Klassiska tiffanylampor

En tiffanylampa är en lampa som tillverkats med en teknik där små glasbitar i olika färg och form löds samman för att bilda en fin mosaik. Tekniken utvecklades av Sanford Bray men tillämpades av Louis Comfort Tiffany som skar och slipade glasbitar för att smälta samman till fina lampskärmar i glasmosaik. De äkta Tiffanylamporna är idag svåra att få tag på men det finns många nyproducerade i samma stil.

Lampor i tiffanystil

Här visar vi upp ett urval av olika typer av lampor i tiffanystil. Du kan hitta bordslampor, golvlampor och hängande taklampa samt plafonder.

Tiffany bordslampor

 • Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm

  Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm
  Claas bordslampa - en dekorativ fyr i Tiffany-design Claas dekorativa lampa skapar en atmosfär av Nordsjön, oavsett var du placerar den. Denna maritima bordslampa är exklusivt designad i Tiffany-stil och sprider sitt varmt färgade ljus och skapar en atmosfär av välbefinnande.
 • LIEKE - bordslampa i tiffanystil

  LIEKE - bordslampa i tiffanystil
  Dekorativ Lieke bordslampa i klassisk Tiffany-stilMed denna bordslampa vet du inte var du ska titta först: Är det den vackert utformade basen med en kvinnofigur eller den omsorgsfullt utformade Tiffany-skärmen med ugglemotiv? I vilket fall som helst är bordslampan ett riktigt blickfång som förhöjer klassiska rum och ger varmt extra ljus.
 • Bordslampa Elanda i tiffanystil, 40 cm

  Bordslampa Elanda i tiffanystil, 40 cm
  Klassisk bordslampa Elanda betonar en mysig stämning Den attraktiva bordslampan ELANDA är handtillverkad i den populära Tiffany-stilen. Denna bordslampa övertygar alla som älskar glaskonst med sin vackra och påkostade design av konstfullt sammanfogade glaselement och med passande fot i mörk metall.
 • Charmiga bordslampan Serafina i Tiffany-stil

  Charmiga bordslampan Serafina i Tiffany-stil
  Serafina bordslampa med handgjorda glasdelar i Tiffany-stilBordslampan Serafina är mycket dekorativ i alla fall - med eller utan belysning - och i alla rum. Glasskärmen visar ett färgglatt fågelmotiv, som naturligtvis ser vackrast ut när ljuset är tänt. Oavsett om det är som accentbelysning på ett litet sidobord i vardagsrummet, på en byrå i entrén eller på nattduksbordet i sovrummet - denna bordslampa fångar blicken på ett trevligt sätt överallt.
 • Tiffany bordlampa (Svart)

  Tiffany bordlampa (Svart)
  Tiffany är en modern bordslampa med en stilren design, gjord av metall och bambu. Ljuskällan som placeras på den rörliga lamphållaren ger en bra och fin ljusspridning. Placera förslagsvis i vardagsrummet eller sovrummet som läslampa eller snygg inredningsdetalj. Ljuskälla ingår ej. Levereras med sladd, strömbrytare och stickkontakt.
 • Dekorationsbordslampa 6000 glasmussla Tiffany-stil

  Dekorationsbordslampa 6000 glasmussla Tiffany-stil
  Conch-formad dekorationsbelysning 6000 Tiffany-bord och Fesnterbank Den dekorativa bordslampa 6000 i form av ett skal är en visuell träff. Olika färgade glasbitar sätts ihop i Tiffany-stil för att bilda en dekorativ inredning som samtidigt ger mysig extrabelysning så att en behaglig accent för skänk eller fönsterbräda uppnås. Den dekorationsbelysning berikar de mest olika levnadsstilarna. Foten är gjord av syntetiskt harts i mörkbrun.
 • Bordslampa Blossom i tiffanystil

