Oluce golvlampor

Populärt inom Oluce golvlampor

 • Superluna Golvlampa Vit - Oluce

  Superluna Golvlampa Vit - Oluce
  DesignVictor Vasilev för Oluce KonceptSuperluna är en fet serie av lampor från Oluce, designad av Victor Vasilev. Lampserien består av en golvlampa och en vägglampa -Båda utgåvor finns i svart eller vit. Superluna lampserien från Oluce, är den första lampserie i samarbetet mellan Victor Vasilev och Oluce -En fantastisk design, där Victor Vasilev har låtit sig inspireras, av hans kollega Vico Magistretti?s designarbete för Oluce -Speciellt Vicos förmåga att utveckla ikoniska former och hitta potential i ljuset.Vackra likheter mellan Superluna Golvlampa Vit och Oluce?s tidigare ikoniska lampdesigns, är heller inte svår, att få ögat på. Två vackra halvkulor, placerat elegant på en förkromad stång. Halvkulorna rymmer också ljuskällan och reflekterar ljuset, vackert, ut i rummet -De fina halvkulor kan vridas och justeras på stången, så ljusfallet kan anpassas efter behov.
 • Spider Golvlampa Vit - Oluce

  Spider Golvlampa Vit - Oluce
 • Oluce Lase - LED-golvlampa i matt svart

  Oluce Lase - LED-golvlampa i matt svart
  LED-designgolvlampa Las med direkt och indirekt ljus LED-golvlampan är designtekniskt särskilt attraktiv med sin mattsvarta finish. Olika kvadratiska komponenter kombinerades med metallrör och sammanfogas till ett intressant helhetskonstverk. Tre av de kvadratiska komponenterna är utrustade med LED-lampor som avger direkt ljus, det vill säga nedåtriktat ljus, men även indirekt uppåtriktat ljus. Diffusorerna som ingår i dessa lampkroppar är gjorda av PMMA och har en satinerad yta så att de ger optimalt, diffust ljus och en ljuseffekt som inte bländar. Golvlampan Las är en produkt från Oluce, som har stått för högkvalitativa designerlampor i över 70 år. Oluce, som grundades 1945, är i dag den äldsta tillverkaren av designerlampor i Italien. Både italienska och internationella formgivare arbetar för Oluce och bidrar med sina designer till företagets internationella rykte. Många utmärkelser och många modeller, som nu är klassiker, talar för kvaliteten och estetiken hos lamporna från Oluce. Energiklass: A+
 • Alba Dubbelt Golvlampa Mässing/Opal - Oluce

  Alba Dubbelt Golvlampa Mässing/Opal - Oluce
  Design Mariana Pellegrino Soto för OluceKonceptAlba, är en fantastisk lampserie, från Oluce, designad av Mariana Pellegrino Soto. Lampserien består av en bordslampa, två typer golvlampor, en vägglampa och två typer av taklampor. Alla lampor i serien osar av kvalitet och fokuserat hantverk.Själva konceptet med Alba Dubbelt Golvlampa Mässing/Opal är enkel: Designaren Mariana Pellegrino Soto lät sig inspireras av en droppe vatten. De organiska linjer och former från regndroppar, i skarp kontrast till de markanta och skarpa linjer från själva stativet.Oluce och Mariana Pellegrino Soto har lyckats att variera den ovannämnda kontrasten, så alla lampor i serien behåller sin balanserade look utan, att varken den organiska, eller skarpa karaktär, kommer att dominera uttrycket.Lamporna i serien kastar, alla, sitt ljus ut igenom den snygga mjölkvita skärmen, som ger ett elegant diffust ljus ut i lokalen. Ett skönt tillskott till lokalen, oavsett modell.

Fler tips på Oluce golvlampor

 • Colombo Golvlampa Vit - Oluce

  Colombo Golvlampa Vit - Oluce
  DesignJoe Colombo för OluceKonceptColombo serien av lampor från Oluce, är en klassisk lampserie, designad av Joe Colombo i 1970. Serien består av en golvlampa och en taklampa. Serien tar sitt namn från den futuristiska designvisionär Joe Colombo som självklart också har designat denna serie. Serien var, i 1970, en av de första som tog den nya halogenglödlampans teknologin till sig.Colombo Golvlampa Vit, tar sin utgångspunkt i idén om funktionell design och rena linjer. Något som inte, nödvändigtvis, blev tänkt in i design på dåvarande tidspunkt -och har varit med till, att göra Colombo serien en stilsäker klassiker.Den snygga Colombo Golvlampa Vit, ger både ett direkt och indirekt ljus, som reflekteras via den justerbara skärmen. Skärmen är utförd i lackerad aluminium, som är monterad på en krombelagd lampstång. Ett klassiskt och praktiskt tillskott till inredningen.
 • Lu-Lu Golvlampa Vit - Oluce

