Oluce lampor

En Oluce lampa håller hög klass och är designad av duktiga formgivare. Köper du en Oluce-lampa får du bra kvalitet som håller i generationer framöver. Populära belysningsserier är Sonora, Coupe och Sonora. Inom dessa lampserier har Oluce lösningar på bra belysning för golv, vägg och tak.

Lamporna från Oluce

 • Oluce - Atollo Bordslampa Small Opal

  Oluce - Atollo Bordslampa Small Opal
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Small Opal är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. OBS! När du tar emot lampan kan den vara sned längst upp, där spjutet fäster till lampans skärm. Den sneda spetsen kan dock enkelt lossas och rättas till. Kontakta gärna kundservice om du har några frågor. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce - Sonora Taklampa Vit/Guld Ø90

  Oluce - Sonora Taklampa Vit/Guld Ø90
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Sonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti’s andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Vit/Guld Ø90 håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976. Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.
 • Oluce - Sonora Taklampa Opal

  Oluce - Sonora Taklampa Opal
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Sonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti’s andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Opal håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976. Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.
 • Oluce - Berlin Vägglampa/Taklampa Ø30

  Oluce - Berlin Vägglampa/Taklampa Ø30
  Design Christophe för Oluce Koncept Berlin vägg- och plafondlampan från Oluce designad av Christophe Pillet är en fantastiskt läcker lampa. Simpel i sina former, men avancerad i sitt uttryck. Med Berlin vägg- och plafondlampan lyckas Oluce ta det traditionella anonyma uttrycket som vägg- och taklampor brukar ha och vända upp och ner. Med fokus på skulpturella, Christophe Pillet försöker låta lampan komma ut snarare än att falla in - Och det har lyckats! Den läckra vägg- och plafondlampa, Berlin, har en diameter på ø30 cm, vilket gör att den bra till taket; men samtidigt inte så stor, att det ser klumpigt ut på väggen. Lampan i sig börjar sitt uttryck via en solid metallring med en tunn profil och släpper ut ljuset genom ett ark av trådnät som ger ett mjukt och diffust ljus. En elegant tolkning av modern art deco inredning.
 • Oluce - Spider Bordslampa Svart

  Oluce - Spider Bordslampa Svart
  Design Joe Colombo för Oluce Koncept Spider är en vacker belysningskollektion från Oluce designad av Joe Colombo. Belysningskollektionen består av en golvlampa och en bordslampa - båda modellerna finns i antingen svart eller vitt. Spider bordslampa i svart är en otroligt vacker lampa vars främsta designelement är reflektorn i ugnslackerad metallfinish. Själva lampdesignen är från 1965, men uttrycket är som om det skapades igår. Redan 1967 vinner Spider The Compasso d'Oro Award och har sedan dess ingått i den permanenta utställningen på Triennalen i Milano, Philadelphia Museum of Art, Kunstmuseum i Düsseldorf och museet Neue Sammlung i München. Den vackra reflektorn, som också rymmer ljuskällan, kan vinklas med hjälp av en plastled och ger möjlighet att både skapa ett mycket direkt ljus - eller vinkla den mot en yta för att skapa ett mer indirekt ljusfall. Spider bordslampa i svart, är en del av den klassiska lampserien Spider från Oluce och kan, baserat på sina många utmärkelser och fasta platser på utställningar, lätt motivera sin placering i vardagsrummet eller i en kontorsmiljö.
 • Oluce - Switch Bordslampa Svart

  Oluce - Switch Bordslampa Svart
  Design Nendo för Oluce Koncept Switch Bordslampa Svart , är en del av den läckra Switch serie av lampor -en fet nytolkning, av ett klassiskt lampkoncept, från Oluce, designat av den fantastiska Japanske lampdesigner, Nendo. Switch serien tar utgångspunkt i en klassisk lamptyp, kalad ’abat-jour’ -En lampform de fleste har ett förhållande till, med den cylindriska lampskärmen, klädd i tyg, balanserande på en tunn, fin lampstång. I denna nytolkning, har Nendo lekt med materialerna och konstruerat den ikoniskt cylinderformade lampskärmen i metall, som finns i antingen svart eller guld. Det nya materialvalet är kombinerat med en ny funktion också. -Lampskärmen fungerar nu också som kontakt -Eller som på engelska 'switch', där lampserien också fått sitt namn ifrån. Genom att vrida på lampskärmen, kan lampan tändas och släckas - Detta ger en otroligt ren look, då Switch Bordslampa Svart , paradoxalt sätt, ser ut som att den inte har någon kontakt.
 • Oluce - Fiore Taklampa Krom Ø46

  Oluce - Fiore Taklampa Krom Ø46
  Design Marta Laudani & Marco Romanelli för Oluce Koncept Oluce har i samarbete med Marta Laudani & Marco Romanelli designat Fiore taklampan. En vacker och skulpturell taklampa, som finns i antingen 7 eller 13 fixturer. Designerna har lyckats att återskapa många av 1970-talets designprinciper med denna taklampa - men har också hittat inspiration till formuttrycket, i naturens värld. Själva lampkronan på Ø46 är utformad, med en central kärna, och flera fixturer som fördelar sig, naturligt, runt om den centrala konstellationen - Som kastar tankarna på sättet, hur en blomma och sina kronblad formar sig på, i naturen. Fiore taklampan är konstruerad i transparent, munblåst glas, som är monterad på en förkromad metallstruktur som håller antingen 7 eller 13 fixturer, i vacker formation. En fantastisk taklampa med ett klassiskt men modernt uttryck.
 • Oluce - Atollo Bordslampa Medium Guld

  Oluce - Atollo Bordslampa Medium Guld
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Medium Guld är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce - Lyndon Taklampa Krom/Transparent

  Oluce - Lyndon Taklampa Krom/Transparent
  Design Vico Magistretti for Oluce Koncept Lyndon taklampan är en vacker taklampa i krom och transparent glas, från Oluce designat av Vico Magistretti i 1977. En fantastisk taklampa, i kandelaber stil, som har 4 vackra glasfält där ljuskällan befinner sig. Ljuset faller vackert ut i lokalen och tankarna tas tillbaka till atmosfären i vackra storstäder, i slutet av 1900-talet. Med Lyndon taklampan är det tydligt, att se designaren Vico Magistretti’s förkärlek till simpla geometriska former. Denna taklampa är heller inget undtantag och den briljerar i sitt enkla, nästan, industriella uttryck. En riktigt snygg taklampa, till en lokal som behöver en stilmedveten touch från en svunnen tid.
 • Oluce - Coupe Bordslampa Svart

  Oluce - Coupe Bordslampa Svart
  Design Joe Colombo för Oluce Koncept Coupe serien av lampor, är en läcker serie, av klassiska designlampor, från Oluce designad av Joe Colombo i 1967. Lampserien består av en rad bordslampor, golvlampor och vägglampor som alla delar samma stilsäkra uttryck. Hela serien av lampor vann i 1968 The International Design Award från det amerikanska institutet för inredningsdesign. Ett stående pris, som också var med till att bära lampserien, förtjänt, framåt. Lampserien är också ett fast element på både MoMA i New York och Neue Sammlung museet i Mũnchen. Coupe Bordslampa Svart biljerar i sin design och sätt att tänka ljus på. Den intelligenta konstruktionen, låter dig justera ljus och uttryck, genom att ge möjlighet för både att justera skärmen i en upp- eller nedåtriktning, samt vippa skärmen från sida till sida.
 • Oluce - Alba Bordslampa Mässing/Opal

  Oluce - Alba Bordslampa Mässing/Opal
  Design Mariana Pellegrino Soto för Oluce Koncept Alba, är en fantastisk lampserie, från Oluce, designad av Mariana Pellegrino Soto. Lampserien består av en bordslampa, två typer golvlampor, en vägglampa och två typer av taklampor. Alla lampor i serien osar av kvalitet och fokuserat hantverk. Själva konceptet med Alba Bordslampa Mässing/Opal är enkel: Designaren Mariana Pellegrino Soto lät sig inspireras av en droppe vatten. De organiska linjer och former från regndroppar, i skarp kontrast till de markanta och skarpa linjer från själva stativet. Oluce och Mariana Pellegrino Soto har lyckats att variera den ovannämnda kontrasten, så alla lampor i serien behåller sin balanserade look utan, att varken den organiska, eller skarpa karaktär, kommer att dominera uttrycket. Lamporna i serien kastar, alla, sitt ljus ut igenom den snygga mjölkvita skärmen, som ger ett elegant diffust ljus ut i lokalen. Ett skönt tillskott till lokalen, oavsett modell.
 • Oluce - The Globe Taklampa Ø20

  Oluce - The Globe Taklampa Ø20
  Design Joe Colombo för Oluce Koncept Taklampan Globe, Ø20, är en del av den fantastiska The Globe kollektionen från Oluce, designad av den absolut kompetenta lampdesignern Joe Colombo. Kollektionen består av en bordslampa, en taklampa och en vägglampa. Den ikoniska The Globe-serien designades av Joe Colombo 1964. The Globe Taklampa, Ø20, befinner sig, som många av Joes designer, i gränslandet mellan form och funktion. Detta uttrycks dock otroligt tydligt med den här vackra lampan. Den består bara av en blåst, transparent glaskupol som rymmer metallreflektorn där ljuskällan finns. Enkel och funktionell design som har spridit sitt tidlösa ljus i många rum sedan seriens födelse för över 50 år sedan. En vacker, geometrisk belysningsdesign från Oluce som garanterat kommer att se bra ut i antingen ett vardagsrum eller en kontorsmiljö.
 • Oluce - Zanuso Bordslampa Vit

  Oluce - Zanuso Bordslampa Vit
  Design Marco Zanuso för Oluce Koncept Zanuso bordslampan är en av de många ikoniska lampor, från Oluce. Denna modell, också tidigare känd som '', var ursprungligen tilltänkt som skrivbordslampa. Inte en skrivbordslampa i traditionell känsla- Alltså ett praktiskt läsljus- Men något mer tilltänkt och designat till, att upplysa en yta, som inte nödvändigtvis skulle fungera i ett kontor- eller arbetsmiljö. I verkligheten hittar Zanuso bordslampan sin plats, på stort sätt alla ytor, som har behov för lite 'lokal belysning'. Den fantastiskt vackra geometriska form gör, att man har lust att placera denna skulpturella lampa, på alla ställen man har plats till den; och det har folk också gjort. Man hittar Zanuso bordslampan i vardagsrum, på byråar, eller som skulpturella tillskott i ett bokhyllesystem och- Ja, det finns också i sitt avsedda läge, skrivbordet.
 • Oluce - Sonora Taklampa Svart

