Italiensk Takkrona

En typisk italiensk takkrona glittrar och utstrålar elegans. Köper du en ljuskrona från Italien får du flärd på köpet! Det gör du med de flesta av lamporna från italienska designermärken.

Italienska taklampor i glas

 • Designer-taklampa Pinecone i glas

  Designer-taklampa Pinecone i glas
  Munblåst glasskärm designad av Paola Navone: Pinecone pendellampa Denna imponerande pendellampa, skapad av designern Paola Navone och kallad Pinecone, har ett talande namn. Dess form och struktur liknar verkligen en tallkotte. Denna speciella form har skapats genom tillverkningsprocessen, där den heta glasmassan blåses in i en prefabricerad galvaniserad nätkorg. Glaset expanderar i mellanrummen, men hålls tillbaka på de ställen där metallstagen är placerade. Hantverk och design - såväl teknisk som hantverksmässig expertis utmärker designpendellampan Pinecone, som har utvecklats av den italienska arkitekten Paola Navone. Italienskan har redan tilldelats välrenommerade priser för sitt arbete, såsom International Design Award eller Elle Deco International Design Award.
 • Hänglampa KINGSTON med vita glas och kopparmetall

  Hänglampa KINGSTON med vita glas och kopparmetall
  Modern designerhänglampa Kingston med handgjord glasskärm. Design: Roberto Caddeo & Cierrestudio. Hänglampan KINGSTON med 3 ljuskällor är en perfekt ljuskälla för alla som gillar det lilla extra: Tack vare den fantasifulla gestaltningen kommer armaturen att dra blickarna till sig! Dessa italienska designerarmaturer tillverkas på beställning. Leveranstiden kan därmed uppgå till 2 till 3 veckor. Min. upphängning 90 cm.
 • Pinecone - designer-hänglampa av mjölkglas

  Pinecone - designer-hänglampa av mjölkglas
  Pinecone pendellampa med skärm av munblåst glas - designad av Paola NavoneEnastående design och den bästa kvaliteten på material och utförande kännetecknar Pinecone designpendellampa, som tillverkades för hand och utvecklades av designern och arkitekten Paola Navone. Italienskan har redan tilldelats välkända priser för sitt arbete, såsom International Design Award eller Elle Deco International Design Award. Pendellampan med det talande namnet Pinecone liknar verkligen en tallkotte när det gäller design. Denna ytstruktur och form uppnås genom en speciell tillverkningsprocess där glasbubblan blåses direkt in i metallkorgen. I processen expanderar glaset ytterligare utåt mellan de galvaniserade metallstagen.
 • Taklampa Ola med glashängen och bladguld

  Taklampa Ola med glashängen och bladguld
  Ädel taklampa Ola med bladguld och bärnstensfärgade glashängen Särskilt ädel ser taklampan Ola ut, tack vare skärmen som är belagd med bladguld, men som med sin klassiska form nästan ser enkel ut. En speciell höjdpunkt är de många glasstenarna som skärmen är dekorerad med. För denna gnistrande höjdpunkt är olika stora bärnstensfärgade glasstenar uppträdda till kedjor. Hela det cirkelrunda ljusutsläppet är behängt med dessa kedjor, så att ljuset som avges genom glasstenarna bryts och reflekteras. En exklusiv atmosfär garanteras med taklampan Ola. Lamporna från denna italienska tillverkare är utvecklade och tillverkade på plats i Italien. Tack vare den manuella tillverkningen kan lamporna uppfylla de högsta krav på kvaliteten.
 • Emilia - taklampa med katedralglas

  Emilia - taklampa med katedralglas
  Emilia - förtrollande taklampa med katedralglas Formskönt och harmoniskt presenterar sig den högkvalitativa taklampan Emilia. Lampan är handgjord i Italien. Skärmen består av strukturerat transparent glas, satinerat glas och rombformade element av gult katedralglas. Glasskivorna är infattade i en bonserad metallram och bildar en fascinerande skärm kring de båda kronljusen. Upphängningskedjan kompletterar lampans nostalgiska charm. De exklusiva belysningsprodukterna från denna tillverkare är alla handgjorda i Italien och de använda materialen är utvalda med yttersta omsorg. Detta kommer sig inte minst av önskan att anknyta till den långa traditionen av ljuskonst i Venedig och framställa produkter som skapas med passion och omsorg och som uppvisar små detaljer som både är unika och omisskänneliga.
 • Hänglampa Lacrima av glas, Ø 25 cm, vit

