Tom Dixon lampor

Tom Dixon flyttade till London från Tunisien när han var 4 år. Där växte han upp och påbörjade studier vid Chelsea College of Art, men hoppade av för punkmusikens skull. Det är med sin metallsvets som formgivningen börjar.

Tom producerar möbler av metallskrot och får stor framgång med sina alster som ofta har en industriellt stil.

Tom Dixons första lampa The Spiral Light

År 1988 designar Tom sin första lampa som han kallar The Spiral Light. Den bygger han upp av koppar formad som en spiral. När ljuset tänds ser det ut att dansa om lampan rör på sig.

Andra kända lampor som Tom ligger bakom är Copper Shade, Etch mässinglampa och Mirror Ball. En väldigt het pendellampa just nu är Melt och Melt Mini. Du hittar aktuella Tom Dixon taklampor här.

 • Tom Dixon - Melt Golvlampa Koppar

  Tom Dixon - Melt Golvlampa Koppar
  Design Tom Dixon Koncept Melt Golvlampa Koppar är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. OBS! Lampan ändrar utseende när den slås på - Från en spegelfinish när den är avstängd till ett transparent utseende som framhäver det spännande färgspelet när lampan är på. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet.
 • Tom Dixon - Void LED Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Void LED Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Void Taklampa Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Copper Round LED Taklampa Ø25

  Tom Dixon - Copper Round LED Taklampa Ø25
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Copper Shade Taklampa Runda Ø25 från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Beat Vägglampa Svart - Tom Dixon

  Beat Vägglampa Svart - Tom Dixon
  Beat Vägglampa Svart är en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare.
 • Tom Dixon - Etch Mässing Taklampa

  Tom Dixon - Etch Mässing Taklampa
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Etch Etch Mässing Taklampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Etch ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. Han har hittat inspiration till serien av Etch-lamporna i matematikens värld, vilket speciellt kommer i uttryck genom det geometriska formspråket.
 • Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Stout Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 40 LED Taklampa Chrom

  Tom Dixon - Mirror Ball 40 LED Taklampa Chrom
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Mirror Ball 40, Chrom taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Chrom Taklampa nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 50 LED Taklampa Chrom

  Tom Dixon - Mirror Ball 50 LED Taklampa Chrom
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Mirror Ball 50, Chrom taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Chrom Taklampa nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Svart

  Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Svart
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Wide Svart från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Tall LED Taklampa Svart

  Tom Dixon - Beat Light Tall LED Taklampa Svart
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Tall Taklampa Svart från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Beat Light Tall Taklampa Svart ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Wide Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Void Mini LED Taklampa Koppar

  Tom Dixon - Void Mini LED Taklampa Koppar
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Void Mini Taklampa Koppar från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Fat LED Taklampa Svart

  Tom Dixon - Beat Light Fat LED Taklampa Svart
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Fat Svart från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Vit

  Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Vit
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Wide Vit Taklampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Tall LED Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Beat Light Tall LED Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Tall LED Taklampa Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Beat Light Tall LED Taklampa Mässing ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Void LED Taklampa Koppar

  Tom Dixon - Void LED Taklampa Koppar
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Void Taklampa Koppar från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Void Mini Taklampa Stål

  Tom Dixon - Void Mini Taklampa Stål
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Void Mini Taklampa Stål från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Bell Bordslampa Mässing

  Tom Dixon - Bell Bordslampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Bell Bordslampa mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Svart

  Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Svart
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Stout Svart från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Vit

  Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Vit
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Stout Vit Taklampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 40 LED Taklampa Guld

  Tom Dixon - Mirror Ball 40 LED Taklampa Guld
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Koncept Mirror Ball Globe 40, Guld taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Guld Taklampa Bordslampan nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Beat Bordslampa Mässing - Tom Dixon

