Lampkultur » Taklampor

Märken på taklampor:

Oluce taklampor

Populärt inom Oluce taklampor

 • Sonora Taklampa Opal - Oluce

  DesignVico Magistretti för Oluce KonceptSonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti's andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Opal håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976.Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.
 • Lanterna Taklampa - Oluce

  DesignMarta Laudani & Marco Romanelli för Oluce KonceptOluce har i samarbete med Marta Laudani & Marco Romanelli skapat Lanterna. En snygg taklampa, som kastar ett vackert och diffust ljus. Det visuella intrycket du är kvar med, är lätt inkapslat i luften. En härlig enkel design, med ett skönt ljus, som passar in i alla moderna hem - Eller för den sakens skull, över disken eller baren.Lanterna taklampan består av 2 klockformade Muranoglas-diffusor -Den ena inkapslade i den andra. Den yttre och första diffusorn är gjord i klart glas, det stänger ut ljuset i lokalen. Den andra, och inre diffusorn, innehåller ljuskällan och är gjord av sandblåst glas, som ger ljuset en behaglig diffus karaktär.Lanterna taklampan är ett snyggt designstycke från Oluce och kommer, utan tvivel, att se bra ut till andra råa element i din inredning.
 • Canopy Taklampa Vit/Melon - Oluce

  DesignFrancesco för OluceKonceptCanopy taklampan i Vit/Melon är en designsäker taklampa med rena linjer. 'Canopy' - eller 'Baldakin' som det betyder på bra danska, har sin utgångspunkt i den ofta försummade och enkla avslutning som används emot taket, när man hänger upp en taklampa. Nämligen, den ovannämnda, baldakinDenna gång har Oluce vänt hela konceptet på huvudet. Bokstavligen talat. Med utgångspunkt i baldakinens anonyma uttryck, har Francesco Rota förstorat den klassiska baldakinen, vänd den på huvudet och låt den vara taklampsskärm. En simpel, men skön idé som verkligen skapar ett intryck när man ser den hänga över matbordet. Själva taklampsskärmen är gjord i metall och lampan ger ett fint indirekt ljus och finns i antingen vit, eller en kombination av vit och melon.
 • Sonora Taklampa Vit - Oluce

  DesignVico Magistretti för Oluce KonceptSonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti's andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Vit håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976.Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.

Fler tips på Oluce taklampor

 • Berlin Vägglampa/Taklampa Ø30 - Oluce

  DesignChristophe för OluceKonceptBerlin vägg- och plafondlampan från Oluce designad av Christophe Pillet är en fantastiskt läcker lampa. Simpel i sina former, men avancerad i sitt uttryck.Med Berlin vägg- och plafondlampan lyckas Oluce ta det traditionella anonyma uttrycket som vägg- och taklampor brukar ha och vända upp och ner. Med fokus på skulpturella, Christophe Pillet försöker låta lampan komma ut snarare än att falla in - Och det har lyckats!Den läckra vägg- och plafondlampa, Berlin, har en diameter på ø30 cm, vilket gör att den bra till taket; men samtidigt inte så stor, att det ser klumpigt ut på väggen.Lampan i sig börjar sitt uttryck via en solid metallring med en tunn profil och släpper ut ljuset genom ett ark av trådnät som ger ett mjukt och diffust ljus. En elegant tolkning av modern "art deco" inredning.
 • Sonora Taklampa Svart/Guld Ø90 - Oluce

  DesignVico Magistretti för Oluce KonceptSonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti's andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Svart/Guld Ø90 håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976.Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.
 • Alba Taklampa Dubbelt Mässing/Opal - Oluce

