Italiensk Takkrona

En typisk italiensk takkrona glittrar och utstrålar elegans. Köper du en ljuskrona från Italien får du flärd på köpet! Det gör du med de flesta av lamporna från italienska designermärken.

Italienska taklampor i glas

 • Fontana Arte Designer-taklampa Pinecone i glas

  Fontana Arte Designer-taklampa Pinecone i glas
  Munblåst glasskärm designad av Paola Navone: Pinecone pendellampa Denna imponerande pendellampa, skapad av designern Paola Navone och kallad "Pinecone", har ett talande namn. Dess form och struktur liknar verkligen en tallkotte. Denna speciella form har skapats genom tillverkningsprocessen, där den heta glasmassan blåses in i en prefabricerad galvaniserad nätkorg. Glaset expanderar i mellanrummen, men hålls tillbaka på de ställen där metallstagen är placerade. Hantverk och design - såväl teknisk som hantverksmässig expertis utmärker designpendellampan Pinecone, som har utvecklats av den italienska arkitekten Paola Navone. Italienskan har redan tilldelats välrenommerade priser för sitt arbete, såsom International Design Award eller Elle Deco International Design Award.
 • Sil-Lux KINGSTON pendellampa glas/vit metall/koppar

  Sil-Lux KINGSTON pendellampa glas/vit metall/koppar
  Modern designerhänglampa Kingston med handgjord glasskärm. Design: Roberto Caddeo & Cierrestudio. Hänglampan KINGSTON med 3 ljuskällor är en perfekt ljuskälla för alla som gillar det lilla extra: Tack vare den fantasifulla gestaltningen kommer armaturen att dra blickarna till sig! Dessa italienska designerarmaturer tillverkas på beställning. Leveranstiden kan därmed uppgå till 2 till 3 veckor. Min. upphängning 90 cm.
 • Fontana Arte Pinecone - designer-hänglampa av mjölkglas

  Fontana Arte Pinecone - designer-hänglampa av mjölkglas
  Pinecone pendellampa med skärm av munblåst glas - designad av Paola NavoneEnastående design och den bästa kvaliteten på material och utförande kännetecknar Pinecone designpendellampa, som tillverkades för hand och utvecklades av designern och arkitekten Paola Navone. Italienskan har redan tilldelats välkända priser för sitt arbete, såsom International Design Award eller Elle Deco International Design Award. Pendellampan med det talande namnet Pinecone liknar verkligen en tallkotte när det gäller design. Denna ytstruktur och form uppnås genom en speciell tillverkningsprocess där glasbubblan blåses direkt in i metallkorgen. I processen expanderar glaset ytterligare utåt mellan de galvaniserade metallstagen.
 • Vistosi Hänglampa Lacrima av glas, Ø 25 cm, vit

  Vistosi Hänglampa Lacrima av glas, Ø 25 cm, vit
  Munblåst hänglampa i form av en droppe LACRIMA Hänglampa LACRIMA har en munblåst lampskärm av Muranoglas. Den presenteras i form av en droppe och ger lampan en lugn strålning. Samtidigt skapar det diffusa ljus som faller genom skärmen en god atmosfär i vardags-, mat- eller sovrummet. LACRIMA kan på ett fantastiskt sätt kombineras med andra droppformade lampor som tillsammans blir en enhetlig uppsättning. Upphovsmannen till denna lampa är en italiensk tillverkare som har tillverkat armaturer sedan 1952 och vars familjehistoria går tillbaka till 1500-talet. Dessa lampmodeller tillverkas uteslutande i Italien. Vid utvecklingen och produktionen försöker tillverkaren kombinera traditionella metoder och ny teknik. Resultatet är iögonfallande, högkvalitativa och unika belysningsobjekt. - med munblåst glas i flera lager
 • Sil-Lux KINGSTON pendellampa glas/bernoxidfärgad metall/antikbrun

  Sil-Lux KINGSTON pendellampa glas/bernoxidfärgad metall/antikbrun
  Modern designerhänglampa Kingston med handgjord glasskärm. Design: Roberto Caddeo & Cierrestudio. Hänglampan KINGSTON med 3 ljuskällor är en perfekt ljuskälla för alla som gillar det lilla extra: Tack vare den fantasifulla gestaltningen kommer armaturen att dra blickarna till sig! Dessa italienska designerarmaturer tillverkas på beställning. Leveranstiden kan därmed uppgå till 2 till 3 veckor. Min. upphängning 90 cm.
 • Masiero Taklampa Ola med glashängen och bladguld

