Tom Dixon lampor

Tom Dixon flyttade till London från Tunisien när han var 4 år. Där växte han upp och påbörjade studier vid Chelsea College of Art, men hoppade av för punkmusikens skull. Det är med sin metallsvets som formgivningen börjar.

Tom producerar möbler av metallskrot och får stor framgång med sina alster som ofta har en industriellt stil.

Tom Dixons första lampa The Spiral Light

År 1988 designar Tom sin första lampa som han kallar The Spiral Light. Den bygger han upp av koppar formad som en spiral. När ljuset tänds ser det ut att dansa om lampan rör på sig.

Andra kända lampor som Tom ligger bakom är Copper Shade, Etch mässinglampa och Mirror Ball. En väldigt het pendellampa just nu är Melt och Melt Mini. Du hittar aktuella Tom Dixon taklampor här.

 • Tom Rossau - Melt Golvlampa Koppar Tom Dixon

  Tom Rossau - Melt Golvlampa Koppar Tom Dixon
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Koncept Melt Golvlampa Koppar är en del av Tom Dixons uppdrag att designa, belysa och inreda framtiden. Detta uppdrag har än en gång gett oss ett vackert urval av spännande lampor i Melt-serien. Vakuummetallisering är den avancerade teknik som har gett oss golvlampan Melt Copper. Det här är det fantastiska slutresultatet av de experiment som den galne belysningsgeniet Tom Dixon lyckas förvandla inför våra ögon. När Melt är släckt hänger den med sin hemliga spegelyta som en gyllene metallklump av härdad metall. När ljuset tänds är det den inre glöden som plötsligt framträder på näthinnan och trollbinder oss. Det är det lovande svenska designkollektivet Front som har fått äran att ge liv åt Melt tillsammans med Tom Dixon. Detta fantastiska samarbete är en perfekt matchning för Dixons unika och excentriska brittiska ådra och hans oändliga universum av kreativitet. Note: Lampan ändrar utseende när den är tänd - Från en spegelfinish när den är släckt, till en transparent look som framhäver det spännande färgspelet när den är tänd. Note: Tom Dixon-lampor levereras med både EU- och UK-kontakter - Du hittar EU-kontakten inuti UK-kontakten.
 • Tom Dixon - Void LED Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Void LED Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Void Taklampa Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Copper Round LED Taklampa Ø25

  Tom Dixon - Copper Round LED Taklampa Ø25
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Copper Shade Taklampa Runda Ø25 från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Etch Mässing Taklampa

  Tom Dixon - Etch Mässing Taklampa
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Etch Etch Mässing Taklampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Etch ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. Han har hittat inspiration till serien av Etch-lamporna i matematikens värld, vilket speciellt kommer i uttryck genom det geometriska formspråket.
 • Beat Vägglampa Svart - Tom Dixon

  Beat Vägglampa Svart - Tom Dixon
  Beat Vägglampa Svart är en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare. Beat golvlampa ger en trevlig stämning och är idea
 • Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Stout Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 40 LED Taklampa Chrom

  Tom Dixon - Mirror Ball 40 LED Taklampa Chrom
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Mirror Ball 40, Chrom taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Chrom Taklampa nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 50 LED Taklampa Chrom

  Tom Dixon - Mirror Ball 50 LED Taklampa Chrom
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Mirror Ball 50, Chrom taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Chrom Taklampa nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Wide Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Void Mini LED Taklampa Koppar

  Tom Dixon - Void Mini LED Taklampa Koppar
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Void Mini Taklampa Koppar från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Svart

  Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Svart
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Wide Svart från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Tall LED Taklampa Svart

  Tom Dixon - Beat Light Tall LED Taklampa Svart
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Tall Taklampa Svart från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Beat Light Tall Taklampa Svart ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Fat LED Taklampa Svart

  Tom Dixon - Beat Light Fat LED Taklampa Svart
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Fat Svart från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Vit

  Tom Dixon - Beat Light Wide LED Taklampa Vit
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Wide Vit Taklampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Void LED Taklampa Koppar

  Tom Dixon - Void LED Taklampa Koppar
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Void Taklampa Koppar från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Tall LED Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Beat Light Tall LED Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Tall LED Taklampa Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Beat Light Tall LED Taklampa Mässing ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Bell Bordslampa Mässing

  Tom Dixon - Bell Bordslampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Bell Bordslampa mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Svart

  Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Svart
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Stout Svart från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 40 LED Taklampa Guld

  Tom Dixon - Mirror Ball 40 LED Taklampa Guld
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Koncept Mirror Ball Globe 40, Guld taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Guld Taklampa Bordslampan nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Vit