  Lu-Lu Golvlampa Vit - Oluce
  DesignStefano Casciani för Oluce KonceptLu-Lu serien av lampor från Oluce, designad av Stefano Casciani i 1996, består av en bordslampa i vit och en golvlampa i vit, med samma genomgående design av själva diffusern.Stefano Casciani har med Lu-Lu Golvlampa Vit, skapat en lampa med helt enkla, nästan primitiva, linjer. Den vita färgen understryker, att det här är ljuset och skuggorna som har varit i skarpt fokus hela vägen igenom. Linjerna, formen och uttrycket är bara böjda nog för att, skapa ett uttryck som bara behåller sin artiga natur, men fortfarande kastar ut ett fantastiskt ljus.Själva grundidén har varit att hålla det enkelt - men elegant, är själva konstruktionen av Lu-Lu Golvlampa Vit. inte så enkel. Den fantastiska snygga glasdiffusern, kräver en såkallad dubbelform, som glaset blåser i. Inte direkt en enkel process, till en enkel design - Men det är med att skapa den snygga kombination av Murano glas och förkromad metall, som kännetecknar Lu-Lu Golvlampa Vit.
 • Dim Golvlampa Vit - Oluce

  Dim Golvlampa Vit - Oluce
  DesignVico Magistretti för OluceKonceptI 1975 skapade Oluce i samarbete med den världsberömda designer Vico Magistretti designklassikern Dim i Vit. En snygg golvlampa som, utgångspunkt, nog var en undermedveten tävling med designpartnern Joe Colombo. Joe hade tidigare skapat lampan med namn 'Halogen'- Och det är med utgångspunkt i denna att Vico Magistretti har fört vidare samma designprinciper.Reslutatet blev denna fantastiska golvlampa, som benämndes som '333'modellen - Eller bättre känd som Dim. En golvlampa som kännetecknas genom den snygga dubbelvåg som fungerar som skärm, som reflekterar och ger ett vackert direkt- och indirekt ljus. Dim golvlampan i Vit, med ljus-dimmer, står med sin förkromade stång, på en lackerad stålbas och kastar sitt ljus ut elegant i lokalen via sin vackra måsvinge / dubbelvåg skärm i aluminium.
 • Do With Golvlampa Svart - Oluce

  Do With Golvlampa Svart - Oluce
  Design Carlo Colombo för OluceKoncept'Luminator' typen av golvlampor, som Do With golvlampan tillhör, är nog en av de mest utmanande uppgifter lampdesigners får lov att arbeta med.Carlo Colombo har i samarbete med Oluce lyckats, att skapa denna vackra golvlampa. Själva lampan står, rakt, på en tunn, fyrkantig bas och sträcker sig 182 cm, uppåt. Golvlampans kropp består av en målad metallcylinder, i svart, som spetsas emot botten. Ljuset utstrålar sig från toppen av cylindern och ger ett fint indirekt ljus, uppåt.Do With golvlampan kan, med fördel, kombineras med andra feta lampor, då Do With primärt kastar sitt vackra indirekta ljus uppåt. Ett fantastiskt designstycke från Oluce som går bra in i en kontorsmiljö såväl som vardagsrummet.
 • Alba Golvlampa Mässing/Opal - Oluce

  Alba Golvlampa Mässing/Opal - Oluce
  Design Mariana Pellegrino Soto för OluceKonceptAlba, är en fantastisk lampserie, från Oluce, designad av Mariana Pellegrino Soto. Lampserien består av en bordslampa, två typer golvlampor, en vägglampa och två typer av taklampor. Alla lampor i serien osar av kvalitet och fokuserat hantverk.Själva konceptet med Alba Golvlampa Mässing/Opal är enkel: Designaren Mariana Pellegrino Soto lät sig inspireras av en droppe vatten. De organiska linjer och former från regndroppar, i skarp kontrast till de markanta och skarpa linjer från själva stativet.Oluce och Mariana Pellegrino Soto har lyckats att variera den ovannämnda kontrasten, så alla lampor i serien behåller sin balanserade look utan, att varken den organiska, eller skarpa karaktär, kommer att dominera uttrycket.Lamporna i serien kastar, alla, sitt ljus ut igenom den snygga mjölkvita skärmen, som ger ett elegant diffust ljus ut i lokalen. Ett skönt tillskott till lokalen, oavsett modell.
 • Agnoli Golvlampa Nickel - Oluce