  Masiero Taklampa Ola med glashängen och bladguld
  Ädel taklampa Ola med bladguld och bärnstensfärgade glashängen Särskilt ädel ser taklampan Ola ut, tack vare skärmen som är belagd med bladguld, men som med sin klassiska form nästan ser enkel ut. En speciell höjdpunkt är de många glasstenarna som skärmen är dekorerad med. För denna gnistrande höjdpunkt är olika stora bärnstensfärgade glasstenar uppträdda till kedjor. Hela det cirkelrunda ljusutsläppet är behängt med dessa kedjor, så att ljuset som avges genom glasstenarna bryts och reflekteras. En exklusiv atmosfär garanteras med taklampan Ola. Lamporna från denna italienska tillverkare är utvecklade och tillverkade på plats i Italien. Tack vare den manuella tillverkningen kan lamporna uppfylla de högsta krav på kvaliteten.
 • Cremasco Emilia - taklampa med katedralglas

  Cremasco Emilia - taklampa med katedralglas
  Emilia - förtrollande taklampa med katedralglas Formskönt och harmoniskt presenterar sig den högkvalitativa taklampan Emilia. Lampan är handgjord i Italien. Skärmen består av strukturerat transparent glas, satinerat glas och rombformade element av gult katedralglas. Glasskivorna är infattade i en bonserad metallram och bildar en fascinerande skärm kring de båda kronljusen. Upphängningskedjan kompletterar lampans nostalgiska charm. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Vistosi Glashänglampa DRESS

  Vistosi Glashänglampa DRESS
  Vit hänglampa DRESS med glänsande yta Hänglampan DRESS ger ett stilsäkert och elegant intryck. Den har en halvrund skärm bestående av vitt, munblåst glas. Genom den stora öppningen faller ljuset inom en bred radie nedåt, vilket möjliggör en bred belysning av vardagsrummet eller över matbordet. Vackra detaljer är de kromglänsande metallelementen som på ett fantastiskt sätt harmoniserar med den vita ytan på skärmen. Den italienska tillverkaren har varit verksam inom belysningsbranschen sedan 1952 och har inriktat sig på glastillverkning av hög kvalitet. Han använder exklusivt Muranoglas som blåses i munhålan och bearbetas i minst tre glasskikt. Man arbetar i ett naturligt spänningsfält som är ett resultat av att traditionella metoder och modern tillverkningsteknik kopplas samman. De eleganta och skiftande lamporna är resultat av samarbeten med olika högkvalificerade formgivare. - med munblåst glas i flera lager

En speciell typ av glas som endast förekommer i Italien är det som kallas för Muranoglas. Novaresi är ett märke som är duktiga på lampor i murano och som vi kan rekommendera dig att titta närmare på.

Takkronor från Italien

 • Masiero Välvd kristallkrona Deira

  Masiero Välvd kristallkrona Deira
  En gyllene glans och förtrollande reflexer gör taklampan Deira till ett blickfång Med en diameter av "bara" 40 cm är taklampan Deira inte den mest pompösa i sitt slag, ändå står den inte efter de stora lamporna. Också Deira pryds av många kristaller av Swarovski-element och sätter klassiska accenter med den förgyllda stommen, som höljs av en mantel av glas. Den lilla taklampan kommer på så sätt till sin rätt i många omgivningar och imponerar framför allt när man hänger flera av dessa lampor tillsammans. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.
 • Masiero Glänsande kristallkrona Deira

  Masiero Glänsande kristallkrona Deira
  Klassiskt tidlös är taklampan Deira med gnistrande Swarovski-strass Med en diameter av "bara" 40 cm är taklampan Deira inte den mest pompösa i sitt slag, ändå står den inte efter de stora lamporna. Också Deira pryds av många kristaller av Swarovski-element och sätter klassiska accenter med den förgyllda stommen, som höljs av en mantel av glas. Den lilla taklampan kommer på så sätt till sin rätt i många omgivningar och imponerar framför allt när man hänger flera av dessa lampor tillsammans. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.

Masiero tillverkar sina takkronor med kristaller hemma i Italien. Takkronorna hittar du i deras kollektion som heter Atelier.

Sen kan vi såklart inte låta bli att rekommendera en vacker ljuskrona av Sarfatti. En sådan taklampa är modern och klassisk på samma gång på nåt vis.

