Schottlander lampor

Mantis-lampan, skapad av designer och skulptör Bernard Schottlander 1951, kombinerar skulpturell skönhet med funktionell design. Inspirerad av bönsyrsans eleganta former och Alexander Calders rörliga skulpturer, utmärker sig Mantis för sin unika balans och flexibilitet, framtagen genom avancerade metallbearbetningstekniker.

Schottlander Mantis är känd för sin svävande skärm och spiralformade bas, erbjuder en harmonisk mix av symmetri och asymmetri. Idag finns det lampor för golv, tak, bord och vägg i Mantis-serien. Dess tidlösa design har hedrats med högsta utmärkelser, bland annat ett betyg på 9,9 av 10 från European Consumers Choice.

Hitta din Schottlander Mantis lampa idag

 • DCWéditions - Mantis BS3 Svart Bordslampa Schottlander

  DCWéditions - Mantis BS3 Svart Bordslampa Schottlander
  Design Bernard Schottlander för Schottlander Koncept Mantis BS3 Svart Bordslampa är en del utav en serie lampor med en elegant industriell touch, som är aktuell och fräsch trots att födelseattesten säger 1951. Skärmen är enligt opålitliga källor inspirerad av kvinnans bröst, mjukt och rundat, vilket ger en härlig kontrast till den smala lamp-kroppen. Lampan kan justeras enkelt och elegant i fyra olika stadier. Beroende på modell kan lamp-huvudet vridas mellan 180º och 360º samt lutas. Det svarta lamp-huvudet, kan kombineras med antingen en svart eller grå lamp-kropp. Ljuset med sitt eviga spel mellan balans och obalans avslöjar några av hemligheterna bakom vad vi menar med ”fast form” och ”tom”. Och precis som de mobiler som Alexander Calder skapade för snart hundra år sedan, framstår Mantis-lamporna som om de trotsar tyngdkraften. Objektens kärna i poesi är en inbjudan att träda in i en drömvärld av förståndig avbalanserad elegans.
 • DCWéditions - Mantis BS1 Svart Golvlampa Schottlander

  DCWéditions - Mantis BS1 Svart Golvlampa Schottlander
  Design Bernard Schottlander för Schottlander Koncept Mantis BS1 Svart Golvlampa är en del utav en serie lampor med en elegant industriell touch, som är aktuell och fräsch trots att födelseattesten säger 1951. Skärmen är enligt opålitliga källor inspirerad av kvinnans bröst, mjukt och rundat, vilket ger en härlig kontrast till den smala lamp-kroppen. Lampan kan justeras enkelt och elegant i fyra olika stadier. Beroende på modell kan lamp-huvudet vridas mellan 180º och 360º samt lutas. Det svarta lamp-huvudet, kan kombineras med antingen en svart eller grå lamp-kropp. Ljuset med sitt eviga spel mellan balans och obalans avslöjar några av hemligheterna bakom vad vi menar med ”fast form” och ”tom”. Och precis som de mobiler som Alexander Calder skapade för snart hundra år sedan, framstår Mantis-lamporna som om de trotsar tyngdkraften. Objektens kärna i poesi är en inbjudan att träda in i en drömvärld av förståndig avbalanserad elegans.
 • DCWéditions - Mantis BS1 B Svart Golvlampa Schottlander

  DCWéditions - Mantis BS1 B Svart Golvlampa Schottlander
  Design Bernard Schottlander för Schottlander Koncept MantisBS1 B Svart Golvlampa är en del utav en serie lampor med en elegant industriell touch, som är aktuell och fräsch trots att födelseattesten säger 1951. Skärmen är enligt opålitliga källor inspirerad av kvinnans bröst, mjukt och rundat, vilket ger en härlig kontrast till den smala lamp-kroppen. Lampan kan justeras enkelt och elegant i fyra olika stadier. Beroende på modell kan lamp-huvudet vridas mellan 180º och 360º samt lutas. Det svarta lamp-huvudet, kan kombineras med antingen en svart eller grå lamp-kropp. Ljuset med sitt eviga spel mellan balans och obalans avslöjar några av hemligheterna bakom vad vi menar med ”fast form” och ”tom”. Och precis som de mobiler som Alexander Calder skapade för snart hundra år sedan, framstår Mantis-lamporna som om de trotsar tyngdkraften. Objektens kärna i poesi är en inbjudan att träda in i en drömvärld av förståndig avbalanserad elegans.
 • DCWéditions - Mantis BS2 Mini Vägglampa Svart Schottlander