  Oluce - Sonora Taklampa Svart
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Sonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti’s andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Svart håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976. Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.
 • Oluce - Atollo Bordslampa Small Guld

  Oluce - Atollo Bordslampa Small Guld
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Small Guld är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce - Eva Bordslampa Ø25 Svart/Guld

  Oluce - Eva Bordslampa Ø25 Svart/Guld
  Design Francesca Borelli för Oluce Koncept Eva bordslampa Ø25cm i svart/guld är en spännande bordslampa från Oluce, skapad av designern Francesca Borelli. Eva bordslampas design leker med förhållandet mellan ljus, form och rörelse. Kontrasten mellan ihåligt och fast, ljus och mörkt skapar det unika uttryck som kännetecknar Eva bordslampa. Eva bordslampa:s ljus bor inuti den eleganta kupolen - och släpps mjukt och gyllene ut, runt kanten på den runda plattan som döljer kupolens inre yta. Den ger ett fantastiskt indirekt ljus som påminner om en förmörkelse. Denna effekt förstärks bara ytterligare av den vackra bladguldtäckta ytan på kupolens insida. En härlig liten bordslampa som kommer att se bra ut på vilken yta som helst.
 • Oluce - Sonora Taklampa Svart Ø90

  Oluce - Sonora Taklampa Svart Ø90
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Sonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti’s andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Svart Ø90 håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976. Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.
 • Oluce - The Globe Bordslampa

  Oluce - The Globe Bordslampa
  Design Joe Colombo för Oluce Koncept Globe Table Lamp är en del av den fantastiska The Globe-serien från Oluce, designad av den absolut kompetenta lampdesignern Joe Colombo. Kollektionen består av en bordslampa, en taklampa och en vägglampa. Den ikoniska The Globe-serien designades av Joe Colombo 1964. The Globe Table Lamp, liksom många av Joes designer, befinner sig på gränsen mellan form och funktion. Detta uttrycks dock otroligt tydligt med den här vackra lampan. Den består bara av en blåst, transparent glaskupol som rymmer metallreflektorn där ljuskällan finns. Enkel och funktionell design som har spridit sitt tidlösa ljus i många rum sedan seriens födelse för över 50 år sedan. En vacker, geometrisk belysningsdesign från Oluce som garanterat kommer att se bra ut i antingen ett vardagsrum eller en kontorsmiljö.
 • Oluce - Lanterna Taklampa

  Oluce - Lanterna Taklampa
  Design Marta Laudani & Marco Romanelli för Oluce Koncept Oluce har i samarbete med Marta Laudani & Marco Romanelli skapat Lanterna. En snygg taklampa, som kastar ett vackert och diffust ljus. Det visuella intrycket du är kvar med, är lätt inkapslat i luften. En härlig enkel design, med ett skönt ljus, som passar in i alla moderna hem - Eller för den sakens skull, över disken eller baren. Lanterna taklampan består av 2 klockformade Muranoglas-diffusor -Den ena inkapslade i den andra. Den yttre och första diffusorn är gjord i klart glas, det stänger ut ljuset i lokalen. Den andra, och inre diffusorn, innehåller ljuskällan och är gjord av sandblåst glas, som ger ljuset en behaglig diffus karaktär. Lanterna taklampan är ett snyggt designstycke från Oluce och kommer, utan tvivel, att se bra ut till andra råa element i din inredning.
 • Oluce - Fiore Taklampa Krom Ø75

  Oluce - Fiore Taklampa Krom Ø75
  Design Marta Laudani & Marco Romanelli för Oluce Koncept Oluce har i samarbete med Marta Laudani & Marco Romanelli designat Fiore taklampan. En vacker och skulpturell taklampa, som finns i antingen 7 eller 13 fixturer. Designerna har lyckats att återskapa många av 1970-talets designprinciper med denna taklampa - men har också hittat inspiration till formuttrycket, i naturens värld. Själva lampkronan på Ø75 är utformad, med en central kärna, och flera fixturer som fördelar sig, naturligt, runt om den centrala konstellationen - Som kastar tankarna på sättet, hur en blomma och sina kronblad formar sig på, i naturen. Fiore taklampan är konstruerad i transparent, munblåst glas, som är monterad på en förkromad metallstruktur som håller antingen 7 eller 13 fixturer, i vacker formation. En fantastisk taklampa med ett klassiskt men modernt uttryck.
 • Oluce - Alba Dubbelt Golvlampa Mässing/Opal

  Oluce - Alba Dubbelt Golvlampa Mässing/Opal
  Design Mariana Pellegrino Soto för Oluce Koncept Alba, är en fantastisk lampserie, från Oluce, designad av Mariana Pellegrino Soto. Lampserien består av en bordslampa, två typer golvlampor, en vägglampa och två typer av taklampor. Alla lampor i serien osar av kvalitet och fokuserat hantverk. Själva konceptet med Alba Dubbelt Golvlampa Mässing/Opal är enkel: Designaren Mariana Pellegrino Soto lät sig inspireras av en droppe vatten. De organiska linjer och former från regndroppar, i skarp kontrast till de markanta och skarpa linjer från själva stativet. Oluce och Mariana Pellegrino Soto har lyckats att variera den ovannämnda kontrasten, så alla lampor i serien behåller sin balanserade look utan, att varken den organiska, eller skarpa karaktär, kommer att dominera uttrycket. Lamporna i serien kastar, alla, sitt ljus ut igenom den snygga mjölkvita skärmen, som ger ett elegant diffust ljus ut i lokalen. Ett skönt tillskott till lokalen, oavsett modell.
 • Oluce - Switch Golvlampa Guld

  Oluce - Switch Golvlampa Guld
  Design Nendo för Oluce Koncept Switch Golvlampa Guld, är en del av den läckra Switch serie av lampor -en fet nytolkning, av ett klassiskt lampkoncept, från Oluce, designat av den fantastiska Japanske lampdesigner, Nendo. Switch serien tar utgångspunkt i en klassisk lamptyp, kalad ’abat-jour’ -En lampform de fleste har ett förhållande till, med den cylindriska lampskärmen, klädd i tyg, balanserande på en tunn, fin lampstång. I denna nytolkning, har Nendo lekt med materialerna och konstruerat den ikoniskt cylinderformade lampskärmen i metall, som finns i antingen svart eller guld. Det nya materialvalet är kombinerat med en ny funktion också. -Lampskärmen fungerar nu också som kontakt -Eller som på engelska 'switch', där lampserien också fått sitt namn ifrån. Genom att vrida på lampskärmen, kan lampan tändas och släckas - Detta ger en otroligt ren look, då Switch Golvlampa Guld, paradoxalt sätt, ser ut som att den inte har någon kontakt.
 • Oluce - Cylinda Bordslampa Guld/Mat Svart

  Oluce - Cylinda Bordslampa Guld/Mat Svart
  Design Angeletti & Ruzza för Oluce Koncept Angeletti & Ruzza har i samarbete med Oluce designat Cylinda bordslampan i Guld/Mat Svart. En stilsäker bordslampa med aggressivt rena linjer, som namnet hänvisar till, har fått inspiration från cylinderns evigt funktionella formuttryck. Med blott två vackra cylindrar har Oluce lyckats att få fram ett uttryck, man annars skulle anse ha mer än en grundläggande form att skapa. En fantastisk bordslampa med ett fuskande enkelt uttryck och elegant ljus. Det är tydligt, att grundidén från Angeletti & Ruzza har varit att ta bort och inte att tillföra. De har, med andra ord, sett sig färdiga då de inte fanns mer att ta bort - och inte då det inte var mer att tillföra. En vacker idé, som har skapat en minst likaså vacker bordslampa: Cylinda från Oluce.
 • Oluce - Switch Bordslampa Guld

  Oluce - Switch Bordslampa Guld
  Design Nendo för Oluce Koncept Switch Bordslampa Guld, är en del av den läckra Switch serie av lampor -en fet nytolkning, av ett klassiskt lampkoncept, från Oluce, designat av den fantastiska Japanske lampdesigner, Nendo. Switch serien tar utgångspunkt i en klassisk lamptyp, kalad ’abat-jour’ -En lampform de fleste har ett förhållande till, med den cylindriska lampskärmen, klädd i tyg, balanserande på en tunn, fin lampstång. I denna nytolkning, har Nendo lekt med materialerna och konstruerat den ikoniskt cylinderformade lampskärmen i metall, som finns i antingen svart eller guld. Det nya materialvalet är kombinerat med en ny funktion också. -Lampskärmen fungerar nu också som kontakt -Eller som på engelska 'switch', där lampserien också fått sitt namn ifrån. Genom att vrida på lampskärmen, kan lampan tändas och släckas - Detta ger en otroligt ren look, då Switch Bordslampa Guld, paradoxalt sätt, ser ut som att den inte har någon kontakt.
 • Oluce Atollo bordslampa, dimbar, Ø38cm, svart

  Oluce Atollo bordslampa, dimbar, Ø38cm, svart
  En designklassiker med stil - Atollo bordslampa Atollo, det är namnet på denna designklassiker som skapades 1977 av designern Vico Magistretti för den italienska premiumtillverkaren Oluce. Den är inte bara idealisk för att mjukt framhäva vardagsrummet, utan är också ett absolut elegant inredningstillbehör. Armaturen består av en cylindrisk armaturfot som smalnar av mot toppen och en halvskalig skärm som liksom ramen har belagts med en blank färgad lack. Ljuset, som genereras inuti av två E27-lampor (exklusivt), lyser direkt på bordsytan genom den nedåtriktade skärmens öppning, vilket skapar en indirekt och mycket hemtrevlig belysning. En speciell egenskap: Ljusstyrkan kan justeras individuellt med den integrerade dimmern. Med tiden har Atollos design blivit en arketyp på belysningsområdet och ställs därför ut på många museer, till exempel Museum of Modern Art i Philadelphia, Kunstgewerbe Museum i Zürich, Compasso d'Oro Adi i Italien och många fler.
 • Oluce Atollo bordslampa, dimbar, Ø38cm, guld

