Trearmad golvlampa

Med en trearmad golvlampa kan man rikta ljuset i 3 olika riktningar. Det ger möjligheten att skapa en bättre ljussättning i olika rum. Den här typen av golvlampor är inte de vanligaste men det finns några tillverkare som har dessa i sitt sortiment.

Tips på 3-armad golvlampa

I vår jakt på olika designerlampor har vi hittat följande som har tre armar med varsin ljuskälla. Du kan hitta både moderna stilar men även i retro med inspiration från 50-talet. Lamporna du hittar här är nyproduktion så vill du ha vintage eller antikt får du leta på andra siter.

 • Golvlampa Francesco med 3 ljuskällor

  Golvlampa Francesco med 3 ljuskällor
  Dekorativa golvlampan Francesco med bondgårdscharm Golvlampan Francesco sprider en fräsch bondgårdscharm som levandegörs av de böjda elementen i rostfärgat utseende som är utrustad med tre armar. Lampskärmen är gjord i crémefärgat, satinerat glas som harmonierar fint med den rostfärgade armaturen och låter ljuset, varmt och hemtrevligt lysa igenom. Made in Italy.
 • Foggy golvlampa 3-låg

  Foggy golvlampa 3-låg
  Foggy är en golvlampa med 175 cm höjd och totalt 32 cm bred. På den enkla basen sitter tre armar i olika längd med 3 st skärmar i olika mått med blandade färgställningar i tonerna grå, svart och vit. Golvlampan blir dekorativ vid din soffa eller favo
 • Haga golvlampa trearmad, grön 140cm

  Haga golvlampa trearmad, grön 140cm
  OBS! Skärmar väljs och köps separat, se alla våra läslampskärmar här! Haga trearmad golvlampa i färgen grön. I samarbete med AH Belysning har vi på Bright 1-2-3 tagit fram en unik serie Haga&hellip:
 • FOLKE golvlampa

  FOLKE golvlampa
  Golvlampa i mattsvart metall med strikta, cylinderformade ljushållare i mässing. Lampan ändrar karaktär och kan varieras enkelt bara genom att byta ljuskällor. Lampan har sex lamphållare på tre armar, en ljuskälla i varje ände. Armarna är riktbara up
 • Haga golvlampa trearmad, svart 140cm

  Haga golvlampa trearmad, svart 140cm
  OBS! Skärmar väljs och köps separat, se alla våra läslampskärmar här! Haga trearmad golvlampa i färgen svart. I samarbete med AH Belysning har vi på Bright 1-2-3 tagit fram en unik serie Haga&hellip:
 • Haga golvlampa trearmad, orange 140cm

  Haga golvlampa trearmad, orange 140cm
  OBS! Skärmar väljs och köps separat, se alla våra läslampskärmar här! Haga trearmad golvlampa i färgen orange. I samarbete med AH Belysning har vi på Bright 1-2-3 tagit fram en unik serie Haga&hellip:
 • LZF Thesis LED-golvlampa svart matt/elfenben

  LZF Thesis LED-golvlampa svart matt/elfenben
  LED-golvlampa Uppsats med träfanerskärm Vare sig det är i sovrummet, i det mysiga vardagsrummet eller på hotellet, erbjuder LED-golvlampa Thesis behaglig och bländfri belysning för loungen. Lampskärmen av träfanér, som får sin tunnväggiga, genomskinliga form i den patenterade Timberlite®-processen, ger en naturlig accent. Under den trearmade metallstrukturen, vars form tas upp av foten, finns lysdioderna som lyser nedåt. Det smala stativet ger golvlampa extra elegans. Ljuseffekten kan regleras via dimmeromkopplaren på kabeln. Ramón Esteve är en spansk designer som förutom armaturer för LZF-lampor också designar möbler och byggnader. Här använder Esteve huvudsakligen den minimalistiska och industriella stilen. Hans golvlampa Thesis erbjuder enkelhet och samtidigt högt igenkänningsvärde. - med trä från hållbart, miljövänligt skogsbruk (FSC®-certifierat)
 • Myles 3-armad golvlampa, mässing

  Myles 3-armad golvlampa, mässing
  OBS! lampskärm ingår ej, se alla våra läslampskärmar här. En golvlampa med tre armar i mässing från 1950-talet, en klassisk och iögonfallande belysningsarmatur som belyser den moderna stilen från&hellip:

Rikta golvlampans tre armar på olika sätt

Du kanske vill ha belysning för läsning i fåtöljen men samtidigt uplights för att lysa upp vägg eller tak. Med tre armar på lampan kan du skapa indirekt upplysning i vardagsrummet med mjukare sken men samtidigt få direktljus på din bok eller tidning.

En del trearmade lampor har individuella strömbrytare för varje arm medan andra styrs på samma knapp. Armarna är flexibla och går att snurra eller böja för att rikta ljuset.

Andra specialformer av golvlampor

» Båglampa