  Agnoli Golvlampa Nickel - Oluce
  DesignTito Agnoli för Oluce KonceptAgnoli golvlampan, är den äldsta designen i Oluce kollektionen. Uppkallad efter designaren, Tito Agnoli, är denna fantastiska golvlampa en föregångare för de minimaliska tendenser, vi känner och älskar från modern design.Agnoli golvlampan ger ett precist och direkt ljus, via cornalux-glödlampan som är monterad på ett elegant teleskopsystem. Foten är gjord i travertin-marmor och själva teleskopsystemet är förnicklad. En golvlampa som är designad i 1954, men som på alla sätt har nåd med nåd. En lampa som osar av funktionalitet, utan att bli grov i sitt uttryck: och en helt säker vinnare till vardagsrumsgolvet.Fortfarande en designklassiker som, nästan föralltid, kommer passa in tillsammans med många moderna designs.
 • Switch Golvlampa Guld - Oluce

  Switch Golvlampa Guld - Oluce
  DesignNendo för Oluce KonceptSwitch Golvlampa Guld, är en del av den läckra Switch serie av lampor -en fet nytolkning, av ett klassiskt lampkoncept, från Oluce, designat av den fantastiska Japanske lampdesigner, Nendo.Switch serien tar utgångspunkt i en klassisk lamptyp, kalad ?abat-jour? -En lampform de fleste har ett förhållande till, med den cylindriska lampskärmen, klädd i tyg, balanserande på en tunn, fin lampstång. I denna nytolkning, har Nendo lekt med materialerna och konstruerat den ikoniskt cylinderformade lampskärmen i metall, som finns i antingen svart eller guld. Det nya materialvalet är kombinerat med en ny funktion också. -Lampskärmen fungerar nu också som kontakt -Eller som på engelska 'switch', där lampserien också fått sitt namn ifrån.Genom att vrida på lampskärmen, kan lampan tändas och släckas - Detta ger en otroligt ren look, då Switch Golvlampa Guld, paradoxalt sätt, ser ut som att den inte har någon kontakt.
 • Coupe Golvlampa Vit - Oluce

  Coupe Golvlampa Vit - Oluce
  DesignJoe Colombo för OluceKonceptCoupe serien av lampor, är en läcker serie, av klassiska designlampor, från Oluce designad av Joe Colombo i 1967. Lampserien består av en rad bordslampor, golvlampor och vägglampor som alla delar samma stilsäkra uttryck.Hela serien av lampor vann i 1968 "The International Design Award" från det amerikanska institutet för inredningsdesign. Ett stående pris, som också var med till att bära lampserien, förtjänt, framåt. Lampserien är också ett fast element på både MoMA i New York och "Neue Sammlung" museet i Munchen.Coupe Golvlampa Vit biljerar i sin design och sätt att tänka ljus på. Den intelligenta konstruktionen, låter dig justera ljus och uttryck, genom att ge möjlighet för både att justera skärmen i en upp- eller nedåtriktning, samt vippa skärmen från sida till sida.
 • Dim Golvlampa Svart - Oluce

  Dim Golvlampa Svart - Oluce
  DesignVico Magistretti för OluceKonceptI 1975 skapade Oluce i samarbete med den världsberömda designer Vico Magistretti designklassikern Dim i Svart. En snygg golvlampa som, utgångspunkt, nog var en undermedveten tävling med designpartnern Joe Colombo. Joe hade tidigare skapat lampan med namn 'Halogen'- Och det är med utgångspunkt i denna att Vico Magistretti har fört vidare samma designprinciper.Reslutatet blev denna fantastiska golvlampa, som benämndes som '333'modellen - Eller bättre känd som Dim. En golvlampa som kännetecknas genom den snygga dubbelvåg som fungerar som skärm, som reflekterar och ger ett vackert direkt- och indirekt ljus. Dim golvlampan i Svart, med ljus-dimmer, står med sin förkromade stång, på en lackerad stålbas och kastar sitt ljus ut elegant i lokalen via sin vackra måsvinge / dubbelvåg skärm i aluminium.
 • Coupe 3321 Golvlampa Svart - Oluce

  Coupe 3321 Golvlampa Svart - Oluce
  DesignJoe Colombo för OluceKonceptCoupe serien av lampor, är en läcker serie, av klassiska designlampor, från Oluce designad av Joe Colombo i 1967. Lampserien består av en rad bordslampor, golvlampor och vägglampor som alla delar samma stilsäkra uttryck.Hela serien av lampor vann i 1968 "The International Design Award" från det amerikanska institutet för inredningsdesign. Ett stående pris, som också var med till att bära lampserien, förtjänt, framåt. Lampserien är också ett fast element på både MoMA i New York och "Neue Sammlung" museet i Munchen.Coupe 3321 Golvlampa Svart biljerar i sin design och sätt att tänka ljus på. Den intelligenta konstruktionen, låter dig justera ljus och uttryck, genom att ge möjlighet för både att justera skärmen i en upp- eller nedåtriktning, samt vippa skärmen från sida till sida.
 • Superluna Golvlampa Svart - Oluce

