Northern Lighting lampor

Northern är ett norskt varumärke som tillverkat heminredning i över 15 år. De har tagit fram funktionella lösningar som ska förstärka rummets funktion. Nordisk enkelhet är genomgående i kollektionen och särskilt ser vi det på deras belysning.

Northern Lighting är kollektionen med lampor med fokus på nordiskt ljus. Varumärket har försökt tolka hur ljus ter sig i naturen och staden där silhuetter faller på olika sätt. Ljuset är alltid med oss och kanske är det därför som de har en serie som heter Buddy med vägglampor bland annat.

Belysning från Northern Lighting

 • Northern Vacker designer-pendellampa Diva valnöt

  Northern Vacker designer-pendellampa Diva valnöt
  Ett exempel för fantastiskt träarbete: designer-pendellampan Diva från Natedal & Egset. Hemligheten bakom pendellampan Diva som designades av Peter Natedal & Thomas Kalvatn Egset är ett lekfullt tillgång till design. Denna designprodukt består av trälameller (6,5 mm kryssfaner med en 1,5 mm tjock träbeläggning) som bildar en sorts bur runt en liten handblåst, satinerad glasglob. Med en G9-lampa på 60 W strålar Diva inifrån och skapar en tilltalande, varm effekt genom stommen av trä. Detta gör att produkten lätt kan integreras i en naturlig atmosfär och ger möjlighet för att komplettera interiören med ett tilltalande nytt designobjekt. Designertaklampan Diva är ett uttryck av respekt för de norska mästarna i träbearbetning och ett bevis på dessa materials användbarhet i modern inredning. Har tilldelats: Award for Design Excellence Norwegian Design Council
 • Northern - Unika Taklampa Liten Northern

  Northern - Unika Taklampa Liten Northern
  Design Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Liten tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill i Köpenhamn. Dess enkla topp är gjord av massiv mässing vilket är en snygg detalj som ger lampan ett rent, industriellt utseende och tillför en skarp kontrast till de ömtåliga, handgjorda lampskärmarna i glas. Unika Taklampa Liten finns i storlekarna 135x105 mm samt 200x140 mm, båda modellerna hänger elegant i en tvinnad tyg-sladd. Därutöver är det möjligt att välja mellan klart och grått glas som antingen kan blandas eller köras strikt lika. Unika är som namnet antyder unika. Då de är mun-blåsta har de varierande tjocklek och ojämnheter i glaset, vilket tillför en subtil äkthet till taklamporna. Det ger också en speciell varm glöd till lampan, både när den är tänd och när den är släckt. Unika skapar elegans och lätthet i rummet och serie är tillägnad till både kommersiellt och privat bruk.
 • Northern Extravagant designer-pendellampa Circle

  Northern Extravagant designer-pendellampa Circle
  Modern tolkning av pendellampan: Circle Den unga finska designern Hannakaisa Pekkala är trogen sitt skandinaviska arv av enkelhet i sin pendellampsmodell Circle och kombinerar det med en gnutta oväntat. En pendellampa som består av en stålring med en glödlampshållare på den lägsta punkten är inte precis vad man kan kalla traditionell. Pekkala bryter mot konventionerna och skapar på så sätt spontanitet. Circle-pendellampan kan användas enskilt eller i grupp. Om den hängs i en grupp är det rekommenderat att variera längden på upphängningarna. Den 350 cm långa kabeln som armaturen är utrustad med möjliggör en variabel upphängning, som bestäms under monteringen.
 • Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey - Northern

  Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey - Northern
  En vacker, stängd taklampa av glas, som skickar ut ett mjukt, diffust ljus. Say My Name taklampa i vit är idealisk som rumsbelysning när lampan hänger högt i tak, eller som mysbelysning i ett hörn. Med Say My Name-serien har designerna Morten&Jonas l
 • Northern - Birdy Bordslampa Vit/Krom Northern

  Northern - Birdy Bordslampa Vit/Krom Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Bordslampa Vit/Krom visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor som finns i två olika längder. Den stil som byggdes upp år 1952 ligger fortfarande i tiden och ligger i framkant i nutidens moderna inredning. Seriens färgval sträcker sig över Black/Brass (svart och mässing), White/Metallic samt Grey/Metallic och bidrar till att ge en jättestor utbredning av användningsområden. Birdy är från en prisbelönt serie som under många år tillverkades och såldes av det norska elbolaget Sønnico i Oslo. Bordslampan blev tilldelad den högt ansedde Golden Medal på Triennalen i Milano, då var den dock känd som ”s-30016”. Birdy är ett mer attraktivt namn. Efter några år i skymundan återuppstår lamporna år 2013, då Northern beslutar sig för att återuppta och lansera denna designklassiker. De har lagt mycket krut på att bevara den ursprungliga formen samt dess ytterst funktionella egenskaper, eftersom dessa var orsaken till att den blev både uppskattad och populär. OBS Skärmen har samma färg både på insidan och utsidan.
 • Northern - Birdy Bordslampa Svart/Mässing Northern

  Northern - Birdy Bordslampa Svart/Mässing Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Bordslampa Svart/Mässing visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor som finns i två olika längder. Den stil som byggdes upp år 1952 ligger fortfarande i tiden och ligger i framkant i nutidens moderna inredning. Seriens färgval sträcker sig över Black/Brass (svart och mässing), White/Metallic samt Grey/Metallic och bidrar till att ge en jättestor utbredning av användningsområden. Birdy är från en prisbelönt serie som under många år tillverkades och såldes av det norska elbolaget Sønnico i Oslo. Bordslampan blev tilldelad den högt ansedde Golden Medal på Triennalen i Milano, då var den dock känd som ”s-30016”. Birdy är ett mer attraktivt namn. Efter några år i skymundan återuppstår lamporna år 2013, då Northern beslutar sig för att återuppta och lansera denna designklassiker. De har lagt mycket krut på att bevara den ursprungliga formen samt dess ytterst funktionella egenskaper, eftersom dessa var orsaken till att den blev både uppskattad och populär. OBS Skärmen har samma färg både på insidan och utsidan.
 • Northern - Buddy Bordslampa White Northern

  Northern - Buddy Bordslampa White Northern
  Design Mads Sætter-Lassen för Northern Koncept Buddy Bordlampen i Off-White är en vinnare av The Northern Lightning Student Design Award 2015, där den iögonfallande Buddy-lampan av Mads Sætter-Lassen blev utvald bland 130 andra produkter. Sætter-Lassen beskriver Buddy som ”den lilla medhjälparen som alla behöver”. Den obeskrivliga bordslampan är precis det, en multifunktionell design som ger upptagna individer en bas att komma tillbaka till. Den är utrustad med en behållare att sätta bläckpennor, blyertspennor, nycklar eller andra saker i. Buddy ger en extra hand när du vill hålla reda på viktiga saker. Buddy är som namnet antyder, din lilla vän som organiserar din småsaker så att du har bordet, skänken eller fönsterbrädan fri från småsaker. Men som också hjälper dig att ha dina viktigaste saker inom räckhåll. Den justerbara skärmen gör det möjligt att rikta ljuset mot det område som du önskar.
 • Northern - Over Me 40 Plafond Vit Northern

  Northern - Over Me 40 Plafond Vit Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Vit enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me’s slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Northern - Over Me 30 Plafond Dusty Blue Northern

  Northern - Over Me 30 Plafond Dusty Blue Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Dusty Blue enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me’s slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Northern - Unika Taklampa Grå Stor Northern

  Northern - Unika Taklampa Grå Stor Northern
  Design Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Grå Stor tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill i Köpenhamn. Dess enkla topp är gjord av massiv mässing vilket är en snygg detalj som ger lampan ett rent, industriellt utseende och tillför en skarp kontrast till de ömtåliga, handgjorda lampskärmarna i glas. Unika Taklampa Liten finns i storlekarna 135x105 mm samt 200x140 mm, båda modellerna hänger elegant i en tvinnad tyg-sladd. Därutöver är det möjligt att välja mellan klart och grått glas som antingen kan blandas eller köras strikt lika. Unika är som namnet antyder unika. Då de är mun-blåsta har de varierande tjocklek och ojämnheter i glaset, vilket tillför en subtil äkthet till taklamporna. Det ger också en speciell varm glöd till lampan, både när den är tänd och när den är släckt. Unika skapar elegans och lätthet i rummet och serie är tillägnad till både kommersiellt och privat bruk.
 • Northern - Unika Taklampa Stor Northern

