Northern Lighting lampor

 • Vacker designer-pendellampa Diva valnöt

  Vacker designer-pendellampa Diva valnöt
  Ett exempel för fantastiskt träarbete: designer-pendellampan Diva från Natedal & Egset. Hemligheten bakom pendellampan Diva som designades av Peter Natedal & Thomas Kalvatn Egset är ett lekfullt tillgång till design. Denna designprodukt består av trälameller (6,5 mm kryssfaner med en 1,5 mm tjock träbeläggning) som bildar en sorts bur runt en liten handblåst, satinerad glasglob. Med en G9-lampa på 60 W strålar Diva inifrån och skapar en tilltalande, varm effekt genom stommen av trä. Detta gör att produkten lätt kan integreras i en naturlig atmosfär och ger möjlighet för att komplettera interiören med ett tilltalande nytt designobjekt. Designertaklampan Diva är ett uttryck av respekt för de norska mästarna i träbearbetning och ett bevis på dessa materials användbarhet i modern inredning. Har tilldelats: Award for Design Excellence Norwegian Design Council
 • Unika Taklampa Liten - Northern

  Unika Taklampa Liten - Northern
  Design Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Liten tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill&hellip:
 • Butterfly Vägglampa

  Butterfly Vägglampa
 • Extravagant designer-pendellampa Circle

  Extravagant designer-pendellampa Circle
  En modern tolkning av pendellampan: Circle Den unga finska designern Hannakaisa Pekkala var sitt skandinaviska arv och dess enkelhet trogen, när hon designade pendellampan Circle, men kombinerade det med något oväntat. En pendellampa som består av en stålring med en lampsockel är allt annat än traditionell. Pekkala bryter konventionerna och skapar på så sätt spontanitet. Pendellampan Cricle kan användas enkelt eller i grupp. Kombineras flera lampor, rekommenderar vi att hänga dem i olika höjder. Den 350 cm långa sladden som lampan är utrustad med tillåter en flexibel upphängning vid monteringen.
 • Birdy Bordslampa Vit/Krom - Northern

  Birdy Bordslampa Vit/Krom - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Bordslampa Vit/Krom visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor som&hellip:
 • Evergreen Taklampa Liten Mässing - Northern

  Evergreen Taklampa Liten Mässing - Northern
  Design Peter Natedal & Thomas Kalvatn Egset för Northern Konsept Evergreen Taklampa Liten Mässing är en av de lampor som lyckas med att hålla sig modern över tid och samtidigt passa in i nästan alla&hellip:
 • Snowball Bordslampa Vit - Northern

  Snowball Bordslampa Vit - Northern
  Design Trond Svendgård för Northern Koncept Snowball Bordslampa Vit är en stolt del av den moderna tolkningen av den klassiska Bauhaus-lampan. Här avslöjar man hur modern och kubisk stil från mellankrigstiden&hellip:
 • Birdy Bordslampa Svart/Mässing - Northern

  Birdy Bordslampa Svart/Mässing - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Bordslampa Svart/Mässing visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor&hellip:
 • Diva Golvlampa

  Diva Golvlampa
 • Over Me 40 Plafond Vit - Northern

  Over Me 40 Plafond Vit - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Vit enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut&hellip:
 • Over Me 30 Plafond Dusty Blue - Northern

  Over Me 30 Plafond Dusty Blue - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Dusty Blue enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus&hellip:
 • Unika Taklampa Grå Stor - Northern

  Unika Taklampa Grå Stor - Northern
  Design Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Grå Stor tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och&hellip:
 • Unika Taklampa Stor - Northern

  Unika Taklampa Stor - Northern
  Design Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Stor tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och Churchill&hellip:
 • Scheisse

  Scheisse
 • Diva Takpendel

  Diva Takpendel
 • Snowball Bordslampa Small

  Snowball Bordslampa Small
 • Retro-bordslampa Birdy i svart/mässing

  Retro-bordslampa Birdy i svart/mässing
  Modern bordslampa Birdy med två leder Skrivbordsarbete är oftast jobbigt, men med enkla medel kan man underlätta det. Ett av dessa medel är bordslampan Birdy i retrostil. Den är hela 43 cm hög och sticker ut med 60 cm. Stängerna är mycket tunna, så att de inte stör på skrivbordet. Tack vare två leder kan bordslampan Birdy anpassas efter situationen.
 • Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey - Northern

  Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey - Northern
  En vacker, stängd taklampa av glas, som skickar ut ett mjukt, diffust ljus. Say My Name taklampa i vit är idealisk som rumsbelysning när lampan hänger högt i tak, eller som mysbelysning i ett hö
 • Unika Taklampa Grå Liten - Northern

  Unika Taklampa Grå Liten - Northern
  Design Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist för Northern Koncept Unika Taklampa Grå Liten tillhör familjen mun-blåsta små glaslampor som ursprungligen designats åt Restaurang Grønbech och&hellip:
 • Birdy Golvlampa Vit/Krom - Northern

  Birdy Golvlampa Vit/Krom - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Birdy Golvlampa Vit/Krom visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor&hellip:
 • Acorn Taklampa

  Acorn Taklampa
 • Circle Taklampa - Northern

  Circle Taklampa - Northern
  Design Hannakaisa Pekkala för Northern Koncept Med cirkeln som utgångspunkt använder den iögonfallande pendeln simpla och grafiska linjer för att skapa sin runda form. Circle har en minimalistisk&hellip:
 • Over Me 30 Plafond Mörk Grå - Northern

  Over Me 30 Plafond Mörk Grå - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Mörk Grå enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus&hellip:
 • Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey - Northern

  Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Taklampa Smoked Matt Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder.&hellip:
 • Meld Taklampa Dusty Blue/Off-White - Northern

  Meld Taklampa Dusty Blue/Off-White - Northern
  Design Noidoi Design Studio för Northern Koncept Meld Pendel i Dusty Blue/Off-White är tillverkad i keramik och just keramik är mer populärt än någonsin. För designerna NoiDoi används materialet&hellip:
 • Over Me 40 Plafond Mörk Grå - Northern

  Over Me 40 Plafond Mörk Grå - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Mörk Grå enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus&hellip:
 • Buddy Bordslampa White - Northern

  Buddy Bordslampa White - Northern
  Design Mads Sætter-Lassen för Northern Koncept Buddy Bordlampen i Off-White är en vinnare av The Northern Lightning Student Design Award 2015, där den iögonfallande Buddy-lampan av Mads Sætter-Lassen&hellip:
 • Minimalistisk bordslampa Snowball, metallisk

  Minimalistisk bordslampa Snowball, metallisk
  Snowball – designer-bordslampa i puristisk stil Bordslampan Snowball har en mycket puristisk design som inspirerades av den praktiska och enkla bauhausstilen. Metallfoten i satinerat nickel har en rektangulär form och övergår i en smal stång med en satinerad, vit glasglob på toppen. Globen fungerar som en diffusor och lampskärm och rymmer G9-ljuskällan. Den vita globen, som ger lampan namnet, består av handblåst glas och utlovar hög kvalitet. Trond Svendgård är designern bakom Snowball och jobbar egentligen som kock. Både för hans matlagning och lampdesign har han samma motto: Keep it simple!. Snowball är ett perfekt exempel på hur hans motto blir realitet.
 • Mångsidig designer-taklampa Over Me, 40 cm

  Mångsidig designer-taklampa Over Me, 40 cm
  En rund sak: taklampa Over Me från designerduon Morten & Jonas De norska designerna Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim (Morten & Jonas) skapade med modellen Over Me en tak- och vägglampa, som vid första blicken inte imponerar med några iögonfallande detaljer. Men just denna enkelhet är dess kännetecken. Den runda lampkroppen består av stål som lackerades i en fin blå färg. Diffusorglaset i matt opal garanterar bländfri ljusfördelning. Over Me är enkel, men mångsidig, eftersom lampan kan monteras både i taket och på väggen. Dessutom är den tack vare kapslingsklass IP44 lämplig för badrum m.m. och skyddad mot fukt.
 • Northern Gear Table bordslampa, 1 lampa

  Northern Gear Table bordslampa, 1 lampa
  Matt svart bordslampa Gear Table i industriell design Ett intressant utseende med kantiga former och kugghjul i lampfoten för att justera lampans utskjutning gör designbordslampan Gear Table till en idealisk ljuskälla för skrivbord, men även vardagsrum, där den blir till ett tekniskt inspirerat blickfång. Med hjälp av spaken kan lamparmens lutning justeras, kugghjulen låses vid varje rörelse. Ljusintensiteten kan justeras med hjälp av dimmern som integrerades i den 200 cm långa anslutningssladden, vilket sörjer för ännu mer flexibilitet. Den svenska designern Johan Lindstén designade lampserien Gear för lamptillverkaren Northern. Efter hans studier på Stockholms Universitet grundade han sin egen designstudio. Har ägnar han sig åt en speciell sak: att ge industriella produkter en personlighet. Lampserien Gear är ett lyckat exempel för detta.
 • Birdy bordslampa - Brass/black

