Serien Lighting lampor

 • Elegant designertaklampa One Eighty

  Elegant designertaklampa One Eighty
  One Eighty designpendelarmatur i svart aluminium One Eighty pendlararmatur är ett prisbelönt mästerverk som tilldelats Red Dot Design Award 2010 och nominerats till Design Award of the Federal Republic of Germany 2011. Det behöver inte alltid vara attribut som pompa och pråliga färger för att sticka ut från mängden, vilket One Eighty bevisar på ett imponerande sätt. Enkel elegans i färg och form är tillräckligt för att den här pendelarmaturen ska kunna prestera på högsta nivå. En smal sladd förbinds med lampskärmen. Båda har utformats i perfekt symmetri till varandra. Mjuka linjer beskriver skuggan på utsidan och tycks leda ljuset till sin destination. Den mattsvarta ytan av högkvalitativ aluminium är lätt, diskret och präglas av enkel elegans som är välkommen i nästan alla miljöer. För att inte avstå från ett visuellt avbrott i detta annars mycket homogena färgschema har baldakinen och skärmen försetts med förnicklade dekorativa ringar av stål i båda ändarna. Detta skapar små, men ganska märkbara ljusreflektioner som ger One Eighty en liten extra touch av elegans. Frågan om för vilka ändamål en pendelarmatur lämpar sig är snabbt besvarad. För nästan alla! One Eighty är medvetet utformad så att form, design och färg inte sätter några gränser. Enskilt över köksbordet, i flera exemplar över matbordet, som solitär för att belysa vardagsrumsbordet eller uppradade över en bar - allt detta är platser där One Eighty kommer till sin rätt, både när den är tänd och när den är släckt. För att komplettera fördelarna med den här designarmaturen bör man nämna dess höjdjustering (med hjälp av en kabellyft i kapellet) och dess dimbarhet. Den kan justeras till en höjd mellan 80 och 210 cm, vilket kan anpassas till rummets höjd och den personliga preferensen för brett diffust eller fokuserat ljus. Ljusstyrkan regleras av en extern dimmer. Senast nu blir det tydligt varför One Eighty mer än väl har förtjänat sin utmärkelse som designverk.
 • Designer-vägglampa Poppy med det lilla extra

  Designer-vägglampa Poppy med det lilla extra
  Poppy - en designgolvlampa med underbara kronbladArmarna på Poppy, denna extraordinära designgolvlampa, verkar böjas och vridas i alla riktningar. Den ena pekar nedåt, den andra uppåt och den tredje vänder sig i sidled bakåt. De kan korsa varandra eller röra sig långt ifrån varandra och verkar nästan ha ett eget liv. Men det är just denna effekt som designerna av denna golvlampa har eftersträvat. Poppy har utformats för att erbjuda största möjliga flexibilitet och är därför utrustad med tre flexibla flexarmar istället för en stel ram, som kan vridas i alla riktningar. Eftersom de textilklädda lamparmarna och metallbasen är svarta ser de ut att bokstavligen spränga ur lampans bas. Men det verkligt speciella med denna lampa är inte de flexibla armarna, som oftare finns på bords- eller golvlampor, utan de blomliknande skärmarna. De filigranformade blommornas kroppar utgörs av handblåsta sfärer av svartviolett glas, som också rymmer de tre ljuskällorna. När deras ljus tänds framträder den speciella glasstrukturen och det violetta skiner diskret igenom. Och något mycket intressant händer: kronbladen öppnar sig som av sig själva! Det handlar inte om någon magi, utan om en fysisk process som får blomman att veckla ut sig. Kronbladen, som är gjorda av bimetall, reagerar på värmen från glödlampan och expanderar långsamt. En effekt som lyckas kopiera ett naturligt skådespel genom att använda vad som faktiskt är den enklaste tekniken och kombinera den med ljus på ett så intelligent sätt att ett aldrig tidigare skådat ljusobjekt skapas: Poppy!
 • Annex - LED-taklampa med kristallreflektor

  Annex - LED-taklampa med kristallreflektor
  Designtaklampa Annex med reflektor i kristallglas och COB-LEDGeometrisk design, klar och reducerad färg och imponerande ljusflöde - så kan man sammanfatta fördelarna med LED-taklampan Annex. Från en konformad, genomskinlig silikonformdel avges ljuset från de bakomliggande COB-lysdioderna mycket jämnt i riktning mot reflektorn nedanför. Reflektorn säkerställer en grandios ljusbrytning, eftersom inget är bättre lämpat än slipat kristallglas för att bryta infallande ljus tusen gånger. Att detta material valdes för utformningen av takarmaturen visar hur stor vikt som läggs vid den ljusatmosfär som Annex ska fylla sin omgivning med. Det stjärnformade ljusmönstret, som uppstår genom de många reflektionerna runt armaturen i taket, är ett ädelt tillägg till det breda allmänljuset, som är lika givet med Annex som den dekorativa detaljen. För att ge det lysande centrumet en ram placerades en sluten, koniskt formad glaskropp runt den, som iscensätter ljuset från Annex ännu bättre än om den hade utelämnats. Designarmaturen Annex är bara ett av många mästerverk av produktdesignern Uwe Fischer från Frankfurt, som redan har fått i uppdrag att designa en utställningshall vid Zugspitzes toppstation.
 • Munblåst LED-designer-taklampa Annex

  Munblåst LED-designer-taklampa Annex
  Koniskt formad LED designtaklampa AnnexDe två aspekterna ljus och form har kombinerats i LED designtaklampan på ett så genomtänkt sätt att den ena komponenten effektivt iscensätter den andra. Å ena sidan finns det koniskt formade armaturglaset av handblåst kristallglas, å andra sidan finns reflektorn av opalvitt akrylglas, som har exakt motsatt form till armaturglaset. Även om armaturglaset ger Annex dess slutliga form, är det i slutändan bara ett glashölje som riktar blicken mot reflektorn inuti. Symmetrin fortsätter i den tredje komponenten, en vit, vulkaniserad silikonform som armaturglaset har placerats över. Här döljer sig också den innovativa COB LED-tekniken, som ger ett varmvitt ljus som är mycket jämnt tack vare den opalvita reflektorn. Ljuset kan obehindrat spridas ut genom den klara armaturstommen och lyser därmed upp rum och tak lika mycket - en viktig aspekt när en armatur ska användas för bred allmänbelysning. Ljusstyrkan hos det kraftfulla LED-ljuset kan regleras med en till- eller frånfasdimmer. Annex används för visuell förstärkning och homogen belysning av många olika rum - från privata till gastronomiska eller kommersiella utrymmen - och är lika lämplig för rum med normal takhöjd som för gamla byggnader, vars värdiga stil sätts i ett helt nytt ljus av en sådan extravagant designarmatur.
 • Balktaklampan Reef av keramiskt skum m LED-lampor

  Balktaklampan Reef av keramiskt skum m LED-lampor
  Reef - dimbar LED-pendel med skärmar av keramiskt skum Det varmvita ljuset lyser upp de fyra skärmarna i Reef-pendeln från insidan och gör skärmarnas ovanliga ytstruktur synlig. Nu kan du se dem, höjden och djupet i denna svampliknande struktur, som inte kunde iscensättas bättre av det infallande ljuset. Men vad är det för speciellt material som ger pendelarmaturen Reef ett så extravagant utseende med sin intressanta struktur? För att så att säga uppnå en specialeffekt i belysningen föll valet av skärmaterial på keramiskt skum - ett material vars cellliknande struktur ger det dess omisskännliga karaktär och som praktiskt taget är predestinerat att användas för att skapa unika konstverk inom belysning. Ljuset måste mödosamt ta sig från insidan av skuggan genom de många korallliknande grenarna till utsidan, för att sedan spridas ut i omgivningen på ett mycket effektivt sätt. Ljusstyrkan är dock inte på något sätt försummad här. Det diffusa ljuset som sprids av det keramiska skummet kompletteras av direkt ljus som riktas nedåt. Den borstade aluminiumramen, som solskydden fästs i med jämna mellanrum, stör inte alls utseendet på solskydden av keramiskt skum, utan framhäver tvärtom diskret deras elegans. Och det som vid första anblicken verkar bräckligt visar sig vara mycket robust. Skärmarna är fästa i aluminiumramen med bajonettlås och kan tas bort med några enkla handgrepp och till och med rengöras i diskmaskinen. Reefs ljusstyrka regleras via en dimmer på ytterväggen, som antingen kan vara en till- eller frånfasdimmer. Reef är en ljuskälla på en mycket hög teknisk nivå, men dess verkliga höjdpunkt är och förblir den ovanliga strukturen hos de fyra skärmarna och den oöverträffade ljuseffekten som följer med den.
 • Poppy - designervägglampa med specialeffekt

  Poppy - designervägglampa med specialeffekt
  Konstnärlig designvägglampa Poppy med det där lilla extra Vår ljusdesign är sensuell - och meningsfull. Och gång på gång lockar de också fram ett leende hos betraktaren med en blinkning med ögat. Så beskriver armaturdesignern Georg Soanca-Pollak uppdraget för sitt arbete. Tillsammans med sin affärspartner Ulrich Beckert har han redan slutfört många belysningsprojekt och designat belysningsobjekt som håller högsta konstnärliga och tekniska standard. I samarbete med armaturdesignern Peter Thammer har duon skapat väggarmaturen Poppy, som man inte behöver titta på två gånger för att se att den är ett förverkligande av det uppdrag som nämns i början av denna artikel. sensualiteten hos detta belysningsobjekt finns i dess ljuskällor - hjärtat i varje armatur. I Poppys fall är dessa dolda i två svartvioletta kroppar av handblåst glas. Som om det inte vore nog med ljuset som strålar genom det ovanligt färgade glaset och lyser upp glaskropparna mjukt i violett, finns här en annan höjdpunkt i armaturen. För att få en blomma att öppna och stänga sig har tunna lameller av bimetall fästs i glaskroppens öppning. Materialet, som består av två lager av olika metaller, reagerar på värmepåverkan. På så sätt öppnar sig Poppys kronblad sensuellt inom några minuter när armaturen är påslagen och ljuskällans värme når lamellerna. Senast nu framkallar denna underbara vägglampa ett leende hos betraktaren. Meningsfull? Det är armaturen i sig själv. För ett så effektivt och, tack vare de två flexibla armarna, extremt variabelt accentljus som Poppy ger är en välkommen höjdpunkt i varje bostadsområde.
 • Böjlig bordslampa Poppy med blomeffekt

