Lampkultur » Bordslampor

Märken på bordslampor:

Anglepoise bordslampor

 • Original 1227 Mini Ceramic - Bordslampa

  Bordslampan Original 1227 Mini Ceramic från Anglepoise lanserades år 2017 och bakom designen står George Carwardines. Bordslampan tillverkas i gedigna material med lampskärm i benporslin, en arm i stål och en stålbelagd gjutjärnsbas som lackerats i en högglansig vit färg. På lampans bas sitter en strömbrytare och samtliga av lampans detaljer är i krom. Ljuskälla ingår ej.Skärmen i benporslin blir transparent när lampan tänds och tillsammans med den högglansiga finishen skapas en harmonisk balans när lampan är påslagen. Bordslampan passar bra på nattduksbordet eller i bokhyllan och kan kombineras med andra lampor från samma kollektion. Kollektionen Original 1227 Mini Ceramic innefattar även en vägglampa, en enkel pendellampa samt en med multipla pendlar i samma takfäste.
 • Type 1228 - Skrivbordslampa med fastmonterad bas

  Type 1228 är en skrivbordslampa formgiven av Sir Kenneth Grange för Anglepoise och lanserades år 2004. Denna variant av skrivbordslampan har en fast bas som monteras i bordsskivan och är del av kollektionen Type 1228 som även innefattar en golvlampa samt två varianter av vägglampa. Lampan tillverkas i högkvalitativa material, med arm i borstad aluminium och lampskärm i färgad polypropen. Basen tillverkas av stål och aluminium. Skrivbordslampan finns i ett urval av färger och ljuskälla medföljer.Type 1228 passar bra i exempelvis arbetsrummet tack vare sin flexibla lampskärm som kan roteras. Type 1228 representerar klassiskt och stilrent formspråk som är idealt på kontor likväl hemmiljöer.
 • Original 1227 - Skrivbordslampa med fastmonterad bas

  Original 1227 skrivbordslampa med fastmonterad bas är en variant av den klassiska skrivbordslampan Original 1227 från Anglepoise. Skrivbordslampan introducerades år 1935 och ingår i kollektionen Original 1227 som fått sin form av George Carwardine. Lampan produceras i England  med högkvalitativa material och är både flexibel och funktionell tack vare de mekaniska fjädrarna som George Carwardine uppfann år 1931. Lampans justerbara arm och skärmen tillverkas i aluminium och den fixerade basen som monteras fast i bordsskivan tillverkas i gjutjärn belagt med stål. Samtliga utföranden har detaljer i krom och ljuskälla medföljer då dess vikt är kritisk för lampans balans.Original 1227 skrivbordslampa med monterad bas gör sig bra i kontorsmiljö och kan med fördel kombineras med någon annan lampa från George Carwardines lampkollektion där bords-, golv-, vägg- och pendellampor ingår. Denna variant finns även som en mindre variant, Original 1227 Mini.
 • Original 1227 - Skrivbordslampa med klämma

  Skrivbordslampan Original 1227 med bordsklämma har formgivits av George Carwardine år 1935 och är en variant av den klassiska skrivbordslampansom ingår i Anglepoise kollektion Original 1227. Klämman tillverkas i gjutjärn som belagts med stål och lampans arm och skärm är gjord i aluminium. Skrivbordslampan finns i flera högblanka färger samt en ljust kromad variant och samtliga utföranden har detaljer i krom. Ljuskälla medföljer vars vikt är kritisk för att uppnå balansen i skrivbordslampan. För en mindre variant se Original 1227 Mini.Skrivbordslampan är uppbyggd med mekaniska fjädrar som George uppfann redan år 1931 för bilindustrin vilket gör lampans justerbara arm både flexibel och funktionell. Denna tidlösa designklassiker anses vara en av Anglepoise klassiska lampor som gör sig bra i såväl privat som offentlig arbetsmiljö.
 • Original 1227 Mini - Skrivbordslampa med fastmonterad bas

  Original 1227 Mini skrivbordslampa med fast bas är en variant av skrivbordslampan som även kommer med vanlig bas alternativt bordsklämma. Skrivbordslampan är formgiven av George Carwardine och ingår i den kollektionen som lanserades år 2015 och är en senare tolkning av Original 1227s lampkollektion som varit i produktion sedan år 1935. Den justerbara armen och skärmen tillverkas i aluminium och basen i formgjutet och stålbelagt stål. Lampan kommer i tre utföranden med tillhörande textilkabel som matchar. Flexibilitet och funktionalitet kännetecknar Anglepoises skrivbordslampor som formgetts av George Carwardine vilket gör denna variant av skrivbordslampa passande i kontorsmiljö. Ljuskälla medföljer lampan och är av stor betydelse för lampans balans.Lampan kommer även med bordsklämma alternativt med vanlig bas. För en större variant av lampan se skrivbordslampan Original 1227, som är en av de tidigare lamporna som George Carwardine formgav för Anglepoise.
 • Original 1227 Mini - Skrivbordslampa med klämma

