Lampkultur » Bordslampor

Märken på bordslampor:

Nemo Lighting bordslampor

 • Kuta - Bordslampa

  Bordslampan Kuta är designad av Vico Magistretti och produceras av italienska Nemo Lighting. Det stilrena formspråket med den cirkulära reflektorn på en enkel lampfot kompletteras av intressanta detaljer med marmorbasen i form av ett halvklot. Reflektorn döljer ljuskällan och speglar ljuset upp mot väggen vilket ger en indirekt belysning i rummet. Bordslampan Kuta passar på så vis utmärkt som punktbelysning för en hemtrevlig atmosfär.Kuta kommer med E27 sockel och passar till LED-, Fluo- eller Halogen-ljuskälla. Ljusstyrkan är dimbar. Lampfoten är gjord i förkromad aluminium och reflektorn kommer i svart färg.
 • Projecteur - Bordslampa

  Projecteur 165 Pincer Clip är en multifunktionell och praktisk bordslampa för den designmedvetne. Lampan ingår i familjen Projecteur 165 som är formgiven av Le Corbusier och produceras av italienska Nemo Lighting. Projecteur 165 Pincer Clip har en praktisk klämma som bas vilket gör att lampan kan fästas i såväl bokhyllor som på skrivbordet eller över en säng. Tillverkas i målad aluminium som kan väljas i flera olika färger. Ljuskällan döljs bakom ett bländskydd i sandblästrat glas. Klämman och skruvarna är målade i mattsvart vilket blir en fin detalj mot lamphuvudet. Lamphuvudet är roterbart.
 • Spigolo - Bordslampa

  Spigolo Table är bordslampan från lampserien Spigolo, formgiven av Studiocharlie för italienska Nemo Lighting. Karaktäristiskt för Spigolos design är de raka linjerna och fyrkantiga formspråk. Lampan tillverkas av fyrkantiga aluminiumrör som sammanfogats med ABS-leder, detta låter användaren rotera strukturen som håller LED-ljuskällan i 360°. Därmed kan bordslampan ge såväl ett indirekt som riktat ljus efter behov. Ljuset dämpas med en opalinvit skärm. Spigolo Table finns att beställa i vitt eller svart.
 • Thuban - Bordslampa

  Thuban är en bordslampa designad av Hannes Wettstein för italienska Nemo Lighting. Den är tillverkad med stativ i kromat stål och lampskärm i vitt frostat glas, vilket ger en dämpad och behaglig punktbelysning i exempelvis sovrummet eller vid fönstret alternativt som läslampa bredvid fåtöljen eller soffan. Kabeln går att välja i svart-vitt eller i röd färg och lampan tänds och släcks genom ett snöre. Thuban finns även som golvlampa. Ljuskälla ingår ej.