Trearmad golvlampa

Med en trearmad golvlampa kan man rikta ljuset i 3 olika riktningar. Det ger möjligheten att skapa en bättre ljussättning i olika rum. Den här typen av golvlampor är inte de vanligaste men det finns några tillverkare som har dessa i sitt sortiment.

Tips på 3-armad golvlampa

I vår jakt på olika designerlampor har vi hittat följande som har tre armar med varsin ljuskälla. Du kan hitta både moderna stilar men även i retro med inspiration från 50-talet. Lamporna du hittar här är nyproduktion så vill du ha vintage eller antikt får du leta på andra siter.

 • Golvlampa Francesco med 3 ljuskällor

  Golvlampa Francesco med 3 ljuskällor
  Dekorativa golvlampan Francesco med bondgårdscharm Golvlampan Francesco sprider en fräsch bondgårdscharm som levandegörs av de böjda elementen i rostfärgat utseende som är utrustad med tre armar. Lampskärmen är gjord i crémefärgat, satinerat glas som harmonierar fint med den rostfärgade armaturen och låter ljuset, varmt och hemtrevligt lysa igenom. Made in Italy.
 • Cia trearmad golvfot

  Cia trearmad golvfot
  Snygg och stilren trearmad golvlampa i metall. Armarna är flexibla och kan justeras till önskat läge. Golvfoten har strömbrytare på varje arm. Höjd 160 cm. Diameter 27 cm. E27. 40W.
 • FOLKE golvlampa

  FOLKE golvlampa
  Golvlampa i mattsvart metall med strikta, cylinderformade ljushållare i mässing. Lampan ändrar karaktär och kan varieras enkelt bara genom att byta ljuskällor. Lampan har sex lamphållare på tre armar, en ljuskälla i varje ände. Armarna är r
 • KARE Parachute Tre golvlampa, svart

  KARE Parachute Tre golvlampa, svart
  Tre- lampa Parachute Tre golvlampa i svart De tre armarna på Parachute Tre golvlampa elegant och i en böjd form uppåt och slutar med en rund hållare där uttag är installerat. Ljuskällan som ska användas där är omgiven av svarta, halvcirkelformade nyanser som har en blank mässingsfinish på insidan och därmed gör att ljuset verkar mycket varmare. Skärmarna är inte genomskinliga och reflekterar ljusstrålen nedåt. Visuellt liknar de fallskärmar, vilket också är likartat. Armarna fungerar lika flexibla som vissa fallskärmshoppares flyglinje.
 • Foggy golvlampa 3-låg

  Foggy golvlampa 3-låg
  Foggy är en golvlampa med 175 cm höjd och totalt 32 cm bred. På den enkla basen sitter tre armar i olika längd med 3 st skärmar i olika mått med blandade färgställningar i tonerna grå, svart och vit. Golvlampan blir dekorativ vid din soffa e
 • Golvlampa Imperia H165 cm

  Golvlampa Imperia H165 cm
  Imperia golvlampan har en mattsvart fot i metall samt tre armar i samma material, som håller två vitmatta, ovala glaskupor var. Glaskuporna är tjocka och rejäla och inger en lyxig känsla. De skruvas på för hand och du kan därför själv välj
 • Golvlampa Imperia Svart/Vit

  Golvlampa Imperia Svart/Vit
  I vår Imperia-familj ingår denna rejäla, maffiga och supercoola golvlampa. Golvlampan har en mattsvart fot i metall samt tre armar i samma material, som håller två vitmatta, ovala glaskupor var.
 • Cia Golvfot (Vit)

  Cia Golvfot (Vit)
  Ett paket där vi satt ihop den fina trearmade golvlampan Cia i vitt och mässing med tre toppringsskärmar Cia i klassisk vit bomull. En snygg och enkel kombination. Lampfoten är 160 cm hög och har strömbrytare på varje arm. Lampskärmen är 20 cm och har ett toppringsfäste.

Rikta golvlampans tre armar på olika sätt

Du kanske vill ha belysning för läsning i fåtöljen men samtidigt uplights för att lysa upp vägg eller tak. Med tre armar på lampan kan du skapa indirekt upplysning i vardagsrummet med mjukare sken men samtidigt få direktljus på din bok eller tidning.

En del trearmade lampor har individuella strömbrytare för varje arm medan andra styrs på samma knapp. Armarna är flexibla och går att snurra eller böja för att rikta ljuset.

Andra specialformer av golvlampor

» Båglampa