  Skrivbordslampan Original 1227 Mini med bordsklämma från Anglepoise är formgiven av George Carwardine. Lampan ingår i den kollektion som lanserades år 2015 som även består av en bordslampa samt två varianter av vägglampor. Original 1227 Mini är en senare tolkning av den klassiska kollektionen Original 1227. Skrivbordslampan tillverkas i högkvalitativa material med arm och lampskärm i aluminium, bas i gjutjärn belagt med stål och den kommer i ett urval av tre färger, svart, grå samt vit. Lampans justerbara arm gör den funktionell och flexibel och gör sig exempelvis bra i arbetsrummet. Skrivbordslampan finns även att få med vanlig bas alternativt med en fixerad bas som monteras fast i bordsskivan.För en större variant av lampan se skrivbordslampan Original 1227, som är en av de tidigare lamporna som George Carwardine formgav för Anglepoise.
 • Type 75 Mini Metallic - Skrivbordslampa

  Skrivbordslampan Type 75 Mini Metallic lanserades av Anglepoise år 2017 och har designats av Sir Kenneth Grange. Type 75 Mini Metallic är en lampa i anodiserat borstat aluminium som kan väljas med lyster i silver, guld eller koppar. Den justerbara armen och lampskärmen tillverkas aluminium och basen tillverkas i gjutjärn som belagts med aluminium. Den integrerade och dolda strömbrytaren sitter på lampskärmen. Ljuskälla med 15 000 brinntimmar medföljer.Mini Metallic är en exklusiv version av den klassiska Type 75 och dess ytfinish gör den till en fin detalj att ställa i bokhyllan eller på bänken i hallen. Type 75 Mini Metallic kommer även som vägglampa i samma finish.
 • Original 1227 Brass - Skrivbordslampa

  Original 1227 Brass skrivbordslampa från Anglepoise är formgiven av George Carwardine och ingår i kollektionen Original 1227 Brass som lanserades år 2014. Original 1227 Brass skrivbordslampa är en senare tolkning av den klassiska skrivbordslampan Original 1227 som varit i produktion sedan år 1935. Lampan har en flexibel arm och skärm i aluminium, textilklädd tvinnad kabel samt bas i gjutjärn som belagts med stål. Original 1227 Brass skrivbordslampa kommer i tre färger och samtliga har mässingsdetaljer. Skrivbordslampan är flexibel och funktionell och passar bra in i exempelvis arbetsrummet. Notera att ljuskällans vikt är av betydelse för att uppnå rätt balans i lampan.Kollektionen Original 1227 Brass innehåller också en hängande taklampa i två storlekar samt två varianter av vägglampor.
 • Original 1227 Mini - Skrivbordslampa

  Skrivbordslampan Original 1227 Mini från Anglepoise är formgiven av George Carwardine och ingår i kollektionen Original 1227 Mini som lanserades år 2015. Mini är en senare tolkning av den klassiska lampkollektionen Original 1227 som varit i produktion sedan år 1935. Original 1227 Mini tillverkas i samma högkvalitativa material som originalmodellen, med arm och lampskärm i aluminium och med bas i formgjutet järn som belagts med stål. Lampan kommer i färgerna svart, grå och vit där samtliga har matchande textilkabel. Lampans justerbara arm gör den funktionell och flexibel vilket passar bra i arbetsrummet. Skrivbordslampan går även att få med bordsklämma alternativt en fixerad bas som monteras fast i bordsskivan. Ljuskälla medföljer.För en större variant av lampan se skrivbordslampan Original 1227, som är en av de tidigare lamporna som George Carwardine formgav för Anglepoise. Inom kollektionen finns även av en bordslampa samt två varianter av vägglampor.
 • Original 1227 - Skrivbordslampa