  Tom Dixon - Beat Light Stout LED Taklampa Vit
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Light Stout Vit Taklampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Beat Bordslampa Mässing - Tom Dixon

  Beat Bordslampa Mässing - Tom Dixon
  Beat Bordslampa Mässing är en variation av den kända, originella Beat Light. En bordslampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare. Beat bordslampa ger en trevlig stämning och är
 • Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Koppar

  Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Koppar
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Melt Trio Round Taklampa i Koppar är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet. Välj mellan Koppar, Krom och guld, i två olika storlekar Ø30 och Ø50. Dessa magiska skapelser kan kombineras för att skapa spännande och läckra konstellationer... Om du vågar! OBS! Lampan ändrar utseende när den slås på - Från en spegelfinish när den är avstängd till ett transparent utseende som framhäver det spännande färgspelet när lampan är på.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 25 LED Taklampa Guld

  Tom Dixon - Mirror Ball 25 LED Taklampa Guld
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Koncept Mirror Ball Globe 25, Guld taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Guld Taklampa nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Bell Bordslampa Koppar

  Tom Dixon - Bell Bordslampa Koppar
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Bell Bordslampa koppar från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Mirror Ball 50 LED Taklampa Guld

  Tom Dixon - Mirror Ball 50 LED Taklampa Guld
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Koncept Mirror Ball Globe 50, Guld taklampa från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla talar om. Rötterna i 80-talets fräcka och kraftfulla försök på att göra återvinning heta, är det idag synlig och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utstrålar. Tom Dixon har med Mirror Ball Guld Taklampa nytänkt lampdesign och lyckas att tillföra en frisk fläkt till en branch, som ibland lånar lite för mycket från varandra. En komplexitet som döljs i det enkla gör att lamporna från första ögonkast utvecklar sig på våra näthinnor, och lyckas att utmana med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon - Etch Web Taklampa Mässing

  Tom Dixon - Etch Web Taklampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Etch Web Mässing Taklampan från Tom Dixon är en av de många spännande lampor, som alla pratar om. Rötterna i 80-talets fräcka och irrelevanta försök att göra återvinning heta, är synliga idag och närvarande i lamporna, där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling utrålar i dem. Etch Web Mässing Taklampa är en ny lampa, som har lyckats nytänka den kända Etch serien och med sin lätthet och elegans kommer vara ett vackert tillskott till varje bostad.
 • Mirror Ball 50 LED Taklampa Chrom - Tom Dixon

  Mirror Ball 50 LED Taklampa Chrom - Tom Dixon
  Mirror Ball Pendel 50 cm Mirror ball pendel 40 och 50 cm från Tom Dixon är, men sin klara spegelreflektion, inspirerad av en rymdhjälm. Lampan har blivit en av de mest ikoniska produkterna i Tom Dixons sortiment och finns i flera olika varianter, båd
 • Tom Dixon Beat vägglampa Svart

  Tom Dixon Beat vägglampa Svart
 • Void LED Taklampa Mässing - Tom Dixon

  Void LED Taklampa Mässing - Tom Dixon
  Void Pendel Mässing Void Light pendel från Tom Dixon är inspirerad av de olympiska medaljerna. De dubbla väggarna reflekterar ljuset från den dolda halogenlampan och den handpolerade, speglade ytan är lackad för att upprätthålla en hög glans. Void Li
 • Beat Bordslampa Svart - Tom Dixon

  Beat Bordslampa Svart - Tom Dixon
  Beat Bordslampa Svartär en variation av den kända, originella Beat Light. En bordslampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare. Beat bordslampa ger en trevlig stämning och är id
 • Beat Golvlampa Mässing - Tom Dixon

  Beat Golvlampa Mässing - Tom Dixon
  Beat Golvlampa Mässing är en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare. Beat golvlampa ger en trevlig stämning och är id
 • Void LED Taklampa Koppar - Tom Dixon

  Void LED Taklampa Koppar - Tom Dixon
  Void Pendel Koppar Void Light pendel från Tom Dixon är inspirerad av de olympiska medaljerna. De dubbla väggarna reflekterar ljuset från den dolda halogenlampan och den handpolerade, speglade ytan är lackad för att upprätthålla en hög glans. Void Lig
 • Tom Dixon - Stone Taklampa White/Gold

  Tom Dixon - Stone Taklampa White/Gold
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Stone Taklampa från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Melt Trio Round LED Taklampa Koppar - Tom Dixon

  Melt Trio Round LED Taklampa Koppar - Tom Dixon
  Melt Trio Round Taklampa Koppar består av de populära Melt taklamporna, där fler är monterade i en klunga. Detta ger en spännande och modern upphängning. De vackra Melt taklamporna är producerade genom en mycket avancerad teknik som heter vacuummetal
 • Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Krom

  Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Krom
  Design Tom Dixon Koncept Melt Trio Round Taklampa i krom är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet. Välj mellan Koppar, Krom och guld, i två olika storlekar Ø30 och Ø50. Dessa magiska skapelser kan kombineras för att skapa spännande och läckra konstellationer... Om du vågar! OBS! Lampan ändrar utseende när den slås på - Från en spegelfinish när den är avstängd till ett transparent utseende som framhäver det spännande färgspelet när lampan är på.
 • Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Krom

  Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Krom
 • Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Koppar

  Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Koppar
 • Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Smoke

  Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Smoke
 • Tom Dixon Beat bordslampa Svart

  Tom Dixon Beat bordslampa Svart
 • Tom Dixon Globe Cone Golvlampe Vit LED

  Tom Dixon Globe Cone Golvlampe Vit LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Tom Dixon Globe Cone Golvlampa. I samarbete med sina tyska ingenjörer har Tom Dixon utvecklat sitt eget opala akrylglas vilket giver denna lampa en helt unik look. Akrylglaset är nästan genomskinligt och ger ett diffust ljus med charmen av själva LED lampan och möjligheten att bli en otroligt kraftig lampa. Arkitekturen i lampserien gör det möjigt att placera lampan i minimalistiska omgivningar. Golvlampan står perfekt brevis soffan eller i sovrummet eftersom den kan variera mellan kraftigt och mjukt ljus.
 • Mirror Ball 40 LED Taklampa Chrom - Tom Dixon

  Mirror Ball 40 LED Taklampa Chrom - Tom Dixon
  Mirror Ball Pendel 40 cm Mirror ball pendel 40 och 50 cm från Tom Dixon är, men sin klara spegelreflektion, inspirerad av en rymdhjälm. Lampan har blivit en av de mest ikoniska produkterna i Tom Dixons sortiment och finns i flera olika varianter, båd
 • Beat Golvlampa Svart - Tom Dixon

  Beat Golvlampa Svart - Tom Dixon
  Beat Golvlampa Svartär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare. Beat golvlampa ger en trevlig stämning och är ideal
 • Tom Dixon - Beat Golvlampa Mässing

  Tom Dixon - Beat Golvlampa Mässing
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Beat Golvlampa Mässing från Tom Dixon är en av många spännande lampor som alla talar om. Rötterna ligger i 80-talets fräcka och skämtsamma försök att göra återvinnig hett, vilket man kan se i lamporna idag. Där Dixons förpliktelse och lust till innovation och utveckling mynnar ut i. Tom Dixon har med Base Light Copper Bordslampa ett ny tänk i lampdesignen och tillför en frisk pust till en bransch som till tiden lånar lite för mycket av varandra. En komplexitet dold i det enkla gör att lamporna från första ögonkastet utvecklar sig på vår näthinna och utfodrar med form, struktur, färger samt spelet i och med ljuset.
 • Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Guld

  Tom Dixon Melt Surface vägg- och taklampa LED Guld
 • Tom Dixon Globe Cone Golvlampa Krom LED

  Tom Dixon Globe Cone Golvlampa Krom LED
  Design: Tom Dixon Begrepp: Globe från Tom Dixon är en unik golvlampa. Den mjuka runda formen kompletteras av den reflekterande utsidan i antingen krom eller koppar. Under dagen kommer lampan att reflektera omgivningen, nästan som en spegel. På kvällen avger lampan å andra sidan massor av interna reflektioner från den inbyggda lysdioden. Globe är en enkel lampa, men dess speciella design gör den till en extraordinär lampa som kan ge hemmets slutliga dekorativa yta. Golvlampan passar bra i rum som saknar något väldigt speciellt som väcker uppmärksamhet Både hängen och golvlampan finns i antingen krom eller koppar
 • Tom Dixon Void Light Koppar Pendel LED

  Tom Dixon Void Light Koppar Pendel LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Void pendeln från Tom Dixon är en pendel som tillverkas i 3 olika färger. Tom Dixon har hittat inspiration till lampornas färger i de olympiska medaljerna. Lampan ger ett koncentrerat nedåtriktat ljus.
 • Tom Dixon Void Vägglampa Koppar LED

  Tom Dixon Void Vägglampa Koppar LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Void vägglampan från Tom Dixon är en vägglampa som tillverkas i tre olika färger. Tom Dixon har hittat inspiration till Void vägglampornas färger i de olympiska medaljerna. Void vägglampan kan användas både på väggen och i taket. Tom Dixon Void finns både som vägglampa och som takpendel.
 • Spot Surface Round vägglampa, svart