  DCWéditions - Mantis BS2 Mini Vägglampa Svart Schottlander
  Design Bernard Schottlander för Schottlander Koncept Mantis BS2 Mini Vägglampa är en del utav en serie lampor med en elegant industriell touch, som är aktuell och fräsch trots att födelseattesten säger 1951. Skärmen är enligt opålitliga källor inspirerad av kvinnans bröst, mjukt och rundat, vilket ger en härlig kontrast till den smala lamp-kroppen. Lampan kan justeras enkelt och elegant i fyra olika stadier. Beroende på modell kan lamp-huvudet vridas mellan 180º och 360º samt lutas. Det svarta lamp-huvudet på BS2 Mini Vägglampan, kan kombineras med antingen en svart eller grå lamp-kropp. Ljuset med sitt eviga spel mellan balans och obalans avslöjar några av hemligheterna bakom vad vi menar med ”fast form” och ”tom”. Och precis som de mobiler som Alexander Calder skapade för snart hundra år sedan, framstår Mantis-lamporna som om de trotsar tyngdkraften. Objektens kärna i poesi är en inbjudan att träda in i en drömvärld av förståndig avbalanserad elegans.
 • Schottlander Mantis BS5 Svart Vägglampa

  Schottlander Mantis BS5 Svart Vägglampa
  Design: Bernard Schottlander Koncept: Schottlander BS5 vägglampan skapas med svart kropp, svart skärm, tillverkad i aluminium och designad till den industriella världen 1951. Vägglampan är mycket vacker och gör sig otroligt väl som läslampa vid sängen. MANTIS -serien innebär, utöver vägglampan, även bordslampor, golvlampor och taklampor
 • Schottlander Mantis BS1 B Grå-Grön och Svart Golvlampa Rund Fot

  Schottlander Mantis BS1 B Grå-Grön och Svart Golvlampa Rund Fot
  Design: Bernard Schottlander Koncept: Schottlander BS1 golvlampan skapas med grå-grön kropp, svart skärm, tillverkad i aluminium och designad till den industriella världen 1951. Lampan är vacker och kommer verkligen till sin rätt i ett vardagsrum eller kontor. Golvlampan finns både med trefot och en platt rund fot. MANTIS -serien innebär, utöver golvlampan, även bordslampor, vägglampor och taklampor
 • Schottlander Mantis BS1 B Svart Golvlampa Rund Fot

  Schottlander Mantis BS1 B Svart Golvlampa Rund Fot
  Design: Bernard Schottlander Koncept: Schottlander BS1 golvlampan skapas med svart kropp, svart skärm, tillverkad i aluminium och designad till den industriella världen 1951. Lampan är vacker och kommer verkligen till sin rätt i ett vardagsrum eller kontor. Golvlampan finns både med trefot och en platt rund fot. MANTIS -serien innebär, utöver golvlampan, även bordslampor, vägglampor och taklampor
 • Schottlander Mantis BS2 Svart Vägglampa

  Schottlander Mantis BS2 Svart Vägglampa
  Design: Bernard Schottlander Koncept: Schottlander BS2 vägglampan skapas med svart kropp, svart skärm, tillverkad i aluminium och designad till den industriella världen 1951. Vägglampan är otroligt vacker och gör sig allra bäst över ett matbord, istället för en takpendel. Schottlander MANTIS -serien innebär, utöver vägglampan, även bordslampor, golvlampor och taklampor.
 • Schottlander Mantis BS5 Mini Svart Vägglampa

