Jonathan Adler lampor

Jonathan Adler har formgivit flera lampor som samtidigt är lite av en skulptur. Det här är lampor som ger belysning men samtidigt blir en inredningsdetalj värd att lägga märke till.

Kvinnlig inspiration bakom Jonathan Adlers lampdesign

Jonathan Adler har hämtat inspiration från kvinnor som stått i skuggan av sina mäns konstnärliga framgång. Gala Lips är inspirerad av Salvador Dalis fru och Dora Maar av den franska fotografen och poeten som även var känd som Pablo Picassos älskarinna.

 • Jonathan Adler Eve Ljusstake - Ljusstakar Vit

  Jonathan Adler Eve Ljusstake - Ljusstakar Vit
  Neoklassiskt designad ljusstake skulpterad med surrealistiska händer som reser sig från ljusstakens bas för att gripa tag om ljusen. Generös storlek och med en närvarokänsla som dominerar bordet vid din nästa middagsbjudning. Stearinljus och ljushållare ingår ej. Shoppa Ljusstakar och mer Ljusstakar & Ljuslyktor hos Royal Design.
 • Jonathan Adler - Bordlampa Eve - Vit

  Jonathan Adler - Bordlampa Eve - Vit
  Eve bordslampa är handgjord av matt keramik och toppas med en grå skärm i siden. Jonathan Adlers signaturhand sträcker sig uppåt från en bas av nickel för att skapa en känsla av skulptur. Rengör lampfoten men en mjuk trasa. Höjd 82 cm, diameter 32 cm
 • Jonathan Adler - Ljusstake Eve - Vit

  Jonathan Adler - Ljusstake Eve - Vit
  Ljustaken Eve i keramik har sin inspiration från Eva och ormen. Denna ljustake sprider ett glamoröst och exentriskt intryck. Diameter 11.5 cm, höjd 18.5 cm
 • Globo taklampa mässing

  Globo taklampa mässing
  Globo taklampa i mässing består av akrylkupoler och 5 stycken glödlampor som utgår från en mässingsstam. Den eleganta ljuskrona passar perfekt att placera i en foajé eller ett större rum. Kontrasten mellan de lysande lamporna och de speglande akrylkupolerna skapar ett vackert ljus.Taklampan har plats för 5st glödlampor (G). Max 40W. Glödlampor ingår ej.
 • Sputnik taklampa mässing

  Sputnik taklampa mässing
  Sputnik är en klassisk elegant taklampa i mässingsfinish. Ljuskronan passar perfekt för att väcka uppmärksamhet och skapa ett originellt intryck till din inredning. Den designrika taklampan har specialanpassade laserskurna kronkoppar som omsluter glödlamporna för en modern lyster. Taklampan har plats för 24st glödlampor (G16.5). Max 40W. Glödlampor ingår ej.
 • Caracas taklampa mässing/svart

  Caracas taklampa mässing/svart
  Caracas är en elegant ljuskrona med enkla geometriska former. Taklampan passar perfekt för en matsal eller en rymlig foajé. Ljuskronan har prismer med plats för 16 stycken glödlampor. Caracas kontrast mellan antik mässing och svart skapar en industriell touch till lampans moderna design.Taklampan har plats för 6st glödlampor (E12). Max 25W. Glödlampor ingår ej.
 • Sputnik taklampa nickel

  Sputnik taklampa nickel
  Sputnik är en klassisk elegant taklampa i nickelfinish. Ljuskronan passar perfekt för att väcka uppmärksamhet och skapa ett originellt intryck till din inredning. Den designrika taklampan har specialanpassade laserskurna kronkoppar som omsluter glödlamporna för en modern lyster. Taklampan har plats för 24st glödlampor (G16.5). Max 40W. Glödlampor ingår ej.