  Northern - Unika Taklampa Stor Northern
  Design Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Stor tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill i Köpenhamn. Dess enkla topp är gjord av massiv mässing vilket är en snygg detalj som ger lampan ett rent, industriellt utseende och tillför en skarp kontrast till de ömtåliga, handgjorda lampskärmarna i glas. Unika Taklampa Liten finns i storlekarna 135x105 mm samt 200x140 mm, båda modellerna hänger elegant i en tvinnad tyg-sladd. Därutöver är det möjligt att välja mellan klart och grått glas som antingen kan blandas eller köras strikt lika. Unika är som namnet antyder unika. Då de är mun-blåsta har de varierande tjocklek och ojämnheter i glaset, vilket tillför en subtil äkthet till taklamporna. Det ger också en speciell varm glöd till lampan, både när den är tänd och när den är släckt. Unika skapar elegans och lätthet i rummet och serie är tillägnad till både kommersiellt och privat bruk.
 • Northern - Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey Northern

  Northern - Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder. Say My Name är tillverkad i två versioner med samma glas. En pendel och en bordslampa. Båda är ytterst dekorativa. Den färdighet som krävs för att omvandla en så stor massa smält glas till en kupol kan endast hittas bland glasblåsare i Venedig, där varje lampa är munblåst och enbart från venetianskt glas.
 • Northern Retro-bordslampa Birdy i svart/mässing

  Northern Retro-bordslampa Birdy i svart/mässing
  Modern Birdy bordslampa med två lederBordsarbete är ofta svårt att göra, men enkla medel kan göra det lättare. Birdy bordslampa i retrostil är ett av dessa verktyg. Den är 43 cm hög och har en projektion på 60 cm. Stängerna är mycket tunna och stör därför inte ens på ett mycket fullt skrivbord. Tack vare två leder kan Birdy bordslampa anpassas till alla situationer.
 • Northern - Birdy Golvlampa Vit/Krom Northern

  Northern - Birdy Golvlampa Vit/Krom Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Birdy Golvlampa Vit/Krom visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor som finns i två olika längder. Den stil som byggdes upp år 1952 ligger fortfarande i tiden och ligger i framkant i nutidens moderna inredning. Seriens färgval sträcker sig över Black/Brass (svart och mässing), White/Metallic samt Grey/Metallic och bidrar till att ge en jättestor utbredning av användningsområden. Birdy är från en prisbelönt serie som under många år tillverkades och såldes av det norska elbolaget Sønnico i Oslo. Bordslampan blev tilldelad den högt ansedde Golden Medal på Triennalen i Milano, då var den dock känd som ”s-30016”. Birdy är ett mer attraktivt namn. Efter några år i skymundan återuppstår lamporna år 2013, då Northern beslutar sig för att återuppta och lansera denna designklassiker. De har lagt mycket krut på att bevara den ursprungliga formen samt dess ytterst funktionella egenskaper, eftersom dessa var orsaken till att den blev både uppskattad och populär. OBS Skärmen har samma färg både på insidan och utsidan.
 • Northern - Over Me 30 Plafond Mörk Grå Northern

  Northern - Over Me 30 Plafond Mörk Grå Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Mörk Grå enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me’s slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Northern - Unika Taklampa Grå Liten Northern

  Northern - Unika Taklampa Grå Liten Northern
  Design Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Grå Liten tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill i Köpenhamn. Dess enkla topp är gjord av massiv mässing vilket är en snygg detalj som ger lampan ett rent, industriellt utseende och tillför en skarp kontrast till de ömtåliga, handgjorda lampskärmarna i glas. Unika Taklampa Liten finns i storlekarna 135x105 mm samt 200x140 mm, båda modellerna hänger elegant i en tvinnad tyg-sladd. Därutöver är det möjligt att välja mellan klart och grått glas som antingen kan blandas eller köras strikt lika. Unika är som namnet antyder unika. Då de är mun-blåsta har de varierande tjocklek och ojämnheter i glaset, vilket tillför en subtil äkthet till taklamporna. Det ger också en speciell varm glöd till lampan, både när den är tänd och när den är släckt. Unika skapar elegans och lätthet i rummet och serie är tillägnad till både kommersiellt och privat bruk.
 • Northern - Over Me 30 Plafond Vit Northern

  Northern - Over Me 30 Plafond Vit Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Vit enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me’s slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Northern - Circle Taklampa Northern

  Northern - Circle Taklampa Northern
  Design Hannakaisa Pekkala för Northern Koncept Med cirkeln som utgångspunkt använder den iögonfallande pendeln simpla och grafiska linjer för att skapa sin runda form. Circle har en minimalistisk design som urskiljer sig från de traditionella ljuskronor och som ger ett modernt uttryck. En enkel pendel kan monteras för att skapa ett fokuserat ljus, eller så kan man hänga flera tillsammans för att få ett ytterst modernt uttryck. Även om den är enkel i stilen så är varje detalj noga utvald för att skapa ett allsidigt och skulpturalt ljus. Med sin grafiska form och kreativa potential är Circle lika så originell som den är vacker.
 • Northern Over Me taklampa ljusblå 40 cm

  Northern Over Me taklampa ljusblå 40 cm
  Kan användas praktiskt taget överallt: Den norska designerduon Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, mer känd som Morten, är en av de mest kända designerna i Norge . Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Northern Birdy – retro-bordslampa, grå

  Northern Birdy – retro-bordslampa, grå
  Designbordslampa Birdy i retrostilBirdys födelse går tillbaka till 1952, då den norska designern Birger Dahl (1916-1998) skapade lampserien Birdy. Klara geometriska former utan dekorativa detaljer och utsmyckningar är Dahls varumärke. I Birdy innebär det att skärmen består av en enkel aluminiumkon och hålls fast av en smal ram med två praktiska leder. Bordslampan, som passar utmärkt som skrivbordslampa, är justerbar en gång vid skärmen och en gång i mitten av ramen. Produkter i typisk 50- och 60-talsstil som Birdy bordslampa är trendiga igen idag. Den purism som ligger till grund för denna stil och särskilt Birger Dahls stil är den bästa grunden för att produkten ska se modern ut hela tiden.
 • Northern - Birdy Golvlampa Svart/Mässing Northern

  Northern - Birdy Golvlampa Svart/Mässing Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Birdy Golvlampa Svart/Mässing visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor som finns i två olika längder. Den stil som byggdes upp år 1952 ligger fortfarande i tiden och ligger i framkant i nutidens moderna inredning. Seriens färgval sträcker sig över Black/Brass (svart och mässing), White/Metallic samt Grey/Metallic och bidrar till att ge en jättestor utbredning av användningsområden. Birdy är från en prisbelönt serie som under många år tillverkades och såldes av det norska elbolaget Sønnico i Oslo. Bordslampan blev tilldelad den högt ansedde Golden Medal på Triennalen i Milano, då var den dock känd som ”s-30016”. Birdy är ett mer attraktivt namn. Efter några år i skymundan återuppstår lamporna år 2013, då Northern beslutar sig för att återuppta och lansera denna designklassiker. De har lagt mycket krut på att bevara den ursprungliga formen samt dess ytterst funktionella egenskaper, eftersom dessa var orsaken till att den blev både uppskattad och populär. OBS Skärmen har samma färg både på insidan och utsidan.
 • Northern - Over Me 40 Plafond Mörk Grå Northern

  Northern - Over Me 40 Plafond Mörk Grå Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Mörk Grå enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me’s slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Northern - Buddy Bordslampa Dark Grey Northern

