Plafond i tyg

Lampor är ofta stela och hårda, vilket inte passar om man vill ha en mjuk inredningskänsla i rummet. En plafond i tyg passar då mycket bättre så därför har vi letat fram några förslag på tygplafonder som finns att beställa på nätet.

Takplafonder i tyg ger andra möjligheter än vad plast, metall och trä har. Dels är tyget ett ljuddämpande material men det har också egenskaper som gör det lätt att forma. Bland tygplafonderna här hittar du flera lampor som ser ut som vackra blomsterarrangemang. Vanliga färger är tyg i vit, grå eller beige färg.

Våra tips på takplafonder i vackra tyger

 • Plafond Franza 42 cm

  Plafond Franza 42 cm
  Snygg och stilren plafond i ett underbart bomullstyg. Taklampan kräver 3 stycken glödlampor med en E27 sockel, max 60w. Höjd 18 cm och diameter 42 cm.
 • Anna plafond 60cm (Vit)

  Anna plafond 60cm (Vit)
  Anna är en vacker och behagligt plafond som sprider ett mjukt ljus omkring sig när den är tänd. Den passar lika bra i sovrummet som i hallen eller vardagsrummet. En riktigt mysig och fin plafond som passar in i de flesta miljöer och interiörer. Den finns även i två andra storlekar på 40cm samt 80cm i diameter.Ljuskällor (4st) ingår ej.Tyg: Cotton Jersey
 • MARGAUX takplafond ø 40 cm

  MARGAUX takplafond ø 40 cm
  Takplafond av stretchtyg med svarta sammetsband och metallstomme. MARGAUX har en härlig molnkänsla och retrostilen är påtaglig. Takkoppen är silverfärgad. Transparent sladd. Lampan är jordad, klass 1. På grund av EU-regler behövs en separat takkonta
 • Stonewash tygplafond 42cm (Vit)

  Stonewash tygplafond 42cm (Vit)
  Tygplafond i snygga tygfärger. Levereras komplett med skärm och upphäng.Ljuskälla ingår ej.
 • Vejle takplafond (Svart)

  Vejle takplafond (Svart)
  Vejle takplafond i fint voiletyg och en akrylskriva som sprider ljuset bra. Hängs enkelt på takkrok och är fullt dimbar.Ljuskällor ingår ej.
 • Anna plafond 80cm (Vit)

  Anna plafond 80cm (Vit)
  Anna är en stor, vacker och behagligt plafond som sprider ett mjukt ljus omkring sig när den är tänd. Den passar lika bra i sovrummet som i hallen eller vardagsrummet. En riktigt mysig och fin plafond som passar in i de flesta miljöer och interiörer. Den finns även i två mindre storlekar på 40cm samt 60cm i diameter.Ljuskällor (4st) ingår ej.Tyg: Cotton Jersey
 • Plissé plafond 45cm (Vit)

  Plissé plafond 45cm (Vit)
  Stilren och vacker plafond, tillverkad i ett vackert och behagligt tyg med en skyddande plaskupa. När lampan är tänd så sprids ett bra och bländfritt ljus i ditt hem. En mycket behaglig och fin plafond som passar perfekt i sovrummet, vardagsrummet eller hallen.Finns i färgerna offwhite och natur.Ljuskälla ingår ej.
 • Maritim plafondlampa Libeccio, glänsande bronserad

  Maritim plafondlampa Libeccio, glänsande bronserad
  Taklampa Libeccio med maritim design Hänvisningen till sjöfarten känns igen på Libeccio: Hela ramen ser ut som ratten på ett fartyg. Denna vackra takarmatur med det stora, vita armaturglaset ger ett starkt ljus för en strålande vacker allmänbelysning. Glaset ser ut som ett stort porthål och hålls fast av ett metallgaller där ramens färg återkommer.De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är uteslutande handgjorda i Italien, där stor vikt läggs vid valet av en utmärkt kvalitet på de material som används. Detta beror inte minst på önskan att fortsätta den långa traditionen av venetiansk armaturkonst och att tillverka produkter som skapas med passion och omsorg och har små specialfunktioner som gör dem unika och omisskännliga.
 • Plafond Plissé Stygn Gammal Vit 45cm

  Plafond Plissé Stygn Gammal Vit 45cm
 • Stonewash tygplafond 56cm (Vit)

  Stonewash tygplafond 56cm (Vit)
  Tygplafond i snygga tygfärger. Levereras komplett med skärm och upphäng.Ljuskälla ingår ej.
 • Jönköping takplafond (Svart)

