Tiffanylampor

En tiffanylampa tillverkas med en teknik där små glasbitar i olika färg och form löds samman för att bilda en fin mosaik. Tekniken utvecklades av Sanford Bray men tillämpades av Louis Comfort Tiffany som skar och slipade glasbitar för att smälta samman till fina lampskärmar i glasmosaik. De äkta Tiffanylamporna är idag svåra att få tag på men det finns många nyproducerade i samma stil.

Tiffany bordslampor

 • Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm

  Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm
  Claas bordslampa - en dekorativ fyr i Tiffany-design Claas dekorativa lampa skapar en atmosfär av Nordsjön, oavsett var du placerar den. Denna maritima bordslampa är exklusivt designad i Tiffany-stil och sprider sitt varmt färgade ljus och skapar en atmosfär av välbefinnande.
 • Artistar Bordslampa Elanda i tiffanystil, 40 cm

  Artistar Bordslampa Elanda i tiffanystil, 40 cm
  Klassisk bordslampa Elanda betonar en mysig stämning Den attraktiva bordslampan ELANDA är handtillverkad i den populära Tiffany-stilen. Denna bordslampa övertygar alla som älskar glaskonst med sin vackra och påkostade design av konstfullt sammanfogade glaselement och med passande fot i mörk metall.
 • Artistar Charmiga bordslampan Serafina i Tiffany-stil

  Artistar Charmiga bordslampan Serafina i Tiffany-stil
  Serafina bordslampa med handgjorda glasdelar i Tiffany-stilBordslampan Serafina är mycket dekorativ i alla fall - med eller utan belysning - och i alla rum. Glasskärmen visar ett färgglatt fågelmotiv, som naturligtvis ser vackrast ut när ljuset är tänt. Oavsett om det är som accentbelysning på ett litet sidobord i vardagsrummet, på en byrå i entrén eller på nattduksbordet i sovrummet - denna bordslampa fångar blicken på ett trevligt sätt överallt.
 • Clayre&Eef Bordslampa Leondra i Tiffanystil

  Clayre&Eef Bordslampa Leondra i Tiffanystil
  Högkvalitativ bordslampa Leondra i Tiffany-stil Den magnifika bordslampan Leondra är elegant och elegant. Skuggan av brunt och krämfärgat glas har ett mycket vackert mönster. Den rektangulära basen består delvis av färgat glas och delvis av polyresin. Leondra harmoniserar med alla smakfullt inredda vardagsrum och möjliggör en romantisk atmosfär. bordslampa är 60 cm hög och har en strömbrytare som finns i den praktiska försörjningslinjen. Ett tredje uttag är integrerat i lampans botten, där lampor med E14-uttag kan användas.
 • Artistar Melika bordslampa i Tiffany-stil

  Artistar Melika bordslampa i Tiffany-stil
  Detaljerad Tiffany-design pryder Melika bordslampa Denna underbara bordslampa påminner om Art Nouveau, men ser förtrollande ut i kombination med en mängd olika stilar. Den perfekt formade ramen smälter harmoniskt samman med skärmen, som består av inte mindre än 465 enskilda glaselement. Det färgglada blommönstret på skärmen kommer naturligt till sin rätt när lampan tänds. Bordslampan Melika är 60 cm hög och passar perfekt som en attraktiv accentbelysning i t.ex. vardagsrummet - med handgjorda glaselement
 • QUOIZEL Bordslampa Kami i Tiffany stil

  QUOIZEL Bordslampa Kami i Tiffany stil
  Kami bordslampa med handgjord, färgglad glasskärm Kami bordslampa kommer att bli ett blickfång på alla platser: den är utrustad med en ram som har förfinats med Vintage Bronze-finishen. Ovanpå den finns en handgjord skärm av glas, som fascinerar i Tiffany-stil med ett varierat blommönster i färgerna karamell, smaragd, ingefära och bärnsten. Kami bordslampa är utrustad med två socklar (E27), de använda glödlamporna kan bytas separat via de två integrerade dragströmbrytarna.
 • Clayre&Eef Bordslampa 5961 i Tiffany-optik med färgat glas