  Superluna Golvlampa Svart - Oluce
  DesignVictor Vasilev för Oluce KonceptSuperluna är en fet serie av lampor från Oluce, designad av Victor Vasilev. Lampserien består av en golvlampa och en vägglampa -Båda utgåvor finns i svart eller vit. Superluna lampserien från Oluce, är den första lampserie i samarbetet mellan Victor Vasilev och Oluce -En fantastisk design, där Victor Vasilev har låtit sig inspireras, av hans kollega Vico Magistretti?s designarbete för Oluce -Speciellt Vicos förmåga att utveckla ikoniska former och hitta potential i ljuset.Vackra likheter mellan Superluna Golvlampa Svart och Oluce?s tidigare ikoniska lampdesigns, är heller inte svår, att få ögat på. Två vackra halvkulor, placerat elegant på en förkromad stång. Halvkulorna rymmer också ljuskällan och reflekterar ljuset, vackert, ut i rummet -De fina halvkulor kan vridas och justeras på stången, så ljusfallet kan anpassas efter behov.
 • Coupe 3320 Golvlampa Svart - Oluce

  Coupe 3320 Golvlampa Svart - Oluce
  DesignJoe Colombo för OluceKonceptCoupe serien av lampor, är en läcker serie, av klassiska designlampor, från Oluce designad av Joe Colombo i 1967. Lampserien består av en rad bordslampor, golvlampor och vägglampor som alla delar samma stilsäkra uttryck.Hela serien av lampor vann i 1968 "The International Design Award" från det amerikanska institutet för inredningsdesign. Ett stående pris, som också var med till att bära lampserien, förtjänt, framåt. Lampserien är också ett fast element på både MoMA i New York och "Neue Sammlung" museet i Munchen.XXX biljerar i sin design och sätt att tänka ljus på. Den intelligenta konstruktionen, låter dig justera ljus och uttryck, genom att ge möjlighet för både att justera skärmen i en upp- eller nedåtriktning, samt vippa skärmen från sida till sida.
 • Spider Golvlampa Svart - Oluce

  Spider Golvlampa Svart - Oluce
 • Coupe Golvlampa Guld Årsdagsmodell - Oluce

  Coupe Golvlampa Guld Årsdagsmodell - Oluce
  DesignJoe Colombo för OluceKonceptCoupe serien av lampor, är en läcker serie, av klassiska designlampor, från Oluce designad av Joe Colombo i 1967. Lampserien består av en rad bordslampor, golvlampor och vägglampor som alla delar samma stilsäkra uttryck.Hela serien av lampor vann i 1968 "The International Design Award" från det amerikanska institutet för inredningsdesign. Ett stående pris, som också var med till att bära lampserien, förtjänt, framåt. Lampserien är också ett fast element på både MoMA i New York och "Neue Sammlung" museet i Munchen.Coupe Golvlampa Guld biljerar i sin design och sätt att tänka ljus på. Den intelligenta konstruktionen, låter dig justera ljus och uttryck, genom att ge möjlighet för både att justera skärmen i en upp- eller nedåtriktning, samt vippa skärmen från sida till sida.
 • Switch Golvlampa Svart - Oluce

  Switch Golvlampa Svart - Oluce
  DesignNendo för Oluce KonceptSwitch Golvlampa Svart, är en del av den läckra Switch serie av lampor -en fet nytolkning, av ett klassiskt lampkoncept, från Oluce, designat av den fantastiska Japanske lampdesigner, Nendo.Switch serien tar utgångspunkt i en klassisk lamptyp, kalad ?abat-jour? -En lampform de fleste har ett förhållande till, med den cylindriska lampskärmen, klädd i tyg, balanserande på en tunn, fin lampstång. I denna nytolkning, har Nendo lekt med materialerna och konstruerat den ikoniskt cylinderformade lampskärmen i metall, som finns i antingen svart eller guld. Det nya materialvalet är kombinerat med en ny funktion också. -Lampskärmen fungerar nu också som kontakt -Eller som på engelska 'switch', där lampserien också fått sitt namn ifrån.Genom att vrida på lampskärmen, kan lampan tändas och släckas - Detta ger en otroligt ren look, då Switch Golvlampa Svart, paradoxalt sätt, ser ut som att den inte har någon kontakt.