Skrivbordslampor

Vid skrivbordet sitter vi för att fokusera på en uppgift. Det kan vara skrivande arbete på datorn, i en arbetsbok eller så sitter vi där för att teckna, måla eller läsa en bok. Att ha bra belysning är därför jätteviktigt just där och vi vill här hjälpa dig att hitta en bra och billig skrivbordslampa att köpa.

Populärt inom skrivbordslampor

 • Zora – bankirlampa med grön glasskärm

  Zora – bankirlampa med grön glasskärm
  Liten bankirlampa Zora En klassiker bland skrivbordslamporna som är lika trendig än idag: bankirlampan. För små skrivbord är bankirlampan Zora det perfekta valet, eftersom den med en höjd på 23 cm inte behöver mycket plats. Vad gäller kultstatus är den också minst lika bra som de stora varianterna. En stomme i antik mässing och den för bankirlampa typiska svängbara glasskärmen i iögonfallande grönt – med denna design kan Zora lätt förväxlas med en lampa ur Art déco-tiden. Under 20- och 30-talet hittade man denna sort skrivbordslampa nämligen i otaliga bibliotek, domstolar, juristkontor, banker och företagskontor.
 • Dekorativ bankirlampa Verda med fot i antikbrunt

  Dekorativ bankirlampa Verda med fot i antikbrunt
  Bankirlampan Verda - en juvel på skrivbordet Bankirlampan Verda möjliggör inte bara angenämt arbete vid skrivbordet med hjälp av det bländfria ljuset, utan blir samtidigt en dekorativ höjdpunkt med särskild karaktär. Den gröna skärmen utgör tillsammans med den eleganta metallfoten en snygg, färgglad kombination. Dessutom är denna vackra skrivbordslampa utrustad med en praktisk dragströmbrytare vilket sätter ytterligare en dekorativ accent. Den gröna skärmen låter sig justeras enligt dina belysningsönskemål.
 • Bankirlampa Steve med grön glasskärm

  Bankirlampa Steve med grön glasskärm
  Bordslampa Steve i bankirstil med fot av lackerad mässing Bordslampan Steve i bankirstil berikar inte bara en antik inredningsstil, utan är också fin i maritimt inredda vardagsrum. I vardagsrummet eller i arbetsrummet på sekretären: Steve skapar harmoniskt läs- och arbetsljus och utgör en glansfull och färgglad accent med sin nobla fot av mässing och den gröna glasskärmen.
 • Selea – bankirlampa med grön skärm

  Selea – bankirlampa med grön skärm
  Skrivbordslampa med kultstatus: bankirlampan Selea med grön glasskärm Bankirlampan Selea med nostalgisk känsla har en grön skärm i glas och en metallstomme i antikmässing, så att den liknar lamporna, som i början av 1900-talet stod på skrivborden i finanscenter i stora städer, framför allt på Wall Street i New York. Den gröna glasskärmen sörjer för att bara lite ljus avges utåt i omgivningen och att man inte blir bländad, men bordsytan har bra ljus till läsning. Anslutningssladden är 180 cm lång och en strömbrytare för att tända och släcka lampan integrerades i sladden. För ett autentiskt utseende rekommenderas en LED-filamentlampa, som liknar en klassisk glödlampan, men har en lägre energiförbrukning.

Fler tips på skrivbordslampor

 • Lindby Sharani LED-bordslampa, CCT, nickel

  Lindby Sharani LED-bordslampa, CCT, nickel
  LED-bordslampa Sharani med CCT-färgväxlingsfunktion och dimmerSharani imponerar med sitt moderna utseende och gör en bra figur på skrivbordet i vardagsrummet. Lysdioderna lyser starkt och kan inte bara ställas in i tre olika ljusfärger utan även varieras i ljusstyrka. Tack vare en böjbar arm kan lampan justeras efter önskemål så att ljuset når exakt där det behövs. Med sin nickelfärgade yta är Sharani LED-bordslampa en tidlöst vacker ljuskälla som lämpar sig utmärkt för läsning. Ljushuvudet är platt och runt.
 • BUBBLE TABLELAMP, Matt Dark Blue

  BUBBLE TABLELAMP, Matt Dark Blue
  Bubble bordslampa från Superliving är en lekfull lampa med retorkänsla. Finns i flera olika färger. Passar utmärkt i bland annat barnrummet. Höjd 34 cm Diameter 15 cm Effekt max 40W Sockel Liten&hellip:
 • Lucande Wasko LED-bordslampa

  Lucande Wasko LED-bordslampa
  Wasko LED-bordslampa kan justeras i fyra ljusnivåer Wasko LED-bordslampa är en praktisk följeslagare på ett skrivbord och ett arbetsbord. Den har tydligt definierade former och en kantig, slående design som är imponerande. Det finns en strömbrytare på lampskärmen med vilken du inte bara kan slå på och av lampan utan också reglera dess ljusstyrka i fyra nivåer. Wasko är ett vackert ljusobjekt med praktisk användning för det designorienterade skrivbordet.
 • Megatron Ottica LED-bordslampa med dimmer, titan

