Tiffanylampor

En tiffanylampa tillverkas med en teknik där små glasbitar i olika färg och form löds samman för att bilda en fin mosaik. Tekniken utvecklades av Sanford Bray men tillämpades av Louis Comfort Tiffany som skar och slipade glasbitar för att smälta samman till fina lampskärmar i glasmosaik. De äkta Tiffanylamporna är idag svåra att få tag på men det finns många nyproducerade i samma stil.

Tiffany bordslampor

 • Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm

  Clayre&Eef Dekorationslampan Claas i Tiffanystil 56 cm
  Claas bordslampa - en dekorativ fyr i Tiffany-design Claas dekorativa lampa skapar en atmosfär av Nordsjön, oavsett var du placerar den. Denna maritima bordslampa är exklusivt designad i Tiffany-stil och sprider sitt varmt färgade ljus och skapar en atmosfär av välbefinnande.
 • Artistar Bordslampa Elanda i tiffanystil, 40 cm

  Artistar Bordslampa Elanda i tiffanystil, 40 cm
  Klassisk bordslampa Elanda betonar en mysig stämning Den attraktiva bordslampan ELANDA är handtillverkad i den populära Tiffany-stilen. Denna bordslampa övertygar alla som älskar glaskonst med sin vackra och påkostade design av konstfullt sammanfogade glaselement och med passande fot i mörk metall.
 • Artistar Charmiga bordslampan Serafina i Tiffany-stil

  Artistar Charmiga bordslampan Serafina i Tiffany-stil
  Serafina bordslampa med handgjorda glasdelar i Tiffany-stilBordslampan Serafina är mycket dekorativ i alla fall - med eller utan belysning - och i alla rum. Glasskärmen visar ett färgglatt fågelmotiv, som naturligtvis ser vackrast ut när ljuset är tänt. Oavsett om det är som accentbelysning på ett litet sidobord i vardagsrummet, på en byrå i entrén eller på nattduksbordet i sovrummet - denna bordslampa fångar blicken på ett trevligt sätt överallt.
 • Clayre&Eef Bordslampa Leondra i Tiffanystil

  Clayre&Eef Bordslampa Leondra i Tiffanystil
  Högkvalitativ bordslampa Leondra i Tiffany-stil Den magnifika bordslampan Leondra är elegant och elegant. Skuggan av brunt och krämfärgat glas har ett mycket vackert mönster. Den rektangulära basen består delvis av färgat glas och delvis av polyresin. Leondra harmoniserar med alla smakfullt inredda vardagsrum och möjliggör en romantisk atmosfär. bordslampa är 60 cm hög och har en strömbrytare som finns i den praktiska försörjningslinjen. Ett tredje uttag är integrerat i lampans botten, där lampor med E14-uttag kan användas.
 • Hipp LED bordslampa, tiffany green

  Hipp LED bordslampa, tiffany green
  En slimmad bordslampa i retrostil från Piffany Copenhagen. Lampan består av en betongbotten vilket ger en bra stabilitet. Finns i flera olika färger. Till lampan medföljer en 2,5W G9 LED. Höjd 36,7-37,5&hellip:
 • QUOIZEL Bordslampa Kami i Tiffany stil

  QUOIZEL Bordslampa Kami i Tiffany stil
  Kami bordslampa med handgjord, färgglad glasskärm Kami bordslampa kommer att bli ett blickfång på alla platser: den är utrustad med en ram som har förfinats med Vintage Bronze-finishen. Ovanpå den finns en handgjord skärm av glas, som fascinerar i Tiffany-stil med ett varierat blommönster i färgerna karamell, smaragd, ingefära och bärnsten. Kami bordslampa är utrustad med två socklar (E27), de använda glödlamporna kan bytas separat via de två integrerade dragströmbrytarna.
 • Mega Mr. Wattson LED bordslampa, tiffany green