  Oluce Atollo bordslampa, dimbar, Ø38cm, guld
  En designklassiker med stil - Atollo bordslampa Atollo, det är namnet på denna designklassiker som skapades 1977 av designern Vico Magistretti för den italienska premiumtillverkaren Oluce. Den är inte bara idealisk för att mjukt framhäva vardagsrummet, utan är också ett absolut elegant inredningstillbehör. Armaturen består av en cylindrisk armaturfot som smalnar av mot toppen och en halvskalig skärm som liksom ramen har belagts med en blank färgad lack. Ljuset, som genereras inuti av två E27-lampor (exklusivt), lyser direkt på bordsytan genom den nedåtriktade skärmens öppning, vilket skapar en indirekt och mycket hemtrevlig belysning. En speciell egenskap: Ljusstyrkan kan justeras individuellt med den integrerade dimmern. Med tiden har Atollos design blivit en arketyp på belysningsområdet och ställs därför ut på många museer, till exempel Museum of Modern Art i Philadelphia, Kunstgewerbe Museum i Zürich, Compasso d'Oro Adi i Italien och många fler.
 • Oluce Agnoli - minimalistisk golvlampa

  Oluce Agnoli - minimalistisk golvlampa
  Puristisk Agnoli golvlampa Sedan företaget med samma namn grundades 1954 har möbeldesignern Tito Agnoli erkänts som en viktig person i branschen och hans prestationer finns fortfarande i många hem idag: Golvlampan Agnoli har fått sitt namn efter formgivaren och imponerar med sin enkla, puristiska design. Designern betraktas som en pionjär och medgrundare av minimalistisk design och aktuella produkter bygger på idéer som uppstod för flera decennier sedan. Den minimalistiska golvlampan Agnoli har en Conalux-ljuskälla som ger en mycket exakt belysning av rummet. Detta förstärks av en rörlig sockel, som är fäst på sidan av armaturramen och kan användas för exakt belysning. En speciell egenskap som kännetecknar golvlampan är den underbara och sofistikerade basen: den är gjord av travertinmarmor och kombinerar det minimalistiska tillvägagångssättet med elegans och enkel funktionalitet. En ljuskälla levereras vid köpet och golvlampan drivs med en G9-ljuskälla med en uteffekt på 48 watt. För att säkerställa att ljuskällan passar in i golvlampans B22-uttag ingår en motsvarande adapter i leveransen, vilket gör den enkel att använda. En glasskiva medföljer också, som helt enkelt placeras över ljuskällan. Den italienska tillverkaren Oluce har fokuserat på hög kvalitet och bearbetning av material i årtionden.
 • Oluce - Atollo Bordslampa Small Svart

  Oluce - Atollo Bordslampa Small Svart
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Small Svart är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce - Atollo Bordslampa Large Guld

  Oluce - Atollo Bordslampa Large Guld
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Large Guld är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce - Atollo Bordslampa Large Opal Glas

  Oluce - Atollo Bordslampa Large Opal Glas
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Large Opal Glas är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. OBS! När du tar emot lampan kan den vara sned längst upp, där spjutet fäster till lampans skärm. Den sneda spetsen kan dock enkelt lossas och rättas till. Kontakta gärna kundservice om du har några frågor. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce - Atollo Bordslampa Large Vit

  Oluce - Atollo Bordslampa Large Vit
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Large Vit är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce - Atollo Bordslampa Medium Opal Glas

  Oluce - Atollo Bordslampa Medium Opal Glas
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Medium Opal Glas är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. OBS! När du tar emot lampan kan den vara sned längst upp, där spjutet fäster till lampans skärm. Den sneda spetsen kan dock enkelt lossas och rättas till. Kontakta gärna kundservice om du har några frågor. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce Coupé - tidlös design golvlampa vit

  Oluce Coupé - tidlös design golvlampa vit
  Coupé golvlampa är ett strålande designobjekt Coupé är en riktig designklassiker som har vunnit många utmärkelser sedan de första utkasten 1967. Hittills är den en del av den permanenta utställningen i Museum of Modern Art i New York och i München Museum "Neue Sammlung". Detta visar att en enkel design också har sin charm. Detta beror främst på tidlösheten som omger denna golvlampa . Med sin vridbara, nedåtriktade nyans ger den direkt ljus för läsning, arbete och många andra tillfällen. Oluce - italienska designerlampor sedan 1945 Sedan det grundades 1945 har Oluce företaget varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat Oluce , som med tiden har blivit sanna ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av produktion av lampor och en hög kvalitetsstandard i materialval är Basis för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är maximalt för Oluce designarna.
 • Oluce - Atollo Bordslampa Large Svart

  Oluce - Atollo Bordslampa Large Svart
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Large Svart är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce - Atollo Bordslampa Medium Svart

  Oluce - Atollo Bordslampa Medium Svart
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo bordslampa Medium Svart är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce 1953 Golvlampa - Golvlampor Metall Svart - L0343 OR

  Oluce 1953 Golvlampa - Golvlampor Metall Svart - L0343 OR
  1953 golvlampa från Oluce med elegant, modern look i metall med vackra detaljer perfekta för det moderna hemmet. Den höga kvaliteten garanterar att produkten kan användas år efter år. Tillverkad i Italien. Originaldesign från år 2019. Bra att veta om 1953 golvlampa - Designer är Ostuni and Forti.- Gjord av metall.- Finns även som bordslampa.- 75 Watt- Tillverkad i Italien.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Svart Golvlampor i Metall från Oluce med stor omsorg.
 • Oluce The Globe pendellampa, Ø 20 cm, guld/brons

  Oluce The Globe pendellampa, Ø 20 cm, guld/brons
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Oluce Alba 468 pendellampa, två ljuskällor, brons

  Oluce Alba 468 pendellampa, två ljuskällor, brons
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Oluce - Alba Golvlampa Mässing/Opal

  Oluce - Alba Golvlampa Mässing/Opal
  Design Mariana Pellegrino Soto för Oluce Koncept Alba, är en fantastisk lampserie, från Oluce, designad av Mariana Pellegrino Soto. Lampserien består av en bordslampa, två typer golvlampor, en vägglampa och två typer av taklampor. Alla lampor i serien osar av kvalitet och fokuserat hantverk. Själva konceptet med Alba Golvlampa Mässing/Opal är enkel: Designaren Mariana Pellegrino Soto lät sig inspireras av en droppe vatten. De organiska linjer och former från regndroppar, i skarp kontrast till de markanta och skarpa linjer från själva stativet. Oluce och Mariana Pellegrino Soto har lyckats att variera den ovannämnda kontrasten, så alla lampor i serien behåller sin balanserade look utan, att varken den organiska, eller skarpa karaktär, kommer att dominera uttrycket. Lamporna i serien kastar, alla, sitt ljus ut igenom den snygga mjölkvita skärmen, som ger ett elegant diffust ljus ut i lokalen. Ett skönt tillskott till lokalen, oavsett modell.
 • Oluce - Sonora Taklampa Svart/Guld Ø90

  Oluce - Sonora Taklampa Svart/Guld Ø90
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Sonora taklamporna från Oluce, designad av den världsberömda designern Vico Magistretti är en serie av klassiska taklampor, som finns i flera olika snygga färgkombinationer. Sonora taklamporna tar, liksom många av Vico Magistretti’s andra designs, utgångspunkt i hans förkärlek för enkel geometri. Denna taklampe-serie sticker heller inte av, i en annan riktning denna gång. Sonora Taklampa Svart/Guld Ø90 håller fast hans stilsäkra design som överraskar genom, att vara skapat av han, i 1976. Tidens tand har varit god vid Sonora taklamporna, som står likaså knivskarpt i deras uttryck i dag, som de gjorde för över 40 år sedan. En stilikon av en taklampa, som blandannat grundat i sin ålder men också sina tidslösa linjer, har hållit den goda stilen uppe i många år - och kommer fortsätta att göra, många år i framtiden.
 • Oluce Atollo bordslampa, aluminium, Ø 25 cm, guld

  Oluce Atollo bordslampa, aluminium, Ø 25 cm, guld
  En klassiker bland designerbordslampor: Atollo Atollo bordslampa från Oluce är ett glamoröst och praktfullt utseende. Den har en cylindrisk bas som smalnar av i det övre området och är utrustad med en halvskalig skärm som färgsättningsmässigt bildar en enhet med basen. Den halvklotformade skärmen riktar ljuset nedåt på bordsytan, vilket skapar en indirekt och mycket behaglig accentuering av omgivningen. Tack vare sitt eleganta utseende och indirekta ljusutsläpp lämpar sig armaturen för många användningsområden, till exempel sovrummet eller vardagsrummet. Bordslampan Atollo, som finns på många museer, är ett verk av designern Vico Magistretti, som utformade lampan 1977 i samarbete med det traditionella belysningsföretaget Oluce. Det italienska företaget Oluce lägger särskild vikt vid sofistikerad design, bästa kvalitet och högsta hantverk vid tillverkningen av sina armaturer.
 • Oluce Berlin taklampa, diameter 30 cm

  Oluce Berlin taklampa, diameter 30 cm
  Taklampa Berlin med mässingfinish - kan även användas som vägglampa Christophe Pillet är en fransk designer vars arbete är erkänt över hela världen och känt för dess elegans. Pillet använder ett tydligt uttryck och enkelhet i sina verk. Med taklampan Berlin har han gett en traditionell taklampa en elegant och dekorativ karaktär. Det som är speciellt med den här lampan är att Berlin kan användas både som tak- och vägglampa. Den kombinerar runda former med en blandning av metallmaterial och sandbestrålat glas. En rund metallring med satinerad finish håller en skiva av trådnätsglas, som ljuset från de två ljuskällorna lyser igenom. Därmed uppstår alltså en direkt belysning som samtidigt filtreras av glasdiffusorn. Pillet har utformat lampan Berlin för det äldsta italienska lampföretaget Oluce. Företaget grundades 1945 och ser alla sina verk som historier, vilket gör kollektionen rik och mångsidig. Oluces unika produktionskvalitet kännetecknas av estetisk och teknisk forskning.
 • Oluce Coupé - Välvd vägglampa i svart

  Oluce Coupé - Välvd vägglampa i svart
  Den funktionella designervägglampan med bågen: Coupé av Joe Colombo Coupé-modellen av den italienska designern Joe Colombo är en riktig klassiker, eftersom den är från 1967 och sedan dess har hedrats med många utmärkelser. Än idag kan vägglampan ses på New York Museum of Modern Art och i "Neue Sammlung" i München, vilket visar att enkelhet och klassicism också kan ha en mycket speciell dragningskraft. Coupé är faktiskt inte så enkel om man ser till dess speciella egenskaper. För att vara en vägglampa har den redan en mycket ovanlig form med sin krompläterade böjda ram. Men det gör också att armaturen kan användas på ett speciellt sätt, nämligen bredvid soffan som en läslampa eller bredvid sängen istället för en sänglampa. Den är också funktionell tack vare sin flexibilitet. Väggfästet och huvudet kan justeras i höjdled. Det finns också en vridknapp på huvudet för att tända och släcka den.
 • Oluce - Switch Golvlampa Svart