  Megatron Ottica LED-bordslampa med dimmer, titan
  Kompakt Ottica LED-bordslampa med integrerad dimmer Ottica LED-bordslampans design är tidlöst elegant och samtidigt platsbesparande, vilket gör den till en flexibel ljuskälla. Lamphuvudet kan roteras och svängas, och ramen kan också lutas och anpassas individuellt. I den runda basen finns en roterande dimmer som gör att ljusstyrkan kan regleras steglöst från 100 % - 10 %. Det varma ljuset belyser till exempel ett skrivbord över ett stort område. Den inbyggda Brighteye-ljuskällan har utmärkt belysningsteknik med imponerande optiska effekter och är särskilt skonsam för ögonen. I slutet av sin livslängd kan LED-ljuskällan bytas ut med ett enkelt handgrepp utan verktyg. En ersättningsljuskälla kan köpas direkt från tillbehören. - Fair Trade LED (socialt rättvis produktion, rättvist arbete och sociala normer) - 5 års tillverkargaranti - miljövänlig förpackning utan plast - mycket god färgåtergivning (CRI >93)
 • Skrivbordslampa Shivanja i trä med vit skärm

  Skrivbordslampa Shivanja i trä med vit skärm
  Tilltalande skrivbordslampa Shivanja i trä med vit metallskärm Om man har inrett vardagsrummet i modernt eller skandinaviskt lantlig stil utgör lampor med trädetaljer ett vackert komplement till denna. Detta gäller speciellt skrivbordslampan Shivanja i trä som kombinerar detta med metall. Skärmen och foten består av metall, som försetts med en matt vit lackering och stången av trä med yta av ask. Lampan placeras idealiskt på skrivbordet. Sladden är utrustad med en strömbrytare och har ett trendigt mönster med en svart-vit textilyta.
 • LED-skrivbordslampa Loretta, rätlinjig, svart

  LED-skrivbordslampa Loretta, rätlinjig, svart
  Smalt konstruerad, linjär Loretta LED-skrivbordslampa med touchfunktion för att ändra ljusstyrka och ljusfärg Denna LED-skrivbordslampa kännetecknas av ett puristiskt formspråk och har två mycket linjära element som ansluts till en rund fot. Hela lampan är i svart, så när det gäller färgen har man eftersträvat ett minimalistiskt uttryck. Lampans övre del, så att säga skärmen (även om den långt ifrån påminner om ett klassiskt exempel i sitt slag) är ansluten till en led med den nedre delen och kan svängas 180° uppåt och nedåt för att rikta ljuset optimalt. Du kan inte se det vid första anblicken, men den optiskt enkla bordslampan övertygar också när det gäller tekniken, eftersom den är utrustad med en beröringsfunktion, med vilken du kan justera både ljusfärgen i tre steg och ljusstyrkan i tre steg. En minnesfunktion förenklar användningen, genom att de valda värdena behålls vid nästa start, förutsatt att kontakten inte har kopplats ur under tiden.
 • Prios Darium LED-bordslampa, dimbar med CCT

  Prios Darium LED-bordslampa, dimbar med CCT
  LED-bordlampa Darium med dimfunktion och reglerbar ljusfärg Darium LED-bordslampa har en enkel design som passar perfekt in i en modern inredning. Den klassiska svarta färgen passar bra ihop med olika färgkoncept. Armaturens fokus ligger dock på de praktiska funktionerna. Darium kan inte bara dimmas i fem steg, utan ljusfärgen kan också regleras. Det varmvita ljuset kan alltså användas för avslappnad läsning eller som sidoljus och dagsljuset kan användas för koncentrerat arbete.
 • LED-bordslampa MAULjoy, rosa

  LED-bordslampa MAULjoy, rosa
  Trendig LED-bordslampa MAULjoy LED-bordslampa MAULjoy trollar fram en färgstark accent på skrivbordet. Det är inte bara den perfekta ljuskällan för det privata kontoret utan skapar också verklig spänning i barn- och tonårsrummen. Genom den rörliga lamparm MAULjoy kan orienteras i vilken riktning som helst och ger exakt ljus där du behöver det. Strömställaren fästes på det vridbara och lutbara lamphuvud för bekväm användning. Den matta ytan, som är gummerad, ger den en särskilt modern touch. Med det tekniska säkerhetskonceptet Made by MAUL garanteras ljusets säkerhet. Detta beror på att det genomgår intensiva tester innan det ingår i produktsortimentet. MAUL-lampor uppfyller pålitligt de nödvändiga riktlinjerna, lagarna, förordningarna och standarderna.
 • LED-bordslampa Ava med dimfunktion, vit

  LED-bordslampa Ava med dimfunktion, vit
  Ava LED-bordlampa med hög funktionalitet Ava LED-bordslampa är tillverkad av plast och passar bra in i alla bostadsområden med sin diskreta färgdesign. Den är idealisk som läslampa i vardagsrummet eller sovrummet och kan även användas som ljuskälla på skrivbordet på kontoret. Det speciella med Ava bordslampan är dess många funktioner: Lampans ljusstyrka kan justeras med den integrerade sensordimmern. Dessutom är det möjligt att variera ljusfärgen från varmvitt, universalvitt till dagsljusvitt. Ljusförhållandena kan därför när som helst anpassas optimalt till individuella behov och platsförhållanden. Minnesfunktionen sparar den senast valda inställningen så att den används när armaturen slås på igen. Ava har en USB-anslutning med vilken mobila enheter som smartphones eller surfplattor kan laddas via en motsvarande USB-kabel (ingår inte i leveransen). Bordslampan är också flexibelt justerbar. - Integrerad sensordimmer - Ständig inställning av ljusfärgen (3 000 K - 4 000 K - 6 300 K). - minnesfunktion - USB-anslutning med laddningsfunktion
 • LED-bordslampa Marek, dimbar, vit

