MATER lampor

 • Mater - Liuku Base Taklampa Drop

  Mater - Liuku Base Taklampa Drop
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Base pendel Drop är designad av den finska designern Maija Puoskari och är utformad i FSC certifierat alträd i två olika former. Utöver det så finns glasskärmen i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett som kan sättas utanpå Liuku basen för att skapa en unik pendel till just din inredning.
 • Mater - Ray Taklampa Vit

  Mater - Ray Taklampa Vit
  Design PEDERJESSEN för Mater Koncept Ray Taklampa Vit är en fantastisk ny belysningsserie som kombinerar ekträ och stål i en vacker och nyskapande kontrast. Lamporna är designade av den danska designstudion PEDERJESSEN och kollektionen har en stark estetisk referens till nordisk minimalism och material. Träskärmen är monterad inne stålhöljet med magneter så att användaren kan placera ljusstrålen i alla riktningar. Rays yttre skal är konstruerat i stål med en invändig skärm av trä och ledningen är i textil. Ray finns som bordslampa, vägglampa och pendel, den fås i färgerna svart och vit.
 • Mater - Liuku Base Taklampa Ball

  Mater - Liuku Base Taklampa Ball
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Base pendel Ball är designad av den finska designern Maija Puoskari och är utformad i FSC certifierat alträd i två olika former. Utöver det så finns glasskärmen i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett som kan sättas utanpå Liuku basen för att skapa en unik pendel till just din inredning.
 • Mater - Baby Dome Bordslampa Svart

  Mater - Baby Dome Bordslampa Svart
  Design Todd Bracher för Mater Koncept Baby Dome Bordslampa Svart är en prisvinnande lampa designad av Todd Bracher. Tidlös och ikonisk med sfärisk skärm som skapar en mild glöd. Dome finns i två olika storlekar och i olika färger, den är en minimalistisk och strömlinjeformad bordslampa som är designad för att vara ett gott supplement till inredningen, både i hemmet och för kommersiellt bruk.
 • Mater - Terho Taklampa Large

  Mater - Terho Taklampa Large
  Design Maija Puoskari för Mater lt>/a>Concept Terho Taklampa Large ritades av den finländske designern Maija Puoskari. Hennes design kännetecknas av rena och enkla former, kombinerat med funktionalitet. Hon finner ofta inspiration i den finländska naturen, vilket är fallet med Terho-taklamporna. Lampan har fått namnet Terho, som är det finska ordet för ekollon och inspirationen till taklampans form. Lampans ovandel är tillverkad av FSC-certifierat trä, med en glaskupol som är munblåst i Tjeckien. Välj mellan två olika versioner; En topp av linfröträ, kombinerat med en skärm i opal-glas eller en version där toppen är svart och glaset är ”rökt”. Båda färgkombinationerna har en charm och lätthet som lätt passar in i den moderna inredningen. Se hela Terho-serien här, där du också hittar lampan i tre olika storlekar.
 • Mater - Baby Dome Bordslampa Alu

  Mater - Baby Dome Bordslampa Alu
  Design Todd Bracher för Mater Koncept Baby Dome Bordslampa Alu är en prisvinnande lampa designad av Todd Bracher. Tidlös och ikonisk med sfärisk skärm som skapar en mild glöd. Dome finns i två olika storlekar och i olika färger, den är en minimalistisk och strömlinjeformad bordslampa som är designad för att vara ett gott supplement till inredningen, både i hemmet och för kommersiellt bruk.
 • Mater - Dome Bordslampa Svart

  Mater - Dome Bordslampa Svart
  Design Todd Bracher för Mater Koncept Dome Bordslampa Svart är en prisvinnande lampa designad av Todd Bracher. Tidlös och ikonisk med sfärisk skärm som skapar en mild glöd. Dome finns i två olika storlekar och i olika färger, den är en minimalistisk och strömlinjeformad bordslampa som är designad för att vara ett gott supplement till inredningen, både i hemmet och för kommersiellt bruk.
 • Mater - Ray Bordslampa Vit

  Mater - Ray Bordslampa Vit
  Design PEDERJESSEN för Mater Koncept Ray Bordslampa Vit är en fantastisk ny belysningsserie som kombinerar ekträ och stål i en vacker och nyskapande kontrast. Lamporna är designade av den danska designstudion PEDERJESSEN och kollektionen har en stark estetisk referens till nordisk minimalism och material. Träskärmen är monterad inne i stålhöljet med magneter så att användaren kan rikta ljusstrålen i alla riktningar. Rays yttre skal är konstruerat i stål med en invändig skärm av trä och sladden är i textil. Ray finns som bordslampa, vägglampa och pendel, den fås i färgerna svart och vit.
 • Mater - Terho Taklampa Small

  Mater - Terho Taklampa Small
  Design Maija Puoskari för Mater lt>/a>Concept Terho Taklampa Small ritades av den finländske designern Maija Puoskari. Hennes design kännetecknas av rena och enkla former, kombinerat med funktionalitet. Hon finner ofta inspiration i den finländska naturen, vilket är fallet med Terho-taklamporna. Lampan har fått namnet Terho, som är det finska ordet för ekollon och inspirationen till taklampans form. Lampans ovandel är tillverkad av FSC-certifierat trä, med en glaskupol som är munblåst i Tjeckien. Välj mellan två olika versioner; En topp av linfröträ, kombinerat med en skärm i opal-glas eller en version där toppen är svart och glaset är ”rökt”. Båda färgkombinationerna har en charm och lätthet som lätt passar in i den moderna inredningen. Se hela Terho-serien här, där du också hittar lampan i tre olika storlekar.
 • Mater - Ray Bordslampa Svart

  Mater - Ray Bordslampa Svart
  Design PEDERJESSEN för Mater Koncept Ray Bordslampa Svart är en fantastisk ny belysningsserie som kombinerar ekträ och stål i en vacker och nyskapande kontrast. Lamporna är designade av den danska designstudion PEDERJESSEN och kollektionen har en stark estetisk referens till nordisk minimalism och material. Träskärmen är monterad inne i stålhöljet med magneter så att användaren kan rikta ljusstrålen i alla riktningar. Rays yttre skal är konstruerat i stål med en invändig skärm av trä och sladden är i textil. Ray finns som bordslampa, vägglampa och pendel, den fås i färgerna svart och vit.
 • Mater - Ray Taklampa Svart

  Mater - Ray Taklampa Svart
  Design PEDERJESSEN för Mater Koncept Ray Taklampa Svart är en fantastisk ny belysningsserie som kombinerar ekträ och stål i en vacker och nyskapande kontrast. Lamporna är designade av den danska designstudion PEDERJESSEN och kollektionen har en stark estetisk referens till nordisk minimalism och material. Träskärmen är monterad inne stålhöljet med magneter så att användaren kan placera ljusstrålen i alla riktningar. Rays yttre skal är konstruerat i stål med en invändig skärm av trä och ledningen är i textil. Ray finns som bordslampa, vägglampa och pendel, den fås i färgerna svart och vit.
 • Mater - Baby Dome Bordslampa Brass

