Umage lampor

Umage har många olika lampor och belysning i urban design. De är nog mest känd för sin EOS lampa i fjäderskrud. Samma formgivare ligger bakom taklampan Asteria som kanske är lite av motsatsen med sitt minimalistiska uttryck. En annan lampa vi gillar är Aluvia som påminner om en kotte.

Belysning från Umage

 • UMAGE Vit Designtaklampa Eos up

  UMAGE Vit Designtaklampa Eos up
  Vit taklampa Eos up med fluffig fjäderskärm Vid designprocessen av taklampan Eos och dess ovanliga skärm av äkta gåsfjädrar hämtade designern Søren Ravn Christensen inspirationen från det nordiska landskapets vackra skönhet. På så sätt skapades en unik ljuskälla som med sitt fluffiga utseende samt mjuka ljuset skapar en hemtrevlig atmosfär. Eos up är lämplig som allmänbelysning, t.ex. i sovrummet eller som områdesbelysning som badar vardagsrummet i mjukt ljus och sörjer för en elegant känsla i rummet. Eos up kan även användas som vägglampa. Blir fjädrarna dammiga, kan de enkelt rengöras med hjälp av en hårtork. Lampan är en produkt från danska företaget UMAGE, som har som mål att vidareutveckla skandinavisk design och skapa lampor med naturlig karaktär med hjälp av noggrant hantverk. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Stor designhänglampa Eos i vitt

  UMAGE Stor designhänglampa Eos i vitt
  Vit hänglampa Eos large med stor fjäderskärm Hänglampan Eos larges skärm består av en stor, fluffig form med äkta gåsfjädrar. Ca 4 500 äkta fjädrar klistrades på basen i papper. På så sätt skapades en lampskärm som med sina egenskaper sörjer för en otrolig ljuseffekt: varm, mjuk och mycket mysig. Eos large är en design av danske Søren Ravn Christensen, en av grundarna och kreativa utvecklare hos företaget UMAGE, en tillverkare, som har som mål att med sina produkter, vilka med naturlig skönhet kombinerad med hög funktionalitet är populära världen över, vidareutveckla skandinavisk design. Hänglampan Eos large sörjer som bordsbelysning för adekvat ljus i omgivningen och skapar en stämningsfull atmosfär. OBS: Blir lampan smutsig, kan en hårtork användas för att rengöra den. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE - Asteria Taklampa Antracit Umage

  UMAGE - Asteria Taklampa Antracit Umage
  Asteria Pendellampa Antracit är en elegant, minimalistisk och vacker lampa designad för framtiden. Lampan har en inbyggd LED-panel som är dimbar. Asteria finns som bordslampa, golvlampa, taklampa och pendellampa i två olika storlekar. Lampan finns i flera olika moderna färger - i kombination med den enkla och tidlösa designen passar Asteria-serien in i nästan alla hem. Se hela Asteria-serien här Pendellampan har en inbyggd LED som kan dimras med en extern dimmer. Se till att använda en dimmer som passar produkten. UMAGE har testat ett antal av de vanligaste dimrarna från LK Fuga, så att de säkert kan användas med Asteria-pendellampan. Om du behöver mer information är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. OBS! Asteria pendellampa har ett drivdon som är monterat i den tillhörande baldakinen. Det är därför inte möjligt att hänga pendellampan utan tak - t.ex. i anslutning till en strömskena. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har några frågor. OBS: alla Asteria pendellampor utom Micro är dimbara. Umage rekommenderar följande dimmers: SG LED-dimmer LEDDIM 0-200W Phillips LPS 100 DK (0-10 volt styrspänning) LK FUGA® insatsdimmer TOUCH IR 350 UNI LK FUGA® Insatsdimmer MEK-S 300LR LK FUGA® Insatsdimmer MEK-S 300CR LK FUGA® insatsdimmer LED-S 120 VA korresp. LK FUGA® insatsdimmer LED 180 TOUCH IR LK FUGA® insatsdimmer FUGA LED 250 TOUCH IR
 • UMAGE - Asteria Taklampa Forest Green Umage

  UMAGE - Asteria Taklampa Forest Green Umage
  Asteria Pendellampa är en elegant, minimalistisk och vacker lampa designad för framtiden. Lampan har en inbyggd LED-panel som är dimbar. Det är en lampa som är idealisk ovanför matbordet, vardagsrumsbordet eller köksön. Här ser du Asteria i en vacker grön färg. Möjligheterna är många med Asteria, som finns i 5 olika vackra färger. Varumärket Umage har gjort det igen och designat en vacker lampa med fokus på design, teknik och hantverk. OBS! Asteria pendellampa har ett drivdon som är monterat i den tillhörande baldakinen. Det är därför inte möjligt att hänga pendellampan utan baldakin - t.ex. i anslutning till en strömskena. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har några frågor.
 • UMAGE Fjäderhänglampa Eos medium, ljusgrå

  UMAGE Fjäderhänglampa Eos medium, ljusgrå
  Hänglampa Eos medium med fjäderskärm i ljusgrått Naturligt material samt en färg, som är vanlig i naturen, dominerar hänglampan Eos mediums utseende. Den ovanliga skärmen består av ca 1 800 gåsfjädrar som klistrades på papper, vilket sörjer för en mycket fluffig yta. Mjukheten kännetecknar dock inte bara skärmen i sin helhet, utan även ljuset från lampan. Detta sörjer för en fantastisk områdesbelysning med mjuk karaktär. En hänglampa, som vidareutvecklar skandinavisk design, helt efter föreställningar som lamptillverkaren UMAGE och en av dess grundare och kreativa utvecklaren, Søren Ravn Christensen, som designade hänglampan Eos, hade. UMAGE lägger under tillverkningsprocessen stor vikt på noggrant hantverk och hänsyn till miljön. - För att rengöra hänglampan Eos medium kan en hårtork användas. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Med gåsfjädrar – hänglampa Eos micro, vit

  UMAGE Med gåsfjädrar – hänglampa Eos micro, vit
  Fluffig hänglampa Eos micro i vitt – naturligt vacker Hänglampan Eos micros skärm – ett designobjekt av Søren Ravn Christensen (kreativ utvecklare och en av grundarna bakom Vita Copenhagen) – utstrålar ren naturlighet. Detta är främst ett resultat av materialet som Christensen valde för skärmen. Ca 500 äkta gåsfjädrar klistrades på papper och blev på så sätt till en unik lampskärm, som sörjer för varm, behaglig belysning och en elegant känsla i varje interiör. Eos’ design inspirerades av det nordiska landskapets skönhet och naturens färger. OBS: Blir lampan någon gång smutsig, kan den enkelt rengöras med en hårtork. UMAGE är en dansk lamptillverkare som har som mål att vidareutveckla skandinavisk design. På så sätt skapas tidlöst vackra ljuskällor som utstrålar ren naturlighet vad gäller funktionen och utseendet samt en charm som ingen kan motstå. Tillverkaren lägger stor vikt på noggrant hantverk med hänsyn till ekologiska aspekter och hållbarhet. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Ljusgrå skärm – pendellampa Eos X-large

  UMAGE Ljusgrå skärm – pendellampa Eos X-large
  Stor pendellampa Eos X-large i ljusbrunt Pendellampan Eos X-large med ljusbrun skärm av äkta gåsfjädrar är ett sant blickfång i vardags- och sovrum. Den neutrala färgen passar optimalt till otaliga inredningsfärger och -stilar, precis som hela designen som utstrålar skandinavisk naturlighet. Hänglampan, som sörjer för en fantastisk ljuseffekt, designades av kreativa utvecklaren och en av grundarna bakom danska lampföretaget UMAGE, Søren Ravn Christensen. UMAGE står för vidareutveckling av Skandinaviens puristiska design, som imponerar med enkel naturlighet och funktioner. Hänglampa Eos belyser exempelvis stora matbord på ett optimalt och mycket behagligt sätt. Ljuset som avges skapar en mycket behaglig atmosfär. OBS: Blir lampan smutsig, kan en hårtork användas för att rengöra den. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE - Asteria Taklampa Ruby Umage

  UMAGE - Asteria Taklampa Ruby Umage
  Asteria Pendellampa Ruby är en elegant, minimalistisk och vacker lampa designad för framtiden. Lampan har en inbyggd LED-panel som är dimbar. Asteria finns som bordslampa, golvlampa, taklampa och pendellampa i två olika storlekar. Asteria pendellampa finns med upphängning i antingen mässing, svart eller stål. Lampan finns i flera olika moderna färger - i kombination med den enkla och tidlösa designen passar Asteria-serien in i nästan alla hem. Se hela Asteria-serien här Pendellampan har en inbyggd LED som kan dimras med en extern dimmer. Se till att använda en dimmer som passar produkten. UMAGE har testat ett antal av de vanligaste dimrarna från LK Fuga, så att de säkert kan användas med Asteria-pendellampan. Om du behöver mer information är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. OBS! Asteria pendellampa har ett drivdon som är monterat i den tillhörande baldakinen. Det är därför inte möjligt att hänga pendellampan utan tak - t.ex. i anslutning till en strömskena. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har några frågor. OBS: alla Asteria pendellampor utom Micro är dimbara. Umage rekommenderar följande dimmers: SG LED-dimmer LEDDIM 0-200W Phillips LPS 100 DK (0-10 volt styrspänning) LK FUGA® insatsdimmer TOUCH IR 350 UNI LK FUGA® Insatsdimmer MEK-S 300LR LK FUGA® Insatsdimmer MEK-S 300CR LK FUGA® insatsdimmer LED-S 120 VA korresp. LK FUGA® insatsdimmer LED 180 TOUCH IR LK FUGA® insatsdimmer FUGA LED 250 TOUCH IR
 • UMAGE Eos medium golvlampa vit

  UMAGE Eos medium golvlampa vit
  Designergolvlampa Eos medium med vit skärm Naturlig mjukhet, det är bara ett av de attribut som man tänker på när man tittar på golvlampan Eos med sin skärm som är utformad av äkta gåsfjädrar. Lampskärmen som designats av Søren Ravn Christensen från det danska företaget UMAGE är redan något mycket speciellt, inte bara visuellt utan även funktionellt. Eos avger ett mjukt och skonsamt ljus som ger en elegant känsla till varje interiör. Dessutom har golvlampan Eos ett smalt, vitt golvstativ av designern Anders Klem, också han från Danmark, vars passion är att utveckla moderna lampor. - Inga fjädrar från levande djur används. - Eos kan enkelt rengöras med en hårtork.
 • UMAGE Eos mini bordslampa vit/svart