  Spot Surface Round vägglampa, svart
  Inramad i pläterad rostfritt stål. Spot Surface har ett massivt tjock glaslins designad för att bryta ljuset från integrerade lysdioder. Spot är IP44 klassificerad som en vägglampa. Finns i högglansande&hellip:
 • Tom Dixon Void Vägglampa Stål LED

  Tom Dixon Void Vägglampa Stål LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Void vägglampan från Tom Dixon är en vägglampa som tillverkas i tre olika färger. Tom Dixon har hittat inspiration till Void vägglampornas färger i de olympiska medaljerna. Void vägglampan kan användas både på väggen och i taket. Tom Dixon Void finns både som vägglampa och som takpendel.
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Koppar Stor

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Koppar Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Guld Liten

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Guld Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Guld Stor

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Guld Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Medium

  Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Medium
  Design Tom Dixon Spring Taklampa Silver Medium från den brittiska designfabriken och designern Tom Dixon är en fantastiskt vacker pendelbelysning som med sin eleganta design kan kasta elegans och ett bra ljus i nästan alla typer av rum. Lampan är konstruerad av starkt rostfritt stål som är vridet runt lampans centrum. Om man bara tittar på formen är lampan enkel, och ur ögonvrån är Spring pendelbelysning bara en cirkel - men de många metallsträngarna komplicerar formen och ger extra tanke och design till lampan. Namnet hänvisar till en källa - och du kan förstå varför lampan har fått det namnet; men du kan också tänka på våren, med ljus som tränger igenom färska blad. Hur som helst är taklampan Spring en elegant, vacker och lätt belysning. Se hela Tom Dixons sortiment här
 • Globe Burst Takkrona, Koppar

  Globe Burst Takkrona, Koppar
  Globe Burst är en extraordinär stor ljuskrona med 12 glober i kopparfärgat glas. Kopparskärmarna är utformade i en fast konfiguration med en enda punktskonstruktion. Med Tom Dixon's integrerade LED-modul&hellip:
 • Opal 25 Surface LED tak/vägg plafond, opal/svart

  Opal 25 Surface LED tak/vägg plafond, opal/svart
  Opal 25 Surface plafond går att fästa på både tak och vägg. Armaturen är både stilfull och ger ett behagligt allmänljus. Höjd 25 cm Bredd 25 cm Djup 29 cm Effekt max 6W LED Sockel Integrerad Ljuskällor&hellip:
 • Melt Cone Fat bordslampa silver LED

  Melt Cone Fat bordslampa silver LED
  Cone fat bordslampa från Tom Dixon finns nu tillgänglig med skärmarna Melt, Globe, Opal och Mirror ball. Mixa och match med golv- och taklampor i samma serie eller låt stå ståtligt för sig. Armaturen&hellip:
 • Tom Dixon Mirror Ball Pendel Liten LED

  Tom Dixon Mirror Ball Pendel Liten LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Mirror Ball Pendel Liten från Tom Dixon är ett uppfriskande alternativ till de traditionella takpendlarna. Mirror Ball lampan är klädd invändigt med en metallisk spegelbeläggning som fokuserar ljuset från lampan. Mirror Ball lampan ser verkligen imponerande ut eftersom den speglar omgivningarna samtidigt som lampan ger stilfull belysning. Vänligen observera att på grund av framställningsprocessens komplicerade karaktär - en speciell vakuum metallisering - kommer där eventuellt förekomma några små hål i metallbeläggningen. Detta anses inte vara ett produktionsfel.
 • Tom Dixon Spring Stor Pendel Mässing

  Tom Dixon Spring Stor Pendel Mässing
  Design: Tom Dixon Koncept: Spring fra Tom Dixon er en unik Pendel. Lampan i sig är tillverkad i vridet rostfritt stål, belagd med en attraktiv vit- eller mässingstouch. Lampan finns i tre varianter som gör att du kan dekorera hemmet som du vill ha det. Den stora pendellampan i lampserien kan användas för stora rum där det dekorativa nästan blir en större del än själva belysningen. Men med sin halvtransparenta skärm ger den också ett fantastiskt ljus som du aldrig blir trött på. De mindre pendlarna är också perfekta över skrivbordet eller vardagsrummet eftersom de på ett naturligt sätt faller in i hemmet. Spring-lampan finns i antingen mässings- eller vitbelagd stål.
 • Tom Dixon Void Light Borstat Stål Pendel LED

  Tom Dixon Void Light Borstat Stål Pendel LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Void pendeln från Tom Dixon är en pendel som tillverkas i 3 olika färger. Tom Dixon har hittat inspiration till lampornas färger i de olympiska medaljerna. Lampan ger ett koncentrerat nedåtriktat ljus.
 • Tom Dixon Mirror Ball Guld Pendel Stor LED