  Design Mariana Pellegrino Soto för OluceKonceptAlba, är en fantastisk lampserie, från Oluce, designad av Mariana Pellegrino Soto. Lampserien består av en bordslampa, två typer golvlampor, en vägglampa och två typer av taklampor. Alla lampor i serien osar av kvalitet och fokuserat hantverk.Själva konceptet med Alba Taklampa Dubbelt Mässing/Opal är enkel: Designaren Mariana Pellegrino Soto lät sig inspireras av en droppe vatten. De organiska linjer och former från regndroppar, i skarp kontrast till de markanta och skarpa linjer från själva stativet.Oluce och Mariana Pellegrino Soto har lyckats att variera den ovannämnda kontrasten, så alla lampor i serien behåller sin balanserade look utan, att varken den organiska, eller skarpa karaktär, kommer att dominera uttrycket.Lamporna i serien kastar, alla, sitt ljus ut igenom den snygga mjölkvita skärmen, som ger ett elegant diffust ljus ut i lokalen. Ett skönt tillskott till lokalen, oavsett modell.
 • Canopy Taklampa Vit - Oluce

  DesignFrancesco för OluceKonceptCanopy taklampan i Vit är en designsäker taklampa med rena linjer. 'Canopy' - eller 'Baldakin' som det betyder på bra danska, har sin utgångspunkt i den ofta försummade och enkla avslutning som används emot taket, när man hänger upp en taklampa. Nämligen, den ovannämnda, baldakinDenna gång har Oluce vänt hela konceptet på huvudet. Bokstavligen talat. Med utgångspunkt i baldakinens anonyma uttryck, har Francesco Rota förstorat den klassiska baldakinen, vänd den på huvudet och låt den vara taklampsskärm. En simpel, men skön idé som verkligen skapar ett intryck när man ser den hänga över matbordet. Själva taklampsskärmen är gjord i metall och lampan ger ett fint indirekt ljus och finns i antingen vit, eller en kombination av vit och melon.
 • Circles Taklampa Vit/Silver - Oluce

  DesignMarta Laudani & Marco Romanelli för OluceKonceptCircles pendlen från Oluce, designad av Marta Laudani och Marco Romanelli är en skön design från 2011, som vid första ögonkast har tänkt sig, att lura dig!Sett från avstånd framstår Circles taklampan som en helt vanlig tygklädd taklampa, som man har sett dem hänga, i avskiljda rum, världen över. En typ av taklampa som man, kanske, inte kommer tänka vidare på; det varar framtills man kommer närmare på, denna snygga design.Studerar man Circles taklampan lite närmare, kommer man upptäcka en serie icke-koncentrisk placerad metall cylinder på innersidan av taklampan. Det skapar ett nästan spiralaktigt uttryck, som ger Circles taklampan sin karaktär och är med till, att reflektera ljuset, så det inte bländar.En fantastisk lampa, med en modern tolkning av den klassiska taklampsdesignen.
 • Recuerdo Taklampa Alu/Transparent - Oluce

  DesignMariana Pellegrino Soto för Oluce KonceptRecuerdo lampserien från Oluce designad av Mariana Pellegrino Soto är en riktigt snygg lampserie bestående av en bordslampa och en taklampa.Recuerdo Taklampa Alu/Transparent, primärt designelement är den snygga, transparenta, glasfärgen som dominerar uttrycket. Själva ljuskällan ligger i en frostad glascylinder, som är inuti den primära glaskulan. Den inre glaskonstruktionen i samarbete med den yttre, ger ett lekfullt diffust ljus.Kombinationen av de två glaskonstruktioner i Recuerdo Taklampa Alu/Transparent ger en super fet effekt igenom det quiltade uttryck den yttersta glaskulan har. Detta skapar ett snyggt spel mellan ljus och skuggor, som gör andra lampor avundsvärda.
 • JK Vägglampa/Taklampa Svart/Vit - Oluce