  Mater - Baby Dome Bordslampa Brass
  Design Todd Bracher för Mater Koncept Baby Dome Bordslampa Brass är en prisvinnande lampa designad av Todd Bracher. Tidlös och ikonisk med sfärisk skärm som skapar en mild glöd. Dome finns i två olika storlekar och i olika färger, den är en minimalistisk och strömlinjeformad bordslampa som är designad för att vara ett gott supplement till inredningen, både i hemmet och för kommersiellt bruk.
 • Ray Taklampa Vit - Mater

  Ray Taklampa Vit - Mater
  Den danska designstudion PEDERJESSEN har designat en vacker lampserie bestående av bordslampa, pendellampa och vägglampa i färgerna svart eller vit. Pendellampan har tydliga referenser till nordisk minimalism både i sitt uttryck och i val av material
 • Ray Vägglampa Vit - Mater

  Ray Vägglampa Vit - Mater
  Nordisk elegans– både i uttryck och val av material. Ett yttre i metall och en lampskärm i snyggt trä med synliga ådror. Lampskärmen i trä sitter fast med hjälp av magneter som gör det möjligt att rikta ljuset som man önskar. Ray vägglampa är perfekt
 • Mater - Terho Taklampa Medium

  Mater - Terho Taklampa Medium
  Design Maija Puoskari för Mater lt>/a>Concept Terho Taklampa Medium ritades av den finländske designern Maija Puoskari. Hennes design kännetecknas av rena och enkla former, kombinerat med funktionalitet. Hon finner ofta inspiration i den finländska naturen, vilket är fallet med Terho-taklamporna. Lampan har fått namnet Terho, som är det finska ordet för ekollon och inspirationen till taklampans form. Lampans ovandel är tillverkad av FSC-certifierat trä, med en glaskupol som är munblåst i Tjeckien. Välj mellan två olika versioner; En topp av linfröträ, kombinerat med en skärm i opal-glas eller en version där toppen är svart och glaset är ”rökt”. Båda färgkombinationerna har en charm och lätthet som lätt passar in i den moderna inredningen. Se hela Terho-serien här, där du också hittar lampan i tre olika storlekar.
 • Ray Taklampa Svart - Mater

  Ray Taklampa Svart - Mater
  Vacker lampserie somär designad av den danska designstudion PEDERJESSEN. Pendellampan Ray har snygga referenser till nordisk minimalism och material. En kombination av ek och stål i en vacker, nyskapande kontrast. Lampskärmen i ek är monterad inne i
 • Ray Bordslampa Vit - Mater

  Ray Bordslampa Vit - Mater
  Trenden med trä har verkligen vunnit mark när det kommer till design av lampor. Bordslampan Ray kombinerar det naturliga med andra tillverkade material. Ett yttre i vitt stål som mjukas upp av en innerskärm i ek. Innerskärmen är monterad med magneter
 • Ray Taklampa Medium Svart - Mater

  Ray Taklampa Medium Svart - Mater
  Den danska designstudion PEDERJESSEN har designat en vacker lampserie bestående av bordslampa, pendellampa och vägglampa i färgerna svart eller vit. Ray Taklampa Medium Svart har tydliga referenser till nordisk minimalism både i sitt uttryck och i va
 • Dome Bordslampa Svart - Mater

  Dome Bordslampa Svart - Mater
  Dome bordlampa drar välförtjänt till sig uppmärksamet när den placeras i ett rum med sina runda och mjuka former. Den prisvinnande bordlampan Dome är designad av Todd Bracher. Låt mörkret falla, tänd Dome, och dröm dig bort i det mjuka ljus som lampa
 • Baby Dome Bordslampa Brass - Mater

  Baby Dome Bordslampa Brass - Mater
  Kasta din kärlek på Baby Dome bordlampan i en varm mässing nyans. Gå all in på detaljer av mässing med Baby Dome. En form och ett material som verkligen passar in i inredningen där man har en förkärlek för kombinationen retro och design. Baby Dome to
 • Mater - Ray Taklampa Medium Vit

  Mater - Ray Taklampa Medium Vit
  Design PederJessen for Mater Koncept Ray Taklampan designad av det danska designstudion PederJessen för märket Mater. I tråd med verksamhetens ambition om att skapa hållbara inredningsprodukter har designstudiet tecknat en karaktäristisk och funktionell lampa i ek och stål. Träskärmen är monterad inuti stålfattningen med hjälp av magneter och ljuskällan kan därför ställas in i det riktning du behöver ljus. Rayär en serie av lampor i svart eller vit från Mater. Taklampan finns i olika storlekar medans det också finns bords- och vägglampor.
 • Liuku Taklampa Drop Transparent - Mater

  Liuku Taklampa Drop Transparent - Mater
  Liuku taklampa Drop i transparent sätter komplett fokus på den vackra trätopp i FSC certifierat lindträd. Det munblåsta glaset är nästan osynligt på taklampan, men när ljuset tänds upplevs det med en vacker helhet. Glaset omfamnar ljuset och sänder u
 • Baby Dome Bordslampa Svart - Mater

  Baby Dome Bordslampa Svart - Mater
  Ge all din kärlek till Baby Dome bordlampan. Bordlampan avger en mild glöd som omfattar lampfoten, och sätter sig själv i en vacker silhuett. Baby Dome är en prisvinnande bordlampa, som är designad av Todd Bracher. Med sin härliga form, och tidslösa
 • Terho Taklampa Medium - Mater

  Terho Taklampa Medium - Mater
  Kännetecknet för den finska designern Maija Puoskari är användandet av naturens element, där designen är sann mot naturens krafter. Terho pendeln är inspirerad av det lilla ekollonet, därav namnet, Terho betyder ekollon på finska. Det vackra träslage
 • Ray Bordslampa Svart - Mater

  Ray Bordslampa Svart - Mater
  Bordslampan Rayär i enighet med lampserien Ray som är designad av den danska designstudion PEDERJESSEN. Ray drar tydligt åt det nordiska minimalistiska och designerna har valt material som ger bordslampan lite ”edge” och ett spännande uttryck. Ett yt
 • Baby Dome Bordslampa Alu - Mater

  Baby Dome Bordslampa Alu - Mater
  En iögonfallande form, en bordlampa man direkt kastar sin kärlek på. Baby Dome bordlampan i en snygg skimrande alu är som gjord till fönsterkarmen, byrån fylld med böcker eller helt ensam, var den bara får stå och ta emot all fokus. Baby Dome utsände
 • Terho Taklampa Small - Mater

  Terho Taklampa Small - Mater
  Skandinavisk skönhet i ett lätt och elegant uttryck. Den finska designern Maija Puoskari är väldigt tydlig med sin design, detaljerna från naturens egna element. Terho pendeln är inspirerad från det lilla ekollonet. Liksom ekollonet består lampan av
 • Ray Taklampa Medium Vit - Mater

  Ray Taklampa Medium Vit - Mater
  Den danska designstudion PEDERJESSEN har designat en vacker lampserie bestående av bordslampa, pendellampa och vägglampa i färgerna svart eller vit. Ray Taklampa Medium Vit har tydliga referenser till nordisk minimalism både i sitt uttryck och i val
 • Terho Taklampa Large - Mater