  Clayre&Eef Bordslampa 5961 i Tiffany-optik med färgat glas
  Tiffany- bordslampa 5961 med en slående designad lampbas En bordslampa i Tiffany-stil med en vackert formad lampbas och en klassisk glasskärm gjord av otaliga glaselement i färgerna grädde, bärnsten, rött och grönt, vilket gör bordslampa 5961 till ett imponerande ljusobjekt. Två ljuskällor används under den halvsfäriska lampskärmen och kan manövreras oberoende av varandra med hjälp av dragstång. Detta kröns av ett beslag med en liten boll. Denna sfär återfinns på lampfoten och bidrar till ett sammanhängande helhetsintryck. Lampan 5961 är en fin extrabelysning i det stilfullt inredda vardagsrummet.
 • Artistar Bordsbelysning KT180029 i Tiffany-stil 4 fötter

  Artistar Bordsbelysning KT180029 i Tiffany-stil 4 fötter
  Vinkelformad bordslampa KT180029 i tiffany-stilFörtrollande blommotiv pryder de fyra sidorna av den vinkelformade bordslampan KT180029. Skärmen på bordslampan i tiffany-design bestod av exakt 327 individuella, handgjorda glasdelar. Den färgstarkt designade bordslampan med ljusblå liljor, blad och små blommotiv är ett lika dekorativt blickfång på nattduksbordet som i vardagsrummet. Den matchande E27-lampan finns tillgänglig separat via tillbehören.

Tiffany golvlampor

 • Clayre&Eef Sagolik golvlampa Emily, Tiffanystil

  Clayre&Eef Sagolik golvlampa Emily, Tiffanystil
  Emily golvlampa i en förtrollande Tiffany-lookGlasskärmen designad i Tiffany-stil är utsmyckad med en bred kant av rosa och violetta rosor sammanflätade med löv och grenar. Detta gör Emily golvlampa till en exceptionellt attraktiv golvlampa som förtrollar alla miljöer med sitt romantiska ljus.Emily golvlampa är utrustad med två knappt synliga dragbrytare för separat omkoppling av belysningsanordningarna.
 • Clayre&Eef Frieda - golvlampa i Tiffanydesign

  Clayre&Eef Frieda - golvlampa i Tiffanydesign
  Frieda golvlampa i Tiffany-stil med praktiska dragströmbrytareLampskärmen på Frieda golvlampa består av enskilda glaselement som har en kopparkant och är lödda ihop. För skärmen valdes relativt dämpade färger - i motsats till många andra Tiffany-lampor, vars skärmar vanligtvis är mycket färgstarka. Golvlampan är 165 cm hög och kan manövreras med tre praktiska dragströmbrytare. De tre ljuskällorna kan kopplas separat.
 • Clayre&Eef Lyxiga golvlampan Lindsay i Tiffanystil

  Clayre&Eef Lyxiga golvlampan Lindsay i Tiffanystil
  Konstnärlig Lindsay golvlampa i Tiffany-stilLindsay golvlampa har den typiska Tiffany-looken. Den konstnärliga skärmen är dekorerad med lekfulla ornament och små röda glasstenar. Med en sådan lyxig skärm sätter Lindsay inte bara en mycket dekorativ accent, utan ger också atmosfärisk omgivande belysning. Tre filigrana dragströmbrytare finns för separat växling av ljuskällorna.
 • Clayre&Eef Uplight-golvlampa Diamond i Tiffanystil

  Clayre&Eef Uplight-golvlampa Diamond i Tiffanystil
  Magnifik Tiffany Diamond takbricka med krämfärgad skärmDen attraktiva Diamond takbricka utstrålar tidlös elegans. Diamond är helt designad i den trendiga Tiffany-stilen och inspirerar i de mest skiftande bostadsutrymmen. Den krämfärgade glasskärmen är dekorerad med det typiska Tiffany-diamantmönstret och har en ädel kant. Men taklampan är mer än bara ett dekorativt föremål, eftersom Diamond också ger varm belysning.
 • Clayre&Eef I Tiffanystil framställda golvlampan Bradley

