Tiffanylampor

En tiffanylampa tillverkas med en teknik där små glasbitar i olika färg och form löds samman för att bilda en fin mosaik. Tekniken utvecklades av Sanford Bray men tillämpades av Louis Comfort Tiffany som skar och slipade glasbitar för att smälta samman till fina lampskärmar i glasmosaik. De äkta Tiffanylamporna är idag svåra att få tag på men det finns många nyproducerade i samma stil.

Tiffany bordslampor

 • Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm

  Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm
  Claas bordslampa - en dekorativ fyr i Tiffany-design Claas dekorativa lampa skapar en atmosfär av Nordsjön, oavsett var du placerar den. Denna maritima bordslampa är exklusivt designad i Tiffany-stil och sprider sitt varmt färgade ljus och skapar en atmosfär av välbefinnande.
 • Artistar Bordslampa Elanda i tiffanystil, 40 cm

  Artistar Bordslampa Elanda i tiffanystil, 40 cm
  Klassisk bordslampa Elanda betonar en mysig stämning Den attraktiva bordslampan ELANDA är handtillverkad i den populära Tiffany-stilen. Denna bordslampa övertygar alla som älskar glaskonst med sin vackra och påkostade design av konstfullt sammanfogade glaselement och med passande fot i mörk metall.
 • Artistar LIEKE - bordslampa i tiffanystil

  Artistar LIEKE - bordslampa i tiffanystil
  Dekorativ Lieke bordslampa i klassisk Tiffany-stilMed denna bordslampa vet du inte var du ska titta först: Är det den vackert utformade basen med en kvinnofigur eller den omsorgsfullt utformade Tiffany-skärmen med ugglemotiv? I vilket fall som helst är bordslampan ett riktigt blickfång som förhöjer klassiska rum och ger varmt extra ljus.
 • Artistar Charmiga bordslampan Serafina i Tiffany-stil

  Artistar Charmiga bordslampan Serafina i Tiffany-stil
  Serafina bordslampa med handgjorda glasdelar i Tiffany-stilBordslampan Serafina är mycket dekorativ i alla fall - med eller utan belysning - och i alla rum. Glasskärmen visar ett färgglatt fågelmotiv, som naturligtvis ser vackrast ut när ljuset är tänt. Oavsett om det är som accentbelysning på ett litet sidobord i vardagsrummet, på en byrå i entrén eller på nattduksbordet i sovrummet - denna bordslampa fångar blicken på ett trevligt sätt överallt.
 • Clayre&Eef Bordslampa 5LL-6070 blå/grön, Tiffanystil

  Clayre&Eef Bordslampa 5LL-6070 blå/grön, Tiffanystil
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Clayre&Eef Floral bordslampa Rose, Tiffanystil

  Clayre&Eef Floral bordslampa Rose, Tiffanystil
  Färgglad Rose bordslampa för mysig belysningFantaster av den klassiska Tiffany-designen kommer att njuta av den färgglada Rose bordslampan. Bordslampan som lyser i varmt ljus är dekorerad med en mängd färgglada blommor, gröna blad och tilltalande ornament. Utan tvekan sätter Rose eleganta accenter överallt och skapar också en mycket speciell stämning. Den blommiga lampan har två dragströmbrytare, som matchar den separata kretsen.
 • Artistar Bordslampa KT1836-40+P1836 i Tiffany-stil

  Artistar Bordslampa KT1836-40+P1836 i Tiffany-stil
  bordslampa KT1836-40 + P1836 i Tiffany designen I motsats till den blomdesign som vanligt är i Tiffany-design kännetecknas bordslampa KT1836-40 + P1836 av geometriska, vinklade former. Både metallbotten och skuggan och även de 64 handgjorda glaselementen som sattes ihop för att bilda skuggan är utformade i vinklade former. Beige, bärnsten och rött glas i olika former bildar bordslampa kantiga nyans och ger ett varmt och mysigt ljus. Färgkombinationen passar i många faciliteter och är fortfarande vacker att se på även efter år.
 • Artistar Flora bordslampa i Tiffany-stil, öppen nedtill, 62cm

  Artistar Flora bordslampa i Tiffany-stil, öppen nedtill, 62cm
  FLORA bordslampa - handgjord och mysig atmosfär Skärmen på FLORA bordslampa är sammansatt för hand av 492 enskilda glasbitar. Resultatet är en mycket speciell, mycket romantisk lampa i Tiffany-stil som är ett blickfång i många olika rum och inredningsstilar. Ett mycket mjukt och varmt ljus gör att FLORA skapar en mysig atmosfär.