  Terho Taklampa Large - Mater
  Terho betyder ekollon på finska och med en tydlig inspiration därifrån har Maija Puoskari använt sig av naturens element och fört in det i inredningen. Lampans topp är gjord av träslaget al och som komplement till det har hon valt en klassisk opalgla
 • Mater Terho M pendellampa natur/opal Ø 24 cm

  Mater Terho M pendellampa natur/opal Ø 24 cm
  Designpendellampa Terho med skärm av limträ och opalglas Namnet "Terho" på den här pendellampan är det finska ordet för "ekollon"; lampans skärm är formad som en frukt från ekträdet. Den består av ett lock av lindträ och en opal diffusor av handblåst glas. Terho är också ett elegant inredningselement när den är avstängd och ger en mjuk, allmän eller bordsbelysning när den är tänd. Terho är designad av Maija Puoskari, en finländsk designer med en studio i Kallio (Helsingfors), vars passioner inkluderar fiske, svampplockning och lägereldar. Därför är hänglapps lampans design också inspirerad av en naturlig modell. Puoskari ägnar sig främst åt belysning och inredningsdesign och designar även kollektioner av serviser för internationella varumärken. År 2016 nominerades hon till Nordic Design of the Year Award. Hennes verk har också visats på Museum of Decorative Arts i Berlin sedan 2017. Möbel- och belysningstillverkaren Mater samarbetar med både etablerade och unga formgivare och kombinerar exklusiva högklassiga produkter med arbetssätt som beaktar lokala hantverkstraditioner, människor och miljön. Produkternas estetik är tydligt inspirerad av skandinavisk minimalism - skönhet i sin rena form.
 • Liuku Base Taklampa Drop - Mater

  Liuku Base Taklampa Drop - Mater
  Koncept Man kan vara helt i tvivel om detär en taklampa eller bara en dekorativ suspension. Liuku Base Taklampa Drop är en liten taklampa i vackert al, och som namnet antyder är formen en droppe. Taklampan har en nästan osynlig ljuskälla, som ger ett
 • Mater - Ray Taklampa Medium Svart

  Mater - Ray Taklampa Medium Svart
  Design PederJessen for Mater Koncept Ray Taklampan designad av det danska designstudion PederJessen för märket Mater. I tråd med verksamhetens ambition om att skapa hållbara inredningsprodukter har designstudiet tecknat en karaktäristisk och funktionell lampa i ek och stål. Träskärmen är monterad inuti stålfattningen med hjälp av magneter och ljuskällan kan därför ställas in i det riktning du behöver ljus. Rayär en serie av lampor i svart eller vit från Mater. Taklampan finns i olika storlekar medans det också finns bords- och vägglampor.
 • Ray Vägglampa Svart - Mater

  Ray Vägglampa Svart - Mater
  Ett spännande val av material som andas nordisk elegans. Ett skarpt yttre i svart metall och en innerlampskärm i vacker ek med synliga ådror. Den fina träskärmen sitter fast med magneter, vilket ger möjlighet att rikta ljuset dit man vill. Lampserien
 • Mater - Liuku Base Taklampa Drop Black

  Mater - Liuku Base Taklampa Drop Black
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Base Taklampa Drop Black är designad av den finska designern Maija Puoskari och är utformad i FSC certifierat alträd i två olika former. Utöver det så finns glasskärmen i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett som kan sättas utanpå Liuku basen för att skapa en unik pendel till just din inredning.
 • Mater Baby Dome Bordslampa Mässing

  Mater Baby Dome Bordslampa Mässing
  Design: Todd Bracher för Mater Koncept: Den enkla och eleganta bordslampan Baby Dome är ett stilfullt sätt att tillföra en mjuk glöd till alla rum. Baby Dome är den mindre versionen av den prisbelönta bordslampan Dome. Den rundade metallskärmen och den robusta basen ger denna lampa ett minimalistiskt uttryck och dess mjuka sfäriska lampskärm kastar ljus i alla riktningar för att skapa en suggestiv effekt. På grund av storleken på den minimalistiska lampan passar den perfekt på bokhyllan, fönsterbrädan eller ett mindre soffbord. Den finns i ett urval av material och två storlekar, vilket utan tvekan kompletterar alla slags rum.
 • Mater - Terho Taklampa Small Black/Smoked Transparent Glass

  Mater - Terho Taklampa Small Black/Smoked Transparent Glass
  Design Maija Puoskari för Mater lt>/a>Concept Terho Taklampa Small Black/Smoked Transparent Glass ritades av den finländske designern Maija Puoskari. Hennes design kännetecknas av rena och enkla former, kombinerat med funktionalitet. Hon finner ofta inspiration i den finländska naturen, vilket är fallet med Terho-taklamporna. Lampan har fått namnet Terho, som är det finska ordet för ekollon och inspirationen till taklampans form. Lampans ovandel är tillverkad av FSC-certifierat trä, med en glaskupol som är munblåst i Tjeckien. Välj mellan två olika versioner; En topp av linfröträ, kombinerat med en skärm i opal-glas eller en version där toppen är svart och glaset är ”rökt”. Båda färgkombinationerna har en charm och lätthet som lätt passar in i den moderna inredningen. Se hela Terho-serien här, där du också hittar lampan i tre olika storlekar.
 • Mater - Terho Taklampa Medium Black/Smoked Transparent Glass

  Mater - Terho Taklampa Medium Black/Smoked Transparent Glass
  Design Maija Puoskari för Mater lt>/a>Concept Terho Taklampa Medium Black/Smoked Transparent Glass ritades av den finländske designern Maija Puoskari. Hennes design kännetecknas av rena och enkla former, kombinerat med funktionalitet. Hon finner ofta inspiration i den finländska naturen, vilket är fallet med Terho-taklamporna. Lampan har fått namnet Terho, som är det finska ordet för ekollon och inspirationen till taklampans form. Lampans ovandel är tillverkad av FSC-certifierat trä, med en glaskupol som är munblåst i Tjeckien. Välj mellan två olika versioner; En topp av linfröträ, kombinerat med en skärm i opal-glas eller en version där toppen är svart och glaset är ”rökt”. Båda färgkombinationerna har en charm och lätthet som lätt passar in i den moderna inredningen. Se hela Terho-serien här, där du också hittar lampan i tre olika storlekar.
 • Mater - Terho Taklampa Large Black/Smoked Transparent Glass

  Mater - Terho Taklampa Large Black/Smoked Transparent Glass
  Design Maija Puoskari för Mater lt>/a>Concept Terho Taklampa Large Black/Smoked Transparent Glass ritades av den finländske designern Maija Puoskari. Hennes design kännetecknas av rena och enkla former, kombinerat med funktionalitet. Hon finner ofta inspiration i den finländska naturen, vilket är fallet med Terho-taklamporna. Lampan har fått namnet Terho, som är det finska ordet för ekollon och inspirationen till taklampans form. Lampans ovandel är tillverkad av FSC-certifierat trä, med en glaskupol som är munblåst i Tjeckien. Välj mellan två olika versioner; En topp av linfröträ, kombinerat med en skärm i opal-glas eller en version där toppen är svart och glaset är ”rökt”. Båda färgkombinationerna har en charm och lätthet som lätt passar in i den moderna inredningen. Se hela Terho-serien här, där du också hittar lampan i tre olika storlekar.
 • Mater - Liuku Base Taklampa Ball Black