  UMAGE Eos mini bordslampa vit/svart
  Eos mini bordslampa - skärm av fjädrar på svart stativ Eos mini kombinerar enkla grundformer med ett självständigt utseende och ett modernt mervärde. Søren Ravn Christensen, drivkraften bakom den danska armaturtillverkaren UMAGE, har designat en armatur som harmonierar med atmosfären i många interiörer i det moderna och skandinaviska inredningskonceptet. Den vita skuggan är täckt med gåsfjädrar runt om, vilket ger en lätt karaktär. Detta stöds av det svarta stativets slanka stav. En USB-anslutning i basen för laddning av exempelvis smartphones står för modern funktionalitet. - En hårtork rekommenderas för att rengöra Eos mini bordslampa. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Eos medium bordslampa vit

  UMAGE Eos medium bordslampa vit
  White Spring bordslampa Eos medium Med sin fluffiga, luftiga skärm med äkta gåsfjädrar erbjuder Eos medium en speciell unik försäljningspunkt som gör bordslampan till ett effektivt och ljust blickfång för interiörer som är inredda i modern eller skandinavisk stil. Ramen är ett smalt bordsställ i vitt. Dess smala form understryker den viktlösa karaktären hos skärmen. Dessutom finns det en integrerad USB-port i basen, vilket är ett praktiskt extra alternativ för att ladda elektroniska enheter. - En hårtork rekommenderas för rengöring av Eos medium bordslampa. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Ljusgrå designhänglampa Eos X-large

  UMAGE Ljusgrå designhänglampa Eos X-large
  Ljusgrå hänglampa Eos X-large – puristiskt naturlig Nästan otaliga äkta fjädrar utgör hänglampan Eos X-larges skärm: ca 6 000 gåsfjädrar klistrades på basen i papper och utgör på så sätt skärmen, som redan släckt imponerar med sin naturliga skönhet. Man behöver bara titta på den för att förstå hur fluffig den är. Detta sörjer för en behaglig känsla som bara förstärks när lampan tänds och badar rummet i behagligt, mjukt ljus. Rengöring: Blir Eos dammig, kan dammet enkelt fjärnas med hjälp av en hårtork. Denna ovanliga hänglampa skapades av danska designern, kreativa utvecklaren och en av grundarna bakom lampföretaget UMAGE, Søren Ravn Christensen. UMAGE har som mål att skapa lampor med utseenden som är en vidareutveckling av den skandinaviska designen med sin puristisk, nordiska skönhet och enkel funktionalitet. Här tas även hänsyn till miljön och noggrant hantverk för att skapa hållbara produkter med högt värde, en självklar aspekt för UMAGE. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Eos micro hänglampa grå

  UMAGE Eos micro hänglampa grå
  Mjuk och fluffig – hänglampa Eos micro med grå gåsfjädrar Hänglampan Eos micro består av en liten lampskärm som är tillverkad av riktiga fjädrar. Den grå fjäderdräkten sätts samman för hand, fjäder efter fjäder, på basen av papper. Resultatet är en imponerande lampskärm som övertygar redan med sitt ovanliga utseende. Tänds ljuset, sörjer hänglampan Eos micro för en mjuk ljuseffekt samt en avkopplande och trevlig atmosfär i rummet. Lampan Eos micro formgavs av det unga danska märket UMAGE by VITA Copenhagen. Deras designlampor är alltid av högsta kvalitet och inspirerades av den nordiska naturen. Här lägger man stor vikt på ekologisk hållbarhet, med speciell fokus på valet av material, tillverkningen och leveransen. Lamporna från UMAGE by VITA Copenhagen levereras därför i en trendig ask, vilket har blivit märkets kännetecken. Vid tillverkningen av hänglampa Eos micro användes inga fjädrar från levande djur.
 • UMAGE Silvia mini bordslampa vit

  UMAGE Silvia mini bordslampa vit
  Bordslampa Silvia mini med trebent stomme och organiskt utseende Den neutrala vita färgen gör bordslampan Silvia mini med sin skärm i hållbar plast och överlappande, trekantiga blad som påminner om en exotisk frukt, inte mindre iögonfallande. Man kan själv välja, om skärmen ska monteras med bladen öppnade uppåt eller nedåt. Skärmen designades av Vita-designteamet hos danska lamptillverkaren UMAGE från Danmark, som producerar lampor inspirerade av skandinavisk designen och som samtidigt vidareutvecklar den. Lampan Tripod med det trebenta golvstativet designades av den kreativa utvecklaren och en av grundarna bakom företaget UMAGE; Søren Ravn Christensen. Den fascinerar med sin tidlösa enkelhet och en 200 cm lång sladd, som är en fast del av lampans utseende. Inklusive strömbrytare på kabeln.
 • UMAGE Eos medium bordslampa vit/mässing

  UMAGE Eos medium bordslampa vit/mässing
  Spring bordslampa Eos medium med smalt stativ - elegans i vitt och mässing Tack vare kombinationen av en vit skärm och ett elegant stativ i borstad mässing framstår bordslampan Eos medium, designad av den danska designern Søren Ravn Christensen, som ädel och ljus. Ett speciellt knep är att täcka skuggan med ca 1 800 gåsfjädrar. Detta ger Eos medium en känsla av tyngdlöshet och ger ett särskilt mjukt ljus. Armaturen, som tillverkas av den välkända tillverkaren UMAGE, har även en USB-anslutning som gör det möjligt att ladda elektroniska enheter. - En hårtork rekommenderas för rengöring av Eos medium bordslampa. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Designpendellampa Eos mini i vitt

  UMAGE Designpendellampa Eos mini i vitt
  Dekorativ pendellampa Eos mini i vitt – en naturlig skönhet Pendellampan Eos mini fascinerar med en behaglig ljuseffekt samt naturlig design som ligger helt rätt i tiden. Skärmen utvecklades av danska designern Søren Ravn Christensen och består av en bas i papper på vilken sammanlagt lagt ca 900 äkta gåsfjädrar klistrades. Resultatet är en fluffig lampskärm, som med sitt ovanliga utseende även i släckt tillstånd blir till en dekorativ höjdpunkt i varje interiör. Dessutom bidrar det unika, mjuka ljuset till en behaglig atmosfär i rummet. OBS: Blir skärmen dammig, kan den enkelt rengöras med en hårtork. Det danska lampföretaget UMAGE, som grundades bland annat av designern bakom pendellampan Eos mini, har som mål att vidareutveckla den skandinaviska designen med miljön i fokus. Företaget erbjuder praktiska designer som tillverkas av hållbara material. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Designhänglampa Aluvia mini i pärlemor

  UMAGE Designhänglampa Aluvia mini i pärlemor
  Pärlemorfärgad hänglampa Aluvia mini med organiskt utseende Utseendemässigt påminner hänglampan Aluvia med skärmen av aluminiumblad om en exotisk frukt. Aluminiumelementen gör hänglampan lätt men ändå robust. Bladens pärlemorfärgade lackering ger ljuset en mjuk och mysig glans. Redan släckt är lampan ett uppseendeväckande designobjekt. Tänds den, visar lampan hela sin skönhet. Designlampor från företaget UMAGE by Vita Copenhagen, en dansk lamptillverkare, har som mål att vidareutveckla skandinavisk design. De kombinerar enkelhet, estetik och funktionalitet, vilket kompletteras av noggrant hantverk med hänsyn till miljön.
 • UMAGE Designhänglampa Acorn, vit och polerad koppar

  UMAGE Designhänglampa Acorn, vit och polerad koppar
  Hänglampa Acorn med vit ovandel och sockel i polerad koppar Hänglampan Acorn utmärks av stämningsfull belysning som är den perfekta ljuskällan t.ex. ovanför bordet eller köksbänken. Namnet fick hänglampan på grund av sitt kreativa ursprung. Det engelska ordet ”acorn” betyder ekollon, det vill sägen ekens frukt. Designen formgavs av danske Jacob Rudbeck som hämtar inspiration från naturen, som han anser vara världens bästa grafiska formgivare. Därför skapade han skärmens avrundade fyrkantiga form med vit ovandel i silikon, genomskinliga glasväggar och en kärna i polerad koppar, som symboliserar frukten. Metallen sörjer för att ljuset får en behaglig glans, så att belysning blir mycket mysig. Rudbeck designade Acorn för danska lampföretaget UMAGE, som har som mål att deras produkter vidareutveckla skandinavisk design med noggrant hantverk och hänsyn till miljöaspekter. På så sätt skapas hållbart vackra lampor.
 • UMAGE - Asteria Up Plafond Anthracite UMAGE

  UMAGE - Asteria Up Plafond Anthracite UMAGE
  Asteria Up Plafond Anthracite är en elegant, minimalistisk och vacker lampa designad för framtiden. Lampan levereras med en inbyggd LED-panel som är dimbar. Det är en lampa som är idealisk ovanför matbordet, vardagsrumsbordet eller köksön. Här ser du Asteria i en vacker vit pärlemorfärg. Möjligheterna är många med Asteria, som finns i flera olika vackra färger. Varumärket UMAGE har gjort det igen och designat en vacker lampa med fokus på design, teknik och hantverk.
 • UMAGE Designbordslampa Eos medium, vit

  UMAGE Designbordslampa Eos medium, vit
  Bordslampan Eos medium i vitt med charmig fjäderskärm Bordslampan Eos medium utstrålar ren estetik och funktionalitet, både vad gäller skärmen och lampstommen. Båda designades av Søren Ravn Christensen, som är kreativ utvecklare och en av grundarna av lampföretaget UMAGE, som har som mål att vidareutveckla den skandinaviska designen med sin minimalistiska skönhet och ren funktionalitet. Eos mediums skärm, som består av ca 1 800 äkta gåsfjädrar, har inte bara ett mycket naturligt utseende, utan sörjer även för en behagligt mjuk ljuseffekt. Det vackra trebenta stativet består av vitlackerat aluminium och ger hela designen en elegant, tidlös känsla. Utrustad med en 200 cm lång textilsladd med sladdströmbrytare. - Inga fjädrar från levande djur används. - Kan enkelt rengöras med en hårtork.
 • UMAGE Trebent bordslampa Silvia mini med skärm stål

  UMAGE Trebent bordslampa Silvia mini med skärm stål
  Bordslampa Silvia mini med stålfärgad skärm – 3 ben Bordslampan Silvia mini består av två delar, som var för sig är speciella: skärmen i bladdesign formgavs av Vita-designteamet hos företaget Vita Copenhagen, medan det vita stativet Tripod designades av Søren Ravn Christensen, kreativ utvecklare och en av grundarna av UMAGE. Den diskret gestaltade stommen gör i kombination med den extravaganta skärmen ett snarare enkelt intryck och betonar istället skärmens exotiska utseende. Ljuset lyser uppåt och nedåt och något genom mellanrummen mellan de bladformade plastelementen. På så sätt skapas en unik och vacker ljuseffekt, som välkomnas i alla rum. Lamptillverkaren UMAGE har som mål att tillverka produkter, som återspeglar den skandinaviska designens estetik och funktionalitet och samtidigt vidareutvecklar denna.
 • UMAGE Hänglampa Acorn 3 ljuskällor svart och mässing