  Clayre&Eef I Tiffanystil framställda golvlampan Bradley
  Bradley golvlampa i klassisk Tiffany-lookGlasskärmen som är designad i Tiffany-stil presenterar sig enkelt i grädde och mörkbrun - den ger behagligt bländfri belysning. Kanten på glasskärmen bildas av en filigran dekoration - den dekorativa höjdpunkten i den imponerande golvlampan. Med detta klassiska utseende kan golvlampan Bradley integreras i många vardagsrum och bada dem i sitt varma ljus.
 • Clayre&Eef Golvlampa 5969 med läslampa, Tiffany-stil

  Clayre&Eef Golvlampa 5969 med läslampa, Tiffany-stil
  Tiffany-look: 5969 golvlampa med extra läslampaGolvlampan 5969 är inte bara dekorativ utan även funktionell, den är en takbricka med en separat läslampa som kan riktas flexibelt. Glasskärmarna är tillverkade i Tiffany-stil och övertygar med varma färger.den uppåtriktade glasskärmen är den huvudsakliga ljuskällan, som kan kopplas separat till läslampan. Båda skärmarna består av många glaselement och polyresin och skapar ett vackert mönster i kräm, bärnsten och nyanser av rött och grönt. Färgerna är särskilt effektfulla när de är belysta. Själva lampan är idealisk att placera bredvid soffan eller läsfåtöljen.
 • QUOIZEL Uplight-golvlampa kamera med skärm Tiffany design

  QUOIZEL Uplight-golvlampa kamera med skärm Tiffany design
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • QUOIZEL Golvlampa Maybeck i Tiffany design

  QUOIZEL Golvlampa Maybeck i Tiffany design
  Golvlampa Maybeck med färgglad skärm i Tiffany-stil Golvlampan Maybeck blir ett absolut blickfång i varje rum. Detta garanteras dels av ramen i en ädel Valiant-bronsfinish och dels av den dekorativa skärmen, som består av en mängd konstglaselement i Tiffany-stil. De enskilda elementens färger kommer till sin rätt i samspelet med det strålande ljuset - inkl. två dragströmbrytare för separat tillkoppling av ljuskällorna

Tiffany taklampor & plafonder

 • Clayre&Eef Gloria – pendellampa i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Gloria – pendellampa i Tiffany-stil
  Blommig Gloria pendellampa med glasskärm i Tiffany-designPendellampan Gloria har en dekorativ glasskärm med en imponerande diameter på 70 cm. Lampan inspirerar med sin Tiffany-design, som samtidigt har blommiga element. Den färgglada skärmen i form av en skål hålls av totalt sju metallsträngar, som är en extra höjdpunkt. Gloria kan användas i rymliga privata hem såväl som i entréhallar på klassiska hotell.
 • Clayre&Eef Grön pendellampa Fania i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Grön pendellampa Fania i Tiffany-stil
  Oval pendellampa Fania i Tiffany-designDen långsmala ovala skärmen på pendellampan Fania hänger på två kedjor. Den tillverkades i Tiffany-stil huvudsakligen i gröna toner, endast ett fåtal orange och röda dekorationer införlivades. Pendellampans upphängning kan minskas genom att förkorta kedjorna, den är maximalt 156 cm. Detta gör den lämplig även för högre rum. Fania i Tiffany-design belyser till exempel ett matbord och kan även utrustas med LED- eller lågenergilampor.
 • Clayre&Eef Sabet – pendellampa i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Sabet – pendellampa i Tiffany-stil
  Sabet pendellampa med glasskärm i Tiffany-look med färgglad fruktdekorFör alla som älskar Tiffany-stilen är denna imponerande pendellampa helt rätt val: Den iögonfallande glasskärmen är utformad med ett fantastiskt fruktstilleben. Med sin längd på 94 cm är Sabet perfekt för att belysa ett stort matbord och ger ett stämningsfullt ljus för en mysig atmosfär. Denna vackra taklampa är också mycket dekorativ när den är släckt. Med kedjeupphängning.
 • Artistar Liten pendellampa Eline i Tiffany-stil