  Mega Mr. Wattson LED bordslampa, tiffany green
  Med ett lamphuvud som är inspirerat av en 1946 års vespa, kombinerat med ett genuint askträ. Mega Mr. Wattsson är en större variant av Mr. Wattsson. Till lampan medföljer en 3W GU10 LED. Höjd 77-83,7&hellip:
 • QUOIZEL Bordslampa Belle Fleur med Tiffany-design

  QUOIZEL Bordslampa Belle Fleur med Tiffany-design
  Bordslampa Belle Fleur - Handtillverkad skärm med Tiffany-utseende Det är inte bara bordslampan Belle Fleur:s skärm i Tiffany-design som gör den mycket charmerande, utan även det ljus som strålar från denna vackra ljuskälla. Den är ett blickfång redan innan den tänds och när bordslampan Belle Fleur väl tänds så blir den en fascinerande högdager med sin skärm som består av 504 enskilda, handskurna delar. - utrustad med två separata, omkopplingsbara ljuskällor och två dragströmbrytare

Tiffany golvlampor

 • Clayre&Eef Sagolik golvlampa Emily, Tiffanystil

  Clayre&Eef Sagolik golvlampa Emily, Tiffanystil
  Emily golvlampa i en förtrollande Tiffany-lookGlasskärmen designad i Tiffany-stil är utsmyckad med en bred kant av rosa och violetta rosor sammanflätade med löv och grenar. Detta gör Emily golvlampa till en exceptionellt attraktiv golvlampa som förtrollar alla miljöer med sitt romantiska ljus.Emily golvlampa är utrustad med två knappt synliga dragbrytare för separat omkoppling av belysningsanordningarna.
 • Clayre&Eef Frieda - golvlampa i Tiffanydesign

  Clayre&Eef Frieda - golvlampa i Tiffanydesign
  Frieda golvlampa i Tiffany-stil med praktiska dragströmbrytareLampskärmen på Frieda golvlampa består av enskilda glaselement som har en kopparkant och är lödda ihop. För skärmen valdes relativt dämpade färger - i motsats till många andra Tiffany-lampor, vars skärmar vanligtvis är mycket färgstarka. Golvlampan är 165 cm hög och kan manövreras med tre praktiska dragströmbrytare. De tre ljuskällorna kan kopplas separat.
 • Clayre&Eef Lyxiga golvlampan Lindsay i Tiffanystil

  Clayre&Eef Lyxiga golvlampan Lindsay i Tiffanystil
  Konstnärlig Lindsay golvlampa i Tiffany-stilLindsay golvlampa har den typiska Tiffany-looken. Den konstnärliga skärmen är dekorerad med lekfulla ornament och små röda glasstenar. Med en sådan lyxig skärm sätter Lindsay inte bara en mycket dekorativ accent, utan ger också atmosfärisk omgivande belysning. Tre filigrana dragströmbrytare finns för separat växling av ljuskällorna.
 • Clayre&Eef Takflöjten Diamond i Tiffanystil

  Clayre&Eef Takflöjten Diamond i Tiffanystil
  Magnifik Tiffany Diamond takbricka med krämfärgad skärmDen attraktiva Diamond takbricka utstrålar tidlös elegans. Diamond är helt designad i den trendiga Tiffany-stilen och inspirerar i de mest skiftande bostadsutrymmen. Den krämfärgade glasskärmen är dekorerad med det typiska Tiffany-diamantmönstret och har en ädel kant. Men taklampan är mer än bara ett dekorativt föremål, eftersom Diamond också ger varm belysning.
 • Clayre&Eef Marla – golvlampa i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Marla – golvlampa i Tiffany-stil
  Golvlampa Marla med extravagant lampskärmGlasskärmen på den dekorativa golvlampan Marla fungerar som en fläkt. Skärmen avger ljuset direkt uppåt, vilket är anledningen till att armaturen också skulle kunna kallas en takbricka. Den solfjäderformade skärmen gör att lampan ser väldigt filigran och extravagant ut. Den fyrkantiga metallbasen ger den en säker ställning.
 • Searchlight Golvlampa Dragonfly i Tiffany-stil