  UMAGE Hänglampa Acorn 3 ljuskällor svart och mässing
  Svart hänglampa Acorn, tre ljuskällor – kärna i polerad mässing Designern Jacob Rudbeck inspirerades av naturens skönhet, när han designade Acorns skärm. Med Acorn uppmärksammar han naturens förmågor, som enligt honom är världens bästa grafiska formgivare. Acorn heter ekollon på svenska, dvs. ekens frukt, som under hösten ligger överallt runt träden. Skärmen liknar med sin svarta plastovandel, genomskinligt glas och polerad mässingskärna denna frukt. Metallfärgen sörjer dessutom för en mycket stämningsfull ljuseffekt. Lika svart är upphänget Cannonball Cluster till tre ljuskällor, som designades av Søren Ravn Christensen. Med hjälp av detta kan skärmarna antingen hängas i samma höjd eller i olika höjder. Hänglampan Acorn är i kombination med många inredningsstilar lämplig som bords- eller allmänbelysning. En designprodukt från danska företaget UMAGE, som har som mål att vidareutveckla den skandinaviska designen med sin speciella estetik, enkelhet och funktionalitet och skapa produkter av speciellt värde.
 • UMAGE Eos golvlampa vit

  UMAGE Eos golvlampa vit
  Designergolvlampa Eos large med vit gåsfjäderskärm Fluffiga, äkta gåsfjädrar - ca 4 500 stycken - pryder skärmen på golvlampan Eos. Detta ser inte bara väldigt dekorativt ut, utan skapar också en mjuk och behaglig ljusatmosfär, så att Eos large är idealisk som t.ex. områdesbelysning i vardagsrummet. Den attraktiva skärmen, som är designad av Søren Ravn Christensen från företaget Vita Copenhagen, kombinerades med det raka och extremt eleganta golvstället, som är designat av den unge danske designern Anders Klem, som brinner för utvecklingen av moderna lampor. Under glödlampshållaren finns en strömbrytare som kan användas för att bekvämt tända och släcka den stora golvlampan Eos. Tack vare sitt dekorativa mässingsutseende avrundar den harmoniskt det visuella helhetsintrycket. Om skuggan skulle bli dammig kan den enkelt rengöras med en hårtork. Tillverkaren av Eos large, Vita Copenhagen från Danmark, har ägnat sig åt att vidareutveckla den skandinaviska designen i en strävan att förena dess skönhet, purism och funktionalitet och komplettera den med hantverk och hänsyn till ekologiska frågor. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE - Asteria Taklampa Pearl Umage

  UMAGE - Asteria Taklampa Pearl Umage
  Asteria Pendel Pearl är en elegant, minimalistisk och vacker lampa designad för framtiden. Lampan har en inbyggd LED-panel som är dimbar. Asteria finns som bordslampa, golvlampa, taklampa och pendellampa i två olika storlekar. Lampan finns i flera olika moderna färger - i kombination med den enkla och tidlösa designen passar Asteria-serien in i nästan alla hem. Se hela Asteria-serien här Pendellampan har en inbyggd LED som kan dimras med en extern dimmer. Se till att använda en dimmer som passar produkten. UMAGE har testat ett antal av de vanligaste dimrarna från LK Fuga, så att de säkert kan användas med Asteria-pendellampan. Om du behöver mer information är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. OBS! Asteria pendellampa har ett drivdon som är monterat i den tillhörande baldakinen. Det är därför inte möjligt att hänga pendellampan utan tak - t.ex. i anslutning till en strömskena. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har några frågor. OBS: alla Asteria pendellampor utom Micro är dimbara. Umage rekommenderar följande dimmers: SG LED-dimmer LEDDIM 0-200W Phillips LPS 100 DK (0-10 volt styrspänning) LK FUGA® insatsdimmer TOUCH IR 350 UNI LK FUGA® Insatsdimmer MEK-S 300LR LK FUGA® Insatsdimmer MEK-S 300CR LK FUGA® insatsdimmer LED-S 120 VA korresp. LK FUGA® insatsdimmer LED 180 TOUCH IR LK FUGA® insatsdimmer FUGA LED 250 TOUCH IR
 • UMAGE Eos micro hänglampa brun

  UMAGE Eos micro hänglampa brun
  Dekorativ hänglampa Eos micro med ljusbrun fjäderdräkt Den lilla lampan Eos micro formgavs av det unga danska märket UMAGE by VITA Copenhagen. Det speciella med lampan är valet av materialet: äkta gåsfjädrar pryder lampskärmen och gör den lilla hänglampan Eos micro till ett riktigt blickfång i rummet. De ljusbruna fjädrar sätts en efter en för hand på basen av papper, vilket resulterar i en dekorativ höjdpunkt. Tänds ljuset, badar den fluffiga hänglampan Eos micro omgivningen i mjukt och behagligt ljus, vilket bidrar till en trevlig atmosfär i rummet. Blir lampskärmen dammig, kan den enkelt göras ren med hjälp av en hårtork. Det unga, danska märket UMAGE by VITA Copenhagen står för unika och moderna lampor som tydligt präglas av en skandinavisk stil. De danska formgivarna hämtar inspirationen till detta från naturen i Norden. Denna inspirationskälla avspeglas av alla modeller och gör varje produkt från UMAGE unik och autentisk.
 • UMAGE Med fjäderskärm – trebent bordslampa Eos micro

  UMAGE Med fjäderskärm – trebent bordslampa Eos micro
  Bordslampan Eos micro – designobjekt med ett utseende lätt som en fjäder Den lilla bordslampan med vacker fjäderskärm sörjer både släckt och tänd för dekorativa accenter i alla rum. Detta beror både på den ovanliga skärmen – skärmen består av ca 500 äkta gåsfjädrar som klistrades på papper – och det moderna, trebenta lampstativet, som harmoniserar perfekt med skärmen. Båda delarna designades av Søren Ravn Christensen, en av grundarna av danska lampföretaget UMAGE, där han även är aktiv som kreativ utvecklare. Bordslampan Eos är på grund av skärmens egenskaper en idealisk ljuskälla för mjuk, behaglig accentbelysning. Utrustad med en 200 cm lång textilsladd med integrerad strömbrytare. UMAGE tillverkar lampor, som kännetecknas av den skandinaviska designens minimalistiska estetik. Målet är att med noggrant hantverk vidareutvecklar denna design och samtidigt inte glömmer ekologiska aspekter under processen. På så sätt skapas ovanlig formgivning med en hållbar utgångspunkt. - Inga fjädrar från levande djur används. - Skärmen kan enkelt rengöras med en hårtork.
 • UMAGE Eos medium golvlampa ljusgrå

  UMAGE Eos medium golvlampa ljusgrå
  Golvlampa Eos medium med ljusgrå gåsfjäderskärm Den första impulsen när man tittar på Eos medium golvlampa är att man vill röra vid skärmen för att känna hur fluffig den är tack vare de ca 1 800 äkta gåsfjädrarna. Mjukheten är dock inte bara en fråga om hur materialet känns, utan också om det ljus som avges och som mjukt lyser upp omgivningen. Skärmen, som kommer från Søren Ravn Christensen, kreativ utvecklare och medgrundare av det danska belysningsföretaget UMAGE, kompletteras av den eleganta, vita armaturramen av designern Anders Klem för att bilda Eos medium golvlampa, som berikar varje levande miljö med både sitt dekorativa utseende och sitt atmosfäriska ljus. Belysningstillverkaren UMAGE från Danmark har som mål att vidareutveckla den populära skandinaviska designen genom att kombinera skönhet, enkelhet och funktion och komplettera dem med ett omsorgsfullt hantverk för att skapa produkter av bestående värde. - Inga fjädrar från levande djur används. - När den är smutsig rengör du bara skuggan med en hårtork.
 • UMAGE Carmina golvlampa trefot vit

  UMAGE Carmina golvlampa trefot vit
  Vit golvlampa Carmina – en nordiskt designad skönhet Golvlampan Carmina designades av danska designerna Søren Ravn Christensen och Anders Klem och skärmens mjuka linjer påminner om Danmarks vågiga sanddyner I kombination med det vita, trebenta stativet Tripod i aluminium sörjer skärmen i hållbar polypropen och polykarbonat för en fantastisk ljuseffekt. En skandinaviskt designad golvlampa från märket UMAGE, ett danskt lampföretaget, som står för högkvalitativa produkter i nordiskt minimalistisk stil. - 300 cm lång textilsladd med strömbrytare ingår
 • UMAGE Silvia medium golvlampa trefot stål

  UMAGE Silvia medium golvlampa trefot stål
  Golvlampa Silvia medium med trebent stativ och stålfärgad skärm En exotisk känsla omger golvlampan Silvia medium, vilkens skärm består av trekantiga blad i hållbar plast. De överlappande bladen ger intrycket att man har en vacker planta stående framför sig. Skärmkonstruktionen skapar ett mycket stämningsfullt ljus som lyser uppåt och nedåt samt genom mellanrummen mellan elementen. Skärmen med yta i borstat stål är en formgivning av Vita-designteamet, medan den lätt monterade stommen med tre ben designades av danske designern Søren Ravn Christensen. Under sockeln fästades i mitten en 300 cm lång anslutningssladd med integrerad strömbrytare, som blir till en viktig del av hela designen. Silvia medium – en golvlampa, som lämnar inget kvar att önska vad gäller funktionen och designen och är ett exempel för de mångsidiga lampdesignerna från danska företaget UMAGE som lägger stor vikt på vidareutvecklingen av den skandinaviska designen.
 • UMAGE - Asteria Taklampa Petrol Blue UMAGE

  UMAGE - Asteria Taklampa Petrol Blue UMAGE
  Asteria Pendellampa Petrol är en elegant, minimalistisk och vacker lampa designad för framtiden. Lampan har en inbyggd LED-panel som är dimbar. Asteria finns som bordslampa, golvlampa, taklampa och pendellampa i två olika storlekar. Lampan finns i flera olika moderna färger - i kombination med den enkla och tidlösa designen passar Asteria-serien in i nästan alla hem. Se hela Asteria-serien här Pendellampan har en inbyggd LED som kan dimras med en extern dimmer. Se till att använda en dimmer som passar produkten. UMAGE har testat ett antal av de vanligaste dimrarna från LK Fuga, så att de säkert kan användas med Asteria-pendellampan. Om du behöver mer information är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. OBS! Asteria pendellampa har ett drivdon som är monterat i den tillhörande baldakinen. Det är därför inte möjligt att hänga pendellampan utan tak - t.ex. i anslutning till en strömskena. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har några frågor. OBS: alla Asteria pendellampor utom Micro är dimbara. Umage rekommenderar följande dimmers: SG LED-dimmer LEDDIM 0-200W Phillips LPS 100 DK (0-10 volt styrspänning) LK FUGA® insatsdimmer TOUCH IR 350 UNI LK FUGA® Insatsdimmer MEK-S 300LR LK FUGA® Insatsdimmer MEK-S 300CR LK FUGA® insatsdimmer LED-S 120 VA korresp. LK FUGA® insatsdimmer LED 180 TOUCH IR LK FUGA® insatsdimmer FUGA LED 250 TOUCH IR
 • Umage Asteria Up plafond large Pearl white