  LED-bordslampa Marek, dimbar, vit
  Marek LED bordslampa har en modern och enkel design och är tillverkad av robust metall. Med sitt varmvita ljus ger Marek en behaglig belysning och passar utmärkt som skrivbordslampa. Det graciösa lamphuvudet kan svängas och de integrerade lysdioderna är steglöst dimbara.
 • Deluxe bordslampa LED, varmgrå/mässing 50,7cm

  Deluxe bordslampa LED, varmgrå/mässing 50,7cm
  Höjd 50,7 cm Dimmer Ja Effekt max 6 w Sockel GU5,3 / MR16 (12v) Ljuskällor 1st, ingår ej Färg Varmgrå / Mässing Material Metall Design Joakim Fihn Energiklass A-A++ Övrigt Dimmer inbyggd i lampfoten.&hellip:
 • GUBI Gravity Bordslampa Svart Marmor och Skärm av Segelduk Stor

  GUBI Gravity Bordslampa Svart Marmor och Skärm av Segelduk Stor
  Designer: Space Copenhagen för GUBI 2017 Koncept: GUBI Gravity-kollektionen består av en bordslampa i två storlekar (mindre och stor), och en golvlampa. Lamporna fås i matrialerna svart- eller grå marmor samt sotat stål. Skärmarna är producerade i segelduk eller vitt tyg. Du har därför själv möjlighet att kombinera lampans utseende, så att det passar precis din stil och inredning. Gravity-kollektionen har en elegant och modern design, som både kan användas som en dekoration i inredningen, eller som en behaglig och dämpat baggrundsljus. Bordslampan kan passa fint som skrivbordslampa, eller som sänglampa, eftersom den ger ett behagligt och mjukt ljus. Både bords- och golvlampan förskönar alla hem, och ger en skön mysbelysning i ett av hemmets mörka hörn. .
 • FRITZ HANSEN Kaiser Idell 6631 Luxus glans svart

  FRITZ HANSEN Kaiser Idell 6631 Luxus glans svart
  Kaiser idell™ Luxus bordslampa med blank lackerad skärm och kromad ram Den här bordslampan har redan i sitt namn egenskapen lyx. Bordslampan Kaiser idell™ Luxus - designad av Christian Dell (1893-1974) - är ett blickfång i rummet redan när den inte är upplyst, till exempel på skrivbordet, där den ger effektivt ljus för kontorsarbete när den är tänd med sin asymmetriska skärm med patenterad vridbar led. Bordslampan - som publicerades 1936 - är ett visuellt uttryck för den populära Bauhaus-stilen. Dess skapare, tysken Christian Dell, som är silversmed och lärare i industriell design, undervisade som hantverksmästare vid Bauhaus i Weimar. Den här modellens tvåfärgseffekt är särskilt dekorativ: medan skärmen har en glänsande färgad lack har mässingsramen en dekorativ kromfinish. Liksom hela Kaiser idell™ lampserien tillverkas Kaiser idell™ Luxus bordslampa av företaget FRITZ HANSEN i Danmark. Sedan starten för nästan 150 år sedan har företaget stått för produktion av ojämförlig design av kända designers som Verner Panton, Kaare Klint, Cecilie Manz, Bodil Kjær och andra.
 • EGLO Lacey QI-LED-bordslampa med pekskärm

  EGLO Lacey QI-LED-bordslampa med pekskärm
  Lacey-QI LED-bordslampa övertygar visuellt med sina medvetet placerade trädetaljer som fräschar upp den moderna, svarta designen. En touchdimmer för att justera ljusstyrkan och en QI-laddningsyta för kompatibla smartphones är integrerade i basen.
 • Sarek Bordlampa (Antik)

  Sarek Bordlampa (Antik)
  Sarek är en klassisk skrivbordslampa med en stilren design, gjord av metall. Ljuskällan som omfångas av den rörliga skärmen ger en bra och fin ljusspridning. Placera förslagsvis på skrivbordet eller nattduksbordet som läslampa. Ljuskälla ingår ej. Levereras med svart sladd, strömbrytare och stickkontakt. Sarek finns i fler varianter.
 • Tanum bordslampa, vit 40cm

  Tanum bordslampa, vit 40cm
  Höjd 40 cm (upprätt 60 cm) Diameter 25 cm Effekt max 40 w Sockel Liten sockel, E14 Ljuskällor Ingår ej Färg Vit Material Metall Energiklass A++-E Övrigt Vippströmbrytare på foten. AH Belysning&hellip:
 • Midgard fjäderdrag bordslampa med svart fot

  Midgard fjäderdrag bordslampa med svart fot
  Justerbar bordslampa med rund fot - flexibel ljusspridare i tidlös design Oavsett om det är i ett industriellt loft, i kombination med retrochic-möbler eller som ett blickfång på ett modernt kontor - bordslampan med fjäderbalans passar i nästan alla miljöer och övertygar dessutom med sin justerbarhet. Detta framgår redan av namnet: Två parallellogramarmar hålls på plats med spänningsfjädrar. Dessa, liksom huvudets låsbara skruvfäste, ger bordslampan en enastående flexibilitet. Förutom fjädrarna och anslutningarna i metall har den runda basen, ramen och huvudet en enhetlig färgdesign. Den sistnämnda är vit inuti för att ge effektivt ljus och har en växelströmbrytare (on/off). Tillverkaren midgard fulländade konceptet med armaturer med fjäderbalanser och parallellogramarmar på 1950-talet. midgard ansvarar fortfarande för tillverkningen i dag, som sker med originalverktyg i Tyskland.
 • LED-bordslampa Dent, dimbar, CCT, 6 W, svart