  Northern - Buddy Bordslampa Dark Grey Northern
  Design Mads Sætter-Lassen för Northern Koncept Buddy Bordlampen i Mörk Grå är en vinnare av The Northern Lightning Student Design Award 2015, där den iögonfallande Buddy-lampan av Mads Sætter-Lassen blev utvald bland 130 andra produkter. Sætter-Lassen beskriver Buddy som ”den lilla medhjälparen som alla behöver”. Den obeskrivliga bordslampan är precis det, en multifunktionell design som ger upptagna individer en bas att komma tillbaka till. Den är utrustad med en behållare att sätta bläckpennor, blyertspennor, nycklar eller andra saker i. Buddy ger en extra hand när du vill hålla reda på viktiga saker. Buddy är som namnet antyder, din lilla vän som organiserar din småsaker så att du har bordet, skänken eller fönsterbrädan fri från småsaker. Men som också hjälper dig att ha dina viktigaste saker inom räckhåll. Den justerbara skärmen gör det möjligt att rikta ljuset mot det område som du önskar.
 • Northern Gear Table bordslampa, 1 lampa

  Northern Gear Table bordslampa, 1 lampa
  Matt svart bordslampa Gear Table i industriell design Ett intressant utseende med kantiga former och kugghjul i lampfoten för att justera lampans utskjutning gör designbordslampan Gear Table till en idealisk ljuskälla för skrivbord, men även vardagsrum, där den blir till ett tekniskt inspirerat blickfång. Med hjälp av spaken kan lamparmens lutning justeras, kugghjulen låses vid varje rörelse. Ljusintensiteten kan justeras med hjälp av dimmern som integrerades i den 200 cm långa anslutningssladden, vilket sörjer för ännu mer flexibilitet. Den svenska designern Johan Lindstén designade lampserien Gear för lamptillverkaren Northern. Efter hans studier på Stockholms Universitet grundade han sin egen designstudio. Har ägnar han sig åt en speciell sak: att ge industriella produkter en personlighet. Lampserien Gear är ett lyckat exempel för detta.
 • Northern Birdy - vägglampa 53 cm svart

  Northern Birdy - vägglampa 53 cm svart
  Designer vägglampa Birdy med kontaktkabel, strömbrytare och variabel orientering Med sin enkla, tidlösa design är Birdy vägglampa en lampa kombineras på många sätt. Serien, tänkt av Birger Dahl 1952, motsvarar stilen på 1950- och 1960-talet; idag har Birdy en subtil retro charm. Armaturens serie karaktäristiska design är utformad som en trunkerad kon med ett avfasat ljusutlopp. Huruvida ljuset sänds nedåt eller mer framåt kan avgöras tack vare en fog på skärmens fastsättning. Den senare hålls av en lång arm som kan svängas horisontellt. Armaturen är utrustad med en pluggkabel inklusive en strömbrytare, så att ingen ledning krävs.
 • Northern - Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey Northern

  Northern - Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder. Say My Name är tillverkad i två versioner med samma glas. En pendel och en bordslampa. Båda är ytterst dekorativa. Den färdighet som krävs för att omvandla en så stor massa smält glas till en kupol kan endast hittas bland glasblåsare i Venedig, där varje lampa är munblåst och enbart från venetianskt glas.
 • Northern - Over Me 40 Plafond Dusty Blue Northern

  Northern - Over Me 40 Plafond Dusty Blue Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Dusty Blue enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut i rummet. Tack vare det minimalistiska utseendet och flexibiliteten i sina användningsområden är Over Me ett naturligt supplement till den moderna inredningen. Over Me är tillverkad i två storlekar och finns tillgänglig i blå, mörkgrå och offwhite. Over Me passar i nästan alla rum och är certifierad för användning i våta områden. Over Me’s slanka profil gör den till ett glimrande val för områden där konventionella armaturer inte passar in.
 • Northern - Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey Northern

  Northern - Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder. Say My Name är tillverkad i två versioner med samma glas. En pendel och en bordslampa. Båda är ytterst dekorativa. Den färdighet som krävs för att omvandla en så stor massa smält glas till en kupol kan endast hittas bland glasblåsare i Venedig, där varje lampa är munblåst och enbart från venetianskt glas.
 • Northern Mörkgrå taklampa Dokka av stål

  Northern Mörkgrå taklampa Dokka av stål
  Tillbaka till 1954 med Dokka-pendellampanDokka-modellen är en liten lampa med en fantastisk historia. Den föddes 1954, när den norska designern Birger Dahl designade Dokka och skapade en norsk designklassiker. Pendellampan blev snabbt den mest sålda norska armaturen och var den första i sitt land att vinna "Guldmedaljen" vid Triennale di Milano. Mer än fem decennier senare producerar designlamptillverkaren Northern Lighting nu en ny utgåva av denna efterkrigsklassiker - i nya färger, men fortfarande i den välbekanta formen och kvaliteten. Skärmen av stål har en tidlös elegans och är täckt med en matt, mörkgrå lack.
 • Northern Heat – hänglampa i mässingsväv

  Northern Heat – hänglampa i mässingsväv
  Ett glödande moln av eld" - så beskriver den svenska designern Johanna Forsberg taklampan Heat. Ett filigranartat nät av skimrande mässing bildar den ovanligt formade skärmen på denna lampa. Den påminner faktiskt om ett stort, glödande eldklot när det blanka flätverket reflekterar ljuset och ger rummet en varm och mysig atmosfär. Så fort ljuset släcks visar Heat sin lugna och transparenta karaktär, men förlorar på intet sätt sin fascination. Johanna Forsberg har lyckats skapa en dynamisk designlampa som framför allt definieras av sina kontraster. Samtidigt har den sociala aspekten spelat en viktig roll i utvecklingen av denna lampa. I syfte att främja kreativitet och konstnärliga färdigheter bland socialt utsatta människor samarbetade designern med en utvecklingsbyrå för att anförtro asylsökande och arbetslösa migranter med tillverkningen av lampskärmen. Sedan dess har skärmen till Heat-pendellampan handgjorts uteslutande av migranter och asylsökande. Designern och konstnären Johanna Forsberg växte upp i norra Sverige. Hennes kreativa karriär började när hon upptäckte den konstnärliga potentialen i ett speciellt material. Detta material var inget annat än stålnät, vilket fascinerade henne så mycket att hon med tiden fortsatte att fullända sitt arbete med metallnätet. Forsberg baserade alltid sina handgjorda kreationer på naturliga former. År 2018 fullbordade hon sitt mästerverk med pendellampan Heat - ett förstklassigt belysningsobjekt av mässingsnät som inspirerar och gläder andra konstnärer och designers världen över med sitt eleganta utseende.
 • Northern Birdy retro spot svart

  Northern Birdy retro spot svart
  Kort vägglampa Birdy med stål Birdy-vägglampan är idealisk för korridorer eller andra mindre utrymmen eftersom den har en projektion på endast 31,5 cm. Den är bara 19 cm hög. Tack vare en led kan den justeras individuellt så att den inte bländar och belyser rätt plats. Färgerna är svart och mässing. Den förstnämnda gäller lampskärmen och väggfästet, som är 12,5 cm i diameter. Birdy-vägglampan har en 200 cm lång kabel (svart) med stickpropp och växelströmbrytare.
 • Over Me 40 Plafond Vit - Northern

  Over Me 40 Plafond Vit - Northern
  En plafond som absolutär modern. Over Me plafonden består av en vit utsida och en dimmer gjord av opalglas. En plafond som skickar ut ett vackert, diffust ljus till sin omgivning – och är ett perfekt val till rum där man önskar sig något snyggt och p
 • Northern - Balancer Golvlampa Svart Northern

  Northern - Balancer Golvlampa Svart Northern
  Design Yuue för Northern Koncept Balancer vägg Svart är en dekorativ och flexibel lampa som ger ett praktiskt och behagligt ljus. De klassiska geometriska formerna är kombinerat med rena arkitektoniska linjer, som tillsammans ger ett skulpturlikt och elegant utseende. Lampans sfäriska skärm, är monterad på en metallarm som är fäst vid en böjd arm. Alla lederna är vridbara så ljuset kan justeras precis där du behöver det. Skärmen kan vridas så du har möjlighet för både ett indirekt och direkt ljus. Placera den vid soffgruppen eller använd den som sänglampa, där den både kan användas till mysbelysning eller som ett praktiskt läsljus. Se både Balancer Golvlampa och Vägglampa här, som har samma flexibilitet och geometriska uttryck.
 • Northern - Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey Northern