  Umage Asteria Up plafond large Pearl white
 • UMAGE Eos mini bordslampa brun/mässing

  UMAGE Eos mini bordslampa brun/mässing
  Bordslampa Eos mini med skärm i brun fjäderdräkt och stativ i mässing Varma färger ger Eos mini en mysig utstrålning. På grund av fjädrarnas starka dämpande effekt bidrar även karaktären hos det framväxande ljuset till detta. Dessutom går en touch av lätthet hand i hand med den heltäckande fjäderbesättningen på skärmen, som understöds av den eleganta stativets smala stång. Eos mini har utformats av Søren Ravn Christensen, kreativ chef för den danska tillverkaren UMAGE. Lampan bidrar till en varm och inbjudande atmosfär i vardagsrum och lounger och harmonierar utmärkt med moderna och skandinaviska inredningskoncept. Tack vare USB-laddningsutgången, t.ex. för smartphones, uppfyller Eos mini även moderna tekniska krav. - En hårtork rekommenderas för att rengöra Eos mini bordslampa. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE 2-i-1 bordslampa Eos micro, vit

  UMAGE 2-i-1 bordslampa Eos micro, vit
  Vit trebent bordslampa Eos micro med tre justerbara fötter Bordslampan Eos micro har två speciella egenskaper: å ena sidan består skärmen av äkta gåsfjädrar – ca 500 stycken –, å andra sidan är den utrustad med trebenta lampstativet Tripod base, som kan justeras i höjden med ca 6 cm. Benen kan nämligen monteras på två olika sätt. Här lyckades designern Søren Ravn Christensen att skapa en design, som utmärks av naturlig skönhet och ett mycket mjukt ljus, som välkomnas som stämningsfull tilläggsbelysning i alla rum. Bordslampan Eos micro är utrustad med en textilsladd (200 cm) och en sladdströmbrytare. Vid behov kan skärmen enkelt rengöras med en hårtork. UMAGE är en dansk lamptillverkare, som Søren Ravn Christensen är en av grundarna av samt jobbar för som kreativ utvecklare. UMAGE lägger under produktionen stor vikt på att vidareutveckla den skandinaviska designens funktionalitet och rena skönhet med hjälp av noggrant hantverk. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Eos – bordslampa medium med ljusbrun skärm

  UMAGE Eos – bordslampa medium med ljusbrun skärm
  Designbordslampa Eos medium med trebent stativ – skärm ljusbrun Bordslampan Eos mediums skärm utstrålar något alldeles speciellt. Detta beror på de ca 1 800 äkta gåsfjädrar på skärmen, som gör att Eos mediums utseende gör ett mycket mjukt och naturligt intryck. På grund av skärmens material får det kraftiga ljuset en mjuk karaktär, när bordslampan tänds. Med sitt dekorativa utseende och effektfulla ljus är bordslampan ett vackert tillägg i varje rum och sörjer för en mysig atmosfär. Till detta passar lampstativet Tripod, som – precis som skärmen – designades av danske Søren Ravn Christensen för företaget Vita Copenhagen. Lampstommen är utrustad med en 200 cm lång sladd inklusive strömbrytare. OBS: Skärmen kan enkelt rengöras med hjälp av en hårtork. Danska lamptillverkaren Vita Copenhagen fokuserar med sitt produktsortiment på en vidareutveckling av den skandinaviska designen med hjälp av noggrant hantverk och med hänsyn till ekologiska aspekter. På så sätt skapas lampobjekt av hållbar skönhet. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Eos medium golvlampa trefot vit

  UMAGE Eos medium golvlampa trefot vit
  Trebent designgolvlampa Eos medium med gåsfjäderskärm Båda komponenterna, som tillsammans utgör golvlampan Eos, skärmen Eos medium samt det vita, trebenta stativet Tripod, designades av Søren Ravn Christensen. Den vackra, fluffiga skärmen med ca 1 800 äkta gåsfjädrar är inte bara utseendemässigt, utan även vad gäller känslan något alldeles speciellt. Tack vare fjädrarna blir ljuset mycket mjukt och stämningsfullt. OBS: Blir skärmen dammig, kan den snabbt rengöras med en hårtork. Den trebenta lampstommen passar perfekt till detta. Den kan monteras på några få sekunder och gör golvlampan Eos till en modern inredningsaccessoar som harmoniserar med alla inredningsstilar. Utrustad med en 300 cm lång anslutningssladd och sladdströmbrytare. Danska företaget UMAGE har blivit känt som producent av moderna lampor med estetisk, skandinavisk design. Företagets huvudintresse gäller vidareutvecklingen av designen med hjälp av noggrant hantverk som är hållbart. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • Umage Eos Up plafond vit 40 cm

  Umage Eos Up plafond vit 40 cm
 • UMAGE Designpendellampa Acorn, vit och mässing

  UMAGE Designpendellampa Acorn, vit och mässing
  Skärm i vitt och mässing – naturligt designad pendellampa Acorn Till hösten hittar man de vackra frukten från eken överallt – ekollonet har även varit inspirationen till pendellampan Acorn (sv. ekollon). Jacob Rudbeck, en dansk designer, som konstant formgiver vackra produkter för de stora skandinaviska designmärken hittar inspiration i naturen, som enligt honom är världens bästa grafiska formgivare. Pendellampan Acorn har en skärm som består av tre delar som tydliggör detta: en överdel i vit silikon, organiskt format, transparent glas och en fin kärna i mässingsfärg. Acorn är perfekt för att angenämt belysa exempelvis matbordet med mjukt, skimrande ljus och skapa en stämningsfull atmosfär. Rudbeck designade denna attraktiva pendellampa för danska lamptillverkaren UMAGE, som har som mål att producera lampor som utstrålar den skandinaviska designens minimalistiska skönhet och funktionalitet och vidareutveckla denna. Tillverkaren lägger stor vikt både på noggrant hantverk och hänsyn till miljöaspekter.
 • UMAGE Eos X-large golvlampa grå

  UMAGE Eos X-large golvlampa grå
  Iögonfallande golvlampa Eos X-large med ljusgrå skärm av fjädrar Eos golvlampans skärm har en imponerande diameter på 75 cm. Men det är inte därför som alla omedelbart lägger märke till golvlampan. Det beror på den ljusgrå färgen som är tillverkad av cirka 6 000 äkta gåsfjädrar. Detta ger inte bara en mycket naturlig känsla visuellt, utan även när det gäller ljuseffekten. En golvlampa som är ett mycket dekorativt tillbehör i en modern inredningsstil tack vare sin kombination med ett elegant, vitt golvstativ. Designen av skärmen skapades av Søren Ravn Christensen, som arbetar som kreativ utvecklare för företaget UMAGE, som han också är medgrundare till. Den danska designern Anders Klem, som brinner för utvecklingen av moderna armaturer, är ansvarig för ramens utformning. Observera: Om skärmen blir smutsig kan den enkelt rengöras med en hårtork. Företaget UMAGE har sitt säte i Danmark och tillverkar armaturer av hög kvalitet med hänsyn till ekologiska aspekter. Resultatet är extraordinär design med ett hållbart tillvägagångssätt. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Dekorativ hänglampa Silvia medium, vit

  UMAGE Dekorativ hänglampa Silvia medium, vit
  Attraktivt designad hänglampa Silvia medium med vit skärm Hänglampan Silvia medium är med sin vita bladskärm en optisk höjdpunkt i många olika inredningar. De trekantiga bladen består av plast och går aldrig sönder. De anordnades så att bladen ligger ovanpå varandra, vilket resulterar i ett utseende som liknar en frukt från sydliga länder. Detta associerar man med värme och ljus och detta avger hänglampan Silvia medium på ett alldeles speciellt sätt. Ljuset avges både upp- och nedåt samt genom mellanrummen mellan bladen, så att en unik ljuseffekt skapas, som välkomnas i alla rum. Det danska lampföretaget UMAGE designar och producerar estetiska, praktiska och hantverksmässigt solida lampor och vidareutvecklar på så sätt den skandinaviska designens historia. Tillverkaren lägger samtidigt stort fokus på hållbara produkter.
 • UMAGE Acorn hänglampa 2 lampor rökgrå stål

  UMAGE Acorn hänglampa 2 lampor rökgrå stål
  Hänglampa Acorn med två glasskärmar i metallisk-grå färg Med Acorns variant med två lampor har den danska lamptillverkaren UMAGE en hänglampa i sortimentet som kombinerar två glasskärmar i form av ekollon med upphänget Cannonball. Vid formgivningen av skärmarna hade designern Jacob Rudbeck frukten av eken som modell. Den yttre formen består av en kåpa i blankt stål som omringar lampfattningen nedåt och en skärm av glas i diskret rökgrå färg. Den centrala takkåpan har en rund form som liknar en kanonkula och som också är anledningen till namnet. Textilsladdarna som kommer ur denna leder dessutom till olika takfästen. Valet av placering under monteringen av dessa bestämmer avståndet mellan skärmarna. Dessutom kan sladdarna dras genom fästena för att anpassa pendlarnas höjd, exempelvis över bordet i det nytt inredda vardagsrummet.
 • UMAGE Aluvia mini bordslampa mässing/svart

  UMAGE Aluvia mini bordslampa mässing/svart
  Aluvia mini bordslampa - mässingsfärgad skärm på svart stativ med stång Aluvia mini är en dekorativ ljuskälla och ett inredningsobjekt för det moderna vardagsrummet och vardagsrummet. Skuggan framhävs perfekt av det diskreta svarta bordsstället. Med många överlappande aluminiumelement i borstad mässing har den formen av en exotisk blomma. En USB-port vid stativets bas kan användas för att ladda till exempel en smartphone.
 • UMAGE Vit bordslampa Carmina med trebent stativ

  UMAGE Vit bordslampa Carmina med trebent stativ
  Trebent bordslampa Carmina – en äkta skandinavisk skönhet Bordslampan Carmina med sin iögonfallande skärm samt enkelt trebent stativ är resultatet av ett samarbete mellan Søren Ravn Christensen (en av grundarna av Vita Copenhagen) och Anders Klem, som sedan examen 2013 på Kungliga Danska Konstakademin/Designskolan ägnar sig åt sin passion för moderna lampor. Carminas skärmdesign skapar associationen till vågiga sanddyner på Danmarks kust och utstrålar med sina mjukt böjda, klara linjer något från landskapets naturlighet. En bordslampa som överallt sörjer för atmosfärisk tilläggsbelysning och därutöver är ett stilfullt element i naturligt inredda hem. Lampföretaget UMAGE by Vita Copenhagen skapar lampor som återspeglar den populära skandinaviska designen på ett modernt sätt och samtidigt övertygar med handverket, där tillverkaren lägger stor vikt på att producera hållbara produkter.
 • UMAGE I borstad mässing – pendellampa Silvia mini