Tiffany golvlampor

 • Clayre&Eef Sagolik golvlampa Emily, Tiffanystil

  Clayre&Eef Sagolik golvlampa Emily, Tiffanystil
  Emily golvlampa i en förtrollande Tiffany-lookGlasskärmen designad i Tiffany-stil är utsmyckad med en bred kant av rosa och violetta rosor sammanflätade med löv och grenar. Detta gör Emily golvlampa till en exceptionellt attraktiv golvlampa som förtrollar alla miljöer med sitt romantiska ljus.Emily golvlampa är utrustad med två knappt synliga dragbrytare för separat omkoppling av belysningsanordningarna.
 • Clayre&Eef Frieda - golvlampa i Tiffanydesign

  Clayre&Eef Frieda - golvlampa i Tiffanydesign
  Frieda golvlampa i Tiffany-stil med praktiska dragströmbrytareLampskärmen på Frieda golvlampa består av enskilda glaselement som har en kopparkant och är lödda ihop. För skärmen valdes relativt dämpade färger - i motsats till många andra Tiffany-lampor, vars skärmar vanligtvis är mycket färgstarka. Golvlampan är 165 cm hög och kan manövreras med tre praktiska dragströmbrytare. De tre ljuskällorna kan kopplas separat.
 • Clayre&Eef Lyxiga golvlampan Lindsay i Tiffanystil

  Clayre&Eef Lyxiga golvlampan Lindsay i Tiffanystil
  Konstnärlig Lindsay golvlampa i Tiffany-stilLindsay golvlampa har den typiska Tiffany-looken. Den konstnärliga skärmen är dekorerad med lekfulla ornament och små röda glasstenar. Med en sådan lyxig skärm sätter Lindsay inte bara en mycket dekorativ accent, utan ger också atmosfärisk omgivande belysning. Tre filigrana dragströmbrytare finns för separat växling av ljuskällorna.
 • Clayre&Eef Takflöjten Diamond i Tiffanystil

  Clayre&Eef Takflöjten Diamond i Tiffanystil
  Magnifik Tiffany Diamond takbricka med krämfärgad skärmDen attraktiva Diamond takbricka utstrålar tidlös elegans. Diamond är helt designad i den trendiga Tiffany-stilen och inspirerar i de mest skiftande bostadsutrymmen. Den krämfärgade glasskärmen är dekorerad med det typiska Tiffany-diamantmönstret och har en ädel kant. Men taklampan är mer än bara ett dekorativt föremål, eftersom Diamond också ger varm belysning.
 • QUOIZEL Golvlampa Maybeck i Tiffany design

  QUOIZEL Golvlampa Maybeck i Tiffany design
  Golvlampa Maybeck med färgglad skärm i Tiffany-stil Golvlampan Maybeck blir ett absolut blickfång i varje rum. Detta garanteras dels av ramen i en ädel Valiant-bronsfinish och dels av den dekorativa skärmen, som består av en mängd konstglaselement i Tiffany-stil. De enskilda elementens färger kommer till sin rätt i samspelet med det strålande ljuset - inkl. två dragströmbrytare för separat tillkoppling av ljuskällorna
 • Searchlight Golvlampa Dragonfly i Tiffany-stil

  Searchlight Golvlampa Dragonfly i Tiffany-stil
  Golvlampan Dragonfly förtrollar med sin färgglada glasskärm Golvlampan Dragonfly med sin detaljerade glasskärm i Tiffany-stil ger ett mysigt och varmt ljus i vardagsrummet. Den lever upp till sitt namn, eftersom det på den övre kanten av skärmen finns fint bearbetade trollsländor som tillsammans med den färgglada glasmosaiken skapar en harmonisk helhetsbild. Golvlampans ädla charm kompletteras av en fot i gammal mässingslook.
 • Clayre&Eef Rosaly - golvlampa i Tiffanydesign

  Clayre&Eef Rosaly - golvlampa i Tiffanydesign
  Den romantiska golvlampan Rosaly förtrollar med sin blomsterpraktGlasskärmen på golvlampan Rosaly är rikligt dekorerad med rosor och ornament. Tiffany-skärmens kant är dekorerad med ett glänsande guldfärgat ornament. Det är inte konstigt att denna golvlampa med sitt varma ljus och konstnärliga design skapar en romantisk stämning. Golvlampan Rosaly har två dragströmbrytare för separat tändning av ljuskällorna.
 • Clayre&Eef Vårlik golvlampa Kayla i Tiffanystil

  Clayre&Eef Vårlik golvlampa Kayla i Tiffanystil
  Kayla golvlampa förtrollar med varmt ljusLiksom våren med de första solstrålarna, förtrollar denna golvlampa med sitt storskaliga ljus. Kayla har ett imponerande smalt utseende och pryds av en attraktiv glasskärm med färgglada blommor och fräscht blått. Kayla takbricka passar också lätt in i många olika inredningsstilar, oavsett om de är moderna eller klassiskt orienterade.