  Schottlander Mantis BS5 Mini Svart Vägglampa
  Schottlander BS5 Mini Vägglampa är en elegant efterföljare till den ursprungliga BS5 från 1951. Med sin svartlackerade aluminiumram och svarta lampskärm ger denna vägglampa en tidlös, industriell markera till moderna interiörer. Designen är inspirerad av mitten av 1900-talets industriella estetik och är perfekt som läslampa vid sängkanten, där den verkligen kommer till sin rätt. BS5 Mini är en del av MANTIS-serien, som även inkluderar bordslampor, taklampor och golvlampor, vilket gör att du kan skapa en sammanhängande och stilren belysningsmiljö i ditt hem.
 • Schottlander Mantis BS3 Svart Bordslampa

  Schottlander Mantis BS3 Svart Bordslampa
  Design: Bernard Schottlander Koncept: Schottlander BS3 bordslampan skapas med svart kropp, svart skärm, tillverkad i aluminium och designad till den industriella världen 1951. Bordslampan är effektiv och elegant åp ett skrivbord, men passar även ypperligt i vardagsrummet. MANTIS -serien innebär, utöver bordslampan, även golvlampor vägglampor och taklampor
 • Schottlander Mantis BS2 Mini Svart Vägglampa

  Schottlander Mantis BS2 Mini Svart Vägglampa
  Design: Bernard Schottlander Koncept: Schottlander BS2 vägglampan skapas med svart kropp, svart skärm, tillverkad i aluminium och designad till den industriella världen 1951. Vägglampan är otroligt vacker och gör sig allra bäst över ett matbord, istället för en takpendel. Schottlander MANTIS -serien innebär, utöver vägglampan, även bordslampor, golvlampor och taklampor.
 • Schottlander Mantis BS5 SW Svart Vägglampa med Strömbrytare

  Schottlander Mantis BS5 SW Svart Vägglampa med Strömbrytare
  Design: Bernard Schottlander Koncept: Schottlander BS5 vägglampan skapas med svart kropp, svart skärm, tillverkad i aluminium och designad till den industriella världen 1951. Lampan är i högsta grad uppbyggd omking den industriella världen med sin stora flexibilitet, och ger möjligheten att ställa in lampan i 4 olika ställningar, vridas 360 grader och luta lamphuvudet 27 grader. Nylanceringen av denna klassiker ger dig möjligheten att få en lampa med stor flexibilitet och stilfull elegans. Vägglampan är mycket vacker och gör sig otroligt väl som läslampa vid sängen. MANTIS -serien innebär, utöver vägglampan, även bordslampor, golvlampor och taklampor
 • DCWéditions - Mantis BS8L Golvlampa Black Schottlander

  DCWéditions - Mantis BS8L Golvlampa Black Schottlander
  Design Bernard Schottlander för Schottlander Koncept Mantis BS8L Golvlampa Black - Vacker, elegant och något väldigt speciellt! Mantis-lamporna från Schottlander hanterar visuellt tyngdkraften som vi känner till, och med sin serie industriella lampdesigner och skulptör Bernard Schottlander har lyckats skapa något tidlöst och helt fantastiskt. Bernard Schottlander föddes i Tyskland, mer specifikt i Mainz 1924 och flyttade till England 1939. Efter att ha tjänstgjort med den brittiska armén i Indien, lärde han sig svetsningstekniker och tog sedan konstlinjen vid Leeds College of Art följt av anglo-franska konstcentra. i St John's Wood på ett stipendium. Mantis-serien designades 1951, men trots många år på baksidan passar lampan fortfarande perfekt i både det moderna och det klassiska hemmet. Idag tillverkas lampan av DCW för Schottlander. Beroende på modell kan huvudet roteras mellan 180º och 360º och lutas. Det svarta huvudet på Mantis BS2 golvlampa kan kombineras med antingen svart eller grå kropp. Serien består av golvlampor, bordslampor och taklampor.
 • DCWéditions - Mantis BS4 L Taklampa Grå/Svart Schottlander