  Birdy bordslampa - Brass/black
 • Me Golvlampa Vit - Northern

  Me Golvlampa Vit - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Me Golvlampa Vit är en lampa designad just för dig. Designen för dem lugna ögonblicken med avslappning i tankarna. Formen är okomplicerad&hellip:
 • Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey - Northern

  Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder.&hellip:
 • Over Me 30 Plafond Vit - Northern

  Over Me 30 Plafond Vit - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Vit enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus ut&hellip:
 • Over Me 40 Plafond Dusty Blue - Northern

  Over Me 40 Plafond Dusty Blue - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Over Me I Dusty Blue enkla taklampa/vägglampa består av en glatt metalram och en lysande glasskiva. Den ger ett fint och diffust ljus&hellip:
 • Buddy Bordslampa Dark Grey - Northern

  Buddy Bordslampa Dark Grey - Northern
  Design Mads Sætter-Lassen för Northern Koncept Buddy Bordlampen i Mörk Grå är en vinnare av The Northern Lightning Student Design Award 2015, där den iögonfallande Buddy-lampan av Mads Sætter-Lassen&hellip:
 • Gear Bordslampa Double - Northern

  Gear Bordslampa Double - Northern
  Design Johan Lindstén för Northern Lighting Koncept Så är det dags att komma upp i ?Gear?! Ny snygg och rå design från Northern som med denna lampa har designat en, vid en första anblick, helt&hellip:
 • Northern Heat – hänglampa i mässingsväv

  Northern Heat – hänglampa i mässingsväv
  Designpendellampan Heat tillverkas av en fin mässingsväv ”A glowing cloud of fire”, ”ett glödande eldmoln” – så beskriver den svenska designern Johanna Forsberg hänglampan Heat. En fin väv i glittrande mässing utgör den ovanliga lampans skärm. Denna påminner faktiskt om en stor glödande eldboll, när väven reflekterar ljuset och badar rummet i en varm och mysig atmosfär. Så fort ljuset tänds visar Heat sin lugna och transparenta karaktär men den förlorar inte sin fascination. Johanna Forsberg lyckades med att skapa en dynamisk designlampa som definieras framför allt av sina kontraster. Samtidigt var den sociala aspekten en viktig del under lampans utveckling. Med målet att främja kreativitet och konstnärliga färdigheter bland socialt utsatta, samarbetade designern med en utvecklingsagentur för att överlåta tillverkningen av lampskärmen till arbetslösa migranter och asylsökande. Sedan dess tillverkas hänglampan Heats skärm uteslutande av migranter och asylsökande för hand. På så sätt blir varje lampa unik. Designern och konstnären Johanna Forsberg växte upp i norra Sverige. Hennes kreativa karriär började när hon upptäckte den konstnärliga potentialen av ett speciellt material. Detta material är inget annat än stålväv som fascinerande henne så mycket att hon förfinade arbetet med metallväven med tiden. För sina kreationer som tillverkas för hand hämtar Forsberg inspirationen hos naturliga former. 2018 lyckades hon med att skapa ett mästerverk, då hon designade pendellampan Heat – ett förstklassigt belysningsobjekt i metallväv som med sin eleganta design övertygar och inspirerar andra konstnärer och designer.
 • Snowball Golvlampa Vit - Northern

  Snowball Golvlampa Vit - Northern
  Design Trond Svendgård för Northern Koncept Snowball Bordslampa Vit är en stolt del av den moderna tolkningen av den klassiska Bauhaus-lampan. Här avslöjar man hur modern och kubisk stil från mellankrigstiden&hellip:
 • Birdy Golvlampa Svart/Mässing - Northern

  Birdy Golvlampa Svart/Mässing - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Birdy Golvlampa Svart/Mässing visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor&hellip:
 • Oslo Wood Golvlampa Svart skärm

  Oslo Wood Golvlampa Svart skärm
 • Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey - Northern

  Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder.&hellip:
 • Seed vägglampa – Ljusblå

  Seed vägglampa – Ljusblå
 • Mörkgrå taklampa Dokka av stål

  Mörkgrå taklampa Dokka av stål
  Tillbaka till år 1954 med taklampan Dokka En liten lampa med en stor historia är modellen Dokka. Den föddes nämligen redan 1954, när den norske designern Birger Dahl skapade Dokka och därmed en norsk designklassiker. Taklampan blev snabbt den mest köpta norska lampan och vann som den första i sitt land guldmedaljen i Triennale di Milano. Mer än fem årtionden senare producerar nu tillverkaren av designlampor Northern Lighting en nyutgåva av denna efterkrigsklassiker - i nya färger, men fortfarande i den välkända formen och kvaliteten. Skärmen av stål har en tidlös elegans och är överdragen med en matt, mörkgrå lackering.
 • Norweigan Forest Small pendel - Ask

  Norweigan Forest Small pendel - Ask
 • Balancer Golvlampa Svart - Northern

  Balancer Golvlampa Svart - Northern
  Design Yuue för Northern Koncept Balancer vägg Svart är en dekorativ och flexibel lampa som ger ett praktiskt och behagligt ljus. De klassiska geometriska formerna är kombinerat med rena arkitektoniska&hellip:
 • Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey - Northern

  Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Den snygga Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey är en fin kombination av ljus, färg och hantverk av traditionella glasframställningsmetoder.&hellip:
 • Say my name bordslampa

  Say my name bordslampa
 • Northern Birdy retro spot svart

  Northern Birdy retro spot svart
  Kort vägglampa Birdy med stål Birdy-vägglampan är idealisk för korridorer eller andra mindre utrymmen eftersom den har en projektion på endast 31,5 cm. Den är bara 19 cm hög. Tack vare en led kan den justeras individuellt så att den inte bländar och belyser rätt plats. Färgerna är svart och mässing. Den förstnämnda gäller lampskärmen och väggfästet, som är 12,5 cm i diameter. Birdy-vägglampan har en 200 cm lång kabel (svart) med stickpropp och växelströmbrytare.
 • Vit designer-taklampa Over Me, 40 cm

  Vit designer-taklampa Over Me, 40 cm
  Obegränsade användningsområden: taklampa Over Me Den norska designerduon Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, bättre känd som Morten & Jonas, skapade den mångsidiga lampan Over Me. Å ena sidan är den inte avsedd till enbart taket eller väggen, men kan monteras på båda. Å andra sidan är designen enkel, så att den kan integreras i alla sorters interiörer. Den runda lampkroppen består av stål, en opal diffusor för bländfritt ljus i taket eller på väggen, och glas. Pricken över i:et är kapslingsklassen IP44, som gör lampan även lämplig för fuktiga rum som badrum. Vad mer kan man önska sig?
 • Svart designer-pendellampa Dokka

  Svart designer-pendellampa Dokka
  Retrodesign från 1954: Pendellampa Dokka i matt svart Med pendellampan Dokka äger man en del av den europeiska designhistorien. Norrmannen Birger Dahl designade prototypen till denna lampa år 1954. På så sätt designade han ett objekt som snabbt blev en klassiker för tiden och en av de mest sålda norska lampor. Modellen Dokka är dessutom den första norska lampan som fick Golden Medal Award från Triennale di Milano. Många årtionden senare blev pendellampan Dokka återupptäckt och man började producera den igen. Nya färger las till serien, men en sak kommer aldrig att förändras: dess unika form. Kroppen i stål är långlivad och tålig. Att Dokkan finns fortfarande att köpa är ett bevis på detta.
 • Northern Buddy – skrivbordslampa, vit

  Northern Buddy – skrivbordslampa, vit
  Kombination av en lampa och ett pennställ: skrivbordslampan Buddy Skrivbordslampan Buddy är en bra vän för alla som tillbringar mycket tid vid skrivbordet och inte bara behöver ljus i detta syfte, utan även ett passande ställ för pennor och andra små tillbehör som annars bara ligger på skrivbordet. Hela lampan tillverkades av stål och på dess lampfot monterades ett pennställ – i samma färg som resten av lampan. Skärmen har samma form som pennstället och kan tack vare leden justeras. Skrivbordslampan Buddys stil kan beskrivas som puristiskt, modernt och skandinaviskt och designades av danska Mads Sætter-Lassen. Sætter-Lassen har vunnit Northern Lighting Student Design Award för Buddy år 2015. Han beskriver Buddy som ”en liten hjälpare som alla har behov för”.
 • Over Me 40 Plafond Mörk Grå - Northern

  Over Me 40 Plafond Mörk Grå - Northern
  Morten Skjærpe&Jonas Norheim har absolut lyckats med att göra om en klassisk plafond till ett utsökt designelement som kan användas både i det privata hem och i kontoren. En utsida i mörkgrå oc
 • Over Me 30 Plafond Vit - Northern

  Over Me 30 Plafond Vit - Northern
  Har du svårt för att hitta den riktiga plafonden, då den både skall vara snygg att se på men samtidigt ge ett perfekt ljus till rummet? Kolla in Over Me plafonden, här är den i en vacker, dammi
 • Big Mama

  Big Mama
 • Moo wall lamp

  Moo wall lamp
 • Sunday Vägglampa

  Sunday Vägglampa
 • Me Golvlampa Svart - Northern

  Me Golvlampa Svart - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Me golvlampa I Svart är en lampa designad just för dig. Designen för dem lugna ögonblicken med avslappning i tankarna. Formen är&hellip:
 • Northern Birdy retro bordslampa vit