  LED-bordslampa Dent, dimbar, CCT, 6 W, svart
  FISCHER & HONSEL led-bordslampa dent, dimbar, cct, 6 w, svart Dent, CCT, 6 W,, för arbetsrum / kontor, metall, 6 W, H: 60 cm
 • Anglepoise Type 75 Mini bordslampa, gurkmejaguld

  Anglepoise Type 75 Mini bordslampa, gurkmejaguld
  Modern version av en klassiker: skrivbordslampa av typ 75 Industri- och produktdesignern Sir Kenneth Grange designade Anglepoise Type 75 för Anglepoise. Alla modeller i serien har en mycket tidlös design och är också mycket funktionella med en touch av industriell charm. 2020-versionen av Type 75 Mini- skrivbordslampa har en lätt böjd stålarm som ersätter den ursprungliga fjädermekanismen. Men lampan kan ändå justeras flexibelt i huvudet. Strömställaren är ergonomiskt placerad på lampans botten. Förutom lampor har Sir Kenneth Grange redan skapat ett brett utbud av objekt för välkända märken som Nike, Kodak, Tiffany & Co, Parker och Tesco. Den externa designen av engelska InterCity baserades också på hans utkast.
 • Trendig skrivbordslampa Starlet - vit

  Trendig skrivbordslampa Starlet - vit
  Energibesparande Starlet skrivbordslampaSkrivbordslampan Starlet presenterar sig i ett piggare utseende, vilket gör att den genast blir ett blickfång på skrivbordet. Lampan levereras med en energisparande glödlampa som garanterar en livslängd på 10 000 timmar. För att kunna rikta ljuset optimalt kan armaturhuvudet roteras 310° och lutas 135°. Ett stabilt stativ säkerställs av den robusta metallramen och den stora basen. Starlet är utrustad med en på/av-knapp på kabeln.
 • Northern Gear Bordslampa

  Northern Gear Bordslampa
  Design: Johan Lindsten för Northern, 2018 Koncept:  Gear från  Northern är en rustik bordslampa som med sin industriella look kommer att utmärka sig i hemmet. Du har möjlighet för att byta lutningen på lampans stativ, genom att manuelt lyfta stativet och sätta den i en ny växel, precis som när du kör bil. Northern Gear bordslampa ger dig, med sin mattsvarta färg, möjlighet för att skapa kontraster i hemmet och fungerar perfekt som skrivbordslampa eller som prydnad på en byrå eller i en fönsterkarm. Gear finns i både en enkel bordslamps-version och i en dubbel version med två stativ som vänder åt var sitt håll..
 • LED-bordslampa Dent, dimbar, CCT, 8 W, nickel

  LED-bordslampa Dent, dimbar, CCT, 8 W, nickel
  FISCHER & HONSEL led-bordslampa dent, dimbar, cct, 8 w, nickel Dent, CCT, 8 W,, för arbetsrum / kontor, metall, 8 W, H: 46 cm
 • DIONE - Table Black

  DIONE - Table Black
   Lampan Dione i bordsmodell. Svart fot i metall med rund glasskärm. Dekorativ skrivbordslampa för både kontor och barnrum. Tekniskt: Lampan kräver en glödlampa med liten sockel (E14) om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej. 2m lång textilsladd med strömbrytare.
 • Anglepoise Original 1227 bordslampa grå

  Anglepoise Original 1227 bordslampa grå
  Design bordslampa Original 1227 av Anglepoise® bordslampa Original 1227, som designades av industridesignern George Carwardine, som ursprungligen arbetade inom fordonsindustrin, 1933/34, med sin konstanta fjädermekanism, som använder tre fjädrar för att flytta denna mångsidiga arbetslampa , har blivit modellen för fjäderbelastade lampor. Men inte bara det, den funktionellt och visuellt varierade lampa utvecklats över tiden till en designikon, som också används i filmer och i reklam som inredningstillbehör. Tack vare de olika justeringsalternativen är Original 1227 bordslampa förbestämd som en lampa för skrivbordet eller arbetsbordet. Utrustad med ett E27- uttag : Lampan levereras med en LED-ljuskälla med låg förbrukning. Anmärkning: För att säkerställa en korrekt balans mellan bordslampa Original 1227 är det viktigt att säkerställa att den använda belysningsmedlet har en vikt på 25-60 g. George Carwardine (1887-1948) skapade en designklassiker med bordslampa Original 1227, för vilken han sålde licensen till Terry & Sons, som tidigare hade levererat fjädrarna för hans design. 1993 investerade en ättling av Terrys - Ray Terry - mycket pengar i vidareutvecklingen av den ursprungliga bordslampa 1227 , som en gång gjordes för fabriker.
 • Northern Buddy bordslampa Svart

  Northern Buddy bordslampa Svart
 • Cato Curved bordslampa för bordskiva LED, mattsvart 45,9cm

  Cato Curved bordslampa för bordskiva LED, mattsvart 45,9cm
  Med sin diskreta, eleganta och enkla form passar Cato Curved var som helst i ditt hem och den böjda formen gör Cato Curved till en perfekt läslampa. Serien inkluderar bord- och golvlampor i mattvit&hellip:
 • Vipp521 Bordslampa Svart - Vipp

