Lampor till fönsterbräda

Vi har plockat ut flera förslag på lampa som kan ställas på en fönsterbräda. Målet är att alla tips på lampor ska funka på smala fönsterbrädor. Både lampfoten och lampskärmen ska då vara av en ganska kompakt design där foten inte går utanför fönsterbänken.

Förslag på kompakt lampa till smala fönsterbrädor

 • Louis Poulsen - Panthella 250 Bordslampa Krom

  Louis Poulsen - Panthella 250 Bordslampa Krom
  Design Verner Panton för Louis Poulsen Koncept Panthella Mini i Krom är med sina 25 cm i diameter en mycket allsidig bordslampa. Använd den var som helst i hemmet; på fönsterbrädet, skåpet, nattduksbordet eller var du har lust att ha denna lilla fina designlampa stående och stråla ut sitt vackra stämningsljus. Den är framställd med en skärm i metall, som var Verner Pantons ursprungliga idé med lampan år 1971, men som rent tekniskt sätt inte kunna lösas på dåvarande tidpunkt. Metall-skärmen är vit på insidan, vilket gör att ljuset reflekteras ned på foten och därefter upp i rummet. Lampan kommer med en 2,5 meter lång sladd där lampans strömbrytare är placerad. Därifrån kan du ställa in ljusets styrka från 15 till 100 %. Tack vare lampans minnesfunktion, så kommer lampan ihåg vilken ljusstyrka du använda senast när lampan tänds igen. Den har dessutom en timerfunktion, så du kan ställa in ljuset automatisk att det ska släckas efter ex 4 eller 8 timmar.
 • Brilliant Vit textil-bordslampa Clarie

  Brilliant Vit textil-bordslampa Clarie
  Bordslampan Clarie i diskret vitt Den lilla bordslampan Clarie tycks egentligen mycket diskret, väcker dock alltid positiv uppmärksamhet tack vare sin rena vita färg. Skärmen består av textil och sörjer för en stämningsfull extrabelysning och en behaglig atmosfär bredvid soffan, som sängbordslampa eller även på fönsterbrädan eller sidobordet. Metallfoten i järnlook rundar av designen på ett passande sätt. Leverans exkl. lampa. Lampan är lika mycket lämplig för E14 dropp- och stearinljuslampor.
 • Brilliant Clarie bordslampa med svart textilskärm

  Brilliant Clarie bordslampa med svart textilskärm
  Bordslampan Clarie i stämningsfull svart Den lilla bordslampan Clarie verkar egentligen mycket diskret, väcker dock alltid positiv uppmärksamhet tack vare sin rena svarta färg. Skärmen består av textil och sörjer för en stämningsfull extrabelysning och en behaglig atmosfär bredvid soffan, som sängbordslampa eller även på fönsterbrädan eller sidobordet. Metallfoten i järnlook rundar av designen på ett passande sätt. Leverans exkl. lampa. Lampan är lika mycket lämplig för E14 dropp- och stearinljuslampor.
 • Lindby Cylindrisk glasbordslampa Elianna m. förkromad fot

  Lindby Cylindrisk glasbordslampa Elianna m. förkromad fot
  Diskret glasbordslampa Elianna för mångsidig användning i hemmet Denna bordslampa har en cylindrisk grundform och består till stor del av glas, bara den nedre delen utgör en lampfot i glänsande förkromad metall. Lampan har en någorlunda kompakt konstruktion, vilken gör den perfekt till sidobord och fönsterbrädor, där Elianna som bordslampa utgör ett diskret blickfång med mysig ljuseffekt. Alternativt kan den användas som nattduksbordslampa. Med hjälp av en touch-funktion kan glasbordslampans ljusstyrka justeras i tre steg samt tändas och släckas och Elianna har en anslutningssladd som är 150 cm lång.
 • Lindby Martje - vit bordslampa med E14-lampa

  Lindby Martje - vit bordslampa med E14-lampa
  Hörn-sängbordslampa Martje med krämvit tygskärm för E14-lampor Ett vackert ljus lyser när du tänder den här sänglampan, som förstås också passar bra som extra belysning i vardagsrummet eller hallen. Där kan den placeras på ett sidobord, en byrå eller en fönsterbräda och blir en behagligt upplyst fokuspunkt. Den kan utrustas med E14-lampor
 • ferm LIVING - Meridian ToGo Bordslampa Brass