  Jönköping takplafond (Svart)
  Takplafond med svart tygkant och en akrylskärm som släpper igenom ljuset bra. Lampan hängs enkelt på takkrok.Ljuskällor ingår ej.
 • Plafond Iris 30 cm

  Plafond Iris 30 cm
  Plafond Iris, klädd i vitt jerseytyg som sprider ljuset på ett behagligt sätt utan reflektioner. Skärmens diameter är 30 cm och höjden 21 cm. Passar utrymmen med lägre så väl som högre tak. Levereras med takkrok för krokupphäng samt 3st E27 lamphålla
 • Soft Plafond S (Vit)

  Soft Plafond S (Vit)
  Soft är en plafond med ulltyg från Pagunette som har flamskyddande- och ljudabsorberande egenskaper. Bländskyddet är med högkvalitativ mattopal akryl som ger en bra och varm ljusbild. Soft plafond ger en ombonad men modern känsla och de många färgerna gör det enkelt att kombinera med inredningen. Passar de flesta rum i ditt hem. Ljuskällor ingår ej. Tillverkad i syateljen i Varberg, Sverige.
 • Soft plafond, vit linne 50cm

  Soft plafond, vit linne 50cm
  En plafond i vitt linnetyg från Belid. Ger en mjuk ljusspridning i rummet och finns i två olika storlekar. Höjd 14,1 cm Diameter 50 cm Effekt max 3*60 w Sockel Stor sockel, E27 Ljuskällor Ingår ej&hellip:
 • MARGAUX takplafond ø 60 cm

  MARGAUX takplafond ø 60 cm
  Takplafond av vitt stretchtyg med svarta sammetsband och metallstomme. MARGAUX har en härlig molnkänsla och retrostilen är påtaglig. Takkoppen är silverfärgad. Transparent sladd. Lampan är jordad, klass 1. På grund av EU-regler behövs en separat takk
 • Axo Light Muse Plafond 120 Cm Vit

  Axo Light Muse Plafond 120 Cm Vit
  Varumärke Axolight Design Sandro Santantonio Material Metall/Tyg Färg Vit Sockel E27 Watt Max 70W Antal ljuskällor 3 Inklusive ljuskälla Nej Dimbar Ja, med dimbara ljuskällor Bredd/Diameter 120 cm&hellip:
 • Lindby - Laurenz 5 Plafond Brown/Beige

  Lindby - Laurenz 5 Plafond Brown/Beige
  Design Lindby Laurenz 5 Ceiling Lamp Brown/Beige är en vacker sammansättning av lampskärmar i matchande former men som varierar i färg, storlek och höjd. Det vackra arrangemanget av missanpassade lampskärmar har en boho-chic look som inbjuder till mysighet och avkoppling i en hemtrevlig miljö. Där varje enskild skärm skulle motsvara en klassisk taklampa, bildar de fem lampskärmarna tillsammans en fascinerande konstruktion där varje skärms utformning betonas av resten. Varje lampa är klädd med vitt tyg på undersidan och kontrasterande textil i matta, neutrala färger på utsidan. Ljuset tränger effektivt in genom den vita basen, som fungerar som en diffusor, så att ljuset framstår som mjukt, jämnt och bländfritt. Laurenz taklampa är därför idealisk för vardagsrum eller större rum. E27-sockeln bakom varje lampskärm kan kombineras med många olika typer av glödlampor. Laurenz Ceiling Light finns i flera storlekar, färger och kombinationer med 3-6 ljuskällor. Se dem alla här
 • Garda plafond (Silverfärgad)

  Garda plafond (Silverfärgad)
  Garda plafond är en enkel och modern armatur med tygskärmar, som vackert silar ljuset. Finns i flera val av färger. Skärmarna är fastsatta i metallskaft som man kan röra på. Ljuskälla ingår ej.
 • Laurenz 5 Plafond Brown/Beige - Lindby

  Laurenz 5 Plafond Brown/Beige - Lindby
  Laurenz 5 Plafond Brown/Beige - Lindby, Tyg&Metall
 • Anna plafond 40cm (Vit)

  Anna plafond 40cm (Vit)
  Anna är en vacker och behagligt plafond som sprider ett mjukt ljus omkring sig när den är tänd. Den passar lika bra i sovrummet som i hallen eller vardagsrummet. En riktigt mysig och fin plafond som passar in i de flesta miljöer och interiörer. Den finns även i två större storlekar på 60cm samt 80cm i diameter.Ljuskällor (2st) ingår ej.Tyg: Cotton Jersey