  UMAGE I borstad mässing – pendellampa Silvia mini
  Mässingsfärgad pendellampa Silvia mini – ett riktigt blickfång Designpendellampan Silvia mini lägger man märke till främst på grund av den ovanliga skärmen: Otaliga element i hållbar plast ser mycket organiska ut och sammansattes till en form som med de enstaka delar formade som trekantiga blad liknar en exotisk frukt. Bladen har en borstad mässingsfärg, vilken ger ljuset en speciell känsla, så att en stämningsfull områdesbelysning skapas. Designteamet på UMAGE lyckades att formgiva en modern klassiker, som harmoniserar med nästan alla inredningsstilar och med sitt tidlösa utseende återspeglar den naturlig skandinaviska estetiken. Dessutom spelade, bortsett från praktiska, handverkliga och designtekniska aspekter, även miljöaspekter och hållbarhet en stor roll vid produktionen av Silvia.
 • UMAGE Aluvia mini golvlampa mässing trebent svart

  UMAGE Aluvia mini golvlampa mässing trebent svart
  Golvlampa Aluvia mini i borstad mässing med svart trebent stativ Golvlampan Aluvia mini är tillverkad av aluminium och består av en organiskt inspirerad skärm med överlappande bladelement i borstad mässing och ett klassiskt svart trebent stativ. Denna kombination ur den danska tillverkaren UMAGE:s sortiment kombinerar en inspirerade formgivning med den skandinaviska stilens klarhet. Aluvia mini är ett högkvalitativt blickfång för moderna vardagsrum och andra rum som med hjälp av reflektionerna mellan bladen sörjer för intressanta ljuseffekter.
 • UMAGE Conia medium – effektfull hänglampa i vitt

  UMAGE Conia medium – effektfull hänglampa i vitt
  Hänglampa Conia medium med accentfull ljuseffekt – vit Hänglampan Conia medium skapar en fantastisk ljusbild, som består av en konisk skärm av strålande vitlackerade, överlappande plastelement, som gör ett organiskt intryck. Ljuset avges bländfritt, så att Conia medium är idealisk som exempelvis bordsbelysning. Man kan tydligt märka att designern Søren Ravn Christensen inspirerades av naturen. Christensen jobbar som kreativ utvecklare på företaget UMAGE som han är en av grundarna av. Den danska lamptillverkaren kännetecknas av den skandinaviska designens rena naturlighet, enkla funktionalitet och noggranna hantverk.
 • UMAGE Pärlemorfärgad pendellampa Aluvia medium

  UMAGE Pärlemorfärgad pendellampa Aluvia medium
  Designpendellampa Aluvia medium med pärlemorfärgad skärm Estetik, enkelhet samt funktionalitet – dessa är kriterierna som danska producenten UMAGE by Vita Copenhagen har vad gäller företagets lampdesigner och dessa förverkligas konsekvent. Även med hänglampan Aluvia medium lyckades man med detta: materialet aluminium gör att Aluvia är lätt, men ändå robust. De bladliknande aluminiumdelarna lackerades i pärlemorfärg. Detta sörjer för att ljuset har en mjuk glans och rummet blir ännu mysigare. Aluvia medium utstrålar en blommig känsla och är populär exempelvis som bordsbelysning med ett mycket accentfullt ljus. – går aldrig sönder
 • UMAGE Skärm ljusgrå – bordslampa Eos medium

  UMAGE Skärm ljusgrå – bordslampa Eos medium
  Trebent bordslampa Eos medium med fjäderskärm i ljusgrått Denna vackra designbordslampa av Søren Ravn Christensen med ljusgrå skärm av äkta gåsfjädrar samt det trebenta lampstativet Tripod i vitlackerat aluminium sörjer för en elegant känsla i alla interiörer. Dessutom skapar lampan en mycket behaglig tilläggsbelysning. Den är lämplig som nattduksbordslampa eller som inbjudande ljuskälla på sidobordet i vardagsrummet. I mitten av stommen är en 200 cm lång anslutningssladd med strömbrytare integrerad, som utgör en fast del av designen. Designern Søren Ravn Christensen är både en av grundarna och kreativ utvecklare hos företaget UMAGE, en dansk lamptillverkare som ägnar sig åt att med sina produkter vidareutveckla skandinavisk design och dess rena estetik. - Inga fjädrar från levande djur används. - Blir skärmen smutsig kan den enkelt rengöras med en hårtork.
 • UMAGE Eos mini – bordslampa med trebent stativ

  UMAGE Eos mini – bordslampa med trebent stativ
  Trebent bordslampa Eos mini – skärm med äkta fjädrar Bordslampan Eos minis mest iögonfallande kännetecken är garanterad skärmen: ca 900 äkta gåsfjädrar klistrades på en pappersbas, vilket å ena sidan utstrålar en underbar naturlighet, å andra sidan sörjer för mycket stämningsfull belysning. Oavsett om den placeras på fönsterbrädan, på byrån i vardagsrummet eller på nattduksbordet i sovrummet: bordslampan Eos mini, som formgavs av danske designern Søren Ravn Christensen, är överallt ett blickfång och en tilltalande tilläggsbelysning. Det attraktiva utseendet kompletteras av det trebenta stativet, som också designades av kreativa utvecklaren och en av grundarna bakom lampföretaget UMAGE och är lika modernt som tidlöst. Det är utrustat med en 200 cm lång textilsladd och strömbrytare på sladden. Fjäderskärmen är lätt att rengöra: damm kan enkelt fjärnas med hjälp av en hårtork. UMAGE – med huvudkontor i Danmark – producerar ljuskällor med nordisk design, som är känd för sin skönhet och enkla funktionalitet. Målet är, att vidareutveckla denna design med hjälp av noggrant hantverk och hänsyn till miljön. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Eos large golvlampa trefot ljusbrun

  UMAGE Eos large golvlampa trefot ljusbrun
  Designgolvlampa Eos large med trebent stativ och ljusbrun skärm En stor mängd fjädrar – närmare bestämt ca 4 500 stycken – användes för att tillverka golvlampan Eos larges vackra skärm. Fjädrarna är äkta och stammar från gäss. De är mjuka och fluffiga och gör samma intryck som skärmen. På så sätt sörjer golvlampan Eos large även släckt för en behaglig rumsatmosfär, som förstärks ytterligare, när lampan tänds och ljussätter omgivningen med ett mjukt ljus. Hela utseendet verkar mycket naturligt och i kombination med det trebenta stativet skapas en ljuskälla, som är mångsidigt användbar i moderna interiörer. OBS: Blir skärmen smutsig (t.ex. damm) kan den enkelt rengöras med en hårtork. Golvlampan Eos large är en design av Søren Ravn Christensen, som med denna förverkligar vad lampföretaget UMAGE, där han är kreativ utvecklare och en av grundarna, står för: en vidareutveckling av den skandinaviska designen med hjälp av noggrant hantverk och hänsyn till miljön. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Aluvia mini hänglampa rubinröd

  UMAGE Aluvia mini hänglampa rubinröd
  Hänglampa Aluvia mini - inspirerad av naturen Lampskärmen på det moderna Aluvia mini-hängande ljuset har en lamellstruktur som består av individuella aluminiumplåtar. Tillsammans bildar dessa en skärm som påminner om en exotisk växt och som är en speciell höjdpunkt i varje rum. Ljuset som lyser inifrån skapar en unik ljuseffekt som fördjupar varje rum i en mycket speciell atmosfär. UMAGE by VITA Copenhagen har satt sig som mål att vidareutveckla skandinavisk design. Dina lampor kombinerar alltid enkelhet med speciell estetik och modern funktionalitet. Imponerande hantverk och ett ekologiskt förhållningssätt till naturen spelar en lika viktig roll på UMAGE som den grova skandinaviska naturens påverkan på alla designutkast.
 • UMAGE Eos mini pendellampa fjädrar grå

  UMAGE Eos mini pendellampa fjädrar grå
  Imponerande utseende – pendellampa Eos mini i ljusgrått Det speciella med denna pendellampa av märket UMAGE by VITA Copenhagen är helt säkert det unika materialet: äkta gåsfjädrar sattes för hand – fjäder efter fjäder – på ett pappershölje, så att denna unika lampskärm skapades. Med det naturliga materialet verkar skärmen livlig och lätt. Tänds ljuset, skapas en unik atmosfär och en speciell ljuseffekt, som ljussätter rummet mjukt och mycket behagligt. Tänd eller släckt – pendellampan Eos mini är ett blickfång i alla rum. OBS: Blir pendellampan dammig, kan det enkelt tas bort med hjälp av en hårtork. Det danska företaget UMAGE by VITA Copenhagen står för moderna och skandinaviska formgivningar av hög kvalitet. Lampskärmen Eos är en formgivning av en av grundarna, danske formgivaren Søren Ravn Christensen. Vid tillverkningen av fjäderskärmarna används inga fjädrar från levande djur.
 • UMAGE Skärm i mässing – trebent bordslampa Silvia mini

  UMAGE Skärm i mässing – trebent bordslampa Silvia mini
  Bordslampa Silvia mini: mässingsfärgad skärm och vitt, trebent stativ Hos bordslampan Silvia mini är färgkontrasten mellan den borstade mässingen och vita färgen lika iögonfallande som designskillnaden mellan skärmen och det trebenta stativet. Just detta gör denna ljuskälla för accentbelysning så pass charmerande. Skärmen formgavs av Vita-designteamet och den trebenta stommen av danska designern Søren Ravn Christensen. Medan skärmen med sin bladdesign utstrålar en exotisk känsla, är stommen snarare tidlöst elegant. Vad gäller ljuset sörjer bordslampan Silvia mini för accentbelysning, vilket gör den perfekt som tilläggsbelysning i en mängd olika rum. En kvalitetsprodukt från danska lamptillverkaren UMAGE, som med sina produkter vill vidareutveckla den skandinaviska designens rena estetik och funktionalitet. Detta sker med noggrant hantverk samt en produktion som tar hänsyn till miljön. - inklusive 200 cm lång textilsladd med strömbrytare
 • UMAGE Eos X-large golvlampa trefot ljusgrå