  Northern - Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder. Say My Name är tillverkad i två versioner med samma glas. En pendel och en bordslampa. Båda är ytterst dekorativa. Den färdighet som krävs för att omvandla en så stor massa smält glas till en kupol kan endast hittas bland glasblåsare i Venedig, där varje lampa är munblåst och enbart från venetianskt glas.
 • Northern Designergolvlampa Diva med ekträ och dimmer

  Northern Designergolvlampa Diva med ekträ och dimmer
  En ljusskulptur av trä: designergolvlampan Diva från Natedal & Egset, inklusive dimmer Med en lekfull ansats när det gäller lampdesign har detta designerpar - Peter Natedal och Thomas Kalvatn Egset - skapat golvlampan Diva. Här bildar trälameller (6,5 mm plywood med 1,5 mm tjockt fanér av ek eller valnöt) en sorts bur runt en munblåst, satinerad glaskula. Med en G9-lampa på 60 W strålar Diva inifrån och skapar en tilltalande, varm effekt genom stommen av trä. Belysningen kan ställas in efter personlig smak med hjälp av en vriddimmer. Denna produkt passar bäst i en naturlig omgivning och ger möjlighet att framhäva denna med en tilltalande, ny inredningsdetalj. Designergolvlampan Diva är ett uttryck av respekt för de norska mästarna i träbearbetning och ett bevis på dessa materials användbarhet i modern inredning. Har tilldelats: Award for Design Excellence Norwegian Design Council
 • Northern Retro-vägglampa Birdy i svart/mässing

  Northern Retro-vägglampa Birdy i svart/mässing
  Snygg Birdy vägglampa i mässing och svartVägglampan Birdy är perfekt för att belysa större korridorer på ett snyggt sätt från väggen. En riktad belysning av vissa hörn eller föremål är inte heller något problem tack vare en led. Birdy vägglampa har en projektion på 53 cm och en höjd på 24 cm. Skärmen och väggfästet är svarta, medan armen har färgen mässing.Birdy vägglampa har en 200 cm lång kabel (svart) med stickpropp och vippströmbrytare.
 • Northern Over Me taklampa vit 40 cm

  Northern Over Me taklampa vit 40 cm
  Kan användas praktiskt taget överallt: Den norska designerduon Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, mer känd som Morten, har en . Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Northern Dahl pendellampa mörkgrå

  Northern Dahl pendellampa mörkgrå
  Retro-hänglampa Dahl med glasskärm Hänglampan Dahl fick namnet efter dess skapare: Birger Dahl. Den norska designern levde 1916 till 1998. I anledning till hans 100 års jubileum lanserade Northern Lighting en modell som han formgav år 1956. Ursprungligen formgav Dahl hänglampan för det norska parlamentet som renoverades då. Dahls lampskärm i glas har en tidlös design. Den är munblåst och har tack vare en speciell tillverkningsteknik en jämn och samtidigt matt yta. Den opala skärmen sörjer inte bara för ett klassiskt och tidlöst utseende, utan är även anledningen till att ljuset avges bländfritt och jämnt i rummet.
 • Northern Svart designer-pendellampa Dokka

  Northern Svart designer-pendellampa Dokka
  Retrodesign från 1954: Dokka pendellampa i matt svartDokka pendellampa är ett stycke europeisk designhistoria. Norrmannen Birger Dahl förverkligade den första designen för denna lampa 1954. Med den skapade han ett objekt som snabbt blev en klassiker inom efterkrigstidens design och en av de mest sålda norska lamporna. Dokka-modellen är också den första norska armaturen som vann priset Golden Medal Award vid Triennale di Milano. Många decennier senare har Dokka-pendellampan återupptäckts och satts i produktion igen. Nya färger har tillkommit, men en sak har förblivit oförändrad: dess omisskännliga form. Stommen av stål signalerar hållbarhet och orubblighet. Att Dokka uppfyller dessa egenskaper har redan bevisat att den överlevt in på 2000-talet.
 • Northern Buddy – skrivbordslampa, vit

  Northern Buddy – skrivbordslampa, vit
  Kombination av en lampa och ett pennställ: skrivbordslampan Buddy Skrivbordslampan Buddy är en bra vän för alla som tillbringar mycket tid vid skrivbordet och inte bara behöver ljus i detta syfte, utan även ett passande ställ för pennor och andra små tillbehör som annars bara ligger på skrivbordet. Hela lampan tillverkades av stål och på dess lampfot monterades ett pennställ – i samma färg som resten av lampan. Skärmen har samma form som pennstället och kan tack vare leden justeras. Skrivbordslampan Buddys stil kan beskrivas som puristiskt, modernt och skandinaviskt och designades av danska Mads Sætter-Lassen. Sætter-Lassen har vunnit Northern Lighting Student Design Award för Buddy år 2015. Han beskriver Buddy som ”en liten hjälpare som alla har behov för”.
 • Over Me 30 Plafond Vit - Northern

  Over Me 30 Plafond Vit - Northern
  Har du svårt för att hitta den riktiga plafonden, då den både skall vara snygg att se på men samtidigt ge ett perfekt ljus till rummet? Kolla in Over Me plafonden, här är den i en vacker, dammig blå nyans. Morten Skjærpe&Jonas Norheim har designat en
 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern

  Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern
  Strömlinjen och skarpa glastaklampan med en lång historia. Ursprungligen designad år 1956 och 2 år efter det hängdes upp i det nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan i Small blev relanserat år 2016 av Northern. I årtionden har Dahl's enkla d
 • Over Me 40 Plafond Mörk Grå - Northern

  Over Me 40 Plafond Mörk Grå - Northern
  Morten Skjærpe&Jonas Norheim har absolut lyckats med att göra om en klassisk plafond till ett utsökt designelement som kan användas både i det privata hem och i kontoren. En utsida i mörkgrå och en dimmer i matt glas. Dimmern ger ett perfekt ljus til
 • Northern Birdy retro bordslampa vit

  Northern Birdy retro bordslampa vit
  Elegant bordslampa Birdy i vitt Birdy bordslampa förgyller skrivbordsarbetet utan problem. Tack vare sitt eleganta utseende kan den användas inte bara i privata utrymmen utan även på offentliga kontor. Den har två leder som garanterar en perfekt individuell justering av höjd och utskjutning och gör det mycket enkelt att arbeta. Höjden på Birdy bordslampa är 43 cm och utskjutningen 60 cm.
 • Northern Over Me taklampa vit 30 cm

  Northern Over Me taklampa vit 30 cm
  Kan användas praktiskt taget överallt: Den norska designerduon Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, mer känd som Morten, är en av de mest kända designerna i Norge . Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Northern Taklampa Dokka i retrostil av stål, vit

  Northern Taklampa Dokka i retrostil av stål, vit
  Vit Dokka-pendellampa i retrostilDokka-pendellampan lyser upp alla rum på ett elegant sätt. Den är mycket mångsidig. Tack vare sitt tillräckliga ljus är den väl lämpad för hobbyrum. Men den vita färgen och den eleganta formen gör den också elegant och modern nog att passa in i alla vardagsrum eller sovrum. Den smälter in i omgivningen på ett smart sätt tack vare sitt enkla utseende. Skärmen och kabeln är i vitt, men det finns en elegant ring i mässing på toppen, som är den enda, men därför särskilt effektiv dekoration.Skärmen på Dekka pendellampa har en diameter på 16,5 cm på den bredaste punkten. Dess höjd är 24,5 cm.
 • Northern Vacker designer-pendellampa Diva, ek