  Bordslampa Blossom i tiffanystil
  BLOSSOM - tilltalande bordslampa i Tiffany-stilDen rektangulära bordslampan BLOSSOM förtrollar de mest skiftande rum med varma ljuseffekter som tränger in genom det mönstrade glaset. Den omsorgsfullt designade skärmen påminner om skira blommor och ser mycket elegant ut tillsammans med den mörka träsockeln. En elegant bordslampa för en behaglig känsla.Bilden visar lampan i tänt tillstånd. När lampan är släckt ser glaskroppen (med undantag för blommorna) ut som pärlemor.
 • Bordslampa Eliazar i mönstrad Tiffanystil

  Bordslampa Eliazar i mönstrad Tiffanystil
  Bordslampan Eliazar i Tiffany-stil sätter eleganta accenterDen vackert utformade glasskärmen i Tiffany-stil gör Eliazar till ett dekorativt blickfång i många inredningsstilar. De varma färgerna berikar atmosfären och skapar en känsla av mysighet. Den mörka sockeln har en kontrasterande effekt och smälter diskret in i helheten.

Tiffany golvlampor

 • Färgglad golvlampa ARIADNE i tiffanystil

  Färgglad golvlampa ARIADNE i tiffanystil
  Magnifik golvlampa ARIADNE förtrollar i vacker Tiffany-stilEn särskilt dekorativ golvlampa är ARIADNE, som kommer att glädja älskare av Tiffany-stilen. Den stora skärmen har ett färgglatt blommotiv som lyser starkt när lampan är tänd. Rummet blir också ljust och jämnt upplyst.
 • Frieda - golvlampa i Tiffanydesign

  Frieda - golvlampa i Tiffanydesign
  Frieda golvlampa i Tiffany-stil med praktiska dragströmbrytareLampskärmen på Frieda golvlampa består av enskilda glaselement som har en kopparkant och är lödda ihop. För skärmen valdes relativt dämpade färger - i motsats till många andra Tiffany-lampor, vars skärmar vanligtvis är mycket färgstarka. Golvlampan är 165 cm hög och kan manövreras med tre praktiska dragströmbrytare. De tre ljuskällorna kan kopplas separat.
 • Sagolik golvlampa Emily, Tiffanystil

  Sagolik golvlampa Emily, Tiffanystil
  Emily golvlampa i en förtrollande Tiffany-lookGlasskärmen designad i Tiffany-stil är utsmyckad med en bred kant av rosa och violetta rosor sammanflätade med löv och grenar. Detta gör Emily golvlampa till en exceptionellt attraktiv golvlampa som förtrollar alla miljöer med sitt romantiska ljus.Emily golvlampa är utrustad med två knappt synliga dragbrytare för separat omkoppling av belysningsanordningarna.
 • Lyxiga golvlampan Lindsay i Tiffanystil

  Lyxiga golvlampan Lindsay i Tiffanystil
  Konstnärlig Lindsay golvlampa i Tiffany-stilLindsay golvlampa har den typiska Tiffany-looken. Den konstnärliga skärmen är dekorerad med lekfulla ornament och små röda glasstenar. Med en sådan lyxig skärm sätter Lindsay inte bara en mycket dekorativ accent, utan ger också atmosfärisk omgivande belysning. Tre filigrana dragströmbrytare finns för separat växling av ljuskällorna.
 • Takflöjten Diamond i Tiffanystil

  Takflöjten Diamond i Tiffanystil
  Magnifik Tiffany Diamond takbricka med krämfärgad skärmDen attraktiva Diamond takbricka utstrålar tidlös elegans. Diamond är helt designad i den trendiga Tiffany-stilen och inspirerar i de mest skiftande bostadsutrymmen. Den krämfärgade glasskärmen är dekorerad med det typiska Tiffany-diamantmönstret och har en ädel kant. Men taklampan är mer än bara ett dekorativt föremål, eftersom Diamond också ger varm belysning.
 • Uplight-golvlampa kamera med skärm Tiffany design