  UMAGE Eos X-large golvlampa trefot ljusgrå
  Trebent golvlampa Eos X-large med ljusgrå fjäderskärm Golvlampan Eos X-large övertygar med sitt naturliga utseende som den får av skärmens design. Skärmen består av ca 6 000 äkta gåsfjädrar som klistrades på en pappersbas. Självklart användes inga fjädrar från levande djur. Fjädrarna skapar å ena sidan ett fluffigt utseende, som får betraktaren att må bra, å andra sidan en mjuk, behaglig ljuseffekt. Precis som det trebenta stativet designades även skärmen Eos X-large av danska designern Søren Ravn Christensen, som jobbar för lamptillverkaren UMAGE och är en av dess grundare. UMAGE ägnar sig med sitt produktsortiment åt lampor av högt värde som de får genom det noggranna hantverket. Fokus ligger på att vidareutveckla skandinavisk design. - En vanlig hårtork kan användas för att rengöra skärmen.
 • UMAGE Silvia medium pendellampa, grå

  UMAGE Silvia medium pendellampa, grå
  Modern skandinavisk design - pendellampa Silvia medium med grå nyans Den moderna pendellampa Silvia är perfekt för att skapa en speciell blickfång i vardagsrummet. Den imponerande lampskärmen består av flera bikakor av polypropen som är anordnade på ett överlappande sätt och så visuellt liknar en kronärtskocka. Denna organiska form gör designlampan Silvia unik. Det erbjuder också en underbar ljuseffekt, eftersom ljuset kan lysa uppåt och nedåt samt genom de enskilda bladen. Oavsett om det används ovanför ett modernt matbord eller i vardagsrummet eller sovrummet, erbjuder Silvia som en pendellampa design och behagligt ljus samtidigt. Lampan levereras i enskilda delar, som kan sättas ihop på några minuter. Dessutom är lampan mycket lätt att sköta, honungskakan av plast kan lätt torkas av med en fuktig trasa.
 • UMAGE - Asteria Move V2 Portable Bordslampa Pearl White Umage

  UMAGE - Asteria Move V2 Portable Bordslampa Pearl White Umage
  Asteria Move Bordslampa Pearl White är en vacker, tunn och minimalistisk lampa i en bärbar version. Det inbyggda batteriet laddas enkelt via den medföljande USB-laddningskabeln, varefter lampan kan tas med runt i hemmet - som en mysig vardagsrumslampa, en tillfällig läslampa eller en nattlampa. Välj mellan tre olika ljusintensiteter som justeras med knappen på lampans bas. Lampan kan ge upp till 35 timmars ljus på en full laddning, beroende på vilken ljusnivå du använder. Tack vare den dolda USB-utgången kan du ladda din telefon eller surfplatta direkt från lampan - även när lampan inte är påslagen. På så sätt slipper du extra kablar på skrivbordet eller nattduksbordet, där utrymmet ofta är begränsat. Lampans inbyggda LED-lampa är dold bakom en vit diffusor som ger ett behagligt och jämnt ljus utan bländning. Asteria Move stöder trådlös laddning Om du har en Qi-laddningsenhet (trådlös laddare) i hemmet kan du därför ladda lampan genom att placera den ovanpå enheten. Se Asteria Move i fler färger här
 • UMAGE Silvia mini pendellampa, grå

  UMAGE Silvia mini pendellampa, grå
  Skandinavisk design och speciell pendellampa - Silvia mini pendelarmatur med grå nyans Lampskärmen av Silvia designer pendellampa visuellt av en kronärtskocka. På samma sätt som frukten består paraplyet också av många enskilda blad. Dessa plastplattor är helt enkelt kopplade ihop och bildar därmed grunden för lampan. Eftersom de är nära varandra kan ljus lätt passera genom bladen. Armaturen lyser också uppåt och nedåt och skapar en speciell ljuseffekt. Detta är perfekt för vardagsrummet eller sovrummet. Designlampan kan också användas som bordsbelysning. En optisk blickfång garanteras i alla fall.
 • UMAGE Aluvia mini hänglampa mässing borstad

  UMAGE Aluvia mini hänglampa mässing borstad
  Mässingsfärgad hänglampa Aluvia mini – ett designobjekt Hos Aluvia mini lekar den danska tillverkaren UMAGE med en metallisk-gedigen karaktär i borstad mässing och bladdesignens lätthet. Otaliga element i form av blad överlappar och utgör en markant skärm som utseendemässigt liknar en växt. Aluvia mini ger direkt belysning för området under lampan och grundbelysning med hjälp av ljuset som avges mot taket. Dessutom skapar bladen en ljuseffekt med reflektioner som gör Aluvia mini till ett blickfång i vardagsrum och alla andra rum.
 • UMAGE Carmina mini hänglampa vit

  UMAGE Carmina mini hänglampa vit
  Ett stilfullt uttryck av skandinavisk estetik: hänglampan Carmina mini Lika bräckligt som ljuset får en att tro är hänglampan Carmina mini faktiskt inte. Skärmen består av polypropen och polykarbonat och är därmed mycket hållbar. Även designtekniskt lämnar denna hänglampa ett starkt intryck. Carmina mini harmoniserar med otaliga inredningsvarianter och övertygar med en unik ljuseffekt. Designerna Søren Ravn Christensen, en av grundarna och kreativ utvecklare på danska företaget UMAGE, och Anders Klem, som sedan examen från Kungliga Danska Konstakademien och Designskolan 2013 ägnar sig åt att designa moderna lampor, hämtade inspirationen till denna fantastiska design från danska kustens vågiga skönhet. Lampföretaget UMAGEs produkter handlar om vidareutvecklingen av den skandinaviska designen med hänsyn till aspekter som funktionalitet, skönhet och enkelhet. Genom noggrant hantverk och ekologiskt umgänge med miljön skapar UMAGE hållbara och vackra lampor.
 • UMAGE Pendellampan Aluvia mini – antracitfärgad skärm

  UMAGE Pendellampan Aluvia mini – antracitfärgad skärm
  Antracitfärgad pendellampa Aluvia mini – ett ovanligt designobjekt Med pendellampan Aluvia mini i antracit får man en lampa som tack vare sitt organiska utseende redan släckt är ett blickfång. De enstaka skärmdelarna består av aluminium och formades som blad som anordnades så att lampan liknar en dekorativ, exotisk frukt. Tänds ljuset, skapas en fascinerande ljuseffekt med en charm som är svårt att motstå. I och med att Aluvia mini är så pass unik, är den inte bara en praktisk ljuskälla, utan även ett dekorativt inredningsobjekt, som berikar olika inredningar. En iögonfallande designprodukt från danska lamptillverkaren UMAGE, som har som mål att vidareutveckla den skandinaviska designen med sin naturliga skönhet samt med sina estetiska, enkla och praktiska produkter skapa en unik atmosfär.
 • UMAGE Retro-chic pendellampa Clava Dine, vit

  UMAGE Retro-chic pendellampa Clava Dine, vit
  Vitlackerad designpendellampa Clava Dine i retrostil Pendellampan Clava Dine består av en stilfull lampskärm med små hål och övertygar med en modern retrostil: En enkel lampa sörjer för stämningsfull allmän- eller områdesbelysning, men lampan är även perfekt för att placera i grupp ovanför ett långt bord. Ljuset avges främst nedåt. Men genom små hål i skärmen avges ljuset även något åt sidorna, vilket har en mycket atmosfärisk effekt. Clava Dine designades av Søren Ravn Christensen, kreativ utvecklare och en av grundarna bakom danska företaget UMAGE by Vita Copenhagen. Lamptillverkaren producerar högkvalitativa, unika lampor med målet att vidareutveckla skandinavisk design, som är känd för sin skönhet, enkla naturlighet och ren funktionalitet.
 • UMAGE Eos X-large golvlampa vit

  UMAGE Eos X-large golvlampa vit
  Vit golvlampa Eos X-large - en attraktivt utformad ljuskälla Naturlighet är trumfkortet för Eos X-large golvlampa och den neutrala vita färgen gör att den passar till många färger och inredningsstilar i hemmet. Omkring 6 000 vita gåsfjädrar - limmade på ett pappersunderlag - bildar den ovanliga skuggan. Skuggans struktur, som är designad av Søren Ravn Christensen, skapar en mycket behaglig, mjuk ljusstämning som ger en mysig atmosfär i rummet. Eos X-large kompletteras med en smal, vit armaturram av den danske designern Anders Klem. Det ger en elegant touch till helheten. Med en snygg mässingsbrytare under glödlampshållaren. Det danska armaturföretaget UMAGE fokuserar på tillverkning av estetiska armaturer i vidareutvecklad skandinavisk design och lägger stor vikt vid noggrant hantverk och ekologiska kriterier. - Inga fjädrar från levande djur används. - En vanlig hårtork kan användas för att rengöra skärmen.
 • UMAGE Aluvia medium pendellampa rubinröd

  UMAGE Aluvia medium pendellampa rubinröd
  Inspirerad av naturen: designert pendellampa Aluvia Den ovanliga formen fångar omedelbart: den moderna pendellampa från den danska designmärket UMAGE av VITA Copenhagen har arkliknande delar av aluminium som, när de sätts ihop, skapar ett speciellt utseende. Materialet gör att lampan ser väldigt lätt ut och ändå är den robust och obrytbar. När den slås på lyser ljuset genom de enskilda bladen på ett fascinerande sätt och skapar en imponerande och trevlig atmosfär. Oavsett om den är på eller av - Aluvias designerlampa är en riktig blickfång i varje rum. Det unga företaget UMAGE av VITA Copenhagen står för specialhantverk, modern estetik och enkelhet i kombination med funktionalitet. Och allt detta med ett särskilt fokus på hållbarhet och miljöskydd. Alla mönster är inspirerade av skönheten i den nordiska naturen och bildar en puristisk och modern skandinavisk stil.
 • Asteria Mini Taklampa Forest Green - UMAGE

  Asteria Mini Taklampa Forest Green - UMAGE
  Koncept Asteria Mini Taklampa Forest Greenär en vacker, minimalistisk och vacker lampa, designat till framtiden. Lampan har en inbyggd LED panel som är dimbar. Det är en lampa som ägnar sig riktigt bra över matbordet, vardagsrumsbordet eller köksön.
 • Umage Asteria Mini taklampa Forest green

  Umage Asteria Mini taklampa Forest green
 • UMAGE Hänglampa Acorn 3 ljuskällor, vit och koppar