  Northern Vacker designer-pendellampa Diva, ek
  Ett exempel för fantastiskt träarbete: designer-pendellampan Diva från Natedal & Egset. Hemligheten bakom pendellampan Diva som designades av Peter Natedal & Thomas Kalvatn Egset är ett lekfullt tillgång till design. Denna designprodukt består av trälameller (6,5 mm kryssfaner med en 1,5 mm tjock träbeläggning) som bildar en sorts bur runt en liten handblåst, satinerad glasglob. Med en G9-lampa på 60 W strålar Diva inifrån och skapar en tilltalande, varm effekt genom stommen av trä. Detta gör att produkten lätt kan integreras i en naturlig atmosfär och ger möjlighet för att komplettera interiören med ett tilltalande nytt designobjekt. Designertaklampan Diva är ett uttryck av respekt för de norska mästarna i träbearbetning och ett bevis på dessa materials användbarhet i modern inredning. Har tilldelats: Award for Design Excellence Norwegian Design Council
 • Northern Unika – hänglampa i glas, 10,5 cm

  Northern Unika – hänglampa i glas, 10,5 cm
  Munblåst glasskärm: designhänglampa Unika Varje lampa ur serien Unika är unik – som namnet redan antyder – eftersom lampskärmen tillverkas för hand, dvs. är munblåst. Därför kan det förekommer minimala ojämnheter som ger lampan det lilla extra. Eftersom glasskärmen är helt genomskinlig, borde en snygg ljuskälla användas, t.ex. en rustika- eller LED-filamentlampa. På sätt kan helhetsbilden kompletteras efter tycke och smak och individualiseras. Designerna Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist formgav hänglampan Unika, som ursprungligen designades för restaurangen Grønbech and Churchill i Köpenhamn.
 • Circle Taklampa - Northern

  Circle Taklampa - Northern
  Circle Taklampaär som namnet tillsäger designad efter inspiration från den geometriska formen cirkel. Taklampan är modern med sina enkla, grafiska linjer. Circle från Northern är nutida och när fler lampor sätts ihop i en klunga kan de framstå som en
 • Northern - Heat Taklampa Large Brass Northern

  Northern - Heat Taklampa Large Brass Northern
  Design Johanna Forsberg för Northern Koncept Skinande mässings-nät var utgångspunkten för denna pendeltaklampa, som designern Johanna Forsberg för Northern, har format till denna lysande himmel av eld kallad Heat! När ljuset tänds så försvinner elden och lampan får en nästan himmellik look. Johanna Forsberg har genom hela sin karriär varit fascinerad av att jobba med nät i många olika material, samt vad för resultat som kan komma fram genom att bearbeta och forma dem. Denna nyfikenhet har resulterat i denna innovativa lampa, som verkligen ger karaktär till ett rum och skulle se fantastisk ut över matbordet, i vardagsrummet eller kanske över sängen i sovrummet? Heat ger lite svett i pannan och drar till sig mycket uppmärksamhet oavsett var den placeras!
 • Northern - Buddy Bordslampa Warm Beige Northern

  Northern - Buddy Bordslampa Warm Beige Northern
  Design Mads Sætter-Lassen för Northern Koncept Buddy Bordslampa Warm Beige är en vinnare av The Northern Lightning Student Design Award 2015, där den iögonfallande Buddy-lampan av Mads Sætter-Lassen blev utvald bland 130 andra produkter. Sætter-Lassen beskriver Buddy som ”den lilla medhjälparen som alla behöver”. Den obeskrivliga bordslampan är precis det, en multifunktionell design som ger upptagna individer en bas att komma tillbaka till. Den är utrustad med en behållare att sätta bläckpennor, blyertspennor, nycklar eller andra saker i. Buddy ger en extra hand när du vill hålla reda på viktiga saker. Buddy är som namnet antyder, din lilla vän som organiserar din småsaker så att du har bordet, skänken eller fönsterbrädan fri från småsaker. Men som också hjälper dig att ha dina viktigaste saker inom räckhåll. Den justerbara skärmen gör det möjligt att rikta ljuset mot det område som du önskar.
 • Northern Pendellampa Say my name i glas, rökgrå

  Northern Pendellampa Say my name i glas, rökgrå
  Skärm av munblåst glas: Say my name pendellampa av den norska designerduon Morten & JonasSkandinavien möter Italien - så eller så liknande skulle titeln på Say my name pendellampa kunna vara. Den förenar skandinavisk design och italiensk glasblåsarkonst. Den designades av de två norrmännen Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, även kända som Morten & Jonas, som förblev trogna sitt skandinaviska arv av enkelhet och purism i designen. Den rökgrå glaskroppen, som är lätt transparent, tillverkas i Italien. Där hittar du de bästa och skickligaste glasblåsarna, som också mästerligt kan producera en så stor ihålig glaskropp från ett enda stycke smält glas.
 • Northern Buddy – skrivbordslampa, antracit

  Northern Buddy – skrivbordslampa, antracit
  Kombination av en lampa och ett pennställ: skrivbordslampan Buddy Skrivbordslampan Buddy är en bra vän för alla som tillbringar mycket tid vid skrivbordet och inte bara behöver ljus i detta syfte, utan även ett passande ställ för pennor och andra små tillbehör som annars bara ligger på skrivbordet. Hela lampan tillverkades av stål och på dess lampfot monterades ett pennställ – i samma färg som resten av lampan. Skärmen har samma form som pennstället och kan tack vare leden justeras. Skrivbordslampan Buddys stil kan beskrivas som puristiskt, modernt och skandinaviskt och designades av danska Mads Sætter-Lassen. Sætter-Lassen har vunnit Northern Lighting Student Design Award för Buddy år 2015. Han beskriver Buddy som ”en liten hjälpare som alla har behov för”.
 • Northern - Diva Taklampa Upphäng Northern

  Northern - Diva Taklampa Upphäng Northern
  Design Northern Koncept Diva Taklampa Upphäng för Diva Taklampa Vi har ett stort urval av reservdelar, bland annat lampskärmar, lampfattningar, skruvar, sladdar, lampupphäng och mycket mer. Så saknar du en del till din lampa så har du kommit till det rätta stället. Vi har olika delar till nästan alla våra lampor och vi har stor expertis och erfarenhet av att hitta den rätta reservdelen till dig. Tveka inte med att kontakta vår kundservice på telefon eller mail om du har frågor eller om du inte kan hitta just den reservdelen som du saknar till din lampa.
 • Balancer Golvlampa Svart - Northern

  Balancer Golvlampa Svart - Northern
  Balancer Golvlampa Svartär en riktig showstopper. Designern har skapat ett intressant uttryck som kombinerar ett hisnande ljus, geometri och en tydlig stil. Lampan är interaktiv och ger möjlighet för att dirigera ljuset dit man önskar. Den unika golv
 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern

  Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern
  Strömlinjen och skarpa glastaklampan med en lång historia. Ursprungligen designad år 1956 och 2 år efter det hängdes upp i det nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan i Small blev relanserat år 2016 av Northern. I årtionden har Dahl's enkla d
 • Buddy Bordslampa Dark Grey - Northern

  Buddy Bordslampa Dark Grey - Northern
  Buddy Bordslampa Mörk Grå är en multifunktionell bordslampa som är designad av Mads Sætter-Lassen. Han beskriver lampan såhär: ”en liten hjälpare som alla har bruk för”. Bordslampan Buddy är designad utifrån det nordiska tankesättet där enkelhet och
 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Vit - Northern

  Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Vit - Northern
  År 2016 återskapade Northern den tidslösa glastaklampan, designen av Birger Dahl. Dahd designade taklampan år 1956, som blev upphängd i de nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan är kanske en klassisk ”mid-century” design, men med sin minimal
 • Northern Designervägglampa Moo - kan användas utomhus

  Northern Designervägglampa Moo - kan användas utomhus
  En trofé av ljus: designvägglampan MooDen här lampan i form av ett älghuvud återger sin verkliga förebild i verklighetstrogna dimensioner. Men formgivarna Trond Svendgard och Ove Rogne, som inspirerats av detta djur, gjorde mer än att bara återge älgen i all sin prakt. De skapade ett armaturhus av polyresin som övertygar med en behaglig belysning inifrån. Det absolut bländfria ljuset som fyller älghuvudet kommer från fyra lågenergilampor (ingår ej) som sitter i djurets huvud och horn. Detta skapar en mycket unik armatur för vardagsrum och hallar, som blir ett unikt designelement.
 • Northern - Dokka Taklampa Light Yellow Northern

