Lampkultur » Taklampor

Märken på taklampor:

Nemo Lighting taklampor

 • Crown Plana - Taklampa

  Crown Plana är en horisontell takkrona designad av den tyska duon Jehs + Laub för italienska Nemo Lighting, och är en av flertalet versioner i crown-serien. Crown Plana har en modern tappning av en ljuskrona och passar väl i vardagsrummet i en samtida stil, perfekt ovanför matsalsbordet eller soffbordet. Dess struktur är format som ett kluster på bredden, något som Jehs + Laub hämtat inspiration från den holländska konstnären M.C. Escher, som använde sig av geometri och matematik i stor utsträckning i sin konst.Crown Plana finns att välja i fem olika utföranden och ramstrukturen är tillverkad i handpolerad aluminium med lampor i sandat glas, vilket ger ett mjukt och behagligt ljus. Kabeln har en längd på max 2,5m och den är utrustad med dimmerfunktion beroende på ljuskälla.
 • Linescapes - Taklampa

  Linescapes är en taklampa designad av Nemo Studio och är en del av Linescapes-serien som förutom taklampor innehåller pendellampor, golvlampor och vägglampor. Linescapes kommer i vit finish och strukturen är tillverkad i aluminium och det karaktäristiska med ljusröret är att den är justerbar i 340°. LED-ljusröret ingår och har en ljustemperatur på 3000 kelvin.Linescapes fästs i taket i en kvadratisk metall-platta som monteras in i taket. Då ljusröret är justerbart i alla riktningar passar Linescapes utmärkt i många olika miljöer för önskat syfte, exempelvis riktat i sidled för att belysa ett särskilt objekt på väggen eller inåt rummet för direkt ljus. Linescapes är dimbar i 1-10V samt är IP44 klassad.
 • Canna Nuda Metallo - Taklampa

  Taklampan Canna Nuda Metallo är formgiven av Piero Castiglioni och Roberto Menghi för Nemo Lighting och finns i två varianter, kromad eller i matt vitt. Canna Nuda Metallo kommer från Canna Nuda-serien, där även pendellampor samt transparenta versioner ingår.Taklampan är justerbar i 25° och tillverkad i metall och har ett avlångt, rörformat utseende med runda ändar. Takfästet kommer i samma utförande som respektive färgval. Kabelns längd är max 2,5m. Den är utrustad med en POWER LED lampa med en färgtemperatur på 3000 Kelvin, med riktat ljus i nedåtriktning. Canna Nuda Metallo har en industriell känsla och passar väl in i vardagsrummet. Ljuskälla ingår och ett takfäste för standard montering i respektive utförande medföljer.
 • Cubo - Taklampa

  Cubo är en taklampa formgiven av Marco Pollice för italienska Nemo Lighting. Den kvadratiska skärmen är tillverkad i aluminium och kan väljas pulverlackerad i matt vitt eller matt svart. Cubo finns att välja med stöd för antingen glödlampor halogen eller LED alternativt med ett LED-lysrör med en ljustemperatur på 3000 kelvin. LED-versionen har en frostad skiva framför ljuskällan som dämpar ljuseffekten samt är har en push-dimmer 1-10V. Versionen med glödlampor är utrustad med en IGBT-dimmer.Glödlampan är justerbar i 30°, vilket gör att spot-ljuset kan riktas åt önskat håll. Cubo och dess simpla form passar väl in i många miljöer, exempelvis som hallampa, där den kan kombineras i flera exemplar på rad för att lysa upp en större yta. Cubo finns även som vägglampa.
 • Ilium - Taklampa

  Pendellampan Ilium är designad av den prisbelönta arkitektbyrån Foster + Partners för italienska Nemo lighting. Den finns att välja i tre storlekar, där mellanstorleken har inbyggt LED-lysrör och de två resterande storlekarna med glödlampa som ej ingår.Ilium är transparent och är tillverkad med ett inre hölje i polymer och yttre hölje i glas. Detaljerna är i kromat aluminium och kabellängden är 3 meter. Ilium finns även som bordslampa.
 • Logo - Taklampa

  Logo är en taklampa designad av Mario Barbaglia & Marco Colombo för italienska Nemo Lighting. Logo finns i två olika längder i totalt fyra olika färgvarianter och är tillverkad i aluminium med lampskärm i ABS. De två, netta stavarna sitter på en vertikal metallstav som är sammankopplad med takfästet. Den är även dimbar, beroende på ljuskälla, för önskad ljuseffekt. Lampan går att rotera 140°, vilket är karaktäristiskt för Logo. Den passar väl i miljöer i industriell stil, perfekt som vardagsrumsbelysning, där den exempelvis kan riktas mot väggen för att belysa ett särskilt objekt. I LED-versionen ingår ljuskällan, i de resterande versionerna ingår den ej. Logo finns även som vägglampa och golvlampa.
 • Tubes Large - Taklampa

  Taklampan Tubes Large från Nemo Lighting är designad av Charles Kalpakian som kan beskrivas som en korsning mellan industriell och konstnärlig design. Den består av två sammanlänkade rör i aluminium med integrerade LED-lampor som tillsammans sprider ett varmvitt ljus i valfri riktning. Den största, vertikala lampan är vitfärgad och kan roteras i 340° och den mindre lampan kan rotera i 90° och finns att välja i tre olika färger.Tubes Large har stöd för TRIAC-dimmer och en ljustemperatur på 2700 kelvin. Vid ljusutsläppet sitter en skiva i polykarbonat som ger ett varmvitt ljus. Tubes Large industriella och konstnärliga stil drar blickar till sig och passar mycket bra i såväl hallen som i köket.
 • Square Vägg/Taklampa

  Square är en taklampa designad av Nemo Studio och finns i två varianter, standard eller takintegrerad. Square är tillverkad i stål som kommer i vitt utförande, där lampan är justerbar i 90°. Varianterna med halogenlampa har stöd för TRIAC-dimmer för önskad ljuseffekt, LED-varianten har ej stöd för dimmer.Square sprider ett spotljus och med dess moderna utförande passar den väl in i många olika studio-, och hemmiljöer. Den gör sig väl i hallen, men kan även lysa upp kök eller vardagsrum för att belysa större ytor. Monteras den nära en vägg kan den dessutom lysa upp föremål på väggen, då lamporna är justerbara i 90°. Ljuskälla ingår ej.