  UMAGE Hänglampa Acorn 3 ljuskällor, vit och koppar
  Skärm i vitt med kopparkärna: hänglampan Acorn med tre ljuskällor Hänglampan Acorn kan med rätta beskrivas som ett lyckat samarbete mellan två designer från Skandinavien. Skärmarna och upphänget är separata formgivningar av Jacob Rudbeck respektive Søren Ravn Christensen. Jacob Rudbeck hämtade inspirationen till designen från naturen, vilket inte bara återspeglas av skärmarnas form, utan även namnet. Båda hämtades nämligen från ekollonet (engelska ”acorn”). Rudbeck kopierade den rundade fyrkantiga formen för skärmarnas design. Ovandelen i silikon, de genomskinliga glasväggarna samt metallkärnan i kopparfärg gör likheten till ekollonet perfekt. Søren Ravn Christensens upphäng Cannonball Cluster kompletterar skärmarna och gör dem till en hänglampa med tre ljuskällor med ett utseende som kan varieras, genom att montera skärmarna i samma höjd eller olika höjder. Danska lamptillverkaren UMAGE ägnar sig åt ett produktsortiment som vidareutvecklar skandinavisk design, vilken förenar skönhet, enkelhet och funktionalitet. Allt kompletteras av noggrant hantverk och en produktion som tar hänsyn till miljön.
 • UMAGE I svart och koppar – hänglampa Acorn 2 ljuskällor

  UMAGE I svart och koppar – hänglampa Acorn 2 ljuskällor
  Effektfullt kombinerad pendellampa Acorn – 2 ljuskällor Pendellampan Acorn är lämplig för en mängd olika belysningsvarianter. Den sörjer för en stämningsfull ljuseffekt som allmän- eller områdesbelysning och visar sig ha ett variabelt utseende, i och med att skärmarna antingen kan hängas på samma höjd eller olika höjder. I detta syfte kombinerades två Acorn-skärmar, designade av Jacob Rudbeck, och upphänget Cannonball Cluster för två ljuskällor, som i sin tur designades av Søren Ravn Christensen, en av grundarna och designerna hos UMAGE. Namnet fick lampan av skärmarnas form: Deras utseende liknar ett ekollon (engelska ”acorn”) med glaset som har en fyrkantig rundad form, en svart ovandel och metallkärna i polerad koppar. Denna metallkärna sörjer dessutom för en fantastisk ljusstämning i rummet. Upphänget är utrustad med en rund takkåpa (som rymmer sladdarna) och två 250 cm långa sladdar. Som ljuskällor rekommenderas snygga filament- eller rustikalampor, som finns att köpa som tillbehör.
 • UMAGE Ljusbrun skärm – hänglampan Eos medium

  UMAGE Ljusbrun skärm – hänglampan Eos medium
  Ljusbrun skärm – hänglampan Eos medium Vad gäller färgen och materialet hämtade designern Søren Ravn Christensen inspirationen för hänglampan Eos medium uppenbarligen från naturen. Ett mjukt ljusbrunt präglar de ca 1 800 äkta gåsfjädrarna, som klistrades på skärmen av papper. Färgen på fjädrarna gör ljuset från ljuskällan ännu mjukare. På så sätt skapas en mycket mysig atmosfär och en ljuseffekt, som i varje rum där Eos medium används är iögonfallande på ett behagligt sätt. Eos medium är lämplig som ljuskälla ovanför matbordet eller som områdesbelysning vid sittgruppen i vardagsrummet. Om fjädrarna någon gång skulle bli dammiga, kan de enkelt rengöras med hjälp av en hårtork. Danska tillverkaren UMAGE har med sina designer som mål att vidareutveckla skandinavisk design med sin rena skönhet och hög funktionalitet. Detta förverkligar företag med produkter, där noggrant hantverk och hänsyn till miljön är viktiga. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Shade bordslampa svart/filt

  UMAGE Shade bordslampa svart/filt
  Bordslampa Shade med originell filtskärm Det speciella med bordslampan Shade är att skärmen placeras direkt på ljuskällan. Används en rustika- eller filamentlampa, förändras hela bordslampans stil på ett enkelt sätt. Genom att ändra skärmens position på glödlampan kan ljusmängden samt ljusets riktning justeras och bländning undvikas. Med hjälp av en trebent lampfot gav formgivaren Søren Ravn Christensen (kreativ utvecklare och en av grundläggarna bakom företaget UMAGE från Danmark) bordslampan en speciell touch. Den har höjdjusterbara fötter, så att lampan kan anpassas efter användarens individuella behov. Lamptillverkaren UMAGE har som mål att producera lampor som både utseendemässig och funktionell är en vidareutveckling av den estetiska och funktionella skandinaviska designen. Samtidigt lägger tillverkaren stor fokus på gediget hantverk och miljöaspekter.
 • UMAGE Shade hänglampa svart, med filtskärm

  UMAGE Shade hänglampa svart, med filtskärm
  Hänglampa Shade med attraktiv filtskärm i grått Hänglampan Shades dekorativa skärm består av filt och kan kombineras med vackra ljuskällor som exempelvis en filamentlampa med kolfiberdesign. Skärmen placeras direkt på ljuskällan. Genom att ändra skärmens position på glödlampan kan ljusmängden och ljusets riktning justeras samt bländning undvikas. Shade är ett mycket estetiskt designobjekt av danske formgivaren Søren Ravn Christensen, en kreativ utvecklare och en av grundläggarna bakom lampföretaget UMAGE (Danmark). Hänglampan Shade är bara ett exemplar av många från UMAGE och ett bra exempel på företagets principer: de vill vidareutveckla skandinavisk design och komplettera dess skönhet och funktionalitet med gediget hantverk samt ett hållbart tillvägagångssätt för att värna om miljön.
 • UMAGE Ribbon mini hänglampa vit

  UMAGE Ribbon mini hänglampa vit
  Ljus och skuggor perfekt iscensatta: hänglampa Ribbon Med denna lampskärm – en design av italienske formgivaren Lorenzo Radaelli – skapas belysning som aldrig har varit finare. Ribbon består av enstaka plastremsor som sammanflätades och som är lätt genomskinliga. Med sin organiska formgivning med kurvor och veck skapas en effekt med ljus och skuggor som gör Ribbon till ett blickfång var den än placeras och som sörjer för mycket mjuk, harmonisk områdesbelysning. Hänglampan Ribbon kombineras med det moderna upphängningssetet Cord som formgavs av VITA Design Team och består av en textilsladd i vitt, en enkel takkåpa samt ett E27-uttag. Den italienske formgivaren Lorenzo Radaelli, som har examen från Bauhaus-universitet i Weimar, satsar med sina verk alltid på strategisk design för att utveckla progressiva och moderna produkter som övertygar med ett unikt, dekorativt utseende. Den danska lamptillverkaren UMAGE står för unika formgivningar med ett hållbart tillvägagångssätt. Detta sker genom att vidareutveckla skandinavisk design med sin puristiska skönhet och funktionalitet i kombination med gediget hantverk och hänsyn till miljön.
 • Umage Asteria Mini taklampa Petrol blue

  Umage Asteria Mini taklampa Petrol blue
 • Umage Asteria golvlampa Forest green

  Umage Asteria golvlampa Forest green
 • UMAGE Eos medium bordslampa ljusbrun/mässing

  UMAGE Eos medium bordslampa ljusbrun/mässing
  Bordslampa Eos medium - fluffig fjäderskärm på metallram i mässing Eos medium bordslampa är en speciell detalj i varje rum. Den slutna skuggan i vacker form består av en ram av kartong som för hand har dekorerats med fluffiga fjädrar av äkta gås. Tillverkaren påpekar uttryckligen att inga fjädrar från levande djur används i skuggorna. Det luftiga paraplyet sitter på en ram designad av Anders Klem. En champagneflöjt var inspirationen till ramens utformning, och i den övre delen av ramen har en praktisk dragkontakt installerats. USB-porten som är integrerad i basen är också mycket praktisk, eftersom den gör att du kan ladda din surfplatta eller smartphone direkt på lampan, även när den är avstängd. Bordslampan Eos kommer från UMAGE, ett belysningsmärke som grundades 2008 av Søren Ravn Christensen och Jacob Nannestadt Hansen och som står för exklusiva designlampor till överkomliga priser. - En hårtork rekommenderas för rengöring av Eos medium bordslampa. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • UMAGE Eos X-large golvlampa trefot vit

  UMAGE Eos X-large golvlampa trefot vit
  Vit, trebent golvlampa Eos X-large med stor skärm Trebenta golvlampan Eos X-large med stor fjäderskärm är helt vit. Skärmen är försedd med ca 6 000 äkta gåsfjädrar som inte bara känns mjuka och fluffiga, utan även sörjer för en mycket mjuk ljuseffekt. Designern bakom Eos X-large, Søren Ravn Christensen, har inspirerats av den nordiska designens enkla skönhet som övertygar med stor naturlighet. Även tillhörande trebenta lampstativet designades av Christensen, kreativ utvecklare och en av grundarna bakom UMAGE, en dansk lamptillverkare som ser sin uppgift i att vidareutveckla skandinavisk design genom att skapa högkvalitativa produkter. - Inga fjädrar från levande djur används. - Blir skärmen smutsig, kan den rengöras med hjälp av en hårtork.
 • Umage Clava Dine taklampa Ø43 cm Red earth

  Umage Clava Dine taklampa Ø43 cm Red earth
 • UMAGE Aluvia medium hänglampa mässing borstad

  UMAGE Aluvia medium hänglampa mässing borstad
  Inspirerande designhänglampa Aluvia medium med yta i borstad mässing Med Aluvia medium har designteamet hos danska tillverkaren UMAGE skapat ett attraktivt blickfång. Hänglampan påminner om en gigantisk blomma av en exotisk växt. De överlappande bladen i aluminium har en borstad mässingsyta som utstrålar ädel elegans. Ljuset avges uppåt och nedåt och igenom mellanrummen mellan bladen. På så sätt fungerar Aluvia som lampa exempelvis i vardagsrummet eller över matbordet som ett riktigt blickfång. Upphänget med takkåpan, sladden och uttaget har en diskret svart färg.
 • Umage Asteria taklampa Forest green

  Umage Asteria taklampa Forest green
 • UMAGE Aluvia medium golvlampa antracit

  UMAGE Aluvia medium golvlampa antracit
  Antracitfärgad skärm och svart stomme: Aluvia tripod golvlampa Här har två formgivningar av den danska designern Søren Ravn Christensen, kreativ utvecklare och medgrundare av belysningsföretaget UMAGE, kombinerats för att skapa en golvlampa som är oöverträffad när det gäller estetik och funktionalitet. Den antracitfärgade Aluvia-skärmen, som med sin extravaganta bladdesign ser ut som en exotisk växt, tronar på Tripod-stativet av svartlackerat aluminium. Golvlampan Aluvia imponerar dock inte bara med sitt fascinerande utseende, utan även med sin fenomenala ljuseffekt, som gör den till en utmärkt källa för stämningsfull accentbelysning. Den 300 cm långa strömkabeln med strömbrytare är integrerad i stativkonstruktionen och ger en extra dekorativ accent. Det danska belysningsföretaget UMAGE fokuserar i sitt produktsortiment på vidareutveckling av skandinavisk design, som är ett föredöme när det gäller minimalistisk estetik och funktionalitet.
 • UMAGE Acorn hänglampa 2 lampor bärnsten mässing