  Tom Dixon Mirror Ball Guld Pendel Stor LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Mirror Ball Pendel Stor från Tom Dixon är ett fräscht alternativ till de traditionella takpendlarna. Mirror Ball lampan har invändigt en metallisk spegelbeläggning för att ge lampan en spegelliknande yta som fokuserar ljuset från ljuskällan. Mirror Ball lampan ser imponerande ut, då den avspeglar omgivningarna med dess yta samtidigt som lampan avger ett alldeles särskilt stilfullt ljus. Vänligen observera att på grund av framställningsprocessens komplicerade karaktär - en speciell vakuum metallisering - kommer det eventuellt förekomma några små hål i metallbeläggningen. Detta anses inte vara ett produktionsfel.
 • Copper 5 Round taklampa, koppar

  Copper 5 Round taklampa, koppar
  Varje ljus är ett djärvt uttalande i sin egen rätt men Tom Dixons belysning sitter ofta bäst i multiplar. Oändliga reflektioner, rumsligt spel och grafiska arrangemang visar det extraordinära i deras&hellip:
 • Stone Vägglampa White/Gold - Tom Dixon

  Stone Vägglampa White/Gold - Tom Dixon
  Stone Vägglampa White/Gold - Tom Dixon, Guld, Marmor
 • Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Gold

  Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Gold
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Melt Trio Round Taklampa Gold är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. OBS! Lampan ändrar utseende när den slås på - Från en spegelfinish när den är avstängd till ett transparent utseende som framhäver det spännande färgspelet när lampan är på. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet. Välj mellan Koppar, Krom och guld, i två olika storlekar Ø30 och Ø50. Dessa magiska skapelser kan kombineras för att skapa spännande och läckra konstellationer... Om du vågar!
 • Tom Dixon Etch taklampa 32 cm Mässing

  Tom Dixon Etch taklampa 32 cm Mässing
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Koppar Liten

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Koppar Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon - Melt Mini LED Taklampa Smoke

  Tom Dixon - Melt Mini LED Taklampa Smoke
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Melt Mini LED Taklampa Smoke är det imponerande resultatet av ett samarbete mellan den ständigt uppfinningsrika och innovativa designern Tom Dixon och det framväxande svenska designkollektivet FRONT. Tanken var att skapa en perfekt ofullkomlig design. Detta syns tydligt i lampans flytande, asymmetriska form som ger den en organisk och naturalistisk känsla. Melt Taklampa är tillverkad med en metod som kallas vakuummetallisering, vilket ger lampan dess unika, dynamiska utseende. Den inbyggda LED-lampan skapar ett fascinerande skådespel av smält glas när lampan tänds. När den är avstängd får ytan ett spegelliknande utseende, så att du kan njuta av detta konstverk från morgon till kväll. Melt taklampa finns i flera olika färger och storlekar och ingår i belysningskollektionen Melt från Tom Dixon. Kombinera Melt-lamporna i olika färger och ge ditt hem ett unikt utseende med dessa futuristiska lampor. Se hela kollektionen här
 • Tom Dixon - Press Surface Vägglampa Large Clear

  Tom Dixon - Press Surface Vägglampa Large Clear
  Design Tom Dixon Press Surface Wall Light Large Clear är en del av den extremt eleganta och unika belysningskollektionen från Tom Dixon. Press-serien består av både en vägglampa och två olika taklampor, som alla kännetecknas av det räfflade glaset som skapar ett vackert ljusspel utöver den diffusa belysningen. Alla lampor i serien är tillverkade av det tjockaste och mest transparenta glaset med en härligt rundad linjär detalj på glasets yta som ökar dess estetiska värde. Lamporna tillverkas genom att stora mängder flytande glas kastas in i en form vid 1200 grader under enormt tryck, vilket skapar mycket hållbara lampor. Du kan placera de olika lamporna på många olika ställen i din inredning, antingen ensamma, på rad eller i ett dekorativt kluster i ett hörn, kök eller vardagsrum. Vänligen observera att vägglampan Press Surface har en IP55-klassning, vilket innebär att den lätt klarar av fuktiga och våta miljöer och därför även kan användas utomhus. Se hela Press-serien här.
 • Melt Large Round LED taklampa, krom

  Melt Large Round LED taklampa, krom
  Varje ljus är ett djärvt uttalande i sin egen rätt men vår belysning sitter ofta bäst i multiplar. Oändliga reflektioner, rumsligt spel och grafiska arrangemang visar det extraordinära i vårt sortiment.&hellip:
 • Tom Dixon Globe Fat Golvlampa Opal

