Lampkultur » Golvlampor

Märken på golvlampor:

Tom Dixon golvlampor

Populärt inom Tom Dixon golvlampor

 • Mirror Ball Tripod Golvlampa - Tom Dixon

  DesignTom Dixon for Tom Dixon KonceptLight Tripod Golvlampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Melt Golvlampa Koppar - Tom Dixon

  DesignTom Dixon KonceptMelt Golvlampa Koppar är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet.
 • Base Light Mässing Golvlampa - Tom Dixon

  DesignTom Dixon for Tom Dixon KonceptBase Light Mässing Golvlampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Bell Golvlampa Krom - Tom Dixon

  DesignTom Dixon for Tom Dixon KonceptBell Golvlampa Krom från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.

Fler tips på Tom Dixon golvlampor

 • Felt Golvlampa - Tom Dixon

  Felt GolvlampaÄnnu en unik lampa från Tom Dixon som använder sig av en teknik där man formar tyg, en process som sällan används inom belysningsdesign. Felt Pendel är tillverkad genom att pressa
 • Jack Golvlampa - Tom Dixon

  DesignTom Dixon for Tom Dixon KonceptJack Golvlampa designad år 1994 var en av Tom Dixons första erfarenheter med plast. Jack är tillverkad genom luftrotationsutformning, där polyetenplast formas i en stor maskin vid en hög temperatur som gör ytan helt slät. År 1997 blev lampan tilldelad ”Millenium Mark- status” av den brittiska regeringen och den är nu en permanent del av utställningen på ”Victorian och Albert Museum” i London och på ”San Fransisco Museum of Modern Art” i USA. Jack Golvlampa har en IP-grad på 44 och kan därför användas i fuktiga rum.
 • Felt Golvlampa - Tom Dixon

  DesignTom Dixon for Tom Dixon KonceptFelt serien från Tom Dixon består av en golvlampa och en taklampa, som både tillför något nytt och spännande till lampvärlden. Med en skärm uteslutande i filt ger lampan en varm och mysig look, samtidigt som den bevarar den klassiska formen.Golvlampans ben är inspirerade av en Flamino, då designern Tom Dixon kände att flamingons eleganthet och samtidigt lite klumpiga benställning passade perfekt till en lampa. Filt är ett intressant material, då det är non-woven och har mer gemensamt med pappersframställning än textilproduktion. Styrkan stammar från att tvinga fibrerna i tillfälliga riktningar och påföra värme och tryck. Det formas med hjälp av en teknik som sällan används inom belysning- och möbeldesign. Skärmen skapas genom att värme påverka ett dubbelt lager av filtmaterial, som så skulpteras ioch formas efterföljande. Felt lamporna passar in precis där du behöver dom. Är det kanske vardagsrummet som behöver lite liv? Ska matbordet ha en ny lampa, eller är det hörnet på kontoret som ska förnyas? Addera elegans och lite mysfaktor till ditt hem med hjälp av en Felt lampa, det kommer du inte ångra!