  Uplight-golvlampa kamera med skärm Tiffany design
  Skuggan på Kami takspegel är handgjord av glas och skimrande pärlemorglimmerglas. Glaselement i färgerna bärnsten, ingefära, karamell och smaragdgrönt har kombinerats för att skapa ett förtrollande utseende, vilket också ger lampan en särskilt mysig känsla. Strålkastarens ram är tillverkad av metall och har en vintage bronsfinish.
 • I Tiffanystil framställda golvlampan Bradley

  I Tiffanystil framställda golvlampan Bradley
  Bradley golvlampa i klassisk Tiffany-lookGlasskärmen som är designad i Tiffany-stil presenterar sig enkelt i grädde och mörkbrun - den ger behagligt bländfri belysning. Kanten på glasskärmen bildas av en filigran dekoration - den dekorativa höjdpunkten i den imponerande golvlampan. Med detta klassiska utseende kan golvlampan Bradley integreras i många vardagsrum och bada dem i sitt varma ljus.
 • Golvlampa 5LL-6113 i Tiffanydesign, vit

  Golvlampa 5LL-6113 i Tiffanydesign, vit
  Med sin lampskärm av glas i klassisk Tiffany-stil fångar den här golvlampan omedelbart ögat. Ett konstnärligt dekorativt föremål och en stämningsfull ljuskälla i ett.

Tiffany taklampor & plafonder

 • Gloria – pendellampa i Tiffany-stil

  Gloria – pendellampa i Tiffany-stil
  Blommig Gloria pendellampa med glasskärm i Tiffany-designPendellampan Gloria har en dekorativ glasskärm med en imponerande diameter på 70 cm. Lampan inspirerar med sin Tiffany-design, som samtidigt har blommiga element. Den färgglada skärmen i form av en skål hålls av totalt sju metallsträngar, som är en extra höjdpunkt. Gloria kan användas i rymliga privata hem såväl som i entréhallar på klassiska hotell.
 • Grön pendellampa Fania i Tiffany-stil

  Grön pendellampa Fania i Tiffany-stil
  Oval pendellampa Fania i Tiffany-designDen långsmala ovala skärmen på pendellampan Fania hänger på två kedjor. Den tillverkades i Tiffany-stil huvudsakligen i gröna toner, endast ett fåtal orange och röda dekorationer införlivades. Pendellampans upphängning kan minskas genom att förkorta kedjorna, den är maximalt 156 cm. Detta gör den lämplig även för högre rum. Fania i Tiffany-design belyser till exempel ett matbord och kan även utrustas med LED- eller lågenergilampor.
 • Hänglampa Elanda i tiffanystil, 1 ljuskälla

  Hänglampa Elanda i tiffanystil, 1 ljuskälla
  Snygg ELANDA-pendellampa i Tiffany-stil med handgjord glasskärmELANDA är en attraktiv pendellampa som har tillverkats i den populära Tiffany-stilen och vars olikfärgade glaselement presenterar ett konstnärligt, naturliknande mönster. Designen av diskreta, harmoniska färger lockar alla ögon.
 • Hänglampa Flora i Tiffany-stil, öppen nere 2xE27

  Hänglampa Flora i Tiffany-stil, öppen nere 2xE27
  Rustik pendellampa Flora i Tiffany-stil ger behagligt ljusPendellampan Flora kommer särskilt att glädja vänner av den klassiska rustika stilen. Lampskärmen i Tiffany-look består av 492 enskilda delar och monteras i ett avancerat handarbete. Det blommiga mönstret är ett utmärkt blickfång för rustika inredningsstilar. Särskilt ovanför vardagsrums- eller matsalsbordet kommer denna pendellampa att göra sig bra med sitt varma ljus.
 • Hänglampa Kassandra i tiffanystil, 2 x E27