Tiffany taklampor & plafonder

 • Clayre&Eef Gloria – pendellampa i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Gloria – pendellampa i Tiffany-stil
  Blommig Gloria pendellampa med glasskärm i Tiffany-designPendellampan Gloria har en dekorativ glasskärm med en imponerande diameter på 70 cm. Lampan inspirerar med sin Tiffany-design, som samtidigt har blommiga element. Den färgglada skärmen i form av en skål hålls av totalt sju metallsträngar, som är en extra höjdpunkt. Gloria kan användas i rymliga privata hem såväl som i entréhallar på klassiska hotell.
 • Clayre&Eef Grön pendellampa Fania i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Grön pendellampa Fania i Tiffany-stil
  Oval pendellampa Fania i Tiffany-designDen långsmala ovala skärmen på pendellampan Fania hänger på två kedjor. Den tillverkades i Tiffany-stil huvudsakligen i gröna toner, endast ett fåtal orange och röda dekorationer införlivades. Pendellampans upphängning kan minskas genom att förkorta kedjorna, den är maximalt 156 cm. Detta gör den lämplig även för högre rum. Fania i Tiffany-design belyser till exempel ett matbord och kan även utrustas med LED- eller lågenergilampor.
 • Clayre&Eef Sabet – pendellampa i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Sabet – pendellampa i Tiffany-stil
  Sabet pendellampa med glasskärm i Tiffany-look med färgglad fruktdekorFör alla som älskar Tiffany-stilen är denna imponerande pendellampa helt rätt val: Den iögonfallande glasskärmen är utformad med ett fantastiskt fruktstilleben. Med sin längd på 94 cm är Sabet perfekt för att belysa ett stort matbord och ger ett stämningsfullt ljus för en mysig atmosfär. Denna vackra taklampa är också mycket dekorativ när den är släckt. Med kedjeupphängning.
 • Artistar Liten pendellampa Eline i Tiffany-stil

  Artistar Liten pendellampa Eline i Tiffany-stil
  Snygg ELINE-pendellampa med ett brett färgspektrum ELINE-pendellampan imponerar med sin extremt färgstarka, individuellt strukturerade ytdekor. Bruna, röda och krämfärgade accenter skapar en tilltalande look. Handgjord och lämplig för alla bostadsutrymmen. Både LED- och lågenergilampor kan användas.
 • Clayre&Eef Hänglampa 5LL-6152 Ø 46 cm, Tiffanystil

  Clayre&Eef Hänglampa 5LL-6152 Ø 46 cm, Tiffanystil
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • QUOIZEL Taklampa West End i Tiffany-stil

  QUOIZEL Taklampa West End i Tiffany-stil
  Färgglatt taklampa West End i Tiffany-design West End taklampa är ett tidlöst dekorelement för ett snyggt hem. Lampskärmen fästs på en metallhölje på något avstånd från taket. Lampskärmen består av 262 glasstycken och skapar ett mysigt, diffust ljus tack vare sitt varma färgschema. De två E27-uttagen på insidan kan utrustas individuellt med lämpliga ljuskällor. De robusta materialen monteras för hand och bearbetas med den process som utvecklats av Louis C. Tiffany. Mångfalden av färger och hantverk av Tiffany-lampor är för närvarande särskilt populär.
 • Searchlight Taklampa New York i Tiffany-stil

  Searchlight Taklampa New York i Tiffany-stil
  Diskret taklampa New York i ädel Tiffany-stil Älskare av klassisk design kommer att bli mer än nöjda med New York taklampan. Den expansiva skärmen är tillverkad i Tiffanystil och har satts ihop av många enskilda Tiffany-glaselement. På så sätt ger taklampan ett behagligt ljust ljus i hela rummet. Ramen i gammal mässing kompletterar harmoniskt den eleganta designen.
 • QUOIZEL Taklampa Alcott i Tiffany-design

  QUOIZEL Taklampa Alcott i Tiffany-design
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!

Lampskärmarna i tiffanylampor är vanligen lite gulaktiga och mönstret har starka färger som inte är så väldigt ljusgenomsläppliga. Oavsett ljuskälla blir det ett dämpat ljus från en takpendel i tiffanystil. Av den anledningen är det inte som matbordslampa primärt de används utan passar bättre som mysig belysning över ett soffbord.