  Artistar Liten pendellampa Eline i Tiffany-stil
  Snygg ELINE-pendellampa med ett brett färgspektrum ELINE-pendellampan imponerar med sin extremt färgstarka, individuellt strukturerade ytdekor. Bruna, röda och krämfärgade accenter skapar en tilltalande look. Handgjord och lämplig för alla bostadsutrymmen. Både LED- och lågenergilampor kan användas.
 • Bsweden Tiffanys Brother pendel svart

  Bsweden Tiffanys Brother pendel svart
 • Searchlight Klassisk taklampa DRAGONFLY i Tiffany-stil

  Searchlight Klassisk taklampa DRAGONFLY i Tiffany-stil
  Den klassiska taklampan DRAGONFLY begeistrar med sin lampskärm i Tiffany-stil Denna taklampa i serien DRAGONFLY är ett elegant blickfång i alla rum. Den fint bearbetade lampskärmen återger färgerna hos en känslig trollsslända och ger med ett varmt sken ett naturligt gemyt. Kombinationen med den antikmässingfärgade metallen är mycket stilfull.
 • Artistar Finna taklampa i Tiffany-stil

  Artistar Finna taklampa i Tiffany-stil
  Ett blickfång för alla tak - FINNA taklampa FINNA taklampa är särskilt iögonfallande tack vare sin färgglada glasskärm, som skapar en intressant kontrast till armaturens mörka metall. Den blommiga armaturen i Tiffany-stil avger ett mycket varmt och harmoniskt ljus som ger liv åt varje rum på sitt eget unika sätt.
 • QUOIZEL Hänglampa Inglenook, Tiffany-stil kedjeupphängning

  QUOIZEL Hänglampa Inglenook, Tiffany-stil kedjeupphängning
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!

Lampskärmarna i tiffanylampor är vanligen lite gulaktiga och mönstret har starka färger som inte är så väldigt ljusgenomsläppliga. Oavsett ljuskälla blir det ett dämpat ljus från en takpendel i tiffanystil. Av den anledningen är det inte som matbordslampa primärt de används utan passar bättre som mysig belysning över ett soffbord.

Tiffany vägglampor

 • Artistar Lillie vägglampa i Tiffany-stil

  Artistar Lillie vägglampa i Tiffany-stil
  Snygg vägglampa i glas LILLIE tolkar Tiffany-stilen på ett modernt sätt Vägglampan LILLIE är en juvel i modern Tiffany-stil. Den färgglada glasskärmen är öppen upptill så att ljuset skiner starkt på väggen och samtidigt badar omgivningen i varma reflektioner. Vägglampan består av totalt 89 enskilda delar och passar för en mängd olika rum och inredningsstilar.
 • Artistar Vägglampa i klassisk tiffanystil FLORA

  Artistar Vägglampa i klassisk tiffanystil FLORA
  Klassisk glasvägglampa FLORA i Tiffany-stilVägglampan FLORA är tillverkad av totalt 179 enskilda glasbitar och imponerar med sin klassiska, blommiga look. Skärmen, som öppnas uppåt, kastar starkt ljus på väggen och skapar en varm, jämn belysning i omgivningen. FLORA - en effektfull vägglampa som blir ett blickfång särskilt i kombination med rustika inredningsstilar.
 • Artistar Amalia - vägglampa i Tiffany-stil

  Artistar Amalia - vägglampa i Tiffany-stil
  AMALIA vägglampa i klassisk Tiffany-stil sprider en varm känsla AMALIA vägglampa i elegant Tiffany-stil är handgjord av 76 enskilda glasbitar och är ett högkvalitativt blickfång som berikar klassiska och rustika inredningar. Glasskärmen har hållits i varma röda och beige toner, vilket gör att ljuset skapar en harmonisk atmosfär.
 • Artistar Vägglampa i Tiffany-stil MEDUSA