  Mater - Liuku Base Taklampa Ball Black
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Base Taklampa Ball Black är designad av den finska designern Maija Puoskari och är utformad i FSC certifierat alträd i två olika former. Utöver det så finns glasskärmen i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett som kan sättas utanpå Liuku basen för att skapa en unik pendel till just din inredning.
 • Liuku Base Taklampa Drop Black - Mater

  Liuku Base Taklampa Drop Black - Mater
  Koncept Man kan vara helt i tvivel om detär en taklampa eller bara en dekorativ suspension. Liuku Base Taklampa Drop är en liten taklampa i vackert al, och som namnet antyder är formen en droppe. Taklampan har en nästan osynlig ljuskälla, som ger ett
 • Mater Dome bordslampa, Ø 40 cm, svart

  Mater Dome bordslampa, Ø 40 cm, svart
  Dome bordslampa utformad som en halvklot Med sin minimalistiska kupolform är bordslampan Dome den perfekta accessoaren för det moderna vardagsrummet eller bordet i restaurangen/matsalen. Den sänder ut glödlampans ljus över ett stort område nedåt så att bordsytan blir behagligt upplyst. Dome är en skapelse av designern Todd Bracher från New York, som arbetat i ett decennium i London, Köpenhamn, Paris och Milano med välkända varumärken och som nu bor i sin hemstad igen. Han har arbetat med möbel- och föremålsdesign och som arkitekt. För Todd Bracher är samarbetet med tillverkaren Mater "en chans att utbyta idéer med lokala hantverkare", eftersom hantverket går alltmer förlorat. Mater-företaget fokuserar på resurssparande användning av produktions- och råmaterial och på användning av traditionellt hantverk vid tillverkning av designmöbler och belysning.
 • Mater Baby Dome bordslampa, Ø 25 cm av mässing

  Mater Baby Dome bordslampa, Ø 25 cm av mässing
  Baby Dome bordslampa i mässing med indirekt distribution - Design: Todd Bracher Bordslampan Baby Dome kombinerar en enkel design, behagligt indirekt ljus och mässingens ädla, varma karaktär. Materialet pryder hela lampan - från den runda basen till den vertikala armen och skärmen, som består av en öppen halvklot i botten. På så sätt skärmas ljuset från den lampa som ska användas av uppåt och åt sidorna och avges endast nedåt, så att man får en bländfri, indirekt tilläggsbelysning. Baby Dome är ett stilfullt element för inredning av privata interiörer, t.ex. hotell och restauranger. Todd Bracher är designern av Dome-serien. Efter mer än ett decennium av samarbete med kända tillverkare inom möbel- och föremålsdesign i Europa har han sedan 2007 arbetat i sin hemstad New York igen. Bordslampan Baby-Dome skapades för tillverkaren Mater, som låter den tillverkas i en fabrik i Indien. På så sätt bidrar traditionella hantverkstekniker till denna tidlöst vackra ljuskälla.
 • Mater Baby Dome bordslampa, Ø 25 cm, svart

  Mater Baby Dome bordslampa, Ø 25 cm, svart
  Baby Dome bordslampa med indirekt distribution - Design: Todd Bracher Skärmen på bordslampan Baby Dome, som är tillverkad av handspunnen metall, beskriver exakt hälften av en sfär som är helt öppen i botten. Baby Dome passar in i nästan alla moderna miljöer tack vare sin minimalistiska design och kan användas på bordet, men också som accentbelysning på hyllor eller sideboards. Lampan som ska användas är avskärmad på sidorna och uppåt, och dess ljus lyser indirekt upp omgivningen via ytan nedanför. Todd Bracher är den kreativa hjärnan bakom denna dekorativa design. Han är född i New York och har bott och arbetat i Europa - Milano, Paris, London och Köpenhamn - i över tio år. Han har samarbetat med flera kända varumärken inom möbel- och föremålsdesign. Bracher är särskilt attraherad av Mater:s resursbevarande strategi, som omfattar gamla hantverkstraditioner, eftersom den låter idéer från lokala hantverkare flöda in i produkterna och på så sätt bevarar unika hemligheter i de traditionella tillverkningsmetoderna.
 • Mater - Ray Golvlampa White

  Mater - Ray Golvlampa White
  Design PEDERJESSEN design studio för Mater Koncept Ray Floor Lamp White är en del av en fantastisk serie lampor där de två materialen; metall och trä, kombineras i en vacker och innovativ kontrast. Ray-kollektionen hänvisar till den nordiska estetiken, med minimalism och enkel design. Ljuskällan är placerad inuti metallskalet, medan en sfärisk lampskärm i trä placeras inuti med hjälp av magnetism. På så sätt kan träkulan roteras och du har möjlighet att justera ljuset i den riktning du behöver. Välj mellan bordslampa, vägglampa, golvlampa och taklampa, som finns i svart eller vitt, med en textilkabel i matchande färg. Se hela Ray-sortimentet här.
 • Mater - Ray Golvlampa Black

  Mater - Ray Golvlampa Black
  Design PEDERJESSEN design studio för Mater Koncept Ray Floor Lamp Black är en del av en fantastisk serie lampor där de två materialen; metall och trä, kombineras i en vacker och innovativ kontrast. Ray-kollektionen hänvisar till den nordiska estetiken, med minimalism och enkel design. Ljuskällan är placerad inuti metallskalet, medan en sfärisk lampskärm i trä placeras inuti med hjälp av magnetism. På så sätt kan träkulan roteras och du har möjlighet att justera ljuset i den riktning du behöver. Välj mellan bordslampa, vägglampa, golvlampa och taklampa, som finns i svart eller vitt, med en textilkabel i matchande färg. Se hela Ray-sortimentet här.
 • Ray Golvlampa Black - Mater

  Ray Golvlampa Black - Mater
  Koncept Ray Gulvlampe Blackär en fröjd för ögat, med det minimalistiska formspråket, kombinerat med trä, som verkligen har vunnit mark när det gäller design av belysning. De två materialen ger en fin kontrast och förbinder den naturliga produkten med
 • Ray Golvlampa White - Mater

  Ray Golvlampa White - Mater
  Koncept Ray Gulvlampe Whiteär en fröjd för ögat, med det minimalistiska formspråket, kombinerat med trä, som verkligen har vunnit mark när det gäller design av belysning. De två materialen ger en fin kontrast och förbinder den naturliga produkten med
 • Mater Dome bordslampa black, liten

  Mater Dome bordslampa black, liten
 • Mater Terho pendel smoke, large, svart

  Mater Terho pendel smoke, large, svart
 • Mater Terho pendel opal, small

  Mater Terho pendel opal, small
 • Mater Terho pendel smoke, small, svart

  Mater Terho pendel smoke, small, svart
 • Mater Ray pendel white, small- ekdetalj på skärm

  Mater Ray pendel white, small- ekdetalj på skärm
 • Mater Ray pendel black, medium- ekdetalj på skärm

  Mater Ray pendel black, medium- ekdetalj på skärm
 • Mater Terho pendel smoke, medium, svart