  Northern Birdy retro bordslampa vit
  Elegant bordslampa Birdy i vitt Birdy bordslampa förgyller skrivbordsarbetet utan problem. Tack vare sitt eleganta utseende kan den användas inte bara i privata utrymmen utan även på offentliga kontor. Den har två leder som garanterar en perfekt individuell justering av höjd och utskjutning och gör det mycket enkelt att arbeta. Höjden på Birdy bordslampa är 43 cm och utskjutningen 60 cm.
 • Retro-vägglampa Birdy i svart/mässing

  Retro-vägglampa Birdy i svart/mässing
  Stilfull vägglampa Birdy i mässing och svart Vägglampan Birdy är perfekt för att belysa stora hallar längs väggen. Även belysningen av specifika hörn eller objekt är inget problem, tack vare leden i lamparmen. Vägglampan Birdy sticker ut med 53 cm och är 24 cm höjd. Skärmen och väggfästet är svarta, medan armen är mässingfärgad. Vägglampan Birdy har en 200 cm lång sladd (svart) med kontakt och vippströmbrytare.
 • Taklampa Dokka i retrostil av stål, vit

  Taklampa Dokka i retrostil av stål, vit
  Vit taklampa Dokka i retrostil Taklampan Dokka belyser stilfullt alla rum. Den kan användas mycket mångsidigt. Tack vare det adekvata ljuset passar den bra i hobbyrum. Men den vita färgen och den eleganta formen gör den även tillräckligt stilfull och modern för att passa i vardagsrummet eller sovrummet. Den anpassar sig till omgivningen tack vare det enkla utseendet. Skärm och kabel är i vitt, men den har en snygg ring av mässing upptill, som enda och därför särskilt effektfulla dekoration. Skärmen hos taklampan Dokka har en största diameter på 16,5 cm. Höjden är 24,5 cm.
 • Vacker designer-pendellampa Diva, ek

  Vacker designer-pendellampa Diva, ek
  Ett exempel för fantastiskt träarbete: designer-pendellampan Diva från Natedal & Egset. Hemligheten bakom pendellampan Diva som designades av Peter Natedal & Thomas Kalvatn Egset är ett lekfullt tillgång till design. Denna designprodukt består av trälameller (6,5 mm kryssfaner med en 1,5 mm tjock träbeläggning) som bildar en sorts bur runt en liten handblåst, satinerad glasglob. Med en G9-lampa på 60 W strålar Diva inifrån och skapar en tilltalande, varm effekt genom stommen av trä. Detta gör att produkten lätt kan integreras i en naturlig atmosfär och ger möjlighet för att komplettera interiören med ett tilltalande nytt designobjekt. Designertaklampan Diva är ett uttryck av respekt för de norska mästarna i träbearbetning och ett bevis på dessa materials användbarhet i modern inredning. Har tilldelats: Award for Design Excellence Norwegian Design Council
 • Northern Unika – hänglampa i glas, 10,5 cm

  Northern Unika – hänglampa i glas, 10,5 cm
  Munblåst glasskärm: designhänglampa Unika Varje lampa ur serien Unika är unik – som namnet redan antyder – eftersom lampskärmen tillverkas för hand, dvs. är munblåst. Därför kan det förekommer minimala ojämnheter som ger lampan det lilla extra. Eftersom glasskärmen är helt genomskinlig, borde en snygg ljuskälla användas, t.ex. en rustika- eller LED-filamentlampa. På sätt kan helhetsbilden kompletteras efter tycke och smak och individualiseras. Designerna Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist formgav hänglampan Unika, som ursprungligen designades för restaurangen Grønbech and Churchill i Köpenhamn.
 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern

  Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern
  Strömlinjen och skarpa glastaklampan med en lång historia. Ursprungligen designad år 1956 och 2 år efter det hängdes upp i det nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan i Small blev relanse
 • Gear Golvlampa - Northern

  Gear Golvlampa - Northern
  Gear Golvlampaär designad av den svenska designern Johan Lindstén. Gear var hans första design för Northern. Med lampserien Gear har designern slagit huvudet på spiken. Med ett vackert och rått
 • Gear Bordslampa Double - Northern

  Gear Bordslampa Double - Northern
  Gear Bordslampa Doubleär designad av den svenska designern Johan Lindstén. Gear var hans första design för Northern. Med lampserien Gear har designern slagit huvudet på spiken. Med ett vackert oc
 • Northern Dahl hänglampa mörkgrå

  Northern Dahl hänglampa mörkgrå
  Retro-hänglampa Dahl med glasskärm Hänglampan Dahl fick namnet efter dess skapare: Birger Dahl. Den norska designern levde 1916 till 1998. I anledning till hans 100 års jubileum lanserade Northern Lighting en modell som han formgav år 1956. Ursprungligen formgav Dahl hänglampan för det norska parlamentet som renoverades då. Dahls lampskärm i glas har en tidlös design. Den är munblåst och har tack vare en speciell tillverkningsteknik en jämn och samtidigt matt yta. Den opala skärmen sörjer inte bara för ett klassiskt och tidlöst utseende, utan är även anledningen till att ljuset avges bländfritt och jämnt i rummet.
 • Northern Dahl hänglampa small mässing matt

  Northern Dahl hänglampa small mässing matt
  Retro-hänglampa Dahl med glasskärm Hänglampan Dahl fick namnet efter dess skapare: Birger Dahl. Den norska designern levde 1916 till 1998. I anledning till hans 100 års jubileum lanserade Northern Lighting en modell som han formgav år 1956. Ursprungligen formgav Dahl hänglampan för det norska parlamentet som renoverades då. Dahls lampskärm i glas har en tidlös design. Den är munblåst och har tack vare en speciell tillverkningsteknik en jämn och samtidigt matt yta. Den opala skärmen sörjer inte bara för ett klassiskt och tidlöst utseende, utan är även anledningen till att ljuset avges bländfritt och jämnt i rummet.
 • Snowball Golvlampa Large

  Snowball Golvlampa Large
 • Birdy Vägglampa

  Birdy Vägglampa
 • Me Golvlampa Grå - Northern

  Me Golvlampa Grå - Northern
  Design Morten Skjærpe Knarrum & Jonas Norheim för Northern Koncept Me golvlampa I Grå är en lampa designad just för dig. Designen för dem lugna ögonblicken med avslappning i tankarna. Formen är&hellip:
 • Heat Taklampa Large Brass - Northern

  Heat Taklampa Large Brass - Northern
  Design Johanna Forsberg för Northern Koncept Skinande mässings-nät var utgångspunkten för denna pendeltaklampa, som designern Johanna Forsberg för Northern, har format till denna lysande himmel av&hellip:
 • Vit designer-taklampa Over Me, 30 cm

  Vit designer-taklampa Over Me, 30 cm
  Obegränsade användningsområden: taklampa Over Me Den norska designerduon Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, bättre känd som Morten & Jonas, skapade den mångsidiga lampan Over Me. Å ena sidan är den inte avsedd till enbart taket eller väggen, men kan monteras på båda. Å andra sidan är designen enkel, så att den kan integreras i alla sorters interiörer. Den runda lampkroppen består av stål, en opal diffusor för bländfritt ljus i taket eller på väggen, och glas. Pricken över i:et är kapslingsklassen IP44, som gör lampan även lämplig för fuktiga rum som badrum. Vad mer kan man önska sig?
 • Pendellampa Say my name i glas, rökgrå

  Pendellampa Say my name i glas, rökgrå
  Handblåst glasskärm: pendelampa Say my name från norska designerduon Morten & Jonas ”Skandinavien möter Italien” är ett alternativt namn som skulle kunna beskriva pendellampan Say my name. Den kombinera nämligen skandinavisk design med italiensk glaskonst. Lampan designades av norska Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, även kända som Morten & Jonas, som vid formgivningen var sitt skandinaviska arv fullt av enkelhet och minimalism trogna. Den rökgrå lampkroppen som är lätt transparent tillverkades i Italien. Där hittar man de bästa och skickligaste glasblåsarna som kan tillverka en så pass stor lampkropp i ett stycke.
 • Northern Buddy – skrivbordslampa, antracit

  Northern Buddy – skrivbordslampa, antracit
  Kombination av en lampa och ett pennställ: skrivbordslampan Buddy Skrivbordslampan Buddy är en bra vän för alla som tillbringar mycket tid vid skrivbordet och inte bara behöver ljus i detta syfte, utan även ett passande ställ för pennor och andra små tillbehör som annars bara ligger på skrivbordet. Hela lampan tillverkades av stål och på dess lampfot monterades ett pennställ – i samma färg som resten av lampan. Skärmen har samma form som pennstället och kan tack vare leden justeras. Skrivbordslampan Buddys stil kan beskrivas som puristiskt, modernt och skandinaviskt och designades av danska Mads Sætter-Lassen. Sætter-Lassen har vunnit Northern Lighting Student Design Award för Buddy år 2015. Han beskriver Buddy som ”en liten hjälpare som alla har behov för”.
 • Balancer Golvlampa Svart - Northern