  Vipp521 Bordslampa Svart - Vipp
  Koncept Vipp521 bordslampaär dansk design där material och funktionalitet ligger i topp. Den eleganta och minimalistiska bordslampan är en del av en komplett serie där det är ett genomgående uttryck.
 • Job Bordslampa Mat Svart - Frandsen

  Job Bordslampa Mat Svart - Frandsen
  Job bordslampanär den klassiska skrivbordslampan från Frandsen. Den är designad av Benny Frandsen. Enkel och klassisk i sitt uttryck, detaljrik vad gäller lampans positioneringsförmåga och ett fantast
 • Midgard fjäderdrag bordslampa med vit fot

  Midgard fjäderdrag bordslampa med vit fot
  Justerbar bordslampa med rund fot - flexibel ljusspridare i tidlös design Oavsett om det är i ett industriellt loft, i kombination med retrochic-möbler eller som ett blickfång på ett modernt kontor - bordslampan med fjäderbalans passar i nästan alla miljöer och övertygar dessutom med sin justerbarhet. Detta framgår redan av namnet: Två parallellogramarmar hålls på plats med spänningsfjädrar. Dessa, liksom huvudets låsbara skruvfäste, ger bordslampan en enastående flexibilitet. Förutom fjädrarna och anslutningarna i metall har den runda basen, ramen och huvudet en enhetlig färgdesign. Den sistnämnda är vit inuti för att ge effektivt ljus och har en växelströmbrytare (on/off). Tillverkaren midgard fulländade konceptet med armaturer med fjäderbalanser och parallellogramarmar på 1950-talet. midgard ansvarar fortfarande för tillverkningen i dag, som sker med originalverktyg i Tyskland.
 • Aluminium-LED skrivbordslampa Nicano med dimmer

  Aluminium-LED skrivbordslampa Nicano med dimmer
  Modern LED-byrålampa Nicano i aluminium, ljusfärg och ljusstyrka kan ändras i fyra steg Nicano är ett mycket användbart tillägg till skrivbordet som presenterar sig i ett modernt utseende. LED-byrålampan består av en vinkelformad lampfot och två långsträckta element, varav det övre är belysningselementet. Alla element är förbundna med leder och kan därför flyttas upp och ner så att ljusets riktning kan bestämmas individuellt. Ljusfärgen och ljusstyrkan på lysdioderna kan också justeras, med fyra olika nivåer.
 • LED-skrivbordslampa Kaila, svart

  LED-skrivbordslampa Kaila, svart
  Kaila - modern LED-byrålampa med induktionsladdningsyta och justerbar ljusfärg Den moderna LED-byrålampan är flexibelt justerbar och ger det perfekta ljuset för arbete. Förutom möjligheten att variera ljusfärgen i steg från varmvitt till universalvitt och dagsljusvitt kan ljuset också justeras i ljusstyrka med hjälp av den integrerade touchdimmern. Ett verkligt mervärde är induktionsladdningsytan, som gör det möjligt att ladda din egen smartphone trådlöst. Kalia LED skrivbordslampa är därför en idealisk kombination av design och funktionalitet.
 • SWAN - LED Table White USB

  SWAN - LED Table White USB
  Diskret skrivbordslampa med trestegs-dimmer och USB-uttag. Flexarm som gör den lättanpassad till arbetsmomentet. Vi rekommenderar: Perfekt som skrivbordslampa. Tekniskt: Lampan har fast LED-belysning om 4,5W. USB-kontakt. Brytare/dimmer på bordsplattan.
 • Louis Poulsen NJP bordslampa fot 3 000 K ljusgrå

  Louis Poulsen NJP bordslampa fot 3 000 K ljusgrå
  LED-skrivbordslampa NJP - flersidigt justerbar och kombinerbar På sidobordet i vardagsrummets läshörna, på arbetsbordet i ditt home office eller på det offentliga biblioteket - bordslampan NJP är en flexibel, högkvalitativ lampa för läs- och arbetsbelysning. Vid utformningen av NJP lade den japanska designstudion nendo, som Oki Sato lanserade, särskild vikt vid bländfritt ljus, tydligt utseende och enkel användning - kort sagt: funktionalitet. De två gångjärnslederna som är placerade ovanför stativfoten av stål och centralt placerade i det pulverbelagda aluminiumstativet är särskilt slående. Dessa gör det möjligt att justera höjden och djupet. Ett ytterligare alternativ för att ställa in riktningen för ljusavgivande är skärmen. Den är lackerad i vitt för effektiv ljusutstrålning. Strömbrytaren på lamphuvudet ger tillgång till timerfunktionen (4 eller 8 h) och ett urval av 2 olika ljusstyrklägen. Bordslampan är en produkt från den danska tillverkaren Louis Poulsen som sedan grundandet 1874 har erhållit en enorm erfarenhet av tillverkning av högkvalitativa armaturer. NJP har även den genomförts på ett oklanderligt sätt.
 • PURE Mira LED-bordslampa, dimmer, aluminium

  PURE Mira LED-bordslampa, dimmer, aluminium
  Dimbar Pure Mira LED-bordslampa med CCT-färgbyte Pure Mira LED-bordslampa kan användas flexibelt tack vare sin tidlösa design - som skrivbordslampa på kontoret eller som läslampa i vardagsrummet eller sovrummet. Ramen och armaturhuvudet kan ställas in individuellt för att rikta ljuset i en viss riktning. Dessutom är det möjligt att dimma armaturen och ändra ljusfärgen från varm till universalvitt med den medföljande fjärrkontrollen. Den praktiska minnesfunktionen gör det möjligt att återgå till den senast valda ljusinställningen när du slår på.
 • FRITZ HANSEN Kaiser Idell Luxus matt svart/mässing