  Mater Terho pendel smoke, medium, svart
 • Mater Ray golvlampa white, ekdetalj på skärm

  Mater Ray golvlampa white, ekdetalj på skärm
 • Mater Ray vägglampa white, ekdetalj på skärm

  Mater Ray vägglampa white, ekdetalj på skärm
 • Mater Ray bordslampa black, ekdetalj på skärm

  Mater Ray bordslampa black, ekdetalj på skärm
 • Mater Ray vägglampa black, ekdetalj på skärm

  Mater Ray vägglampa black, ekdetalj på skärm
 • Mater Ray pendel black, small- ekdetalj på skärm

  Mater Ray pendel black, small- ekdetalj på skärm
 • Mater Dome bordslampa black

  Mater Dome bordslampa black
 • Mater Terho pendel opal, medium

  Mater Terho pendel opal, medium
 • Mater Ray golvlampa black, ekdetalj på skärm

  Mater Ray golvlampa black, ekdetalj på skärm
 • Mater Ray pendel white, medium- ekdetalj på skärm

  Mater Ray pendel white, medium- ekdetalj på skärm
 • Mater Ray bordslampa white, ekdetalj på skärm

  Mater Ray bordslampa white, ekdetalj på skärm
 • Mater Terho pendel opal, large

  Mater Terho pendel opal, large
 • Mater - Liuku Taklampa Ball Transparent

  Mater - Liuku Taklampa Ball Transparent
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Taklampa Ball Transparent är en modern pendel som är designad av Maija Puoskari. Liuki består av en mun blåst glasskärm som ligger över en FSC certifierad bas av alträd i två olika former. Liuki finns i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett.
 • Mater - Liuku Taklampa Ball Smoked

  Mater - Liuku Taklampa Ball Smoked
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Taklampa Ball Smoked är en modern pendel som är designad av Maija Puoskari. Liuki består av en mun blåst glasskärm som ligger över en FSC certifierad bas av alträd i två olika former. Liuki finns i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett.
 • Mater - Liuku Taklampa Drop Transparent

  Mater - Liuku Taklampa Drop Transparent
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Taklampa Drop Transparent är en modern pendel som är designad av Maija Puoskari. Liuki består av en mun blåst glasskärm som ligger över en FSC certifierad bas av alträd i två olika former. Liuki finns i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett.
 • Mater - Liuku Taklampa Drop Smoked

  Mater - Liuku Taklampa Drop Smoked
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Taklampa Drop Smoked är en modern pendel som är designad av Maija Puoskari. Liuki består av en mun blåst glasskärm som ligger över en FSC certifierad bas av alträd i två olika former. Liuki finns i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett.
 • Mater - Liuku Taklampa Ball Black/Smoked

  Mater - Liuku Taklampa Ball Black/Smoked
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Taklampa Ball Black/Smoked är en modern pendel som är designad av Maija Puoskari. Liuki består av en mun blåst glasskärm som ligger över en FSC certifierad bas av alträd i två olika former. Liuki finns i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett.
 • Mater - Liuku Taklampa Ball Black/Transparent

  Mater - Liuku Taklampa Ball Black/Transparent
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Taklampa Ball Black/Transparent är en modern pendel som är designad av Maija Puoskari. Liuki består av en mun blåst glasskärm som ligger över en FSC certifierad bas av alträd i två olika former. Liuki finns i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett.
 • Mater - Liuku Taklampa Drop Black/Smoked

  Mater - Liuku Taklampa Drop Black/Smoked
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Taklampa Drop Black/Smoked är en modern pendel som är designad av Maija Puoskari. Liuki består av en mun blåst glasskärm som ligger över en FSC certifierad bas av alträd i två olika former. Liuki finns i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett.
 • Mater - Liuku Taklampa Drop Black/Transparent

  Mater - Liuku Taklampa Drop Black/Transparent
  Design Maija Puoskari för Mater Koncept Liuku Taklampa Drop Black/Transparent är en modern pendel som är designad av Maija Puoskari. Liuki består av en mun blåst glasskärm som ligger över en FSC certifierad bas av alträd i två olika former. Liuki finns i klarglas eller i två fina rökiga toner och en gradient violett.
 • Mater Terho Pendel Mattlackad / Opalglas 32,5 Cm - Taklampor Lindträ Vit - 02303

  Mater Terho Pendel Mattlackad / Opalglas 32,5 Cm - Taklampor Lindträ Vit - 02303
  FSC-certifierad Terho pendel från Mater. Den har en unik design i lindträ och munblåst opalglas med en ekollonform. CE-märkt. Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Formgiven av Maija Puoskari. Bra att veta om Terho pendel - Unik design.- Ekollonform.- Tillverkad av lindträ och munblåst opalglas.- E27- Pendeln passar bra i matsalen.- Pendeln passar bra i vardagsrummet.- Pendeln kommer i olika storlekar.- IP-klassificering: IP20.- Sladdlängd: 2000 mm.- Ljuskälla säljs separat. Vi har valt ut Vit Taklampor i Lindträ från Mater med stor omsorg.
 • Mater Terho Pendel Svartbetsad / Rökt Glas 24 Cm - Taklampor Lindträ Svartlaserad - 02312

  Mater Terho Pendel Svartbetsad / Rökt Glas 24 Cm - Taklampor Lindträ Svartlaserad - 02312
  FSC-certifierad Terho pendel från Mater. Den har en unik design i lindträ och munblåst glas med en ekollonform. CE-märkt. Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Formgiven av Maija Puoskari. Bra att veta om Terho pendel - Unik design.- Ekollonform.- Tillverkad av lindträ och munblåst glas.- E27- Pendeln passar bra i matsalen.- Pendeln passar bra i vardagsrummet.- Pendeln kommer i olika storlekar.- IP-klassificering: IP20.- Sladdlängd: 2000 mm.- Ljuskälla säljs separat. Vi har valt ut Svartlaserad Taklampor i Lindträ från Mater med stor omsorg.
 • Mater Terho Pendel Svartbetsad / Rökt Glas 30,5 Cm - Taklampor Lindträ Svartlaserad - 02313

  Mater Terho Pendel Svartbetsad / Rökt Glas 30,5 Cm - Taklampor Lindträ Svartlaserad - 02313
  FSC-certifierad Terho pendel från Mater. Den har en unik design i lindträ och munblåst glas med en ekollonform. CE-märkt. Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Formgiven av Maija Puoskari. Bra att veta om Terho pendel - Unik design.- Ekollonform.- Tillverkad av lindträ och munblåst glas.- E27- Pendeln passar bra i matsalen.- Pendeln passar bra i vardagsrummet.- Pendeln kommer i olika storlekar.- IP-klassificering: IP20.- Sladdlängd: 2000 mm.- Ljuskälla säljs separat. Vi har valt ut Svartlaserad Taklampor i Lindträ från Mater med stor omsorg.
 • Mater Terho Pendel Mattlackad / Opalglas 24 Cm - Taklampor Lindträ Vit - 02302