  Searchlight Golvlampa Dragonfly i Tiffany-stil
  Golvlampan Dragonfly förtrollar med sin färgglada glasskärm Golvlampan Dragonfly med sin detaljerade glasskärm i Tiffany-stil ger ett mysigt och varmt ljus i vardagsrummet. Den lever upp till sitt namn, eftersom det på den övre kanten av skärmen finns fint bearbetade trollsländor som tillsammans med den färgglada glasmosaiken skapar en harmonisk helhetsbild. Golvlampans ädla charm kompletteras av en fot i gammal mässingslook.
 • Clayre&Eef Dekorativa golvlampan Diamond, Tiffany-rutmönster

  Clayre&Eef Dekorativa golvlampan Diamond, Tiffany-rutmönster
  Magnifik Diamond golvlampa i Tiffany-stilDen överdådiga Diamond golvlampan är inte bara ett ädelt smycke för alla rum, den ger också mysig belysning. Golvlampans ram är omsorgsfullt utformad och dekorerad, glasskärmen övertygar med den trendiga färgen kräm. Ett särskilt blickfång är det ädla mönstret i Tiffany-design som skärmen är dekorerad med. Det eleganta utseendet kan kombineras med en mängd olika inredningsdetaljer. Golvlampan är 168 cm hög och har en diameter på 46 cm.
 • Clayre&Eef Uliana golvlampa i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Uliana golvlampa i Tiffany-stil
  Extra belysning med hög dekorativ effekt - Uliana golvlampa i Tiffany-designDesignen på Uliana golvlampa är nästan asiatisk: Den smala ramen i mörkbrunt kröns av en omsorgsfullt utformad glasskärm. Färgade glaselement i Tiffany-design har kombinerats i en tilltalande veckad look för att bilda en skärm som ger en atmosfärisk ton till ljuset som avges.

Tiffany taklampor & plafonder

 • Clayre&Eef Gloria – pendellampa i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Gloria – pendellampa i Tiffany-stil
  Blommig Gloria pendellampa med glasskärm i Tiffany-designPendellampan Gloria har en dekorativ glasskärm med en imponerande diameter på 70 cm. Lampan inspirerar med sin Tiffany-design, som samtidigt har blommiga element. Den färgglada skärmen i form av en skål hålls av totalt sju metallsträngar, som är en extra höjdpunkt. Gloria kan användas i rymliga privata hem såväl som i entréhallar på klassiska hotell.
 • Clayre&Eef Grön pendellampa Fania i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Grön pendellampa Fania i Tiffany-stil
  Oval pendellampa Fania i Tiffany-designDen långsmala ovala skärmen på pendellampan Fania hänger på två kedjor. Den tillverkades i Tiffany-stil huvudsakligen i gröna toner, endast ett fåtal orange och röda dekorationer införlivades. Pendellampans upphängning kan minskas genom att förkorta kedjorna, den är maximalt 156 cm. Detta gör den lämplig även för högre rum. Fania i Tiffany-design belyser till exempel ett matbord och kan även utrustas med LED- eller lågenergilampor.
 • Clayre&Eef Sabet – pendellampa i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Sabet – pendellampa i Tiffany-stil
  Sabet pendellampa med glasskärm i Tiffany-look med färgglad fruktdekorFör alla som älskar Tiffany-stilen är denna imponerande pendellampa helt rätt val: Den iögonfallande glasskärmen är utformad med ett fantastiskt fruktstilleben. Med sin längd på 94 cm är Sabet perfekt för att belysa ett stort matbord och ger ett stämningsfullt ljus för en mysig atmosfär. Denna vackra taklampa är också mycket dekorativ när den är släckt. Med kedjeupphängning.
 • Artistar Liten pendellampa Eline i Tiffany-stil

