Lampa till hallen

Belysning i hallen är viktigt både för dig som bor där och dina besökare. En lampa i hallen fyller olika syften och kan vara en taklampa eller vägglampa. Hallbelysningen bör vara funktionell men också estetiskt tilltalande. Den bör hjälpa dig att se klart när du letar efter nycklar eller tar på dig skor, men också ge ett varmt och inbjudande intryck till gäster.

Hallampa i taket

 • FARO BARCELONA Hänglampa Nido i naturrotting

  FARO BARCELONA Hänglampa Nido i naturrotting
  Pendellampa Nido med rottingskärm - för ett naturligt ljus Lampskärmen i vävd rotting ger modellen ett trevligt och samtidigt särpräglat utseende. Det något otyglade intrycket är avsiktligt, och den organiska formen har inspirerats direkt av naturen. Den vackra rottingskärmen gör att hänglampan Nido får utveckla sin stämningseffekt fullt ut, och blir till en tilltalande accessoar i hemmet. Denna originella ljuskälla kommer till sin rätt i alla naturbetonade inredningskoncept med höga estetiska krav. Hänglampan Nido, med naturrotting, gör omgivningen ännu mer trivsam, med sitt bländfria, behagliga ljus. Lampan levererar effektfull belysning till matbordet, hallen eller tonårsrummet. Pendellampan Nido, inspirerad av naturen, passar också mycket bra som grundbelysning i vardagsrummet.
 • Argento taklampa mässing

  Argento taklampa mässing
  Unik taklampa från Eichholtz i mässing. Vacker att placera i matsalen, vardagsrummet eller hallen. Taklampan har en diskret, enkel och tidlös design vilket gör att den passar in i både ett en inredning som är industriellt eller modern. Finns i olika utföranden. 
 • Arcchio Påbyggnads-downlight Carson i vitt

  Arcchio Påbyggnads-downlight Carson i vitt
  Diskret påbyggnads-downlight Carson i rund form för GU10-lampor Denna downlight är avsedd för påbyggnadsmontering och kan användas mångsidigt tack vare den enkla designen. Taklampan med GU10-fattning passar inte bara i vardagsrummet och hallen utan gör sig även bra som riktad belysning i köket eller arbetsrummet. Den cylinderformade skärmen består av vitlackerad aluminium, vilket gör att den passar bra till moderna inredningsstilar.
 • Globo Pendellampa Amy med plastkristaller, guld

  Globo Pendellampa Amy med plastkristaller, guld
  Amy hängande lampa med textilskärm i guld och plastkristaller - för lyxiga belysningslösningar Den runda skärmen som är täckt av fint tyg och den ädla gyllene färgen ger den här hängande lampan ett uttryckligen festligt utseende. De genomskinliga plastkristallerna förstärker detta intryck och skapar en lekfull kontrast till lampskärmens textila utseende. Designen på Amy hängande lampa kombinerar framgångsrikt återhållen, klassisk elegans med effektiv utsmyckning. Amy hängande lampa är idealisk för alla inredningsstilar som betonar lyx med höga estetiska standarder. Vare sig det är i vardagsrummet, hallen eller i ett stilfullt och mysigt sovrum - den här modellen förhöjer alla rum. Belysningslösningen kan kompletteras med andra fint dekorerade armaturer.
 • Design By Us - Ballroom Molecule Taklampa Black/Smoke

  Design By Us - Ballroom Molecule Taklampa Black/Smoke
  Design Rasmus Larsson för Design by Us Koncept Ballroom Molecule Taklampa Black/Smoke från Design By Us är en dekorativ och dynamisk pendel av munblåst- och handmålat glas. Den fina kanten på Ballroom Molecule Taklampa Black/Smoke är dessutom handmålad. Ballroom har ett elegant uttryck, som kommer vara det upplagda valet, om du saknar en taklampa, som skapar en trevlig belysning. Plafonden är perfekt till att ha hängande i entrén, vardagsrummet eller bara ett ställe där du önskar vacker belysning. Med 5 ljuskällor kombinerat i en lampa, finns det möjlighet för en riktigt bra rumsbelysning med den eleganta och snygga Ballroom Molecule. Taklampan kan fås i antingen svart eller mässingsfärgad bas, beroende på skärmens färg. Den passar perfekt i hallen, ovanför matbordet eller i köket. Plafonden finns i 5 snygga färger: army, pink, amber, purple rain eller smoked och med svart eller mässing arm. Var uppmärksam på att glasskärmen är munblåst, så det kan förekomma skillnader i glaset.
 • Domiluce Vento taklampa, aluminiumfärgad, Ø 60 cm, metall