  Mater Terho Pendel Mattlackad / Opalglas 24 Cm - Taklampor Lindträ Vit - 02302
  FSC-certifierad Terho pendel från Mater. Den har en unik design i lindträ och munblåst opalglas med en ekollonform. CE-märkt. Produkten är vacker som den är men även fin att kombinera flera stycken i ett kluster. Formgiven av Maija Puoskari. Bra att veta om Terho pendel - Unik design.- Ekollonform.- Tillverkad av lindträ och munblåst opalglas.- E27- Pendeln passar bra i matsalen.- Pendeln passar bra i vardagsrummet.- Pendeln kommer i olika storlekar.- IP-klassificering: IP20.- Sladdlängd: 2000 mm.- Ljuskälla säljs separat. Vi har valt ut Vit Taklampor i Lindträ från Mater med stor omsorg.
 • Liuku Taklampa Ball Black/Smoked - Mater

  Liuku Taklampa Ball Black/Smoked - Mater
  Maija Puoskari har designat en taklampsserie, som utstrålar nordisk elegans. Munblåst glas hängande fritt på en bas av lindträd och med en ljuskälla som nästan är osynlig. Lampserien Liuku, består av tre färger: Violet, rökt och klart glas. Gå på upp
 • Liuku Taklampa Ball Black/Transparent - Mater

  Liuku Taklampa Ball Black/Transparent - Mater
  Maija Puoskari har designat en taklampsserie, som utstrålar nordisk elegans. Munblåst glas hängande fritt på en bas av lindträd och med en ljuskälla som nästan är osynlig. Lampserien Liuku, består av tre färger: Violet, rökt och klart glas. Gå på upp
 • Terho Taklampa Large Black/Smoked Transparent Glass - Mater

  Terho Taklampa Large Black/Smoked Transparent Glass - Mater
  Terho Taklampa Large Black/Smoked Transparent Glass - Mater, Grå&Svart, Trä&Glas
 • Terho Taklampa Small Black/Smoked Transparent Glass - Mater

  Terho Taklampa Small Black/Smoked Transparent Glass - Mater
  Terho Taklampa Small Black/Smoked Transparent Glass - Mater, Grå&Svart, Trä&Glas
 • Terho Taklampa Medium Black/Smoked Transparent Glass - Mater

  Terho Taklampa Medium Black/Smoked Transparent Glass - Mater
  Terho Taklampa Medium Black/Smoked Transparent Glass - Mater, Grå&Svart, Trä&Glas
 • Liuku Taklampa Drop Black/Transparent - Mater

  Liuku Taklampa Drop Black/Transparent - Mater
  Liuku Taklampa Drop Black/Transparent i rökt munblåst glas har en vacker glöd. Trätoppens varma tillsammans med det rökfärgade glaset ger en elegant taklamoa. Taklampan är designat av den finska designern Maija Puoskari. Helt traditionell men med en
 • Liuku Taklampa Ball Transparent - Mater

  Liuku Taklampa Ball Transparent - Mater
  Glas och trä i en vacker kombination. Munblåst klart glas, hängande fritt på en bas av lindträd. Maija Puoskari, finska designern, har skapat en lampa med klassisk och nordisk touch. Ljuskällan är nästan helt osynlig, och det långa klara glaset leder
 • Mater Terho M pendellampa svart/rök Ø 24 cm

  Mater Terho M pendellampa svart/rök Ø 24 cm
  Svart design hängande lampa Terho med rökgrått transparent glas Terho hängande lampa är en vacker syn även när den är avstängd. Dess utseende ger associationer till ekens frukt. Ekollonet (finska för "ekollon") tjänade alltså Maija Puoskari, som skapat denna ovanliga ljuskälla, som modell för sin design. Den finska designern, som har sin studio i Kallio i Helsingfors, är en naturälskare och gillar att plocka svamp och fiska på fritiden. Terho kan användas i bostads- och gastronomiutrymmen som allmän- eller bordsbelysning och förtrollar med sin skandinaviska minimalistiska estetik och sitt mjuka, mysiga ljus. Terho hängande lampa tillverkas av det danska företaget Mater, som har specialiserat sig på högkvalitativ produktion av möbler och lampor. Mater förverkligar alltid verk av både unga och etablerade designers med hänsyn till hållbarhet och etik, vilket återspeglas i valet av traditionella hantverkstekniker och hållbara material.
 • Mater Terho L pendellampa svart/rök Ø 33 cm

  Mater Terho L pendellampa svart/rök Ø 33 cm
  Svart design hängande lampa Terho med rökgrått transparent glas Terho hängande lampa är en vacker syn även när den är avstängd. Dess utseende ger associationer till ekens frukt. Ekollonet (finska för "ekollon") tjänade alltså Maija Puoskari, som skapat denna ovanliga ljuskälla, som modell för sin design. Den finska designern, som har sin studio i Kallio i Helsingfors, är en naturälskare och gillar att plocka svamp och fiska på fritiden. Terho kan användas i bostads- och gastronomiutrymmen som allmän- eller bordsbelysning och förtrollar med sin skandinaviska minimalistiska estetik och sitt mjuka, mysiga ljus. Terho hängande lampa tillverkas av det danska företaget Mater, som har specialiserat sig på högkvalitativ produktion av möbler och lampor. Mater förverkligar alltid verk av både unga och etablerade designers med hänsyn till hållbarhet och etik, vilket återspeglas i valet av traditionella hantverkstekniker och hållbara material.
 • Mater Terho L pendellampa natur/opal Ø 33 cm

  Mater Terho L pendellampa natur/opal Ø 33 cm
  Designpendellampa Terho med skärm av limträ och opalglas Namnet "Terho" på den här pendellampan är det finska ordet för "ekollon"; lampans skärm är formad som en frukt från ekträdet. Den består av ett lock av lindträ och en opal diffusor av handblåst glas. Terho är också ett elegant inredningselement när den är avstängd och ger en mjuk, allmän eller bordsbelysning när den är tänd. Terho är designad av Maija Puoskari, en finländsk designer med en studio i Kallio (Helsingfors), vars passioner inkluderar fiske, svampplockning och lägereldar. Därför är hänglapps lampans design också inspirerad av en naturlig modell. Puoskari ägnar sig främst åt belysning och inredningsdesign och designar även kollektioner av serviser för internationella varumärken. År 2016 nominerades hon till Nordic Design of the Year Award. Hennes verk har också visats på Museum of Decorative Arts i Berlin sedan 2017. Möbel- och belysningstillverkaren Mater samarbetar med både etablerade och unga formgivare och kombinerar exklusiva högklassiga produkter med arbetssätt som beaktar lokala hantverkstraditioner, människor och miljön. Produkternas estetik är tydligt inspirerad av skandinavisk minimalism - skönhet i sin rena form.
 • Mater Terho S pendellampa natur/opal Ø 13,5 cm