  FRITZ HANSEN Kaiser Idell Luxus matt svart/mässing
  Kaiser idell™ Luxus design bordslampa med matt färgad lack och elegant mässingsram Den här bordslampan, vars utsökta Bauhaus-design härstammar från 1936 av Christian Dell, är inte bara en bekväm ljuskälla för många tillfällen, utan fungerar även avstängd som ett inredningstillbehör för en exklusiv livsstil. Kaiser idell™ Luxus är en del av den legendariska lampserien Kaiser idell™, som började tillverkas 1931 och som omfattar olika bords-, vägg-, golv- och pendellampor. Bordslampan är utrustad med en asymmetrisk skärm i metall med matt färglack, som tronar på en elegant mässingsram. Designern Christian Dell (1893-1974), som skapade Kaiser idell™, var en mästare i sitt yrke. Han lärde sig först att bli silversmed, studerade sedan vid Saxon School of Arts and Crafts och blev 1922 verkstadsmästare för metallverkstaden vid Bauhaus Weimar. 1926 flyttade han till Frankfurt och tog över ledningen av konstskolan där. Hans design var alltid innovativ och framtidsinriktad. Lampserien Kaiser idell™ (skapad 1931) - inklusive bordslampan Kaiser idell™ Luxus som lanserades 1936 - tillverkas av FRITZ HANSEN, ett belysningsföretag i Danmark som har funnits sedan 1872 och som även är känt utanför Danmarks gränser för sina högkvalitativa designprodukter på möbel- och belysningsmarknaden.
 • LED-bordslampa Tim, CCT, svart

  LED-bordslampa Tim, CCT, svart
  Skrivbordslampa Tim med touchdimmer och CCT-teknik Den rakryggade bordslampan Tim med sin moderna inredning är en höjdpunkt på varje skrivbord. LED-bordlampan står på en fyrkantig fot och slutar i en smal, långsträckt, stavliknande hals, på vilken det fyrkantiga ljuselementet är fäst. Den slanka men robusta ramen är förknippad med leder så att den kan flyttas framåt, bakåt eller i sidled för att bestämma en optimal och individuell inriktning av ljusstrålen. Energibesparande lysdioder är inbyggda i det platta ljushuvudet, vilket minskar energiförbrukningen och skyddar miljön. Tack vare touchdimmern och den integrerade CCT-funktionen kan ljuselementen dimmas kontinuerligt och även ställas in på olika ljusfärger. På så sätt kan Tim variera ljusskenet från behagligt varmvitt ljus för möten till fräscht universalvitt eller dagsljusvitt ljus för koncentrerat arbete, vilket ger ett mycket mångsidigt utbud av ljusförhållanden.
 • YALE - Table

  YALE - Table
   Yale är en stilren skrivbordslampa i mattsvart metall och den har vridbar arm och skärm. Det ger dig möjligheter att få ljuset dit du vill och dessutom få till spännande visuella former med lampan. Tekniskt: Yale har 1 st lamphållare (sockel) och använd ljuskälla med E14 (smal sockel). Använd max 12W eller motsvarande i LED, ingår ej.
 • GRUPA Arigato Palace bordslampa dubbelarmad svart

  GRUPA Arigato Palace bordslampa dubbelarmad svart
  Elegant Arigato Palace bordslampa med rund skärm och smal ram Bordslampan Arigato, designad och tillverkad av det kroatiska företaget GRUPA, kan kombineras på många olika sätt och är extremt flexibel. Bordslampan består av en rund fot, en stålram som är uppdelad i två delar och en rund skärm i aluminium. Förbanden vid anslutningspunkterna gör det möjligt att fritt justera och placera skärmen. Den sistnämnda är utrustad med en skärm för att optimera den visuella komforten och en vitlackerad interiör för låg ljusförlust. - Slå på stickkabeln - tillverkad i Europa
 • Magic bordlampa (Orange)

  Magic bordlampa (Orange)
  Här är en liten touch and shine magisk skrivbordslampa. Färgerna är inte bara så vackra, de ger också den magiska bordslampan dess häpnadsväckande snygga utseende. Med en dimbar touch-funktion kan du bara fånga dig själv när du tänder och släcker denna bordslampa i timmar. Den har helt enkelt en magisk dragning från andra sidan rummet. Den gula tygsladden är körsbäret på toppen! Ta-da! Varsågod.
 • Anglepoise Original 1227 bordslampa krom