  Oluce - Switch Golvlampa Svart
  Design Nendo för Oluce Koncept Switch Golvlampa Svart, är en del av den läckra Switch serie av lampor -en fet nytolkning, av ett klassiskt lampkoncept, från Oluce, designat av den fantastiska Japanske lampdesigner, Nendo. Switch serien tar utgångspunkt i en klassisk lamptyp, kalad ’abat-jour’ -En lampform de fleste har ett förhållande till, med den cylindriska lampskärmen, klädd i tyg, balanserande på en tunn, fin lampstång. I denna nytolkning, har Nendo lekt med materialerna och konstruerat den ikoniskt cylinderformade lampskärmen i metall, som finns i antingen svart eller guld. Det nya materialvalet är kombinerat med en ny funktion också. -Lampskärmen fungerar nu också som kontakt -Eller som på engelska 'switch', där lampserien också fått sitt namn ifrån. Genom att vrida på lampskärmen, kan lampan tändas och släckas - Detta ger en otroligt ren look, då Switch Golvlampa Svart, paradoxalt sätt, ser ut som att den inte har någon kontakt.
 • Oluce Atollo large 235 bords/golvlampa glas Opal

  Oluce Atollo large 235 bords/golvlampa glas Opal
 • Oluce - Cylinda Bordslampa Mat Svart

  Oluce - Cylinda Bordslampa Mat Svart
  Design Angeletti & Ruzza för Oluce Koncept Angeletti & Ruzza har i samarbete med Oluce designat Cylinda bordslampan i Mat Svart. En stilsäker bordslampa med aggressivt rena linjer, som namnet hänvisar till, har fått inspiration från cylinderns evigt funktionella formuttryck. Med blott två vackra cylindrar har Oluce lyckats att få fram ett uttryck, man annars skulle anse ha mer än en grundläggande form att skapa. En fantastisk bordslampa med ett fuskande enkelt uttryck och elegant ljus. Det är tydligt, att grundidén från Angeletti & Ruzza har varit att ta bort och inte att tillföra. De har, med andra ord, sett sig färdiga då de inte fanns mer att ta bort - och inte då det inte var mer att tillföra. En vacker idé, som har skapat en minst likaså vacker bordslampa: Cylinda från Oluce.
 • Oluce - Superluna Golvlampa Svart

  Oluce - Superluna Golvlampa Svart
  Design Victor Vasilev för Oluce Koncept Superluna är en fet serie av lampor från Oluce, designad av Victor Vasilev. Lampserien består av en golvlampa och en vägglampa -Båda utgåvor finns i svart eller vit. Superluna lampserien från Oluce, är den första lampserie i samarbetet mellan Victor Vasilev och Oluce -En fantastisk design, där Victor Vasilev har låtit sig inspireras, av hans kollega Vico Magistretti’s designarbete för Oluce -Speciellt Vicos förmåga att utveckla ikoniska former och hitta potential i ljuset. Vackra likheter mellan Superluna Golvlampa Svart och Oluce’s tidigare ikoniska lampdesigns, är heller inte svår, att få ögat på. Två vackra halvkulor, placerat elegant på en förkromad stång. Halvkulorna rymmer också ljuskällan och reflekterar ljuset, vackert, ut i rummet -De fina halvkulor kan vridas och justeras på stången, så ljusfallet kan anpassas efter behov.
 • Oluce Atollo 233 Bordslampa 70 Cm Guld - Bordslampor Metall Guld - L0233D OR

  Oluce Atollo 233 Bordslampa 70 Cm Guld - Bordslampor Metall Guld - L0233D OR
  Atollo 233 bordslampa från Oluce med en dekorativ, välkänd design i metall med geometriska former. Cylindrisk lampfot med en konform upptill och en halvklotformad lampskärm. Dimmer på sladden för att justera ljusskenet. En perfekt lampa att ha i fönstret för lite extra mysighetsfaktor. Tillverkad i Italien. Design av Vico Magistretti. Originaldesign från år 1977. Bra att veta om Atollo 233 bordslampa - Uppskattas för den ikoniska designen.- Även omtyckt för den dimbara funktionen.- Ingår i serien Atollo.- Bordslampan finns i olika färgval.- Bordslampan kommer i olika storlekar.- Finns även som en version i glas.- Tillverkad i Italien.- Ljuskälla säljs separat. Bordslampans tekniska egenskaper:- Sockel: 2 X E27- Max. 100 Watt- Bredd: 500 mm.- Höjd: 700 mm.- Lampfotens bredd: 200 mm.- Certifierad enligt: CE, UL, CB, CCC. Vi har valt ut Guld Bordslampor i Metall från Oluce med stor omsorg.
 • Oluce - Alba Taklampa Dubbelt Mässing/Opal

  Oluce - Alba Taklampa Dubbelt Mässing/Opal
  Design Mariana Pellegrino Soto för Oluce Koncept Alba, är en fantastisk lampserie, från Oluce, designad av Mariana Pellegrino Soto. Lampserien består av en bordslampa, två typer golvlampor, en vägglampa och två typer av taklampor. Alla lampor i serien osar av kvalitet och fokuserat hantverk. Själva konceptet med Alba Taklampa Dubbelt Mässing/Opal är enkel: Designaren Mariana Pellegrino Soto lät sig inspireras av en droppe vatten. De organiska linjer och former från regndroppar, i skarp kontrast till de markanta och skarpa linjer från själva stativet. Oluce och Mariana Pellegrino Soto har lyckats att variera den ovannämnda kontrasten, så alla lampor i serien behåller sin balanserade look utan, att varken den organiska, eller skarpa karaktär, kommer att dominera uttrycket. Lamporna i serien kastar, alla, sitt ljus ut igenom den snygga mjölkvita skärmen, som ger ett elegant diffust ljus ut i lokalen. Ett skönt tillskott till lokalen, oavsett modell.
 • Oluce Amanita 319 LED-lampa för gångväg, indianbrun

  Oluce Amanita 319 LED-lampa för gångväg, indianbrun
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Oluce The Globe pendellampa, Ø 30 cm, nickel

  Oluce The Globe pendellampa, Ø 30 cm, nickel
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Oluce Coupé - tidlös design bordslampa vit

  Oluce Coupé - tidlös design bordslampa vit
  Roterbar och justerbar bordslampa Coupé: ett strålande designobjekt Coupé är en riktig designklassiker som har vunnit många utmärkelser sedan de första utkasten 1967. Hittills är den en del av den permanenta utställningen i Museum of Modern Art i New York och i München Museum "Neue Sammlung". Detta visar att en enkel design också har sin charm. Detta ligger främst i tidlösheten som omger denna bordslampa . Med sin vridbara, nedåtriktade nyans ger den direkt ljus för läsning, arbete och många andra tillfällen. Glödlampor ingår. Oluce - italienska designerlampor sedan 1945 Sedan det grundades 1945 har Oluce företaget varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat Oluce , som med tiden har blivit sanna ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av produktion av lampor och en hög kvalitetsstandard i materialval är Basis för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är maximalt för Oluce designarna.
 • Oluce Lase - LED-golvlampa i matt svart

  Oluce Lase - LED-golvlampa i matt svart
  LED designgolvlampa Las med direkt och indirekt ljus Denna LED-golvlampa i matt svart är särskilt attraktiv när det gäller design. Olika kubformade komponenter har kombinerats med metallrör för att skapa ett intressant konstverk. Tre av de kubformade delarna är försedda med LED-lampor som avger både direkt ljus, dvs. nedåt, och indirekt ljus, dvs. uppåt. De diffusorer som är inbyggda i dessa armaturer är tillverkade av PMMA och har en satinerad yta så att de sprider ljuset optimalt och ger en bländfri ljuseffekt. Golvlampan Las är en produkt från Oluce, som i över 70 år har varit synonymt med högkvalitativa designarmaturer. Oluce grundades 1945 och är idag den äldsta tillverkaren av designade armaturer i Italien. Både italienska och internationella designers arbetar för Oluce och bidrar med sin design till företagets internationella rykte. Otaliga utmärkelser och många modeller som numera är klassiker talar för Oluce-armaturernas kvalitet och estetik.
 • Oluce Atollo bordslampa med dimmer Ø50cm guld

  Oluce Atollo bordslampa med dimmer Ø50cm guld
  Noble bordslampa Atollo - ett designverk som erövrar världen Den första designen av Atollo-bordlampan är från 1977, och även idag har den inte förlorat något av sin charm. Under åren har den vunnit många priser och finns på många museer runt om i världen som en designklassiker. Lampan med den karakteristiska svampformen är tillverkad av lackerad aluminium. Lampskärmen ger en målinriktad ljusfördelning och berikar varje atmosfär. Med hjälp av dimmern kan man skapa individuella stämningar i rummet. Oluce - Italienska designlampor sedan 1945 Sedan starten 1945 har Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designlampor. Under de senaste årtiondena har italienska och internationella designers utvecklat armaturer för Oluce, som med tiden har blivit riktiga ikoner inom belysningskonsten. Erfarenhet av armaturtillverkning och höga kvalitetsstandarder vid val av material är grunden för de visuellt tilltalande och samtidigt funktionella och effektiva armaturerna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är Oluces formgivare.
 • Oluce Berlin taklampa, diameter 40 cm

  Oluce Berlin taklampa, diameter 40 cm
  Taklampa Berlin med mässingfinish - kan även användas som vägglampa Christophe Pillet är en fransk designer vars arbete är erkänt över hela världen och känt för dess elegans. Pillet använder ett tydligt uttryck och enkelhet i sina verk. Med taklampan Berlin har han gett en traditionell taklampa en elegant och dekorativ karaktär. Det som är speciellt med den här lampan är att Berlin kan användas både som tak- och vägglampa. Den kombinerar runda former med en blandning av metallmaterial och sandbestrålat glas. En rund metallring med satinerad finish håller en skiva av trådnätsglas, som ljuset från de två ljuskällorna lyser igenom. Därmed uppstår alltså en direkt belysning som samtidigt filtreras av glasdiffusorn. Pillet har utformat lampan Berlin för det äldsta italienska lampföretaget Oluce. Företaget grundades 1945 och ser alla sina verk som historier, vilket gör kollektionen rik och mångsidig. Oluces unika produktionskvalitet kännetecknas av estetisk och teknisk forskning.
 • Oluce 1953 bordslampa i svart och guld