  DCWéditions - Mantis BS4 L Taklampa Grå/Svart Schottlander
  Design Bernard Schottlander för Schottlander Koncept Mantis BS4 L Taklampa Grå/Svart är en del utav en serie lampor med en elegant industriell touch, som är aktuell och fräsch trots att födelseattesten säger 1951. Skärmen är enligt opålitliga källor inspirerad av kvinnans bröst, mjukt och rundat, vilket ger en härlig kontrast till den smala lamp-kroppen. Lampan kan justeras enkelt och elegant i fyra olika stadier. Beroende på modell kan lamp-huvudet vridas mellan 180º och 360º samt lutas. Det svarta lamp-huvudet, kan kombineras med antingen en svart eller grå lamp-kropp. Ljuset med sitt eviga spel mellan balans och obalans avslöjar några av hemligheterna bakom vad vi menar med ”fast form” och ”tom”. Och precis som de mobiler som Alexander Calder skapade för snart hundra år sedan, framstår Mantis-lamporna som om de trotsar tyngdkraften. Objektens kärna i poesi är en inbjudan att träda in i en drömvärld av förståndig avbalanserad elegans.
 • DCWéditions - Mantis BS2 Svart Vägglampa Schottlander

  DCWéditions - Mantis BS2 Svart Vägglampa Schottlander
  Design Bernard Schottlander för Schottlander Koncept Mantis BS2 Svart Vägglampa är en del utav en serie lampor med en elegant industriell touch, som är aktuell och fräsch trots att födelseattesten säger 1951. Skärmen är enligt opålitliga källor inspirerad av kvinnans bröst, mjukt och rundat, vilket ger en härlig kontrast till den smala lamp-kroppen. Lampan kan justeras enkelt och elegant i fyra olika stadier. Beroende på modell kan lamp-huvudet vridas mellan 180º och 360º samt lutas. Det svarta lamp-huvudet, kan kombineras med antingen en svart eller grå lamp-kropp. Ljuset med sitt eviga spel mellan balans och obalans avslöjar några av hemligheterna bakom vad vi menar med ”fast form” och ”tom”. Och precis som de mobiler som Alexander Calder skapade för snart hundra år sedan, framstår Mantis-lamporna som om de trotsar tyngdkraften. Objektens kärna i poesi är en inbjudan att träda in i en drömvärld av förståndig avbalanserad elegans.
 • DCWéditions - Mantis BS5 Svart Vägglampa Schottlander

  DCWéditions - Mantis BS5 Svart Vägglampa Schottlander
  Design Bernard Schottlander för Schottlander Koncept Denna er utan brytar.
 • DCWéditions - Mantis BS5 SW Vägglampa m/Brytar Svart Schottlander

  DCWéditions - Mantis BS5 SW Vägglampa m/Brytar Svart Schottlander
  Design Bernard Schottlander för Schottlander Koncept Denna er med brytar.
 • Schottlander Mantis BS1 Svart Golvlampa Trefot

  Schottlander Mantis BS1 Svart Golvlampa Trefot
  Design: Bernard Schottlander Koncept: Schottlander BS1 golvlampan skapas med svart kropp, svart skärm, tillverkad i aluminium och designad till den industriella världen 1951. Lampan är vacker och kommer verkligen till sin rätt i ett vardagsrum eller kontor. Golvlampan finns både med trefot och en platt rund fot. MANTIS -serien innebär, utöver golvlampan, även bordslampor, vägglampor och taklampor
 • Schottlander Mantis BS8 L Golvlampa Svart – DCWéditions

  Schottlander Mantis BS8 L Golvlampa Svart – DCWéditions
  Design: Bernard Schottlander 1951 Koncept: Schottlander Schottlander golvlampan L är skapad i Svart ram, Svart lampskärm, tillverkad av aluminium och designad för den industriella världen 1951. Lampan är otroligt vacker och kan idealiskt placeras i ett vardagsrum eller ett kontor, där lampan kommer verkligen till sin rätt. Förutom Golvlampan innehåller MANTIS-serien även bordslampor, Vägglampor och taklampor.