  Beat Bordslampa Mässing - Tom Dixon
  Beat Bordslampa Mässing är en variation av den kända, originella Beat Light. En bordslampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och stånda
 • Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Koppar

  Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Koppar
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Melt Trio Round Taklampa i Koppar är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet. Välj mellan Koppar, Krom och guld, i två olika storlekar Ø30 och Ø50. Dessa magiska skapelser kan kombineras för att skapa spännande och läckra konstellationer... Om du vågar! OBS! Lampan ändrar utseende när den slås på - Från en spegelfinish när den är avstängd till ett transparent utseende som framhäver det spännande färgspelet när lampan är på.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 25 LED Taklampa Guld

  Tom Dixon - Mirror Ball 25 LED Taklampa Guld
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Koncept Mirror Ball Globe 25, Guld taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Guld Taklampa nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Bell Bordslampa Koppar

  Tom Dixon - Bell Bordslampa Koppar
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Bell Bordslampa koppar från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 50 LED Taklampa Guld

  Tom Dixon - Mirror Ball 50 LED Taklampa Guld
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Koncept Mirror Ball Globe 50, Guld taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Guld Taklampa nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Etch Web Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Etch Web Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Etch Web Mässing Taklampan från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla pratar om. Rötterna i 80-talets fräcka och irrelevanta försök att göra återvinning heta, är synliga idag och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utrålar i dem. Etch Web Mässing Taklampa är en ny lampa, som har lyckats nytänka den kända Etch serien och med sin lätthet och elegans kommer vara ett vackert tillskott till varje bostad.
 • Mirror Ball 50 LED Taklampa Chrom - Tom Dixon

  Mirror Ball 50 LED Taklampa Chrom - Tom Dixon
  Mirror Ball Pendel 50 cm Mirror ball pendel 40 och 50 cm från Tom Dixon är, men sin klara spegelreflektion, inspirerad av en rymdhjälm. Lampan har blivit en av de mest ikoniska produkterna i Tom Dixon
 • Tom Dixon Beat vägglampa Svart

  Tom Dixon Beat vägglampa Svart
 • Void LED Taklampa Mässing - Tom Dixon

  Void LED Taklampa Mässing - Tom Dixon
  Void Pendel Mässing Void Light pendel från Tom Dixon är inspirerad av de olympiska medaljerna. De dubbla väggarna reflekterar ljuset från den dolda halogenlampan och den handpolerade, speglade ytan är
 • Beat Bordslampa Svart - Tom Dixon

  Beat Bordslampa Svart - Tom Dixon
  Beat Bordslampa Svartär en variation av den kända, originella Beat Light. En bordslampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare.
 • Beat Golvlampa Mässing - Tom Dixon

  Beat Golvlampa Mässing - Tom Dixon
  Beat Golvlampa Mässing är en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare
 • Void LED Taklampa Koppar - Tom Dixon

  Void LED Taklampa Koppar - Tom Dixon
  Void Pendel Koppar Void Light pendel från Tom Dixon är inspirerad av de olympiska medaljerna. De dubbla väggarna reflekterar ljuset från den dolda halogenlampan och den handpolerade, speglade ytan är
 • Tom Dixon - Stone Taklampa White/Gold

  Tom Dixon - Stone Taklampa White/Gold
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Stone Taklampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon Etch taklampa 32 cm Stål

  Tom Dixon Etch taklampa 32 cm Stål
 • Melt Trio Round LED Taklampa Koppar - Tom Dixon

  Melt Trio Round LED Taklampa Koppar - Tom Dixon
  Melt Trio Round Taklampa Koppar består av de populära Melt taklamporna, där fler är monterade i en klunga. Detta ger en spännande och modern upphängning. De vackra Melt taklamporna är producerade geno
 • Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Krom

  Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Krom
 • Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Koppar

  Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Koppar
 • Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Smoke

  Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Smoke
 • Tom Dixon Beat bordslampa Svart