  Domiluce Vento taklampa, aluminiumfärgad, Ø 60 cm, metall
  Modern taklampa i metall Vento Taklampan Vento har ett elegant utseende tack vare den övertygande designen på lampskärmen. Den består av breda metallremsor som skickligt vridits till en oval form. Ljuset lyser inte bara nedåt, utan även genom de små öppningarna i skärmen, vilket ger en behaglig rumsbelysning. Vento hängande lampa är idealisk för att belysa vardagsrummet eller sovrummet. Men även i hallen eller köket kan det moderna och eleganta utseendet ge poäng i alla led.
 • Design By Us - Ballroom Molecule Taklampa Black/Army

  Design By Us - Ballroom Molecule Taklampa Black/Army
  Design Rasmus Larsson för Design by Us Koncept Ballroom Molecule Taklampa Black/Army från Design By Us är en dekorativ och dynamisk pendel av munblåst- och handmålat glas. Den fina kanten på Ballroom Molecule Taklampa Black/Army är dessutom handmålad. Ballroom har ett elegant uttryck, som kommer vara det upplagda valet, om du saknar en taklampa, som skapar en trevlig belysning. Plafonden är perfekt till att ha hängande i entrén, vardagsrummet eller bara ett ställe där du önskar vacker belysning. Med 5 ljuskällor kombinerat i en lampa, finns det möjlighet för en riktigt bra rumsbelysning med den eleganta och snygga Ballroom Molecule. Taklampan kan fås i antingen svart eller mässingsfärgad bas, beroende på skärmens färg. Den passar perfekt i hallen, ovanför matbordet eller i köket. Plafonden finns i 5 snygga färger: army, pink, amber, purple rain eller smoked och med svart eller mässing arm. Var uppmärksam på att glasskärmen är munblåst, så det kan förekomma skillnader i glaset.
 • Marset - Discoco C 53 Plafond White Marset

  Marset - Discoco C 53 Plafond White Marset
  Design Christophe Mathieu för Lampefeber Koncept Discoco plafon av Christophe Mathieu är en riktigt dekorativ och enkel lampa som är skapad på ett sätt som gör att ljuset reflekteras mjukt och naturligt i rummet. Den är oerhört elegant och kan passa in i alla rum i hemmet. Till exempel är plafond mycket dekorativ i hallen eller entrén och varje gång du kommer in i huset kan du glädjas av denna lilla eleganta ljusskulptur. Taklampan Discoco är tillverkad av 35 cirkulära skivor, gjutna i ABS och täckta med lack i olika färger.

Väggmonterad hallbelysning

 • Flos - IC C/W2 Vägglampa/Plafond Mässing

  Flos - IC C/W2 Vägglampa/Plafond Mässing
  Design Michael Anastassiades för FLOS Koncept IC C/W2 Vägglampa/Plafond Mässing balanserar mellan enkelhet och elegans, medan den jonglerar med form och funktion. Centrum för lampan är den perfekt runda glasklotet, som balanserar på en tunn svart stång och ger ett stolt uttryck och en fantastisk kontrast. Designern bakom serien, Michael Anastassiades såg ett videoklipp av den unga jonglören Tony Duncan. I videon snurrade han runt med ett set bollar, rörde dem runt på armen och kantade dem runt fingrarna. Han var nästan hypnotiserad av hans färdigheter och då han plötsligt såg bollarna ligga helt stilla på hans arm, önskade han forma just detta magiska ögonblick! Det blev inspirationen och hans utgångspunkt för IC Light-serien. IC C/W2 Vägglampa/Plafond Mässing passar perfekt till hallen, där det är behov av bra ljus eller i köket där den tillför rummet en exklusiv och vacker look. Vägglampan är en del av en nytänkande serie, där vi håller fast i den enkla och lätta designen. Som du kan se här, består serien av pendlar, golvlampor, bordslampor och vägglampor, som med sitt tidlösa uttryck passar in i många olika stilar.
 • Menzel STELLA väggfackla med dekoration i bladguld, 60 cm