  ferm LIVING - Meridian ToGo Bordslampa Brass
  Design Regulärt företag för ferm LIVING Meridian ToGo Table Lamp Brass har en enkelhet och elegans som passar alla inredningsstilar från modern till traditionell. Lampan har en finurlig komposition av tre geometriska element som bidrar till dess enkla estetik, som du kan placera var som helst i ditt hem, bland annat på nattduksbordet, fönsterbrädan eller bokhyllan, där den sprider ett jämnt, mjukt och bländfritt ljus. Meridian är också en sladdlös lampa, vilket ger dig ännu fler inrednings- och belysningsalternativ, eftersom du kan flytta runt den efter dina behov, där den också har en praktisk böjd stam som fungerar som ett handtag, vilket gör det lättare att bära och flytta runt lampan. Dessutom är lampan också dimbar och utrustad med ett antal olika inställningar, så att du kan styra ljusintensiteten och ställa in precis rätt stämning. Lampan är lätt att ladda och har en livslängd på 12 timmar åt gången. Med denna tidlösa och stilfulla design är du garanterad både en funktionell ljuskälla och ett estetiskt inslag i din inredning. Meridian finns i en mängd vackra färger - Se dem här!
 • Brilliant Bordslampa Claire med grå tygskärm

  Brilliant Bordslampa Claire med grå tygskärm
  Textil-bordslampan Clarie i fin grå Den lilla bordslampan Clarie verkar egentligen mycket diskret, väcker dock alltid positiv uppmärksamhet tack vare sin eleganta gråa färgning. Skärmen består av textil och sörjer för en stämningsfull extrabelysning och en behaglig atmosfär bredvid soffan, som sängbordslampa eller även på fönsterbrädan eller sidobordet. Metallfoten i järnlook rundar av designen på ett passande sätt. Leverans exkl. lampa. Lampan är lika mycket lämplig för E14 dropp- och stearinljuslampor.
 • Lucide Tahar bordslampa i orientalisk design, 34 cm

  Lucide Tahar bordslampa i orientalisk design, 34 cm
  Rund Tahar bordslampa med orientaliskt mönster Med Tahar bordslampa kan du ta med dig orientens magi till dina egna fyra väggar, för med sin filigrana metallskärm i rund form och sin unika ljuseffekt skapar bordslampan en speciell effekt i rummet. Det filigrana mönstret sprider ljuset mjukt och särskilt jämnt i omgivningen och skapar en mysig och romantisk atmosfär. Bordslampan är idealisk som extra ljuskälla i vardagsrummet, t.ex. på ett sidobord, på en byrå eller på fönsterbrädan.
 • Northern - Buddy Bordslampa White

  Northern - Buddy Bordslampa White
  Design Mads Sætter-Lassen för Northern Koncept Buddy Bordlampen i Off-White är en vinnare av The Northern Lightning Student Design Award 2015, där den iögonfallande Buddy-lampan av Mads Sætter-Lassen blev utvald bland 130 andra produkter. Sætter-Lassen beskriver Buddy som ”den lilla medhjälparen som alla behöver”. Den obeskrivliga bordslampan är precis det, en multifunktionell design som ger upptagna individer en bas att komma tillbaka till. Den är utrustad med en behållare att sätta bläckpennor, blyertspennor, nycklar eller andra saker i. Buddy ger en extra hand när du vill hålla reda på viktiga saker. Buddy är som namnet antyder, din lilla vän som organiserar din småsaker så att du har bordet, skänken eller fönsterbrädan fri från småsaker. Men som också hjälper dig att ha dina viktigaste saker inom räckhåll. Den justerbara skärmen gör det möjligt att rikta ljuset mot det område som du önskar.
 • Näve Twiddle - bordslampa, tre lampor i bruna nyanser

  Näve Twiddle - bordslampa, tre lampor i bruna nyanser
  Bordslampa Twiddle i textil med tre lampor i bruna tonerBordslampan Twiddle med tre lampor har designats i harmoniska färger och en vacker form. De tre skärmarna sträcker sig uppåt från den fyrkantiga basplattan på slingrande armar. De är tillverkade av tyg i vackra bruna toner, vilket gör ljuset mycket varmt och stämningsfullt. Bordslampan är mycket dekorativ, särskilt i kombination med naturliga trämöbler - t.ex. på ett sidobord, en skänk eller på fönsterbrädan. Glödlamporna (E14, max. 40 W) ingår inte i leveransen. Beställ dem under tillbehör.
 • DybergLarsen - Milano Bordslampa Vit

  DybergLarsen - Milano Bordslampa Vit
  Design Dyberg Larsen Koncept Bordslampan Milano är en härlig lampa och är ett tillägg till den kända Milano-serien från danska DybergLarsen. Bordslampan är gjord i metall och hela lampan är lackerad i mattvit eller mattsvart. Lampan passar bra ihop med pendellamporna i samma stil, men är också snygg i sin enkelhet. Perfekt till hyllan, på fönsterbrädan eller kanske på ett litet bord i vardagsrummet. Milano är vacker och användbar precis där du behöver bra och behagligt ljus.
 • &Tradition - Manhattan SC52 Portable Bordslampa Canvas/Bronzed Brass &Tradition

