Snoopy lampa från Flos

Snoopy-bordslampan från Flos är en exemplifiering av tidlös design och funktionell estetik. Skapad av designikonen Achille Castiglioni 1967, har denna lampa blivit en modern klassiker som fortsätter att charma med sin lekfulla och eleganta formgivning.

Svart Snoopy Bordslampa från FLOS

Designen av Snoopy är unik och minnesvärd, med tydlig inspiration från den älskade seriefiguren Snobben. Lampan har en emaljerad metallskärm som vilar på en fot av marmor, en kombination som ger en visuell kontrast och en estetisk balans. Den stilrena siluetten kompletteras med en dimmerknapp, som inte bara är praktisk utan också bidrar till lampans övergripande design.

Snoopy-bordslampan i olika färger

Snoopy-bordslampan är tillgänglig i olika färger, vilket ger ytterligare flexibilitet vid införlivandet av denna designikon i moderna hem. Här ser du färgvarianterna som finns och kan jämföra priset från återförsäljare till Flos online.

Dimbar strömbrytare till Snoopy

Funktionaliteten hos Snoopy-bordslampan är lika imponerande som dess estetik. Lampan är försedd med en dimbar strömbrytare, vilket möjliggör en smidig justering av ljusstyrkan genom en enkel beröring av dimmerknappen. En snabb touch tänder eller släcker lampan, medan en längre touch gradvis dimmar ljusstyrkan.

Den dimbara funktionaliteten gör Snoopy idealisk för användning på ett skrivbord i ett arbetsrum, där den inte bara erbjuder adekvat belysning utan också bidrar till rummets estetiska värde. Likaså kan den placeras på ett sidobord i ett sällskapsrum, där den tjänar som en chic inredningsdetalj som lyfter hela rummets atmosfär.

En Snoopy lampa på ett litet sidobord

Trots att Snoopy har en design från 1967, känns den fortfarande modern och aktuell. Det lyxiga valet av material, med en kombination av metall och marmor, samt den unika formgivningen, gör den till ett inredningsobjekt som står på mångas önskelista.

Andra tillverkare än Flos har försökt göra kopior så vill du ha äkta vara bör du kolla äktheten och endast köpa från en pålitlig butik. Ett varningens finger för annonser med begagnade Snoopy, för där finns risken att det är fejk.

Mer design av Castiglioni

» Gatto Grande & Gatto Piccolo