  Böjlig bordslampa Poppy med blomeffekt
  Spektakulär design-bordslampa Poppy med blomblad som öppnar sig Ljuset tänds. Långsamt, mycket långsamt vaknar bordslampan Poppy till liv. Man ser hur de fina blombladen av metall på lampkroppen makligt öppnar sig och friger ljuset. Ungefär två minuter tar detta vackra skådespel, sedan är blomman öppen. Trolleri? Inte alls! Enkel fysik är det, som ligger bakom blommans öppnande och slutande. Poppys förebild är en vanlig växt, som öppnar blommorna och vänder dem mot ljuset, så snart det blir ljust. För att få fram effekten av att blommorna öppnar och sluter sig, valde lampdesignerna Georg Soanca-Pollak, Peter Thammer och Ulrich Beckert bimetall, ett material som reagerar på värme. Så snart blombladen av bimetall värms av ljuskällorna bakom den munblåsta glaskroppen blir varma börjar de långsamt öppna sig - ett spektakulärt skådespel! När man släcker Poppy och den inte känner av någon värme längre, sluter sig blombladen igen. För sitt inre öga kan man ana den miljö där bordslampan har sin optimala plats. Ett klassiskt stilfullt inrett rum, en hemtrevlig sitthörna och ett litet sidobord - där står Poppy. Bordslampan får inte gömmas undan. Den måste vara fritt synlig, så att alla som kommer in i rummet kan se dess skönhet och så att dess rörelseradie kan användas fullt ut. Den är nämligen högst beaktansvärd, tack vare den böjliga flexarmen. Svart tyg omger lamparmen av metall, som kan vridas och svängas i alla riktningar. Poppys ljus når därför nästan varje vrå i rummet och den kan användas både som direkt och indirekt ljuskälla - en verklig allkonstnär!
 • Reef - en LED-taklampa av keramiskt skum

  Reef - en LED-taklampa av keramiskt skum
  Reef LED-taklampa av keramiskt skum - dimbarDu behöver inte titta länge på Reef LED-taklampa för att bli fängslad av den. Detta sker senast när lampan tänds och den fascinerande skuggstrukturen framträder, vilket gör Reef till en speciell typ av belysningsobjekt. Keramiskt skum är det material som sprider ljuset på ett sätt som verkligen inte är vanligt hos vanliga armaturer och som får oss att förstå att vi har att göra med ett designföremål med en speciell karaktär. Effekten av det keramiska skummet på ljuseffekten är uppenbar. Inifrån belyses den ovanliga skärmstrukturen, som visuellt påminner om ett korallrev - därav namnet Reef. Utan ljuset skulle takarmaturen bara vara hälften så vacker, eftersom den iscensätter det ovanliga materialet på ett vackert sätt. Mjukt diffust, diffust eller starkt, direkt ljus - Reef erbjuder båda. Det genomskinliga keramiska skummet skapar en diffus ljuseffekt som gör rummet mysigt, medan öppningen på undersidan av skärmen låter ljuset passera obehindrat för att ge den nödvändiga ljusstyrkan. Den nämnda ljusstyrkan är 820 lumen tack vare den kraftfulla högeffekts-LED:en. Betydande, om du planerar att placera flera av dessa på det hela taget ganska små taklampor tillsammans i ett rum. Det är inte utan anledning som Reef är utrustad med en dimbar LED som bara behöver en extern phase-on eller phase-off dimmer för att ändra sin ljusstyrka. Dessutom visar sig skärmen, som först verkar mycket ömtålig, vara absolut robust, eftersom den kan tas bort och rengöras i diskmaskinen.Reef - en designdetalj som inte behöver något mer än ett ovanligt material som i kombination med rätt ljus fyller rummet med en unik känsla.
 • LED-designervägglampa Lid med opalglas

  LED-designervägglampa Lid med opalglas
  Sfäriskt ljus med den designade LED-vägglampan LidUnder dagen, när lampan inte är tänd, ser LED-vägglampan Lid ut som en enkel cirkel på väggen. Den verkliga effekten uppnås när det blir mörkt och lampan tänds. Då skapas en fin ljusaura runt cirkeln och ett särskilt platt, sfäriskt ljus flödar över väggen. LED-lamporna i armaturen avger sitt ljus i sidled genom den cirkelformade kroppen, den främre ytan är täckt med en opal glasskiva och släpper endast försiktigt filtrerat ljus in i rummet. Detta säkerställer att betraktaren inte bländas. Med en till- eller frånkopplingsdimmer kan LED-lamporna dimras via en väggbrytare (dimmer ingår ej). Lid är lämplig för användning både i privata utrymmen - i vardagsrum, korridorer och trapphus - och i kommersiella utrymmen, t.ex. i hotell, barer eller restauranger. Som enskild armatur eller i grupp, det är bara en fråga om rummets storlek eller smak.
 • serien.lighting Cavity Ceiling L, aluminium blankt

  serien.lighting Cavity Ceiling L, aluminium blankt
  Designtaklampa Cavity Ceiling som bländfri downlight Mjuka kurvor utmärker LED-taklampan Cavity Ceiling. Aluminiumkroppen urholkades där ljuskällan sitter – därför namnet Cavity (hålrum). I och med att lysdioderna sitter så pass djupt i lampkroppen skapas en unik ljuseffekt som liknar en downlight, men samtidigt är mycket mjuk och bländfri. Kroppen fungerar här som reflektor och samtidigt lampans dekorativa element. Formgivarna bakom lampan, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är också grundläggarna bakom lamptillverkaren serien.lighting. 1985 har de två industridesignerna grundlagt företaget som numera är aktivt på världsplan. Lamporna från serien.lighting utmärks av smart, men diskret formgivning och en noggrant genomtänkt teknik som harmoniserar perfekt med designen. - dimbar med extern bakkants fasdimmer
 • LED-designertaklampa Annex med glasskärm

  LED-designertaklampa Annex med glasskärm
  Konformad skärm med innerskärm: LED-pendellampa Annex Ljus och form ingår en speciell symbios i LED-pendellampan Annex. Lampskärmen består av två olika stora skärmar, en yttre av munblåst klarglas och en inre av opal akryl. Båda är koniska och nästan konformade, varvid den inre konen är exakt motsatt i form till den yttre. Medan den yttre skärmen främst har en estetisk funktion, är den inre ansvarig för den speciella ljusfördelningen. Tack vare denna akrylskärm riktas ljuset från COB LED-lamporna på ett sådant sätt att en stor del lyser direkt nedåt och resten sprids runt om. Med hjälp av denna ljusfördelning kan en säker och bred allmänbelysning säkerställas, t.ex. i korridorer, vardagsrum, matsalar eller även i kommersiella eller gastronomiska lokaler. Armaturen är användarvänlig tack vare möjligheten till dimning. Annex kan dimras med en extern fas till- eller fas från-dimmer (ingår inte i leveransen). Ett bajonettlås gör också montering och demontering av armaturglaset till en barnlek.
 • Med kristallglas - LED-taklampan Annex

  Med kristallglas - LED-taklampan Annex
  Munblåst glasskärm med kristallinsats: LED-pendelarmatur AnnexDekorativt och samtidigt funktionellt ljus är inget problem för LED-pendelarmaturen Annex av produktdesignern Uwe Fischer från Frankfurt. Den yttre skärmen av klart, munblåst glas utgör den dekorativa täckningen för den inre skärmen, som fungerar som reflektor och är tillverkad av slipat kristallglas. Det säkerställer att det mesta av ljuset från COB-lysdioderna riktas nedåt, men att en del också avges runt om som dekorativt ljus. Med slipat kristallglas som reflektor kan du också föreställa dig hur detta dekorativa ljus sedan fördelas i omgivningen, nämligen bryts tusentals gånger och därmed gnistrar och har ett dekorativt mönster på väggen och i taket. Pendelarmaturen är också särskilt användarvänlig och funktionell genom att den kan dimmas, nämligen med en fas-på eller fas-av-dimmer, som dock inte ingår. Monteringen av lampglaset sker med hjälp av ett bajonettlås och är därför mycket enkel. Annex skiljer sig också från många andra pendelarmaturer genom att den inte hängs upp med en kabel eller sladd, utan med en stång. För allmänbelysning i en hall - i privata rum eller på hotell - eller som belysning över en disk eller bar, är Annex LED-pendelarmatur ett estetiskt tilltalande och funktionellt alternativ.
 • serien.lighting Central LED-båglampa, pärlgrå

  serien.lighting Central LED-båglampa, pärlgrå
  LED-bågarmatur Central i imponerande storlek - utrustad med dimmerLed-bågarmaturen Central kombinerar en elegant design med imponerande storlek och maximal funktionalitet och flexibilitet. Med sina dimensioner är armaturen ett blickfång, samtidigt som den är graciös och lätt i sin form. Höjdpunkten i bågarmaturen, som designats av industridesignern Formfjord för tillverkaren serien.lighting, är de två teleskoparmarna i borstat rostfritt stål. Med det vertikala teleskopröret kan lampans höjd justeras från 178 till 210 cm, med den finare horisontella teleskoparmen kan projektionen justeras. Oavsett om det är en ljuskälla över soffbordet eller en slående armatur över matbordet - LED-bågarmaturen kan användas på många olika sätt för direktbelysning. Den omgivande ljusspalten i skärmen gör dessutom att ljuset strålar mjukt åt sidan och fungerar som ett designelement i armaturen.Den imponerande Central LED-bågarmaturen inspirerar med sin flexibilitet och varje detalj i armaturen är väl genomtänkt. Den platta, stora basen ger armaturen ett stadigt stöd, som med en generös gest lutar in i rummet och badar det i varmt ljus. Den är utrustad med en dimmer i lampskärmen och LED-enheten kan bytas ut tack vare ett patenterat utbytessystem.
 • Kvadratisk designervägglampa App med LEDs

  Kvadratisk designervägglampa App med LEDs
  App för vägglampor för privata och offentliga utrymmen Med LED-vägglampan App har Berlin-designstudion Formfjord utvecklat ett belysningselement som är avsett för mångsidig användning i privata och offentliga utrymmen. Korridorer och trappor kan t.ex. belysas med den i hemmet, men även i stora kontorsbyggnader eller hotell. Vägglampans kubiska kropp är allt annat än påträngande för betraktaren, men det betyder inte att App inte vet hur man lyser med fördelar. Det visar sig vara ett mångsidigt belysningselement med många användningsmöjligheter och tekniskt sofistikerade finesser. Armaturens bas, dvs. kylflänsen för de kraftfulla lysdioderna med ett färgåtergivningsindex > 90 Ra, är tillverkad av aluminium och den kubiska skärmen av klar polykarbonat. Ljuset avges symmetriskt uppåt och nedåt, på sidorna är det endast svagt diffust och helt bländfritt. Framsidan är ogenomskinlig så att inget bländande ljus kommer in i rummet. En annan speciell egenskap hos plexiglasfronten är att den är dubbelskiktad och därmed ger optiskt djup och plasticitet.
 • serien.lighting SML - LED-vägglampa, alu polerad

  serien.lighting SML - LED-vägglampa, alu polerad
  Designvägglampa SML² med dimbara lysdioder SML²-modellen, som är en vidareutveckling av den framgångsrika armaturserien SML, har designats av Jean-Marc da Costa och är en LED-vägglampa som kan användas på många olika sätt, både i privata och offentliga utrymmen. Med ett tydligt formspråk och funktionellt såväl som estetiskt kan den användas för att belysa korridorer, trappor, foajéer osv. Den här LED-vägglampan kombinerar den senaste tekniken med bästa möjliga funktionalitet - både när det gäller lysdioder och kylflänsar. De varmvita, dimbara lysdioderna har ett färgåtergivningsindex på minst 90 Ra och kan konkurrera med halogenlampor när det gäller ljusstyrka. Tack vare de specialutvecklade kylflänsarna är värmeutvecklingen låg, vilket ökar lysdiodernas hållbarhet. Ljuset är diffust och symmetriskt uppåt och nedåt genom de satinerade polykarbonatkåporna. Vägglampan kan dämpas med hjälp av en fasavstängningsdimmer.
 • serien.lighting Cavity Ceiling L, vit

