolero vägglampa, vitstruktur

  Bolero vägglampa, vitstruktur
  Stilfulla Bolero serien från Belid. Finns både som golv och vägglampa, i färgerna pistage grön, vitstruktur och svartstruktur. Ger även möjlighet till 3-stegs dimring. Höjd 35 cm Djup 35 cm Bredd&hellip:
 • Streck vägglampa med kopplingshus, Vit/mässing

  Streck vägglampa med kopplingshus, Vit/mässing
  ?En del av mitt sätt att arbeta handlar mycket om att betrakta. Som om man alltid var på besök i ett museum. Streck är resultatet av det, essensen av en viss typ armatur som jag alltid har tyckt&hellip:
 • Aneta Lighting - Sänglampa Sandnes antik - Svart

  Aneta Lighting - Sänglampa Sandnes antik - Svart
  Sänglampa i metall. Ljusströmbrytare på sladden. Ljuskälla ingår inte. Lampan kan monteras på huvudgavel.
 • Tip Wall Lamp - Black

  Tip Wall Lamp - Black
  Tip vägglampa, en svart vägglampa från Muuto. Lampan är skapad utifrån idén att minimera detaljerna till dess att den får en enkel och funktionell design. Lampans justerbara huvud har direkt såväl&hellip:
 • Easy W100 LED Takspot m/Kabelhål 10W Svart - Antidark

  Easy W100 LED Takspot m/Kabelhål 10W Svart - Antidark
  Koncept Påbyggnadsspot i snygg design. Easy W100 har inbyggd LED, som är justerbar och vridbar. I lodrät position kan spotten roteras 360­°. I vågrät position kan den roteras 90°. Ljusvinkel: 32° Spot
 • 204 Vägglampa Svart/Röd - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart/Röd - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart/Röd är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älskade världen över
 • Cato Slim vägglampa flex mattvit GU10 MR11

  Cato Slim vägglampa flex mattvit GU10 MR11
  Vägglampa Cato Slim flexarm mattvit från Belid. Cato Slim är den mest slimmade serien inom Cato produktfamilj. I serien Cato Slim ingår golvlampor, vägglampor, spotlightskenor, runda takspotlights&hellip:
 • Swan Bordslampa Svart - Globen Lighting

  Swan Bordslampa Svart - Globen Lighting
  Koncept Swan Bordslampa Svartär en klassisk men samtidigt modern lampserie, som består av både en golvlampa, en bordslampa och en vägglampa. Lamphuvudet kan justeras och passar därmed perfekt som läsl
 • Bolero vägglampa, svartstruktur

  Bolero vägglampa, svartstruktur
  Stilfulla Bolero serien från Belid. Finns både som golv och vägglampa, i färgerna pistage grön, vitstruktur och svartstruktur. Ger även möjlighet till 3-stegs dimring. Höjd 35 cm Djup 35 cm Bredd&hellip:
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø50 Alu - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad av de
 • Nordic (Vit)

  Nordic (Vit)
  Nordic är en hållbar bordslampa i en enkel, funktionell och skandinavisk deisgn. Den vita tygskärmen i kombination med det ljusa träet ger det nordiska, typiska utseendet och skapar en varm och mjuk känsla till hemmet. Använd förslagsvis som sänglampa eller ge den en plats i vardagsrummet vid TV:n eller uppe på hyllan som en smyckande detalj. Ljuskälla ingår ej.
 • VL38 Vägglampa Svart - Louis Poulsen

  VL38 Vägglampa Svart - Louis Poulsen
  VL38 Vägglampa - Svart VL38 Vägglampa är en del av VL38-kollektionen som också består av en bords- och golvlampa. Den är baserad på originalbordslampan som använts i Radiohusets studio sedan 1945. Lam
 • Flowerpot VP8 Vägglampa Matt Black -&Tradition

  Flowerpot VP8 Vägglampa Matt Black -&Tradition
  Koncept Flowerpot Vägglampa VP8 Matt Black är en superfin vägglampa. En lätt och elegant tolkning av Flowerpot-lampan, som ritades av Verner Panton 1968. Vägglampan i sin form liknar Flowerpot VP4 Bor
 • Duas LED vägglampa (Vit)

  Duas LED vägglampa (Vit)
  Duas är en modern och stilren vägglampa med en minimalistisk design, gjord av stål. Spotlighten som går att vinkla ger ett fint, bra och riktat ljus. På baksidan finns en liten yta för att placera till exempel mobilen, då det även finns ett USB uttag för laddning. Placera förslagsvis den mattvita armaturen som sänglampa i sovrummet.Integrerad LED på 3W, med 240Lm och 27000K varmgult ljus. Strömbrytare placeras under spotlighten. Duas finns även i andra varianter.
 • Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint

  Lamella Vägglampa/Plafond Ø35 Gold - Le Klint
  Koncept Den klassiska Lamella-serien har blivit utvidgad och får nu sällskap av 2 nya vägg- och taklampor. Med Lamella blev en gammal vik-teknik återskapad, Plica-tekniken. Lamella är inspirerad av de
 • Beat Light Flat LED Taklampa Black - Tom Dixon

  Beat Light Flat LED Taklampa Black - Tom Dixon
  Beat Light Flat LED Taklampa Blackär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas o
 • FERDINAND vägglampa, svart

  FERDINAND vägglampa, svart
  Vägglampan Ferdinand har en retroinspirerad skärm i svartlackerad metall med guldig insida som ger ett varmt ljus. Ferdiandnd passar fint som sänglampa. Lampan har en lättåtkomlig strömbrytare på&hellip:
 • SANDNES klämlampa, antik mässing

  SANDNES klämlampa, antik mässing
  Sandnes, lampa i antik mässing med klämma från Aneta. Flexibel och funktionell läslampa, kläman gör lampan möjlig att enkelt förflytta och fästa överallt i hemmet. Den rörliga lamparmen ger&hellip:
 • Artis vägglampa (Brons)

  Artis vägglampa (Brons)
  ARTIS kännetecknas av sin klassiska stil som passar in i en mängd olika miljöer med sin tidlösa design. Tygskärmen ger en fin och behaglig ljusspridning i rummet. Den rörliga armen gör lampan perfekt som sänglampa. Ljuskälla ingår ej.
 • Puck Fast montage vägglampa, varmgrå

  Puck Fast montage vägglampa, varmgrå
  Designklassikern Puck LED från Örsjö Belysning. Vägglampan finns med både med sladd och fast montage. Vägglampan är dimbar. Designad av Åke Hultgren för Örsjö belysning. Höjd 14 cm Bredd 5&hellip:
 • Lean vägglampa, vitstruktur/råmässing 47cm

  Lean vägglampa, vitstruktur/råmässing 47cm
  Denna vackra vägglampa från Örsjö Belysning är perfekt vid sängen eller soffan. Lean finns med både svart och vitstruktur. Designad av Jenny Bäck. Kombinera gärna med en av våra LED-lampor. Höjd&hellip:
 • SHORT DYNAMO WALL MATT, Matt Mustard

  SHORT DYNAMO WALL MATT, Matt Mustard
  Dynamo short 345 vägglampa från Superliving har en unik design och ett bra arbetsljus. Dynamo vägglampa finns med både lång och kort arm. Finns i ett flertal olika färgkombinationer. Diameter skärm&hellip:
 • Suau LED vägglampa (Brons)

  Suau LED vägglampa (Brons)
  Suau är en modern och minimalistisk vägglampa av stål. Den rörliga spotten kan vridas 350° vågrätt och 90° lodrätt vilket gör den perfekt som sänglampa. Strömbrytare sitter placerad på väggfästet. Integrerad LED på 3W, med 140 lumen med 3000K vitt ljus.
 • EKETORP vägglampa, vit/stål

  EKETORP vägglampa, vit/stål
  Eketorp vägglampa i vitlackerad metall med detaljer i matt stål och vit textilskärm. Justerbar arm med integrerad 3W LED som ger behagligt varmt vitt ljus. Max 40W E14 för textilskärmen, ingår ej.&hellip:
 • Cubico (Guld)

  Cubico (Guld)
  Cubico är en modern liten bordslampa i en enkel kubformad deisgn. Lampan är tillverkad av högkvalitativ metall och har guld finish. Använd förslagsvis som sänglampa eller ge den en plats i vardagsrummet vid TV:n eller uppe på hyllan som en smyckande detalj. Levereras med sladd och strömbrytare & stickkontakt.Cubico finns även i andra varianter.Ljuskälla ingår ej.
 • Bestlite BL2 BordslampaØ16 Krom/Porslin - GUBI

  Bestlite BL2 BordslampaØ16 Krom/Porslin - GUBI
  BL2är en vacker och flexibel bordslampa i mässing och porslin designad av Robert Dudley Best och producerad av Bestlite. BL2 är en perfekt läslampa och sänglampa. Huvudet kan justeras precis efter din
 • Savoy bordslampa (Svart)

  Savoy bordslampa (Svart)
  Savoy är en modern och enkel bordslampa.Denna modellen kännetecknas av sin stängda skärm genom plattan som är placerad på ovansidan och ger därför fin ljusbelysning. Gjord av mattsvart stål och har grön tygskärm. Placera förslagsvis på sidobordet i vardagsrummet eller som sänglampa på nattduksbordet. Levereras med 2m sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Ellos - Vägglampa Jordan Mini - Mässing