  Original 1227 är en skrivbordslampa från brittiska Anglepoise, formgiven av George Carwardine år 1935. Skrivbordslampan är originalmodellen av de lampor som idag ingår i kollektionen Original 1227 som även innefattar bords-, golv-, pendel och vägglampor. Skrivbordslampan tillverkas i högkvalitativa material med arm och lampskärm i aluminium med bas i stålbelagt gjutjärn. Lampan finns i de högblanka färgerna Jet Black, Linen White, Dove grey samt med en finish i ljus krom, Bright Chrome. Samtliga utföranden har textilklädd kabel samt beslags detaljer i krom. För att uppnå balansen i lampan är ljuskällans vikt av stor betydelse. Ljuskälla medföljer.Denna tidlösa designklassiker är en av de tidigare lamporna som George Carwardine formgav för Anglepoise och Original 1227 har på senare blivit deras ikon. Skrivbordslampan har en justerbar arm med mekaniska fjädrar som Carwardine uppfann redan år 1931, vilket gör den flexibel och funktionell. Placera Original arbetsrummet eller på nattduksbordet. Original 1227 finns i flera olika varianter och färger.
 • Type 75 Mini - Skrivbordslampa

  Type 75 Mini skrivbordslampa lanserades år 2011 och ingår i lampserien Type 75 Mini som formgivits av Sir Kenneth Grange för Anglepoise. Lampan tillverkas i högkvalitativa material med en justerbar arm och lampskärm i målat aluminium, och bas i gjutjärn belagd med aluminium. Skrivbordslampan kommer i ett urval av färger med bas i matchande färg. Ljuskälla medföljer.Type 75 Mini är en nedskalad och mer lekfull version av Sir Kenneth Granges lampkollektion Type 75 som lanserades år 2004. Gemensamt för lamporna i Type 75 Mini serien är det klassiska och stilrena formspråket som gör sig bra i många miljöer där utrymmet är sparsamt. Skrivbordslampan passar exempelvis på sidobordet eller på nattduksbordet. Finns även med bordsklämma, alternativt med fixerad bas, för utrymmen som kräver detta.
 • Type 75 Mini - Skrivbordslampa med klämma

  Type 75 Mini skrivbordslampa med klämma är formgiven av Sir Kenneth Grange för Anglepoise. Skrivbordslampan lanserades år 2011 och ingår i serien Type 75 Mini som består av flera olika varianter. Den justerbara armen, lampskärmen och klämman tillverkas i aluminium som målats i en matt färg. Lampan fästs på sidan av en horisontell yta med sin tillhörande bordsklämma. Ljuskälla ingår och har en brinntid på 15 000 timmar.Type 75 Mini har ett klassiskt och stilrent formspråk som gör sig bra i många typer av miljöer och passar exempelvis bra på skrivbordet, sidobordet och i den trånga hallen. Serien Type 75 Mini är en nerskalad version av kollektionen Type 75 från Anglepoise som lanserad år 2004 och har samma formgivare, Sir Kenneth Grange.
 • Type 75 Mini - Skrivbordslampa med fastmonterad bas

  Skrivbordslampan Type 75 Mini med fastmonterad bas är en variant av skrivbordslampan som enkelt kan användas på bord men begränsat utrymme. Formgivaren är Sir Kenneth Grange och lampans klassiska och stilrena formspråk är gör skrivbordslampan användbar i miljöer där exempelvis utrymmet är sparsamt och stabilitet i lampan krävs. Lampan tillverkas i aluminium och basen tillverkas i aluminiumbelagt formgjutet stål. Den fasta basen monteras fast i bordsskivan. Den totala räckvidden från bas till skärm är 50 cm och den medföljande ljuskällan har en brinntid på 15 000 timmar.Skrivbordslampan Type 75 Mini lanserades år 2011 och är en nerskalad version av Sir Kenneth Granges lampkollektion Type 75 som lanserades sju år tidigare.
 • Type 75 - Skrivbordslampa

  Type 75 är en lampkollektion som formgivits av Sir Kenneth Grange för Anglepoise. Skrivbordslampan lanserades år 2004 och i serien Type 75 finns även en golvlampa samt två varianter av vägglampor. Type 75 tillverkas i högkvalitativa material och både dess arm och lampskärm tillverkas i aluminium medan basen tillverkas i gjutjärn som belagts med aluminium. Ljuskälla medföljer och har en brinntid på 15 000 timmar.Type 75 skrivbordslampa har ett klassiskt och stilrent formspråk som gör sig bra i många miljöer. Skrivbordslampan passar exempelvis i arbetsrummet, på nattduksbordet eller i ett fönster. Lampan går även att att få med bordsklämma alternativt en bas som monteras fast i bordet. Serien Type 75 är baserad på serien Apex 90 från Anglepoise som kom under 1950-talet, men som senare gavs en modernare tolkning av designern Sir Kenneth Grange. För en mindre variant, se Type 75 Mini.
 • Type 75 - Skrivbordslampa med klämma