  serien.lighting Cavity Ceiling L, vit
  Designtaklampa Cavity Ceiling som bländfri downlight Mjuka kurvor kännetecknar LED-taklampan Cavity Ceiling. Aluminiumkroppen är urholkad där ljuskällan är placerad - därav namnet Cavity. Det faktum att LED-lamporna sitter så djupt i kroppen skapar en unik ljuseffekt som påminner om en downlight, men som samtidigt är mycket mild och framför allt bländfri. Stommen fungerar som reflektor och är också det dekorativa elementet i denna armatur. De båda formgivarna av denna armatur, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är också grundarna av designarmaturtillverkaren serien.lighting. år 1985 grundade de båda industridesignerna sitt företag, med vilket de än idag är verksamma över hela världen. Armaturerna från serien.lighting kännetecknas av en raffinerad men återhållsam design och teknik som är genomtänkt in i minsta detalj och som är i perfekt harmoni med designen. - dimbar med extern fasavskiljande dimmer
 • serien.lighting Rod Wall LED-vägglampa, aluminium

  serien.lighting Rod Wall LED-vägglampa, aluminium
  Designvägglampa Crib Wall med dimbara lysdioder LED-vägglampan Crib Wall av märket serien.lighting utmärks av en minimalistisk formgivning. Den arkitektoniska lampan består av sammanlagt två skärmar. Den yttre skärmen av borosilikatglas är kubisk med lätt rundade hörn och kanter. Den inre skärmen har inflytande på ljuseffekten med belysning som främst avges uppåt och nedåt. Med rätt dimmer (bakkants fasdimmer, ingår ej) kan vägglampan även dimras. Formgivarna bakom Crib Wall, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är också grundläggarna bakom lampföretaget serien.lighting. Vänskapen från studietiden ledde 1985 till grundläggningen av ett eget företag med vilket de två industridesignerna numera är världskända. Lamporna från serien.lighting utmärks av smart, men oftast diskret formgivning och en noggrant genomtänkt teknik som harmoniserar med lampans design.
 • serien.lighting Cavity Ceiling L, brons

  serien.lighting Cavity Ceiling L, brons
  Designtaklampa Cavity Ceiling som bländfri downlight Mjuka kurvor utmärker LED-taklampan Cavity Ceiling. Aluminiumkroppen urholkades där ljuskällan sitter – därför namnet Cavity (hålrum). I och med att lysdioderna sitter så pass djupt i lampkroppen skapas en unik ljuseffekt som liknar en downlight, men samtidigt är mycket mjuk och bländfri. Kroppen fungerar här som reflektor och samtidigt lampans dekorativa element. Formgivarna bakom lampan, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är också grundläggarna bakom lamptillverkaren serien.lighting. 1985 har de två industridesignerna grundlagt företaget som numera är aktivt på världsplan. Lamporna från serien.lighting utmärks av smart, men diskret formgivning och en noggrant genomtänkt teknik som harmoniserar perfekt med designen. - dimbar med extern bakkants fasdimmer
 • Svart LED-vägglampa SML

  Svart LED-vägglampa SML
  Dimbar LED-vägglampa SML² av designern Jean-Marc da Costa Dimbara lysdioder med lång livslängd, den senaste kylflänsstekniken och små dimensioner är de egenskaper som utmärker SML²-vägglampan. SML² är en design av Jean-Marc da Costa. Den mångsidiga vägglampan med sitt tydliga formspråk ger tillförlitligt ljus i både privata och offentliga utrymmen, t.ex. i korridorer, trappor, foajéer osv. Den här LED-vägglampan kombinerar ny teknik med maximal funktionalitet. Lysdioderna uppnår ett färgåtergivningsindex > 90 Ra och kan konkurrera med halogenglödlampor i fråga om ljusstyrka. Tack vare de specialutvecklade kylflänsarna är värmeutvecklingen minimal, vilket ökar lysdiodernas hållbarhet. Det utsända ljuset släpps ut symmetriskt uppåt och nedåt genom de satinerade polykarbonatkåporna. Vägglampan kan dämpas med hjälp av en fasavstängningsdimmer (exkl.).
 • Twin - en LED-taklampa som kan gå ner i spagat

  Twin - en LED-taklampa som kan gå ner i spagat
  Akrobatisk LED-pendellampa Twin - ett designföremål som kan dras isär En pendellampa som kan gå i spagat - ett bra skämt. Men nej, vi skämtar inte här. Den här pendellampan kan faktiskt gå i spagat! Matbordslampor som kan justeras i höjdled med hjälp av tråkiga pendeldrag var gårdagens nyheter. Nu finns det Twin! Denna LED-pendellampa realiserar mekanismen för höjdjustering på ett mycket ovanligt sätt och kombinerar därmed innovativ teknik med sensationell design. När skärmarna fortfarande står tätt intill varandra och de blanka, förkromade aluminiumstagen som korsar varandra sticker upp högt, kan man ännu inte föreställa sig vad den är kapabel till. Men när man börjar dra försiktigt i Twins ram rör sig skärmarna sakta isär och armaturen visar sina akrobatiska färdigheter. Medan vingspannet bara var 50 cm, når den 155 cm i slutet av sin balansakt. Trots sina avsevärda dimensioner inspirerar Twin alltid med elegans och lätthet, vilket den får från den glänsande saxmekanismen samt från de enkla, genomskinliga akrylskärmarna . Vem känner inte till problemet när gästerna har anmält sig, matbordet måste anta sin maximala storlek och den lilla pendelarmaturen inte längre räcker till för att belysa båda ändarna av bordet tillräckligt? Twin är en smart lösning på detta problem, eftersom den enkelt kan anpassas till alla bordsstorlekar upp till 3,30 meter. Och förresten kommer dina gäster att bli förvånade när du manövrerar Twins smidiga mekanism och armaturen visar sin balansakt. Och naturligtvis uppfyller Twin alltid syftet med bländfri belysning av stora ytor. De inbyggda COB-lysdioderna sprider sitt ljus genom den genomskinliga skärmytan till omgivningen och ger en diskret men ändå ljus och stämningsfull ljuskänsla. Med lysdiodernas dimbarhet, som kan realiseras via en fas till- eller fas från-dimmer, uppfyller Twin också det sista kravet för trevlig bordsbelysning - individuell ljusstyrka. Denna mångsidiga LED-pendelarmatur har därför med rätta en av de mest prestigefyllda designutmärkelserna, German Design Award 2015 i guld.
 • LED-taklampa Zoom med dragspelsförstoring

  LED-taklampa Zoom med dragspelsförstoring
  Zoom - LED-pendelarmatur med variabel saxkonstruktion Den zoomar in och zoomar ut igen. Den öppnas och stängs igen. Pratar vi om en kamerabländare? Långt därifrån! Det är i själva verket en pendelarmatur som har denna funktion, men som har mycket gemensamt med zoomfunktionen hos en kamera och som också har tagit denna som förebild. En rörlig saxgridkonstruktion som kan dras isär och skjutas ihop igen efter behag och helt enligt önskad ljusspridning. Zoom är därför en variabel och flexibelt anpassningsbar masterkonstruktion som när som helst kan anta en annan diameter - från en liten 20 cm när den är helt stängd till en bred 130 cm i maximalt läge, det finns ingen storlek som Zoom inte kan reproducera. Det enda som är värt att notera är att Zooms minsta upphängning med armaturen stängd måste vara 90 cm för att nå maximal diameter. Det är ganska imponerande att se hur de sammankopplade och saxformade korsande stagen i rostfritt stål försiktigt rör sig och ändrar formen på hela armaturen. Tack vare de många inställningsmöjligheterna passar pendelarmaturen i nästan alla rumsstorlekar, eftersom den mycket väl kan förbli i ett hopskjutet läge utan att ljusstyrkan upplevs som för stark. För Zoom är helt dold, knappt märkbar från utsidan och har 20 inbyggda högpresterande LED som naturligtvis kan dimras. Allt som behövs är en leading-edge- eller trailing-edge-fasdimmer och armaturens ljusstyrka är helt variabel. Den imponerande pendelarmaturen hålls inte av en, utan av 20 linor som leder till varje spets på saxkonstruktionen och håller Zoom tillförlitligt i horisontellt läge hela tiden. Zoom kan nästan beskrivas som en modern ljuskrona, som dock inte behöver ett särskilt storslaget rum, utan kan hängas här och nu i nästa vardagsrum för att omedelbart bli en höjdpunkt där.
 • serien.lighting Annex M – LED-taklampa

  serien.lighting Annex M – LED-taklampa
  Designtaklampa Annex med kristallglasreflektor och COB-LED-lampor Klara, reducerade former och en genomtänkt ljusfördelning utmärker LED-taklampan som formgavs av produktdesignern Uwe Fischer. Lampan, som vid första blicken ser enkel ut, men har några fantasiska egenskaper, utvecklade han för tillverkaren serien.lighting. Koniska former spelar en viktig roll hos Annex. Ljuset från lysdioder i den koniska, genomskinliga silikonformdelen avges jämnt mot reflektorn som här består av fasetterat kristallglas som är som gjort för imponerande ljuseffekter i rummet. Både kristallglasreflektorn och det yttre höljet av munblåst klarglas är koniskt formade. Utöver detta dekorativa ljus som lampan sprider åt alla håll, sörjer den också för nedåtriktat ljus, så att man även skulle kunna kalla den för en speciellt dekorativ downlight. Därför är lampan inte bara lämplig för användning i hemmet, utan även i kommersiella lokaler. Designlampan Annex är en av mästerverken som skapades av produktdesignern Uwe Fischer med kontor i Frankfurt. Han undervisar dessutom Industrial Design på den statliga konstakademien i Stuttgart och formger bl.a. lampor för lamptillverkaren serien.lighting. Annex kan dimras med en bakkants fasdimmer.
 • serien.lighting Annex S – LED-taklampa, opal

  serien.lighting Annex S – LED-taklampa, opal
  Munblåst glasskärm: LED-taklampa Annex Designlampan Annex av märket serien.lighting kan både imponera med ett elegant utseende och en smart ljuseffekt. Den koniskt formade lampkroppen av munblåst glas gör ett mycket elegant, nästan något minimalistiskt intryck. Den genomskinliga, yttre skärmen kompletteras ev en inre skärm av opal akryl som också är konisk. Den opala skärmen sörjer för att ljuset riktas: Annex avger ljuset delvist nedåt, men även genom den opala skärmen åt sidorna, så att rummet ljussätts med ett mjukt ljus. Annex är en taklampa som kan användas både i hemmet och kommersiella lokaler. Oavsett om i hotellhallen eller i vardagsrummet – Annex belyser alla områden med stil och finess. Med hjälp av en bakkants fasdimmer kan lysdioderna dimras.
 • serien.lighting Annex M – LED-taklampa, opal