  &Tradition - Manhattan SC52 Portable Bordslampa Canvas/Bronzed Brass &Tradition
  Design Space Copenhagen för &Tradition Manhattan SC52 Portable Table Lamp Canvas/Bronzed Brass är en elegant och snygg design som lyckas skapa precis rätt stämning. Manhattan är en industriellt inspirerad bärbar bordslampa med en fot i anodiserad aluminium med vackra kolonndetaljer och en krämfärgad canvasskärm. Eftersom den här härliga bordslampan är sladdlös kan du använda den var som helst i ditt hem, till exempel i vardagsrummet, på matbordet, på fönsterbrädan eller var som helst där du behöver bra, behaglig belysning för att skapa en mysig och avslappnad atmosfär. Bordslampan är batteridriven och kan fungera i 11 timmar på en full laddning i högsta inställningen eller i cirka 20 timmar med ett extra batterialternativ. Du kan enkelt ladda lampan med hjälp av en magnetisk USB-kabel eller en laddningsbricka. Dessutom kan du dimma ljuset i lampan till 100 %, 70 % eller 40 %, så att du kan anpassa ljusintensiteten efter dina behov och ditt humör. Se fler bärbara bordslampor från &Tradition här
 • Northern - Buddy Bordslampa Dark Grey

  Northern - Buddy Bordslampa Dark Grey
  Design Mads Sætter-Lassen för Northern Koncept Buddy Bordlampen i Mörk Grå är en vinnare av The Northern Lightning Student Design Award 2015, där den iögonfallande Buddy-lampan av Mads Sætter-Lassen blev utvald bland 130 andra produkter. Sætter-Lassen beskriver Buddy som ”den lilla medhjälparen som alla behöver”. Den obeskrivliga bordslampan är precis det, en multifunktionell design som ger upptagna individer en bas att komma tillbaka till. Den är utrustad med en behållare att sätta bläckpennor, blyertspennor, nycklar eller andra saker i. Buddy ger en extra hand när du vill hålla reda på viktiga saker. Buddy är som namnet antyder, din lilla vän som organiserar din småsaker så att du har bordet, skänken eller fönsterbrädan fri från småsaker. Men som också hjälper dig att ha dina viktigaste saker inom räckhåll. Den justerbara skärmen gör det möjligt att rikta ljuset mot det område som du önskar.
 • Clayre&Eef Ornamenterad bordslampa Brenda

  Clayre&Eef Ornamenterad bordslampa Brenda
  Kontrastrik bordslampa Brenda i Tiffany-stilVackra ornament i gröna och blå nyanser dekorerar den krämfärgade, kantiga Tiffany-skärmen på bordslampan Brenda och gör den oerhört dekorativ och till ett blickfång i rummet. På ett sideboard i vardagsrummet, på nattduksbordet eller på fönsterbrädan - bordslampan Brenda kan placeras på många olika sätt och ger ett mysigt ljus och därmed en vacker atmosfär i rummet.
 • Ceramiche Bordslampa GIADE i florentinsk stil

  Ceramiche Bordslampa GIADE i florentinsk stil
  Den blommiga Flora bordslampanLampskärmen på denna vackra bordslampa ser ut som en blomma. Lampans metallstam är dekorerad med löv och ser väldigt romantisk ut. Lampskärmen av högkvalitativ keramik är ett mycket tilltalande dekorativt element. Lampans mångsidiga användbarhetBordslampan kräver ingen montering och kan därför placeras var som helst. Den ger bra ljus i många romantiska områden, som läshörnor eller helt enkelt nära soffan. Lampan är också lämplig för telefonbordet eller används som ett dekorativt element på fönsterbrädan.
 • Piffany Copenhagen - HIPP LED Bordslampa Vintage White

  Piffany Copenhagen - HIPP LED Bordslampa Vintage White
  Design Piffany Copenhagen Koncept Bordslampan HIPP med inbyggd LED-lampa från den danska inredningsföretaget Piffany Copenhagen är en nytolkning av den klassiska arkitektbordslampan. Med en lampfot i betong och ett stativ i glödande askträ samt en lampskärm i lackerad aluminium får lampan ett mycket modernt uttryck. Alla material är noggrant utvalda och ihopsatta med ändamålet att skapa en innovativ och spännande kombination. Den synliga sladden för lampan enkel att sätta upp överallt i inredningen och ger direkta referenser till den traditionella arkitektlampan och dess ursprungliga användningsområde i industrin. Återupplev den klassiska arkitektslampans många funktionella fördelar och industriella uttryck, men här med fokus på en innovativ och modern sammansättning av material. Använd den på skrivbordet, i vardagsrummet eller på fönsterbrädan. Oavsett vart den hamnar kommer den att ge glädje och ett bra energisparande ljus. Bordslampan kommer i fyra olika färger; Vintage white, Tiffany Green, Fashion Black och Copenhagen Yellow.

För det mesta finns eluttag i närheten av fönstret men för maximal flexibilitet kanske du är intresserad av våra tips på sladdfria lampor. Välj en smal modell som kan passa i fönster.