  Tom Dixon Globe Fat Golvlampa Opal
  Design: Tom Dixon Koncept: Globe från Tom Dixon är en unik golvlampa. Den mjuka runda formen kompletteras av den reflekterande exteriören. Under dagen kommer lampan att reflektera sin omgivning, nästan som en spegel. På kvällen kommer lampan däremot att avge massor av interna reflektioner från den inbyggda lysdioden. Globe är en enkel lampa, men dess speciella design gör den till en extraordinär lampa som kan ge hemmet den sista dekorativa finishen.
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Krom Liten

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Krom Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Etch Mässing Pendel

  Tom Dixon Etch Mässing Pendel
  Design: Tom Dixon Koncept: Etch Pendelen från Tom Dixon är en unik pendel. Etchens design gör att den kastar skuggor från sig när den är tänd. En snygg lampa som ger ett lyft till sin omgivning.
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Guld Stor

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Guld Stor
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Melt pendel mini LED Copper

  Tom Dixon Melt pendel mini LED Copper
 • Globe Cone Golvlampa koppar

  Globe Cone Golvlampa koppar
  I Tom Dixon's eviga strävan efter de renaste formerna framstår Globe golvlampa som den minst i sällskapet. Ett sfärisk klot, starkt speglad och perfekt reflekterande under dagen, när den är tänd&hellip:
 • Melt Takkrona guld large

  Melt Takkrona guld large
  De senaste tilläggen till Melt-familjen inkluderar Melt Large takkrona med sju skiftande och ofullkomliga klot som exploderat från ett centralt nav för att skapa en dynamisk belysningsskulptur av oändliga&hellip:
 • Melt Pendel LED guld 50cm

  Melt Pendel LED guld 50cm
  Melt LED har ett vackert förvrängd ljus som skapar en fascinerande smältande varmblåst glaseffekt. Ytan påminner om det inre av en smältande glaciär eller bilder av djupa rymden. År 2019 har vi&hellip:
 • Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Koppar Liten

  Tom Dixon Melt Surface Vägg/Taklampa LED Koppar Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Beat Light Fat LED Taklampa Brushed Brass - Tom Dixon

  Beat Light Fat LED Taklampa Brushed Brass - Tom Dixon
  Beat Light Fat LED Taklampa Brushed Brassär en variation av den kända, originella Beat Light. En golvlampa med ett modernt uttryck. Skärmens trumpetform upptar fokusen och kompletteras fint av en enkel bas och ståndare. Beat golvlampa ger en trevlig
 • Tom Dixon Melt Taklampa LED Guld Liten

  Tom Dixon Melt Taklampa LED Guld Liten
  Design: Tom Dixon & FRONT Koncept: Tom Dixon och FRONT har skapat en otroligt vacker taklampa i en helt unik design. Lampan är tillverkad med en speciell metalliseringsteknik som gör utseendet helt unikt. Lampan är transparent när den är tänd och du kan se det spännande färgspelet. När lampan är avstängd får den ett spegelliknande utseende. Den har ett organiskt och naturligt uttryck. Taklampan är designad i ett samarbete mellan Tom Dixon och det svenska designkollektivet FRONT. Tanken bakom designen är en blandning av att skapa uttryck för tre saker såsom smält glas, en smältande glaciär och uttrycket från när du har tagit en bild med en blixt. Melt Taklampa med LED finns i fyra färger: Krom, Koppar, Guld och Rökfärgad. Dessutom finns lampan i två olika storlekar: den stora i Ø48 cm och den lilla i Ø27 cm. Tom Dixon Melt -serien innehåller nu olika golvlampor, taklampor, vägglampor och bordslampor.
 • Tom Dixon Spring Medium Pendel Mässing

  Tom Dixon Spring Medium Pendel Mässing
  Design: Tom Dixon Koncept: Spring fra Tom Dixon er en unik Pendel. Lampan i sig är tillverkad i vridet rostfritt stål, belagd med en attraktiv vit- eller mässingstouch. Lampan finns i tre varianter som gör att du kan dekorera hemmet som du vill ha det. Den stora pendellampan i lampserien kan användas för stora rum där det dekorativa nästan blir en större del än själva belysningen. Men med sin halvtransparenta skärm ger den också ett fantastiskt ljus som du aldrig blir trött på. De mindre pendlarna är också perfekta över skrivbordet eller vardagsrummet eftersom de på ett naturligt sätt faller in i hemmet. Spring-lampan finns i antingen mässings- eller vitbelagd stål.
 • Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Smoke

