Gatto lampa

Gatto-lampan från Flos är inte bara en ljuskälla, utan också ett konstverk som förenar form och funktion i en harmonisk symbios. Gatto är skapad av de legendariska italienska designbröderna Achille och Pier Castiglioni år 1960, som också ligger bakom bordslampan Snoopy.

Gatto är en lampdesign som finns i två storlekar, Gatto Grande och Gatto Piccolo. Grande är italienska för stor och piccolo betyder liten. De kompletterar varandra estetiskt och funktionellt, och kan placeras tillsammans för att skapa en dynamisk belysningsupplevelse som förenar och berikar rummets atmosfär.

Bästa pris på Gatto Piccolo

Lampan omfamnar en inre struktur av vitt pulverlackerat stål, vars form är både robust och elegant. Det som verkligen utmärker Gattos design är dess yttre skal av kokongliknande material i resin. Detta speciella material besprutas över stålstrukturen och skapar en fascinerande visuell effekt som påminner om en organisk kokong. Resultatet är en lampa som känns både naturlig och sofistikerad.

Bästa pris på Gatto Grande

Det kokongliknande skalet fungerar som en diffusor som mjukar upp ljuset och sprider det jämnt genom rummet, vilket skapar en stämningsfull atmosfär som är idealisk för avkoppling och reflektion.

Detta gör Gatto till en utmärkt bordslampa, men den är också flexibel nog att fungera som en elegant inredningsdetalj på en fönsterbräda eller i en bokhylla.

Ljusstyrkan på Gatto är också justerbar tack vare en dimmer på kabeln, vilket gör det enkelt att anpassa belysningen efter olika behov och tillfällen.