  serien.lighting Annex M – LED-taklampa, opal
  Munblåst glasskärm: LED-taklampa Annex Designlampan Annex av märket serien.lighting kan både imponera med ett elegant utseende och en smart ljuseffekt. Den koniskt formade lampkroppen av munblåst glas gör ett mycket elegant, nästan något minimalistiskt intryck. Den genomskinliga, yttre skärmen kompletteras ev en inre skärm av opal akryl som också är konisk. Den opala skärmen sörjer för att ljuset riktas: Annex avger ljuset delvist nedåt, men även genom den opala skärmen åt sidorna, så att rummet ljussätts med ett mjukt ljus. Annex är en taklampa som kan användas både i hemmet och kommersiella lokaler. Oavsett om i hotellhallen eller i vardagsrummet – Annex belyser alla områden med stil och finess. Med hjälp av en bakkants fasdimmer kan lysdioderna dimras.
 • serien.lighting Cavity Ceiling S, svart

  serien.lighting Cavity Ceiling S, svart
  Designtaklampa Cavity Ceiling som bländfri downlight Mjuka kurvor kännetecknar LED-taklampan Cavity Ceiling. Aluminiumkroppen är urholkad där ljuskällan är placerad - därav namnet Cavity. Det faktum att LED-lamporna sitter så djupt i kroppen skapar en unik ljuseffekt som påminner om en downlight, men som samtidigt är mycket mild och framför allt bländfri. Stommen fungerar som reflektor och är också det dekorativa elementet i denna armatur. De båda formgivarna av denna armatur, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är också grundarna av designarmaturtillverkaren serien.lighting. år 1985 grundade de båda industridesignerna sitt företag, med vilket de än idag är verksamma över hela världen. Armaturerna från serien.lighting kännetecknas av en raffinerad men återhållsam design och teknik som är genomtänkt in i minsta detalj och som är i perfekt harmoni med designen. - dimbar med extern fasavskiljande dimmer
 • serien.lighting Crib Wall LED-vägglampa, krom

  serien.lighting Crib Wall LED-vägglampa, krom
  Lysdioder får glasplattan att lysa: vägglampa Crib Wall Utseendemässigt är LED-vägglampan Crib Wall av märket serien.lighting snarare mycket reducerad. En rektangulär ram i aluminium inramar en transparent glasskiva som blir till lampans mittpunkt så fort ljuset tänds. Ljuset från lysdioderna avges nämligen genom den speciella skivans polerade kant. Glasplattan med mikrostruktur riktar sedan ljuset. Ljuset avges då både nedåt och uppåt. Med rätt dimmer (bakkants fasdimmer, ingår ej) kan vägglampan även dimras. Crib Wall kan monteras på flera olika sätt. Oavsett om du vill montera den horisontellt eller vertikalt, enkelt eller i rad – allt är möjligt. Hur lampan än monteras övertygar den alltid med sin minimalistiska formgivning och den nästan magiska ljuseffekten som skapas av den lysande glasskivan.
 • serien.lighting Annex S – LED-taklampa

  serien.lighting Annex S – LED-taklampa
  Designtaklampa Annex med kristallglasreflektor och COB-LED-lampor Klara, reducerade former och en genomtänkt ljusfördelning utmärker LED-taklampan som formgavs av produktdesignern Uwe Fischer. Lampan, som vid första blicken ser enkel ut, men har några fantasiska egenskaper, utvecklade han för tillverkaren serien.lighting. Koniska former spelar en viktig roll hos Annex. Ljuset från lysdioder i den koniska, genomskinliga silikonformdelen avges jämnt mot reflektorn som här består av fasetterat kristallglas som är som gjort för imponerande ljuseffekter i rummet. Både kristallglasreflektorn och det yttre höljet av munblåst klarglas är koniskt formade. Utöver detta dekorativa ljus som lampan sprider åt alla håll, sörjer den också för nedåtriktat ljus, så att man även skulle kunna kalla den för en speciellt dekorativ downlight. Därför är lampan inte bara lämplig för användning i hemmet, utan även i kommersiella lokaler. Designlampan Annex är en av mästerverken som skapades av produktdesignern Uwe Fischer med kontor i Frankfurt. Han undervisar dessutom Industrial Design på den statliga konstakademien i Stuttgart och formger bl.a. lampor för lamptillverkaren serien.lighting. Annex kan dimras med en bakkants fasdimmer.
 • serien.lighting Cavity Ceiling S, aluminium blankt

  serien.lighting Cavity Ceiling S, aluminium blankt
  Designtaklampa Cavity Ceiling som bländfri downlight Mjuka kurvor utmärker LED-taklampan Cavity Ceiling. Aluminiumkroppen urholkades där ljuskällan sitter – därför namnet Cavity (hålrum). I och med att lysdioderna sitter så pass djupt i lampkroppen skapas en unik ljuseffekt som liknar en downlight, men samtidigt är mycket mjuk och bländfri. Kroppen fungerar här som reflektor och samtidigt lampans dekorativa element. Formgivarna bakom lampan, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är också grundläggarna bakom lamptillverkaren serien.lighting. 1985 har de två industridesignerna grundlagt företaget som numera är aktivt på världsplan. Lamporna från serien.lighting utmärks av smart, men diskret formgivning och en noggrant genomtänkt teknik som harmoniserar perfekt med designen. - dimbar med extern bakkants fasdimmer
 • serien.lighting Cavity Ceiling L, svart

  serien.lighting Cavity Ceiling L, svart
  Designtaklampa Cavity Ceiling som bländfri downlight Mjuka kurvor utmärker LED-taklampan Cavity Ceiling. Aluminiumkroppen urholkades där ljuskällan sitter – därför namnet Cavity (hålrum). I och med att lysdioderna sitter så pass djupt i lampkroppen skapas en unik ljuseffekt som liknar en downlight, men samtidigt är mycket mjuk och bländfri. Kroppen fungerar här som reflektor och samtidigt lampans dekorativa element. Formgivarna bakom lampan, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är också grundläggarna bakom lamptillverkaren serien.lighting. 1985 har de två industridesignerna grundlagt företaget som numera är aktivt på världsplan. Lamporna från serien.lighting utmärks av smart, men diskret formgivning och en noggrant genomtänkt teknik som harmoniserar perfekt med designen. - dimbar med extern bakkants fasdimmer
 • Designer-LED-vägglampa App med spegel

  Designer-LED-vägglampa App med spegel
  Belysning och spegel i ett: LED-vägglampa App LED-väggarmaturen App är formellt enkel och ändå så effektiv, och den drar till sig ögonen framför allt på grund av den speglade glasfronten. Armaturens bas, dvs. kylflänsen för de kraftfulla lysdioderna med ett färgåtergivningsindex > 90 Ra, är tillverkad av aluminium och den kubiska strukturen av klar polykarbonat. Frontskyddet av äkta spegelglas ger armaturen en speciell touch. Om väggarmaturen används i hallen har du också en spegel där du kan ta en sista titt innan du lämnar huset. Appen kan också övertyga med sin enkla men tilltalande design och teknik när den används i offentliga byggnader, t.ex. hotell eller kontorsbyggnader. App-väggarmaturens ljusspridning är symmetrisk uppåt och nedåt; på sidorna är ljuset endast svagt spritt och helt bländfritt. Eftersom den speglade framsidan är ogenomskinlig kan inget bländande ljus komma in i rummet.
 • serien.lighting Club L LED-golvlampa, svart

  serien.lighting Club L LED-golvlampa, svart
  LED-golvlampa Club med cylindrisk chintz-skärm - rumsljus och läsljus kan styras separatDenna golvlampa från den tidlöst klassiska Club-skärmserien är en ljuskälla för sofistikerade behov. Den sömlöst utformade skärmen av ädel, ljus chintz hålls inte i form av en ofta använd trådram, utan av smala aluminiumprofiler, så att oattraktiva skuggkanter inte uppstår. Den speciella höjdpunkten i Club LED-golvlampan är ljuset, som kan regleras separat med hjälp av sidoknapparna på aluminiumprofilerna. Ljuset som lyser uppåt och nedåt kan kopplas separat och även dämpas, så att rumsljuset och läsljuset kan anpassas efter situationen.Club har designats av Jean-Marc da Costa. Tillsammans med Manfred Wolf grundade han 1985 företaget serien.lighting, vars fokus ligger på utveckling och produktion av intelligenta belysningslösningar med riktad ljuseffekt och en reducerad, modern design. Hållbarhet har också högsta prioritet hos serien.lighting: Lysdioderna kan bytas ut i slutet av sin livslängd.
 • Job LED Bordslampa Stainless Steel - Serien Lighting

  Job LED Bordslampa Stainless Steel - Serien Lighting
  Job LED Bordslampa Stainless Steel - Serien Lighting, Rostfritt Stål, Rostfritt Stål
 • Serien Lighting - Club Golvlampa M Black/Melange Grey

  Serien Lighting - Club Golvlampa M Black/Melange Grey
  Design Jean-Marc da Costa för Serien Lighting Club Golvlampa M Black/Melange Grey tillhör en serie tidlösa klassiker från de tyska belysningsmästarna på Serien Lighting. Lampskärmen är utformad i fin, lättviktig chintz och består av två sömlösa halvor som hålls på plats av smala aluminiumprofiler. På så sätt undviks fula skuggkanter när lampan är tänd och ljuset kommer ut jämnt. Samtidigt fungerar lampskärmen som en ljusdiffusor, vilket ger en mjuk, bländfri belysning och skapar en avslappnad atmosfär. Ljusstyrkan kan justeras med hjälp av knapparna på sidan av de två aluminiumprofilerna. Ljuset som lyser uppåt och nedåt kan slås på och dämpas separat, så att rumsbelysningen och läsljuset kan anpassas efter behov. Den multifunktionella designen gör att lampan kan användas i många olika utrymmen - från privata hem till väntrum eller hotell. Club Golvlampa M Black/Melange Grey finns i flera olika storlekar och färger. Se dem alla här
 • serien.lighting Job Table LED-bordslampa med fot

  serien.lighting Job Table LED-bordslampa med fot
  LED-byrålampa Job Table med dimmerJob Table är en exklusiv version av den klassiska skrivbordslampan i högkvalitativa material. Alla metalldelar är tillverkade av massivt, polerat rostfritt stål. Armarna är täckta med transparent borosilikatglas, lampans fot är täckt med läder på undersidan för att skydda den från repor på möbler. Flera leder gör lampan flexibel i riktning och höjd, så att E27 LED-lampan i det cylindriska huvudet alltid lyser upp det önskade området.LED-byrålampan är utrustad med en dimmer i lamphuvudet. Den medföljande lampan hade en dim-to-warm-funktion, som orsakar en förändring av färgtemperaturen från 2 700 K vid 100 % ljusflöde till 2 200 K vid dämpat ljus.Job Table är en kvalitetsprodukt från serien.lighting. Designen kommer från den israeliska industridesignern Yaacov Kaufman.
 • Serien Lighting - Job LED Bordslampa Stainless Steel

  Serien Lighting - Job LED Bordslampa Stainless Steel
  Design Yaacov Kaufman för Serien Lighting Job LED bordslampa rostfritt stål är en exklusiv variant av den klassiska skrivbordslampan som vi alla känner till. Även det kräsna ögat kan länge uppskatta den uppmärksamhet på detaljer och omsorg som har lagts ner på utformningen av denna lampa. Alla material har noga valts ut för att uppnå högsta kvalitet. Metalldelarna är tillverkade av massivt, polerat rostfritt stål, armarna är täckta med transparent borosilikatglas och undersidan av basen är täckt med läder i stället för filt för att ge möbeln ett optimalt skydd mot repor. Även när det gäller funktionaliteten lyckas Job LED bordslampa imponera. Lampan avger ett praktiskt, fokuserat ljus och är utrustad med en dimmer så att ljusintensiteten kan finjusteras efter behov. Detta gör Job LED bordslampa till ett naturligt tillägg till ditt skrivbord och gör arbetet till ett nöje från morgon till kväll. Se alla våra lampor från Lighting-sortimentet här.
 • Serien Lighting - Club LED Golvlampa L Black