  Balancer Golvlampa Svart - Northern
  Balancer Golvlampa Svartär en riktig showstopper. Designern har skapat ett intressant uttryck som kombinerar ett hisnande ljus, geometri och en tydlig stil. Lampan är interaktiv och ger möjlighet f
 • Gear Bordslampa - Northern

  Gear Bordslampa - Northern
  Gear Bordslampaär designad av den svenska designern Johan Lindstén. Gear var hans första design för Northern. Med lampserien Gear har designern slagit huvudet på spiken. Med ett vackert och rått
 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern

  Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern
  Strömlinjen och skarpa glastaklampan med en lång historia. Ursprungligen designad år 1956 och 2 år efter det hängdes upp i det nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan i Small blev relanse
 • Buddy Bordslampa Dark Grey - Northern

  Buddy Bordslampa Dark Grey - Northern
  Buddy Bordslampa Mörk Grå är en multifunktionell bordslampa som är designad av Mads Sætter-Lassen. Han beskriver lampan såhär: ”en liten hjälpare som alla har bruk för”. Bordslampan Buddy
 • Circle Taklampa - Northern

  Circle Taklampa - Northern
  Circle Taklampaär som namnet tillsäger designad efter inspiration från den geometriska formen cirkel. Taklampan är modern med sina enkla, grafiska linjer. Circle från Northern är nutida och när
 • Northern Dahl hänglampa vit

  Northern Dahl hänglampa vit
  Retro-hänglampa Dahl med glasskärm Hänglampan Dahl fick namnet efter dess skapare: Birger Dahl. Den norska designern levde 1916 till 1998. I anledning till hans 100 års jubileum lanserade Northern Lighting en modell som han formgav år 1956. Ursprungligen formgav Dahl hänglampan för det norska parlamentet som renoverades då. Dahls lampskärm i glas har en tidlös design. Den är munblåst och har tack vare en speciell tillverkningsteknik en jämn och samtidigt matt yta. Den opala skärmen sörjer inte bara för ett klassiskt och tidlöst utseende, utan är även anledningen till att ljuset avges bländfritt och jämnt i rummet.
 • Diva Taklampa Upphäng - Northern

  Diva Taklampa Upphäng - Northern
  Design Northern Koncept Diva Taklampa Upphäng för Diva Taklampa Vi har ett stort urval av reservdelar, bland annat lampskärmar, lampfattningar, skruvar, sladdar, lampupphäng och mycket mer. Så saknar&hellip:
 • Blush Taklampa White - Northern

  Blush Taklampa White - Northern
  Design Northern Lighting Koncept Blush Taklampan är bara en av de många, fantastiska nya tillskott från design- och belysningsmärketNorthern. Med en lätt underspelad karaktär, som låter både material,&hellip:
 • Northern Dahl hänglampa small mörkgrå

  Northern Dahl hänglampa small mörkgrå
  Retro-hänglampa Dahl med glasskärm Hänglampan Dahl fick namnet efter dess skapare: Birger Dahl. Den norska designern levde 1916 till 1998. I anledning till hans 100 års jubileum lanserade Northern Lighting en modell som han formgav år 1956. Ursprungligen formgav Dahl hänglampan för det norska parlamentet som renoverades då. Dahls lampskärm i glas har en tidlös design. Den är munblåst och har tack vare en speciell tillverkningsteknik en jämn och samtidigt matt yta. Den opala skärmen sörjer inte bara för ett klassiskt och tidlöst utseende, utan är även anledningen till att ljuset avges bländfritt och jämnt i rummet.
 • Buddy Bordslampa Warm Beige - Northern

  Buddy Bordslampa Warm Beige - Northern
  Design Mads Sætter-Lassen för Northern Koncept Buddy Bordslampa Warm Beige är en vinnare av The Northern Lightning Student Design Award 2015, där den iögonfallande Buddy-lampan av Mads Sætter-Lassen&hellip:
 • Oslo Wood Golvlampa Beige skärm

  Oslo Wood Golvlampa Beige skärm
 • Gear Bordslampa - Northern

  Gear Bordslampa - Northern
  Design Johan Lindstén för Northern Lighting Koncept Så är det dags att komma upp i ?Gear?! Ny snygg och rå design från Northern som med denna lampa har designat en, vid en första anblick, helt&hellip:
 • Rund designer-taklampa Over Me, 40 cm

  Rund designer-taklampa Over Me, 40 cm
  Designer-taklampa Over Me med många användningsområden Den antracitfärgade taklampan Over Me är väldigt klassisk och elegant och består av lackerat stål och en diffusor i matt opalglas. Den kännetecknas av sin runda form som också gör den mångsidig. Med sitt enkla och klassiska utseende kan Over Me integreras i många olika inredningsstilar. Även faktumet att den kan monteras både i taket och på väggen gör den till ett mångsidigt belysningsobjekt. Dessutom är den tack vare kapslingsklass IP44 lämplig för badrum. Denna mångsidiga lampa designades av den norska duon Morten & Jonas. Duon består av designern Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim.
 • Unika large Takpendel

  Unika large Takpendel
 • Unika small Takpendel

  Unika small Takpendel
 • Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey - Northern

  Say My Name Bordslampa Smoked Glossy Grey - Northern
  En vacker, stängd taklampa av glas, som skickar ut ett mjukt, diffust ljus. Say My Name taklampa i vit är idealisk som rumsbelysning när lampan hänger högt i tak, eller som mysbelysning i ett hö
 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern

  Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Grå - Northern
  År 2016 återskapade Northern den tidslösa glastaklampan, designen av Birger Dahl. Dahd designade taklampan år 1956, som blev upphängd i de nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan är kans
 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern

  Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Messing - Northern
  År 2016 återskapade Northern den tidslösa glastaklampan, designen av Birger Dahl. Dahd designade taklampan år 1956, som blev upphängd i de nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan är kans
 • Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Vit - Northern

  Dahl Taklampa Opal Glas Vit/Vit - Northern
  År 2016 återskapade Northern den tidslösa glastaklampan, designen av Birger Dahl. Dahd designade taklampan år 1956, som blev upphängd i de nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan är kans
 • Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey - Northern

  Say My Name Bordslampa Smoked Matt Grey - Northern
  En vacker, stängd taklampa av glas, som skickar ut ett mjukt, diffust ljus. Say My Name taklampa i vit är idealisk som rumsbelysning när lampan hänger högt i tak, eller som mysbelysning i ett hö
 • Over Me 40 Plafond Vit - Northern

  Over Me 40 Plafond Vit - Northern
  En plafond som absolutär modern. Over Me plafonden består av en vit utsida och en dimmer gjord av opalglas. En plafond som skickar ut ett vackert, diffust ljus till sin omgivning – och är ett per
 • Northern Say my name – bordslampa, grå matt

  Northern Say my name – bordslampa, grå matt
  Designbordslampa Say my name med munblåst glasskärm De norska formgivarna Morten & Jonas har gjort ett statement med lampserien Say my name som står för purism och hantverkskonst. Få detaljer, men högkvalitativ och konstnärlig förädling utgör bordslampan Say my name med en glaskropp som tillverkas i glasblåserier i Italien, närmare bestämt Venedig. Det munblåsta glaset gör varje lampa unik. Exklusivitet och hög kvalitet utmärker denna symbios mellan skandinavisk formgivning och italiensk glaskonst. Lampan är utrustad med en sladdströmbrytare.
 • Dokka Taklampa Light Yellow - Northern

  Dokka Taklampa Light Yellow - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Light Yellow är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj&hellip:
 • Retro-golvlampa Birdy i svart/mässing

  Retro-golvlampa Birdy i svart/mässing
  133 cm hög golvlampa Birdy i retrostil Den som vill belysa sitt vardagsrum i stil och som älskar retrostilen, har hittat rätt med golvlampan Birdy. Skärmen, övergången till sladden, självaste sladden och foten är svarta. Stommen såsom armen är mässingfärgade. Tack vare två leder kan golvlampan Birdy justeras efter behag. Den väger 5 kg.
 • Northern Birdy retro golvlampa vit

  Northern Birdy retro golvlampa vit
  Designer golvlampa Birdy i retrostil 1952 skapade den norska designern lampserien Birdy. Produkter som Birdy-golvlampan, med sin design som är så typisk för 50- och 60-talen på 1900-talet, är trendiga igen idag. Armaturens bas och huvud är vita, armaturen lyser i silver. Birdys ljus kan anpassas till användarens individuella behov tack vare de två ledarna.
 • Rund designer-taklampa Over Me, 30 cm

  Rund designer-taklampa Over Me, 30 cm
  Designer-taklampa Over Me med många användningsområden Den antracitfärgade taklampan Over Me är väldigt klassisk och elegant och består av lackerat stål och en diffusor i matt opalglas. Den kännetecknas av sin runda form som också gör den mångsidig. Med sitt enkla och klassiska utseende kan Over Me integreras i många olika inredningsstilar. Även faktumet att den kan monteras både i taket och på väggen gör den till ett mångsidigt belysningsobjekt. Dessutom är den tack vare kapslingsklass IP44 lämplig för badrum. Denna mångsidiga lampa designades av den norska duon Morten & Jonas. Duon består av designern Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim.
 • Northern Gear Floor – matt svart golvlampa