  Artistar Vägglampa i Tiffany-stil MEDUSA
  För antik känsla - MEDUSA vägglampa MEDUSA vägglampa är perfekt för att ge vardagsrum och matsalar en elegant antik look. Färgerna och formen på lampan i Tiffany-stil är dock inte alls gammalmodiga, utan mycket eleganta. Det varmvita ljuset från denna vägglampa är mycket jämnt och återhållsamt och skapar en behagligt varm, nästan medelhavsinspirerad atmosfär.
 • QUOIZEL Vägglampa Kami i Tiffany-stil

  QUOIZEL Vägglampa Kami i Tiffany-stil
  Underbar vägglampa Kami i Tiffany-design De 112 individuella elementen som utgör Kami-vägglampans skugga skapar ett dekorativt jugendmönster. De vackra färgerna - bärnsten, karamell, smaragdgrön och ingefära - skapar en mysig ljusatmosfär. Med Kami-vägglampan återgår elegans och unikhet till varje rum. - Skuggelement gjorda för hand
 • Searchlight Vägglampa New York i Tiffany-stil

  Searchlight Vägglampa New York i Tiffany-stil
  Vägglampa New York med skärm i Tiffany-teknikDen handgjorda skärmen på vägglampan New York har ett elegant mönster i Tiffany-stil i färgerna grädde och grönt, som kommer till sin rätt när belysningen tänds. Denna vackra ljuskälla ger stämningsfull accentbelysning för vardagsrum och sovrum samt korridorer och hallar.
 • Searchlight Vägglampa Dragonflyi Tiffany-stil

  Searchlight Vägglampa Dragonflyi Tiffany-stil
  Dragonfly vägglampa i Tiffany-stil med libellmönster Den här vägglampan pryder varje vardagsrum, sovrum eller hall med sin speciella skönhet, som den utstrålar även när den inte är tänd. Så snart lampan är tänd lyser skärmen, som består av dekorativa färger i Tiffany-stil, i sin fulla skönhet och skapar en förtrollande ljuseffekt. Det finns två E14-fästen där du kan sätta in valfria lampor (även LED-lampor). Matchande lampor finns tillgängliga via tillbehören.
 • Artistar Vägglampan Esmea tillverkad i Tiffany-stil

  Artistar Vägglampan Esmea tillverkad i Tiffany-stil
  Modern design av Esmea vägglampa i Tiffany-stilDen vinklade glasskärmen på Esmea vägglampa, som breddas mot toppen, ger den rätta plattformen för det utsända ljuset för att skapa en enastående effekt: de enskilda glasdelarna - totalt 112 - är handgjorda i olika former och färger. Resultatet är en underbar ljusatmosfär vars magi ingen kan undgå. Esmea passar till många inredningsvarianter och erbjuder sig som extra belysning för vardagsrum, sovrum och hall.

Moderniserad tillverkning av nya tiffanylampor

Den ursprungliga tekniken för att göra glasskärmar till Tiffanylampan var väldigt krävande och framförallt en miljöbov utifrån dagens kunskap om material och föroreningar. Idag är tillverkningen moderniserad, vilket bland annat gjort att priserna på Tiffanylampor har sjunkit. En äkta, klassisk lampa kan dock kosta ganska mycket om det är en exklusiva klenod.

Pink Lotus tiffanylampa såldes för 27 miljoner kronor

Den 12 december 1997 ropades en äkta tiffanylampa hem för 2,8 miljoner USD på Christie's i New York. Lampan heter Pink Lotus och är ett hantverk / konstverk utöver det vanliga med sina 2000 glasbitar. Den är verkligen unik i sitt slag och lampan finns bara i ett enda exemplar.

Lampan avger ett ljus och en skugga formad av åtta lotusblommor som överlappar varandra, därav dess namn. Greatest Collectibles har en bild på lampan här.