  Menzel STELLA väggfackla med dekoration i bladguld, 60 cm
  STELLA - väggfackla i brun-svart med dekoration i bladguld Den vackra utformningen och färgsättningen förlänar vägglampan STELLA en särskild effekt. Väggfacklan sitter på en arm som sträcker ut sig åt höger från väggfästet. Alla metalldelar är tillverkade i järn och har delvis målats i färgerna brun-svart och delvis belagda med bladguld. Den cremefärgade scavoglaskupan kompletterar den lantliga stilen och ger bländfri och behaglig belysning. Vare sig i vardagsrummet eller i hallen - STELLA är lika fascinerande överallt. De högkvalitativa lamporna är handgjorda i Europa i naturliga material. Små tillverkningsserier möjliggör individualitet, mångfald och unika produkter.
 • DCW - Soul 2 Vägglampa White/Gold

  DCW - Soul 2 Vägglampa White/Gold
  Design Charles Kalpakian för DCWéditions Souvenir of United Lebanon by SOUL, belysningskollektionen är starkt inspirerad av gatorna, korridorerna och gränderna i Libanons historiska stadsdelar, som öppnar sig till öppningar där magiska pelare av ljus träder in. Designad av Charles Kalpakian, som är känd för att arbeta med skulpturala former, kännetecknas SOUL-serien tydligt av hans skickliga designhänder. Det finns sex former i serien, och genom att kombinera dem med varandra kan man skapa en fantastisk berättelse på vardagsrumsväggen, köksväggen och i hallen. Om du tittar noga kan du upptäcka den lilla metallskulpturen som antingen sitter eller står någonstans på lampan. Enligt DCWéditions kan du se den här lilla mannen som ett självporträtt av Charles Kalpakian. Varje låda levereras med två små Charles Kalpakian-figurer som du kan placera hur du vill! I varje ask följer det med två små Charles Kalpakian figurer som du kan placera hur du vill! OBS: Modellen som kallas Angle är utformad för att sitta i ett hörn. Du kan köpa en sladd med strömbrytare om du kontaktar kundtjänsten. Se hela SOUL-sortimentet här!
 • Vägglampa 'Amy' Design aluminium - Inomhus

  Vägglampa 'Amy' Design aluminium - Inomhus
  Inklusive ljuskälla:Nee Specifikationer: Extrafunktioner:Dimmable, dimmer not included,Nej, utan sladd och stickpropp Denna moderna Amy-vägglampa ger en överraskande ljuseffekt! Ser bra ut i hallen, men faktiskt är denna vägglampa bra i alla rum i ditt hus. Aluminiumfinishen ger det ett extra elegant utseende. Slutför lampan helt med en G9-ljuskälla på maximalt 40 watt. Den har en längd och djup på 8 cm och en höjd på 19 cm. Monteringsplattan för väggen har en längd och bredd på 8 cm. Om du vill göra det mysigt på kvällen: denna lampa är också dimbar (dimmer ingår inte). Ge ditt hus en fin effekt med denna Amy!
 • Flos - IC C/W2 Vägglampa/Plafond Krom

  Flos - IC C/W2 Vägglampa/Plafond Krom
  Design Michael Anastassiades för FLOS Koncept IC C/W2 Vägglampa/Plafond Krom balanserar mellan enkelhet och elegans, medan den jonglerar med form och funktion. Centrum för lampan är den perfekt runda glasklotet, som balanserar på en tunn svart stång och ger ett stolt uttryck och en fantastisk kontrast. Designern bakom serien, Michael Anastassiades såg ett videoklipp av den unga jonglören Tony Duncan. I videon snurrade han runt med ett set bollar, rörde dem runt på armen och kantade dem runt fingrarna. Han var nästan hypnotiserad av hans färdigheter och då han plötsligt såg bollarna ligga helt stilla på hans arm, önskade han forma just detta magiska ögonblick! Det blev inspirationen och hans utgångspunkt för IC Light-serien. IC C/W2 Vägglampa/Plafond Krom passar perfekt till hallen, där det är behov av bra ljus eller i köket där den tillför rummet en exklusiv och vacker look. Vägglampan är en del av en nytänkande serie, där vi håller fast i den enkla och lätta designen. Som du kan se här, består serien av pendlar, golvlampor, bordslampor och vägglampor, som med sitt tidlösa uttryck passar in i många olika stilar.
 • Cremasco Lantligt rustik keramikvägglampa Marostica, brun