  Tom Dixon - Melt Trio Round LED Taklampa Smoke
  Design Tom Dixon for Tom Dixon Koncept Melt Trio Round Taklampa i Smoke är en del av Tom Dixons mission om att ”designa, belysa och inreda framtiden”. Denna mission har igen gett oss ett snyggt urval av integrerade lamporna i Melt serien. Vacum metallisering är den avancerad teknik som har gett os Melt. Det är det utmärkta slutresultatet av de experiment som den galna belysnings trollkarlen Tom Dixon hanterar att förvandla framför ögona på oss. I släckt tillstånd är Melt med sin hemliga spegelyta som en gyllene, härdad metallklump. När lyset tänds är det den inre glöd som plötsligt tonar fram på näthinnan och som trollbinder oss. Det är det framstormande svenska design kollektivet Front som har fått äran att sparka liv i Melt tillsammans med Tom Dixon. Det utmärkta samarbetet passar perfekt till Dixons unika och excentriska Brittiska streak och hans oändliga universum av kreativitet. OBS! Lampan ändrar utseende när den slås på - Från en spegelfinish när den är avstängd till ett transparent utseende som framhäver det spännande färgspelet när lampan är på.
 • Tom Dixon - Globe Cone Golvlampa Copper Black

  Tom Dixon - Globe Cone Golvlampa Copper Black
  Design Tom Dixon för Tom Dixon Globe Cone Floor Lamp Copper Black är en innovativ och smakfull ljuskälla som förskönar rummet med sin finurliga design. Mästaren bakom designen av Globe Cone-lamporna är den berömda och ackrediterade designern Tom Dixon, som är känd för sin experimentella stil, som ofta innefattar plastiska former och smälta uttryck. Särskilt lampskärmen fångar omedelbart ögat med sin voluminösa, sfäriska form som vackert kapslar in ljuskällan. Eftersom lampskärmen också är genomskinlig kan du se ljuskällan inuti, vilket gör att den lyser ut på alla sidor i ett vackert, stämningsfullt allsidigt sken. Den smala, svarta ramen och den konformade basen betonar lampans geometriska uttryck och gör den till ett vackert exempel på stilfullt designhantverk. Lampan är härligt enkel att använda, eftersom den har en smart tryckknappsfot på kabeln. Se Globe Cone golvlampan i flera olika färger här.
 • Tom Dixon Copper Round pendel LED Ø45 cm Copper

  Tom Dixon Copper Round pendel LED Ø45 cm Copper
 • Tom Dixon Globe Opal Surface Vägglampa LED

  Tom Dixon Globe Opal Surface Vägglampa LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Tom Dixon Globe Surface Vägglampa. I samarbete med sina tyska ingenjörer har Tom Dixon utvecklat sitt eget opala akrylglas vilket giver denna lampa en helt unik look. Akrylglaset är nästan genomskinligt och ger ett diffust ljus med charmen av själva LED lampan och möjligheten att bli en otroligt kraftig lampa. Arkitekturen i lampserien gör det möjigt att placera lampan i minimalistiska omgivningar. Vägglampan passar perfekt i vardagsrummet eller i hallen, gärna tillsammans med andra liknande lampor.
 • Tom Dixon Void Vägglampa Mässing LED

  Tom Dixon Void Vägglampa Mässing LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Void vägglampan från Tom Dixon är en vägglampa som tillverkas i tre olika färger. Tom Dixon har hittat inspiration till Void vägglampornas färger i de olympiska medaljerna. Void vägglampan kan användas både på väggen och i taket. Tom Dixon Void finns både som vägglampa och som takpendel.
 • Melt portabel bordslampa koppar LED

  Melt portabel bordslampa koppar LED
  Melt's portabla bordslampa utökar kollektionen och erbjuder samma fascinerande varmblåsta glaseffekt i en bärbar design. Den bärbara bordslampan med integrerad LED finns i ett brett utbud färger har&hellip:
 • Tom Dixon Beat Pendel Fat Svart LED

  Tom Dixon Beat Pendel Fat Svart LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Beat Pendel Fat från Tom Dixon är en del av en serie med 4 pendlar. Lampan är gjord i spunnen mässing med svartlackerad utsida. Lampan är formad invändigt för hand vilket ger varje lampa en egen ljusbild. Lampan kommer i 4 olika former.
 • Tom Dixon Spring Liten Pendel Mässing

  Tom Dixon Spring Liten Pendel Mässing
  Design: Tom Dixon Koncept: Spring fra Tom Dixon er en unik Pendel. Lampan i sig är tillverkad i vridet rostfritt stål, belagd med en attraktiv vit- eller mässingstouch. Lampan finns i tre varianter som gör att du kan dekorera hemmet som du vill ha det. Den stora pendellampan i lampserien kan användas för stora rum där det dekorativa nästan blir en större del än själva belysningen. Men med sin halvtransparenta skärm ger den också ett fantastiskt ljus som du aldrig blir trött på. De mindre pendlarna är också perfekta över skrivbordet eller vardagsrummet eftersom de på ett naturligt sätt faller in i hemmet. Spring-lampan finns i antingen mässings- eller vitbelagd stål.
 • Beat Wide pendel, borstad mässing 36cm