  Anglepoise Original 1227 bordslampa krom
  Design bordslampa Original 1227 av Anglepoise® bordslampa Original 1227, som designades av industridesignern George Carwardine, som ursprungligen arbetade inom fordonsindustrin, 1933/34, med sin konstanta fjädermekanism, som använder tre fjädrar för att flytta denna mångsidiga arbetslampa , har blivit modellen för fjäderbelastade lampor. Men inte bara det, den funktionellt och visuellt varierade lampa utvecklats över tiden till en designikon, som också används i filmer och i reklam som inredningstillbehör. Tack vare de olika justeringsalternativen är Original 1227 bordslampa förbestämd som en lampa för skrivbordet eller arbetsbordet. Utrustad med ett E27- uttag : Lampan levereras med en LED-ljuskälla med låg förbrukning. Anmärkning: För att säkerställa en korrekt balans mellan bordslampa Original 1227 är det viktigt att säkerställa att den använda belysningsmedlet har en vikt på 25-60 g. George Carwardine (1887-1948) skapade en designklassiker med bordslampa Original 1227, för vilken han sålde licensen till Terry & Sons, som tidigare hade levererat fjädrarna för hans design. 1993 investerade en ättling av Terrys - Ray Terry - mycket pengar i vidareutvecklingen av den ursprungliga bordslampa 1227 , som en gång gjordes för fabriker.
 • Lindby Ludmilla LED-bordslampa, display, svart

  Lindby Ludmilla LED-bordslampa, display, svart
  Svart, dimbar LED-multifunktions-bordslampa Ludmilla med digital display, färgväxlingsfunktion, termometer och USB-port Här kombineras olika funktioner så att LED-skrivbordslampan Ludmilla kan fungera som en vacker ljuskälla för en privat arbetsplats. Tack vare de integrerade fogarna kan ljuset justeras exakt och den diskreta svarta ytan kombineras med många miljöer. Det finns en touchstyrningselement på lampan, så att både ljusstyrkan och ljusfärgen kan justeras steg för steg. Detta gör att du bättre kan anpassa ljuset på skrivbordet till olika situationer och välja mellan ljusnyanser, som antingen är varma och behagliga eller mer ljusstarka för koncentrerat arbete. Om kontakten inte dras ur, behålls de valda inställningarna genom en minnesfunktion tills lampan slås på nästa gång. Displayen i mittensektionen visar inte bara tid och datum utan mäter också rumstemperaturen. Dessutom har lampan en integrerad alarmfunktion. USB-porten på ramen används för en snabb och bekväm laddning av elektriska enheter, till exempel smartphones. OBS: Dessutom krävs ett batteri (CR2032) för att displayen ska fungera.
 • IDRE bordlampa, svart

  IDRE bordlampa, svart
  Idre bordslampa har en klassisk design i svartlackerad metall med en dekorativ ring i matt mässing. Idre passar lika bra på skrivbordet som sängbordet eller hallbyrån. Den böjbar armen låter dig&hellip:
 • Asteria Move bordslampa, pearl white

  Asteria Move bordslampa, pearl white
  Portabel lampa, fri från sladdar, så du kan ta med ljuset dit du behöver det. Inbyggt LED-ljus med mjukt vit diffusor garanterar ett bländfritt ljus. ASTERIA Move har 3 ljusintensiteter så du kan&hellip:
 • Nuura Blossi Bordslampa

  Nuura Blossi Bordslampa
  Design: Sofie Refer för Nuura, 2018 Koncept: Med Blossi Bordlampen har Nuura skapat en bordslampa som ger ett fantastiskt ljus och en underbar värme till rummet lampan hänger i. Nuura Blossi bordslampan är tillverkad i högkvalitativa matrial och i mycket hög hantverksmässig standard. Bordslampan har ett lugnt och enkelt uttryck, som med sin indirekta belysning ger ett ytterst behagligt ljus. Blossi från Nuura har den nyaste LED-teknologin inbyggd och kan ses i den specialutvecklade LED-skivan i lampan. LED-skivan är placerad på ett sätt så att ljuset reflekteras i hela den munblåsta glasskärmen och därmed lyser upp glaset og metallen utan att blända. Bordslampan sprider på så sätt ett vackert och mjukt ljus ut i rummet som den hänger i. Med Blossi Bordslampa får man en unik lampa, vars form designaren Sofie Refer har uttänkt och genomarbetat in i minsta detalj. Bordslampan passar perfekt som skrivbordslampa eller som mysbelysning i ett fönster. Blossi lampserien finns i följande versioner: Blossi 1 Pendel, Blossi Bordslampa, Blossi Vägg/Taklampa, Blossi Golvlampa och Blossi 8 Ljuskrona.
 • AIRAM Venla Bordslampa E27 Gul

  AIRAM Venla Bordslampa E27 Gul
  Venla är en en klassisk skrivbordslampa från Airam med E27-sockel. Lampan har ledad arm och vridbar lampskärm så att du kan justera den efter dina behov. Monteras direkt på bordet eller hyllan med det skruvbara bordsfästet. Den tidlösa designen fungerar utmärkt i arbetsrummet, läshörnan, på kontoret eller vart som helst i hemmet. Lampans gula färg gör den till en uppiggande, fräsch och unik inredningsdetalj. Anslutningskabeln har on/off-brytare och är 170 cm lång. Ljuskälla medföljer ej, vi rekommenderar en LED-lampa max 40W.
 • Gotland skrivbordslampa (Vit)

  Gotland skrivbordslampa (Vit)
  Gotland är en stilren och praktisk skrivbordslampa med ställbar vinkelarm. Den har snygga kromade detaljer och även ett ställbart lamphuvud. Perfekta skrivbordslampan och är väldigt lätt att placera i ditt hem - dess enkla och rena design gör att den passar in i de flesta stilar och interiörer.Ljuskälla ingår ej.
 • Nimbus Roxxane Home New LED-bordslampa brons 927