  Serien Lighting - Club LED Golvlampa L Black
  Design Jean-Marc da Costa för Serien Lighting Club LED-golvlampan L Black tillhör en serie tidlösa klassiker från de tyska belysningsmästarna på Serien Lighting. Lampskärmen, som är utformad i fin, lättviktig chintz, består av två sömlösa halvor som hålls på plats av smala aluminiumprofiler. På så sätt undviks fula skuggkanter när lampan är påslagen och ljuset kommer ut jämnt. Samtidigt fungerar lampskärmen som en ljusdiffusor, vilket ger en mjuk, bländfri belysning och skapar en avslappnad atmosfär. Ljusstyrkan kan justeras med hjälp av knapparna på sidan av de två aluminiumprofilerna. Ljuset som lyser uppåt och nedåt kan slås på och dämpas separat, så att rumsbelysningen och läsljuset kan anpassas efter behov. Den multifunktionella designen gör att lampan kan användas i många olika utrymmen - från privata hem till väntrum eller hotell. Club LED-golvlampan finns i flera olika storlekar och färger. Se dem alla här
 • Vit designervägglampa Club med tygskärm

  Vit designervägglampa Club med tygskärm
  Club - en designvägglampa med chic och LED-ljuskälla LED-vägglampan Club har ett mjukt ljussken som mjukt och jämnt fyller omgivningen. Ljuskällan som är placerad centralt bakom den halvcirkelformade skärmen sprider sitt ljus uppåt och nedåt i riktning mot skärmens öppningar, men det lyser också genom den genomskinliga vita chintzen och skapar på så sätt en mysig atmosfär. Med Club garanteras dock inte bara en mysig ljusstämning, utan armaturen anses också vara särskilt säker, eftersom skärmens material har låg brandfarlighet. Club är en LED-vägglampa som inte är förpliktande. Varken till en dominerande stilriktning eller till ett visst rum. Den är sparsamt utformad och smälter lätt in i designen av destinationen. Club är också allt annat än påträngande. Dess design håller sig diskret i bakgrunden och låter andra dekorativa element ta överhanden. Trots detta är den övertygande på hela linjen när det gäller kvalitet och funktionalitet. Det diffusa ljuset som kommer från skärmen skapar en elegant atmosfär i långa korridorer, gästrum, hotellrum eller helt enkelt i vardagsrummet hemma
 • Förspeglad LED-designer-vägglampa Lid

  Förspeglad LED-designer-vägglampa Lid
  LED designvägglampa Lid med front av spegelglasMinimalistisk form och milt ljus är nyckelorden som beskriver LED vägglampan Lid på bästa sätt. Minimalistisk eftersom den - om man tittar på den när den är avstängd - helt enkelt är en rund skiva på väggen. Denna runda skiva är visserligen ett spegelglas och har därmed också en praktisk användning, särskilt i hallen eller i sovrummet, men i grund och botten klarar sig armaturen utan stor pompa och gulliga gimmicks i sin design. Men när du tänder ljuset kommer Lids verkliga storhet till sin rätt. Det milda, flacka ljuset runt skivan sprider sig på väggen och framstår nästan som en ljusaura. Den rent laterala ljusfördelningen gör också att betraktare eller förbipasserande inte bländas, eftersom ljuset inte avges direkt in i rummet. Väggarmaturen Lid är en designprodukt som passar utmärkt för stilfull belysning i både privata och kommersiella utrymmen, t.ex. hotellkorridorer, barer och restauranger. Armaturen kan även dimras med hjälp av en extern dimmer (fas-på eller fas-av).
 • serien.lighting Curling M rep 927 akryl/konisk

  serien.lighting Curling M rep 927 akryl/konisk
  Innovativ Curling LED-pendelarmatur med akrylskärm och konisk reflektor, dimbar, varm vit Curling LED-pendelarmaturen är en riktig höjdare, både visuellt och tekniskt. Designen är inspirerad av curlingstenarna från vintersporten med samma namn och skapades av Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, som grundade tillverkaren serien.lighting och är dess verkställande direktörer.Den här versionen har en skärm av akryl och en konisk inre reflektor av opal polykarbonat. På så sätt avges det varmvita ljuset med utmärkt färgåtergivning försiktigt uppåt och åt sidorna. Intensiteten kan dämpas externt via en triac och därmed kan ljusstyrkan justeras till önskad stämning när som helst. Tre kablar av rostfritt stål används för att fästa lampan på taket med polerad aluminiumyta.
 • Silverfärgad LED-vägglampa SML

  Silverfärgad LED-vägglampa SML
  Ljus uppåt och nedåt: LED-väggarmatur SML² LED-väggarmaturen SML² kombinerar den senaste tekniken - både när det gäller LED och kylflänsar - med bästa möjliga funktionalitet. De varmvita lysdioderna uppnår ett färgåtergivningsindex på minst 90 Ra och är jämförbara med halogenlampor i sin briljans. Tack vare de specialutvecklade kylflänsarna genereras endast lite värme under drift, vilket också ökar LED-lampornas livslängd. Ljuset sprids symmetriskt uppåt och nedåt. SML² kan vid behov dimras med en fasavskärningsdimmer. Modellen SML² kan användas universellt och är särskilt lämplig för korridorer och trappor, både i privata rum och i offentliga byggnader.
 • App - designervägglampa med LEDs

  App - designervägglampa med LEDs
  Fräsch grön - piffa upp väggen med den designade LED-vägglampan AppMed utvecklingen av LED-vägglampan App har formgivarna från Formfjord skapat ett belysningselement som inte bara är praktiskt och funktionellt, utan också framkallar en fräsch färgstänk på väggen med sin äppelgröna framsida. Det spelar ingen roll om armaturen används för privata eller offentliga utrymmen. Den vet hur den ska lysa i båda områdena. I korridorer och trapphus, t.ex. på hotell eller i kontorsbyggnader, är App en särskilt mångsidig och praktisk följeslagare när det gäller belysning, som även är tilltalande när det gäller design. Armaturhuset är tillverkat av aluminium, den kubformade skärmen av polykarbonat. Fronten är dubbelskiktad och täckt med en grön plexiglasskiva. Den dubbla fronten skapar en viss plasticitet och ett optiskt djup. Ljuset avges symmetriskt uppåt och nedåt, endast mjukt ljus släpps ut åt sidorna. På så sätt undviks bländning.
 • LED-vägglampa med ribbad framsida

  LED-vägglampa med ribbad framsida
  Formellt enkel och ändå så effektiv: LED-designervägglampa App Den kubformade armaturkroppen i designväggarmaturen App verkar enkel och oansenlig vid första anblicken, men den visar sig vara ett mångsidigt belysningselement med många användningsmöjligheter. Armaturens bas, dvs. kylflänsen för de kraftfulla lysdioderna med ett färgåtergivningsindex > 90 Ra, är tillverkad av aluminium och den kubiska strukturen av klar polykarbonat. Ljuset sprids symmetriskt uppåt och nedåt; på sidorna sprids ljuset endast svagt och är helt bländfritt. Framsidan är ogenomskinlig så att inget bländande ljus kommer in i rummet. Det speciella med fronten av plexiglas med fina ribbor är också att den är dubbelskiktad och därmed ger optiskt djup och plasticitet. LED-väggarmaturen App från designstudion Formfjord är gjord för mångsidig användning i privata och offentliga utrymmen, t.ex. på hotell, i kontorsbyggnader, i trapphus och korridorer av alla slag.
 • serien.lighting Crib Wall LED-vägglampa, stål

  serien.lighting Crib Wall LED-vägglampa, stål
  Lysdioder får glasplattan att lysa: vägglampa Crib Wall Utseendemässigt är LED-vägglampan Crib Wall av märket serien.lighting snarare mycket reducerad. En rektangulär ram i aluminium inramar en transparent glasskiva som blir till lampans mittpunkt så fort ljuset tänds. Ljuset från lysdioderna avges nämligen genom den speciella skivans polerade kant. Glasplattan med mikrostruktur riktar sedan ljuset. Ljuset avges då både nedåt och uppåt. Med rätt dimmer (bakkants fasdimmer, ingår ej) kan vägglampan även dimras. Crib Wall kan monteras på flera olika sätt. Oavsett om du vill montera den horisontellt eller vertikalt, enkelt eller i rad – allt är möjligt. Hur lampan än monteras övertygar den alltid med sin minimalistiska formgivning och den nästan magiska ljuseffekten som skapas av den lysande glasskivan.
 • Vit LED-vägglampa SML

  Vit LED-vägglampa SML
  Högkvalitativ designväggarmatur SML² med ljusfördelning uppåt och nedåtDesignväggarmaturen SML² har designats av Jean-Marc da Costa och är en modell som kan användas på många olika sätt, både i privata och offentliga miljöer. Korridorer, trapphus, foajéer etc. kan belysas funktionellt och estetiskt med SML². Denna LED-väggarmatur kombinerar den senaste tekniken med bästa möjliga funktionalitet - både när det gäller lysdioder och kylflänsar. De varmvita, dimbara LED-lamporna har ett färgåtergivningsindex på mer än 90 Ra och är lika ljusstarka som halogenglödlampor. Tack vare de specialutvecklade kylflänsarna genereras nästan ingen värme, vilket ökar LED-lampornas hållbarhet. Ljusflödet är diffust och symmetriskt uppåt och nedåt genom de satinerade polykarbonatlocken.armaturen kan dimras med en fasavskärningsdimmer.
 • Vägglampa Reef av keramiskt skum med dimbara LED

  Vägglampa Reef av keramiskt skum med dimbara LED
  Effektiv Reef LED-vägglampa med finporig skärm av keramiskt skum Reef LED-vägglampan har en mycket speciell dragningskraft på sina betraktare. Visuellt sett är Reef en blandning av lekfullhet och rakhet och haptiskt sett en kombination av material som inte kunde vara mer olika - Reef är ett belysningsobjekt med stark karaktär. Armaturens bas, en polerad hållare av högkvalitativ aluminium med hörn och kanter, är ganska oansenlig. Men det som snarare väcker observatörens intresse är armaturens skugga, vars materialkomponenter inte syns vid första anblicken. Få människor känner till detta ovanliga material, eftersom det sällan förekommer i vardagen. Reefs skugga består av keramiskt skum, ett speciellt material som används bland annat för värmeisolering. Keramiskt skum är vanligtvis tillverkat av aluminiumoxid och skumbildande komponenter som bildar små bubblor när de värms upp och slutligen skapar denna karakteristiska struktur. Ett sådant distinkt material med en porhalt på mer än 96 procent, som också kännetecknas av svårantändlighet, värmebeständighet och särskild hållbarhet, skriker bokstavligen efter att användas inom belysningstekniken för att bevisa hur fascinerande ljuset kan vara när det kombineras med lämpliga material. Det är vad formgivarna på next space, ett inredningsarkitektkontor från Kassel, tänkte och skapade armaturserien Reef. Tack vare det finporiga keramiska skummet skapar det infallande ljuset från den här väggarmaturen en ljuseffekt som ingen annan armatur kan mäta sig med. Reef kan installeras som uplight eller downlight och anpassar sig därmed till de individuella förhållandena i varje rum och naturligtvis också till varje användares individuella önskemål. Reefs skärm är dessutom diskmaskinsäker och kan därför rengöras på bästa möjliga sätt. Den kan också dimmas efter önskemål via en fas på eller fas av dimmer som är ansluten externt till armaturen. Det som fyller rummet med sitt obeskrivliga ljus är verkligen ett mästerverk av belysningskonst!
 • Golvlampa Poppy med tre flexarmar