  Mater Terho S pendellampa natur/opal Ø 13,5 cm
  Designpendellampa Terho med skärm av lindträ och opalglas Namnet "Terho" på den här pendellampan är det finska ordet för "ekollon"; lampans skärm är formad som en frukt från ekträdet. Den består av ett lock av lindträ och en opal diffusor av handblåst glas. Terho är också ett elegant inredningselement när den är avstängd och ger en mjuk, allmän eller bordsbelysning när den är tänd. Terho är designad av Maija Puoskari, en finländsk designer med en studio i Kallio (Helsingfors), vars passioner inkluderar fiske, svampplockning och lägereldar. Därför är även hänglaffens utformning inspirerad av en naturlig modell. Puoskari ägnar sig främst åt belysning och inredningsdesign och designar även kollektioner av serviser för internationella varumärken. År 2016 nominerades hon till Nordic Design of the Year Award. Hennes verk har också visats på Museum of Decorative Arts i Berlin sedan 2017. Möbel- och belysningstillverkaren Mater samarbetar med både etablerade och unga formgivare och kombinerar exklusiva högklassiga produkter med arbetssätt som beaktar lokala hantverkstraditioner, människor och miljön. Produkternas estetik är tydligt inspirerad av skandinavisk minimalism - skönhet i sin rena form.
 • Mater Terho S pendellampa svart/rök Ø 13,5 cm

  Mater Terho S pendellampa svart/rök Ø 13,5 cm
  Svart design hängande lampa Terho med rökgrått transparent glas Terho hängande lampa är en vacker syn även när den är avstängd. Dess utseende ger associationer till ekens frukt. Ekollonet (finska för "ekollon") tjänade alltså Maija Puoskari, som skapat denna ovanliga ljuskälla, som modell för sin design. Den finska designern, som har sin studio i Kallio i Helsingfors, är en naturälskare och gillar att plocka svamp och fiska på fritiden. Terho kan användas i bostads- och gastronomiutrymmen som allmän- eller bordsbelysning och förtrollar med sin skandinaviska minimalistiska estetik och sitt mjuka, mysiga ljus. Terho hängande lampa tillverkas av det danska företaget Mater, som har specialiserat sig på högkvalitativ produktion av möbler och lampor. Mater förverkligar alltid verk av både unga och etablerade designers med hänsyn till hållbarhet och etik, vilket återspeglas i valet av traditionella hantverkstekniker och hållbara material.
 • Mater Liuku Drop häng träträ natur, glas rökgrå

  Mater Liuku Drop häng träträ natur, glas rökgrå
  Liuku Drop hängande lampa i elegant, naturligt inspirerad design Den här hängande lampan är ett blickfång även när den inte är tänd, oavsett om den används som bordsbelysning eller för att belysa en del av rummet. Liuku Drop består av en droppformad bas av lindträ och en cylindrisk, lätt bulbformad skärm av handblåst glas som omger träet i det nedre området. Det speciella med Liuku Drop: Träelementet med GU10-uttag som pekar nedåt kan också användas som ljuskälla utan glasskärm. Armaturserien Liuku har skapats av den finska designern Maija Puoskari, vars koncept ofta inspireras av motiv från naturen. Förutom armaturer omfattar hennes portfölj även kollektioner av bordsartiklar för kända internationella varumärken, till exempel. Puoskari har sedan 2017 ingått i samlingen av Museum of Decorative Arts i Berlin. Tillverkaren Mater tillverkar högkvalitativa designprodukter för den privata och offentliga sektorn. Vid tillverkningen används bland annat traditionella hantverkstekniker och hållbara material.
 • Mater Ray S pendellampa 11,9 cm vit

  Mater Ray S pendellampa 11,9 cm vit
  Designpendellampa Ray - sfärisk skärm med justerbart element av ek Med innovativa detaljer, tidlös design och en naturlig känsla drar Ray pendellampan genast till sig uppmärksamhet: I en lackerad halvklotformig stålskärm som är öppen i botten är ett element av ek trä fäst med magneter. Den kan vridas så att den runda ljusöppningen kan riktas mot önskat område. Den skandinaviska minimalistiska designen kommer från den danska designduon Pederjessen, som har funnits som en egen studio sedan 2015. Grundarna Søren Pedersen och Lasse Jessen har båda studerat industridesign vid Södra Danmarks universitet och ägnar sig åt att designa möbler och armaturer. De tillämpar en holistisk strategi för produktutveckling och är alltid på jakt efter ny teknik och nya material. Målet är att utveckla funktionella och tidlöst estetiska produkter som kombinerar traditionella och moderna element. Pendellampan Ray är handgjord av företaget Mater, som sedan starten 2006 har väckt uppmärksamhet inom möbel- och belysningssektorn med exklusivt designade produkter som tillverkas med hållbara material och traditionella hantverkstekniker. - Belönad med det tyska designpriset 2018
 • Mater Ray S pendellampa 11,9 cm svart

  Mater Ray S pendellampa 11,9 cm svart
  Designpendellampa Ray - sfärisk skärm med justerbart element av ek Med innovativa detaljer, tidlös design och en naturlig känsla drar Ray pendellampan genast till sig uppmärksamhet: I en lackerad halvklotformig stålskärm som är öppen i botten är ett element av ek trä fäst med magneter. Den kan vridas så att den runda ljusöppningen kan riktas mot önskat område. Den skandinaviska minimalistiska designen kommer från den danska designduon Pederjessen, som har funnits som en egen studio sedan 2015. Grundarna Søren Pedersen och Lasse Jessen har båda studerat industridesign vid Södra Danmarks universitet och ägnar sig åt att designa möbler och armaturer. De tillämpar en holistisk strategi för produktutveckling och är alltid på jakt efter ny teknik och nya material. Målet är att utveckla funktionella och tidlöst estetiska produkter som kombinerar traditionella och moderna element. Pendellampan Ray är handgjord av företaget Mater, som sedan starten 2006 har väckt uppmärksamhet inom möbel- och belysningssektorn med exklusivt designade produkter som tillverkas med hållbara material och traditionella hantverkstekniker. - Belönad med det tyska designpriset 2018
 • Mater Ray M pendellampa 15 cm svart

  Mater Ray M pendellampa 15 cm svart
  Designpendellampa Ray - sfärisk skärm med justerbart element av ek Med innovativa detaljer, tidlös design och en naturlig känsla drar Ray pendellampan genast till sig uppmärksamhet: I en lackerad halvklotformig stålskärm som är öppen i botten är ett element av ek trä fäst med magneter. Den kan vridas så att den runda ljusöppningen kan riktas mot önskat område. Den skandinaviska minimalistiska designen kommer från den danska designduon Pederjessen, som har funnits som en egen studio sedan 2015. Grundarna Søren Pedersen och Lasse Jessen har båda studerat industridesign vid Södra Danmarks universitet och ägnar sig åt att designa möbler och armaturer. De tillämpar en holistisk strategi för produktutveckling och är alltid på jakt efter ny teknik och nya material. Målet är att utveckla funktionella och tidlöst estetiska produkter som kombinerar traditionella och moderna element. Pendellampan Ray är handgjord av företaget Mater, som sedan starten 2006 har väckt uppmärksamhet inom möbel- och belysningssektorn med exklusivt designade produkter som tillverkas med hållbara material och traditionella hantverkstekniker. - Belönad med det tyska designpriset 2018
 • Mater Ray vägglampa, vit/ek