  Type 75 är en serie lampor formgivna av Sir Kenneth Grange för Anglepoise. Skrivbordslampan lanserades år 2004 och ingår i serien Type 75 som även innefattar en golvlampa samt två varianter av vägglampor. Type 75 med bordsklämma är en variant av skrivbordslampan och tillverkas med arm och lampskärm i aluminium. Lampan fästs på sidan av en horisontell yta med den tillhörande bordsklämman som tillverkas i aluminium med en matt finish. Till lampan medföljer ljuskälla.Skrivbordslampan Type 75 har ett klassiskt och stilrent formspråk som gör att lampan passar bra i många miljöer. Sätt fast Type 75 på skrivbordet eller på nattduksbordet. Serien Type 75 är baserad på serien Apex 90 från Anglepoise som kom under 1950-talet, men som senare gavs en modernare tolkning av designern Sir Kenneth Grange. Önskas en mindre storlek på lampan, se Type 75 Mini.
 • Type 75 - Skrivbordslampa med fastmonterad bas

  Skrivbordslampan Type 75 Mini med fast bas är en variant av skrivbordslampan som enkelt kan användas på bord men begränsat utrymme. Formgivaren är Sir Kenneth Grange och lampans klassiska och stilrena formspråk är gör skrivbordslampan användbar i miljöer där exempelvis utrymmet är sparsamt och stabilitet i lampan krävs. Lampan tillverkas i aluminium och basen tillverkas i aluminiumbelagt formgjutet stål. Den fasta basen monteras fast i bordsskivan. Den totala räckvidden från bas till skärm är 50 cm och den medföljande ljuskällan har en brinntid på 15 000 timmar.Skrivbordslampan Type 75 Mini lanserades år 2011 och är en nerskalad version av Sir Kenneth Granges lampkollektion Type 75 som lanserades sju år tidigare.
 • Type 1228 - Skrivbordslampa

  Type 1228 skrivbordslampa är formgiven av Sir Kenneth Grange för brittiska Anglepoise och lanserades år 2014. Type 1228 kommer nu i en uppdaterad version. Lampan har försetts med en mer användarvänlig strömbrytare som sitter på lampskärmen samt med en mer kompakt bas. Den uppdaterade lampskärmen kommer i tre eleganta utföranden och tillverkas i dubbelskiktad och färgad polypropen, vilket ger ett effektfullt intryck när lampan är tänd. Den justerbara armen och skärmkåpan tillverkas i borstat aluminium och bas tillverkas i gjutjärn som beläggs med aluminium. Till lampan medföljer ljuskälla med en brinntid på 15 000 timmar.Skrivbordslampan Type 1228 har en flexibel lampskärm som kan roteras. Den passar bra i exempelvis arbetsrummet med dess effektiva arbetsljus. Ett klassiskt och stilrent formspråk som gör sig bra i många miljöer och kan med fördel kombineras med andra lampor från samma kollektion. Lampan finns även med bordsklämma istället för fot, alternativt med fast bas som monteras direkt i bordsskivan. Skrivbordslampan är del av kollektionen Type 1228 som även innefattar en golvlampa samt två varianter av vägglampa.
 • Type 1228 - Skrivbordslampa med klämma

  Type 1228 är en klassisk skrivbordslampa från Anglepoise med formgivning av Sir Kenneth Grange. Skrivbordslampan är del av kollektionen Type 1228 som även innefattar två varianter av vägglampa samt en golvlampa. Denna variant på skrivbordslampan kommer med en bordsklämma istället för fast fot, som är designad för att kunna fästas på ytor med en tjocklek på mellan 6 och 50 mm. Lampans justerbara arm och skärm är båda tillverkade i borstat aluminium och har kromade detaljer. Skärmen tillverkas i dubbelskiktad polypropen och kommer i ett urval av färger. Ljuskälla medföljer.Kombinationen av Sir Kenneth Granges klassiska design av lampan tillsammans med 2017 års uppdatering gör skrivbordslampan till en elegant lampa som passar bra i många miljöer där bra arbetsljus och bra flexibilitet behövs.
 • Original 1227 Mini - Bordslampa

  Original 1227 Mini är en bordslampa från Anglepoise som formgivits av George Carwardine. Bordslampan ingår i en kollektion med samma namn som lanserades år 2015. I serien finns även en skrivbordslampa samt två varianter av vägglampor. Original 1227 Mini är en senare tolkning av den klassiska lampkollektionen Original 1227. Bordslampan kommer i ett urval av tre färger i högblank finish. Lampan har en lätt böjd arm i stål med justerbar lampskärm och basen tillverkas i gjutjärn belagt med stål. På basen finns en inbyggd strömbrytare. Ljuskälla ingår ej.Original 1227 Mini bordslampa sprider ett mjukt ljus och passar som läsbelysning i exempelvis sovrummet.