  Cremasco Lantligt rustik keramikvägglampa Marostica, brun
  Marostica - keramikvägglampa med rustik charm Vägglampan Marostica med en handdekorerad, vackert fasetterad skärm i Bassano-keramik understryker en lantlig eller rustik stil och fungerar som extra ljuskälla, inte bara i vardagsrummet, hallen etc, utan även i restauranger. Vägglampan, som är tillverkad för hand i Italien, utmärker sig dock inte bara genom den vackra designen, utan även genom sin utsökta bearbetning och de uteslutande förstklassiga materialen. Skärmen är utrustad med en led i fästet, så att den kan böjas och riktas enligt önskemål. Eftersom utöver glödlampor upp till 60 W även LED-lampor eller energisparlampor kan användas är energisnål belysning möjlig med keramikvägglampan Marostica. (ljuskällor beställs separat.)
 • Paulmann Katla LED-vägglampa, bredd 31 cm

  Paulmann Katla LED-vägglampa, bredd 31 cm
  Katla LED-vägglampa i borstad aluminium Katla LED-vägglampan ger en stämningsfull zonbelysning i vardagsrummet, hallen eller många andra rum. Den kan användas för att belysa bilder eller som spegelarmatur. Armaturens aluminiumskärm kan vridas så att ljuskäglan kan justeras individuellt och både direkt och indirekt ljus kan skapas med väggarmaturen, vilket gör armaturen till en idealisk extra ljuskälla i vardagsrummet. Armaturen är utrustad med varmvita lysdioder som skapar en mysig atmosfär
 • Nuura - Liila 1 Vägglampa/Plafond Nordic Gold/Optic Clear

  Nuura - Liila 1 Vägglampa/Plafond Nordic Gold/Optic Clear
  Design Sofie Refer för Nuura Koncept Liila vägglampa- eller plafond kan monteras ensam eller flera ihop. Den består av glas och pulverlackerad metall i färgen Nordic Gold. Glaset finns i två olika typer – i matt-vitt opalglas eller klart optiskt glas. Häng en lampa på var sifa av badrumsspegeln och ge rummet en dekadent look. Eller häng flera Liila-lampor tillsammans över trappstegen i hallen. Den kan anslutas till dimmerfunktion. Denna vägglampa- och plafond är i optiskt glas. Lampan kan både monteras på väggen eller i taket – oavsett var du hänger den är du säkrad en elegant look!

Bordslampa till hallen

 • Audo Copenhagen - JWDA Metallic Bordslampa Spegel Polerad Mässing Audo Copenhagen

  Audo Copenhagen - JWDA Metallic Bordslampa Spegel Polerad Mässing Audo Copenhagen
  Design Jonas Wagell for Audo Copenhagen Koncept Metallic Bordslampa Spegel Polerad Mässing är designad av Jonas Wagell och ingår i en lampserie bestående av både taklampa, golvlampa och bordslampor. Den vackra designen är inspirerad av oljelampor och är skapad av enkla material. Sammansättningen av material gör lampan både känslig och rå samtidigt som minimalistiska imes passar in i de flesta stilar. Den kan användas på alla platser där du behöver en vacker lampa som avger ett mjukt och behagligt ljus - i ett mörkt hörn i vardagsrummet, på nattduksbordet eller på en byrå i hallen. Jonas säger själv: Jag vill skapa produkter som kan användas varje dag och bli en del av människors liv. Och vi måste säga att vi har lyckats. Se hela JWDA-serien från Audo Copenhagen här
 • Audo Copenhagen - JWDA Concrete Bordslampa Ljusgrå/Mässing Audo Copenhagen

  Audo Copenhagen - JWDA Concrete Bordslampa Ljusgrå/Mässing Audo Copenhagen
  Design Jonas Wagell for Audo Copenhagen Koncept JWDA Concrete Bordslampa Ljusgrå/Mässing är designad av Jonas Wagell och ingår i en lampserie bestående av både taklampa, golvlampa och bordslampor. Den vackra designen är inspirerad av oljelampor och är skapad av enkla material. Sammansättningen av material gör lampan både känslig och rå samtidigt som minimalistiska imes passar in i de flesta stilar. Den kan användas på alla platser där du behöver en vacker lampa som avger ett mjukt och behagligt ljus - i ett mörkt hörn i vardagsrummet, på nattduksbordet eller på en byrå i hallen. Jonas säger själv: Jag vill skapa produkter som kan användas varje dag och bli en del av människors liv. Och vi måste säga att vi har lyckats. Se hela JWDA-serien från Audo Copenhagen här
 • FISCHER & HONSEL Söt textil-bordslampa Anni krom-vit