  Mater Ray vägglampa, vit/ek
  Bekväm design vägglampa Ray med justerbar innerskärm i trä Den här vägglampan understryker effektivt en modern, naturligt inspirerad inredningsstil med sin skandinaviska minimalistiska design. Ray är utrustad med en sfärisk skärm som består av en huv av lackerat stål och en magnetiskt fäst kula av ek på insidan. Genom att vrida på träelementet kan den runda ljusöppningen riktas till önskat område. På monteringsskenan finns av- och påslagsknappen, och för strömförsörjning kan vägglampan anslutas direkt till ett uttag med hjälp av dess stickkabel. Vägglampan Ray ingår i en serie hängande lampor, vägglampor, bordslampor och golvlampor designade av Søren Pedersen och Lasse Jessen, som har drivit en gemensam studio under namnet "Pederjessen" sedan 2015. De två möbel- och industridesignerna följer principen att skapa funktionella och estetiskt hållbara produkter. Tillverkningsföretaget Mater, som grundades 2006, står för högkvalitativa designprodukter inom möbel- och belysningssektorn, där tillverkningen alltid sker under förutsättning av hållbarhet när det gäller val av material och tillverkningsprocesser. - Hedras med det tyska designpriset 2018
 • Mater Ray vägglampa, svart/ek

  Mater Ray vägglampa, svart/ek
  Bekväm design vägglampa Ray med justerbar innerskärm i trä Den här vägglampan understryker effektivt en modern, naturligt inspirerad inredningsstil med sin skandinaviska minimalistiska design. Ray är utrustad med en sfärisk skärm som består av en huv av lackerat stål och en magnetiskt fäst kula av ek på insidan. Genom att vrida på träelementet kan den runda ljusöppningen riktas till önskat område. På monteringsskenan finns av- och påslagsknappen, och för strömförsörjning kan vägglampan anslutas direkt till ett uttag med hjälp av dess stickkabel. Vägglampan Ray ingår i en serie hängande lampor, vägglampor, bordslampor och golvlampor designade av Søren Pedersen och Lasse Jessen, som har drivit en gemensam studio under namnet "Pederjessen" sedan 2015. De två möbel- och industridesignerna följer principen att skapa funktionella och estetiskt hållbara produkter. Tillverkningsföretaget Mater, som grundades 2006, står för högkvalitativa designprodukter inom möbel- och belysningssektorn, där tillverkningen alltid sker under förutsättning av hållbarhet när det gäller val av material och tillverkningsprocesser. - Hedras med det tyska designpriset 2018
 • Mater Firefly pendellampa, svart

  Mater Firefly pendellampa, svart
  Fascinerande hängande lampa Firefly - Design: José de la O Den mexikanska designern José de la O inspirerades av de traditionella flugsnapparna från sitt hemland när han utformade pendellampan Firefly. José de la O, som först studerade industridesign i Mexico City och sedan i Eindhoven (Nederländerna), öppnade sin egen studio i Eindhoven 2010. Pendellampan Firefly är både ett blickfång och en källa till stämningsfull belysning. Den är effektiv som solitärarmatur och klarar även en mängd olika belysningsuppgifter i grupp, t.ex. när den är monterad på olika höjder. Ljuskällan förblir dold. Det sätts in i den övre locket och lyser in i den sömlösa glaskroppen i botten, som är klar i det övre området och sandbläst i det nedre området, där det sprider ljuset. Pendellampan Firefly är tillverkad i oklanderlig kvalitet av företaget Mater, som lägger stor vikt vid att bevara resurser och använda traditionella hantverkstekniker i sin produktion.
 • Mater Firefly pendellampa, koppar

  Mater Firefly pendellampa, koppar
  Fascinerande hängande lampa Firefly - Design: José de la O Den mexikanska designern José de la O inspirerades av de traditionella flugsnapparna från sitt hemland när han utformade pendellampan Firefly. José de la O, som först studerade industridesign i Mexico City och sedan i Eindhoven (Nederländerna), öppnade sin egen studio i Eindhoven 2010. Pendellampan Firefly är både ett blickfång och en källa till stämningsfull belysning. Den är effektiv som solitärarmatur och klarar även en mängd olika belysningsuppgifter i grupp, t.ex. när den är monterad på olika höjder. Ljuskällan förblir dold. Det sätts in i den övre locket och lyser in i den sömlösa glaskroppen i botten, som är klar i det övre området och sandbläst i det nedre området, där det sprider ljuset. Pendellampan Firefly är tillverkad i oklanderlig kvalitet av företaget Mater, som lägger stor vikt vid att bevara resurser och använda traditionella hantverkstekniker i sin produktion.
 • Mater Ray bordslampa, vit/ek

  Mater Ray bordslampa, vit/ek
  Ray bordslampa - naturlig touch, minimalistisk skandinavisk design Bordslampan Ray ingår i en serie pendel-, vägg-, bords- och golvlampor som designduon Pederjessen (bestående av industridesignerna Søren Pedersen och Lasse Jessen) tilldelades det tyska designpriset för 2018. Bordslampan i lackerat stål är utrustad med en sfärisk skärm, vars nedre del är tillverkad av ek och fästs med en magnetisk fästning. Denna konstruktion gör det möjligt att rikta in den runda ljusutstrålningen. Lampserien Ray tillverkas av Mater, en dansk möbel- och belysningstillverkare som är känd för exklusiv design och lägger stor vikt vid resurssparande tillverkning med traditionella hantverkstekniker.
 • Mater Ray bordslampa, svart/ek

  Mater Ray bordslampa, svart/ek
  Ray bordslampa - naturlig touch, minimalistisk skandinavisk design Bordslampan Ray ingår i en serie pendel-, vägg-, bords- och golvlampor som designduon Pederjessen (bestående av industridesignerna Søren Pedersen och Lasse Jessen) tilldelades det tyska designpriset för 2018. Bordslampan i lackerat stål är utrustad med en sfärisk skärm, vars nedre del är tillverkad av ek och fästs med en magnetisk fästning. Denna konstruktion gör det möjligt att rikta in den runda ljusutstrålningen. Lampserien Ray tillverkas av Mater, en dansk möbel- och belysningstillverkare som är känd för exklusiv design och lägger stor vikt vid resurssparande tillverkning med traditionella hantverkstekniker.
 • Mater Ray golvlampa, vit/ek

  Mater Ray golvlampa, vit/ek
  Ray golvlampa - skandinavisk design, justerbar ljusavgivning Golvlampan Ray är inte bara en mycket effektiv avsändare av stämningsfull accentbelysning för t.ex. sittplatsen i vardagsrummet, utan dess design gör den också till ett perfekt komplement till alla skandinaviska inredningskoncept. Ray är en del av en belysningsserie från Pederjessen, en dansk designerduo bestående av Søren Pedersen och Lasse Jessen, som grundade sin egen studio 2015. Höjdpunkten i Ray golvlampa är ekelementet som kompletterar den sfäriska skärmen. Den är magnetiskt fäst och möjliggör därmed en individuell orientering av ljuset. Dessutom ger träet armaturen, som annars är tillverkad av lackerat stål, en naturlig karaktär. Ray designgolvlampan tillverkas av Mater, ett företag som sedan starten 2006 har ägnat sig åt att tillverka högkvalitativa designprodukter och som alltid har hållit ett öga på hållbarheten hos de material och produktionsprocesser som används. - Belönad med det tyska designpriset 2018