  Golvlampa Poppy med tre flexarmar
  Flexibel designgolvlampa Poppy med fascinerande kronbladUlrich Beckert och Georg Soanca-Pollak är en designerduo vars projekt är inriktade på inredningsdesign och ljusdesign. Tillsammans med designern Peter Thammer har de tre formgivit en serie armaturer vars utveckling inte bara krävde kreativitet utan även kunskaper i fysik. Målet var att ta ett steg bortom gränserna för vad som tidigare gjorts och att samtidigt inspirera och fascinera med sin produkt. Och trion har utan tvekan lyckats med detta! Poppy är en golvlampa av ett speciellt slag. Först och främst är det de tre manövrerbara armarna, som nästan verkar ha ett eget liv, som drar blickarna till sig. Det är just denna effekt som gör Poppy så livlig och så levande. En textilmantel döljer de flexibla armarna av metall, som svarar för Poppys rörlighet och som gör hennes ljus så otroligt variabelt. Armaturen har hållits i beige och keramiska toner, men den har ändå inte förlorat något av sin elegans och stil. Men de tre formgivarna har sparat den speciella höjdpunkten för själva lamphuvudena. När Poppy är släckt kan man se bulbformade kroppar av munblåst glas och metallplattor som är fästa vid dem och som, när de betraktas tillsammans med glaskroppen, får skärmarna att se ut som knopparna på en växt. Om du tänder Poppys lampa kan du se hur kronbladen plötsligt börjar röra på sig. Gradvis vecklar de ut sig och böjs isär mer och mer. De gör bokstavligen plats för ljuset som vill komma ut från glaskroppens insida. Vad är det som har hänt här? Värmen från glödlamporna har fått de bimetalliska lamellerna att expandera och därmed öppna upp blomman. En fenomenal effekt när man tänker på vilka enkla komponenter som behövs för att åstadkomma detta. Poppy - en fascinerande designgolvlampa med en speciell effekt!
 • Serien Lighting - One Eighty Adjustable Taklampa L Brushed Aluminium

  Serien Lighting - One Eighty Adjustable Taklampa L Brushed Aluminium
  Design Yaacov Kaufman för Serien Lighting One Eighty Adjustable Taklampa L Brushed Aluminium är ett exempel på tyska Serien Lightings expertis när det gäller att förena praktisk minimalism och elegant kreativitet. Detta mästerverk av en design har fått flera utmärkelser, bland annat Red Dot Design Award 2010, och nominerades till det tyska folkrepublikens designpris 2011. Lamphuvudet och lampskärmen, som är exakt och symmetriskt placerade, är sammanlänkade med en pendel med sladd. Den svarta färgen på dessa två komponenter bryts optiskt av två förnicklade stålringar i varje ände, som ger One Eighty dess eleganta utseende. En bekväm höjdjustering av upphängningen mellan min. 80 cm och max. 190 cm är möjlig tack vare kabelhissen i baldakinen. Taklampan är lämplig för takhöjder upp till 3,3 m. En extern dimmer gör det möjligt att reglera ljusstyrkan. Den justerbara taklampan One Eighty finns i två storlekar och tre vackra färger. Se dem här
 • Serien Lighting - One Eighty Adjustable Taklampa S White

  Serien Lighting - One Eighty Adjustable Taklampa S White
  Design Yaacov Kaufman för Serien Lighting One Eighty Adjustable Pendel Lamp S White är ett exempel på tyska Serien Lightings expertis när det gäller att kombinera praktisk minimalism och elegant kreativitet. Detta mästerverk av en design har fått flera utmärkelser, bland annat Red Dot Design Award 2010, och nominerades till det tyska folkrepublikens designpris 2011. Lamphuvudet och lampskärmen, som är exakt och symmetriskt placerade, är sammanlänkade med en pendel med sladd. Den svarta färgen på dessa två komponenter bryts optiskt av två förnicklade stålringar i varje ände, som ger One Eighty dess eleganta utseende. En bekväm höjdjustering av upphängningen mellan min. 80 cm och max. 190 cm är möjlig tack vare kabelhissen i baldakinen. Taklampan är lämplig för takhöjder upp till 3,3 m. En extern dimmer gör det möjligt att reglera ljusstyrkan. Den justerbara taklampan One Eighty finns i två storlekar och tre vackra färger. Se dem här
 • Blomstrande designer-vägglampa Poppy med flexarm

  Blomstrande designer-vägglampa Poppy med flexarm
  Designervägglampa Poppy - dess kronblad vecklar ut sig efter att den tändsNär solen går upp på morgonen vaknar också växternas värld. Sakta öppnar sig blommorna och anpassar sig till solljuset. Formgivarna Ulrich Beckert, Georg Soanca-Pollak och Peter Thammer har tagit denna dagliga upprepning i naturen som förebild och utvecklat en designlampa som imiterar denna effekt. Armaturens 75 cm långa arm skjuter ut ur monteringselementet av polerat rostfritt stål och kan hitta sin väg som stjälken på en växt. Bakom det svarta textilhöljet finns en flexibel metallarm som kan röra sig i alla tänkbara riktningar. I änden av armen sitter vägglampans höjdpunkt, blomkålen. Ljuskällan sitter i den svartvioletta reflektorkapseln av munblåst glas - en perfekt plats med tanke på att ljuset omsluter glaskapseln i ett violett skimmer och samtidigt kommer ut genom den främre öppningen. För att fullända blommans utseende och blåsa liv i Poppy kom formgivarna på något mycket speciellt. Metallplattorna, som till en början ser ut som vanliga dekorativa element för att också pryda blomman med kronblad, visar sig vara ett fysiskt mästerverk. Bladen är tillverkade av speciell bimetall - ett material som expanderar när det utsätts för värme och drar ihop sig igen när det svalnar. När lamellerna värms upp av ljuskällans värme börjar de veckla ut sig inom två minuter - precis som en växt gör när den utsätts för solljus. När Poppy stängs av sluter sig kronbladen igen. Poppy är alltså ett blommande mästerverk som fyller vardagsrummet med en blommig känsla och omedelbart fängslar alla som tittar på skådespelet med den öppnande blomman.
 • Designervägglampa Poppy med effektfulla blommor

  Designervägglampa Poppy med effektfulla blommor
  Wondrous Poppy vägglampa - en blomma i blomNär solen går ner och naturen höljs i mörker stänger även blommorna sina blommor, eftersom det inte längre finns något ljus som kan vägleda dem. Men en enda blomma öppnar sina blommor istället för att stänga dem så snart artificiellt ljus tar över solens uppgift att ge ljus. Även om det inte är en levande växt vi talar om här, kommer den mycket nära en riktig blomma. Vi talar om vägglampan Poppy, ett blommigt belysningsobjekt skapat av designtrion Ulrich Beckert, Georg Soanca-Pollak och Peter Thammer, som helt omtolkar belysning och dess effekter. När vägglampan tänds kan man se ett mycket speciellt skådespel. De filigrana kronbladen, som är fästa vid de två munblåsta glaskapslarna, vecklar ut sig på mycket kort tid och släpper ut ljuset som har börjat glöda inuti glaset. Värmen från ljuskällan har en speciell effekt på de filigrana metallamellerna. För det är inte vilken metall som helst som har använts här, utan en värmekänslig bimetall som har egenskapen att expandera under påverkan av värme. Poppy utnyttjar alltså denna fysikaliska effekt och öppnar sina kalyxer så fort ljuset tänds. De två flexibla armarna som är klädda med textil gör dessutom vägglampan till en extremt rörlig ljuskälla som när som helst kan anta en annan form. Det finns alltså alltid nya möjligheter att utforma vägglampan och den visar sig vara föränderlig och individuell som knappast något annat belysningsobjekt.
 • Vägglampa Poppy med blomblad som utvecklar sig

  Vägglampa Poppy med blomblad som utvecklar sig
  Flexibel Poppy vägglampa med öppningsbara kronbladFör att göra Poppy vägglampa till vad den är, behövdes inte bara en känsla för design och ett öga för detaljer, utan också en del kunskap om fysik. Formgivarna ville skapa en blomsterarmatur vars egenskaper ligger förvånansvärt nära egenskaperna hos en riktig växt. Man behöver inte vara ett biologiskt geni för att veta att växter alltid följer ljuset och öppnar och stänger sina blommor när solen går upp och ner. Och det är precis vad vägglampan Poppy imiterar. Även om den inte följer solen så följer den värmen från ljuskällan, som är dold i den handblåsta glasreflektorn i slutet av lamparmen. Detta beror på att de filigrana lamellerna som är fästa vid den är gjorda av bimetall, som är känt för att ändra form när temperaturen ändras. Poppy tar upp denna fysiska effekt. Lamellerna, som föreställer kronbladen, vecklar ut sig inom två minuter efter att lampan tänds och riktar omedelbart ljuset utåt. Även glasreflektorn lyser på ett fascinerande sätt inifrån. Det underbara ljuset som Poppy fyller sin omgivning med kan riktas i alla tänkbara riktningar. Vägglampans 75 cm långa flexibla metallarm är omsluten av beige textil, vilket gör Poppy så otroligt flexibel. Oavsett om ljuset ska riktas mot taket, mot golvet eller till och med in i mitten av rummet - Poppy gör det möjligt. Denna vägglampa är ett designobjekt av det speciella slaget som lockar till att tända och släcka den om och om igen för att förundras över det magnifika skådespel som en blomma som öppnar och stänger sig utgör.
 • Serien Lighting - Cavity LED Plafond L Bronze