  Nimbus Roxxane Home New LED-bordslampa brons 927
  Anpassningsbar Roxxane skrivbordslampa för hemmet med kontaktlös dimning Hur är det möjligt att ändra ljusstyrkan på en armatur utan att använda en touch- eller knappkontroll? Den nya gestkontrollstekniken gör detta möjligt! Allt du behöver göra är att köra handen över ljusets huvud för att dimma den steglöst eller för att enkelt slå på och av den. lamphuvud, som kan vridas och vridas 270 °, är lika praktiskt. De två gångjärnen, som gör att ljuskällan kan justeras flexibelt under lång tid, kan också användas för ett specifikt ändamål. De inbyggda lysdioderna har en bred stråle och är markerade med en färgåtergivning på mer än 90 RA. Detta säkerställer särskilt naturlig belysning på skrivbordet och arbetsbordet. Den raka formen passar in i både puristiska och moderna faciliteter. Roxxane Home- skrivbordslampa ser inte bara bra ut på hemmakontoret eller i vardagsrummet utan ger också ett modernt utseende i kommersiella rum.
 • LED-bordslampa MAULarc med flexarm, vit

  LED-bordslampa MAULarc med flexarm, vit
  MAULarc LED skrivbordslampa - huvudet och flexarmen kan roteras och svängas LED-bordsarmaturen MAULarc, som passar perfekt på till exempel ett skrivbord, kännetecknas av hög flexibilitet å ena sidan och effektiv, lågförbrukande ljusutgång å andra sidan. Den har en praktisk design och tar mycket lite plats. På grund av den integrerade diffusorn finns det bara en liten skuggning. En viktinsats och en skrivbordsvänlig bas är integrerade i basen för att öka stabiliteten. Den lyser med hög ljusstyrka och sparsam förbrukning. - Strömbrytare inbyggd i armaturens bas - Garanterar noll energiförbrukning när den är avstängd
 • Magni bord/kläm LED (Vit)

  Magni bord/kläm LED (Vit)
  Magni är en praktiskt skrivbordslampa som blir en hjälpande hand på kontoret eller hemma vid skrivbordet. Den är tillverkad av metall, är lackad i en vit finish och skruvas enkelt på plats med det praktiska fästet. Lampan är försedd med ett förstoringsglas som förstorar x3 och går att rikta helt efter eget behov. Den är också utrustad med integrerad LED-belysning som sprider ett varmvitt ljus (3000K) - perfekt vid läsning eller annan koncentrationskrävande aktivitet. Det lilla locket på toppen gör det enkelt att stänga för förstoringsglaset när det inte används och endast använda den som skrivbordslampa. Lampan har förstoring x3.Levereras med sladd + strömbrytare & stickkontakt.Integrerad LED-belysning.
 • Fritz Hansen AQ01 Bordslampa Matt Svart

  Fritz Hansen AQ01 Bordslampa Matt Svart
  Design: Anne Qvist för Fritz Hansen. Koncept: AQ01 är en ny, elegant och tidlös kontorslampa. Den är designad för att ge bästa möjliga arbetsbelysning med sin innovativa stil och rena linjer. Man kan tända, släcka eller dämpa AQ01 lampan direkt på toppen av lampan, som är designad för att dra till sig handen. Lampans dimmer förhindrar att lampan bländer och ger en ljusstråle som lyser nedåt i ett vackert symmetriskt mönster. AQ01 Bordslampan passar perfekt som skrivbordslampa till hemmakontoret eller som vacker belysning i hobbyrummet. AQ01 finns både som bordslampa och vägglampa och finns i färgerna matt vit, matt svart samt matt blå.
 • LED-bordslampan Flex, glänsande vit

  LED-bordslampan Flex, glänsande vit
  Glänsande vita LED-skrivbordslampan Flex LED-lampan Flex kan placeras flexibelt på skrivbordet för att belysta arbetsområdet optimalt. Den är utrustad med en dimmer på armaturen, så att ljusintensiteten kan styras steglöst. LED-lampan är gjord i Spanien och kännetecknas av en tydlig, minimalistisk design och långlivad LED-belysningsteknik. Företaget VIBIA grundades 1987 i Barcelona. Den här tillverkarens samarbete med olika designers producerar armaturprodukter som kännetecknas av nyskapande teknik, tidlös design med en viss visshet och mycket hög kvalitet.
 • Prios Tamarin LED-bordslampa, dimbar, svart

  Prios Tamarin LED-bordslampa, dimbar, svart
  Dimbar Tamarin LED-bordslampa i svart utseende Tamarin LED-bordslampa finns i sin mörka version i svart. Den har en led som gör det möjligt att flexibelt justera lampans arm i sitt läge och en klämma som kan användas för att fästa lampan på ett skrivbord. Det bör noteras att klämlängden är 6 cm. De fast installerade lysdioderna är ekonomiska i förbrukning och ljusstarka. Vid behov kan de dämpas i 6 olika nivåer, så att armaturen alltid ger rätt ljus för läsning och arbete.

Tips på speciella skrivbordslampor

Vid en arbetsplats, oavsett om det är i hemmet eller på ett kontor, behöver vi bra belysning. Att hitta en kombination mellan snygg design och funktionellt ljus kan vara en utmaning.

Det finns allt från minimalistisk design där lampan inte tar platsen i anspråk utan lägger allt fokus på bra ljus bara, till iögonfallande design som Tiffanylampor med målad glasskärm eller den klassiska bankirlampan med grön skärm på mässingsfot.

De flesta skrivbordslampor står på en fot men vill man hålla skrivbordsytan så ren som möjligt kan man använda sig av en klämspot.