  Artistar Liten pendellampa Eline i Tiffany-stil
  Snygg ELINE-pendellampa med ett brett färgspektrum ELINE-pendellampan imponerar med sin extremt färgstarka, individuellt strukturerade ytdekor. Bruna, röda och krämfärgade accenter skapar en tilltalande look. Handgjord och lämplig för alla bostadsutrymmen. Både LED- och lågenergilampor kan användas.
 • Artistar Vackra taklampan Yria i Tiffany-stil

  Artistar Vackra taklampan Yria i Tiffany-stil
  Tiffany-design när den är som bäst: Yria pendellampa med effektfullt mönstrad skärmSom huvudljuskälla i vardagsrummet eller som ljuskälla över matbordet: Yria pendellampa är överallt ett mycket speciellt blickfång. Det beror framför allt på det färgstarka blommönstret, som består av totalt 234 handgjorda glasdelar och som ser förtrollande ut både med och utan ljus. Denna vackra taklampa är inte bara ett belysningsobjekt, utan fungerar även som ett stilbildande element. Yria-pendellampan, som är utrustad med en rustik kedjeupphängning, passar särskilt bra till en inredning i lantlig-rustik stil. Längden på kedjeupphängningen är 150 cm.
 • QUOIZEL Pendellampa Kami i Tiffany stil

  QUOIZEL Pendellampa Kami i Tiffany stil
  Skärmen på pendellampan Kami är handgjord av detaljerade glaselement i färgerna caramel, amber, ginger och emerald. Kami är redan en riktig höjdpunkt i rummet när den inte är tänd, och den fullständiga skönheten hos Kami utvecklas så snart belysningen tänds. Utrustad med kedjeupphängning (kan endast kortas under monteringen).
 • Artistar MOSAICO – hänglampa i tiffanystil

  Artistar MOSAICO – hänglampa i tiffanystil
  MOSAICO pendellampa imponerar med många kantiga plattor av handgjort glas Till skillnad från de flesta Tiffany-lampor, som ofta har ett blommönster eller en fruktdekoration, har de handgjorda glasplattorna i denna pendellampa en konsekvent kantig design, vilket gör att den sticker ut på ett trevligt sätt. Det färgade glaset skapar dessutom ett vackert ljus som bidrar till en inbjudande och mysig atmosfär.
 • Searchlight Klassisk taklampa DRAGONFLY i Tiffany-stil

  Searchlight Klassisk taklampa DRAGONFLY i Tiffany-stil
  Den klassiska taklampan DRAGONFLY begeistrar med sin lampskärm i Tiffany-stil Denna taklampa i serien DRAGONFLY är ett elegant blickfång i alla rum. Den fint bearbetade lampskärmen återger färgerna hos en känslig trollsslända och ger med ett varmt sken ett naturligt gemyt. Kombinationen med den antikmässingfärgade metallen är mycket stilfull.

Lampskärmarna i tiffanylampor är vanligen lite gulaktiga och mönstret har starka färger som inte är så väldigt ljusgenomsläppliga. Oavsett ljuskälla blir det ett dämpat ljus från en takpendel i tiffanystil. Av den anledningen är det inte som matbordslampa primärt de används utan passar bättre som mysig belysning över ett soffbord.

Tiffany vägglampor

 • Artistar Lillie vägglampa i Tiffany-stil

  Artistar Lillie vägglampa i Tiffany-stil
  Snygg vägglampa i glas LILLIE tolkar Tiffany-stilen på ett modernt sätt Vägglampan LILLIE är en juvel i modern Tiffany-stil. Den färgglada glasskärmen är öppen upptill så att ljuset skiner starkt på väggen och samtidigt badar omgivningen i varma reflektioner. Vägglampan består av totalt 89 enskilda delar och passar för en mängd olika rum och inredningsstilar.
 • Artistar Vägglampa i klassisk tiffanystil FLORA