Tiffany vägglampor

 • Artistar Lillie vägglampa i Tiffany-stil

  Artistar Lillie vägglampa i Tiffany-stil
  Snygg vägglampa i glas LILLIE tolkar Tiffany-stilen på ett modernt sätt Vägglampan LILLIE är en juvel i modern Tiffany-stil. Den färgglada glasskärmen är öppen upptill så att ljuset skiner starkt på väggen och samtidigt badar omgivningen i varma reflektioner. Vägglampan består av totalt 89 enskilda delar och passar för en mängd olika rum och inredningsstilar.
 • Artistar Vägglampa i klassisk tiffanystil FLORA

  Artistar Vägglampa i klassisk tiffanystil FLORA
  Klassisk glasvägglampa FLORA i Tiffany-stilVägglampan FLORA är tillverkad av totalt 179 enskilda glasbitar och imponerar med sin klassiska, blommiga look. Skärmen, som öppnas uppåt, kastar starkt ljus på väggen och skapar en varm, jämn belysning i omgivningen. FLORA - en effektfull vägglampa som blir ett blickfång särskilt i kombination med rustika inredningsstilar.
 • Artistar Amalia - vägglampa i Tiffany-stil

  Artistar Amalia - vägglampa i Tiffany-stil
  AMALIA vägglampa i klassisk Tiffany-stil sprider en varm känsla AMALIA vägglampa i elegant Tiffany-stil är handgjord av 76 enskilda glasbitar och är ett högkvalitativt blickfång som berikar klassiska och rustika inredningar. Glasskärmen har hållits i varma röda och beige toner, vilket gör att ljuset skapar en harmonisk atmosfär.
 • Artistar Vägglampa i Tiffany-stil MEDUSA

  Artistar Vägglampa i Tiffany-stil MEDUSA
  För antik känsla - MEDUSA vägglampa MEDUSA vägglampa är perfekt för att ge vardagsrum och matsalar en elegant antik look. Färgerna och formen på lampan i Tiffany-stil är dock inte alls gammalmodiga, utan mycket eleganta. Det varmvita ljuset från denna vägglampa är mycket jämnt och återhållsamt och skapar en behagligt varm, nästan medelhavsinspirerad atmosfär.
 • Searchlight Vägglampa New York i Tiffany-stil

  Searchlight Vägglampa New York i Tiffany-stil
  Vägglampa New York med skärm i Tiffany-teknikDen handgjorda skärmen på vägglampan New York har ett elegant mönster i Tiffany-stil i färgerna grädde och grönt, som kommer till sin rätt när belysningen tänds. Denna vackra ljuskälla ger stämningsfull accentbelysning för vardagsrum och sovrum samt korridorer och hallar.
 • Artistar Vägglampan Esmea tillverkad i Tiffany-stil

  Artistar Vägglampan Esmea tillverkad i Tiffany-stil
  Modern design av Esmea vägglampa i Tiffany-stilDen vinklade glasskärmen på Esmea vägglampa, som breddas mot toppen, ger den rätta plattformen för det utsända ljuset för att skapa en enastående effekt: de enskilda glasdelarna - totalt 112 - är handgjorda i olika former och färger. Resultatet är en underbar ljusatmosfär vars magi ingen kan undgå. Esmea passar till många inredningsvarianter och erbjuder sig som extra belysning för vardagsrum, sovrum och hall.
 • QUOIZEL Vägglampa Stephen i Tiffany-stil

  QUOIZEL Vägglampa Stephen i Tiffany-stil
  Färgglad vägglampa Stephen i Tiffani-stil med en fyrkantig nyans Stephen-vägglampans robusta material är handgjorda och bearbetade i en process som utvecklats av Louis C. Tiffany. Väggfästet och stativ är av metall och lampskärmen är av högkvalitativt raffinerat glas. Lampans diffusa ljus bidrar till en mysig atmosfär tack vare de varma färgerna i glasskärmen. Den tidlösa Tiffany-designen är för närvarande mycket efterfrågad och har en topp i popularitet.
 • Clayre&Eef Vägglampa 5LL-6150 i Tiffanylook

  Clayre&Eef Vägglampa 5LL-6150 i Tiffanylook
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!

Moderniserad tillverkning av nya tiffanylampor

Den ursprungliga tekniken för att göra glasskärmar till Tiffanylampan var väldigt krävande och framförallt en miljöbov utifrån dagens kunskap om material och föroreningar. Idag är tillverkningen moderniserad, vilket bland annat gjort att priserna på Tiffanylampor har sjunkit. En äkta, klassisk lampa kan dock kosta ganska mycket om det är en exklusiva klenod.

Pink Lotus tiffanylampa såldes för 27 miljoner kronor

Den 12 december 1997 ropades en äkta tiffanylampa hem för 2,8 miljoner USD på Christie's i New York. Lampan heter Pink Lotus och är ett hantverk / konstverk utöver det vanliga med sina 2000 glasbitar. Den är verkligen unik i sitt slag och lampan finns bara i ett enda exemplar.

Lampan avger ett ljus och en skugga formad av åtta lotusblommor som överlappar varandra, därav dess namn. Greatest Collectibles har en bild på lampan här.