  DesignFrancesco Rota för OluceKonceptJK vägg- och plafondlampan från Oluce designat av Francesco Rota i 2011, är en skön vägg- och plafondlampa. En läcker design, med mjuka och rena linjer, som pyntar alla ytor. JK vägg- och plafondlampan från Oluce består i all sin enkelhet av en oval metallstruktur med skarpa kanter. Det kan låta, fuska, enkelt - men sättet lampan kastar sitt snygga indirekt ljus på, är mycket mer än bara simpel.Når JK vägg- och plafondlampan bliver monterad, avslöjas det, att både form, ljusdesign och perspektiv, är genomtänkt ned till minsta detalj. En vacker vägglampa, i lackerad metall, som kommer pryda de flesta väggar och tak.
 • Fiore Taklampa Krom Ø75 - Oluce

  Design Marta Laudani & Marco Romanelli för OluceKonceptOluce har i samarbete med Marta Laudani & Marco Romanelli designat Fiore taklampan. En vacker och skulpturell taklampa, som finns i antingen 7 eller 13 fixturer. Designerna har lyckats att återskapa många av 1970-talets designprinciper med denna taklampa - men har också hittat inspiration till formuttrycket, i naturens värld.Själva lampkronan på Ø75 är utformad, med en central kärna, och flera fixturer som fördelar sig, naturligt, runt om den centrala konstellationen - Som kastar tankarna på sättet, hur en blomma och sina kronblad formar sig på, i naturen.Fiore taklampan är konstruerad i transparent, munblåst glas, som är monterad på en förkromad metallstruktur som håller antingen 7 eller 13 fixturer, i vacker formation. En fantastisk taklampa med ett klassiskt men modernt uttryck.
 • La Sixty 107 Vägglampa/Taklampa - Oluce

  DesignOluce for Oluce KonceptMed La Sixty 107 Vägglampa/Taklampa, har Oluce skapat en snygg vägglampa, som tar ljuset tillbaka i tiden, till sin irsprungliga symbolik: Solen. Med en serie av vägg-och taklampor, bestående av samma design i 3 storlekar, tog Oluce i 2006, La Sixty 107 Vägglampa/Taklampa, till världen. Med sin opalblåsta diffuser skärm, kännetecknas genom sin runda design, som är avslutet av ett cirkulärt mönster präglat in i glaset. La Sixty finns i 3 storlekar:Model 107 med en diameter på Ø15 cm. och ett djup på 7 cm.Model 127 med en diameter på Ø27 cm. och ett djup på 12 cm.Model 137 med en diameter på Ø37 cm. och ett djup på 14 cm.La Sixty 107 Vägglampa/Taklampa, kan med fördel kombineras med de andra storlekarna i serien för, att skapa en unik, dekorativ väggbelysning.
 • Lyndon Taklampa Krom/Transparent - Oluce

  DesignVico Magistretti for Oluce KonceptLyndon taklampan är en vacker taklampa i krom och transparent glas, från Oluce designat av Vico Magistretti i 1977.En fantastisk taklampa, i kandelaber stil, som har 4 vackra glasfält där ljuskällan befinner sig. Ljuset faller vackert ut i lokalen och tankarna tas tillbaka till atmosfären i vackra storstäder, i slutet av 1900-talet.Med Lyndon taklampan är det tydligt, att se designaren Vico Magistretti's förkärlek till simpla geometriska former. Denna taklampa är heller inget undtantag och den briljerar i sitt enkla, nästan, industriella uttryck.En riktigt snygg taklampa, till en lokal som behöver en stilmedveten touch från en svunnen tid.
 • Alba Taklampa Mässing/Opal - Oluce

  Design Mariana Pellegrino Soto för OluceKonceptAlba, är en fantastisk lampserie, från Oluce, designad av Mariana Pellegrino Soto. Lampserien består av en bordslampa, två typer golvlampor, en vägglampa och två typer av taklampor. Alla lampor i serien osar av kvalitet och fokuserat hantverk.Själva konceptet med Alba Taklampa Mässing/Opal är enkel: Designaren Mariana Pellegrino Soto lät sig inspireras av en droppe vatten. De organiska linjer och former från regndroppar, i skarp kontrast till de markanta och skarpa linjer från själva stativet.Oluce och Mariana Pellegrino Soto har lyckats att variera den ovannämnda kontrasten, så alla lampor i serien behåller sin balanserade look utan, att varken den organiska, eller skarpa karaktär, kommer att dominera uttrycket.Lamporna i serien kastar, alla, sitt ljus ut igenom den snygga mjölkvita skärmen, som ger ett elegant diffust ljus ut i lokalen. Ett skönt tillskott till lokalen, oavsett modell.
 • Sonora Taklampa Svart - Oluce