  Serien Lighting - Cavity LED Plafond L Bronze
  Design da Costa & Wolf för Serien Lighting Cavity LED-plafondlampa L Bronze kännetecknas av sin eleganta form, mjuka kurvor och det hål i mitten som ger lampan dess namn. LED-ljuskällan är placerad djupt inne i kroppen, vilket skapar en unik ljuseffekt som påminner om en downlight, men som samtidigt är mjuk och bländfri, oavsett vilken vinkel du tittar på lampan från. Kroppen fungerar som en reflektor och är även ett dekorativt element. De två formgivarna av den här lampan, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är grundarna av designlampstillverkaren Serien Lighting. Serien Lighting lampor kännetecknas av sin raffinerade men diskreta design och en teknik som är genomtänkt in i minsta detalj och som är i perfekt harmoni med designen. Cavity LED-plafondlampan finns i två olika storlekar och fyra vackra färger. Lampan är en del av Cavity-serien från Serien Lighting. Se hela serien här.
 • serien.lighting Curling S pendel 927 Triac klar

  serien.lighting Curling S pendel 927 Triac klar
  Curling LED-pendelarmatur med munblåst glasskärmI Curling LED-pendelarmaturen kombineras hållbarheten hos den senaste LED-tekniken perfekt med en tidlöst elegant form. Intelligenta konstruktionsdetaljer och en optisk insats med en speciell skärning, som är magnetiskt fäst direkt under lysdioderna, ger ett mjukt direktljus med god färgåtergivning som garanterar en behaglig områdesbelysning i offentliga salonger såväl som i privata bostadsutrymmen.Den fina, klara glaskroppen i en platt cylindrisk form är munblåst. LED-enhetens hölje, liksom kapellet, är tillverkat av polerad aluminium. Upphängningen sker med hjälp av smala stålkablar vars längd kan justeras under installationen. Glasskärmen kan rengöras i diskmaskin och kan tas bort och sättas fast utan verktyg tack vare bajonettfästet. LED-enheten kan bytas ut om den är defekt eller när dess livslängd är slut.Armaturserien Curling är designad av Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, som grundade serien.lighting tillsammans 1985. Företaget står för intelligenta belysningslösningar med modern design och sofistikerade ljuseffekter. Företaget har redan fått många utmärkelser för Curling-armaturserien, bland annat German Design Award 2018.- Externt dimbar (TRIAC)
 • Serien Lighting - Cavity LED Plafond L Black

  Serien Lighting - Cavity LED Plafond L Black
  Design da Costa & Wolf för Serien Lighting Cavity LED-plafondlampa L Black kännetecknas av sin eleganta form, mjuka kurvor och det hål i mitten som ger den sitt namn. LED-ljuskällan är placerad djupt inne i kroppen, vilket skapar en unik ljuseffekt som påminner om en downlight, men som samtidigt är mjuk och bländfri, oavsett vilken vinkel du tittar på lampan från. Kroppen fungerar som en reflektor och är även ett dekorativt element. De två formgivarna av den här lampan, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är grundarna av designlampstillverkaren Serien Lighting. Serien Lighting lampor kännetecknas av sin raffinerade men diskreta design och en teknik som är genomtänkt in i minsta detalj och som är i perfekt harmoni med designen. Cavity LED-plafondlampan finns i två olika storlekar och fyra vackra färger. Lampan är en del av Cavity-serien från Serien Lighting. Se hela serien här.
 • Serien Lighting - Reflex 2 LED Plafond M 150 Black/Pyramid White

  Serien Lighting - Reflex 2 LED Plafond M 150 Black/Pyramid White
  Design Jean-Marc da Costa för Serien Lighting Från skaparna av REFLEX 1, tyska Serien Lighting och schweiziska Jean-Marc da Costa, kommer REFLEX 2, som på alla sätt är en förbättring av sin föregångare. Den nya lampan har samma välbekanta och omtyckta utseende som den gamla, men är mer öppen och ger därför ett större ljusutbyte från de inbyggda LED-raderna. Ljuset vandrar uppför den reflekterande plattan, som lampan har fått sitt namn ifrån. Den smarta konstruktionen gör att REFLEX ger ett helt bländfritt ljus - även när den är tänd på maximal intensitet. Om önskan om mysig belysning skulle uppstå kan ljuset enkelt dämpas med hjälp av en app och Bluetooth - och ljuset kan ändras från varma glödlampsinspirerade guldtoner till praktiska vita nyanser. OBS: Med den nyare REFLEX 2 behöver du inte köpa den reflekterande plattan själv - den ingår. Håll utkik efter produktnamnet och se om två färger nämns. Till exempel svart/Pyramid Silver. Om två färger nämns ingår den reflekterande plattan. Se alla Reflex-lampor här!
 • Club LED Golvlampa L Black - Serien Lighting

  Club LED Golvlampa L Black - Serien Lighting
  Club LED Golvlampa L Black - Serien Lighting, Svart, Aluminium
 • Annex LED Plafond S Clear/Opal - Serien Lighting

  Annex LED Plafond S Clear/Opal - Serien Lighting
  Annex LED Plafond S Clear/Opal - Serien Lighting, Aluminium&Munblåst Glas
 • Crib LED Vägglampa M IP44 Stainless Steel - Serien Lighting

  Crib LED Vägglampa M IP44 Stainless Steel - Serien Lighting
  Crib LED Vägglampa M IP44 Stainless Steel - Serien Lighting, Rostfritt Stål, Munblåst Glas&Stål
 • Serien Lighting - Club LED Golvlampa S Black

  Serien Lighting - Club LED Golvlampa S Black
  Design Jean-Marc da Costa för Serien Lighting Club LED-golvlampan S Black tillhör en serie tidlösa klassiker från de tyska belysningsmästarna på Serien Lighting. Lampskärmen, som är utformad i fin, lättviktig chintz, består av två sömlösa halvor som hålls på plats av smala aluminiumprofiler. På så sätt undviks fula skuggkanter när lampan är påslagen och ljuset kommer ut jämnt. Samtidigt fungerar lampskärmen som en ljusdiffusor, vilket ger en mjuk, bländfri belysning och skapar en avslappnad atmosfär. Ljusstyrkan kan justeras med hjälp av knapparna på sidan av de två aluminiumprofilerna. Ljuset som lyser uppåt och nedåt kan slås på och dämpas separat, så att rumsbelysningen och läsljuset kan anpassas efter behov. Den multifunktionella designen gör att lampan kan användas i många olika utrymmen - från privata hem till väntrum eller hotell. Club LED-golvlampan finns i flera olika storlekar och färger. Se dem alla här
 • serien.lighting Reflex 2 M 200 vit/matt vit

  serien.lighting Reflex 2 M 200 vit/matt vit
  Modern ljuskälla i öppen kubisk form: Reflex² M LED-takarmatur i basstorlek 30 cm x 30 cmSom alla armaturer i Reflex²-serien kännetecknas även denna version med bas i storlek M av den geometriska, öppna utformningen av den öppna kubiska formen av aluminiumstöttor. De senare har lysdioder integrerade bakom platt glas på ovansidan av den nedre delen. Ljuset som avges brett uppåt belyser taket runt omkring och träffar även en central, kvadratisk reflektor av prismatiskt plexiglas. Reflex² M övertygar inte bara med ett behagligt, indirekt ljus utan också med kvaliteten på de installerade lysdioderna, vars varmvita ljus reflekterar färgerna i omgivningen särskilt väl. Ljusstyrkan kan justeras externt via en Triac-dimmer. Jean-Marc da Costa, en av grundarna och verkställande direktörerna för tillverkaren serien.lighting, är ansvarig för designen.
 • serien.lighting Curling S pendel 927 Triac opal

  serien.lighting Curling S pendel 927 Triac opal
  Curling LED-pendelarmatur med munblåst glasskärmI Curling LED-pendelarmaturen kombineras hållbarheten hos den senaste LED-tekniken perfekt med en tidlöst elegant form. Intelligenta konstruktionsdetaljer och en optisk insats med en speciell skärning, som är magnetiskt fäst direkt under lysdioderna, ger ett mjukt direktljus med god färgåtergivning som garanterar en behaglig områdesbelysning i offentliga salonger såväl som i privata bostadsutrymmen.Den fina, klara glaskroppen i en platt cylindrisk form är munblåst. LED-enhetens hölje, liksom kapellet, är tillverkat av polerad aluminium. Upphängningen sker med hjälp av smala stålkablar vars längd kan justeras under installationen. Glasskärmen kan rengöras i diskmaskin och kan tas bort och sättas fast utan verktyg tack vare bajonettfästet. LED-enheten kan bytas ut om den är defekt eller när dess livslängd är slut.Armaturserien Curling är designad av Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, som grundade serien.lighting tillsammans 1985. Företaget står för intelligenta belysningslösningar med modern design och sofistikerade ljuseffekter. Företaget har redan fått många utmärkelser för Curling-armaturserien, bland annat German Design Award 2018.- Externt dimbar (TRIAC)
 • serien.lighting One Eighty Suspension Adjustable S

  serien.lighting One Eighty Suspension Adjustable S
  Höjdjusterbar designhänglampa One Eighty Suspension Adjustable S Hänglampan One Eighty av lampföretaget serien.lighting med säte i Rodgau är ett prisvinnande designobjekt: vinnaren av Red Dot Design Award 2010 och nominerad till det tyska designpriset 2011. Det är dock inte extravagansen som utmärker One Eighty, utan de små, fina detaljerna och den enkla elegansen som gör hänglampan så pass speciell. Skärmen hänger i en pendel från en likadan takkåpan som är symmetrisk till denna. Komponenternas svarta färg kompletteras bara av två förnicklade stålringar på varje ände för att förädla One Eightys utseende. Tack vare vajermekanismen i takkåpan är en bekväm höjdjustering mellan min. 80 cm och max. 190 cm möjlig. Hänglampan är lämplig för en takhöjd på upp till 3,3 m. En extern dimmer (bakkants fasdimmer, ingår ej) gör det möjligt att justera ljusstyrkan.
 • serien.lighting Crib Wall LED-vägglampa, svart

  serien.lighting Crib Wall LED-vägglampa, svart
  Lysdioder får glasplattan att lysa: vägglampa Crib Wall Utseendemässigt är LED-vägglampan Crib Wall av märket serien.lighting snarare mycket reducerad. En rektangulär ram i aluminium inramar en transparent glasskiva som blir till lampans mittpunkt så fort ljuset tänds. Ljuset från lysdioderna avges nämligen genom den speciella skivans polerade kant. Glasplattan med mikrostruktur riktar sedan ljuset. Ljuset avges då både nedåt och uppåt. Med rätt dimmer (bakkants fasdimmer, ingår ej) kan vägglampan även dimras. Crib Wall kan monteras på flera olika sätt. Oavsett om du vill montera den horisontellt eller vertikalt, enkelt eller i rad – allt är möjligt. Hur lampan än monteras övertygar den alltid med sin minimalistiska formgivning och den nästan magiska ljuseffekten som skapas av den lysande glasskivan.
 • serien.lighting Crib Wall LED-vägglampa, vit

  serien.lighting Crib Wall LED-vägglampa, vit
  Lysdioder får glasplattan att lysa: vägglampa Crib Wall Utseendemässigt är LED-vägglampan Crib Wall av märket serien.lighting snarare mycket reducerad. En rektangulär ram i aluminium inramar en transparent glasskiva som blir till lampans mittpunkt så fort ljuset tänds. Ljuset från lysdioderna avges nämligen genom den speciella skivans polerade kant. Glasplattan med mikrostruktur riktar sedan ljuset. Ljuset avges då både nedåt och uppåt. Med rätt dimmer (bakkants fasdimmer, ingår ej) kan vägglampan även dimras. Crib Wall kan monteras på flera olika sätt. Oavsett om du vill montera den horisontellt eller vertikalt, enkelt eller i rad – allt är möjligt. Hur lampan än monteras övertygar den alltid med sin minimalistiska formgivning och den nästan magiska ljuseffekten som skapas av den lysande glasskivan.
 • serien.lighting Rod Wall LED-vägglampa, opal