  Northern Gear Floor – matt svart golvlampa
  Industriellt gestaltad golvlampa Gear Floor med dimmer Gear Floor är en kantigt gestaltad golvlampa i matt svart lackering, som med sin industriella design blir till ett intressant blickfång i rummet och utgör en effektfull kontrast till en ljus interiör. Lik växelspaken i bilen kan man med hjälp av spaken justera lampans lutning, där kugghjulen i lampfoten låses med varje rörelse så att den garanterat står stabilt och är fixerad. Golvlampan Gear Floor är utrustad med en 200 cm lång svart sladd med integrerad dimmer så att inte bara lampans position utan även ljusintensiteten kan justeras variabelt. Golvlampan Gear Floors design utvecklades av den svenska designern Johan Lindstén som grundade en självständig designstudio efter examen på Stockholms Universitet och ägnar sig åt att ge industriprodukter en personlighet. Han designade lampserien Gear för Northern, där användaren står i centrum. Lampserien Gears kännetecken är spakar och kugghjul som gör det möjligt att justera lampan manuellt.
 • Northern Birdy – grå retro-golvlampa

  Northern Birdy – grå retro-golvlampa
  Retro-golvlampa Birdy av Birger Dahl År 1952 utvecklade den norska designern Birger Dahl lampserien Birdy. Med sin design som är typisk för 50- och 60-talet ligger produkter som Birdy numera helt rätt i tiden eller snarare har varit aktuella sedan dess. Därför anses de också redan nu vara moderna klassiker. Lampfoten och -huvudet är grå, lamparmen glänser silvrigt. Tack vare två leder kan ljuset justeras efter behag. Sladdströmbrytaren gör det möjligt att tända och släcka ljuset komfortabelt.
 • Northern Blush – LED-vägglampa med kontakt

  Northern Blush – LED-vägglampa med kontakt
  Svart LED-designervägglampa Blush med stickpropp och dimmer Ljusstarkt, direkt ljus som kan placeras exakt eller mild indirekt belysning - båda kan uppnås med vägglampan Blush, designad av Morten
 • Northern Blush – rosa LED-vägglampa

  Northern Blush – rosa LED-vägglampa
  Rosa LED-designvägglampa Blush med dimmer och kontakt LED-vägglampan Blush är en design av duon Morten & Jonas som är känd för diskreta, enkla formgivningar med högsta funktionalitet, nyfikenhet och något roligt. En känd design är bordslampan Bake me a Cake, sedan följde ytterligare berömda designer som har vunnit flera priser. Även LED-vägglampan Blush imponerar med sin enkla, nordiska stil och flexibilitet, eftersom lampskärmen kan med hjälp av den flexibla lamparmen justeras efter behag, för direkt belysning för läsning, hantverk m.m. eller indirekt belysning genom att justera skärmen. Med hjälp av dimmern på väggfästet kan ljusstyrkan dessutom justeras. LED-vägglampan Blush kräver ingen elanslutning på väggen, utan kan anslutas till ett eluttag med hjälp den 200 cm långa sladden med kontakt.
 • Oslo Wood Golvlampa Stål/Grøn - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Stål/Grøn - Northern
  Koncept Med en fascination för ”urban light” skapade Ove Rogne idén till Oslo Wood- golvlamporna. Oslo Wood Golvlampa sprider trevnad och omger rummet med ett näst intill drömlikt sken. Skärm
 • Oslo Wood Golvlampa Svart/Ljusblå - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Svart/Ljusblå - Northern
  Koncept Den trevligaste golvlampa somär gjord utifrån fascinationen av ”urban light”. Designern Ove Rogne var imponerad av stadens ljus som filtrerades ut genom träden omkring centrum. En lätt
 • Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey - Northern

  Say My Name Taklampa Smoked Glossy Grey - Northern
  Koncept En design-ide utformad på papper. En stor glaspendel som i den grad skriker ”Say My Name”. Ett hantverk som kräver sin man. Att ombilda en så stor mängd glas till en kupa är en discip
 • Birdy Golvlampa Svart/Mässing - Northern

  Birdy Golvlampa Svart/Mässing - Northern
  År 2013 återlanserade Northern en utav 50-talets populära lampor. Lampan har den samma, ursprungliga formen och funktionella egenskaperna som från början var anledningen till att lampan blev så
 • Heat Taklampa Large Brass - Northern

  Heat Taklampa Large Brass - Northern
  Heat Taklampa från Northern är designad av Johanna Forsberg. Hon har en fascination över att arbeta med nät och de olika möjligheter och begränsningar detta material ger. Till sin Heat taklampa
 • Birdy Golvlampa Grå - Northern

  Birdy Golvlampa Grå - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Birdy Golvlampa Grå visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor som&hellip:
 • Northern Say my name – bordslampa, grå blank

  Northern Say my name – bordslampa, grå blank
  Designbordslampa Say my name med munblåst glasskärm De norska formgivarna Morten & Jonas har gjort ett statement med lampserien Say my name som står för purism och hantverkskonst. Få detaljer, men högkvalitativ och konstnärlig förädling utgör bordslampan Say my name med en glaskropp som tillverkas i glasblåserier i Italien, närmare bestämt Venedig. Det munblåsta glaset gör varje lampa unik. Exklusivitet och hög kvalitet utmärker denna symbios mellan skandinavisk formgivning och italiensk glaskonst. Lampan är utrustad med en sladdströmbrytare.
 • Northern Birdy retro vägglampa vit

  Northern Birdy retro vägglampa vit
  Birdy vägglampa designad i retrostil med vitt och mässing De som gillar retrostil kommer att finna Birdy vägglampan ett perfekt komplement till sin inredning. Väggfästet och lampans skärm av stål och aluminium är i vänligt vitt. Vägglampans arm är däremot silverfärgad. Den är mycket tunn, vilket gör att den vackra vägglampan ser väldigt elegant ut trots att den är 53 cm lång. Birdy-vägglampan har en 200 cm lång matningskabel (vit) med stickpropp och växelströmbrytare.
 • Northern Birdy – vägglampa med kontakt, 31,5 cm

  Northern Birdy – vägglampa med kontakt, 31,5 cm
  Praktisk vägglampan Birdy med sladd och kontakt Bredvid sängen eller fåtöljen visar sig vägglampan Birdy vara ett praktiskt belysningsobjekt. Skärmen monterades med hjälp av en led mellan armen och väggfästet och kan justeras individuellt. Dessutom har vägglampan en 200 cm lång sladd samt kontakt och sladdströmbrytare. Designen från 50-talet utvecklades av norska designern Birger Dahl (1916–1998). Dahls designer står för raka former som inte döljs bakom dekorativa detaljer. Även vägglampan Birdys koniska skärm och dess puristiska utseende är typiska för Dahls stil.
 • Oslo Wood Golvlampa Stål/Ljusblå - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Stål/Ljusblå - Northern
  Koncept Med en fascination för ”urban light” skapade Ove Rogne idén till Oslo Wood- golvlamporna. Föreställ dig stadens ljus som filtreras ut genom träden runt centrum. Oslo Wood Golvlampa sp
 • Birdy Vägglampa Grå - Northern

  Birdy Vägglampa Grå - Northern
  En designklassiker som tagits fram från förrådet. Birdy såg dagens ljus år 1952. Lampan var mycket populär och blev en utav Norges bästsäljande lampor. År 2013 återlanserade Northern den vac
 • Birdy Bordslampa Svart/Mässing - Northern

  Birdy Bordslampa Svart/Mässing - Northern
  En prisvinnande bordslampa somäven har fått en guldmedalj vid den högt ansedda Triennalen i Milano. OBS Skärmen har samma färg både på insidan och utsidan. Birdy Bordslampa Svart/Mässing desig
 • Me Golvlampa Svart - Northern

  Me Golvlampa Svart - Northern
  Koncept Norske Northernär känd för sin nordiska touch, enkelhet, funktion och fokus på ljuset. Med Golvlampa är helt klassisk med ett super modernt uttryck. Inga onödiga funktioner. Me Golvlampa
 • Dokka Taklampa Dark Green - Northern

  Dokka Taklampa Dark Green - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Dark Green är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj&hellip:
 • Northern Birdy - vägglampa 53 cm svart

  Northern Birdy - vägglampa 53 cm svart
  Designer vägglampa Birdy med kontaktkabel, strömbrytare och variabel orientering Med sin enkla, tidlösa design är Birdy vägglampa en lampa kombineras på många sätt. Serien, tänkt av Birger Dahl 1952, motsvarar stilen på 1950- och 1960-talet; idag har Birdy en subtil retro charm. Armaturens serie karaktäristiska design är utformad som en trunkerad kon med ett avfasat ljusutlopp. Huruvida ljuset sänds nedåt eller mer framåt kan avgöras tack vare en fog på skärmens fastsättning. Den senare hålls av en lång arm som kan svängas horisontellt. Armaturen är utrustad med en pluggkabel inklusive en strömbrytare, så att ingen ledning krävs.
 • Oslo Wood Golvlampa Svart/Beige - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Svart/Beige - Northern
  Koncept Med en fascination för ”urban light” skapade Ove Rogne idén till Oslo Wood- golvlamporna. Föreställ dig stadens ljus som filtreras ut genom träden runt centrum – det är beskrivning
 • Blush Taklampa Black - Northern