  Northern - Dokka Taklampa Light Yellow Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Light Yellow är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Erkänd för sina strömliknande konturer, precisa proportioner och slanka tillgång till tillverkning av materialen. Redan från dag ett hade Dokka Pendel Petroleumblå potentialen till att bli en designklassiker. Den blev snabbt en av de bästsäljande pendel som någonsin har producerats i Norge. Allt det här för att sen plötsligt försvinna från hyllorna, då den tidigare producenten stoppade med att producera belysning. I 2007 kom en ny lansering från Northern av lampan Dokka, och det lades mycket krut på att man skulle bli förtrolig med originalet. Man har så nyligen tillföljt 3 nya färger som är matta, och som supplerar originalfärgerna svart och vit. Färgerna som har fått lov att utsmycka serien är Aqua Green, Petrol Blue och Dark Grey. Originalfärgerna fick också en ny finish för att matcha dem nya, annars skulle dem inte alls passa in. Dokka är byggd för att hålla både vad det gäller design och kvalité, det är en solid och robust lampa som är utförd i kvalitetsstål med en gedigen lackering. Det är en ikon med en bas för ett långt liv. Den är fortfarande populär idag, och utan att vi har tillgång till en tidsmaskin så är vi helt säkra på att den kommer vara en populär antikvitet om 200 år.
 • Northern Retro-golvlampa Birdy i svart/mässing

  Northern Retro-golvlampa Birdy i svart/mässing
  133 cm hög Birdy golvlampa i retrostilDen som vill lysa upp sitt vardagsrum med stil och gillar retrostil är helt rätt ute med Birdy golvlampa. Lampskärmen, övergången till kabeln, själva kabeln och basen är svarta. Stativet och armen är i mässing. Tack vare två leder kan Birdy-golvlampan enkelt anpassas till alla behov. Dess totala vikt är 5 kg.
 • Northern Over Me taklampa antracit 40 cm

  Northern Over Me taklampa antracit 40 cm
  Kan användas praktiskt taget överallt: Den norska designerduon Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, mer känd som Morten, är en av de mest kända designerna i Norge . Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Northern Say my name – bordslampa, grå matt

  Northern Say my name – bordslampa, grå matt
  Designbordslampa Say my name med munblåst glasskärm De norska formgivarna Morten & Jonas har gjort ett statement med lampserien Say my name som står för purism och hantverkskonst. Få detaljer, men högkvalitativ och konstnärlig förädling utgör bordslampan Say my name med en glaskropp som tillverkas i glasblåserier i Italien, närmare bestämt Venedig. Det munblåsta glaset gör varje lampa unik. Exklusivitet och hög kvalitet utmärker denna symbios mellan skandinavisk formgivning och italiensk glaskonst. Lampan är utrustad med en sladdströmbrytare.
 • Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey - Northern

  Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey - Northern
  En vacker, stängd taklampa av glas, som skickar ut ett mjukt, diffust ljus. Say My Name taklampa i vit är idealisk som rumsbelysning när lampan hänger högt i tak, eller som mysbelysning i ett hörn. Med Say My Name-serien har designerna Morten&Jonas l
 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern

  Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern
  År 2016 återskapade Northern den tidslösa glastaklampan, designen av Birger Dahl. Dahd designade taklampan år 1956, som blev upphängd i de nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan är kanske en klassisk ”mid-century” design, men med sin minimal
 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern

  Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern
  År 2016 återskapade Northern den tidslösa glastaklampan, designen av Birger Dahl. Dahd designade taklampan år 1956, som blev upphängd i de nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan är kanske en klassisk ”mid-century” design, men med sin minimal
 • Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey - Northern

  Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey - Northern
  En vacker, stängd taklampa av glas, som skickar ut ett mjukt, diffust ljus. Say My Name taklampa i vit är idealisk som rumsbelysning när lampan hänger högt i tak, eller som mysbelysning i ett hörn. Med Say My Name-serien har designerna Morten&Jonas l
 • Northern Blush – rosa LED-vägglampa

  Northern Blush – rosa LED-vägglampa
  Mjukrosa LED-designvägglampa Blush med dimmer och stickpropp LED-vägglampan Blush är designad av designerduon Morten & Jonas, vars design kännetecknas av diskret enkelhet och högsta funktionalitet, nyfikenhet och humor. En välkänd skapelse är bordslampan Bake me a Cake, som följts av andra hyllade designer som redan vunnit flera priser.LED-vägglampan Blush inspirerar också med en enkel, nordisk stil och flexibilitet, eftersom lampskärmen kan flyttas till nästan vilken position som helst med den flexibla armen för att skapa riktad belysning för läsning, handarbete etc. samt indirekt belysning genom att justera skärmen. Blush LED-vägglampa kräver ingen vägganslutning, men kan enkelt anslutas till valfritt uttag tack vare den 200 cm långa kabeln med stickpropp.
 • Northern - Birdy Golvlampa Grå Northern

  Northern - Birdy Golvlampa Grå Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Birdy Golvlampa Grå visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor som finns i två olika längder. Den stil som byggdes upp år 1952 ligger fortfarande i tiden och ligger i framkant i nutidens moderna inredning. Seriens färgval sträcker sig över Black/Brass (svart och mässing), White/Metallic samt Grey/Metallic och bidrar till att ge en jättestor utbredning av användningsområden. Birdy är från en prisbelönt serie som under många år tillverkades och såldes av det norska elbolaget Sønnico i Oslo. Bordslampan blev tilldelad den högt ansedde Golden Medal på Triennalen i Milano, då var den dock känd som ”s-30016”. Birdy är ett mer attraktivt namn. Efter några år i skymundan återuppstår lamporna år 2013, då Northern beslutar sig för att återuppta och lansera denna designklassiker. De har lagt mycket krut på att bevara den ursprungliga formen samt dess ytterst funktionella egenskaper, eftersom dessa var orsaken till att den blev både uppskattad och populär. OBS Skärmen har samma färg både på insidan och utsidan.
 • Heat Taklampa Large Brass - Northern

  Heat Taklampa Large Brass - Northern
  Heat Taklampa från Northern är designad av Johanna Forsberg. Hon har en fascination över att arbeta med nät och de olika möjligheter och begränsningar detta material ger. Till sin Heat taklampa har hon använt ett nät av skinande mässing. Ett material
 • Birdy Golvlampa Svart/Mässing - Northern

  Birdy Golvlampa Svart/Mässing - Northern
  År 2013 återlanserade Northern en utav 50-talets populära lampor. Lampan har den samma, ursprungliga formen och funktionella egenskaperna som från början var anledningen till att lampan blev så populär. OBS Skärmen har samma färg både på insidan och
 • Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey - Northern

  Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey - Northern
  Koncept En design-ide utformad på papper. En stor glaspendel som i den grad skriker ”Say My Name”. Ett hantverk som kräver sin man. Att ombilda en så stor mängd glas till en kupa är en disciplin som endast en glasblåsare kan lyckas med. Några av värl
 • Oslo Wood Golvlampa Stål/Grøn - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Stål/Grøn - Northern
  Koncept Med en fascination för ”urban light” skapade Ove Rogne idén till Oslo Wood- golvlamporna. Oslo Wood Golvlampa sprider trevnad och omger rummet med ett näst intill drömlikt sken. Skärmen i beige/brun nyans, nästan transparant, fokuserar ljuset
 • Northern Birdy retro golvlampa vit

  Northern Birdy retro golvlampa vit
  Designer golvlampa Birdy i retrostil 1952 skapade den norska designern lampserien Birdy. Produkter som Birdy-golvlampan, med sin design som är så typisk för 50- och 60-talen på 1900-talet, är trendiga igen idag. Armaturens bas och huvud är vita, armaturen lyser i silver. Birdys ljus kan anpassas till användarens individuella behov tack vare de två ledarna.
 • Northern Gear Floor – matt svart golvlampa