  Hänglampa Kassandra i tiffanystil, 2 x E27
  Attraktiv KASSANDRA hängande lampa sprider en antik medelhavsfantasi. Pendellampan ANTHEA skapar en mysig atmosfär med sin vackra glasskärm i Tiffany-stil. De enskilda glasbitarna sätts ihop för hand, vilket ger en högkvalitativ produkt. Pendellampan sprider varmt ljus, men är också ett bra blickfång när den är avstängd.
 • Taklampa Wiebke, vit, i Tiffany-stil

  Taklampa Wiebke, vit, i Tiffany-stil
  Skärmen på taklampan Wiebke består av många små vita glasplattor. Den halvklotformade skärmen monteras i taket med en metallfixtur som fungerar som en distans. Ljuset som taklampan avger är bländfritt och garanterar en mysig atmosfär. Dessutom är lampan lämplig som allmänbelysning i många rum, t.ex. vardagsrum, kök eller hall.
 • Taklampa Florent i Tiffanystil

  Taklampa Florent i Tiffanystil
  Florent taklampa i klassisk Tiffany-stilDe enskilda glasbitarna i denna taklampa i Tiffany-stil är formade på samma sätt som rankor och skapar ett symmetriskt mönster. Det antika takfästet harmonierar mycket fint med denna utsmyckade skärm, som utstrålar ett varmt och värdigt ljus. Detta gör Florent till en dekorativ höjdpunkt som ger en elegant omgivande belysning.
 • 115 cm lång pendellampa Saavik – Tiffany-stil

  115 cm lång pendellampa Saavik – Tiffany-stil
  Lång pendellampa Saavik i Tiffany-design Inte bara den ovala skärmen i Tiffany-stil med färgrikt glas är ytterst dekorativ med den 115 cm långa pendellampan Saavik. Även upphänget har en mycket ovanlig och intressant design. Ovanför ett långt matbord sörjer pendellampan Saavik för en behaglig ljusstyrka och färgrik dekoration som inte bara imponerar på älskare av Tiffany-stilen. För att garantera en modern belysning, kan den användas med LED- eller lågenergilampor.

Lampskärmarna i tiffanylampor är vanligen lite gulaktiga och mönstret har starka färger som inte är så väldigt ljusgenomsläppliga. Oavsett ljuskälla blir det ett dämpat ljus från en takpendel i tiffanystil. Av den anledningen är det inte som matbordslampa primärt de används utan passar bättre som mysig belysning över ett soffbord.

Tiffany vägglampor

 • LILLIE vägglampa i tiffanystil

  LILLIE vägglampa i tiffanystil
  Snygg glasvägglampa LILLIE tolkar Tiffany-stilen på ett modernt sättVägglampan LILLIE är en juvel i den moderna Tiffany-stilen. Den färgglada glasskärmen är öppen upptill så att ljuset skiner starkt på väggen och samtidigt badar omgivningen i varma reflektioner. Vägglampan består av totalt 89 enskilda delar och passar in i många olika rum och inredningsstilar.
 • Vägglampa i klassisk tiffanystil FLORA

  Vägglampa i klassisk tiffanystil FLORA
  Klassisk glasvägglampa FLORA i Tiffany-stilVägglampan FLORA är tillverkad av totalt 179 enskilda glasbitar och imponerar med sin klassiska, blommiga look. Skärmen, som öppnas uppåt, kastar starkt ljus på väggen och skapar en varm, jämn belysning i omgivningen. FLORA - en effektfull vägglampa som blir ett blickfång särskilt i kombination med rustika inredningsstilar.
 • Amalia - vägglampa i tiffanystil

  Amalia - vägglampa i tiffanystil
  Vägglampa AMALIA i klassisk Tiffany-stil sprider en varm känslaVägglampan AMALIA i ädel Tiffany-stil är handgjord av 76 enskilda glasbitar och är ett högkvalitativt blickfång som berikar klassiskt och rustikt inredda rum. Glasskärmen går i varma röda och beige toner, vilket skapar en harmonisk atmosfär med det framträdande ljuset.
 • Vägglampa MEDUSA i tiffanystil