  Blush Taklampa Black - Northern
  Design Northern Lighting Koncept Blush Taklampan är bara en av de många, fantastiska nya tillskott från design- och belysningsmärketNorthern. Med en lätt underspelad karaktär, som låter både material,&hellip:
 • Sunday vägglampa – Svart

  Sunday vägglampa – Svart
 • Oslo Wood Golvlampa Beige/Olive - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Beige/Olive - Northern
  Den trevligaste golvlampa somär gjord utifrån fascinationen av ”urban light”. Designern Ove Rogne var imponerad av stadens ljus som filtrerades ut genom träden omkring centrum. En lätt och ele
 • Buddy Bordslampa Warm Beige - Northern

  Buddy Bordslampa Warm Beige - Northern
  Buddy Bordslampa Warm Beigeär en multifunktionell bordslampa som är designad av Mads Sætter-Lassen. Han beskriver lampan såhär: ”en liten hjälpare som alla har bruk för”. Bordslampan Buddy
 • Dokka Taklampa Dark Grey - Northern

  Dokka Taklampa Dark Grey - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Dokka Taklampa Dark Grey är en liten lampa med en historia. Designen har rötter tillbaka till 1954 och Dokka var den första norska lampan som mottog en guldmedalj&hellip:
 • Buddy golvlampa mörkgrå

  Buddy golvlampa mörkgrå
  Buddy golvlampan från de norska varumärket Northern, golvlampan har en trendig design med en större tyngre fot och en nätt överdel. Serien Buddy kommer som både vägg, golv, och bordslampa så f
 • Northern Oslo Wood golvlampa stativ Mattvit

  Northern Oslo Wood golvlampa stativ Mattvit
 • Northern Oslo Wood golvlampa skärm Olivgrön

  Northern Oslo Wood golvlampa skärm Olivgrön
 • Birdy Golvlampa Vit/Krom - Northern

  Birdy Golvlampa Vit/Krom - Northern
  År 2013 återlanserade Northern en utav 50-talets populära lampor. Lampan har den samma, ursprungliga formen och funktionella egenskaperna som från början var anledningen till att lampan blev så
 • Oslo Wood Golvlampa Stål/Beige - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Stål/Beige - Northern
  Design Ove Rogne för Northern Koncept Oslo Wood Stål/Beige är en stämningsspridare av bästa klass. Oslo Wood skapar en mysig stämning och en bra stil. Det är en trendig golvlampa med en stabil trefot&hellip:
 • Oslo Wood Golvlampa Stål/Vit - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Stål/Vit - Northern
  Design Ove Rogne för Northern Koncept Oslo Wood Stål/Vit är en stämningsspridare av bästa klass. Oslo Wood skapar en mysig stämning och en bra stil. Det är en trendig golvlampa med en stabil trefot&hellip:
 • Oslo Wood Golvlampa Svart/Caramel - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Svart/Caramel - Northern
  Den trevligaste golvlampa somär gjord utifrån fascinationen av ”urban light”. Designern Ove Rogne var imponerad av stadens ljus som filtrerades ut genom träden omkring centrum. En lätt och ele
 • Northern Birdy vägglampa kort svart-mässing

  Northern Birdy vägglampa kort svart-mässing
 • Northern Lighting Snowball Vit Golvlampa

  Northern Lighting Snowball Vit Golvlampa
  Design: Trond Svendgård för Northern Lighting Koncept: Snowball sprider vackert och elegant ut ljuset i rummet från sin glasskärm. Det är en lampa med många användningsmöjligheter samtidigt som den har en vacker och minimalistisk design. Lampans skärm är gjord av glas och stativet finns i metall eller vitt. Hitta mer inspiration här www.northernlighting.no/
 • Northern Buddy Ljusgrön Golvlampa

  Northern Buddy Ljusgrön Golvlampa
  Design: Mads Sætter-Lassen för Northern LightingKoncept:Buddy, som började sitt liv som en bordslampa, har nu kommit i en helt ny design. Golvlampans mjuka former passar in i alla rum och har många användningsområden. Den kan lysa upp en mörk läskrok, kan användas som nattlampa eller vid skrivbordet eller var fantasin tar dig. Buddy är en vacker och modern lampa med en minimalistisk look. Den finns i färgerna off-white, mörkgrå, mörkgrön och marsala.Få mer inspiration: www.northernlighting.no
 • Heat taklampa mässing stor

  Heat taklampa mässing stor
  Heat taklampa mässing stor, från designermärket Northern. Glänsande mässingsnät var utgångspunkten för den här hänglampan, som designern konstnärligt förvandlade till ett glödande eldmoln
 • Butterfly vägglampa perforerad mörkgrön

  Butterfly vägglampa perforerad mörkgrön
  Butterfly vägglampa i perforerad mörkgrön från varumärket Northern. Butterfly vägglampa finns i flera olika utföranden och färger för att passa alla olika stiler. De perforerade alternativen
 • Buddy vägglampa off-white

  Buddy vägglampa off-white
  Buddy vägglampan från varumärket Northern, en stilren vägglampa i mjuka former. Inred sovrummet med en snygg och funktionell vägglampa som Buddy. Matcha smakfullt med fler trendiga lampor från B
 • Northern Over Me taklampa svart 20 cm

  Northern Over Me taklampa svart 20 cm
  Mångsidig Design Taklampa över mig Designen av lampan Over Me kommer från den norska designduon Morten & Jonas, som består av Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim. De två har designat en enkel och mångsidig armatur som kan monteras både i taket och på väggen. Dessutom har den skyddsklass IP44 och kan därför utan problem användas i badrummet eller utomhus. Stommen består av stål, den opala diffusorn, som garanterar en bländfri och jämn ljusfördelning, av glas.
 • Northern Butterfly vägglampa, mässing

  Northern Butterfly vägglampa, mässing
  Elegant och tidlös - vägglampa Butterfly i mässing, med bly och stickpropp Den tidlösa designen av den gyllene fjärilsvägglampan har funnits sedan 1960-talet och har ännu inte förlorat sin fascination. De enskilda mässingsmetallelementen är ordnade här på ett sådant sätt att de ger intrycket av en fjäril. Mittstycket böjs inåt mot väggen och ger perfekt skydd för ljuskällan som ska användas bakom den. De andra två delarna är böjda utåt och byggda på ett sådant sätt att de verkar imitera vingarna på en fjäril. När ljuset slås på, vikar Butterfly vägglampan ut sin glans och skapar ett vackert, indirekt och starkt ljus, vilket också reflekteras av de yttre delarna och släpps ut i rummet. De eleganta proportionerna gör Butterfly vägglampan till ett populärt ljusobjekt som används i moderna och klassiska vardagsrum eller inom restaurangbranschen eller hotellbranschen.
 • Oslo Wood Golvlampa Stål/Olive - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Stål/Olive - Northern
  Design Ove Rogne för Northern Koncept Oslo Wood Stål/Olive är en stämningsspridare av bästa klass. Oslo Wood skapar en mysig stämning och en bra stil. Det är en trendig golvlampa med en stabil trefot&hellip:
 • Buddy Bordslampa Dark Green - Northern

  Buddy Bordslampa Dark Green - Northern
  Design Mads Sætter-Lassen för Northern Koncept Buddy Bordslampa Dark Green är en vinnare av The Northern Lightning Student Design Award 2015, där den iögonfallande Buddy-lampan av Mads Sætter-Lassen&hellip:
 • Northern Say my name taklampa Smoked grey glossy

  Northern Say my name taklampa Smoked grey glossy
 • Northern Buddy bordslampa mörkgrå

  Northern Buddy bordslampa mörkgrå
 • Northern Buddy vägglampa White

  Northern Buddy vägglampa White
 • Northern Me golvlampa vit

  Northern Me golvlampa vit
 • Northern Moo vägglampa vit

  Northern Moo vägglampa vit
 • Northern Buddy vägglampa Mörkgrön

  Northern Buddy vägglampa Mörkgrön
 • Northern Buddy Vägglampa Mörkgrön

  Northern Buddy Vägglampa Mörkgrön
  Design: Mads Sætter-Lassen för Northern LightingKoncept:Buddy, som började sitt liv som en bordslampa, har nu kommit i en helt ny design. Vägglampans mjuka former passar in i alla rum och har många användningsområden. Den kan lysa upp en mörk läskrok, kan användas som nattlampa eller vid skrivbordet. Buddy är en vacker och modern lampa med en minimalistisk look. Den finns i färgerna off-white, mörkgrå, mörkgrön och marsala.Få mer inspiration: www.northernlighting.no
 • Northern Lighting Moo Vägglampa