  Tom Dixon Beat bordslampa Svart
 • Mirror Ball 40 LED Taklampa Chrom - Tom Dixon

  Mirror Ball 40 LED Taklampa Chrom - Tom Dixon
  Mirror Ball Pendel 40 cm Mirror ball pendel 40 och 50 cm från Tom Dixon är, men sin klara spegelreflektion, inspirerad av en rymdhjälm. Lampan har blivit en av de mest ikoniska produkterna i Tom Dixon
 • Beat Golvlampa Svart - Tom Dixon

  Beat Golvlampa Svart - Tom Dixon
  Beat Golvlampa Svartär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare. B
 • Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Krom

  Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Krom
  Design Tom Dixon Koncept Melt Trio Round Taklampa i krom är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet. Välj mellan Koppar, Krom och guld, i två olika storlekar Ø30 och Ø50. Dessa magiska skapelser kan kombineras för att skapa spännande och läckra konstellationer... Om du vågar! OBS! Lampan ändrar utseende när den slås på - Från en spegelfinish när den är avstängd till ett transparent utseende som framhäver det spännande färgspelet när lampan är på.
 • Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Guld

  Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Guld
 • Tom Dixon Globe Cone Golvlampa Krom LED

  Tom Dixon Globe Cone Golvlampa Krom LED
  Design: Tom Dixon Begrepp: Globe från Tom Dixon är en unik golvlampa. Den mjuka runda formen kompletteras av den reflekterande utsidan i antingen krom eller koppar. Under dagen kommer lampan att reflektera omgivningen, nästan som en spegel. På kvällen avger lampan å andra sidan massor av interna reflektioner från den inbyggda lysdioden. Globe är en enkel lampa, men dess speciella design gör den till en extraordinär lampa som kan ge hemmets slutliga dekorativa yta. Golvlampan passar bra i rum som saknar något väldigt speciellt som väcker uppmärksamhet Både hängen och golvlampan finns i antingen krom eller koppar
 • Tom Dixon - Beat Golvlampa Mässing

  Tom Dixon - Beat Golvlampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Golvlampa Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon Void Vägglampa Koppar LED

  Tom Dixon Void Vägglampa Koppar LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Void vägglampan från Tom Dixon är en vägglampa som tillverkas i tre olika färger. Tom Dixon har hittat inspiration till Void vägglampornas färger i de olympiska medaljerna. Void vägglampan kan användas både på väggen och i taket. Tom Dixon Void finns både som vägglampa och som takpendel.
 • Tom Dixon Void Vägglampa Stål LED

  Tom Dixon Void Vägglampa Stål LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Void vägglampan från Tom Dixon är en vägglampa som tillverkas i tre olika färger. Tom Dixon har hittat inspiration till Void vägglampornas färger i de olympiska medaljerna. Void vägglampan kan användas både på väggen och i taket. Tom Dixon Void finns både som vägglampa och som takpendel.
 • Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Medium

  Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Medium
  Design Tom Dixon Spring Taklampa Silver Medium från den brittiska designfabriken och designern Tom Dixon är en fantastiskt vacker pendelbelysning som med sin eleganta design kan kasta elegans och ett bra ljus i nästan alla typer av rum. Lampan är konstruerad av starkt rostfritt stål som är vridet runt lampans centrum. Om man bara tittar på formen är lampan enkel, och ur ögonvrån är Spring pendelbelysning bara en cirkel - men de många metallsträngarna komplicerar formen och ger extra tanke och design till lampan. Namnet hänvisar till en källa - och du kan förstå varför lampan har fått det namnet; men du kan också tänka på våren, med ljus som tränger igenom färska blad. Hur som helst är taklampan Spring en elegant, vacker och lätt belysning. Se hela Tom Dixons sortiment här
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Koppar Stor

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Koppar Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Guld Liten

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Guld Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Beat Wide pendel, borstad mässing 36cm