  FISCHER & HONSEL Söt textil-bordslampa Anni krom-vit
  Bordslampan Anni ger det där extra i vardagsrummet Detta charmiga bordslampa i krom och vitt har attraktiv form och en delikat metallram. I kombination med den rektangulära textilskärmen är Anni verkligen en blickfång, oavsett om den är på matbordet, på byrån eller som extra belysning i hallen.
 • Lindby Martje - vit bordslampa med E14-lampa

  Lindby Martje - vit bordslampa med E14-lampa
  Hörn-sängbordslampa Martje med krämvit tygskärm för E14-lampor Ett vackert ljus lyser när du tänder den här sänglampan, som förstås också passar bra som extra belysning i vardagsrummet eller hallen. Där kan den placeras på ett sidobord, en byrå eller en fönsterbräda och blir en behagligt upplyst fokuspunkt. Den kan utrustas med E14-lampor
 • Lindby Vit bordslampa Annatina med tygskärm

  Lindby Vit bordslampa Annatina med tygskärm
  Rund bordslampa Annatina med vit tygskärma och metallstomme i satinerat nickel Annatina ser stilfull och tidlös ut, så att bordslampan kan kombineras med många olika stilar. Den ger alltid ett hemtrevligt ljus, som perfekt understryker en hemtrevlig atmosfär. Därför kan bordslampan integreras harmoniskt, inte bara i vardagsrum, den passar också på en byrå i hallen eller som extrabelysning i sovrummet, där den passar utmärkt på till exempel nattduksbordet. Längden på kabeln, som är utrustad med en strömbrytare, är 1,5 meter.
 • Paul Neuhaus 3-stegs dimbara LED-bordslampan Tyra

  Paul Neuhaus 3-stegs dimbara LED-bordslampan Tyra
  Smala LED-bordslampan Tyra med touchdimmer Den med en diameter på 11 cm mycket smalt gestaltade LED-bordslampan Tyra sörjer för extra-belysning i sovrummet, vardagsrummet eller i hallen, vilket strålar genom den satinerade glasskärmen utan att blända. Ljusstyrkan kan ställas in med den 3-stegs-touchdimmer som finns inbyggd i foten. Bordslampan Tyra levereras inklusive ljuskälla med G9-fattning.
 • Wagner Life Saltkristallskål Petite Kubus LED

  Wagner Life Saltkristallskål Petite Kubus LED
  Petite Kubus saltkristallskål med LED-belysning Petite Kubus saltkristallskål är liten men vacker, utrustad med integrerad LED-teknik och ger ett behagligt och energisnålt dekorativt ljus. Petite Kubus sprider en mysig känsla överallt i vardagsrummet, oavsett om det är i hallen, vardagsrummet eller sovrummet.
 • Audo Copenhagen - JWDA Marble Bordslampa Vit Audo Copenhagen

  Audo Copenhagen - JWDA Marble Bordslampa Vit Audo Copenhagen
  Design Jonas Wagell for Audo Copenhagen Koncept JWDA Marble Bordslampa Vit är designad av Jonas Wagell och ingår i en lampserie bestående av både taklampa, golvlampa och bordslampor. Den vackra designen är inspirerad av oljelampor och är skapad av enkla material. Sammansättningen av material gör lampan både känslig och rå samtidigt som minimalistiska imes passar in i de flesta stilar. Den kan användas på alla platser där du behöver en vacker lampa som avger ett mjukt och behagligt ljus - i ett mörkt hörn i vardagsrummet, på nattduksbordet eller på en byrå i hallen. Jonas säger själv: Jag vill skapa produkter som kan användas varje dag och bli en del av människors liv. Och vi måste säga att vi har lyckats. Se hela JWDA-serien från Audo Copenhagen här

Generella tips om hallbelysning

Tänk på var du placerar belysningen. En lampa nära entrén kan vara praktisk, medan belysning längre in i hallen kan skapa djup och rymd. Belysningen kan ha en karaktär av att vara allmänbelysning, fokusbelysning eller stämningsbelysning.

Välj ljuskällor med rätt ljusstyrka och färgtemperatur för din hall. Varmvitt ljus (runt 2700K) skapar en mysig atmosfär, medan kallare ljus (över 4000K) kan kännas mer kliniskt men göra det lättare att se saker. Vill du ha möjligheten att växla mellan olika kan du köpa dynamiska ljuskällor som går att ändra ljuset på.

För att spara energi kan du överväga att installera rörelsesensorer eller timers så att ljuset endast tänds när det behövs. När du kommer hem och öppnar dörren kan hallbelysningen tändas automatiskt.