  Oluce 1953 bordslampa i svart och guld
  Bordslampa 1953 - en ny utgåva av lampan från 1950-talet av Ostuni & Forti Bordslampan 1953 är en hyllning till belysningens mästare. Redan på 1950-talet skapade de italienska formgivarna Ostuni & Forti den första versionen av den legendariska bordslampan, som Oluce nu presenterar i en ny utgåva. Bordslampans design kännetecknas av sin elegans, som skapas av kombinationen av satin guld och matt svart samt lampans form med sin platta skärm och filigranram och det asymmetriska arrangemanget av skärmen på lampan. Lampan är dekorativ men har en tydlig och okomplicerad design och är lika modern idag som den var då och vittnar om Oluces instinkt att skapa föremål som överskrider mode och tidsepoker. 1953 är en bordslampa från Oluce, den äldsta italienska tillverkaren av designlampor, som grundades 1945 och fortfarande är aktiv idag. Oluce är känt över hela världen för sina moderna armaturer som överlever trender och blir ikoner. Högkvalitativa material, samarbete med kända och begåvade designers och forskning om ny teknik och trender kännetecknar Oluces produkter och gör företagets armaturer till en integrerad del av interiören.
 • Oluce Semplice - dimbar bordslampa, koppar

  Oluce Semplice - dimbar bordslampa, koppar
  Design bordslampa Semplice by Sam Hecht Denna bordslampa kan inte riktigt beskrivas som "semplice", dvs. enkel, diskret eller konstlös, för även om den kan verka enkel och framför allt osmyckad vid första anblicken, är den inte på något sätt utan sofistikering eller anmärkningsvärda detaljer. Det sofistikerade ligger utan tvekan i det faktum att denna modell gör upp med konventionerna för en bordslampa. En bordslampa behöver inte nödvändigtvis ha en bas och en arm med en skärm i toppen. Nej, den kan också klara sig utan dessa attribut. Det visar Semplice, en bordslampa som designern Sam Hecht skapade 2013 för det traditionella italienska företaget Oluce. Semplice ger intrycket att den består av en kopparfärgad metallskärm som tycks sväva några centimeter över bordsytan som av sig själv. Denna effekt möjliggörs av det transparenta, handblåsta glaset som sträcker sig från kopparskärmen till bordsytan. En annan genial funktion är den integrerade dimmern, som inte bara är funktionell utan också har införlivats estetiskt i designen. Vredet är placerat på lampans ovansida och har också en finish i koppar. Det gör den till en naturlig del av bordslampans design.
 • Oluce Alba 466 hängande lampa med metalldekor, mässing

  Oluce Alba 466 hängande lampa med metalldekor, mässing
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Oluce Ilo 187 LED-vägglampa, justerbar, brons

  Oluce Ilo 187 LED-vägglampa, justerbar, brons
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Oluce Plume bordslampa i brons

  Oluce Plume bordslampa i brons
  Plume bordslampa - smal design och slående skärm Christophe Pillet är en fransk designer som inte bara designar lampor, utan också är aktiv i projekt inom arkitektur, möbler och objektdesign. Han har designat bordslampan Plume i 1950-talsstil, som är särskilt iögonfallande tack vare sin skärm, som påminner om en fjäder. Lampskärmen består av en tunn metallplatta som är något vikt i mitten och döljer E14-ljuskällan - ingår ej - undertill. Den Z-formade ljusstången kopplar inte bara skärmen till en stabil, rektangulär bas, utan är också en kombination av olika geometriska former. Pillet är känd för att ge föremål en viss elegans genom enkelhet och tydlighet. Plumes geometriska former, smala konturer och matta ytor ger bordslampan just denna elegans och gör den till det perfekta belysningselementet i vardagsrummet. Plume tillverkas av den äldsta italienska designtillverkaren som fortfarande är aktiv på marknaden idag. Oluce är känt över hela världen för sina moderna armaturer som överskrider trender och blir ikoner. Förutom att använda högkvalitativa material, samarbeta med begåvade designers och undersöka nya trender och tekniker, följer Oluce med i tiden och erbjuder en personaliseringstjänst för individuell belysning i form av Bespoke Tailoring.
 • Oluce - Atollo Bordslampa Small Satin Bronze

  Oluce - Atollo Bordslampa Small Satin Bronze
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo Bordslampa Small Satin Bronze är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce - Atollo Bordslampa Large Satin Bronze

  Oluce - Atollo Bordslampa Large Satin Bronze
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo Bordslampa Large Satin Bronze är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce Lanterna - hängande lampa i Murano-glas

  Oluce Lanterna - hängande lampa i Murano-glas
  Slående pendellampa Lanterna Pendellampan Lanterna är något alldeles extra tack vare sin innovativa design. Två lampskärmar bildar tillsammans ett intressant belysningsobjekt som sprider ett behagligt ljus i vardagsrummet. Den yttre skärmen av transparent glas påminner om en blomvas och kastar ljus på den inre, klassiskt formade skärmen av sandblästrat glas. Lanterna kompletteras av en hållare i aluminium. Om en lämplig dimmer är integrerad kan Lanterna också justeras individuellt i sin ljusintensitet. Oluce är ett varumärke med en lång tradition. Det har varit en integrerad del av belysningsmarknaden sedan 1945 och har sedan dess fortsatt att inspirera med innovativa produkter. Dessa skapas av kända konstnärer som inte bara kommer från Italien utan även från många andra länder runt om i världen. Effektiva designlampor med modern charm i kombination med högkvalitativa material - det är Oluce. Här uppfylls även de högsta kraven tack vare det genomarbetade utförandet och urvalet av produkter som säljs.
 • Oluce Zanuso - Retro bordslampa i vitt

  Oluce Zanuso - Retro bordslampa i vitt
  Zanuso designer bordslampa - en klassiker från 1965 Den första designen av Zanuso bordslampa, uppkallad efter sin skapare Marco Zanuso, går tillbaka till 1960-talet. Och den har inte förlorat något av sin charm än idag. Den har vunnit många priser genom åren och är nu ett mycket älskat retroobjekt som pryder vardagsrummet såväl som skrivbordet hemma och ger indirekt ljus. Den stora halvklotformade skärmen är tillverkad av PMMA och är fäst vid den runda basen med hjälp av en böjd metallarm. Bordslampan Zanuso kan roteras i gränssnittet mellan armen och basen. Oluce - italiensk designbelysning sedan 1945 Sedan grundandet 1945 har Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat belysningskreationer för Oluce som har blivit verkliga ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av armaturtillverkning och höga kvalitetsstandarder i valet av material är grunden för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva armaturerna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och innehåll har alltid varit Oluce-designernas maxim.
 • Oluce Sonora - svart taklampa, 50 cm

  Oluce Sonora - svart taklampa, 50 cm
  Kupolformad upphängningslampa Sonora i svart stål Vid utformningen av detta ljusobjekt inspirerades skaparen Vico Magistretti av effekten av geometriska former och enkelhet. Han insåg detta främst med designen av paraplyet, vilket är ett fantastiskt utseende på grund av dess kupolform och dess stora storlek. Skärmen var gjord av svartlackerat stål så att ljuset avges direkt nedåt från den stora skuggaöppningen för att till exempel helst lysa upp en bordsyta. Designern Vico Magistretti designade Sonora-lampan 1976 för den italienska premiumtillverkaren Oluce. Hittills har lampan förlorat sin charm, vilket gör den till en av de mest populära belysningsarmaturerna i lamptillverkaren.
 • Oluce Alba - Golvlampa med dimmer, en lampa

  Oluce Alba - Golvlampa med dimmer, en lampa
  Inspirerad av en vattendroppe - Alba golvlampa med dimmer Med golvlampan Alba har designern Mariana Pellegrino Soto skapat ett absolut mästerverk som har en särskilt stark visuell inverkan. Lampan består av en L-formad, återhållsam men effektiv lampram i polerad mässing och en lampskärm av elegant opalglas som fästs på den. När lampan är tänd flödar opalglasskärmen helt över av ljus, vilket skapar ett särskilt behagligt och bländfritt ljusmönster. Oluce - tillverkaren av denna golvlampa - är ett traditionsrikt italienskt belysningsföretag som arbetar med många kända designers och uteslutande producerar lampor i premiumsegmentet.
 • Oluce Alba - Golvlampa med dimmer, två lampor

  Oluce Alba - Golvlampa med dimmer, två lampor
  Elegant designad Alba golvlampa med satinerad mässingsfinish och integrerad dimmer Den tvåljusa Alba golvlampan är ett absolut blickfång i vardagsrummet, eftersom det inte bara är designen utan också ljuseffekten som gör lampan till en särskilt effektiv ljuskälla. När Mariana Pellegrino designade golvlampan inspirerades hon av renheten och äktheten hos en vattendroppe. Detta syns tydligt i de två lampskärmarna, som är fästa till vänster och höger om fästet och är gjorda av fint opalglas. I kombination med ramens satinerade mässingsfinish skapar detta en särskilt elegant och sofistikerad look. Det polerade opalglaset mjukar upp ljuset på väg in i omgivningen och avger det homogent, vilket skapar en särskilt mysig ljusstämning. Den integrerade dimmern gör att ljusstämningen kan anpassas ännu mer, eftersom ju mer ljuset dämpas, desto mysigare verkar det.
 • Oluce Recuerdo - pendellampa i glas med LED

  Oluce Recuerdo - pendellampa i glas med LED
  Exklusiv pendellampa Recuerdo med reliefliknande glasskärm När designern Mariana Pellegrino Soto utformade pendellampan Recuerdo inspirerades hon av ett ögonblick från sin barndom när hon simmade och dök i havet och fascinerades av ljusreflexerna på havsbotten. Hon översatte detta till pendellampan Recuerdo med sin reliefliknande strukturerade glasskärm, vars transparens påminner om vatten och vars reliefliknande glasstruktur skapar fascinerande ljusreflektioner som påminner om solens strålar i havet. Recuerdo-lampan skapades i samarbete med den exklusiva tillverkaren Oluce, ett italienskt belysningsföretag som grundades 1945 och än idag producerar förstklassiga belysningsarmaturer. Oluce lägger särskild vikt vid traditionellt, högkvalitativt hantverk vid tillverkningen av sina armaturer.
 • Oluce Mini Coupè LED-bordslampa, senapsgul

  Oluce Mini Coupè LED-bordslampa, senapsgul
  Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Oluce Lyndon 160 Vägglampa - Fasadlampor Metall Transparent - OL-L0160-NE