  Artistar Vägglampa i klassisk tiffanystil FLORA
  Klassisk glasvägglampa FLORA i Tiffany-stilVägglampan FLORA är tillverkad av totalt 179 enskilda glasbitar och imponerar med sin klassiska, blommiga look. Skärmen, som öppnas uppåt, kastar starkt ljus på väggen och skapar en varm, jämn belysning i omgivningen. FLORA - en effektfull vägglampa som blir ett blickfång särskilt i kombination med rustika inredningsstilar.
 • Artistar Amalia - vägglampa i Tiffany-stil

  Artistar Amalia - vägglampa i Tiffany-stil
  AMALIA vägglampa i klassisk Tiffany-stil sprider en varm känsla AMALIA vägglampa i elegant Tiffany-stil är handgjord av 76 enskilda glasbitar och är ett högkvalitativt blickfång som berikar klassiska och rustika inredningar. Glasskärmen har hållits i varma röda och beige toner, vilket gör att ljuset skapar en harmonisk atmosfär.
 • Artistar Vägglampa i Tiffany-stil MEDUSA

  Artistar Vägglampa i Tiffany-stil MEDUSA
  För antik känsla - MEDUSA vägglampa MEDUSA vägglampa är perfekt för att ge vardagsrum och matsalar en elegant antik look. Färgerna och formen på lampan i Tiffany-stil är dock inte alls gammalmodiga, utan mycket eleganta. Det varmvita ljuset från denna vägglampa är mycket jämnt och återhållsamt och skapar en behagligt varm, nästan medelhavsinspirerad atmosfär.
 • Clayre&Eef Liliana vägglampa i tiffany-stil

  Clayre&Eef Liliana vägglampa i tiffany-stil
  Liliana - en vägglampa i mjuka färgerVägglampan Liliana i form av en halvskål är tillverkad av glas i två olika krämfärgade nyanser och är designad i tiffanystil. Den sprider sitt ljus mjukt i rummet genom skärmen, medan det obehindrade ljusutsläppet uppåt starkt lyser upp väggområdet som den är monterad på. De ädla färgerna gör Liliana till en tidlöst vacker vägglampa som också är en dekorativ prydnad.vägglampan är utrustad med en kabel med stickpropp.
 • Clayre&Eef Vägglampa 5LL-6149 i Tiffanystil

  Clayre&Eef Vägglampa 5LL-6149 i Tiffanystil
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Clayre&Eef Vägglampa 5LL-6150 i Tiffanylook

  Clayre&Eef Vägglampa 5LL-6150 i Tiffanylook
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Clayre&Eef Miwa – vägglampa i Tiffany-stil

  Clayre&Eef Miwa – vägglampa i Tiffany-stil
  Modern Miwa vägglampa med naturlig lookVägglampan Miwa liknar formen på Tiffany-stilar, som arbetar mycket med naturliga färger och designaspekten av glas. En speciell egenskap är de enskilda delarna som är skrivna i bly. De lödas ihop i tur och ordning, så att de olika färgövergångarna skapar en harmonisk helhetsbild. Ett behagligt varmt, hemtrevligt ljus fungerar som komplement på sidobord eller nattduksbord.

Moderniserad tillverkning av nya tiffanylampor

Den ursprungliga tekniken för att göra glasskärmar till Tiffanylampan var väldigt krävande och framförallt en miljöbov utifrån dagens kunskap om material och föroreningar. Idag är tillverkningen moderniserad, vilket bland annat gjort att priserna på Tiffanylampor har sjunkit. En äkta, klassisk lampa kan dock kosta ganska mycket om det är en exklusiva klenod.

Pink Lotus tiffanylampa såldes för 27 miljoner kronor

Den 12 december 1997 ropades en äkta tiffanylampa hem för 2,8 miljoner USD på Christie's i New York. Lampan heter Pink Lotus och är ett hantverk / konstverk utöver det vanliga med sina 2000 glasbitar. Den är verkligen unik i sitt slag och lampan finns bara i ett enda exemplar.

Lampan avger ett ljus och en skugga formad av åtta lotusblommor som överlappar varandra, därav dess namn. Greatest Collectibles har en bild på lampan här.