  Beat Wide pendel, borstad mässing 36cm
  Beat serien från Tom Dixon är en vackert designad serie lampor. Finns i flera olika former och material. Höjd 19 cm Diameter 36 cm Sockel Integrerad LED Färg Borstad mässing Material Mässing Design&hellip:
 • Tom Dixon - Press Surface Vägglampa Large Clear

  Tom Dixon - Press Surface Vägglampa Large Clear
  Design Tom Dixon Press Surface Wall Light Large Clear är en del av den extremt eleganta och unika belysningskollektionen från Tom Dixon. Press-serien består av både en vägglampa och två olika taklampor, som alla kännetecknas av det räfflade glaset som skapar ett vackert ljusspel utöver den diffusa belysningen. Alla lampor i serien är tillverkade av det tjockaste och mest transparenta glaset med en härligt rundad linjär detalj på glasets yta som ökar dess estetiska värde. Lamporna tillverkas genom att stora mängder flytande glas kastas in i en form vid 1200 grader under enormt tryck, vilket skapar mycket hållbara lampor. Du kan placera de olika lamporna på många olika ställen i din inredning, antingen ensamma, på rad eller i ett dekorativt kluster i ett hörn, kök eller vardagsrum. Vänligen observera att vägglampan Press Surface har en IP55-klassning, vilket innebär att den lätt klarar av fuktiga och våta miljöer och därför även kan användas utomhus. Se hela Press-serien här.
 • Copper Wide LED Taklampa - Tom Dixon

  Copper Wide LED Taklampa - Tom Dixon
  Copper Wide LED Taklampa - Tom Dixon
 • Tom Dixon Globe pendel LED Ø50 cm Copper

  Tom Dixon Globe pendel LED Ø50 cm Copper
 • Globe Burst Takkrona, Koppar

  Globe Burst Takkrona, Koppar
  Globe Burst är en extraordinär stor ljuskrona med 12 glober i kopparfärgat glas. Kopparskärmarna är utformade i en fast konfiguration med en enda punktskonstruktion. Med Tom Dixon's integrerade LED-modul&hellip:
 • Opal 25 Surface LED tak/vägg plafond, opal/svart

  Opal 25 Surface LED tak/vägg plafond, opal/svart
  Opal 25 Surface plafond går att fästa på både tak och vägg. Armaturen är både stilfull och ger ett behagligt allmänljus. Höjd 25 cm Bredd 25 cm Djup 29 cm Effekt max 6W LED Sockel Integrerad Ljuskällor&hellip:
 • Beat Tall pendel, borstad mässing 18,5cm

  Beat Tall pendel, borstad mässing 18,5cm
  Beat serien från Tom Dixon är en vackert designad serie lampor. Finns i flera olika former och material. Höjd 42 cm Diameter 18,5 cm Sockel Integrerad LED Färg Borstad mässing Material Mässing Design&hellip:
 • Melt Large Round LED taklampa, krom

  Melt Large Round LED taklampa, krom
  Varje ljus är ett djärvt uttalande i sin egen rätt men vår belysning sitter ofta bäst i multiplar. Oändliga reflektioner, rumsligt spel och grafiska arrangemang visar det extraordinära i vårt sortiment.&hellip:
 • Spot Surface Round vägglampa, svart

  Spot Surface Round vägglampa, svart
  Inramad i pläterad rostfritt stål. Spot Surface har ett massivt tjock glaslins designad för att bryta ljuset från integrerade lysdioder. Spot är IP44 klassificerad som en vägglampa. Finns i högglansande&hellip:
 • Melt golvlampa, koppar 165cm

  Melt golvlampa, koppar 165cm
  Melt är en vackert förvrängd belysningskula som skapar en fascinerande smältande varmblåst glaseffekt. Genomskinlig när den är på och spegelfinish när den är av, den avger ett attraktivt, milt&hellip:
 • Melt LED Taklampa Gold - Tom Dixon