  Hänglampa Lacrima av glas, Ø 25 cm, vit
  Munblåst hänglampa i form av en droppe LACRIMA Hänglampa LACRIMA har en munblåst lampskärm av Muranoglas. Den presenteras i form av en droppe och ger lampan en lugn strålning. Samtidigt skapar det diffusa ljus som faller genom skärmen en god atmosfär i vardags-, mat- eller sovrummet. LACRIMA kan på ett fantastiskt sätt kombineras med andra droppformade lampor som tillsammans blir en enhetlig uppsättning. Upphovsmannen till denna lampa är en italiensk tillverkare som har tillverkat armaturer sedan 1952 och vars familjehistoria går tillbaka till 1500-talet. Dessa lampmodeller tillverkas uteslutande i Italien. Vid utvecklingen och produktionen försöker tillverkaren kombinera traditionella metoder och ny teknik. Resultatet är iögonfallande, högkvalitativa och unika belysningsobjekt. - med munblåst glas i flera lager
 • Glashänglampa DRESS

  Glashänglampa DRESS
  Vit hänglampa DRESS med glänsande yta Hänglampan DRESS ger ett stilsäkert och elegant intryck. Den har en halvrund skärm bestående av vitt, munblåst glas. Genom den stora öppningen faller ljuset inom en bred radie nedåt, vilket möjliggör en bred belysning av vardagsrummet eller över matbordet. Vackra detaljer är de kromglänsande metallelementen som på ett fantastiskt sätt harmoniserar med den vita ytan på skärmen. Den italienska tillverkaren har varit verksam inom belysningsbranschen sedan 1952 och har inriktat sig på glastillverkning av hög kvalitet. Han använder exklusivt Muranoglas som blåses i munhålan och bearbetas i minst tre glasskikt. Man arbetar i ett naturligt spänningsfält som är ett resultat av att traditionella metoder och modern tillverkningsteknik kopplas samman. De eleganta och skiftande lamporna är resultat av samarbeten med olika högkvalificerade formgivare. - med munblåst glas i flera lager
 • Vit kristallglas-hänglampa Giogali, 50 cm

  Vit kristallglas-hänglampa Giogali, 50 cm
  Glittrande hänglampa GIOGALI från designern Angelo Mangiarotti Hänglampan GIOGALI är underbart vacker när den pryder taket i ett rum. Dess skapare Angelo Mangiarotti har utformat lampan som en exklusiv inredningsdetalj, som är ett vackert blickfång i både tänt och släckt tillstånd. Det är inte lampans form som är så imponerande, utan hur den presenteras: smala vita kristallglaselement är sammanflätade med varandra och täcker hela lampkroppen. På insidan kan GIOGALI utrustas med tre 100 watt-ljuskällor, vilket leder till glittrande och reflekterande effekter i rummet. Den italienska tillverkarens armaturer är fantastiska blickfång med en högkvalitativ bearbetning. Familjeföretagets långa tradition av glastillverkning går tillbaka ända till 1500-talet. I dag arbetar företaget med välkända designer, använder sig av traditionella bearbetningsmetoder och utlovar minst tre skikt av förstklassigt Muranoglas för alla lampor. 100 % tillverkad i Italien. - med munblåst glas i flera lager

En speciell typ av glas som endast förekommer i Italien är det som kallas för Muranoglas. Novaresi är ett märke som är duktiga på lampor i murano och som vi kan rekommendera dig att titta närmare på.

Takkronor från Italien

 • Angelis - kristallkrona med 12 ljuskällor, vit

  Angelis - kristallkrona med 12 ljuskällor, vit
  Eleganta damastskärmar och effektfulla Asfour-kristaller pryder lampkronan Angelis Det är forna tiders ståt som smycket denna stilfulla lampkrona. Påkostade dekorationer och elegant svängda former sammanfogas till en stilfull helhetsbild som ännu i dag pryder allehanda rum. Blicken går sedan till den pampiga stommen, som ser ut att vara omgiven av späda fjädrar och understryker det klassiskt antika intrycket. Vita lampskärmar av fin damast med guldfärgad bård ger behagligt, hemtrevligt ljus i omgivningen medan Asfour-kristallerna ger tilltalande accenter. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.
 • Välvd kristallkrona Deira

  Välvd kristallkrona Deira
  En gyllene glans och förtrollande reflexer gör taklampan Deira till ett blickfång Med en diameter av bara 40 cm är taklampan Deira inte den mest pompösa i sitt slag, ändå står den inte efter de stora lamporna. Också Deira pryds av många kristaller av Swarovski-element och sätter klassiska accenter med den förgyllda stommen, som höljs av en mantel av glas. Den lilla taklampan kommer på så sätt till sin rätt i många omgivningar och imponerar framför allt när man hänger flera av dessa lampor tillsammans. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.
 • Kristallkrona Elisabetta av mässing