  Oluce Lyndon 160 Vägglampa - Fasadlampor Metall Transparent - OL-L0160-NE
  Lys upp ditt utrymme med den tidlösa elegansen hos vägglampan Lyndon 160 från Oluce. Denna design med anor från 1977 är genialiskt utformad av Vico Magistretti och är fortfarande en klassiker. Dess kandelaberstil ger karaktär åt ditt utrymme, medan den transparenta glassfären ger ett mjukt, inbjudande sken. Lyndon 160 kombinerar enkelhet med djärva geometriska former - så att du kan uppleva atmosfären i en 1800-talshuvudstad direkt i din trädgård. Vägglampan är tillverkad av zinkpläterad, svartlackerad metall och en glob av polykarbonat. Design av Vico Magistretti. Originaldesign från år 1977. Bra att veta om Lyndon 160 vägglampa - Lyndon 160 uppskattas för den eleganta designen.- Ingår i serien Lyndon.- Design av Vico Magistretti.- Finns även som en mindre storlek.- Tillverkad av metall och polykarbonat.- Ljuskälla ingår inte. Vi har valt ut Transparent Fasadlampor i Metall från Oluce med stor omsorg.
 • Oluce Sonora - guldfärgad taklampa, 50 cm

  Oluce Sonora - guldfärgad taklampa, 50 cm
  Ett fantastiskt utseende i guld: upphängningslampan Sonora Oluce Sonora från den exklusiva italienska tillverkaren Oluce imponerar med en enkel men ändå effektiv design. I designens förgrund finns den kupolformade lampskärmen, som är gjord av stål och belagd med en gyllene lack. Den gyllene ytan ger utseendet ett lyxigt och varmt utseende som är ännu mer effektivt när det är upplyst. För om ljuset träffar den gyllene ytan reflekteras det varmt och försiktigt i omgivningen, så att en mysig ljusatmosfär uppstår i rummet. På grund av den stora nyansöppningen uppnår lampan omfattande belysning - perfekt för att belysa bord. Sonora är ett verk av den kända designern Vico Magistretti, som designade lampan 1976 för premiumtillverkaren Oluce . I sin design inspirerades han av enkelhet och geometri.
 • Oluce Sonora - Hänglampa i opalglas, 50 cm

  Oluce Sonora - Hänglampa i opalglas, 50 cm
  Vit upphängningslampa Sonora tillverkad av blåst Murano-glas Denna taklampa från Sonora-serien är tidlöst vacker och mångsidig. Idealiskt placeras den ovanför vardagsrummet eller matsalsbordet, där den avger starkt, direkt ljus med sin halvcirkelformade lampskärm av blåst, opalt vitt Murano-glas. Sammantaget en snygg lampa med en modern touch. Glödlampor ingår. Oluce - italienska designerlampor sedan 1945 Sedan det grundades 1945 har Oluce företaget varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat Oluce , som med tiden har blivit sanna ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av produktion av lampor och en hög kvalitetsstandard i materialval är Basis för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är maximalt för Oluce designarna.
 • Oluce Lanternina - pendellampa i Murano-glas

  Oluce Lanternina - pendellampa i Murano-glas
  Den lilla pendellampan Lanternina ger ett starkt ljus med en diffus effekt Pendellampan Lanternina är tidlöst vacker och väcker uppmärksamhet med sin dubbla lampskärm i Muranoglas. Den yttre skärmen är transparent och kompletteras av en inre skärm i sandblästrat glas. Detta skapar en harmonisk belysning som understryker en mysig atmosfär. Lanternina är särskilt effektfull när flera av dessa lampor placeras bredvid varandra. Oluce - italienska designarmaturer sedan 1945 Sedan grundandet 1945 har Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designarmaturer. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat ljuskreationer för Oluce som har blivit verkliga ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av armaturtillverkning och höga kvalitetsstandarder i valet av material är grunden för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva armaturerna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och innehåll har alltid varit Oluce-designernas maxim.
 • Oluce Alba - Pendellampa i opalglas, en lampa

  Oluce Alba - Pendellampa i opalglas, en lampa
  Alba - en speciell typ av pendellampa Alba-pendellampan imponerar med en särskilt ren och oförfalskad design. I centrum står lampskärmen som är tillverkad av opalglas med polerad yta. Den påminner om formen på en daggdroppe, vilket också var inspirationen för designern Mariana Pellegrino Soto, som skapade detta belysningsobjekt för det väletablerade företaget Oluce. Användningen av opalglas skapar en fascinerande ljuseffekt när den är upplyst, vilket ger det önskade rummet en extra mysig känsla. Den kända belysningstillverkaren Oluce är ett av de mest traditionella företagen i Italien. Vid tillverkningen lägger man inte bara särskild vikt vid sofistikerad design, utan även vid traditionellt hantverk och ett högkvalitativt urval av material.
 • Oluce Sonora - halvcirkelformad hängande lampa vit-guld

  Oluce Sonora - halvcirkelformad hängande lampa vit-guld
  Med sin guldfärgade insida skapar Sonora-upphängningslampan en trevlig atmosfär Den opala vita upphängningslampan Sonora är tidlöst vacker och mångsidig. Idealiskt placeras den ovanför vardagsrummet eller matbordet, vilket bokstavligen sätter den i rätt ljus. Höjdpunkten är den guldfärgade insidan av paraplyet, som sätter fantastiska accenter. Sammantaget en snygg lampa med en modern touch. Med en diameter på 90 cm är Sonora också perfekt för att belysa stora rum, till exempel matsalar eller lobbyn. Glödlampor ingår. Oluce - italienska designerlampor sedan 1945 Sedan det grundades 1945 har Oluce företaget varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat Oluce , som med tiden har blivit sanna ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av produktion av lampor och en hög kvalitetsstandard i materialval är Basis för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är maximalt för Oluce designarna.
 • Oluce Kelly LED-vägglampa med upp/ned-ljus

  Oluce Kelly LED-vägglampa med upp/ned-ljus
  Varmvitt, indirekt ljus - Kelly designvägglampa Den minimalistiska och samtidigt vackert formade Kelly vägglampan är en speciell designarmatur som imponerar direkt. Den enkla designen i vitt rymmer två energieffektiva LED-ljuskällor som avger sitt varmvita ljus mjukt och indirekt uppåt och nedåt. Kelly ger därmed en attraktiv tilläggs- och accentbelysning, som kommer till sin rätt i korridorer eller andra bostadsområden.
 • Oluce Sonora - halvcirkelformad hängande lampa svart-guld

  Oluce Sonora - halvcirkelformad hängande lampa svart-guld
  Med sin gyllene insida skapar Sonora-upphängningslampan en trevlig atmosfär Den opala vita upphängningslampan Sonora är tidlöst vacker och mångsidig. Idealiskt placeras den ovanför vardagsrummet eller matbordet, vilket bokstavligen sätter den i rätt ljus. Höjdpunkten är den guldfärgade insidan av paraplyet, som sätter fantastiska accenter. Sammantaget en snygg lampa med en modern touch. Med en diameter på 90 cm är Sonora också perfekt för att belysa stora rum, till exempel matsalar eller lobbyn. Glödlampor ingår. Oluce - italienska designerlampor sedan 1945 Sedan det grundades 1945 har Oluce företaget varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat Oluce , som med tiden har blivit sanna ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av produktion av lampor och en hög kvalitetsstandard i materialval är Basis för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är maximalt för Oluce designarna.
 • Oluce Canopy - Pendellampa, 90 cm, vit

  Oluce Canopy - Pendellampa, 90 cm, vit
  Canopy-hänglampan skapar lysrörseffekter Denna hängande lampa är en riktig blickfångare! Skapades 2009 av den italienska designern Francesco Rota, det ger också vackra ljuseffekter till alla typer av vardagsrum en tid senare. Den halvcirkelformade lampskärmen i vanlig vit är mångsidig och skapar en nästan indirekt ljuseffekt samt harmonisk allmänbelysning. Glödlampor ingår. Oluce - italienska designerlampor sedan 1945 Sedan det grundades 1945 har Oluce företaget varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat Oluce , som med tiden har blivit sanna ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av produktion av lampor och en hög kvalitetsstandard i materialval är Basis för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är maximalt för Oluce designarna.
 • Oluce - Agnoli Golvlampa Nickel

  Oluce - Agnoli Golvlampa Nickel
  Design Tito Agnoli för Oluce Koncept Agnoli golvlampan, är den äldsta designen i Oluce kollektionen. Uppkallad efter designaren, Tito Agnoli, är denna fantastiska golvlampa en föregångare för de minimaliska tendenser, vi känner och älskar från modern design. Agnoli golvlampan ger ett precist och direkt ljus, via cornalux-glödlampan som är monterad på ett elegant teleskopsystem. Foten är gjord i travertin-marmor och själva teleskopsystemet är förnicklad. En golvlampa som är designad i 1954, men som på alla sätt har nåd med nåd. En lampa som osar av funktionalitet, utan att bli grov i sitt uttryck; och en helt säker vinnare till vardagsrumsgolvet. Fortfarande en designklassiker som, nästan föralltid, kommer passa in tillsammans med många moderna designs.
 • Oluce - Coupe 3321 Golvlampa Svart

  Oluce - Coupe 3321 Golvlampa Svart
  Design Joe Colombo för Oluce Koncept Coupe serien av lampor, är en läcker serie, av klassiska designlampor, från Oluce designad av Joe Colombo i 1967. Lampserien består av en rad bordslampor, golvlampor och vägglampor som alla delar samma stilsäkra uttryck. Hela serien av lampor vann i 1968 The International Design Award från det amerikanska institutet för inredningsdesign. Ett stående pris, som också var med till att bära lampserien, förtjänt, framåt. Lampserien är också ett fast element på både MoMA i New York och Neue Sammlung museet i Mũnchen. Coupe 3321 Golvlampa Svart biljerar i sin design och sätt att tänka ljus på. Den intelligenta konstruktionen, låter dig justera ljus och uttryck, genom att ge möjlighet för både att justera skärmen i en upp- eller nedåtriktning, samt vippa skärmen från sida till sida.
 • Oluce Atollo bordslampa med dimmer Ø50cm svart

