Plafond i tyg

Lampor är ofta stela och hårda, vilket inte passar om man vill ha en mjuk inredningskänsla i rummet. En plafond i tyg passar då mycket bättre så därför har vi letat fram några förslag på tygplafonder som finns att beställa på nätet.

Takplafonder i tyg ger andra möjligheter än vad plast, metall och trä har. Dels är tyget ett ljuddämpande material men det har också egenskaper som gör det lätt att forma. Bland tygplafonderna här hittar du flera lampor som ser ut som vackra blomsterarrangemang. Vanliga färger är tyg i vit, grå eller beige färg.

Våra tips på takplafonder i vackra tyger

 • Soft plafond, vit linne 50cm

  Soft plafond, vit linne 50cm
  En plafond i vitt linnetyg från Belid. Ger en mjuk ljusspridning i rummet och finns i två olika storlekar. Höjd 14,1 cm Diameter 50 cm Effekt max 3*60 w Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor Ingår ej&hellip:
 • Cremasco Maritim plafondlampa Libeccio, glänsande bronserad

  Cremasco Maritim plafondlampa Libeccio, glänsande bronserad
  Taklampa Libeccio med maritim design Hänvisningen till sjöfarten känns igen på Libeccio: Hela ramen ser ut som ratten på ett fartyg. Denna vackra takarmatur med det stora, vita armaturglaset ger ett starkt ljus för en strålande vacker allmänbelysning. Glaset ser ut som ett stort porthål och hålls fast av ett metallgaller där ramens färg återkommer.De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där stor vikt läggs vid valet av en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk armaturkonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • Lindby - Laurenz 5 Plafond Brown/Beige

  Lindby - Laurenz 5 Plafond Brown/Beige
  Design Lindby Laurenz 5 Ceiling Lamp Brown/Beige är en vacker sammansättning av lampskärmar i matchande former men som varierar i färg, storlek och höjd. Det vackra arrangemanget av missanpassade lampskärmar har en boho-chic look som inbjuder till mysighet och avkoppling i en hemtrevlig miljö. Där varje enskild skärm skulle motsvara en klassisk taklampa, bildar de fem lampskärmarna tillsammans en fascinerande konstruktion där varje skärms utformning betonas av resten. Varje lampa är klädd med vitt tyg på undersidan och kontrasterande textil i matta, neutrala färger på utsidan. Ljuset tränger effektivt in genom den vita basen, som fungerar som en diffusor, så att ljuset framstår som mjukt, jämnt och bländfritt. Laurenz taklampa är därför idealisk för vardagsrum eller större rum. E27-sockeln bakom varje lampskärm kan kombineras med många olika typer av glödlampor. Laurenz Ceiling Light finns i flera storlekar, färger och kombinationer med 3-6 ljuskällor. Se dem alla här
 • Axo Light Muse Plafond 120 Cm Vit

  Axo Light Muse Plafond 120 Cm Vit
  Varumärke Axolight Design Sandro Santantonio Material Metall/Tyg Färg Vit Sockel E27 Watt Max 70W Antal ljuskällor 3 Inklusive ljuskälla Nej Dimbar Ja, med dimbara ljuskällor Bredd/Diameter 120 cm&hellip:
 • watt & VEKE - Anna 60 linen - Beige

  watt & VEKE - Anna 60 linen - Beige
  Anna 60 linne plafond i linnetyg har en härlig textur. Och en form som gör henne nätt och elegant, som en diskret blomma i taket. Designen har sitt ursprung i ett tidigare samarbete med formgivaren Anna Hörling. Släckt är Anna 60 linne en mjuk tygsku
 • Soft plafond, natur linne 44cm

  Soft plafond, natur linne 44cm
  Soft plafond i färgen natur linne från Belid. Soft är en plafond med en lampskskärm av ulltyg. Tyget har flamskydd och ljudabsorberande egenskaper. Plafonden ger en varm och modern känsla till rummet.&hellip:
 • Soft plafond, natur linne 50cm

  Soft plafond, natur linne 50cm
  Soft plafond i färgen natur linne från Belid. Soft är en plafond med en lampskskärm av ulltyg. Tyget har flamskydd och ljudabsorberande egenskaper. Plafonden ger en varm och modern känsla till rummet.&hellip:
 • Anna 80 Plafond Linen Natural - Watt&Veke

  Anna 80 Plafond Linen Natural - Watt&Veke
  Anna 80 Plafond Linen Natural - Watt&Veke, Beige, Tyg
 • Anna 40 plafond bomull, vit

  Anna 40 plafond bomull, vit
  Anna plafond ger ett mjuk och behagligt sken och intryck med sitt bomullstyg. Passar i sovrummet. Anna finns i tre olika storlekar. Höjd 15 cm Diameter 40 cm Effekt max 2*40 w Sockel Liten sockel, E14&hellip:
 • watt & VEKE - Anna 60 linen - Vit

  watt & VEKE - Anna 60 linen - Vit
  Anna 60 linne plafond i linnetyg har en härlig textur. Och en form som gör henne nätt och elegant, som en diskret blomma i taket. Designen har sitt ursprung i ett tidigare samarbete med formgivaren Anna Hörling. Släckt är Anna 60 linne en mjuk tygsku
 • Lindby - Pikka Plafond White/Chrom