  Northern Gear Floor – matt svart golvlampa
  Industriellt gestaltad golvlampa Gear Floor med dimmer Gear Floor är en kantigt gestaltad golvlampa i matt svart lackering, som med sin industriella design blir till ett intressant blickfång i rummet och utgör en effektfull kontrast till en ljus interiör. Lik växelspaken i bilen kan man med hjälp av spaken justera lampans lutning, där kugghjulen i lampfoten låses med varje rörelse så att den garanterat står stabilt och är fixerad. Golvlampan Gear Floor är utrustad med en 200 cm lång svart sladd med integrerad dimmer så att inte bara lampans position utan även ljusintensiteten kan justeras variabelt. Golvlampan Gear Floors design utvecklades av den svenska designern Johan Lindstén som grundade en självständig designstudio efter examen på Stockholms Universitet och ägnar sig åt att ge industriprodukter en personlighet. Han designade lampserien Gear för Northern, där användaren står i centrum. Lampserien Gears kännetecken är spakar och kugghjul som gör det möjligt att justera lampan manuellt.
 • Northern Over Me taklampa antracit 30 cm

  Northern Over Me taklampa antracit 30 cm
  Kan användas praktiskt taget överallt: Den norska designerduon Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, mer känd som Morten, är en av de mest kända designerna i Norge . Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Northern Birdy – grå retro-golvlampa

  Northern Birdy – grå retro-golvlampa
  Retro golvlampa Birdy by Birger Dahl 1952 utvecklade den norska designern Birger Dahl lampserien Birdy. Med sin design som är typisk för 1950- och 1960-talen är produkter som Birdy idag trendiga igen eller har förblivit aktuella sedan dess. Därför hör de redan till de moderna klassikerna. Armaturens bas och huvud är grå, armen glänser i silver. Birdys ljus kan anpassas till användarens individuella behov tack vare de två lederna. Den mellanliggande sladdbrytaren möjliggör bekväm tändning och släckning.
 • Northern Blush LED-vägglampa svart

  Northern Blush LED-vägglampa svart
  Svart LED-designervägglampa Blush med stickpropp och dimmer Ljusstarkt, direkt ljus som kan placeras exakt eller mild indirekt belysning - båda kan uppnås med vägglampan Blush, designad av Morten. Upptäck ett stort urval av lampor och belysning online på Lamp24.se – Europas ledande lampbutik. Vi erbjuder cirka 40 000 fantastiska produkter och expertrådgivning för att hjälpa dig hitta din drömbelysning. Vårt breda sortiment inkluderar inomhus- och utomhusbelysning, lampor, LED-ljuskällor med mera. Dra nytta av rabattkoder och fantastiska erbjudanden. Från tak- till golvlampor, i alla stilar – moderna, klassiska, hållbara eller designade. Rätt belysning kan förändra ett helt rum och påverka din livskvalitet. Upptäck våra smarta belysningslösningar och kontakta oss för frågor. Handla tryggt med en enkel returprocess – din nöjdhet är viktig för oss!
 • Oslo Wood Golvlampa Svart/Ljusblå - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Svart/Ljusblå - Northern
  Koncept Den trevligaste golvlampa somär gjord utifrån fascinationen av ”urban light”. Designern Ove Rogne var imponerad av stadens ljus som filtrerades ut genom träden omkring centrum. En lätt och elegant bas med tre ben i svart mynnar ut i en spänna
 • Northern Birdy retro vägglampa vit

  Northern Birdy retro vägglampa vit
  Birdy vägglampa designad i retrostil med vitt och mässing De som gillar retrostil kommer att finna Birdy vägglampan ett perfekt komplement till sin inredning. Väggfästet och lampans skärm av stål och aluminium är i vänligt vitt. Vägglampans arm är däremot silverfärgad. Den är mycket tunn, vilket gör att den vackra vägglampan ser väldigt elegant ut trots att den är 53 cm lång. Birdy-vägglampan har en 200 cm lång matningskabel (vit) med stickpropp och växelströmbrytare.
 • Oslo Wood Golvlampa Stål/Ljusblå - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Stål/Ljusblå - Northern
  Koncept Med en fascination för ”urban light” skapade Ove Rogne idén till Oslo Wood- golvlamporna. Föreställ dig stadens ljus som filtreras ut genom träden runt centrum. Oslo Wood Golvlampa sprider trevnad och omger rummet med ett näst intill drömlikt
 • Northern - Dokka Taklampa Dark Green Northern

  Northern - Dokka Taklampa Dark Green Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Dark Green är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Erkänd för sina strömliknande konturer, precisa proportioner och slanka tillgång till tillverkning av materialen. Redan från dag ett hade Dokka Pendel Petroleumblå potentialen till att bli en designklassiker. Den blev snabbt en av de bästsäljande pendel som någonsin har producerats i Norge. Allt det här för att sen plötsligt försvinna från hyllorna, då den tidigare producenten stoppade med att producera belysning. I 2007 kom en ny lansering från Northern av lampan Dokka, och det lades mycket krut på att man skulle bli förtrolig med originalet. Man har så nyligen tillföljt 3 nya färger som är matta, och som supplerar originalfärgerna svart och vit. Färgerna som har fått lov att utsmycka serien är Aqua Green, Petrol Blue och Dark Grey. Originalfärgerna fick också en ny finish för att matcha dem nya, annars skulle dem inte alls passa in. Dokka är byggd för att hålla både vad det gäller design och kvalité, det är en solid och robust lampa som är utförd i kvalitetsstål med en gedigen lackering. Det är en ikon med en bas för ett långt liv. Den är fortfarande populär idag, och utan att vi har tillgång till en tidsmaskin så är vi helt säkra på att den kommer vara en populär antikvitet om 200 år.
 • Birdy Vägglampa Grå - Northern

  Birdy Vägglampa Grå - Northern
  En designklassiker som tagits fram från förrådet. Birdy såg dagens ljus år 1952. Lampan var mycket populär och blev en utav Norges bästsäljande lampor. År 2013 återlanserade Northern den vackra Birdy-serien och den är i dag fortfarande lika populär.
 • Birdy Bordslampa Svart/Mässing - Northern

  Birdy Bordslampa Svart/Mässing - Northern
  En prisvinnande bordslampa somäven har fått en guldmedalj vid den högt ansedda Triennalen i Milano. OBS Skärmen har samma färg både på insidan och utsidan. Birdy Bordslampa Svart/Mässing designades redan på 50-talet, och lampan är ett bevis på att br
 • Northern Say my name – bordslampa, grå blank

  Northern Say my name – bordslampa, grå blank
  Designbordslampa Say my name med munblåst glasskärm De norska formgivarna Morten & Jonas har gjort ett statement med lampserien Say my name som står för purism och hantverkskonst. Få detaljer, men högkvalitativ och konstnärlig förädling utgör bordslampan Say my name med en glaskropp som tillverkas i glasblåserier i Italien, närmare bestämt Venedig. Det munblåsta glaset gör varje lampa unik. Exklusivitet och hög kvalitet utmärker denna symbios mellan skandinavisk formgivning och italiensk glaskonst. Lampan är utrustad med en sladdströmbrytare.
 • Northern Birdy – vägglampa med kontakt, 31,5 cm

  Northern Birdy – vägglampa med kontakt, 31,5 cm
  Praktisk Birdy vägglampa med sladd och stickproppNära sängen eller läsfåtöljen är Birdy vägglampa ett praktiskt belysningsobjekt. Skärmen är ansluten till armen och väggfästet med hjälp av en led och kan justeras individuellt. Dessutom har vägglampan en 200 cm lång matningsledning med stickpropp och mellansladdbrytare. Designen, som härstammar från 1950-talet, utvecklades av den norske formgivaren Birger Dahl (1916-1998). Dahls design står för tydliga former som inte gömmer sig bakom dekorativa detaljer. Den konformade skärmen på Birdy vägglampa och dess puristiska utseende står också för Dahls typiska stil.
 • Oslo Wood Golvlampa Svart/Beige - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Svart/Beige - Northern
  Koncept Med en fascination för ”urban light” skapade Ove Rogne idén till Oslo Wood- golvlamporna. Föreställ dig stadens ljus som filtreras ut genom träden runt centrum – det är beskrivningen av Oslo Wood- golvlampan. Med Oslo Wood Golvlampa i ditt va
 • Northern - Dokka Taklampa Dark Grey Northern