  DesignVico Magistretti för Oluce KonceptSonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti's andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Svart håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976.Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.
 • Fiore Taklampa Krom Ø46 - Oluce

  Design Marta Laudani & Marco Romanelli för OluceKonceptOluce har i samarbete med Marta Laudani & Marco Romanelli designat Fiore taklampan. En vacker och skulpturell taklampa, som finns i antingen 7 eller 13 fixturer. Designerna har lyckats att återskapa många av 1970-talets designprinciper med denna taklampa - men har också hittat inspiration till formuttrycket, i naturens värld.Själva lampkronan på Ø46 är utformad, med en central kärna, och flera fixturer som fördelar sig, naturligt, runt om den centrala konstellationen - Som kastar tankarna på sättet, hur en blomma och sina kronblad formar sig på, i naturen.Fiore taklampan är konstruerad i transparent, munblåst glas, som är monterad på en förkromad metallstruktur som håller antingen 7 eller 13 fixturer, i vacker formation. En fantastisk taklampa med ett klassiskt men modernt uttryck.
 • Sonora Taklampa Vit/Guld Ø90 - Oluce

  DesignVico Magistretti för Oluce KonceptSonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti's andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Vit/Guld Ø90 håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976.Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.
 • Coroa Taklampa - Oluce

  DesignJoe Colombo för OluceKonceptOluce har, i 2009, i samarbete med Emmanuel Babled skapat denna snygga taklampa Coroa. Taklampan har ett fantastiskt visuellt uttryck, som utöver det i förvägen spektakulära ljuset, denna taklampa lyckas att ge till rummetMed ett klart fokus på estetiken, har Emmanuel Babled lyckats gålla förhållandet mellan ren estetik och funktionell belysning på en nivå, där du både får en dedikerad skulptur av en taklampa - och samtidigt är genomtänkt ljusdesign, som varken bländar eller skärmar. En ytterst intelligent design från Oluce.Själva Coroa taklampan består av en rad lackerade metallplåtar, som reflekterar ljuset från deras antingen dubbelspeglade- eller opalvita ytor. Det ger ett naturligt och skämtsamt ljus, som befinner sig i gränslandet mellan indirekt ljus och skugga. Ett Snyggt och skuplturell tillägg med ett fantastiskt ljus.
 • Colombo Taklampa Vit - Oluce

  DesignJoe Colombo för OluceKonceptColombo serien av lampor från Oluce, är en klassisk lampserie, designad av Joe Colombo i 1970. Serien består av en golvlampa och en taklampa. Serien tar sitt namn från den futuristiska designvisionär Joe Colombo som självklart också har designat denna serie. Serien var, i 1970, en av de första som tog den nya halogenglödlampans teknologin till sig.Colombo Taklampa Vit, tar sin utgångspunkt i idén om funktionell design och rena linjer. Något som inte, nödvändigtvis, blev tänkt in i design på dåvarande tidspunkt -och har varit med till, att göra Colombo serien en stilsäker klassiker.Den snygga Colombo Taklampa Vit, ger både ett direkt och indirekt ljus, som reflekteras via den justerbara skärmen. Skärmen är utförd i lackerad aluminium, som är monterad på en krombelagd lampstång. Ett klassiskt och praktiskt tillskott till inredningen.
 • The Globe Taklampa Ø20 - Oluce

 • Sonora Taklampa Svart Ø90 - Oluce

  DesignVico Magistretti för Oluce KonceptSonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti's andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Svart Ø90 håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976.Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.