  Melt LED Taklampa Gold - Tom Dixon
  Melt LED Taklampa Gold - Tom Dixon
 • Tom Dixon - Melt LED Taklampa Copper

  Tom Dixon - Melt LED Taklampa Copper
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Melt LED Taklampa Copper är det imponerande resultatet av ett samarbete mellan den ständigt uppfinningsrika och innovativa designern Tom Dixon och det framväxande svenska designkollektivet FRONT. Tanken var att skapa en perfekt ofullkomlig design. Detta syns tydligt i lampans flytande, asymmetriska form som ger den en organisk och naturalistisk känsla. Melt Taklampa är tillverkad med en metod som kallas vakuummetallisering, vilket ger lampan dess unika, dynamiska utseende. Den inbyggda LED-lampan skapar ett fascinerande skådespel av smält glas när lampan tänds. När den är avstängd får ytan ett spegelliknande utseende, så att du kan njuta av detta konstverk från morgon till kväll. Melt taklampa finns i flera olika färger och storlekar och ingår i belysningskollektionen Melt från Tom Dixon. Kombinera Melt-lamporna i olika färger och ge ditt hem ett unikt utseende med dessa futuristiska lampor. Se hela kollektionen här
 • Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Mässing)

  Beat Light Stout pendellampa från Tom Dixon (Mässing)
  Beat Light Stout pendellampaär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och stå
 • Tom Dixon - Melt Mini LED Taklampa Smoke

  Tom Dixon - Melt Mini LED Taklampa Smoke
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Melt Mini LED Taklampa Smoke är det imponerande resultatet av ett samarbete mellan den ständigt uppfinningsrika och innovativa designern Tom Dixon och det framväxande svenska designkollektivet FRONT. Tanken var att skapa en perfekt ofullkomlig design. Detta syns tydligt i lampans flytande, asymmetriska form som ger den en organisk och naturalistisk känsla. Melt Taklampa är tillverkad med en metod som kallas vakuummetallisering, vilket ger lampan dess unika, dynamiska utseende. Den inbyggda LED-lampan skapar ett fascinerande skådespel av smält glas när lampan tänds. När den är avstängd får ytan ett spegelliknande utseende, så att du kan njuta av detta konstverk från morgon till kväll. Melt taklampa finns i flera olika färger och storlekar och ingår i belysningskollektionen Melt från Tom Dixon. Kombinera Melt-lamporna i olika färger och ge ditt hem ett unikt utseende med dessa futuristiska lampor. Se hela kollektionen här
 • Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Gold

  Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Gold
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Melt Trio Round Taklampa Gold är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. OBS! Lampan ändrar utseende när den slås på - Från en spegelfinish när den är avstängd till ett transparent utseende som framhäver det spännande färgspelet när lampan är på. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet. Välj mellan Koppar, Krom och guld, i två olika storlekar Ø30 och Ø50. Dessa magiska skapelser kan kombineras för att skapa spännande och läckra konstellationer... Om du vågar!
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Koppar Liten

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Koppar Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Guld Stor

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Guld Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Koppar Liten

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Koppar Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Guld Liten

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Guld Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Void Vägglampa Mässing LED

  Tom Dixon Void Vägglampa Mässing LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Void vägglampan från Tom Dixon är en vägglampa som tillverkas i tre olika färger. Tom Dixon har hittat inspiration till Void vägglampornas färger i de olympiska medaljerna. Void vägglampan kan användas både på väggen och i taket. Tom Dixon Void finns både som vägglampa och som takpendel.
 • Tom Dixon Spot Round Vägglampa Svart

  Tom Dixon Spot Round Vägglampa Svart
  Design: Tom Dixon Koncept: Tom Dixon Spot Round Vägglampa är en kombination av en yttre kappa av kopparbelagt rostfritt stål och en massiv glaslins, med integrerad LED-ljuskälla. Lampan är specialdesignad för användning i badrum och är därför IP44 godkänd. Tom Dixon Spot Round Vägglampan ger ett fantastiskt ljus och är osedvanligt dekorativ. Lampan finns både som pendel och i två olika vägglampsversioner.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Guld Stor

