Trearmad golvlampa

Med en trearmad golvlampa kan man rikta ljuset i 3 olika riktningar. Det ger möjligheten att skapa en bättre ljussättning i olika rum. Den här typen av golvlampor är inte de vanligaste men det finns några tillverkare som har dessa i sitt sortiment.

Tips på 3-armad golvlampa

I vår jakt på olika designerlampor har vi hittat följande som har tre armar med varsin ljuskälla. Du kan hitta både moderna stilar men även i retro med inspiration från 50-talet. Lamporna du hittar här är nyproduktion så vill du ha vintage eller antikt får du leta på andra siter.

 • Golvlampa Francesco med 3 ljuskällor

  Golvlampa Francesco med 3 ljuskällor
  Dekorativa golvlampan Francesco med bondgårdscharm Golvlampan Francesco sprider en fräsch bondgårdscharm som levandegörs av de böjda elementen i rostfärgat utseende som är utrustad med tre armar. Lampskärmen är gjord i crémefärgat, satinerat glas som harmonierar fint med den rostfärgade armaturen och låter ljuset, varmt och hemtrevligt lysa igenom. Made in Italy.
 • Cia trearmad golvfot

  Cia trearmad golvfot
  Snygg och stilren trearmad golvlampa i metall. Armarna är flexibla och kan justeras till önskat läge. Golvfoten har strömbrytare på varje arm. Höjd 160 cm. Diameter 27 cm. E27. 40W.
 • Foggy golvlampa 3-låg

  Foggy golvlampa 3-låg
  Foggy är en golvlampa med 175 cm höjd och totalt 32 cm bred. På den enkla basen sitter tre armar i olika längd med 3 st skärmar i olika mått med blandade färgställningar i tonerna grå, svart och vit. Golvlampan blir dekorativ vid din soffa e
 • Golvlampa Imperia H165 cm

  Golvlampa Imperia H165 cm
  Imperia golvlampan har en mattsvart fot i metall samt tre armar i samma material, som håller två vitmatta, ovala glaskupor var. Glaskuporna är tjocka och rejäla och inger en lyxig känsla. De skruvas på för hand och du kan därför själv välj
 • By Rydéns - Foggy golvlampa 3-låg - Svart

  By Rydéns - Foggy golvlampa 3-låg - Svart
  Foggy är en golvlampa med 175 cm höjd och totalt 32 cm bred. På den enkla basen sitter tre armar i olika längd med 3 st skärmar i olika mått med blandade färgställningar i tonerna grå, svart och vit. Golvlampan blir dekorativ vid din soffa e
 • Golvlampa Imperia Svart/Vit

  Golvlampa Imperia Svart/Vit
  I vår Imperia-familj ingår denna rejäla, maffiga och supercoola golvlampa. Golvlampan har en mattsvart fot i metall samt tre armar i samma material, som håller två vitmatta, ovala glaskupor var.
 • Imperia H165cm Matt svart (Mattsvart)

  Imperia H165cm Matt svart (Mattsvart)
  I vår Imperia-familj ingår denna rejäla, maffiga och supercoola golvlampa. Golvlampan har en mattsvart fot i metall samt tre armar i samma material, som håller två vitmatta, ovala glaskupor var. Glaskuporna är tjocka och rejäla och inger en lyxig känsla. De skruvas på för hand och du kan därför själv välja hur du vill ställa dem – åt samma eller olika håll. Varje glaskupa håller en ljuskälla, vilka köps till separat. Du behöver således 6 ljuskällor med sockel G9, där vi har en särskild variant specialanpassad till vita glas. Höjden på Imperia golvlampa mäter 165 cm och diametern mellan två armar är totalt 60 cm. Imperia är en tung och rejäl golvlampa och passar perfekt i både vardagsrum, sovrum och hall. Oavsett var du väljer att placera den så garanterar vi att den kommer göra avtryck i ditt rum!
 • Cia Golvfot (Vit)

  Cia Golvfot (Vit)
  Ett paket där vi satt ihop den fina trearmade golvlampan Cia i vitt och mässing med tre toppringsskärmar Cia i klassisk vit bomull. En snygg och enkel kombination. Lampfoten är 160 cm hög och har strömbrytare på varje arm. Lampskärmen är 20 cm och har ett toppringsfäste.

Rikta golvlampans tre armar på olika sätt

Du kanske vill ha belysning för läsning i fåtöljen men samtidigt uplights för att lysa upp vägg eller tak. Med tre armar på lampan kan du skapa indirekt upplysning i vardagsrummet med mjukare sken men samtidigt få direktljus på din bok eller tidning.

En del trearmade lampor har individuella strömbrytare för varje arm medan andra styrs på samma knapp. Armarna är flexibla och går att snurra eller böja för att rikta ljuset.

Andra specialformer av golvlampor

» Båglampa