  Oluce Atollo bordslampa med dimmer Ø50cm svart
  Noble bordslampa Atollo - ett designverk som erövrar världen Den första designen av Atollo-bordlampan är från 1977, och även idag har den inte förlorat något av sin charm. Under åren har den vunnit många priser och finns på många museer runt om i världen som en designklassiker. Lampan med den karakteristiska svampformen är tillverkad av lackerad aluminium. Lampskärmen ger en målinriktad ljusfördelning och berikar varje atmosfär. Med hjälp av dimmern kan man skapa individuella stämningar i rummet. Oluce - Italienska designlampor sedan 1945 Sedan starten 1945 har Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designlampor. Under de senaste årtiondena har italienska och internationella designers utvecklat armaturer för Oluce, som med tiden har blivit riktiga ikoner inom belysningskonsten. Erfarenhet av armaturtillverkning och höga kvalitetsstandarder vid val av material är grunden för de visuellt tilltalande och samtidigt funktionella och effektiva armaturerna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är Oluces formgivare.
 • Oluce Atollo - bordslampa i Murano-glas, 50 cm

  Oluce Atollo - bordslampa i Murano-glas, 50 cm
  Inimitable Atollo bordslampa - en riktig designervärdighet i blåst Muranoglas Den första designen av Atollo-bordlampan är från 1977, och även idag har den inte förlorat något av sin charm. Under åren har den vunnit många priser och finns på många museer runt om i världen som en designklassiker. Lampan med den karakteristiska svampformen ser mycket lätt och sorglös ut tack vare den opalvita designen och användningen av Muranoglas. Totalt två ljuskällor - en i basen och en i skärmen - ger direkt och diffust ljus i lika hög grad. Genom att dämpa ljuset kan man skapa individuella stämningar i rummet. Oluce - Italienska designlampor sedan 1945 Sedan starten 1945 har Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designlampor. Under de senaste årtiondena har italienska och internationella designers utvecklat armaturer för Oluce, som med tiden har blivit riktiga ikoner inom belysningskonsten. Erfarenhet av armaturtillverkning och höga kvalitetsstandarder vid val av material är grunden för de visuellt tilltalande och samtidigt funktionella och effektiva armaturerna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är Oluce-designernas maxima.
 • Oluce Atollo - bordslampa i Murano-glas, 70 cm

  Oluce Atollo - bordslampa i Murano-glas, 70 cm
  Inimitable Atollo bordslampa - en riktig designervärdighet i blåst Muranoglas Den första designen av Atollo-bordlampan är från 1977, och även idag har den inte förlorat något av sin charm. Under åren har den vunnit många priser och finns på många museer runt om i världen som en designklassiker. Lampan med den karakteristiska svampformen ser mycket lätt och sorglös ut tack vare den opalvita designen och användningen av Muranoglas. Totalt två ljuskällor - en i basen och en i skärmen - ger direkt och diffust ljus i lika hög grad. Genom att dämpa ljuset kan man skapa individuella stämningar i rummet. Oluce - Italienska designlampor sedan 1945 Sedan starten 1945 har Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designlampor. Under de senaste årtiondena har italienska och internationella designers utvecklat armaturer för Oluce, som med tiden har blivit riktiga ikoner inom belysningskonsten. Erfarenhet av armaturtillverkning och höga kvalitetsstandarder vid val av material är grunden för de visuellt tilltalande och samtidigt funktionella och effektiva armaturerna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är Oluces formgivare.
 • Oluce - Spider Golvlampa Svart

  Oluce - Spider Golvlampa Svart
  Design Joe Colombo för Oluce Koncept Spider är en vacker belysningskollektion från Oluce designad av Joe Colombo. Belysningskollektionen består av en golvlampa och en bordslampa - båda modellerna finns i antingen svart eller vitt. Golvlampan Spider i svart är en otroligt vacker lampa vars främsta designelement är reflektorn i en ugnslackerad metallfinish. Själva lampdesignen är från 1965, men uttrycket är som om det skapades igår. Redan 1967 vinner Spider The Compasso d'Oro Award och har sedan dess ingått i den permanenta utställningen på Triennalen i Milano, Philadelphia Museum of Art, Kunstmuseum i Düsseldorf och museet Neue Sammlung i München. Den vackra reflektorn, som också rymmer ljuskällan, kan vinklas med hjälp av en plastled och ger möjlighet att både skapa ett mycket direkt ljus - eller vinkla den mot en yta för att skapa ett mer indirekt ljusfall. Spider Golvlampa i svart är en del av den klassiska Spider lampserien från Oluce och kan, baserat på sina många utmärkelser och fasta platser på utställningar, lätt motivera sin placering i vardagsrummet eller i en kontorsmiljö.
 • Oluce Atollo bordslampa med dimmer Ø50cm vit

  Oluce Atollo bordslampa med dimmer Ø50cm vit
  Noble bordslampa Atollo - ett designverk som erövrar världen Den första designen av Atollo-bordlampan är från 1977, och även idag har den inte förlorat något av sin charm. Under åren har den vunnit många priser och finns på många museer runt om i världen som en designklassiker. Lampan med den karakteristiska svampformen är tillverkad av lackerad aluminium. Lampskärmen ger en målinriktad ljusfördelning och berikar varje atmosfär. Med hjälp av dimmern kan man skapa individuella stämningar i rummet. Oluce - Italienska designlampor sedan 1945 Sedan starten 1945 har Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designlampor. Under de senaste årtiondena har italienska och internationella designers utvecklat armaturer för Oluce, som med tiden har blivit riktiga ikoner inom belysningskonsten. Erfarenhet av armaturtillverkning och höga kvalitetsstandarder vid val av material är grunden för de visuellt tilltalande och samtidigt funktionella och effektiva armaturerna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är Oluces formgivare.
 • Oluce Fresnel vägglampa med glaslins IP44 svart

  Oluce Fresnel vägglampa med glaslins IP44 svart
  Fresnel-vägglampan sprider ett starkt ljus både inomhus och utomhus Denna högkvalitativa vägglampa är utrustad med IP44 för att tåla alla uppgifter i och omkring hemmet. Den robusta lampstommen i aluminium bär en s.k. Fresnel-lins av formgjutet glas med sandstrålat huvud. Detta ger en direkt och samtidigt diffus ljuseffekt. Fresnel kan också användas som vägg- eller takbelysning och passar särskilt bra i badrummet eller köket. Ljuskällor ingår inte. Oluce - italiensk designerlampa sedan 1945 Sedan företaget bildades 1945 har företaget Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerlampor. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat belysningsarmaturer för Oluce, som med tiden har blivit verkliga ikoner inom belysningskonst. Erfarenhet av tillverkning av armaturer och en hög kvalitetsnivå vid valet av material är grunden för de optiskt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. En perfekt syntes av form och substans var och är drivkraften hos Oluces designer.
 • Oluce Fresnel - Vägglampa med glaslins IP44, vit

  Oluce Fresnel - Vägglampa med glaslins IP44, vit
  Fresnel-vägglampan sprider ett starkt ljus både inomhus och utomhus Denna högkvalitativa vägglampa är utrustad med IP44 för att tåla alla uppgifter i och omkring hemmet. Den robusta lampstommen i aluminium bär en s.k. Fresnel-lins av formgjutet glas med sandstrålat huvud. Detta ger en direkt och samtidigt diffus ljuseffekt. Fresnel kan också användas som vägg- eller takbelysning och passar särskilt bra i badrummet eller köket. Ljuskällor ingår inte. Oluce - italiensk designerlampa sedan 1945 Sedan företaget bildades 1945 har företaget Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerlampor. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat belysningsarmaturer för Oluce, som med tiden har blivit verkliga ikoner inom belysningskonst. Erfarenhet av tillverkning av armaturer och en hög kvalitetsnivå vid valet av material är grunden för de optiskt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. En perfekt syntes av form och substans var och är drivkraften hos Oluces designer.
 • Oluce Fresnel - Vägglampa med glaslins IP44, grå

  Oluce Fresnel - Vägglampa med glaslins IP44, grå
  Fresnel-vägglampan sprider ett starkt ljus både inomhus och utomhus Denna högkvalitativa vägglampa är utrustad med IP44 för att tåla alla uppgifter i och omkring hemmet. Den robusta lampstommen i aluminium bär en s.k. Fresnel-lins av formgjutet glas med sandstrålat huvud. Detta ger en direkt och samtidigt diffus ljuseffekt. Fresnel kan också användas som vägg- eller takbelysning och passar särskilt bra i badrummet eller köket. Ljuskällor ingår inte. Oluce - italiensk designerlampa sedan 1945 Sedan företaget bildades 1945 har företaget Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerlampor. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat belysningsarmaturer för Oluce, som med tiden har blivit verkliga ikoner inom belysningskonst. Erfarenhet av tillverkning av armaturer och en hög kvalitetsnivå vid valet av material är grunden för de optiskt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. En perfekt syntes av form och substans var och är drivkraften hos Oluces designer.
 • Oluce Fresnel - Vägglampa med glaslins IP44 krom

  Oluce Fresnel - Vägglampa med glaslins IP44 krom
  Fresnel-vägglampan sprider ett starkt ljus både inomhus och utomhus Denna högkvalitativa vägglampa är utrustad med IP44 för att tåla alla uppgifter i och omkring hemmet. Den robusta lampstommen i aluminium bär en s.k. Fresnel-lins av formgjutet glas med sandstrålat huvud. Detta ger en direkt och samtidigt diffus ljuseffekt. Fresnel kan också användas som vägg- eller takbelysning och passar särskilt bra i badrummet eller köket. Ljuskällor ingår inte. Oluce - italiensk designerlampa sedan 1945 Sedan företaget bildades 1945 har företaget Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerlampor. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat belysningsarmaturer för Oluce, som med tiden har blivit verkliga ikoner inom belysningskonst. Erfarenhet av tillverkning av armaturer och en hög kvalitetsnivå vid valet av material är grunden för de optiskt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. En perfekt syntes av form och substans var och är drivkraften hos Oluces designer.
 • Oluce Atollo bordslampa, aluminium, Ø 25 cm, svart

  Oluce Atollo bordslampa, aluminium, Ø 25 cm, svart
  En klassiker bland designerbordslampor: Atollo Atollo bordslampa från Oluce är ett glamoröst och praktfullt utseende. Den har en cylindrisk bas som smalnar av i det övre området och är utrustad med en halvskalig skärm som färgsättningsmässigt bildar en enhet med basen. Den halvklotformade skärmen riktar ljuset nedåt på bordsytan, vilket skapar en indirekt och mycket behaglig accentuering av omgivningen. Tack vare sitt eleganta utseende och indirekta ljusutsläpp lämpar sig armaturen för många användningsområden, till exempel sovrummet eller vardagsrummet. Bordslampan Atollo, som finns på många museer, är ett verk av designern Vico Magistretti, som utformade lampan 1977 i samarbete med det traditionella belysningsföretaget Oluce. Det italienska företaget Oluce lägger särskild vikt vid sofistikerad design, bästa kvalitet och högsta hantverk vid tillverkningen av sina armaturer.
 • Oluce Zanuso - Retro bordslampa i design