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Guld Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Smoke

  Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Smoke
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Melt Trio Round Taklampa i Smoke är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet. OBS! Lampan ändrar utseende när den slås på - Från en spegelfinish när den är avstängd till ett transparent utseende som framhäver det spännande färgspelet när lampan är på.
 • Tom Dixon Etch taklampa 32 cm Mässing

  Tom Dixon Etch taklampa 32 cm Mässing
 • Tom Dixon - Globe Cone Golvlampa Copper Black

  Tom Dixon - Globe Cone Golvlampa Copper Black
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Globe Cone Floor Lamp Copper Black är en innovativ och smakfull ljuskälla som förskönar rummet med sin finurliga design. Mästaren bakom designen av Globe Cone-lamporna är den berömda och ackrediterade designern Tom Dixon, som är känd för sin experimentella stil, som ofta innefattar plastiska former och smälta uttryck. Särskilt lampskärmen fångar omedelbart ögat med sin voluminösa, sfäriska form som vackert kapslar in ljuskällan. Eftersom lampskärmen också är genomskinlig kan du se ljuskällan inuti, vilket gör att den lyser ut på alla sidor i ett vackert, stämningsfullt allsidigt sken. Den smala, svarta ramen och den konformade basen betonar lampans geometriska uttryck och gör den till ett vackert exempel på stilfullt designhantverk. Lampan är härligt enkel att använda, eftersom den har en smart tryckknappsfot på kabeln. Se Globe Cone golvlampan i flera olika färger här.
 • Tom Dixon Globe Opal Surface Vägglampa LED

  Tom Dixon Globe Opal Surface Vägglampa LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Tom Dixon Globe Surface Vägglampa. I samarbete med sina tyska ingenjörer har Tom Dixon utvecklat sitt eget opala akrylglas vilket giver denna lampa en helt unik look. Akrylglaset är nästan genomskinligt och ger ett diffust ljus med charmen av själva LED lampan och möjligheten att bli en otroligt kraftig lampa. Arkitekturen i lampserien gör det möjigt att placera lampan i minimalistiska omgivningar. Vägglampan passar perfekt i vardagsrummet eller i hallen, gärna tillsammans med andra liknande lampor.
 • Tom Dixon Beat Vägglampa Svart & Mässing

  Tom Dixon Beat Vägglampa Svart & Mässing
  Design: Tom Dixon Koncept: Beat lamporna finns i privata hem, restauranger och hotell över hela världen. Designen är inspirerad av den fascinerande och eleganta skulpturala enkelheten hos traditionella indiska fartyg. Det är typiskt för de vackra Tom Dixon designerna att något till synes vanligt förvandlas till extraordinära lätta smycken och Beat lamporna är ingen undantag. Beat vägglampan från Tom Dixon är det bästa exemplet på hur Tom Dixon vill designa sina lampor. Kvaliteten är på topp.
 • Tom Dixon Swirl Stepped ljusstake Multi

  Tom Dixon Swirl Stepped ljusstake Multi
 • Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Large

  Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Large
  Design Tom Dixon Spring Taklampa Silver Large från den brittiska designfabriken och designern Tom Dixon är en fantastiskt vacker pendelbelysning som med sin eleganta design kan kasta elegans och ett bra ljus i nästan alla typer av rum. Lampan är konstruerad av starkt rostfritt stål som är vridet runt lampans centrum. Om man bara tittar på formen är lampan enkel, och ur ögonvrån är Spring pendelbelysning bara en cirkel - men de många metallsträngarna komplicerar formen och ger extra tanke och design till lampan. Namnet hänvisar till en källa - och du kan förstå varför lampan har fått det namnet; men du kan också tänka på våren, med ljus som tränger igenom färska blad. Hur som helst är taklampan Spring en elegant, vacker och lätt belysning. Se hela Tom Dixons sortiment här
 • Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Small

  Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Small
  Design Tom Dixon Spring Taklampa Silver Small från den brittiska designfabriken och designern Tom Dixon är en fantastiskt vacker pendelbelysning som med sin eleganta design kan kasta elegans och ett bra ljus i nästan alla typer av rum. Lampan är konstruerad av starkt rostfritt stål som är vridet runt lampans centrum. Om man bara tittar på formen är lampan enkel, och ur ögonvrån är Spring pendelbelysning bara en cirkel - men de många metallsträngarna komplicerar formen och ger extra tanke och design till lampan. Namnet hänvisar till en källa - och du kan förstå varför lampan har fått det namnet; men du kan också tänka på våren, med ljus som tränger igenom färska blad. Hur som helst är taklampan Spring en elegant, vacker och lätt belysning. Se hela Tom Dixons sortiment här
 • Tom Dixon Stone Vägglampa Mässing & Marmor LED

  Tom Dixon Stone Vägglampa Mässing & Marmor LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Tom Dixon Stone Vägglampa är en unik vägglampa. Lampan är gjord av Mässing & Marmor. Eftersom marmor är ett naturmaterial kan marmorns utseende variera
 • Tom Dixon Etch taklampa 50 cm Mässing

  Tom Dixon Etch taklampa 50 cm Mässing
 • Tom Dixon Beat Golvlampa Beat Svart & Mässing

  Tom Dixon Beat Golvlampa Beat Svart & Mässing
  Design: Tom Dixon Koncept: Beat Golvlampa från Tom Dixon är en del av serien Beat. Lampskärmen är gjord av spunnen mässing där yttersidan är lackerad svart. Tom Dixon har med Beat golvlampa lyckats skapa några vackra proportioner mellan skärm och kropp. Beat golvlampa är en vacker kombination av bra material, vacker design och funktionalitet. Golvlampan är vacker till alla slags vardagsrum. Lampan ingår i en serie som både innehåller takpendlar, bordslampor och så två golvlampor.
 • Tom Dixon Rock ljusstake 5 delar Grön

  Tom Dixon Rock ljusstake 5 delar Grön
 • Tom Dixon Beat Bordslampa Beat Svart & Mässing

  Tom Dixon Beat Bordslampa Beat Svart & Mässing
  Design: Tom Dixon Koncept: Beat Bordslampa från Tom Dixon är en del av serien Beat. Bordslampans skärm är gjord av spunnen mässing, kroppen och foten är utformade i järn. Tom Dixon har med Beat Bordslampa lyckats skapa några vackra proportioner mellan skärm och kropp. Beat Bordslampa är en vacker kombination av bra material, vacker design och funktionalitet. Bordslampan passar vackert till soffbordet eller nattduksbordet. Lampan ingår i en serie som innehåller takpendlar, bordslampor och golvlampor.
 • Tom Dixon Globe Cone Golvlampa Koppar LED

  Tom Dixon Globe Cone Golvlampa Koppar LED
  Design: Tom Dixon Begrepp: Globe från Tom Dixon är en unik golvlampa. Den mjuka runda formen kompletteras av den reflekterande utsidan i antingen krom eller koppar. Under dagen kommer lampan att reflektera omgivningen, nästan som en spegel. På kvällen avger lampan å andra sidan massor av interna reflektioner från den inbyggda lysdioden. Globe är en enkel lampa, men dess speciella design gör den till en extraordinär lampa som kan ge hemmets slutliga dekorativa yta. Golvlampan passar bra i rum som saknar något väldigt speciellt som väcker uppmärksamhet Både hängen och golvlampan finns i antingen krom eller koppar
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Krom Stor