Flos takkrona med många smålampor

 • Flos 2097/50 Taklampa Stor Krom med LED

  Flos 2097/50 Taklampa Stor Krom med LED
  Flos 2097 Ljuskronan designades 1958 av Gino Sarfatt för italienska Flos . Lampan är populär som aldrig förr, då lampan är extremt och perfekt för hem med hög takhökjd. Flos 2097 ljuskrona finns i tre storlekar. liten, medium respektive stor, så oavsett hur hög takhöjd du har kan det lätt bli plats för den vackra Flos 2097 taklampa från Flos. Lampan finns i färgerna krom, mässing och matt svart , och du kan välja om den ska vara med halogenlampor eller med LED-ljuskällor. Med ljuskronan från Flos får du en lampa som är stilrent designad och ett komplett exempel på en modern version av en ljuskrona. Dessutom designades lampan av den mästerlige designern Gino Sarfatti, som är världskänd för sina lampdesigner. OBS! 18, 30 eller 50 glödlampor ingår till lampan, beroende på vilken storlek du väljer. Om du vill dämpa Flos 2097 ljuskronan måste du använda en 1000W universaldimmer. .
 • Flos 2097/30 Taklampa Medium Mässing med LED

  Flos 2097/30 Taklampa Medium Mässing med LED
  Flos 2097 Ljuskronan designades 1958 av Gino Sarfatt för italienska Flos . Lampan är populär som aldrig förr, då lampan är extremt och perfekt för hem med hög takhökjd. Flos 2097 Ljuskrona finns i tre storlekar. liten, medium respektive stor, så oavsett hur hög takhöjd du har kan det lätt bli plats för den vackra Flos 2097 taklampa från Flos. Lampan finns i färgerna krom, mässing och matt svart , och du kan välja om den ska vara med halogenlampor eller med LED-ljuskällor. Med ljuskronan från Flos får du en lampa som är stilrent designad och ett komplett exempel på en modern version av en ljuskrona. Dessutom designades lampan av den mästerlige designern Gino Sarfatti, som är världskänd för sina lampdesigner. OBS! 18, 30 eller 50 glödlampor ingår till lampan, beroende på vilken storlek du väljer. Om du vill dämpa Flos 2097 ljuskrona måste du använda en 1000W universaldimmer. .
 • Flos 2097/30 Taklampa Krom

  Flos 2097/30 Taklampa Krom
  Flos 2097 Ljuskronan designades 1958 av Gino Sarfatt för italienska Flos . Lampan är populär som aldrig förr, då lampan är extremt och perfekt för hem med hög takhökjd. Flos 2097 Ljuskrona finns i tre storlekar. liten, medium respektive stor, så oavsett hur hög takhöjd du har kan det lätt bli plats för den vackra Flos 2097 taklampa från Flos. Lampan finns i färgerna krom, mässing och matt svart och du kan välja om den ska vara med halogenlampor eller med LED-ljuskällor. Med ljuskronan från Flos får du en lampa som är stilrent designad och ett komplett exempel på en modern version av en ljuskrona. Dessutom designades lampan av den mästerlige designern Gino Sarfatti, som är världskänd för sina lampdesigner. OBS! 18, 30 eller 50 glödlampor ingår till lampan, beroende på vilken storlek du väljer. Om du vill dämpa Flos 2097 ljuskrona måste du använda en 1000W universaldimmer. .
 • Flos 2097/50 Taklampa Matt Vit med LED

  Flos 2097/50 Taklampa Matt Vit med LED
  Flos 2097 Ljuskronan designades 1958 av Gino Sarfatt för italienska Flos. Lampan är populär som aldrig förr, då lampan är extremt och perfekt för hem med hög takhökjd. Flos 2097 Ljuskrona finns i tre storlekar. liten, medium respektive stor, så oavsett hur hög takhöjd du har kan det lätt bli plats för den vackra Flos 2097 taklampa från Flos. Med ljuskronan från Flos får du en lampa som är stilrent designad och ett komplett exempel på en modern version av en ljuskrona. Dessutom designades lampan av den mästerlige designern Gino Sarfatti, som är världskänd för sina lampdesigner. OBS! 18, 30 eller 50 glödlampor ingår till lampan, beroende på vilken storlek du väljer. Om du vill dämpa Flos 2097 ljuskrona måste du använda en 1000W universaldimmer.