Lampetter

En lampett monteras på vägg och används som belysning med el eller levande ljus, stearinljus. Det finns lampetter tillverkade i mässing, kristall och trä. Lampetterna är ofta med en hållare men kan också ha dubbla lampettljus. Som inredningsdetalj kan den här typen av belysning lyfta ett rum till nya höjder.

Populärt inom lampetter

  • Globen Art Deco vägg borstad mässing

    Globen Art Deco vägg borstad mässing
    En vägglampa som är designad med den gamla kungalampetten som ursprung. Den har en rund form på en borstad mässing med friliggande ljushållare. Den har en dragströmbrytare i matchande färg samt en transparent kabel. Lampan kan enkelt användas för fast installation om så önskas. » Se ledlampor med E14 sockel
  • CARAMEL

    CARAMEL
    Med Caramel vägglampett får du en fin lampa i både glas, metall och akryl. De flerfärgade prismorna hjälper till att skapa den mysiga stämningsbelysningen. Vi rekommenderar: Komplettera stilen med Caramel takkrona. Tekniskt: Caramel har 1 st lamphållare (sockel) och använd ljuskälla med E14, ingår ej. Använd max 40 watt eller motsvarand

Ljuslampetter i mässing

Mest populär bland ljuslampetter och vägglampetter är de antika tillverkade i mässing. Den gula tonen i mässing blir fint upplyst när stearinljuset är tänt. Skultunas lampetter i mässing är given på vår önskelista.

Ljuslampetter kan ha en hållare för antingen kronljus eller för värmeljus. Läs beskrivningen på den lampett du tycker ser fin ut, för att se vilka ljus som passar och får plats. Gillar du inte att ha levande ljus kan du såklart köpa elektriska lampetter istället.

Lampetter i kristall

Om man har en kristallkrona i taket kan man förstärka den luxuösa känslan i rummet med vägglampetter också i kristall. Det mjuka och stämningsfulla ljuset från kristallampetter andas barock eller empire.