  Vägglampa MEDUSA i tiffanystil
  För en antik känsla - MEDUSA vägglampa MEDUSA vägglampa är perfekt för att ge vardagsrum och matsalar en elegant antik look. Men färgerna och formen på lampan i Tiffany-stil gör att den inte alls ser antik ut, utan mycket elegant. Det varmvita ljuset från denna vägglampa är mycket jämnt och återhållsamt och skapar en behagligt varm, nästan medelhavsinspirerad atmosfär.
 • Vägglampa Weena i Tiffany-stil

  Vägglampa Weena i Tiffany-stil
  Dekorativ Weena vägglampa med tilltalande färgsättningDen eleganta Weena vägglampan får poäng över hela linjen. Även när lampan är släckt är vägglampan ett vackert smycke tack vare den ädla dekorationen, men när lampan är tänd lyser armaturen i varmt ljus och det fantastiska mönstret kommer till sin rätt ännu bättre. Den smakfulla vägglampan kan flexibelt integreras i en mängd olika inredningsstilar. Weena är 30 cm bred och 20 cm hög. Utsprånget är 14 cm.
 • Vägglampa Stephen i Tiffany-stil

  Vägglampa Stephen i Tiffany-stil
  Färgglad vägglampa Stephen i Tiffani-stil med en fyrkantig nyans Stephen-vägglampans robusta material är handgjorda och bearbetade i en process som utvecklats av Louis C. Tiffany. Väggfästet och stativ är av metall och lampskärmen är av högkvalitativt raffinerat glas. Lampans diffusa ljus bidrar till en mysig atmosfär tack vare de varma färgerna i glasskärmen. Den tidlösa Tiffany-designen är för närvarande mycket efterfrågad och har en topp i popularitet.
 • Liliana vägglampa i tiffany-stil

  Liliana vägglampa i tiffany-stil
  Liliana - en vägglampa i mjuka färgerVägglampan Liliana i form av en halvskål är tillverkad av glas i två olika krämfärgade nyanser och är designad i tiffanystil. Den sprider sitt ljus mjukt i rummet genom skärmen, medan det obehindrade ljusutsläppet uppåt starkt lyser upp väggområdet som den är monterad på. De ädla färgerna gör Liliana till en tidlöst vacker vägglampa som också är en dekorativ prydnad.vägglampan är utrustad med en kabel med stickpropp.
 • Vägglampa Kami i Tiffany-stil

  Vägglampa Kami i Tiffany-stil
  Underbar vägglampa Kami i Tiffany-design De 112 individuella elementen som utgör Kami-vägglampans skugga skapar ett dekorativt jugendmönster. De vackra färgerna - bärnsten, karamell, smaragdgrön och ingefära - skapar en mysig ljusatmosfär. Med Kami-vägglampan återgår elegans och unikhet till varje rum. - Skuggelement gjorda för hand

Moderniserad tillverkning av nya tiffanylampor

Den ursprungliga tekniken för att göra glasskärmar till Tiffanylampan var väldigt krävande och framförallt en miljöbov utifrån dagens kunskap om material och föroreningar. Idag är tillverkningen moderniserad, vilket bland annat gjort att priserna på Tiffanylampor har sjunkit. En äkta, klassisk lampa kan dock kosta ganska mycket om det är en exklusiva klenod.

Pink Lotus tiffanylampa såldes för 27 miljoner kronor

Den 12 december 1997 ropades en äkta tiffanylampa hem för 2,8 miljoner USD på Christie's i New York. Lampan heter Pink Lotus och är ett hantverk / konstverk utöver det vanliga med sina 2000 glasbitar. Den är verkligen unik i sitt slag och lampan finns bara i ett enda exemplar.

Lampan avger ett ljus och en skugga formad av åtta lotusblommor som överlappar varandra, därav dess namn. Greatest Collectibles har en bild på lampan här.