  Northern - Dokka Taklampa Dark Grey Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Dark Grey är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Erkänd för sina strömliknande konturer, precisa proportioner och slanka tillgång till tillverkning av materialen. Redan från dag ett hade Dokka Pendel Petroleumblå potentialen till att bli en designklassiker. Den blev snabbt en av de bästsäljande pendel som någonsin har producerats i Norge. Allt det här för att sen plötsligt försvinna från hyllorna, då den tidigare producenten stoppade med att producera belysning. I 2007 kom en ny lansering från Northern av lampan Dokka, och det lades mycket krut på att man skulle bli förtrolig med originalet. Man har så nyligen tillföljt 3 nya färger som är matta, och som supplerar originalfärgerna svart och vit. Färgerna som har fått lov att utsmycka serien är Aqua Green, Petrol Blue och Dark Grey. Originalfärgerna fick också en ny finish för att matcha dem nya, annars skulle dem inte alls passa in. Dokka är byggd för att hålla både vad det gäller design och kvalité, det är en solid och robust lampa som är utförd i kvalitetsstål med en gedigen lackering. Det är en ikon med en bas för ett långt liv. Den är fortfarande populär idag, och utan att vi har tillgång till en tidsmaskin så är vi helt säkra på att den kommer vara en populär antikvitet om 200 år.
 • Oslo Wood Golvlampa Beige/Olive - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Beige/Olive - Northern
  Den trevligaste golvlampa somär gjord utifrån fascinationen av ”urban light”. Designern Ove Rogne var imponerad av stadens ljus som filtrerades ut genom träden omkring centrum. En lätt och elegant bas med tre ben i svart mynnar ut i en spännande text
 • Buddy Bordslampa Warm Beige - Northern

  Buddy Bordslampa Warm Beige - Northern
  Buddy Bordslampa Warm Beigeär en multifunktionell bordslampa som är designad av Mads Sætter-Lassen. Han beskriver lampan såhär: ”en liten hjälpare som alla har bruk för”. Bordslampan Buddy är designad utifrån det nordiska tankesättet där enkelhet och
 • Northern Buddy Ljusgrön Golvlampa

  Northern Buddy Ljusgrön Golvlampa
  Design: Mads Sætter-Lassen för Northern Lighting Koncept: Buddy, som började sitt liv som en bordslampa, har nu kommit i en helt ny design. Golvlampans mjuka former passar in i alla rum och har många användningsområden. Den kan lysa upp en mörk läskrok, kan användas som nattlampa eller vid skrivbordet eller var fantasin tar dig. Buddy är en vacker och modern lampa med en minimalistisk look. Den finns i färgerna off-white, mörkgrå, mörkgrön och marsala.
 • Northern Lighting Snowball Vit Golvlampa

  Northern Lighting Snowball Vit Golvlampa
  Design: Trond Svendgård för Northern Lighting Koncept: Snowball sprider vackert och elegant ut ljuset i rummet från sin glasskärm. Det är en lampa med många användningsmöjligheter samtidigt som den har en vacker och minimalistisk design. Lampans skärm är gjord av glas och stativet finns i metall eller vitt.
 • Northern Oslo Wood golvlampa svart/svart

  Northern Oslo Wood golvlampa svart/svart
  Trebent golvlampa Oslo Wood - helt i svartGolvlampan Oslo Wood presenterar sig som en armatur som tydligt sticker ut från andra golvlampor tack vare sin kardanmonterade skärm, men som kan harmoniseras med andra ledande belysningsdesigner tack vare sin strömlinjeformade, moderna design. Det är ingen slump att Oslo Wood bär sitt namn. Dess skapare Ove Rogne inspirerades till denna design av stadsträden i den norska metropolen, som filtrerar stadsljuset och därmed lyser upp himlen i den mörka vinternatten. En golvlampa som redan när den är släckt står för nordisk hemdesign och skapar en makalös atmosfär när ljuset tänds. Den inbyggda dimmerbrytaren möjliggör individuell reglering av ljusstyrkan.Ove Rogne, grundare och VD för Northern, tog en magisterexamen i ekonomi och började en karriär inom management consulting. Hans beslut att arbeta mer kreativt och hans vision att göra belysningsdesign ljusare ledde till grundandet av Northern Lighting 2005. Under tiden har företaget satt sin prägel inte bara på armaturdesign utan även på hemdesign och har handlats under namnet Northern sedan 2018.
 • Northern Oslo Wood golvlampa stativ Mattvit

  Northern Oslo Wood golvlampa stativ Mattvit
 • Oslo Wood Golvlampa Svart/Caramel - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Svart/Caramel - Northern
  Den trevligaste golvlampa somär gjord utifrån fascinationen av ”urban light”. Designern Ove Rogne var imponerad av stadens ljus som filtrerades ut genom träden omkring centrum. En lätt och elegant bas med tre ben i svart mynnar ut i en spännande text
 • Northern Buddy Vägglampa Mörkgrön

  Northern Buddy Vägglampa Mörkgrön
  Design: Mads Sætter-Lassen för Northern Lighting Koncept: Buddy, som började sitt liv som en bordslampa, har nu kommit i en helt ny design. Vägglampans mjuka former passar in i alla rum och har många användningsområden. Den kan lysa upp en mörk läskrok, kan användas som nattlampa eller vid skrivbordet. Buddy är en vacker och modern lampa med en minimalistisk look. Den finns i färgerna off-white, mörkgrå, mörkgrön och marsala.
 • Northern Oslo Wood golvlampa skärm Olivgrön

  Northern Oslo Wood golvlampa skärm Olivgrön
 • Birdy Golvlampa Vit/Krom - Northern

  Birdy Golvlampa Vit/Krom - Northern
  År 2013 återlanserade Northern en utav 50-talets populära lampor. Lampan har den samma, ursprungliga formen och funktionella egenskaperna som från början var anledningen till att lampan blev så populär. OBS Skärmen har samma färg både på insidan och
 • Northern - Oslo Wood Golvlampa Stål/Beige Northern

  Northern - Oslo Wood Golvlampa Stål/Beige Northern
  Design Ove Rogne för Northern Koncept Oslo Wood Stål/Beige är en stämningsspridare av bästa klass. Oslo Wood skapar en mysig stämning och en bra stil. Det är en trendig golvlampa med en stabil trefot och en skräm som kan lysa i flera riktningar. Själva skärmen på Oslo Wood/Krom Beige roterar runt ett hänge som sitter fast på toppen av kroppen, och det gör det möjligt att styra ljuset i alla riktningar. Skärmens tyg styr ljuset uppåt men är också med och skapar ett behagligt diffust ljus ut i själva rummet. På frågan om härkomst, berättar designern om hur stadens ljus filtrerades genom träden runt centrum. Det var dessa minnen om ”urban light” som skapade den ursprungliga idén till Oslo Wood. Ljus som mjukas upp av skuggor, med det varma skenet från stadens ljus en mörk vinternatt, spreds uppåt genom trädens grenar och himlen är mjukt upplyst.
 • Northern - Oslo Wood Golvlampa Stål/Vit Northern

  Northern - Oslo Wood Golvlampa Stål/Vit Northern
  Design Ove Rogne för Northern Koncept Oslo Wood Stål/Vit är en stämningsspridare av bästa klass. Oslo Wood skapar en mysig stämning och en bra stil. Det är en trendig golvlampa med en stabil trefot och en skräm som kan lysa i flera riktningar. Själva skärmen på Oslo Wood/Krom Beige roterar runt ett hänge som sitter fast på toppen av kroppen, och det gör det möjligt att styra ljuset i alla riktningar. Skärmens tyg styr ljuset uppåt men är också med och skapar ett behagligt diffust ljus ut i själva rummet. På frågan om härkomst, berättar designern om hur stadens ljus filtrerades genom träden runt centrum. Det var dessa minnen om ”urban light” som skapade den ursprungliga idén till Oslo Wood. Ljus som mjukas upp av skuggor, med det varma skenet från stadens ljus en mörk vinternatt, spreds uppåt genom trädens grenar och himlen är mjukt upplyst.