  Lindby - Pikka Plafond White/Chrom
  Design Lindby Pikka Taklampa Vit/Krom är en iögonfallande pjäs med en vacker struktur som ger lite extra krydda åt den traditionella cylindertaklampan. Kännetecknande för Pikka Taklampa är att den har två lampskärmar. Den inre lampskärmen är tillverkad av gräddvit textil. Bakom denna finns tre socklar för E27-lampor, som lyser ut genom en öppning i toppen och badar taket i ett vackert indirekt ljus, liksom från själva lampskärmen. Det ljusa tyget ger en mjuk belysning runtomkring, medan en skivformad kåpa i botten av lampskärmen jämnar ut ljuset så att det verkar mjukt och jämnt. Den yttre lampskärmen är tillverkad av ett lätt, genomskinligt vävt tyg som skapar en optisk illusion, vilket gör att den verkar sväva runt lampan. Detta ger lampan en särskilt elegant touch som gör att den passar utmärkt i många olika utrymmen och miljöer, i privata hem såväl som i offentliga byggnader. Se fler taklampor från Lindby här
 • Aneta Lighting Bendir plafond 38cm vit rynk

  Aneta Lighting Bendir plafond 38cm vit rynk
  Denna klassiska plafond ger ett diffust och mjukt ljus. Finns i grå:tt eller vitt tyg, dä:r den vita finns med eller utan mö:nster.
 • Lindby - Laurenz Plafond Grey/Gold

  Lindby - Laurenz Plafond Grey/Gold
  Design Lindby Laurenz Ceiling Light Grey/Gold imponerar med sin vackra sammansättning av lampskärmar i matchande färg och form men med kontrasterande storlek och höjd. Den genomtänkta designen har ett uttryck som är kitschigt och stilmedvetet på samma gång och gör sig särskilt bra i moderna och unga inredningar. Lampskärmarna är klädda i mattgrått tyg som harmoniskt balanseras av en glänsande guldfärgad folie på insidan. Guldfolien har en särskilt djup karaktär som lyser upp i fantastiska reflektioner när lampan är tänd och skapar ett varmt och mysigt sken. Lampskärmarna är öppna i båda ändarna: den nedre öppningen skickar ut ljuset i rummet i en bred omkrets, medan den övre kastar ljuset uppåt och bildar ett vackert treklövermönster i taket. E27-sockeln bakom varje lampskärm kan kombineras med många olika typer av glödlampor. Laurenz taklampa finns i flera storlekar, färger och kombinationer med 3-6 ljuskällor. Se dem alla här
 • Watt&Veke Anna 40Cm Plafond Cotton Jersey Vit

  Watt&Veke Anna 40Cm Plafond Cotton Jersey Vit
  Anna 40 takplafond från Watt&:Veke Material: Tyg, Cotton Jersey från Boel &: Jan Mått: Ø 40cm - H 15cm Ljuskälla: Max 2x40W E14, ingår ej Krokupphäng, takkontakt ingår ej, se tillbehör
 • BYSKE - Ceiling lamp 40cm

  BYSKE - Ceiling lamp 40cm
  Stilren takplafond i en smakfull blandning av svart textil och glas. Svart organzaband med skärm av frostat glas som släpper igenom ett behagligt allmänljus. Tyget ger en extra lyxig känsla. Diameter på 40cm. Tekniskt: Lampan kräver tre glödlampor med liten sockel (E14) om max 40W eller motsvarande i LED, ingår ej.
 • Melvios Plafond Brown - Lindby

  Melvios Plafond Brown - Lindby
  Melvios Plafond Brown - Lindby, Brun, Tyg
 • Anna 40 Plafond Linen Natural - Watt&Veke

  Anna 40 Plafond Linen Natural - Watt&Veke
  Anna 40 Plafond Linen Natural - Watt&Veke, Beige, Tyg
 • Konsthantverk Kant Plafond 3836 Beige Linne 55Cm

  Konsthantverk Kant Plafond 3836 Beige Linne 55Cm
  Kant plafond från Konsthantverk Material: Akryl/Linnetyg Färg: Vit/Beige tyg Mått: Ø 55cm - H 17cm Ljuskälla: 3x Max 240V 60W E27, Ingår Ej Krokupphäng, OBS Lamppropp Ingår EJ se tillbehör! ENERGIKLASS:&hellip:
 • Matisse Plafond Svart/Vit - Globen Lighting

  Matisse Plafond Svart/Vit - Globen Lighting
  Matisse Plafond Svart/Vit - Globen Lighting, Vit, Tyg
 • Lindby - Sebatin Plafond Ø40 Brown/White/Nickel

  Lindby - Sebatin Plafond Ø40 Brown/White/Nickel
  Design Lindby Sebatin Taklampa Ø40 Brown/White/Nickel är en vacker, tidlös modell som alltid kommer att se snygg och passande ut. Lampan påminner om en liten trumma i taket med sin klassiska cylindriska lampskärm, som är täckt med tätt vävt tyg, medan undersidan är täckt med en vit diffusor. Lampan är utrustad med tre E27-fästen. De högkvalitativa glödlamporna kännetecknas av upp till 85 % energibesparing, en livslängd på upp till 30 000 timmar, låg värmestrålning och ingen uppvärmningstid, så de lyser till 100 % från det ögonblick du slår på lampan. Ljuskällorna lyser dels från en öppning i toppen av lampskärmen, vilket skapar ett harmoniskt indirekt ljus i taket, dels genom textilskärmen, där det sprids jämnt i ett behagligt allroundljus. Sebatin taklampor finns i flera olika färger och storlekar. Se dem alla här