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Krom Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon - Globe Cone Golvlampa Chrome Black

  Tom Dixon - Globe Cone Golvlampa Chrome Black
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Globe Cone Floor Lamp Chrome Black är en innovativ och smakfull ljuskälla som förskönar rummet med sin finurliga design. Mästaren bakom designen av Globe Cone-lamporna är den berömda och ackrediterade designern Tom Dixon, som är känd för sin experimentella stil, som ofta innefattar plastiska former och smälta uttryck. Särskilt lampskärmen fångar omedelbart ögat med sin voluminösa, sfäriska form som vackert kapslar in ljuskällan. Eftersom lampskärmen också är genomskinlig kan du se ljuskällan inuti, vilket gör att den lyser ut på alla sidor i ett vackert, stämningsfullt allsidigt sken. Den smala, svarta ramen och den konformade basen betonar lampans geometriska uttryck och gör den till ett vackert exempel på stilfullt designhantverk. Lampan är härligt enkel att använda, eftersom den har en smart tryckknappsfot på kabeln. Se Globe Cone golvlampan i flera olika färger här.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Rökfärgad Liten

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Rökfärgad Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Krom Liten

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Krom Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Koppar Stor

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Koppar Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Krom Stor

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Krom Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon - Globe Taklampa Ø50 Chrome

  Tom Dixon - Globe Taklampa Ø50 Chrome
  Design Tom Dixon Globe Taklampa Ø50 Chrome från den begåvade brittiska designern Tom Dixon är en hyllning till det minimalistiska och det reflekterande. Taklampan är skapad i polykarbonat och är tänkt som en hyllning till den renaste formen; nämligen globen - som lampan också har fått sitt namn ifrån. När den hänger i rummet ser den blanka ytan till att din övriga inredning vackert reflekteras i lampans yta - och när mörkret faller och du tänder lampan skapas en massa reflektioner inuti lampan av den inbyggda LED-ljuskällan. Använd Globe i vardagsrummet över soffbordet där den hänger tillräckligt lågt för att vara i ögonhöjd - eller i ett hörn i kombination med ett par följeslagare från Globe-serien som ett skulpturalt inslag i din inredning. Se Tom Dixons Globe-serie här!
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Rökfärgad Stor

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Rökfärgad Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Krom Liten

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Krom Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Beat Taklampa Flat Svart

  Tom Dixon Beat Taklampa Flat Svart
  Design: Tom Dixon Koncept: Beat lamporna finns i privata hem, restauranger och hotell över hela världen. Designen är inspirerad av den fascinerande och eleganta skulpturella enkelheten hos traditionella indiska fartyg. Det är typiskt för de vackra Tom Dixon designen att något som verkar vanligt förvandlas till extraordinära saker och Beat-lamporna är ingen undantag. Beat Taklampa Flat från Tom Dixon är en del av en serie med 6 taklampor. Lampan är gjord av mässing och utsidan av taklampan är svartlackerad. Lampans insida är gjord för hand, vilket ger alla lamporna ett unik uttryck i ljusreflektionen. Taklampan finns i 6 olika former som ingår i en serie som innehåller både Taklampor, Bordslampor och Golvlampor.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Rökfärgad Stor

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Rökfärgad Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Spot Vägglampa Svart

  Tom Dixon Spot Vägglampa Svart
  Design: Tom Dixon Koncept: Tom Dixon Spot Vägglampa är en kombination av ett yttre hölje i koppar och rostfritt stål med integrerad LED-lampa. Lampan är designad speciellt för användning i badrummet och har därför IP44-godkännande. Tom Dixon Spot Vägglampa ger ett fantastisk ljus och är exceptionellt dekorativ. Lampan finns både som taklampa och i två olika versioner som vägglampa.
 • Tom Dixon - Beat Golvlampa Svart

  Tom Dixon - Beat Golvlampa Svart
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Golvlampa Svart från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.