  Northern Lighting Moo Vägglampa
  Design: Trond Svendgård & Ove Rogne för Northern LightingKoncept: Moo är ett fullskaligt, väggmonterat älghuvud. Inspirationen till Moo lampan kommer från nordnorge, i de häpnadsväckande omgivningarna omkring Hamarøy, där bägge designers har sommarhus. Glödlamporna i Moo är placerade i själva huvudet och hornen och ger ett extra element av mjukt och varmt ljus. Tanken är att Moo ska sticka ut som en post-modern kitschtrofé som får åskådaren till att le åt denna skogens konung. Hitta mer inspiration här www.northernlighting.no/
 • Northern Lighting Over Me 40 Taklampa/Vägglampa Mörkgrå Ø40 cm

  Northern Lighting Over Me 40 Taklampa/Vägglampa Mörkgrå Ø40 cm
  Hitta mer inspiration: www.northernlighting.no
 • Northern hänglampa Dokka mörkgrön

  Northern hänglampa Dokka mörkgrön
  Hänglampa Dokka - en riktig norsk designklassiker Hänglampan Dokka är tillverkad av tåligt, långlivat stål. Utseendemässigt ligger fokus i högsta grad på naturliga toner som ger en harmonisk balans. Man har medvetet avstått från att tala med tomma ord eller dekorativa detaljer för att inte avleda uppmärksamheten från det väsentliga. Lampan lyser genom sina klara, böjda former och proportioner. Framför allt är det de genomtänkta detaljerna som utmärker lampan. Den tvåfärgade, trattformade stållampskärmen ger en mycket speciell ljuseffekt. Ljusriktningen är direkt nedåt och ger en allt större vinkel tack vare trattformen. På grund av den vita färgen på skärmens insida blir ljuset ännu ljusare. Dokka:s matta utsida och den lilla mässingsringen som verkar snurra på skärmen utgör värdefulla och eleganta detaljer som gör att hänglampan ser mer tilltalande ut. Hänglampan Dokka utformades 1954 av Pionier och den norska belysningsdesignern Birger Dahl och var den första norska lampan som var belönades med guldmedaljen vid den prestigefyllda Triennale di Milano. Lampan är känd för sina smidiga konturer och exakta proportioner. Dokka blev en av de mest sålda lågenergilamporna som någonsin tillverkats i Norge och försvann sedan när den tidigare tillverkaren upphörde med sitt belysningsprogram. År 2007 lanserade Northern Dokka på marknaden igen, med särskild tonvikt på att bevara de egenskaper som har gjort den till en klassiker. Det norska varumärket Northern grundades 2005 av Ove Rogne, vars designer också ingår i företagets omfattande portfolio, och tre andra vänner i den norska huvudstaden Oslo. De lägger stor vikt vid att bevara skandinaviska formgivningstraditioner och att tolka dem på ett modernt sätt.
 • Northern Butterfly perforated vägglampa, vit

  Northern Butterfly perforated vägglampa, vit
  Klassisk form omtolkad - Northern vägglampa Butterfly perforerad i vitt Butterfly vägglampan är en klassiker från Northern. Modellen här har samma karakteristiska vingade och fjärilsliknande form som tidigare, endast med en perforerad yta. Detta skapar ett unikt utseende som hjälper till att säkerställa att ljuset sprids på ett unikt sätt. Men inte bara ljuseffekten, optiken blir också betydligt modernare och erbjuder därför en perfekt, perfekt designaccent för vardagsrum och andra samtida miljöer.
 • Heat Taklampa Large Steel - Northern

  Heat Taklampa Large Steel - Northern
  Design Johanna Forsberg för Northern Koncept Skinande mässings-nät var utgångspunkten för denna pendeltaklampa, som designern Johanna Forsberg för Northern, har format till denna lysande himmel av&hellip:
 • Vägglampa Balancer svart

  Vägglampa Balancer svart
  Balancer vägglampa svart från Northern, gör interiören ljusare med en unikt justerbar ljuskälla. Balancer är utformad med en svängbar stålarm som glider vertikalt längs den snygga stången so
 • Golvlampa Me svart

  Golvlampa Me svart
  Golvlampa Me svart från varumärket Northern. Me är en golvlampa designad just för dig. Gjord med lugna stunder av avkoppling i åtanke, lyser Me över det dagliga behovet av att hitta andningsutry
 • Birdy Vägglampa Kort, Grå

  Birdy Vägglampa Kort, Grå
  Birdy Vägglampa kort grå från norska varumärket Northern. Vägglampan är den klassiker designad av Birger Dahl. En kortare vägglampa som enkelt kan placeras bredvid sängen i sovrum som läslamp
 • Illusion vägglampa halv vit

  Illusion vägglampa halv vit
  Illusion vägglampa vit från Northern. Illusion kombinerar ljusets funktionella element och ett bord. Den svävar över marken och utmanar vår uppfattning om gravitation och våra idéer om två van
 • Heat taklampa stål liten

  Heat taklampa stål liten
  Heat taklampa stål liten från designermärket Northern. Med sin subtila glans och skulpturala yta suddar Heat-taklampan gränserna mellan konst och design. Tillverkad uteslutande av rostfritt ståln
 • Heat taklampa stål stor

  Heat taklampa stål stor
  Heat taklampa stål stor från Northern. Med sin subtila glans och skulpturala yta suddar Heat-taklampan gränserna mellan konst och design. Tillverkad uteslutande av rostfritt stålnät, har skuggan
 • Butterfly vägglampa perforerad mässing

  Butterfly vägglampa perforerad mässing
  Butterfly vägglampa i perforerad mässing från varumärket Northern. Butterfly vägglampa finns i flera olika utföranden och färger så du lätt ska kunna hitta någon som passar just din stil! De
 • Butterfly vägglampa perforerad vit

  Butterfly vägglampa perforerad vit
  Butterfly vägglampa i perforerad vit från varumärket Northern. Butterfly vägglampa finns i flera olika utföranden och färger för att enklare passa i ditt hem. De perforerade alternativen har et
 • Butterfly vägglampa mässing

  Butterfly vägglampa mässing
  Butterfly vägglampa i mässing från varumärket Northern. Butterfly vägglampa finns i flera olika utföranden och färger för att passa just ditt hem och stil! Inred vägglampan Butterfly som en v
 • Buddy vägglampa mörkgrön

  Buddy vägglampa mörkgrön
  Buddy vägglampan från varumärket Northern, en stilren vägglampa i mjuka former. Inred sovrummet med en snygg och funktionell vägglampa som Buddy. Matcha smakfullt med fler trendiga lampor från B
 • Snowball golvlampa mässing stor

  Snowball golvlampa mässing stor
  Snowball golvlampa från Northern, en snygg och stilren golvlampa som inte tar upp för mycket yta, placera enkelt i hemmet i både vardagsrum, hall och sovrum. Matcha med andra lampor ur Snowball ser
 • Buddy Golvlampa Mörkgrå

  Buddy Golvlampa Mörkgrå
 • Northern Butterfly vägglampa, vit

  Northern Butterfly vägglampa, vit
  Tidlös design - vägglampa Butterfly med plug and pull-omkopplare Dess form påminner om en abstrakt fjäril, vilket är det som gav Butterfly vägglampan sitt namn. Designen består av en central del välvd i rummet, bakom vilken ljuskällan sätts in, och två yttre delar välvda mot väggen, som här livligt imiterar vingarna och säkerställer en underbar indirekt diffusion av ljuset. Denna enkla metod skapar en unik atmosfär som är tillräckligt ljus men ändå trevlig samtidigt. Tack vare den lilla dragomkopplaren kan vägglampan enkelt tändas och släckas. Vid behov kan detta också tas bort. Den eleganta fjärilsvägglampan förstärker skickligt alla bostadsutrymmen med sin behagliga ljus och återhållsamma stil. Oavsett om det arrangeras och kombineras individuellt eller i grupper erbjuder Butterfly vägglampan en tidlös design med en skicklig ljuseffekt som omedelbart lockar allas uppmärksamhet.
 • Northern Balancer vägglampa, svart

  Northern Balancer vägglampa, svart
  Modern kombination av flexibilitet och stil - vägglampa Balancer Den moderna vägglampan Balancer består av en lång, svängbar arm av svart stål som bär ljuskällan på sin spets. Detta är utformat som en rund boll med handblåst glas och erbjuder bländningsfritt, riktat ljus. Tack vare armens justerbarhet kan Balancer idealiskt användas till exempel på arbetsbord eller i vardagsrummet. Den moderna ljuskällan fästs direkt på väggen. Den långa stålarmen kan flyttas upp och ner, liksom horisontellt åt vänster och höger. Den sfäriska nyansen kan vridas för att skina ljus mot taket, mot väggen eller direkt ner på matbord, arbetsytor eller skrivbord. Tydliga arkitektoniska linjer och klassiska geometriska former utgör den grundläggande strukturen i den moderna designen, som kommer från Berlins designstudio Yuue och utvecklades exklusivt för den skandinaviska belysningstillverkaren Northern .
 • Northern golvlampa Buddy floor mörkgrön