  UMAGE Acorn hänglampa 2 lampor bärnsten mässing
  Hänglampa med två lampor, varm utstrålning och praktisk takkåpa Cannonball Acorn är en blandning av harmoni och inspiration. Designen som inspirerades av ekollonet formgavs av Jacob Rudbeck för den kända danska lamptillverkaren UMAGE. Speciellt med en filamentlampa blir Acorn till en stilfull lampa för vardags- och väntrum med ett modernt och skandinaviskt inredningskoncept. En kåpa i aluminium med mässingsyta som omringar lampfattningen fortsätts av en transparent glasskärm med varm bärnstensfärg som blir allt smalare nedtill. Som takkåpa fungerar upphängningssystemet Cannonball. Huvudelementet är försett med en svart, kulformad silikonsfär. Från denna hänger sladdarna som förs igenom ytterligare några takfästen som möjliggör en variabel upphängning av Acorns skärmarna och dessutom kan placeras på olika sätt, beroende på monteringsavståndet.
 • UMAGE Silvia medium golvlampa stål

  UMAGE Silvia medium golvlampa stål
  Designgolvlampa Silvia medium med stålfärgad skärm När man tittar på Silvia medium golvlampa är det framför allt en sak som sticker ut: den organiska strukturen på skärmen som består av en mängd bladformade plastelement. Den triangulära formen på de enskilda delarna innebär också att ljuset inte bara kommer in genom öppningarna på över- och undersidan av skärmen, utan också genom de mellanrum som ser ut som blad. Resultatet är en fascinerande ljusatmosfär som till exempel kan användas för att göra sittplatsen i vardagsrummet mycket hemtrevlig. Utrustad med en dekorativ brytare i mässing. Medan den stålfärgade lampskärmen har utformats av Vita Design Team är det Anders Klem från Danmark som står för utformningen av den smala ramen i vitt. Efter att ha tagit examen från Royal Danish Academy of Art/Design School 2013 upptäckte han sin passion för att designa moderna lampor. Det danska belysningsföretaget Vita Copenhagen har som huvudintresse att skapa produkter i modern, skandinavisk design och samtidigt bevara dess nordiska skönhet och höga funktionalitet genom noggrant hantverk.
 • UMAGE Eos large golvlampa ljusgrå

  UMAGE Eos large golvlampa ljusgrå
  Golvlampa Eos stor med ljusgrå skärm: Designobjekt med ett naturligt utseende Golvlampan Eos large är ett absolut blickfång, vilket främst beror på den ovanliga skärmen. Ungefär 4 500 gåsfjädrar limmades fast på ett pappersunderlag. Resultatet är en skugga som ser väldigt fluffig ut, och därför skapar Eos large en mysig atmosfär även när den inte är upplyst. Så snart ljuset är påslaget förtrollar Eos large omgivningen med en mycket mjuk och behaglig ljusatmosfär. Ett fantastiskt designverk av Søren Ravn Christensen, kreativ utvecklare och medgrundare av det danska företaget UMAGE. Ramen på Eos large är också imponerande: Det vita golvstället har utformats av designern Anders Klem och harmonierar perfekt med skuggan med sin enkla elegans. En ljusdispenser som konkret passar in i belysningssortimentet från tillverkaren UMAGE, som har satt som mål att vidareutveckla skandinavisk design och komplettera dess estetik och minimalism med omsorgsfullt hantverk för att skapa vackra produkter med ett hållbart värde, utan att glömma bort ekologiska hänsyn. - Inga fjädrar från levande djur används.
 • Chimes Taklampa Oak Black - Umage

  Chimes Taklampa Oak Black - Umage
  Koncept Baserat på skogens lugna och nordiska stämning har Umage skapat en vacker liten serie på två pendellampor i organiska material och med ett snyggt minimalistiskt formspråk. Asger Risborg Jakobsen – designern bakom lamporna – har sökt mycket av
 • Umage Asteria taklampa Ruby red

  Umage Asteria taklampa Ruby red
 • Asteria Taklampa Petrol Blue - UMAGE

  Asteria Taklampa Petrol Blue - UMAGE
  Koncept Asteria Taklampa Petrolär en vacker, minimalistisk och vacker lampa, designat till framtiden. Lampan har en inbyggd LED panel som är dimbar. Det är en lampa som ägnar sig riktigt bra över matbordet, vardagsrumsbordet eller köksön. Tack vare s
 • Chimes Taklampa Mörk Ek - Umage

  Chimes Taklampa Mörk Ek - Umage
  Koncept Baserat på skogens lugna och nordiska stämning har Umage skapat en vacker liten serie på två pendellampor i organiska material och med ett snyggt minimalistiskt formspråk. Asger Risborg Jakobsen – designern bakom lamporna – har sökt mycket av
 • Umage Asteria taklampa Anthracite grey

  Umage Asteria taklampa Anthracite grey
 • Asteria Taklampa Pearl - Umage

  Asteria Taklampa Pearl - Umage
  Koncept Asteria Taklampa Pearlär en vacker, minimalistisk och vacker lampa, designat till framtiden. Lampan har en inbyggd LED panel som är dimbar. Det är en lampa som ägnar sig riktigt bra över matbordet, vardagsrumsbordet eller köksön. Tack vare si
 • UMAGE Aluvia medium pendellampa blå

  UMAGE Aluvia medium pendellampa blå
  Inspirerad av naturen: designert pendellampa Aluvia Den ovanliga formen fångar omedelbart: den moderna pendellampa från den danska designmärket UMAGE av VITA Copenhagen har arkliknande delar av aluminium som, när de sätts ihop, skapar ett speciellt utseende. Materialet gör att lampan ser väldigt lätt ut och ändå är den robust och obrytbar. När den slås på lyser ljuset genom de enskilda bladen på ett fascinerande sätt och skapar en imponerande och trevlig atmosfär. Oavsett om den är på eller av - Aluvias designerlampa är en riktig blickfång i varje rum. Det unga företaget UMAGE av VITA Copenhagen står för specialhantverk, modern estetik och enkelhet i kombination med funktionalitet. Och allt detta med ett särskilt fokus på hållbarhet och miljöskydd. Alla mönster är inspirerade av skönheten i den nordiska naturen och bildar en puristisk och modern skandinavisk stil.
 • Umage Asteria golvlampa Ruby red

  Umage Asteria golvlampa Ruby red
 • Umage Asteria taklampa Saffron yellow

  Umage Asteria taklampa Saffron yellow
 • UMAGE Konisk skärm –hänglampa Conia mini vit

  UMAGE Konisk skärm –hänglampa Conia mini vit
  Strålande vacker hänglampa Conia mini i vitt Hänglampan Conia minis skärm består av otaliga överlappande, koniska plastelement och går aldrig sönder. Formen sörjer för mjukt, bländfritt ljus, som välkomnas i alla rum. På så sätt är hänglampan Conia lämplig för att belysa matbordet eller som allmänbelysning i små rum. Hänglampan Conia mini formgavs av Søren Ravn Christensen, en dansk designer som är en av grundarna bakom företaget UMAGE, som har som grundprincip att vidareutveckla skandinaviska lampor, vilket han även lyckades med hos denna lampa.
 • Umage Asteria golvlampa Pearl white

  Umage Asteria golvlampa Pearl white
 • Umage Asteria golvlampa Anthracite grey

  Umage Asteria golvlampa Anthracite grey
 • UMAGE Carmina golvlampa vit

  UMAGE Carmina golvlampa vit
  Designergolvlampan Carmina lyser med ren skönhet Golvlampan Carmina, en produkt av de danska formgivarna Søren Ravn Christensen och Anders Klem, har redan i obelyst tillstånd en stor känsla och berikar varje naturlig inredningsstil. Men så snart lampan är tänd, visar den sin fulla estetik och framhäver t.ex. sittplatsen i vardagsrummet med sin mycket mysiga ljusatmosfär. Carminas obruten plastskärm, som fångar ögat med sin mjuka vågform och den resulterande ljuseffekten, kompletteras av en vitlackerad, smal metallram för att skapa en golvlampa som med sin design gör sig påmind överallt. Den danska armaturtillverkaren UMAGE by Vita Copenhagen har som företagsfilosofi att vidareutveckla den skandinaviska designen, som inspirerar med sin naturliga klarhet. I kombination med noggrant hantverk och ett ekologiskt förhållningssätt till miljön skapas extraordinär design med ett hållbart förhållningssätt.
 • Umage Asteria Mini taklampa Ruby red

  Umage Asteria Mini taklampa Ruby red
 • Umage Clava Dine taklampa Ø43 cm Ochre

  Umage Clava Dine taklampa Ø43 cm Ochre
 • Umage Asteria bordslampa Ruby red

  Umage Asteria bordslampa Ruby red
 • UMAGE Silvia medium golvlampa trefot vit

  UMAGE Silvia medium golvlampa trefot vit
  Designgolvlampa Silvia medium – helt i vitt Golvlampa Silvia medium är en mycket dekorativ kombination som harmoniserar med nästan alla inredningsstilar. Skärmen – en design av Vita-designteamet – sitter på det trebenta stativet, som designades av Søren Ravn Christensen, kreativ utvecklare och en av grundarana bakom danska lampföretaget UMAGE. Den vitlackerade aluminiumstommens diskreta enkelhet utgör en iögonfallande kontrast till lampskärmens utseende. Skärmen består av lika vita plastdelar som på grund av sin överlappande anordning och trekantiga bladform påminner om blommiga element från sydliga länder. Tänds ljuset, skapas en accentrik områdesbelysning för vardagsrummet. Utrustad med sladdströmbrytare och 300 cm lång textilsladd. Lamptillverkaren UMAGE står med sina kreationer för en vidareutveckling av den skandinaviska designen med sin rena skönhet och höga funktionalitet.
 • Umage Idea LED E27 2W Ø45 mm

  Umage Idea LED E27 2W Ø45 mm
 • UMAGE - Asteria Bordslampa Ruby Red UMAGE

  UMAGE - Asteria Bordslampa Ruby Red UMAGE
  Asteria Bordslampa Rubinröd är en vacker, slimmad och minimalistisk lampa. UMAGE har gjort det igen och designat en vacker lampa med fokus på design, teknik och hantverk. Det centrala mässingsröret, som löper genom lampskärmen som en vertikal axel, ger lampan ett stramt och exklusivt utseende. Lampans inbyggda LED-lampa kan justeras i ljusstyrka via vredet på lampans bas. Den kan därför användas både som mysbelysning i vardagsrummet och som praktisk arbetsbelysning på skrivbordet. Dessutom har lampan en dold USB-utgång där du kan ladda din telefon eller surfplatta - även när lampan är avstängd. På så sätt slipper du extra sladdar som tar upp plats på skrivbordet eller nattduksbordet. Se bordslampan i fyra vackra och moderna färger här, där du också hittar pendellampan och taklampan i samma serie.