  Beat Wide pendel, borstad mässing 36cm
  Beat serien från Tom Dixon är en vackert designad serie lampor. Finns i flera olika former och material. Höjd 19 cm Diameter 36 cm Sockel Integrerad LED Färg Borstad mässing Material Mässing Design&hellip:
 • Tom Dixon Void Light Mässing Pendel LED

  Tom Dixon Void Light Mässing Pendel LED
  Design: Tom Dixon Koncept: Void pendeln från Tom Dixon är en pendel som tillverkas i 3 olika färger. Tom Dixon har hittat inspiration till lampornas färger i de olympiska medaljerna. Lampan ger ett koncentrerat nedåtriktat ljus.
 • Beat Tall pendel, borstad mässing 18,5cm

  Beat Tall pendel, borstad mässing 18,5cm
  Beat serien från Tom Dixon är en vackert designad serie lampor. Finns i flera olika former och material. Höjd 42 cm Diameter 18,5 cm Sockel Integrerad LED Färg Borstad mässing Material Mässing Design&hellip:
 • Tom Dixon Globe pendel LED Ø50 cm Copper

  Tom Dixon Globe pendel LED Ø50 cm Copper
 • Copper Wide LED Taklampa - Tom Dixon

  Copper Wide LED Taklampa - Tom Dixon
  Copper Wide LED Taklampa - Tom Dixon, Koppar, Plast
 • Void Surface LED plafond tak/vägg, Brass

  Void Surface LED plafond tak/vägg, Brass
  Void Surface plafond Brass från Tom Dixon. Void är inspirerat av vakuumkolvar och är gjord av ren metall som formas till en komplex dubbelväggig skärm. Void Surface Light kan användas som både vägg-&hellip:
 • Melt golvlampa, koppar 165cm

  Melt golvlampa, koppar 165cm
  Melt är en vackert förvrängd belysningskula som skapar en fascinerande smältande varmblåst glaseffekt. Genomskinlig när den är på och spegelfinish när den är av, den avger ett attraktivt, milt&hellip:
 • Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Large

  Tom Dixon - Spring Taklampa Silver Large
  Design Tom Dixon Spring Taklampa Silver Large från den brittiska designfabriken och designern Tom Dixon är en fantastiskt vacker pendelbelysning som med sin eleganta design kan kasta elegans och ett bra ljus i nästan alla typer av rum. Lampan är konstruerad av starkt rostfritt stål som är vridet runt lampans centrum. Om man bara tittar på formen är lampan enkel, och ur ögonvrån är Spring pendelbelysning bara en cirkel - men de många metallsträngarna komplicerar formen och ger extra tanke och design till lampan. Namnet hänvisar till en källa - och du kan förstå varför lampan har fått det namnet; men du kan också tänka på våren, med ljus som tränger igenom färska blad. Hur som helst är taklampan Spring en elegant, vacker och lätt belysning. Se hela Tom Dixons sortiment här
 • Spring Small pendel, mässing 56cm

  Spring Small pendel, mässing 56cm
  Spring är en serie av tre pendellampor som består av remsor i rostfritt stål. Stora band av rostfritt stål har arrangerats som en visp runt den skräddarsydda dimbara Tom Dixon LED-skivan. Den således&hellip:
 • Copper Round LED TaklampaØ45 - Tom Dixon

  Copper Round LED TaklampaØ45 - Tom Dixon
  Copper Round LED TaklampaØ45 - Tom Dixon, Svart, Plast
 • Tom Dixon Beat Vägglampa Svart & Mässing

  Tom Dixon Beat Vägglampa Svart & Mässing
  Design: Tom Dixon Koncept: Beat lamporna finns i privata hem, restauranger och hotell över hela världen. Designen är inspirerad av den fascinerande och eleganta skulpturala enkelheten hos traditionella indiska fartyg. Det är typiskt för de vackra Tom Dixon designerna att något till synes vanligt förvandlas till extraordinära lätta smycken och Beat lamporna är ingen undantag. Beat vägglampan från Tom Dixon är det bästa exemplet på hur Tom Dixon vill designa sina lampor. Kvaliteten är på topp.
 • Puff Taklampa Stainless Steel - Tom Dixon

  Puff Taklampa Stainless Steel - Tom Dixon
  Puff Taklampa Stainless Steel - Tom Dixon, Metall, Metall