  Oluce Zanuso - Retro bordslampa i design
  Zanuso designer bordslampa - en klassiker från 1965 Den första designen av Zanuso bordslampa, uppkallad efter sin skapare Marco Zanuso, går tillbaka till 1960-talet. Och den har inte förlorat något av sin charm än idag. Den har vunnit många priser genom åren och är nu ett mycket älskat retroobjekt som pryder vardagsrummet såväl som skrivbordet hemma och ger indirekt ljus. Den stora halvklotformade skärmen är tillverkad av PMMA och är fäst vid den runda basen med hjälp av en böjd metallarm. Bordslampan Zanuso kan roteras i gränssnittet mellan armen och basen. Oluce - italiensk designbelysning sedan 1945 Sedan grundandet 1945 har Oluce varit en av de ledande italienska tillverkarna av designbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat belysningskreationer för Oluce som har blivit verkliga ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av armaturtillverkning och höga kvalitetsstandarder i valet av material är grunden för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva armaturerna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och innehåll har alltid varit Oluce-designernas maxim.
 • Oluce Sonora - opalvit taklampa

  Oluce Sonora - opalvit taklampa
  Sonora pendellampa med halvcirkelformad skärm Sonora pendellampa lyser i vitt. Den finns både med en diameter på 38 cm och med en diameter på 50 cm. Det innebär att den flexibelt kan anpassas till behoven i vardagsrummet. Den är idealisk för användning ovanför matbordet eller i vardagsrummet, där den ger varmt, direkt ljus. Den halvcirkelformade skärmen är tillverkad av blåst Muranoglas och framhäver en klassisk, modern eller rustik stil. Sonora levereras komplett med glödlampor. Produkter från varumärket Oluce står alltid för hög kvalitet, attraktivt utseende och funktionalitet. Konstnärer från hela världen finns med i produktutbudet och ger Oluce's belysningsskapelser sin omisskännliga touch. Den mångåriga erfarenhet som Oluce kan dra nytta av är tydlig, eftersom varumärket grundades redan 1945 och kombinerar tradition och modernitet på ett stilfullt sätt. Lång livslängd, högkvalitativa material och omsorgsfullt utförande är typiska kännetecken för Oluce.
 • Oluce Sonora - Hänglampa i opalglas, 38 cm

  Oluce Sonora - Hänglampa i opalglas, 38 cm
  Vit upphängningslampa Sonora tillverkad av blåst Murano-glas Denna taklampa från Sonora-serien är tidlöst vacker och mångsidig. Idealiskt placeras den ovanför vardagsrummet eller matsalsbordet, där den avger starkt, direkt ljus med sin halvcirkelformade lampskärm av blåst, opalt vitt Murano-glas. Sammantaget en snygg lampa med en modern touch. Glödlampor ingår. Oluce - italienska designerlampor sedan 1945 Sedan det grundades 1945 har Oluce företaget varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat Oluce , som med tiden har blivit sanna ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av produktion av lampor och en hög kvalitetsstandard i materialval är Basis för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är maximalt för Oluce designarna.
 • Oluce Canopy - Pendellampa, 60 cm, vit

  Oluce Canopy - Pendellampa, 60 cm, vit
  Canopy-hänglampan skapar lysrörseffekter Denna hängande lampa är en riktig blickfångare! Skapades 2009 av den italienska designern Francesco Rota, det ger också vackra ljuseffekter till alla typer av vardagsrum en tid senare. Den halvcirkelformade lampskärmen i vanlig vit är mångsidig och skapar en nästan indirekt ljuseffekt samt harmonisk allmänbelysning. Glödlampor ingår. Oluce - italienska designerlampor sedan 1945 Sedan det grundades 1945 har Oluce företaget varit en av de ledande italienska tillverkarna av designerbelysning. Under de senaste decennierna har italienska och internationella designers utvecklat Oluce , som med tiden har blivit sanna ikoner för belysningskonsten. Erfarenhet av produktion av lampor och en hög kvalitetsstandard i materialval är Basis för de visuellt tilltalande men ändå funktionella och effektiva lamporna från Italien. Att skapa en perfekt syntes av form och substans var och är maximalt för Oluce designarna.
 • Oluce Cylinda LED bordslampa svart

  Oluce Cylinda LED bordslampa svart
  Cylinda LED-bordslampa med minimalistisk sofistikation Cylinda är en designlampa från Angeletti & Ruzza som imponerar med sina geometriska former och tydliga konturer. Med det nedåtriktade, varmvita ljuset från de inbyggda LED-lamporna utstrålar Cylinda en lugn närvaro och en positiv atmosfär. Armaturen består av två cylindrar med mycket olika dimensioner och tjocklek, så att den högre, smala versionen bildar armaturens bas och den stora, smala skivan bildar ljusskärmen. Angeletti & Ruzza är båda utbildade inom industridesign, som de också har lärt sig själva. Med sin egen designstudio i Rieti och många utmärkelser har de gjort sig ett namn inte bara inom belysningssektorn utan även inom design av möbler, inredning, porslin och badrumsmöbler. Den minimalistiska sofistikeringen i formspråket harmonierar perfekt med armaturtillverkaren Oluces ideal, som inte bara skapar moderna armaturer med geometriska former och högkvalitativa ytor, utan också gör dem till ikoner bortom trenden.
 • Oluce Canopy - Pendellampa, 90 cm, bronsvit

  Oluce Canopy - Pendellampa, 90 cm, bronsvit
  Exklusiv Canopy-pendellampa - ett verk av den italienska designern Oluce En platt, böjd lampskärm i metall och en diskret kabelupphängning som gör att den enorma lampskärmen bokstavligen svävar i rummet - det är de komponenter som utgör Canopy-pendellampan. Den bronsfärgade yttre ytan och den snövita insidan gör den till en oumbärlig höjdpunkt i inredningen. Den vita insidan av skärmen gör att ljuset kan stråla underbart starkt och kraftfullt ljus från skärmöppningen, vilket skapar bländfri och rymlig belysning - perfekt för att belysa stora matbord. Canopy har sin design att tacka sin designer Francesco Rota, en italiensk designer som skapade armaturen i samarbete med den traditionella belysningstillverkaren Oluce. Oluces armaturer är bland de mest högkvalitativa och sofistikerade på den italienska belysningsmarknaden.
 • Oluce Sonora - guldfärgad taklampa, 38 cm

  Oluce Sonora - guldfärgad taklampa, 38 cm
  Ett fantastiskt utseende i guld: upphängningslampan Sonora Oluce Sonora från den exklusiva italienska tillverkaren Oluce imponerar med en enkel men ändå effektiv design. I designens förgrund finns den kupolformade lampskärmen, som är gjord av stål och belagd med en gyllene lack. Den gyllene ytan ger utseendet ett lyxigt och varmt utseende som är ännu mer effektivt när det är upplyst. För om ljuset träffar den gyllene ytan reflekteras det varmt och försiktigt i omgivningen, så att en mysig ljusatmosfär uppstår i rummet. Tack vare den stora nyansöppningen uppnår armaturen omfattande belysning - perfekt för att belysa bord. Sonora är ett verk av den kända designern Vico Magistretti, som designade lampan 1976 för premiumtillverkaren Oluce . I sin design inspirerades han av enkelhet och geometri.
 • Oluce The Globe - bordslampa i glas

  Oluce The Globe - bordslampa i glas
  Designerbordslampa The Globe från 1964 Att bordslampan The Globe från det traditionella italienska företaget Oluce skapades på 1960-talet märks verkligen inte. Den ser så modern och ovanlig ut att den utan tvekan också skulle kunna betraktas som en modern design. Joe Colombo, en av de mest begåvade italienska formgivarna på 60-talet, designade The Globe 1964. Hans vision var alltid framåtblickande. Han fokuserade på vad som skulle kunna vara viktigt för oss i framtiden, hur vår värld skulle kunna se ut. Science fiction och utopier fanns alltid med i hans tankar när han formgav vardagsföremål. Det är förmodligen också anledningen till att hans design, som denna bordslampa, verkar så modern för oss idag. Det sfäriska, transparenta glaset i The Globe är munblåst och fäst vid en metallstruktur med satin nickelfinish, som ibland kan se nästan antracit ut, beroende på hur ljuset faller.
 • Oluce - Atollo Bordslampa Medium Satin Bronze

  Oluce - Atollo Bordslampa Medium Satin Bronze
  Design Vico Magistretti för Oluce Koncept Atollo Bordslampa Medium Satin Bronze är en kombination av geometriska former; en cylinder, en kägla och en halvkula. Tillsammans bildar de en ytterst dekorativ bordslampa, som har vunnit flera priser och står i dag som en av de största ikonerna inom italiensk design. Lampan har bland annat fått en stående plats på ’Museum of Modern Art’ i New York. Lampans karaktäristiska skärm är framställd i antingen opalglas eller metall. Varianten i putsad metall, kan fås med en finish i antingen svart, guld eller vit. Om du väljer skärmen i opalglas, får du en skärm som ser vit ut när lampan är släkt, men lyser upp till en elegant och dekorativ lampa, när ljuset tänds. Lampan kommer dessutom i tre olika storlekar, så du har möjlighet att tillföra den raffinerade designen för hela hemmet. Antingen som nattlampa med en höjd på 35 cm. Som belysning på en byrå med lampan på 50 cm. eller den stora lampan på 70 cm. Som dessutom också kan stå direkt på golvet. Se hela den utsökta serien av Atollo bordslampor här
 • Oluce Sonora - svart taklampa, 38 cm

  Oluce Sonora - svart taklampa, 38 cm
  Kupolformad upphängningslampa Sonora i svart stål Vid utformningen av detta ljusobjekt inspirerades skaparen Vico Magistretti av effekten av geometriska former och enkelhet. Han insåg detta främst med designen av paraplyet, vilket är ett fantastiskt utseende på grund av dess kupolform och dess stora storlek. Skärmen var gjord av svartlackerat stål så att ljuset avges direkt nedåt från den stora skuggaöppningen för att till exempel helst lysa upp en bordsyta. Designern Vico Magistretti designade Sonora-lampan 1976 för den italienska premiumtillverkaren Oluce. Hittills har lampan förlorat sin charm, vilket gör den till en av de mest populära belysningsarmaturerna i lamptillverkaren.