  serien.lighting Rod Wall LED-vägglampa, opal
  Designvägglampa Crib Wall med dimbara LED:erMinimalistisk design kännetecknar LED-vägglampan Crib Wall från serien.lighting. Den mycket arkitektoniska armaturen består av totalt två skärmar. Den yttre skärmen av borosilikatglas är kubisk med lätt rundade hörn och kanter. Den inre skärmen påverkar ljuseffekten, men framför allt kan ljuset spridas uppåt och nedåt. Med en lämplig dimmer (fasskärningsdimmer, exkl.) kan vägglampan också dimmas. De två formgivarna av Crib Wall, Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf, är också grundarna av tillverkaren serien.lighting. Deras vänskap från studietiden ledde 1985 till grundandet av ett eget företag, med vilket de två industridesignerna idag är verksamma över hela världen. Armaturerna från serien.lighting kännetecknas av en raffinerad men mestadels återhållsam design och en extremt sofistikerad teknik som är i harmoni med armaturens design.
 • serien.lighting Cavity Suspension L, brons

  serien.lighting Cavity Suspension L, brons
  Dimbar LED-upphängningslampa Cavity Suspension Den runda armaturkroppen på LED-hängarmaturen Cavity Suspension är gjord av aluminium och fungerar som reflektor för armaturen. Det är till stor del ansvarigt för att rikta ljus, vilket uppstår på grund av att aluminiumhöljet är urholkat och detta ihåligt representerar ett trumpetformat ljusutlopp. Ljuset riktas nedåt och avges utan bländning. Lysdiodernas ljusstyrka kan regleras med en extern fasavstängningsdimmer. Cavity Suspension är lämplig för rum med en takhöjd på upp till 3 m. De två industridesignerna Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf designade Cavity. Du är också grundare av serien.lighting, ett belysningsföretag som grundades 1985 och nu är internationellt känt. Armaturerna från serien.lighting kännetecknas av en mestadels enkel men mycket förfinad design, där den senaste tekniken och den minimalistiska designen blir en perfekt symbios.
 • serien.lighting Cavity Suspension L, svart

  serien.lighting Cavity Suspension L, svart
  Dimbar LED-upphängningslampa Cavity Suspension Den runda armaturkroppen på LED-hängarmaturen Cavity Suspension är gjord av aluminium och fungerar som reflektor för armaturen. Det är till stor del ansvarigt för att rikta ljus, vilket uppstår på grund av att aluminiumhöljet är urholkat och detta ihåligt representerar ett trumpetformat ljusutlopp. Ljuset riktas nedåt och avges utan bländning. Lysdiodernas ljusstyrka kan regleras med en extern fasavstängningsdimmer. Cavity Suspension är lämplig för rum med en takhöjd på upp till 3 m. De två industridesignerna Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf designade Cavity. Du är också grundare av serien.lighting, ett belysningsföretag som grundades 1985 och nu är internationellt känt. Armaturerna från serien.lighting kännetecknas av en mestadels enkel men mycket förfinad design, där den senaste tekniken och den minimalistiska designen blir en perfekt symbios.
 • serien.lighting Cavity Suspension S, svart

  serien.lighting Cavity Suspension S, svart
  Dimbar LED-upphängningslampa Cavity Suspension Den runda armaturkroppen på LED-hängarmaturen Cavity Suspension är gjord av aluminium och fungerar som reflektor för armaturen. Det är till stor del ansvarigt för att rikta ljus, vilket uppstår på grund av att aluminiumhöljet är urholkat och detta ihåligt representerar ett trumpetformat ljusutlopp. Ljuset riktas nedåt och avges utan bländning. Lysdiodernas ljusstyrka kan regleras med en extern fasavstängningsdimmer. Cavity Suspension är lämplig för rum med en takhöjd på upp till 3 m. De två industridesignerna Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf designade Cavity. Du är också grundare av serien.lighting, ett belysningsföretag som grundades 1985 och nu är internationellt känt. Armaturerna från serien.lighting kännetecknas av en mestadels enkel men mycket förfinad design, där den senaste tekniken och den minimalistiska designen blir en perfekt symbios.
 • serien.lighting Cavity Suspension S, brons

  serien.lighting Cavity Suspension S, brons
  Dimbar LED-upphängningslampa Cavity Suspension Den runda armaturkroppen på LED-hängarmaturen Cavity Suspension är gjord av aluminium och fungerar som reflektor för armaturen. Det är till stor del ansvarigt för att rikta ljus, vilket uppstår på grund av att aluminiumhöljet är urholkat och detta ihåligt representerar ett trumpetformat ljusutlopp. Ljuset riktas nedåt och avges utan bländning. Lysdiodernas ljusstyrka kan regleras med en extern fasavstängningsdimmer. Cavity Suspension är lämplig för rum med en takhöjd på upp till 3 m. De två industridesignerna Jean-Marc da Costa och Manfred Wolf designade Cavity. Du är också grundare av serien.lighting, ett belysningsföretag som grundades 1985 och nu är internationellt känt. Armaturerna från serien.lighting kännetecknas av en mestadels enkel men mycket förfinad design, där den senaste tekniken och den minimalistiska designen blir en perfekt symbios.
 • Crib LED Vägglampa M White - Serien Lighting

  Crib LED Vägglampa M White - Serien Lighting
  Crib LED Vägglampa M White - Serien Lighting, Vit, Munblåst Glas&Stål
 • Crib LED Vägglampa M IP44 Black - Serien Lighting

  Crib LED Vägglampa M IP44 Black - Serien Lighting
  Crib LED Vägglampa M IP44 Black - Serien Lighting, Svart, Munblåst Glas&Stål
 • Drum 2700K Plafond M Short - Serien Lighting

  Drum 2700K Plafond M Short - Serien Lighting
  Drum 2700K Plafond M Short - Serien Lighting, Klar&Opal, Munblåst Glas&Aluminium
 • Reflex 2 LED Plafond M 200 White/Pyramid Gold - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 200 White/Pyramid Gold - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 200 White/Pyramid Gold - Serien Lighting, Aluminiums&Plast
 • Reflex 2 LED Plafond M 200 Black/Matt White - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 200 Black/Matt White - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 200 Black/Matt White - Serien Lighting, Svart&Vit, Aluminiums&Plast
 • Annex LED Plafond L Clear/Opal - Serien Lighting

  Annex LED Plafond L Clear/Opal - Serien Lighting
  Annex LED Plafond L Clear/Opal - Serien Lighting, Aluminium&Munblåst Glas
 • Annex LED Plafond S Clear/Polished Aluminium - Serien Lighting

  Annex LED Plafond S Clear/Polished Aluminium - Serien Lighting
  Annex LED Plafond S Clear/Polished Aluminium - Serien Lighting, Aluminium&Munblåst Glas
 • Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Pyramid White - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Pyramid White - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Pyramid White - Serien Lighting, Vit, Aluminiums&Plast
 • Reflex 2 LED Plafond M 450 White/Matt White - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 450 White/Matt White - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 450 White/Matt White - Serien Lighting, Vit, Aluminiums&Plast
 • Reflex 2 LED Plafond M 450 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 450 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 450 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting, Aluminiums&Plast
 • Drum 2700K Plafond M Long - Serien Lighting

  Drum 2700K Plafond M Long - Serien Lighting
  Drum 2700K Plafond M Long - Serien Lighting, Klar&Opal, Munblåst Glas&Aluminium
 • Club Golvlampa S Black/Chintz White - Serien Lighting

  Club Golvlampa S Black/Chintz White - Serien Lighting
  Club Golvlampa S Black/Chintz White - Serien Lighting
 • Reflex 2 LED Plafond M 200 White/Matt White - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 200 White/Matt White - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 200 White/Matt White - Serien Lighting, Vit, Aluminiums&Plast
 • Club LED Golvlampa M Black - Serien Lighting

  Club LED Golvlampa M Black - Serien Lighting
  Club LED Golvlampa M Black - Serien Lighting, Svart, Aluminium
 • Reflex 2 LED Plafond M 600 Black/Pyramid Gold - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 600 Black/Pyramid Gold - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 600 Black/Pyramid Gold - Serien Lighting, Svart&Guld, Aluminiums&Plast
 • Cavity LED Plafond L White - Serien Lighting

  Cavity LED Plafond L White - Serien Lighting
  Cavity LED Plafond L White - Serien Lighting, Vit, Aluminium
 • Reflex 2 LED Plafond M 450 Black/Pyramid Gold - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 450 Black/Pyramid Gold - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 450 Black/Pyramid Gold - Serien Lighting, Svart&Guld, Aluminiums&Plast
 • Cavity LED Plafond S Aluminium - Serien Lighting

  Cavity LED Plafond S Aluminium - Serien Lighting
  Cavity LED Plafond S Aluminium - Serien Lighting, Alu, Aluminium
 • Drum 2700K Plafond S Long - Serien Lighting

  Drum 2700K Plafond S Long - Serien Lighting
  Drum 2700K Plafond S Long - Serien Lighting, Klar&Opal, Munblåst Glas&Aluminium
 • Annex LED Plafond S Clear/Crystal - Serien Lighting

  Annex LED Plafond S Clear/Crystal - Serien Lighting
  Annex LED Plafond S Clear/Crystal - Serien Lighting, Aluminium&Munblåst Glas
 • Cavity LED Taklampa S Aluminium - Serien Lighting

  Cavity LED Taklampa S Aluminium - Serien Lighting
  Cavity LED Taklampa S Aluminium - Serien Lighting, Alu, Aluminium
 • Club Golvlampa S Black/Melange Grey - Serien Lighting

  Club Golvlampa S Black/Melange Grey - Serien Lighting
  Club Golvlampa S Black/Melange Grey - Serien Lighting
 • Reflex 2 LED Plafond M 450 Black/Pyramid White - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 450 Black/Pyramid White - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 450 Black/Pyramid White - Serien Lighting, Svart&Vit, Aluminiums&Plast
 • Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Matt White - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Matt White - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Matt White - Serien Lighting, Vit, Aluminiums&Plast
 • Club Golvlampa M Black/Chintz White - Serien Lighting

  Club Golvlampa M Black/Chintz White - Serien Lighting
  Club Golvlampa M Black/Chintz White - Serien Lighting
 • Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 300 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting, Silver/Vit, Aluminiums&Plast
 • Cavity LED Plafond L Bronze - Serien Lighting

  Cavity LED Plafond L Bronze - Serien Lighting
  Cavity LED Plafond L Bronze - Serien Lighting, Bronse, Aluminium
 • Cavity LED Plafond L Aluminium - Serien Lighting

  Cavity LED Plafond L Aluminium - Serien Lighting
  Cavity LED Plafond L Aluminium - Serien Lighting, Alu, Aluminium
 • Reflex 2 LED Plafond M 600 Black/Matt White - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 600 Black/Matt White - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 600 Black/Matt White - Serien Lighting, Svart&Vit, Aluminiums&Plast
 • Annex LED Plafond M Clear/Opal - Serien Lighting

  Annex LED Plafond M Clear/Opal - Serien Lighting
  Annex LED Plafond M Clear/Opal - Serien Lighting, Aluminium&Munblåst Glas
 • Reflex 2 LED Plafond M 150 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting

  Reflex 2 LED Plafond M 150 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting
  Reflex 2 LED Plafond M 150 White/Pyramid SIlver - Serien Lighting, Silver/Vit, Aluminiums&Plast