  Ellos - Vägglampa Jordan Mini - Mässing
  Vägglampa av metall med skärm som är justerbar i höjdled. Passar bra som sänglampa. Skärmens storlek: Ø 20 cm, höjd ca 17 cm. Djup från vägg 30 cm. Runt väggfäste med strömbrytare. Mått på väggfäste: Ø 12 cm, höjd 2,5 cm. Sladdlängd 200 cm. Sockel E2
 • Radiell vägglampa LED, vitstruktur 14cm

  Radiell vägglampa LED, vitstruktur 14cm
  Höjd 14 cm Djup 14 cm Dimmer Ja Effekt max 3 w Sockel GU5,3 / MR16 (12v) Ljuskällor 1st, ingår ej Färg Vitstruktur / Krom Material Metall Design Joakim Fihn Energiklass A+ Övrigt Dimmer och transformator&hellip:
 • Birdy Vägglampa Kort Grå - Northern

  Birdy Vägglampa Kort Grå - Northern
  Northernåterlanserade år 2013 den populära lampserien som i dag går under namnet Birdy. Lampans design blev till redan i början på 50-talet, och lampan blev på en gång mycket populär. OBS Skärmen har
 • Tyson vägghylla, grafitstruktur

  Tyson vägghylla, grafitstruktur
  Vägghylla från Belid. Passar till Tyson vägg-serien. Finns i flera olika färger. Fungerar perfekt som kompliment till ett nattduksbord. Höjd 16,7 cm Bredd 20 cm Djup 13,3 cm Färg Grafitstruktur Material&hellip:
 • SANDNES sänglampa, svart/krom

  SANDNES sänglampa, svart/krom
  Sandnes är den perfekta sänglampan för montering på sänggavel här i mattsvart metall med kromade detaljer. Sandnes kan enkelt justeras i riktning med sin flexarm. Höjd 48 cm Bredd 7 cm Sladdlängd&hellip:
 • 204 Vägglampa Svart - Lampe Gras

  204 Vägglampa Svart - Lampe Gras
  Koncept 204 Vägglampa Svart är designad av Bernard Albin Gras, som redan år 1921 designade en rad lampor för industriellt bruk. Idag är Lampe Gras-lamporna designikoner som är älskade världen över. Mo
 • D.C vägglampa, ek/svart

  D.C vägglampa, ek/svart
  D.C serien finns som både vägg, tak, bord och golvlampa. Den vackra trädetaljen ger designen liv. Den vita insidan reflekterar ljuset bra. Höjd 12 cm Diameter 10 cm Effekt max 28 W Sockel G9 Ljuskällor&hellip:
 • Nit Right vägglampa (Vit)

  Nit Right vägglampa (Vit)
  NIT är en stilren vägglampa av mattvitt stål. Dess struktur av böjd cirkel gör att den kan användas som hylla och passar därför perfekt som sänglampa. Ljuskällan placeras på höger sida. Levereras med 1,7m sladd med strömbrytare och stickkontakt.Ljuskälla ingår ej.
 • Peek Bordslampa Vit - Menu

  Peek Bordslampa Vit - Menu
  Bordslampan Peek från Menu är en superfin och funktionell lampa. Designern Jonas Wagell har lyckats skapa en lampa med massor av personlighet och karaktär och den passar perfekt som läslampa på skrivb
 • Alpha sänglampa (Vit)

  Alpha sänglampa (Vit)
  Alpha är en praktisk och stilig vägglampa i vit- eller svartlackad metall. Den har en riktbar spotligt som gör att du enkelt kan vinkla ljuset dit du önskar att ha den. Alpha drar inte allt för mycket uppmärksamhet till sig, vilket gör att den även är väldigt lätt att placera i ditt hem. Ger ett bra ljus som är optimalt till läsning.Ljuskälla ingår ej.
 • AJ Vägglampa Hardwired Ljus Petroleum - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Hardwired Ljus Petroleum - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägglampa Hardwired Ljus Petroleum designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är int
 • SHORT DYNAMO WALL MATT, Matt Whisper White

  SHORT DYNAMO WALL MATT, Matt Whisper White
  Dynamo short 345 vägglampa från Superliving har en unik design och ett bra arbetsljus. Dynamo vägglampa finns med både lång och kort arm. Finns i ett flertal olika färgkombinationer. Diameter skärm&hellip:
 • Günther vägglampa (Grå)