  Kristallkrona Elisabetta av mässing
  Gnistrande Swarovski-strass-kristaller och förgylld mässing: lampkronan Elisabetta är ett drömlikt blickfång Prunkande och präktig, som om den kommit från imponerande salonger från forna tiders herrskapshus, låter lampkronan tusentals mjuka ljusreflexer ståla ut i rummet och höljer det i regnbågens livliga färger, så att det hela tiden uppstår ett nytt ljusspel. Till detta kommer metalliska strukturer av förgylld mässing, som understryker glansen och inordnar sig i helhetsbilden på ett stilfullt sätt. På så sätt pryder den dagens stora rum som salar, salonger och hallar och blir till ett unikt blickfång. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.
 • Glänsande kristallkrona Deira

  Glänsande kristallkrona Deira
  Klassiskt tidlös är taklampan Deira med gnistrande Swarovski-strass Med en diameter av bara 40 cm är taklampan Deira inte den mest pompösa i sitt slag, ändå står den inte efter de stora lamporna. Också Deira pryds av många kristaller av Swarovski-element och sätter klassiska accenter med den förgyllda stommen, som höljs av en mantel av glas. Den lilla taklampan kommer på så sätt till sin rätt i många omgivningar och imponerar framför allt när man hänger flera av dessa lampor tillsammans. Lamporna från denna italienska tillverkare står för hög kvalitet och elegans, då endast högvärdiga material används och designprocessen liksom även tillverkningen sker i Italien. På så sätt uppstår kvalitetsprodukter med lyxig utstrålning, som erbjudet en måttillverkad form av belysning.

Masiero tillverkar sina takkronor med kristaller hemma i Italien. Takkronorna hittar du i deras kollektion som heter Atelier.

Sen kan vi såklart inte låta bli att rekommendera en vacker ljuskrona av Sarfatti. En sådan taklampa är modern och klassisk på samma gång på nåt vis.

Flos takkrona med många smålampor

 • Flos 2097/50 Takpendel Stor Krom M. LED

  Flos 2097/50 Takpendel Stor Krom M. LED
  Design: Gino Sarfatti för Flos Koncept: Flos 2097 som designades 1958 av Gino Sarfatti för italienska Flos är populär som aldrig förr. Upptäck den eleganta lampan som är perfekt till hemmet med högt till tak. Välj mellan krom och mässing. eller utforska fler ljuskornor i FLOS 2097 .
 • Flos 2097/50 Takpendel Stor Krom

  Flos 2097/50 Takpendel Stor Krom
  Design: Gino Sarfatti för Flos Koncept: Flos 2097 som designades 1958 av Gino Sarfatt för italienska Flos är populär som aldrig förr. En elegant lampa perfekt till hemmet med högt till tak. Välj mellan krom och mässing. .
 • Flos 2097/50 Sarfatti Ljuskrona - Taklampor Mässing - A1500059

  Flos 2097/50 Sarfatti Ljuskrona - Taklampor Mässing - A1500059
  2097/50 Sarfatti ljuskrona från Flos med en ikonisk design med moderna, industriella inslag. Den har femtio armar med dimbara ljuskällor som sprider ett diffust och omgivande ljus och en konstruktion i stål med armar i mässing och en lång sladd för en flexibel upphängning. Tidlös ljuskrona med en elegant look perfekt för både hemmet och offentliga miljöer. Design av Gino Sarfatti. Bra att veta om 2097/50 Sarfatti ljuskrona - Ikonisk design.- Moderna, industriella inslag.- Diffust ljus.- Gjord av stål och mässing.- Ljuskronan finns i olika färgval.- Ljuskronan finns i olika storlekar.- Denna produkt levereras omonterad.- 50 dimbara, klara ljuskällor.- Takkopp i plast ingår. Hur bör du ta hand om ljuskronan?- Använd endast en mjuk trasa eller svamp vid rengöring. Vi har valt ut Mässing Taklampor i Mässing från Flos med stor omsorg.
 • Flos 2097/30 Sarfatti Ljuskrona Mattsvart - Taklampor Mässing Mattsvart - FS002208

  Flos 2097/30 Sarfatti Ljuskrona Mattsvart - Taklampor Mässing Mattsvart - FS002208
  2097/30 Sarfatti ljuskrona från Flos med en ikonisk design med moderna, industriella inslag. Den har trettio armar med dimbara ljuskällor som sprider ett diffust och omgivande ljus och en konstruktion i stål med armar i mässing och en lång sladd för en flexibel upphängning. Tidlös ljuskrona med en elegant look perfekt för både hemmet och offentliga miljöer. Design av Gino Sarfatti. Bra att veta om 2097/30 Sarfatti ljuskrona - Ikonisk design.- Moderna, industriella inslag.- Diffust ljus.- Gjord av stål och mässing.- Ljuskronan finns i olika färgval.- Ljuskronan finns i olika storlekar.- Denna produkt levereras omonterad.- 30 dimbara, klara ljuskällor.- Takkopp i plast ingår. Hur bör du ta hand om ljuskronan?- Använd endast en mjuk trasa eller svamp vid rengöring. Vi har valt ut Mattsvart Taklampor i Mässing från Flos med stor omsorg.