  Northern golvlampa Buddy floor mörkgrön
  Buddy golvlampa - sval och glad kille för alla tillfällen Buddy golvlampa finns i naturliga färger matt och kan komplettera eller kontrast interiören med sina neutrala toner. Med sin subtila profil passar golvlampa in i ett brett utbud av samtida inredningsstilar och sätter återhållna accenter i mer traditionella rum. Den är byggd lång och utstrålar charm och flexibilitet tack vare sina graciösa proportioner. Ljuskällan är utrustad med en GU10 LED-lampa och erbjuder både vackert omgivande ljus och direkt belysning. Tack vare den multiriktade skuggan kan ljuset riktas dit det behövs och kastar knappast några skuggor. Den inbyggda dimmer kan användas för att skapa en trevlig atmosfär med en känselförnimmelse. lamphuvud är flexibelt och vridbart, vilket innebär att ljusstrålens vinkel kan justeras som du vill. Designern Mads Sætter-Lassen tillhör en ny generation danska designers. Han tog examen från den kända designskolan vid Royal Danish Academy of Fine Arts i Köpenhamn och studerade sedan. Han bedriver ett tillvägagångssätt där inredningselement kombineras med principerna för möbelkonstruktion, metallbearbetning och ergonomi. Han ser sig själv som en förespråkare för demokratisk design. Hans fokus är på enkelhet och funktionalitet. Detta återspeglas också i hans verk - istället för att försköna dem i onödan betonar han materialets skönhet och integritet.
 • Ombre Bordslampa Warm Beige - Northern

  Ombre Bordslampa Warm Beige - Northern
 • Northern Over Me 30 Taklampa/vägglampa Dusty Blue - Badrumsbelysning Stål Dusty Blue - 641

  Northern Over Me 30 Taklampa/vägglampa Dusty Blue - Badrumsbelysning Stål Dusty Blue - 641
  Above taklampa/vägglampa från Northern, designad av Morten & Jonas. Above är en elegant lampa med en rund glödande glasskiva som kastar ett vackert skuggande ljus runt sig. Med sitt minimalistiska utseende passar ljuskällan minst lika bra i taket som på väggen för att på ett modernt sätt skapa en iögonfallande samlingspunkt. Above är tillverkad i två storlekar och finns i dusty blue, mörkgrå och off-white vilket gör den perfekt för vilket rum som helst. Lampan är dessutom certifierad för användning i våtutrymmen! Vi har valt ut Dusty Blue Badrumsbelysning i Stål från Northern med stor omsorg.
 • Northern Lighting Dahl Takpendel Mässing

  Northern Lighting Dahl Takpendel Mässing
  Hitta mer inspiration: www.northernlighting.no
 • Oslo Wood Golvlampa Light Grey/Svart - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Light Grey/Svart - Northern
  Den trevligaste golvlampa somär gjord utifrån fascinationen av ”urban light”. Designern Ove Rogne var imponerad av stadens ljus som filtrerades ut genom träden omkring centrum. En lätt och ele
 • Oslo Wood Golvlampa Stål/Olive - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Stål/Olive - Northern
  Den trevligaste golvlampa somär gjord utifrån fascinationen av ”urban light”. Designern Ove Rogne var imponerad av stadens ljus som filtrerades ut genom träden omkring centrum. En lätt och ele
 • Northern Over Me plafond Ø40 cm Mattsvart

  Northern Over Me plafond Ø40 cm Mattsvart
 • Blush vägglampa rosa

  Blush vägglampa rosa
  Vägglampan Blush från varumärket Northern, lampan har en stilren design med mjuka linjer kombinerat med raka ytor. Vägglampan passar utmärkt till både sovrummet som en läslampa men även i vard
 • Birdy vägglampa – Grey/metallic

  Birdy vägglampa – Grey/metallic
 • Northern Birdy golvlampa Black-steel

  Northern Birdy golvlampa Black-steel
 • Blush Vägglampa Matt White - Northern

  Blush Vägglampa Matt White - Northern
  Stora personligheter skal efter det man hört lysa upp rummet, medans inåtvända individer håller sig i bakgrunden. Blush Svart innehar båda karakteristikerna samt många fler. Vägglampan är form
 • Northern Over Me plafond Ø50 cm Vit

  Northern Over Me plafond Ø50 cm Vit
 • Oslo Wood Golvlampa Beige/Vit - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Beige/Vit - Northern
  Den trevligaste golvlampa somär gjord utifrån fascinationen av ”urban light”. Designern Ove Rogne var imponerad av stadens ljus som filtrerades ut genom träden omkring centrum. En lätt och ele
 • Birdy Vägglampa Vit/Krom - Northern

  Birdy Vägglampa Vit/Krom - Northern
  En designklassiker som tagits fram från förrådet. Birdy såg dagens ljus år 1952. Lampan var mycket populär och blev en utav Norges bästsäljande lampor. OBS Skärmen har samma färg både på i
 • Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Vit - Northern

  Dahl Small Taklampa Opal Glas Vit/Vit - Northern
  Strömlinjen och skarpa glastaklampan med en lång historia. Ursprungligen designad år 1956 och 2 år efter det hängdes upp i det nyrenoverade norska parlamentet. Dahl taklampan i Small blev relanse
 • Oslo Wood Golvlampa Svart/Svart - Northern

  Oslo Wood Golvlampa Svart/Svart - Northern
  Koncept“Urban light” det vackra skenet, som filtreras ut genom träden omkring centrum, var inspirationen till Oslo Wood Golvlampa. Ove Rogne har skapat en modern golvlampa som sprider trevnad i r
 • Butterfly Vägglampa - Northern

  Butterfly Vägglampa - Northern
  Butterfly Vägglampa är en norsk designpärla. Den designades av Sven I. Dysthe för Arnold Wiigs fabriker år 1964. Lampan producerades av Høviks lys. Efter att den coola vägglampan varit av markn
 • Birdy Bordslampa Grå - Northern

  Birdy Bordslampa Grå - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Bordslampa Grå er även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och vägglampor som finns i två olika längder. Den stil&hellip:
 • Blush Taklampa Rust - Northern

  Blush Taklampa Rust - Northern
  Design Northern Lighting Koncept Blush Taklampan är bara en av de många, fantastiska nya tillskott från design- och belysningsmärketNorthern. Med en lätt underspelad karaktär, som låter både material,&hellip:
 • Birdy Bordslampa Swing Black/Brass - Northern

  Birdy Bordslampa Swing Black/Brass - Northern
  Design Birger Dahl för Northern Koncept Birdy Bordslampa Swing Black/Brass visar klart att bra design håller även efter 60 år. Birdy är en elegant serie som består av bordslampor, golvlampor och&hellip:
 • Northern bordslampa Buddy table mörkgrön

  Northern bordslampa Buddy table mörkgrön
  Bordslampa Buddy table från Northern - en praktisk hjälp i vardagen Användningen och det praktiska har kombinerats till en tidslös design i bordslampan Buddy table. Det stöd som bildar lampans fot är en intressant detalj som å ena sidan utnyttjar allt som lampan ger och å andra sidan är väl genomtänkt. Det hjälper användaren att organisera sitt arbete och alltid ha det viktigaste på plats. Det innebär att användbara föremål alltid är inom räckhåll och att bordslampans användningsområden har utnyttjats helt. Den multidirektionella skärmen gör det möjligt att rikta lampan exakt till det område man vill belysa. Den är därför särskilt lämpad som skrivbordslampa och passar enkelt in i omgivningen tack vare sitt diskreta utseende. Färgen på den inre väggen har exakt samma färg som lampans yttre vägg. Bordslampan Buddy table är designad 2016 av den danska designern Mads Sætter-Lassen, som gärna presenterar lampan som en liten hjälpreda som alla behöver. Han gick på den berömda designskolan Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn. Dess tyngdpunkt ligger på produkternas enkelhet och funktion. Han är mycket mån om att betona materialets skönhet, och han ogillar komplicerade, lekfulla detaljer. Hans konstverk ska vara tidlösa och kunna användas av alla. Northern själv fäster stor vikt vid naturliga material och hantverkskonst. De vill kombinera funktionell design med tidslös skönhet. Detta skapar en kombination av lyx och tuffhet som kan användas på ett flexibelt sätt.
 • Buddy Bordslampa Dark Green - Northern

  Buddy Bordslampa Dark Green - Northern
  Buddy Bordslampa Dark Greenär en multifunktionell bordslampa som är designad av Mads Sætter-Lassen. Han beskriver lampan såhär: ”en liten hjälpare som alla har bruk för”. Bordslampan Buddy
 • Northern Birdy vägglampa svart

  Northern Birdy vägglampa svart
 • Northern Buddy vägglampa mörkgrå

  Northern Buddy vägglampa mörkgrå
 • Northern Over me plafond Ø30 cm vit

  Northern Over me plafond Ø30 cm vit
 • Northern Over Me plafond Ø40 cm Mörkgrå

  Northern Over Me plafond Ø40 cm Mörkgrå
 • Northern Over Me plafond Ø40 cm Dusty blue (blå)

  Northern Over Me plafond Ø40 cm Dusty blue (blå)
 • Northern Birdy golvlampa svart

  Northern Birdy golvlampa svart
 • Northern Oslo Wood golvlampa skärm grön

  Northern Oslo Wood golvlampa skärm grön
 • Northern Butterfly vägglampa mässing

  Northern Butterfly vägglampa mässing
 • Northern Me golvlampa grå

  Northern Me golvlampa grå