Octo lampa av Seppo Koho

Taklampan Octo är designad av finländske formgivaren Seppo Koho. Lampan tillverkas av finsk björkfanér som formpressas till tunna träribbor. Dessa ribbor böjs sedan och monteras till den härligt runda takpendel som Octo lampa är.

Octo görs i två olika storlekar där 4240 är den stora och lillebror heter 4241. Båda är riktiga mästerverk som tillverkas för hand! Man kan välja på fyra olika färger: natur, vit, valnöt och svart.

Lampan säljs med olika längd på sladden så var uppmärksam på det ifall du beställer din Octolampa online. Det kan vara en av anledningarna till att priset du ser här nedan kan skilja sig åt.

Trämaterialet som används till Octo-lamporna kommer från skogar i mellersta Finland. Sågspånet som blir över från tillverkningen används för att göra pellets för uppvärmning.

Egenskap Octo 4240 Octo 4241
Diameter Ø 54 cm 45 cm
Höjd 68 cm 55 cm
Vikt 1,8 kg 1,1 kg
Material Trä Trä
Färger Natur
Vit
Svart
Valnöt
Natur
Vit
Svart
Valnöt
Sladdlängd 1,5 eller 5 m 1,5 eller 5 m

Arkitekten Seppo Koho och hans lampor

Mannen bakom Octo heter Seppo Koho och är utbildad arkitekt med examen från University of Industrial Arts i Helsingfors samt Tampere University of Technology. Seppo har vunnit många priser för sin formgivning och den är verkligen vacker.

Förutom Octo-lamporna har Seppo även designat Magnum, Atto och Puncto. Alla lanserade under varumärket Secto Design.

Fabriken där Secto Octo lampa tillverkas