  Günther vägglampa (Grå)
  Günther är en svart vägglampa gjord av metall som imponerar med sin antika och rustika design. Placera förslagsvis i vardagsrummet vid fåtöljen eller använd som sänglampa. Günther finns även i andra varianter som går utmärkt att kombinera med varandra för ett snyggt helhetsintryck i hemmet. Ljuskälla ingår ej.
 • Artis vägglampa (Brons)

  Artis vägglampa (Brons)
  ARTIS kännetecknas av sin klassiska stil som passar in i en mängd olika miljöer med sin tidlösa design. Tygskärmen ger en fin och behaglig ljusspridning i rummet. Undertill sitter en rörlig spot som gör lampan perfekt som sänglampa. Två separata strömbrytare placerade på väggfästet.Ingår ej ljuskälla till skärmen. Spotten har integrerad LED på 1W, med 140 lumen och 3000K vitt ljus.
 • PEAK - Antique

  PEAK - Antique
   Vägglampan Peak är stilsäker och praktisk. Den mattsvarta metallen ger en exklusiv känsla och den riktbara och konformade metallskärmen gör Peak praktisk i sovrum, vid soffor med mera. Vi rekommenderar: Perfekt som sänglampa eller där du behöver riktat ljus. Tekniskt: Lampan kräver en glödlampa med liten sockel (E14) om max 40W eller motsvarande i
 • AJ Vägglampa Roströda - Louis Poulsen

  AJ Vägglampa Roströda - Louis Poulsen
  Koncept AJ Vägg Roströda designades av den världsberömda Arne Jacobsen, åt SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess symboliserat klassisk dansk design och är inte bara populär i Danm
 • Artis vägglampa (Krom)

  Artis vägglampa (Krom)
  ARTIS kännetecknas av sin klassiska stil som passar in i en mängd olika miljöer med sin tidlösa design. Tygskärmen ger en fin och behaglig ljusspridning i rummet. Den rörliga armen gör lampan perfekt som sänglampa. Ljuskälla ingår ej.
 • Artis vägglampa (Krom)

  Artis vägglampa (Krom)
  ARTIS kännetecknas av sin klassiska stil som passar in i en mängd olika miljöer med sin tidlösa design. Tygskärmen ger en fin och behaglig ljusspridning i rummet. Undertill sitter en rörlig spot som gör lampan perfekt som sänglampa. Två separata strömbrytare placerade på väggfästet.Ingår ej ljuskälla till skärmen. Spotten har integrerad LED på 1W, med 140 lumen och 3000K vitt ljus.
 • Peek Bordslampa Svart - Menu

  Peek Bordslampa Svart - Menu
  Bordslampan Peek från Menu är en superfin och funktionell lampa. Designern Jonas Wagell har lyckats skapa en lampa med massor av personlighet och karaktär och den passar perfekt som läslampa på skrivb
 • BALTIMORE vägglampa svart

  BALTIMORE vägglampa svart
  Baltimore vägglampa från Halo Design. Höj- och sänkbar vägglampa med justerbar skärm och vit insida för reflekterat och direkt ljus. Passar perfekt som sänglampa eller för dig som behöver en&hellip:
 • Marset Ledtube Vägglampa Round Vänster

  Marset Ledtube Vägglampa Round Vänster
  Design: Daniel L. Carrillo för Marset Koncept: Den här ytmonterbara LEDTube vägglampan från spanska Marset är en vridbar lampa organisk och klassisk form somgör den lätt att placera i hemmet. Den tänds automatiskt när LEDröret öppnas och släcks när det stängs. Dessutom gör dess 360° rotation den perfekt att ha som sänglampa. Den finns i en höger- och en vänstervariant.
 • Easy W100 utomhus Takspot Svart - Antidark

  Easy W100 utomhus Takspot Svart - Antidark
  Koncept Påbyggnadsspot i snygg design. Easy W100 har inbyggd LED, som är justerbar och vridbar. I lodrät position kan spotten roteras 360­°. I vågrät position kan den roteras 90°. Ljusvinkel: 32° Spot
 • YES! vägglampa, svart

  YES! vägglampa, svart
  Lampserien YES! från Co Bankeryd är designad av Monika Mulder och finns i vägg, golv och bordsmodell. Lamphuvud ger ett riktat läsljus med hjälp av en GU10. Höjd 27 cm Diameter 45 cm Bredd 10 cm&hellip:

Sänglampa med dimmer

Sänglampan behöver inte bara vara till för att läsa i sängen. Vill man kunna variera ljusstyrkan och växla mellan mysbelysning och läsbelysning är en sänglampa med dimmer snyggt.

En sänglampa har betydligt starkare ljus än vad vägglampor som till exempel tavelbelysning har. Men om du inte brukar läsa i sängen kan faktiskt en snygg tavellampa i mässing vara ett alternativ till sänglampan.